Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 31, 2008

37- ste Avonddriedaagse zit er weer op

Kaatsheuvel - Het zit er weer op voor de 1285 deelnemers aan de Avonddriedaagse in Kaatsheuvel. De afgelopen dagen liepen ze afstanden van 5-10 of 15 kilpmeter. De wandelaars werden feestelijk ingehaald op het Wilhelminaplein. De hele stoet vertrok daarna naar het Mauritsplein.

TweeSteden maakt winst

TILBURG/Waalwijk - Het TweeSteden ziekenhuis heeft het afgelopen jaar afgesloten met een positief financieel resultaat van 2,3 miljoen euro.

Dat is te danken aan een groei van de productie en een grotere toeloop naar het ziekenhuis.

Dit blijkt uit het jaarbericht 2007 van het ziekenhuis over de bedrijfsresultaten van de vestigingen in Tilburg en Waalwijk.

We zijn heel erg tevreden, zowel over de omzetten als over de totale sfeer rondom en in het zieken huis", zeggen Peter de Zwart en Loeks van der Veen, voorzitter en lid raad van bestuur.

De jubel over de 'mooie buffer' die het ziekenhuis heeft opgebouwd, is echter direct getemperd door nieuwe kortingen uit Den Haag. "Die gaan ons 1,9 miljoen euro kosten", zeggen de heren.

Kaatsheuvelse bekladt ramen instelling met spuitbus

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag rond 14.00 uur in de Grotestraat een 39-jarige vrouw uit Kaatsheuvel aangehouden voor het spuiten van graffiti. Medewerkers van een gemeentelijke instelling troffen de vrouw, nadat haar de toegang tot het gebouw geweigerd was buiten aan. Op dat moment was ze bezig graffiti te spuiten op één van de ramen van de instelling. Gewaarschuwde agenten namen de vrouw over en brachten haar naar het bureau. De vrouw verklaarde dat haar actie een kreet om aandacht was.

“De 5 girls”, geen saai grotemensenboek.



Kaatsheuvel - Vijf meisjes van groep zes van basisschool De Kinderboom hebben geheel zelfstandig een boek geschreven. “De 5 Girls”, is zeker geen saai grote mensenboek, met “ik hou van jou”, zoals mamma die altijd zit te lezen, maar een spannend kinderboek vol met avonturen”, vertelt Elise Dingemans(10).

In januari kwamen Pooja( van den Bogaart 10)(10) en Elise(10), op het idee om een verhaal te gaan schrijven. Wat later vroegen ze de andere drie meisjes van groep zes erbij om mee te helpen en uiteindelijk werd het een compleet boekwerkje.

De vijf, die in het boek hoofdpersonen van achttien jaar zijn wonen in een villa en besluiten op vakantie te gaan naar Turkije. Ze missen het vliegtuig en tot hun grote schrik heeft het vliegtuig twee jaar vertraging. De vijf besluiten te voet te gaan. Ze komen gaan via België, Spanje en Frankrijk en beleven daar doldwaze avonturen. Natuurlijk ontbreekt ook de liefde niet. Lotte: “Ik lig op het strand en ik kom een knappe jongen tegen. Hij heet Jarno. Dan val ik flauw en word ik verliefd en geven we elkaar onder water een kus”. Even later vertelt ze met een kleur op haar gezicht dat ze nu al verkering heeft met Jarno. Na een lang avontuur komen uiteindelijk toch in Turkije aan. De inhoud wordt verder geheim gehouden. Alleen dat ze aan het einde vijf handen op elkaar leggen en gezamenlijk roepen “De 5 girls”, willen ze nog wel kwijt.

Bijna alle vijf willen ze schrijver worden. “Net zo goed als Carry Slee”, zegt Roos. De vijf voelen wel iets voor om hun boek te gaan verfilmen. “Maar dan moet je in in de film douchen en dat wil ik niet” zegt Roos(9). Ook liggen er al plannen klaar het tweede deel. Als het doorgaat is de titel is al bekend: “ De Vijf Girls en een nichtje”. Over de inhoud willen de meiden nog niets kwijt.

Juf Mascha Krol is trots op “haar” meiden. “Ik heb ze helemaal hun eigen gang laten gaan. Het enige wat ik gedaan is bij de kinderen thuis langsgegaan om de teksten op een USB-stick te zetten”. Verder heeft ze de omslag, de opmaak en de foto’s gemaakt. “Maar ik heb niets uitgetypt of gecorrigeerd. Het boek wordt uitgegeven met de spelfouten er nog in” Het boek kost 3 euro en de opbrengst gaat naar een actie van Z@ppelin om bibliotheken te bouwen in arme landen. Kathy Spierenburg van kom op 18 juni de cheque in ontvangst nemen. Het is te koop bij basisschool “De Kinderboom, Vecht 15 in Kaatsheuvel, telefoon 0416-279280

vrijdag, mei 30, 2008

Bewoners Rosagaerde verhuizen snel

KAATSHEUVEL - Bewoners en personeel van verzorgingshuis Rosagaerde maken zich op voor de verhuizing naar een tijdelijk onderkomen bij De Vossenberg, het andere zorgcentrum in Kaatsheuvel.

Woensdag gaan alle mensen en spullen over. Op deze dag van de verhuizing worden de ruim veertig bewoners van Rosagaerde opgevangen in het Antoniushof in Waalwijk. 's Avonds moet hun nieuwe onderkomen bij De Vossenberg klaar zijn.

De verhuizing is nodig, omdat het huidige Rosagaerde wijkt voor nieuwbouw. De bouw aan de Europalaan begint naar verwachting in september en zo'n vijftien maanden later is het nieuwe complex klaar. De bewoners kunnen dan na een kleine twee jaar van De Vossenberg weer terug naar Rosagaerde.

De Efteling als inspiratiebron

KAATSHEUVEL - Het moet een bijzonder attractiepark worden in de omgeving van de stad Hummené in Slowakije. Een natuurrijk park van zo'n 450 hectare, gebaseerd op Oost-Europese sprookjes, en attracties als een houten achtbaan. Het klinkt een beetje als de Oost-Europese variant van De Efteling.

Maar dat is echt niet zo, benadrukt Guido van Daele. Hij is directeur van Darc Leisure, het bedrijf dat het plan van de grond probeert te krijgen. " De Efteling is veel groter van opzet. Je zult bij ons ook geen Slowaakse Holle Bolle Gijs zien."

Hoe is het om een groot attractiepark binnen de gemeentegrenzen te hebben? Dat wil een groep Slowaakse burgemeesters uit de omgeving van Hummené wel eens weten. Daarom is ze speciaal naar Kaatsheuvel afgereisd. Woensdag brachten ze als 'toeristen' een bezoek aan de Efteling.

Nu, een dag later, is het Slowaakse gezelschap te gast op het Kaatsheuvelse gemeentehuis. Ook de ambassadrice van de Slovak Republic in Nederland, Oksana Tomová, is er om meer te horen over de gemeente Loon op Zand, en de Efteling in het bijzonder.

"De Efteling trekt jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers", vertelt burgemeester Ria van Hoek. Via de onmisbare hulp van de tolk dringt dat getal tot de Slowaakse gasten door. Enkele burgemeesters knikken bewonderend. Dat is nog eens een inkomstenbron. En extra geld, dat kunnen ze in dit oostelijk deel van Slowakije goed gebruiken.

"Het gaat ze economisch niet voor de wind", verduidelijkt Van Daele. "Daarom wordt nu ook ingezet op toerisme. " Hij durft niet te voorspellen hoe snel het attractiepark er in Slowakije kan komen. "De mensen daar hebben nog veel vragen. Vandaar ook deze trip."

Het bevalt burgemeester Kostilnik Vladimir van Hummené (35.000 inwoners) in ieder geval goed in Kaatsheuvel. Hij wil meteen spijkers met koppen slaan. Als het aan hem ligt, komen de Loonse burgemeester en wethouders in september naar Slowakije. Ze kunnen dan meteen een samenwerkingsovereenkomst tekenen tussen de gemeenten Loon op Zand en Humenné. Dat gaat zijn Nederlandse collega, Ria van Hoek, wel erg snel. "Eerst maar eens elkaar verkennen. Maar ik bewonder uw voortvarendheid. Daar kunnen we in Nederland weer wat van leren."

donderdag, mei 29, 2008

Oplossing gezocht voor grote burenruzie

Kaatsheuvel - Bij zeven grote burenruzies in de gemeente Loon op Zand zijn buurtbemiddelaars ingezet.

De vrijwilligers proberen een eind te maken aan de onderlinge spanningen. Het is geen eenvoudige opdracht, aldus Hans Luijben van welzijnsorganisatie Mozaïek in Waalwijk. Hij coördineert het project 'buurtbemiddeling'. "Sommige burenruzies zijn al jaren aan de gang. Dat maakt veel emoties los. Positief is dat de meeste partijen bereid zijn om de bemiddelaars te ontvangen."

Het project buurtbemiddeling loopt al enkele jaren in de gemeente Waalwijk. Maar voor Loon op Zand is het project nieuw. Daar gaan nu ook vrijwilligers bemiddelen bij burenruzies, die bijvoorbeeld gaan over geluids-, honden- of parkeeroverlast. Er is in de gemeente Loon op Zand gestart met zeven 'zaken': drie in Kaatsheuvel, drie in Loon op Zand en één in De Moer. "Het gaat hier om ingewikkelde burenruzies, die zich al jaren voortslepen. Daar zetten de bemiddelaars nu hun tanden in. Een lastige klus, maar niet geschoten is altijd mis", aldus Luijben.

Als mensen buiten zitten, laaien conflicten vaker hoog op. Daarom is de verwachting dat de bemiddelaars het de komende tijd drukker krijgen, nu de zomer in aantocht is. Voorlopig gaat Mozaïek voor de gemeente Loon op Zand uit van zo'n twintig bemiddelingen in het eerste jaar. Vaak zijn het woningcorporaties, politie en soms ook particulieren, die de zaken aandragen. De groep bemiddelaars voor Waalwijk en Loon op Zand telt nu twaalf vrijwilligers. Luijben hoopt dat meer mensen zich als bemiddelaar aan willen melden.

Efteling meest bezochte dagattractie

LEIDSCHENDAM (ANP) - De Efteling heeft de nummer 1-positie op de lijst van populaire dagattracties heroverd op de rondvaarten in Amsterdam. Vorig jaar bezochten 3.240.000mensen het attractiepark in Kaatsheuvel.

Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde top 20 die het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen heeft opgesteld.

De rondvaarten in Amsterdam, die in 2007 de jarenlange hegemonie van De Efteling doorbraken, staan nu weer op nummer twee. Het verschil met de Efteling is erg klein: 3.205.000 mensen maakten een tochtje door de grachten van de hoofdstad.

Het NBTC vermoedt dat het herstel van De Efteling mede verband houdt met de opening van een nieuwe attractie, De Vliegende Hollander. Deze impuls had het amusementspark nodig, want tussen 2002 en 2006 daalde het aantal bezoekers van 3.417.000 naar 3.240.000.

De top 5 wordt gecompleteerd door Diergaarde Blijdorp in Rotterdam met 1.560.000 bezoekers, het Van Gogh Museum in Amsterdam (1.550.000) en Burgers' Zoo in Arnhem (1.505.000).

Scooterrijder gewond

Kaatsheuvel – Een 16 jarige scooterrijder uit Kaatsheuvel raakte gewond bij een ongeluk op de van der Duinstraat in Sprang-Capelle. Hij kwam ten val door het natte, gladde wegdek en gleed daarna tegen een stilstaande auto.

Actie tegen kraken trucks in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Inbrekers en vandalen moeten worden geweerd bij het parkeerterrein voor vrachtwagens aan de Amerikastraat in Kaatsheuvel. De gemeente Loon op Zand neemt hiervoor extra maatregelen, zoals het plaatsen van een heh een het aanpakken van het groen. De politie houdt het terrein de laatste tijd al in de gaten. Nu zetten vrachtwagenchauffeurs hun vrachtwagens vaak niet op de speciale parkeerplaats bij de visvijver, uit angst voor inbraken en vernielingen. De vrachtwagens staan nu op de openbare weg en dat zorgt voor overlast. De gemeente wil een hek gaan plaatsen tussen de parkeerplaatsen en de achterliggende groenvoorziening. “Zo sluiten we de vluchtroute af”, aldus wethouder Wim Aussems. Verder zijn er ideeën om een beveiligingsbedrijf te laten surveilleren.

Kaatsheuvelse tassen voor de EK-vedetten van Oranje

KAATSHEUVEL - Het Kaatsheuvelse bedrijf Wim Mutsaers, dat gevestigd is aan de Verzetstraat, heeft de opdracht gekregen om voor spelers en begeleiders van het Nederlands Elftal zestig luxe tassen te maken.

Het geld dat daarmee gemoeid is, blijft onbesproken. "Ik krijg gewoon mijn prijs", aldus Mutsaers. "Als een overnachting voor één speler 500 euro kost, dan begrijp je wel dat ze hier niet zo moeilijk over doen."

De tassen van de begeleiders, Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooij liggen te pronken op tafel. "Van die twee weet ik zeker dat ze bij de selectie zitten", vertelt Mutsaers, die geen speciale actie heeft ondernomen om de opdracht te krijgen. "Dit is gewoon door mond-tot-mond-reclame gekomen." Mutsaers kreeg de opdracht een functionele tas te maken voor een laptop, een mobiele telefoon en een krant. "Ze moeten natuurlijk kunnen mailen en chatten." De schoudertassen zijn met de hand gemaakt en voorzien van een echtheidscertificaat. "Wij zijn een duurzaam bedrijf, dus we hebben alleen ecologisch leer gebruikt", aldus Mutsaers. De buitenkant is minutieus voorzien van de naam van de eigenaar van de tas. "Als de spelersbus aankomt, dan kijken jullie naar de spelers, en ik naar de tassen", lacht de eigenaar van de tassenfabriek, wiens meeste klanten uit het westen van het land komen. "De Brabanders vinden ons product vaak te duur", aldus Mutsaers. Tot zijn kring van vaste klanten behoren enkele ministers en beroemde advocaten.

Omdat het ontwerp functioneel is gehouden, denkt Mutsaers dat de spelers zijn tas ook na het EK in ere zullen houden. "Dat is het mooie aan deze opdracht."

woensdag, mei 28, 2008

Efteling-directeur ondescheiden



Zojuist ontving de heer drs. R.R.H.M. van der Zijl de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau én de Gemeentelijke zilveren erepenning uit handen van burgemeester mevrouw Van Hoek-Martens. Hij ontvangt deze onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Efteling, maar ook vanwege de vele werkzaamheden in branche- en koepelorganisaties op het gebied van attractieparken en vrije tijd. De heer Van der Zijl neemt vanmiddag afscheid als directievoorzitter van de Efteling bv.

Gemeentelijke zilveren erepenning.
De Efteling trekt jaarlijks grote bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland. Dit straalt mede uit op de gemeente op velerlei vlak. Onder leiding van de heer Van der Zijl is er sprake geweest van grote en nieuwe positieve impulsen voor de plaatselijke economie, werkgelegenheid en samenleving. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Winter Efteling, de komst van nieuwe attracties en de oprichting van een detacheringsbedrijf. Daarnaast heeft hij door zijn overige (bestuurs-) functies een grote maatschappelijke betrokkenheid aan de dag gelegd. Het college wil hiervoor zijn erkentelijkheid betuigen door het toekennen van een gemeentelijke onderscheiding.

Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau
De heer Van der Zijl heeft zich ook op een groot aantal fronten buiten het eigen bedrijf ingespannen. Hij deed dat vanuit zijn visie dat voor de ontwikkeling en de continuïteit van de Efteling niet alleen een sterk eigen product van wezenlijk belang is, maar ook een toeristisch/recreatief aantrekkelijke regio en een hoog kwaliteitsniveau binnen de branche.

Vol programma Wereldwijd Loon op Zand

Vol programma Wereldwijd Loon op Zand

Loon op Zand - Aanstaande zondag 1 juni zal in Loon op Zand wordt rondom de Kuip aan de Klokkenlaan van 13.00 tot 18.00 uur het jaarlijkse festival Wereldwijd worden gehouden. Diverse instellingen en organisaties, die projecten ondersteunen in landen, waar de mensen die het minder getroffen hebben dan wij in Nederland zullen zich presenteren.

Er is veel muziek en zijn er standjes met lekkere hapjes en drankjes en spullen bekijken en kopen uit alle delen van de wereld. Dit jaar vinden de optredens plaats op twee podia. Ook de jeugd zal een bijdrage leveren in het programma met het reeds traditionele Zing je Ding, en met gedichten, die in het kader van het basisscholenproject van de stichting Wereldwijd zijn gemaakt.

De middag wordt geopend door “De Levensgenieters”, die met hun repertoire aan willen sluiten bij de Wereldwijd-gedachte. Verder kan het publiek genieten van optredens van de Zuid-Amerikaanse dansgroep Latina4life. Er is een spectaculaire capoeira-show van de Indian Magic&Dancing Dolls te zien. Capoeira is Braziliaanse vechtdans die uit de tijd van de Afrikaanse slavernij in Brazilië stamt. Bijzonder is het optreden van de Indian Magic and Dancing Dolls , een mystieke show vol Indiase magie en dansende poppen. Trucs, dans, muziek en prachtige kostuums. Een magische vibe die het publiek van begin tot eind blijft boeien. Deze theatergroep van 12 jonge hindoepoppenspelers en moslimmagiers combineren hun artistieke erfgoed. Verder zijn er presentaties van muziekinstrumenten en workshops capoeira door de stichting TODOS. Ook kunnen de bezoekers oude shirts of tasjes laten beschilderen of meedoen aan percussieworkshops. De toegang is gratis.

Straatspeeldag Pannenhoef



Straatspeeldag Willem de Zwijgerlaan

Actie tegen inbraken bij trucks in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Inbrekers en vandalen moeten worden geweerd bij het parkeerterrein voor vrachtwagens aan de Amerikastraat in Kaatsheuvel.

De gemeente Loon op Zand neemt hiervoor extra maatregelen, zoals het plaatsen van een hek en aanpakken van het groen. De politie houdt het parkeerterrein de laatste tijd al extra in de gaten.

Nu zetten vrachtwagenchauffeurs hun trucks vaak niet op de speciale parkeerplaatsen tegenover de visvijver, uit vrees voor vernielingen en inbraken. De vrachtwagens staan dan op de openbare weg geparkeerd. Dat zorgt voor overlast.

dinsdag, mei 27, 2008

'Tonpraotklinnik' van start in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kaatsheuvel krijgt zijn eigen Tonpraotklinnik. De beginnende tonpraoter kan hier de eerste kneepjes van het vak leren.

De klinnik wordt gegeven door twee tonpraotveteranen: Thoe Weijters uit Kaatsheuvel en Peter Ritsema uit Loon op Zand. De 'klinnik' moet Kaatsheuvelse grappenmakers over de streep trekken om ook de ton in te stappen. Zo blijft een traditie in ere. De deelnemers worden ondersteund op hun weg naar de Kaatsheuvelse ton. Eén belangrijke tip geven de initiatiefnemers al prijs: de humor ligt op straat. Wie meer wil weten over de 'klinnik', kan woensdag 2 juli om 20 uur terecht bij een informatieavond in zaal De Werft.

Loonse gehandicapten beoordelen evenementen op toegankelijkheid

KAATSHEUVEL - Het Gehandicaptenplatform Kaatsheuvel/Loon op Zand/De Moer (KLM) gaat grote evenementen toetsen op toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Als eerste evenement is afgelopen zondag de braderie van het Pleinfestival aan een onderzoek onderworpen.

Volgens het platform KLM heeft de organisatie van het Pleinfestival goed rekening gehouden met bezoekers in een rolstoel of op een scootmobiel. De stands waren goed bereikbaar, evenals de meeste kermisattracties. Maar een aantal andere punten was wel voor verbetering vatbaar. In zowel de Hoofdstraat als op de Markt stond een toiletwagen, alleen ontbrak een wc voor mindervaliden. Na veel zoekwerk vonden de leden van het platform zo'n toilet in het gemeentehuis: in een donker gangetje tussen garderobehekken en stoelen. Het was overigens niet de bedoeling dat bezoekers het gemeentehuis in gingen, kregen leden van het platform te horen.

Voor het visueel beperkte lid van het Gehandicaptenplatform was het onmogelijk om zelfstandig het Pleinfestival te bezoeken, luidt de conclusie. Onder meer de water- en afvoerslangen van de bier- en eetkramen op de Markt en de reclameborden en kledingrekken vormden flinke obstakels. De stroomdraden van de attracties waren wel goed afgedekt met rubber matten. Het Gehandicaptenplatform is te spreken over de medische zorg bij het evenement.

De organisatie van het Pleinfestival wil graag met het platform praten om te kijken wat in het vervolg eventueel beter kan

maandag, mei 26, 2008

Bewoners Gouden Kooi schnabbelen er lekker op los

Kaatsheuvel - Zondagmiddag traden de ex-bewoners van De Gouden Kooi op in Chalet Fontaine in Kaatsheuvel. In februari, tijdens de carnaval, waren de miljonairs in spe al eens in het partycentrum geweest en zondag deden ze dat nog eens dunnetjes over.

Met het optreden van Jaap, Brian en Huub ging het dak er af! Seillan detail was dat Huub wel zijn vrouw Claire bij zich had maar Brian zonder zijn liefje Amanda naar het chalet kwam. Oud-bewoner Mike was ook geheel in steil naar Kaatsheuvel gekomen in een echte stretched limo. In de auto had hij geen tekort aan vrouwelijk schoon aldus onze verslaggever.

Naast de bewoners verzorgde de the voice of André Hazes, Michel Bak ook nog een spetterend optreden. Sinds hun vrijlating uit de Villa afgelopen vrijdag zullen de ex-bewoners veelal in het schnabbelcircuit te vinden zijn. Naast de enige echte winnaar 'Terror' Jaap willen ook de andere bewoners een slaatje slaan uit hun bekendheid.

Bron: Blik op Nieuws

Hoefijzer nog altijd niet vol

KAATSHEUVEL - Het wil maar niet lukken om het opvallende bedrijfsverzamelgebouw Het Hoefijzer in Kaatsheuvel vol te krijgen.

Zo'n vijf jaar na de oplevering van het pand aan de Europalaan staat nog altijd een kwart tot eenderde van de ruimtes leeg. Attractiepark de Efteling leek onlangs alle nog vrije ruimtes te gaan huren, maar die deal is op het laatste moment afgeketst. Het bedrijf had uiteindelijk toch meer ruimte nodig.

De vraag naar kantoorpanden is sterk afgenomen, en Het Hoefijzer is daar het levende bewijs van. Op dit moment wordt naar een oplossing gezocht om de ruimtes toch aan de man te brengen.

Gemeente eert oprichter Pleinfestival

KAATSHEUVEL - Mede-oprichter Henk van den Hout van de Stichting Pleinfestival in Kaatsheuvel heeft zaterdagavond van burgemeester Ria van Hoek een gemeentelijke oorkonde gekregen.

Dat gebeurde tijdens de finale van de Taptoe, onderdeel van de 25-ste editie van het driedaagse Pleinfestival.

In 1983 is het evenement begonnen als een braderie. Samen met Jan de Kort en Hommy Dijkstra, beiden overleden, vormde Van den Hout de braderie om tot het grootschalige evenement dat het Pleinfestival nu is. Ook gehandicaptendrumband Prins Maurits was daarbij betrokken.

Voor foto's van de overhandiging kijk enkele logs verder

Een zilveren Pleinfestival met een gouden randje

KAATSHEUVEL - De organisatoren van het Pleinfestival kunnen tevreden terug kijken op het feestweekend.

Maar liefst 40.000 mensen bezochten het driedaagse evenement dat dit keer alweer voor de 25ste keer werd gehouden.

Het meezingfestijn had vrijdagavond aanvankelijk een stroeve start. Tijdens het optreden van Dries Roelvink was het publiek nog tam. "Half 10 is te vroeg om op te treden. De mensen moeten eerst een potje bier op hebben", verontschuldigde de Amsterdammer zich. Hij kreeg gelijk, want later op de avond werden de nummers als Brandend Zand uit volle borst meegezongen. Jos Steenbergen kreeg met Rood van Marco Borsato een koor van enkele duizenden meezingers achter zich. Het spektakel werd afgesloten met een kleurrijke lasershow.

Onder een stralende zon ging zaterdagmiddag de Tienerfestatie van start. Het plein was omgetoverd tot één grote speeltuin. Vooral de Bungy-trampoline was erg in trek. De 6-jarige Jonatan Schalken haalde tot schrik van zijn moeder gemakkelijk een hoogte van vier meter. Voor de kinderen die alle speeltoestellen gedaan hadden, was er een zuurstok of een muntje voor de kermis.

Mede door het mooie weer was de zaterdagavond ook een groot succes. De Taptoe, met gehandicaptendrumband Prins Maurits in het voorprogramma, was een grote reünie van wereldkampioenen. Vooral het optreden van de voor deze gelegenheid samengestelde Silver Celebrationband, een verzameling van zeventig muzikanten die ooit op de taptoe opgetreden hebben, viel bij het publiek bijzonder in de smaak.

De senioren van K. en G. uit Leiden, het Pasveerkorps uit Leeuwarden en Advendo uit Sneek kregen menig applaus van de duizenden bezoekers. De Taptoe werd afgesloten met een prachtig vuurwerk.

Het optreden van Present Danger zaterdagavond bleek een gouden greep. De Kaatsheuvelse band liet zien waarom ze uitgeroepen is tot beste coverband van Nederland. Bij het nummer Nothing Else Matter van Metellica ging het massaal gekomen publiek uit haar dak. "We zijn blij dat we voor ons publiek in eigen dorp nu eindelijk iets terug kunnen doen" aldus Joost Hamers van de band.

Volgens schattingen trok de braderie van zondagmiddag 20.000 bezoekers.

De bezoekers die geen plaats hadden gevonden op een van de terrassen, schuifelden voetje voor voetje door de straten. De vele optredens en de 'grote vogel' waaronder drie mensen konden hangen om een rondvlucht op 68 meter hoogte te maken, trok veel bekijks.

zondag, mei 25, 2008

Foto's Pleinfestival

Om de foto's van het Pleinfestival te bekijken ga dan enkele berichten naar beneden.

Loon op Zand wil snel meer sporters

LOON OP ZAND - Het is de gemeente Loon op Zand veel waard om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen.

Ze houdt daarom een groot onderzoek naar het sportieve klimaat in Loon op Zand. Bewegen de inwoners veel of weinig? En wat zijn de wensen op sportgebied. Een enquête onder 1.500 inwoners moet daar antwoord op geven.

Verder is er overleg met sportclubs, maar bijvoorbeeld ook met ouderenbonden. Het onderzoek moet eind dit jaar leiden tot een sport- en beweegnota van de gemeente.

Loon op Zand wil de mogelijkheden om te sporten verbeteren. Volgens de gemeente is het onderzoek daarvoor van groot belang. In het overleg met de 'sportaanbieders' komen veel zaken aan bod. "Tegen welke problemen lopen ze op? Werken sportclubs al samen met scholen of ouderenbonden? Hoe zit het met vrijwilligers? Dat soort zaken", zegt een gemeentewoordvoerster. "Veel partijen komen hierbij aan het woord: van voetbalclubs, fitnesscentra, golfbaan tot bijvoorbeeld ouderenbonden." De gemeente hoopt verder dat zoveel mogelijk ondervraagden de enquête invullen. Uiteindelijk moet dit alles leiden tot concrete plannen om meer mensen in beweging te krijgen.

Dronken Portugees raakt rijbewijs kwijt

KAATSHEUVEL - Een 27-jarige Portugees is zaterdagochtend op de Duinlaan in Kaatsheuvel aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. De man had zoveel gedronken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren

Kaatsheuvels duo steelt bouwmaterialen

KAATSHEUVEL - De politie heeft vrijdagavond rond 22.30 uur een 24-jarige man en een 19-jarige vrouw, beiden uit Kaatsheuvel, aangehouden wegens diefstal. Surveillerende agenten zagen het tweetal zitten een auto bij een bouwterrein aan de Eftelingsestraatweg.

Bij controle bleken er diverse bouwmaterialen in een doos in de auto te liggen. De spullen waren afkomstig van de bouwplaats. De man en vrouw zijn meegenomen naar het bureau.

Pleinfestival 2008 in beeld

Fotocollage Pleinfestival 2008. Wilt U de foto's van het onderdeel wat U wilt zien
klik dan met de muis op de kleine foto.


Meezingfestijn
plein1 meezingfestijn


Tienerfestatie
plein2 kindermiddag


Sluiting Taptoe
Plein sluiting Taptoe


Optreden Present Danger
plein3 Plein present Danger


Braderie
plein4 braderie

vrijdag, mei 23, 2008

Strijd tegen 'loeiende airco' houdt aan

KAATSHEUVEL - Willy Pullens klinkt uiterst strijdbaar. De Kaatsheuvelse blijft zich fel verzetten tegen de airco op het dak van bedrijfsgebouw Het Hoefijzer in Kaatsheuvel, of liever gezegd het geluid daarvan. "Het loeit vaak de hele dag.

Het is echt de ergernis ten top."

De airco op het gebouw aan de Europalaan is veelbesproken. Al jaren klaagt een aantal omwonenden over de 'herrie'. Het geluid van de airco doet denken aan een stofzuiger die hard aanstaat, vinden ze. "En dat dan uren achter elkaar." Ruim een jaar geleden stelden ze het echt beu te zijn. De klagers wilden snel extra maatregelen om het geluid te dempen.

Wat er in het afgelopen jaar met hun klachten is gebeurd? Hélemaal niets, stelt Willy Pullens. "We horen niets meer van gemeente en bouwbedrijf Hoefnagel (eigenaar van het pand red.) Alleen de airco loeit door. Erg frustrerend. Vooral als je dat gebouw ook nog grotendeels leeg ziet staan."

De Kaatsheuvelse legt zich er niet bij neer. Het wordt hoog tijd voor een onafhankelijke partij, die zich in deze discussie gaat mengen, vindt ze. "We willen door een onafhankelijk bureau geluidsmetingen laten doen. Het kost natuurlijk wat, maar dan heb je wel harde gegevens. Over de huidige metingen bestaan de nodige twijfels." Een volgende stap is het inschakelen van de Nationale Ombudsman, stelt ze. Die moet zich maar eens goed over de overlast buigen. "Iedereen heeft begrip voor onze klachten. Gemeente, politie. Maar er gebeurt verder niets. Helemaal niets."

Irritant geluid of niet, volgens gemeente en bouwbedrijf Hoefnagel, worden met de airco geen (geluids)regels overtreden. Extra maatregelen zijn dus niet verplicht. Maar Willy Pullens denkt daar anders over. "We geven niet op."

Labels:

Assepoester 26e sprookje in Efteling

KAATSHEUVEL - Assepoester is het 26e sprookje dat een plek krijgt in het Sprookjesbos van attractiepark De Efteling. Een woordvoerder heeft dat vrijdag laten weten nadat de gemeente Loon op Zand een bouwvergunning had afgegeven.

Verder krijgt de Sprookjesboom uit de gelijknamige televisieserie een plaats in het bos, meldde de woordvoerder.

Onderzoek wijst uit dat bezoekers van De Efteling Assepoester nog het meest missen. De woordvoerder wil nog niet kwijt hoe het nieuwe sprookje eruit gaat zien. Assepoester stond afgelopen winterseizoen ook al als musical op de planken van het Efteling Theater.

Assepoester gaat over een meisje dat wordt uitgebuit door haar kwade stiefmoeder en twee verwende stiefzusters. Met hulp van een goede fee kan ze toch naar het bal waar de prins een prinses zoekt. Als de betovering om middernacht verbreekt is het glazen muiltje dat Assepoester verliest nog het enige dat de prins bij haar kan brengen.

Het is meer dan drie jaar geleden dat het sprookjesbos nieuwe bewoners kreeg. In december 2004 presenteerde De Efteling het Meisje met de Zwavelstokjes

donderdag, mei 22, 2008

Heijmans bouwt Efteling Bosrijk

ROSMALEN - Bouw- en vastgoedconcern Heijmans legt de nieuwe verblijfsaccommodatie Efteling Bosrijk in Kaatsheuvel aan. Het gaat om de bouw van recreatiewoningen, appartementen, centrale voorzieningen en de aanleg van de complete infrastructuur.

Het contract heeft voor Heijmans een waarde van ruim € 27 miljoen.

Efteling Bosrijk beslaat ongeveer 17 hectare en ligt tegen het attractiepark en de golfbaan. Er komt een landhuis met appartementen en een honderdtal huisjes, goed voor duizend bedden. Centraal op het terrein van Efteling Bosrijk komt een nieuwe, grote waterpartij.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De bouw van de verblijfsaccommodaties begint eind mei. De eerste gasten nemen naar verwachting eind 2009 hun intrek op het park.

Casade haakt af bij plan voor De Els II Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Bouwbedrijf Pepping en Casade Woondiensten gaan tóch niet met elkaar in zee bij het bouwplan De Els II in Kaatsheuvel.

Pepping wil nu snel met een andere woningcorporatie zaken doen om de bouw van de 58 zorgappartementen niet nog verder te vertragen. Het doel is nu eind dit jaar met de bouw te starten.

In nieuwbouwwijk De Els II moet een groot wooncomplex verrijzen. De bouw van de 58 huurwoningen zou net na de bouwvak starten. Maar dat lukt zeker niet. Overleg tussen Pepping (bouwer en eigenaar van de grond) en Casade (beheer en exploitaitie) is vastgelopen. "We hebben een zakelijk verschil van mening", aldus Frans Desloover van Casade. "Dat is iets heel anders dan een conflict."

Volgens Desloover heeft het bouwplan zich zo ontwikkeld dat het niet meer voldoet aan de wensen van Casade. Zo zouden meer grotere luxe appartementen gebouwd worden en dreigde de huurprijs te hoog te worden voor bepaalde doelgroepen. "Dit was niet alleen de schuld van Pepping", stelt Desloover. "Zeker niet. Het heeft ook te maken met stedenbouwkundige eisen. Zo brengen zaken als de aanleg van een parkeerkelder de nodige kosten met zich mee."

Casade heeft Pepping aangeboden om alle 58 huurappartementen tegen de marktwaarde te kopen, stelt Desloover. Om ze daarna weer te verhuren. Volgens Desloover is de marktwaarde van de woningen gemiddeld zo'n twee ton. Het gaat dus al snel om een bedrag van 12 à 13 miljoen euro om alle appartementen te kopen. Volgens Casade ligt het aanbod er nog steeds, maar ziet Pepping het vooralsnog niet zitten.

Volgens directeur Geert van Gerwen van Pepping is er al een andere partij in beeld, die mee wil doen. Namen wil hij niet noemen.

Beide partijen benadrukken bij andere bouwprojecten gewoon te blijven samenwerken.

Pool ingesloten voor openbare dronkenschap

KAATSHEUVEL: De politie kreeg dinsdagavond een melding binnen van een onbekende man die lag te slapen in de voortuin van een woning aan de Sprangsestraat. Bij aankomst van de politie werd de man niet wakker. Na veel schudden opende de man de ogen en kon hij met veel moeite zijn identiteitsbewijs laten zien. Hij bleek van Poolse afkomst en kon niet laten zien waar hij woonde. De man is voor openbare dronkenschap aangehouden en heeft zijn roes uit kunnen slapen op het politiebureau. In de loop

Loonse wethouder populair bij bezoekers deze site

Wethouder Wil Ligtenberg

Kaatsheuvel - Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat een Loonse wethouder door de lezers gekozen is tot de populairste wethouder van de gemeente Loon op Zand. Het moet worden gezegd dat de invoering van de Wmo onder leiding van Wil Ligtenberg geruisloos is ingevoerd. Maar 34% van de stemmen is erg hoog te noemen.
Op de tweede plaats is wethouder Joop Bisselink geëindigd met 21 % van de stemmen. Wethouder Wim Aussems is een goede derde met 13 %. Wethouder Hans Waijers scoorde 4%.

24% gaf aan geen mening te hebben.
De interpretatie van het onderzoek is voor iedereen verschillend. De webmaster heeft geen mening . Ik heb alleen willen laten zien hoe de politieke verhoudingen op dit moment liggen. Voor wat het waard is.

de uitslag:
Wim Aussems 14 (13%, Joop Bisselink 22 (21%), Wil Ligtenberg 35 (34%), Hans Waijers 5 (4%), Geen mening 25 (24%)

Heeft Ben Mandemakers hier een stem in gehad?

Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. Beide partijen hebben woensdagochtend een contract voor twee seizoenen ondertekend.
Brood werd afgelopen seizoen ontslagen bij Heracles Almelo, waar de coach uit Gorinchem sinds de zomer van 2006 werkte. Daarvoor stond hij aan het roer bij Jong NAC

Groepsverblijven in Loon op Zand willen meer bekendheid krijgen

LOON OP ZAND/DE MOER - Beheerders en eigenaren van elf groepsaccommodaties in Loon op Zand en De Moer werken hard aan hun naamsbekendheid.

Naast een nieuw logo hebben ze nu ook een eigen website in de lucht: www.gloz.nl .

"We willen laten zien wat er in Loon op Zand allemaal te koop is", zegt voorzitter Henk Brouwers van Groepsaccommodaties Loon op Zand (GLOZ).

De Vereniging van Kampeerbedrijgen bestaat zo'n negentien jaar. Nu wil de club, als Groepsaccommodaties Loon op Zand, verder aan de weg timmeren. Daarom ging gisteravond de website van GLOZ officieel de lucht in. Erop staat informatie over alle aangesloten groepsverblijven in Loon op Zand en De Moer. De één richt zich meer op groepen jeugd, de ander op familie, bedrijven of gehandicapten. Verder is er aandacht voor natuur en bezienswaardigheden in de streek en zijn er links naar andere regionale websites.

"Mensen moeten makkelijk iets kunnen vinden", stelt GLOZ-voorzitter Brouwers, exploitant van Arbeid Adelt in De Moer. Met het nieuwe beeldmerk hopen de groepsaccommodaties ook meer bekendheid te krijgen. In het logo (eigen ontwerp van één van de leden) zijn een boom (groen), water en zand verwerkt: bekende beelden van het gebied rond Loon op Zand.

De bij GLOZ aangesloten accommodaties zijn: Arbeid Adelt, De Korte Hoef, 't Moertje (De Moer), Binnenheide, Klokkenweide, Suikerberg, 't Kraanven, Kuijpershoefke, Land van Kleef, manege Van Loon en de Mussenberg (Loon op Zand).

Bouw appartementen Els II fors vertraagd

KAATSHEUVEL - De bouw van een groot appartementencomplex in de Kaatsheuvelse nieuwbouwwijk De Els II loopt forse vertraging op. De start van de bouw van 58 zorgappartementen zal zeker niet net na de bouwvak starten, zoals de hoop was.

De werkzaamheden beginnen op zijn vroegst eind dit jaar, aldus wethouder Hans Waijers. "Hoe vervelend dat ook is." De vertraging van de bouw is vooral te wijten aan 'moeizame onderhandelingen' tussen bouwbedrijf Pepping (bouwer en eigenaar van de grond) en Casade Woondiensten, die voor beheer en exploitatie zou tekenen. Ook de benodigde procedures vergen nog tijd.

dinsdag, mei 20, 2008

14-jarige jongen mishandelt moeder

Omdat het zo opmerkelijk is. Het moet niet gekker worden!

14-jarige jongen mishandelt moeder

WAALWIJK: Een 43-jarige vrouw is maandagmiddag in haar woning door haar 14-jarige zoon mishandeld. De politie arresteerde de jongen.

Het slachtoffer liep een zware kneuzing op in haar linkeronderbeen, ook had ze verwondingen in haar nek en onderrug. Ze moest voor behandeling naar de huisartsenpost. Haar zoon was kwaad geworden toen hij van haar niet mocht stoppen met het klein maken van hout. Hij gooide een paar stukken in haar richting. Het slachtoffer kreeg een schrootje tegen haar rug. Vervolgens sloeg haar zoon haar met een stuk hout op haar rug en tegen haar nek. Ook, zo verklaart zij, gaf hij haar een harde trap tegen haar linkerbovenbeen en een knietje. De jongen is door de politie aangehouden. Hij staat al in contact met Jeugdzorg. De politie maakt proces-verbaal op.

Hogere aanslagen Brabantse Delta

KAATSHEUVEL - Inwoners van de Loon op Zand betalen dit jaar ongeveer 6 procent hogere waterschapslasten dan vorig jaar.

De verhoging is het gevolg van extra investeringen die het waterschap Brabantse Delta moet doen in maatregelen tegen wateroverlast en de zuivering van afvalwater.

De inwoners van de gemeente Waalwijk kunnen de aanslag waterschapslasten deze maand verwachten. De inwoners van de gemeente Loon op Zand zijn in november aan de beurt. In die gemeenten gaat een gezin met twee kinderen met een eigen huis van 200.000 euro tussen de 212 en 227 euro betalen. Vorig jaar was dat nog tussen de 201 en 214 euro.

Waterschap Brabantse Delta steekt dit jaar ruim 100 miljoen euro in allerlei werkzaamheden ter voorkoming van overstromingen, verdroging en vervuiling van het oppervlaktewater. Dat laatste is met name nodig om te kunnen voldoen aan de Europese eisen voor schoon water

Onderzoek naar val bij fietstunneltje Duinlaan

KAATSHEUVEL - De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar een valpartij van een 22-jarige vrouw uit Kaatsheuvel.

Ze werd vorige week woensdag bij het fietstunneltje aan de Duinlaan in Kaatsheuvel tegen haar fiets getrapt, waardoor ze hard ten val kwam. De vrouw liep diverse verwondingen op. Ook raakte haar fiets zwaar beschadigd. De trap zou zijn uitgedeeld door een van drie mannen, die ze bij het fietstunneltje tegenkwam.

Echtpaar Van Boxel viert gouden bruiloft

KAATSHEUVEL - Kees van Boxel (79) en Grada Donders (78) zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Kees komt uit Dongen-Vaart, Grada uit Kaatsheuvel.

Na hun huwelijk gingen ze in de Dr. Kuiperstraat in Kaatsheuvel wonen. Ze kregen drie kinderen en negen kleinkinderen. Kees werkte 30 jaar als metaalbewerker bij Bosch in Sprang-Capelle. Grada werkte als coupeuse aan huis. Ze wonen aan het Hollands Diep, maar hopen ooit nog terug te keren naar Rosagaerde, waar ze hun aanleunwoning wegens nieuwbouwplannen moesten verlaten

Geld voor omroep RTV

LOON OP ZAND - Streekomroep RTV Midden-Brabant kan rekenen op financiële steun van de gemeente Loon op Zand.

De omroep krijgt een jaarlijkse subsidie van 9000 euro. Verder ontvangt RTV eenmalig een bedrag van 8000 euro voor het opstarten van de uitzendingen in Loon op Zand. Dat is in ieder geval het voorstel van het college.

De regionale omroep RTV Midden-Brabant, die uitzendt in de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk, wil de zaken professioneler aanpakken. Dat geldt zowel voor de radio- als de tv-uitzendingen. Daar is extra geld voor nodig. RTV vroeg de gemeente daarom een jaarlijkse subsidie van 20.000 euro. Maar dat bedrag valt een stuk lager uit. De gemeente wil samen met RTV wel verder kijken naar de doelstellingen van de omroep. In 2009 wordt besloten of de jaarlijkse subsidie omhoog moet. Het college ziet wel een belangrijke rol weggelegd voor de lokale radio en tv, als het gaat om informatie over de gemeente.

RTV vroeg verder ook 10.000 euro voor de opstartkosten van de zender in de gemeente Loon op Zand. De omroep is in 2006 en 2007 met flinke kosten geconfronteerd door onder meer promotie, aanpassen van kabelnet en zendvermogen. Verder waren er ook plannen voor een studio in Loon op Zand. Maar dat plan is voorlopig uit beeld. Het college wil nu met 8000 euro over de brug komen. De raad buigt zich snel over het geld voor de lokale omroep.

DESK 4 en Taxandria 2 in finale districtsbeker

Zondag 25 mei a.s. staan het vierde elftal van DESK en het tweede team van Taxandria in Dongen tegen over elkaar in de finale van de bekerstrijd. Voor DESK 4 is het de tweede keer dat zij de finale van de districtsbeker bereiken. Om 12.00 uur op het complex van Dongen neemt het team van Jacco Dijkstra, Huub Jansen en Richard van Noije het op tegen Taxandra 2 uit Oisterwijk. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden tegen het jonge, technisch vaardige team van Taxandria. Maar DESK 4 is inmiddels een gelouterd cupfighter. Vorig jaar werd in een zinderende finale SCO/TOFS uit Oosterhout na penalties verslagen en ging de districtsbeker van de lagere seniorenteams voor de eerste keer naar DESK 4. DESK bereikte dit jaar de finale door met 6 - 0 af te rekenen met Dongen 3. Taxandria schakelde in de halve finale het tweede team van Viola uit.

Berkdijk degradeert naar 5e klasse

WAALWIJK - Berkdijk moest gistermiddag bij Jong Brabant winnen om zijn hachje in de vierde klasse te redden. Het kwam er totaal niet van.

"Het had ook met de scheidsrechter te maken", meende trainer Regie Essed, die voor het tweede jaar op rij een deceptie meemaakte, ondanks de dikke nederlaag. Want vorig seizoen kukelde SC Olympus naar de vijfde klasse. "Bij het eerste doelpunt hadden we een ingooi moeten hebben. En bij de tweede werd er hands gemaakt op het middenveld." Toen na de rust de 3-0 viel, berustte Berkdijk in het onvermijdelijke. Bij Jong Brabant, dat naar de vierde klasse promoveert, was er een opvallende rol voor de maar liefst vier keer scorende Bob Smolders. Een exponent van de jeugd. Die jonge honden maken in de ploeg uit Berkel-Enschot de dienst uit. Bij Berkdijk ligt dat heel anders. Veel oudjes, sommigen de veertig al gepasseerd. En Essed zal ook het komende seizoen daaruit moeten blijven putten. "Dat is het grote probleem bij Berkdijk. Er is geen doorstroming." Toch heeft Essed hoop. "Er zijn altijd spelers die bij een club net buiten de boot vallen. Die krijgen bij ons zeker een kans. Ik hoop dan ook dat er een paar spelers zich bij ons aanmelden

maandag, mei 19, 2008

Een voorproefje voor het Meezingfestijn

Enquête rond ombouw N261

LOON OP ZAND - Inwoners en ondernemers van Loon op Zand krijgen de kans zich uit te spreken vóór of tégen een afsluiting van de Hoge Steenweg als verbindingsweg naar Kaatsheuvel.

De Loonse partijen PvdA, VVD, GroenLinks en SP houden een 'bliksemonderzoek' naar de gevolgen van de ombouw van de N261 (Midden-Brabantweg) voor de inwoners van het dorp. Gisteren zijn op 500 adressen in Loon op Zand vragenlijsten verspreid.

Er is volop discussie over het plan om van de Hoge Steenweg een doodlopende weg te maken. "Veel inwoners willen zo'n afsluiting niet, als je de reacties in het dorp hoort", stelt PvdA-fractievoorzitter Peter Flohr. " Ze zien de weg als een belangrijke ader tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel. Tot nu toe zijn de inwoners nog te weinig betrokken geweest bij zo'n belangrijke zaak. Met deze steekproef willen we een duidelijk signaal afgeven." Volgens Flohr is de enquête een ultieme poging om gemeente en provincie duidelijk te maken wat de inwoners willen. "Een laatste strohalm." Op 7 juni praten de vier partijen in Loon op Zand met Brabantse statenleden over de resultaten van het onderzoek. Ook college en coalitiepartijen van Loon op Zand zijn uitgenodigd.

De discussie over de Hoge Steenweg heeft alles te maken met de toekomstige ombouw van de drukke N261 tot een autoweg. Bij Loon op Zand moet een nieuwe aansluiting op de N261 komen, ten zuiden van het dorp. De huidige aansluiting bij de Hoge Steenweg vervalt dan. Dat heeft ook gevolgen voor het verkeer in het dorp zelf. Het bureau Goudappel Confeng heeft naar mogelijke oplossingen gekeken. En als het nu aan de gemeente ligt, wordt de Hoge Steenweg een doodlopende weg voor auto's. Maar PvdA, VVD, GroenLinks en SP vinden dat een ander alternatief zwaar onderbelicht blijft: een verbinding tussen de Hoge Steenweg en Horst-Heideweg richting Kaatsheuvel.

Veel attracties voor de Pleinloop

Nat...Nat...Nat...!

zondag, mei 18, 2008

Vrouw valt van paard bij Roestelberg

Kaatsheuvel - Op zondagochtend om 11:12 werd de brandweer van Kaatsheuvel gealarmeerd voor assistentie van de ambulance aan de Roestelbergseweg. Het betrof hier een vrouw die van een paard was gevallen in de bossen. De vrouw is vermoedelijk met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongeren gearresteerd in de Efteling

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.30 uur bij een pretpark in de Europalaan drie minderjarigen van 14 jaar afkomstig uit Tilburg en Goirle aangehouden. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging cq. Mishandeling.

Gewaarschuwde agenten werden ter plaatse aangesproken door beveiligingsmedewerkers. Een drietal jongens gedroegen zich lastig in het park en mishandeld een bezoekende scholier. De mishandeling bestond uit het op de grond gooien van de jongen en het trappen tegen zijn onderbenen.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

KAATSHEUVEL - De politie heeft zaterdagochtend even na 02.30 uur in de Duinlaan een 35-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij gedronken had. Uit de ademtest bleek dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 900 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij vijf flesjes bier en tien glazen bier gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ree uit hek Efteling geknipt

KAATSHEUVEL - Een ree kwam vanmiddag vast te zitten in het hek rond de Efteling. Het verschrikte dier maakte veel lawaai, maar door een doek over de kop van het dier te leggen, kreeg de brandweer het dier kalm.

De veiligheidsdienst van het park schakelde ondertussen een deskundige op het gebied van herten en reeën in. De brandweer knipte toen deze man ter plaatse was aan de achterkant van het park het hek door om het dier te bevrijden. De deskundige heeft daarna het beestje afgevoerd om zijn verwondingen te behandelen.

Kaatsheuvelse Kidsrun in trek bij de jeugd.


Kaatsheuvel – Als zaterdag om 15.00 uur het feestje voor de Kaatsheuvelse Kids begint, komt de regen met bakken uit de lucht. Het mooi aangeklede marktplein biedt een trieste aanblik. De opgestelde attracties blijven leeg. Alleen de volhouders gaan door. Zo scoort Friso van der Korput (10) aan de lopende band bij het voetbalspel “Op de stropdas”. Organisator Jan Dirksen laat de regen gelaten over zich heen komen. “Als het droog wordt zit er veel zuurstof in de lucht en kan er misschien vanavond weleens een toptijd uitkomen”, klinkt het optimistisch. Tegen 18.00 uur begint de warming up van kids. Anna Rosendaal (6) van de Kaatsheuvelse basisschool de Touwladder doet de oefeningen moeiteloos mee met een grote lolly in haar mond.

Bij de start van de loop is het droog. Noah van Chaam trekt zijn schouders op als bij de vraag of hij bij de favorieten van groep 3 en 4 hoort. De als kat geschminkte Denise den Teuling van de Bussel ziet zichzelf wél winnen. De 59 kinderen worden weggeschoten door (de zwangere) Merel de Knegt. Na 660 meter komt Hugo Slik (8) van basisschool de Touwladder als eerste over de finish. Hij krijgt een aai over zijn bol en een dikke knuffel van zijn moeder Anneke. Hans Verstappen is druk aan het fotograferen. Zijn zoon Sam loopt mee met groep 5 en 6. “Hij voetbalt bij Willem II en wil bij de eerste 15 eindigen”, klinkt het bescheiden. Zijn brede lach op zijn gezicht verraad echter dat hij meer verwacht van zijn zoon. De Kaatsheuvelse Sander Daamen (10) wint de race over 990 meter met twee vingers in de neus. Burgemeester Ria van Hoek schiet groep 7 en 8 weg. Zij moeten 1880 meter afleggen. Langs de kant staat Wil van Beers van het Pleinfestival te kijken. “ik ben nieuwsgierig hoe ze het organiseren want volgende week moeten wij met het Pleinfestival aan de bak”.

De snelle linksbuiten van Desk D2 en leerling van basisschool de Vaert , Ferry Laros (12) komt als eerste over de meet. Net als alle andere lopers krijgt hij een medaille. “Dit is misschien nog wel leuker dan de grote wedstrijd”, zegt Jeannette Dirksen enthousiast. Om 19.30 uur, als de kanonnen aan hun race beginnen zijn de meeste kinderen al naar huis om te douchen en naar bed om te dromen van de volgende editie van de prima georganiseerde Kidsrun.

zaterdag, mei 17, 2008

Strijd tegen vrees voor riekende kliko

LOON OP ZAND - Je moet er niet aan denken. Een stinkende groene kliko, waar de maden uitkruipen.

De verontruste inwoner van Kaatsheuvel ziet dit schrikbeeld al helemaal voor zich, als de gemeente haar plan voor de nieuwe afvalinzameling doorzet. Niet meer wekelijks het groente-, fruit- en tuinafval ophalen, vraagt in zijn ogen om problemen. De man deed donderdagavond een klemmend beroep op de politiek om toch vooral de huidige manier van inzameling voort te zetten. "Luister naar de burgers en hou het zo." Tevergeefs. Het wordt allemaal anders.

Loon op Zand gaat nu de boer op met de nieuwe afvalplannen. Op zoek naar steun en begrip. Het is een nadrukkelijke opdracht van de politiek. Want er leven nog (te) veel vragen over de plannen.

Nu gooien de inwoners van Loon op Zand hun rest- en gft-afval gewoon in één kliko: de duobak. De gemeente wil het anders. Niet iedereen is even zorgvuldig met het scheiden van afval in de duobak. De containers zijn verder versleten en het contract met de huidige afvalinzamelaar Van Gansewinkel loopt op 1 november af.

De mensen krijgen eind dit jaar daarom dríe afvalcontainers voor restafval, gft-afval en papier. Maar velen zitten niet te wachten op nóg zo'n 'lelijke kliko'. Ook gevoelig ligt het plan om de éne week het restafval en de andere week het gft-afval op te halen. Nu wordt al dat afval iedere week ingezameld. De vrees voor 'rottend tuinafval' klinkt al. Daarom wordt nu ook gekeken of in de warme zomerperiode het gft-afval wel wekelijks ingezameld kan worden.

De gemeente heeft dus veel twijfels weg te nemen. Ze zet de komende tijd alle voordelen duidelijk op een rij: betere scheiding van afval, lagere kosten van de afvalverwerking, minder hoge afvaltarieven en een beter milieu. De voorlichtingscampagne wordt nog een lastige missie, bleek donderdagavond. Ook de politiek worstelt met het onderwerp. Ze steggelde ruim twee uur over het afvalplan, met de ene schorsing na de ander en gegoochel met cijfers. Uiteindelijk stemden alleen VVD en PvdA tegen, niet overtuigd van de onderbouwing en het draagvlak.

Maar er komen waarschijnlijk nog meer veranderingen aan. Mogelijk gaat Loon op Zand in de toekomst echt over op 'diftar.' Hoe vaker je dan een volle kliko aan de weg zet, hoe hoger je afvalrekening. Het eind van de afvaldiscussie is dus nog lang niet in zicht.

“Met vol gas verder met Bruisend Dorpshart”

Kaatsheuvel – Het college van Loon op Zand kan verder met de plannen van het Bruisend Dorpshart. Donderdagavond slikte de gemeenteraad een financiële tegenvaller waardoor de totale kosten van het plan stijgen van 52,2 naar 64,8 miljoen euro. Het college moet op zoek naar één of meerdere marktpartijen die door creatief te bouwen het tekort af kan dekken. De raad bleef verder bij het standpunt dat het plan de gemeente niet meer mag kosten dan 10,7 miljoen. Ook moet het bidbook gehandhaafd blijven.

Wethouder Hans Waijers (CDA,Dorpshart) was blij met het raadsbesluit. “We gaan met vol gas geven verder en voor het einde van het jaar heeft U een complete financiële onderbouwing en een planning”, zegde hij toe.

Peter Flohr (PvdA),stelde voor snel mogelijk te starten met de bouw van woningen achter de brandweerkazerne. De partij ziet beren op de weg als het project aan één marktpartij gegund. “Het kan gebeuren dat de ontwikkelaar het bidbook niet kan realiseren, tenzij de gemeente er extra geld bij legt, of worden tijdens de ontwikkelingsfase extra kosten bij de gemeente op tafel gelegd”,aldus de fractievoorzitter.

Ook Cees van de Ven (GroenLinks) hield een vurig pleidooi om snel te starten en eventuele tekorten aan te zuiveren. “Het bedrag van 10,7 miljoen is vastgesteld toen de gemeente nog niet eens wist hoe hoog de reserves waren”, aldus van de Ven. “Kaatsheuvel is al jaren aan het verpauperen en op zoek naar zijn eigen identiteit. Het dorp wacht al decennia lang op het beloofde aantrekkelijke dorpscentrum. Om het doemdenken tegen te gaan mochten de bewoners vorig jaar tijdens een open dag op het marktplein inspreken en mee beleven hoe mooi het allemaal zou worden. We roepen nu het college op om daadkracht te tonen en de burgers een gezond perspectief mee te geven”.

vrijdag, mei 16, 2008

Pleinloop zoekt aansluiting

KAATSHEUVEL - Bij de vierde editie van de Pleinloop in Kaatsheuvel is het de bedoeling om met een tijd onder de 29 minuten over tien kilometer aansluiting te krijgen bij de betere tienkilometerwedstrijden in Nederland.

Dat mag je althans afleiden uit het aantrekken van een vijftal atleten die tot een tijd 'in de 28' in staat zijn.

De organisatie, die morgen duizend deelnemers denkt te halen, hoopt op een verbetering van beide parcoursrecords. Deze staan op 33.28 minuten bij de vrouwen voor de in Nederland woonachtige Keniaanse Christine Chepkonga en 29.10 minuten voor haar landgenoot Benjamin Kipkosgei.

De 22-jarige David Rutoh Kipkorir, uit de stal van Frans Denissen, is een van de favorieten. Op 2.000 meter hoogte in Kenia liep hij al 29.01. Andere gegadigden met persoonlijke records onder de 29 minuten zijn Elhachimi uit Marokko, de Fransen Belkhanouch en Chopin en de Burundees Ndayisenga.

Voor de Nederlanders staan andere zaken op het spel. Jeroen van Damme van het Tilburgse CAT-team gebruikt het evenement om te laten zien dat hij weer op de weg terug is na een slepende blessure periode. Ploeggenoot Greg van Hest moet op dit moment wat hoger worden ingeschat gezien zijn prestaties van de afgelopen maanden. Maar liefst drie keer eindigde de Tilburgse sportwinkelier in de topdrie bij een Nederlands kampioenschap, zowel op de cross, de weg, als de atletiekbaan. Van Hest, die vorig jaar zijn carrière definitief leek te beëindigen, is weer helemaal terug aan de nationale top. Niels de Bruin is de derde Nederlander die zich kan mengen in de strijd om de nationale eer.

Bij de vrouwen zal de strijd wellicht gaan tussen twee eerdere winnaars: de Keniaanse Christine Chepkonga en de Marokkaanse Amina Derqaoui. De derde winnares Merel de Knegt uit Loon op Zand moet bij deze 'thuiswedstrijd' vanwege haar zwangerschap verstek laten gaan. Nadja Wijenberg, Femke van Hest en Sandra Hofmans gaan voor de derde ereplaats.

Het evenement in het centrum van Kaatsheuvel begint morgen om 18.00 uur met jeugdlopen voor diverse leeftijdsgroepen. Om 19.30 uur zijn de wedstrijd en trimloop over tien kilometer. Dan is er ook een trimloop over vijf kilometer

Nieuw afvalplan ligt gevoelig

KAATSHEUVEL - De inwoners van de gemeente Loon op Zand krijgen eind dit jaar toch drie afvalcontainers voor hun restafval, groen en papier.

Dat is één kliko meer dan ze nu gewend zijn. Het nieuwe afvalplan zorgde gisteravond voor veel politiek gesteggel. Uiteindelijk kreeg het plan de steun van een meerderheid van de raad (Gemeentebelangen, CDA, Lijst Loon op Zand en GroenLinks).

De gemeente gaat de mensen nu volop informeren over de veranderingen. Want het plan ligt gevoelig. Niet iedereen is blij met meer containers en minder ledigingen.

Nu stoppen de mensen hun rest- en groenafval nog in één container. Maar deze zogeheten duobakken zijn versleten. De gemeente wil deze kliko's vervangen door één container voor restafval en één voor groente, fruit- en tuinafval. Met de komst van de twee containers wordt dan meteen de ene week het rest- en de andere week het gft-afval opgehaald. De hoop is dat mensen hun afval zo beter scheiden. Dat is beter voor hun portemonnee en het milieu, zo is het idee.

Met name VVD en PvdA hadden forse kritiek op het plan. Het zou (financieel) slecht onderbouwd zijn en op onbegrip stuiten bij inwoners. De partijen pleitten er voor om nog een jaar met de duobakken te werken, en dan te zoeken naar een echt goede oplossing. Het college gaf deels gehoor aan de kritiek. Het stelde voor om bij de aanbesteding voor de nieuwe afvalinzameling toch ook een offerte aan te vragen voor de duobakken. De uiteindelijke keuze zou na deze procedure aan de raad zijn. Maar coalitiepartijen Gemeentebelangen, CDA en Lijst Loon op Zand wilden daar samen met GroenLinks niets van weten. "U zwicht voor een paar boe roepende partijen", stelde Cees van der Ven (GroenLinks). De vier fracties vonden verdere vertraging van de plannen 'onacceptabel'. Ze wilden nu knopen doorhakken, en stemden voor het plan. Ook de CDA-motie om in de zomerperiode het gft-afval wél wekelijks op te laten halen, kreeg voldoende steun.

Proef met omstreden 'mosquito' wankelt

KAATSHEUVEL - De hangjongeren bij winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel worden voorlopig nog niet weggejaagd door de omstreden 'mosquito', een apparaat dat een voor jongeren irritante, hoge zoemtoon uitstoot.

Het is zelfs uiterst onzeker of de proef doorgaat. Eerst moet duidelijk worden of de mosquito geen hinder oplevert aan derden, zoals kinderen.

Hangjeugd zorgt voor nogal wat overlast bij het winkelcentrum. Beheerder SCM Vastgoed van de Hoofdpoort heeft plannen om als proef een mosquito op te hangen. Maar het apparaat is niet onomstreden. Het is gebleken dat jongeren de toon van de mosquito niet langer dan zo'n zes minuten verdragen en dan snel hun biezen pakken. In Den Haag woedt een discussie of de inzet van zo'n apparaat wettelijk wel kan. Ook zouden bijvoorbeeld ook jonge kinderen last hebben van de hoge toon.

"We willen eerst weten of het apparaat aan alle regels voldoet en geen hinder oplevert voor anderen", aldus een SCM-woordvoerder. "Bij twijfels zien we van de proef af. Als wel alles in orde blijkt, kan de mosquito er zo hangen." Volgens hem neemt de overlast door hangjeugd overigens de laatste tijd wat af. "Maar helemaal verdwenen, is het nog niet."

donderdag, mei 15, 2008

Onderzoek vals alarm hulpdiensten

Kaatsheuvel - De politie tilt zwaar aan de valse melding, waarvoor zaterdag onder meer vier brandweerwagens en een ambulance uitrukten naar de Midden- Brabantweg tussen Waalwijk en Tilburg.

Ze hoopt via grondig onderzoek de beller te achterhalen. Ze sluit niet dat deze wellicht meer valse meldingen op zijn geweten heeft.

De dader wacht een forse boete. Voor het doen van een valse melding kan de boete oplopen tot ruim 2200 euro.

Hulpverleners kwamen zaterdag massaal in actie na een melding van een motorrijder die in de omgeving van Kaatsheuvel bekneld lag onder een vrachtwagen.

Brandweer, ambulance en traumahelikopter werden gealarmeerd. De hulpverleners zochten in de buurt tevergeefs naar het ongeluk. Het alarm bleek vals.

Het valt volgens een politiewoordvoerder niet mee om alle schade op de dader te verhalen. Wel staan er dus forse boetes op valse meldingen

woensdag, mei 14, 2008

Hulp bij solliciteren in Wijkpunt Pannenhoef

KAATSHEUVEL – Mensen die willen solliciteren kunnen binnenkort gratis hulp daarbij krijgen.

Zaterdag 24 mei wordt start het eerste Sollicitatie Spreekuur in Wijkpunt Pannenhoef. Van 10:30 tot 12:00 kan iedereen uit Kaatsheuvel en omgeving terecht met vragen over zijn/haar sollicitatiebrief, email, of overzicht van opleiding en werkervaring en het sollicitatiegesprek.

Deelname aan het spreekuur is gratis. Wijkpunt Pannenhoef, Jacob Ruysdaelstraat 14, is gevestigd in het nieuwe Gerard de Nijshof in Kaatsheuvel. Op zaterdag 7 en 21 juni is er een Sollicitatie Spreekuur op dezelfde tijd.

Het Sollicitatie Spreekuur s een initiatief van buurtbewoonster Paula van Ginneken, afgestudeerd in Tekst en Communicatie aan de UVT. Al jaren helpt ze vrienden en bekenden succesvol met hun sollicitaties. Nu wil ze haar kennis en ervaring graag delen met een grotere groep. “De manier waarop je jezelf en je (werk-)ervaring presenteert, is belangrijk. Werkgevers en personeelsfunctionarissen zijn bijvoorbeeld gevoelig voor feitelijke informatie. Dus niet ‘Ik vind het heel leuk om met dieren te werken’ maar ‘In mijn functie als assistent bij dierenarts X werkte ik dagelijks met honden en katten’, aldus Van Ginneken.

Coördinator van Wijkpunt Pannenhoef, Jacqueline de Bekker van Prisma, is enthousiast over het spreekuur. “Wij zijn heel blij met dit soort initiatieven uit de buurt. Het Sollicitatie Spreekuur past goed bij onze doelstellingen en geïntegreerde aanpak. ” Het spreekuur wordt drie keer aangeboden als proef. Eind juni bekijken de initiatiefneemster en de coördinator of ze het project verder voortzetten. Zie voor meer informatie over de activiteiten in Wijkpunt Pannenhoef: www.pannenhoef.nl.

Afvalbakken nog steeds aan de straat

Kaatsheuvel - In en om het centrum van Kaatsheuvel staan nog steeds de clico's aan de straat. Het komt de laatste tijd vaker voor dat de containers niet geledigd worden. Of het met het ongeval van vanochtend te maken heeft is niet bekend. Wel is het toeval dat over de afvalscheiding donderdagdagavond de gemeenteraad een beslissing neemt.

Natuurmonumenten dunt bossen uit

Politie rolt hennepkwekerij op in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie trof woensdag 14 mei een bedrijfsruimte achter een woning aan de Rechtvaart een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit 190 hennepplanten. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.
De politie arresteerde een aanwezige 58-jarige vrouw. Ze vertelde dat ze in het huis woonde maar niets met de hennepkwekerij te maken had.

Vuilnisman aangereden in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Een vuilnisman raakte lichtgewond bij een verkeersongeval in Kaatsheuvel. Het ongeluk gebeurde woensdagmorgen 14 mei rond 08.30 uur op de Lage Zandschel. Op dat moment passeerde een 55-jarige vrouw uit Sprang-Capelle met haar auto de vuilnisauto. Juist op dat moment kwam de vuilnisman achter de vuilnisauto vandaan. Het slachtoffer, een 21-jarige Tilburger, is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De aard en omvang van zijn verwondingen zijn bij de politie onbekend. Hij is wel steeds aanspreekbaar geweest. De politie maakt proces-verbaal op van deze aanrijding.

Bouw politiebureau voor Waalwijk-Loon op Zand in volle gang

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Zonder grote tegenslagen is de nieuwbouw voor het samengevoegde politieteam Waalwijk-Loon op Zand eind dit jaar klaar.

De bouwwerkzaamheden achter het NH Hotel op de grens van Sprang-Capelle en Kaatsheuvel zijn nu in volle gang. Maandag 26 mei is de (symbolische) eerstesteenlegging van het nieuwe politiebureau. Wat er met de vrijkomende politiebureaus in Waalwijk en Kaatsheuvel gaat gebeuren, wist de politiewoordvoerster gisteren nog niet te vertellen.

Voorjaarstournee Trots op Nederland naar Loon op Zand

Rita Verdonk koerst met haar beweging het land in om iedereen in Nederland een kans te geven zijn of haar visie met haar te delen en met elkaar het gesprek aan te gaan over de toekomst van Nederland, de echte problemen en vooral: de oplossingen.

Op 6 juni meert Trots op Nederland aan in in de Wetering in Loon op Zand.

De discussiebijeenkomsten zijn altijd voor iedereen vrij toegankelijk en vinden altijd plaats vanaf 20.00 uur (deur open vanaf 19.30)

PROGRAMMA

19.30 uur
Zaal open voor ontvangst
20.00 – 22.00 uur
Rita Verdonk zal van wal steken en uitleggen welke koers zij met Trots op Nederland heeft bepaald om de echte problemen in Nederland aan te pakken. Aansluitend zal zij door de zaal laveren en de aanwezigen in de gelegenheid stellen het gesprek met haar aan te gaan.
22.00 – 23.00 uur: Informele borrel ter afsluiting van de avond

dinsdag, mei 13, 2008

Efteling huurt voormalige opslag van gemeente

Kaatsheuvel – De Efteling heeft met de gemeente Loon op Zand een overeenkomst bereikt van de verhuur van de voormalige gemeentelijke opslagplaats aan de Bernsehoef. Het terrein zal voornamelijk gebruikt worden om het overtollige zand van de bouw van het te bouwen Bosrijk op te slaan. Volgens de gemeente huurt de Efteling het stuk grond over de periode dat Bosrijk gebouwd wordt. Over de huurpenningen zijn geen mededelingen gedaan. Nabij het attractiepark komt een fiks aantal thema-huisjes en -appartementen. Zo'n duizend bedden bieden die. Daar komen later nog eens vijfhonderd slaapplekken bij. Maximaal komen er - op de lange termijn - 2.100 bedden in Bosrijk. In de winter van 2009 kunnen de eerste gasten terecht in het verblijfspark, dat in een gebied van 14 hectare tussen de Efteling en de golfbaan wordt aangelegd. Onlangs is het grondwerk van start gegaan.

Automobilist drinkt ruim vier keer te veel

KAATSHEUVEL - Een 42-jarige man uit Kaatsheuvel is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij met veel te veel drank op achter het stuur zat.

De automobilist blies 935 ug/l, waar 220 maximaal is toegestaan. De man werd aan de kant gezet op de Leo XIII-straat.

Zijn rijbewijs is ingevorderd. De officier van justitie beslist of en zo ja wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.

Schoenensociëteit Langstraat komt er

DE LANGSTRAAT - Het initiatief om in De Langstraat een sociëteit voor de schoenen- en lederbranche in het leven te roepen, is in vruchtbare bodem gevallen.

Ruim honderd bedrijven hebben belangstelling getoond. Voor 29 mei staat de officiële oprichtingsvergadering van de sociëteit op het programma.

Het initiatief voor de sociëteit is afkomstig van de Rabobank Waalwijk-Loon op Zand. De bedoeling is De Langstraat als 'Schoenen- en Lederhart van Nederland' nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen en zo ook de regio te promoten.

Een speciale werkgroep heeft de oprichting van de sociëteit voorbereid. Daarin zijn groothandel, detailhandel en fabrikanten vertegenwoordigd.

"Zoals het Westland internationaal bekend is door zijn bloemen willen we De Langstraat als het centrum van schoenen en leder op de kaart zetten. De Langstraat als keurmerk voor schoenen en leder", zegt Rabobankwoordvoerster Ilse de Bruijn

DESK eindigt trots in het linkerrijtje

KAATSHEUVEL - Trainer Kees van Loon en zijn spelers kregen gisteren na het met 2-4 gewonnen duel bij SV Meerssen de felicitaties van DESK-voorzitter Piet Henskens.

Die liet de selectie en technische staf weten dat het bestuur bijzonder tevreden en trots is over de prestatie die het vlaggenschip van de club dit seizoen heeft geleverd. De felicitaties waren op zijn plaats. Door de overwinning sloten de Kaatsheuvelnaren het seizoen af op een gedeelde zesde plaats. Weliswaar een plekje onder de eerste vijf waar Van Loon zich op richtte, maar desondanks een prestatie van formaat voor de club, die ook nog eens een periodetitel binnensleepte.

De thuisploeg kwam weliswaar op een vroege 1-0-voorsprong, maar DESK was de bovenliggende partij. De gelijkmaker van Gert van de Oudenallen in de twintigste minuut was verdiend. Vlak na rust was het opnieuw Van de Oudenallen die scoorde, waarna DESK definitief afstand nam van de Limburgers. Eerst schoot Rudy Aerts een doorgekopte bal van Jan Vogels raak. Even later schoot Frans Ceton op schitterende wijze de vierde voor DESK binnen. Tussendoor had Meerssen uit een makkelijk gegeven strafschop nog gescoord, maar de thuisploeg mocht geen moment aanspraak maken op de overwinning. De drie punten gingen zodoende mee naar Kaatsheuvel, maar niet voordat er op een Limburgs terras werd geproost op het succesvolle seizoen.

Van Loon: "We hebben goed gespeeld. Ik ben vooral tevreden over Zopfi, Binken en De Kok die vandaag hebben laten zien dat ze het niveau aankunnen. Deze 2-4 is een mooie afsluiting van het seizoen waarin een grote piek werd afgewisseld met wat dalen, maar uiteindelijk mogen we heel trots zijn met deze prestatie

Efteling blij met mooi meiweer

KAATSHEUVEL - Het stralende weer tijdens de meivakantie heeft de toeristische sector een goede start van het nieuwe seizoen bezorgd. Volgens de Club van Elf, die de belangen behartigt van publiekstrekkers waaronder De Efteling in Kaatsheuvel, bleven de bezoekers de hele periode massaal komen.
Opvallend was dat er opnieuw meer Duitse bezoekers kwamen.

De meubelboulevards hadden deze Pinksteren juist last van het mooie weer. Het was daar duidelijk een stuk rustiger dan vorig jaar.

maandag, mei 12, 2008

TMF-presentator Sascha Visser aangehouden in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL (ANP) - TMF-presentator Sascha Visser is in de nacht van zondag op maandag samen met nog twee mensen aangehouden in de Efteling. Dat heeft de politie maandag laten weten.

Voor zijn programma Wakker Worden Met Sascha slaapt de presentator samen met TMF-kijkers op rare plaatsen. Vorige week werd Visser ook al aangehouden toen hij in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde wilde overnachten.

Visser en de andere twee personen kregen een bekeuring van zestig euro. ,,We waren 's middags al bij de Efteling en ze hadden ons busje herkend. Dus de beveiliging stond al op scherp. We hebben het tot het huis van Hans & Grietje gered en toen werden we in de kraag gevat.''

De aanhouding ging heel gemoedelijk volgens de 19-jarige Visser. ,,De politie kwam lachend aanrijden.'' De politie liet in een verklaring weten de acties van de presentator te betreuren,, omdat door dit soort activiteiten de noodhulpdienst nodeloos belast wordt en andere wellicht dringende meldingen een langere aanrijtijd krijgen''.

,,Ik snap het punt van de politie'', zegt Visser. ,,Maar ik zie de dingen die wij doen als kwajongensstreken, we maken niets kapot.'' Er staan nog drie weken opnames gepland en de presentator ziet geen enkele reden om die voortijdig te staken. Maandagavond staat er weer een aparte slaapplaats op stapel. ,,Het wordt een hoogtepunt. Niet de Euromast, maar je moet wel in die richting denken.

TV Programmamaker bezorgt politie en beveiliging handenvol werk

KAATSHEUVEL: De Beveiligingsdienst van de Efteling heeft vannacht omstreeks 02.40 uur drie mannen aangehouden die over een hek waren geklommen van het attractiepark. De mannen, twee Amsterdammers van 19 en 29 jaar en een 23-jarige Tilburger, waren naar eigen zeggen in verband met de opnamen van een Tv-programma over het toegangshek geklommen en waren voornemens de nacht in het attractiepark door te brengen.

De politie heeft het trio van de bewakers overgenomen en hen een bekeuring gegeven in het kader van de overtreding van artikel 461 van het wetboek van strafrecht.

Het gaat om dezelfde programmamaker die vorige week werd aangehouden in vakantiepark de Eemhof in Zeewolde, waar hij zich met twee medewerkers had verstopt in het zwembad, waarbij zij werden aangezien voor inbrekers.

De politie MW-Brabant betreurt de actie van de programmamakers omdat door dit soort activiteiten de noodhulpdienst (belast met het rijden van spoedmeldingen) nodeloos belast wordt en andere wellicht dringende meldingen een langere aanrijtijd krijgen.

Nieuwe poll

We vragen U wie uw favoriete wethouder is.
Vul de poll in links van het scherm

uitslag peiling over het Weekjournaal

8 % geef het nieiwe Weekjournaal een ruim voldoende
27 % geef het nieiwe Weekjournaal voldoende

36 % vindt dat het Weekjournaal een onvoldoende scoort
27 % is van mening daat het Weekjournaal ruim onvoloende scoort

Drie gewonden bij ernstig verkeersongeval

WAALWIJK – Bij een verkeersongeval op de Biesbosweg (bij het kantoor nan de Mandemakersgroep) raakten drie personen gewond. Twee betrokkenen, een 78-jarige moeder en haar 42-jarige zoon uit Gameren zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis vestiging Tilburg en de derde betrokkene, een 29-jarige man uit Waalwijk naar het GZG in ’s Hertogenbosch. Ook zijn letsel is op dit moment niet bekend.

De 29-jarige man reed vanavond rond 20.00 uur als automobilist over de Biesbosweg in Waalwijk. Hij kwam uit de richting van het industrieterrein en reed richting de Midden Brabantweg. Door onbekende oorzaak belandde de wielen van zijn auto op de Biesbosweg aan de rechter zijde in de berm. Hierop corrigeerde hij maar raakte door deze manoeuvre in een slip. Vanuit tegemoetkomende richting naderde een auto die bestuurd werd door de 42-jarige man uit Gaanderen. Bij hem in het voertuig zat zijn 78-jarige moeder. Doordat de automobilist uit Waalwijk zijn voertuig niet onder controle kreeg botste hij met de rechter voorzijde frontaal tegen de tegemoetkomende auto

Pool verbrandt voeten bij bluspoging barbecue-vuur in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Een 29-jarige Pool is zondagmiddag gewond geraakt bij een brand op camping De Klokkeweide aan de Klokkenlaan in Loon op Zand. Hij is met zware brandwonden door omstanders naar het ziekenhuis gebracht omdat de bestelde ambulance niet kwam opdagen.

De brand ontstond door een barbecue die tegen een rij struiken stond. Het vuur van de barbecue sloeg over naar de struiken en een stacaravan. Toen de man met zijn kleding het vuur probeerde uit te slaan, raakten zijn voeten in brand.

De brandweer kon de brand beperken tot enkele struiken en de onderkant van de caravan

zaterdag, mei 10, 2008

Hulpverlening massaal naar valse melding in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Hulpverleningsdiensten reageerden zaterdagmiddag rond halftwee massaal op een melding die later vals bleek te zijn.

Na het bericht dat op de snelweg Tilburg-Waalwijk ter hoogte van de Efteling een motorrijder onder een vrachtwagen bekneld lag, werden vier brandweerwagens, een ambulance, een traumahelicopter en politie-eenheden gealarmeerd.

Op de aangegeven plaats werd niets aangetroffen. Onderzoek in de omgeving leverde evenmin iets op. Bij verder onderzoek door de politie bleek dat er sprake was van een 'bekende melder'. Of de kosten van de inzet op de melder verhaald worden, is nog niet bekend.

Vrijspraak Kaatsheuvelnaar

KAATSHEUVEL - Een 37-jarige man uit Kaatsheuvel is gisteren door de politierechter in Breda vrijgesproken van openlijke geweldpleging bij café Dickies in Kaatsheuvel.

De man was ten laste gelegd dat hij in mei vorig jaar een vrouw in het café zou hebben geslagen. De vrouw hield daar een hoofdwond aan over.

Zowel de officier van justitie als de advocaat van de verdachte vroeg vrijspraak, omdat de diverse getuigenverklaringen zo uiteen lopen dat met geen mogelijkheid meer is te reconstrueren wat er precies gebeurd is die avond.

De politierechter was het daar mee eens, maar stelde met ongenoegen vast dat vrijwel alle getuigen liegen dan wel de waarheid verdraaien, gezien de grote verschillen in hun verklaringen.

De vrienden van de verdachte zeiden dat de Kaatsheuvelaar van zijn stoel is afgetrokken door het vermeende slachtoffer, waarna er enige commotie ontstond maar er zouden verder geen klappen gevallen zijn.

De vriendinnen van de vrouw zeggen juist van wel. Over de precieze toedracht heeft iedereen een ander verhaal.

vrijdag, mei 09, 2008

Circus Malford vijf dagen in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Op het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel staat vanaf vandaag Circus Malford.

Dit Groningse circus is 170 jaar oud. Die mijlpaal wordt gevierd met een tournee door West-Europa.

Het circus biedt naar eigen zeggen een gevarieerd programma, met als specialiteit de dierdressuren met paarden, kamelen lama's en geiten. Ook clowns en acrobaten zijn van de partij.

De eerste voorstelling is vanavond om 19.00 uur. Vrijdag is er om 15.00 uur een show. Ook zaterdag, zondag en maandag staat het circus nog in Kaatsheuvel.

donderdag, mei 08, 2008

Rotterdamse broers lopen zonder kaartje Efteling binnen

KAATSHEUVEL: Twee broers uit Rotterdam (15 en 30 jaar) zijn woensdagmiddag kort voor 14.00 uur aangehouden. Ze waren zonder kaartje bij De Efteling naar binnen gegaan en toen personeel dat wilde controleren, konden ze geen toegangsbewijs laten zien. Het tweetal stelt dat een familielid voor hen een kaartje had gekocht en dat er sprake moet zijn van een misverstand. Ook kwamen de verklaringen van de twee broers niet overeen met camerabeelden. Ze zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Weinig nieuws te melden

Kaatsheuvel – Het is rustig in Kaatsheuvel. Iedereen geniet van het mooie weer (25 graden) en het nieuws ligt ook al plat. Volgende week gaat hopelijk alles weer draaien en worden weer overspoeld door het nieuws. Prettige dag verder.

woensdag, mei 07, 2008

Goirle waarschuwt de Loonse afvalovertreders

LOON OP ZAND - Inwoners van Loon op Zand moeten gisteren en eergisteren vreemd opgekeken hebben van waarschuwingskaarten op hun afvalcontainers. 'Te zwaar' en 'Er mag alleen GFT in de groenbak' lazen ze, met als afzender: de gemeente Goirle.

Namens de afvalinzamelaar voor Loon op Zand, de firma Van Gansewinkel, reageert Marc Ruis: "We zamelen in beide gemeenten afval in. Waarschijnlijk zijn de verkeerde kaarten meegenomen. Maar we gaan wel contact opnemen met de twee gemeenten omdat dit gewoon slordig is."

Ruis geeft aan dat diverse gemeenten in het verzorgingsgebied van Van Gansewinkel een eigen waarschuwingskaart voor afvalovertreders hanteren. De inhoud van de waarschuwingen is volgens hem overal nagenoeg gelijk.

maandag, mei 05, 2008

Auto weg bij woninginbraak in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: In de nacht van zondag op maandag braken onbekenden in in een woning aan de Pijlakker. Ze vernielden een ruit aan de voorzijde van de woning en doorzochten de benedenverdieping van de woning. De daders namen met behulp van de sleutels die ze vonden in de woning een grijze Toyota Avensis met kenteken 29-RK-JR weg. De politie heeft aangifte opgenomen en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Huis Irakees gezin vaker beklad met hakenkruisen

door Agnes de Goede en Jan in ‘t Groen.

KAATSHEUVEL - De 19-jarige Oisterwijker die in de nacht van donderdag op vrijdag een woning van een Irakees gezin in Kaatsheuvel bekladde met hakenkruisen, heeft dat in januari van dit jaar ook al gedaan.

Volgens een politiewoordvoerster heeft de Oisterwijker de kruisen op de voorgevel geplaatst om wraak te nemen op de zoon van de bewoonster van het huis aan de Mark.

De zoon zou de fiets hebben gestolen van de 19-jarige Oisterwijker, die uit Kaatsheuvel komt.

Behalve het kalken van hakenkruisen gooide de jonge man ook enkele eieren tegen de ramen. De bewoonster van de woning, een 46-jarige Irakese vrouw, deed aangifte. Volgens buurtbewoners staat zij momenteel doodsangsten uit.

De Irakese vrouw is enige tijd geleden ook al telefonisch lastiggevallen door de Oisterwijker. Tijdens dat gesprek werden discriminerende teksten door hem geuit.

Naar verluidt is de politie de dader op het spoor gekomen via het telefoonnummer. Waarom hij in januari de hakenkruisen plaatste, weet de politie nog niet.

De Oisterwijker heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. De Irakese familie wordt niet extra beveiligd door de politie. "De wraakactie is kwetsend, maar niet bedreigend", motiveert een woordvoerster van de politie.

"Wel willen we de onderste steen boven krijgen. Daarom moet de verdachte nog een keer terugkomen op het politiebureau om zijn hele verhaal te doen. We willen de hele achtergrond van deze zaak weten."

Mountainbiker raakt gewond in duingebied

KAATSHEUVEL - Een 42-jarige Vughtenaar is gistermiddag gewond geraakt na een val in de Loonse en Drunense Duinen.

De man kwam in het begin van de middag in de buurt van de IJsbaan met zijn mountainbike ten val. Een passant die de man aantrof waarschuwde een ambulance. Een boswachter werd ingeschakeld om de juiste positie van het slachtoffer te bepalen.

Fotoreportage Bevrijdingsvuur naar Kaatsheuvel

Bevrijdingsvuur naar Kaatsheuvel
KILK OP FOTO OM NAAR REPORTAGE TE GAAN

zondag, mei 04, 2008

Fotoreportage Dodenherdenking 4-5-2008

Dodenherdenking 2008


Klik op foto voor reportage

Enorme rookwolken bij middelbrand op Spinder

Enorme rookwolken bij brand op Spinder

TILBURG - De brandweer van Tilburg en Loom op Zand moest zondagmiddag even na 13.00 uitrukken voor een brand bij afvalverwerking Spinder. Tot in de wijde omgeving waren de enorme, donkere rookwolken zichtbaar. Ook medewerkers van de meldkamer aan de Ringbaan-West zagen de wolken en stuurden verkenningsvoertuigen erop uit om de brandhaard op te sporen.

Toen dat Spinder bleek te zijn, rukte de brandweer met drie wagens uit. Het vuur was ontstaan in een afvalberg waar vermoedelijk gestort afval lag te smeulen. Het vuur breidde zich uit tot over een lengte van een kleine honderd meter. Met bluswagens en het uiteenhalen van de berg afval wist de brandweer het vuur onder controle te krijgen/

Het paard van Troye

Oisterwijker plaatst hakenkruizen op huis

KAATSHEUVEL - Een 19-jarige Oisterwijker is opgepakt vanwege discriminatie. De man had in de nacht van donderdag op vrijdag in Kaatsheuvel de schutting van een woning beklad met hakenkruizen.

Ook had hij eieren tegen de ramen gegooid. In het huis woont een 46-jarige vrouw. Zij heeft aangifte gedaan. Enige tijd geleden was zij ook al telefonisch lastig gevallen, waarbij discriminerende teksen werden geuit. De vrouw had een vermoeden wie dader zou kunnen zijn en speelde deze gegevens door aan de politie. De Oisterwijker heeft schuld bekend.

Fietser aangereden door auto in Kaatsheuvel

Om iets voor 17 uur kreeg de politie en ambulancediesten een melding binnen van een aanrijding letsel aan de Jan de Rooijstraat in Kaatsheuvel. Het betrof hier een fietser die aangereden door een auto. Het slachtoffer is met met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.