Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 02, 2011

Bedrijvenpark nog erg leeg

KAATSHEUVEL – De verkoop van ka­vels op het toekomstige Bedrijven­park Kaatsheuvel (Kets West II) verloopt nog altijd uiterst moei­zaam. De gemeente verwacht bin­nenkort eindelijk de eerste twee percelen te verkopen. Maar het be­drijventerrein is daarmee nog lang niet gevuld. Om de verkoop te be­vorderen, heeft de gemeente Loon op Zand inmiddels hulp ingeroe­pen van een makelaar (Van de Zan­de).

De belangstelling voor een kavel op het nieuwe bedrijvenpark aan de rand van Kaatsheuvel valt zwaar tegen. Vorig jaar is het ter­rein bouwrijp gemaakt, maar het wacht nog altijd op de eerste ‘be­woners.’ Wethouder Jacques Broe­ders (Gemeentebelangen) kon gis­teravond de gemeenteraad toch een ‘succesje’ melden. Met twee bedrijven zijn de onderhandelin­gen in een vergevorderd stadium. Volgende week buigt het college zich over de verkoop van deze eer­ste kavels. De namen van de be­wuste bedrijven houdt de gemeen­te nog voor zich. Maar eigenaar Ad Hultermans, eigenaar van Hulter­mans Elektro & Beveiliging, heeft er nooit een geheim van gemaakt graag naar de ‘Kets West II’ te wil­len verhuizen.

De verkoop van de eerste twee ka­vels is nog maar een begin, want bij het nieuwe Bedrijvenpark zijn zo’n 25 percelen te vergeven. „We hopen dat nu meer ondernemers gaan volgen en naar het Bedrijven­park verhuizen”, aldus de gemeen­tewoordvoerder.

Bij de ontwikkeling van Kets West II ging de gemeente er vanuit dat er volop belangstelling zou zijn voor een bedrijfskavel. Maar de economische tijden zijn veran­derd. De gemeente hoopt de ko­mende tijd toch meer onderne­mers naar het bedrijventerrein te lokken.

Bron: Brabants Dagblad auteur:Michel Koster