Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 31, 2012

Loon op Zand gaat 500 bomen kappen

Kaatsheuvel - Loon op Zand gaat in augustus en september onge­veer 500 bomen kappen. Het gaat om oude bomen en bomen die ge­breken vertonen. De te kappen bo­men staan verspreid in de hele ge­meente Loon op Zand.

De bomenkap vloeit voort uit een grote inspectie die over drie jaar is uitgespreid. Loon op Zand telt on­geveer 14.000 bomen die onder de wettelijke verantwoordelijkheid van de gemeente vallen. Bomen die op risicovolle plaatsen staan ( bijvoorbeeld langs een drukke ver­keersweg) of grote oude, monu­mentale
bomen worden elk jaar ge­controleerd door boominspec­teurs.
Uit de inspectie moet blijken hoe de toekomst van een boom er uit ziet. Vaak blijft het bij snoeien, maar als het niet anders kan, komt de bijl er aan te pas. Bomen die in slechte staat verkeren en (op ter­mijn) gevaar opleveren voor hun omgeving worden periodiek ge­kapt. Bij ernstige aantastingen met direct gevaar voor de omgeving volgt een noodkap.

Deze week begint het laatste deel van de driejarige controles. Daarna worden rond de 500 aangewezen bomen geveld.

Open brief terug

Zaterdag verscheen in het Brabats Dagblad de column van Sjaak Koolen. De column ging met name over de blunders die Loon op Zand met het Bruisend Dorpshart, het grasveld op de Nieuwe Markt en de verkeerssituatie die Loon op Zand in een korte tijd heeft gemaakt. Vandaag verscheen in de krant een (tegen) open brief) van Jacky Smit, raadslid voor de VVD en woonachtig in Kaatsheuvel.


Column door Jacky Smit

Beste Sjaak Koolen
De open brief die ik mocht lezen van jou ”Koning der columns Sjaak Koolen” deed mijn vingers tintelen een reactie te schrijven en de inwoners en vooral Sjaak veel sterkte te wensen met het “leed dat Waalwijk heet.”

Om ook maar meteen met de deur in huis te vallen ik schaam mij met de dag meer voor de stad Waalwijk. Ik ben er geboren en opgegroeid in Besoyen. Op feestjes is het al jaren een en al geklaag, zo erg dat ik al enige peur heb om er naar toe te gaan. Laat staan dat ik de weg rechtstreeks kan vinden naar het oosten van Waalwijk. Al maanden, wat nee al jaren is men bezig met omleidingen en wegaanpassingen, iemand de weg wijzen als oud inwoonster lukt mij niet meer.

Waar in Kaatsheuvel gezorgd is dat men tijdens de vakantieperiode het centrum zonder omweg kan bereiken, (de toplaag komt erop in week 37) mikt men in Waalwijk, de Kamerlingh Onnesweg gewoon dicht. Daarbij moet je ook nog uitkijken mocht je bij winkelcentrum De Els in de buurt rijden, dat je met je auto niet de lucht in wordt gestuwd door te pas en te onpas opverende slaap- of ontwaakpalen bedacht in het al door de Waalwijkers genoemde rode spookhuis langs de A 59.

Een giga rood kleurig gebouw van n gemeentehuis waarvan een groot deel leeg staat. Met ernaast een giga groen grasveld waar niets gebeurd. Een mooie kleurcombinatie is het wel want je ergert je groen en je wordt er rood van kwaadheid van als je er langs rijdt.
Eigenlijk is het voor niets daar neergezet, immers het andere het huis van Kropholler staat al die tijd leeg, slechts huwelijken zorgen er voor de broodnodige inkomsten die Waalwijk nodig heeft. Het is zelfs al zo erg dat Waalwijk in de top staat van de meest slechte betalers onder gemeentes. Zou dat dan toch komen door de parkeerheffing die omlaag is gegaan en waar iedereen over blijft mopperen?

Intussen lonkt Waalwijk naar de gemeente Loon op Zand, daar waar wij willen samenwerken, hoor ik op feestjes dat de Waalwijkers Loon op Zand gaan annexeren. Fijn he zo’n een feestje bij de buren, die Sjaak moet hetzelfde omgedraaid hebben gehoord op zijn feestje op de Kaatsheuvel dacht ik meteen.

Even leek het erop dat dat annexeren al is begonnen, met de reconstructie van de Bevrijdingsweg, had Waalwijk ineen klap Kaatsheuvel in zijn greep, Wat een puinhoop werd het hier met de omleiding veroorzaakt door buurtgenoot Waalwijk. Even heb ik zelfs gedacht al in Waalwijk te wonen.

Beste Sjaak, ik heb met je te doen, net zoals ik met mezelf te doen heb, ja je zult je verbazen hierover, want mocht het ooit zover komen dat we toch gaan huwen als gemeenten dan ga ik verhuizen, waar naar toe is een raadsel want samen zijn we al tot de conclusie gekomen via onze twitter dat ruilen geen optie meer is.
Ik wens je alle goeds toe voor de toekomst, en dat wens ik ook voor Loon op Zand en Waalwijk waar onze wiegen hebben gestaan en waar we zijn opgegroeid, dat laatste dat kunnen we immers nooit verloochenen.
Met vriendelijke groet, Jacky Smit oud inwoonster van Waalwijk

De column cab Sjaak Koolen staat op http://raadslid.weblog.nl

Jeroen Voogd naar Paralympics

Kaatsheuvel  - Kaatsheuvelnaar Jeroen Voogd van vv DESK is geselecteerd voor het Paralympisch voetbaltoernooi.

Voogd maakte vier jaar geleden in Peking ook al uit van de selectie. De ploeg werd toen vijfde.

De Paralympics in Londen duurt van 29 augustus tot en met 9 september.

maandag, juli 30, 2012

Tiener steelt kinderwagen

KAATSHEUVEL - Zelf zei de jongen dat hij de kinderwagen gevonden had en terug naar de receptie wilde brengen maar de politie hield zondag de 15-jarige Amsterdammer toch aan voor diefstal.

De eigenaar van de buggy, een 40-jarige man uit Uden, had de paarsgekleurde buggy bij een attractie gezet. Bij terugkomst was de kinderwagen verdwenen. Hij meldde de diefstal bij de beveiliging en zag daarna de jongen met de buggy richting de uitgang lopen.

Bewakers hielden de jongen aan en droegen hem over aan de politie. De Amsterdammer beweerde dat hij de kinderwagen bij de receptie wilde afgeven.

Jan Weierink wethouder in Losser

Na een uitgebreide selectieprocedure heeft de VVD Losser een keus gemaakt voor de invulling van de ontstane vacature voor het wethouderschap
De uiteindelijke keuze is gevallen op:
Jan Weierink
Wonend in: Ootmarsum
Geboren 10 februari 1944
Gehuwd en twee uitwonende zonen met partners.
Begonnen in een ambtelijke loopbaan o.a. als Kabinetschef van de burgemeester van Almelo, werd Jan van 1984 tot 1996 burgemeester van Bathmen en van 1996 tot 2004 burgemeester van Loon op Zand. Na 20 jaar burgemeesterschap besloot Jan gebruik te maken van een vervroegde pensioenregeling, maar bleef vanaf die tijd actief in de politiek.
Binnen de VVD vervulde hij een aantal functies, zoals binnen de VVD Kamercentrale Overijssel en de afdeling Dinkelland.
Op dit moment is hij voorzitter van de VVD Dinkelland.
Naast deze functie heeft hij nog een aantal maatschappelijke functies in raden van toezicht en als voorzitter.
We willen duidelijk stellen dat Jan, na zo’n loopbaan, niet openlijk heeft gesolliciteerd naar de vacante positie van wethouder in Losser. Onze positieve ervaring met Jan in regionale overleggen, deed ons besluiten Jan actief te benaderen met de vraag of hij bereid was voor anderhalf jaar deze nieuwe taak te overwegen.
Na intensieve gesprekken en tijd voor nadenken, heeft Jan uiteindelijk toegezegd zijn pensionering te willen onderbreken en zich voor deze tijd te willen inzetten voor Losser. Wij realiseren ons dat dit geen gemakkelijke beslissing was.
De VVD Losser is blij met zijn toezegging. We denken daarmee in de eerste plaats een bijdrage te kunnen leveren aan een stabiel politiek klimaat in Losser.

Groot vertrouwen spelers DESK1

Vandaag stond voor het eerste elftal van DESK de eerste traing gepland. Het was meer bedoeld als een kennismakingsdag. 's-Ochtends werd er lekker getraind en Sjoukje Monsma had voor een heerlijke lunch gezorgd. De sfeer was prima. De ambitie spat van alle spelers af. "Terug naar de Hoofdklasse, was de algemene mening. Trainer van Seeters voegde daar nog aan toe dat de spelers vooral plezier moeten hebben in het spelletje. "Jullie carriere is al zo kort, geniet er dan ook van", zo luidde zijn boodschap. Na de lunch werd er serieus getraind. De nieuwe verzorger van DESK, Mark Jansen, was van zijn vakantieadres in luxenburg speciaal overgekomen om de eerste traingsdag bij te wonen. (hoezoe hart voor de zaak?) Het ziet er naar uit dat we een mooi seizoen in het vooruitzicht hebben. En de doelstelling: Terig naar de Hoofdklasse!!!!

Om foto's te bekijken, klik dan op de link.


https://plus.google.com/photos/113721223967429230327/albums/5770691987865236065?authkey=CJnWuoz-of6FVA

zondag, juli 29, 2012

Grote brand in Waalwijk

Een grote brand in een afvalverwerkingsbedrijf aan de van Histstraat op het industrieterrein in Waalwijk heeft het bedrijf deels in as gelegd. De brand ontstond zondagochtend 29 juli rond 09.30 uur in een loods waar bouwafval opgeslagen ligt. Mogelijk is daar door de hitte broei in ontstaan. Al snel vatte de hele loods vlam en de rook was tot in de wijde omgeving te zien. Het verkeer op de A59, ten zuiden van het industrieterrein, had daar geen last van omdat de rookpluim naar het noordoosten, richting open veld ging. Uit metingen van de brandweer bleek bovendien al snel dat er geen sprake was van gevaarlijke stoffen. Rond 11.15 uur had de brandweer de brand onder controle. Wel moesten zij op dat moment het smeulende puin nog uit elkaar halen en nablussen.

Ongeval Midden Brabantweg

KAATSHEUVEL - Op de Midden-Brabantweg bij Kaatsheuvel is zondagmiddag een auto over de kop geslagen. De bestuurder en twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

De auto kwam uit de richting van Loon op Zand. Vlak voor de afslag naar de Efteling raakte de auto door nog onbekende oorzaak van weg en sloeg over de kop. Het voertuig kwam in de middenberm tot stilstand. De bestuurder en de inzittenden, vermoedelijk twee kinderen, zijn door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken. Zij mankeerden niets. Het zwaarbeschadigde voertuig is weggetakeld

Een heterdaad

Bij een inbraak in het zwembad Zidewinde aan de Julianalaan in Sprang-Capelle werd twee mannen op heterdaad aangehouden. Een bewaker reageerde afgelopen nacht, rond 02.00 uur op een inbraak alarm. Hij zag dat een ruit ingeslagen was en na controle op het terrein zag hij daar een man lopen. Tezamen met de toegesnelde politie kon hij korte tijd later twee mannen, 26 en 18 jaar, uit Kaatsheuvel aan houden. Bij de oudste werden ook twee ploertendoders, een verboden slagwapen, aangetroffen.

Man uit Loon op Zand beroofd van laptop

KAATSHEUVEL - Een 28-jarige inwoner van Loon op Zand is vrijdag rond 16.10 uur op de Horst in Kaatsheuvel van zijn laptop beroofd. De man reed er met zijn scooter op het fietspad met de laptoptas staande tussen zijn benen.
Langs het fietspad stond een man die hem gebaarde te stoppen. De man, volgens het slachtoffer een Indonesisch ogende man met een ringbaardje en een opvallende spleet tussen de tanden, vroeg of hij hem de weg mocht vragen. Plots gaf hij de scooterrijder een duw en stal de laptop.

De verdachte sprong als bijrijder in een zwarte VW Golf, die daarna vertrok in de richting van Loon op Zand

vrijdag, juli 27, 2012

Veel regen op komst

EINDHOVEN - De strandspullen kunnen na vanmiddag in de kast en de barbecue zal niet op alle plaatsen aankunnen vanavond. Er is namelijk slecht weer op komst. In Brabant regent het al op heel wat plaatsen.
Vanavond trekken vanuit België regen- en onweersbuien over onze provincie. Op Buienrader is goed te zien dat er flink wat bewolking de kant van Brabant op komt. Lokaal kan er zelfs 40 millimeter regen gaan vallen, meldt Meteoconsult. Volgens het KNMI kan de zon vanaf vijf uur uit het zicht verdwijnen. Het kan onweren tot zes uur 's ochtends.

Vanaf zaterdag lijkt het strandweer voorlopig even echt voorbij te zijn. Het wordt dan 'slechts' 20 graden. Volgens de meest gunstige voorspellingen kan het woensdag weer 25 graden worden, hoewel de kans op buien blijft bestaan. De strandspullen hoeven dus niet terug op de zolder worden gelegd

Leegstaand kantoor belemmert Kaatsheuvelse veehouder

KAATSHEUVEL - De Kaatsheuvelse veehouder G. van Beek heeft donderdag bij de Raad van State in Den Haag het recht opgeëist om zijn veebedrijf ongestoord voort te zetten.

Door een leegstaand kantoorgebouw naast zijn bedrijf mag hij van de gemeente Loon op Zand in zijn bedrijf geen ander vee houden.

De gemeente betitelde het gebouw aan de Zuidhollandsedijk als een geurgevoelig object dat op te korte afstand van het veebedrijf ligt. Mensen in het kantoorpand zouden de stank uit het veebedrijf mogelijk niet kunnen verdragen.
Van Beek hield er eerst melkkoeien, maar is de laatste jaren vooral vleesstieren gaan houden. De gemeente weigert hem daarvoor, vanwege de mogelijke stankoverlast in het nabijgelegen kantoorpand, echter een nieuwe vergunning te geven.
Tijdens een zitting bij de Raad van State vertelde de woordvoerder van Van Beek dat het gebouw al jarenlang leegstaat. Het zou daardoor zo in verval zijn geraakt dat het niet meer gebruikt kan worden. "Het kan beter gesloopt worden", meende de woordvoerder.
De gemeente Loon op Zand erkende dat het pand leegstaat. Maar het gebouw zou nog wel degelijk gebruikt kunnen worden als kantoorpand. Zo vervallen was het nou ook weer niet. De woordvoerster van Loon op Zand bleef erbij dat het pand aangemerkt moet worden als een geurgevoelig object. Volgens de gemeente staat er op korte afstand van het veebedrijf ook nog een woning. De bewoners daarvan zouden echter nog nooit geklaagd hebben over stankoverlast, aldus Van Beek.
De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak.

Automobilist (34) met vier openstaande boetes in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel , 26-07-2012Een 34-jarige man uit Kaatsheuvel is woensdagavond 25 juli 2012 rond 20.10 uur tijdens een controle op de Berndijksestraat aangehouden vanwege vier openstaande boetes van in totaal 453 euro. Hij heeft de boetes aan het bureau betaald. Hij werd door de agenten aan de kant gezet omdat hij niet handsfree belde. Hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen.

Geruchten over nieuwe attractie in De Efteling in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Er zijn sterke aanwijzingen dat attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel achter de schermen opnieuw een nieuwe attractie aan het voorbereiden is. Website Eftelist schrijft dat de nieuwe attractie een (familie)band met het Volk van Laaf heeft en ‘Lummels’ gaat heten. Volgens Eftelist wordt het een kleine attractie die een plaats krijgt op het Anton Pieckplein en in 2013 geopend zal worden. Aan de attractie zou ook een televisieserie en merchandising zijn verbonden.

Merk is geregistreerd
De merknaam 'Lummels' werd
al in 2010 geregistreerd. Die registratie geeft de Efteling de mogelijkheid om onder andere sieraden, kleding, bordspellen en tandpasta uit te brengen onder de naam 'Lummels'.

Lummels zijn in de sage van het Volk van Laaf de kinderlaven. De Eftelist vermoedt dat het ‘Leerhuys van Meester Lavi’ een belangrijke rol gaat spelen voor het ‘Lummelgespuis’.

Kaken op elkaar
De Efteling gaat niet in op geruchten over een nieuwe attractie. Een woordvoerder zegt donderdag: "We volgen de geruchten op fansites als Eftelist altijd met veel plezier, maar we gaan er niet op in."

Dat het attractiepark de merknaam ooit registreerde, komt volgens de woordvoerder omdat het park zich altijd blijft ontwikkelen naar andere gebieden. "Het eerste wat je doet als je een idee hebt, is vastleggen dat het jouw idee is."

Hartenhof
Op zijn vroegst in 2015 opent De Efteling ook het
Hartenhof in het Rijk der Fantasie. Het wordt de duurste attractie ooit in de geschiedenis van het park.

Casade sluit fusie met WSG uit

WAALWIJK – Woningcorporatie Casade is absoluut niet van plan om samen te gaan met de noodlij­dende Woningstichting Geertrui­denberg ( WSG). „We zijn niet in beeld als fusiepartner en zullen dat ook niet komen”, zegt Casa­de- directeur Roel van Gurp.

Casade is weliswaar groter dan WSG, maar is volgens Van Gurp niet in staat de financiële proble­men van de collega-corporatie op te lossen. WSG sloot de boeken over het jaar 2011 met een verlies van bijna 64 miljoen euro, terwijl
Casade financieel kerngezond is. Van Gurp wijst erop dat Casade en WSG qua bedrijfsvoering niet bij elkaar passen. WSG trad sterk op de voorgrond als projectontwik­kelaar en nam daarbij ontverant­woorde financiële risico’s. De ren­telast liep daardoor op tot 30 mil­joen euro per jaar. Casade betaalt jaarlijks 10 miljoen euro.

WSG zit met vele hectares gron­den in de maag, waarvan bepaald niet zeker is of ze ooit nog zullen
renderen. Casade heeft dat pro­bleem volgens Van Gurp niet. Het is overigens niet zo dat Casade zijn collega in Geertruidenberg in de kou laat staan. Casade nam bijvoor­beeld een deel van de ontwikke­ling van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel over van WSG. Ook stapte Casade in het plan voor de herontwikkeling van de vrijkomende locatie van het Dr. Mollercollege inWaalwijk. De cor­poratie werkt daarbij samen met zorginstelling MaasDuinen, die oorspronkelijk in zee was gegaan met WSG. Volgens Van Gurp zijn deze projecten overgenomen om­dat Casade ze belangrijk vindt voor Waalwijk en Loon op Zand. „ Ook wij vinden dat het Bruisend Dorpshart er moet komen en de locatie Dr. Mollercollege goed moet worden herontwikkeld.”

woensdag, juli 25, 2012

Dode man gevonden bij Vossenberg

Kaatsheuvel - Een man is dinsdagmiddag rond 10 voor 3 dood aangetroffen in een auto op een parkeerplaats bij de volkstuintjes achter verzorgingstehuis de Vossenberg aan de Antoniusstraat in Kaatsheuvel.  De politie gaat vooralsnog uit van een natuurlijke dood. De man zat achter het stuur. De daadwerkelijke doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld. De recherche onderzoekt daarom de plek rondom de auto. Om 19.30 uur is het stoffelijk overschot vervoerd.

dinsdag, juli 24, 2012

Tiener steelt kinderwagen bij attractie Efteling

KAATSHEUVEL - Zelf zei de jongen dat hij de kinderwagen gevonden had en terug naar de receptie wilde brengen maar de politie hield zondag de 15-jarige Amsterdammer toch aan voor diefstal.

De eigenaar van de buggy, een 40-jarige man uit Uden, had de paarsgekleurde buggy bij een attractie gezet. Bij terugkomst was de kinderwagen verdwenen. Hij meldde de diefstal bij de beveiliging en zag daarna de jongen met de buggy richting de uitgang lopen.

Bewakers hielden de jongen aan en droegen hem over aan de politie. De Amsterdammer beweerde dat hij de kinderwagen bij de receptie wilde afgeven.

Man bedreigt bewaker Efteling met boksbeugel

KAATSHEUVEL - Een 29-jarige man uit Breda is zondagavond aangehouden nadat hij een beveiliger op de parkeerplaats van de Efteling had bedreigd. De man werd aangesproken nadat hij met zn auto over het parkeerterrein scheurde.

Tijdens dat gesprek had de Bredanaar kennelijk een boksbeugel gepakt waarmee hij gedreigd had. De Bredanaar, die onder invloed was van alcohol, weigerde een bloedproef.

Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd. De boksbeugel is in beslag genomen.
De verdachte verklaarde maandagochtend dat hij door een ruzie met zijn vriendin geïrriteerd was. Om de spanning kwijt te raken had hij met zijn auto een rondje op het parkeerterrein gereden en een 'handrembocht' gemaakt. De boksbeugel zou hij hebben gepakt ter bescherming.

zondag, juli 22, 2012

Dronken Loonse man trekt ruitenwisser van politiewagen

LOON OP ZAND - Omdat hij de nodige vernielingen had aangericht is in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Kerkstraat in zijn woonplaats een 25-jarige man uit Loon op Zand opgepakt.

Bij zijn aanhouding vernielde hij een ruitenwisser van een politiewagen. De man had een paal met busbord uit de grond getrokkenen en tegen een plantenbak en een horecagelegenheid getrapt.

De paal met daarop het bushaltebord werd in de bosjes teruggevonden. Een getuige bevestigde dat verdachte daarmee boven zijn hoofd geheven op straat gelopen heeft, aldus de politie.

Kaatheuvelnaar slaat man ziekenhuis in

TILBURG - Een 20-jarige man uit Kaatsheuvel is zondagmorgen in Tilburg opgepakt omdat hij twee mensen had mishandeld in een horecagelegenheid.

De man werd door een portier van een zaak aan de Paleisring overgedragen aan agenten. Een 23-jarige Tilburger is per ambulance naar het St. Elizabeth Ziekenhuis gebracht. Hij had een flinke hoofdwond. Een tweede gedupeerde had meerdere verwondingen in zijn gezicht en er was een stukje van een van zijn tanden afgebroken. Hij verklaarde in zijn gezicht te zijn geslagen door de Kaatsheuvelnaar.

Die zegt, aldus de politie, op zijn beurt dat hij door een bekende werd geslagen zonder enige aanleiding en hij de klappen afweerde. Hij zou niet bewust iemand hebben geslagen.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

vrijdag, juli 20, 2012

Vier bussen leeggeroofd in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Inbrekers hebben het de laatste tijd gemunt op bedrijfsbussen. Vorige week werden twee bedrijfsbussen in Waalwijk leeggeroofd, deze week werd in zeker vier bussen in Kaatsheuvel ingebroken.

Joop Timmermans was een van de getroffenen in Waalwijk: "Ze hebben voor minstens 8000 euro aan gereedschap meegenomen uit mijn bus", aldus de werknemer van Vink Systemen uit Katwijk. Erik de Hoop, adviseur van Brabant Parket, werd ook de dupe van een inbraak in zijn bestelbus. Bij hem werd voor 3000 tot 4000 euro aan gereedschap buitgemaakt.
In Kaatsheuvel werden in de nacht van dinsdag op woensdag zeker vier bedrijfsbussen leeggehaald. Hans Verheijen, collega van Timmermans, was onder meer slachtoffer. "Mijn overbuurman heeft de politie om half twee gebeld. Om kwart voor drie kwamen ze voor het eerst kijken. Schandalig", zegt Verheijen

donderdag, juli 19, 2012

Auto buitgemaakt bij inbraak Loon op Zand

                                                                                                                                                                                                 

LOON OP ZAND - Aan de Klokkenlaan in Loon op Zand is dinsdagmiddag tussen 17 en 18 uur een auto gestolen. De dader brak eerst bij de woning in en nam daar de autosleutel mee.

Deze auto stond op de oprit. De inbreker is kennelijk via een raam de woning binnengeklommen. Ook is er een klein geld bedrag uit een portemonnee gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

 

Oplossing voor behoud kerkhof Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Stichting Maasduinen gaat in overleg met heemkundekring De Ketsheuvel de begraafplaats aan de Antoniusstraat in Kaatsheuvel onderhouden. Een deel van het kerkhof wordt geruimd.

Het provincialaat missionarissen van de Heilige Familie mag tóch een deel van de begraafplaats van de paters aan de Antoniusstraat in Kaatsheuvel ruimen. Wel moet de monumentale begraafplaats er hetzelfde uit blijven zien.

Ook lijkt een oplossing gevonden voor het onderhoud van het verpauperde kerkhof. De stichting Maasduinen wil deze taak in overleg met heemkundekring De Ketsheuvel op zich gaan nemen.
De begraafplaats van de paters ligt wat verscholen achter op het terrein van zorgcentrum De Vossenberg. Het onderhoud laat te wensen over. Het provincialiaat Missionarissen van de Heilige Familie worstelt namelijk al een tijd met de kosten.
Al in 2010 wilde het de begraafplaats ontruimen of opheffen. De overblijfselen zouden dan naar een andere plek overgebracht worden. Maar de gemeente Loon op Zand wilde geen medewerking verlenen. Volgens haar mag de begraafplaats vanwege de unieke cultuurhistorische waarden niet verdwijnen.
Bij de gemeente ligt nu een minder ingrijpend verzoek van de missionarissen. Het gaat om een ontruiming van een deel van de graven. De stoffelijke resten verhuizen dan van Kaatsheuvel naar een verzamelgraf op het gemeenschappelijke kloosterkerkhof in Teteringen. De begraafplaats achter de Vossenberg behoudt z'n bijzondere elementen. Zo blijven de graven van de weldoeners, de gebroeders Kanters, de Calvarieberg, haagbeuk en de toegangspoort gehandhaafd.

zaterdag, juli 14, 2012

Uitbreiding camping Duinlust in Kaatsheuvel zonder overdekt bad

KAATSHEUVEL – De uitbreiding van camping Duinlust in Kaatsheuvel komt in zicht. Naar verwachting wordt eind september gestart met de bouw van nieuwe recreatiewo­ningen. Als de verkoop van deze bungalows goed loopt, wil Duin­lust ook de faciliteiten bij de cam­ping verder uitbreiden. „We den­ken bijvoorbeeld aan een overdek­te speeltuin met bowlingbaan”, al­dus Robert Blok van Duinlust. Wel is afscheid genomen van het plan voor een overdekt zwembad. „ De exploitatie daarvan is gewoon te duur.”

Duinlust, met nu zo’n 250 plaat­sen, heeft al een tijd plannen om het terrein aan de Duinlaan aan te pakken. Een belangrijk onderdeel
is de bouw van 43 nieuwe recrea­tiewoningen. Die bungalows (van vier- tot maximaal twaalfper­soons) komen deels op de huidige plek voor seizoenkampeerders en trekkers die voor dit plan wijkt.

De procedures zijn inmiddels ver­gevorderd. Als alle vergunningen rond zijn, kan de bouw van de eer­ste drie nieuwe recreatieverblijven binnenkort van start gaan.

WSG 64 miljoen euro in de min over 2011


Woning Stichting Geertrui­denberg werkt aan sanering fi­nanciën.

WSG moet voor 150 miljoen aan projecten verkopen of afsto­ten.


Corporatie is op zoek naar fu­siepartner.


door
Marja Klein Obbink GEERTRUIDENBERG – Woning Stich­ting Geertruidenberg ( WSG) heeft in 2011 een verlies geleden van 64,3 miljoen euro. Dat bedrag komt overeen met de eerder uitge­sproken verwachting en is nu be­vestigd in het jaarverslag 2011. WSG is onder meer actief inWaal­wijk
en Loon op Zand. Het verlies is vooral ontstaan door extra waar­devermindering van ruim 40 mil­joen euro van bezittingen ( gron­den en projecten).

Volgens interim-directeur Peter Ruigrok is de continuïteit van WSG in 2012 gewaarborgd dankzij een financiële deelneming van het CFV (Centraal Fonds Volkshuisves­ting). Het CFV heeft een buffer ge­maakt van 25 miljoen euro voor het opvangen van tijdelijke liquidi­teitstekorten.

In 2011 werd duidelijk dat WSG in grote financiële problemen ver­keerde. Bestuurder Peter Span werd aan de kant gezet; tegen hem loopt een civielrechtelijke procedu­re. De corporatie zou onder zijn leiding te grote financiële risico’s
hebben genomen, door onder meer de aankoop van gronden. WSG wil een deel van de geleden schade op hem verhalen.

De nieuwe man, Ruigrok, trad in april 2011 aan. Het jaarverslag meldt nu ook het salaris van de topman: van april tot december was dat 542.890 euro, inclusief btw en autokostenvergoeding. De beloning is per 1 december 2011 met 20 procent verlaagd.

Ruigrok kreeg als opdracht om voor 150 miljoen euro aan projec­ten af te stoten. In 2011 zijn acht­tien ‘strategische posities en projec­ten’ verkocht voor 34 miljoen eu­ro, waarbij 4,3 miljoen euro winst is gemaakt. WSG zoekt een fusie­partner en probeert meer projec­ten af te stoten.

donderdag, juli 12, 2012

Bertus Kemmeren zoekt het hogerop met klachten over ‘laconieke politie’

KAATSHEUVEL – Bertus Kemmeren is nog altijd niet klaar met de poli­tie. Het Kaatsheuvelse raadslid van Gemeentebelangen zoekt het ho­gerop met zijn klachten over het optreden van de politie nadat hij op de Horst was aangereden. Er is een brief op weg naar minister Ivo Opstelten, staatssecretaris Fred Tee­ven, commissaris van de koningin Wim van de Donk en korpsbeheer­der en burgemeester van Tilburg Peter Noordanus.

In de brief schetst Kemmeren nog eens wat hem eind mei overkwam. Hij werd aangereden door een au­to, liep verwondingen op en de be­stuurder reed door. Volgens hem ging de politie zeer laconiek met
de melding om en kon hij pas na zes dagen aangifte doen in Tilburg. En hij is zeker niet de enige met dergelijke klachten, schrijft hij. Kemmeren vindt het hoog tijd wor­den voor extra maatregelen.

De politie Midden- en West- Bra­bant spreekt de laconieke houding tegen. „ De melding van de aanrij­ding is zeker serieus genomen”, al­dus de woordvoerder. „ De bestuur­der is ook achterhaald, zoals de heer Kemmeren weet. Deze 84-jari­ge man zei niet gemerkt te hebben dat hij iemand had geraakt.” De po­litie gaat nog wel goed kijken hoe deze zaak precies is afgehandeld. „ Als er fouten gemaakt zijn, geven we dat ruiterlijk toe.”

woensdag, juli 11, 2012

Oisterwijkse op zijn kop in de sloot

KAATSHEUVEL - Een 47-jarige Oisterwijkse vrouw is dinsdagmiddag met haar auto op de kop in de sloot beland.

Dat gebeurde op de kruising van de Europalaan en de Middenbrabantweg in Kaatsheuvel.


De vrouw wilde tijdens het rijden naar navigatiesysteem aan de praat krijgen. Het apparaat was namelijk uitgevallen. Ze stuurde haar auto daarbij half in de berm waardoor ze de macht over het stuur verloor. Haar auto vloog daarna over de kop.

Ambulancepersoneel was snel ter plaatse om de Oisterwijkse te onderzoeken. Ze mankeerde niets.

maandag, juli 09, 2012

St. Jozefkerk wekt interesse bedrijven

KAATSHEUVEL – Twee vastgoedbe­drijven hebben belangstelling ge­toond voor de leegstaande St. Jo­zefkerk in Kaatsheuvel. De eige­naar van de kerk, parochie Kaats­heuvel, wil het gebouw al een tijd verkopen. Maar het valt niet mee om een koper voor het Kaatsheu­velse topmonument te vinden. Pa­rochiebestuurder Christ van We­zel wil nu ook nog niet te vroeg juichen. „Plannen en onderhande­lingen verkeren in een pril sta­dium.”
Wie de ondernemers zijn en wat voor ideeën ze met de kerk heb­ben wordt nog niet bekendge­maakt.
Een serieuze optie is de bouw van appartementen in de kerk. Het gebouw aan het Wilhel­minaplein mag in ieder geval niet plat.

Stichting Beheer en Herbestem­ming Religieus Erfgoed, onder­steund door stichting Boei, heeft onderzoek gedaan naar een moge­lijke herbestemming van het kerk­gebouw. De resultaten zijn nu net bekend. „Het wordt een zware kluif om het gebouw een nieuwe bestemming te geven”, aldus de woordvoerster van Boei. „ Zo is er nogal wat achterstallig onderhoud. Maar er zijn zeker mogelijkhe­den.”

De stichting Boei ziet de kerk het liefst in de toekomst gebruikt wor­den als multifunctioneel gebouw, bijvoorbeeld voor sociaal-culturele activiteiten. Volgens de woordvoer­ster heeft zich ook een partij ge­meld voor een ‘multifunctioneel gebruik’ van de St. Jozefkerk. „Maar die wil het gebouw niet ko­pen, alleen beheren.” Dat wordt dus financieel een wat lastig ver­haal.
De bouw van appartementen is ook een optie, maar dan moet de Kaatsheuvelse kerk veel forser ver­bouwd worden.
De rechter heeft de St. Jozefkerk vorig jaar aangewezen als topmo­nument, nadat de Stichting Erf­goed Kaatsheuvel ( STERK) zich met succes verzet had tegen een dreigende sloop van het gebouw. Die uitspraak betekende een forse tegenvaller voor het Kaatsheuvelse parochiebestuur. Het had de kerk willen verkopen aan de Tilburgse projectontwikkelaar Remmers. Het bedrijf had plannen om de kerk te kopen, slopen en daarna woningen te bouwen op die loca­tie. Maar door de monumentensta­tus van het gebouw ketste die deal af.

Volgens het parochiebestuur vormt de al jaren leegstaande kerk nog altijd een financieel blok aan het been. Het wil graag verlost worden van deze kosten. „Maar het valt in deze tijd niet mee om een koper te vinden”, stelt Van Wezel vast. „Iedereen is toch voor­zichtig.”

Rit van 450 kilometer in rolstoel


LOON OP ZAND – Zestien jongeren met de ziekte van Duchenne rijden in een week tijd 450 kilometer door Nederland. Deze rolstoelestafette is voor het goede doel. Donderdagmiddag is de stoet in Loon op Zand aangekomen. Zaterdag eindigt de rit in Hoek van Holland.

De jongeren zijn bezig met de derde editie van Rolling on Wheels. Met deze tweejaarlijkse tocht wordt geld ingezameld voor de Stichting On Wheels. Deze zet zich in voor kinderen met een ernstige beperking, zoals de ziekte van Duchenne, waarbij spieren langzaam worden afgebroken. De stichting verzorgt een vakantie of een dagje uit voor de kinderen en hun ouders. Het geld van Rolling on Wheels is bedoeld om een nieuwe kleine rolstoelbus te kunnen kopen. De teller van de actie staat inmiddels op 45.000 euro.

De tocht langs Kamperland, Goes, Roosendaal, Oirschot, Arcen, Loon op Zand, Oud-Beijerland, Hellevoetsluis en Hoek van Holland, is een hele logisitieke operatie. Naast de zestien deelnemers (vijftien jongens/mannen en één vrouw) gaan ook tientallen vrijwilligers mee. De hele karavaan maakte donderdagmiddag bij de Wetering in Loon op Zand een tussenstop.

dinsdag, juli 03, 2012

TOERISME Gemeenteraad Loon op Zand steunt proef leisuremanager

Hoog tijd om meer toeristen te lokken’


Loon op Zand wil toeristische ambities nu echt waar gaan ma­ken.

Gemeenteraad steunt proef met leisuremanager.


Discussie over communicatie

KAATSHEUVEL – Het wordt nu echt hoog tijd om het toerisme in de ge­meente Loon op Zand naar een hoger niveau te tillen. „We moe­ten meters gaan maken”, aldus wethouder Ruud van Eijkeren (Pro3). Om toeristische initiatie­ven echt van de grond krijgen, is extra hulp nodig. De gemeente­raad ziet die noodzaak ook. De po­litiek ging daarom gisteravond ak­koord met de aanstelling van een leisuremanager:
een deskundige die het toerisme in Loon op Zand moet gaan ‘aanjagen’. De gemeen­te trekt nu 65.000 euro uit voor de­ze proef.

Loon op Zand heeft grote ambities als het gaat om toerisme en recrea­tie. Maar veelal komen plannen
niet verder dan het papier. „Laat de Efteling en de Loonse en Dru­nense Duinen weg en je houdt niet veel over”, stelde Loes Heijs (Gemeentebelangen). Volgens wet­houder Van Eijkeren zijn er wel al­lerlei zaken in beweging, maar wordt het nu tijd voor ‘zichtbare resultaten.’ De leisuremanager krijgt vanaf september in ieder ge­val een jaar om zich te bewijzen. Belangrijk is dat ondernemers, in­stanties en gemeente gaan samen­werken, zodat nieuwe toeristische
initiatieven en arrangementen van de grond komen. Het plan voor de leisuremanager leverde nog wel een stevige discussie op. Met na­me CDA en VVD hadden kritiek op de gevolgde procedure. Volgens hen waren partijen als LTA (Lo­kaal Toeristische Adviesraad), VVV en SOL (stichting Onderne­mend Loon op Zand) nog veel te weinig betrokken geweest bij dit voorstel. „ Er moet bij de onderne­mers wel voldoende draagvlak voor de leisuremanager zijn”, stel­den ze. Wethouder Van Eijkeren benadrukte dat het onderwerp wel degelijk is aangekaart bijvoor­beeld bij de LTA. „Het zou echt dood- en doodzonde zijn als we dit nu gaan uitstellen.” Zover kwam het dus ook niet.

De taken van de leisuremanager zullen in nauw overleg met onder­nemers en (toeristische) instanties worden vastgesteld, beloofde Van Eijkeren. Wie de manager na het proefjaar gaat betalen, is overigens nog niet duidelijk. De hoop is dat andere partijen dan de gemeente de kosten voor de rekening gaan nemen.

Blauwe Meercross al in oktober op kalender


LOON OP ZAND - De Blauwe Meercross, die afgelopen januari voor het eerst op de atletiekkalender stond, wordt een zogenoemd pre-event voor de internationale Warandeloop in Tilburg.
De organisaties zijn met elkaar in gesprek geraakt en dat heeft erin geresulteerd dat de cross op het terrein van het Experience-Island 't Blauwe Meer in Loon op Zand komend winterseizoen al op 21 oktober op de rol staat. Dit om als 'warming-up' te kunnen dienen voor de Warandeloop in het weekeinde van 24 en 25 november.

maandag, juli 02, 2012

Camera's in centrum van Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - In het centrum van Kaatsheuvel hangen nu drie extra camera's in strijd tegen ongeregeldheden en vernielingen. De gemeente verwacht voor eind augustus nog tien camera's te plaatsen en aan te sluiten.

De gemeente wil de overlast in het Kaatsheuvelse centrum terugdringen. Vooral de vernielingen zijn veel Kaatsheuvelnaren een doorn in het oog. Eerdere ongeregeldheden leidden al tot scherper toezicht door de politie in het Kaatsheuvelse centrum.

Zo zorgde een groep jongeren rond carnaval voor een zeer gespannen sfeer. Eerder dit jaar richtte een groep vandalen een spoor van vernielingen aan rond de Nieuwe Markt. Zo werden onder meer waterleidingen losgekoppeld, bierflesjes kapotgegooid en een ruit vernield.

Stam en Maas winnen in Kaatsheuvel

De kermiskoers voor de jongeren was zondag bijzonder geslaagd. Niet alleen omdat Michel Stam, de zoon van Arnold, de race in zijn catergorie won. Bij de 16-17 jarigen won Jan Maas (16) de sprint van zeven rennes. De rennes hadde wel kritiek op het parcours. Vooral de verhoogde zorgde na een regenbui voor gladheid waardoor veel rennetjes onderuit gingen. Dus gemeente, voor de koersen de bestrating geijk leggen



Rustige kermis 2012



Kaatsheuvel - De Kaatsheuvelse kermis is tot nu toe erg rustig verlopen. Misschien ligt jet aan de locatie, het wielrennen en de finale van het EK-voetbal op tv maar is was héél rustis

zondag, juli 01, 2012

Vrouw raakt gewond na ongeval in Loon -op-Zand

Loon-op-Zand, 01-07-2012Op de Midden Brabantweg is zondagochtend 1 juli rond 07.00 uur een 25-jarige bestuurster van een auto gewond geraakt toen zij de macht over het stuur verloor.

De vrouw reed onvast en kwam met het wiel van haar auto in de berm terecht. Hierdoor verloor zij de macht over het stuur en slipte. Daarna kwam ze tot stilstand tegen een boom en raakte hierbij licht gewond. Uit een eerste blaastest leek het dat de vrouw uit Kaatsheuvel te veel had gedronken. Omdat de ademtest niet goed uit te voeren was is er een bloedproef genomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.