Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, september 04, 2011

‘ Van Komen nieuwe wethouder in Loon’

KAATSHEUVEL – Henk van Komen is de beoogde nieuwe wethouder in Loon op Zand. Zijn partij Ge­meentebelangen schuift de Kaats­heuvelnaar naar voren als opvolger van de opgestapte Wim Aussems. Van Komen (55 jaar) begint aan een nieuw avontuur. Hij is nu schooldirecteur Techniek bij ROC Tilburg en al ruim 25 jaar werk­zaam in het onderwijs. Van Ko­men kan waarschijnlijk in novem­ber aan de slag als wethouder als de gemeenteraad met zijn komst instemt.

Gemeentebelangen heeft de tijd ge­nomen voor de opvolging van Wim Aussems, die in juni opstap­te vanwege een gebrek aan vertrou­wen van een deel van gemeente­raad en college in zijn manier van werken.

Volgens fractievoorzitter Ad van Laarhoven (Gemeentebelangen) is heel even gekeken of de vacature wel of niet opgevuld moest wor­den.

Maar de conclusie was al snel dat het college weer aangevuld moest worden met een vierde wet­houder. „Er ligt nog veel werk te wachten”, aldus Van Laarhoven. „We hebben met Henk van Ko­men iemand die de ambitie heeft om deze klus aan te pakken.”

Gemeentebelangen heeft de beoog­de opvolger dus in eigen huis ge­vonden. Van Komen is bestuurslid van de partij. Donderdagavond is er nog overleg geweest met de coa­litiepartners Pro3 en Lijst Loon op Zand over de wethouderskandi­daat. „ Dat is positief verlopen”, al­dus Van Laarhoven. „ Anders wa­ren we nu ook niet met deze naam naar buiten gekomen.”

De werkzaamheden van Aussems zijn na zijn vertrek tijdelijk ver­deeld onder burgemeester Wim Luijendijk en de wethouders Jac­ques Broeders (Gemeentebelan­gen), Ruud van Eijkeren (Pro3) en Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand). Over de verdeling van de portefeuilles na de komst van Van Komen moet nog verder gepraat worden.