Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 30, 2006

Nieuwe website gemeente Loon op Zand gaat online!

Op drie januari is het zo ver, de nieuwe website van de gemeente Loon op Zand gaat online! Deze nieuwe site biedt veel mogelijkheden. De gemeente Loon op Zand wil alles wat ze belooft, waar maken. Ook wil ze steeds aansluiten op de wens en de behoefte van de bezoeker. De nieuwe website is daarom een website in ontwikkeling. We gaan steeds een stapje verder met onze digitale dienstverlening aan de burger.

Naast algemene informatie en actualiteiten over en van de gemeente, biedt de site via de productencatalogus diensten en producten digitaal aan. Ook is het servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg gedigitaliseerd. Vanaf januari 2007 ontsluiten we onze bestuurlijke informatie, zoals B&W-besluiten en stukken behorend bij commissie- en raadsvergaderingen.

Vormgeving
Ook de vormgeving is aangepast. Gekozen is voor de gemeentelijke kleuren, maar in een meer eigentijds jasje. De website past hierdoor beter bij het imago dat de gemeente Loon op Zand nastreeft: open, betrouwbaar en voortvarend, maar ook gemoedelijk, Brabants.

Úw meningDe gemeente hoort graag úw mening over de website. De eerste tien mensen die verbeterpunten aangeven op de site, worden beloond met een waardebon van € 25,00. Raadsleden en medewerkers van de gemeente Loon op Zand zijn van deelname uitgesloten

woensdag, december 27, 2006

Werkstraf voor fraude oud-wethouder Son

DEN BOSCH - Oud-wethouder Oldenbroek van de gemeente Son en Breugel is woensdag door het Gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 120 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens het hof is Oldenbroek schuldig aan valsheid in geschrifte en het gebruiken van valse documenten.
In de periode 1998–2002 was de man wethouder maar kreeg hij ook een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Hij vervalste daarvoor onder meer papieren van zijn huisarts.

Het hof hield bij de uitspraak rekening met het feit dat de hele zaak een zware wissel heeft getrokken op de psychische gezondheid van Oldenbroek. Ook vond het hof dat justitie niet voortvarend gehandeld heeft rond dit moeilijke dossier en de procedure daardoor onnodig lang heeft geduurd.

In 2005 werd Oldenbroek ook al veroordeeld voor valsheid in geschrifte rond gesjoemel met een werkcontract met de gemeente Loon op Zand.

Topdrukte Winter-Efteling

Tweede kerstdag beleefde de Efteling een topdag. Om 16 uur werden mensen verzocht om niet meer naar het park te komen. Op dat moment waren er al 25.000 mensen binnen. Om parkeergelegenheid te creeren werd de "oude Loons weg", nabij de Horst afgesloten en als parkeerterrein gebruikt.

zondag, december 24, 2006

Net op tijd weer naar huis

Afelopen nacht weer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na 24 uur op de hartbewaking mocht ik na het inregelen van de pacemaker en medicijnen op kerstavond gelukkig weer naar huis om met mijn familie kerst te vieren. Een mooi kerstgeschenk.
Prettige kerst voor iedereen

vrijdag, december 22, 2006

Geluk.............

  Posted by Picasa

Loonse gemeenteraad pal achter STERK

Door Jan in ‘t Groen
De Loonse gemeenteraad heeft gisteravond zich unaniem uitgesproken vóór behoud van de St. Jozefkerk en zich in te spannen om de kerk te behouden. Voorzitter Lilian Grootswagers van STERK maakte gebruik van de mogelijkheid om tijdens de raadsvergadering raadsleden om hun mening te vragen. Grootswagers vroeg of de raad voor behoud van de St.Jozefkerk is, mits het de gemeente geen geld kost. Verder vroeg ze of de raadsleden bereid zijn om actief te zoeken naar mogelijkheden om het raadsstandpunt onder de aandacht te brengen van het college, en dan op zo’n wijze dat het college de raad serieus moet nemen. Volgens Ad van Laarhoven staat Gemeentebelangen achter het behoud van de kerk, mits het de gemeenschap geen geld kost. Cees van de Ven van GroenLinks was helder in zijn bewoordingen: “Ook al zou het financiële consequenties hebben, dan nog dient de gemeente zorgvuldig om te gaan met het cultureel erfgoed”. Volgens hem is er al te veel vernield. “We zullen blijven stimuleren dat het college in algemene zin, en niet alleen over de kerk een beleidskader voor de toekomst uitzet. Hij hoopt dat ook andere fracties het college onder druk gaat zetten om erdoor te krijgen wat de gemeenteraad wil, het behouden van de kerk. Volgens Gert-Jan van den Dries van het CDA is STERK een behoorlijk draagvlak aan het zoeken met het bisdom, parochiebestuur en andere betrokken partijen. “Dat is nodig om hun plannen uit te kunnen voeren. We kunnen gewoon ja tegen het plan van STERK zeggen, om dat ze aangeven dat de kosten niet voor onze rekening zijn. Mocht dat wel zo zijn dan kan dat in de afweging meegenomen worden. Het antwoord van de PvdA was: “Ja wij willen”. Maurice van Boxtel: “Ik denk dat er genoeg draagvlak is om de kerk te behouden. We moeten echter geen onbalans veroorzaken in de sociaal culturele activiteiten en er moet een goede bestemming voor zijn. Wij zijn bereid om standpunten uit te dragen naar het college maar ik hoop dat onze adviezen aan het college niet tegen dovenmansoren gezegd wordt. Grootswagers toonde zich tevreden: “STERK is erg blij met de heldere standpunten van de raadsfracties

donderdag, december 21, 2006

Mari van Heumen Ridder

Posted by Picasa Tijdens een druk bezochte afscheidsreceptie is Mari door burgemeenster Van Hoek - martens geridderd. Hij ontving de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor de Efteling en de kaatsheuvelse gemeenschap.

Een zware dag

Het was me het dagje wel. Allerlei ontwikkelingen over de moord in loon op Zand. Verder hoorde ik dat mijn vriend MB, waaromee ik samen journalist-weblog.nl maakte opgenomen is een een hospisch. Ook met mijn kamergenootje van Maastricht gaat het niet goed. Ze ligt op de IC. Bijna teveel op een dag. Iedereen sterkte!

woensdag, december 20, 2006

oplevering Multatuliehof

 Posted by Picasa

Loonse 50 plussers willen zwembad

Door Jan in ‘t Groen

Er is in de gemeente Loon op Zand onder de 50 – plussers een grote behoefte aan een overdekt zwembad in eigen gemeente. Dat blijkt uit het onderzoek “Sport- en bewegingsbehoeften 50-plussers” dat Sportbedrijf Tilburg uitvoerde in opdracht van de gemeente Loon op Zand.

De onderzoekers Rik Maas (19) en Bas Vrinten (20) zijn tot de conclusie gekomen dat de groep die vraagt om een zwemgelegenheid in de eigen gemeente, te groot is om te negeren en zal er, ondanks de kosten, op langere termijn toch een overdekt zwembad in de gemeente Loon op Zand moeten komen. Maar volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, sport)is de kans klein dat Loon op Zand een eigen zwembad krijgt. Hij wijst op de functie van de zwembaden in de regio. “De afstand van Kaatsheuvel naar Zidewinde in Sprang-Capelle en het Olympiabad in Waalwijk is goed te doen en inwoners van De Moer en Loon op Zand kunnen vrij gemakkelijk naar een bad in Tilburg”. De onderzoekers wijzen er echter op, dat ouderen vaak geen eigen vervoer hebben. “Een optie zou zijn om op vaste tijden een gratis bus te laten rijden, maar de mensen geven aan het liefst ongebonden te sporten. Ze willen het liefst gaan zwemmen wanneer het hen uitkomt en niet tevreden zijn met een bus die op vaste tijden rijdt”, aldus Maas. Een groep van de ondervraagden zoekt zwemlessen. Opvallend is dat de Kaatsheuvelse 50 plussers niet op de hoogte is dat Vital in Loon op zand zwemlessen geeft. Volgens de onderzoekers zou dat meer gepromoot mogen worden”. Kees Pepping van Vital is er zich van bewust dat er een behoefte ligt bij 50-plussers, maar is verbaast dat de Kaatsheuvelse mensen niet weten dat hij les geeft aan ouderen. Hij gaat actie ondernemen. “We nemen het advies graag aan en gaan binnenkort het zwemmen voor “fifty plus” promoten”.

Nordig Waking
Naast zwemmen geeft de 50-plusser ook aan dat er behoefte is aan personen die les geven in Nordig Walking, een wandelsport die steeds populairder wordt, en prima beoefend kan worden in de Loonse en Drunense Duinen. “Het liefst zagen de respondenten dat er een vereniging werd opgericht waar men dit kon leren”, aldus Maas. Volgens hem is ook fitness in trek bij de doelgroep. “Het probleem is echter dat de prijs van een fitnessabonnement vaak niet te betalen is voor ouderen en de aanschaf van apparatuur vrij duur is”. Een grote groep geeft aan voldoende te wandelen en te fietsen. De ouderengym is populair onder de groep gepensioneerden en ouderen uit het onderzoek.

Motoren drijven ruiters tot wanhoop

Kaatsheuvel – Naar nu bekend is geworden zijn zondag tussen 12.30 en 13.30 de paarden van een 28 jarige vrouw uit Loon op Zand en een 24 jarige vrouw uit Sprang-Capelle in de bossen van Loon op Zand op hol geslagen. Volgends de dames kwamen vanaf café Bos en Duin vijf crossmotoren het tweetal achterop rijden. De paarden werden zenuwachtig en sloegen daarbij op hol. Volgens de dames bleven de motoren met vol gas parallel aan de paarden rijden waardoor de paarden niet meer te houden waren. an den Hoven viel raakte met haar cap een boom en viel midden in de bossen van haar paard. Ze raakte licht gewond. Het paard is zonder ruiter zelf teruggelopen naar de manege in de van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel. De dames gaan dinsdag aangifte doen van het voorval. “Het is gewoon poging tot doodslag”, aldus de vrouw uit Loon op Zand. De Loonse en Drunense zijn voor motoren verboden terrein.

“Kinderen verwerken moord goed”

Volgens adjunct-directeur Ingrid Stokkermans van basisschool De Blokkendoos in Loon op Zand verwerken de kinderen van de school de moord van afgelopen weekend goed. “We hebben in de groep waar de kleinzoon in zit maandag uitgebreid stilgestaan en kinderen hebben tekeningen gemaakt, maar we willen de kinderen niet erger belasten dan ze al zijn”, aldus Stokkermans. Volgens haar waren er wel kinderen ontdaan over het feit dat zoiets in Loon op Zand kan gebeuren, maar omdat er in het weekend thuis al heel veel over gesproken is, zijn de kinderen al veel kwijt. “De kinderen die het nodig hebben wordt alle ruimte geboden en goed opgevangen, maar wij gaan geen indianenverhalen ophangen”. Het kleinkind was gisteren niet op school

maandag, december 18, 2006

Loon op Zand door moord ’verbijsterd’

Loon op Zand door moord ’verbijsterd’
door Jan in ’t Groen en Hans Rube


Maandag 18 december 2006 - Loon op Zand/Tilburg - De 60-jarige Ton van der Made uit Loon op Zand is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de 37-jarige ex-vriend van zijn dochter doodgestoken in zijn eigen woning. De dader is zaterdagmiddag opgepakt in Tilburg.

In zaal Concordia in Loon op Zand tekenden inwoners gisteren het condoleanceregister. Foto John Schouten/PVE
’Opa’ Van der Made werd dodelijk getroffen op het moment dat hij wilde verhinderen dat de ex-partner van zijn dochter er vandoor ging met het anderhalf jaar oude kleinkind. De dader, een man die in Rotterdam woont en vader is van het kind, stak hem in het hoofd.
Het slachtoffer overleed zaterdagmiddag aan de gevolgen van hersenbeschadiging. Diens echtgenote, die alles van nabij meemaakte, kreeg ter plekke een hartinfarct. Zij is tegelijk met haar man naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg overgebracht

zondag, december 17, 2006

Plaats delict

  Posted by Picasa

moord in Loon op Zand

  Posted by Picasa wee dagen bezig geweest met de mootd in Loon op Zand. Meer morgen in het Brabants dagblad

zaterdag, december 16, 2006

“Politie niet verantwoordelijk voor ongevallen”

Door Jan in ‘t Groen

“De politie is niet verantwoordelijk voor de ongevallen op de Europalaan, ter hoogte van de Heikant en zal dan ook geen actie gaan ondernemen”. Dit zegt politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer naar aanleiding van de reeks ongevallen die plaatsvonden op de Europalaan, ter hoogte van de Heikant. Volgens de politiewoordvoerder is de gemeente Loon op Zand, als wegbeheerder verantwoordelijk voor de veiligheid van de bewoners van de Heikant. “In de tussentijd dat de gemeente een onderzoek instelt naar de verkeerssituatie willen wij best helpen met extra controles de snelheid te verminderen. Maar de gemeente moet eerst een onderzoek instellen of door een verkeersaanpassing de ongevallen op de Europalaan structureel terug te brengen zijn”, aldus de voorlichter, die van de situatie op de hoogte is. In een periode van acht maanden vlogen vijf auto’s op dezelfde plaat uit de bocht. Volgens buurtbewoners werden vorig jaar vijf fietsers aangereden door een auto die uit de bocht vloog. Na een periode van rust zijn er vanaf mei vijf auto’s, waaronder een politieauto uit de bocht. Afgelopen maandagavond raakte een auto in een slip en belandde op een boom en een verkeersbord. De bewoners van de Heikant gaven een noodsignaal af richting gemeente.

Loon op Zand krijgt afdeling SP

Loon op Zand krijgt afdeling SP

Door Jan in ’t Groen

De gemeente Loon op Zand krijgt een afdeling van de Socialistische Partij (SP) “Vóór de Statenverkiezing van 7 maart moet de afdeling in Loon op Zand actief zijn”, aldus oprichter Hans Bogaard. De Kaatsheuvelnaar zat tot voor kort in de Loonse gemeenteraad maar diende zijn ontslag in omdat hij niet door een deur kon met fractievoorzitter Maurice van Boxtel. Volgens Bogaard, die al enkele mensen serieus benaderd heeft, is de afdeling van de SP niet opgericht uit rancune. “Voordat ik met de P.v.d.A. in zee ging had ik al contact met iemand van de SP afdeling in Tilburg, maar toen de P.v.d.A. op mijn pad kwam heb ik, met de bekende gevolgen, daarvoor gekozen. Bogaard wil de volgende gemeenteraadsverkiezingen meedoen en hoopt dan ook hoog te scoren. Bogaard gaat in de opbouw van zijn afdeling niet over een nacht ijs. “We hebben rustig de tijd om te bouwen, en de mensen die mee willen doen worden zorgvuldig gescreend. Bestuur – en fractieleden moeten van onbesproken gedrag en bereid zijn om keihard te werken. De SP is geen partij die met hapjes en drankjes strooit”. Ook wil hij geen mensen op de lijst die uit zijn die korte termijn succes. Hij zal zelf niet in de raad gaan zitten. “Bij de volgende raadsverkiezingen ben ik 65, dan kan ik me voorstellen dat ik een bestuursfunctie ga bekleden, maar het raadswerk zal ik overlaten aan anderen”.

Landelijke trend
Peter Flohr van de P.v.d.A. reageert enthousiast op het bericht dat Loon op Zand een afdeling van de SP krijgt. Flohr vindt het “hartstikke goed” dat mensen hun politieke betrokkenheid tonen. “Ik heb me verbaast dat er in Loon op Zand nog geen afdeling van de SP was”. De partijvoorzitter vindt het prima dat Hans Bogaard het initiatief heeft genomen. Hij wijst op het feit dat de SP na de verkiezingen de derde partij van Nederland was. “Ik wens een actief persoon, zoals Hans, veel succes”, aldus Flohr. Ook fractievoorzitter van Gemeentebelangen, Ad van Laarhoven zegt dat hij het al langer verwacht had dat Loon op Zand een afdeling van de SP zou krijgen en denkt dat de SP in Loon op Zand en grote kans van slagen heeft. “Het ligt immers in de volglijn van de landelijke trend, en ik denk dat Bogaard een goede kaart in handen heeft. Als de SP er nu was geweest dan was de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen misschien anders geweest”, aldus van Laarhoven, die Bogaard veel succes en hoopt dat hij zijn draai kan vinden bij de SP. Jacky Smit van de VVD vind het een paniekreactie van Bogaard. “Eerst zien en dan geloven”, aldus Smit.

donderdag, december 14, 2006

Een nette overheid

  Posted by Picasa Vorige week een klacht ingediend, dat het water voor de deur bleef staan. Vandaag heeft de onderhoudsdienst herstraat en de bestrating omhoog gebracht. Prima!

woensdag, december 13, 2006

“Er is niets aan de hand met Bel Canto”

“Er is niets aan de hand met Bel Canto”

Het gemend koor Belcanto ziet af van haar traditioneel kerstconcert. Volgens voorzitter Walter van den Braak (60)heeft het koor onvoldoende gerepeteerd om een prestatie van niveau te leveren. Wel geeft het koor op 28 januari een nieuwjaarsconcert in de Gildenbond. Volgens Van den Braak denken veel inwoners van Kaatsheuvel dat er grote onrust is binnen zijn koor. “Ik krijg binnen de gemeenschap steeds maar de vraag van wat er bij ons aan de hand is”. Volgens de voorzitter is in het voorjaar een nieuwe voorzitter en penningmeester gekozen en heeft het koor een nieuwe dirigent aangetrokken. “Als er zoceel gebeurt, dan gaan de mensen snel denken dat er iets loos is”. Volgens de voorzitter is zijn vereniging kerngezond. “We hebben 40 trouwe leden en we zijn blij met onze dirigent Wil van Leijsen, die naast Bel Canto ook andere koren onder zijn hoede heeft. Van den Braak zegt geen last te hebben van de smartlappen – en levensliederenkoren die als paddenstoelen uit de grond komen. “Wij zijn een operakoor, dat is een totaal andere vorm van musiceren. Wij voorzien in een totaal andere behoefte”. Volgend jaar viert het koor haar 25 jarig bestaan. “We vieren dan ook het feit dat 12 leden 25 jaar lid zijn. En dat bewijst wel dat er niets aan de hand is met Bel Canto”. www.belcanto-kaatsheuvel.nl

Kunstwerk teruggeplaatst

  Posted by PicasaKaatsheuvel - Het kunstwerk dat voetbalvereniging DESK uit Kaatsheuvel vorig jaar mei de gemeenschap schonk, en door onbekenden begin april werd vernield is woensdagochtend weer in zijn oorspronkelijke staat teruggeplaatst. Medewerkers van de gemeente en kunstenaar Ton Verstraten plaatsten het kunstwerk weer terug in het plantsoen naast de gemeentewinkel. De kunstenaar hoopt dat vandalen het kunstwerk heel laten. “Ik kan me niet voorstellen dat het om het brons gaat, want dat brengt nagenoeg niets op. Dit was pure vernielzucht”, aldus Verstraten. Het was oud-burgemeester Jan Weierink die begin april ontdekte dat vier figuren uit de beeldengroep waren gezaagd. Weierink was over uit zijn woonplaats Ootmarsum voor de afscheidsreceptie van wethouder Roelen. Het is niet bekend wat het vervangen van de vier figuren heeft gekost. Wel gaat het gemeentebestuur van Loon op Zand als eigenaar van het beeld de schade bij de verzekering proberen te claimen.

Siefbeen en zoon

  Posted by Picasa

De barbier

  Posted by Picasa het is me altijd een genoegen als ik naar de kapper moet. Als vader er niet is, is het stil. Twan is rustig en serieus. Maar vader brengt leven in de brouwerij. Vanmorgen had hij weer zo'n verhaal. : "Mijn vrouw was de kerstboom aan 't opzetten. We hebben een kuntsboom. Ze pakt 'm uit en wat denkje? Hij is gegroeid!!! Op zulke dingen komt alleen maar iemand het in zich heeft om klanten aan zich te binden. Jongens, veel succes bij de verkiezing van de winkel van het jaar.

"Waardering is brandstof voor vrijwilligers”

  Posted by Picasa
De gemeente Loon op Zand werden gisteravond de vrijwilligersprijzen verdeeld.

De Loonse Tijn Brabers (21) is gekozen tot jeugdvrijwilliger van 2006. De waarderingsprijs voor de “Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2006”,ging naar de Loonse E.H.B.O. vereniging St.Rafaél. De Katholieke bond van Ouderen (KBO) Loon op Zand kreeg de doorgeefprijs. De kerkdorpen Kaatsheuvel en De Moer vielen dit jaar dus buiten de prijzen.

De verkiezing van de Vrijwilligersorganisatie van het jaar is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Loon op Zand en de Rabobank Kaatsheuvel – Loon op Zand. De prijs bestaat uit twee delen. Eén cheque van de gemeente van 500 euro, die door de winnende organisatie mag worden besteed en één cheque 500 euro van de Rabobank die door de winnaar doorgegeven moet worden aan een vrijwilligersproject of organisatie. De prijs wordt traditiegetrouw uitgereikt in het adviescentrum van de bank aan de Horst in Kaatsheuvel.

Brabers (21, die gekozen werd uit zes genomineerden, ontving de prijs, een waardebonnenpakket van 100 euro, voor zijn grote inzet voor de Scouting Pastoor Simonsgroep. Volgens het juryrapport is hij op drie fronten actief: uitvoerend(met de voeten in de modder), leidinggevend (aan scouts)en bestuurlijk. “Brabers altijd als eerste klaar als er hulp geboden moet worden en is geliefd bij de scouting”. Brabers was volledig verrast. “Ik was eigenlijk niet van plan om te gaan want er is nog veel te klussen”. Ook Piet van der Hart van St.Rafaél zei in zijn dankwoordje totaal verrast te zijn. Had echter meteen een bestemming voor het geldbedrag. “We gaan voor ons project “Hart voor Loon op Zand” weer een defibrillator aanschaffen die levensreddend kan zijn”. De K.B.O. zal het bedrag ten goede laten komen van de 100 vrijwilligers die de vereniging telt. Bert Mathijssen: “We hebben 750 leden maar we gaan zeker iets doen dat waardering uitstraalt naar onze vrijwilligers. Die hebben de prijs verdiend”.

Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen)zei in zijn toespraak blij te zijn met de vele vrijwilligers die de gemeente Loon op Zand telt. “Bij ons is vrijwilligerswerk nog heel gewoon. En vergeet vooral de vele mantelzorgers niet”. Voor de vrijwilliger is geld niet belangrijk maar is de waardering de brandstof waar het op draait”. De directeur van de Rabobank, Peter Konijnenburg was het volledig eens met de wethouder. “Vrijwilligers zijn niet alleen belangrijk voor het verenigingsleven maar ook voor de Nederlandse economie” Foto : Piet van der Hert, Peter konijnenburg,Wim Aussems,Bert Mathijssen, Tijn Brabers

Genomineerden vrijwilligersprijs

  Posted by Picasa

maandag, december 11, 2006

Hij is er weer......

  Posted by Picasa

Ongeval Europalaan

  Posted by Picasa Deze foto kreeg ik toegezonden door buurtbewoners van de Heikant. De foto is genomen met een telefoon-camera. Niet alleen personenato's zoals een KIA en een auto die fietsers omver reed, ging er op de plaats waar vanavond een ongeval plaats vond ook een politieauto op z'n kop.

Keumerk Veilig Ondernemen

  Posted by Picasa

Weer een ongeval

  Posted by Picasa Vanavond vond omstreeks 20.00 uur aan de Europalaan weer een ongeval plaats. Het betrof het zoveelste ongeval ter hoogte van het busstation en de Heikant. Een auto kwam van richting Tilburg en raakte in een slip. Om niet in de tuin van de mensen aan de Heikant te belanden gooide de automobilist zijn stuur om waardoor hij op de middenberm terecht kwam. Hij nam een boom en een verkeersbord mee en kwam op de middenberm tot stilstand. Volgens de buurtbewoners gebeuren er vaak ongevallen. Ze heben dit ook gemeld bij de gemeente, maar geen adequate reactie gekregen.

Wanneer start de Els II ?

  Posted by Picasa

zondag, december 10, 2006

“Dorshart wil niet bruisen”

Commissielid Openbare Ruimte, Bertus Kemmeren (Gemeentebelangen) uitte woensdagavond harde kritiek op het bureau B.M.C. dat de gemeente Loon op Zand begeleid bij de ontwikkeling van het centrumplan in Kaatsheuvel. “In de raadsvergadering van 23 februari 2006 hebben we met klem afgesproken dat het vele praten geen gevolgen mag hebben voor de start van het Bruisend Dorpshart. Wij moeten aansturen en minder praten. Maar als ik de stukken lees, dan gaat er bij mij iets knagen. Als je ziet dat we vanaf 2003 bezig zijn, dan zijn de resultaten niet om naar huis te schrijven. Wij vinden dat er harder gewerkt moet worden op het bureau Dorpshart want de resultaten geven geen aanleiding tot juichen. Je moet die mensen een waarschuwing geven, of een gele kaart. Volgens onze fractie is de start van het project zoals gepland zelfs in 2008 niet haalbaar”, aldus Kemmeren.

Volgens wethouder Hans Waijers, (bouwen, CDA) reageert de fractie van Gemeentebelangen in zijn beleving wel vaker ongeduldig. “Ik moet vaststellen dat het niet helemaal juist is wat de heer Kemmeren vertelt. Want we zitten hier niet elke dag twee, drie mensen van het bureau aan het dorpshart te werken, want die mensen werken met minimale uren. Zij zijn acht tot tien uur per week maar hier en vaak minder. Over de kwaliteit van het bureau zou ik u willen verwijzen naar het blad Binnenlands Bestuur, waardoor het bureau B.M.C. wat wij binnengehaald, hebben uitgeroepen is tot beste bureau in Nederland. Volgens de wethouder ligt het Dorpshart op schema en is er geen enkele reden tot zorg. “U wilt sneller maar ik kan niet sneller”, aldus wethouder Waijers. De fractievoorzitter van het C.D.A, herman van Gulik zegt desgevraagd niet blij te zijn met de uithaal van Kemmeren. “Ik weet dat Gemeentebelangen ongeduldig is, en wij zien het ook graag dingen sneller gaan, maar het duurt nu eenmaal lang voordat alle procedures zijn doorlopen”. Over de kwaliteit van het bureau heeft het C.D.A geen klachten. “Voor hun werkzaamheden is een post in de begroting opgenomen en mij hebben nog geen signalen bereikt dat er afwijkingen zijn. “Als Gemeentebelangen wel problemen heeft met het bureau dan hebben ze zelf een probleem”, aldus van Gulik.
PvdA voorman Maurice van Boxtel zegt verbaasd te zijn over de plotselinge ommezwaai van Gemeentebelangen, maar staat achter de harde bewoordingen van Kemmeren. “Eigenlijk is het verkapte steun aan de P.v.d.A, want wij vinden het centrumplan al langer een hol verhaal waar weinig richting aan gegeven wordt”. Volgens van Boxtel heeft zijn partij grote twijfels over de financiële haalbaarheid van het plan. “Wij roepen al langer dat er pas op de plaats gemaakt moet worden en het ambitieniveau bijgesteld moeten worden’

Wat een verandering

  Posted by Picasa Vroeger konden mensen met het syndroom van down zogenaamd niets. Tegenwoordig krijgen ze computerles en schenkt Sint Nicolaas een computer compleet met internetaansluiting. Ik hoop ze binnenkort op MSN te ontmoeten!

Sint bezoekt gemeenteraad

  Posted by Picasa Ba de commissievergadering openbare ruimte van 6 december stapte plotseling Sinterklaas de vergaderzaal binnen. Hij was al onderweg naar Spanhe maar kwam speciaal even terug om de commissieleden toe te spreken. Voor de kindertjes iets te laat om te publiceren, maar leuk voor volgend jaar. Het dank aan LLoZ.

Sint bezoekt gemeenteraad

  Posted by Picasa

DESK wint de NKS Theodoorprijs

Zaterdagochtend 9 december ontving jeugdvoorzitter Ed van Ham van VV DESK, tijdens de jaarvergadering van de NKS (Nationale Katholieke Sportfederatie) in Vught uit handen van de voorzitter van de NKS, Marius Buiting, de zogenaamde Theodoorprijs. Deze prijs is uitvloeisel van de jaarlijkse landelijke actie van de NKS, getiteld "De Uitdaging", waarbij verenigingen gevraagd wordt innovatieve en maatschappelijk betrokken projecten in te dienen. Van alle inzendingen komt een beperkt aantal projecten in aanmerking voor een ondersteuningssubsidie. In een eerder stadium ontving DESK al 800,- euro voor een door haar ingediend project om te komen tot meer samenwerking en uitwisseling tussen sportverenigingen op het sportpark Eikendijk. In dat kader worden nu voorbereidingen getroffen voor o.a. een gezamenlijke "Eikendijkdag" tijdens het Hemelvaartweekend 2007.

Van alle gesubsidieerde projecten worden bovendien twee projecten genomineerd voor de Theodoorprijs, een prijs ingesteld door en vernoemd naar ere-voorzitter van de NKS, Dick Wijte. Deze keer viel VV DESK de eer te beurt om winnaar te worden van deze prijs. De NKS-voorzitter onderstreepte het belang van samenwerking en uitwisseling tussen sportverenigingen, iets wat de koepelorganisatie van sportbonden zelf ook hoog in haar vaandel heeft staan. Hij overhandigde Ed van Ham de bij de prijs behorende oorkonde en bloemen, alsmede een cheque van euro 750,- .

Bijzondere dag

Zaterdag 9 december was voor mij een bijzondere dag.

Op uitnodigiging was de pers uitgenodigd voor de winter-efteling en de musical Annie. Het was prachtig. Jammer genoeg moest ik weer vroeg weg om een verhaal te maken van een 70-jarige bruiloft in Loon op Zand. Twee mensen van 95 jaar, die prima van geest zijn. Het gesprek was een belevenis op zich.

zaterdag, december 09, 2006

Annie

  Posted by Picasa
Wat een geweldige voorstelling!
Ik heb meer gelet op de kinderen in de zaal dan op de musical zelf. Geweldig hoe kinderen zich in kunnen leven. De musical was prachtig. Efteling, bedankt!

Winter-efteling

  Posted by Picasa

Wondere wereld

  Posted by Picasa

Bijzondere gebeurtenis

 
Maandag in de krant! Posted by Picasa 70 jarige bruiloft in loon op Zand

Het echtpaar Theo Nieuwenhuijs (95) en Maria Lindner (94), Molenwijck 220, Loon op Zand, zijn morgen 70 jaar getrouwd.

“Ik ben geboren in Overveen en kom uit een gezin van 10 kinderen. Allemaal meisjes. En mijn man, Theo, is geboren in Haarlem en was de oudste van de 12 kinderen, 5 jongens en 7 meisjes”, vertelt Maria., “Ik wilde naar het gymnasium maar van mijn vader moest ik naar de HBS. Maar omdat mijn cijfers zo slecht waren belandde ik op een kostschool in Harderwijk”, aldus Theo. Volgens zijn vrouw heeft het paar elkaar leren kennen op een feestje in Amsterdam. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze kregen verkering, maar Theo werd uitgezonden naar Surabaja, om de zakelijke belangen van zijn vader te behartigen. Voordat Maria naar Surabaja afreisde is ze op 14 november per volmacht (met de handschoen) getrouwd. “Ik wilde niet dat ze tijdens de reis een vrijgezel tegenkwam”, vertelt Theo lachend. In Surabaja kreeg het echtpaar binnen één jaar twee zonen. “Ze zijn nu 61 en 62 en zijn al lang grootvader”, vertelt Maria. In maart 1942 vond de invasie van de Japanners plaats in Indië. Banken werden gesloten en mannen en oudere jongens van Europese afkomst werden afgevoerd naar concentratiekampen. Theo werd krijgsgevangene gemaakt en het echtpaar werd in aparte kampen ondergebracht. De belevenissen staan Maria nog op het netvlies. Ze heeft haar indringend verhaal toevertrouwd aan het papier. Wonderwel vonden ze elkaar na de oorlog terug en gingen ze in 1948 in het plaatsje Santpoort wonen, waar ze nog een dochter die nu 57 is en een zoon die nu 51 is kregen. Theo kon weer aan de slag in het bedrijf van zijn vader waar hij zijn werkzame leven verder doorbracht. Twintig jaar geleden kwamen ze naar loon op Zand. “Ik heb het lang tegen proberen te houden, want ik vond het maar niets, maar uiteindelijk zijn we toch maar verhuist. Maria is erg te spreken over het wonen in de serviceflat: “Je kunt niks beter bedenken. Het is hier heerlijk”. Als het een beetje weer is fietst Theo nog door het dorp. Op de vraag hoe je zo oud kunt worden en gezond blijven is het advies simpel: “gewoon doorleven en de rest gaat vanzelf! ” Het echtpaar, heeft de bruiloft afgelopen zondag samen met hun vier kinderen, 9 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen bij een van de kinderen thuis gevierd

Miss Romy schenkt gage aan armen

Door Jan in ‘t Groen

De Kaatsheuvelse zangeres Miss Romy Veerkamp schenkt haar gage aan mensen die het financieel moeilijk hebben. .

De zangeres, in het dagelijks leven Jessica Veerman, wil iedereen die het moeilijk heeft helpen. Mensen die een invalidenwagen of een rollator nodig hebben. Ook ouders die het schoolreisje van hun kinderen niet kunnen betalen mogen bij haar aankloppen.

Momenteel heeft de zangeres haar pijlen gericht op een gezin uit Made. “Dat vrouwtje heeft twee kinderen en moet van 250 euro per maand rondkomen. “Ze zit in de schuldsanering en alles wordt haar afgepakt. Ze krijgt 250 euro en daar moet ze het een hele maand mee doen. Ze stoppen je wel in de schuldsanering, maar je komt daar niet uit. Ze loopt haast door de muur heen, maar door mijn gage aan haar te schenken kan ze schoon schip te maken en een nieuwe start maken. Ze moeten alleen niet zo dom meer doen”, aldus Romy. Volgens haar manager Annie veerkamp, heeft het nogal wat voeten in aarde gehad om het bij de sociale diensten voor elkaar te krijgen dat de giften niet gekort worden op de uitkering of schuldsanering. “We hebben nu zwart op wit dat als Romy geld schenkt, de mensen niet gekort worden”.

Verenigingen
Volgens de weldoenster gaat niet al haar verdiende geld naar goede doelen: “Ik heb mijn gewone optredens maar ik wil graag bij verenigingen of mensen die iets te vieren hebben optreden. Die gage gaat dan naar de minima. “Maar….ik ben nog niet bekend genoeg. Volgens Romy hoeft Frans Bauer maar met zijn vingers te knippen en zijn agenda loopt vol. “Daar wordt door kasteleins dik geld aan verdient maar ik ben maar een derderangs artiest en ik moet er hard voor knokken”. Romy kent zelf de klappen van de zweep. “Ik heb in armoede geleefd en tussen de rijksten der rijken. Maar wat me stoort is dat hoe rot je ook bent, en je hebt geld, dan ben je iemand, want het laagje vernis is mooi, en dat bepaald wie je bent. Maar als je geen geld dan mag je sterven”. Romy Veerkamp, zit zo’n 25 jaar in het vak en woont sinds zeven jaar in Kaatsheuvel. Ze is geboren in Rotterdam. Volgens haar zeggen is ze een allround artiest. Romy: “Mijn repertoire loopt uiteen van Nederlandstalige covers tot eigen gecomponeerde nummers. Froger heb ik eruit gegooid wat dat klinkt zo afgezaagd”. Binnenkort komt haart nieuwe cd uit. Belangstellenden of mensen die willen boeken kunnen Miss Romy bereiken via de internetsite www.missromy onder vermelding van actie of bellen naar 06-23508714.

Commissievergaderingen

Afgelopen week drie commissievergaderingen bijgewoond. Er zat weinig nieuws in behalve dat Bertus Kemmeren flink uithaalde naar het bureau dat het Bruisend Dorpshart van Kaatsheuvel moet gaan ontwikkelen. De wethouder en de burgemeester waren niet blij met de harde uitlatingen.

’Dorpshart wil niet bruisen’

Vrijdag 8 december 2006 - Kaatsheuvel – Commissielid Openbare Ruimte, Bertus Kemmeren (Gemeentebelangen) uitte woensdagavond harde kritiek op het bureau B.M.C. dat de gemeente Loon op Zand begeleid bij de ontwikkeling van het centrumplan in Kaatsheuvel. “In de raadsvergadering van 23 februari 2006 hebben we met klem afgesproken dat het vele praten geen gevolgen mag hebben voor de start van het Bruisend Dorpshart. Wij moeten aansturen en minder praten. Maar als ik de stukken lees, dan gaat er bij mij iets knagen. Als je ziet dat we vanaf 2003 bezig zijn, dan zijn de resultaten niet om naar huis te schrijven. Wij vinden dat er harder gewerkt moet worden op het bureau Dorpshart want de resultaten geven geen aanleiding tot juichen. Je moet die mensen een waarschuwing geven, of een gele kaart. Volgens onze fractie is de start van het project zoals gepland zelfs in 2008 niet haalbaar”, aldus Kemmeren.

Volgens wethouder Hans Waijers, (bouwen, CDA) reageert de fractie van Gemeentebelangen in zijn beleving wel vaker ongeduldig. “Ik moet vaststellen dat het niet helemaal juist is wat de heer Kemmeren vertelt. Want we zitten hier niet elke dag twee, drie mensen van het bureau aan het dorpshart te werken, want die mensen werken met minimale uren. Zij zijn acht tot tien uur per week maar hier en vaak minder. Over de kwaliteit van het bureau zou ik u willen verwijzen naar het blad Binnenlands Bestuur, waardoor het bureau B.M.C. wat wij binnengehaald, hebben uitgeroepen is tot beste bureau in Nederland. Volgens de wethouder ligt het Dorpshart op schema en is er geen enkele reden tot zorg. “U wilt sneller maar ik kan niet sneller”, aldus wethouder Waijers. De fractievoorzitter van het C.D.A, herman van Gulik zegt desgevraagd niet blij te zijn met de uithaal van Kemmeren. “Ik weet dat Gemeentebelangen ongeduldig is, en wij zien het ook graag dingen sneller gaan, maar het duurt nu eenmaal lang voordat alle procedures zijn doorlopen”. Over de kwaliteit van het bureau heeft het C.D.A geen klachten. “Voor hun werkzaamheden is een post in de begroting opgenomen en mij hebben nog geen signalen bereikt dat er afwijkingen zijn. “Als Gemeentebelangen wel problemen heeft met het bureau dan hebben ze zelf een probleem”, aldus van Gulik.
PvdA voorman Maurice van Boxtel zegt verbaasd te zijn over de plotselinge ommezwaai van Gemeentebelangen, maar staat achter de harde bewoordingen van Kemmeren. “Eigenlijk is het verkapte steun aan de P.v.d.A, want wij vinden het centrumplan al langer een hol verhaal waar weinig richting aan gegeven wordt”. Volgens van Boxtel heeft zijn partij grote twijfels over de financiële haalbaarheid van het plan. “Wij roepen al langer dat er pas op de plaats gemaakt moet worden en het ambitieniveau bijgesteld moeten worden’

Lekkage??

  Posted by Picasa

vrijdag, december 08, 2006

Vrede op het gemeentehuis

  Posted by Picasa