Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 15, 2012

Wegener schrapt ruim 300 banen

Bijeenkomst Wegener in de Brabanthallen, Den Bosch. Foto: Jaap van Essen (Twitter @jaapvanessen)


AMSTERDAM - Uitgever Wegener gaat dit jaar 300 tot 350 banen schrappen. Dat maakte het concern woensdag bekend. De banenreductie maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie waarbij Wegener de nadruk wil leggen op digitale media.

Het bedrijf wil tussen 2012 en 2014 in totaal 50 miljoen euro aan kosten besparen en tegelijkertijd geld gaan verdienen aan internet. Daarbij gaat Wegener zich richten op onder meer betaalde apps voor smartphones en tablets. Ook wil het concern manieren vinden om mensen te laten betalen voor nieuwswebsites die geïntegreerd zijn met de regionale dagbladen van Wegener.

Duurzame groei
Met de 'Digital First'-strategie wil Wegener "duurzame toekomstige groei'' realiseren. De focus komt te liggen op digitaal, maar het concern blijft naar eigen zeggen ook toegewijd aan de belangrijkste uitgaven in print. De veranderingen zullen pas eind dit jaar hun beslag krijgen. Op 12 december wil Wegener een "integraal digitale mediaportfolio'' invoeren.

Volgens topman Truls Velgaard van de Nederlandse tak van Mecom, het moederconcern van Wegener, gaat het bedrijf nu de kansen grijpen die door "een ongekende industrieverandering worden gecreëerd''.

Banen
De banen die dit jaar worden geschrapt, verdwijnen in alle geledingen van het bedrijf. Daarnaast komt er een versimpelde managementstructuur en moderniseert Wegener de verkoopafdeling en marketing. De bezuinigingen van 50 miljoen euro maken deel uit van eerder aangekondigde kostenbesparingen van 70 miljoen euro tussen 2011 en 2014.


Bijeenkomst
Honderden medewerkers van Wegener hebben zich in de Brabanthallen in Den Bosch verzameld om de toekomstplannen voor het bedrijf aan te horen. Tom Toumazis, de baas van het Britse moederbedrijf Mecom, geeft momenteel een toelichting op de nieuwe koers die het bedrijf wil inslaan

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home