Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 28, 2012

Vrees voor buurtoverlast door paintball

Easy Fun Events krijgt geen toestemming voor paintball en andere (sport)activiteiten op ter­rein achter Chalet Fontaine in Kaatsheuvel.

Gemeente vreest overlast in buurt.


Bedrijf geeft hoop niet op.


KAATSHEUVEL –
Het achterterrein van partycentrum Chalet Fontai­ne in Kaatsheuvel mag niet ge­bruikt worden voor paintball, golf­survival, beachvolleybal of boog­schieten. De gemeente vreest voor overlast. Easy Fun Events legt zich niet bij het verbod neer.

Het bedrijf maakt volop reclame voor paintball en andere sportieve activiteiten aan de Hoofdstraat. De gemeente wil dat het bedrijf daar­mee stopt. Ook moeten materia­len van het terrein af.

Het balletje is gaan rollen na een
klacht, waarna een controle bij het terrein is uitgevoerd. Volgens de ge­meente Loon op Zand wordt het perceel gebruikt voor activiteiten die in strijd zijn met het bestem­mingsplan.

Het college wil ook geen medewer­king verlenen aan de plannen van Easy Fun Events op die locatie. „ Het betreffende terrein ligt mid­den in de kern van Kaatsheuvel en wordt omgeven door woningen”, stellen ze.

„ De kans op overlast voor omwo­nenden is dan ook groot.” De ge­meente vindt dat activiteiten als paintball beter een plek kunnen krijgen buiten de bebouwde kom.

Karel Brouwers van Easy Fun Events vertrouwt op een goede af­loop. Op 7 mei is er overleg met de gemeente, waarin uitleg wordt ge­geven over de plannen. „We ho­pen de vrees voor overlast weg te nemen. We zijn verbaasd over de klacht die is binnengekomen. Met paintball zijn we nog niet eens ge­start.”

Het terrein achter Chalet Fontaine wordt al wel langer gebruikt voor sportieve activiteiten. Easy Fun Events heeft wel een probleem als de gemeente bij haar standpunt blijft. Brouwers wijst op gedane in­vesteringen.