Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 02, 2011

‘LoZ’ en Waalwijk werken aan de fijnafstemming

LOON OP ZAND/ WAALWIJK – Dat de gemeenten Loon op Zand enWaal­wijk nauwer willen samenwerken is een publiek geheim. Maar dat hoeft niet per definitie te beteke­nen dat de ambtelijke burelen van beide gemeenten ook al op elkaar afgestemd zijn.

In de veronderstelling dat er een panklaar voorstel lag over een na­drukkelijke samenwerking tussen Loon op Zand en Waalwijk, beleg­de laatstgenoemde voor woensdag­ochtend een persconferentie in het Waalwijkse stadhuis. Een bijeen­komst die het uiteindelijk nooit zou halen. De oorzaak? De besluit­vorming liep bij beide gemeenten nog niet helemaal parallel, zo luid­de de officiële lezing.

Volgende week doen Loon op Zand en Waalwijk een nieuwe po­ging om hun besluit wereldkundig te maken. Alvast een tipje van de sluier: het heeft niets te maken met het H-woord ( herindeling). Dat is, zo blijkt nog maar eens in de praktijk, echt een brug te ver.

Bron: Brabants Dagblad