Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 30, 2012

Zeer zwaar ongeval Udenhoutseweg

LOON OP ZAND - *UPDATE 11.55*Op de Udenhoutseweg is maandagochtend rond 10 uur een jong kind zeer zwaar gewond geraakt, toen een auto de bakfiets raakte waarin het kind zat. De vader en nog een tweede kind raakten lichtgewond.

De vader en moeder waren met drie kinderen op weg in de richting Loon op Zand toen het ongeval gebeurde.

Hoe het kon gebeuren is vooralsnog onduidelijk. De moeder en het derde kind bleven bij het ongeval ongedeerd.
De auto, met Belgisch kenteken, werd bestuurd door een -volgens getuigen- man van rond de zeventig jaar.

Direct na het ongeval werd groot alarm geslagen. Er kwamen vijf ambulances op de plek af, ook werd een traumahelikopter ingezet.
Het slachtoffertje is overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

zaterdag, april 28, 2012

Casade ziet woningmarkt stagneren

WAALWIJK - De huurwoningmarkt zit al jaren op slot. Casade ondervindt daar ook hinder van.
Zeker in 2011. De Waalwijkse woningcorporatie verhuurde vorig jaar 505 woningen, zo blijkt uit het jaarverslag. Volgens Casade zijn er oorzaken te over voor de alsmaar stagnerende doorstroming. Vooral de invoering van een nieuwe wet - huurders die meer verdienen dan 33.614 euro mogen alleen naar een duurdere woning verhuizen - speelde de woningsmarkt vorig jaar parten. Daarnaast kozen minder huurders voor een koopwoning door de crisis op de woningmarkt.

Bron: BD

Lintjes gemeente LOON OP ZAND

                                                                                                                        


    


                                                              
                                                    




Vrees voor buurtoverlast door paintball

Easy Fun Events krijgt geen toestemming voor paintball en andere (sport)activiteiten op ter­rein achter Chalet Fontaine in Kaatsheuvel.

Gemeente vreest overlast in buurt.


Bedrijf geeft hoop niet op.


KAATSHEUVEL –
Het achterterrein van partycentrum Chalet Fontai­ne in Kaatsheuvel mag niet ge­bruikt worden voor paintball, golf­survival, beachvolleybal of boog­schieten. De gemeente vreest voor overlast. Easy Fun Events legt zich niet bij het verbod neer.

Het bedrijf maakt volop reclame voor paintball en andere sportieve activiteiten aan de Hoofdstraat. De gemeente wil dat het bedrijf daar­mee stopt. Ook moeten materia­len van het terrein af.

Het balletje is gaan rollen na een
klacht, waarna een controle bij het terrein is uitgevoerd. Volgens de ge­meente Loon op Zand wordt het perceel gebruikt voor activiteiten die in strijd zijn met het bestem­mingsplan.

Het college wil ook geen medewer­king verlenen aan de plannen van Easy Fun Events op die locatie. „ Het betreffende terrein ligt mid­den in de kern van Kaatsheuvel en wordt omgeven door woningen”, stellen ze.

„ De kans op overlast voor omwo­nenden is dan ook groot.” De ge­meente vindt dat activiteiten als paintball beter een plek kunnen krijgen buiten de bebouwde kom.

Karel Brouwers van Easy Fun Events vertrouwt op een goede af­loop. Op 7 mei is er overleg met de gemeente, waarin uitleg wordt ge­geven over de plannen. „We ho­pen de vrees voor overlast weg te nemen. We zijn verbaasd over de klacht die is binnengekomen. Met paintball zijn we nog niet eens ge­start.”

Het terrein achter Chalet Fontaine wordt al wel langer gebruikt voor sportieve activiteiten. Easy Fun Events heeft wel een probleem als de gemeente bij haar standpunt blijft. Brouwers wijst op gedane in­vesteringen.

Buren slachtoffer van woninginbrekers

Inbrekers hebben donderdagavond hun slag geslagen in twee wonin­gen aan het Hollands Diep in Kaats­heuvel. In beide naast elkaar gele­gen panden kwamen de daders bin­nen via de achterkant van de wo­ning; de inbrekers verwijderden de cilindersloten van de achterdeuren en konden daarna de huizen in. Bei­de woningen zijn helemaal door­zocht door de daders. Volgens de politie gingen ze onder meer met contant geld aan de haal.

Janneke Schopman traint DES Dames 1


KAATSHEUVEL – Niemand minder dan de ex-international Janneke Schopman, ooit genomineerd voor de titel beste hockeyster ter wereld, verzorgde afgelopen woensdag een training aan Dames 1 van hockeyclub DES uit Kaatsheuvel. Een sportieve opsteker die het team goed kan gebruiken, nu ze hard op weg is naar het kampioenschap.

Janneke is na het WK hockey in 2010 gestopt met spelen en is sindsdien succesvol trainer/coach van de vrouwenhoofdklasser SCHC uit Bilthoven. Daarnaast werkt zij als projectcoördinator bij Heijmans. “Door mijn drukke werkzaamheden verzorg ik tegenwoordig amper meer trainingen of clinics, maar voor DES heb ik een uitzondering gemaakt”, vertelt  ze. Zij beschouwt het als een vriendendienst voor Maarten van de Laarschot, trainer/coach van Dames 1, die eerder met haar heeft samengewerkt als assistent-trainer/coach bij HC Den Bosch.


Dames 1 van DES speelt derde klasse en staat momenteel bovenaan in de poule. Met nog vijf wedstrijden te gaan, maakt zij volop kans op de titel. Alleen Barendrecht, die op 10 juni als laatste op het programma staat, biedt nog serieuze concurrentie. Maarten heeft de professional uitgenodigd om zijn dames een laatste zetje mee te geven voor de eindstrijd. “Ik geef al bijna acht jaar training aan dit team. Het is goed om dan eens te werken met iemand met een andere trainingsmethode en een frisse blik. Janneke heeft feilloos ingestoken op onze behoefte door vooral te focussen op aanvallend hockey. Cirkelbezetting, diepte, voetrichting, backhandslag, dat soort zaken. Het gaat om kleine nuances die net het verschil kunnen maken.”

woensdag, april 25, 2012

Twee raadsleden Pro3 uit Loonse raad.


De Pro3-fractieleden Esther van der Donk en Rien van Bijsterveldt stoppen vanwege persoonlijke omstandigheden met het fractiewerk voor Pro3. Zij dienen hun ontslag in per 1 mei. Voor beiden geldt dat combinatie van het raadswerk met werk en de zorg voor het gezin het hun niet langer mogelijk maakt om aan alle eisen te blijven voldoen.

opvolgers: Jan van Gorkum en Cees van de Ven
De eerst opvolgenden volgens de kieslijst zijn Jan van Gorkum en Cees van de Ven. Zij zijn beiden bereid de vacatures in te vullen. Zowel Jan van Gorkum als Cees van de Ven hebben de afgelopen 2 jaar actief meegedraaid als fractieondersteuners van Pro3. Gezien hun ervaring en raadsverleden gaan fractie en bestuur er vanuit dat zij naadloos de activiteiten van de fractie kunnen vervolgen en namens Pro3 een uitstekende bijdrage aan de raadswerk zullen leveren.

Verwacht wordt dat beëdiging van de raadsleden zal plaatsvinden op 24 mei. Op die datum vindt een ingelaste raadsvergadering plaats over de fusie tussen ISD en WML.

Doek valt definitief voor Pepping

KAATSHEUVEL Nobema Holding, moederbedrijf van Pepping Bouwgroep uit Kaatsheuvel, is failliet. Het doek is dinsdagavond definitief gevallen, nadat een mogelijke overnamekandidaat besloot zich terug te trekken.

De crisis in de bouw- en vastgoedsector heeft voor grote financiële problemen gezorgd bij Nobema Holding: moedermaatschappij van Pepping Bouw, Pepping Renovatie en Bontenbal Bouw en Verwey Bouw. Bij Nobema waren in totaal 120 mensen in dienst.

Vooral het Kaatsheuvelse Pepping Bouw is een bekende onderneming in de regio. Het bedrijf, opgericht in 1919, bestaat ruim 92 jaar.

dinsdag, april 24, 2012

Pleinfestival worstelt met strenge eisen


KAATSHEUVEL – Stichting Pleinfesti­val Kaatsheuvel worstelt met de strenge veiligheidseisen rond het evenement. De politie wil dat er hekken komen rond het Maurits­plein. De stichting vreest voor extra werk en kosten. Wethouder Henk van Komen (Gemeentebe­langen) wil samen met de organi­satie zoeken naar een mogelijke op­lossing. Hij beseft dat zo’n maatre­gel nogal wat betekent voor de stichting. „Maar het gaat hier om een dringend advies van de poli­tie.”
Het Pleinfestival wordt dit jaar op 10, 11, 12 en 13 mei gehouden. Het gratis evenement beleeft z’n 29- ste editie. De organisatie moet voor het eerst het festivalterrein ‘omhek­ken’, zodat mensen niet van alle kanten het Mauritsplein kunnen oplopen. Dat zou beter zijn voor het toezicht op de stroom bezoe­kers.

Volgens de stichting doen de hek­ken niet alleen afbreuk aan ‘het open karakter’ van het Kaatsheu­velse
festival, maar het levert ook veel extra werk op. „We hebben als vrijwilligers al onze handen vol aan allerlei regeltjes”, stelt vi­ce- voorzitter Wil van Beers. „Dit komt er nu opeens bij. Er moeten hekken komen. Deze moeten ge­plaatst worden. Ook vraagt het om extra toezicht en beveiling bij de toegangspoorten. Bovendien zul­len er ook nooduitgangen moeten komen.”

Als de organisatie van het Pleinfes­tival alles zelf moet betalen, dreigt volgens Van Beers een extra kos­tenpost van zo’n 7.500 euro. „We hopen nu op hulp van bedrijven. Misschien gaan we de hekken zelf wel plaatsen. Er moet in ieder ge­val snel iets geregeld worden”,
meent Van Beers.

Hij wijst erop dat het Pleinfestival bekend staat als een gezellig evene­ment, waar je dit soort veiligheids­maatregelen niet bij verwacht. „Dit gaat dus waarschijnlijk bij meer evenementen in de gemeen­te spelen.” Volgens Van Beers voelt hij wel medeleven bij de ge­meente Loon op Zand. „ Maar met een doos met begrip heb je nog geen hekken.”

De partij Gemeentebelangen vroeg bij de recente gemeente­raadsvergadering ook aandacht voor de zaak. Volgens wethouder Van Komen wordt gezocht naar een manier om het ‘probleem te tackelen.’ Wat de oplossing is, is
nog niet duidelijk.
Bron: Brabants Dagblad door Michel Koster

maandag, april 23, 2012

'Onderzoek dubbele moord Kaatsheuvel loopt nog'

KAATSHEUVEL - Het onderzoek naar de dubbele moord op Manita Koenen en Leon Rombouts uit Kaatsheuvel loopt nog steeds.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda laten weten naar aanleiding van de uitzending van Peter R. de Vries van afgelopen zondag. In de uitzending toont De vries filmbeelden die met een verborgen camera zijn gemaakt in een sportschool in Almere.

Daarin vertelt de Iraniër Nadir dat hij begin 2003 een maand lang het huis van Manita en Leon aan de Leliestraat in Kaatsheuvel heeft geobserveerd. Twee anderen (ene Marcello en ene Mohamed) zouden op 27 maart 2003 de woning zijn binnengedrongen en Manita en Leon hebben neergeschoten. Verder vertelt Nadir in de opnames dat zij de ex-man van Manita kenden uit het uitgaanscircuit.

De nabestaanden van Manita en Leon zijn er altijd van overtuigd geweest dat de ex-man van Manita achter de moorden zat. De uitzending van Peter R. de Vries wijst ook die richting. De Vries heeft de filmbeelden in 2010 bij Justitie ingeleverd, maar er zou al die tijd niks mee gedaan zijn. Het Openbaar Ministerie ontkent dit. Volgens een woordvoersters er wel degelijk aan de zaak gewerkt, maar is het niet gelukt om het bewijs rond te krijgen.

Ferry Rombouts, de broer van Leon, heeft door de uitzending van Peter R. de Vries weer hoop gekregen dat de zaak ooit wordt opgelost.

Lees dinsdag meer in het Brabants Dagblad

Speciale viering St. Janskerk Kaatsheuvel

Lintje voor bouwmeester Ad Maas

KAATSHEUVEL - De omvangrijke restauratie van de St. Janskerk in Kaatsheuvel werd zondag met een speciale eucharistieviering afgesloten.

Bisschop Hurkmans zegende de nieuwe glas-in-lood-ramen in. Ook Brabants gedeputeerde Brigite van Haaften en burgemeester Wim Luijendijk woonden de viering bij.
Nu het werk er na twintig maanden op zit, komt waarschijnlijk ook een einde aan alle inzamelingsacties voor de restauratie van de Kaatsheuvelse kerk.
Die acties hebben ruim 270.000 euro opgeleverd aan giften van inwoners, bedrijven en sponsors. Dat is fors minder dan de eerder gehoopte 550.000 euro.

Opkomst Jongensdag DES boven verwachting


KAATSHEUVEL – Hockeyclub MHC DES uit Kaatsheuvel hield afgelopen dinsdag een speciale activiteit om jongens van 5 tot en met 12 jaar kennis te laten maken met de hockeysport. De opkomst was boven alle verwachting. Ondanks de regen, meldden zich bijna honderd enthousiaste jongens van de basisschoolleeftijd. Een aantal waar de organisatie dik tevreden mee is.
 
Nu de hockeyvereniging kort geleden een derde veld heeft aangelegd, is er weer ruimte voor nieuwe leden. Vooral voor jongens, om de balans in de club te houden. Medeorganisator Martijn Vrins van de Jeugdcommissie van DES: “Dit was de derde keer dit seizoen dat we zo’n activiteit organiseerden. We hebben onze eigen jongens van de D-, E- en F-teams uitgedaagd om allemaal een of meerdere vriendjes van buiten de club mee te nemen. Op de eerste Jongensdag in oktober kwamen zo’n twintig jongens af. In december waren dat er al vijftig en nu dus bijna honderd. Het merendeel daarvan komt van buiten de club. Het is ongekend. We hebben zelfs op de valreep nog extra ballen en hotdogs moeten regelen.”

Jongens die overwegen om te gaan hockeyen, kunnen drie gratis proeflessen bijwonen. De 5- tot en met 8-jarigen kunnen daarvoor terecht op zaterdag van 09.00 tot 10.00 uur op het DES-terrein aan de Eikendijk in Kaatsheuvel. Jongens van 9 tot en met 12 jaar kunnen meetrainen elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur. Martijn Vrins: “Iedereen kan op elk moment instromen. Dat geldt overigens ook voor meisjes vanaf 6 jaar. Wie een stick heeft, kan die meenemen, anders zorgt de club ervoor. Wel graag ter plaatse even melden bij de trainer.” Voor meer informatie kunt u contact opnemen via jeugd@hockeydes.nl of bellen met 0416-690070.


zaterdag, april 21, 2012

Vonnis Kaatsheuvelse drugsbaron in najaar


DEN BOSCH Het gerechtshof in Den Bosch velt dit najaar een oordeel in de megazaak tegen een Midden-Brabantse hennepbende, die zou zijn aangevoerd door een 56-jarige drugsbaron uit Kaatsheuvel.

Het gerechtshof heeft gisteren 11 en 18 september ingepland voor de inhoudelijke behandeling van de hoger-beroepszaak. Dan komt de advocaat-generaal met zijn strafeisen en houden de advocaten hun pleidooien. De elfde komen vier verdachten voor de rechter en op de 18-de zijn de 56-jarige 'drugsbaron' en zijn 37–jarige vriendin aan de beurt. De rechtbank zag eerder bewezen dat de 56-jarige met zijn vriendin een hennepimperium leidde vanuit hun huis aan de Hoge Zandschel in Kaatsheuvel. De 56-jarige kreeg vijf jaar cel. Z'n vriendin werd gestraft met 20 maanden cel plus 10 maanden voorwaardelijk. De bende zou zich tussen 2000 en 2008 hebben beziggehouden met hennepteelt, hennephandel en witwasserij.

Zo'n dertig verdachten zijn gestraft naar aanleiding van het onderzoek met codenaam 'Felix'.

Feest na grote restauratie St. Jan

KAATSHEUVEL - Het is gelukt om de grote restauratie van de St. Janskerk in Kaatsheuvel voor komend weekend klaar te krijgen.

 Zondag wordt dit omvangrijke project afgesloten met een speciale eucharistieviering. Nu het werk er na twintig maanden op zit, komt waarschijnlijk ook een einde aan alle inzamelingsacties voor de restauratie van de Kaatsheuvelse kerk. Die acties hebben ruim 270.000 euro opgeleverd aan giften van inwoners, bedrijven en sponsors. Dat is fors minder dan de eerder gehoopte 550.000 euro.

Toch wil parochiebestuurder Christ van Wezel niet spreken van een tegenvaller. "De tijden zijn veranderd. Het blijkt veel lastiger om geld in te zamelen. Dit is een mooi bedrag." Volgens hem moet de komende tijd blijken hoeveel geld de Kaatsheuvelse parochie zelf nog bij moet leggen voor de restauratie en of daarvoor een lening bij de bank nodig is.

'Zaak Rombouts en Koenen had rond kunnen zijn'

KAATSHEUVEL - Volgens Peter R. de Vries heeft justitie de kans op een doorbraak in de dubbele moordzaak van Leon Rombouts en Manita Koenen laten liggen. De twee geliefden werden in 2003 in Kaatsheuvel vermoord.

De Vries beweert dat hij justitie een bekentenis op camera heeft bezorgd. Hij deed daarvoor zaken met een tipgever, die inmiddels vermoord zou zijn.
De uitzending is zondag om 21.30 uur bij SBS6.

Wijkagent van Loop op Zand waarschuwt voor oplichter met zielig verhaal

In Loon op Zand was de afgelopen dagen vermoedelijk een oplichter actief. Bij wijkagent Eric van Dun kwamen daarover meldingen binnen. Een nog onbekende jongeman belde bij diverse woningen aan. Hij hield een zielig verhaal over zijn overleden oma, had daardoor geen onderdak en bedelde om geld. Een paar maanden geleden ging, vermoedelijk dezelfde persoon, ook al op deze manier langs de deuren. Hij was afgelopen week actief in de omgeving Doctor van Kesselstraat en Tuinstraat. Het is niet bekend om hoeveel gevallen het. In ieder geval zijn er zeven meldingen bekend. Het is niet duidelijk of mensen de oplichter ook daadwerkelijk geld hebben gegeven.

vrijdag, april 20, 2012

Schot in overleg centrumplan


KAATSHEUVEL – De bouw van het project Bruisend Dorpshart komt in zicht. De gemeente Loon op Zand en de bouwers Heijmans, WSG en ProperStok zijn dichtbij een akkoord over de invulling van het centrum Dorpshart in Kaats­heuvel. Dat stelt wethouder Ge­rard Bruijniks (Gemeentebelan­gen) zonder nu al alle details prijs te willen geven. De onderhandelin­gen lijken af te koersen op een aan­gepast plan met daarin onder meer de bouw van een gemeen­schapshuis (met culturele en ge­meentelijke functies), parkeerkel­der, woningen en horeca.

Het noodlijdende WSG dat diver­se projecten wil afstoten, blijft voorlopig bij de plannen betrok­ken. Wel lijkt een belangrijke rol weggelegd voor wooncorporatie Casade, die aangeschoven is bij de onderhandelingen over het dorps­hart. Wat Casade precies gaat doen, wil directeur Roel van Gurp nog niet zeggen. „Maar wij zien dat het dorpshart in Kaatsheuvel een trauma begint te worden”, stelt hij. „Casade heeft ook een maatschappelijke rol. Je moet dan bij zo’n project de nek durven uit te steken.”

Met name de gemeente Loon op Zand en WSG worstelden met de kosten van de oorspronkelijke plannen voor het dorpshart. De laatste maanden is druk onderhan­deld over eventuele aanpassingen van het project. Daarbij moest re­kening worden gehouden met de afspraken die zijn gemaakt bij de Europese aanbesteding van het project.

Wethouder Bruijniks wil nog niet te diep op de resultaten van de on­derhandelingen met VOF Brui­send Dorpshart ( WSG, Heijmans en ProperStok) ingaan. Volgens hem is achter gesloten deuren zeer intensief overlegd, maar is bewust gekozen voor radiostilte. „ Uitspra­ken kunnen soms verkeerd vallen en zo de onderhandelingen scha­den”, stelt hij. De gemeenteraad werd gisteravond op de hoogte ge­bracht van de huidige stand van za­ken, maar Bruijniks vroeg begrip voor het feit dat hij nu nog niet al­les kan zeggen. CDA en VVD had­den duidelijk op meer informatie gehoopt. „Ik ben zwaar teleurge­steld dat er weer niets nieuws wordt verteld”, aldus Jacky Smit (VVD). De coalitie deelt die kri­tiek niet. De raad krijgt in mei of juni een concreet voorstel voorgelegd, aldus Bruijniks. In hoofdlijnen zijn de betrokken partijen er wel uit, stelt hij. „Maar het venijn zit ‘m in de staart. De plannen worden nog he­lemaal financieel en juridisch door­gelicht. Zorgvuldigheid gaat nu bo­ven snelheid.” Volgens hem moet het project straks niet wéér stil ko­men te liggen door onverwachte tegenvallers. Aan de andere kant is wel haast geboden, want de vertra­ging kost de gemeente veel geld. Ie­dere dag lopen de kosten verder op. Ook voor de beeldvorming is het belangrijk dat snel gebouwd gaat worden op het braakliggende terrein in het centrum. Na bijna anderhalf jaar is het dorpshart nog niet meer dan een zandvlakte.

Bron: Brabants Dagblad . Auteur: Michel Koster

zaterdag, april 14, 2012

Vondst historische ‘beerput’ bij Markt



KAATSHEUVEL – Bij de werkzaamhe­den rondom de Markt in Kaatsheu­vel is een oude stapelput uit de ze­ventiende of achttiende eeuw ont­dekt. De put wordt binnenkort weer voorzichtig afgedekt met zand. De historische vondst ver­dwijnt dan weliswaar uit het zicht, maar blijft zo wel behouden voor het nageslacht.


Heemkundekring De Ketsheuvel spreekt van een bijzondere vondst die gedaan is bij de grote riolerings­werkzaamheden ter hoogte van de Achterom.

De historische restanten vallen niet echt op. Tussen het afgegra­ven zand zijn eeuwenoude stenen te zien. De vondst wijst op de vroe­gere bewoning van het gebied. Het gaat om een oude stapelput. Die werd gebruikt als een beerput bij een huis en bestond uit los gesta­pelde stenen. Volgens de heem­kundekring was wel bekend dat ook eeuwen geleden mensen op deze plek woonden. „ Maar het is wel bijzonder dat zo’n put be­waard is gebleven”, stelt voorzitter Kees Grootswagers van De Kets­heuvel. „Er is op deze plek al vaker gewerkt, maar de put is behouden en nog niet eerder gevonden.” De stadsarcheoloog uit Den Bosch heeft de put inmiddels ook beke­ken. De vondst leidt niet tot vertra­ging van de werkzaamheden, zo verwacht bouwbedrijf Heijmans.

De stapelput is makkelijk af te dek­ken met zand. De stenen mogen dan niet erg opvallen, volgens werknemers van Heijmans heeft de put al diverse kijkers getrokken.


Bron: Brabants Dagblad. Auteur: Michel Koster






Debat over herindelen of toch samenwerken


KAATSHEUVEL – Pro3 houdt maan­dag in samenwerking met het Bra­bants Dagblad een debatavond over de voors en tegens van ge­meentelijke samenwerking of sa­menvoeging. De avond in DeWerft in Kaatsheuvel start om 20 uur en is voor iedereen toegankelijk. Er is ruimte voor discussie aan de hand van prikkelende stellingen.
Ook zijn er drie sprekers: Hanneke Balk ( bestuurslid van de Vereni­ging van Brabantse Gemeenten), Frans Hanckmann (voormalig wet­houder uit het heringedeelde Uden­hout) en Piet van Egmond (voor­malig wethouder uit Westervoort). De leiding van de avond is in han­den van Brabants Dagblad-journa­list Sjaak Koolen.
Treveris zorgt voor de muzikale omlijsting.





Het woord herindeling is niet langer taboe



Loon op Zand twijfelt over de nauwe samenwerkings­plannen met Waalwijk. Het woord herindeling klinkt nu steeds vaker. Voor- en te­genstanders roeren zich.
Het kan hard gaan. Sep­tember vorig jaar kwa­men de burgemeesters Wim Luijendijk (Loon op Zand) en Nol Kleijngeld (Waal­wijk) met groot nieuws naar bui­ten. Niet zonder trots lanceerden ze ambitieuze samenwerkingsplan­nen, met als uiteindelijke doel één grote gemeentelijke organisatie ( backoffice) voor Loon op Zand én Waalwijk. Maar nu, ruim een half jaar later, is het enthousiasme met name in Loon op Zand flink ge­temperd. De kosten van de voorge­nomen verloving metWaalwijk vallen vies tegen en de twijfels slaan toe. En dus laait de discussie over een eventuele herindeling weer op.
Gemeenteraad en college van Loon op Zand lijken voorlopig niet te willen tornen aan de zelf­standigheid van Loon op Zand.
Niettemin is duidelijk dat de ge­meente alle zeilen bij moet zetten om alle taken aan te kunnen.

Op veel fronten wordt al samenge­werkt met andere gemeenten (zo­alsWaalwijk, Heusden, Tilburg, Dongen), maar het is niet genoeg.

De uitval van één ambtenaar kan al problemen opleveren, schetste burgemeester Luijendijk eerder een van de manco’s van een (te) kleine organisatie. Als je geen goe­de vervanger hebt, dreigen plan­nen te blijven liggen. Bovendien wordt de druk op de gemeentelij­ke organisatie steeds groter door al­le taken die vanuit het Rijk op haar afkomen. Niet alleen in Loon op Zand, maar ook bij de grote broerWaalwijk lopen ze tegen der­gelijke problemen aan.

De twee gemeenten koersten daar­om vorig jaar aan op een zeer inni­ge samenwerking, waardoor Loon op Zand enWaalwijk een stuk minder kwetsbaar moesten wor­den. De twee burgemeesters zagen grote voordelen in het plan: een meer efficiënte werkwijze, betere dienstverlening en mogelijk zelfs kostenbesparing.

Maar dat laatste blijkt fors tegen te vallen. De voorbereidingskosten van zo’n grote operatie blijken to­renhoog, zo tussen de 3 en 5 mil­joen euro. Vooral in Loon op Zand is geschrokken gereageerd op die rekening. De gemeente worstelt al met dreigende tekorten en bezuini­gingen. Waar tovert ze dat geld vandaan?

De samenwerkingsplannen zijn nog niet afgeblazen, maar beide colleges trappen nu wel op de rem. Het onafhankelijke adviesbu­reau Berenschot gaat nu waar­schijnlijk eerst nader onderzoek doen naar de beoogde samenwer­king en de kansen en bedreigin­gen.

Met de twijfels groeit ook de dis­cussie. Steeds vaker klinken in Loon op Zand geluiden om veel verder te gaan dan een samenwer­king: een samenvoeging van ge­meenten dus.


Bij zijn afscheid als wethouder pleitte Jacques Broeders (Gemeen­tebelangen) al voor een onderzoek naar de samenvoeging van de ge­meenten Loon op Zand, Waalwijk en Heusden. Een opmerkelijk sig­naal van iemand die alle ins en outs van het Kaatsheuvelse ge­meentehuis kent.

Voorstanders van een herindeling roeren zich nu steeds vaker. Daar­bij komen allerlei varianten voor­bij. Zo opperde voormalig PvdA-raadslidWim Meulesteen om Loon op Zand op te delen: Kaatsheuvel naarWaalwijk, Loon op Zand naar Tilburg en De Moer naar Dongen. Volgens de voorstan­ders heeft Loon op Zand geen toe­komst als zelfstandige gemeente en moet nu écht gekozen worden voor een grotere en betere organi­satie en niet voor allerlei ingewik­kelde samenwerkingsvormen met andere gemeenten.

Ook zou er een flink financieel voordeel te behalen zijn met een herindeling. Het Rijk heeft name­lijk een speciaal potje voor dat soort grote gemeentelijke opera­ties, waarvan een deel van de voor­bereidingskosten (frictiekosten) voor een herindeling betaald wor­den. De gemeenten hoeven dan niet heel dat bedrag zelf op te hoes­ten.

Maar ook het samenvoegen van ge­meenten is een ingewikkeld en tijdrovend proces. In ieder geval moet aangetoond worden dat er voldoende draagvlak voor een her­indeling is. Dat vergt veel onder­zoek.

Het samenvoegen van gemeenten blijkt in ieder geval een gevoelig onderwerp. Ook de tegenstanders laten zich niet onbetuigd. Ze vre­zen voor een logge organisatie, een (nog) grotere kloof tussen ge­meenten en inwoners en het ver­lies van identiteit van de diverse kernen.

De voorstanders van een zelfstan­dig Loon op Zand willen niet dat hun gemeente (met publiekstrek­kers als Efteling en Loonse en Dru­nense Duinen) wordt ‘opgeslokt’ door het groteWaalwijk, in navol­ging van de dorpen Sprang- Capel­le enWaspik.

Maar de gemeenteWaalwijk zelf wil juist op geen enkele manier de indruk wekken dat ze haar buurge­meente graag in wil lijven. Ze volgt de ontwikkelingen in Loon op Zand op de voet, maar mengt zich niet te veel in de discussie.
Die laat ze graag over aan de bu­ren.
In Loon op Zand woedt de discus­sie voorlopig nog buiten de raad­zaal. Het wachten is op het debat in de politieke arena, nu de plan­nen metWaalwijk wankelen. Het woord herindeling is niet langer ta­boe.
Het kan hard gaan.

Bron: Brabants Dagblad . Auteur Michel Koster.









dinsdag, april 10, 2012

Efteling-abonnementen jaarrond geldig

De Efteling heeft altijd abonnementen per seizoen gekend. Als men een abonnement voor de Winter Efteling wilde, moest dit apart worden betaald. Sinds de Efteling jaarrond geopend is, liep de Efteling tegen een probleem aan: Men was verplicht om een abonnement in april te kopen. Deze was een jaar geldig, tot 1 april het volgende jaar.

Veel bezoekers klaagden hierover, waardoor de Efteling sinds dit jaar ook een jaarrond abonnement aanbiedt. Na het kopen van een jaarrond abonnement kun je twaalf maanden het park bezoeken, tot de dag van aanschaf een jaar veder. Op deze manier is men niet meer verplicht om een abonnement van april tot april te nemen. Een jaarrond abonnement had de Efteling nog niet, terwijl andere grote parken dit wel aanboden.

Ook dit jaarrond abonnement is niet geldig op blockdagen: Dagen dat de Efteling is afgehuurd. De blockdagen zijn terug te vinden op de site van de Efteling.

Schietpartij in Waalwijk

14.30 Schietpartij kruising grotestraat/westeinde #waalwijk vanuit auto, 1 persoon geraakt. Traumaheli is onderweg. Later meer

Drietal vast na mishandeling op sportcomplex

BREDA - Drie jongens uit Kaatsheuvel, 17, 19 en 19 jaar oud, bezochten zaterdagavond een voetbalwedstrijd op een sportcomplex aan de Beukenlaan in Breda.
Eén van hen had een boksbeugel bij zich. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en ze zitten vast.

De politie kreeg om 19.30 uur de melding van een mishandeling op het sportcomplex. Daar bleken enkele toeschouwers, onder wie het drietal uit Kaatsheuvel, betrokken te zijn bij een opstootje. Nadat er getrokken en geslagen was, wilden de drie jongens vertrekken, maar de politie verhinderde dat en nam hen mee naar het politiebureau.


Bron: BD De Stem

maandag, april 09, 2012

DESK positief naar de Eerste Klasse

Een druilerig sportpark. Nauwelijks bevolkte tribunes. Kortom, een perfect scenario voor een droevig verhaal. En dat werd het dan ook. DESK verloor met 0-3 van Groene Ster en speelt volgend seizoen dus in de Eerste Klasse. Onverwacht kwam het natuurlijk niet, die degradatie. De laatste weken zag zelfs de meest optimistische Desser het onvermijdelijke wel aankomen. En nu het een feit werd, waren de gezichten weliswaar bedrukt, maar het was geen tranendal.


Trainer Ad van Seeters zei dat hij ook positieve dingen had gezien en daarom met vertrouwen de strijd in de Eerste Klasse aan zal gaan. "We hebben spelers beter zien worden, basisplaatsen zien veroveren. En er zijn jeugdige voetballes met succes doorgebroken. Anderen roken aan het grote werk en zullen er volgend seizoen zeker bij zijn." Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er ook minpunten zijn. Van Seeters: "Ik trek het me persoonlijk aan dat we zijn gedegradeerd. Want dat doe je samen. Ik had gehoopt en verwacht dat ik sommige spelers beter kon maken of door zou kunnen laten groeien. Welnu, dat is bij een aantal niet gelukt en dat mag ik mezelf aanrekenen."Sommige spelers zaten aan hun plafond, vond Ad van Seeters. "Maar ik heb waardering voor hun inzet tot het laatste moment. Daarom zullen ze ook speelminuten blijven krijgen, samen met de nieuwkomers." Want eerlijk is eerlijk, eigenlijk is DESK al volop aan het experimenteren voor het volgende seizoen. "Maar dat doen we al het hele seizoen.


We hebben veel pech gehad, waardoor we moesten improviseren met onze opstelling. Dat is het probleem geweest, het hele seizoen. Als daarnaast de dragende spelers toch niet datgene brengen wat je had gehoopt, dan wordt het moeilijk." Als derde oorzaak noemt de hoofdtrainer het gebrek aan scorend vermogen. "We missen een afmaker, als je ziet hoeveel kansen en mogelijkheden we de afgelopen tijd hebben gehad." Regelmatig kreeg Van Seeters de complimenten van de tegenstanders, vanwege de spelopvatting. "Ze begrepen niet dat wij zo laag staan met dat belachelijk lage aantal punten. Maar we zijn ook niet het lelijke eendje van de Hoofdklasse. Je mag gerust zeggen dat die stand de zaken vertekent.


Maar als je niet scoort, dan vlieg je eruit, zo simpel is dat." Zeker vlak na de winterstop was er nog hoop dat het goed zou komen. "In veel wedstrijden voetbalden we prima mee, we werden nooit weggespeeld." Maar gaandeweg kwam de klad er weer in. Pas de laatste wedstrijden zag Van Seeters weer dat er met hart en ziel gewerkt werd. Maar daarvoor was wel een ander dieptepunt voor nodig. Drie spelers van de A-selectie werden per direct weggestuurd. "Verschrikkelijk als je zoiets moet doen. Ik heb dat nog nooit meegemaakt en DESK ook niet." Chraoud, Rijsbergen en Pennings werd een gebrek aan motivatie en discipline verweten en mochten hun koffers pakken. Bijna twee derde van de huidige groep spelers vertrekt bij DESK. Dat betekent dus dat er volgend seizoen opnieuw op elkaar ingespeeld zal moeten worden. Dat beseft ook Frank Jongbloets die zondag eindelijk weer eens in de basis kon starten. "Dat was een heerlijk gevoel. Dat we dan weer verliezen is natuurlijk vreselijk en weer op dezelfde manier. Weer starten we goed en lopen vervolgens achter de feiten aan." De aanvoerder leek soms weer op de oude Jongbloets. Agressief, coachend en strooiend met goede passes. Maar na een uur was hij "op". Toch hoopt hij volgend seizoen weer bij DESK te voetballen.


"De club en ikzelf hebben er een positief gevoel bij, ik denk wel dat we er uit komen." Dat positivisme komt overal terug, ondanks deze zwarte zondag. Ad van Seeters: "Omdat er veel jeugdig talent aankomt. Vandaag hebben Jeroen Klijn en Rob Klerkx hun visitekaartje afgegeven. Met andere nieuwe mensen en de spelers die blijven hebben we straks een stabiel team. We willen zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse. En daar hebben we straks de mensen voor. Zowel op het veld als ook de mensen met wie ik samenwerk. De technische staf en de technische commissie en het bestuur delen die visie. Daar spreekt vertrouwen uit en dat waardeer ik."

DESK defititief gedegradeerd.

Na een 0-3 verlies thuis tegen Groene Ster is DESK1 definitief gedegradeerd.

zondag, april 08, 2012

Weer ongeval bij de Sweenstraat in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Op de kruising van de Sweenstraat, de Antoniusstraat en de Rechtvaart in Kaatsheuvel is zaterdagmiddag opnieuw een ongeval gebeurd. Er vielen enkele lichtgewonden.

Rond vijf uur kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing.
Het punt staat bekend als verkeersgevaarlijk. Ook nadat er knipperlichten zijn gekomen en een drempel voor de kruising is aangelegd, gaat het mis.

Zaterdag raakten bij de aanrijding een kind en een vrouw gewond. Ze werden ter plaatse behandeld.

De politie heeft de verklaringen opgenomen waarbij de emoties nog hoog op liepen.

Een takelbedrijf heeft de beide zwaar beschadigde voertuigen getakeld.

vrijdag, april 06, 2012

Inschrijven voor Kunstmarkt

Stichting Kunstcommissie gemeente  Loon op Zand nodigt kunstenaars uit voor deelname aan de Kunstmarkt 2012.  Ditmaal wordt de Kunstmarkt gehouden op zondag 9 september 2012 in de sfeervolle tuin en het kerkplein voor de St. Jan, Hoofdstraat 34, 5171 DD te Kaatsheuvel.  De kerk is geheel gerestaureerd.

Tegelijkertijd vindt de  nationale monumentendag plaats. De St. Jan opent dan ook op deze zondag de deuren voor een bezichtiging. Maar extra belangstelling wordt ook verwacht vanwege dat de kennedymars  “80 van de Langstraat “ door de Hoofdstraat van Kaatsheuvel loopt.
Alle kramen komen buiten te staan. Het is verstandig om extra zeilen en daarbij bevestigingsmateriaal mee te nemen voor eventueel slecht weer. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Een kraam kost 45 euro.

Wij hopen dat weer velen inschrijven en dat evenals de voorgaande keren dit evenement opnieuw een succes wordt.  Het gaat de organiserende Kunstcommissie duidelijk om een Kunstmarkt met Kunst. Wij hopen dan ook dat het dorp Kaatsheuvel op 9 september a.s. een "Kunstdorp" is.
Er zal een prijs uitgeloofd worden aan een kunstenaar met 2 dimensionaal werk en een

kunstenaar met 3 dimensionaal werk. Een deskundige jury bepaalt tijdens een rondgang wie van de deelnemers de mooiste kraam en beste  werk heeft. De prijs bestaat uit teruggave van het kraamgeld.
U kunt contact opnemen met Stichting  Kunstcommissie  gemeente  Loon op Zand voor een inschrijfformulier via het volgende mailadres: ingriddusee@gmail.com  of tel na 19.00 uur 0416-362354




Brand restaurant: geen aanwijzigen brandstichting

WAALWIJK - Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is geweest van de felle brand die gisteren café-restaurant Het Galgenwiel aan de Burgemeester Smeelelaan in Waalwijk volledig in de as legde. De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is geweest van brandstichting, laat een politiewoordvoerster weten.
De brand brak uit in het begin van de nacht van donderdag op vrijdag. Rond half twee werd de brand opgemerkt door een man die met zijn auto voorbij reed. Hij belde de brandweer. Na ruim een uur blussen was de brand onder controle. Van het restaurant bleef niet veel over.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Volgens de politie waren er bij het uitbreken van de brand geen personen meer in het pand aanwezig. Het huis van de buren, die er snel met de kinderen uit gevlucht zijn, heeft de brandweer nat gehouden en kunnen besparen.

Dronken automobilist 'parkeert' auto in sloot

Vanmorgen (06-04-2012) vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats in de Van Haestrechtstraat. Agenten troffen rond de klok van 07.00 uur in een sloot een auto met een 26-jarige Poolse automobilist aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 785 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij onderweg was naar zijn werk en de controle van zijn voertuig in een bocht op de Haestrechtsestraat verloor waarna zijn auto via het fietspad in een sloot belandde. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man liep lichte verwondingen op.

Aandacht voor fietsendieven bij bushalte

KAATSHEUVEL – Fietsendieven slaan regelmatig hun slag bij de bushalte aan de Horst in Kaatsheuvel. De gemeente wil samen met de poli­tie in kaart brengen hoe groot het probleem is. De partij Gemeente­belangen ziet in cameratoezicht een mogelijk wapen tegen de fiet­sendieven.Fractievoorzitter Ad van Laarho­ven van Gemeentebelangen kaart­te het probleem gisteravond aan bij de commissie Bestuur en Mid­delen. „Er worden verschillende fietsen gestolen. Is het mogelijk om bij de bushalte camera’s te plaatsen?”, wilde hij weten.

Vol­gens burgemeester Wim Luijen­dijk kan niet zomaar tot camera­toezicht overgegaan worden. Zo moet uit overleg met de politie blij­ken of er aanleiding is voor verde­re maatregelen. Ook moet duidelij­ker worden of het hier om een ‘structurele onveilige situatie’ gaat. VVD-raadslid Jacky Smit wees er­op dat haar familie zelf recent het slachtoffer is geworden van fietsen­diefstal bij de veelgebruikte bushal­te aan de Horst. Ze had hierbij kri­tiek op het gebrek aan goede fiet­senstallingen. Dat zou het de fiet­sendieven een stuk makkelijker maken. Maar dat probleem blijkt al opgelost. Bij de bushalte staan nu inmiddels wel meer fietsenrek­ken, zodat tweewielers veiliger (met kabelslot) weggezet kunnen worden.

Enkele jaren terug was er een golf aan fietsendiefstallen in Kaatsheu­vel. Dat maakte toen de tongen los in het dorp. Op tal van plaatsen verdwenen fietsen. De politie ver­moedde dat de daders uit het dorp zelf kwamen en hield extra toe­zicht. Uiteindelijk liep het aantal fietsendiefstallen weer sterk terug. Op dit moment zijn er ook nog geen signalen dat de fietsendieven nu opeens weer opvallend actief zijn. Wel is het lastig om het pro­bleem precies in kaart te brengen, omdat niet alle mensen aangifte doen van de diefstal van hun fiets.


Bron: Brabants Dagblad
Auteur: Michel Koster

Ingrijpende operatie in Kaatsheuvels centrum

KAATSHEUVEL – Een groot deel van het Kaatsheuvels centrum gaat op de schop voor het vernieuwen van riolering en kabels. Heijmans We­genbouw begint over enkele we­ken met de werkzaamheden in de Marktstraat en op de hoek van de Gasthuisstraat- Peperstraat. De klus duurt naar verwachting tot eind juni.

De gemeente noemt het een zeer ingrijpende operatie. Ze wil de overlast voor winkelend publiek en ondernemers zo veel mogelijk beperken.
Deze week is in de gemeentewin­kel in Kaatsheuvel een inloop­avond over de werkzaamheden ge­houden. Met name ondernemers in het centrum hadden vragen over de bereikbaarheid van hun winkel.

De gemeente gaat de klus in fases uitvoeren, zodat het centrum van Kaatsheuvel en alle voorzieningen zo goed mogelijk bereikbaar blij­ven. Verder moeten de winkels tij­dens de werkzaamheden gewoon voorzien kunnen worden van goe­deren.

Ook het parkeren in het centrum vraagt aandacht. Bezoekers kun­nen hun auto onder meer bij de Markt zetten.

Volgens de gemeente wordt de hinder in het Kaatsheuvelse cen­trum zo veel mogelijk beperkt, maar is enige vorm van overlast niet te voorkomen bij zo’n om­vangrijke
klus.

Bron: Brabants Dagblad
Auteur: Michel Koster

Restaurant 't Galgenwiel in Waalwijk afgebrand

WAALWIJK - Café-restaurant 't Galgenwiel in Waalwijk is in vlammen opgegaan. Een felle brand legde het pand aan de Burgemeester Smeelelaan donderdagnacht binnen drie kwartier in as. De vlammen sloegen meters hoog uit het dak.
De brandweer rukte met groot materieel uit om de de brand te blussen maar het restaurant was niet meer te redden. Hoe de brand ontstond, is nog niet duidelijk. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Snel opgeschaald
De eerste melding van de brand was iets na halftwee 's nachts. Daarin werd gesproken over een binnenbrand maar al snel schaalde de brandweer op naar een grote uitslaande brand.


donderdag, april 05, 2012

Nobema Holding B.V. vraagt surseance van betaling aan

 
Nobema Holding, de uiteindelijke moedermaatschappij van onder andere Pepping Bouw,
Pepping  Renovatie, Bontenbal Bouw, J.& W. Verweij Bouw- en aannemersbedrijf en Verbeij Bouw, heeft surseance van betaling aangevraagd.

Door de crisis in de bouw- en vastgoedsector hebben Nobema en haar werkmaatschappijen te maken met het niet (tijdig) kunnen verkopen van onderhanden en reeds gerealiseerde woningen en gebouwen. Bovendien heeft de groep veel vastgoed ontwikkelingen onderhanden waarin veel is geïnvesteerd en dat niet op korte termijn in geld kan worden omgezet. Daarnaast zijn er ook tegenvallers op enkele onderhanden werken als gevolg van de scherpe inschrijfbedragen op deze werken en faillissementen van onderaannemers.

Alhoewel de groep nog altijd beschikt over een redelijke vermogenspositie en een goed gevulde orderportefeuille voor 2012 en 2013, is de liquiditeitspositie door bovenstaande ontwikkelingen dusdanig dat er betalingsproblemen zijn ontstaan. Er is intensief gezocht naar oplossingen, er zijn contacten aangeboord met verschillende investeerders en er is overleg gevoerd met de banken maar dat alles heeft er niet toe geleid dat er een oplossing werd gevonden. Dit alles heeft geleid tot het besluit om voor de hele onderneming surseance van betaling aan te vragen.

DESK zet spelers op straat

DESK heeft deze week drie spelers per direct de wacht aangezegd. Jaouad Chraou, Sjack van Rijsbergen en Jamie Pennings zijn niet meer welkom bij de hoofdklasser die op degraderen staat. Chraou en Van Rijsbergen zijn het niet eens met het ontslag en hebben een advocaat ingeschakeld. Pennings voetbalde zonder arbeidsovereenkomst bij DESK.

Chraou zegt met stomheid geslagen te zijn door de handelswijze van DESK. “In de brief die ik kreeg stond dat ik wat betreft de invulling van mijn plichten tekort ben geschoten. Kort na de winterstop heb ik inderdaad een week niets van me laten horen, maar toen was ik geblesseerd. Dat was bekend op de club. Voor het feit dat ik toen niet bereikbaar was, heb ik mijn excuses aangeboden. Dat had overigens een reden. Ik zat toen in een heel drukke periode met mijn werk en studie in Rotterdam. Ik wist dat dit mogelijkerwijs eraan zat te komen en daarom gaf ik al voor de winterstop aan dat het beter was om te stoppen bij DESK. Maar de leiding vroeg me expliciet te blijven, want ze hadden me nodig.”

Wandelgangen
Dat kreeg Chraou naar eigen zeggen onlangs ook te horen toen het komende seizoen ter sprake kwam. “Ik was een vaste waarde en ze wilden dat ik verlengde. Ik besloot echter te kiezen voor mijn leven in Rotterdam, het was op lange termijn gewoonweg niet meer te combineren.” De momenteel geblesseerde topscorer van DESK meldde zich zondag volgens afspraak bij DESK voor de wedstrijd tegen Baronie. “In de wandelgangen had ik al iets vernomen, maar na dit duel werd ik er daadwerkelijk mee geconfronteerd. Mij werd verzocht per direct mijn spullen te pakken. Ik was niet meer welkom. Maandag ontving ik de bewuste brief. Aangezien ik dit seizoen door die spierscheuring in mijn bovenbeen niet meer in actie kan komen, denkt de club door deze handelswijze geld te besparen, vermoed ik. Ik kan geen andere redenen bedenken dan het allang afgesloten voorval begin dit jaar. Ik wil het er echter niet bij laten zitten en heb er daarom samen met Van Rijsbergen een advocaat opgezet”, zegt Chraou, die in de Schiebroekse eersteklasser Neptunus overigens een nieuwe club voor volgend seizoen heeft gevonden.

Absentielijst
Namens de leiding van de club geeft René de Man zijn visie op het verhaal. “Per persoon zijn het op zich staande gevallen, maar ze gaan allen over niet het nakomen van afspraken. Pennings heeft geen contract, maar die andere twee wel. Een contract houdt rechten in, maar ook plichten. En daarin zijn zij in gebreke gebleven. Zonder al teveel in details te treden, wil ik wel zeggen dat wij bijvoorbeeld beschikken over een nauwkeurig bijgehouden absentielijst. Ik kan nog enigszins begrip opbrengen voor het feit dat zij teleurgesteld zijn. Je ziet dit soort maatregelen niet vaak in het amateurvoetbal, voor ons is dit ook de eerste keer. Maar wij doen dit niet zomaar. Ik ga ervan uit dat deze jongens dadelijk in alle redelijkheid het vermogen hebben om in de spiegel kijken. En nee, met kostenbesparingen hebben deze maatregelen niets te maken.”

Moeder Pepping Bouw in zwaar weer

Het bouwconcern waar in totaal 120 mensen werken heeft directe betalingsproblemen en zag zich genoodzaakt om zelf de stap naar de rechtbank in Breda te maken om surseance van betaling te krijgen. Volgens directeur Henk Reedijk is deze 'time out' noodzakelijk om verdere gesprekken aan te gaan met mogelijke nieuwe aandeelhouders en investeerders. "We hebben een goed gevulde orderportefeuille voor 2012 en 2013 en een redelijk goede vermogenspositie.
Alleen kan dat nu niet op korte termijn in geld worden omgezet. We vragen juist nu uitstel van betaling uit om die positie even veilig te stellen."

Eneco Tour start in Waalwijk, wellicht met Contador

Alberto Contador overweegt mee te doen aan de Eneco Tour (foto: ANP).

WAALWIJK - De Eneco Tour-wielerronde start dit jaar in Waalwijk. Dat heeft de gemeente donderdag bekend gemaakt. De eerste etappe gaat waarschijnlijk naar Middelburg, al moet de Middelburgse gemeenteraad daar nog zijn goedkeuring aan geven.

    
De status van startplaats kost de gemeente Waalwijk 20.000 euro. De Eneco Tour duurt van 6 tot en met 12 augustus. De etappe van 9 augustus finisht in Bergen op Zoom. De etappe van 10 augustus start in Hoogerheide.

Alberto Contador
Het zou kunnen dat Alberto Contador meedoet aan de Eneco Tour. Contador zit nu nog een schorsing uit vanwege dopinggebruik tijdens de Tour de France van vorig jaar. Maar die schorsing loopt vlak voor de start van de Eneco Tour af. Contador heeft al aangegeven dat hij overweegt deel te nemen aan de Eneco Tour
.

Raadslid verrast: grasmat in Bruisend Dorpshart is echt geen 1 april- grap

KAATSHEUVEL – Veel inwoners zijn verrast door het plan om het al lang braakliggende terrein van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel tijdelijk te voorzien van een gras­mat. Dat geldt zelfs voor fractie­voorzitter Jan Brekelmans van coa­litiepartij Lijst Loon op Zand. „ Ik dacht echt dat het een 1 april- grap was van de gemeente.” Maar bij na­vraag blijkt er toch echt gras inge­zaaid te gaan worden op de nu nog kale zandvlakte. Geen 1 april- grap dus.

Kaatsheuvel krijgt tijdelijk een groen centrum, omdat de plannen voor het Bruisend Dorpshart fors vertraagd zijn. Het wachten is nog altijd op de eerste bouwactivitei­ten.
En het is nog altijd niet be­kend hoe het nieuwe Kaatsheuvel­se centrum er precies uit komt te zien. Wel gras, geen bouwactivitei­ten. Dat voedt het cynisme van veel Kaatsheuvelnaren.

VVD-raadslid Corné van den Dries hekelde dinsdagavond de informa­tievoorziening
en communicatie
over het miljoenenplan.

Volgens hem geven de borden aan de hekken bij het dorpshart goed aan hoe veel inwoners over het Bruisend Dorpshart denken. Ook de plannen voor het gras zorgen weer voor de nodige creativiteit. Zo hangt sinds kort een bord met de tekst:
‘ Hier komt mijn bruisende dorpsgeit. Gelieve hem te voederen’.


Voor de zekerheid, dat is dus wel een grap.

Technische staf De Valk stapt op

De Valk moet het de resterende 5 wedstrijden in de competitie doen zonder haar technische staf. Hoofdtrainer Paul van der Palen en zijn assistenten hebben na een gesprek met de spelersgroep besloten om per direct te stoppen.

maandag, april 02, 2012

Ingezonden

Groot benefietfestival voor KanjerGuusje en Verstandelijk Gehandicapten Midden-Brabant

Bevrijdingsdag in Kaatsheuvel wordt dit jaar een groots feest. Op 5 mei wordt Festival Loyaal gehouden bij Chalet Fontaine te Kaatsheuvel om geld in te zamelen voor twee goede doelen: Stichting KanjerGuusje en Stichting Verstandelijk Gehandicapten Midden-Brabant.
Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. Wel wordt voor bepaalde activiteiten een bijdrage gevraagd. Tijdens deze dag staan onder andere de volgende activiteiten op het programma:

Wereldrecord touwtrekken
Het festival start om 11 uur met de wereldrecordpoging touwtrekken. Luuk Broos, ondernemer en eigenaar van Chalet Fontaine, heeft diverse wereldrecords op zijn naam staan. Op 5 mei wordt onder leiding van Luuk Broos en Karel Brouwers van Easy Fun Events.nl een poging ondernomen om het wereldrecord touwtrekken te verbreken. ‘Meer dan 2 kilometer touw door het centrum van Kaatsheuvel en meer dan 1300 deelnemers, dus zorg dat je om 11 uur in het centrum van Kaatsheuvel bent en help mee het wereldrecord te verbreken. Dat is wat we nodig hebben. Samen gaan we het record verbreken. Samen met zoveel mogelijk mensen. Zoals we ook samen de schouders eronder moeten steken voor de hulp aan kinderen met kanker en mensen met een verstandelijke handicap’, zegt Luuk Broos.
Op 5 mei heeft u maar 1 afspraak in uw agenda staan
"touwtrekken Hoofdstraat 11:00 uur" . Het mooiste zou zijn als iedereen de straat opkomt, om zo het wereldrecord touwtrekken op onze naam te zetten.
Activiteiten voor kinderen
Na de poging om het wereldrecord te verbreken barst het festival los. Er zijn veel activiteiten voor kinderen. Schminken, ponyrijden, ballonnenclowns, springkussens en meer.
Zeskamp
Bedrijven, verenigingen, families, iedereen kan deelnemen aan een zeskamp. Ieder team bestaat uit maximaal tien personen; volwassenen en kinderen kunnen natuurlijk ook samen een team vormen. "We roepen elk team op om sponsors te vinden voor onze goede doelen. Zo betaalt elk team haar eigen inschrijfgeld dat honderd procent terecht komt bij de goede doelen" aldus Jörn Ketelaars, een van de organisatoren.
Natuurlijk zijn er ook fantastische prijzen te verdienen. Het meest originele team (denk hierbij aan naam, kleding etc) wint een ballonvlucht. Ook het team dat het meeste geld ophaalt verdiend een leuke prijs.
Teams kunnen zich inschrijven via de website www.festivalloyaal.nl
De sluitingsdatum voor inschrijving is 25 april.’


Feestavond
Aan het einde van de middag eindigt de zeskamp en begint een feestavond met optredens van artiesten. De organisatie hoopt binnenkort klinkende namen bekend te maken. De feestavond eindigt om 22 uur.
Sponseren en contact
Bedrijven en organisaties kunnen het festival sponseren. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.festivalloyaal.nl. Contact is mogelijk per e-mail info@festivalloyaal.nl of per
telefoon 0416-857257. De organisatie wil graag meedenken over sponsormogelijkheden.
Goede doelen
Stichting KanjerGuusje ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten. Meer informatie is te vinden op www.stichtingkanjerguusje.nl.

Stichting Verstandelijk Gehandicapten Midden-Brabant biedt op een professionele manier ontspanning aan de inwoners van de regio Midden-Brabant met een verstandelijke handicap. De website van deze stichting is www.verstandelijkgehandicaptenmb.nl



Receptie met foto-expositie over 70 jaar DES



Een van de eerste damesteams van DES uit begin jaren veertig. Bovenste rij v.l.n.r.: Dini Schalken, Gerdy van der Wee, Lenie Snoeren, Cor van Helsland, Luus Beekmans, Adri Mallens, Jo Dekkers en Antoinette Teurlings. Onderste rij v.l.n.r.: Ied van der Linden, Jo Borsten, Corrie Beekmans, Cor Teurlings, Jo Span en Helma Mallens.


KAATSHEUVEL – Hockeyclub MHC DES bestaat 70 jaar en viert dat op Tweede Paasdag, maandag 9 april. Onder meer met een receptie, activiteiten voor de jeugd en een unieke foto-expositie over de historie van de club. Iedereen is welkom.

Heemkundekring de Ketsheuvel heeft speciaal voor het 70-jarig bestaan van de hockeyclub een foto-expositie samengesteld, die slechts eenmalig wordt getoond. Bezoekers kunnen genieten van een groot aantal foto’s uit de periode 1942-2012. Opgediept uit de archieven van de heemkundekring en van DES.

Talloze Kaatsheuvelse families

De expositie toont onder meer beelden uit de beginjaren, toen het veld van DES nog gelegen was in het voormalige RK Sport- en Wandelpark, op de plaats waar nu de Efteling huist. Kees Grootswagers van de heemkundekring: “De hockeyclub kent een opmerkelijke start in het oorlogsjaar 1942. Met de kleuren oranje en wit werd meteen de toon gezet richting de Duitse bezetter.”

Er zullen volop foto’s te zien zijn van teams, wedstrijden en clubactiviteiten door de jaren heen, waarbij talloze Kaatsheuvelse families als Schraauwers, Vrinten, Mallens en Roestenberg de revue passeren. Maar er is ook ander materiaal te zien. Kees: “We tonen bijvoorbeeld een keeperoutfit zoals die in de beginjaren van DES werd gebruikt, met bamboe legguards en klompen. De huidige jeugd zal verbaasd staan, maar voor oud-leden is het beslist een feest van herkenning.”


Voor iedereen toegankelijk
De foto-expositie en de receptie van DES zijn gratis te bezoeken op Tweede Paasdag van 16.00 tot 19.00 uur in het Mandemakers paviljoen aan de Eikendijk in Kaatsheuvel. Iedereen is welkom: leden, familie, vrijwilligers en sponsors, maar zeker ook oud-leden en andere belangstellenden. De jeugd kan Paaseieren zoeken en zich uitleven op Knotshockey.
 

 

Spinning dag bij Keth’s Body Centre te Gilze brengt 5050 euro op voor TESS

Op zondag 1 april stapten om half negen de eerste spinners al binnen. Ze stonden te trappelen van ongeduld van de aftrap te doen als de eerste van 8 groepen. Hun start was om negen uur. Zelfs op dit vroege tijdstip hadden de spinners over belangstelling niet te klagen. Om tien uur arriveerde Evert van der Zee. Evert is een video instructeur van Visual Sports. Veel spinnens doen hun uurtje spinning al jaren op video beelden van Evert. Op deze dag doet hij 2 sessies live en zonder film. Dat Evert er was zorgde voor nog meer enthousiasme, veel deelnemers die in zijn les wilden fietsen en ook heel veel supporters op. Evert, die belangeloos uit Arhnem was overgekomen,  stelde de spinners en bezoekers niet teleur. Vol vuur en elan bracht hij zijn power over op de spinners en kreeg ook het publiek mee.

De spinners verrasten de organisatie met enveloppen waarin niet alleen het inschrijfgedl zat maar ook een bedrag waarvoor zij zich hadden laten sponsoren. Ook dit jaar droegen de vaste sponsoren Ad Spapens Brood en banket, JumpyJoy attractieverhuur, Copy Plus, Bloemsierkunst de Roozelaar en Horeca Groothandel Tilburg BV bij aan deze dag door hun producten gratis beschikbaar te stellen.


 Kethlin Biemans:  “Het is geweldig om steeds maar weer die mooie successen terug te lezen op de website van de stichting. Zo mooi om te lezen hoe de dolfijnondersteunde therapie de kinderen met hun beperking beter maakt in hun dagelijks functioneren.  Als je dan ook nog weet dat het bestuur, zonder een cent voor hun werk te krijgen, heel veel uren in de stichting steekt dan is het voor mij maar een kleine moeite om een spinning dag te organiseren zodat wij ze aan meer financiële middelen kunnen helpen om het doel van de stichting te kunnen realiseren”.


Nadat om vijf uur de laatste spinners de douche opzochten werd er nog even nagepraat en kon de organisatie het geld gaan tellen. Tot grote verbazing en verrassing van de organisatie kon het indrukwekkende bedrag van maar liefst
€ 5050,00 aan stichting Tess worden overhandigd. Een super resultaat zeker als je weet dat Keth’s Body Centre maar 11 spinners per uur kan plaatsen.

Over stichting Tess:

Stichting Tess is een organisatie die dolfijnondersteunde therapie voor kinderen met het syndroom van down, autisme of een andere al dan niet aangeboren verstandelijke en/of motorische beperking bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Centre mogelijk te maken. Deze therapie heeft bewezen een belangrijke aanvulling in de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met beperkingen te zijn en voor een hogere kwaliteit van leven voor kind, ouders en hun omgeving te kunnen zorgen. Voor meer informatie over de stichting en hoe te steunen: www.stichtingtess.nl




Mutsaers haakt af bij hotelplan Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De horecafamilie Mutsaers haakt af bij het project voor de bouw van een hotel aan de Horst in Kaatsheuvel. Pepping Bouw en Mutsaers hebben maaandagochtend besloten de samenwerking te beëindigen.

 Het betekent nog niet het einde van de plannen. Volgens Pepping Bouw hebben zich al andere serieuze kandidaten gemeld om het hotel te gaan exploiteren. Met die partijen worden binnenkort nadere gesprekken gevoerd.

Of de plannen nu fors vertraagd worden, durft het Kaatsheuvelse bouwbedrijf niet te zeggen. Het verwacht in ieder geval niet dat de bouw van het hotel voor eind van volgend jaar start.
De huidige moeilijke economische tijd is één van de redenen voor Pepping en Mutsaers om de samenwerking te beëindigen.

zondag, april 01, 2012

Grote attractieparken verhogen prijzen


EINDHOVEN - Het pretparkseizoen staat weer voor de deur. Aanleiding voor Omroep Brabant om de prijzen onder de loep te nemen. Daaruit blijkt dat vooral de entree van grote attractieparken stijgt.
Van de grote jongens springt vooral safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek er met een stijging van vijf procent uit. Voor een kaartje moeten bezoekers 21 euro neerleggen, terwijl dat eerst 19,95 euro was. Het park wil zo de bouw van het nieuwe tijgerverblijf naar eigen zeggen compenseren. De uitbreiding is noodzakelijk, omdat gasten dat volgens de Beekse Bergen wensen.

Efteling
Ook andere grote parken vragen meer geld. Bij de Efteling in Kaatsheuvel kost een kaartje een euro meer. Dat komt neer op 35 euro in het hoogseizoen en 33 euro in het laagseizoen. De aanleiding van de prijsstijging is volgens het pretpark de economische crisis en de investeringen in nieuwe attracties. Behalve de Efteling verhoogt ook kinderdierentuin Dierenrijk in Nuenen de entreeprijs met een halve euro naar 16 euro.

Kleine parken
De kleinere parken houden daarentegen hun prijzen gelijk, blijkt uit de rondgang. Voor Billy Bird Hemelrijk in Volkel, dierenpark De Oliemeulen in Tilburg, Zoo Parc Overloon, Best Zoo in Best en het Historisch Openlucht Museum in Eindhoven blijven de prijzen onveranderd. Volgens Angela Tops van het Historisch Open Lucht Museum komt dat door de concurrentie. Ook de economische crisis speelt volgens haar een rol. "De consument kan zijn euro maar een keer uitgeven."

DESK en "Baronnen' delen punten



Kaatsheuvel –  DESK en Baronie (Breda) hebben zondagmiddag de punten gedeeld. Het bleef 0-0, een uitslag waar beide ploegen niets mee opschoten. De baronnen waren erop gebrand om  met drie punten uit Kaatsheuvel te vertrekken. “Jullie hebben bij ons drie punten gestolen, die komen we nu terughalen”, sprak de leider van de Bredanaren voor aanvang.  Maar de trainer van DESK heeft zes jaar bij Baronie gewerkt en kent de club als geen ander. Vandaar dat de technische leiding van de Bredase club er niet gerust op was.  En terecht. DESK had na twintig minuten  al met 2-0 voor moéten staan. Spits Houseyin Efe mistte twee opgelegde kansen. Zelfs toen hij alleen voor doelman Van Sant kwam presteerde de spits de bal nog over het doel te schieten. 

DESK was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Het speelde fris vooral het middenveld stond als een huis.  Alleen verzuimde men  de opgelegde  kansen af te werken.   Na de thee zag het publiek een heel ander Baronie. Trainer Jack Sweres  etaleerde een heel ander tactisch plan op de mat en de Bredanare kregen, net als DESK (in het eerste bedrijf) opgelegde kansen. Maar door schitterend keerperswerk van de jonge Kaatsheuvelnaar, Tom van Brakel (17) kwamen de gasten niet tot scoren. Beide ploegen kregen nog kansen maar de wedstrijd eindigde in een remise. “Het Baroniekamp was teleurgesteld. De ploeg staat maar vier punten af van degradatiegrens.

Uitblinker Marc Corman, die bij DESK blijft, en heer en meester was op het middenveld, zwakte zijn prestatie meteen af. “De laatste weken komt het team steeds beter in vorm. Dat heeft zeker niets t mijn spel te maken”. Volgens Corman wil de groep weer knokken voor elkaar en is de sfeer na enkele omzettingen prima”.

Trainer Ad van Seeters was het met Corman eens. “Het is bepalend op welke plaats je staat op de ranglijst”. Volgens de trainer heeft hij een prima middenveld (waarvan Corman deel uitmaakt). Van Seeters: “Zonder iemand tekort te doen steken deze jongens zo enorm veel energie en passie in de wedstrijd, en dat alles gesteund door een uitmuntende doelman van 17 jaar, dat is geweldig. Het enige wat nog ontbreekt is twee spitsen die ook echt iets met een steekpassdoen.   Tweede Pinksterdag gaat DESK er weer voor . “We knokken voor elk punt voor deze fantastische club. Jammer dat we in de competitie zo weinig geluk hebben gehad”.     

Vechtpartij Efteling: drie man gepakt

TILBURG - Vanwege een vechtpartij in de Efteling zijn vrijdagmiddag rond 16.45 uur drie mannen van 14, 15 en 20 uit Temse (België) opgepakt.

Eerder die middag zou een woordenwisseling zijn ontstaan tussen twee groepen jongeren, in de wachtrij voor een attractie. De drie verdachten zouden enkele jongeren uit de andere groep hebben geslagen, toen die de attractie uit kwamen lopen.

Twee van de slachtoffers moesten in het ziekenhuis behandeld worden, aan een tand door de lip en vanwege gekneusde ribben. Beveiligers van de Efteling pakten de drie verdachten op, daarbij geholpen door een politieman in zijn vrije tijd.