Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 31, 2012

'Gondoletta-daders' zijn weer vrij

KAATSHEUVEL - De drie Bosschenaren (17, 17 en 18 jaar) die dinsdag zijn opgepakt omdat ze een Gondoletta-bootje in de Efteling lieten kantelen zijn weer op vrije voeten.

Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Bij de actie kwam een vierde 17-jarige jongen onder water vast te zitten tussen de bodem en het dak van het bootje.
Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij naar verwachting nog enkele dagen ter observatie moet blijven.

Nieuwe Efteling attractie gereed voor opening

KAATSHEUVEL – De aanleg van de grote waterfonteinenshow Aquanura in de Efteling was een hele operatie. Vanaf vrijdag kunnen bezoekers met eigen ogen de nieuwe attractie bij de Vonderplas komen bekijken.

De Efteling heeft 17 miljoen euro gestoken in de grootste waterfonteinenshow van Europa. In negen maanden tijd is Aquanura aangelegd.
Vanaf vrijdag is er aan het eind van elke Efteling-dag een tien minuten durende show te zien, waarbij Eftelingsprookjes en muziek de hoofdrol spelen. Het is een samenspel van water, licht, vuur en kleuren. Donderdagavond is al de première van Aquanura. De Efteling viert dan het 60-jarig bestaan.
Voor genodigden is er een feestavond. Naast de première van Aquanura wordt ook een grote jubileumvoorstelling gegeven met muziek, dans en oude beelden van de Efteling.
De feestavond is vanaf 22.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van de Efteling.

dinsdag, mei 29, 2012

Kaatsheuvelnaren opgepakt voor geweld bij RKC

KAATSHEUVEL - De politie heeft dinsdagmorgen 2 Kaatsheuvelnaren van 25 en 26 jaar opgepakt voor de ongeregeldheden na de wedstrijd RKC - FC Utrecht.

Daarvoor zijn verder vijf Waalwijkers (21, 21, 24, 26, 28 jaar) en een 20-jarige man uit Vlijmen opgepakt. Zij zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging en zijn in verzekering gesteld. Naar verwachting volgen er de komende dagen nog meer arrestaties, aldus de politie.

De politie moest zaterdagavond 21 april in actie komen tegen supporters van RKC Waalwijk. De wedstrijd werd met 0-2 in het voordeel beslist van FC Utrecht. Nog voor het eindsignaal kwam het in het stadion tot ongeregeldheden. De stewards van de thuisclub grepen daarbij in. Diverse RKC aanhangers zochten de confrontatie op met de aanhang van FC Utrecht. Buiten het stadion moest de politie in actie komen om RKC aanhangers tegen te houden en een confrontatie te voorkomen.
Op basis van de camerabeelden werd in overleg met de officier van justitie een opsporingsonderzoek ingesteld.
Tot op heden heeft er niemand aangifte gedaan van het geweld. Voetbalclub RKC Waalwijk heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen inmiddels zelf sancties ingesteld.

Gondoletta stilgezet na omslaan bootje

KAATSHEUVEL - Een bootje van de Gondoletta in de Efteling is dinsdagmiddag omgeslagen. Volgens de Efteling hebben vier jongeren uit Den Bosch moedwillig geprobeerd het bootje om te krijgen. Eén van hen raakte gewond. De jongens zijn aangehouden door de politie.
De vier jongens, in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar, gingen schommelen, waardoor het bootje van de Gondoletta omsloeg. De vier vielen allemaal in het water. Eén van de jongens lag langer in het water en is naar het ziekenhuis gebracht.

Meteen na het ongeluk werd de attractie stilgezet. Alle inzittenden werden uit de bootjes gehaald. De Efteling probeert de attractie zo snel mogelijk weer in werking te krijgen.

Weinig begrip voor jongens die bootje Efteling lieten omslaan

Kaatsheuvel - Forumbezoekers van Omroep Brabant hebben weinig begrip voor de jongens uit Den Bosch, die dinsdagmiddag in de Efteling bij de attractie Gondoletta een bootje lieten omslaan. Een van de jongens raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.
De pubers, die tussen de 16 en 18 jaar oud zijn, zaten met z'n vieren in een bootje. Toen ze het bootje lieten schommelen, sloeg het bootje om. Drie jongens konden meteen gered worden. De vierde jongen zat vast onder het vaartuig en kon pas worden bevrijd toen de Gondoletta werd opgetild. Hij raakte gewond.

De meeste forumbezoekers zijn het er over eens: de jongens verdienen een flinke straf en moeten alle onkosten betalen. Zo vindt Marcelvds04 dat de pubers 'een levenslang toegangsverbod bij de Efteling moeten krijgen'. Swiebertje gaat nog een stapje verder en vindt dat ze een 'verbod op alle attractieparken' moeten krijgen.

Alternatieve straf
Tigujan vindt een alternatieve straf een goed idee. "Laat ze maar mooi het hele verdere seizoen papiertjes prikken in de Efteling." Hij ziet geen heil in het laten betalen van de kosten want 'dan zijn het toch de ouders die er voor opdraaien'.

Puberstreek
Een enkeling is iets milder en toont begrip voor de jongens. Zo denkt Narcis eerder aan een uit de hand gelopen puberstreek. "Dom. Ach wij zijn ook pubers geweest en mijn kinderen ook", schrijft hij. Volgens hem zullen ze 'hun lesje wel geleerd hebben'.

Er is ook hulde voor de Efteling, die het veiligheidsprotocol meteen in werking stelde en die volgens menigeen niets te verwijten valt. Bulldog is blij te constateren dat de Efteling zijn mannetje staat en Ladyxochi schrijft: "Hulde aan de Efteling voor hun goede calamiteitenplan en hun uitvoering daarvan. Als dit niet het geval was geweest, was de vierde jongen misschien wel verdronken."

maandag, mei 28, 2012

Paard op hol in Kaatsheuvel: gewonde en schade

KAATSHEUVEL - Een op hol geslagen paard heeft maandagmiddag bij café-restaurant De Roestelberg in Kaatsheuvel twee auto's en een paar fietsen beschadigd.

De berijdster viel van haar paard en raakte dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moest. Het voorval had rond het middaguur plaats bij het terras van de uitspanning aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. Het paard ging er vandoor en werd later teruggevonden in de bossen. De berijdster maakte deel uit van een groep Belgische ruiters die een tocht door de bossen maakten

Aquanura en speciale Efteling-jubileumshow live bij Omroep Brabant

AquanuraVergroot foto
KAATSHEUVEL - De Efteling viert donderdag 31 mei haar 60-jarig jubileum met een show en de wereldpremière van Aquanura als finale. Omroep Brabant zal het feest van het grootste pretpark van Nederland live op televisie uitzenden.
Voorafgaand aan de live-uitzending om tien uur 's avonds, zal er vanaf tien voor acht in een speciale talkshow worden teruggeblikt op zestig jaar sprookjes in Nederland.


Aquanura
AquanuraDe speciale en eenmalige jubileumshow betreft een productie van één uur waarin zestig jaar Efteling wordt getoond. Het slotstuk zal de opening van Aquanura zijn, de grootste fonteinenshow van Europa. Elementen als water, vuur, muziek en licht staan daarbij centraal. De show is alleen toegankelijk voor genodigden. Maar via Omroep Brabant kan iedereen de show volgen.


Uitzendtijden
Op donderdag 31 mei komen de radio-uitzendingen van tien tot zeven live vanuit het park. Boven restaurant de Ballonvaarder wordt een studio ingericht. Er is dan veel aandacht voor de voorbereidingen van de shows en er zijn dan interview met de sleutelfiguren uit de jaren zestig.


Wil jij VIP-kaarten winnen voor de exclusieve première van Aquanura? Doe dan mee met onze actie als Very Important Brabander. Als finalist mag je samen met jouw introducé op de jubileumdag genieten van een dagje Efteling.


Première
Of jullie ’s avonds ook de première bij mogen wonen, wordt die dag bepaald tijdens de live radio-uitzending van Omroep Brabant vanuit de Efteling. En omdat VIB geen verliezers kent, krijgt het duo dat de jubileumshow niet bijwoont, vier entreebewijzen voor de Efteling.

Auto rijdt van talud

WASPIK - Een man is maandagmorgen tegen 4 uur met zijn auto op de afslag Waspik komend vanaf Waalwijk links van de weg geraakt en op zijn kop in de berm van de A59 tot stilstand gekomen.
De man is zelf uit zijn auto geklommen en is gewond een paar honderd meter terug gelopen richting de parkeerplaats 't Vaerland waar de hulpdiensten voor hem zijn gebeld. Omdat de brandweer en politie rond het voertuig in alle richtingen een bloedspoor aantroffen, zijn de bermen uitgekamd om naar een eventueel tweede slachtoffer te zoeken. Dat bleek er niet te zijn.

De man is door de ambulancedienst overgebracht naar het ziekenhuis om zijn verschillende verwondingen te later behandelen.

Keine brand in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De hulpdiensten kregen zondagmorgen rond half 12 een melding binnen van een bosbrand in de Loonse en Drunense Duinen in Kaatsheuvel. De brand was gezien door een aantal ruiters die in de bossen liepen. De brandweer moest diep de bossen in om bij de brand te komen. Een buitenlandse man was een kampvuur aan het stoken. De boswachters hebben de man staande gehouden en meegenomen. De man zal waarschijnlijk een proces verbaal krijgen voor illegaal stoken in de bossen. De brandweer kon het brandje blussen met 2 gieters water

zaterdag, mei 26, 2012

Heerlijk recreeren nabij de Efteling

Vrouw gewond bij val van paard in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een jonge vrouw raakte zaterdagochtend gewond toen zij tijdens het Pinksterconcours bij een manege aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel van haar paard viel.

Vermoedelijk liep het slachtoffer door de val rug- of nekletsel op.
Het paard stopte plots voor een hindernis, waardoor de jonge vrouw voorover van haar paard viel. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Zevende klapstoelenconcert


Op woensdag 6 juni is het weer zo ver, dan organiseert Stichting STERK voor de zevende keer het klapstoelenconcert op het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel.  Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Pak daarom woensdag 6 juni de fiets, de brommer, scootmobiel of de benenwagen en kom samen met vrienden en kennissen genieten van een leuke avond. Neem voor de zekerheid wel uw eigen klapstoel mee, want het aantal stoelen is beperkt.

Het eerste klapstoelenconcert was een spontane actie om op een positieve manier aandacht te vragen voor de St. Jozefkerk die destijds gesloopt zou worden. Uit deze bedreiging is inmiddels een mooie traditie voortgekomen waaraan de plaatselijke muziek- en dansverenigingen, maar ook vele andere vrijwilligers  graag hun steentje bijdragen. Daarom is het thema van dit jaar dan ook ‘met elkaar, voor elkaar’.

‘Het klapstoelenconcert is elk jaar weer een vrolijke aangelegenheid, heerlijk met zijn allen zitten op het prachtige Wilhelminaplein, jong en oud door en met elkaar. Samen genieten van  muziek en dans in een prachtige omgeving met als decor een bijzonder monument. De vrijwilligers bouwen de tenten op en de dansvloer wordt aangelegd. Met het klapstoelenconcert bieden we een mooi podium voor de lokale verenigingen. Maar tegelijkertijd hebben we deze verenigingen ook keihard nodig om aandacht te blijven vragen voor onze St. Jozef.’ Aan het woord is Lilian Grootswagers, voorzitter van Stichting Sterk. ‘Inmiddels is de kerk een Topmonument en directe sloop is hierdoor van de baan.  
Maar tegelijk staat de kerk wel leeg en loopt het achterstallig onderhoud op. Gelukkig is het gat in het dak van de kapel gedicht zodat er geen extra en onnodige schade meer ontstaat. Dat er veel aandacht voor het monument is blijkt uit het feit dat er op dit moment door BOEi hard gewerkt wordt aan een haalbaarheidsstudie die wordt betaald door de Rijksdienst, stichting BHRE en de gemeente Loon op Zand. Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat met goede wil en samenwerking de kerk een mooie herbestemming kan krijgen en zo weer het middelpunt kan worden van de veranderende samenleving. Wij willen daar heel graag een bijdrage aan leveren en willen dat op deze manier ook dit jaar weer tonen.’  
Dit jaar wordt het concert speciaal op woensdag georganiseerd om de gemeenteraadsleden en het college van B&W in de gelegenheid te stellen ook eens te genieten van de gezelligheid, het prachtige plein en de betrokkenheid van de mensen.  Tevens wil STERK dit jaar alle vrijwilligers en sympathisanten bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren.

Het was ook dit jaar niet moeilijk om een aantal toonaangevende muziekgezelschappen en dansvereniging bereid te vinden mee te werken. Het concert wordt immers meer en meer een volwassen buitenevenement. Toeschouwers genieten onder het genot van een zelf  meegebracht hapje en drankje van de geweldige optredens van Harmonie Kaatsheuvel, DyDans, De Lindelijsters, La Jeunesse en de doedelzakspelers Lamont Friendship. Het belooft dus weer een bijzondere avond te worden, die u niet mag missen! ‘We hopen op een grote opkomst en een ontzettend gezellige sfeer, net zoals voorgaande jaren. Juist in deze moeilijke tijden staat samenwerking en de handen in elkaar slaan weer voorop. Kaatsheuvel heeft zich altijd een dorp van doeners getoond, schouder aan schouder werken aan een fijne woonomgeving. Het blijft belangrijk om te ontmoeten en te verbinden en de St. Jozefkerk onder de aandacht te houden,’ besluit Grootswagers.


Door Michel Koster



ONGEZOUTEN

Het was deze week wel een beláchelijk dure autorit van Til­burg naar Kaatsheu­vel. De politie haal­de me op de N261 van de weg. Ik was betrapt met m’n mobieltje aan m’n oor. Het gesprek met m’n bellende collega was heel kort („ik zit nu in de auto”) maar achteraf peperduur. De boete voor zo’n ‘zwaar’ vergrijp: 220 euro! Ik schrok me te pletter: zo’n absurd hoge bon. De strenge politieagent was onverbiddelijk. „Ik ben niet ge­voelig voor uw verhalen. Mag ik u een hand geven? U krijgt een be­keuring
en that’s it!” Zijn strenge woorden dreunden nog lang na in mijn hoofd. Dezelfde avond be­zocht ik een bijeenkomst over de overlast van jongeren in Kaatsheu­vel. Vooral rond carnaval ging het flink mis met een groep relschop­pende jongeren. Was de politie toen ook zo streng? Nee, ze greep niet in uit vrees voor escalatie. De relschoppers gingen lachend vrijuit. Ik ben blijkbaar niet angst­aanjagend genoeg en mag wel met de pest in m’n lijf 220 euro aftik­ken.
Dapper hoor.
De collega die Michel aan de telefoon had was ik. Michel was zelfs zo netjes om zich later te verontschuldigen voor het abrupt korte gesprek. Ik ben in elk geval gevoelig voor het verhaal van Michel, want hij sprak de waarheid.

vrijdag, mei 25, 2012

Vaart in Bruisend Dorpshart

De afgelopen tijd is het stil geweest rondom het Bruisend Dorpshart. Een bewuste stilte omdat er onderhandeld werd. Deze onderhandelingen waren nodig door het aangepaste accommodatiebeleid de oriëntatie op de samenwerking met de gemeente Waalwijk, de gewijzigde marktomstandigheden en de huidige economische situatie. Gedurende de afgelopen maanden is in samenwerking met de VOF Bruisend Dorpshart onder begeleiding van de Brinkgroep overleg gevoerd om te komen tot een voor alle partijen aanvaardbare oplossing. Dit binnen de kaders van de aanbestedingsregelingen (OROK). Het was geen geringe opgave, gezien de verschillende belangen. De onderhandelingen vinden zich inmiddels in een afrondende fase. Het college bespreekt de voorgenomen planwijzigingen de komende maand de raadscommissies en de gemeenteraad. Daarnaast dient nog goedkeuring te worden verkregen van de verschillende bestuurs- en toezichtorganen van de marktpartijen. Naar verwachting volgt eind juni definitieve besluitvorming.

Wat hebben de onderhandelingen opgeleverd?
Een gemeentehuis en multifunctioneel centrum (MFC) in één gebouw: een gemeenschapshuis. Een deel van de medewerkers die in het gemeentehuis hun werkplek zou krijgen, wordt ergens anders gehuisvest. Komende maanden is hierover overleg met de gemeentelijke organisatie. In het gemeenschapshuis komen zalen die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden: vergaderen, activiteiten, voorstellingen en dergelijke. Daarnaast kunnen inwoners hier terecht voor een paspoort, maar ook voor een bibliotheekboek. Een deel van de medewerkers en het dagelijks bestuur van de gemeente wordt ook in dit gebouw gevestigd, net als het VVV en de bibliotheek.
Er komt geen apart gemeentehuis meer.
Op de plek van het gemeentehuis komen rond de 45
appartementen in de huursector. In de parkeergarage daaronder komen naar verwachting 110 gratis parkeerplekken.

In Branderhof, achter de Brandweerkazerne, komen ongeveer 40 woningen in de huur- en koopsfeer.
De Noordwand wordt gevormd door zo’n 20 appartementen met daaronder op de begane grond horeca en commerciële ruimtes.

In het oorspronkelijke plan zou de Zuidwand (de kant waar nu de gemeentewinkel is) gebruikt worden voor 10 appartementen en commerciële functies op de begane grond. In plaats daarvan blijft de gemeentewinkel tijdens de bouw nog bestaan en wordt in de tussentijd gezocht naar een locatie voor definitieve huisvesting van het personeel. Te zijner tijd wordteen passende functie voor de locatie van de huidige gemeentewinkel gezocht..

De Brandweerkazerne blijft eigendom van de gemeente. De komende maanden wordt gekeken welke invulling gegeven kan worden aan de brandweerkazerne. De horecafunctie, in elk geval op de begane grond, is daarbij uitgangspunt.

De planwijzigingen zijn zodanig dat de samenhang tussen de te ontwikkelen gebouwen weer volledig tot zijn recht komt en recht doet aan de huidige economische omstandigheden. Het plan kan daardoor in één bouwstroom snel en adequaat worden gerealiseerd. De gemeente kan hierdoor het exploitatietekort op huisvestingslasten van de sociaal culturele voorzieningen (accommodatiebeleid) substantieel terugbrengen. Het project doet recht aan de financiële mogelijkheden van de betrokken partners, zodat het gevaar op nog meer oponthoud wordt geminimaliseerd.

Planning
In overleg met de partijen is een nieuwe planning opgesteld waarbij in de periode oktober 2012 tot en
met eind 2016 het hele Bruisend Dorpshart wordt gerealiseerd.

De moer viert Pinksterweekend

DE MOER – De Moer maakt zich op voor het Moers Pinksterweekend. Het evenement beleeft alweer zijn dertigste editie. Het Moers Pink­sterweekend begon ooit als een rommelmarkt achter zalencen­trum ‘ t Maoske, maar is uitge­groeid tot een meerdaags evene­ment op het voetbalterrein van BlauwWit ‘81.

Morgenavond is de aftrap met de Rock ‘n Lol Night met de feest­bands BZB en Dakkeraf. Zondag­middag is de grote pinkstermarkt. De ingrediënten zijn onder meer een grote braderie, rommelmarkt, kinderattracties en diverse optre­dens. Zo komt Chris Hordijk ( be­kend van ‘ The Voice of Holland’) naar De Moer. Ook kunnen bezoe­kers onder meer komen kijken naar de Houthakkers Roadshow,
Cowboy Billy Boem, volksdansen en de Moerse Kampioenschappen Houtzagen. Ook worden de kam­pioensteams van Blauw Wit ‘81 die middag gehuldigd.

Het Moers Pinksterweekend wordt zondag afgesloten met de muzikale feestavond ‘Op z’n Hol­lands’ met optredens van Gebroe­ders Ko, One Two Trio en de Al­penzusjes.

Kaarten voor de Rock ‘n Lol Night kosten 14 euro aan de kassa en 12 euro in de voorverkoop. Datzelfde geldt voor de feestavond ‘Op z’n Hollands’. Kaarten zijn in de voor­verkoop verkrijgbaar bij de Boeren­bond in Kaatsheuvel, Mitra Slijte­rij in Loon op Zand, Coco Bijoux & Cadeaux in Dongen en bij Ria van Beek in De Moer (06-10695226).

Loon op zand achter fusie WML en ISD

 Gemeenteraad Loon op Zand staat unaniem achter fusie van WML en ISD.

Loonse politiek ergert zich aan discussie over fusie in Heus­den.


Raad: „Loon op Zand is niet het zielige broertje.”


KAATSHEUVEL –
De fusie vanWerk­bedrijf Midden-Langstraat ( WML) en de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) is weer een forse stap dichterbij gekomen. Ook de ge­meenteraad van Loon op Zand stemde gisteravond in met de sa­menvoeging van beide instanties per 1 januari 2013.

De politiek in Heusden was vorige week al akkoord gegaan met de fu­sie van WML en ISD, ook als het gaat om de verdeling van de kos­ten tussen de drie Langstraat- ge­meenten. Loon op Zand is veel meer geld kwijt door de samenvoe­ging van de twee organisaties. De gemeente Heusden en Waalwijk zijn bereid financieel bij te sprin­gen. Maar de Heusdense raad kwam vorig week nog wel met een aparte bepaling. Als de ge­meente Waalwijk en Loon op Zand fuseren, dan vervalt wat Heusden betreft die overgangsrege­ling.
De Heusdense discussie was tegen het zere been van de collega’s in Loon op Zand, zo bleek gister­avond tijdens de gemeenteraad. Volgens de Loonse partijen was er geen reden om zo te speculeren over een samenvoeging tussen Loon op Zand en Waalwijk. „We zijn gewoon een zelfstandige ge­meente”, betoogde Peter Flohr (Pro3). Een aantal partijen vond dat Loon op Zand in Heusden een beetje weggezet was als het ‘arm­lastige buurtgenootje’ of het ‘zieli­ge broertje’. Volgens wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) moet de ‘zaak niet opgebla­zen worden’. „Ik weet zeker dat het allemaal niet denigrerend be­doeld is.”
Na een lange discussie stemde de Loonse gemeenteraad uiteindelijk unaniem in met de voorgenomen fusie. Het doel van de nieuwe orga­nisatie is duidelijk: zo veel moge­lijk ‘mensen met afstand tot de ar­beidsmarkt aan het werk helpen’.
Bron: Brabants Dahblad

donderdag, mei 24, 2012

Twee keer per week naar de Efteling

KAATSHEUVEL - Twee keer per week is hij in de Efteling te vinden. Tilburger Jan Smid (89) is vrijwilliger bij Contour in Tilburg en bezoekt in die hoedanigheid met twee aan een rolstoel gekluisterde vrouwen de Efteling.

"Anders zitten ze ook maar de hele week binnen", zegt Smid over de twee vrouwen van 85 en 92 jaar oud. Daarnaast heeft Smid al vijfentwintig jaar op rij een abonnement bij het pretpark. "Ik denk dat ik hier ieder plekje ken."
Smid loopt met de twee vrouwen door de Efteling sinds zijn vrouw twee jaar terug overleed. "Wij kwamen hier vaak. Zij zat ook in een rolstoel. Dit is een soort therapie. Ik mis haar en miste de wandelingen in de Efteling", zegt hij.
Het Brabants Dagblad start vrijdag een serie verhalen over 60 jaar Efteling. De eerste aflevering gaat over Jan Smid.

Dwarslaesie belet liefde voor Harley-Davidson niet

TILBURG - Kaatsheuvelnaar Jackie Koenen zit in een rolstoel. Maar zijn te onderhouden. Hij handelt uitsluitend in unieke modellen.

De Harley-Davidson is een typisch Amerikaans product, vandaar dat er rondom deze motoren die vrijheid en uitgestrekte wegen suggereren in een loods van Koenen Kaatsheuvel BV een Yankee-sfeertje is gebouwd.
Koenen koopt de motoren via veilingsites in de Verenigde Staten. "Per maand worden er zo'n driehonderd aangeboden, allemaal afkomstig uit faillissementen. Er zitten maar een paar custom mades bij: de krenten in de pap. Die worden helemaal naar de wensen van de klant gemaakt."
Koenen, die zelf een Harley Rewaco Trike rijdt, is altijd een liefhebber van motoren geweest. Een ongeluk tijdens een oefenwedstrijdje in Tilburg, in 1987, maakte daar geen einde aan, al belandde hij met een hoge dwarslaesie in een rolstoel. "Wat gebeurd is, is gebeurd. Op de zaak heb ik een nieuw leven op kunnen pakken. Voor mij hoort daar een Harley bij - altijd."

Necro Ria van Hoek

Duinen leukste uitje van Brabant

LOON OP ZAND - Het park De Loonse en Drunense Duinen is verkozen tot het leukste Brabantse uitje van 2012. Dat maakte donderdag de ANWB bekend.

De prijs voor het leukste uitje van Nederland ging naar het Noord-Limburse atrractiepark Toverland in Sevenum.
In 2011 ging die titel naar De Efteling die evenals het Ouwehands Dierenpark ook nu in de race was.
Ruim vijftigduizend ANWB-leden brachten voor deze verkiezing hun stem uit.

Olieprijs naar 90 dollar

De olieprijs is woensdag voor de eerste keer sinds oktober vorig jaar onder de $90 per vat gesloten. Zorgen om een mogelijk Grieks vertrek uit de eurozone en een stijging van de Amerikaanse olievoorraden drukten de prijs voor een vat olie.

woensdag, mei 23, 2012

Loonse man (70) in kapel met mes gesneden

LOON OP ZAND - Een 70-jarige man uit Loon op Zand is dinsdagavond met een mes gesneden nadat hij een Tilburger aansprak die een Mariabeeld bekraste.

Het beeld stond in een kapel op een privé-terrein. De Tilburger reageerde verward. De 70-jarige nam hem in de houdgreep en zette de man buiten de kapel. Daar zag hij echter dat die een mes in zijn handen had. Hierop liet hij zijn belager los en ontdekte dat hij een flinke snijwond in zijn arm had.

De verwarde man ging er op zijn fiets vandoor. Toegesnelde politieagenten vonden hem vlakbij het Blauwe Meer. Hij had twee messen in zijn broeksband en is aangehouden voor zware mishandeling.

Afscheid burgemeester van Hoek

dinsdag, mei 22, 2012

R.I.P. Mevrouw van Hoek - Martens

De ziekte van een burgemeester

http://kaatsheuvel.blogspot.com/2010/12/mn-ziekte-is-steeds-weer-een-spelbreker.html

‘Bouw dorpshart eind 2016 helemaal klaar’

Bouw van Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel mogelijk eind 2016 helemaal klaar.

Wethouder Bruijniks geeft plannen nog niet prijs bij poli­tiek café.


Nog horeca-ondernemer ge­zocht voor brandweerkazerne.


KAATSHEUVEL –
De bouw van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel is waarschijnlijk eind 2016 hele­maal klaar. Het streven is om net na de bouwvak met de eerste bouwactiviteiten in het centrum te gaan starten. Dat stelde wethou­der Gerard Bruijniks (Gemeentebe­langen) gisteravond bij het poli­tiek café in De Werft. Wel hield hij nog een slag om de arm. De ge­meenteraad moet zich in juni nog over de aangepaste plannen voor het dorpshart buigen.

De lokale partij Gemeentebelan­gen hield gisteravond een politiek café, met als een van de belangrij­ke ontwerpen: de voortgang van het project Bruisend Dorpshart.
Bij de inwoners leven nog heel veel vragen over de sterk vertraag­de plannen voor het nieuwe cen­trum van Kaatsheuvel. Hoe komt het toekomstige dorpshart er nu precies uit te zien? Een duidelijk antwoord kwam er gisteravond niet.

Volgens wethouder Bruijniks komt hij met alle informatie naar buiten als de onderhandelingen met de beoogde bouwers van het dorpshart, Heijmans en WSG, af­gerond zijn. Dat moment is vol­gens hem in zicht. „We willen echt alles heel goed uitgezocht heb­ben”, stelde Bruijniks. „ Zo’n pro­ject mag niet nog een keer een tijd stil komen te liggen.”

De aanpassingen van het centrum­plan staan nog niet vast, maar de gemeente lijkt aan te koersen op de bouw van één gemeenschaps­huis met gemeentelijke en multi­functionele functies in het dorps­hart. Verder zijn er de plannen voor de aanleg van een parkeerkel­der met (zorg)woningen daarbo­venop. Ook woningbouw en hore­ca maken nog steeds deel uit van het project.

Een bezoeker wilde weten wat nu de plannen zijn voor de oude, beeldbepalende brandweerkazer­ne. „We zoeken voor de onderste etage nog altijd een horeca-onder­nemer”, aldus Bruijniks. „ Maar het is niet eenvoudig om iemand te vinden als er nog niet bij het dorpshart gebouwd wordt.” Die
eerste bouwactiviteiten worden dus na de bouwvak verwacht.

Binnenkort wordt op een groot deel van het nu braakliggende ter­rein alvast een grasmat aangelegd. Dat groen moet het nu kleurloze Kaatsheuvelse centrum weer wat sfeer geven. Bovendien maakt het gras een einde aan de overlast door zand en stof.

Er komt overigens geen gras te lig­gen op het ook al lang braakliggen­de terrein van het voormalige Apollotheater. De eigenaar van dat perceel, De Bonth van Hulten, gaat niet in op het verzoek van de gemeente om dat terrein te egalise­ren, zodat ook daar gras gezaaid kan worden. „Het bouwbedrijf heeft laten weten daar voorlopig geen geld in te willen steken”, al­dus Bruijniks. „ Dus houdt het op.”

Ecliptica toch nog ‘ waterstraat’

Even hadden ze de hoop dat de wateroverlast in hun straat verleden tijd was. De bewoners van de Ecliptica in Loon op Zand konden namelijk sinds een week weer door hun straat rijden. „Na drie maanden kon ik weer met de auto op mijn eigen oprit”, reageert Kees Klaster op nummer 57. Maar helaas, de Ecliptica bleek zondag nog steeds dé waterstraat van Loon op Zand. „Het water stond weer tot aan de voortuin­tjes”, aldus Klaster. Al jaren kampen bewoners uit die straat met wateroverlast. En na de laatste zware regenbui in 2007 be­sloot de gemeente in te grijpen. Af­gelopen februari werd de Ecliptica opgebroken voor de aanleg van twee bergingskelders, een nieuw regenwaterriool, grote roostergo­ten en doorlatende wegverharding om zich te wapenen tegen de hoos­buien. Geen halve maatregelen en het vergde dan ook een investe­ring van zo’n 1,5 miljoen euro.

Maar het is de investering waard, meent Petra Schiks op nummer 50. Na de stortbui van afgelopen zondag had ze vooral last van een
lekkend dak, maar dat de Ecliptica de ‘waterstraat’ genoemd kan wor­den weet Schiks na 28 jaar maar al te goed. „Het is eigenlijk altijd zo geweest. Een deel van deze straat ligt wat dieper en dat staat dan ook heel snel onder water. Maar dat het zondag ook weer zo ver kwam is toch wel verschrikkelijk. We kunnen sinds een week einde­lijk weer door de straat rijden en dan ga je er toch wel van uit dat het ook opgelost is. Maar niet dus.”

Maar of de bewoners te vroeg aan de bel trokken bleek gisterochtend nog de vraag. Een telefoontje rich­ting de gemeente leverde de op­merkingen: ‘ we hebben geen mel­dingen van wateroverlast binnen’ en ‘kijk maar op de website, die is up-to-date’, op.
En inderdaad. Een paar klikken op de gemeentesite verder is alles te lezen over het ingenieuze systeem voor de Ecliptica. Met de tekst: Vooralsnog is de geplande eind­datum 30 maart 2012.
„ Zeker weten dat ze die deadline niet gehaald hebben”, meent Klaster. En later op de middag wordt ook duidelijk dat dat het geval is. Een woord­voerder van Loon op Zand komt met de mededeling dat de twee zo­geheten bergingskelders nog niet gereed zijn. ‘ De kelder aan de Hy­dra is zojuist opgestart, de graaf­werkzaamheden zijn in volle gang’, laat ze weten. Volgens de ge­meente is die kelder na de bouw­vakvakantie pas gereed. Daarna wordt begonnen met de tweede kelder aan de Cassiopeia.

Meneer Coomans, nummer 16,
wacht het niet meer af. „Ik heb wel gezorgd dat ik me niet meer druk hoef te maken om het wa­ter.” Hij is sinds oktober verhuisd naar Waalwijk. „ Op vijf hoog. Mij zullen ze niet meer hebben.”

RIA VAN HOEK OVERLEDEN

LOON OP ZAND - Na een slopende ziekte is Ria van Hoek-Martens (62), oud-burgemeester van Loon op Zand, thuis in Lithoijen overleden.

In 2004 werd zij burgemeester van de gemeente Loon op Zand. Vier jaar later kreeg de vrouw die inmiddels in Loon op Zand gerespecteerd werd om haar bestuurlijke deskundigheid en bemind om haar medemenselijkheid, opnieuw gezondheidsproblemen.
Noodgedwongen moest zij haar burgemeestersfunctie neerleggen. In 2010 werd haar eervol ontslag verleend. Het geld dat de inwoners bij haar afscheid bijeenbrachten, bestemde zij voor een lommerrijke rusthoek midden in haar gemeente. Drie banken voor drie dorpskernen, voor Loon op Zand, De Moer en Kaatsheuvel.
Bij haar thuis werd haar de erepenning in goud van de gemeente Loon op Zand uitgereikt.
„Ik eet weer, ik kan weer goed praten”, zei ze in december 2010 tegen het Brabants Dagblad. „Dat is wel eens anders geweest. Ze zeggen wel eens: ‘elke dag is een cadeau’. Alleen valt het in mijn geval niet altijd mee om het goed uit te pakken.”
De gemeente Loon op Zand opent een condoleanceregister voor haar oud-burgemeester.
Het Brabants Dagblad brengt woendag een in memoriam van Ria van Hoek.

TILBURG - De gemeente Tilburg wil niet in hetzelfde nieuwsblad staan als seksclubs.

Volgens eigenaar Toon Damen van Club Jacqueline is dat pure discriminatie. De politie wil zijn aangifte van discriminatie niet in behandeling nemen, een juridisch adviesbureau ziet er geen gat in en zelfs anti-discriminatiebureau Radar in Breda wil het geen discriminatie noemen.
Eigenaar Toon Damen van privéhuis Club Jaqueline in Loon op Zand vindt het een rare zaak. "Ik word gewoon belemmerd in mijn bedrijfsvoering."
Al wekenlang probeert Damen verhaal te halen bij de Gemeente Tilburg en weekblad Stadsnieuws. Een van de voorwaarden van de gemeente om gemeenteberichten in een nieuwsblad te plaatsen, is dat er geen seksadvertenties in mogen staan. Discriminatie vindt Damen.
"Als je dat zomaar laat gebeuren, waar houdt het dan op? Zo meteen gaat de supermarkt eisen dat ze niet meer naast seksadvertenties willen staan."

zaterdag, mei 19, 2012

Politie neemt wapens in beslag

In de nacht van vrijdag (18 mei) op zaterdag (19 mei 2012) heeft de politie bij een 23-jarige inwoner van Raamsdonkveer een slagvoorwerp en een mes in beslag genomen.
Rond 02:15 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Heistraat in Sprang-Capelle. Een getuige had twee personen in een brandgang zien staan, die er vervolgens in een auto vandoor gingen. Agenten troffen even later aan de Heistraat een 23-jarige inwoner van Raamsdonkveer aan in zijn auto. In zijn broekzak had hij een inklapbaar mes zitten. Binnen handbereik lag een steel van een bijl. De wapens zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op voor verboden wapenbezit.

vrijdag, mei 18, 2012

FESTIVAL WERELDWIJD JUBILEUM 28 MEI IN LOON OP ZAND

Op maandag 28 mei, 2de Pinksterdag, wordt in Loon op Zand weer het festival Wereldwijd georganiseerd. Het festival wordt gehouden bij de Kuip en scouting aan de Klokkenlaan en duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Gratis toegang voor het hele gezin. Op het podium treden op de Afrikaanse groep Yama Yama, de dansgroep Caribbean Dance Expression en een dansgroep, die uit jongeren bestaat en een veelheid van dansstijlen beheersen vanuit Ierland tot het verre oosten nl.Ziplamak. Voor de kinderen is er een poppenspel, en voor jong en oud breakdance en djembe.
De stichting Wereldwijd bestaat dit jaar 10 jaar, hoewel het festival al langer wordt georganiseerd. In het kader van het jubileum worden ballonnen opgelaten en zijn er extra activiteiten voor kinderen.
De ballon, die het verst de wijde wereld in weet te trekken levert zijn eigenaar een mooie prijs op.
Verder is de middag vooral een ontmoetingsmogelijkheid met mensen, die op een of andere manier bij landen overal ter wereld betrokken zijn. Goededoel-organisaties en nieuwe burgers uit Sierra Leone, Irak, Syrie etc. leggen u graag uit, wat hen beweegt en inspireert.
Er is veel te doen tijdens de Pinksterdagen, maar het is de moeite waard om deze dagen af te ronden in Loon op Zand bij Festival Wereldwijd.



Programma

Podium                                                                    Workshops

13.00 uur     Opening door de burgemeester
13.15-13.30  Presentatie Dydans            
13.30-13.35  Aankondiging breakdance           
13.45-14.15 Breakdance              
13.35-14.05  Afrikaanse groep Yama Yama     
14.30-15.00  Vogelspel Marja van Trier
14.15-14.35  Caribbean Dance Expression
14.35-14.40 Uitdelen ballonnen                        
14.30-15.00 Djembe
15.10-15.30  Oplaten ballonnen met geisha
15.40-16.00 Tango y mucho mas 
15.45-16.15 dansen
16.10-16.40  Yama Yama
16. 45.45-17.05  Caribbean Dance Expression       
17.10-17.20  Presentatie breakdance
17.20-17.40  Dansgroep Ziplamak


Discussie over de toekomst van Loon op Zand leeft nog niet.

KAATSHEUVEL - De discussie over de toekomst van de gemeente Loon op Zand leeft nog niet erg onder de inwoners.
Dat bleek deze week bij de bijeenkomst in de Rode Loper in Kaatsheuvel.

De opkomst was niet groot. De bijeenkomst trok enkele tientallen bezoekers, waarvan de meesten een politieke achtergrond of baan bij gemeente Loon op Zand hebben.
De inwoners van de drie dorpen krijgen de kans om mee te praten over het toekomstig beleid van de gemeente. De gemeenteraad wil deze meningen en ideeën betrekken bij het opstellen van een nieuwe toekomstvisie. Na de inwonersavond in de Rode Loper volgen er nog twee in De Venloene in Loon op Zand (komende dinsdag) en De Gildenbond (woensdag) in Kaatsheuvel, aanvang 19.30 uur. De bezoekers krijgen weer diverse stellingen voorgelegd (vooral op het gebied van wonen en welzijn), waarop ze kunnen reageren.
Wie zijn mening wil geven, kan ook deelnemen aan een enquête op de site van de gemeente.

Automobilist uit Kaatsheuvel rijdt 59 km te snel en is rijbewijs kwijt

SPRANG-CAPELLE - Een 39-jarige automobilist uit Kaatsheuvel is voorlopig zijn rijbewijs kwijt.
De man reed dinsdagavond met 179 km/u over A-59. Hij had echter niet in de gaten dat hij al gedurende vier kilometer gevolgd werd door een motoragent van het Verkeershandhavingsteam. De agent reed trouwens op een onopvallende motorfiets. De gemiddelde snelheid van de overtreder werd op het traject knooppunt Hooipolder - Sprang-Capelle vastgesteld op 179 km/u. Dat is 59 km/u sneller dan de daar toegestane 120 km/u. De overtreder moest zijn rijbewijs ter plekke inleveren en achterlaten. De man mocht niet meer verder rijden in zijn Audi A8. Uiteraard volgt er ook nog een straf voor de snelheidsovertreding.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt.

donderdag, mei 17, 2012

Medewerker camping krijgt zwavelzuur in gezicht

Kaatsheuvel - Een medewerker van camping Droomgaard in Kaatsheuvel heeft donderdagmiddag rond kwart over 1 enkele druppels zwavelzuur in zijn gezicht gekregen.Een ambulance bracht de man naar het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde in de opslagruimte van zwavelzuur van de camping. Een kleine hoeveelheid van de bijtende vloeistof kwam op de grond in de opslagruimte terecht. De brandweer heeft de gemorste druppels verdund met water zodat er geen gevaar meer was. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren gaat de arbeidsinspectie uitzoeken. Voor de bezoekers van de camping is er geen gevaar geweest.

woensdag, mei 16, 2012

Kets West nog lastig verhaal

Eerste bouwactiviteiten op Be­drijvenpark Kaatsheuvel op z’n vroegst in het najaar.

Verkoop kavels blijft lastig.


Wel is er schot in plannen Hultermans en bedrijfsverzamel­gebouw.


door
Michel Koster KAATSHEUVEL –
De bouw van het eerste bedrijfspand op het toekom­stig Bedrijvenpark Kaatsheuvel (Kets West II) begint op z’n vroegst dit najaar. Het Kaatsheuvel­se bedrijf Hultermans Elektro & Beveiliging is voorlopig nog één van de weinige ondernemers die zich definitief op het nieuwe be­drijventerrein wil vestigen. De ver­koop van kavels blijft een lastige opgave.

„ Ondernemers zetten in deze on­zekere tijd pas een handtekening als ze driehonderd procent zeker van hun zaak zijn”, stelt een woordvoerder van Van de Zande Makelaardij. „ De interesse is er wel. Maar het duurt even voordat het ei echt gelegd is. Dit speelt overal.” Volgens hem zijn er op dit moment vier ondernemers met se­rieuze belangstelling voor een ka­vel: drie uit de gemeente Loon op Zand en één uit de gemeente Waalwijk. Voorlopig zijn er pas twee percelen verkocht van het ter­rein
van zo’n 6,5 hectare tussen Kaatsheuvel en Sprang- Capelle. Naast Hultermans heeft ook ont­wikkelaar De Bunte Vastgoed een kavel gekocht voor de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw. Het ontwerp hiervoor is ver klaar. Bin­nenkort gaan deze bedrijfsruimtes de verkoop in.

De nieuwbouwplannen van Hul­termans zijn ook vergevorderd. Het bedrijf hoopt de tweede helft van dit jaar met de bouw te star­ten, al durft het geen keiharde voorspellingen te doen. De nieuw­bouw zou in dat geval eind 2013 klaar zijn. Volgens de gemeente is het belangrijk dat er echt gebouwd gaat worden op het al tijden braak­liggende terrein, in de hoop dat meer ondernemers dit voorbeeld gaan volgen. Om het Kaatsheuvel­se bedrijvenpark verder te promo­ten, is onlangs een groot informa­tiebord bij het terrein gezet. Bin­nenkort moet ook een speciale
website worden gelanceerd.

Bron: Brabants Dagblad

dinsdag, mei 15, 2012

Overlast jongeren en voortgang dorpshart Kaatsheuvel


Kaatsheuvel: GemeenteBelangen Loon op Zand organiseert op maandag 21 mei 2012 een politiek café in de Werft te Kaatsheuvel. Onderwerpen zijn de overlast van jongeren in het centrum van Kaatsheuvel, de tijdelijke invulling van het Marktplein en de voortgang van het dorpshart. Men wil met de inwoners in gesprek blijven om te kijken of mogelijke oplossingen aangedragen kunnen worden. Ook de wijk coördinator en de wijkagent zullen op deze avond aanwezig zijn samen met de wethouders Gerard Bruijniks en Henk van Komen. Vooral de overlast in het centrum is al tijden een punt van aandacht voor de gemeente. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

Brabant 10 failliet

BREDA - De rechtbank in Breda heeft dinsdagochtend de commerciele regionale televisiezender Brabant10 failliet verklaard.
Vorige week werd het aanstaande faillissement al aangekondigd. De zender zou volgens betrouwbare bronnen nog tot het einde toe hebben geprobeerd de financiele problemen te boven te komen.

Uitzending gaan door
De uitzendingen van Brabant10 gaan vooralsnog gewoon door. Volgens een eerder persbericht van het programma Brabant Toppers zou het faillissement alleen gelden voor de sales-afdeling van Brabant10. De zender zelf zou blijven bestaan. De makers van Brabant Toppers hebben uit betrouwbare bron vernomen dat zich verschillende kandidaten hebben gemeld voor de overname van de zender.

Brabant10 ontstond in 2008 uit een fusie van TV & Co in Breda, RTV 10 in Eindhoven en TV 13 uit Tilburg. De eerste uizending van Nederlands grootste commerciële regionale tv-zender was op 25 april 2008. Een jaar later ontstonden al problemen en werd een vijfde van het aantal medewerkers ontslagen wegens tegenvallende reclame-inkomsten. Er werkten toen 41 mensen.

maandag, mei 14, 2012

Man in Kaatsheuvel in elkaar geslagen

KAATSHEUVEL - In de Hoofdstraat in Kaatsheuvel is zondagavond tegen twaalf uur een 52-jarige man uit die plaats mishandeld.
Een nog onbekende man sloeg hem in elkaar. Het slachtoffer had kennelijk een café bezocht en was op weg naar huis. Bij de mishandeling liep hij verwondingen op aan zijn gezicht. De man is met een ambulance naar het Twee Stedenziekenhuis in Tilburg overgebracht. Agenten spraken ter plaatse met de man die het slachtoffer liggend op de grond aantrof. De politie gaat nog een aangifte opnemen.

Pro3 wil stopzetten huishoudeninkomenstoets bij ISD


De huishoudinkomenstoets is sinds 1 januari van dit jaar van kracht. Uitgangspunt is dat binnen één huishouden maximaal één bijstandsuitkering verstrekt wordt. Daarbij wordt ook gekeken naar het inkomen van inwonende kinderen. Ouders kunnen dus hun recht op bijstand verliezen als er een inwonend kind is met een inkomen. Vanaf 1 januari geldt de wet voor nieuwe gevallen. Per 1 juli zou de wet ook voor bestaande gevallen gelden en moeten gemeenten dus naar het huidige bestand mensen met een uitkering kijken.

Pro3 vindt dat de drie Colleges (Waalwijk, Heusden, Loon op Zand), die het bestuur vormen van de ISD-ML, met de huishoudinkomenstoets moeten stoppen. Pro3 gaat ervan uit dat alle betrokkenen zo snel mogelijk worden ingelicht over de gevolgen van het stopzetten van de huishoudinkomenstoets. Ook vraagt Pro3 inzicht te geven in de effecten voor de gemeente van het terugdraaien van de bezuinigingen in de sociale werkvoorziening. In het zgn. Lenteakkoord wordt uitgegaan van 100 miljoen minder bezuinigingen in 2013 voor de sociale werkvoorzieningen.

Wat er na de verkiezingen gebeurt met de sociale werkvoorzieningen is nog volstrekt onduidelijk. Daarom vraagt Pro3 aan het College om geen onomkeerbare stappen te nemen zoals bijvoorbeeld het niet verlengen van tijdelijke contracten.
Op de website van Pro3 (www.pro3.nu) staan de vragen die Pro3 aan het College heeft gesteld.

Peter Flohr, fractievoorzitter

zondag, mei 13, 2012

Man uit Elshout (42) steelt putdeksels

DRUNEN - Een 42-jarige man uit Elshout is zaterdagmorgen door de politie ingesloten voor het stelen van materiaal uit een opslag voor wegwerkzaamheden.
De man snuffelde rond bij een bouwterrein aan de Groenewoud. In de auto van de verdachte lagen ijzeren vaten en meerdere putdeksels. Verder lagen er ook gestolen kentekenplaten in.

De opslag waar de spullen uit gestolen waren is omheind door een hekwerk.

Het voertuig van de verdachte is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Heartsafe Kaatsheuvel wil netwerk bij hartfalen

KAATSHEUVEL - De nieuwe stichting Heartsafe Kaatsheuvel maakt zich hard voor een forse uitbreiding van het aantal AED-apparaten.

Het streven is om in Kaatsheuvel een heel netwerk van AED's te krijgen die snel lopend of rijdend te bereiken zijn. De stichting is nog druk bezig met het uitwerken van alle plannen. "We denken voorlopig dat er zo'n 20 tot 25 AED-apparaten bij moeten komen", aldus bestuurslid Gertjan Verschuren. "Maar we zijn nog niet helemaal klaar met de inventarisatie."

zaterdag, mei 12, 2012

Polen streven ideaal na in Kaatsheuvels nonnenklooster

KAATSHEUVEL - In het voormalige nonnenklooster van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria aan de Erasstraat in Kaatsheuvel wonen nu ongeveer twintig Polen.

De laatste vier nonnen vertrokken in 1998. Nu huizen er in het gebouw ongeveer twintig Polen. Ook heel harde werkers, maar ze streven een eigen ideaal na: een stabiele toekomst opbouwen. Daar hoort net als bij de nonnen ook een sober huiselijk leven bij.
In hun woonverblijven staat een bric-à-brac aan huisraad: eenvoudige meubels, kasten. Sfeervol is anders, de Polen maakt het niets uit. Hun leven bestaat vooral uit handen uit de mouwen steken voor uitzendorganisatie SBA Flex, die het nonnenklooster huurt van Pepping Bouw BV.

Gemeenteraad Loon op Zand raadpleegt inwoners



De gemeenteraad van Loon op Zand raadpleegt de inwoners van de gemeente Loon op Zand om samen de richting voor de toekomst te bepalen. Dat leggen we vast in de nieuwe visie. Deze geeft de richting aan voor de komende jaren. De toekomst staat centraal op de bijeenkomsten die de gemeente houdt op 16 mei in de Rode Loper, 22
mei in de Venloene en 23 mei in de Gildenbond vanaf 19.30 uur. De thema’s Wonen en Welzijn (leven) komen met behulp van diverse stellingen aan bod.
Er is bewust gekozen om in eerste instantie alleen de inwoners van de gemeente uit te nodigen. Later dit jaar worden ondernemers en verenigingen uitgenodigd om hun visie te geven. Een aantal van hen is wel uitgenodigd om als toehoorder op bovengenoemde avonden aanwezig te zijn.
Onze gemeente heeft alles in huis om in 2025 een gemeente te zijn waar het goed wonen, leven en werken is. Dat gaat niet vanzelf. Inwoners, ondernemers, verenigingen en gemeentebestuur dragen samen de verantwoordelijkheid om te werken aan de toekomst.



Terugtrekkende Gemeente
De rol en positie van de gemeente verandert. Nederland heeft behoefte aan een andere overheid, een terugtrekkende overheid. Een overheid die vertrouwen heeft in de daadkracht van zijn burgers en taken en verantwoordelijkheden uit handen durft te geven. Geen overheid die zelf alle touwtjes in handen wil houden. De opgaven, waarvoor de gemeente staat, worden complexer en groter. Nieuwe taken moeten met minder middelen worden uitgevoerd. Veel gemeenten zijn daar niet op berekend. Gemeenten gaan steeds meer samenwerken of doen een beroep op de burger, vrijwilliger, vereniging, of andere organisatie om de taken te realiseren. Dit noemen we de terugtrekkende overheid.
De gemeente Loon op Zand krijgt met vragen te maken, waar we graag samen met de inwoners en in een later stadium met de ondernemers en verenigingen over na willen denken.

Zomaar een aantal vragen waar de gemeente Loon op Zand mee te maken krijgt:
Wat mogen burgers en organisaties van de gemeente in de toekomst verwachten?
Welke rol speelt de gemeente Loon op Zand in de regio?
Wat willen we behouden in de gemeente Loon op Zand?
Wat kunnen burgers en organisaties voor de samenleving betekenen?
Kiezen we voor groen en duurzaam?
Investeren we in verenigingsleven of moeten verenigingen in staat zijn zelfstandig
voort te bestaan?

donderdag, mei 03, 2012

'Verbod' valt verkeerd bij Chalet Fontaine

KAATSHEUVEL - Luuk Broos van partycentrum Chalet Fontaine in Kaatsheuvel is zwaar teleurgesteld in de gemeente Loon op Zand. Hij verzet zich tegen het dreigende verbod van activiteiten op het achterterrein van zijn bedrijf, zoals paintball, golfsurvival, beachvolleybal en boogschieten.

Volgens Broos werkt hij aan allerlei initiatieven om Kaatsheuvel levendiger te krijgen. "Maar je vraagt je zo wel af of dit nog zin heeft."

Volgens de gemeente zijn de bewuste activiteiten in strijd met het bestemmingsplan. Volgende week gaat ze om tafel met de ondernemers van Chalet Fontaine en het bedrijf Easy Fun Events dat de activiteiten organiseert. Wethouder Gerard Bruijniks (Gemeentebelangen) zegt samen met de ondernemers naar een goede oplossing te willen zoeken zonder hiervoor al concrete ideeën te kunnen noemen.

Brabant geteisterd door noodweer

DEN BOSCH - Brabant werd woensdagavond geteisterd door noodweer. Bij hulpdiensten kwamen vanuit heel de provincie tientallen meldingen van stormschade of wateroverlast binnen.

In Kaatsheuvel kon het riool het vele hemelwater niet verwerken en raakte een doorgaande route onbereikbaar.

Ook in Oisterwijk en Etten-Leur was sprake van wateroverlast. Schade aan bomen was er in Son. Op het station in Breda werkte de omroepinstallatie niet meer na een blikseminslag.

In Waalwijk ontstond een woningbrand, vermoedelijk na blikseminslag. In Eindhoven en Breda gingen tijdens het noodweer diverse rookmelders af.

Weerinstituut Noodweercentrale sprak van code oranje in Brabant.