Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 07, 2011

Ondernemers willen samen kansen grijpen

KAATSHEUVEL – Stichting Onderne­mend Loon op Zand ( SOL) staat in de steigers. Ondernemers uit de gemeente Loon op Zand willen de krachten bundelen in deze nieuwe stichting. Volgens de initiatiefne­mers trekken bedrijven nu nog te­weinig samen op. De stichting moet de samenwerking tussen on­dernemers onderling en de ge­meente bevorderen. Dat moet uit­eindelijk leiden tot aantrekkelijke­re winkelgebieden en bedrijventer­reinen in Kaatsheuvel en Loon op Zand. Als alles meezit, is de oprich­ting van de SOL begin volgend jaar een feit.

Het initiatief voor de nieuwe stich­ting vindt steun bij huidige belan­genorganisaties als de Loonse On­dernemersvereniging, Winkeliers­vereniging Kaatsheuvel en Onder­nemers Platform Gemeente Loon op Zand (OPG).

Eerder is al geprobeerd meer sa­menwerking op gang te brengen tussen de ondernemers in Loon op Zand. Maar dat blijft lastig. Zo is nog niet de helft van de bedrij­ven bij de plaatselijke onderne­mersverenigingen aangesloten. De SOL hoopt dat de bedrijven nu wel inzien dat ze samen de schou­ders eronder moeten zetten.

Belangrijk discussiepunt wordt de mogelijke invoering van een onder­nemersfonds. Nu blijken veel be­drijven niet altijd op één lijn te zit­ten, bijvoorbeeld als het gaat om herinrichten van een winkelge­bied of bedrijventerrein. Dat ge­beurt dan uiteindelijk niet of te langzaam. Vaak draait de discussie om geld. Niet alle ondernemers willen meebetalen. De gemeente wil een onderzoek laten uitvoeren naar de haalbaarheid van een on­dernemersfonds. Iedere onderne­mer zou verplicht geld in dit fonds moeten steken, bijvoorbeeld via een gemeentelijke belasting. Dat geld kan gebruikt worden om win­kelcentra en bedrijventerrein aan­trekkelijker te maken. Door zo’n fonds betalen alle betrokken on­dernemers hieraan mee, en is ‘gra­tis’ profiteren er niet meer bij.

bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster