Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 28, 2009

Riethorst naar Kaatsheuvel

WASPIK - Het Waspikse zorgcentrum De Riethorst verhuist tijdens de nieuwbouw naar Kaatsheuvel.

De bewoners nemen hun intrek in de tijdelijk zorgeenheden bij De Vossenberg. "We hebben er lang over nagedacht, maar dit is echt de beste oplossing. We gaan er met z'n allen naartoe, we blijven allemaal samen. En dat is heel belangrijk", zegt locatiemanager Theo Kuijpers van De Riethorst.

Overwogen is volgens hem in fases te bouwen en dan telkens de helft van de bewoners elders onder te brengen. Maar dat zou de bouw lastig maken en bovendien veel overlast geven voor de bewoners van De Riethorst.

Bij De Vossenberg staan al enkele jaren tijdelijke zorgeenheden. Daarin zaten eerst de bewoners van De Venloene in Loon op Zand. Nu zijn er de bewoners van Rosagaerde in afwachting van nieuwbouw in ondergebracht.

Volgens Kuijpers hebben bewoners, personeel en vrijwilligers positief gereageerd op de tijdelijke verhuizing naar Kaatsheuvel. "We doen er alles aan om het iedereen daar naar de zin te maken. We maken De Vossenberg zoals De Riethorst is, met dezelfde mensen en dezelfde zorg. Het belangrijkste vindt iedereen dat we allemaal samen blijven."

De verhuizing heeft volgend jaar april plaats. De verwachting is dat de nieuwbouw in september 2011 gereed is.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Men is erg positief over de datum van verhuizen naar de Vossenberg. Dat wil zeggen dat Rosagaerde dan is opgeleverd.

28 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home