Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 14, 2012

Oog voor Loonse hangjeugd

LOON OP ZAND – Bewoners van ap­partementencomplex De Nieuwe Doelen in Loon op Zand dringen nog altijd aan op maatregelen te­gen de overlast van rondhangende jeugd. Burgemeester Wim Luijen­dijk heeft eind deze week overleg met een vertegenwoordiger van de Vereniging van Eigenaren (VVE) van De Nieuwe Doelen. Mogelijk komt er toch een ( gedeeltelijke) af­sluiting van het pad achter het complex: de plek waar nu nogal wat jongeren samenkomen.

Eind 2009 roerde de Vereniging
van Eigenaren van De Nieuwe Doelen zich al. Ze wees op over­last als herrie, vernielingen en drankgebruik door rondhangende jeugd.

Bij de laatste raadsvergadering vroeg CDA-raadslid Kees Groot­swagers opnieuw aandacht voor het probleem. „ Zo’n twee jaar zijn de bewoners van het appartemen­tencomplex De Nieuwe Doelen al in gesprek met de gemeente over hun klachten over hangjongeren”, stelde de CDA’er.

Volgens Grootswagers is de bewo­ners van De Nieuwe Doelen een structurele oplossing beloofd die
er nog altijd niet is. Het CDA riep het college op om toezeggingen na te komen.

De overlast van hangjongeren heeft in het verleden al geleid tot gezamenlijke acties van gemeente, politie en jongerenwerk. Zo werd contact gezocht met ouders van be­trokken jongeren. Ook is het (deels) afsluiten van het pad naar de Tuinstraat al vaker ter sprake ge­komen.

Luijendijk benadrukte dat de ge­meente nog altijd aandacht heeft voor de zaak en dat gekeken wordt naar eventuele extra maatregelen tegen de overlast.

Bron Brabants Dagblad door Michel Koster