Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 05, 2007

Marion Meijer van Trianel krijgt ontslag

Marion Meijer vertrekt als directeur van de Kaatsheuvelse welzijnsorganisatie Triangel. "Zij is op non-actief gesteld en de ontslagprocedure is in gang gezet", zegt Gerard Bruijniks, voorzitter van de Raad van Toezicht. Meijer zegt zich 'schofterig behandeld' te voelen. "In een gesprek van vijf minuten werd mij meegedeeld dat het voltallige college van B. en W. het vertrouwen in mij had opgezegd", aldus Meijer. "Naar mijn mening is er geen enkele inhoudelijke reden waarom ik op non-actief gesteld moet worden."
Wethouder Wim Aussems wil niet reageren op de rol die het Loonse college van B. en W. hierbij zou hebben gespeeld. "Ik ga er niet op in. Ik trek op met de Raad van Toezicht en er zijn een aantal zaken die we in vertrouwen doen.
Het is niet gepast om daarop in te gaan."
Volgens Bruijniks waren de recente perikelen rond de verhuizing van Triangel niet de reden waarom Meijer op non-actief is gesteld. "Er liggen tal van redenen aan ten grondslag", zegt Bruijniks.
De laatste tijd lag Meijer met wethouder Wim Aussems in de clinch over de verhuizing van de welzijnsorganisatie. Aussems wilde dat Triangel naar De Werft zou verhuizen, maar Meijers organisatie koos voor het voormalige patronaat. Volgens Meijer - vanaf 2001 directeur van Triangel - was De Werft te duur en zou de subsidie structureel met 10.000 euro omhoog moeten.
De gemeente Loon op Zand wil het sociaal-cultureel werk bij een andere, grotere organisatie onderbrengen. Volgens wethouder Aussems is Triangel te klein. Gedacht wordt nu aan de Twern.
Aussems: "Een grotere organisatie is minder kwetsbaar en heeft meer expertise." Als de gemeente een andere organisatie voor het sociaal-culturele werk aantrekt, zou dit volgens Aussems het einde van Triangel kunnen betekenen. "Dat zou zeker een mogelijk gevolg kunnen zijn."
Het Triangel-personeel zou echter bij de nieuwe organisatie ondergebracht worden.

Labels: