Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 29, 2008

Geen topklasse voor DESK ?

ZEIST - Het draagvlak voor de topklasse is nagenoeg verdwenen. De zaterdaghoofdklasse is unaniem tegen de nieuwe voetbalpiramide. Na de hoofdklasse C en hoofdklasse B heeft nu ook de hoofdklasse A zich tegen de nieuwe structuur van de KNVB uitgesproken.

Het standpunt van de zaterdaghoofdklassers is een gevoelige klap voor de voetbalbond. De KNVB heeft de voorbije maanden onder de noemer 'optimalisering voetbalpiramide' een uitgebreide promotiecampagne gevoerd. Daarbij luidt het voorstel om in het seizoen 2009-2010 twee of drie topklassen in te voeren, boven de bestaande zes hoofdklassen. Het charmeoffensief ten spijt is de scepsis en antipathie wijdverbreid en het legioen tegenstanders enorm.

Ook bij meerdere zondaghoofdklassers kan de topklasse geen goedkeuring vinden.

Lees_het_complete_artikel

Badminton voor senioren in De Werft

KAATSHEUVEL - Badmintonvereniging SVK uit Kaatsheuvel heeft plaats voor nieuwe senioren. De 50-plussers spelen op maandagochtend, van 9.00 tot 11.00 uur, in De Werft in Kaatsheuvel. Wie belangstelling heeft, kan een kijkje nemen op maandagochtend. Meedoen is de eerste paar keer gratis. Informatie via 0416-276867.

donderdag, februari 28, 2008

Kaatsheuvelnaar valt af bij “Het zesde zintuig”

Kaatsheuvel/Hilversum – Glen Aoys uit kaatsheuvel heeft de eerste ronde van het RTL-programma “Het zesde zintuig” niet overleefd. Aoys eindigde als laatste in de voorronde van het door Beau van Erven Dorens gepresenteerde programma over paranormaal talent. Opmerkelijk was wel dat de Kaatsheuvelnaar de naam van de vermoorde Peter Smit op een locatie in Amsterdam precies wist te noemen.

Update overlijden Christ Donders.

De avondwake voor Christ Donders wordt maandagavond om 19.00 uur gehouden in de kapel van de Vossenberg. De uitvaart is dinsdagochtend in de kapel van de Vossenberg waarna Christ gecremeerd zal worden in Tilburg.





Met dank aan Harmonie Kaatsheuvel voor het lenen van de foto.

Loonse ict'ers naar Oosterhout

KAATSHEUVEL - Samenwerken met Oosterhout op het gebied van automatisering. Dat wil de gemeente Loon op Zand. Zelfstandig is de gemeente te kwetsbaar op ict-gebied, vindt de Loonse wethouder Wil Ligtenberg.

De gemeente Oosterhout is Equalit gestart. Dat 'bedrijfje' verzorgt alles op het gebied van informatica en automatisering voor de gemeente. Aan Equalit nemen ook Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek en Oisterwijk deel.

Het is de bedoeling dat de ict'ers van Loon op Zand naar Equalit overgaan. "Ict-posten worden bij ons meestal bezet door één persoon. Als je samenwerkt, ben je minder kwetsbaar en gebruik je elkaars expertise", zegt Ligtenberg.

Het college kiest voor samenwerken met Oosterhout omdat die gemeente op ict-gebied beter zou passen bij Loon op Zand dan het veel grotere Tilburg.

Ligtenberg verwacht dat samenwerking eerst zo'n 300.ooo euro kost, maar op termijn een jaarlijkse besparing oplevert van 97.000 euro. "Niet samenwerken is veel duurder."

'Voor een huisdier mag alles wijken'

KAATSHEUVEL - Bijna veertig jaar is dierenarts Jan van Riel een echte liefhebber van zijn vak.

In maart neemt hij afscheid van zijn twee praktijken in Tilburg. Het afscheid kost hem moeite, zegt hij zelf, want vooral de contacten met de boeren bij wie hij dagelijks over de vloer kwam, zal hij gaan missen.

Jan van Riel (65), geboren en getogen in Kaatsheuvel, woont met zijn vrouw Marie-José aan het Kraanven in Loon op Zand Hij is niet alleen een liefhebber van zijn vak, maar ook van de natuur. Zo heeft hij naast zijn huis twee grote paddenpoelen aangelegd en staan in een wei vier brandrode runderen, een oud ras dat dreigde verloren te gaan in Nederland.

Eenmalige Nightliner kost de SP 2000 euro

LOON OP ZAND - Aan de Nightliner die de SP komend weekeinde bij wijze van proef van Tilburg naar Loon op Zand en Waalwijk laat rijden, hangt een prijskaartje van 2000 euro.

De kosten worden opgebracht door de statenfractie van de SP. Buiten de kosten voor de huur van de bussen en chauffeurs zijn daar ook kosten voor extra beveiliging bij gekomen.

Tot de extra beveiliging werd volgens Eric Kuijpers van de SP Loon op Zand besloten na de diverse recente incidenten op de Nightliners van Veolia in Tilburg. Voor de beveiliging van de bussen wordt een professioneel bedrijf ingehuurd.

De nachtbussen rijden zowel vrijdagnacht als zaterdagnacht. Aanvankelijk was de bedoeling drie ritten per nacht. Volgens Kuijpers is echter besloten daar na het sluitingtijdstip van de horeca in het Tilburgse uitgaansgebied nog een rit aan vast te plakken.

De SP verwerkt de ervaringen van het komend weekeinde in een rapport dat aan de gemeentebesturen van Loon op Zand en Waalwijk en aan de provincie zal worden aangeboden. Met de actie verwacht de SP aan te kunnen tonen dat er een grote behoefte is aan nachtelijk vervoer voor veel stappende jongeren.

NCB Toneel brengt klucht.

Kaatsheuvel – Bracht vorig jaar het NCB toneel nog een klucht op de planken waarbij het hele gezelschap naar Valkenburg trok. Dit jaar heeft de toneelvereniging gekozen het blijspel “Groeten uit Nice,”, van Dick van Maasland vier avonden op de planken te brengen van de Gildenbond in Kaatsheuvel. Het stuk wordt geregisseerd door Piet Sins en kent twee debutanten, Wendy Sprangers en Carla Ijpelaar. Het verhaal: Casper de Vries, een rol die op het lijft geschreven van Nico Sprangers heeft een villa in Nice voor een bijzondere lage prijs kunnen huren. Veertien dagen lang genieten van zeen en zon met vrouw en dochter. Tot zijn verbazing blijkt hij niet de enige te zijn die de villa heeft geboekt. Dit lijdt tot dolkomische situaties. De vereniging telt zeven leden uit de familie Sprangers. Voor Marjo van Beijnen is het een bijzondere voorstelling. Zij viert dit jaar haar 25 jarig jubileum. Ook krijgt extra aandacht omdat het NCB toneel over het materiaal van het Kaatsheuvels Volkstoneel kan beschikken. Groeten uit Nice!!! Is te zien op 29 februari en 1- 7- en 8 maart om 20.00 uur. Kaarten zijn voor 3 euro te reserveren bij Nico Sprangers, telefoonnummer 0416-272620.

ChristenUnie en SGP praten over principes

KAATSHEUVEL - Een lokaal en een provinciaal politicus spreken dinsdag 4 maart in Kaatsheuvel over het thema 'Principes in de praktijk'. Het gaat daarbij om Richard Tiemstra, SGP-gemeenteraadslid in Waalwijk en Herman Vreugdenhil, voor CU-SGP lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant. De bijeenkomst, die wordt verzorgd door enkele SGP-organisaties, begint om 20.00 uur in het gebouw Eben-Haëzer, Zuid-Hollandsedijk 62 in Kaatsheuvel.

woensdag, februari 27, 2008

Kaatsheuvelnaar Christ Donders (75) overleden

Vanmorgen bereikte ons het droevig bericht dat na een kortstondig ziekbed Christ Donders in het Tweesteden Ziekenhuis in Waalwijk is overleden. Donders was jarenlang koster in de Sint Jozefparochie en werkte de laatste jaren voor Menuta als rouwbegeleider. Christ was een halve eeuw lid van de koninklijke Harmonie Kaatsheuvel. Wij wensen zijn echtgenote Corrie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit groot verlies.

Loonse school wil met brief onrust sussen

LOON OP ZAND - Tegen het advies van de politie in heeft de directie van basisschool De Lage Weijkens in Loon op Zand een brief naar alle ouders gestuurd over 'een vreemde man' die zich in de buurt van de school zou hebben gevestigd.

Een bezorgde ouder had daar eerder melding van gemaakt. "De brief was niet bedoeld als waarschuwing. We hebben het gecontroleerd en er is niets aan de hand. We wilden voorkomen dat ten onrechte onrust zou onstaan", legt adjunct-directeur Hanne Peters van De Lage Weijkens uit.

De politie raadde de vrijdag verstuurde brief af omdat 'dit soort kwesties in elke context altijd gevoelig liggen'. De gemeente is enkel op de hoogte gesteld van het besluit om de brief te verspreiden en was er dan ook niet direct bij betrokken.

Kon, onderscheiding voor Ad Mutsears uit Kaatsheuvel

Gisteren reikte, tijdens de viering gisteren van het 30-jarig jubileum, loco-burgemeester Joop Bisselink van de gemeente Loon op Zand de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan de medeoprichter Ad Mutsears uit Kaatsheuvel.

Ad Mutsaers (73) zet zich vanaf 1978 in voor het Duikteam De Buddies te Tilburg. Zijn grote betrokkenheid met de jeugd zorgde ervoor dat hij op 26 februari 1978 een duikvereniging oprichtte voor jeugdleden: Duikteam De Buddies. Een vereniging met een regionale functie, die ca. 90 leden telt, waarvan 25 junioren. Duikteam De Buddies is actief in duiken en snorkelen in de leeftijd vanaf 10 jaar.

Vanaf de oprichting is Ad onafgebroken actief in diverse functies binnen de vereniging. Ad was van 1978 tot 1982 bestuurslid en sinds 1982 bestuursadviseur. Ad geeft al 30 jaar training en in deze functie heeft hij ca. 300 volwassenen begeleid bij het halen van hun duikbrevet en ca. 200 kinderen voor het behalen van hun snorkelbrevet. Nog steeds verzorgt hij wekelijks de conditietrainingen voor de jeugd.

Ad is tevens coach voor nieuwe instructeurs; hij begeleidt hen, leidt hen mede mee op en zorgt op deze wijze voor continuïteit binnen de vereniging. Duikteam De Buddies beschikt nu over 9 gecertificeerde instructeurs, hetgeen voor de omvang van de verenging bijzonder is in Nederland.

dinsdag, februari 26, 2008

Fusiedrift Rabobank houdt aan

WAALWIJK/DRUNEN - Rabobank Waalwijk-Loon op Zand en Rabobank Drunen zijn van plan te fuseren. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. De definitieve beslissing valt komend najaar.

De Rabobanken in De Langstraat tonen de laatste jaren een sterke fusiedrift. Eerst gingen de Rabobanken van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik samen. Daarna werden die fusiebank en Rabobank Kaatsheuvel-Loon op Zand samengevoegd.

Vorig jaar kwam een mogelijke fusie van de Rabobanken Waalwijk-Loon op Zand en Drunen in beeld. Dat gebeurde nadat de fusiebesprekingen tussen Drunen en Rabobank Heusden-Vlijmen waren spaak gelopen. Laatstgenoemde bank onderzoekt nu een fusie met Rabobank Den Bosch.

De twee beoogde fusiepartners werken al enige tijd samen op het gebied van personeelszaken, effectendienstverlening en communicatie. Volgens een woordvoerster van de Rabobank draagt de fusie bij aan versterking van de concurrentiepositie. Bovendien kan een grotere bank beter inspelen op de wensen van de klanten. Verder speelt kostenbesparing een belangrijke rol. Hoe die vorm krijgt, is nog niet bekend.

Rabobank Waalwijk-Loon op Zand telt ruim 200 werknemers. Bij Rabobank Drunen werken 55 mensen.
door Sjaak Koolen : Brabants dagblad

Trouwen straks ook bij Roestelberg in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Café-restaurant De Roestelberg aan de rand van De Loonse en Drunense Duinen in Kaatsheuvel wordt een nieuwe trouwlocatie.

Dat is in ieder geval het voorstel van burgemeester en wethouders van Loon op Zand. De Roestelberg is, volgens exploitant Van Eeuwijk, met het verzoek gekomen omdat goede bekenden van hem graag in het bedrijf willen trouwen. De Roestelberg krijgt volgens Van Eeuwijk wel meerdere verzoeken.

"Dat zijn er nu nog niet veel meer dan vijf in een jaar. Maar als hier officieel getrouwd mag worden, gaan we bekijken hoe we daar meer bekendheid aan gaan geven", aldus Van Eeuwijk.

In 1997 heeft de gemeenteraad besloten dat mensen elkaar ook op andere plaatsen dan het gemeentehuis, het ja-woord mogen geven. Dat kan nu in het Curiosahuys, Chalet Fontaine, 't Maoske, het Eftelinghotel en 't Blauwe Meer. Aan de trouwlocaties worden wel voorwaarden gesteld. Voor de huwelijksinzegening moet bijvoorbeeld een aparte ruimte voor minimaal dertig personen aanwezig zijn. Er mag niet getrouwd worden in de tuin, want huwelijken moeten binnen worden voltrokken. De ruimte moet ook toegankelijk zijn voor mindervaliden en exploitanten van de locaties mogen de trouwlustigen niet verplichten er ook hun feest te vieren.

maandag, februari 25, 2008

Politie onderzoekt schietincident in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Een bewoner van een pand aan de Luxemburgstraat bemerkte maandagochtend tegen 04.00 uur dat er mensen bij zijn woning waren. Hij zag meerdere mannen bij zijn huis rondlopen en liep naar beneden. De mannen schrokken hiervan en gingen er vandoor met een auto. De bewoner van het pand ging met de auto achter de mannen aan. Ze reden in de richting van Sprang-Capelle. In Sprang-Capelle, in de Kerkstraat, werd de 45-jarige man uit Kaatsheuvel door de mannen vanuit de auto beschoten. Hij en zijn voertuig werden niet geraakt en hij bleef ongedeerd. Na de beschieting volgde de 45-jarige man de onbekenden nog een tijdje, maar staakte zijn achtervolging, toen ze over de A59 richting Den Bosch reden. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner en is een onderzoek gestart.

Persbericht

Persbericht
Kaatsheuvel, 25 februari 2008

Burgemeester voorlopig niet aanwezig wegens ziekte

De afgelopen weken heeft onze burgemeester, Ria van Hoek, diverse medische onderzoeken ondergaan. De uitslag van die onderzoeken is verontrustend. Het blijkt dat de ziekte waar ze al eerder mee kampte, is teruggekeerd.

Al twee keer eerder is de burgemeester - met succes - behandeld voor kanker. Op dinsdag 26 februari start de nieuwe behandeling. Voorlopig is de burgemeester daarom niet aanwezig; ze wordt vervangen door loco-burgemeester Joop Bisselink.
Hoe lang de burgemeester niet aanwezig zal zijn, is nog onbekend. Niemand weet hoe de behandeling voor haar uitpakt: hoe die aanslaat en wat de eventuele bijwerkingen zijn. In haar eigen woorden: “Dit is een ziekte die zich niet laat voorspellen, daar moeten we allemaal aan wennen”.

zondag, februari 24, 2008

Kaatsheuvelse man verdacht van doorrijden, rijden onder invloed en huiselijk geweld

KAATSHEUVEL: De politie heeft vannacht (van zaterdag op zondag)omstreeks 03.45 uur een 36-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld, het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 02.30 uur een melding van huiselijk geweld in een woning in Kaatsheuvel. Daar troffen de agenten een vrouw aan met twee kinderen. Zij vertelde dat haar vriend haar mishandeld had. Hij had haar hardhandig vastgepakt en vanuit de keuken de kamer ingegooid. Hierna was hij, terwijl hij dronken was, in zijn auto gestapt en weggereden. Even later werd de bedoelde auto onbeheerd in een sloot aan de Haestrechtstraat aangetroffen. De verdachte werd later bij zijn vader op een adres in Kaatsheuvel aangehouden. Hij blies 645 ugl. Voor het huiselijk geweld is hij in verzekering gesteld.

Mishandeling vanwege zakelijk conflict in kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Een zakelijk conflict tussen een werkgever en een ex werknemer is vermoedelijk de aanleiding voor een mishandeling die zaterdagmiddag plaatsvond op de Langendijkstraat. Daar werd een 22-jarige man uit Loon Op Zand naar zijn zeggen mishandeld door een 24-jarige man uit Kaatsheuvel. Het slachtoffer verklaarde dat hij bezig was met zijn auto. Hij stond met pech en keek net onder de motorkap. Op dat moment voelde hij een klap op zijn hoofd met mogelijk een ploertendoder. Hij keek versuft achterom en zag dat de dader een hem bekende ex werknemer was met wie hij al enige tijd een financieel conflict heeft. Het slachtoffer liep een flinke bloedende snee op zijn hoofd op. De verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij stelde dat er twee kanten aan het verhaal zitten en dat de persoon die nu zich voordeed als slachtoffer hem ook diverse zaken geflikt had. Hij wilde juist aangifte doen van bedreiging. De politie stelt een nader onderzoek in.

Desk speelt al voor paashaas tegen Meerssen 1-4



Kaatsheuvel - DESK heeft de thuiswedstrijd met 1-4 verloren. Naar een aanvankelijk goede eerste helft waabij de Kaatsheuvelnaren door Volgels op 1-0 kwam, en zelf nog meer kansen kreeg, ging het de tweede helft over de knie. Meerssen combineerde moeiteloos en de elf van Cees van Loon waren nergens meer. In de 5oe minuut scoorde Rademkers de 1-1, in de 64e muninuut Michel Kluin 1-2, in de 75e munuut Erik Win 1-3 en Kluin bepaade de einstand in de 87e minuut op 1-4.

Klik op de foto's voor een vergroting

Cursus beeldexpressie in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Fotografen die kennis willen maken met Digitale Beeldexpressie kunnen dinsdagavond 4 maart vanaf 20.00 uur terecht in De Gildenbond in Kaatsheuvel.
Daar is een voorlichtingsbijeenkomst over Digitale Beeldexpressie (DBe). Bij DBe vertelt een beeldenreeks, ondersteund door muziek, geluidseffecten en commentaarteksten, bijvoorbeeld het verhaal van een geslaagde vakantie of de familiegeschiedenis. De toegang is gratis.

Column: Is het over met de Eredivisie?

Kaatsheuvel – Zaterdagavond stonden er rond 23.00 bij RTL4 vier wedstrijden geprogrammeerd, waaronder Feijenoord en Willem II. Tegelijkertijd had de NOS het Engels voetbal op het programma staan. Dus schakelen van het ene naar het andere net. Mijn conclusie:- Net als het Belgisch voetbal in het Nederlands voetbal afgeschreven! Hoe trouw de supporters mogen zijn, de kwaliteit van het voetbel gaat zienderogen, met de presentatoren omlaag. De heren van RTL of liever gezegd, van Eyeworks kunnen nog heel wat leren van Frank Snoesks en de zijnen. Van mij mogen ze het Nederlands voetbal van de buis afhalen. Ervoor moeten betalen vind ik op zich al absurd. En Ron de Rijk, mijn favoriete radioverslaggever, die de misstap heeft begaan om niet bij de NOS te blijven, bij Eyworks maar op de reservebank laten zitten. Ik ga maar weer naar het amateurvoetbal. Daar krijg je tenminste nog echt voetbal te zien!.

zaterdag, februari 23, 2008

Bij de buren : Overvallers pakken winkelmedewerker in Waalwijk geld af

WAALWIJK - Een medewerker van een winkel in Waalwijk is vrijdagavond beroofd van zijn dagopbrengst. De man werd met een knuppel tegen zijn hoofd geslagen toen hij rond kwart over negen geld wilde afstorten bij de bank aan de Grotestraat in Waalwijk.

Er ontstond een vechtpartij tussen de man en de twee overvallers, waarbij de man kans zag de sealbag met geld weg te gooien.

De overvallers raapten de tas op. Ze probeerden nog te vluchten met de gestolen scooter waarop zij reden, maar omdat die niet wilde starten, liepen ze hard weg over de Meester van Coothstraat. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

vrijdag, februari 22, 2008

Idee voor parkeerkelder bij nieuwbouw in Kaatsheuvel

22 feb 2008, 15:36 - KAATSHEUVEL - Horeca-ondernemer Luuk Broos en bouwbedrijf Hoefnagel Totaalbouw onderzoeken de mogelijkheid voor een parkeerkelder nabij partycenter Chalet Fontaine in Kaatsheuvel.

Die parkeerkelder zou dienst kunnen doen voor de bezoekers van het partycenter en de bewoners van het nieuwe wijkje dat in de buurt verrijst. Om dat woonwijkje mogelijk te maken heeft Broos een stuk grond verkocht aan Hoefnagel. Broos speelt al langer met het idee voor een parkeerkelder, omdat hij vaak klachten krijgt van omwonenden over startende en wegrijdende auto's bij Chalet Fontaine.

Duizend dansers voeren zestig dansnummers uit in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Duizend dansers van twintig verschillende verenigingen en balletscholen brengen op zondag 16 maart zestig dansnummers op het podium in De Werft in Kaatsheuvel.

Het evenement wordt georganiseerd door de sectie Jazzdans van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en Studio Max in Vlijmen. Zij noemen het evenement een Demogyjada.

De show biedt een afwisseld programma, uitgevoerd door dansers van verschillend niveau. Er treden zowel kindergroepen als gevorderde demonstratiegroepen op.

Het ochtendprogramma begint om 10.30 uur, het middaggedeelte om 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 65-plussers. Volwassen bezoekers betalen 4,50 euro

donderdag, februari 21, 2008

't Rooi Dorp in Kaatsheuvel gaat op de schop

KAATSHEUVEL - Delen van de Kaatsheuvelse wijk 't Rooi Durp ondergaan de komende jaren een gedaanteverwisseling. Samen met Hoefnagel Totaalbouw gaat Casade plannen ontwikkelen . Het gaat om het binnenterrein omsloten door woningen aan de Mgr.Volkerstraat, Julianastraat, Gasthuisstraat en de Dr. van Beurdenstraat.

De volgende woningen staan op de nominatie om gesloopt te worden: Julianastraat 5-7-10A tm 30, Mgr.Volkerstraat 56 tm 60 en Bernhardplein 13 tm 20.

Casade Woondiensten heeft het plan opgevat om woningen te slopen en nieuwe woningen te bouwen. De bewoners zijn inmiddels geïnformeerd. Volgens een woordvoerster van Casade reageerden zijn teleurgesteld, emotioneel, maar toch ook begripvol. De sloop staat voor het jaar 2010 op het programma.

Wortels boren zich door riolering in kaatsheuvel

Bomen in een laan is een mooi gezicht. Maar ze hebben ook nadelen. Steeds meer bewoners van de Willem de Zwijgerlaan hebben problemen met de wortels van de bomen. Ze boren zich door de riolering van de woning naar de straat en zelfs in het gemeentelijke riool. Maar ... de medewerkers van de gemeente lossen de problemen adequaat op.

Gemeente wil WMO in eigen hand houden

De gemeente Loon op Zand wil voor een groot deel zelf het werk gaan doen dat moet uitwijzen of iemand in aanmerking komt voor een WMO- voorziening.


Dan gaat het bijvoorbeeld om huishoudelijke hulp of een rolstoel. Nu gebeurt dat nog door het CIZ, het Centrum Indicatiestelling Zorg in Tilburg, dat ook de indiceringen voor de AWBZ verzorgt. Het koppelen van de AWBZ- en de WMO-indicaties is volgens wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) niet gelukt. "Er is sprake van grote werkdruk, achterstanden en minder goede adviezen", concludeert Ligtenberg. Hij stelt dat het voor de klanten duidelijker wordt als de gemeente aanvraag, indicering en toewijzing in één hand houdt.

"Je voorkomt dat mensen twee keer hun verhaal moeten vertellen. Bovendien denken we dat het kostenbesparend is." Hij veronderstelt dat het wel nodig zal zijn om eigen personeel te scholen of nieuwe mensen aan te trekken.

Daarom komt er volgens Ligtenberg eerst een onderzoek naar wat de gemeente al doet, wat ze meer kan doen en wat ze beter niet kan doen. "Complexe zaken die maar weinig voorkomen, moeten we niet willen doen. Die kunnen we beter overlaten aan het CIZ of aan een andere organisatie ."

RKC Waalwijk traint bij VV DESK in Kaatsheuvel

De selectie van RKC Waalwijk heeft de trainingen verplaatst naar de velden van VV DESK in Kaatsheuvel. De velden van het Waalwijkse Mandemakers Stadion zijn door de nachtvorst ’s morgens te hard om te bespelen. De velden van DESK hebben kunstgras en zijn daarom wel bespeelbaar. Gisteren werd ook al uitgeweken naar Kaatsheuvel. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de trainingen deze week vaker verplaatst worden.

Nieuwe poll

Vul uw leeftijd in:
Om inzicht te krijgen van de leeftijd van de bezoekers verzoeken wij u uw leeftijd in te vullen.

Kaatheuvel : Lokale partijen op verlies ?

Kaatsheuvel – Er blijkt werk aan de winkel te zijn voor de lokale politieke in de gemeente Loon op Zand. Uit een enquête op deze site blijkt dat 34% van de bevolking hun stem gunt aan de lokale partijen. In de gemeente Gemeentebelangen (momenteel 7) en Lijst Loon op Zand.(momenteel 1)

CDA, PvdA, Groen Links en de VVD behaalden 66% van de stemmen. Voor de lokalen zou dit 6 zetel betekenen en voor de landelijke partijen 13. Restzetels niet meegerekend. Momenteel heeft het CDA 4 zetels, PvdA 4, en de VVD 2 zetels en GroenLinks 1 zetel. In totaal 11. Bij de lokalen heeft Gemeentebelangen 7 en Lijst Loon op Zand 1 zetel. Volgens de poll zouden de lokalen dus op verlies staan.

Noot: De vraag is natuurlijk of mensen uit Loon op Zand de site bezoeken

Deelname aan de enquete is vrijblijvend. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Programma SMC Kaatsheuvel - Loon op Zand

21-02-2008 Dansmiddag voor senioren De Werft
23-02-2008 Danceparty 18+ De Wetering
23-02-2008 Uitvoering van Tejatersport De Werft
24-02-2008 Uitvoering Tejaterspot De Werft
24-02-2008 Danswedstrijd De Wetering
27-02-2008 Kaartmiddag voor senioren De Werft
28-02-2008 Dansmiddag voor senioren De Werft
01-03-2008 Uitvoering Tejaterspot De Wetering
02-03-2008 Uitvoering Tejaterspot De Wetering
02-03-2008 Vlooienmarkt De Wetering
08-03-2008 Expositie Kunst in Ambacht De Wetering
09-03-2008 Expositie Kunst in Ambacht De Wetering
09-03-2008 Clubkampioenschap SVK De Werft
09-03-2008 Dorpstoernooi (volley) De Wetering
15-03-2008 Uitvoering Tejaterspot De Werft
16-03-2008 Uitvoering Tejaterspot De Werft
16-03-2008 Concordiadag De Wetering
19-03-2008 Kaartmiddag voor senioren De Werft
19-03-2008 Voojaars Modeshow De Wetering
29-03-2008 Biljartwedstrijd De Werft

Kaatsheuvel : “Jammer dat jullie gaan vertrekken”

Kaatsheuvel – Autobedrijf Jan Wellens aan de Roestenbergstraat gaat definitief verhuizen. Per 1 april sluit de benzinepomp en tegen de vakantie hoopt Wellens een bestaand pand te betrekken in de Belgiëstraat. Daar wordt het bedrijf voorgezet als universeel autobedrijf.

“Het is niet zo dat we nu zo staan te juichen. Maar als er dan een bod komt, en je geen opvolger hebt, en zeven dagen per week werkt, dan ga je toch eens goed over je toekomst nadenken”, vertelt Jan Wellens (50). Volgens de eigenaar van het gelijknamige autobedrijf is hij al een vier jaar bezig met de verplaatsing van zijn bedrijf. En met gemengde gevoelens. “Want dat doe je niet zomaar! Zeker als je zo’n goede klantenkring hebt en je het altijd heel graag gedaan hebt”, vertelt hij. Precies 40 jaar geleden begonnen Harrie en Wal Wellens het autobedrijf aan de Roestenbergstraat. Eerst als Simcadealer en later als dealer van Renault. Toen Jan de zaak overnam maakte hij er een universeel autobedrijf van. Wellens is blij dat Beerens Tankstation aan de Tilburgseweg 23A in Sprang-Capelle, die nu Total voert, een Shellstation wordt. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik graag op die plaats had gezeten, maar ik gun het die mensen”, klinkt het collegiaal. Hij moet nog wennen aan het idee dat hij zelf straks niet altijd op de zaak hoeft te zijn. “We kijken wel hoe het loopt. Misschien ga ik op zaterdagmiddag met mijn vrouw wel een uurtje naar de stad”, zegt hij lachend. Hij hoopt dat als hij op de nieuwe locatie zit zijn klanten hem trouw zullen blijven: “Ik zal ze missen, al die mensen die dagelijks komen tanken of sigaretten komen kopen”. De klanten zijn bezorgt. “Je gaat toch niet weg hier?”, klinkt het regelmatig. Wellens is zeker van plan zijn klanten persoonlijk op de hoogte te stellen van zijn besluit. “Al is het alleen maar om ze te bedanken voor de plezierige tijd”.

woensdag, februari 20, 2008

Tilburg beslist in april over komst mall

TILBURG - In april moet duidelijk zijn wat de gevolgen zijn van de komst van een megawinkelcentrum naar Tilburg. Meerdere partijen doen op dit moment onderzoek naar de economische gevolgen voor ondernemers in de omgeving.
Een van die onderzoeken wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Tilburg. Eindhoven, Den Bosch, Breda en Helmond doen samen een eigen onderzoek.

Afhankelijk van de uitkomsten van de studies beslist het Tilburgse gemeentebestuur komend voorjaar of ze groen licht geeft voor de komst van de zogenoemde shopping mall. Daarna moet ook de provincie nog een oordeel vellen.

VVV Kaatsheuvel wil een grotere winkel op een betere plek

KAATSHEUVEL - Meer vierkante meters op een goede zichtlokatie waar de winkelfunctie beter uit de verf komt. Dat zijn de wensen van VVV-voorzitter Thieu Eijkemans voor een nieuwe huisvesting van het VVV-kantoor in Kaatsheuvel. In het nieuwe beleidsplan van de VVV wordt er aandacht voor gevraagd.

"De huidige huisvesting in de aanbouw aan het gemeentekantoor is veel te klein, heeft geen uitstraling en is door de trap voor minder-validen slecht bereikbaar. De VVV heeft er ook geen etalage", somt Eijkemans de nadelen op.

Tot nu toe is er rekening mee gehouden dat er straks na de verbouwing van het gemeentekantoor plek komt voor de VVV. "Maar die moet dan wel aan het plein liggen. En we moeten er op zaterdagmorgen en tot 18.00 uur open kunnen zijn. Dat laatste was destijds een struikelblok om in de huidige gemeentewinkel ruimte te krijgen", zegt Eijkemans.

Waijers heeft begrip voor deze wensen maar kan nog niet vooruitlopen op wat mogelijk is. "Maar ik wil er mijn uiterste best voor doen dat ergens in het Bruisend Dorpshart de VVV een fatsoenlijke plek krijgt", belooft hij.

In de kern Loon op Zand heeft de VVV een folderpost in restaurant De Gouden Laars. Volgens Eijkemans zijn er op dit moment geen plannen om daar een uitgebreidere dependance te vestigen. "Dan moeten we naar een ander pand, er personeel neerzetten en dus veel kosten gaan maken ", reageert hij.

De VVV draait nu volgens hem goed vooral door de verkoop van routes en VVV-cheques.

"De komende vijf jaar verwacht ik dat die inkomsten nog zullen stijgen. We zijn wel al aan het nadenken over alternatieven als één van de twee wegvalt", aldus Eijkemans.

Bron: Brabant Dagblad: Tineke Louwerse

Het nieuwe dorpshart van Kaatsheuvel

Kaatsheuvels blijspel bij NCB

KAATSHEUVEL - Bracht het NCB Toneel uit Kaatsheuvel vorig jaar een klucht op de planken waarbij het hele gezelschap naar Valkenburg trok.

Dit jaar heeft de toneelvereniging gekozen voor het blijspel 'Groeten uit Nice'.

Het stuk van Dick van Maasland is vier avonden te zien in De Gildenbond. De regie is van Piet Sins. Wendy Sprangers en Carla IJpelaar debuteren. Het verhaal gaat over Casper de Vries (Nico Sprangers) die in Nice een villa heeft kunnen huren voor een bijzonder lage prijs. Veertien dagen lang genieten van zee en zon met vrouw en dochter.

Te zien op 29 februari en op 1, 7 en 8 maart vanaf 20.00 uur. Kaarten à 3 euro bij Nico Sprangers: 0416-272620.

Algemene vergunningen/ontheffingen

• Kampeerboerderij Arbeid-Adelt: een ontheffing van het stookverbod voor het houden van kampvuren tijdens het toeristenseizoen 2008. Besluit verzonden op 18 februari 2008.

• Systolé Mobile Medical Services: een vergunning voor het innemen van een standplaats ten behoeve van het plaatsen van een unit voor een bevolkingsonderzoek naar borstkanker op het parkeerterrein aan de Raadhuisstraat, achterzijde van het gemeentehuis te Kaatsheuvel, van 10 maart 2008 tot en met 16 mei 2008;

Cruijff gaat Ajax sportief redden

Laatste nieuws

Amsterdam - Johan Cruijff gaat Ajax redden. Dat is de uitkomst van een buitengewone ledenvergadering van het beursgenoteerde bedrijf. Ook wordt er een nieuw bestuursmodel ontwikkeld waar zoals het er naar uitziet geen plaats meer is voor Jaakke. Wee een luchtbel????

Voorlichting over veilig internet in De Werft Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De Volksuniversiteit Kaatsheuvel houdt 10 maart een voorlichtingsavond over veilig internet voor kinderen. De avond in De Werft is gratis. Aanmelden kan via 0416-283104 (tussen 9.00 en 12.00 uur).

dinsdag, februari 19, 2008

Minder illegaal afval op straat door goa's

KAATSHEUVEL - Op de meest onverwachte momenten, overdag, 's morgens vroeg of 's avonds laat, zijn ze te zien in het buitengebied of in de wijken van Kaatsheuvel en Loon op Zand. De drie gemeentelijke opsporingsambtenaren (goa's), Jan Treffers, Roland van Delft en Geert Moolenschot. En hun aanwezigheid heeft effect.

Cijfers over de activiteiten van de opsporingsambtenaren in het laatste kwartaal van 2007 tonen dat aan. "Vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2006 is de helft minder zwerfvuil en illegale stortingen geconstateerd", aldus het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand.

Het aantal constateringen daalde van 85 naar 47. Terwijl de goa's het eerste jaar vooral waarschuwend bezig waren, wordt er nu ook geverbaliseerd. "En nu we aan het schrijven zijn, zal ook het hondenpoepprobleem wel minder worden", stellen Treffers en Van Delft.

De goa's zijn, volgens een woordvoerster, al bijna twee jaar de ogen van de gemeente. Ze surveilleren op zaken die in de algemene plaatselijke verordening zijn geregeld. Daartoe behoren ook vernielingen aan bijvoorbeeld straatmeubilair, verkeerd parkeren of gedrag van hangjongeren.

In hun contacten met de burgers hebben ze ook een 'opvoedende' taak. "Maar inwoners spreken ons ook zelf aan met tips en klachten." Boetes uitschrijven gebeurt vooral bij overtredingen die met afval te maken hebben. Daartoe horen ook het niet binnen een dag weer binnenhalen van geleegde containers. "En een vuilniszak naast de container is ook een illegale storting", aldus Treffers. In het buitengebied treft hij onder meer kasten, bankstellen, maar ook hennepafval aan.

maandag, februari 18, 2008

Present Danger bereikt finale Clash of the Coverbands

AMSTERDAM - De Amsterdamse poptempel Paradiso was zaterdag even van Kaatsheuvel. Ongeveer vierhonderd fans van de Kaatsheuvelse Metallica tributeband Present Danger steunden de mannen tijdens de halve finale van de Clash of the Coverbands, een landelijke wedstrijd voor coverbands.

En mede dankzij die fans ging de band met de publieksprijs aan de haal, waardoor ze 12 april aan de finale in De Vechtse Banen in Utrecht mogen meedoen. Tijdens de halve finale stond Present Danger als laatste geprogrammeerd, en de band verzorgde een spetterende afsluiting. Thijs de Jong, zanger en leadgitarist maakte de bedoeling meteen duidelijk: "Ik wil de voegen laten korrelen!" De hele zaal ging daarna los op de Metallica-covers Master of Puppets, Nothing Else Matters en One.

De bandleden zijn uitgelaten na het behalen van de finale. "Dan gaan we beter spelen dan vanavond", zegt gitarist Joost Hamers. "Technisch ging het niet allemaal even goed." De fans hadden daar echter maling aan. Zij zorgden voor een Brabants feestje in de hoofdstad.

Gemor rondom dorpshart in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Er leven in de Loonse politiek zorgen over de voortgang van het Bruisend Dorpshart voor Kaatsheuvel.

Met name de rol van de gebruikersgroep staat ter discussie. In die groep adviseren vertegenwoordigers van de Kaatsheuvelse gemeenschap de stuurgroep rondom CDA-wethouder Hans Waijers.

"Er wordt gewoon niet naar ons geluisterd", zegt Henk Cleijssen, lid van de gebruikersgroep. "Tachtig procent van de bevolking wil een open plein, maar projectleider Op de Laak weet iedereen om zijn vingers te winden. Het dorpshart wordt een Randstadplaatje. Het heeft niets te maken met een rustiek dorpscentrum."
Andere leden van de gebruikersgroep wensen desgevraagd publiekelijk niet uit te willen weiden over hun functioneren. Een enkeling spreekt wel van 'communicatie die niet optimaal verloopt'.

Vorige week uitten in commissieverband diverse raadsleden hun zorgen. Zo wilde Bertus Kemmeren (Gemeentebelangen) weten waarom de groep is uitgedund van 24 naar 13 personen. Herman van Gulik (CDA) had gehoord dat er onenigheid in de groep is. Volgens Jacky Smit (VVD) loopt de gebruikersgroep achter de feiten aan. De raad zou het bidbook al aangenomen hebben voordat de gebruikersgroep een advies had uitgebracht.

Ook Maurice van Boxtel (PvdA) sprak van het 'ontbreken van interactie'. Hij vroeg de wethouder om als raadscommissie te mogen spreken met de complete gebruikersgroep. Waijers wees dat echter af: "De gebruikersgroep adviseert aan de stuurgroep en niet rechtstreeks aan de raad." Hij nodigde de raadsleden wel uit om samen met hem vergaderingen van de gebruikersgroep bij te wonen.

Volgens Waijers is de doelstelling van de gebruikersgroep van meet aan helder geweest. "De gebruikersgroep is geen adviesorgaan voor het college of voor de raad en wij zijn tot nu toe niet van afgeweken van de ingezette lijn."

CDA'er Van Gulik vroeg zich af of de betekenis van de gebruikersgroep niet achterhaald is. Hij wilde van de wethouder weten hoe het nu verder moest: "Ik vind het wat gemakkelijk om te zeggen dat dit de regels zijn en dat de mensen zich daar maar aan te houden hebben. Dat schiet niet op." Waijers zegde toe met de groep te gaan praten of ze nog verder willen in de rol zoals destijds afgesproken is. De wethouder beloofde er na 17 maart op terug te zullen komen.

Brabanders zieker dan rest Nederland

De milde griepepidemie die momenteel huishoudt in Nederland, maakt meer slachtoffers in Brabant dan in de rest van Nederland. Het is niet bekend waardoor dat komt. Per 10.000 Nederlanders hebben er momenteel 6,4 griep. Daarmee is er sprake van een 'milde griepepidemie'. In Brabant is het beeld anders: hier hebben acht van de 10.000 inwoners griep. Volgens een woordvoerster van de GGD Hart voor Brabant vertoont de griep altijd verplaatsingen. "Het kan zijn dat er over een tijdje in het noorden meer mensen ziek zijn."

zondag, februari 17, 2008

De zin en onzin van commissievergaderingen

Kaatsheuvel – Vorige week kwamen op drie avonden de raadscommissies bijeen. Als je vooraf de agenda bekijkt, dan dan hoop je dat er ook iets nieuws aan de orde komt. Maar niets is minder waar. Belangrijke ontwikkelingen waren er afgelopen week nauwelijks. Terwijl er zoveel te doen is binnen onze gemeente?, zo vraag je jezelf af. Neem nou de gemakkelijk te beantwoorden vragen van Bertus Kemmeren over het Dorpshart in de commissie RO. De beantwoording wordt zonder blikken of blozen naar een bijzondere bijeenkomst verwezen. Kemmeren neemt er jammer genoeg genoegen mee. Drie avonden wordt er vergaderd als voorbereiding op de raadsvergadering, maar het aantal punten is eigenlijk onvoldoende om één avond te vullen. Toch presteren de dames en heren het om op maandag (commissie Onderwijs Welzijn) tot 23.00 uur door te gaan. Neem donderdagavond ABZVB. Maarliefst één persoon op de publieke tribune. En dat was nog een raadslid. De politiek heeft de mond vol van BURGERPARTICIPATIE. Mijn ongevraagd advies: Maak de commissievergaderingen aantrekkelijker. Op automatisering van de organisatie zit niemand te wachten. Daar zijn mensen voor aangesteld.

Berkdijk kaatsheuvel wint zes-puntenwedstrijd

Foto: Rob Couwenberg schiet op de lat, Kuru kan scoren uit de rebound

Kaatsheuvel – Afgelopen zondagmiddag heeft VV Berkdijk een flinke stap gezet naar boven. Het won thuis onder een prachtig zonnetje met 1-0 van Engelen, dat nu acht punten achter staat op de Kaatsheuvelnaren. De winnende treffer viel al in de tweede minuut. Rob Couwenberg knalde de bal onhoudbaar voor doelman van de Loo op de lat waarop Gengis Kuru uit de rebound de 1-0 inschoot. Ondanks de technisch sterkere tegenstander liepen de combinaties bij Berkdijk regelmatig vloeiend. Het is alleen jammer voor Berkdijk dat het rendement van de getalenteerde nummer 10 (Mali Kondashoi) te laag is. Als hij meer naar zijn medespelers kijkt in plaats van naar de bal dan zal dit het elftal zeker ten goede komen.

De ploegen lieten elkaar voetballen. Dat was zeker de verdienste van de 69 jarige scheidrechter Van Meel uit Roosendaal. Hij bewees dat de scheidrechters niet veel hoeven te praten om overwicht te hebben. Berkdijk kwam de hele wedstrijd niet in de problemen. En als er een kansje kwam voor de gasten, dan stond de laatste linie goed en was doelman Christ Netten heer en meester in zijn doelgebied. Opvallend was het rustige spel van spits Kuru hadden zijn; een echte kilometervreter. Hij viel op door zijn werklust, grote discipline en spelinzicht. Hij was het ook die Berkdijk na een mooie combinatie met een droog schot in de 92e minuut op 2-0 zette. Volgens trainer Koen Burg van Engelen was er bij zijn jongens niet echt de wil om te winnen. “De spitsen zaten niet in de wedstrijd en er was onvoldoende beweging in het elftal”. Regie Esset van Berkdijk was wel tevreden. “Als je in de onderste regionen staat dan moet je afstand nemen. Dat hebben we vandaag gedaan”. Met nog zeven wedstrijden te gaan moet Berkdijk zich op basis van het vertoonde spel tegen Engelen zich in de vierde klasse kunnen handhaven.

Basisopstelling:
C.Netten,.Dragonic,r.Verduin,P.zijlmans,R.Netten,R.couwenberg,P.van Wanrooy, H.oome, A.Boutier, M. Komdashio,G.Kuru

zaterdag, februari 16, 2008

Rommelen in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Zondag 24 februari 2008 houdt Koor La Jeunesse in samenwerking met The Young Ones hun jaarlijkse rommelmert in De Gildenbond, Mgr. Völkerstraat 3 te Kaatsheuvel.
De entree is € 1,50 voor volwassenen en de kinderen mogen gratis naar binnen. De openingstijden zijn van 10.00-14.00 uur.
Te bekomen zijn vele l.p’s en singeltjes, boeken, mooie kleding en huishoudelijke artikelen. Natuurlijk is er ook weer een zaal vol met speelgoed en zal het rad van fortuin weer zijn nodige rondjes draaien met fantastische prijzen, allemaal geschonken door gulle gevers. Hiervoor onze hartelijke dank.
Alle leden van dit koor zetten hun beste beentje voor om dit jaarlijks festijn weer zo gezellig mogelijk te maken. De mert staat dan ook bekend om zijn gezelligheid, ruime opzet en mooie artikelen. Ook de koffie staat weer klaar tegen een kleine vergoeding. Voor de route beschrijving kunt U kijken op: www.lajeunesse.nl en heeft U nog schone complete, hele spulletjes die U kwijt wilt, kunt U die komen brengen op zaterdag 23 februari tot 13.30 uur naar De Gildenbond. Kapotte, incomplete rommel worden niet geaccepteerd

Kind vast in drijfzand in Kaatsheuvel

Omstreeks 16:40 kreeg de branweer van kaatsheuvel dat ze naar de Amerkastraat moesten uitrukken voor een 'ander ongeval' Het betrof hier een kind wat weggezakt was in het drijfzand op een bouwterrein. De Politie bevrijdde het kind. Doorkomst van de brandweer was niet meer nodig.

vrijdag, februari 15, 2008

Brandweer krijgt drie nieuwe wagens

LOON OP ZAND - De gemeente Loon op Zand investeert in de brandweer. Dit jaar zal een nieuwe tankautospuit voor de brandweer worden besteld. Het gaat om vervanging van het voertuig dat in Loon op Zand staat. Daarnaast zijn twee personeel- en materieelwagens voor vervoer van mensen en materialen aan vervanging toe.

Dat zijn in dit geval landrovers die vooral ingezet worden bij bosbranden en bij redding van slachtoffers in voor ambulances weinig toegankijke gebieden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een gevallen en gewonde mountainbiker of een ruiter in de buitengebieden.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand is nog niet zeker of deze terreinwagens dit jaar al worden besteld omdat nog bestudeerd moet worden aan welke eisen de voertuigen moeten voldoen.

Tot de inventaris van de brandweerkazerne in Kaatsheuvel behoren een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en twee personeel- en materieelwagens. In Loon op Zand staan een tankautospuit en een personeel- en materieelwagen.

donderdag, februari 14, 2008

'Mall raakt planning N261'

LOON OP ZAND - De komst van een mega shopping mall in Tilburg kan mogelijk vertraging opleveren voor de ombouw van de N261 tot snelweg. Dat zegt wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen, verkeer en vervoer) van de gemeente Loon op Zand.

De verwachting is dat door de komst van de mall ook het verkeer van Waalwijk naar Tilburg toeneemt, waardoor er nieuwe verkeersprognoses op de Midden-Brabantweg losgelaten moeten worden. Of die nieuwe aanpassingen aan de weg tot gevolg hebben, is nu nog niet te overzien.

De voorbereidingen voor de ombouw van de weg liggen volgens Bisselink nog op schema. In 2010 starten de werkzaamheden. Eerder kan niet omdat het bestemmingsplan nog aangepast moet worden en er moeten nog gronden worden aangekocht. Er is 25 hectare natuurcompensatie nodig. Dat gaat op grondgebied van Haaren en Heusden gebeuren, het gebied Giersbergen-De Margriet.

Om van de N261 tussen Waalwijk en Loon op Zand een autoweg te maken, wordt de weg geheel voorzien van ongelijkvloerse kruisingen.

De aansluiting van de Hoge Steenweg in Loon op Zand wordt afgesloten. Volgens Bisselink blijft daar het fietstunneltje onder de N261 bestaan. Het zal zelfs meer worden gebruikt omdat er nu aan beide zijden een bushalte komt. "Het tunneltje moet sociaal veiliger worden. Hoe dat gaat gebeuren, wordt nog bekeken. Het aanbrengen van extra maatregelen zoals bewakingscamera's valt binnen het budget van het project. Het onderhoud daarna komt echter op het bordje van de gemeente", aldus Bisselink. Door de afsluiting van de Hoge Steenweg moet er ook het een en ander in Loon op Zand worden aangepast. Bisselink verwacht dat de provincie gaat bijdragen in die kosten maar heeft nog geen toezegging.

De Efteling heeft volgens Bisselink een alternatief voorstel voor de aansluiting op de Europalaan. Maar beide partijen willen niet zeggen hoe dat eruit ziet voordat het op 12 maart wordt besproken.

Spookrijder (82) raakt rijbewijs kwijt

Loon op Zand - Een 82-jarige automobilist uit Berkel-Enschot heeft woensdagavond een levensgevaarlijke rit gemaakt tussen Loon op Zand en Tilburg. De man reed rond 23.45 uur over de autoweg N261 in de richting Tilburg, maar op de verkeerde weghelft. Een agent die toevallig op dezelfde weg ook richting Tilburg reed, aan de goede kant van de weg, kon de man op de hoek Heikantlaan-Midden-Brabantweg tot stoppen bewegen. De bejaarde automobilist verklaarde dat hij onderweg wel doorhad dat hij aan het spookrijden was, maar tussentijds omkeren vond hij naar eigen zeggen nog gevaarlijker. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) verzocht te kijken of hij nog wel in staat is om op een veilige manier auto te rijden

'Horeca wil culinair festijn'

Kaatsheuvel - De horecaondernemers in de gemeente Loon op Zand hebben behoefte aan een groot evenement waar ze zich kunnen presenteren. "Een luxe culinair festijn zoals jaarlijks ook in Tilburg plaatsvindt en dat bij ons bijvoorbeeld op de Kasteelweide in Loon op Zand kan plaatsvinden", zegt voorzitter Hanny van Kessel van de Loonse afdeling van Horeca Nederland.

In de contacten met de horeca heeft de gemeente een aantal aanbevelingen op papier gezet waaronder een betere afstemming tussen horeca en evenementen. " Maar wij willen ook graag een eigen evenement en hopen dat de gemeente daarin ook meedenkt en meewerkt", zegt Van Kessel.

Bij de invulling van de voormalige brandweerkazerne in het 'Bruisend Dorpshart' door de horeca zet ze echter grote vraagtekens bij de levensvatbaarheid. "Daar zou een zaak moeten komen die van 's morgens tot laat in de avond open is. De personele kosten worden dan erg hoog. En wat gaat het pand kosten? Ook de verbouwingskosten moeten nog terugverdiend worden. Je hebt dan zeker zo'n miljoen euro omzet per jaar nodig. Maar grote feesten zul je niet mogen organiseren vanwege geluidoverlast voor omliggende woningen. Kaatsheuvel heeft geen studenten die voor de loop naar zo'n zaak zorgen. En er tegenover komt een concurrent in de vorm van een nieuwe De Werft. Ik vraag me af of het dorpshart wel zo bruisend gaat worden", aldus Van Kessel. Familie De Bie van partycentrum 't Maoske in De Moer zegt nog wel geïnteresseerd te zijn in de locatie. "Maar we horen niets van de gemeente. Pas als we iets weten, kunnen we gaan rekenen."

woensdag, februari 13, 2008

Regiotaxi verbetert dienstverlening

Kaatsheuvel / TILBURG - De directie van Personenvervoer Zuid-Nederland (PZN) en de bestuurders van de regiogemeenten hebben woensdag afspraken gemaakt om de dienstverlening van de Regiotaxi Midden-Brabant te verbeteren. Daarover regende het de afgelopen periode klachten. PZN gaat de mogelijkheden bekijken om directe communicatie mogelijk te maken tussen het callcenter waar de ritten worden aangemeld en de taxi's. Daardoor kunnen klanten beter worden geïnformeerd over de reden van de opgetreden vertraging en het tijdstip dat de taxi wel kan komen voorrijden.

PZN heeft verder de afspraak gemaakt dat klanten die wachten op een bestelde rit met de Regiotaxi en twee keer hebben gemeld dat de taxi te laat is, op kosten van PZN een vervangende taxi mogen bellen. Verder gaat PZN de klachtenafhandeling structureel verbeteren, zo is woensdag afgesproken.

Veel vragen over het "Bruisend Dorpshart Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Tijdens de commissie openbare ruimte stelde Bertus Kemmeren de volgende vragen over het dorpshart.

1. Loopt het project nog steeds binnen de afgesproken financieële kaders?
2. Zo nee wat is de afwijking op dit moment?
3. Hoe staat het met de aankoop van de volgende panden: Voormalige Rabobank, Postkantoor, Huis in de Huygensstraat?
4. Hoe zit het met de kraker in de Huygensstraat zijn daar voor al actie voor ondernomen?
5. Aansluitende daarop: We zitten niet meer op de planning, de woning in de Huygensstraat had al gesloopt ,moeten zijn in december 2006 wanneer kunnen we de sloop verwachten?
6. We horen dat de gebruikersgroep aardig ingekrompen is, van de ongeveer 24 deelnemers zijn er nog maar 13 over. Wat is de huidige status van deze groep?
7. Aan is de procedure van aanbesteding voor woningbouw Woonhoven al gegund, en aan wie?
Wij hebben gelezen dat we ondergronds gaan parkeren. Bij diverse gemeentes zij nog al problemen met ondergronds parkeren: Kostbaar in aanleg( onbetaald baar) en duur voor toezicht, onderhoud en vandalisme, het was in ander Gemeenten niet haalbaar! Hoe gaat dit financiële plaatje in onze gemeente er uit zien? Kunnen we nog steeds gratis parkeren straks

De wethouder gaf er de voorkeur aan om de vragen in maart te beantwoorden. "Het college moet nog enkele beslissingen nemen, en het is niet verstandig als ik er nu op in ga", aldus wethouder Hans Waijers. Kemmeren ging hiermee accoord

dinsdag, februari 12, 2008

Personeel Triangel vreest de toekomst

KAATSHEUVEL - De tien personeelsleden van de Loonse welzijnsstichting Triangel zien de toekomst met angst en beven tegemoet.

Ze vrezen dat ze de dupe worden van een mogelijke fusie met een grotere welzijnsorganisatie. Volgens hen komt de gemeente de gemaakte afspraken over goed overleg niet na en bestaat er grote onduidelijkheid over een uit te voeren of al uitgevoerd onderzoek naar de haalbaarheid en gevolgen van een eventuele fusie. De medewerkers van Triangel hebben nu de vakbond ingeschakeld.

Dorpshart Kaatsheuvel

Burgemeester en wethouder van Loon op Zand maken bekend dat met ingang 15 februari 2008, gedurende een periode van zes weken, het ontwerp van het structuurplan “Dorpshart Kaatsheuvel” ter inzage ligt in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 te Kaatsheuvel. De gemeentewinkel is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur en op woensdag van 13:30 tot 19:30 uur.

Met het structuurplan wordt beoogd op hoofdlijnen vast te leggen de gewenste, toekomstige ruimtelijke ontwikkeling voor het dorpshart van Kaatsheuvel. Het plangebied wordt hoofdzakelijk begrensd door de Nieuwe Markt, Raadhuisstraat, Huijgenstraat, Vondelstraat en Marktstraat.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn van zes weken, kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp van het structuurplan naar voren brengen.

Wegafsluiting in Kaatsheuvel

In verband met verplaatsing van het gemaal aan de Duinlaan zal vanaf maandag 11 febr. 2008 de Duinlaan en een deel van de Van Haestrechtstraat te Kaatsheuvel worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden zullen ongeveer 5 weken in beslag nemen, afhankelijk van het weer. Een omleiding wordt ingesteld

Echt de laatste loodjes

maandag, februari 11, 2008

Duo aangehouden na mishandelingen in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Twee Kaatsheuvelse jongeren, van 16 en 17 jaar, zijn zondag rond middernacht in de Hilsestraat in hun woonplaats gearresteerd. Zij worden ervan verdacht een 21-jarige man uit Kaatsheuvel en een 26-jarige man uit Rijen zonder aanleiding te hebben mishandeld. Het duo zou daarbij een boksbeugel hebben gebruikt. De 21-jarige man liep een bloedende wond op zijn achterhoofd op. De Rijenaar raakte gewond aan zijn voorhoofd.

Televisies gestolen uit gestalde caravans in kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Diverse caravans die gestald staan op een bedrijfsterrein aan de Schotsestraat in Kaatsheuvel zijn opengebroken. Er zijn onder meer televisies buit gemaakt. Door de eigenaar van het terrein wordt aangifte gedaan.

Werk aan kruising bij de Moersedreef gestart

De Moer - De reconstructie van het gevaarlijke kruispunt Moersedreef- Middelstraat-Heibloemstraat en Nieuweweg (grens van Dongen en Loon op Zand) is vandaag gestart. Er komen onder meer snelheidsremmende drempels en een betere openbare verlichting. Het werk duurt zo'n vier weken.

zaterdag, februari 09, 2008

Laatste herinnering aan Jan Smit

Gratis parkeren in Kaatsheuvel


Deze automobilist heeft het goed begrepen!

Gewapende overval op café in Waalwijk

WAALWIJK: Een café gelegen op de Grotestraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door een tweetal mannen. De politie is op zoek naar getuigen.

Na sluitingstijd, rond 03.00 uur, ziet de eigenaar van het café een man voor de deur staan die vraagt of hij nog sigaretten kan krijgen. De eigenaar doet de deur open en wordt direct bedreigd met een vuurwapen. Een tweede man komt ook binnen waarna dit tweetal het slachtoffer geld afhandig maakt. Na ongeveer een tiental minuten gaat het tweetal er met het geld en verschillende rookwaren vandoor. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld en zal vandaag starten met een buurtonderzoek. De eigenaar van het café is slachtofferhulp aangeboden.

Leegstand Modelleur Kaatsheuvel verbaast iedereen

Foto Frank Trommelen

KAATSHEUVEL - Steeds meer inwoners van Kaatsheuvel verbazen zich over de leegstand in appartementencomplex De Modelleur aan de gelijknamige straat.
Acht appartementen op de benedenverdieping kennen al meer dan een jaar geen bewoner. Volgens de bewonerscommissie van het complex is er veel vraag naar de leegstaande seniorenappartementen, die vijf jaar geleden opgeleverd zijn en door Prisma gehuurd worden van Casade Woondiensten.


Vestigingsmanager Frans Desloover van Casade Woondiensten reageert laconiek op de vraag waarom de appartementen al langer dan een jaar leegstaan. "Zolang de huur betaald wordt, is er wat ons betreft niets aan de hand."

Directeur Leo Platschorre van Prisma wil de discussie niet via de krant voeren. Wel wil hij kwijt dat in tegenstelling tot jongere projecten zoals bij het Gerard de Nijshof, Prisma bij de ontwikkeling betrokken is geweest. De stichting is in het project aan de Modelleur gestapt toen het al in een vergevorderd stadium was. Volgens hem voldeden de appartementen toen nog aan de wetgeving. Maar intussen niet meer. "De wet is veranderd en de appartementen zijn niet meer geschikt voor verblijf met behandeling."

Volgens Platschorre zijn de appartementen niet (meer) ingericht op cliënten die intensieve zorg nodig hebben. Volgens hem houdt Casade Woondiensten Prisma echter aan het langdurig huurcontract. De driekoppige bewonerscommissie vindt het 'schandalig' dat de gewilde appartementen zo lang leeg staan. "Er zijn veel mensen die komen vragen waar ze moeten zijn om te kunnen huren. Als Casade morgen een advertentie zet, zijn ze in vijf minuten alle acht weg", aldus mevrouw Damen van de bewonerscommissie.

De commissie heeft nog geen contact opgenomen met Prisma. De appartementen zijn in het begin wel bewoond geweest door cliënten van Prisma, maar die zijn sinds de nieuwe wetgeving verhuisd naar andere complexen in Kaatsheuvel. De bewoners hopen op een snelle oplossing. "Je ziet regelmatig dat er eieren en tomaten tegen de ramen gegooid worden en ook de putjes die droog komen te staan, stinken veelvuldig."

vrijdag, februari 08, 2008

Politieke partijen laks met websites

DE LANGSTRAAT - De meeste politieke partijen in De Langstraat-gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand bakken bitter weinig van hun websites. Een paar uurtjes internetten geven een onthutsend beeld. De meeste sites zijn verre van actueel en van politieke discussies is nauwelijks sprake. Twee van de 25 politieke partijen in De Langstraat hebben helemaal geen website.

Eerste voorjaarsdag in Kaatheuvel 8 februari

Den Bussel Kaatsheuvel houdt open dag in nieuw gebouw

KAATSHEUVEL - Openbare basisschool Den Bussel in Kaatsheuvel houdt 15 februari een open middag van 15.00 tot 17.30 uur.

Belangstellenden kunnen kennismaken met de school, het nieuwe gebouw, het onderwijs en buitenschoolse opvang De Rode Loper. In het restaurant bieden de kinderen zelfgemaakte hapjes aan.

Weer kunstmarkt op markt Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand is op zoek naar kunstenaars, uit binnen- en buitenland, voor de grote kunstmarkt. Ook vorig jaar werd die gehouden in Kaatsheuvel. De is de Kunstcommissie is begonnen met de organisatie.

Tot 15 april kunnen afgestudeerden van de kunstacademie, studenten, beroepskunstenaars, autodidacten en alle anderen die hun kunstwerk(en) willen vertonen, zich melden. De kunstmarkt wordt gehouden op zondagmiddag 7 september van 12 tot 17 uur op het plein voor het gemeentehuis in Kaatsheuvel.

De Kunstcommissie streeft elk jaar naar een kwalitatief goed en boeiend aanbod. Daarom wordt een selectie toegepast.

Twee exposanten maken kans op een prijs. Een deskundige jury bepaalt welke kunstenaar met een tweedimensionaal werk en welke met een driedimensionaal werk de winnaar wordt. Zij ontvangen hun staangeld terug en mogen samen een expositie inrichten in de tentoonstellingsruimte van het gemeentekantoor in Kaatsheuvel. Jan van Strien en Ina Marcus waren de winnaars van 2007.

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar via tel. 0416-272917 of 06-51246382

donderdag, februari 07, 2008

Enquete Nightliner

Ga_naar_de_enquete

woensdag, februari 06, 2008

Haringhappen in het ziekenhuis

Het haringhappen is een traditionele nabrander van de carnavalsvierdaagse. Maar dat het haringhappen in een ziekenhuis plaatsvindt, is ongebruikelijk. Vandaag trakteert het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk en Tilburg de bezoekers, patiënten en personeel op gratis haringen.

Zo'n 1.500 haringen worden in totaal uitgedeeld. Met uitjes. Aan het einde van de ochtend in Waalwijk en 's middags in Tilburg. "Met oud en nieuw hebben we op oliebollen getrakteerd", zegt Carel Habraken, manager facilitair bedrijf van beide ziekenhuizen. "Mensen ervaren zo'n traktatie als een leuk gebaar. Ze vinden het een leuke verrassing.

Kaatsheuvelse man slaat er op los in Oss

OSS/KAATSHEUVEL - Een 31-jarige man uit Kaatsheuvel is in Oss door de politie opgepakt wegens mishandeling van een 48-jarige Ossenaar en een 36-jarige Maasdonker. De twee slachtoffers zagen de Kaatsheuvelnaar voorover gebukt tegen een kerk staan en vroegen of hij hulp nodig had. Dat bleek niet het geval te zijn, want even later begon de man volgens de politie te slaan en te schoppen. Surveillerende agenten sloegen vervolgens de Kaatsheuvelnaar, die zich ook nog stevig verzette, in de boeien. Het is onbekend waarom de verdachte opeens zo uit zijn slof schoot.

Kaatsheuvelnaar (18) aangehouden na vernieling fiets

KAATSHEUVEL: De politie heeft een 18-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden wegens vernieling. Dat gebeurde woensdagmorgen rond 01.45 uur. Een getuige zag dat de man, samen met een ander, op de Hoofdstraat een fiets vernielde. Hij belde daarop de politie, intussen kon hij de 18-jarige man 'vasthouden'. De verdachte ontkent bij de vernieling betrokken te zijn geweest. De politie stelt een onderzoek in.

Apaches gaan extra vliegen

RIJEN/Kaatsheuve; - Apachepiloten van vliegbasis Gilze-Rijen hebben een achterstand in hun trainingsuren. Ze gaan de komende twee weken op vrijdag en zaterdag dertig extra extra missies vliegen in de omgeving van de basis, om op tijd klaar te zijn voor hun uitzending naar Afghanistan binnenkort.

maandag, februari 04, 2008

Optocht Loon op Zand 2008



KLIK_HIER_VOOR_ALLE_FOTO's

Kaatsheuvel: Panelen Dorpshart Kromme Noten vernield



Kaatsheuvel – Het leek zo’n mooi idee van de Kromme Noten om de panelen die het nieuwe dorshart van Kaatsheuvel voor moesten stellen en die ze meedroegen in de optocht na de optocht op te hangen aan de hekken van de gesloopte bioscoop van Jan Smit. Na een prachtige ceremonie door de Gummiegalgen die op de plek waar het café heeft gestaan zondagmiddag een ode brachten aan de overleden Jan Smit, werden de zestien panelen van gebouwen en bomen opgehangen. Tot ontsteltenis van Maurice van Overbeek van de Kromme Noten en van het publiek bleek maandagochtend meer dan de helft vernield of verdwenen te zijn. “Het leek ons een aardig idee om het grote gat met onze kleurrijke panelen dicht te maken. “We hebben ze expres met tyrips vastgezet omdat we het vermoeden hadden dat ze anders niet lang zouden hangen”, vertelt de teleurgestelde van Overbeek die met zijn club vele uren in de kunstwerken heeft gestoken. “Gelukkig dat de twee panelen die het café afbeelden er nog hangen”, klinkt het enigszins opgelucht.

zondag, februari 03, 2008

Optocht Kaatsheuvel 2008



Bekijk hier alle foto's

zaterdag, februari 02, 2008

Optocht De Moer 2008



BEKIJK_HIER_ ALLE_FOTO'S

Lama's in op opleiding in Kaatsheuvel zijn er klaar voor

 
Posted by Picasa


Kinderen verzorgen zelf de PR voor hun uitvoering.

Kaatsheuvel – Na meer dan een half jaar repeteren en heel veel plezier gaan de ‘Lama’s in opleiding’ van Tejater Spot de planken op. De groep kinderen van 8 tot 12 jaar wil hun improvisatietalent aan het publiek tonen. De voorstellingen zullen een interactie worden tussen spelers en publiek. “Het publiek zal zeker niet stilzitten”, merkt Sterre van Wezel(8)op. De kinderen kunnen niet wachten om op hun vaste repetitieavond in De Rode Loper al wat van de voorstelling te laten zien. Nadat het publiek (in dit geval de leden), op muziek van de echte Lama’s opgewarmd is neemt Marieke Jansen plaats achter een tafel. “Wie kent een dier met een handicap?”, vraag ze aan de andere leden die in luxe vliegtuigstoelen zitten. “Een scheetlatende kangoeroe”, roept iemand. Benthe Klijn (11) en Sterre van Wezel komen binnen. Marieke improviseert net zo lang totdat de twee anderen het antwoord raden. Dan klinkt er een medley van Guus Meewis uit de luidsprekers. De tekst wordt op een geheel eigen wijze met stralende gezichtjes uitgebeeld. Bij het slotlied wordt geoefend hoe ze het publiek helemaal mee kunnen slepen met hun improvisaties. “Dit is hartstikke leuk om te doen”, vertelt Marieke. Ze heeft bijna alle afleveringen van de Lama’s op dvd. Sterre van Wezel is nog te jong om te mogen kijken maar iemand heeft daar een oplossing voor gevonden: “Ik kijk altijd op Youtube”,roept Pim Bruurmijn. Volgens regisseuse Karin Klerkx, die op de achtergrond blijft, is het moeilijk om iedereen aan zijn/haar trekken te laten komen: “We hebben een groepje ervaren Lama’s maar de echte jonkies zijn nog niet zover. Maar toch moeten ze het gevoel hebben dat ze compleet meedraaien”. Opmerkelijk is dat de leden zelf de PR verzorgen. Ze moeten twee keer 125 mensen in de zaal krijgen, dan trakteert de regisseur!” De vooruitzichten zijn goed. De voorstelling is in elk geval verfrissend en ontwapenend.

De lama’s in opleiding is te zien op 17 februari in de Werft en op 2 maart in de Wetering in Loon op Zand Aanvang 15.00 uur. Entree 6 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12.

Ook de poep van katten ergert burger

LOON OP ZAND; - De gemeente Loon op Zand wil de overlast van kattenpoep aanpakken. Maar omdat katten hun uitwerpselen bij voorkeur achterlaten in tuingrond heeft de gemeente nauwelijks middelen om op te treden. "In particuliere tuinen is gemeentelijk toezicht niet aan de orde", aldus een gemeentewoordvoerder.
Maar de wethouders worden volgens hem geregeld aangesproken over de ergernissen waarvoor katten zorgen. Hondeneigenaars klagen daarbij dat er wel een honden-, maar geen kattenbelasting bestaat.

Daling Loonse werkloosheid minder steil

KAATSHEUVEL - In de gemeente Loon op Zand is de werkloosheid vorig jaar met 9,9 procent afgenomen.

Van de 553 ingeschrevenen eind december 2006, vonden er 55 een baan. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). In Noord-Brabant is het totaal aantal niet-werkende werkzoekenden met 22 procent gedaald. In Nederland met 17procent. Ook ten opzichte van buurgemeenten is de daling van de werkloosheid in Loon op Zand minder steil. Het aantal werkloze inwoners van Waalwijk nam vorig jaar met 190 af, een daling van 13,9 procent.

vrijdag, februari 01, 2008

SP werpt zich op Nightliner

LOON OP ZAND - Om het pleidooi voor een Nightliner door Loonse jongeren kracht bij te zetten, laat de Socialistische Partij een weekend lang een bus rijden.

Op vrijdag 29 februari en zaterdag 1 maart vertrekt een SP-Nightliner vnaf IJssalon Intermezzo in Tilburg met Waalwijk als besteming. Onderweg wordt gestopt in Loon op Zand, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle. De bus vertrekt om 1.00, 2.00, 3.00 en 4.00 uur.

"De Nigthliners naar Berkel-Enschot en Udenhout zijn een groot succes. Zoiets moet hier ook mogelijk zijn", vindt Marieke Broekmeulen, een SP-jongere.

Loon op Zand start met Lokaal Toeristische Adviesraad

De gemeenteraad heeft op 24 januari jl. de Startnotitie Recreatie en Toerisme vastgesteld. Hierin wordt de basis gelegd voor een samenwerking tussen de gemeente, recreatieve ondernemers en (belangen)organisaties op het gebied van toerisme en recreatie. Deze partijen worden uitgenodigd om op 27 februari a.s. mee te denken over de oprichting van een Lokaal Toeristische Adviesraad. Tijdens een informatie- en discussiebijeenkomst kunnen zij hierover met de gemeente en met elkaar van gedachte wisselen.

Startnotitie Recreatie en Toerisme
De afgelopen maanden is binnen de gemeente Loon op Zand gewerkt aan de Startnotitie Recreatie en Toerisme. In de raadsvergadering van 24 januari jl. is deze starnotitie vastgesteld door de gemeenteraad. Met de notitie, waarin onder meer de aanpak en het tijdspad om te komen tot een gezamenlijke visie en een gezamenlijk maatregelenpakket uiteen worden gezet, wordt de basis gelegd voor een versterkte samenwerking tussen de gemeente en ondernemers.
Samenwerking tussen overheid en ondernemers is gewenst ten behoeve van een goede visieontwikkeling. Ook als het gaat om projecten, evenementen, promotie en afstemming op het gebied van recreatie en toerisme is deze samenwerking van belang.

Informatiebijeenkomst
Op 27 februari a.s. wordt een informatie- en discussiebijeenkomst georganiseerd in het gemeentekantoor te Kaatsheuvel. Tijdens deze avond zal aan de hand van de Startnotitie Recreatie en Toerisme worden toegelicht wat de gemeente op toeristisch-recreatief vlak van plan is in 2008. Met de aanwezigen wordt van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen overheid en ondernemers en ondernemers onderling, en over de oprichting van een Lokaal Toeristische Adviesraad (LTA).
Voor de bijeenkomst zijn alle recreatieve ondernemers binnen de gemeente Loon op Zand en daarnaast verschillende (belangen)organisaties op het gebied van recreatie en toerisme uitgenodigd. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de bijeenkomst, maar om wat voor reden dan ook, geen uitnodiging ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met Eefje van Daesdonk, beleidsmedewerker recreatie en toerisme. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0416 – 289 165 of via e-mail e.vandaesdonk@loonopzand.nl

Regiotaxi baalt van kritiek gemeenten

KAATSHEUVEL - Regiotaxi Midden-Brabant baalt van de telkens oplaaiende kritiek vanuit de gemeenten. De directie wil snel een verhelderend gesprek daarover. Want, zegt zij, de gemeenten moeten ook de hand in eigen boezem durven steken. Zij komen telkens met zwaardere eisen die de kans op fouten vergroot. Bovendien verliep de verstrekking van de klantgegevens voor de taxipasjes erg moeizaam, zegt Regiotaxi.

'Waarom kreeg ik titel niet?'

LOON OP ZAND - De Loonse hardloper en fietser Tini de Laat wil inzicht hebben in de criteria die de vakjury heeft gehanteerd om de plaatselijke sportman van het jaar te kiezen.

Hij gunt de eveneens in Loon op Zand woonachtige Ad Leermakers de titel van harte, maar die had eigenlijk voor hem moeten zijn. De Laat vindt dat zijn sportieve prestaties met kop en schouder boven die van Leermakers uitsteken. "Ik heb afgelopen jaar veel prijzen gewonnen. Bij bijvoorbeeld de duathlon (lopen en fietsen) eindigde ik als derde van de wereld. Bij de Nederlandse kampioenschappen veldloop werd ik tweede", zegt De Laat.

Afgelopen vrijdag werd snelwandelaar Leermakers uitgeroepen tot sporter van het jaar in de categorie individuele mannen. Door enerzijds het publiek en anderzijds een driekoppige vakjury onder voorzitterschap van wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, sport) kregen de drie genomineerden punten toegekend. Winnaar werd de sporter met de meeste punten waarbij de stem van het publiek even zwaar woog als die van de vakjury.