Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 28, 2009

Diefstal van quads in Kaatsheuvel verijdeld

BREDA - Een 30-jarige Drunenaar die april vorig jaar een paar kinderen in de Erasstraat in Kaatsheuvel op quads zag rondrijden, vond de vierwielige brommers zo leuk dat hij ze graag voor zijn eigen kroost wilde hebben.

Met hulp van twee anderen besloot hij de quads te gaan stelen. Met bivakmutsen op en voorzien van een stroomstootwapen en een pistool reed het drietal naar de Erasstraat.

Een verontruste buurtbewoner die de mannen zag rondneuzen, belde de politie. Die wist één van hen aan te houden, een 29-jarige Tilburger die op de uitkijk stond. Een paar weken later werden de twee andere verdachten opgespoord.

De drie mannen stonden gisteren terecht op verdenking van het voorbereiden van een diefstal met geweld of afpersing. Twee van de verdachten hebben bekend. De derde, een 27-jarige Drunenaar, ontkent betrokkenheid bij de zaak.

Hoewel de officier dat laatste betwijfelt, heeft ze niet voldoende bewijs tegen hem. Daarom vroeg ze vrijspraak. Voor de andere Drunenaar eiste ze vijf maanden cel en voor de Tilburger zeven, inclusief zijn langere voorarrest.

Volgens de bekennende verdachten ging het om een 'verkenningstochtje'. Toen de politie opdook, zouden ze nog niet van plan zijn geweest de quads te stelen. De officier geloofde hier weinig van, gezien de weggegooide wapens die de politie vond in de tuin van het klooster aan de Erasstraat.

Advocaat Woodrow betoogde dat er nog geen sprake was van voorbereiden van een misdaad.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Je bent dom of gewoon lomp en je wilt wat.............

28 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Nee, ik loop ook altijd met een bivakmuts op en stroomstootwapen in de hand......
Opsluiten die hap! En langer dan een paar maanden. Je veroorzaakt iemand een levenslang trauma.

02 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home