Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 31, 2012

Geld terug voor leden Kaatsheuvelse bende

DEN BOSCH - Drie drugshandelaren die in 2008 bij een grote Kaatsheuvelse hennepbende zaten, krijgen in totaal 28.752 euro terug van Justitie.

 Het kan niet worden bewezen dat het in beslag genomen geld afkomstig is van witwassen, oordeelde het gerechtshof in Den Bosch dinsdag. De beslissing hoeft niet te betekenen dat de mannen hun spaarrekening kunnen spekken: mogelijk moeten zij crimineel geld terugbetalen aan de Staat.

Het hof gaf het drietal lagere straffen. De mannen werden deels vrijgesproken van drugshandel. Uit telefoontaps bleek weliswaar de intentie om drugs af te nemen, maar daarmee is nog niet gezegd dat daadwerkelijk is geleverd. Een Drunenaar (37) kreeg 360 dagen cel, waarvan 92 voorwaardelijk. Een Amsterdammer (54) kreeg 12 maanden cel, zijn 49-jarige stadgenoot 10 maanden. Het drietal vervoerde tientallen kilo's hennep.
Het hof oordeelde met 120 uur werkstraf ook milder over een vrouw (54) uit Bergen op Zoom die hennep knipte. De Tilburgse boekhouder (42) van de vermeende Kaatsheuvelse drugsbaron (56) kreeg 240 uur werken plus zes maanden voorwaardelijk. Hij hielp de 56-jarige via valse papieren aan een hypotheek.

Start verkoop bouwkavels Hooivork II


Zaterdag 4 februari start de verkoop van de bouwkavels van het project Hooivork II in De Moer. Van 10.00 tot 12.00 uur vindt in ’t Maoske (Middel­straat 24, De Moer) een informatie­markt plaats.


De informatiemarkt biedt informatie over de verkoop van de bouwkavels, over de kopersvereniging, de bouwmo­gelijkheden, de planning en geeft de mogelijkheid om vragen te stellen over de ontwikkeling van Hooivork II.


Wilt u vooraf al meer informatie over het project Hooivork II? Neem dan contact op met Rick Dusée, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnum­mer 0416-289 348 of e-mail hooivork@ loonopzand.nl.

Heijmans verwacht 40 miljoen verlies (winstalarm)

ROSMALEN – Bouwbedrijf Heijmans verwacht over 2011 een nettoverlies te lijden van maximaal 40 miljoen euro. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend. Het verwachte verlies is het gevolg van de slechte situatie op de woningmarkt.

Oorzaken zijn de afschrijvingen op vastgoedposities. Zonder deze afschrijving en andere eenmalige posten, waaronder reorganisatiekosten, zal de operationele winst circa 25 miljoen euro bedragen, verwacht Heijmans.

De afboeking op vastgoedposities is het gevolg van de slechte situatie op de woningmarkt. Volgens Heijmans blijven de vooruitzichten slecht. Het bedrijf verwacht maximaal 45 miljoen euro af te schrijven en daarnaast nog eens 10 miljoen euro op een overname uit 2011.

Heijmans kondigde in december al maatregelen aan bij prefab. Bij de fabriek in Best (Bestcon) gaat twee derde van de banen verloren. Heijmans verwacht maximaal 10 miljoen euro aan reorganisatiekosten te verwerken in de resultaten over 2011, die op 1 maart gepresenteerd worden.

maandag, januari 30, 2012

Geslaagd Tonpraot weekend in de Werft.


Afgelopen weekend heeft het publiek weer volop genoten van het tonpraoten in de Werft. Als opwarmer kon het publiek genieten van een mooie compilatie die gemaakt was van de voorgaande jaren en in grote schilderij lijsten werd gepresenteerd. Toen op vrijdag- en zaterdagavond de grote zaal weer tot de laatste stoel gevuld was door het publiek konden de avonden van een lach met een traan beginnen. Zoals al vele jaren het een goed gebruik is in Kaatsheuvel werd de avond gestart met een origineel lied, vertolkt door Jan van Laarhoven en Erik Berg muzikaal ondersteund door de Kromme Noten. De tekst was van Thoe Weijters. De Kromme Noten zorgde voor de vrolijke noot om alle Tonpraoters naar de ton te begeleiden. Dat alle 6 de tonpraoters er weer heel veel zin in hadden om het publiek te vermaken met hun kolderieke kletsverhaal bleek al direct nadat zij hadden plaats genomen in de ton. In de doordachte typetjes zoals de Bakken en zakkenlaoier, Dr. Aorta, De Huisman, de Tiroler Jo de Laa, Toos Carton of de zogenaamde dierenhater werden allerlei zaken op de korrel genomen. Ook de plaatselijke politiek werd hier en daar eens door gelicht met name het Bruisend Dorpshart. Voor het publiek werden dan ook zeer herkenbare situaties van uit de ton toegelicht door iedere tonpraoter, wat de nodige lach salvo's opleverde.  Na de staande ovatie van het publiek voor alle tonpraoters en vrijwilligers werd tot in de kleine uurtjes na geklets en gefeest in de foyer van de Werft. De feestelijke muziek werd hier verzorgd door De Kromme Noten afgewisseld met muziek en zang van Erik Berg wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Extra toezicht in centrum Kaatsheuvel blijft

KAATSHEUVEL - De politie houdt ook de komende weekenden verscherpt toezicht in het Kaatsheuvelse centrum. Mogelijk volgen extra maatregelen om overlast in het dorp tegen te gaan.
Een serieuze optie is het opleggen van een gebiedsverbod aan personen of groepen die zich misdragen.
De politie is extra alert na de ongeregeldheden van ruim een week geleden, waarbij agenten bedreigd en beledigd werden bij een grote vechtpartij in de omgeving van de Schotsestraat. Het was afgelopen weekend een stuk rustiger. Wel zijn twee mannen uit Sprang-Capelle en Kaatsheuvel (18 en 19 jaar) aangehouden. Zij maakten deel uit van een groep van zo'n twaalf luidruchtige stappers, waarvan een aantal zich provocerend richting de politie gedroeg. Vooral bewoners van de Peperstraat zeggen veel overlast te hebben.

Gesprongen waterleiding zet Loonse straat blank

LOON OP ZAND - Op de Hydra in Loon op Zand is in de nacht van zondag op maandag een hoofdwaterleiding gesprongen. De straat stond in mum van tijd blank.

 Medewerkers van Brabant Water zijn de hele nacht bezig geweest om het lek te dichten. Tussen 7.00 en 8.00 uur maandagmorgen hadden de 35 getroffen huishoudens weer water.
Het is onduidelijk hoe de hoofdleiding heeft kunnen springen. Een woordvoerster van Brabant Water spreekt van een 'spontane breuk'. "Dat kan bijvoorbeeld door grondzetting."
De brandweer kwam in de nacht ter plaatse en om de straat af te sluiten voor verkeer. De gemeente Loon op Zand zou vervolgens met een strooiwagen door de straat rijden.

zondag, januari 29, 2012

Twee wandelende vrouwen teruggevonden

Twee wandelende vrouwen die verdwaald waren in de Loonse en Drunense Duinen zijn zondagavond rond kwart over 8 teruggevonden de buurt van Bos en Duin in Udenhout. De twee waren rond 3 smiddags vertrokken bij de Roestelberg in Kaatsheuvel, Ze raakten de weg kwijt. Toen ze hulp wilden inroepen, bleek de batterij van hun mobiele telefoons leeg te zijn.De politie, vrienden en meerdere boswachters hebben een flinke zoekactie op touw gezet. De helikopter hoefde niet in actie te komen, omdat de vrouwen een half uurtje later lopend in de richting Bos en Duin werden gevonden door de boswachters. De vrouwen zijn in de jeep gestapt en met de verwarming op de hoogste stand om ze weer warm te krijgen zijn ze door de duinen heen terug naar de Roestelberg in Kaatsheuvel gebracht waar hun familie en vrienden stonden te wachten.

Tijd dringt voor DESK


Met opnieuw een nederlaag aan de broek wordt het penibel voor DESK. Na de verdiende nederlaag tegen De Valk (4-0) zagen de Kaatsheuvelnaren het gat met de min of meer veilige plaatsen op de ranglijst oplopen tot acht punten. Dan hebben we het overigens wel over een nacompetitieplaats. Als DESK zich nog enige kansen toedicht dan zal ze dat zondag, thuis tegen Groene Ster moeten verzilveren. Ook trainer Ad van Seeters is zich terdege bewust van de moeilijke situatie waarin zijn team zich bevindt. In Valkenswaard zag hij zijn mensen hard werken, maar opnieuw zat het niet mee. "Ik vond dat er in de eerste helft voor beide teams evenveel kansen waren. We hadden pech dat zowel Joey Lokasi als Jaouad Chraou fraaie mogelijkheden misten. En ja, dan gebeurt er weer zoiets: vlak voor de pauze krijg je een penalty tegen, een dubieuze vond ik. Maar dan ga je met 1-0 de rust in. Ik heb tegen de jongens gezegd dat er geen man overboord was en dat er wel degelijk nog mogelijkheden waren."Maar na vijf minuten stond de 2-0 op het scorebord. Ad van Seeters: "We maken teveel persoonlijke fouten. Dat mag niet op dit niveau. Hoe dat kan? Druk misschien. De spelers weten heel goed hoe de vlag erbij hangt. En die druk wordt steeds groter. Daarbij spelen we met een hele jonge ploeg, vergis je daar niet in."



Gelukkig waren keeper Hoevenaars en verdediger van Rijsbergen weer present, maar daar tegenover stond her gemis van routiniers Asrih (geschorst) en Ulusan (blessure). Door opnieuw persoonlijke fouten liep De Valk later nog uit tot 4-0. En nu? Ad van Seeters: "We hebben nog elf wedstrijden en dat zijn elf finales. We gaan ervoor. Tegen Groene Ster hebben we Yassine weer in de basis en mag Leroy Boonstoppel eindelijk spelen. Daartegenover staat dan weer het gemis van Thijs van den Berg en Jaouad Chraou die hun vierde kaart pakten. Maar we geven de moed zeker niet op." De trainer zag ook geen reden om na de wedstrijd nog eens flink na te praten,"Dat was niet nodig. De jongens hebben hard gewerkt. We gaan door en we blijven strijdbaar."

WML Facilitair zorgt voor vergroening A59

De medewerkers van WML Facilitair zijn begonnen met het aanplanten van bijna 34.000 klimplanten. In opdracht van de gemeente Heusden en Rijkswaterstaat mag WML Facilitair aan de slag met beplantingswerkzaamheden aan beide zijden van de nieuwe geluidsschermen langs de A59. In totaal worden er over een afstand van ruim elf kilometer klimplanten aangeplant. Behalve het aanplantwerk is ook het driejarig onderhoud ondergebracht bij WML Facilitair.

De groenmedewerkers van WML Facilitair zijn met de aanplantwerkzaamheden bij de molen in Drunen gestart. Uiteindelijk is hun aanplantklus afgerond als ze de laatste geluidsschermen hebben bereikt op de grens van Vlijmen en ’s-Hertogenbosch. De werkzaamheden worden in segmenten verdeeld en opgeleverd. Op de plekken waar de zogenoemde cleanstones al zijn geïnstalleerd worden de eerste planten gezet. Door de groenmedewerkers worden drie soorten klimop, klimhortensia en twee soorten wilde wingerd aangeplant.

In totaal komt de aanplantklus langs de Langstraatsnelweg neer op ruim tweeduizend arbeidsuren. De opdrachtgevers – gemeente Heusden en Rijkswaterstaat – hebben bij hun aanbesteding van deze klus uitdrukkelijk social return geëist. Dit kwam neer op een zogenoemde vijfprocentsregeling. Dit houdt in dat minimaal vijf procent van de bij deze klus betrokken groenmedewerkers een arbeidshandicap moeten hebben. WML Facilitair voldoet ruimschoots aan deze eis. Als maatschappelijk verantwoorde en betrokken facilitair dienstverlener zijn er bij WML Facilitair enorm veel medewerkers met een beperking werkzaam, naast collega’s zonder arbeidshandicap.

Aanhoudingen in centrum Kaatsheuvel

De politie heeft tijdens het toezicht in Kaatsheuvel vrijdagavond en de daarop volgende nacht drie arrestaties verricht. Het gaat om een automobilist die onder invloed van alcohol was en twee stappers die behoorden tot een groepje van waaruit de politie geprovoceerd werd. Agenten betrapten vrijdag 27 januari rond 22.35 uur op de Poolsestraat een 22-jarige Waalwijker op het rijden onder invloed. De automobilist blies 275 ugl, De automobilist is een beginnend bestuurder, hij heeft namelijk korter dan vijf jaar een rijbewijs.

Agenten hebben de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur ook twee stappers aangehouden op de Peperstraat ter hoogte van een café. De dienders zagen een luidruchtige groep van circa 12 personen lopen. Vanuit de groep werd ‘kutwouten’ geroepen. Ook draaide iemand zich om naar de agenten en liet zijn broek gedeeltelijk zakken. De agenten besloten daarop dit groepje, te controleren. Een 18-jarige jongeman uit Sprang-Capelle die zich niet kon legitimeren werd aangehouden. Ook een 19-jarige knul uit Kaatsheuvel werd gearresteerd omdat hij het portier opende van de politieauto waarin de eerst aangehouden verdachte zat. Hij krijgt een proces-verbaal voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs.

zaterdag, januari 28, 2012

HISTORISCHE KOU

SOEST - Vanaf vandaag komt Nederland dag voor dag in diepvrieskou terecht. Eind volgende week bedraagt het maximum gemiddeld min 6 graden en vriest het in de nachten streng tot zeer streng tussen min 10 en min 16 graden.

vrijdag, januari 27, 2012

Wim Aussems niet terug in raad Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Wim Aussems ziet toch af van een nieuw politiek avontuur in Loon op Zand. Ruim een half jaar na zijn vertrek als wethouder had Aussems terug kunnen keren als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen.

Maar na heel lang wikken en wegen doet de Kaatsheuvelnaar het uiteindelijk toch niet. "Ik volg ditmaal mijn verstand en niet mijn hart", stelt hij. "Ik wil m'n adviesbureau Aussems Marketing & Projects nieuw leven inblazen."

Formeel wordt de raadszetel van Gemeentebelangen nu aangeboden aan Jacques Broeders, die onlangs ook al afscheid nam als wethouder in Loon op Zand. Maar op zijn terugkeer in de politieke arena wordt niet gerekend, waardoor de Kaatsheuvelse Caroline Samuels vrijwel zeker in de raad komt.

‘Uitspraken Luijendijk niet slim’

KAATSHEUVEL – Burgemeester Wim Luijendijk heeft een veel te negatief beeld opgeroepen van de samenwerkingsplannen van zijn gemeente Loon op Zand en Waal­wijk. Die kritiek komt van coalitie­partij Pro3. Raadslid Mark Wijten­burg noemt Luijendijks uitspraken ‘niet slim.’ Volgens de partij is te veel de nadruk gelegd op de kos­ten die eerst gemaakt moeten wor­den voor de beoogde nauwe sa­menwerking tussen Loon op Zand en Waalwijk. Burgemeester Wim Luijendijk deelt de kritiek niet. Hij ziet geen reden om dat soort za­ken te ‘ verzwijgen.’ De gemeenten kwamen vorig jaar met het plan voor de vorming van één gemeentelijke dienst ( backoffi­ce) voor Loon op Zand én Waal­wijk. Pro3 zegt verrast te zijn door een artikel in het Brabants Dag­blad over de mogelijke investerin­gen die nodig zijn voor zo’n ver­gaande samenwerking. Daarbij wordt voorzichtig rekening gehou­den met een bedrag van tussen de 3 en 5 miljoen euro. Uit ervarin­gen elders blijkt namelijk dat de voorbereidingskosten vaak in de miljoenen lopen. Volgens burge­meester Luijendijk zijn dergelijke investeringen onvermijdelijk en kan dat geld wellicht op de lange termijn weer terugverdiend wor­den.

Pro3 spreekt van speculaties die de samenwerking met Waalwijk niet ten goede komen. Ook zou zo’n verhaal voor een negatief beeld bij de buitenwacht zorgen.

De partij vindt dat de positieve punten van een vergaande samen­werking tussen Loon op Zand en Waalwijk onderbelicht zijn geble­ven,
zoals een minder kwetsbare organisatie en betere kwaliteit van de dienstverlening. „Kortom, dat artikel in de krant was niet slim”, oordeeltWijtenburg. Volgens Luij­endijk heeft hij gewoon eerlijk ant­woord gegeven op de vragen.

Binnen Pro3 denkt overigens niet iedereen hetzelfde over dat onder­werp.
Partijlid Jan van Gorkum ( nummer vijf op de kieslijst) laat op de site van Pro3 een heel ander geluid horen. Het is volgens hem „onbegrijpelijk dat het gemeente­bestuur van Loon op Zand door­moddert met zijn gemeentelijke sa­menwerking met Waalwijk”. Hij vreest dat straks miljoenen wor­den uitgegeven aan een samenwer­king, waarvan niet duidelijk is of die wel de beste oplossing is. Van Gorkum ziet meer in een echte sa­menvoeging van gemeenten.

Eerder pleitte Jacques Broeders bij zijn afscheid als wethouder in Loon op Zand al voor een onder­zoek naar een herindeling. Zo zag hij kansen voor een samenvoeging van Waalwijk, Loon op Zand en Heusden tot één sterke Lang­straatgemeente.

Pro3-fractievoorzitter Peter Flohr heeft geen moeite met het kriti­sche betoog van Jan van Gorkum. „Het gaat hier om een persoonlij­ke mening. En daar is binnen onze partij ook gewoon ruimte voor.”

Voorbeschouwing De Valk vs DESK

 

De tweede seizoenshelft is alweer een week oud, waar voor De Valk de hervatting van de competitie nog een week langer op zich laat wachten na de afgelaste wedstrijd van afgelopen zondag toen de uitwedstrijd bij EHC/Heuts in Hoensbroek wegens de slechte weersomstandigheden van het voorbije weekend. Tegenstander DESK uit Kaatsheuvel speelde afgelopen zondag wel haar eerste officiele wedstrijd in 2012, namelijk thuis tegen koploper Gemert (2-5 verlies). Afgelopen seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide ploegen in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg na een treffer van middenvelder Erik Schaeken. De heenwedstrijd dit seizoen in Kaatsheuvel won De Valk met 0-1 door een treffer van topscoorder Ruud van den Dungen.

De Valk oefende in aanloop naar de tweede seizoenshelft tegen 1e Klasser SV Someren (0-2 verlies) en tegen de beloftes van VVV Venlo (3-0 winst). Met name de winst partij tegen de beloftes van VVV Venlo gaf de ploeg van trainer Paul van der Palen het nodige zelfvertrouwen. Er wordt goed getraind en ook de getalenteerde jeugdspelers Coen Hermans, Luuk Broers en Stef Meurkens van de A1 mogen steeds meer aan het grote werk ruiken door met de selectie mee te trainen. Vooral aanvaller Coen Hermans die vanaf heden volledig met de selectie meetraint maakt een sterke ontwikkeling door. Ook Bram van Wijk is er na een lange tijd van afwezigheid door blessures weer fit en zo heeft Paul van der Palen steeds meer opties richting de wedstrijd van aanstaande zondag. Slechts Dennis van den Berg (op rondreis door Australie) en de langdurig geblesseerde Tom Krieckaert zijn voor de wedstrijd tegen DESK niet beschikbaar. Het doel van De Valk is helder, handhaving in de Hoofdklasse B en wie weet wat er nog meer in zit! De Valk staat er samen met EHC/Heuts in de strijd om de tweede periodetitel het beste voor met 10 punten uit 5 gespeelde wedstrijden.

DESK maakt een moeilijk seizoen door, het gehele seizoen bivakkeert de ploeg van trainer Ad van Seeters in de onderste regionen van de Hoofdklasse B. Tegen de grote titelkandidaat Gemert kwam de ploeg nog wel met 1-0 voor maar de Gemertenaren bogen uiteindelijk de wedstrijd nog vrij eenvoudig om en behaalde een ruime 2-5 overwinning. De nederlaag tegen Gemert was niet de grootste tegenvaller voor DESK, want de kopsterke aanvaller Yasin Asrih moest met twee gele kaarten vroegtijdig het veld verlaten en mist zodoende de confrontatie met De Valk. DESK wist tot op heden alleen uit bij Baronie (2-3) en thuis tegen SV Venray (5-2) de winst uit het vuur te slepen en zal er alles aan doen om de drie punten mee te nemen zondag richting Kaatsheuvel.

De wedstrijd De Valk - DESK zal aanstaande zondag onder leiding staan van de heer M. Dubbeld en zal om 14:30 uur aanvangen op Sportpark het Valkennest.

donderdag, januari 26, 2012

Verscherpt toezicht in het centrum van Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel - Na aanleiding van de vechtpartij vrijdag houdt De politie houdt dit weekend verscherpt toezicht in het centrum van Kaatsheuvel.
Gemeente en politie zijn nog in overleg over eventuele extra maatregelen om dit soort ongeregeldheden te voorkomen in de toekomst. Ze nemen de zaak hoog op. Vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag waren tientallen mensen betrokken bij een grote vechtpartij in de omgeving van de Poolsestraat. Bij een deel van de groep richtte de woede zich op de politie.

Bezuiniging Omroep Brabant is uit de lucht gegrepen

 Omroep Brabant was rampenzender tijdens de Moerdijkbrand. Foto: ANP

Omroep Brabant was rampenzender tijdens de Moerdijkbrand. Foto: ANP
DEN BOSCH - De bezuiniging van 1,7 miljoen in vier jaar die de provincie heeft opgelegd aan Omroep Brabant is uit de lucht gegrepen en daarom onrechtmatig. Met dat harde oordeel vernietigt de rechtbank in Den Bosch het bezuinigingsbesluit van Gedeputeerde Staten (GS) dat door Omroep Brabant was aangevochten.
Met de bezuiniging die deze regionale omroep tezamen met andere Brabantse sociaal-culturele instellingen in 2010 over zich heen kreeg, verzaakt de provincie haar wettelijke zorgplicht ten opzichte van Omroep Brabant dat daardoor zwaar wordt getroffen. De rechtbank draagt GS op een nieuw besluit nemen. Wil zij de bezuiniging toch doorzetten, dan moet de provincie per jaar afzonderlijk aantonen dat Omroep Brabant met minder geld toch in staat zal zijn het in 2004 afgesproken niveau als mediabedrijf te halen.
De rechter laat alvast weten dat zulk bewijs lastig te leveren zal zijn. Provinciebestuurder Brigite van Haaften reageert later vanmiddag op deze vernietigende uitspraak voor GS en voor Provinciale Staten die de bezuiniging op Omroep Brabant hebben opgelegd.

33 jaar tonpraoten in Kaatsheuvel



Op 27 en 28 januari a.s. is het weer tonpraoten in De Werft, waar het 33 jaar geleden ook begonnen is.

Een tonpraotavond, toen georganiseerd door Stichting Carnaval Turfstekerslaand in samenwerking met de programmaraad van de Werft.
Een avond met zeven tonpraoters uit Kaatsheuvel en daarbuiten.
De eerste tonpraoters uit Kaatsheuvel waren in 1979 Harrie Vastré en Cees Wartenberg.
Na deze eerste avond verdiende het om dit gesauwel ofwel  geklets voort te zetten om het publiek  een gezellig avondje uit te bezorgen.
Het publiek wordt door de tonpraoters de gehele avond getrakteerd op grollen en grappen wat de nodige lach salvo’s oplevert.
Ook nu is het weer gelukt om enkele grote tonpraoters in de ton te hebben. Als vanouds zullen de Kromme Noten zorgen voor de muzikale omlijsting van het geheel. Zij begeleiden met een passende melodie de tonpraoters naar de ton.
Om dit alles mee te beleven moet u in de Werft zijn op vrijdag 27 januari of zaterdag 28 januari a.s.
aanvang  19.30 uur, zaal open 19.00 uur.
De kaartverkoop is inmiddels gestart, de kaartjes kosten 8,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de Werft. Ook ’s avonds kunt u daar kaartjes kopen aan de bar.

Meer informatie kunt u vinden op www.smc-acc.nl en het telefoonnummer van de Werft is 0416-274096.

Kaatsheuvelse vrijwilliger cel in vanwege kinderporno

DEN HAAG - Een 32-jarige man, die actief was in de scouting en het jeugdvakantiewerk in Kaatsheuvel, is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens het bezit en verspreiden van kinder- en dierenporno.
De man moet twee jaar de cel in, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Ook moet de man verplicht therapie volgen omdat de kans groot is dat hij zich opnieuw met kinderporno inlaat.
De in Gouda wonende man is opgespoord in het onderzoek in de grote Amsterdamse zedenzaak rond 't Hofnarretje

‘ Vrees voor sluiting van biebs blijft’

KAATSHEUVEL – Bibliotheek Mid­den- Brabant ( BMB) vreest nog al­tijd voor sluiting van de bibliothe­ken in Kaatsheuvel en Loon op Zand. Ze trekt zich terug uit de ge­meente als te fors bezuinigd wordt. Wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) zegt teleurge­steld te zijn over de ‘wat starre houding’ van Bibliotheek Midden-Brabant. Hij verwacht van haar kant ook meer plannen om geld te besparen.
-
Als die houding niet ver­andert, overweegt de gemeente bij andere aanbieders van bibliotheek­werk aan te kloppen, die „wel een flexibeler aanbod kunnen doen.” De gemeente Loon op Zand zoekt hard naar mogelijke bezuinigin­gen. Eén van de serieuze opties is om de bijdragen voor het biblio­theekwerk de komende jaren af te bouwen van ruim 475.000 euro naar ruim 180.000 euro. Zo’n be­zuiniging betekent volgens Biblio­theek Midden-Brabant het einde van de bibliotheken in Kaatsheu­vel en Loon op Zand. De partijen voeren nu overleg over wat alle­maal mogelijk is om geld te bespa­ren. De gesprekken verlopen stroef. De bibliotheek wil niets we­ten van het (fors) verhogen van contributies of het opleggen van een contributie voor mensen on­der de 18 jaar. Volgens haar bete­kent dat het verlies van veel beta­lende leden en zet het dus geen zo­den aan de dijk. Bibliotheek Midden-Brabant heeft de gemeente drie scenario’s voor­gelegd:
het overeind houden van twee vestigingen, maar mogelijk wel met een kleinere bieb in één van de dorpen. Hiervoor is een ge­meentelijke bijdrage van 420.000 euro nodig.
-

M
et het sluiten van een vesti­ging in Loon op Zand óf Kaatsheu­vel kan de subsidie omlaag naar op z’n laagst 330.ooo euro.

B
ij verdere besparingen trekt BMB zich volledig terug uit de ge­meente Loon op Zand. Vestigin­gen sluiten en inwoners zouden een abonnement tegen volledige kostprijs moeten afnemen inWaal­wijk of Tilburg. Volgens het college kunnen ook andere scenario’s onderzocht wor­den, zoals schoolbibliotheken en servicepunten. Wethouder Ligten­berg vindt dat Bibliotheek Mid­den- Brabant ook wel erg weinig ruimte laat in de discussie over ho­gere contributies of het aanpassen van de collectie. „We gaan binnen­kort hierover weer in overleg”, stelt hij. „ De tijden zijn veranderd ten opzichte van een paar jaar gele­den. Dat moet de bibliotheek ook beseffen. Gemeenten hebben veel minder geld. Dat vraagt om creatie­ve oplossingen.” Peter Kok, sector directeur van Bibliotheek Midden-Brabant, gooit de deur voor over­leg niet dicht. „Iedereen in Loon op Zand lijkt de bibliotheken te willen behouden. Maar dat kan al­leen met voldoende geld.”

Burgemeesters geven startschot Burgernet

TILBURG - De 26 burgemeesters uit het politiedistrict Midden en West Brabant hebben donderdagmorgen de officiële aftrap gegeven voor de invoering van het waarschuwingssysteem Burgernet. De politie wil steeds meer gaan samenwerken met inwoners en breidt met Burgernet, de opvolger van SMS-Alert, de mogelijkheden uit. Bij SMS-Alert krijgen de deelnemers een kort tekstberichtje over iets dat in hun omgeving gaande is. Bijvoorbeeld als er een persoon vermist is of als er een overval is gepleegd en de daders zijn mogelijk nog in de buurt. Bij Burgernet worden nog steeds dergelijke berichten verstuurd, maar dan uitgebreider en bij voorkeur in gesproken vorm. Ook is het mogelijk om achtergrondinformatie te mailen naar de deelnemers. En wie de politie wil helpen met een tip kan direct gratis naar de meldkamer van de politie bellen. Bij SMS-Alert waren aan dat telefoontje nog kosten verbonden

woensdag, januari 25, 2012

Recordaantal bezoekers Efteling

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft afgelopen jaar een recordaantal bezoekers ontvangen. In totaal bezochten ruim 4,1 miljoen mensen het sprookjespark in Kaatsheuvel. Dit heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. In 2010 kwamen er vier miljoen mensen naar de Efteling. Het attractiepark was vorig jaar voor het eerst heel het jaar open. De Efteling denkt dat de stijging van het aantal bezoekers vooral te maken heeft met de nieuwe attracties Joris en de Draak en Raveleijn. Ondanks slecht zomerweer Het attractiepark tempert maandag wel de verwachtingen over omzet en winst. De investeringen in nieuwe attracties hebben volgens directeur Bart de Boer invloed gehad op het bedrijfsresultaat over 2011. Ook bleven de inkomsten door het slechte zomerweer achter. Het park heeft in het najaar volgens De Boer alle zeilen bij moeten zetten om met acties de slechte zomermaanden goed te maken. Vakantiepark boven verwachting Vakantiepark Bosrijk heeft het met honderdduizend overnachtingen vorig jaar volgens de Efteling boven verwachting gedaan. Bosrijk was voor het eerst een heel jaar open. Dit jaar viert het sprookjespark in Kaatsheuvel het zestigjarig bestaan. Dit wordt gevierd met de opening van de fonteinenshow Aquanura op 31 mei. De grootste waterfonteinshow van Europa.

Kikkerkoning onthuld bij Efteling-jubileumattractie Aquanura

KAATSHEUVEL - Efteling-directeur Bart de Boer en het Amerikaanse bouwbedrijf WET hebben woensdag de kikkerkoning onthuld als de centrale figuur van de nieuwe fonteinshow Aquanura. Met die attractie viert De Efteling eind mei haar zestigjarig jubileum. Het wordt de grootste fonteinenshow van Europa en de op twee na grootste van de wereld, met 4,5 kilometer aan leidingwerk. Duur cadeau Volgens directeur Bart de Boer is het niet zomaar een ‘cadeautje’ van 17 miljoen euro. De Efteling verwacht door de nieuwe attractie nog meer bezoekers richting Kaatsheuvel te trekken: "De bezoekers moeten wel komen kijken, dus dan moeten ze entree betalen. We zijn wel gewoon een bedrijf." Verjaardag De Boer wil het jubileum van De Efteling groots vieren: "Je moet voor je verjaardag iets aparts doen. We zijn nu zestig, dus je moet een groot gebaar maken. We wilden echt iets speciaals bouwen." Aquanura, waarin elementen water, vuur, muziek en licht een centrale rol spelen, moet in mei klaar zijn.

Loon op Zand wil beter beeld van wensen en ambities ondernemers

KAATSHEUVEL – Loon op Zand roept bedrijven op alsnog mee te werken aan het brede onderzoek naar hun behoeften, ambities en toekomstplannen. De grote enquê­te heeft tot dusver slechts 62 reac­ties opgeleverd. In totaal had de ge­meente zo’n duizend onderne­mers verzocht de vragenlijst op in­ternet in te vullen. Maar de enquê­te lijkt nog niet erg te leven. Voor het onderzoek werkt Loon op Zand samen met Waalwijk, Heusden en de Brabantse Ontwik­kelings Maatschappij. De gemeen­ten willen de wensen en ambities van de ondernemers in de regio goed in beeld krijgen, zodat ze hun beleid daar beter op af kun­nen stemmen, bijvoorbeeld als het gaat om de uitgifte van bedrijven­terreinen. Loon op Zand trekt naar aanlei­ding van het voorlopige aantal van 62 reacties al wel een voorzichtige conclusie. Volgens de gemeente is er wel degelijk vraag naar extra be­drijfsruimte, ook al loopt de ver­koop van kavels op het nieuwe be­drijventerrein Kets West II in Kaatsheuvel zeer moeizaam. Van de huidige deelnemers aan het onderzoek verwacht ruim een­derde in de toekomst meer ruimte nodig te hebben vanwege groei van het bedrijf. Meer dan de helft van die ondernemers denkt daar­voor te moeten verhuizen, maar dan wel het liefst binnen Loon op Zand. Kavels van 500 tot 1000 men van 2.000 tot 5.000 mzijn het meest gevraagd. Maar om echt goe­de conclusies te trekken, zijn meer gegevens nodig. „We hopen dat meer ondernemers de enquête in­vullen”, aldus een gemeentewoord­voerster van Loon op Zand. „Dat is belangrijk voor gemeenten en ondernemers zelf.” Volgens haar loopt het ook in de andere Langstraat- gemeenten nog niet echt storm met reacties. door Michel Koster

Roep om actie na knokpartij Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – De grote vechtpar­tij en ongeregeldheden van afgelo­pen weekend in Kaatsheuvel vra­gen om extra actie. Gemeente Loon op Zand en politie zijn in overleg over maatregelen om her­haling van dit soort misstanden te voorkomen. Volgens burgemeester Wim Luijendijk wordt waarschijn­lijk deze week nog meer duidelijk over de aanpak. Het liep in de nacht van vrijdag op zaterdag flink uit de hand in de omgeving van de Schotsestraat. Buiten Ons Café raakten een groep van zo’n dertig mensen slaags met elkaar. De politie moest met verschillen­de eenheden uitrukken. Bij de schermutselingen werden ook agenten bedreigd en is tegen een politie-auto geschopt. Drie Kaats­heuvelnaren ( 19 en 20 jaar) zijn aangehouden, maar inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Dat betekent overigens niet dat ze niet langer meer verdacht zijn. Of de politie nog meer aanhoudingen verwacht, wil ze in verband met het nog lopende onderzoek niet zeggen. Wel neemt ze de zaak heel hoog op, omdat ook sprake is van geweld tegen hulpverleners. De VVD in Loon op Zand wil we­ten of dit incident nu aanleiding is voor extra maatregelen in het cen­trum van Kaatsheuvel, zoals bij­voorbeeld een gebiedsverbod voor bepaalde personen. Volgens de partij speelt het pro­bleem namelijk al langer. „Bij her­haling zijn er in het centrum van Kaatsheuvel incidenten”, stelde Jacky Smit (VVD) gisteravond bij de commissie Bestuur en Midde­len. Daarbij wees ze bijvoorbeeld op de vele vernielingen, die wor­den gepleegd. Andere partijen heb­ben daar eerder ook al hun zorgen over geuit. Burgemeester Luijendijk wilde gis­teravond in verband met het nog lopende overleg met de politie niet veel kwijt over eventuele extra maatregelen in het Kaatsheu­velse centrum. Wel worden vol­gens hem snel knopen doorge­hakt, ook met het oog op het nade­rende carnaval. Bron: Brabants Dagblad/ Auteur Michel Koster

Record voor de Efteling

KAATSHEUVEL – De Efteling heeft vorig jaar een recordaantal van ruim 4,1 miljoen bezoekers getrok­ken. Het Kaatsheuvelse attractie­park was voor het eerst het hele jaar geopend. Volgens het bedrijf moet wel gewaakt worden voor te hoge verwachtingen van omzet en winst. Deze cijfers worden in mei bekend. In 2010 passeerden zo’n 4 miljoen bezoekers de poort; in 2011 kwamen 4.125.000 gasten. Volgens de Efteling hebben nieu­we attracties als Raveleijn en Joris en de Draak veel mensen naar het park gelokt. Het slechte zomer­weer bleek wel een tegenvaller voor het Kaatsheuvelse attractie­park. Om de slechte zomermaan­den goed te maken, heeft de Efte­ling in het najaar veel speciale (prijs)acties gehouden om extra be­zoekers te trekken. Volgens de Efte­ling wordt het bedrijfsresultaat ook beïnvloed door forse investe­ringen in nieuwe attracties. Zo opende vorig jaar de magische stad Raveleijn ( kosten 30 miljoen euro) de poorten. Het jaar daar­voor was de opening van de acht­baan Joris en de Draak (13 miljoen euro). De Efteling viert het zestigjarig be­staan. Opnieuw staan forse investe­ringen op stapel. Meest in het oog springend is waterfonteinshow Aquanura, een nieuwe attractie van 17 miljoen euro, die 31 mei wordt geopend. Ook vakantiepark Efteling Bosrijk was vorig jaar voor het eerst het hele jaar open. Vorig jaar trok het bijna 100.000 gasten, 40.000 meer dan in 2010. Bron: Brabants Dagblad door Michel Koster

Werkstraf na oplichting

DEN HAAG/ KAATSHEUVEL – Twee verkopers van de kaartjes van de Efteling, die waren gekocht met een gestolen creditcard, zijn giste­ren door de Haagse rechtbank ver­oordeeld tot een werkstraf wegens oplichting. Een 23-jarige Amsterdammer kreeg een werkstraf van 100 uur opgelegd en een 26-jarige vrouw uit Gouda 70 uur werkstraf. De kaartjes werden vanaf augustus 2009 op Marktplaats aangeboden voor 17,50 euro met het verhaal dat de kopers door omstandighe­den waren verhinderd naar het sprookjespark te gaan. De vraag­prijs was aanzienlijk minder dan het officiële tarief van 29,50 euro. In werkelijkheid waren de kaartjes betaald met een gestolen credit­card. De kopers kwamen daar pas achter toen bij de Efteling de kaart­jes geblokkeerd bleken. Bij de in­gang speelden zich hartverscheu­rende taferelen af. Zo wilde een ge­zin een kinderfeestje houden, dat helemaal in het water viel. Die slachtoffers eisten 371 euro terug. De Amsterdammer bekende dat hij 2.400 euro heeft verdiend met zijn praktijken. Tegen de man was tijdens de strafzitting twee weken geleden een werkstraf van 120 uur geëist. De straf voor de vrouw is overeenkomstig de eis.

zondag, januari 15, 2012

Brandweer uit voor autobrand

Kaatsheuvel - Zondag 18:32 Brandweer Kaatsheuvel en Sprang-Capelle uit naar Midden-Brabantweg voor autobrand.

Koninklijke onderscheiding voor Joop Bisselink

Kaatsheuvel - Vandaag, zondag 15 januari reikte burgemeester Wim Luijendijk de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan J.J.P.M. (Joop) Bisselink. De uitreiking vond plaats in De Werft, Huygenstraat 73 te Kaatsheuvel tijdens het nieuwjaarsconcert van de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel. De Koninklijke had speciaal voor het het 25-jarig voorzitterschap een nummer ingestudeerd van de bekende componist (opa) Bisselink. Joop Bisselink (58) zet (zette) zich in als: 1987 – heden voorzitter van de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel. Hij is vanaf 1987 voorzitter. Tegen de landelijke trend in is de vereniging gegroeid tot 132 leden met heel veel jeugd. 1988 – 1998 leider/trainer bij voetbalvereniging Desk. 1990 – 2001 bestuurslid van de politieke partij Gemeentebelangen in Loon op Zand. Gedurende 11 jaar heeft Joop Bisselink zich ingezet voor deze partij; na deze periode is hij 7 jaar wethouder geweest van de gemeente Loon op Zand. 1992 – 1995 bestuurslid van De Gildenbond. 1993 – 1996 mede-initiatiefnemer tot de oprichting van Buurtvereniging De Hil. 2000 – heden medeorganisator van het tweejaarlijks muzikaal festijn Night of Harmony. Joop, namens kaatsheuvel.blogspot hartelijk gefeliciteerd. Dik verdiend!

Casade wil panden 't Rooi Dorp Kaatsheuvel nog niet slopen

BREDA/KAATSHEUVEL - Woonstichting Casade wil de panden aan het Prins Bernhardplein en de Mgr. Völkerstraat in 't Rooi Dorp in Kaatsheuvel pas slopen als duidelijk is dat het bouwen van nieuwe woningen kan beginnen. Dat zou betekenen dat aan het eind van het jaar de sloopwerkzaamheden kunnen starten. Dat maakte woonstichting Casade deze week duidelijk bij de bestuursrechter in Breda.

zaterdag, januari 14, 2012

Redding Kaatsheuvels slachthuisje nabij

Kaatsheuvel – De redding van het slachthuisje aan de Jan de Rooijstraat is nabij. Het nu troosteloze rijksmonument wordt door initiatiefnemer Hoefnagel Totaalbouw uit Sprang-Capelle aangebouwd aan een bedrijfsgebouw. De ontwikkelaar wil aan de Jan de Rooijstraat twee bedrijfshallen realiseren van elk 500 m2. Het slachthuisje gaat dan dienst doen als entree, spreekkamer en kantoorruimte. De gemeentelijke Monumentencommissie van Loon op Zand heeft donderdag haar goedkeuring gegeven aan het bouwplan en zal het college positief afviseren. Wanneer er gestart gaat worden met de bouw van de hallen en de renovatie van het slachthuisje hangt volgens een woordvoerder van Quadrant architecten af van hoe snel er een afnemer gevonden is. “Het zijn in principe twee bedrijfshalletjes van 507 m2., maar er zijn ook mogelijkheden om er één hal van te maken”, aldus de architect. Voorzitter Kees Grootswagers van Heemkundekring De Ketsheuvel is blij met het particulier initiatief. Het noemt het lovenswaardig en is blij dat er weer een rijksmonument behouden blijft. De gemeente wilde namelijk eerder voor het gebouwtje een sloopvergunning aanvragen. “Die is gelukkig niet verstrekt door de Rijksdienst voor de Monumentenzorg”. De Heemkundekring heeft de gemeente toen de tip gegeven hoe ze in Tilburg zelfs om een elektriciteitshuisje een flat gebouwd hebben. “Zo zie je hoe je met een beetje creatief denken kunt bereiken“, stelt Grootswagers, die vooral enthousiast is over de ligging. Het slachthuisje ligt precies op de splitsing van een toeristische fietsroute langs de Jan de Rooijstraat en Zuidhollandsdijk. Het slachthuisje is in 1928 gebouwd en deed dienst als slachthuis voor Kaatsheuvel en Sprang-Capelle. In de jaren vijftig is het verbouwd tot woonhuis Impressie: Quadrant architectenwoonhuis.

Kinderdagverblijf Kaatsheuvel sluit: vraag ingestort

KAATSHEUVEL - Kinderdagverblijf 't …Huys sluit op 13 februari de locatie aan de Marktstraat in Kaatsheuvel. De reden is onder meer de toenemende werkloosheid onder vrouwen en de gestegen kosten voor kinderopvang. Komende dinsdag zullen de ouders, die al zijn ingelicht, nader worden geïnformeerd over de gang van zaken. In de locatie aan de Markstraat worden dertig kinderen (zestien dagopvang en veertien naschools) opgevangen. Zij kunnen na de sluiting terecht op de locatie aan de Hoofdstraat of de Vossenberg. Eddie Mensink, die samen met zijn vrouw Sophie, dertien jaar geleden het kinderdagverblijf startte, verwacht dat de meeste ouders die keuze zullen maken. "We hebben in ieder geval geen negatieve reacties gehoord."

Hulpdiensten massaal naar Werft

Kaatsheuvel - Vanavond rond de klok van 18.15 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een onwelwording in de Werft in Kaatsheuvel. Ook de AED mensen kregen een alarm. AED-er Jos Smit trof een volleyballer met een mogelijke hartstilstand aan. Ook het ambulancepersoneel was gealarmeerd. De man is intussen bij kennis. Het amulancepersoneel heeft het van de AED-ers overgenomen.

donderdag, januari 12, 2012

Onderzoek mishandelin 61 jarige afgerond

Het onderzoek naar de mishandeling van een gehandicapte man in Kaatsheuvel is door de politie afgerond. Er werden vier personen gearresteerd. Tegen één van de verdachten is uiteindelijk proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer werd op nieuwjaarsdag rond 07.30 uur op de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel mishandeld door een groepje stappers, toen hij een ochtendwandeling maakte. Het ging om een 61-jarige man met een verstandelijke beperking. Hij werd daarbij uitgescholden en op zijn gezicht geslagen. De man moest zich voor zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. Tijdens het politie onderzoek werden er in totaal vier verdachten aanhoudingen aangehouden. Het ging om een 21-jarige inwoner van Waalwijk en drie inwoners van Kaatsheuvel van 17, 18 en 19 jaar. Er is uiteindelijk proces-verbaal opgemaakt tegen de 21-jarige Waalwijk vanwege mishandeling. De verdenking van openlijke geweldpleging tegen de drie inwoners van Kaatsheuvel komt te vervallen en wordt geseponeerd

Stijlvol afscheid wethouder Broeders

De Moer – Zo’n 280 genodigden hebben woensdagavond in Partycentrum ’t Moaske in de Moer afscheid genomen van wethouder Broeders van Loon op Zand. Broeders legde per 1 januari jongstleden om gezondheidsredenen zijn functie neer. Zijn vrienden hadden een ‘Ernst en Luim’ programma in elkaar gezet. Zo werd hij toegesproken door het bestuur en fractie van Gemeentebelangen, de nestor van de Raad, Kees Grootswagers, Burgemeester en Wim Luijendijk. Zij prezen de tomeloze inzet van de scheidend wethouder. Als klap op de vuurpijl nam de bekende tonpraoter Rob Scheepers de wethouder flink op de hak. Voor zijn inzet van het bouwplan Hooivork II kreeg Broeders een groot bord waarvan hij de tekst zelf in mag vullen en als blijvende herinnering een plaatsje krijgt in de Hooivork

woensdag, januari 11, 2012

'Snel helderheid over dorpshart in Kaatsheuvel'

KAATSHEUVEL - Inwoners van de gemeente Loon op Zand moeten in het eerste kwartaal van dit jaar meer helderheid krijgen over de verdere plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Burgemeester en wethouders zijn 'voorzichtig optimistisch' over de voortgang van het project. Dat stelde burgemeester Wim Luijendijk maandag in zijn nieuwjaarstoespraak in De Werft in Kaatsheuvel. In 2011 is veel gesproken over de problemen rond het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. De omgeving van de Nieuwe Markt ligt al een tijd braak. Na de voorbereidende werkzaamheden is het wachten op de eerste bouwactiviteiten. Door tal van omstandigheden is het project fors vertraagd. Zo wordt nu nog onderhandeld over mogelijke aanpassingen van het plan. "In het eerste kwartaal leggen we onze volgende stappen aan de raad en bevolking voor", vertelde Luijendijk de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie. Hij wees ook op andere grote bouwprojecten die in de steigers staan, zoals Sweensstraat-West (Kaatsheuvel), Hooivork II (De Moer) en Kloosterstraat (Loon op Zand). Verder zijn er de plannen voor aantrekkelijkere winkelgebieden in Kaatsheuvel en Loon op Zand. Gemeente en winkeliers slaan hiervoor de handen ineen. "De plannen vragen om lef en spirit van de ondernemers", aldus Luijendijk. Volgens hem ligt er voor het Kaatsheuvelse winkelgebied inmiddels een visie, die gaat rekenen op brede steun van het bedrijfsleven. Luijendijk riep op tot een goede samenwerking tussen inwoners, maatschappelijke instellingen, bedrijfsleven en gemeente(n) om vooral in deze tijd van bezuinigingen zaken van de grond te krijgen. © Brabants Dagblad 2012

dinsdag, januari 10, 2012

Eerste baby van 2012

Op 1 januari om 7.14 uur is de eerste nieuwe inwoner van 2012 van de gemeente Loon op Zand geboren. De baby heet Bent en zijn ouders zijn Joost en Gerie Verschure uit Kaatsheuvel. Het is hun derde kindje. Bent werd thuis geboren. Moeder en zoon maken het beiden goed. Zijn vader gaf zijn geboorte op dinsdag 4 januari aan bij de gemeente. Burgemeester Wim Luijendijk feliciteerde op vrijdag 6 januari de trotse ouders thuis met een bosje bloemen. Baby Bent kreeg een rompertje met de tekst “Ik ben mooi.. de eerste baby van 2012“. Het gemeentebestuur wenst Bent, zijn ouders en broertjes Pelle en Tibbe heel veel geluk voor de toekomst.

Drie verdachten aangehouden voor mishandeling gehandicapte man (61) in Kaatsheuvel

Op dinsdag, 10 januari 2012, heeft de politie een 21-jarige inwoner van Waalwijk en twee inwoners van Kaatsheuvel van 17 en 18 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 61-jarige man uit Kaatsheuvel, met een verstandelijke beperking op zondagmorgen, 1 januari jl. De man werd op nieuwjaarsdag rond 07.30 uur op de Nieuwe Markt mishandeld door een groepje stappers, toen hij een ochtendwandeling maakte. Op de Nieuwe Markt werd hij uitgescholden en daarna door 4 of 5 personen van achteren aangevallen en op zijn gezicht geslagen. Hij moest zich voor zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Rustige nieuwjaarsbijeenkomst

Kaatsheuvel - De nieuwjaarsbijeenkomst van vanavond in De Werft was maar matig bezocht. Hetcollege was  voltallig aanwezig. Een beetje vreemd om twee nieuwe wethouders aan de gang te zien terwijl de voormalige wethouders Broeder en Aussems de zaak van de zijlijn bekeken.

Na een storvloet van ellende die de wereld over zich heen heeft gehad , was burgemeester Wim Luijendijk optimistich. 2012 Moet volgens hem een goed jaar worden. Zeker als er samen gewerkt wordt met De Eteling en hun directie.

Over het 'Bruisend Dorpshart' deed de bugemeester geen concrete medelelingen. We moeten afwachten dus.

zondag, januari 08, 2012

Derde kunstgrasveld hockeyclub DES officieel geopend





KAATSHEUVEL – Met een lampionnenoptocht voor de jeugd en een fraai vuurwerk werd het derde kunstgrasveld van hockeyclub DES uit Kaatsheuvel afgelopen zaterdagavond officieel geopend. Het historische moment voor de club viel samen met de nieuwjaarsreceptie en werd onder meer bijgewoond door wethouder Henk van Komen en een kleine tweehonderd enthousiaste leden, ouders en sponsors.


Na een intensief voorbereidingsjaar, waarin volop actie is gevoerd om de financiële middelen bij elkaar te krijgen, werd half december het nieuwe kunstgrasveld opgeleverd door de aannemers Ceelen Sport Constructies en AA Kunstgras. Inclusief dug-outs, verlichting en hekwerk en keurig volgens de planning. Voorzitter Paul Ruijgrok: “We zijn met zijn allen een flinke uitdaging aangegaan en hebben dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers onze naam Door Eendracht Sterk opnieuw waar gemaakt. Ik ben er trots op dat het ons in zo’n kort tijdsbestek is gelukt.”

Inzamelingsacties gaan door

Onder de noemer ‘DES we can’ hebben al talloze acties plaatsgevonden om geld in te zamelen voor het derde veld. Zo hebben zich tot op heden 23 sponsoren verenigd als Business Friends, die in drie jaar tijd gezamenlijk € 69.000,- doneren. Diverse teams hebben succesvolle acties gehouden, zoals auto’s wassen, een rommelmarkt, een doelpuntenactie en de verkoop van sjaals, paraplus en taart. Paul: “We zijn een heel eind op weg, maar het is nog niet voldoende, want ook ons clubhuis, de kleedkamers en de entree van het paviljoen moeten aangepast worden. Om ook in de toekomst een financieel gezonde club te blijven, is er nog veel geld nodig en daarom gaan de acties onverminderd doorNu de extra kunstgrasmat er ligt, kan hockeyclub DES weer op volle kracht vooruit. Ambitieuze teams hebben de mogelijkheid om extra te trainen en zo hun sportieve prestaties te verbeteren, wedstrijden kunnen weer op acceptabele tijden gespeeld worden en er is weer ruimte voor nieuwe leden. En dat was hard nodig, want de club groeit nog steeds en verwacht binnenkort zelfs haar 800e lid te mogen verwelkomen.

Brandweer uit naar Waspik

Momenteel is de brandweer onderweg naar de A-59 voor een zwaar ongeval met beknelling. Dus als U de sirenes hoort........... (zondag 22.00) SPRANG-CAPELLE - Een automobilist is zondagavond rond 21.50 uur tegen een grote boom aangereden. Dit gebeurde bij de afrit A59 bij Sprang-Capelle. De bestuurder wist zichzelf uit zijn voertuig te bevrijden. De man kwam uit de richting van Raamsdonksveer en raakte in een bocht van de weg. De bestuurder werd ter plaatse onderzocht in een ambulance. Of hij gewond is en meegenomen naar het ziekenhuis is vooralsnog niet bekend. De politie heeft de weg beveiligd. Een takelbedrijf heeft het voertuig weggesleept.

Boek KanjerGuusje publieksprijs Beste boek 2011

KAATSHEUVEL - Het boek KanjerGuusje, geschreven door vader Lowie van Gorp heeft de publieksprijs Beste boek 2011 van boekhandel Selexyz gewonnen. Lowie van Gorp reageert op het nieuws: 'Het begint tot me door te dringen. Mensen, jong en oud, sluiten Guusje in hun hart. Een eerbetoon aan ons kleine blonde meisje.' Lees de uitgebreide reactie op de blog van Lowie van Gorp. Guusje van Gorp, vorig jaar nog een onbekend meisje van 10 jaar oud uit Kaatsheuvel, werd vorig jaar maart getroffen door een zeldzame vorm van kanker. Haar vader Lowie van Gorp hield dagelijks een blog bij over de strijd van zijn dochter. #kanjerguusje werd al snel 'trending topic' op Twitter. Zeven maanden later overleed Guusje aan haar ziekte. Toch bleef Van Gorp doorgaan met zijn blog en twittert hij nog dagelijks over het leven na het verlies van zijn dochter. Van Gorp wordt zo massaal gevolgd dat hij is uitgeroepen tot Twitteraar van het Jaar 2011. En kreeg hij een tweede plaats in de top van Bruna. Twee maanden geleden is Guusje overleden. Van Gorps blogs zijn inmiddels gebundeld tot het boek KanjerGuusje. Het boek kreeg de meeste stemmen voor Beste boek 2011 Per verkocht boek gaat er drie euro naar de stichting KanjerGuusje.

vrijdag, januari 06, 2012

Eis: twee jaar cel overval kapperszaak Kaatsheuvel

BREDA - De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Breda twee jaar cel geëist tegen een 34-jarige Waalwijker die vorig jaar september een kapperszaak in Kaatsheuvel overviel. Bovendien beroofde de man, die psyische problemen heeft, een 87-jarige man bij een parkeerautomaat. Uitspraak volgt over twee weken.

donderdag, januari 05, 2012

Overvaller Kaatsheuvelse kapper 'denkt nergens over na'

KAATSHEUVEL - Een 34-jarige gewapende overvaller uit Waalwijk zei donderdag voor de rechtbank in Breda dat ie zich van tevoren niet realiseert wat hij zijn slachtoffers aandoet. De man overviel op 30 september een kapperszaak aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel. In zijn woonplaats beroofde hij vijf dagen eerder een 87-jarige man bij een parkeerautomaat: "Ik had niet in de gaten dat hij bang was." Onvoorstelbaar, vindt officier van justitie Alexander Koning. Hij eiste 30 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk. Het lijkt de aanklager verder een goed idee dat de 34-jarige man in zijn proeftijd wordt opgenomen in een behandelkliniek en wordt begeleid door de reclassering. "Als je dit overkomt, ben je je onbevangenheid kwijt. Dat is ook een vorm van diefstal", zei Koning over de slachtoffers. De Waalwijker heeft gezegd tegen de gedragsdeskundigen die hem hebben onderzocht: "Ik denk nergens over na." En zo kwam de verdachte ook over op de zitting. "Het is heel erg voor die mensen natuurlijk, maar het gebeurde gewoon", zei hij over beide overvallen. Hij ging op roverspad vanwege zijn schulden, antwoordde hij op vragen van de rechtbank. Maar uiteindelijk gaf hij toe dat alcohol- en drugsgebruik ook een rol hebben gespeeld. Volgens zijn advocate Wingens kampt de Waalwijker sinds 2010 met psychische problemen. Hij heeft sindsdien ook regelmatig contact met een psychiater. Ze zei dat hij openstaat voor behandeling in een kliniek. Uitspraak over twee weken.

Zeer grote brand in Giessen

Giessen - Momenteel woedt een zeer grote brand in Giessen. Verdere bijzonderheden volgen.

Stormschade loopt op tot miljoenen

TILBURG (AFN) - Verzekeraar Interpolis heeft tot nu toe 1600 schademeldingen binnengekregen van particuliere en zakelijke klanten die zijn getroffen door de storm. Het totale schadebedrag wordt geschat op 1,6 miljoen euro, zo maakte Interpolis donderdag bekend. Ook veel agrarische bedrijven zijn de dupe van het noodweer. Tot nu toe zijn ongeveer 100 bedrijven getroffen. De schade bedraagt enkele miljoenen euro's. Volgens Interpolis wordt de schade vooral veroorzaakt door omgewaaide bomen, afgebroken takken en losgerukte dakpannen. Agrarische bedrijven hebben last van de harde windstoten. Daardoor sneuvelen ruiten van kassen en worden gewassen vernield. De meeste schademeldingen komen uit Noord-Holland, Friesland, Groningen, Midden-Nederland, Gelderland en Brabant.

Hartpatiënten worden teruggeroepen

TILBURG - Hartspecialisten roepen patiënten met een defibrillatie-elektrode van fabrikant St Jude Medical op voor extra controle (types Riata 8F en 7F). Bij de Riatadraden kan slijtage optreden wat kan leiden tot ernstige gevolgen bij de patiënt: een ongewenste extra schok van het hart. Het gaat om ongeveer 1500 patiënten in heel Nederland. Het Twee Steden Ziekenhuis Tilburg heeft twee patiënten die de Riatadraad geïmplanteerd hebben. In het Amphia Ziekenhuis Breda, waar het St. Elisabeth Ziekenhuis mee samenwerkt, gaat het om 200 patiënten. Deze worden na overleg benaderd voor extra controles. © Brabants Dagblad 2012, op dit artikel rust copyright.

Test II

We hebben een nieuwe versie van Blogger geinstalleerd. Dit kan nog weleens misgaan

woensdag, januari 04, 2012

‘ Loon op Zand moet nu lef gaan tonen’



Kaatsheuvel - Jacques Broeders windt er geen doekjes om. Het jaar 2012 wordt cruciaal voor Loon op Zand. De gemeente moet keihard bezuinigen om het hoofd financieel boven water te houden. „Pijnlijke keuzes zijn onontkoombaar”, weet Broeders.

„Dat vraagt lef van gemeentebe­stuur en politiek.” Zelf zal Broe­ders deze loodzware missie vanaf de zijlijn gaan volgen. Het is nog even wennen, maar vanaf 1 janua­ri is de 61- jarige Kaatsheuvelnaar geen wethouder meer.

Door een zeldzame bloedziekte (ziekte vanWaldenström) neemt Broeders voortijdig afscheid. „De klachten speelden al langer. In no­vember 2010 kreeg ik een blackout tijdens een commissievergadering.

Daarna begon een medisch circus met diverse onderzoeken. Door de ziekte kan ik niet meer 100 pro­cent functioneren, ben snel moe, heb wat andere klachten. Maar ik ben zeker niet zielig. Het wordt nu tijd voor andere dingen. Geen zwart gat voor mij.”

Zijn afscheid kwam bijna even on­verwacht als zijn rentree in het ge­meentehuis in Kaatsheuvel in 2009, nadat hij eerder al dertien jaar wethouder was geweest. Ge­meentebelangen droeg hem dat jaar voor als opvolger van Joop Bis­selink. „Mijn thuisfront had zo zijn bedenkingen”, blikt Broeders terug. „Ik had het al razend druk.

Maar Gemeentebelangen had be­hoefte aan een ervaren bestuurder. En het klinkt misschien als een cli­ché: ik wil graag iets voor de ge­meenschap doen. Wethouder is en blijft een vreemd, maar mooi beroep. Je werkt hard en veel, maar bent ook vaak onderwerp van kritiek.”

Broeders werd bij zijn rentree niet door iedereen met open armen ontvangen. „Enkele partijen had­den moeite met me, ook de toen­malige coalitiegenoot CDA. Ze schetsten een beeld van iemand die uit was op de macht en een waar schrikbewind wilde gaan voe­ren. Waarom? Hou het op een poli­tiek spel. In ieder geval heb ik het tegendeel bewezen. Ik kan nu zeg­gen dat ik in de raad en het college alleen maar vrienden achterlaat.”

Broeders heeft het hart op de tong en stak zijn mening in de raadzaal vaak niet onder stoelen of banken.

„ Als ik vind dat iemand iets on­rechtvaardigs zegt, kan ik behoor­lijk opstandig en boos reageren.

Maar na de vergadering was het over. Wat dat betreft ben ik niet rancuneus.”

Volgens Broeders is het belangrijk dat wethouders klare taal spreken. „Ik ga uit van het principe van de eenvoud. Je moet zaken gewoon eerlijk voorstellen. Ik beschouw Loon op Zand als iets van mezelf.

Daar moet je geen onverantwoor­de risico’s mee nemen. Ik word wel eens afgeschilderd als wat pes­simistisch en somber, maar ik noem het liever realistisch.” Het is volgens hem alle hens aan dek in Loon op Zand. „De gemeente heeft forse financiële averij opgelo­pen. Dat vraagt om vervelende in­grepen, zonder alles botweg weg te bezuinigen. Maar voorzieningen worden geraakt, dat kan niet an­ders.”

Broeders wil nu toch maar weer eens de discussie aanzwengelen over een eventuele herindeling.

„Het is nu hét moment om te on­derzoeken wat de voordelen zijn.

Waar zijn de inwoners het beste mee af? Een nauwe samenwerking met de gemeenteWaalwijk is mooi, maar misschien is er wel meer nodig. Zelf zie ik wel kansen voor een samenvoeging van Loon op Zand, Waalwijk en Heusden tot één grote sterke noordelijke Langstraat- gemeente. Zoiets vraagt om lef. Met de verhalen over vroe­gere ruzies tussenWaalwijkers en Kaatsheuvelnaren op de kermis kan ik niet zo veel meer.”

Een eventuele herindeling is toe­komstmuziek. Wat om een snelle oplossing vraagt zijn de plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Het miljoenenproject moet snel vlotgetrokken worden om het vertrouwen van de inwo­ners in het centrumplan terug te winnen. „Ik vind dat er wel een wat te negatief beeld over het dorpshart is ontstaan, alsof het één grote puinhoop is”, stelt Broe­ders. „ Er is wel al veel gebeurd, bij­voorbeeld voor de infrastructuur.

Nu is het belangrijk dat er snel ge­bouwd gaat worden.”

Broeders weet wat er in het voor­traject fout gegaan is. „Het externe rapport daarover biedt geen verras­sing. Er is in het gemeentehuis in het begin te veel langs elkaar heen gewerkt. Rond het dorpshart was te veel optimisme ontstaan. Ieder­een wilde zo graag dat de plannen doorgingen. Ik zag bij mijn aantre­den als wethouder ook de finan­ciële risico’s, maar stapte op een rijdende trein.” En opeens zat ook alles tegen. Een financiële crisis, de instortende woningmarkt, te­genvallende subsidies. Bovendien kwam een van de partijen, woon­corporatieWSG, in grote finan­ciële problemen. Met vertraging als gevolg. Toch wil Broeders geen kwaad woord horen over Peter Span, de oud-directeur van WSG.

„Hij krijgt nu ladingen kritiek over zich heen, omdat hij onverant­woorde risico’s zou hebben geno­men. Maar dezelfde Span werd kort daarvoor nog op handen ge­dragen en geridderd voor zijn ver­diensten. Zonder Peter Span was er geen start van het Bruisend Dorpshart geweest. Geen andere partij wilde erin stappen.”

De onderhandelingen tussen de ge­meente en de bouwers WSG en Heijmans over aanpassingen van het centrumplan zijn nog in volle gang. Maar het dorpshart komt er, verzekert Broeders. „ Misschien niet helemaal volgens de oorspron­kelijke plannen, maar Kaatsheuvel krijgt een levendig centrum.”

Voor de horeca bij het dorpshart heeft Broeders zo z’n eigen ideeën. „ De horecazaken zullen echt niet in de rij staan, zoals eerder ge­dacht. Mijn persoonlijke wens is dat de Efteling iets met de horeca in het dorpshart gaat doen. Het at­tractiepark viert nu het zestigjarig jubileum, het zou een mooi ca­deau zijn voor de gemeenschap.”

Exit-intervieuw Jacques Broeders, Brabants Dagblad. Door M. Koster

Nieuwe portefeuilleverdeling college

Per 1 januari jl. zijn de wethouders Bruijniks en Van Komen begonnen. Op dinsdag 3 januari stelde het college de volgende portefeuilleverdeling vast:
· burgemeester dhr. W.C. Luijendijk: Openbare orde en veiligheid, personeel &
organisatie en monumentenbeleid;
· wethouder dhr. G. Bruijniks (tevens loco-burgemeester): Beheer openbare ruimte,
verkeer & vervoer en milieu;
· wethouder dhr. drs. R.A.J.M. van Eijkeren: Ruimtelijke ordening, toerisme & recreatie
en financiën;
· wethouder dhr. W.J.J. Ligtenberg: Sociale zaken, onderwijs en zorg;
· wethouder dhr. H.J. van Komen: Economische en sociaal culturele zaken.
De uitgebreide portefeuilleverdeling staat op de gemeentelijke website www.loonopzand.nl,
onder Bestuur en Organisatie > College van B&W > Samenstelling

dinsdag, januari 03, 2012

Misdaadcijfers gedaald

Kaatsheuvel - De misdaadcijfers in de regio van de eerste helft van dit jaar zijn nu bekend.

Vergeleken met de zelfde periode in het vorig jaar blijkt er zowel in Waalwijk als in Loon op Zand een daling te zijn van de bedreigingen, mishandelingen, straatroven en overvallen.

Het aantal diefstallen is in beide gemeenten gedaald behalve die uit auto’s in Waalwijk.

Politie hard op zoek naar daders laffe daad

KAATSHEUVEL – De politie is een onderzoek gestart naar de zware mishandeling van Kees van der Made (61), op nieuwjaarsochtend rond 7.30 uur op de Markt in Kaatsheuvel. „We nemen de zaak hoog op”, zegt een woordvoerder.

Van der Made liep over de Markt tijdens zijn ochtendwandelingetje, toen jongens die vermoedelijk uit de kroeg kwamen, hem begonnen uit te schelden voor pedo. Van der Made, licht autistisch, begon snel­ler te lopen. Hij voelde een klap te­gen zijn hoofd, viel en kreeg daar­na meer klappen. Het zou om vier, vijf jongens gaan.

„Hij ligt op bed, het is verschrikke­lijk dat zoiets gebeurt. Tussen zijn neus en mond is hij gehecht, hij moet door een rietje eten. Hij heeft een flinke bult op zijn hoofd”, zegt zijn zus mevrouw Schalken. „Het is onmogelijk dat Kees aanleiding heeft gegeven. Als mensen iets tegen hem zeggen, zwijgt hij en loopt hij snel door.”

Van der Made deed maandag aan het eind van de middag aangifte, volgens zijn zus. Dat zou aanvanke­lijk pas donderdag kunnen. „Dat was een misverstand en is meteen rechtgezet toen de leiding dat hoorde”, zegt de politiewoordvoer­der. „Het onderzoek liep al, daar hoeven we niet per se een schrifte­lijke aangifte voor te hebben.”

maandag, januari 02, 2012

Nieuwe burgemeester???

 
Posted by Picasa

Efteling: 'Verkeer is punt van aandacht'

KAATSHEUVEL - De Efteling kijkt met een tevreden gevoel terug op afgelopen weekend. Voor het eerst in de geschiedenis van het park konden mensen er oud en nieuw vieren en daar werd massaal gebruik van gemaakt.
Omdat al die mensen 's nachts tegelijk naar huis gingen, ontstond er wel een verkeerschaos. De Efteling sloot om 01.00 uur maar in de praktijk begon iedereen meteen na het vuurwerk richting uitgang te wandelen. "Normaal gesproken is dit vertrek verspreid over enkele uren en dan zijn er geen problemen", aldus de Eftelingwoordvoerster. "Maar nu ging iedereen tegelijk en dat levert vertraging op. Dat zie je ook bij andere grote evenementen, zoals concerten. Binnenkort komt er een evaluatie van de jaarwisseling en daarin zullen we het verkeer zeker meenemen. Want dat is een punt van aandacht."

Politie onderzoekt mishandeling gehandicapte man (61) in Kaatsheuvel

Politiebericht

Kaatsheuvel , 02-01-2012 • Een 61-jarige man uit Kaatsheuvel, met een verstandelijke beperking is zondagmorgen (1 januari 2012) rond 07.30 uur op de Nieuwe Markt mishandeld door een groepje stappers. Het slachtoffer maakte een ochtendwandeling. Hij werd op de Nieuwe Markt uitgescholden en daarna door 4 of 5 personen van achteren aangevallen en op zijn gezicht geslagen. Hij moest zich voor zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. De daders waren vermoedelijk onder invloed van alcohol.

De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandeling. De politie roept getuigen op om zich te melden via het landelijk telefoonnummer 0900-8844.

zondag, januari 01, 2012

Ingekomen: Man (61) in elkaar geslagen op nieuwjaarsochtend.

Kaatsheuvel - UPDATE: Vanmorgen tussen half 8 en half 9 is mijn autistische 61-jarige Kees van der Made op de Markt in in Kaatsheuvel in elkaar geslagen op straat door een groep van 4 tot 6 stoere jongens. Hij liep van de Magnoliastraat (KlimOp-school) richting Berndijksestraat om naar tante Dimphy te gaan die in het nieuwbouw ...complex Moliere woont (voormalig Pepping-terrein bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel). Wie kent een van de daders of weet wat meer te vertellen over deze laffe daad. Bel 06-24661324 of reageer via fb. Verspreid dit bericht aub door. 2012.

UPDATE: Het is vanmorgen gebeurd voor de gemeente-winkel op de Markt in Kaatsheuvel. Kees liep daar en werd door een groepje van 4 tot 6 jongens uitgescholden voor pedo. Hij ging wat harder stapper en voelde een klap op zijn hoofd. Daarna is de hele groep op hem losgegaan. Hij is naar zijn begeleiders terug gestrompeld en naar het ziekenhuis gebracht door tante Dimphy. Zijn gezicht zat onder het bloed en hij is gehecht tussen zijn neus en lip en heeft een enorme bult op zijn slaap. Hij is doodsbang en is gelukkig weer thuis bij zijn begeleiders. Tante Dimphy wilde aangifte gaan doen bij de politie maar die vroegen haar of ze donderdag wilde terugkomen.................

Geen grote calamiteiten in Midden & West Brabant, wel 52 arrestaties

Kaatsheuvel 1-01-2012 - De politie Midden en West Brabant hield tijdens de jaarwisseling toezicht in de regio. Het korps was goed voorbereid op calamiteiten, ongevallen en eventuele ordeverstoringen. In de voorbereiding was nauw samengewerkt met de 26 gemeenten in de regio Midden en West Brabant, de Veiligheidsregio, de brandweer, de GHOR en het openbaar ministerie.

Arrestaties en insluitingen:
Er werden tussen zaterdagavond 31 december 22.00 uur en de zondagochtend 1 januari 07.00 uur in de gehele regio Midden en West Brabant door de politie in totaal 52 personen gearresteerd en ingesloten. Het ging daarbij om o.a. inbraak, straatroof, geweldsdelicten, vuurwerkincidenten, rijden onder invloed en personen die zich misdroegen in de horecagebieden (drugsbezit, baldadigheid, verstoren openbare orde).
Er waren geen grote calamiteiten en er zijn geen meldingen binnengekomen van fysiek geweld tegen personen met een publieke taak. In twee ziekenhuizen was wel vier keer sprake van verbaal geweld tegen het personeel (Roosendaal en Breda). De brandweer moest diverse keren in actie komen om kleine brandjes te blussen, vergelijkbaar met het aantal van vorig jaar. Hier onder een chronologisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen per politiedistrict