Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 09, 2011

Sneller informatie over ‘kaalslag’

KAATSHEUVEL – Inwoners van Loon op Zand moeten zich niet meer overvallen voelen door forse kap- en snoeiwerkzaamheden. De gemeente gaat de mensen beter in­formeren bij grote ingrepen in het groen, bijvoorbeeld op de gemeen­tepagina. Bij recente snoeiwerk­zaamheden in Kaatsheuvel waren veel inwoners verrast, met veront­waardigde reacties als gevolg. Vol­gens wethouder Jacques Broeders was sprake van een ‘schrikeffect’.

Ook bij de Pastoor Rietraweg in Kaatsheuvel leidde groenonder­houd onlangs tot ophef. Raadslid Esther van der Donk ( Pr03) kaart­te deze week de zaak aan tijdens de commissie Fysieke Omgeving en Milieu. „ Er is zeer rigoureus te werk gegaan. Prachtige tientallen jaren oude rododendrons zijn tot dertig centimeter boven de grond weggesnoeid. Het duurt jaren voor­dat deze prachtige corridor weer is hersteld. Buurtbewoners spraken over ‘slopen’.” Van der Donk vroeg zich af of deze manier van onderhoud wel valt onder de cate­gorie ‘ sober en doelmatig. Volgens Broeders is dit onderhoud eens in de zoveel jaar nodig. Maar ook hij had gemerkt dat veel mensen on­aangenaam verrast waren.

Van der Donk pleitte voor een proef waarbij buurtbewoners zelf beperkt groenonderhoud plegen. „Veel mensen zijn daar best toe be­reid.” Broeders was niet erg en­thousiast over zo’n pilot.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

1 Comments:

Blogger cilomax said...

Wat ik niet helemaal begrijp is waarom gezonde struiken en bomen rooien terwijl er bijvoorbeeld op de hoek kon.emmastraat en gasthuisstraat een 3 tal wilde kastanjes staan waarvan er twee dood zijn en hier wordt niks aan/mee gedaan?

09 september, 2011  

Een reactie posten

<< Home