Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, februari 28, 2010

Politie stelt onderzoek in naar autobranden

KAATSHEUVEL - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee autobranden die dit weekend plaatsvonden in Kaatsheuvel.

Nadat vrijdagavond rond 23.30 uur een auto geheel uitbrandde op de Binnenvaert, was het zaterdagavond weer raak op de parkeerplaats van een camping aan de Van Haestrechtstraat. Rond 22.15 uur hoorde een bewaker op de parkeerplaats een harde klap en zag een lichtflits. Hij zag vervolgens drie jongens via de uitgang Eikendijk wegrennen.

Ook in Sprang-Capelle werd zondagochtend een auto in brand gestoken. De politie trof het brandende voertuig rond 10.40 uur aan in een wei aan de Veerweg, vlakbij de pont. De auto bleek 's nachts gestolen te zijn op het Rosmolenplein in Tilburg.
De politie onderzoekt of er een verband is tussen de branden.

Scootmobiel gebruikt voor joyriden

KAATSHEUVEL - Op de Rozenstraat in Kaatsheuvel trof de politie zaterdagnacht rond 01.15 uur een onbeheerd scootmobiel aan.

Eerder al kreeg de politie een melding dat drie jongens op een scootmobiel aan het rondscheuren waren. Vermoedelijk hebben die jongens het voertuig achtergelaten omdat de accu leeg was. De politie weet nog niet waar het scootmobiel vandaan komt.

Striemende regen en wind deert solide DESK niet.


Rosmalen – DESK kan weer naar boven kijken. Ondanks de harde regen en wind waren de gasten heer en meester in Rosmalen. De ploeg van Van Loon reisde met een 1-4 overwinning op zak terug naar Kaatsheuvel. DESK bleek op alle fronten beter.

“Als we nou eens zes punten uit twee wedstrijden halen?”, klonken de woorden van bestuurslid René de Man vorige week tijdens de reis naar UNA. Zijn wens is uitgekomen. DESK heeft door de overwinning op Una en op OJC Rosmalen afstand genomen van de onderste regionen. De manier waarop de Dessers speelden was indrukwekkend. Aan de overwinning valt dan ook niets af te dingen. “Het had wel 6-0 kunnen zijn stelde oud DESK-speler Leen de Ridder na afloop. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Arda Havar had de 1-0 op zijn schoen maar hij miste. Daarna kreeg OJC drie corners op een rij die niets opleverde. DESK was niet onder de indruk van de wapenfeiten. Sterker nog, het was Rudy Aerts die een prima geplaatste assist van Thom van Santbergen loepzuiver inkopte en de 0-1 op het bord zette. De thuisploeg probeerde aan te zetten, maar alle linies van DESK stonden goed. De spil van OJC, Pieter Schrassertbert en Arda Havar kwam er door een tactische ingreep van Van Loon niet aan te pas. In de 34ste minuut kopte de prima spelende Jelle Hakkert net over het doel van De Bruin. In de 41ste minuut moest Rini Hoevenaar pas echt aan de bak. Hij plukte het schot van Schrassertbert uit de hoek. In de 45ste minuut schoot Tom van Santbergen de 0-2 in. “Dit is de eerste van dit seizoen”. glunderde opa Santbergen trots. De tweede helft speelde DESK met de wind in de rug. In de 50ste minuut schoot Tom van Santbergen de bal van rechts snoeihard voor het doel van OJC De bal raakte Giovanni Henskens die de bal achter zijn doelman liet belanden en de stand op 0-3 bracht. De wedstrijd leek gelopen, zei het dat Jorick van der Miessen Hoevenaar wist te verschalken en de stand op 1-3 bracht. Even geloofde de thuisploeg nog dichterbij te komen, maar DESK bleef oppermachtig. In de 88ste minuut bekroonde Rudy Aerts zijn goede spel met een prachtig doelpunt. Vanaf 25 meter lobte hij de bal over de uitkomende De Bruin en bepaalde de score op 1-4. Even later probeerde ook Jelle Hakkert de doelman met een lob te verschalken, maar de Bruin reageerde alert. Na 90 minuten vond de goed leidende scheidrechter Souwen het voldoende. DESK had de verdiende overwinning op zak.

Tom van Santbergen was blij met zijn spel. “Eindelijk scoor ik twee keer. Een mooi verjaardagcadeau, want ik ben morgen jarig”, glundert hij. De speler vindt dat naast het elftal ook hij elke week groeit. “Het heeft wel iets deze weersomstandigheden”, vond Santbergen die samen met Rudy Aerts (die een publiekswissel kreeg) voor de doelpunten tekenende.

Volgens Leen de Ridder, die vijf seizoenen voor DESK uitkwam en twee keer mee promoveerde had DESK eigenlijk met 6-0 moeten winnen. Volgens hem wa OJC zeer zwak. “Maar als DESK zo blijft werken en voetballen, dan handhaaft de club zich ongetwijfeld in de hoofdklasse”.

Weer autobrand in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Om 22.19 werd de brandweer van Kaatsheuvel gealarmeerd voor een autobrand bij Camping De Droomgaard. De brandweer kon niet voorkomen dat een leaseauto van een bedrijf dat werknemers stationeert uitbrandde.

zaterdag, februari 27, 2010

U gaat toch ook stemmen?

Anonieme gift van 50.000 euro voor Sint Jan

Kaatsheuvel – De parochie Kaatsheuvel is verrast met een ‘anonieme’ gift van 50.000 euro voor de restauratie van de Sint Janskerk in Kaatsheuvel. Voor de opknapbeurt van de kerk is nog wel veel geld nodig. De Stichting Restauratie St.Jan hoopt op financiële steun van het bedrijfsleven.

vrijdag, februari 26, 2010

Autobrand Binnenvaert

Kaatsheuvel - De brandweer rijdt uit naar een autobrand in de Binnenvaert in Kaatsheuvel. De auto is geheel uitgebrand. Eerder op de dag was de politie al nij de auto voor een vernieling.

NOODKREET VOOR DE BEREIKBAARHEID VAN LOON OP ZAND.

BEREIKBAARHEID DE HOOGT, AANSLUITING OP DE N261:

BelangenGroep De Hoogt (BGDH )heeft op 18 februari diverse politieke partijen en de pers uitgenodigd om per partij de standpunten te vernemen aangaande de bereikbaarheid van Loon op Zand, van bedrijventerrein de Hoogt en over de te presenteren variant op 25 februari 2010.

Er moeten politieke keuzes gemaakt worden met grote financiële gevolgen voor de ontwikkeling en toekomst van het kerndorp Loon op Zand, met name op gebied van bereikbaarheid. In 2008 is een enquête gehouden onder inwoners in Loon op Zand Het onderzoek is uitgevoerd door VVD, PvdA Groenlinks en SP en is juist als reactie uitgevoerd op een onderzoek van bureau Goudappel Coffeng. Het richt zich specifiek op de inwoners van kerndorp Loon op Zand en hun wensen en uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat er 83% van de inwoners kiest voor een variant waarin De Hoge Steenweg op De Horst verbonden blijft. Het zogenaamde “bliksemonderzoek over de gevolgen van de ombouw van de N261 voor Loon op Zand”. De uitkomst van dit onderzoek onderbouwt wat klanten van de belangengroep elke dag opnieuw naar hen ventileren. 83% van de inwoners kiest voor een variant waarin het kerndorp Loon op Zand een doorgaande weg van De Hoge Steenweg naar De Horst (noord-verbinding) met de eigen gemeente Kaatsheuvel behoudt! Tijdens de presentatie van de diverse partijen bleken zowel CDA als VVD de uitkomsten van dit onderzoek zich aan te trekken. De andere politieke partijen niet of veel minder.

Volkomen tegen deze wens in lijkt de huidige politiek te gaan kiezen voor een variant waarbij juist een “psychologische” afscheiding van de kerndorpen Kaatsheuvel en de Moer gaat komen. “Je moet eerst halverwege naar Tilburg om vervolgens terug te rijden naar Kaatsheuvel en Waalwijk…. dat doe je niet want je rijdt direct naar Tilburg door……” is een veelgehoord statement. Die psychologische afscheiding willen de Loonse ondernemers en tevens 83% van de inwoners niet, en daar wordt door de Gemeente totaal niet bij stilgestaan. Dat is slecht voor de ondernemers in Loon op Zand, bedrijventerrein de Hoogt, werkgelegenheid en woonklimaat. Maak van Loon op Zand geen slaapdorp!

BGDH heeft vooral van het CDA en VVD de toezegging gekregen dat zij zich alsnog willen inspannen om een aansluiting van de Hoge Steenweg op de Horst (noord-aansluiting) te bewerkstellingen. Eventueel in overleg met hun partijgenoten die in de Provincie zetelen. Daarom konden juist deze partijen op veel bijval van de BGDH rekenen. Gemeentebelangen deed de uitspraak dat er geen noord-aansluiting komt als het aan hen ligt, en hun invloed bij de provincie lijkt geringer. Pro 3 kon niet direct tot een uitspraak komen en Lijst Loon op Zand geeft te kennen vervolgoverleg te willen met de BGDH, maar het standpunt dat er een noord-aansluiting moet komen vind men wat eenzijdig belicht. Op basis hiervan blijven dus alleen CDA en VVD duidelijk voorstander van een noord-aansluiting.

Verder lijkt de politiek zich neer te leggen bij de uitleg dat er niets meer aan gedaan kan worden….. jammer want daadkracht is nodig om deze noord-aansluiting opnieuw ter tafel moeten brengen! Er lijkt veel ingezet te worden op een Bruisend Dorpshart in kerndorp Kaatsheuvel. Maar wanneer dat met een omweg bereikbaar is voor inwoners van Loon op Zand dan zal eerder het Wagnerplein in Tilburg bezocht worden dan het miljoenenproject waar de gehele Gemeente trots op moet zijn……
En anderzijds zullen de ondernemers in kerndorp Loon op Zand minder makkelijk door inwoners uit Kaatsheuvel, De Moer en de regio worden benaderd. Want wat voor de Loonse bewoner geldt …”ben zo in Tilburg”…. geldt voor de inwoners van Kaatsheuvel, de Moer en de regio natuurlijk ook. Kern Loon op Zand wordt een slaapdorp en dat is volgens de BGDH het ergste scenario wat het kerkdorp kan overkomen.

Opvallend zijn steeds dezelfde geluiden van de bestaande politiek dat er geen enkele mogelijkheid meer is iets te veranderen. De BGDH constateert dat er geen echt goed tegengeluid geformuleerd wordt waardoor de indruk bij inwoners in Loon op Zand kan bestaan dat het inderdaad echt al een gelopen race is. Echter dit valt en staat met de beschikbare budgetten van de Gemeente. De gemeenteraad kan alsnog besluiten om de kern Loon op Zand verbonden te houden middels de noord-aansluiting met Kaatsheuvel. In dat geval moet de Gemeenteraad de betrokken wethouders opdracht geven opnieuw aan te leggen bij de Provincie. Vervelende klus maar wel nodig denkt de BGDH.

BGDH roept daarom op om de prioriteitstelling van budgetten te herzien. Welke prioriteit wordt er gegeven aan het verbonden houden van de inwoners van kern Loon op Zand bij Kaatsheuvel en De Moer? Is dat minder belangrijk dan de mogelijke bouw van een 2e theater in Kaatsheuvel (we hebben al een prachtig Efteling theater?) of een Bruisend Dorpshart of een volledig nieuw Ecoduct of een aangepaste infrastructuur voor bedrijventerreinen in Kaatsheuvel. Allemaal belangrijk, maar wat heeft prioriteit voor de politiek? Voor de kern Loon op Zand is behoud van verbondenheid met de gemeente prioriteit nummer 1. De overige zaken kunnen altijd nog gedaan worden als er toekomstige budgetten ontstaan. Maar een dorp in slaap brengen is een probleem voor de toekomst creëren.

Het onderzoek naar de verkeersbewegingen zoals door de Gemeente gepresenteerd is lijkt op verplaatsing van de verkeersbewegingen. En tevens bewijst dat onderzoek van de Gemeente dat de kern Loon op Zand een sluitpost van de begroting is en daardoor een slaapdorp wordt. De BGDH stelt daar tegenover dat makkelijke en goede bereikbaarheid van het kerndorp absolute noodzaak is voor het leef- en werkklimaat in de kern Loon op Zand.

VERKEERSTROMEN OVER DE HOOGT

De belangengroep heeft haar bereidheid uitgesproken om structureel te willen samenwerken met politiek en gemeente als het gaat over de nieuwe variant van de gemeente waarin een nieuwe doorgaande weg over industrieterrein de Hoogt wordt overwogen.

Het open vizier zegt niet dat BGDH primair voor of tegen het plan is. Dat kan ook niet want er zitten nog te veel onopgeloste en niet ingevulde uitdagingen in het plan. Kansen ziet de BGDH echter wel.
Het blijft een bedrijventerrein met een infrastructuur die nog niet toestaat dat je er gemakkelijk een doorgaande weg van kunt maken. Denk aan Veiligheid voor de gebruikers en bewoners van een doorgaande weg in een bedrijvengebied. Denk aan laden en lossen en hinder / opstopping die hier kan ontstaan. En vrachtauto’s moeten elkaar kunnen passeren op een openbare weg.
BGDH wil op dit punt echt met de Gemeente samenwerken en een goede oplossing uitwerken want het blijft natuurlijk wel een bedrijventerrein waar specifieke eisen voor gelden. Wie kan daar nu beter over oordelen dan de ondernemers zelf?

Opvallend aan dit onderwerp is dat hier nog wel ruimte voor verandering lijkt te zijn, maar voor het onderwerp aansluiting Hoge Steenweg op de Horst niet.

Op 23 februari heeft de BGDH diverse interessante oplossingen en mogelijkheden besproken voor deze ontwikkeling van een doorgaande weg over De Hoogt. Hierover wil men graag in overleg met de Gemeente want BGDH ziet ook mogelijkheden om wellicht in één keer een goede oplossing (denk aan de kosten) te maken met het oog op de volgende ontwikkeling van plan De Hoogt II in een later stadium. Want het lijkt nu alsof er geld bespaard wordt, omdat er in eerste instantie minder wordt uitgegeven, maar er moet ook nog een ontwikkeling met De Hoogt II volgen en daarvoor is ook infrastructuur nodig. Dat kan in 1 keer goed aangelegd worden. BGDH denkt daarin graag mee.

Auto vernield Binnenvaert Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De politie kreeg vrijdagmiddag even voor 15.00 uur een melding binnen van een auto met ingeslagen ruiten aan de Binnenvaert in Kaatsheuvel. De politie trof ter plaatse inderdaad een rode peugeot aan het ingeslagen ramen. De ruit van de bestuurderskant was ingeslagen en de autoruit was ingeslagen. Het portier van de bestuurderskant stond ook open.

Afgeslaste politieke bijeenkomst

Kaatsheuvel - De gezamenlijken ondernemersverenigingen - Winkeliersvereniging Kaatsheuvel (WVK), Loonse Ondernemers Vereniging (LOV) en het Ondernemers Platform van de Gemeente Loon op Zand (OPG) - hebben de politieke partijen uitgenodigd om in te gaan op de onderwerpen die de ondernemers belangrijk vinden, tijdens een Politiek Café op maandagavond 1 maart. Wegens gebrek aan belangstelling is deze avond afgelast.

Eenderde bushaltes inmiddels toegankelijk voor minder validen

Gisteren heeft wethouder Jacques Broeders officieel de voor minder
validen toegankelijke bushalte Europalaan ter hoogte van Koningsdiep 41 in Kaatsheuvel geopend. Dit is één van de twaalf bushaltes die het afgelopen jaar in de gemeente Loon op Zand toegankelijker zijn gemaakt voor rolstoelgebruikers, rollators en kinderwagens. “Het is niet meer dan normaal dat ook minder validen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.
Het doet me deugd dat dit nu gerealiseerd wordt” geeft Broeders aan. “De overige bushaltes worden in de loop van dit jaar en begin volgend jaar aangepast.” Uitzondering hierop zijn de bushaltes die onderdeel zijn van een groter plan, zoals het Bruisende Dorpshart.

Toegankelijk maken van een bushalte houdt in dat het busperron verhoogd wordt en voorzien van afritjes. Er worden bovendien geleidelijnen aangebracht voor slechtzienden. De realisatie van dit project komt mede tot stand door subsidie van de provincie Noord-Brabant. Het toegankelijk maken wordt, onder toezicht van de gemeente Loon op Zand, uitgevoerd door aannemersbedrijf Van den Elshout en de Bont Waalwijk BV. Haltemeubilair, zoals bankjes, fietsklemmen en prullenbakken, wordt
dit jaar en begin 2011 vervangen bij het aanpassen van de overige bushaltes.
Vertegenwoordigers van Gehandicaptenplatform KLM, aannemersbedrijf Van den Elshout en de Bont Waalwijk BV, Veolia transport en de gemeente waren aanwezig bij deze opening.

Officiele start 'Bruisend Dorpshart'

Kaatsheuvel - Door een symbolische handelingen gaf wethouder Hans Waijers (CDA, Dorpshart) vanmiddag het officiele startsein voor de bouw van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel.



Start realisatie Bruisend Dorpshart
Na een lange voorbereiding start nu eindelijk de uitvoering van het Bruisend Dorpshart. Tientallen jaren hield de discussie over het centrum van Kaatsheuvel
de gemoederen in de politiek en de bevolking bezig. De discussie is gesloten, de uitvoering start. Vandaag,(vrijdag 26 februari) werd in het gemeentehuis de samenwerkingsovereenkomsten voor de realisatie Bruisend Dorpshart ondertekend. Aansluitend gaf wethouder Hans Waijers het symbolische startsein voor de sloop van het TNT gebouw. Kaatsheuvel krijgt een nieuw hart. Er komt een nieuw sociaal cultureel centrum, horeca aan een plein dat ook helemaal opnieuw wordt ingericht en een gemeentehuis met een parkeerkelder. Daarnaast komen er 50 appartementen en 50 grondgebonden woningen. De gemeente is in een vergevorderd stadium van overleg met Casade Woondiensten die haar woonwinkel wil vestigen naast het gemeentehuis. De Rabobank is ook voornemens om een verkoopwinkel in het centrum te openen. In
de brandweerkazerne zal een restaurant gevestigd worden en het gebouw wordt in oude luister opgeknapt.

De jarenlange voorbereidingen werden afgerond met de ondertekening van de
samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Loon op Zand, Heijmans en stichting WSG.
Daarnaast wordt ook de overeenkomst getekend tussen de gemeente Loon op Zand en stichting SMC die verantwoordelijk wordt voor het sociaal-cultureel centrum, het Carré. Het overleg met Casade, die haar woonwinkel gaat vestigen naast het gemeente-huis met daarboven in 3 lagen 18 sociale huurappartementen, verkeert in een vergevorderd stadium. De ondertekening van deze overeenkomst vindt binnenkort plaats.
De overeenkomst met de ontwikkelcombinatie wordt ondertekend namens de gemeente door
waarnemend burgemeester Wim Luijendijk, namens Heijmans directeur Pim Bosch en namens de stichting WSG Peter Span, directeur van stichting WSG. In de overeenkomst zijn de afspraken opgenomen die de gemeente en de ontwikkelaars hebben gemaakt op basis van de besluitvorming in de gemeenteraad. De ondertekening van de intentieovereenkomst tussen gemeente en SMC met betrekking tot de bouw
van het Carré werd ondertekend door de burgemeester Wim Luijendijk, de voorzitter van het SMC, de heer T. Eikmans en de directeur van SMC, de heer W. van Amelsfoort.
Wethouder Hans Waijers geeft, na de ondertekening van de overeenkomsten, om ongeveer 14.00 uur het symbolisch startsein voor de sloop van het TNT gebouw. Op deze plek wordt in de toekomst Woonhoven gerealiseerd. Voor deze bijeenkomst worden uitgenodigd alle leden van de gemeenteraad, medewerkers van de ontwikkellende partijen, bestuur en directie van het SMC, directie van Casade en de meest betrokken ambtelijke functionarissen.

“Jongeren willen uitgaansgelegenheden in Kaatsheuvel”

Kaatsheuvel – “Ik wil er een licht chaotische avond van maken”, zei gespreksleider Michiel Dingemans voor aanvang van het jongerendebat dat donderdagavond in Crossroads in Kaatsheuvel gehouden werd. Met scherpe stellingen en op een eigentijdse manier dwong hij de (jonge) politici toch tot uitspraken. Voor aanvang van het debat vroeg vrijwilligster Chantal Verbeek van Crossroads samen met burgemeester Wim Luijendijk het duizendste stemadvies. Bij sommige vragen over het kerkdorp Loon op Zand (Waar is het Oranjeplein?)leidde dit tot hilariteit onder de jongeren. Ze kreeg van de stemwijzer het advies om Lijst Loon op Zand te stemmen. De overwegend jonge vertegenwoordigers van de politieke partijen kregen scherpe stellingen voorgelegd. Vooral de antwoorden van de jonge Bart van Drunen (21) (LLoZ), zelf vrijwilliger van de Kuip in Loon op Zand vielen goed. De Kaatsheuvelse jongeren willen namelijk meer uitgangsgelegenheden in het dorp. Daarnaast moet de Nightliner naar Tilburg zo snel mogelijk gaan rijden. Volgens Bart Gossen (VVD) zal dit niet gebeuren zolang Gemeentebelangen in Loon op Zand aan de macht is. Om het contact met de jongeren dichterbij de politiek te brengen moeten de partijen meer gebruik maken van de nieuwe media zoals Twitter Hyves en Facebook. “Jongeren houden niet van lange vergaderingen. Het moet snel gaan”, was het devies uit de zaal. Om de politiek dichter bij de jongeren te brengen moeten de raadsleden na de raadsvergaderingen niet in het gemeentehuis blijven hangen, maar in de jongerencentra een borrel komen drinken. Mark Wijtenburg van Pro3 verweet de huidige coalitie “het veel te dure Dorpshart er net voor de verkiezingen erdoor geduwd te hebben, waardoor er geld meer over is voor andere zaken”. Daarop werd vanuit de zaal een vurig pleidooi gehouden voor meer uren voor beroepskrachten om de jeugd te begeleiden. Volgens het CDA leidt het aantal meer uren echter niet tot meer opvang van jongeren.

Loon op Zand heeft nieuw toeristisch logo


Kaatsheuvel - Gistermiddag onthulde wethouder Hans Waijers (CDA,Toerisme) het nieuwe recreatieve toeristische logo van de gemeente Loon op Zand. Dit gebeurde tijdens een feestelijke opening van het nieuwe VVV kantoor aan de Peperstraat 6 in Kaatsheuvel. In maart 2009 heeft de Loonse gemeenteraad het actieprogramma toerisme en recreatie vastgesteld. De Lokaal Toeristische Adviesraad (LTA) aan de slag gegaan met de uitvoering van de acties uit het actieprogramma. Een belangrijk onderdeel daarvan is promotie en marketing, gericht op de toeristische profilering van de gemeente. Een werkgroep met afgevaardigden vanuit de LTA is aan de slag gegaan met deze toeristische profilering. Het nieuwe logo, ‘1001x’, heeft betrekking op het diverse aanbod aan activiteiten en accommodaties die de gemeente te bieden heeft. Daarnaast is ‘1001x’ een internationaal te gebruiken term , (zoals de sprookjes van1001 nacht en 1001 verhalen) waardoor ook de buitenlandse toerist het logo direct begrijpt. De vijf kleuren vertegenwoordigen de verschillende lifestyle groepen die in de gemeente Loon op Zand hun vrije tijd kunnen besteden, De sterren verbeelden het sprankelende karakter van de gemeente Loon op Zand, een gemeente waar altijd en voor iedereen iets te beleven is. Bovendien zijn volgens de wethouder de vijf sterren , een subtiele verwijzing naar de kwaliteit van het vermaak binnen de gemeente. De wethouder hoopt wel dat het VVV over enkele jaren gehuisvest wordt in het Bruisend Dorpshart.

donderdag, februari 25, 2010

Noodreparaties aan de Bevrijdingsweg

Kaatsheuvel - Op maandag 1 maart vinden er noodreparaties plaats aan de Bevrijdingsweg te Kaatsheuvel. Deze reparaties zijn noodzakelijk omdat de schade, die is ontstaan door de weersomstandigheden, voor gevaarlijke situaties zorgt. De reparaties nemen ongeveer 1 tot 2 dagen in beslag en zorgen dat de weg weer veilig wordt.

De afgelopen winter heeft veel schade toegebracht aan het wegdek van de Bevrijdingsweg. Op vele plaatsen zijn grote gaten ontstaan die voor gevaarlijke situaties zorgen. Maandag 1 maart wordt gestart met het uitvoeren van noodreparaties. Wij realiseren ons dat de werkzaamheden overlast zullen veroorzaken en vragen u ook bij voorbaat hier rekening mee te houden. Wij danken u voor uw begrip.

Kiezer laat het afweten bij debat in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Het valt niet mee om een zwevende kiezer te ontdekken bij het grote verkiezingsdebat in het Kaatsheuvelse gemeentehuis. De hal is grotendeels gevuld met achterban van vijf politieke partijen. Veel extra stemmen zijn er dan ook niet te verdienen.

De inwoners krijgen de kans kom de dames en heren politici eens flink aan de tand te voelen tijdens het verkiezingsmarkt, die is opgezet door de gemeente en de politieke partijen. Een enkeling grijpt de kans. “Maakt U zich ook zorgen om de expansiedrift van de Efteling?”. Maar de partijen zijn juist erg blij met zo’n bekend attractiepark binnen de gemeentegrenzen. Ook andere onderwerpen leveren weinig discussie op. Slechts Gemeentebelangen-voorman Wim Aussems deelt een plaagstootje uit aan de nieuwe lokale partij Pro3, die volgens hem ten onrechte de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel te duur en te ambitieus vindt.

De partijen worstelen deze avond vooral met de vraag, waarom de ‘gewone kiezer’is weggebleven. “De politiek is voor velen de-ver-van-mijn-bed-show”, concludeert Bart van Drunen (LLoZ), die daar ook alle begrip voor heeft. “We moeten de mensen veel meer opzoeken. “Waarom houden we onze politieke vergaderingen bijvoorbeeld niet in zorg- of jongerencentra?” Ik had vanavond ook niet veel mensen verwacht”, stelt Jacky Smit”.(VVD) “Maar de mensen weten ons best te vinden, als ze ons nodig hebben”. Volgens Gert-Jan van den Dries (CDA) is het nog niet zo slecht gesteld met de politieke belangstelling in Loon op Zand. “Dit keer zijn veel verkiezingsdebatten gehouden door andere instanties zoals een voetbalclub, ouderenbond, ondernemers en jongeren. En dat is ook prima”. Wim Aussems (Gemeentebelangen) kiest voor een positieve benadering:”Misschien komen de mensen wel niet, omdat ze juist tevreden zijn”.

Loon op Zand wil wijkzuster terug

LOON Op Zand - Inwoners van Loon op Zand willen de wijkzuster terug in de wijk van het dorp. Dit stelde een nieuwe onderdeel van de Loonse KBO, het Ondersteuning Ouderenbeleid, dinsdagavond tijdens een door de KBO georganiseerde lijsttrekkersdebat in de Venloene. Volgens de KBO is ze al een jaar bezig om de wijkzuster terug te krijgen, maar kregen ze geen gehoor bij de beleidsmakers van de gemeente Loon op Zand, dit tot verbazing van de lijsttrekkers die niets van het initiatief wisten. Maar centraal in het debat stond de ‘te kleine’ Em-Té-supermarkt op het Looiershof. Volgens Jan Brekelmans (LLoZ) is één supermarkt goed voor miljoenen omzet per jaar, maar gaat 80% van de mensen in Kaatsheuvel of in Tilburg winkelen. Nagenoeg alle partijen vinden dat ouderen zolang als mogelijk zelfstandig moeten kunnen blijven wonen met kleinschalige zorg dichtbij de deur, en dat er gedifferentieerd gebouwd moet worden.

Hekken om Sint Jozefkerk

KAATSHEUVEL - De Parochie Kaatsheuvel neemt maatregelen om de leegstaande St. Jozefkerk te beschermen tegen vandalisme. Ze wil een hekwerk rond het gebouw plaatsen. In het verleden is de parochie al geconfronteerd met diefstal van koperen leidingen, drugsgebruik, ingegooide ruiten en pogingen tot inbraak. Het kerkhof blijft wel gewoon toegankelijk.
De St. Jozefkerk is in 2005 officieel aan de eredienst onttrokken vanwege een teruglopend aantal kerkbezoekers. De parochie sloot toen een overeenkomst met de Tilburgse projectontwikkelaar Remmers, die het complex wil slopen voor de bouw van woningen en appartementen. Maar de sloop stuit op verzet van onder meer de stichting STERK. Via juridische procedures probeert ze het gebouw te behouden, en alsnog de status van rijksmonument voor de voormalige kerk te verwerven.
Met het plaatsen van het hekwerk wil de parochie de beheerskosten van de St. Jozefkerk tot een minimum beperken. Volgens haar is de afgelopen bijna een ton uitgegeven ten behoeve van het leegstaande complex, en is het onverantwoord om hiermee door te gaan. „Omdat de parochie dit geld niet langer kan opbrengen is tot deze maatregelen overgegaan”, aldus Christ van Wezel van het parochiebestuur..
De aanvraag voor de afrastering ligt nu bij de gemeente Loon op Zand.

woensdag, februari 24, 2010

Politie treft wapen en schuldbekentenis aan

Sprang-Capelle, 24-02-2010 • In aansluiting op de berichtgeving over de 40-jarige Waalwijker die door de politie verdacht werd van het neerschieten van een 42-jarige vrouw op het Halvezolenpad en die zich eergisterochtend kort voor zijn arrestatie van het leven beroofde het navolgende: De politie heeft eergisteren (22 februari) in de woning van de verdachte een handgeschreven brief en het wapen aangetroffen wat op 05 februari. jl. zeer waarschijnlijk gebruikt is bij het schietincident. In deze brief gaf de man aan dat hij op het slachtoffer geschoten had. Er zijn aanwijzingen dat de man psychische problemen had.

De man die door politie en justitie verdacht werd van het schietincident in Sprang-Capelle beroofde zich maandagochtend 22 februari jl. van het leven. In de woning troffen agenten zijn levenloze lichaam aan. Hij had zich, zo later bleek, vlak voordat de politie de woning binnentrad, met een vuurwapen van het leven beroofd.
De politie zette direct de woning af, waarop de technische recherche in het pand een onderzoek instelde. Tijdens dat onderzoek werden diverse goederen aangetroffen, waaronder het vermoedelijke wapen wat tijdens het schietincident gebruikt was en de brief. Uit de door de 40-jarige man geschreven schuldbekentenis concludeert de recherche dat de verdachte het slachtoffer doelbewust heeft opgewacht. Een direct aanleiding voor het schietincident heeft de politie in haar onderzoek niet gevonden. Vooralsnog is niet gebleken dat het slachtoffer en de man elkaar kenden.

Het onderzoeksteam is ervan overtuigd gezien de beschikbare en aangetroffen informatie dat de daad een eenmansactie betrof en dat de 40-jarige man de schutter is geweest van het schietincident op het Halvezolenpad. Eerdere schietincidenten in 2006 op en nabij het Halvezolenpad waarbij destijds geschoten werd op een woning en kas bleken in het onderzoek niet terug te herleiden naar de 40-jarige man.

Kemkes doelwit van spot.

Kaatsheuvel - Schaarscoch Gerard Kemkes wordt hard aangepakt door de Nederlandse. Gisteravond kreeg ik enkele minuten na de verkeerde wissel al een SMS-je met "MoetKemkes een andere baan kiezen?" Ook kwamen vanochtend al diverse spotsprenten binnen.

Grote verkiezingsavond in gemeentehuis Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De politieke partijen in Loon op Zand presenteren zich vanavond bij de grote verkiezingsmarkt in het gemeentehuis in Kaastheuvel. Bezoekers moeten een beeld krijgen van de standpunten, overeenkomsten en verschillen tussen Gemeentebelangen, CDA, VVD, Lijst Loon op Zand en Pro3. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.

Streep door de Pleinloop Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Een gebrek aan vrijwilligers nekt de Pleinloop in Kaatsheuvel. De stichting Loop evenemententen GoRun heeft het grote evenement voor dit jaar geschrapt. Het bestuur hoopt dat de Pleinloop in 2011 weer op de agenda komt.

De Stichting GoRun heeft voor dit jaar een streep gezet door de Pleinloop in Kaatsheuvel. Het grote evenement kan niet doorgaan vanwege gebrek aan sponsorgeld en vrijwilligers. Ook moest de stichting op zoek naar een nieuw parcours. Het marktplein gaat binnenkort op de schop, dat is de traditionele start- en finishplaats van het evenement. De stichting hoopt in mei 2011 wel weer een pleinloop van de grond te komen.

Het spijt voorzitter Jan Dirksen dat het bestuur dit besluit heeft moeten nemen. “We eten dat al veel mensen trainen voor de Pleinloop”. Het evenement zou dit jaar z’n zesde editie beleven. De afgelopen jaren trok de loop zo’n 800 deelnemers. Volgens Dirksen had het bestuur geen andere keus dan de loop te annuleren. De stichting merkt dat bedrijven flink bezuinigen op sponsoring en giften in deze tijd van crisis. Voor zo’n groot evenement als de Pleinloop is veel geld nodig. Ook worstelt de stichting met een tekort aan vrijwilligers en is het uitzetten van een ander parcours een ‘mega-klus.

Wisselfout kost Sven Kramer goud; Lee wint 10 km

Na 6.600 meter van de olympische tien kilometer eindigde vandaag de droom van Sven Kramer, om Vancouver 2010 met drie gouden schaatsmedailles te verlaten. De winnaar van de vijf kilometer leek als een machine op weg naar zijn tweede gouden plak. Toen besloot hij in een moment van aarzeling, na een aanwijzing van zijn coach Gerard Kemkers om op het allerlaatste moment naar de binnenbocht te springen, waar hij reglementair de buitenbocht had moeten nemen.

Hij reed de race uit alsof er niets was gebeurd, zette verreweg de snelste tijd neer (12.54,50) maar werd direct na afloop gediskwalificeerd. Op hetzelfde moment sprong de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee juichend de lucht in op het middenterrein. De zilverenmedaillewinaar op de vijf kilometer had volkomen onverwachts goud. Achter hem ging het zilver naar de Rus Skobrev en het brons naar Bob de Jong, de olympisch kampioen van 2006.

Kramer liep na afloop scheldend op coach Kemkers over het middenterrein. „Verdomme, die klootzak stuurt me gewoon de verkeerde baan in!” Tegenover de NOS zei Kramer even later: „Ik ging volledig goed. Ik ben normaal helemaal niet van andere mensen de schuld in de schoenen schuiven, maar ik kan daar nu niet om heen. Vlak voor de pion zegt Gerard [Kemkers]: ‘naar binnen’. Ik ging in eerste instantie goed, maar ik werd in twijfel gebracht. (...) Vervolgens kom je erachter dat je verkeerd hebt gewisseld op een van de belangrijkste momenten in je leven.”

Zware ontgoocheling stond op de gezichten in het Nederlandse kamp, ook bij chef de mission Henk Gemser. Als vooraf één gouden medaille zeker was, dan die van Kramer op de langste afstand. In de hele olympische cyclus tot Vancouver 2010 verloor de TVM-kopman slechts één tien kilometer, omdat hij bij het NK allround 2007 ploeggenoot Carl Verheijen ruim liet voorgaan. Daarna won hij liefst achttien keer op rij. Hij werd drie keer wereldkampioen op de langste afstand, verbeterde drie keer het wereldrecord en reed het vaakst van alle schaatsers onder de dertien minuten.

Hij won precies zoals hij wilde. Vaak speelde hij met z’n tegenstander, om dan toe te slaan met een onnavolgbare versnelling. Zo counterde hij vorig jaar bij het WK allround een aanval van Bokko, zo dolde hij dit seizoen bij de wereldbeker in Hamar Bob de Jong. „Gekke Bob”, lachte hij na afloop. Maar de beste stayer ter wereld reed ook op eigen kracht een paar strakke races. Niemand kwam ooit in de buurt van zijn wereldrecord (12.41,69, maart 2007), vorig jaar denderde hij in de Richmond Oval in 12.55,32 naar de wereldtitel.

Kramer ging in de slotrit hard van start en dook na vijf ronden onder de snelste tijd tot dan toe. Op het toppunt van zijn kunnen gaf hij een demonstratie van techniek en vechtlust. Als de rondetijd iets opliep, was de volgende weer sneller. 'Geen 31’ers' had hij in de kop. En de benen droegen hem naar naar goud. Tot het dramatische moment na de kruising op weg naar de 6.600 meter. Het einde van zijn droom, het einde wellicht ook van de samenwerking met coach Kemkers.

‘Mensen met een beperking kunnen nóg meer dan ik al dacht’

Kaatsheuvel - ‘Breng mensen bij elkaar. Want als we elkaar in de buurt kénnen, dan kunnen we ook meer voor elkaar betekenen. Op die manier kunnen zorgzame en robuuste wijken ontstaan die op allerlei gebieden voor zichzelf kunnen zorgen.’

Dat was de boodschap die de deelnemers aan de Tour de Brabant elkaar afgelopen maandagavond in sociaal cultureel centrum De Werft in Kaatsheuvel meegaven. Een boodschap die op algemene instemming kon rekenen.

De Tour de Brabant is een reeks bijeenkomsten van mensen met een (verstandelijke) beperking met bestuurders van Brabantse gemeenten. Daarbij worden ook ondernemers, familieleden, mensen die beroepsmatig betrokken zijn en andere belangstellenden uitgenodigd om mee te praten. De reeks wordt georganiseerd door de Stichting Regie over Eigen Leven, die ernaar streeft dat mensen met een (verstandelijke) beperking zo veel mogelijk hun eigen keuzes mogen en kunnen maken. In De Werft bleek al gauw dat de circa zeventig aanwezigen achter dit uitgangspunt staan.

Zo vertelde wethouder Wil Ligtenberg van de gemeente Loon op Zand dat hij zich ervoor schaamt dat de gemeente wel mensen met een lichamelijke beperking in dienst heeft, maar niet met een verstandelijke beperking. “Samen met de gemeenten Waalwijk en Heusden willen we dat deze mensen vaker aan de slag kunnen gaan. Daar ontwikkelen we nu nieuw beleid voor.”
Ook Harry Balvers van welzijnsinstelling Triangel / de Twern kijkt liever naar de kwaliteiten van mensen dan naar hun beperkingen. “Beperkingen hebben we allemaal. Ik kan bijvoorbeeld niet autorijden. Maar we moeten kijken waar we, sámen met de bewoners, verbeteringen kunnen aanbrengen in de wijk. En dan maakt het niet uit of iemand jong of oud is, een kleurtje heeft of een verstandelijke beperking.”
Frank van de Wiel van de stichting Prisma beloofde dat mensen met een verstandelijke beperking op korte termijn gaan deelnemen in het Gehandicaptenplatform.

“Ik hoop dat anderen ons behandelen als gewone mensen”, benadrukte Patrick Kroon, die net als zijn vrouw Conchita Kop een verstandelijke beperking heeft. “Soms kunnen mensen met een beperking veel meer dan je denkt. En als iemand op straat ‘Hé! Een mongool!’ roept, dan denk ik: ‘Nou, die heeft helemáal geen verstand’.”

Aan het eind van de avond werden van alle kanten suggesties aangedragen om de positie van mensen met een beperking te verstevigen. Zo zouden de vooroordelen te lijf gegaan kunnen worden door het verstrekken van meer informatie en het verspreiden van kennis over mensen met een beperking. En natuurlijk zouden ze vanaf het begin betrokken moeten worden bij activiteiten in de buurt. Daarbij kan de organisatie MEE, die in Brabant mensen met een beperking ondersteunt, een handje helpen.
Daarnaast moeten de mensen in de wijken worden opgeroepen om samen aan de slag te gaan of begeleider te zijn bij activiteiten. Maar mensen met een beperking kunnen natuurlijk zelf ook een actieve rol spelen in de samenleving. Dat kan bijvoorbeeld door zichzelf aan te bieden als vrijwilliger of lid te worden van de belangenvereniging Onderling Sterk.

“Denk niet in problemen, maar in oplossingen. En dat geldt ook voor de gemeente”, werd eveneens naar voren gebracht. Daarnaast zou de ondersteuning van mensen met een beperking beter op elkaar afgestemd moeten worden en werd nog eens aangedrongen op een goed toegankelijke inventarisatie van het totale hulpaanbod. Daar is de gemeente overigens al mee bezig.
“Eén ding heb ik vanavond wel geleerd”, besloot wethouder Ligtenberg. “Mensen met een beperking kunnen nóg meer dan ik al dacht.” Of, zoals een spreker in de zaal zei: “Mensen zien ons vaak als kind, maar we zijn volwassenen die wat minder kunnen.”

dinsdag, februari 23, 2010

In toekomst snelle bus naar Efteling

Een snelle busdienst moet De Efteling ook over vijf jaar nog bereikbaar houden. Plan is om bussen richting het attractiepark vrij baan te geven over de vlucht¬stroken van de omgebouwde N261 ( Tilburg-Waalwijk) en van de A59 richting Den Bosch.

door Ron Lodewijks DEN BOSCH – Het provinciebestuur (GS) van Brabant gaat serieus werk maken van een snelle busdienst tussen Den Bosch, Waal¬wijk en Tilburg. Hoofddoel hier¬van is om De Efteling ook over vijf jaar nog bereikbaar te houden.
Tijdens topdagen slibben de aanen afvoerwegen rond Kaatsheuvel steeds vaker dicht met bezoekers van het attractiepark, dat de ko¬mende vier jaar 200 miljoen euro wil investeren in verdere uitbreiding. „Dat doen wij alleen als de mensen ons kunnen blijven berei¬ken. Maar vijf procent van onze be¬zoekers maakt nu gebruik van het openbaar ervoer. Dat moet aanzienlijk groeien om in de zomer¬piek 35.000 bezoekers per dag te kunnen verwerken”, verklaart Eftelingdirecteur Bart de Boer.
De opzet is om bussen richting het attractiepark vrij baan te geven over de vluchtstroken van de om¬gebouwde N261 ( Tilburg-Waal¬wijk) en van de A59 richting Den Bosch. „Elke tien minuten moet je vanaf enkele centrale busstations kunnen opstappen, zodat open¬baar vervoer concurrerend wordt ten opzichte van de auto”, schetst gedeputeerde Cora van Nieuwen¬huizen ( verkeer en vervoer). De provincie betaalt de exploitatie van deze sneldienst, alsmede de ombouw van de N261 tot snelweg, die in 2013 moet beginnen. Als dit karwei is voltooid wordt de huidi¬ge buslijn 300 opgedoekt.

Met deze garantie op zak, wil De Efteling ten noorden ( langs de A59) en ten zuiden van het attrac¬tiepark (aan de rand van Tilburg) transferia aanleggen, waar bezoe¬kers hun auto kunnen parkeren en op de bus stappen. Een dergelijk plan werd 25 jaar geleden gelanceerd door toenmalig gedeputeerde Jan de Geus, zonder succes.
Omwille van de haalbaarheid, willen GS en Eftelingdirectie de sneldienst zo simpel en goedkoop mo¬gelijk houden. Van Nieuwenhuizen: „Het is altijd nog mogelijk langs de N261 een vrije busbaan te leggen. Daarvoor is ruimte gereserveerd.” Een tramverbinding, zoals bepleit door GroenLinks, is volgens De Boer niet haalbaar. ,,Alleen de aanleg kost al honderden miljoenen. Dat geld is er niet.”

Tot de N261 is omgebouwd moet extra parkeerruimte rond het attractiepark, in combinatie met een groene golf de gang er op deze provinciale weg in houden. Tijdens de aanleg zijn volgens Van Nieuwenhuizen aanvullende maatregelen nodig om het verkeer te laten doorrijden. „ Ook andere gebruikers van het openbaar vervoer, pro-fiteren straks mee van de busdienst die we dankzij de druk bezochte Efteling tussen Tilburg en Den Bosch kunnen optuigen.”

Excuses van Gemeentebelanger Henny van den Broek aan KWF

Kaatsheuvel – De nummer 15 op de lijst van Gemeentebelangen in Loon op Zand, Henny van den Broek heeft officieel zijn excuses aangeboden aan het Koningin Wilhelmina Fonds. Van den Broek die sinds een jaar voorzitter van het KWF in Kaatsheuvel haalde enkele weken geleden de woede van enkele collectanten van het KWF op zijn hals omdat hij bij een uitnodiging om te collecteren een wervingsfolder van zichzelf als lid van Gemeentebelang had bijgevoegd. Dit leidde tot officiële klachten bij het KWF dat zich richt op het totale veld van kankerbestrijding. Van den Broek zegt spijt te hebben van de actie.
“Ik zat de brieven in te pakken en in mijn enthousiasme heb ik er een foldertje van mezelf van Gemeentebelangen bij gestopt. Ik zag daar zelf het kwaad niet van in, maar nu ik weet dat het zo gevoelig ligt zal ik de volgende keer voorzichtiger zijn”, aldus van den Broek. Hij is blij dat het KWF, nadat de zaak uitgepraat is, zijn excuses heeft aanvaard heeft en dat de lucht geklaard is. Huidig fractievoorzitter Ad van Laarhoven van Gemeentebelangen is blij dat Van den Broek zijn excuses heeft aangeboden. Hij beschouwd de zaak hiermee als afgedaan.

Loon op Zand kiest vrijwilligers van het jaar


Kaatsheuvel – Gisteravond vond in het gemeenthuis van Kaatsheuvel de verkiezing van de Jeugdvrijwilliger en de Volwassen vrijwilliger van het jaar plaats. In de categorie tot 23 jaar koos een jury onder leiding van wethouder Wim Aussems Kaatsheuvelnaar Rick van Loon, voor zijn tomeloze inzet voor ondermeer VV Uno-Animo als jeugdvrijwilliger. De Loonse Ad Leermakers, bekend van de ‘Nacht van Loon’ en organisator van de wandeltocht van 500 kilometer door vier landen als vrijwilliger bij de volwassenen. In de categorie jeugdvrijwilliger waren vijf personen genomineerd, bij de volwassenen tien personen.

maandag, februari 22, 2010

Verkiezingsmarkt: U vraagt, de partijen antwoorden

Aanstaande woensdag, 24 februari vindt van 19.30 uur tot 22.00 uur de verkiezingsmarkt plaats in het gemeentekantoor in Kaatsheuvel. Hiermee biedt de gemeente al haar inwoners de gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met, en vragen te stellen aan de politieke partijen en hun kandidaten. Het doel van de avond is om de standpunten, de verschillen en de overeenkomsten tussen de partijen, op één avond, op een rij te krijgen.
De avond staat onder leiding van Sjacco Hogenboom, een ervaren Brabantse resentator, die op een warme stijlvolle manier de avond zal presenteren.
Alle politieke partijen zijn vertegenwoordigd met een kraampje. Daarnaast bestaat de avond uit vraagen antwoordrondes. Op deze manier komen thema’s en onderwerpen aan bod die in de gemeente Loon op Zand actueel zijn.
De vraag- en antwoordrondes gaan zeker over de thema’s:
20.00 uur Welzijn en Zorg
20.30 uur Bouwen en Wonen
21.00 uur Sport en Vrije tijd

Tot slot wordt om 21.30 nog geantwoord op vragen en opmerkingen van aanwezigen over alle andere onderwerpen die inwoners aan de orde willen stellen.
Ter afsluiting van de avond geeft iedere partij een samenvatting van het partijprogramma. Om 22.00 uur wordt de verkiezingsmarkt afgesloten door waarnemend burgemeester Wim Luijendijk. Iedereen is van harte welkom. Inwoners kunnen het hele programma doorlopen, maar ook gedurende de avond aansluiten kan. Deelnemen kan op een actieve manier of alleen maar door te luisteren.

Verdachte schietpartij slaat hand aan zichzelf

WAALWIJK - Een 40-jarige Waalwijker die wordt verdacht van het beschieten van een vrouw op het Halvezolenpad in Sprang-Capelle heeft zich voor zijn aanhouding van het leven beroofd.

De politie wilde vanochtend tussen 6.30 en 7.00 uur de man arresteren in zijn woning aan de Noordstraat in Waalwijk. Terwijl de agenten voor de deur stonden, hoorden zij dat de man de hand aan zichzelf sloeg.

De politie heeft de woning vervolgens afgezet. De technische recherche is gestart met een onderzoek in het huis. Er zijn spullen in beslag genomen.

Over een motief kan de politie nog geen uitspraken doen. "Het is zelfs de vraag of er sprake was van een motief", zegt een woordvoerster van de politie Midden- en West-Brabant.

Agenten hebben de omwonenden met een brief geïnformeerd en zijn een onderzoek begonnen.

De verdachte was alleenstaand en was ook alleen in zijn flat op het moment dat de politie hem vond. Na tips, getuigenverklaringen en technisch onderzoek kwamen de vijftien rechercheurs die op deze zaak gezet waren, op het spoor van de 40-jarige Waalwijker. "Het was een soort puzzel en het werd ons steeds duidelijker dat we in de richting van deze man moesten zoeken. We hadden van de officier van justitie toestemming gekregen om de man aan te houden."

De man werd ervan verdacht op vrijdag 5 februari een 42-jarige vrouw beschoten te hebben op het Halvezolenpad in Sprang-Capelle. Zij raakte daarbij zwaar gewond. De vrouw ligt nog altijd in het ziekenhuis.

zondag, februari 21, 2010

Vrolijke zoektocht naar ‘Kruimeltje’

In de Efteling gingen zaterdag de audities van start voor de nieuwe musical Kruimeltje.

Kaatsheuvel – Als echte artiesten stappen Rick Luiken (11) uit Breda en Daan van Rossem (9) uit Rosenburg deze zaterdagochtend over de rode loper het Efteling Theater binnen. Beide jochies zijn met 70 andere kinderen uitverkozen om auditie te doen voor een hoofdrol in de musical Kruimeltje, die de Efteling samen met Rick Engelkes Producties vanaf 3 november op de planken van het pretpark brengt. Ze weten hun zenuwen goed te verbergen. “Ik ga een liedje en een verhaaltje doen en dan zie ik wel”, zegt Rick stoer. In de foyer zit Jordy Veenstra(10) uit het Belgische Peer beduusd voor zich uit te staren. De musicalschool waar hij op zit heeft hem aangemeld. “Als ik Amsterdams moet gaan spreken, dan ga ik daar eens flink op oefenen”, klinkt het bezorgt. Rond 11.30 worden de kinderen in de kleine theaterzaal toegesproken door Rick Engelkes en directeur Bart de Boer van de Efteling. Er wordt afgeteld en dan vliegen de petten die de jongens gekregen hebben in de lucht. Even later staan alle kinderen in het grote theater op het podium. Als voorproefje wordt het nummer ‘Wat een keihard lot is dit’, uit de Musical Anny ingestudeerd. Als binnen tien minuten het nummer klinkt als een klok staat Engelkes te stralen. “Elf jaar geleden speelde ik in de film de vader van Kruimeltje en vijf jaar geleden kwam ik op het idee om er een musical van te maken”, vertelt Engelkes (50). Wat de productie kost wil hij niet kwijt. Wel dat de cast op Kruimeltje en de vader na compleet is en dat er in de zomer 10 afleveringen van Kruimeltje voor televisie opgenomen worden. Ook Efteling-directeur Bart de Boer van de Efteling glundert. “Ik vindt dit prachtig. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt”, klinkt het enthousiast. Als de audities beginnen, is het lange wachten voor de Tilburgse Teun Donders (13) begonnen. “Mijn zang is een beetje zwak, maar ik denk wel dat ik door de eerste ronde kom”, klinkt het overtuigend. Na de audities in de Efteling volgen nog twee rondes in Amsterdam. Dan pas is bekend welke zes kinderen echt Kruimeltje gaan spelen.

“Scheidrechter, carnaval is voorbij! ”


“Scheidrechter, carnaval is voorbij! ”

Zeelst - Met deze uitspraak vanaf de tribune was alles over de wedstrijd Una (Zeelst) – DESK gezegd. Scheidrechter Kayis uit Rotterdam drukte nadrukkelijk een stempel op de sportieve wedstrijd die door DESK met 1-2 gewonnen werd. Het was een knotsgekke wedstrijd. De toeschouwers van de thuisclub en van DESK wisten niet wat hun overkwam. De dwalingen van het arbitrale trio leidde tot onbegrijpelijke taferelen. Jorg van der Linden van DESK, (twee maal geel door lichte overtredingen) en drie spelers van UNA moesten het veld verlaten met een rode kaart.

Voor aanvang van de wedstrijd hadden beide clubs evenveel punten. Alleen DESK had drie wedstrijden minder gespeeld. De gasten begonnen goed. Vooral bij spelhervattingen waren de Kaatsheuvelnaren gevaarlijk. Rens Wildschut zag zijn inzet net naast het doel van Van den Over belanden. In de 9e minuut was het wel raak. Rudy Aerts kopte de bal loepzuiver langs Van den Oever. De blijdschap was niet van lange duur. Twee minuten later brak Una uit en spits Erwin Isbouts passeerde Rini Hoevenaar: 1-1. DESK was niet onder de indruk van het doelpunt van de thuisploeg en bleef vol op de aanval spelen. Inzetten van Yassin Asrih, Maarten Vos en Wildschut troffen net geen doel. De thuisploeg controleerde wel het middenveld en de spitsen gaven de verdedigers van DESK diverse malen het nakijken. Vanaf de 21e minuut kwam er een kentering in de wedstrijd. De goed spelende Jorg van der Linden ging een duel aan met Smulders van Una. Er gebeurde niets bijzonders, maar Kayis trok geel. In de 35e minuut trok de scheidrechter bij een dergelijke situatie weer geel en Van der Linden kon naar de kleedkamer. Vermoedelijk omdat de scheidrechter inzag dat de straf toch wat te zwaar was trok hij in de 38e minuut direct rood voor Rinsema van Una. Wat dat betreft was de stand dus weer gelijk.

In de tweede helft werd mede door de ruimte door beide ploegen fris gevoetbald. Het spel golfde op en neer en de wedstrijd won aan amusementswaarde. Beide ploegen kregen volop kansen. In de 66e minuut haalde een speler van Desk een aanvaller van Una in het strafschopgebied onderuit. Kayis wees onverbiddelijk naar de middenstip. De inzet van Erwin Isbouts belandde tot opluchting van alle Dessers op de paal. Zeven minuten later werd Maarten Vos in het strafschopgebied onderuit gehaald. Het arbitrale trio had niets gezien. In de 85ste minuut brak Maarten Vos door de defensie van Una en stiftte de bal prachtig over doelman van de Oever: 1-2. Ondanks dat het een sportieve wedstrijd bleef kreeg Paul Voss van Una rood toen hij Yassin Asih onderuit haalde. In de 90ste minuut kon ook Patrick Smulders van Una met rood van het veld. De Kaatsheuvelnaren was de buit binnen. Het bestuur van Una en van DESK moesten na afloop de scheidrechter beschermen tegen woedende supporters van UNA. Een uur na de wedstrijd wilde de scheids niets kwijt over zijn optreden. Kees van Loon wel: “Het was een hectische wedstrijd, die net zo goed in 4-4 had kunnen eindigen”, luidde de analyse van de oefenmeester”. Hij vervolgd: “Ik heb een strijdbaar DESK gezien en ik moet de jongens complimenteren voor hun inzet. Deze overwinning hadden we nodig!”.

Efteling juicht tramplan toe

KAATSHEUVEL/DEN BOSCH De Efteling juicht een tramverbinding met treinstations in Tilburg en andere plaatsen als Den Bosch toe.

Die boodschap gaf woordvoerder Koen Sanders van het Kaatsheuvelse attractiepark zaterdag mee aan een delegatie van GroenLinks. De afdeling Den Bosch van die partij maakte samen met provinciale en landelijke partijgenoten een rondje door Brabant om het tramplan 'Laat de tram rijden in Brabant' van die partij te promoten. "Wij zijn blij met álle initiatieven die de bereikbaarheid van de Efteling beter maken", stelde Sanders. "We vinden het openbaar vervoer naar de Efteling, namelijk vanaf station Tilburg met bussen naar Kaatsheuvel, op dit moment namelijk onacceptabel."

Foto: Pro3

Loonse VVD strijdt voor de koopzondag!

Aanstaande zondag zal de Loonse VVD vanaf 13:00 uur campagne voeren bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel. Voor de VVD is het namelijk vanzelfsprekend dat ondernemers zelf hun openingstijden bepalen en niemand anders. Het huidige College van B&W onder aanvoering van de wethouder van Economische Zaken, Aussems, heeft er zo zijn bedenkingen bij liet hij zich in 2008 ontvallen: “Zodra alle supermarkten op zondag opengaan is dat niet fijn voor de ondernemers.”

Lijsttrekker Jacky Smit: “Het is van de zotte dat we als gemeente de ondernemers gaan beknotten in het ondernemen. We willen ons nota bene profileren als een gemeente waar op recreatief vlak van alles te doen is. Kennelijk mogen de toeristen niet op zondag naar Loon op Zand komen.”

De liberalen hopen ook te bewerkstelligen dat meer mensen woensdag gaan stemmen. Het lijkt erop dat het opkomstpercentage historisch laag zal worden. Smit: “Mensen moeten beseffen dat als ze in Loon op Zand verandering willen, ze wél moeten gaan stemmen en natuurlijk het liefst op de VVD.”

Condooms
Nummer 3 van de lijst, Frank van Wel (23 jaar), zal met Bart Gossen (24 jaar) aanwezig zijn bij het jongerendebat in Crossroads aanstaande donderdag. Zoals bekend zet de VVD in op veiligheid. Veiligheid moet die avond breed geïnterpreteerd worden aangezien de liberalen VVD-condooms zullen uitdelen. Jongeren krijgen de gelegenheid vanaf 20:30 uur hun vragen af te vuren op de aanwezige politici.

Persverklaring Wouter Bos

Vanochtend heeft de Partij van de Arbeid besloten niet langer op een geloofwaardige manier deel uit te kunnen maken van het vierde kabinet Balkenende. Dat was een beslissing die ons niet licht viel. Wij hebben een dag en een nacht lang gevochten om dit kabinet in stand te houden en een geloofwaardig besluit over Uruzgan te nemen, maar zijn daarin niet geslaagd. Uitgangspunt was dat de PvdA achter het kabinetsbesluit uit 2007 wilde blijven staan om de Nederlandse bijdrage aan de militaire missie in Uruzgan in december 2010 hoe dan ook te beëindigen.
Voor dit standpunt bestaat in de samenleving en in het parlement brede steun.
In de discussies van vandaag is geen enkele geloofwaardige reden op tafel gekomen waarom dit kabinetsbesluit niet langer leidend zou moeten zijn voor het kabinet. Ook vinden wij het ongeloofwaardig dat uit het ontbreken van een parlementaire meerderheid voor een langer militair verblijf in Uruzgan, nu niet geconcludeerd zou mogen worden dat we vast moeten houden aan het vertrek uit Uruzgan zoals eind 2007 door het hele kabinet besloten. Tot op het laatst weigerden de collega’s van CDA en CU deze politieke realiteit te aanvaarden.
De PvdA heeft altijd haar verantwoordelijkheid genomen bij steun voor internationale missies. Dat geldt ook Afghanistan. Tot twee maal toe hebben wij een missie van twee jaar in Uruzgan gesteund. In alle overleggen van de laatste maanden hebben wij de bereidheid getoond om ook na het vertrek van de militairen uit Uruzgan, op een intensieve manier betrokken te blijven bij de opbouw van Afghanistan. Bijvoorbeeld door de inzet van onze F16’s voort te zetten en door middel van opleidingen en ontwikkelingssamenwerking de Afghanen in staat te stellen zelf hun lot in eigen handen te nemen. Maar ook deze voorstellen zijn vandaag niet geaccepteerd.
Daarmee is duidelijk geworden dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan over het voorzetten van onze militaire bijdrage aan Afghanistan. Dat onze alternatieven niet aan de orde mochten komen. En dat we als lid van het kabinet zelfs niet mochten uitspreken dat een voortzetting van de missie in Uruzgan niet op voldoende steun in het parlement kan rekenen.
Onder die omstandigheden kon de Partij van de Arbeid niet meer geloofwaardig deel uit maken van het kabinet. Om die reden besloten wij vandaag ons ontslag aan te bieden.

Brand bij manege Kaatsheuvel verwoest strovoorraad

KAATSHEUVEL - Bij een brand bij manege Pullens aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel is in de nacht van zaterdag op zondag 35.000 tot 40.000 kilo stro verloren gegaan.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de stallen met de 55 paarden.

De brand woedde rond 1.30 uur. Toen de brandweer arriveerde stond het stro in de loods in lichterlaaie. De familie Pullens was zelf al aan het blussen.

De brand ging met grote rookontwikkeling gepaard, maar omdat de wind gunstig stond hadden de paarden er geen last van.

Volgens manege-eigenaar Walter Pullens is de schade aan de loods zelf beperkt gebleven. "Ik vrees dat er sprake is van brandstichting, want ik heb nog nooit gehoord dat stro kan gaan broeien. Dat gebeurt wel bij hooi", aldus Pullens.

Open brief van JP Balkenende (ingekomen via CDA)

Later vandaag zal ik aan Hare Majesteit de Koningin het ontslag aanbieden van de ministers en staatssecretarissen van PvdA-huize. De portefeuilles, het ambt en de functies van de overige ministers en staatssecretarissen zal ik ter beschikking stellen. Als voorzitter van de ministerraad heb ik helaas moeten vaststellen dat een vruchtbaar pad ontbreekt waarlangs dit kabinet van CDA, PvdA en Christen Unie verder zou kunnen gaan.

U heeft de afgelopen dagen kunnen zien dat de eenheid werd aangetast door voldongen feiten. Door uitspraken die haaks staan op besluiten die het kabinet recent heeft genomen en aan de Kamer heeft gemeld. Die uitspraken legden een politieke hypotheek op het collegiaal overleg. Ze zijn zorgvuldigheid in de weg gaan staan. In de richting van onze mannen en vrouwen in Afghanistan. Maar ook in onze relatie met de NAVO-partners. We hebben vandaag in de ministerraad verkend of het vertrouwen kon worden hersteld. Een herbevestiging van de afspraken die we tien dagen geleden in de Trêveszaal maakten en in de kennisgevingsbrief aan de Kamer vastlegden zou een basis hebben gelegd voor een voortzetting van de samenwerking.

Dan hadden de verantwoordelijke ministers een voor het kabinet bevredigende optie kunnen voorstellen – zo mogelijk voor 1 maart. Voor een minderheid van het kabinet bleek dit een brug te ver. Waar vertrouwen ontbreekt, is een poging het over de inhoud eens te worden bij voorbaat tot mislukken gedoemd. Het betekent hooguit
een opmaat naar nieuwe controverse in de toekomst. Zeker met de uitdagingen waar Nederland voor staat: die vragen niet om de makkelijke weg maar om daadkracht.
Het voortbestaan van een kabinet kan nooit een doel in zichzelf zijn. Het zou moeten gaan om werk en welzijn in Nederland – nu en in de toekomst. En om de bijdrage die Nederland in redelijkheid kan leveren aan een betere wereld. Die intentie hadden mijn collega’s en ik drie jaar geleden bij de start. We ervaren het collectief en individueel als een nederlaag dat we hierin zijn tekort geschoten. Maar dat verandert aan de feiten en de conclusie die we hebben moeten trekken niets.

Het CDA wilde bewegen op de inhoud, helaas de PvdA niet op het proces. U voert op dit moment intensief en gemotiveerd campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen.
De afgelopen weken hebben wij u daarbij op vele plekken in het land ondersteund. Wij hebben altijd geprobeerd te voorkomen dat de discussie rondom Afghanistan onderdeel van de gemeenteraadscampagne werd. De komende periode zullen we met u campagne blijven voeren voor een sterk CDA op lokaal niveau. Ik weet zeker dat we samen de kiezer kunnen overtuigen. Als het gaat om betrouwbaarheid en
betrokkenheid bij de samenleving, is het CDA de beste keuze. Ons land en uw gemeente verdient een daadkrachtig bestuur. Daar gaan wij voor. U kunt op mijn collega-bewindslieden, CDAkamerleden én mij rekenen.

Hoogachtend,
Jan Peter Balkenende

zaterdag, februari 20, 2010

Vrolijke audities bij Kruimeltje in de Efteling

Kaasheuvel - De eerste auditiedag van Kruimeltje in de Efteling zir erop. Morgen nog een dag in Kaatsheuvel, daarna volgen er nog twee in Amsterdam

Verkiezingsavond CDA bij Droomgaard

Kaatsheuvel - Het CDA Loon op Zand houdt donderdagavond 25 februari een verkiezingsavond bij Droomgaard aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel.

Belangstellenden kunnen vanaf 19.30 uur binnenlopen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Gedeputeerde Brigite van Haaften en europarlementariër Lambert van Nistelrooij zijn ook aanwezig.

De zoektocht naar Kruimeltje

Kaatsheuvel - Zaterdag waren in de Efteling de eerste audities voor de nieuwe musical Kruimeltje. Het was een hele happening.


Lees maandag het verhaal in het Brabants Dagblad

De Hoogt vreest isolement

LOON OP ZAND De ondernemers op bedrijventerrein ‘De Hoogt’ in Loon op Zand vrezen afgesloten te worden van Kaatsheuvel door de plannen voor de nieuwe ontsluiting van de N261. Ze willen een ontsluiting van de Hoge Steenweg naar De Horst om zo de verbinding met Kaatsheuvel open te houden. Dit is de conclusie van een verkiezingsavond die ondernemers op De Hoogt hielden. De bedrijven wilden van alle politieke partijen horen hoe zij de toekomst van het bedrijventerrein zien.
Aan het begin van de avond werd eerst een nieuwe variant gepresenteerd, waarbij het verkeer over de Hoogt, langs de nieuwe brandweerkazerne naar de Bergstraat wordt geleid. Maar de ondernemers vinden dat voor zo’n oplossing de juiste infrastructuur op het bedrijventerrein ontbreekt. Het CDA kreeg wel veel bijval. De partij wil het Looiershof inrichten als winkelcentrum voor winkeltjes waar je ontspannen kunt shoppen en voor de dagelijkse dingen moeten er winkels komen op de Hoogt. Volgens het CDA is zelfs plaats voor een tweede supermarkt in het dorp. De VVD vindt dat er een goede wisselwerking moet zijn tussen het Looiershof en De Hoogt. „We willen een bestemmingsplan waar zo min mogelijk regels in zijn vastgelegd”, aldus Corné van den Dries, die achter het plan staat om de Hoge Steenweg open te houden, maar vreest dat het daarvoor te laat is. Uit de zaal kwam het advies dat de VVD met het CDA samen moet gaan werken om dit toch voor elkaar te krijgen. „Loon op Zand heeft haar belangen onvoldoende verdedigd”, stelde VVD’er Van den Dries.
Jan Brekelmans van Lijst Loon op Zand deed geen toezeggingen: „Jullie moeten zelf in samenwerking met de gemeente de aantrekkingskracht van de Hoogt verhogen”. Zijn opmerking: „De aansluiting met de N261 hebben wij niet bedacht”, viel verkeerd. „Volgens mij wil de partij helemaal geen bedrijventerrein, maar een heel stil en rustig dorp”, merkte een ondernemer op tijdens de evaluatie. Jan van Gorkom van Pro3 vond dat de gemeente de bouw van het Carré op het markplein in Kaatsheuvel moet schrappen. „Dan blijft er voldoende geld over voor een nieuwe ontsluiting”. Volgens wethouder Jacques Broeders, (Gemeentebelangen) hebben provincie en gemeenteraad besloten om de Hoge Steenweg af te sluiten. Hij ziet geen mogelijkheden meer om dit nog te veranderen. Volgende week gaan de ondernemers massaal naar de informatieavond over de ombouw van de N261. Met één doel; het openhouden van de verbinding met Kaatsheuvel.

Reacties vanuit de Limo

Kaatsheuvel - Deze film werd door het Brabants Dagblad gemaakt op de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel en op het Looijershof in Loon op Zand.

vrijdag, februari 19, 2010

Politie onderzoekt inbraak in woningen

LOON OP ZAND - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee woninginbraken en een mogelijke poging tot, op verschillende locaties in Loon op Zand. De buit bestond onder andere uit geld. De inbraken vonden plaats tussen 08.30 en 21.15 uur. Bij alle woningen troffen agenten braakschade aan bij een raam op de bovenverdieping. In de Collinsstraat bleef het bij braakschade. In een woning aan de Andromeda lukte het de daders het pand binnen te komen. Diverse ruimtes werden doorzocht. Ook een woning aan de Armstrongstraat werd bezocht. De politie nam aangiftes op en stelde, waar mogelijk, buurtonderzoeken in. Technische rechercheurs bekeken de woningen op sporen. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben of informatie willen delen wat het onderzoek kan ondersteunen, contact op te nemen via het algemene nummer 0900-8844

Kaatsheuvel wil meer leven in de brouwerij

KAATSHEUVEL - Meer terrasjes, meer horeca, uitgaansgelegenheden. Kortom, het dorp mag wel wat levendiger worden.

Dat is een wens die sterk leeft onder de inwoners van Kaatsheuvel. Dat bleek vrijdagmiddag toen de verkiezingslimousine van het Brabants Dagblad de gemeente Loon op Zand bezocht. In het dorp Loon op Zand is behoefte aan meer winkels en minder sluipverkeer in het centrum.

Lees meer in het Brabants Dagblad van zaterdag

Aanleg Kets West II van start

KAATSHEUVEL - De aanleg van het nieuwe bedrijventerrein De Kets West II in Kaatsheuvel is van start gegaan, na vele jaren van discussie en plannenmakerij.

Wegenbouwmaatschappij Heijmans in Eindhoven maakt het terrein op dit moment bouwrijp. Bedrijven kunnen zich nu echt melden voor een kavel.

Het werk zit er bijna op..........

Kaatsheuvel - Vanmiddag kwam de Limo van het Brabant Dagblad langs in Kaatsheuvel. Voor de camera mochten de inwoners hun wensen uiten. Ook wethouder Hans Waijers, wiens kaerwei er bijna opzit nam een kijkje in de auto

Analyse

LOON OP ZAND Het is de gemeente Loon op Zand op de valreep toch gelukt. Nog net voor de verkiezingen van 3 maart begint het grote sloopwerk voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. De huidige gemeenteraad is in haar allerlaatste vergadering akkoord gegaan met een bruto-investering van bijna 32 miljoen euro voor het nieuwe dorpscentrum.

Het historische besluit moet een zware teleurstelling zijn voor de nieuwe lokale partij Pro3, waarin PvdA en GroenLinks na 3 maart opgaan. Deze twee oppositiepartijen deden nog wel een ultieme poging om dit besluit over de gemeenteraadsverkiezingen heen te tillen. Maar tevergeefs, de andere partijen voelden niets voor uitstel. Volgende week tekenen de gemeente en de bouwer Heijmans Vastgoed, Properstok en WSG dus de definitieve overeenkomst, en gaat het enorme bouwproject van start. Pro3 lijkt hierdoor een belangrijk verkiezingsitem uit handen geslagen. Al zal de nieuwkomer blijven hopen op stemmen van inwoners, die het mega-project ook ‘te duur, te risicovol en te massaal’ vinden.
Het ‘Dorpshart’ is slechts één van de weinige items, waar partijen echt lijnrecht tegenover elkaar staan.

De zwevende kiezer in Loon op Zand heeft het dan ook lastig. Vijf partijen mengen zich dit keer in de politieke strijd: drie lokale partijen Gemeentebelangen, Lijst Loon op Zand en Pro3 en slechts twee landelijke partijen: CDA en VVD. En wie zich door al de verkiezingsprogramma’s worstelt, ziet opvallend veel overeenkomsten. De partijen willen een zelfstandige gemeente Loon op Zand, met veel oog voor toerisme, recreatie en natuur, zorg, veiligheid en leefbaarheid, voldoende (starters)woningen en bedrijvigheid. Verder moet vaart komen in langslepende projecten zoals bijvoorbeeld de Kasteelweide, ombouw van de N261 en woningbouw in De Moer. Onderwerpen die bij de vorige verkiezingen ook al speelden.
Maar net als veel andere gemeenten worstelt ook Loon op Zand met financiële problemen. De gemeente moet de komende jaren vele tonnen bezuinigen, en dus zijn harde keuzes nodig. Ook daarover rollebollen de partijen nog niet over straat. Ze zoeken de bezuinigingen vooral in de gemeentelijke organisatie, bijvoorbeeld door het minder inhuren van externe bureau’s en nauwe samenwerking met andere gemeenten. Aan echt pijnlijke keuzes wagen de partijen zich net voor de verkiezingen niet.

De verschillen tussen de vijf politieke rivalen mogen dan op het eerste gezicht niet al te groot zijn, toch beloven het spannende verkiezingen te worden. Pro3 wil het aloude machtsblok Gemeentebelangen (nu zeven zetels) en CDA (vier zetels) doorbreken, en in één klap de grootste worden. Maar dat is een loodzware opgave. Gemeentebelangen, en ook het CDA, zitten diep geworteld in de samenleving. Ze hebben een hondstrouwe aanhang die tijdens de verkiezingscampagne al weer luid op de trom roffelt. Ook VVD en Lijst Loon op Zand (met name in de kern Loon op Zand) kunnen rekenen op een groep trouwe kiezers.
Pro3 moet ook echt éen van de grootste worden, wil het politieke potten gaan breken. Het Bruisend Dorpshart heeft een diepe kloof (geslagen ?)veroorzaakt tussen de nieuwkomer en de andere vier partijen, die de laatste tijd juist opvallend ‘close’ zijn. En zo galmt de discussie over het dorpshart toch nog na bij de komende verkiezingen.

Cadillac van Brabants Dagblad om 13.00 uur achter Hoofdpoort


Kaatsheuvel - Vandaag kunnen inwoners van Kaatheuvel hun zegje doen over de lokale politiek in de speciale Cadillac achter de Hooftpoort om 13.00 uur. Laat uw kans niet voorbij gaan!

donderdag, februari 18, 2010

Poolse automobilist raakt rijbewijs kwijt

LOON OP ZAND: Een 50-jarige Poolse automobilist die in Loon op Zand verblijft, is woensdagavond rond 22.00 uur aangehouden wegens dronken rijden. Surveillerende agenten zagen dat de man extreem langzaam over de Van Salm Salmstraat reed en zetten hem langs de kant. Hij blies vervolgens 600 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Kaatsheuvelse Volks Partij (van de website KVP)

Kaatsheuvel - Ik vind dat er in de gemeente Loon op Zand te weinig gedaan wordt door de politiek voor een groep die we, volgens mij, liever "vergeten".

Daarom wil ik proberen een partij op te richten die zich vooral richt op die inwoners van onze gemeente. Niet op grootschalige projecten, maar vooral op kleinschalige projecten die bijvoorbeeld ten goede komen aan mensen die afhankelijk zijn van hulp of zorg in de meest uitgebreide zin.

Te denken valt bijvoorbeeld aan ouderen die nu thuis zitten en waarvoor enkele dagen per week dagopvang belangrijk is, die enkele uren per week hulp heel goed kunnen gebruiken maar niet daarvoor in aanmerking komen met de tegenwoordige keuring door het CIZ, die vervoer nodig hebben naar dokter of ziekenhuis, of eens behoefte hebben aan gewoon zomaar een gesprek. Maar niet alleen deze mensen, ALLE mensen die het idee hebben dat de politiek niets voor hen doet moeten bij ons een aanspreekpunt vinden en die mensen moeten wij vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Zijn er mensen die het met mij eens zijn dat hier verandering in moet komen en zich ook in willen zetten voor een socialere en menswaardiger behandeling van hen die de tegenwoordige welvaart mee hebben opgebouwd neem dan contact met mij op of stuur een mailtje naar

spoormannetje@home.nl

Hoe is het aan het avondeten bij de familie Verhagen?

Kaatsheuvel - In onze gemeente doet zich een raar fenomeen voor. De familie Verhagen is politiek verdeeld. Yvonne Verhagen staat nummer vier op de kandidatenlijst van het 'lokale' CDA, en schrijft voor de Duinkoerier. (zie artikel over Herman van Gulik en Hans Waijers). Als Kees Grootswagers wethouder wordt, dan is het zeker niet ondenkbaar dat Yvonne op het pluche in de gemeenteraad komt. Haar man is een fanatieke aanhanger van Gemeentebelangen. Hij staat dan wellens waar op nummer tien, (het aantal zetels wat GB nastreeft), en ook hij maakt kans kom in d gemeenteraad te komen. Ik vraag me af hoe het gezin aan het avondeten zit. Yvonne is gaan plakken voor het CDA en haar man heeft net een column geschreven voor de site van Gemeentebelangen over Pro3. Maar hoe nou als ze allebei in de raad komen? Dan wordt het avondeten een stuk minder gezellig. Misschien wordt Peter Flohr wel ingevlogen om te bemiddelen. Dan wordt er misschien een coalitie gesmeed aan tafel. Ook ik heb me acht jaar geleden laten verleiden om op een lijst te gaan staan. Het achtervolgd me nu nog. De vraag is hoe het avondeten na de verkiezingen smaakt in huize Verhagen. Na 3 maart zullen we het weten.

woensdag, februari 17, 2010

Politie arresteert groepje jongeren na vernieling autospiegels

Kaatsheuvel: De politie heeft woensdagmorgen rond 01.15 uur zeven jongens uit Kaatsheuvel aangehouden. De groep, in de leeftijd van 14 t/m 16 jaar, fietste richting Kaatsheuvel en vernielde spiegels van tenminste vier geparkeerde auto's aan de Hoge Steenweg in Loon op Zand. Agenten reageerden op een melding van de eigenaar van een van de auto's en hielden de jongens op de Duiksehoef aan. Ze mochten mee naar het bureau; drie jongens gaven daar de vernieling toe. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Kampioenschaal meest gewilde voetbalplaatje



Bij de Albert Heijn-winkels konden kinderen gisteren voetbalplaatjes ruilen.

Kaatsheuvel – Ruim voor de start van de grote omruilactie staat er bij Albert Heijn in Kaatsheuvel al een lange rij. Ouders en kinderen vervelen zich niet, wat het ruilen is al volop op gang. Als om 14.00 uur de speciaal ingerichte ‘voetbalplaatjes-balie’ open gaat staat het in een mum van tijd bomvol. “Ik had niet gedacht dat het zo storm zou lopen”, zegt eigenaar Piet den Hartog. Speciaal voor deze middag heeft hij de hulp van drie voetbalkenners ingeroepen. Stefan Halewijn, bekend van DESK is er een van. Giovannie Zebregt (13) heeft al een paar honderd plaatjes. Hij mist alleen het logo van Ajax, de trainer van RKC, Ruud Brood en Louis Suarez van Ajax. Even later heeft hij de welbegeerde plaatjes in zijn handen. Jan Karel Verhulst (64) wil 117 plaatjes ruilen. “We sparen ze voor ons kleinkind Brett (5) die sinds een half jaar in Hongkong woont”, zegt hij trots. Na wat zoekwerk door de voetbalkenners heeft hij de verzameling compleet. Omdat de rij te lang wordt beslist Den Hartog dat de mensen nog maar twintig plaatjes tegelijk mogen ruilen. Rond 15.00 uur staat de entree van de winkel bomvol met ouders die onderling staan te ruilen. Het winkelend publiek komt er nauwelijks doorheen. De moeders van Eva van Beek (6) en Jelle Lips (6), die hun albums met 271 plaatjes al vol hebben zijn met de kinderen gekomen om anderen blij te maken met de plaatjes die ze over hebben. Bijna iedereen is op zoek naar de kampioenschaal. De mensen achter de balie laten de drukte rustig over hun heen komen. “Je kunt maar een ding tegelijk”, zegt Halewijn. Volgens caissière Yvonne worden ouders naar mate de actie loopt steeds agressiever. “Als de mensen 19,85 euro af moeten rekenen zijn ze boos dat ze maar vijf voetbalplaatjes krijgen in plaats van tien. De actie loopt nog tot 7 maart. Maar voor wie er dan nog dubbele plaatjes heeft geen nood; er komt nóg een omruilmiddag.

Kaatsheuvelnaren geven politici boodschap mee

KAATSHEUVEL - Inwoners van Kaatsheuvel die een boodsxchap hebben voor de dames en heren politici, kunnen die vrijdagmiddag kwijt in een speciale limousine die het Brabants Dagblad rond laat rijden. In de limo draait de camera van BDtv en kan vervolgens zijn of haar verhaal kwijt. De Cadillac Brougham stop op verschillende plaatsen, waar mensen het hart op de tong hebben.

dinsdag, februari 16, 2010

Krant biedt eerste hulp bij stemmen

Kaatsheuvel - Wat moet ik toch stemmen op 3 maart, al die verkiezingsprogramma's lijken zo op elkaar.

Een veelgehoorde klacht. Het Brabants Dagblad biedt hulp. De krant opent vandaag op internet de kieswijzer 'Eerste Hulp bij Stemmen', om kiezers te adviseren welke politieke partij in hun gemeente het beste bij hen past. "Ook voor mensen die al weten op welke partij ze gaan stemmen, is deze kieswijzer een mooie gelegenheid om te checken of hun politieke voorkeur overeenkomt met de uitslag", aldus adjunct-hoofdredacteur Ton Rooms van het Brabants Dagblad.

Het is de tweede keer sinds 2006 dat de kieswijzer de lucht ingaat. Rooms: "Het is een extra service, die we in de papieren krant niet kunnen bieden maar wel dankzij internet. Hopelijk maken door de kieswijzer ook meer mensen de gang naar de stembus." Het Brabants Dagblad heeft de site gemaakt in samenwerking met Fontys Hogescholen.

Door hun mening te geven over allerhande kwesties, verwoord in stellingen, ontdekken kiezers bij welke partij ze zich het meest thuis zouden moeten voelen. Op www.eerstehulpbijstemmen.nl /bd kun je iedere gemeente in het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad waar verkiezingen zijn, aanklikken.

Motto Turfstekerslaand 2011

Kaatsheuvel - Het motto voor carnaval voor 2011 is:

In oew ééntje kandut nie

Het motto is gekozen door S-O-T - Stichting Optochtcommissie Turfstekerslaand

Eem 6
5172 BZ Kaatsheuvel
Mobiel: 06-29551919
E-mail: info@s-o-t.nl

Politie vordert rijbewijzen in van dronken automobilist

KAATSHEUVEL - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist uit Kaatsheuvel. Agenten controleerden tegen 01.00 uur de man die een auto bestuurder op de Raadhuisstraat. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Uit de ademtest bleek dat hij 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Omdat het niet de eerste keer is dat de man aangehouden werd voor het rijden onder invloed mocht hij zijn rijbewijs achterlaten.

Carnaval: met of zonder politiek?

Kaatsheuvel – Horen politieke partijen wel verkiezingscampagnes te voeren bij de grote carnavalsop-tochten? De VVD in Loon op Zand vindt van niet. „Wij zijn van mening dat carnaval een feest is, waar de politiek helemaal buiten staat”, stelt lijsttrekker Jacky Smit. „Dat is ook het idee achter carnaval, om juist de politiek op de hak te nemen.” Maar helaas voor haar. De andere partijen in Loon op Zand denken daar heel anders over. Carnaval of niet. De jacht op stemmen gaat onverminderd voort.

Bij de Kaats¬heuvelse optocht liepen vrolijk uitgedoste leden van Gemeentebelan¬gen, CDA en Pro3 mee. Een aantal deelde zelfs flyers en cadeautjes uit om de zwevende carnavalsvierders voor zich te winnen. Ook de optocht in het dorp Loon op Zand trok gisteren flink wat politieke kopstukken, zoals Jan Brekelmans, lijsttrekker van Lijst Loon op Zand.

Misschien heeft de VVD als enige grote afwezige bij de optochten toch nog wel winst geboekt. Niet iedereen langs de kant bleek namelijk gecharmeerd van al die politieke propaganda en grote partijlogo’s tussen de kleurrijke wagens en loopgroepen.

Verjaag politici uit de carnavalsoptochten

Kaatsheuvel - Ongegeneerd pikken politieke partijen, met de verkiezingen van 3 maart in het vizier, een graantje mee van carnaval. Voorbeelden te over. Gezien tijdens de intocht van de prins in Den Bosch: VVD-wethouder Pauli die buttons uitdeelt met een fotootje van zichzelf. D66 met Wie van de Drie: wie is de echte Jan Smit?, met drie foto’s van zanger Jan Smit, Wesley Sneijder en Jan Smit, jawel kartrekker in Den Bosch voor D66.

Bij d’n Opstoet in Tilburg trakteert onder meer de SP op tomatenfolders. In Kaatsheuvel strooide onder meer Gemeentebelangen schaamteloos met gadgets. In Uden zagen we Jong Uden in de optocht en in Heeswijk-Dinther de OPG. In Boxtel liepen de SP en Balans voor de stoet uit. Die belachelijke politici doen werkelijk alles om in de kiezersgunst te komen.

Dat ze tijdens carnaval de kroegen langs gaan om te folderen, zou nog tot daaraan toe zijn. Dat politieke partijen op grote schaal meedoen aan optoch¬ten, moet niet kunnen. Organisato¬ren, jaag die druiloren weg! Weer ze uit de stoet, ze hebben daar niks te zoeken. Hou het zuiver: optochten zijn bedoeld om de lokale politiek op de hak te nemen. Als de beoogde mikpunten van spot zelf gaan meelopen, is dat de dood in de pot. Pak die folders af, versnipper ze tot confetti. Tijdens carnaval is de lokale macht het domein van de prins en de Raad van Elf. Houwe zo dan!

Geschreven door Tom Vos BD

Meerderheid Kaatsheuvel vindt Duinkoerier goed.

Uitslag poll over De Duinkoerier: Wat vindt U van de Duinkoerier?

Goed (49%)
Matig (24%)
Slecht (15%)
Te lange verhalen (1%)
Te weinig foto's (2%)
Hij wordt niet bezorgd (7%)

maandag, februari 15, 2010

Beelden optocht in Theebuikenlaand (Loon)

Weer schoorsteenbrand in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Om 21.15 uur is de brandweer van Kaastheuvel en de hoogwerker van Tilburg uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Johan Vermeerstraat 9 in Kaatsheuvel. Momenteel is de brandweer de schoorsteen aan het vegen. Inmiddels is de klus geklaard.

In polonaise door het St. Elisabethziekenhuis

TILBURG - Patiënten en personeel in het St. Elisabethziekenhuis zijn maandagochtend getrakteerd op carnaval.

In het anders zo rustige ziekenhuis was de recreatiezaal ongetoverd tot feestzaal. Prins Jean Pierre d'n Irste kwam met zijn Raad van Elf en hofkapel op bezoek en met optredens van de Deurzakkers en Gebroeders Ko kwam de carnavalsstemming er helemaal goed in. De morgen was georganiseerd door het Veronica- programma CQC dat volgende week aan het tweede seizoen begint.

Schoorsteenbrand Vaartstraat Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Vanmiddag moest de brandweer van Kaatsheuvel em Waalwijk uitrukken voor een schoorsteenbrand op het adres Vaarstraat 61 in Kaatsheuvel D brandweer kon de schoorsteen niet meer redden. De brandweer heeft de schoorsteen gesloopt en de rest geveegd.

Jongeren zwaargewond na val van wagen in optocht Erp

Tenminste vier jongeren zijn zwaargewond geraakt na een val van een carnavalswagen in de Erpse optocht maandagmiddag. Het gaat om een jongen en drie meisjes.

Van de deelnemende wagen van de Keldonkse vriendengroep 'Miskien ok nie', brak het hekwerk af. Verschillende jongeren die bovenop de wagen stonden, vielen achterover op straat. Zij kwamen hard ten val en liepen ernstige breuken en wonden op. Zo brak de jongen twee polsen en liep een meisje een ernstige hoofdwond op en mogelijk een gebroken neus. Het ongeluk gebeurde rond half drie in de drukke Kerkstraat. Hulpdiensten hebben ruim een uur hulp verleend op straat, voordat de jongeren afgevoerd konden worden naar het ziekenhuis Er werden diverse ambulances ingezet.

Autovernielers opgepakt in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Op maandag 15 februari 2010 om 01.30 uur arresteerde de politie twee jongemannen (19 en 20) uit Kaatsheuvel op verdenking van vernieling. Volgens getuigen trapte het tweetal spiegels van geparkeerde auto's aan de Dr. Van Beurdenstraat. Op basis van het signalement van hun (opvallende) carnavalsoutfit werd het tweetal ingerekend. Het was op dat moment erg druk op straat en veel omstanders meenden zich met de gebeurtenissen te moeten bemoeien.
De politie heeft in ieder geval een personenauto gezien waarvan een buitenspiegel geheel vernield was. Mogelijk is er meer schade. Gedupeerden worden verzocht om in dat geval contact op te nemen met de politie via 0900-8844

Fitness voor meisjes B1 van DES

KAATSHEUVEL – Het team meisjes B1 van hockeyclub DES uit Kaatsheuvel heeft tijdens de winterstop niet stil gezeten. Integendeel. In samenwerking met Family Fit Healthcenter uit Kaatsheuvel werkte zij, onder leiding van Helma Koot, een compleet fitnessprogramma door dat speciaal was afgestemd op hockey. Daarnaast speelde zij vier weken lang zaalhockey in sporthal de Westkant. Dit alles ter voorbereiding op het kampioenschap in de 1e klasse. Tijdens een onlangs gehouden oefenwedstrijd tegen de concurrent werd al direct duidelijk dat de extra trainingen niet voor niets waren geweest. De 10-1 overwinning bevestigt dat doortrainen tijdens de winterstop een positief effect heeft op de sportieve prestatie.

Ingekomen: Gezellige verkiezingsavond CDA

Donderdagavond 25 februari opent Droomgaard haar deuren voor een gezellige verkiezingsavond van het CDA in onze gemeente.

U als inwoner en kiezer uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer nodigen we hiervoor hartelijk uit. U wordt verwacht bij Droomgaard aan de Van Haestrechtstraat 24 te Kaatsheuvel. De inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur met een gevarieerd programma.

In een gezellige sfeer zetten we het spotlight op enkele CDA-thema’s en in een olijke sfeer passeren ook onze kandidaten voor de verkiezingen de revue. Centraal tijdens de avond is gemoedelijk praten met elkaar te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Tijdens deze verkiezingsavond trekken de CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij en onze “eigen” gedeputeerde Brigite van Haaften de prijswinnaars voor bezoeken aan Straatsburg, Brussel en Den Haag. Breng uw ingevulde kaart mee en lever deze in bij binnenkomst. Wie van u gaat met het CDA op reis?

Geen kaart? Geen probleem, u vindt deze ook op onze website (www.cdaloonopzand.nl) onder de “knop” verkiezingen 2010 op 25 februari van onze evenementen kalender. Print de kaart uit, vul deze in en lever die dan zelf in bij binnenkomst.

Hartelijk uitgenodigd en graag tot ziens op 25 februari bij Droomgaard.

zondag, februari 14, 2010

Waalwijkse jongeman slaat horecaportier

Kaatsheuvel/ Loon op Zand- Een 15-jarige Waalwijker is zaterdagnacht rond 1.00 uur aangehouden omdat hij een portier van een horecazaak aan het Weteringplein in Loon op Zand had geslagen.

Dat gebeurde toen de beveiliger naar eigen zeggen ingreep, omdat de jongen op de rug van een brandweerman was gesprongen. De brandweer moest drie keer ter plaatse komen, omdat het brandalarm telkens afging. De verdachte, die de mishandeling ontkent, is na verhoor aan zijn ouders overgedragen.

Mooie carnavalsoptocht Kaatsheuvel 2010

Kaatsheuvel - De optocht in Kaatsheuvel zag er weer puik uit. Op de site staan twee foto-reportages. Als U op de foto's klikt gaat U naar de reportage. De foto's zijn vrij van rechten, U mag ze gratis downloaden.
Nog veel plezier!


2010-02-14 Carnavalsoptocht 2009

KLIK OP FOTO
2010-02-14 Carnaval_2 2009

Klik op de foto

Uitslag:
Uitslag Kaatsheuvel: Turfstekerslaand Motto: “


“Ge kèkt mâr”

Jeugd

Individuen paren en Trio’s
1e prijs De Jonge Dames

Loopgroepen
1e prijs C.V. De Kliekskes

Wagens
1e prijs V.V. de Gupkes

Wisselbeker bij de jeugd : CV de Gupkes


Volwassenen
Individuen Paren en trio’s
1ste prijs C.V. De Troubadours

Loopgroepen
1ste prijs C.V. Mamma….? Woar is méén bier?

Wagens
1 ste prijs: C.V. De Gietkoppen

Wisselbeker en publieksprijs:
C.V. Mamma….? Woar is méén bier?

zaterdag, februari 13, 2010

"Hoe graag had ik dit karwei hier in Kaatsheuvel afgemaakt"



Kaatsheuvel - Vandaag nam Ria van Hoek officieel afscheid van de gemeente Loon op Zand. Ze werd toegesproken door de nestor van de raad, Herman van Gulik, de directeur van het gemeentelijk apparaat Wim Verkuijlen, De burgemeester van Dongen en door waarnemend burgemeester Wim Luijendijk. Van de gemeente kreeg de burgemeester een schilderij van haarzelf cadeau.

Een gedeelte uit de toespraak van Ria van Hoek tijdens de officiële raadsvergadering van vandaag.

“Mijn lichaam heeft me in de steek gelaten. Keihard en meedogenloos. Zomer 2005 Henk en ik onze laatste etappe naar Santiago De Compostella. Ruim drie weken, een dertig kilometer met rugzak op en slapen in de refugio’s. Het was een prachttocht die startte in Santander. Vrij snel daarna had ik weer het gebruikelijke driemaandelijks onderzoek, Helaas……… een uitzaaiing in het primaire gebied. Daarmee kwam een einde aan een stabiele periode van vijf jaar. Meer dan 30 bestralingen volgen en vol goede moed ging ik verder met mijn werk, de verhuizing naar De Moer, kortom mijn leven. Keihard heb ik gewerkt aan mijn conditie vooral door flinke wandelingen in het prachtige gebied Huis Ter Heide. Na 2 jaar volgen weer uitzaaiingen. Dan ben je dus echt patiënt en wordt je wereld in beslag genomen door ziekte , behandeling en sombere gedachtes. Er begint een rouwproces dat voortduurt. Er zijn weken geweest waarin ik het gevoel had dat ik de secondewijzer vooruit moest duwen, om zo een eind te maken aan de dag. Gelukkig waren er heel veel bloemen, bezoekjes, telefoontjes, kaarten.. kortom aandacht. Het heeft me geholpen om toch weer overeind te komen, om hier vandaag mijn afscheid feestelijk te vieren. Dank daarvoor allemaal!

Leerlingen van het Dr. Mollercollege aan de slag in de maatschappij

Mijn zus haalde de krant deze week met kaarsen maken.........

Kaatsheuvvel - Leerlingen van het Dr. Mollercollege uit Waalwijk liepen deze week een maatschappelijke stage met stichting Prisma. Een maatschappelijke stage is een vorm van leren, waarbij leerlingen door middel van (vrijwilligers)activiteiten kennismaken met allerlei aspecten van de samenleving.

De leerlingen werkten met verstandelijk gehandicapten of dementerende ouderen, autisten of met mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Leerlingen en de mensen uit de dagopvang gaan schilderen met behulp van kunstenares Josien Broeren. Zij werkt hier ook vrijwillig aan mee. Deze schilderijen worden op donderdagmiddag bij de gemeentewerf in Waalwijk geveild tussen 13.00 en 14.00 uur.

De andere activiteitencentra waren op : de Roefelkei, de Zinkerweg, de Wijnruit, Paspartoe in Vlijmen en De Rode Loper in Kaatsheuvel. Op de locaties gaan ze schilderen, creëren zij kunstwerken, bewerken zij hout en bereiden zij de veiling voor. Daarnaast hielpen leerlingen met het maken van kaarsen en keramiek.

Het laatste ritje van de jeep

Foto: Jacky Smit

Kaatsheuvel - Vandaag deed de landrover van de Kaatsheuvelse brandweer voor het laatst dienst. Niet voor een uitruk of calamiteit, maar voor het begeleiden van een optocht van een basisschool. De landrover wordt binnenkort vervangen. Er is nog geen koper gevonden dus misschin gaat hij naar de sloot. Misschien iets voor de politie??

Citaat van de burgemeester van Waalwijk:


Naar aanleiding van de gaswolk' bij chemisch bedrijf NeoResins in Waalijk : "Een wolk boven wolluk"
In een korte ontmoeting die ik met de burgemeester had vertelde zijn vouw dat ze een echte Kaatsheuvelse was. De opa van de burgemeester van Waalwijk woonde vroeger in de Vaartstraat. Je ziet dus wel........ al het goede komt van Kaatsheuvel!

Loon op Zand: starterslening voor huizen tot maximaal 225.000 euro

KAATSHEUVEL - Woningzoekenden met een smalle beurs komen ook in aanmerking voor een starterslening, als ze een huis in de gemeente Loon op Zand willen kopen van maximaal 225.000 euro.

Dat heeft de gemeenteraad beslist. Eerst zou die grens 200.000 euro zijn.

Taart van scouting voor gemeenteraad


Kaatsheuvel - Het was afgelopen donderdagavond druk in de raadszaal. Niet alleen de aanhang van de politieke partijen maar de beide scoutings van onze gemeente kwamen een taart aanbieden ter gelegenheid van hun 100 ste verjaardag. Er zijn dit jaar tal van activiteiten gepland. De raad liet de taart goed smaken. Een mooi initiatief. Met dank aan Stef Mennens van Drieluik die de foto gratis beschikbaar stelde.

vrijdag, februari 12, 2010

Ria van Hoek neemt afscheid

Ongeluk bij chemisch bedrijf NeoResins in Waalwijk

WAALWIJK - Even na 11.30 uur is er bij het Waalwijkse bedrijf NeoResins aan de Sluisweg in Waalwijk een ongeluk gebeurd met gevaarlijke stoffen.

Hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. Wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. Het zou gaan om gaswolk die is ontsnapt. Of het gas gevaarlijk is, of er slachtoffers zijn gevallen en of er gevaar is voor de omgeving is nog niet duidelijk. Bezorgde inwoners die naar het gemeentehuis in Waalwijk bellen, krijgen uit voorzorg het advies om ramen en deuren te sluiten.

NeoResins ligt dicht bij de snelweg A59 en dichtbij de bebouwde kom van Waalwijk.

Update: Het bedrof een ontsnapte stoomwolk. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

Bouw Dorpshart start snel

Kaatsheuvel – Nog deze maand gaar het oude postkantoor in Kaatsheuvel tegen de vlakte voor de bouw van het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. Het is meteen de start van de grote bouwactiviteiten op en rond het Marktplein. Na vele jaren van discussie, voorbereiding en plannenmakerij gaat het dorpshart nu echt op de schop. Gisteravond ging de gemeenteraad akkoord met een bruto investering van 32 miljoen in het project Bruisend Dorpshart. Zoals verwacht stemden alleen PvdA en GroenLinks tegen.

De kogel is nu echt door de kerk. Op 26 februari tekent de gemeente een definitieve overeenkomst met de combinatie Heijmans, ProperStok en WSG, die het Kaatsheuvelse dorpshart gaat bouwen. Dezelfde dag gaat als eerste pand het oude postkantoor tegen de vlakte voor de bouw van woningen en de aanleg van een stuk weg. De komende jaren wordt verder gebouwd aan een levendig centrum, met onder meer een dorpsplein, nieuw gemeentehuis, multifunctioneel centrum, (Carré), horeca, woningen en een parkeerkelder. Aan het eind van de rit mag het project mag de gemeente niet meer dat 18,75 miljoen euro kosten. “En Kaatsheuvel heeft dan een dorpshart waar het de komende veertig a vijftig jaar mee vooruit kan”, aldus wethouder Hans Waijers (CDA, Dorpshart).PvdA en GroenLinks deden gisteravond in een bomvolle raadszaal nog en ultieme poging om het besluit over het dorpshart over de verkiezingen heen te tillen. Zij vinden de plannen te ambitieus en de financiële risico’s te groot. Waijers noemde het ‘laf’ om zo’n belangrijk besluit over te laten aan een nieuwe gemeenteraad en college.