Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 31, 2011

Albert Heijn Kaatsheuvel ziet af van illegale opening

KAATSHEUVEL De Albert Heijn in Kaatsheuvel wil niet opnieuw een boete riskeren en houdt de supermarkt op hemelvaartsdag de hele dag gesloten. Bovendien heeft de gemeente een last onder dwangsom opgelegd van '20.000 euro per overtreding' om te voorkomen dat de winkel de deuren donderdag toch opent.

Eigenaar Piet den Hartog steekt niet onder stoelen of banken dat hij zijn supermarkt veel vaker op zon- en feestdagen open wil gooien. Eerder kreeg hij een boete omdat de Albert Heijn tegen de regels in op tweede paasdag open ging. Den Hartog wil de zaak nu niet verder op de spits drijven.

maandag, mei 30, 2011

Officiële heropening Kasteelweide

Zaterdag 4 juni om 13.00 uur heropent burgemeester Wim Luijendijk officieel de Kasteelweide in Loon op Zand.

Hij doet dit door een schot te lossen tijdens het Koningschieten van gilde St. Ambrosius. Door de renovatie van de Kasteelweide is de weide geschikt voor diverse
evenementen en festiviteiten. De hekwerken die om de weide stonden zijn verwijderd, er zijn fiets- en wandelpaden aangelegd en er is nieuw groen geplant.

Ondergronds zijn water-elektriciteits- en afvoervoorzieningen aangelegd. Dit alles zorgt er voor dat het nu een mooi en functioneel ingericht terrein is. De gemeente hoopt dan ook dat fietsers, wandelaars en evenementenorganisaties nog veel plezier
beleven aan de vernieuwde Kasteelweide

SMC verkiest opknappen Werft Kaatsheuvel boven nieuwbouw Carré

KAATSHEUVEL - De nieuwbouwplannen voor een multifunctioneel centrum (Carré) en sporthal in Kaatsheuvel mogen worden afgeblazen, als het aan het bestuur van SMC (Stichting Multifunctionele Centra) ligt. Het geeft nu de voorkeur aan het opknappen van de huidige Werft.
Voorzitter Thieu Eijkemans is de onzekerheid zat. Volgens hem moet de gemeente snel knopen doorhakken. SMC heeft ook geen behoefte meer aan een heel nieuwe discussie over het accommodatiebeleid. "Daar is al zo lang over gepraat", stelt hij.

Lees meer in het Brabants Dagblad van dinsdag

Geldautomaat Nieuwe Markt Kaatsheuvel weer in gebruik

De geldautomaat van de Rabobank aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel wordt maandag 30 mei 2011 weer in gebruik genomen. De automaat was begin dit jaar het doelwit van een ramkraak. Beide geldautomaten raakten hierdoor buiten gebruik.

Deze week zijn de bouwwerkzaamheden van de afgelopen weken afgerond en is de nieuwe geldautomaat in gebruik genomen. Tevens heeft de Rabobank de beveiliging en de infrastructuur rondom de automaat geregeld. Een tweede geldautomaat en het chipknip oplaadpunt komen niet terug.

Pleinfestival blijft groeien

Kaatsheuvel – Als Sita van Beers op zaterdagmiddag de Pleinergy rustig staat te bekijken zit haar taak erop. Van Beers kwam met het initiatief om het Pleinfestival uit te breiden met een extra avond met optredens van lokale bands op de donderdagavond.

“Er is hier niets te doen voor de jongeren en als ze erg gaan hangen krijgen ze commentaar. Daarom een extra avond alleen voor hen”. Het optreden van de bands Deft The Crouwn en het bekende Present Danger waren grote hits. “Als we een vergunning krijgen ga ik er vanuit dat we volgend jaar de donderdagavond weer in mogen vullen voor de jongeren”, stelt Van Beers. Wethouder Wim Aussems reageert terughoudend. “Het is heel belangrijk dat het voor de buurt acceptabel blijft. Dat het op een doordeweekse avond is maakt de zaak wel complexer. Maar de gemeente blijft hier positief in meedenken”.

Met de aparte avond voor de oudere jongeren kreeg de Pleinenergy van de zaterdagmiddag een geheel ander karakter. De twee leerlingen van het Willem van Oranje College, Annemieke Schoondermark en Marieke van der Linden, die het Pleinergy als maatschappelijke stage hadden gekozen, kregen alle vrijheid van het Pleinfestival om hun ideeën in de praktijk te brengen. Nog nooit was zo druk en was het programma zo gevarieerd op de zaterdagmiddag als dit jaar. “Die meiden hebben ontzettend veel tijd gestoken in het zoeken naar nieuwe dingen. En met succes.” zegt stagebegeleider Johan Brekelmans. Vooral de uitstalling van verschillende diersoorten en een miniboerderij bleek een gouden greep. Op het grote podium toonden leerlingen van Dans en Muziekschool Studio 155 uit Sprang-Capelle en muziekschool De Heraut uit Kaatsheuvel hun kunnen. Vooral de dertienjarige violist Daan Kemmeren sprong eruit. “De filmmuziek heeft mij geïnspireerd om vioolles te gaan nemen”, zegt de kleine virtuoos. Vertederd was het optreden van de allerkleinsten van Dydans uit Kaatsheuvel die de vogeltjesdans brachten. De middag werd afgesloten met een gaaf optreden van de percussiegroep The Rhythem Cleaners uit s-Gravenmoer die op afvalspullen van een milieustraat trommelde.

Ondanks het feit dat de finale van de Champions League op televisie werd uitgezonden zat de tribune bij het begin van de Efteling-Taptoe om 20 uur nagenoeg vol. Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk zette met hun prachtige show meteen de toon. Leuk was het optreden van Exempel uit Empel die hun show, “Op volle Toeren” in oud Hollandse klederdracht bracht. De shows van Corio/Antonius uit Heerlen en Tukosta uit Stiens oogsten veel waardering bij het publiek dat vooral gekomen was voor de Wereldkampioen Kunst en Genoegen uit Leiden. Met hun strakke show en prachtige klankkleur kregen zij menig open doekje van het duizendkoppige publiek.

Meteen na de finale van de Taptoe gaven René Schuman, Angel Eye en hun liveband op het grote podium een spetterende show weg.

De sfeervolle braderie op zondag was veel ruimer van opzet dat voorgaande jaren.
Vooral voor de kindervrijmarkt en de grotere bedrijven was flink ruimte gemaakt. Alleen in de Thomasstraat was het dringen geblazen. Er was volop muzik en door het prachtige weer zaten de terassen bomvol. De De durfals mochten gratis aan een wedstrijd deelnemen wie het snelst in een 28 meter hoge brandweerladder kon klimmen. Voorzitter Maurice van Boxtel keek terug op een geslaagde editie. “We groeien nog steeds. We gaan naar de tweehonderd vrijwilligers”, klinkt het tevreden.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

zondag, mei 29, 2011

Braderie Pleinfestival (kleine impressie)

Fotoreportage Pleinergy Pleinfestival 2011

Fotoreportage Taptoe 2011 en Pleinconcert

zaterdag, mei 28, 2011

Meldingen van kinderlokker in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – De politie is op zoek naar een mogelijke kinderlok­ker in Kaatsheuvel. Twee kinde­ren, een 8-jarige jongen en een 8- jarig meisje zijn onafhankelijk van elkaar donderdagmiddag aan­gesproken door een bestuurder van een personenauto. De automo­bilist probeerde met verhalen over het zoeken van de weg en een va­kantie de kinderen zijn auto in te praten. Gisteren maakte de moe­der van een 8-jarige meisje mel­ding van een mogelijke kinderlok­ker. Het incident had zich donder­dagmiddag rond 12.45 uur afge­speeld op het Doctor Ariënsplein. Donderdagavond maakte de moe­der van een 8-jarige jongen ook al melding van een soortgelijk inci­dent. Haar zoontje stepte even­eens rond 12.45 uur op het plein.

Loon op Zand heeft ernstige geldzorgen

KAATSHEUVEL – De financiële tegen­vallers stapelen zich op voor Loon op Zand. „De situatie is ernstig”, stelt burgemeester Wim Luijen­dijk vast. De bezuinigingsopdracht was al loodzwaar, maar de gemeen­te is recent geconfronteerd met een nieuwe tegenvaller van zo’n zes ton. De dreigende tekorten dwingen tot onmiddellijke maatre­gelen.

Nu treffen de bezuinigingen vooral de gemeente zelf. Volgens wethouder Ruud van Eijkeren ( Pro3, financiën) staat Loon op Zand de komende jaren voor pijn­lijke keuzes. Loon op Zand heeft net een grote financiële schoonmaak achter de rug, waarvan de resultaten bij de politiek zijn ingeslagen als een bom. Bij het doorspitten van de begroting kwamen veel financiële lijken uit de kast. Zo bleken veel bezuinigingen niet gehaald en ook niet te realiseren.

De gemeente heeft 2010 afgesloten met een tekort van 2,8 miljoen eu­ro. Ook dit jaar dreigde de gemeen­te fors in de min te eindigen. Zon­der extra maatregelen zou ze afste­venen op een tekort van 1,3 mil­joen euro. „We hebben meteen ac­tie ondernomen”, stelt Van Eijke­ren. Zo is bijvoorbeeld de rem ge­zet op het inhuren van externen. Dat moet tonnen opleveren. „Bij extra vacatures of langdurige ziek­te komt de interne en externe dienstverlening wel onder druk te staan”, beseft het college.

Nu krijgt de gemeente nóg een te­genvaller voor de kiezen. „Het zijn zaken waar we dit keer niets aan kunnen doen en geen invloed op hebben”, stelt Van Eijkeren. De nieuwe tegenvaller van een kleine zes ton (waarvan 335.000 euro structureel) komt met name door tekorten bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst Midden-Langstraat (ISD). Maar ook de kosten van de Wmo zijn fors gestegen door veel meer aanvragen voor hulp bij de huishouding en grote woningaan­passingen.

Alle tekorten dwingen tot een for­se greep uit de algemene reserves. In deze pot zit nu nog 5,6 miljoen euro. Daar wil het college een klei­ne 4 miljoen uithalen om een deel van de tekorten op te vangen. De resterende ruim 1,6 miljoen euro aan reserves is voldoende, aldus Van Eijkeren. „Maar de rek is er dan wel uit.” Politiek en college moeten de komende jaren verder op zoek naar zo’n 1,5 à 2 miljoen aan bezuinigingen. „Een heel lasti­ge klus”, beseft Luijendijk. Toch wil hij waken voor een te negatie­ve sfeer. „We moeten met z’n allen deze klus zien te klaren. Die kan­sen liggen er ook.”

Het woord herindeling wordt ook niet hardop genoemd. Wel zoekt de gemeente Loon op Zand na­drukkelijk de samenwerking met andere gemeenten, met name Waalwijk.

Bron: Brabants Dagblad Michel Koster/Jan in 't Groen

WSG gooit roer drastisch om

KAATSHEUVEL – Woningcorporatie WSG gaat een andere koers varen. Ze stapt af van het ontwikkelen van vaak grootschalige projecten en sluit een fusie met andere wo­ningcorporaties niet uit.

Interim- bestuurder Peter Ruigrok heeft de raad van commissarissen van WSG een plan van aanpak voorgelegd. Dat schetst vier scena­rio’s voor de toekomst:

WSG richt zich alleen nog op het huidige woningbestand, even­tueel aangevuld met een klein aan­tal nieuwe projecten op het gebied van wonen en zorg;

WSG gaat samen met één of meerdere kleinere woningcorpora­ties;

WSG wordt toegevoegd aan een grotere woningcorporatie als een zelfstandig opererend onderdeel;

Opsplitsing van bedrijfsonderde­len en activiteiten. Ruigrok stelt dat de kans groot is dat geen van de vier opties gekozen wordt. „ Je bent op zoek naar de juiste ingre­diënten om het gezondste gerecht samen te stellen. Misschien valt de uiteindelijke keuze op een combi­natie van scenario’s.”

De interim-directeur heeft gesprek­ken gevoerd met gemeentebestu­ren, aannemers, zorgorganisaties en andere partijen die belangen hebben bij projecten die in de pijp­lijn zitten. Inhoudelijk gaat Ruig­rok daar niet op in. Wel geeft hij aan dat WSG van een groot aantal projecten afscheid neemt en pro­beert over te hevelen naar andere partijen. WSG is onder meer ac­tief binnen het plan Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Waar­schijnlijk komt daar na 1 juli meer duidelijkheid over. Dan verschijnt ook de jaarrekening 2010. Die biedt meer inzicht in de financiële huishouding van de woningcorpo­ratie. En die ziet er niet erg roos­kleurig uit. Om wat meer lucht te scheppen wil de interim-directeur een aantal projecten c.q. gronden verkopen.

Bron: Brabants Dagblad

vrijdag, mei 27, 2011

Mercedes in trek bij woninginbrekers

Kaatsheuvel - Bij een woninginbraak in de Krammer in Kaatsheuvel is vannacht onder andere een Mercedes met het kenteken 23-TX-XR weggenomen. Rond de klok van 04.30 uur werd de 63-jarige bewoonster opgeschrikt door gerommel aan haar slaapkamerdeur. De vrouw zette het op een gillen en informeerde de politie. Agenten troffen in de woning niemand aan. Onderzoek wees uit dat alle ruimtes van het pand doorzocht waren. De daders waren binnengekomen door de gaatjesboormethode. Er werden diverse goederen buit gemaakt, waaronder de autosleutel. De inbrkekers namen de auto die bij de woning geparkeerd stond mee.

Bron: politie mwb

Succesvolle aftrap Pleinfestival 2011

Het Pleinfestival is gisteren door de eerste maal op donderdagavond van start gegaan. De programmering was gevarieerd. Ondanks het matige weer trok de kick-off veel publiek.
Een foto-impressie:

donderdag, mei 26, 2011

'Oudste Pool was schutter bij taximoord Kaatsheuvel'

BREDA – Het lijkt erop dat een 43-jarige Pool de schuld voor de dood van taxichauffeur Radj Anand in de schoenen geschoven krijgt.

Zijn medeverdachten, alle twee 24 jaar oud, hebben belastend over hem verklaard. Dat bleek tijdens een zogeheten pro-formazitting bij de rechtbank in Breda. De 43-jarige Pool beroept zich op zijn zwijgrecht.

Van de drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anand, arresteerde de politie hem als laatste. De Tilburgse taxichauffeur is door schoten om het leven gekomen.

Zijn levenloze lichaam werd op 9 oktober gevonden in de buurt van zijn taxi, in een greppel langs de Duinlaan in Kaatsheuvel. De dood van Anand was aanleiding voor een protestactie door zogenoemde 'eigen rijders' in Tilburg.

Het verhoor van een 24-jarige verdachte in Polen bracht de zaak aan het rollen. Hij bekende betrokkenheid bij het drama in oktober. Vervolgens kwam de Nederlandse politie op het spoor van zijn medeverdachten.

Vrijdag meer in het Brabants Dagblad.

Interim-manager direct weg bij Vossenberg

Kaatsheuvel – Het bestuur van Stichting Maasduinen heeft per direct afscheid genomen van de interim-manager die belast was met de invoering van het verbeteren van de zorg in het verzorgingstehuis. Dit heeft het bestuur het personeel dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst in de kapel van het zorgcentrum laten weten. De aankondiging van het vertrek werd door het personeel met groot applaus ontvangen. Volgens de raad van bestuur had de manager nog een contract tot 1 juli maar is het contract met onmiddellijke ingang opgezegd. Volgens medewerkers ‘banjerde’ de interim-manager met zeven mijlslaarzen door de organisatie waardoor er veel medewerkers zijn vertrokken naar een andere locatie van Maasduinen of ontslag hebben genomen.

woensdag, mei 25, 2011

Persbericht BeachSoccer

Kaatsheuvel - Ook dit jaar is er weer BeachSoccer op het Mauritsplein in Kaatsheuvel en wel op 20 & 21 Augustus! Natuurlijk is alles weer aanwezig om jullie zo goed mogelijk in de watten te leggen van warme douches tot ons uitgebreide loungepodium.
De voorbereidingen zijn inmiddels weer in volle gang. En we hopen jullie ook dit jaar weer te verrassen met van alles en nog wat.
Je kunt je inschrijven met je eigen voetbalteam, vriendenteam of zelfs een team met collega's.

Ideeën en tips omtrent organisatie, aankleding of knotsgekke acties zijn altijd welkom!

U kunt vanaf heden moment inschrijven via de mail (info@rzcbeachsoccer.nl) of via ferryrombouts@hetnet.nl.
Ben er snel bij, want vol = vol!!

Dus noteer de 20e & 21e Augustus in je agenda en we hopen jullie dan weer te zien!!!!

Met vriendelijke groet,

Organisatie RZC BeachSoccer Tournament

voor meer informatie : 06 51128766

Vossenberg wil zorg verbeteren.

KAATSHEUVEL – Stichting MaasDui­nen neemt maatregelen om de zorg in De Vossenberg in Kaats­heuvel te verbeteren. Volgens Wim Bruinenberg, lid van de Raad van Bestuur, zijn er vooral tij­dens ‘de spitsuren’ niet altijd ge­noeg werknemers waardoor cliën­ten te lang moeten wachten op hulp. Dat zorgt voor extra werk­druk. De zorgvraag van cliënten neemt toe en wordt complexer. Dat vraagt om andere expertise en vaardigheden. „Die hebben we nog onvoldoende in huis.”

Uit een tevredenheidsonderzoek blijkt dat De Vossenberg hoog scoort, maar dat er ook punten zijn die beter kunnen. De zorgin­stelling wil nu de zorg beter af­stemmen op de wensen en behoef­ten van de bewoners.

Om ervoor te zorgen dat in de och­tend- en in de vroege avonduren meer medewerkers aanwezig zijn, worden diensten en roosters aange­past. Dat verlaagt de werkdruk maar vergt een (nog) grotere flexi­biliteit van de medewerkers.

De verbeterplannen hebben geleid tot protesten onder het personeel. Collega- bestuurder Piet Hermsen windt er geen doekjes om: „We wilden te snel en te grote stappen maken. Met name de communica­tie kan beter. Het doel is de werk­druk te verlagen, maar we realise­ren ons terdege dat de gevolgen voor medewerkers ingrijpend kun­nen zijn. Het kost tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en de privésituatie aan te passen. Die tijd gaan we nu ook nemen. Tij­dens bijeenkomsten leggen we nogmaals uit waarom we deze maatregelen nemen; we zullen goed luisteren naar wat de mede­werkers daarover zeggen. Sommi­gen zullen besluiten om weg te gaan bij De Vossenberg. Maar we willen wel dat dat uit vrije wil ge­beurt.”

Op stapel staat ook een nieuwe functie-indeling. Er komt een func­tie bij, de persoonlijke begeleider. Hermsen: „Die functie betekent meer verantwoordelijkheid, meer zelfstandigheid, meer werkplezier en meer kansen op promotie. Maar ook die verandering brengt onzekerheid met zich mee. De ko­mende maanden mogen alle mede­werkers hun wensen kenbaar ma­ken over de functie die zij willen vervullen. Daar houden we zo veel mogelijk rekening mee.”

Volgens MaasDuinen werken haar andere zorgcentra al op de manier zoals bij De Vossenberg.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

Morgen meer....

dinsdag, mei 24, 2011

Doris Baaten is oma in Droomvlucht

KAATSHEUVEL - Doris Baaten, Hugo Haenen, Rosalie de Jong, Jorge Verkroost en Steve Beirnaert zijn te zien in de nieuwe musical Droomvlucht.

De musical is gebaseerd op de Efteling attractie en is vanaf 1 oktober te zien in de Efteling.

Doris Baaten speelt de rol van Oma, Hugo Haenen en Rosalie de Jong kruipen in de huid van elfenkoning Oberon en zijn vrouw Titania. Jorge Verkroost en Steve Beirnaert maken de cast compleet door de rollen van trollenkoning Furius en trol Krakeel op zich te nemen.

Middenin de elfenwereld van de attractie Droomvlucht presenteerden Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties dinsdag de acteurs. De musical Droomvlucht vertelt het verhaal van Lila, een meisje dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Terwijl ze weer eens logeert bij oma verschijnt er een vuurvliegje dat Lila meeneemt naar de elfen- en trollenwereld.

Hier wacht haar een betoverende reis vol spannende avonturen. De musical is de eerste co-productie van Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties én de eerste musical gebaseerd op een attractie uit de Efteling.

Op 16 oktober gaat de geheel nieuwe musical Droomvlucht in première in Theater de Efteling.

Advies St. Jozefkerk Kaatsheuvel weegt zwaar

Advies St. Jozefkerk Kaatsheuvel weegt zwaar
KAATSHEUVEL - "Of het bisdom Den Bosch de Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel ook wil slopen als de Raad van State de kerk een topmonument vindt, moet u aan de bisschop vragen", zei de raadsman van de parochie Kaatsheuvel na afloop van een rechtszaak in Den Haag.


Het bleek dat de Raad van State achter het advies staat van deskundigen die Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel als een topmonument beschouwen.

Parochie Kaatsheuvel en bisdom Den Bosch vechten die status aan tijdens een rechtszaak in Den Haag. De Raad van State behandelde onlangs het hoger beroep van de Parochie Kaatsheuvel tegen een uitspraak over de Sint Jozefkerk aan het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel.

Tot grote verbazing van de parochianen bepaalde de Bredase bestuursrechter dat de in 1936 gebouwde Sint Jozefkerk toch een topmonument is dat beschermd moet worden. De parochie en het bisdom willen de kerk slopen en het terrein verkopen voor woningbouw.

De parochie en het bisdom zitten nu al met de restauratie van de Sint Jan in Kaatsheuvel in hun maag. Die restauratie kost minimaal 300.000 euro. Ze hebben geen geld meer voor de Sint Jozefkerk en willen die slopen.

De Stichting Erfgoed Kaatsheuvel en het Cuypersgenootschap gruwen bij het idee van slopen.

Deel centrum afgesloten vanwege werkzaamheden

In juni en juli wordt er aan het riool en kabelnetwerk in het centrum van
Kaatsheuvel gewerkt. Vanaf 1 juni zijn hiervoor delen van de Raadhuisstraat,
Nieuwe Markt, Berndijksestraat en Vossenbergselaan afgesloten voor al het verkeer.
Bruisend Dorpshart
De werkzaamheden worden uitgevoerd voor de realisatie van het Bruisend Dorpshart. Kabels en leidingen worden verlegd, verwijderd en vervangen.De riolering wordt vervangen en verzwaard. Daarna wordt noodasfaltaangebracht op de straten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind juli.
Buslijn 137 blijft het busstation op de Nieuwe Markt normaal aandoen. De halte van buslijn 136 aan de Berndijksestraat komt in juni en juli te vervallen.
Deze bus rijdt via een omleiding. De gemeentewinkel blijft bereikbaar via DeAchterom.
Mogelijk ondervindt u overlast tijdens de werkzaamheden.

Kroonringen in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Sinds kort zijn er in de Meer diverse lichtmasten voorzien van oranje kroonringen. De bedoeling is dat deze gebruikt worden om de speciale zakken met plastic verpakkingsafval aan te hangen op de dag dat de inzameling hiervan plaatsvindt. Het betreft hier een proef in samenwerking met de Gemeente Loon op Zand om te zien of dit een positief effect kan hebben in de straten, omdat er dan vaste inzamelpunten
gecreëerd worden en de zeer windgevoelige zakken niet kunnen gaan zwerven over straat. Over een jaar zal er met de Gemeente geëvalueerd worden wat de voor- c.q. nadelen van deze kroonringen zijn. Bij een positief resultaat bestaat de mogelijkheid dat de Gemeente Loon op Zand deze ringen op
meerdere plaatsen gaat aanbrengen


Bron: Wijkgericht Werken

Geen tweede beursvloer in Loon op Zand.

Loon op Zand – De gemeente Loon op Zand krijgt geen tweede beursvloer. De werkgroep die de succesvolle beursvloer in 2009 in De Venloene organiseerde heeft zich opgeheven. Sinds oktober van het vorig jaar is een kleine werkgroep bezig geweest om te onderzoeken of het mogelijk was het evenement te prolongeren. “Wij hebben geconstateerd dat er voldoende wil voor een vervolg op de beursvloer aanwezig is. Maar we hebben ook vastgesteld dat het werven van nieuwe bestuursleden, het binnenhalen van sponsorgelden en de organisatie van de beursvloer zelf een te zware belasting is voor de beperkte menskracht van de werkgroep. Het vinden van ondersteuning is een moeizaam proces gebleken en we verwachten hierin geen verbetering”, aldus woordvoerster Joke Hensen. Volgens Hensen wil de gemeente Loon op Zand en Casade een tweede editie wel financieel ondersteunen, maar willen ze geen mankracht meer leveren. “We komen gewoon handjes tekort en het evenement helemaal door vrijwilligers te laten organiseren is volgens Hensen geen optie. “Daarom hebben we besloten de stekker eruit te trekken en de werkgroep op te heffen’.

Bron Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

Haringparty voor goede doelen.

Kaatsheuvel – Lionsclub Loon op Zand – Udenhout organiseert op zondag 5 juni voor de tweede keer een groots opgezette haringparty voor goede doelen in Chalet Fontaine in Kaatsheuvel. De party duurt van 15 uur tot 18.30 uur. Dit jaarlijks terugkerend evenement is bedoeld om in een ontspannen sfeer ondernemers, lokale politici, bestuursleden van verenigingen en mensen die goede doelen een warm hart toedragen te ontmoeten. De entree bedraagt 39,50 euro per persoon. De opbrengst gaat naar de stichting Restauratie St.Jan in Kaatsheuvel en Hospice Francines de Wind in Waalwijk. Ambassadeur van het hospice Geek van Gils, is niet alleen blij met de geldelijke bijdrage maar zeker met de publiciteit. “Ik heb gemerkt, dat de kennis over het Hospice en een mogelijk gebruik daarvan in de gemeente Loon op Zand vrij beperkt is. Dit in tegenstelling tot de bewoners van de Langstraat. Wij vinden dat van het bestaan van het Hospice, eigenlijk iedereen op de hoogte zou moeten zijn, en indien noodzakelijk, gebruik kan maken van deze prachtige instelling”.

Bron: Brabants Dagblad Door: Jan in ‘t Groen

zondag, mei 22, 2011

Trainer van Dongen naar geloftenteam Willem II

Dongen - Woensdag kreeg Clemens Bastiaansen een telefoontje van Marc van Hintum. Of de trainer van Dongen er wat voor voelde om trainer/coach te worden van het beloftenteam van Willem II. De verraste Bastiaansen reageerde positief. De technisch manager van Willem II bracht vervolgens Ton Jansens, zijn vakbroeder bij Dongen, op de hoogte. Met Bastiaansen had Jansens daarna een onderhoud onder vier ogen. “Wij betreuren zijn vertrek. Net als het tijdstip waarop dat gebeurt. Het klopt dat Clemens en Dongen een afspraak hadden wanneer zich zo’n geval zou voor doen. Alleen was die datum allang verstreken. Clemens tegen zijn wens en ambitie hier houden had echter ook geen zin. Wat hij en ik tegen elkaar gezegd hebben, blijft onder vier ogen.”

Voorverkoop Night of Harmony gestart

Foto's DESK B1 eerste van twee wedstrijden: 2-0

Kaatsheuvel: De B1 van DESK speelden zaterdag de eerste van de twee wedstrijen om degradatie. Voor foto's


KLIK HIER

Foto's DESK A1 - SARTO 3-0

Kaatsheuvel - De A1 van DESK speelde zaterdag de tweede wedstrijd tegen Sarto om promotie. De eerste wedstrijd werd door de Kaatsheivelnaren met 0-2 bij Sarto gewonnen. Zaterdagmiddag maakten de Kaatsheuvelnaren het karwei af en wonnen thuis met 3-0. Foto's DESK A1 - Sarto: uitslag 3-0

Fotoreportage Klik hier

zaterdag, mei 21, 2011

Bekerfinale DESK2 - Jeka in Made

Foto's

KLIK HIER

'Flink meer koopzondagen in regio'

TILBURG - Tilburg, Oisterwijk en Waalwijk moeten in onderlinge afstemming het aantal koopzondagen uitbreiden.

Dat voorstel doen onderzoekers van BRO en Leisure Boulevard in een onderzoek naar de toegevoegde waarde van extra koopzondagen voor het toerisme in de regio.

Die meerwaarde is beperkt, maar koopzondagen kunnen wel degelijk een exptra impuls bieden.

Genoemde drie gemeenten gaan nu ieder voor zich kijken of ze ook meer koopzondagen willen dan de gebruikelijke twaalf.

De binnenstad van Tilburg is binnen de regio de sterkste trekker, aldus de onderzoekers. In deze stad staan echter vooral supermarkten te popelen om elke zondag open te kunnen. Maar 52 zondagen per jaar zit er volgens de onderzoekers sowieso niet in.

Brabants Dagblad Door Stephan Jongerius

‘ Gered Gereedschap’ in Loon op Zand heropend


Terwijl wethouder Aussems toekijkt schrijft Marleen van Duijnhoven het gewicht op de kisten die verscheept gaan worden

KAATSHEUVEL – Tijdens de herope­ning van Gered Gereedschap aan de Koningin Emmastraat in Kaats­heuvel gistermiddag, waarde de geest van oprichtster Mien Balvers nog rond. Na het uitvallen van Mien had er bijna niemand meer rekening mee gehouden dat Gered Gereedschap in Loon op Zand voort zou blijven bestaan.

Gisteren presenteerden dertien vrijwilligers en hun vijf bestuursleden trots het verbouwde pand en werden kis­ten gereedschap voor Siërra Leon­ne door wethouderWim Aussems en directeur van Gered Gereed­schap Nederland, Marleen van Duijnhoven, dichtgeschroefd. „Mien heeft Gered Gereedschap Loon op Zand in heel Nederland op de kaart gezet. Maar u heeft het prima voor elkaar”, complimen­teerde Van Duijnhoven de nieuwe voorzitter Stephan Ansems.

Het pand aan de Emmastraat heeft een grondige metamorfose ondergaan. Zo is er een nieuwe keuken en is er een wand gesloopt waardoor al­les overzichtelijker is geworden. „Maar wij kunnen best nog men­sen gebruiken. Desnoods bouwen we er een verdieping bovenop”, luidde de oproep van Van Duijn­hoven. Ze had nog een bloemetje voor Hennie van den Broek, die de taak Mien Balvers in eerste in­stantie over had genomen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

‘Dubbelleven partner leidde leidde tot dood Heidy Goedhart

KAATSHEUVEL – De 35-jarige part­ner van de Kaatsheuvelse Heidy Goedhart leidde wellicht een dub­belleven; hij zou er volgens bron­nen een of meerdere vriendinnen op hebben nagehouden. De recher­che die het onderzoek leidt, houdt er rekening mee dat in dat dubbel­leven een motief ligt voor de ge­welddadige dood van Goedhart, in december 2010. Daarover hebben rechercheurs recent onder meer ge­sproken met directe vrienden van Goedhart en haar partner.

Heidy Goedhart (34) werd van 18 op 19 december zwaargewond aan­getroffen in de achtertuin van haar woning aan De Eem in Kaats­heuvel. Ze was samen met haar vriend naar een playbackshow in Ons Café geweest; hij was eerder naar huis gegaan om de oppas af te lossen, zij volgde later. Toen ze thuiskwam, werd ze mishandeld. Hulpverleners probeerden haar nog te redden, maar ze overleed aan haar verwondingen.

Aanvankelijk hield ‘Kaatsheuvel’ het erop dat Goedhart bij haar thuiskomst inbrekers had overlo­pen, die haar vervolgens het zwij­gen hadden opgelegd. Op 2 maart van dit jaar werd echter de partner van Goedhart aangehouden, met wie ze twee kinderen had.

Dat de partner ineens de hoofdver­dachte was, leidde tot een zware schok in het carnavalsleven van Kaatsheuvel, waar beiden zeer ac­tief in waren. Met name in carna­valsvereniging De Gietkoppen kwam de klap hard aan.

De recherche ondervroeg enkele hechte vrienden van het stel re­cent tijdens een besloten gesprek. De onderzoekers wilden meer te weten te komen over het sociale le­ven van Goedhart en haar partner, en over de vraag wat er die fatale avond aan de dood van Goedhart voorafging. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie be­vestigt dat tijdens dat gesprek over ‘een dubbelleven van de verdachte als mogelijk motief’ is gesproken. Verder wil ze niets kwijt.

Ook advocaat Van Gils onthoudt zich van commentaar. „Ik heb de verslagen van dat gesprek of ver­hoor ook nog niet gezien. Het eni­ge wat ik kan zeggen, is dat mijn cliënt ten stelligste ontkent iets met de dood te maken te hebben.” In Kaatsheuvel blijft het gonzen van de geruchten. Zo zouden Goedhart en haar parher die be­wuste avond ruzie hebben gehad in Ons Café. Dat klopt echter niet, zegt een van de mensen die er die decemberavond bij was.

De verdachte moet voor halverwe­ge juni weer voor de rechter ver­schijnen. Die beslist dan of hij lan­ger vastgehouden moet worden of niet.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Rik Goverde

vrijdag, mei 20, 2011

Nightliner pas diep in de nacht vol

LOON OP ZAND -De uitgaande jeugd heeft de nieuwe nachtbus tussen Tilburg enWaalwijk al ont­dekt. Wel kiezen verreweg de meeste jongeren voor de laatste rit van de Nightliner: zaterdagnacht om 3.30 uur. De belangstelling is een stuk minder voor de bussen die om 1.30 en 2.30 uur ‘s nachts vertrekken. Deze zijn nog te leeg.

De Nightliner, lijn 350, maakte 16 april z’n eerste rit van Tilburg naar Waalwijk, met stops in Loon op Zand, Kaatsheuvel en Sprang- Ca­pelle. Vooral vanuit de gemeente Loon op Zand is jaren geroepen om de nachtbus. De proef met de Nightliner is voorlopig voor een jaar. Daarna wordt gekeken of de bus op de weg blijft.

Voor de laatste rit van de Nightli­ner om 3.30 uur ‘s nachts hoeft weinig reclame meer gemaakt te worden. Volgens een woordvoer­der van vervoersbedrijf Veolia pak­ten de afgelopen weken steeds een dikke honderd mensen op dit tijd­stip de Nightliner. Het is de vraag of iedereen straks nog meekan als de belangstelling fors toe blijft ne­men. De inzet van een tweede Nightliner op dezelfde tijd kan een oplossing zijn, maar kost veel extra geld.

Maar voorlopig is de discussie hier­over nog niet aan de orde. Bij de twee ritten van 1.30 en 2.30 uur ‘s nachts blijft het aantal passagiers voorlopig steken op tien tot vijf­tien. De Nightliner moet daarom ook meer onder de aandacht ge­bracht worden van mensen die het op een zaterdagavond minder laat willen maken.

Bron: Brabants Dagblad door Michel Koster

Verwarde man aangehouden na taxirit

Kaatsheuvel - De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.45 uur op de Midden Brabantweg een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij een taxichauffeur bedreigd zou hebben. De verdachte bleek erg verward te zijn. Hij had de chauffeur in Eindhoven 100 euro betaald en gevraagd of die hem naar een hotel in Kaatsheuvel wilde brengen. Daar zou hij met zijn vrouw afgesproken hebben. Onderweg was hij zich volgens de chauffeur steeds vreemder gaan gedragen en waren er ook dreigementen geuit. De bestuurder had daarop zijn taxi aan de kant gezet. Hij was uitgestapt en alarmeerde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen bevond de passagier zich inmiddels op zo'n 500 meter van de taxi. Hij sprak onsamenhangend en was erg verward. De chauffeur besloot af te zien van een aangifte. De 32-jarige man is aan het bureau onderzocht door de dienstdoende GGZ-arts.

Politie.nl

donderdag, mei 19, 2011

Efteling wint belangrijke horecaprijs

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft de Misset Horeca Innovatie Award gekregen voor het meest innovatieve horecabedrijf van Nederland. De prijs werd gisteren voor de eerste keer uitgereikt tijdens het Misset Horeca Top 100 Event in Hotel Figi in Zeist. De Efteling verdient volgens de jury de prijs omdat het attractiepark veel aandacht heeft voor 'diversiteit, vers en gezond'.

De jury: "Dit jaar investeerde de Efteling al in een upgrade van de koffie in het park - voortaan verse bonenkoffie -, kwam er een eigen broodlijn en werd geïnvesteerd in gezonder en duurzaam eten, speciaal voor kinderen. De Efteling is dan ook met recht de winnaar van de Misset Horeca Innovatie Award."

De prijs werd in ontvangst genomen door een trotse Adjunct Directeur Horeca, Coen Schelfhorst. In een kort dankwoord gaf hij aan de prijs vooral als een bevestiging te zien van de ingezette koers: "Deze award zien wij vooral als een aanmoedigingsprijs. De ontwikkeling van de kwaliteit en het aanbod in de horeca is voor ons een belangrijk aandachtsgebied. Sinds begin 2010 is het Horeca Kwaliteitsplan een traject gestart dat fasegewijs en per locatie zorgdraagt voor een upgrading van het aanbod. De kernwoorden in dit plan zijn kwaliteit, diversiteit, vers, gezond en verantwoord."

Sinds de invoering van het Horeca Kwaliteitsplan zijn al een groot aantal aanpassingen aan bestaande en zelfs geheel nieuwe horecalocaties gerealiseerd. Voorbeelden zijn de horecalocaties Station de Oost, de Octopus en de Oase waar onder meer panini's, verse pasta's, salades, vruchtensappen en vers fruit tot het assortiment behoren. Zeer recent opende family-style restaurant 'Het Wapen van Raveleijn', net als horecapunt Casa Caracol waar onder meer wraps, panini's, smoothies en de Efteling Mojito te koop zijn.

Binnenkort wordt in de Toko Pagode een nieuw noodle & rice concept gepresenteerd en volgend jaar zal pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in het hart van het park openen.

Bron: O.Br.

Deel top WSG stapt op na kritiek op dubbelrol

KAATSHEUVEL – Het blijft onrustig bij de regionale woningcorporatie WSG. Voorzitter Frank Staal en commissarissen Jan Wijsman (vi­ce- voorzitter) en Theo Schneijden­berg hebben zich met onmiddellij­ke ingang teruggetrokken als lid van de raad van commissarissen (rvc). Ze hebben dit besluit dins­dagavond genomen na aanhouden­de kritiek op hun dubbelrollen. Zo is Staal directeur van De Riet­horst- Stromenland, een zorgorga­nisatie waar WSG veelvuldig za­ken mee doet. Wijsman zat in zo­wel de raad van commissarissen van WSG als in de raad van toe­zicht van Riethorst-Stromenland.

In een persverklaring laten de drie weten met hun terugtreden ‘rust en ruimte te willen creëren voor de woningcorporatie’. „De afgelo­pen weken ging veel aandacht uit naar de verschillende functies die de leden van de rvc bekleden. De rvc-leden hebben altijd volledig achter hun werkwijze gestaan, maar willen met dit besluit de aan­dacht weer terugleggen bij de kern: de toekomst van WSG en het belang van de huurders en de belanghebbenden.” Ton Lensen is met onmiddellijke ingang aange­steld als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Hij was burgemeester van Emmen, wet­houder Volkshuisvesting in Den Bosch en directeur woningbouw en stadsvernieuwing bij VROM.

Peter Ruigrok werd vorige maand interimbestuurder bij WSG na het aftreden van Kaatsheuvelnaar Peter Span als directeur- bestuur­der. Hij is druk doende met een plan om de toekomst van de wo­ningcorporatie veilig te stellen. WSG is bij tal van grote projecten in deze regio betrokken, zoals het Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel. Ruigrok bestempelt het opstap­pen van de drie leden van de raad van commissarissen als ‘een per­soonlijk drama.

„ Maar ik begrijp deze stap wel.”

Bron: Brabants Dagblad

Pleinfestival blijft groeien

KAATSHEUVEL – Allerlei evenemen­ten in de regio hebben het moei-l­ijk, maar het Pleinfestival in Kaats­heuvel blijft groeien. De kick off van het evenement is nu niet op vrijdag, maar al op donderdag 26 mei met een podium voor lokaal talent en een concert van de Kaats­heuvelse band Present Danger. De avond wordt georganiseerd samen met De Twern en de jongeren van Crossroads.

„ De Pleinergy wordt nu op zater­dag een spellenmiddag voor kinde­ren van 3 tot 13 jaar”, aldus voorzit­ter Maurice van Boxtel van de stichting Pleinfestival Kaatsheuvel. Eerst was dit een activiteit voor de jongere en oudere jeugd.

Het Pleinfestival is opnieuw op het Mauritsplein. Eerder zorgde het vele zand op het terrein voor overlast, maar dat probleem lijkt opgelost. Volgens de voorzitter zijn ook alle problemen met de kermisbonden uitgesproken. Vorig jaar maakte een bond bezwaar te­gen het feit dat de kermis van het Pleinfestival en de grote kermis in juni tekort na elkaar vielen.

Het bestuur van het Pleinfestival heeft tevens gesprekken gevoerd met de buurt. „ Ze omarmen onze komst”, aldus Van Boxtel. Volgens de voorzitter groeit het aantal vrij­willigers gestaag. „Dat aantal zit nu rond de 200”.

Nieuw dit jaar is dat leerlingen van het Waalwijkse Willem van Oranje tijdens het evenement hun maatschappelijke stage kunnen in­vullen. „We proberen deze jonge­ren aan ons te binden en ze te be­houden voor de toekomst”, aldus Van Boxtel.

Het programma van het Pleinfesti­val biedt naast de nieuwe activitei­ten ook een aantal vertrouwde in­grediënten, zoals het Meezingfes­tijn op vrijdagavond 27 mei. Zater­dag is het weer de beurt aan de Taptoe, met als hoogtepunt een ge­zamenlijk optreden van drumfan­fare Exempel uit Empel samen met twee gitaristen van Present Danger. Na de Taptoe waarbij ook wereldkampioen Kunst en Genoe­gen uit Leiden te zien is, krijgt het publiek om 22.30 uur een ander­half uur durende show voorgescho­teld door René Schuman & An­gel- Eye met band.

Het Pleinfestival wordt zondag 29 mei afgesloten met het traditione­le braderiefestival. De bezoekers kunnen snuffelen bij kramen. Ver­der zijn er diverse optredens en een kindervrijmarkt.

Bron Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

DESK2 wint KNVB beker

Kaatsheuvel - Het tweede elftal van DESK heeft vanavond de KNVB regio Zuid gewonnen. De wedstraijd tegen JEKA werd gespeeld op het terrein van Made. DESK kwam met 1-0 achter en moet met 10 man gaan rusten. In de tweede helft scoorde de tien van DESK nog twee maal. Volgend jaar mag het tweede elftal zich gaan meten met de eerste elftallen in de beker.

Dieren snel weg uit woning Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Sandra Maaijwee vertrekt eind deze maand met haar tientallen dieren uit de woning aan de Meijerijlaan in Kaatsheuvel. Ze verhuist met de beesten naar een boerderij 'midden in de polder.'

Woningcorporatie Casade is blij met deze oplossing. Volgens haar past de opvang van zoveel dieren niet midden in een woonwijk. De juridische procedures waren al in gang gezet om het huurcontract te laten ontbinden. Maaijwee verzorgt in haar woning aan woonhuis een kleine honderd dieren: van vleermuizen, slangen, honden tot katten, waarvan de meesten met een handicap.

Volgens Casade moest ingegrepen worden. Daarbij wees de corporatie ook op klachten vanuit de buurt over geluid, geur en ontsnappingsgevaar van de beesten. Sandra Maaijwee houdt het adres van het nieuwe onderkomen geheim, omdat de huidige bewoner van de boerderij gesteld is op z'n privacy.

woensdag, mei 18, 2011

Slidshow avonddriedaagse Kaatsheuvel 2011

Nieuw leven in de tuin

DES hockey wil snel helderheid over lening

KAATSHEUVEL – De Kaatsheuvelse hockeyvereniging DES zegt vast te lopen als de gemeente niet snel een besluit neemt over de steun voor de aanleg van een derde kunstgras­veld. In januari vroeg de club een garantsteling van 225.000 euro, om een lening af te sluiten. „Maar we hebben nog geen antwoord”, aldus voorzitter Paul Ruijgrok. „ Als het nee is, weten we tenminste waar we aan toe zijn. Dan moeten we zonder garantie naar een bank, maar die zal ons in deze tijd geen lening verstrekken.” Zonder extra veld moet de club met leden straks wedstrijden en trainingen schrap­pen, vreest Ruijgrok. DES heeft alle voorbereidingen ge­troffen om vóór eind september het veld aan te leggen. Als de ga­rantstelling niet uiterlijk half juni binnen is, kan dat vanwege het weer niet doorgaan en dreigt uit­stel tot april. Volgens wethouder Wim Aussems ( Sport, Gemeente­belangen) is nog niets beslist over de garantstelling. „De ambtelijke organisatie heeft haar handen vol aan het accommodatiebeleid.”

De aanleg van het extra veld kost 415.000 euro. De club is druk be­zig geld in te zamelen. Dat gaat vol­gens de voorzitter soms iets te en­thousiast. Zo kregen begin april al­le leden een brief met een acceptgi­rokaart, met het verzoek 150 euro over te maken. „Met name de dwingende toonzetting van de brief en het noemen van een be­drag zorgde bij de leden voor ver­warring. Wij hebben het effect van deze actie verkeerd ingeschat”, zegt Ruijgrok. Er lopen nu andere acties. Zo kunnen mensen een deel van het nieuwe veld adopte­ren; zo’n 25 leden hebben zich ge­meld voor de actie ‘ Business Friends’, goed voor 75.000 euro. Het Rabo Stimuleringsfonds heeft 15.000 euro toegezegd.

Bron: Brabants Dagblad : door Jan in ‘ t Groen

Werkstraf ijzerdief De Efteling

BREDA/ KAATSHEUVEL – De volgen­de keer dat hij ergens oud ijzer weghaalt, vraagt hij eerst toestem­ming. Advocaat Van der Putten be­loofde de politierechter gisteren be­terschap uit naam van zijn cliënt. Voor de rechtbank in Breda verde­digde hij een Tilburger ( 41) die 11 mei vorig jaar op het Efteling- ter­rein op diefstal werd betrapt.

De auto van de dief zat al voor een deel vol, toen beveiligingsmede­werkers van de Efteling hem in de smiezen kregen. Ze gingen achter de man aan, reden hem klem en alarmeerden de politie. De Tilbur­ger beweert dat hij over het hek van het Efteling- terrein is geklom­men, maar volgens de politie had hij de omheining vernield om de buit te kunnen bereiken.

Hoe dan ook, officier van justitie Le Cocq vindt dat paal en perk aan ijzerdiefstal moet worden ge­steld. Ze eiste 60 uur werkstraf plus een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Dat is ook wat de politierechter oplegde aan de Til­burger, die overigens zelf niet op zitting verscheen. Toen hij bij de Efteling werd betrapt, was hij net zes weken werkloos en had hij nog geen uitkering. Na zijn arresta­tie vertelde hij de politie dat hij 20 cent per kilo hoopte te krijgen voor het oude ijzer

Bron: Brabants Dagblad

Geldautomaat terug aan de Nieuwe Markt

Kaatsheuvel – De Rabobank gaat een geldautomaat terugplaatsen aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel. Momenteel voert bouwbedrijf van Son werkzaamheden uit om de bevoorrading van de automaat veiliger te maken. In de nacht van 6 op 7 januari werd aan de Nieuwe Markt een ramkraak gepleegd waarbij geldautomaten vernield werden. Om aan een grote behoefte te voldoen heeft de Rabobank nu besloten om één geldautomaat terug te plaatsen. Als alles meezit is de automaat op 1 juni operationeel.

dinsdag, mei 17, 2011

Werkstraf voor ijzerdief op Efteling-terrein

BREDA - Een 41-jarige Tilburger die vorig jaar op ijzerdiefstal werd betrapt bij De Efteling heeft 60 uur werkstraf plus een maand voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen.

De straf is conform de eis van de officier van justitie.

De man werd vorig jaar mei door beveiligingsmedewerkers van De Efteling betrapt toen ze zagen dat de auto van de dief vol zat met ijzer. De beveiligers reden de auto klem en alarmeerden de politie. De Tilburger beweert dat hij over het hek van de Efteling was geklommen, maar volgens de politie had hij de omheining vernield om bij de buit te komen.

Na zijn arrestatie vertelde de dief dat hij hoopte 20 cent per kilo te krijgen voor het oude ijzer.

Bron: Brabants Dagblad

Opnieuw ophef rond ‘paarden’

KAATSHEUVEL – Een rechtszaak dreigt rond de uitbreidingsplan­nen van paardenpension De Smul­hoeve in Kaatsheuvel. De gemeen­te wil meewerken aan de bouw van een nieuwe rijhal en kleine verblijfsaccommodatie. Manege­houderWalter Pullens vangt voor­alsnog bot met z’n bezwaren. Hij overweegt weer juridische stap­pen. Ook brengt Pullens de zaak opnieuw onder de aandacht van de Nationale Ombudsman.

De gemeente Loon op Zand wil paardenpension De Smulhoeve aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel legaliseren. Het be­drijf mag dan ook uitbreiden met een nieuwe rijhal en plek om te overnachten. Het besluit is tegen het zere been van ‘overbuurman’ Walter Pullens. De manegehouder ligt al jaren overhoop met de ge­meente en voerde meerdere rechts­zaken. Hij zegt de dupe te zijn van ‘valse’ concurrentie van illegale paardenhouderijen, waartegen nooit is opgetreden. De gemeente erkent dat De Smulhoeve ooit zon­der vergunning is opgestart, maar dat het paardenpension gelegali­seerd kan worden volgens de nieu­we regels.

Volgens Pullens had hij eerder ver­gelijkbare uitbreidingsplannen als De Smulhoeve, maar kreeg geen medewerking. „Illegaal gedrag wordt dus weer vorstelijk be­loond.” De gemeente wijst erop dat beide bedrijven onvergelijk­baar zijn en de plannen van De Smulhoeve kleiner van opzet zijn.

Ook de plannen voor recreatieve overnachting zijn zeer kleinscha­lig, aldus de gemeente. Bij die laat­ste uitbreiding heeft ook camping Duinlust z’n vraagtekens gezet. Maar volgens de gemeente gaat het slechts om maximaal acht slaapplekken. „Dit is een zeer on­dergeschikte vorm van recreatieve overnachting”, stelt ze. De gemeen­te is ook niet bang voor veel extra verkeersdrukte door de plannen.

Cees Smulders van De Smulhoeve weet nog niet wanneer hij de uit­breiding realiseert. „Dat is afhanke­lijk van de snelheid van de proce­dures

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

Kunstmarkt Kaatsheuvel aanmelden kan nog !

Kaatsheuvel - De Gemeentelijke Kunstcommissie Loon op Zand nodigt kunstenaars uit voor deelname aan de Kunstmarkt 2011. Op 11 september wordt de Kunstmarkt gehouden in de sfeervolle tuin van de pastorie van de St. Jan, Hoofdstraat 34, 5171 DD te Kaatsheuvel.
Al vele kunstenaars hebben zich aangemeld maar er zijn nog plaatsen vrij. Een kraam kost 45 euro. Het gaat de organiserende Kunstcommissie duidelijk om een Kunstmarkt met Kunst. Wij hopen dan ook dat het dorp Kaatsheuvel op 11 september a.s. een "Kunstdorp"is. Er zal een prijs uitgeloofd worden aan een kunstenaar met 2 dimensionaal werk en een kunstenaar met 3 dimensionaal werk.
U kunt contact opnemen met de Kunstcommissie voor een inschrijfformulier via het volgende mailadres: ingriddusee@gmail.com of bellen met 06 512 46 382

maandag, mei 16, 2011

Pleinloop groot succes


Foto: Jacky Smit

zondag, mei 15, 2011

Laatste competitiewedstrijd DESK in teken van afscheid.



Kaatsheuvel – Het was lang geleden dat DESK-trainer Ad van Seeters kon beschikken over een compleet fitte selectie. De Kaatsheuvelnaren hadden wat goed te maken, want de uitwedstrijd in Hoensbroek ging met 5-0 verloren. Maar EHC trof vandaag een hele andere tegenstander. De thuisclub kreeg in de eerste drie minuten al twee opgelegde kansen. Maar die werden gemist. In de eerste helft domineerde de thuisclub en kreeg het wel zes open kansen. Maar de voorwaartse verzuimde om de kansen af te maken. Toch kwam DESK door een prachtige stift van Imdat Solmaz (volgend seizoen uitkomend voor Schijndel) op een verdiende 1-0. Zowel Asrih als zijn ploegmaat van den Elsacker miste de kans om DESK op 2-0 te zetten. Ook de gasten kregen kleine kansen, maar ze kwamen niet tot scoren.
De tweede helft kwam EHC fel uit de startblokken. Het was duidelijk dat de ploeg uit Hoensbroek de tweede plaats op de ranglijst niet meer weg wilde geven. Er kwam meer strijd in het spel. EHC speelde om de achterstand om te buigen. Dat lukte ook . In de 57e minuut scoorde Bastian Weiser de 1-1. Diep in de tweede helft scoorde Ron Starmans de 1-2.
Maar DESK, die op de volle winst speelde wilde op een waardige manier afscheid nemen van de vertrekkende spelers. Van Seeters gunde eerst de populaire Frank Kuppens (vertrekt naar UNA) een publiekswissel. Even later werd Maarten Vos (vertrekt naar Deurne) naar de kant gehaald voor een publiekswissel. De derde speler die DESK gaat verlaten, (en naar Schijndel vertrekt), Imdat Solmaz, moest blijven staan omdat een teamgenoot kramp kreeg.
Ad van Seeters heeft, ondanks het wisselvallige seizoen het beoogde resultaat behaald. Qua aantal punten is DESK geëindigd in het linker rijtje. Maar de trainer blijft met beide benen op de grond staan. “We hebben een prachtige groep gehad, en het is moeilijk om afscheid te nemen van sommige spelers”.
Maar de trainer is ervan overtuigd dat er volgend jaar weer een sterke Hoofdklasser staat. Frank Kuppens spreekt vol lof over de Kaatsheuvelse vereniging. “Als je hier het complex op komt dan is DESK een van de warmste verenigingen van de Hoofdklasse. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad en het is jammer dat onze wegen zich hier scheiden. Ook Imdat heeft het ontzettend goed naar zijn zin gehad in Kaatsheuvel. “Ik hoop bij Schijndel nog een paar mooie jaren te hebben”, aldus de slimme middenvelder. DESK hoeft in elk geval niet voor degradatie te spelen. Wat dat betreft gaan spelers en trainers vol goede moed zich aan het volgend seizoen voorbereiden. Ter afsluiting speelt DESK 1 op 28 mei nog een afscheidswedstrijd voor de ‘jongens die vertrekken”.

Filmpje DESK Ladys day 14 mei 2011

Echt geen discotheek in het centrum van Kaatsheuvel!

Echt geen discotheek in het centrum van Kaatsheuvel!
Kaatsheuvel – Eerder deze week stond op internet te lezen dat er in het Bruisend Dorpshart een discotheek zou komen. Ik kan de lezer, en vooral de jeugd verzekeren dat die er niet komt. Het betrof hier een verzonnen verhaal (de vader is de wens van de gedachten) van een of meerdere jongeren.

Volgens mij is de stand van zaken momenteel zo dat niemand weet hoe het Bruisend Dorpshart er precies uit komt te zien. Volgens mij (maar ik kan er ook naast zitten) is het enige wat zeker doorgaat is de bouw van een nieuw gemeentehuis.
Door de problemen bij WSG is volgens mij zelfs de bouw van het carré op losse schroeven komen te staan. Over de invulling van de noordwand met cafe’s en horen we net als over de invulling van de brandweerkazerne niets meer.

Een paar weken heeft er een grote reclamezuil gestaan op de Nieuwe Markt. Die is onder toezicht van WSG weggehaald.

Misschien zullen we voor de bouwvak iets meer weten. Maar eerst moet de nota accommodatiebeleid door de raad. Of wethouder Aussems erin slaagt om de nota, die mede als basis dient voor het Bruisend Dorpshart valt nog te bezien.
Voorlopig is het dus afwachten.

zaterdag, mei 14, 2011

Raveleijn: vooralsnog een misser van dertig miljoen

KAATSHEUVEL – Voor het eerst in de laatste twintig jaar en zo’n vijf­tig bezoeken ben ik teleurgesteld thuisgekomen na een dagje Efte­ling. Dat komt vooral door de on­langs met veel poeha gepresenteer­de attractie Raveleijn.

Natuurlijk is de Efteling nog altijd een ruim, bloemrijk park met at­tracties die de fantasie prikkelen en tot in de puntjes verzorgd zijn.

En ook al volgen de attracties el­kaar steeds sneller op de laatste ja­ren - PandaDroom (2002, kosten 16 miljoen euro), Vliegende Hol­lander (2007, 20 miljoen), Joris en de Draak (2010, 13 miljoen) en Ra­veleijn (2011, 30 miljoen) -, het lief­lijke Sprookjesbos blijft het échte hart van het park. Gelukkig maar, want met die nostalgie ben ik op­gegroeid en die bekoort mij - vijf­tigplusser - nog altijd het meeste.

Ook bij mij zijn bij iedere nieuwe attractie de verwachtingen hoogge­spannen. Dat is ingegeven door de wetenschap dat de Efteling top­kwaliteit eist en daar voor wil beta­len. En gevoed door de steeds in­dringender reclamecampagnes die de Efteling rond nieuwe attracties voert moet je wel spektakel en top­kwaliteit verwachten.

Maar dat biedt Raveleijn niet. Na­tuurlijk is het decor rond de open­luchtarena prachtig en met groot gevoel voor detail afgewerkt, want dáár is de Efteling ijzersterk in. De deceptie zit ‘ m in de show. Die is gewoon niet te begrijpen. Daar helpt het filmpje dat vooraf ge­toond wordt niets aan. Een inge­blikte Paul van Loon - de schrijver van het verhaal van Raveleijn - ver­duidelijkt vooraf wel wat, maar niet genoeg. Want na aanvang ont­spint zich een opvoering rond een mechanische, meerkoppige draak waarmee vijf ridders strijden. Het is wel duidelijk dat de goeden de kwade graaf Grafhart verslaan, maar wat is de enscenering knul­lig. Wat gedraaf op paarden, wat gerol in het zand, de graaf druipt af en de show is over. Dat voor Ra­veleijn stuntmannen en acteurs uit onder meer Nederland, België en Frankrijk ingehuurd zijn, zag ik er niet aan af. Net zo min als ik het nut inzie van nog in het ei ge­kochte raven, die vervolgens door specialisten zijn afgericht. Ze vlie­gen even over, als je niet oplet, mis je ze.

De vuurspuwende draak oogt im­posant, maar de constructie wordt een groot deel van de show afge­dekt door een lelijk blauw zeil.

Van de weinige spelers in de grote arena zijn er ook nog eens twee die niets anders doen dan een paar keer een stuk van dat zeil wegslaan zodat een drakenkop om­hoog kan komen. Het is alsof de Efteling niet kon kiezen tussen een mooi verhaal of een spektakel­stuk. Nu is het vlees noch vis: ont­luisterend voor een attractie van 30 miljoen (weliswaar inclusief de kantoren achter de schermen).

Voor dat geld moet je de toeschou­wers van hun stoelen blazen in plaats van ze met een hoop on­beantwoorde vragen over het ver­haal achter te laten.

Eén tegenvallende ervaring in het park, maakt dat eigenlijk iets uit?

Dat mag ieder voor zich uitmaken. Op de dag dat ik in het park was, was er wel meer mis. Zo waren er meer attracties buiten gebruik dan bij de entree was aangekondigd.

En de hele dag heb ik geen parade­rende sprookjesfiguren, muzikan­ten of acteurs gezien. Terwijl zij juist voor verrassende ontmoetin­gen en plezier zorgen. Dat er op al­lerlei plekken wordt gewerkt is be­grijpelijk, nu het park het hele jaar open is. Maar ook dat doet afbreuk aan de magie die de Efteling wil creëren.

Die verdween helemaal toen ik bij vertrek uit het park een parkeer­kaart kocht. Die kost 10 euro, bijna een derde van een entreekaartje.

Dat is buiten proporties.

Bron: Brabants Dagblad. Door Johan van Grinsven
Johan van Grinsven is redacteur van het Brabants Dagblad en bezocht on­der meer als redacteur toerisme diver­se pretparken in binnen- en buitenland.

vrijdag, mei 13, 2011

Introductie Discotheek Illusion

Kaatsheuvel - Omdat in Kaatsheuvel en omgeving weinig makkelijk te bereiken uitgaansgelegenheden zijn, hebben we besloten een discotheek op te richten in het centrum van Kaatsheuvel genaamd 'Illusion'. Er komen 2 verschillenden zalen waar verschillende genres muziek gedraaid zullen worden, ook serveren wij ongeveer alle soorten drank die je jezelf maar kan bedenken. Eens in de maand zal een thema avond plaatsvinden, de bezoekers wordt gevraagd welk thema zij leuk zouden vinden. Het thema met de meeste stemmen zal dan op het einde van de maand plaatsvinden. Omdat Kaatsheuvel vanaf de omliggende dorpen niet zo makkelijk te bereiken is, zullen we vanuit de dichtstbijzijnde dorpen touringcars op en neer laten rijden naar onze discotheek. Deze bus rijdt om 23.30 en om 00.00 heen, en om 03.30 en 04.00 weer terug. De discotheek heeft een grote binnenplaats waar gerookt en bij goed weer gerelaxt kan worden. Meer informatie volgt nog.

Bron: Discotheek Illusion

Burgemeester verhuisd

Kaatsheuvel - Afgelopen week is burgemeester Wim Luijendijk verhuisd van Tilburg naar de gemeente Loon op Zand. De burgemeester heeft het centrum van Tilburg ingeruild voor het centrum van Kaatsheuvel.

Zijn nieuwe adres is Multatulihof 2 te Kaatsheuvel. De burgemeester vertrok na 36 jaar uit Tilburg. In april 2010 is Luijendijk officieel tot burgemeester
van Loon op Zand benoemd. Vanaf oktober 2008 was hij waarnemend burgemeester. Luijendijk zocht al een tijd naar een geschikte woning in De Moer, Loon op Zand of Kaatsheuvel.

In januari 2011 heeft hij zijn huis in Kaatsheuvel gekocht. Daarna volgde een paar maanden van verkoop van zijn vorige woning en verhuisvoorbereidingen voor zijn nieuwe woning. Op 3 mei 2011 heeft de burgemeester zich ingeschreven in de gemeente en hiermee is hij officieel inwoner van de gemeente Loon op Zand geworden.

woensdag, mei 11, 2011

Dj's uit Waalwijk en Kaatsheuvel naar finale DJ Knock Out

TILBURG - Vier dj's uit Tilburg, Waalwijk en Kaatsheuvel strijden 26 mei in café Studio om een plek op de Dancetour in Tilburg, op 21 augustus.
Organisator Stichting Dancetour vroeg jonge dj's uit Tilburg en omgeving een dj-set van een half uur te sturen. Uit vijftien inzendingen zijn vier finalisten gekozen die donderdag 26 mei in Studio tegen elkaar strijden. De winnaar mag draaien tijdens de Dancetour in het Leijpark.

De finalisten zijn Berend B (22) uit Goirle, DJ Suranga (24) uit Tilburg, Mayk Cole (17) uit Kaatsheuvel en El-Roy (17) uit Waalwijk. De meesten van hen hebben zich gespecialiseerd in house-muziek.

De vier dj's doen om de beurt een set en vervolgens gaan ze tegen elkaar 'battlen': om en om een plaat draaien en het van elkaar overnemen. De jury met DJ's Kriss-One en Runo Cortez beoordelen wie er doorgaan.

Naast een optreden op de Dancetour in het Leijpark strijden de winnaars van alle 12 Knock Out's op 10 juni tegen elkaar voor de kans om drie weken te draaien in clubs en zomerfeesten op verschillende vakantiebestemmingen in Europa.

Bron: Brabants Dagblad

Winst Efteling daalt

KAATSHEUVEL - De winst van sprookjespark de Efteling in Kaatsheuvel is vorig jaar gedaald. Dit ondanks een gelijk gebleven bezoekersaantal (vier miljoen). De winst bedroeg 11,4 miljoen euro tegenover 15,3 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 1,5 procent naar 130 miljoen euro. De Efteling heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De Efteling is tevreden over 2010, zegt financieel directeur Daan van aarsen. "Ondanks de wereldwijde mindere economische situatie, investeert de Efteling flink."

In het sprookjesbos werd de Sprookjesboom neergezet en in juli werd de houten achtbaan Joris en de Draak geopend. Vorige maand ging Raveleijn open, een kantorencomplex met arena voor een parkshow.

Volgend jaar viert het attractiepark zijn 65-jarig bestaan en komt er een nieuw sprookje (De Nieuwe Kleren van de Keizer) en een fonteinenshow in de vijver bij de ingang. In 2013 opent de nieuwe attractie Hartenhof.

Nominaties vrijwilligersprijzen 2010 bekend!

Kaatsheuvel - Op 21 juni wordt het lokaal compliment, de jaarlijkse vrijwilligersprijzen, uitgereikt. Dit jaar in het Trefpunt van Rabobank De Langstraat aan De Horst in Kaatsheuvel. De selectiecommissie,onder leiding van wethouder Wim Aussems heeft per prijs drie kandidaten genomineerd.

Bepaal mee welke organisatie de verbindings- en competentie-award in ontvangst mag nemen door te stemmen. Wie vrijwilliger en jeugdvrijwilliger van het jaar wordt en hiermee de passieaward krijgt, wordt bepaald door de selectiecommissie.

De Loonse bevolking is gevraagd om organisaties voor te dragen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. De inzendingstermijn is verstreken en de nominaties zijn bekend.

Voor de verbindings-award zijn de volgende organisaties genomineerd (in willekeurige volgorde):
1. Stichting Oranjevieringen Loon op Zand. Zij verzorgen jaarlijks de activiteiten rondom dodenherdenking, Koninginnedag en in 2010 een grootschalig evenement met
Bevrijdingsdag. Zij zorgen ervoor dat deze belangrijke dagen herdacht c.q. gevierd worden.
2. Stichting Jeugdvakantiewerk Loon op Zand. De stichting organiseert al jarenlang een week vol activiteiten voor basisschoolleerlingen in Loon op Zand. Via deze activiteiten stimuleert zij ontmoeting, saamhorigheid en samenwerking tussen de jongeren.
3. Stichting Moers Belang. Zij zijn de verbindende factor in het kerkdorp De Moer en verzorgen daar (bijna) alle activiteiten. Ook brengen zij een dorpsblaadje uit met alle dorpsnieuwtjes. Zij leveren een belangrijke bijdrage in de leefbaarheid en sociale samenhang van De Moer.

Voor de competentie-award zijn de volgende organisaties genomineerd (in willekeurige volgorde):
1. Stichting Kinderhulp Sri Lanka. Deze stichting heeft een school gebouwd in Sri Lanka om kinderen daar scholing en een toekomstperspectief te bieden. Verder maakt zij de kinderen in deze gemeente bewust van hun ‘bevoorrechte’ positie.
2. Digitaal Centrum Kaatsheuvel. Zij verzorgen al jaren computercursussen aan ouderen om ze wegwijs te maken in de digitale wereld. Zo kunnen ouderen blijven meedoen in dit digitaaltijdperk.
3. Scouting MLK. Zij ondersteunen de jeugd om spelenderwijs samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. De scouting heeft sinds 2007 ook een groep voor kinderen met een sociale en/of verstandelijke beperking.

De nominaties voor de passie-awards zijn ook bekend. Deze zijn:
Voor de volwassenen (in willekeurige volgorde)
1. Mevrouw H. During van de VU Kaatsheuvel
2. Ben van Beers van v.v. DESK
3. Ad van Beek van stichting Oranjevieringen Loon op Zand
Voor de jeugd (in willekeurige volgorde)
1. Emily Brekelmans van stichting Jeugdpret
2. Nick Hupkes van v.v. DESK
3. Anne Voogd van K.G.V.
Voor deze prijs worden de uiteindelijke winnaars bepaald door de selectiecommissie.
Stemmen
Inwoners kunnen meebepalen welke organisatie de verbindings- en competentieaward wint door hun stem uit te brengen. Dit kan door de antwoordbon in de Duinkoerier van 11 mei in te vullen en op te sturen, of digitaal via www.rabobank.nl/delangstraat . Per adres mag 1 keer gestemd worden . Alle stemmen dienen uiterlijk zondag 29 mei 2011 binnen te zijn. Voor de passie-award kan niet gestemd worden.

De nummer één in een categorie krijgt 3 punten, de nummer twee krijgt er 2 en de nummer 3 krijgt 1 punt. Tevens wordt door de vakjury per categorie een nummer één tot en met drie verkozen, hiervoor geldt dezelfde puntentelling. De punten worden bij elkaar opgeteld en de titel gaat naar de genomineerde(n) met de meeste punten. Bij een gelijk aantal punten zal de stem van de vakjury doorslaggevend zijn.

dinsdag, mei 10, 2011

Bouw wijk Branderhof Kaatsheuvel start later

KAATSHEUVEL - Het is zeer de vraag of de bouw van het nieuwe wijkje Branderhof in het centrum van Kaatsheuvel rond de zomervakantie start, zoals eerder gepland. Woningcorporatie WSG waagt zich niet meer aan een voorspelling over de tijdsplanning van het project. De bouw start pas als als zeventig procent van de veertig woningen is verkocht: oftewel 28 huizen. De teller staat nu op zeven verkochte woningen, en zeven opties.

nu: 23.1° | morgen: 21° | 22 km Drie jaar geëist voor mishandeling kind (2) Sprang-Capelle

DEN BOSCH - Tegen een man is in hoger beroep drie jaar cel en tbs voor zware mishandeling van een tweejarig jongetje in Sprang-Capelle geëist. De mishandeling vond plaats in 2009.

Justitie acht bewezen dat de man het jongetje meermalen heeft mishandeld, waarbij de peuter onder andere een gebroken been opliep, en dat hij het jongetje van zijn vrijheid heeft beroofd door hem op te sluiten in de schuur. Daarnaast acht het OM de man schuldig aan mishandeling van zijn vriendin en bedreiging van de ex-partner van zijn vriendin.

De rechtbank sprak de verdachte eerder vrij van vrijheidsberoving en legde een gevangenisstraf van twee jaar op, waarvan acht maanden voorwaardelijk, na een eis van het OM van drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Bron: O.Br

Opvang dieren is lastig

KAATSHEUVEL – Sandra Maaijwee zegt zich suf te zoeken naar een an­der onderkomen voor haar 93 die­ren, die ze nu opvangt in haar woonhuis aan de Meijerijlaan in Kaatsheuvel. Maar het blijkt uiterst lastig om een woning te vinden, waar zij en haar beesten wel te­rechtkunnen, benadrukt de Kaats­heuvelse.

Het standpunt van wooncorporatie Casade is onveranderd: Maaijwee en al haar dieren kunnen niet in de woning aan de Meijerijlaan blijven. De juridische procedures zijn in gang gezet om het huurcontract te laten ontbinden. De voorzichtige verwachting is dat de zaak over zes à zeven weken dient.

Maaijwee verzorgt bij haar woon­huis nu een kleine honderd dieren: van vleermuizen, slangen, honden, tot katten, waarvan de meeste met een handicap. Volgens woningcor­poratie Casade is zo’n grootschalige dierenopvang midden in een woon­wijk tegen de regels. Daarbij wijst ze ook op klachten uit de buurt over geluid, geur en ontsnappings­gevaar van de beesten.

Casade had eerder de opdracht ge­geven om het aantal dieren voor 1 april terug te brengen tot twintig. Volgens Maaijwee was dat een on­mogelijke eis, omdat de beesten van haar moeilijk te herplaatsen zijn. „Ik heb heel wat reacties ge­had naar aanleiding van het eerde­re artikel in de krant”, aldus Sandra Maaijwee. „Mensen hebben ook meegedacht over een andere plek voor de dieren. Er zijn ook wat an­dere woningen voor ons in beeld geweest. Maar tot dusver is het niet gelukt om een ander onderkomen te vinden.”

Brabants Dagblad door Michel Koster

zondag, mei 08, 2011

Ben Mandemakers krijgt onderscheiding van Waalwijk

Waalwijk - De belangrijkste sponsor van de RKC Waalwijk, Ben Mandemakers, kreeg tijdens de huldiging een gemeentelijke Erepenning uitgereikt. De burgemeester van Waalwijk, Nol Kleijngeld, reikte de penning uit.

Onweer
Voor zondagavond werd rekening gehouden met onweersbuien. Mocht het zover komen dan zou het feest even worden stilgelegd en na de bui worden hervat. Dat is uiteindelijk niet nodig geweest, het weer was Waalwijk ook gunstig gezind.

Hoofdsponsor Ben Mandemakers kreeg uit handen van burgemeester Nol Kleijngeld de gemeentelijke Erepenning uitgereikt.

Man uit Kaatsheuvel slaat met fles en dreigt met bijl

KAATSHEUVEL Een 29-jarige man uit Kaatsheuvel is zaterdag aan het einde van de middag aangehouden omdat hij gedreigd zou hebben met een bijl en een mes. De politie kreeg om 17.15 uur een telefoontje dat er een man met een hakbijl rondliep en een personeelslid van de camping waar hij verbleef, met een fles had geslagen.

De politie kwam met meerdere auto's naar de camping. Ook werd een politiehond ingezet.

De verdachte zou het gemunt hebben op iemand op de camping en wilde hem slaan met een kapot flesje. Doordat het slachtoffer de slag afweerde, liep hij een verwonding aan zijn arm op.

Ook de verdachte had lichte verwondingen aan zijn hand. Hij is hiervoor naar het ziekenhuis gebracht. Daarna is de man overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. De verdachte verklaarde dat hij zich wilde verweren tegen iemand die het op hem had gemunt. Het zou zelfverdediging zijn geweest.

De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen en heeft de zaak in onderzoek

Bron: politie mwb

Een dubbel verlies voor Dongen.


Dongen – Het leven is soms erg relatief. Voor de wedstrijd Dongen – DESK werd de terminaal zieke Tinus de Man, die meer dag 40 jaar vrijwilliger is geweest in Dongen, in het zonnetje gezet. Door een erehaag werd hij met een golfkar het veld opgereden. Even later onthulde de ex-voorzitters een bord en de naam van de tribune, de Rinus de Man tribune was een feit. De ernstig zieke vrijwilliger hield zich goed, maar moest toch een traantje wegpinken. Hulde aan het bestuur van Dongen, dat hun vrijwilligers zo waarderen.

De derby begon al om twee uur. Trainer Ad van Seeters van DESK had Frank Jongbloets op de linksbuitenpositie geposteerd om de verdedigende topscorer van Dongen uit te schakelen. Het pakte goed uit. De eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Toch was het Dongen, die in de 22ste minuut door een kopbal van Jeroen Nagel op 1-0 kwam. Even later dook Remon Koenen alleen voor doelman Rinie Hovenaar op. De doelman kon alleen maar grabbelen naar de bal, die achter hem in het net verdween: 2-0. Vriend en vijand dachten dat de wedstrijd gespeeld was. Maar DESK toonde veerkracht. In de 42ste minuut was het vrije trappen specialist Enus Ulusan die de bal achter doelman Timen Beijers krulde en de stand op 1-2 bracht. Enkele minuten later werd Imdat Solmaz alleen voor doelman Beijens gezet. Hij rondde bekwaam af en bracht de stand net voor rust op gelijke hoogte.

Na rust en de thee bleek Dongen geen schim van het goed voetballende elftal van de eerste helft. DESK bepaalde het tempo en had de potentiële periodewinnaar in de tang. Vooral Ulusan, Arsih en Frank Kuppens blonken uit. Na een venijnig schot wisselde Van Seeters Jongbloets voor Yamaie Youell en deelde Solmaz een speldenprik uit door de bal in de 54ste minuut net naast te schieten. In de 70ste minuut bracht Van Seeters Maarten Vos voor Caspar van de Elsacker en Joost Willem Bink kwam voor Marc Corman. DESK werd steeds sterker. In de 78ste minuut slalomde Yasine Asrih met rechts door de Dongense defensie. Hij zocht zijn linker been en schoot de bal snoeihard achter Beijens 2-3. Het bleef spannend, maar eigenlijk was Dongen al verslagen. De ploeg van Clemens Bastiaanse kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe. In de 83ste minuut voltrok Maarten Vos het definitieve vonnis over Dongen. Vos kwam vrij voor het doel en kopte de bal al liggend in en bepaalde de verdiende eindstand op 2-4. Trainer Clemens Bastiaanse baalde enorm na de wedstrijd. Zijn ploeg had immers nog uitzicht op de nacompetitie. “Als je zo’n lange (Asrih) erin hebt staan dan valt er bijna niet van DESK te winnen”.

De vreugde onder de Dessers was groot. “We hebben ons veilig gespeeld en we staan in het linker rijtje”, reageerde Van Seeters tevreden. “We hebben het voor het Kaatsheuvels publiek gedaan en ik ben zeer tevreden over de jongere generatie die opstaat”. Ook de geschorste ex-Dongen speler Stijn Biemans stak zijn blidschap niet onder stoelen of banken. “De ploeg gevochten en verdiend gewonnen”, aldus de middenvelder. De selectie vertrok rond 17.00 uur naar Kaatsheuvel om het klassenbehoud te vieren. Volgende week wacht EHC thuis, maar DESK is volgend seizoen verzekerd van een plek in de hoofdklasse. En dat is een compliment waard.

We wensen Rinus en zijn familie veel sterkte. Wij hebben hem ook in onze harten gesloten………….

zaterdag, mei 07, 2011

Koren en gilden luisteren dienst Sint-Jan op

KAATSHEUVEL/ENSCHOT/HEUKELOM - Het Gemengd Koor Belcanto uit Kaatsheuvel onder leiding van Wil van Leijsen en het Sint-Joris-Sint-Sebastiaangilde uit Enschot-Heukelom luisteren zaterdagavond de dienst van 19 uur op in de Sint-Jan van Den Bosch.

vrijdag, mei 06, 2011

RKC viert feest, bij terugkeer in Waalwijk wordt drukte verwacht

WAALWIJK/SITTARD - In het stadion van Fortuna Sittard zorgen RKC-supporters vrijdagavond voor een groot feest.

Ze zingen en juichen hun club toe na het behalen van het kampioenschap in de Jupiler League. Ruim 1500 Waalwijkse supporters waren getuige van de kampioenswedstrijd. De volle 90 minuten zongen de supporters uit volle borst en zat de stemming er goed in. Ze kregen veel bijval van de Fortuna-supporters, die hun eigen feestje hadden. De Limburgers bleef namelijk degradatie bespaard.

De huldiging van RKC is zondag van 18.00 tot 21.00 uur in het centrum van Waalwijk. Maar eerst wacht het elftal vrijdagavond nog een warm onthaal bij terugkomst. Vele supporters zullen tegen middernacht naar het Mandemakersstadion komen om de bus op te wachten. Omdat ook de 26 bussen met supporters rond dat tijdstip terugkeren, wordt er een enorme drukte verwacht.

Lees in het Brabants Dagblad editie Langstraat zaterdag meer over het feest van de supporters. En ook: reacties op het kampioenschap van Ben Mandemakers, Zeljko Petrovic en burgemeester Nol Kleijngeld.

Tilburger (32) beroofd van quad

LOON OP ZAND: Een 32-jarige Tilburger is donderdagavond rond 19.50 vlak bij het gemaal op de Heidewegc op gewelddadige wijze door twee mannen beroofd van zijn quad. De Tilburger had zijn quad op Marktplaats te koop gezet. Hij had met een geïnteresseerde koper afgesproken op de Heideweg. Er kwamen twee mannen met een Witte VW-Transporter. Er werd een proefrit gemaakt. Vervolgens drukte de jongste van de twee mannen een mes tegen zijn keel en eiste quad op. Het slachtoffer vluchtte richting de Bergstraat. Hij zag dat die dader met zijn quad wegreed in de richting van het Blauwe Meer / de Spinder.

De jongere man die hem met het mes tegen de keel drukte had, een wat getint uiterlijk, circa 25 jaar. Hij droeg een blauw Adidas trainingspak. De andere man was naar schatting circa 30 tot 35 jaar, een beetje kalend en zonnebankbruin.

De politie zoekt getuigen van deze brutale diefstal, het nummer is 09000-8844.

Bron: politiemwb

woensdag, mei 04, 2011

Dodenherdenking 2011 in de M.A.St in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Vanavond was weer de indrukwekkende herdenking van de Oorlogsslachoffers bij het monument in de M.A.St., met medewerking van de drie gildes, Concordia uit Loon op Zand, de Natres en vocaal kwartet Cantus Cets. Albert Megens en Huub van der Linden vertelden verhalen uit de oorlog. U vindt hier een fotocollage. U kunt de foto's vergroten door erop te klikken. Er rust wel beeldrecht op de foto's.

AH Kaatsheuvel pakt geluidsoverlast aan

KAATSHEUVEL - Albert Heijn in Kaatsheuvel krijgt van de gemeente meer tijd om de geluidsproblemen aan te pakken.

Voorlopig hoeft het bedrijf geen dwangsom te betalen. De supermarkt in de Gasthuisstraat wil het geluid terugdringen door een nieuwe laad- en losruimte. De procedures daarvoorvergen meer tijd. Zo is AH nog in overleg met de gemeente over de uitbreiding van het parkeerterrein met vijftig plaatsen.

Omwonenden zeggen last te hebben van het geluid bij AH. Met name bij het laden en lossen worden normen overschreden. Eigenaar Piet den Hartog heeft al langer plannen voor een nieuwe laad- en losruimte. Daar wil het college ook aan meewerken. Wel ontstond discussie over het uitbreiden van de parkeerplaats. B. en W. wilden in eerste instantie niet verder gaan dan negen extra parkeerplekken. Mogelijk verlenen ze onder voorwaarden toch medewerking aan een uitbreiding met meer plaatsen.

De gemeente gunt de AH tot 1 oktober de tijd om met een oplossing te komen voor het geluidsprobleem. Tot dan mag de laad- en losplaats bij de Contrefort en Krammentrekker niet 's nachts worden gebruikt.

Bron: Brabants Dagblad

dinsdag, mei 03, 2011

Haan weer terug op Sint Janskerk

Kaatsheuvel - Vanmiddag is de haan weer op de Sint Janskerk geplaatst. De aannemee kan nu het steiger laten zakken.


Bekijk hier de zegening en de plaatsing

Kaatsheuvelnaar probeert aangifte te doen tegen VS jegens moord op Bin Laden

Kaatsheuvel - Ruud Snoeren (30) uit Kaatsheuvek en Terry Flohr (29) uit Waalwijk hebben dinsdagmiddag geprobeerd in Tilburg aangifte te doen tegen de VS, van de moord op Osama bin Laden. De politie nam de aangifte niet op, maar maakte wel een melding. Dit meldt het Brabants Dagblad op haar website.

De twee mannen uit Kaatsheuvel en Waalwijk stoorden zich maandag aan de juichstemming en de felicitaties vanuit de hele wereld, nadat Bin Laden en enkele getrouwen werden neergeschoten. "We zijn echt kwaad, ja", zegt Snoeren, in het dagelijks leven jurist. "Er is een dader van een moord, die op tv heeft bekend en die in het bewijs in handen heeft maar het in zee dumpt. En de wereld juicht erbij."

In het bureau aan de Ringbaan Zuid worden ze vriendelijk ontvangen, maar krijgen na overleg wél te horen dat de politie geen aangifte zal opnemen. Ze worden doorverwezen naar het Internationaal Strafhof. Snoeren: "Maar dat wordt niet door Amerika erkend."

Na enig aandringen kunnen Snoeren en Flohr wel een melding achterlaten als bewijs van hun poging. Daar kunnen ze bij een eventueel vervolg op teruggrijpen. Snoeren: "We gaan ons beraden. Misschien toch maar een mail sturen naar het Internationaal Strafhof."

Lees woensdag meer in het Brabants Dagblad

Loon op Zand moet winkeliers snel helderheid bieden over koopzondag

KAATSHEUVEL – Winkeliers in de ge­meente Loon op Zand moeten heel snel helderheid krijgen over het wel of niet verruimen van de winkelopenstelling op zondagen. De politiek dringt aan op een snel besluit hierover.

Piet den Hartog van de Albert Heijn in Kaatsheuvel hield tijdens de raadsvergadering een vurig plei­dooi om meer zondagen open te mogen, te beginnen met Hemel­vaart en Pinksteren. Op tweede paasdag gooide hij zonder vergun­ning al de deuren van zijn super­markt open Dat leverde hem een boete op.

Volgens Den Hartog is het een ge­miste kans als de winkels in een toeristische gemeente als Loon op Zand maar beperkt op zondag open mogen. „ Onze concurrenten doen het wel.”

In een aantal toeristische gemeen­ten zijn de winkels vrijwel iedere zondag open. Als de gemeente Loon op Zand dat voorbeeld wil volgen, moet ze aantonen dat de zondagopenstelling echt iets toe­voegt aan de recreatie en toerisme in de gemeente. Dat valt volgens de gemeentewoordvoerder nog niet mee.

Piet den Hartog ziet dat anders. „Kijk maar naar het grote aantal campings en kampeerboerderijen in de gemeente. De mensen die daar verblijven, willen altijd winke­len.” Het is nog niet bekend welke kant de gemeente nu precies op wil met de koopzondagen. Ook in de gemeenteraad lijkt er verdeeld­heid. De VVD wil in ieder geval ondernemers meer ruimte bieden om op zondag open te gaan. Het CDA wijst er op dat een deel van de achterban om principiële rede­nen grote moeite heeft met een uitbreiding van het aantal koop­zondagen. Den Hartog heeft het idee dat de meeste fracties in de ge­meente Loon op Zand achter hem staan. „ De zaak is in ieder geval flink opgeschud.”

Het college heeft eerder al laten weten een uitbreiding van het aan­tal koopzondagen te willen onder­zoeken. Binnenkort moet daar meer helderheid over komen.

Bron: Brabants Dagblad: Auteur Jan in 't Groen

Berg puin verdwijnt uit centrum Kaatsheuvel



KAATSHEUVEL - De grote berg puin van de sloop van het gemeentehuis en panden aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel wordt deze week afgevoerd.

Maandag is met de klus gestart. De grote hoop puin zou eigenlijk al begin maart afgevoerd worden. Maar het werk heeft wat vertraging opgelopen. De sloop van de panden was nodig voor de plannen van het Bruisend Dorpshart. De komende jaren wordt in Kaatsheuvel gebouwd aan een nieuw centrum met onder meer een nieuw gemeentehuis, parkeerkelder, horeca en woningen. De plannen voor een nieuw multifunctioneel centrum (Carré) bij het Bruisend Dorpshart worden nog onderzocht.

maandag, mei 02, 2011

Wethouder Ruud van Eijkeren legt samen met kinderen kransen

Kaatsheuvel - Jaarlijks worden ook in de gemeente Loon op Zand de orlogsslachtoffers herdacht op 4 mei.

In oktober 2010 was het 66 jaar geleden dat gemeente Loon op Zand werd bevrijd.
In de ochtend worden op diverse plaatsen kransen neergelegd door wethouder Ruud van Eijkeren en een aantal basisschool kinderen. ’s Avonds is er de herdenking bij het vredesmonument (Horst).

Het landelijke thema van dit jaar is: Vrijheid op straat.

Het thema van de plaatselijke Oranjevereniging is: Vrijheid ligt niet op straat.

Het ochtendprogramma ziet er als volgt uit: Kranslegging:
10.30 uur Monument Nieuwe Markt.
10.40 uur Kerk St. Jan de Doper, Hoofdstraat Kaatsheuvel
10.50 uur Begraafplaats Nederlands Hervormde Gemeente, Zuidhollandschedijk, Kaatsheuvel
11.15 uur Parochie Gorkum-Berndijk, Erasstraat, Kaatsheuvel
11.30 uur Gedenksteen kerkhof St. Joachim, De Moer
11.45 uur Gedenksteen St. Jans Onthoofding, Loon op Zand

Programma herdenking Oorlogsslachtoffers 4 mei 2011

Thema: “Vrijheid ligt niet op straat”

18.45 Verzamelen op parkeerterrein bij de afslag Horst/Efteling

19.00 Opstellen muzikale begeleiding, Nationale Reserve, Basisschool de Kinderboom en Scouting volgens schema en op aanwijzingen van Marjolein Liebregts van Heesch

19.00 Stoet vertrekt naar het monument, begeleid door de 3 gilden: St Ambrosius, St.Jan- Baptist en St. Hubertus

19.10 Bij aankomst speelt Harmonie Concordia koraal “Abide with me”
De Gilden stellen zich op rondom monument, aanwezigen nemen plaats

19.15 Opening van de viering door de voorzitter van de werkgroep, Frans van Dongen

19.20 Cantus Cets : “Ecce quo monitur justus” – Jacob Handl (1550-1591)

19.25 Toespraak Burgemeester Wim Luijendijk Gemeente Loon op Zand.

19.30 Harmonie Concordia speelt “When the stars begin to fall”

19.35 “Herdenking Jan Maas”, 20 jaar geworden, uit de Moer opgeschreven en verteld door Albert Megens

19.40 Kranslegging: Frans van Dongen kondigt de volgorde van de kranslegging af.

19.40 Kranslegging: Frans van Dongen kondigt de volgorde van de kranslegging af.
- Harmonie “Concordia”: ”Give me Jesus”
- Cantus Cets: “Ehre sei dir, Criste” – Heinrich Schütz (1585-1672)

Er worden bloemenkransen gelegd door:

- Het Gemeente bestuur van Loon op Zand
- Namens de Stichting Oranje vieringen Gemeente Loon op Zand
- Namens de Stichting 4 en 5 mei
- Namens de Stichting Herdenking Slachtoffers 2de Wereldoorlog Gem. LoZ
Kinderen van de adoptieschool, basisschool de Kinderboom
- gelegenheid voor aanwezigen om zich hierbij aan te sluiten

19.45 Huub van der Linden vertelt “Bunkerverhaal Kamp Vught”

19.55 Vredesmonument : Kinderen van groep 8 van de adoptieschool ‘de Kinderboom’
leveren hun bijdrage vanuit recente ervaringen m.b.t. oorlog en vrede

Vendelgroet door vendeliers van de 3 Gilden
Cantus Cets: “O Haupt voll Blut und Wunden” J.S. Bach (1685-1750)
Solist blaast “Last Post”

20.00 Twee minuten stilte

“Wilhelmus” (1e en 6e couplet) door alle aanwezigen

Tocht terug naar het parkeerterrein

zondag, mei 01, 2011

“Killersmentaliteit ontbreek bij DESK”.


Een van de kansen van Maarten Vos

“Killersmentaliteit ontbreek bij DESK”.

Rosmalen – DESK had zich vandaag in OJC Rosmalen veilig kunnen spelen. Sterker nog, bij winst hadden de Kaatsheuvelnaren de nacompetitie nog kunnen halen en voor promotie kunnen spelen. Maar de ploeg wordt de laatste weken door pech achtervolgd. Door vele geblesseerde- en geschorste spelers moest Ad van Seeters het doen met veel spelers van het tweede elftal, die overigens allemaal een verdienstelijke wedstrijd speelden.

Volgens de trainer was het combinatiespel prima verzorgd, maar stokte het in de aanvalslinie. Zonder iemand aan te wijzen miste volgens de trainer DESK jongens die echt een goal wilden maken en de trekker over willen halen. De neutrale toeschouwer zag dat van Maarten Vos veel dreiging uitging. Hij kwam drie maal alleen voor doelman Joeri van Heurck en had minstens twee maal moeten scoren. Maar zijn inzetten eindigde in de handen van de doelman van OJC.

De eerste helft bracht weinig spektakel. Na twaalf minuten kreeg de goed keepende doelman Rini Hoevenaar een eerste bal te verwerken. De soms verwarde scheidrechter kende OJC in de 16e minuut een strafschop toe. Thijs van der Velden verzuimde niet en bracht de stand op 1-0. DESK ging niet echt voor de gelijkmaker. Alleen de eerdergenoemde Vos had de stand voor rust al naar 1-1 moeten tillen. Mede door de harde wind die dwars over het veld stond was de amusementswaarde beneden het gemiddelde.

De trainer van OJC verwachtte na rust dat DESK de mouwen op zou stropen en dat de gasten flink strijd zouden leveren. Niets was minder waar. In de 68ste minuut bediende Bas van den Berk. Joost de Laat verlengde de bal en Thijs van de Velden schoot de 2-0 binnen. Van Seeters wisselde Jaimie Jouell, Sjors van Boxtel en Stijn Biemans. Vooral het verfrissende spel van Joey Lokasi viel op. Maar ook hij kon de stootkracht niet brengen om de aansluitingstreffer te scoren. In de 90ste minuut was het wederom Bas van den Berk die eindstand: 3-0 op het scorebord liet zetten.

Het vaste lezerspubliek van de wedstrijdverslagen is niet gewend dat wij schrijven over het arbitrale trio. Tijdens deze relatief sportieve wedstrijd strooide echter scheidsrechter Dieperink met veel overbodige gele kaarten. Kaarten die grote gevolgen kunnen hebben voor de laatste twee wedstrijden die DESK nog te gaan heeft. Maar met Asry en van den Elsacker kan Dongen volgende week rekenen op een slagvaardiger DESK.