Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 06, 2011

‘Als alle Polen naar huis worden gestuurd, dan ligt half Brabant plat’

KAATSHEUVEL – ‘Polen lachen nooit, drinken te veel en maken on­gelukken’. Met deze stelling werd zaterdag het debat geopend op de Poolse dag in zaal De Werft in Kaatsheuvel. Forumlid honorair consul Yvonne Maréchal hielp het grootste vooroordeel, dat Polen veel drinken, maar meteen om zeep. „Uit statistieken blijkt dat Ne­derlanders per hoofd van de bevol­king meer alcohol gebruiken dan Polen. Over het algemeen drinken de Polen door de week niets, dus die stelling klopt slechts ten dele. Maar in het weekend valt er altijd wel iets te vieren en dan drinken ze tot ze zinken.” Over de lachlust van de vroegere Oostblokkers wa­ren de meningen verdeeld. „Hier valt weinig te lachen voor ze, want ze werken keihard en hebben wei­nig vertier”, vond iemand. Twee di­recteuren van uitzendbureaus voel­den zich hierdoor aangevallen. „Tachtig procent heeft een regulie­re baan”, wierp een van hen tegen. „Wij bieden ze een cursus Neder­lands aan om de integratie en het onderlinge begrip te vergroten. Overigens zou half Brabant plat lig­gen als alle Polen naar huis werden gestuurd.” De vaak erbarmelijke huisvesting van Poolse arbeiders was vooral een zaak voor de over­heid, vond het complete forum.

Bron: Brabants Dagblad

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Heb jaren met Polen gewerkt en meen dat veel Nederlandse werknemers een voorbeeld kunnen nemen aan hun werkinstelling Mits goed gehuisvest zijn het ook nog eens mensen die snel willen integreren! Veel van het werk door Polen gedaan haalt een Nederlander zijn neus voor op !

06 september, 2011  

Een reactie posten

<< Home