Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, september 04, 2011

Toezichthouder: vertrouwen in WSG

KAATSHEUVEL – Het Centraal Fonds Volkshuisvesting ( CFV), de financieel toezichthouder voor wo­ningcorporaties in Nederland, heeft er ‘ vertrouwen in’ dat wo­ningcorporatieWSG uit de proble­men raakt. Dat zegt directeur Jan van der Moolen van het CFV. „Op dit moment zijn er onderhandelin­gen gaande tussen WSG en diver­se partijen over de overname van projecten. Wij hebben vertrouwen in de verschillende partijen dat ze tot een acceptabele oplossing ko­men. De onderhandelingen zijn vrij cruciaal voor de toekomst van de woningcorporatie, reden dat we daar nu niets over kwijt willen. Maar zoals het er nu uitziet, blijft WSG bestaan. Al is nog onduide­lijk in welke vorm. De partijen doen er in ieder geval alles aan om de liquidatie van de onderneming te voorkomen”, aldus Van der Moolen.

De directeur spreekt ook zijn waar­dering uit voor het werk dat inte­rim- bestuurder Peter Ruigrok op dit moment verricht bij de wo­ningcorporatie. „Hij heeft in een rap tempo het zinkende schip vei­lig in een reparatiedok gezet. We hebben er vertrouwen in dat hij het tot een goede afloop laat ko­men.”

Dat vertrouwen wil overi­gens niets zeggen over de grote be­zorgdheid die er wel degelijk is bij het CFV over de financiële situatie waarinWSG verkeert. De woning­corporatie boekte vorig jaar een re­cordverlies van 63,6 miljoen euro. Het eigen vermogen slonk van 67,8 naar 4,2 miljoen. Het verlies over 2010 werd voor een groot ge­deelte veroorzaakt door het afboe­ken van 51 miljoen euro op projec­ten, deelnemingen en grond. Die bleken beduidend minder waard te zijn dan waarvoor ze in de boe­ken stonden. Om de grootste fi­nanciële nood te lenigen maakte WSG bekend voor 150 miljoen aan projecten af te stoten. Met dat pro­ces is de woningcorporatie nu druk doende. Eind deze maand wordt grotendeels bekend om wel­ke projecten het gaat. Zo is WSG betrokken bij de plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel. De gemeente Loon op Zand snakt naar helderheid over dit pro­ject. In juli stuurde CFV een brief naar WSG waarin de prognoses voor de woningcorporatie in korte tijd is gedaald van een A2-oordeel naar de op een na laagste B2- sta­tus. De toezichthouder conclu­deert dat de financiële positie van WSG ontoereikend is om enig nieuwbouwproject uit te voeren.

Bron: Brabants Dagblad