Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 07, 2011

Hoorzitting over Kaatsheuvelse AH

KAATSHEUVEL – De Albert Heijn in Kaatsheuvel heeft alle hoop op toe­stemming voor haar uitbreidings­plannen gevestigd op de hoorzit­ting bij de bezwarencommissie. Die wordt 24 januari om 13.45 uur gehouden. De hoorzitting is beslo­ten en wordt voorgezeten door burgemeesterWim Luijendijk.

Eigenaar Piet den Hartog van Al­bert Heijn heeft goede hoop dat het college van Loon op Zand als­nog toestemming geeft voor de bouw van een overdekte laad- en losruimte achter zijn bedrijfspand en de uitbreiding met een vijftig­tal parkeerplaatsen aan de zijkant van zijn pand.

Volgens Den Hartog zijn de buren die aan de Modelleur en de Kram­mentrekker wonen om. „ Ze zijn nu juist vóór de plannen omdat ze door de nieuwe laad- en losruimte minder geluidsoverlast hebben en de parkeerdruk een stuk minder wordt. Volgens de eigenaar van de supermarkt hebben de ‘buren’, hun mening per brief kenbaar ge­maakt aan het college.

De enige tegenstander die nu over­blijft is volgens Den Hartog de ge­meente zelf. Die ziet liever de su­permarkt op termijn verhuizen van de Gasthuisstraat naar het win­kelgebied. Volgens Den Hartog be­grijpen de klanten het besluit van de gemeente niet en schreeuwen ze om uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. „Met name tij­dens de feestdagen was het drin­gen om een parkeerplaats.”

Den Hartog heeft vertegenwoordi­gers van alle politieke partijen op bezoek gehad. Volgens hem ble­ken die allemaal begrip te hebben voor de situatie van de onderne­mer. Dat bleek overigens ook in de raadsvergadering van december waarin fractievoorzitter Ad van Laarhoven van coalitiepartij Ge­meentebelangen wees op de maat­schappelijke rol die de onderne­mer heeft voor de wijk. „Het be­drijf komt zelf met een oplossing. Het is goed om als gemeente daar­op in te springen”, meende hij. Eerder riep de VVD al op de on­dernemer te helpen. Den Hartog hoopt nu dat het college meegaat in de mening van de politiek. „ De zaak loopt nu al anderhalf jaar en door procedures zijn we nu al een half jaar tot een jaar kwijt”, aldus Den Hartog, die op termijn best wil meedenken over verplaatsing van zijn bedrijf.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen