Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 02, 2011

Hockeyclubs komen in actie voor extra veld DES

KAATSHEUVEL – De hockeyclubs uit Kaatsheuvel, Waalwijk, Drunen en Vlijmen strijden zondag op het complex van DES om de Rabo­bank Langstraat Bokaal. Inzet is niet alleen die nieuwe triomf, maar zeker ook een financiële im­puls voor de aanleg van het veelbe­sproken derde kunstgrasveld voor de club uit Kaatsheuvel.

DES hoop extra geld op te halen met een loterij, de verkoop van DES-artikelen, een barbecue en een een kleine meerprijs voor con­sumpties.

In het kader van de actie ‘DES we can’ maakt de club zich al enkele maanden sterk voor de komst van een extra veld. Dit is volgens DES noodzakelijk, omdat er vanwege het explosief groeiende ledental ruimtegebrek dreigt. Met het schrappen van trainingen en zelfs wedstrijden als mogelijk gevolg. Het college van de gemeente Loon op Zand zegde onlangs toe garant te willen staan voor een lening van 290.000 euro. Het voorstel komt volgende week nog wel in de raadscommissie, waarna de ge­meenteraad een week later een de­finitief oordeel velt. Voor de aan­leg van het veld is in totaal 415.000 euro nodig.

Voor deze eerste editie van het toernooi zijn van elke club de eer­ste heren- en damesteams uitgeno­digd, evenals de A1-ploegen. Al­leen Heren 1 van Waalwijk is er niet bij. De junioren beginnen zon­dag om 9.00 uur met wedstrijden van telkens 30 minuten. De senio­ren komen vanaf 13.00 uur het veld op.

Hoewel het evenement z’n vuur­doop nog moet beleven, is DES van plan er een jaarlijks terugke­rend toernooi van te maken.

Bron: Brabants Dagblad