Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 08, 2011

Overlast van werk N261 veel te groot

KAATSHEUVEL – Het werk aan de Midden-Brabantweg (N261) heeft voor veel te grote verkeersoverlast in de gemeente Loon op Zand ge­zorgd. Dat stelt wethouder Jacques Broeders. Hij spreekt van een ‘on­verkwikkelijke zaak’. Volgens hem heeft de gemeente Tilburg ‘zonder overleg’ het verkeer vanuit Til­burg- Noord dwars door het cen­trum van Loon op Zand geleid. Dat leidde tot opstoppingen en slechte bereikbaarheid van bijvoor­beeld de Efteling. Volgens hem is de ‘ellende’ nu wel voorbij.

Tussen Tilburg en Loon op Zand wordt gewerkt aan de Midden-Bra­bantweg. De omleidingen vanuit Tilburg-Noord hebben geleid tot een stroom auto’s door Loon op Zand. Meerdere politieke partijen kaartten deze week het probleem aan. Volgens wethouder Broeders is Loon op Zand niet van tevoren geïnformeerd over de Tilburgse maatregelen. Toen de problemen duidelijk werden, ‘werden we bij Tilburg eerst van het kastje naar de muur gestuurd’. Volgens de ge­meentewoordvoerder van Tilburg ontstonden de problemen vooral omdat verbreding van de afrit naar de Burgemeester Letschert­weg langer duurde dan gedacht. „We vinden het erg vervelend dat een buurgemeente er last van had. „Voortaan moeten we meer zoe­ken naar alternatieve omleidingen, over onze eigen grondgebied.”

Het CDA vroeg zich af of de over­last een voorbode is van de over­last bij de grote ombouw van de N261,in 2013. Broeders benadrukt dat de bereikbaarheid van gemeen­te en Efteling een belangrijk punt is bij de N261-plannen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur:Michel Koster