Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 30, 2007

Kaatsheuvel : bezoek van een Vlaamse Gaai

Labels:

Efteling sluit druk winterseizoen af

KAATSHEUVEL (ANP) - De Efteling heeft zondag een druk winterseizoen afgesloten. In totaal ontving het sprookjespark 400.000 bezoekers tijdens de winteropening, meldde een woordvoerder. Vorig jaar waren dat er ongeveer 70.000 minder.
Voor het achtste jaar opende het park de poorten buiten het seizoen. Voor regulier bezoek duurde de zogenoemde Winter Efteling in totaal 25 dagen (vakantieperiodes en weekeinden). Vooral tijdens de kerstvakantie was het bijzonder druk. De hoge opkomst zorgde dagenlang voor files in de omgeving. Op Tweede Kerstdag moest het park bezoekers die nog onderweg waren zelfs adviseren een ander moment te kiezen. Er waren op dat moment 24.000 mensen naar Kaatsheuvel gekomen. ,,De Winter Efteling is steeds bekender'', verklaart de woordvoerder de drukte.

Verder merkt het park dat steeds meer bedrijven (delen van) het park afhuren voor bedrijfsuitjes en feesten. Op 1 april gaat de Efteling weer open.

Bron: Brabants Dagblad

Labels:

Wat is er te doen in kaatsheuvel ?

Rond deze tijd gaan veel mensen hun vakantie boeken. Veel mensen die in de Randstad wonen vinden het geweldig om te gaan kamperen of te recreëren in Kaatsheuvel. Er wordt immers erg positief geschreven, want Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt is kampioen in recreatie.
Wat het maar waar……… In het kerkdorp Kaatsheuvel is niets te beleven. Er is een snookercentrum en slechts één café. We hebben prachtige campings, maar daar zult U het ook van moeten hebben, want in Kaatsheuvel is niets te beleven. Het gemeentebestuur is bezig met de ontwikkeling van “Het bruisend dorpshart”, maar voordat dat plan gerealiseerd is, duurt nog enkele jaren. U zult het dus echt moeten hebben van wandelen en fietsen in de Loonse en Drunense Duinen. Maar om lekker uit te gaan in Kaatsheuvel moet U nog een paar jaar geduld hebben. U moet uw vertier vinden op de (mini)camping of met het openvaar vervoer in de omgeving, . bij voorbeeld Tilburg. Mocht U geen behoefte hebben om uit te gaan, dan kunt U prima recreëren in Kaatsheuvel en Loon op Zand.

Labels:

Loonse omroep vangt weer bot bij Commissariaat

Kaatsheuvel - Het doek lijkt gevallen voor de Loonse lokale omroep LTV3. Het Commissariaat voor de Media in Hilversum heeft het beroep van de lokale omroep afgewezen. De Loonse omroep is per 1 augustus de zendmachtiging kwijtgeraakt aan het Waalwijkse Maasstad Media. Reden daarvoor was onder meer dat LTV3 zich onvoldoende aan de Mediawet zou hebben gehouden. Verder had het Commissariaat moeite met de banden die LTV3 heeft met de commerciële media-ondernemer Ron Schouten uit Tilburg.

Kaatsheuvel: Vier Ridders bij Loonse brandweer.

Kaatsheuvel – Afgelopen zaterdagavond namen vier brandweerlieden afscheid. In een bijzondere bijeenkomst in de raadszaal ontvingen Hans Govers (52), Theo de Bruin (50), Stephan Anssems (54) en Marcel Akkermans (41) een Koninklijke onderscheiding. De vier werden benoemd tot Ridder van Oranje Nassau. Twan Zwaans, (“Twanneke de kapper”) kreeg voor zijn grote inzet tijdens 12 ½ jaar brandweerschap de onderscheiden door de NVBR. In zijn toespraak blikte commandant Van den Hoven terug op het afgelopen jaar, en vooruit op wat er het komend jaar staat te gebeuren. Hij kijkt uit naar de oplevering van de nieuwe kazerne: “Dit jaar zullen we dus verhuizen en moeten we gaan wennen aan de nieuwe locatie en een eigentijds modern gebouw. Voor de bouw van de post in het kerkdorp Loon op Zand de verkenning gereed en gaat het advies binnenkort naar het college van B. en W. “
Volgens de commandant is de pieper van de brandweer van de gemeente Loon op Zand in 2006 ,248 afgegaan. “Het grootste gedeelte meldingen om snel te vergeten, maar ook een aantal om te blijven herinneren, zoals een aantal verkeersongevallen aan de Horst”. Bijzonder was volgens de commandant het ongeval bij het Blauwe Meer: “Een ongevalscenario dat we bij wedstrijden tegenkomen werd opeens wekelijkheid”. Volgens de commandant staat ook de grote brand bij het Kringloopbedrijf aan de Ringvaert bij iedereen nog op het netvlies . Volgens Van den Hoven is er voldoende aanwas van nieuwe leden die de plaats van de vertrekkende brandweerlieden in kunnen. “De invulling van de functie van Henk Dekkers, die aangegeven heeft aan het eind van dit jaar een punt te willen achter zijn fantastische carrière is echter wel een probleem”.

Labels: ,

zondag, januari 28, 2007

Foto sportkampioenen


Labels:

Weer vernielingen

KAATSHEUVEL – In Kaatsheuvel hebben onbekenden op verschillende locaties de afgelopen nacht vernielingen gepleegd aan auto’s. Zo trof de politie geparkeerd staande auto’s met ingeslagen ruiten aan en kapotte buitenspiegels. Deze auto’s stonden geparkeerd in de Hoofdstraat en de Juliana van Stolbergstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Man pleegt verduistering in dienstbetrekking
KAATSHEUVEL – De politie heeft zaterdagavond om 21.45 uur in een pretpark aan de Europalaan een 22 jarige werknemer afkomstig uit Waalwijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht verduistering te hebben gepleegd in dienstbetrekking. De verdachte, die werkzaam is in een van de eetgelegenheden had een geldbedrag uit de kassa weggenomen. Personeel van de beveiliging betrapte hem op heterdaad waarna hij werd overgedragen aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af.

Kaatsheuvel : Toos Cools en Corry van Lier


Labels:

Kunst


Drykte tijdens expositie un Kaatsheuvel


De Paus is een Duitse herder

Het tonpraoten in de Werft in Kaatsheuvel speelde zich af in de middeleeuwen en was van een professioneel niveau. Kees Stravens bracht een hommage aan de overleden caféhouder Jan Smit en René van Boxtel kreeg de lachers op zijn hand met zijn creatie als ambulancemedewerker: “Als er met de burgemeester iets gebeurd, kan Jacky Smit altijd nog haar taak overnemen”, zo luidde zijn boodschap. Het venijn zal duidelijk in de staart. Bij de optredens van Harrie Elshout, de assistent van de dierenarts die opmerkte dat de Paus een Duitse herder is en iets met borden heeft en Ton van Iersel die met zijn caravan op een camping in caravan in Zuid Frankrijk stond, gierde de zaal van het lachen. Het publiek had vooral bewondering voor het presentatieduo Rietje Schoenmakers (als prinses) en Jan Grootswagers (als prins), die de hele avond op rijm aan elkaar praatten.

Kaatsheuvel : Tonpraoten succes


Labels:

Rietje Schoenmakers en Jan Grootswagers


Prins Mari d'n 1e


Finale


Uitblazen na de sportkampioenen


zaterdag, januari 27, 2007

Als je geen manager wordt tel je niet mee”

Door Jan in ‘t Groen

Na meer dan veertig jaar lesgeven in Kaatsheuvel verlaat Wiljan van der Zanden het onderwijs.

Het gesprek met de onderwijzer vindt op zijn verzoek plaats in zijn eigen klas van basisschool de Hil. “Ik heb aangegeven dat ik het laatste jaar graag een eigen groep zou hebben. Dat hebben ze gehonoreerd en ik heb nu groep vier”, vertelt Van der Zanden(61). Op de vraag waarom hij meer dan veertig jaar in Kaatsheuvel en voor dezelfde stichting werkzaam is gebleven antwoordt hij: “Ik ben niet gevlucht in een of ander hoofd of directeurschap, maar ik ben gewoon mijn ideaal trouw gebleven: onderwijs geven aan kinderen”. Hij vervolgt: “Het is tegenwoordig meer een ideaal om uit de klas te komen, want dan heb je iets bereikt. Als je geen manager wordt tel je niet mee. Maar als al die managers onderwijzers waren gebleven, dan hadden we tenminste meer handen aan de bankjes gehad”. Volgens de scheidende onderwijzer staan de kinderen van tegenwoordig teveel bloot aan audio en visuele prikkels. “Vroeger hadden ze alleen maar een Efteling-kaart en was het allemaal rustiger”.

VerlegenDe sympathieke onderwijzer typeert zich als iemand die niet graag op de voorgrond staat. Eerder teruggetrokken en iets verlegen. In 1966 begon hij op twintig jarige leeftijd op de St.Jansschool in de Dr. Van Beurdenstraat. “Ik surveilleerde daar als jonkie, en er waren wel vierhonderd kinderen. Ik wist niet wat me overkwam, want ze deden allemaal wat ik zei! Daar stond ik gewoon versteld van. Hij is geboren en getogen in Oosterhout waar hij tussen drie kloosters in de Heilige Driehoek woont. “Dan moet je wel blijven geloven, want ’s- morgens luiden de klokken en ’s- avonds om vijf uur luiden ze nog”, vertelt hij lachend. Terwijl het gesprek doorgaat tovert hij een compleet fotoarchief van veertig jaar uit de kast. Al bladerend stopt bij het jaar 1988. Hij wijst een tweeling aan. “Kijk dit is Nathalie Ververs, die ken je misschien wel! Om zijn archief compleet te maken zou hij het mooi vinden als de 1191 mensen die bij hem in de klas hebben gezeten hem een kaartje zouden sturen met wat er van hen terecht is gekomen. Van der Zanden geniet van zijn oud-leerlingen: “Soms loop ik door Oosterhout, dan kom ik iemand tegen die ik in de klas heb gehad en dat is gewoon een feest!” Volgens Van der Zanden zijn niet alleen de leerlingen, maar is ook Kaatsheuvel veel veranderd. “De Markt was sfeervoller met de huizen waar nu de Gemeentewinkel is. Alle historie is weg. Maar elke gemeente heeft wel een wethouder die de slopershamer hanteert”. Officieel is 28 februari zijn laatste werkdag. Wat er allemaal gaat gebeuren weet hij niet. “Ik wacht wel af”, klinkt het berustend

Spannende strijd om sportman van Loon op Zand.

Spannende strijd om sportman van Loon op Zand.



Het gemeentehuis van Loon op Zand was gisteren te klein voor de huldiging van de sportkampioenen. Ruim driehonderd sporters waren naar de huldiging van de sportkampioenen gekomen. Voor de eerste keer stond het evenement ook in het teken van de verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van 2006. De gezellige, maar rumoerige bijeenkomst in het gemeentehuis stond bol van de spanning. Tegen 20 uur kwamen de genomineerden en binnen. De een wat bleekjes, de ander uitgelaten. “Het lijkt wel een landelijke verkiezing. Alleen de galakleding ontbreekt”, merkt een supporter op. De verkiezing is dit jaar extra spannend omdat de inwoners van Loon op Zand voor de eerste keer zelf hun favoriete sporters hebben mogen kiezen. Aan de oproep om een bon in sturen is massaal gevolg gegeven. Volgens ambtenaar Sietse van den Nieuwenhuijzen is zijn afdeling overstelpt met stembiljetten. Iets na achten begon de huldiging van de kampioenen. Als eerste waren de F1 en de E1 van voetbalvereniging Uno Animo aan de beurt om de medaille in ontvangst te nemen. “We hebben al eigen shirtreclame”, vertelt Thomas de Man (90 trots. De kampioenen komen op hun beurt voorbij.

De strijd om de titel sportman van het jaar ging tussen CP-voetballer Jeroen Voogd en Jitsuka Michel Brekelmans, die beiden een gelijk aantal stemmen behaalden. Burgemeester Ria van Hoek en haar man Henk (beiden fanatieke sporters) moesten de doorslag geven. Uiteindelijk ging de titel naar Michel Brekelmans, die perplex stond. “Ik had dit nooit verwacht. Ik sta tussen twee kanjers van atleten, en toch word ik eruit gepikt”,aldus de bescheiden sportman. Sportvrouw werd de Loonse hardloopster Merel de Knegt die landelijke bekendheid verwierf met haar vierde plaats op de 10 kilometer bij het Nederlands kampioenschap. “Het is geweldig dat de gemeente dit evenement zo groots opzet. Over twee weken loop ik de 10 kilometer, maar ook Kiplagat aan meedoet. Als ik win sta ik hier misschien volgend jaar weer”. Het C1- meisjesvoetbalteam van DESK werd gekozen als sportploeg. Zij wonnen de KNVB-beker van regio Zuid 1. Turnster Lieke van Boxtel uit Kaatsheuvel werd gekozen als sporttalent van Loon op Zand. Het talentje turnt bij Quikly in Waspik en werd met haar team Nederlands kampioen in de 1e divisie. “Ik ben er blij meer, maar ik had nooit gedacht dat ik in de prijzen zou vallen, want Emy van Wanrooy, zit op voetbal en die sport krijgt veel meer aandacht”, aldus de dertienjarige. Gelukkig voor de gemeentebode, die de kinderen bij een expositie weg moest houden werd het rond 22 uur, wat rustig in de hal. “We hunnen terugkijken op een prachtige avond”, aldus wethouder Aussems

donderdag, januari 25, 2007

Feestdag en “ Annie” voor Loonse verstandelijk gehandicapten.

Door Jan in ‘t Groen

Het carnavalsfeest voor verstandelijk gehandicapten van Kaatsheuvel word op 4 februari voor de 25e keer georganiseerd. Het organisatiecomité heeft alles uit de kast gehaald om het jubileum glans te geven. Zo is er op 4 februari een groot feest in de Werft en worden de gehandicapten op 10 februari getrakteerd op voor hen ingelaste uitvoering van de musical Annie in de Efteling. Drie jaar geleden verhuisde de carnavalsdag van de Gildenbond naar de grote zaal van de Werft. “We hebben de zaal op veiligheid onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat als er iets mocht gebeuren we de 140 gehandicapten nooit op tijd naar buiten kregen”, vertelt voorzitter Kees Kruijsen. “Een ander nadeel van de Gildenbond was dat we veel mensen teleur moesten stellen omdat de zaal te klein was”. Dat het comité een juiste beslissing heeft genomen blijkt uit het feit dat er dit jaar 210 verstandelijk gehandicapten naar de Werft komen . Volgens Kruijssen word het feest in de Werft iets aparts. “We hebben de sporthal afgehuurd en gaan die inrichten als een minikermis. Op een gewone kermis of braderie staan veel attracties waar de gehandicapten geen deel aan kunnen nemen. “Wij gaan er met 34 vrijwilligers voor zorgen dat ze dat bij ons wel kunnen” . Naast veel eten en drinken ontbreken de artiesten niet. “We hadden bijna Frans Bauer tegen een zacht prijsje vastgelegd, maar hij had een optreden in Maastricht”. Maar met gehandicaptendrumband Prins Maurits, die voor de 25e keer een optreed en de zangers Rob Grijsbach en de Tilburgse Wesley en de imitator van Frans zal de zaal toch wel op z’n kop gaan”, aldus Kruijssen . Het programma kent één drastische wijziging. De playbackshow, voor en door de gehandicapten is vervangen door karaoke . “De playbackshow nam teveel tijd in beslag, waardoor de hele dat onder druk kwam te staan”. Naast het cadeautje van Prins en Raad en van de organisatie zijn de gehandicapten op 10 februari uitgenodigd voor een speciale uitvoering bij de musical Annie in het Efteling-Theater. “Wij kopen de kaartjes en we gaan met tweehonderd mensen naar de uitvoering”, aldus Kruijssen, die met zijn bestuur van elf personen de sponsors erg dankbaar zijn. “Zonder deze mensen, waarvan de meesten je nooit ziet, is dit niet mogelijk”.

woensdag, januari 24, 2007

Smulders: “Geen twijfels over toekomst”

Door Jan in ‘t Groen

Cees Smulders weet niet of hij deze raadsperiode uit zal zitten als fractievoorzitter van BurgerBelang. Maar aan stoppen denkt hij op dit moment zeker niet. Smulders wil de geruchten ontzenuwen dat hij binnenkort zou willen stoppen met zijn partij BurgerBelang omdat hij het niet meer zou zien zitten. Smulders geeft toe dat hij, samen met zijn burgercommissieleden en steunfractie zich heeft beraden over zijn toekomst als fractievoorzitter van een eenmansfractie.

Veel werk
“Ik wil de 315 mensen die een voorkeurstem op mij uitgebracht hebben niet teleurstellen. Maar er komt ontzettend veel werk op je af en in de raadszaal vergeten ze je als eenmansfractie gewoon”. Als voorbeeld noemt hij het voorstel van zijn fractie over het referendum van de OZB-verhoging. Smulders: “Wij wilden de mening van de burger weten, maar ons voorstel werd gewoon afgeschoten”.
Volgens Smulders moet de burger meer invloed krijgen op de besluiten die in de raadszaal genomen worden. Daarom gaat hij zijn pijlen te richten op het organiseren van wijkavonden. “In de raadszaal valt voor ons niets te halen”, aldus het ex-lid van Gemeentebelangen, die zegt teleurgesteld te zijn in zijn collega-raadsleden. “Volgens de coalitie wordt aangenomen dat we in de oppositie zitten en daarom overal maar op tegen zijn. Maar op het moment dat de coalitiebesprekingen gaande waren, hadden wij andere zorgen; namelijk een partij oprichten. Als ze ons gevraagd hadden, waren we misschien wel met de coalitie meegegaan”. Volgens Smulders is BurgerBelang geen oppositie partij. “Ik heb nog nooit oppositie gevoerd, maar de coalitiepartijen hebben geen enkel respect voor kleine partijen”.
Volgens Smulders ontbreekt het in de raadszaal aan respect voor elkaar en zeker voor de kleine partijen. “Zo erg als het op dit moment is heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt”.

Schenking
De partij die onlangs (van de gage van Smulders) een schenking van 400 euro deed aan de stichting “Aandacht doet Spreken”, een stichting die de contacten tussen vermoorde familieleden wil bevorderen schonk, is druk bezig met de voorbereiding van de eerste wijkavond. “We hebben een denktank die al een beeld voor ogen hoe het eruit hoe de avond eruit komt te zien. We moeten alleen precies nagaan hoe we omgaan met het doen toezeggingen naar de burgers”, aldus Smulders. De eerste wijkavond zal in het voorjaar gehouden worden.

maandag, januari 22, 2007

PvdA : Handen af van kasteelweide

De Parij van de Arbeid, afdeling Loon op Zand mengt zich vol in de strijd om de Kasteelweide te behouden. Zie www.pvdaloonopzand.nl

Een reactie van een lezer:
Uit alle tot nu toe gehouden inspraakmomenten is niet af te leiden dat er een breed draagvlak zou zijn voor de plannen voor herinrichting van de Kasteelweide. Er is misschien draagvlak voor verschillende onderdelen maar er is ook een groot onbehagen over de ingrepen in de weide en de bebouwingsplannen er om heen. Om nu duidelijk te krijgen hoe de inwoners uit de kern Loon op Zand over deze plannen denken adviseert de PvdA aan de Raad en het College om een onafhankelijk draagvlakonderzoek te doen uitvoeren. Op basis van een representatieve steekproef kan snel duidelijk worden wat de mening van Loon op Zand is.

zondag, januari 21, 2007

Kaatsheuvel vol cultuur

Deze zondag stond de Werft in het teken van cultuur. In de grote zaal waren toneelvoorstellingen van Tejater Spot en in de sporthal was het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kaatsheuvel. Beide evenementen zijn bijzonder geslaagd. Weer eens werd bewezen hoe rijk het verenigingsleven van Kaatsheuvel is. Prachtig toneelspel in combinatie met prachtige muziek is een waar genoegen. Jammer dat dit weekend mijn hart weer op begon te spelen.

zaterdag, januari 20, 2007

OPG gaat zorgpolis aanbieden

Loon op Zand – Ondernemers Platform Gemeente Loon op Zand gaat voor haar leden een collectieve zorgpolis aanbieden. Dit is een van de activiteiten die de ondernemersvereniging dit jaar op haar programma heeft staan. Verder wil het platform een collectief contract afsluiten met een arbodienst die de re-integratie gaat begeleiden van zieke werknemers en het afsluiten collectieve verzekeringspolissen voor de aangesloten bedrijven. Inlichtingen www.opg-loonopzand.nl

Ondernemers te gast in gemeentehuis

 Posted by Picasa

“Kaatsheuvels winkelgebied krijgt regiofunctie”

Door Jan in ‘t Groen

Steeds meer mensen uit de regio komen hun boodschappen doen in het winkelhart van Kaatsheuvel. Om hierop te anticiperen wil de gemeente Loon op Zand het gebied aantrekkelijker te maken voor de plaatselijke consument en die van buitenaf. Dit zei wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, Economische zaken) donderdagavond tijdens de jaarlijkse ontvangst van de ondernemers op het gemeentehuis. Volgens de wethouder is binnen twee weken een stedenbouwkundig onderzoek afgerond en zal het duidelijk worden hoe het winkelgebied er in de toekomst uit komt te zien. In de studie zijn niet alleen de winkelstraten opgenomen, maar ook het gebied achter de Hoofdstraat bij Ons Café en Action. Aussems: “De vraag spitst zich toe op twee varianten: “Gaan we in dat kernwinkelgebied voor een aantrekkelijk en compact gebied tegenover de Sint Janskerk, of wordt de lintvariant toegepast waarbij ook het gebied vanaf de Emté tot de Jan de Rooijstraat publieksaantrekkelijke gemaakt wordt om ook daar de loop te creëren”. Deze laatste variant heeft volgens de wethouder als voordeel dat het winkelhart dichter bij de Peperstraat ligt, die weer aansluit bij het “Bruisend Dorpshart”. Volgens Aussems staan ondernemers en ontwikkelaars nu al in de startblokken om aan de slag te gaan, maar moeten ze nog even geduld hebben tot de officiële blauwdruk gereed is. Volgens de wethouder moet er naast deze grootschalige plannen nog meer gebeuren. “Sommige winkels zullen voor een deel gesloopt moeten worden en weer andere winkels moeten opgeknapt worden”. Volgens de wethouder zijn de ondernemers met hem eens dat het winkelgebied er nu niet uitziet.

Versnippering
Ondernemer Gerard van Wezenbeek van Primera is blij dat de gemeente met een duidelijke visie komt. Zijn voorkeur gaat uit om te beginnen als basis te starten in het gebied rond de kerk en dan langzaam uitbouwen naar de lintvariant. “Je moet als gemeente een eindpunt hebben, en niet dat er straks zomaar ergens stopt”. Ook vindt hij dat de gemeente een einde moet maken aan de versnippering. “De gemeente moet volgens hem meer centraliseren. Er worden nu overal in het dorp winkeltjes geopend. Dat moet voorbij zijn”. Eerder deze week liet Christ van Wezel van parochie Kaatsheuvel al weten de hekken voor het patronaat, de pastorie en de kerk weg te halen waardoor het gebied een open karakter krijgt. Om sfeer te creëren wil parochiebestuur over de gehelde breedte groen aanleggen met daardoorheen een paadje met rustbanken. “Het zou mooi zijn als de horeca aan de overkant daarop inspringt”.

Parochie Kaatsheuvel viert eerste lustrum

Parochie Kaatsheuvel bestaat vijf jaar. De vele vrijwilligers mogen meefeesten.

Het is weer vijf jaar geleden dat de gemoederen onder de drie parochies hoog opliepen. Parochie St. Jozef werd opgeheven en Parochie St. Jan en de Heilige Martelaren van Gorkom gingen op in Parochie Kaatsheuvel. Vicevoorzitter Christ van Wezel (64) kijkt met veel voldoening terug. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is Parochie Kaatsheuvel ingeburgerd in de Kaatsheuvelse bevolking. “Je hoort nagenoeg niemand meer over verschillende parochies praten”, aldus van Wezel. Volgens hem is het opmerkelijk hoe goed de vrijwilligers van de St. Jozefkerk hun weg in de nieuwe parochie gevonden hebben: “Illustratief voor de integratie is dat het koper van de St. Jozefkerk naar de H. Martelaren van Gorkom is gegaan, en de dames die het poetsten gewoon zijn meegegaan”, aldus de vicevoorzitter die veel respect heeft voor de vrijwilligers van de St.Jozefparochie. “Voor die mensen was het een fikse aderlating. “Dit is een parochie met enorm veel potentie en ik heb bewondering voor de mensen die met zo weinig menskracht, dit voor elkaar hebben gekregen. Het is een immense prestatie, bijna meesterlijk om zo’n fusie regelen”, aldus Brok, die zich realiseert dat de sluiting van de Sint Jozefkerk enorm hard aangekomen is bij de vrijwillige medewerkers (want zo noemt hij vrijwilligers) van de parochie. Het sluiten van de kerk en de fusie was volgens Brok een forse ingreep. “Als je huis te groot wordt ga je kleiner wonen. Ik begrijp best dat de mensen het er moeilijk hebben, want daar ligt hun roots”, aldus Brok. Toch is het kerkbestuur niet ontevreden. “Tot voor de fusie moesten we rekening houden met de samenstelling van het bestuur. Het maakt nu niet meer of ze uit ’t Hoekske op van de Roei komen, ze vertegenwoordigen de parochie”, aldus van Wezel. De echtgenote van de 55 jarige Brok is bezig met het vrijwilligersbestand op te schonen. “We hebben zo’n 450 vrijwillige medewerkers, en zonder hen kunnen we niets”, aldus de diaken. Vrijdagavond zijn vanaf 20 uur alle vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst in het Dr. Mollercollege. Zondag zal ook de dienst in de St. Janskerk het teken staan van de vrijwilliger. Het thema is “een kerk bouw je met mensen en niet met muren”. En volgens Brok zit is het thema zonder dubbele bodem. Van Wezel ziet de toekomst rooskleurig in. “We hebben in de afgelopen vijf jaar ontzettend veel gedaan, zowel op pastoraal als op materieel gebied. Misschien kunnen we met medewerking van de gemeente het gebied rondom de St.Janskerk nog wat verfraaien, dan krijgt ook Kaatsheuvel een halve zolenpad in het winkelgebied”.

woensdag, januari 17, 2007

Parochie Kaatsheuvel 5 jaar

Posted by Picasa

 Posted by Picasa

Aanrader Brabants Dagblad op tabloidformaat

 Posted by Picasa

Correspondentenbijeenkomst Tilburg

 Posted by Picasa

maandag, januari 15, 2007

Weer nernielingen

 Posted by Picasa

Een echte foto van de prins

 Posted by Picasa

dinsdag, januari 09, 2007

Nominaties sporters van het jaar gemeente Loon op Zand bekend

Genomineerd voor Sportman van het jaar 2006:
Voetballer Jeroen Voogd
Atleet Tini de Laat
Ju-Jitsuka Michel Brekelmans
Genomineerd voor Sportvrouw van het jaar 2006:
Atlete Merel de Knegt van Atletiekvereniging Attila
Biljartster Petra Brok van Biljartvereniging Poedelvrees
Majorette Ramona Broeks van majorette Sparkling Rainbow
Genomineerd voor sportalent van het jaar 2006:
Turnster Lieke van Boxtel van STW Alianza / Quickly
Basketballer Joep de Kleijn van BC Starz ’81
Amy van Wanrooy van VV DESK
Genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2006:
Hockeyteam MB1 van MHC DES
Voetbalteam MC1 van VV DESKVolleybalteam Heren 3, VC Condor

Vogeltje wat zing je vroeg.......

 Posted by Picasa

Kaatsheuvel doelwit van vandalen

Kaatsheuvel doelwit van vandalen
Door Jan in ‘t Groen
Sinds enkele maanden is het centrum van Kaatsheuvel doelwit van vandalen. Vooral het centrum van Kaatsheuvel moet het ontgelden. De vernielingen begonnen afgelopen najaar. Grote thermopaneramen bij doe het zelfzaken waren het doelwit van vandalisme. Tot twee maal toe werd er getracht met een baksteen de ruiten van “Ons Cafe” te vernielen. Na relatief rustige periode waarin enkele incidenten plaatsvonden begonnen de vernielingen weer na kerstmis en tijdens de jaarwisseling. Diverse bushokjes werden vernield, brievenbussen werden opgeblazen en thermopaneramen waaronder die van het TNT gebouwtje en het VVV kantoor gingen aan diggelen. Ook bloembakken en winkelramen in de Peperstraat en een grote ruit van Action moesten het ontgelden. Dat het geen op zichzelf staande incidenten zijn bleek afgelopen weekend. In het beging van de avond moest de brandweer in actie komen omdat de stalling van de winkelwagentjes achter de Hoofdpoort te blussen. In de nacht van zaterdag op zondag lieten vandalen weer een spoor van vernieling achter. Een ruit van het gemeentekantoor werd ingegooid en de gemeentewinkel beschadigd. Ook een informatiezuil bij het VVV kantoor ging aan diggelen. Volgens politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer vinden de meeste vernielingen plaats rond drie uur in de nacht. “Wij gaan er vanuit dat het hier om lokale stappers gaat, want je kunt precies hun gangen nagaan. ”. Volgens de voorlichter is het echter niet mogelijk om op elke hoek van de straat een agent neer te zetten. Hij bepleit de snelle oprichting van buurtpreventieteams, waarbij burgers de politie helpen met surveilleren. “Het is alleen de vraag of de politie of de gemeente hierover de regie moet gaan voeren”. Jos Vugts, uitbater van “Ons Cafe”, denkt dat de politie de daders moet zoeken in het Waalwijkse. “De jeugd die van Waalwijk afkomt steekt met de fiets hier binnendoor naar het centrum”.
De politie doet een beroep op getuigen of ouders die iets weten en vraagt hen contact op te nemen met de telefoonnummer 0900-8844. Mensen die eventueel onbekend willen blijven kunnen zich melden bij Meldlijn Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer is 0800-7000. De politie garandeert 100% privacy. “Als er een tip binnenkomt dan kunnen wij die uitrechercheren”. In het centrum van Kaatsheuvel bevinden zich drie horecagelegenheden op enkele honderden meters afstand van elkaar. Of er een verband bestaat tussen deze horecagelegenheden en de vernielingen kan de politie niet zeggen.

zondag, januari 07, 2007

Nog meer vernielingen........

Zaterdag was ik tijdens de prinseninstallatie, toen de brandmelding kwam van een brand nabij de Schotsestraat. Burgemeester Ria van Hoek sprak haar bezorgdheid uit over de vernielingen van de laatste tijd. Martijn van Bijnen van Brandweerspotters was zo vriendelijk deze foto af te staan, waarvoor dank. De vraag is wel waar de politie blijft. In de hoek achter de Hoofdpoort zijn diverse winkelruiten gesneuveld. en niet een keer, maar meerdere malen. Er moet iets gebeuren want het loopt uit de hand in de kets! Posted by Picasa

Drinken drinken ..............

KAATSHEUVEL: Een 18-jarige man uit Kaatsheuvel is zaterdagmorgen rond 03.45 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed op de Peperstraat tegen een boom en een geparkeerde auto aan en agenten lieten hem blazen. Hij ‘scoorde’625 ug/l. Uit verhoor bleek dat de Kaatsheuvelnaar de auto van zijn ouders had meegenomen zonder hun toestemming. Daarbij kwam dat de man ook geen rijbewijs heeft. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Weer vernielingen 1

De laatste weken is vooral het centrum van Kaatsheuvelvel doelwit van vernieling. Vorige week waren diverse abri's en postbussen het doelwit. Ook ging er een ruit van het postkantoor aan diggelen. Dit weekend was het marktplein het doelwit van vandalen. Een oplettend raadslid(weblog.nl) mailde deze foto's door. Posted by Picasa

Wederom vernielingen II

 Posted by Picasa

zaterdag, januari 06, 2007

Turf 2007 voor Patrick verlaan

 Posted by Picasa

Mari van Heijst Prins van Turfstekerslaand

 Posted by Picasa

donderdag, januari 04, 2007

Nieuwe website Loon op Zand in de lucht

 Posted by Picasa

Website gemeente Loon op Zand

 Posted by Picasa

 Posted by Picasa

woensdag, januari 03, 2007

Ruiten van VVV en postkantoor aan diggelen

 Posted by Picasa

maandag, januari 01, 2007

Een gezond 2007

 Posted by Picasa