Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 31, 2009

Drukke Eikendijk moet snel veiliger

Kaatsheuvel – De Eikendijk tussen Kaatsheuvel en Waalwijk-Zuid moet snel veiliger worden voor het vele fietsverkeer van en naar de sportverenigingen. De gemeente Loon op Zand wil de weg in het najaar op de schop nemen. Om de schelheid omlaag te krijgen, moeten er verkeersdrempels en plateaus komen. Verder gaat het plan uit van de aanleg van fietssuggestiestroken. Ook is een uitbreiding van het parkeerterrein bij sportpark Eikendijk in beeld. Voor de plannen wil het college 150.000 euro beschikbaar stellen. Degemeenteraad neemt in oktober een definitief besluit over deze plannen.

Sportclubs en politiek dringen al een tijd aan op een snelle aanpak van Eikendijk. Op de weg fietst veel sportende jeugd, maar ook nogal wat autoverkeer maakt gebruik van deze route. Vaak rijden de auto’s te hard. De aanleg van een vrijliggend fietspad lijkt niet haalbaar, stelt wethouder Jacques Broeders. Daarom wordt gekozen voor andere maatregelen om de snelheid te remmen. “We gaan met de verenigingen in gesprek over de werkzaamheden”, aldus Broeders. “Want ze moeten uiteraard wel bereikbaar blijven voor al de sportende leden”. Er liggen volgens Broeders kansen om het grote parkeerterrein bij het spotpark nog wat uit te breiden. Paaltjes moeten dan voorkomen dat de mensen nog langer hun auto in de berm zetten.

donderdag, juli 30, 2009

The Sound of Music komt terug naar Theater de Efteling



De musicalklassieker The Sound of Music keert vanaf 20 november 2009 even terug naar Theater de Efteling. Dat maakten Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment vandaag bekend.

"Hoewel 200.000 liefhebbers de musical al zagen, bleven de vragen voor een verlenging bij ons binnenstromen." verklaren Olaf Vugts en Albert Verlinde. "Ook de voorverkoopcijfers in België, waar al 100.000 kaarten verkocht zijn, deden ons besluiten om de succesvolste musical die wij tot nu toe samen produceerden tijdelijk terug te halen naar Theater de Efteling. Na 250 voorstellingen in bijna tien maanden sloot eind juni voor de laatste maal het doek in Theater de Efteling. Het publiek viel massaal voor Wieneke Remmers als openhartige Maria en werd vertederd door de zeven Von Trapp kinderen met hun strenge vader. De producenten zijn dan ook verheugd dat Wieneke vanaf november weer de hoofdrol zal gaan vertolken. Een groot deel van de cast, die vanaf 20 augustus voor twee maanden naar de Stadsschouwburg van Antwerpen verhuist, komt ook weer terug op het honk in Kaatsheuvel.

woensdag, juli 29, 2009

Overleden.........

Politie houdt drie knapen aan wegens vernielingen in Loon op Zand

LOON OP ZAND: De politie heeft woensdagmorgen rond 06.30 uur drie knapen van 15, 15 en 13 jaar uit Loon op Zand aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling van een bushokje op de Ecliptica en vernielingen aan straatmeubilair op en rondom het Oranjeplein in de nacht van dinsdag op woensdag. Een getuige belde de politie, waarna de jongens in de kraag gevat konden worden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Ome Joop’s Tour zaterdag 1 augustus weer in Kaatsheuvel

Op zaterdag 1 augustus komt Ooms Joop's Tour aan bij De Werft in Kaatsheuvel; op 3 augustus vertrekken de deelnemers voor de volgende etappe.
Stichting Ome Joopʼs Tour investeert al vele jaren in de jeugd, onder het motto 'doenʼ Ieder jaar fietsen 168 jongens en meisjes tussen de 10 en 13 jaar uit een kwetsbare doelgroep samen door Nederland. Voor hen, maar ook voor hun verzorgers, helpers, begeleiders, familie en vrienden is de 10-daagse fietsvakantie een happening,waarin zij een andere wereld leren kennen.

Kunststof afval snel aan de straat in Loon op Zand

Kaatsheuvel - De gemeente Loon op Zand start vanaf 1 september met het huis-aan-huis inzamelen van kunststof afval, zoals plastic flessen, boterkuipjes, flacons en ander plastic verpakkingsmateriaal.

De inwoners krijgen speciale zakken voor dit afval. De zakken met kunststof afval kunnen maandelijks aan de straat gezet worden. De inzameling is op dezelfde dag dat het oud papier wordt opgehaald. Vanaf 1 januari 2010 zijn de gemeentes verplicht kunststof apart in te zamelen. In Loon op Zand gaat de firma Baeten dit afval ophalen. “We hopen dat inwoners het kunststof afval echt apart aanbieden”, aldus wethouder Jacques Broeders. (Gemeentebelangen) “Dat is goed voor het milieu, en het pakt gunstig uit voor de hoogte van de afvalstoffenheffing”. De gemeente verwacht op den duur jaarlijks zo’n vijftien kilo plastic afval per huishouden in te zamelen, mar de hoop is op meer. Volgens Broeders kosten deze plannen door subsidies en de voordelen van het gescheiden inzamelen de gemeente geen extra geld. Inwoners van Loon op Zand scheiden al hun afval overigens al veel beter, stelt Broeders. “Na een moeizame start werpt het nieuwe afvalbeleid z’n vruchten al af. Dit jaar is al 78.000 euro bespaard op de afvalinzameling.

dinsdag, juli 28, 2009

Alle vrijwilligers voortaan gratis verzekerd dankzij gemeente

Voor alle vrijwilligers die actief zijn voor een organisatie uit de gemeente Loon op Zand heeft de gemeente twee verzekeringen afgesloten die voortaan vrijwel alle risico’s verbonden aan het vrijwilligerswerk dekken.

De vrijwilligersorganisaties worden hierover na de vakantieperiode rechtstreeks door de gemeente geïnformeerd.Gemeenten krijgen sinds 1 januari een compensatie van de rijksoverheid voor de financiering van het verzekeren van de vrijwilligers in hun gemeente. De gemeente Loon op Zand heeft nu per 1 juli twee verzekeringen afgesloten bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die samen zorgen voor een zo volledig mogelijke dekking.

Het gaat om de VNG vrijwilligersbasispolis en de VNG vrijwilligersPlusPolis.
De verzekering is bedoeld voor alle personen die in enig georganiseerd verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verrichten voor anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Zo zijn bijvoorbeeld alle mensen die voor Tafeltje Dekje werken of vrijwilliger zijn in een bejaardenhuis verzekerd.
Maar ook de voorleesmoeder op school of een voetbalvader die een aantal kinderen naar een uitwedstrijd rijdt. Ook zijn mantelzorgers verzekerd voor ongevallen en persoonlijke eigendommen.
Uitgesloten zijn leden van de vrijwillige brandweer en politie. Voor hen gelden speciale rechtspositieregelingen. Daarnaast zijn ook de stagiaires in het kader van de maatschappelijke stages uitgesloten.

Steunpunt vrijwilligerswerk biedt hulp
Iedereen die te maken krijgt met schade of aansprakelijkheid kan het schadeformulier
downloaden via de website van het lokale steunpunt vrijwilligerswerk:
www.steunpuntvrijwilligerswerk-loz.nl. Nadat het formulier volledig is ingevuld kan deze naar het steunpunt worden verstuurd. Het steunpunt stuurt de claim vervolgens door naar de verzekeraar. De afhandeling verloopt vervolgens zonder tussenkomst van gemeente en/of steunpunt. De gemeente wordt door de verzekeraar geïnformeerd over hoe de claim is afgehandeld.

Voor organisaties die met vrijwilligers werken is het verstandig om hun lopende
verzekeringen te vergelijken met die van de gemeente. Het kan zijn dat deze nu opgezegd kunnen worden. Meer informatie over deze verzekeringen vindt men uiterlijk medio augustus op de website van het steunpunt. Ook kan men contact opnemen met Anja van Splunder, coördinator van het steunpunt, via het telefoonnummer 0416-280280.

Tegenstanders Uno Animo

Zuid 1 Klasse 3B Zondagamateurs

Madese Boys, Roosendaal, SCO, Uno Animo, Terheijden, Veerse Boys, RCD, EMMA SC, Sarto, TSC, RKTVV, Rijen

Tegenstanders VV Berkdijk

Zuid 1 5F ZO

Be Ready, White Boys The, Jan van Arckel, Hurwenen, Alem, Hardinxveld, Drunen FC
VV Berkdijk, Elshout SC, RKKSV, Dussense Boys ,HHC ´09

Hek bij Moller moet vandalen weren

KAATSHEUVEL - Het Dr. Mollercollege in Kaatsheuvel wil een eind maken aan de vernielingen aan het gebouw.

Ook aan de kant van de Brandsestraat moet daarom een hekwerk komen om vandalen op afstand te houden. Vooral de grote ruiten van het gebouw zijn nogal eens het doelwit. Het nieuwe hek kost zo'n 20.000 euro. De school hoeft niet dit hele bedrag op te hoesten. De gemeente trekt een kleine 5.000 euro uit voor het hek.

Het Dr. Mollercollege heeft aan de voorzijde, aan de Vossenbergselaan, al een hekwerk staan. Bij de Brandsestraat kunnen voorbijgangers wel heel dichtbij het gebouw komen. Omdat de locatie ook nog eens vrij uit het zicht ligt, wordt regelmatig wat vernield. De grote barsten in de ruiten zijn daar het bewijs van.

"Deze plek is gewoon heel moeilijk te controleren", aldus directeur Jean Willems. Vandaar het plan om een hekwerk te plaatsen. "En we denken aan een fraai hek, dat de omgeving zeker niet ontsiert." Hij is ervan overtuigd dat de vernielingen niet het werk zijn van leerlingen. "Deze ruiten zijn met grof geweld geprobeerd in te gooien. Zo'n schade ontstaat niet zomaar. In Kaatsheuvel is eerder een spoor van vernielingen aangericht. De daders zijn waarschijnlijk ook hier langs gekomen."

Tegenstanders DESK nieuwe seizoen

Baronie, Djkse Boys, EVV Echt, Gemert, JVC Cuijk, Meerssen, OJC Rosmalen, OSS / Verbruggen M.S.,Papendrecht, Schijndel / VITAM, UDI '19 / Beter Bed, UNA, Venray

maandag, juli 27, 2009

Overleden...........

Uitzending Netwerk over St.Jozefkerk gemist?

Klik hier voor de complete uitzending van Netwerk. Het item over de St.Jozefkerk is het laatste item. "Het kerkbestuur wilde niet reageren". Jammer, ze hadden nu de kans om eens goed uit te leggen waarom er niets mogelijk is. Een gemiste kans dus!

Andy Schleck wint Ronde van Boxmeer

BOXMEER - De Luxemburger Andy Schleck heeft maandagavond de Ronde van Boxmeer gewonnen. Hij versloeg in de eindsprint Koos Moerenhout uit Welberg. Broer Fränk Schleck finishte op enige afstand als derde.
De eliterijders waren rond half acht gestart en reden 'zo'n 2,5 uur door Boxmeer. Buiten de Luxemburgse broers reed onder anderen Laurens ten Dam mee. Hij eindigde als beste Nederlander op de zestigste plaats in de Tour.

zondag, juli 26, 2009

Autogarage valt ten pooi aan de recessie?

 
Posted by Picasa

Dronken Vlijmenaar in Loon op Zand betrapt

In de nacht van zaterdag op zondag is na een eenzijdig ongeval op de Hoge Steenweg in Loon op Zand een 44-jarige automobilist uit Vlijmen aangehouden.

Rond 00.30 uur verloor de man de macht over het stuur van zijn auto. Uit een ademanalyse (535 ug/l) bleek dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De politie maakt proces-verbaal op.

Oproep Stichting Jeugdpret

Kaatsheuvel - Stichting jeugdpret is een stichting die 5 jaar geleden is opgericht door een kleine groep mensen. Dit jaar staat ook in het teken van het 5 jarig bestaan.

Jeugdpret organiseerd elk jaar een aantal fantastische dagen voor alle kindern van groep 5,6,7 en 8 uit Kaatsheuvel en de Moer. De inschrijvingen hebben plaats gevonden en de kinderen zijn verdeeld.

Wij zijn alleen nog op zoek naar misschien wel JOU! Omdat jeugdpret alleen kan draaien door vrijwilligers, Kunnen wij het niet organiseren zonder jou!

Wij zijn op zoek naar een groepsleiding voor 31 augustus 1,2 en 3 september ( vanaf 18 jaar). samen met een groepje kinderen ga je gezellige spelletjes doen en heel de dag op avontuur. Ook zijn wij hard op zoek die voor ons de jeugdpret song kan inzingen en een leuk melodietje er onder kan zetten!

Alle vrijwilligers worden natuurlijk voor al hun kleinen en grote werk beloond. Op vrijdag na de jeugdpret dagen zal er daarom ook een uitgebreid vrijwilligers feest zijn.
info: http://www.jeugdpret.nl/

Aandacht voor St.Jozefkerk in Netwerk

Morgenavond (maandag 27 juli om 20.25 Nederland 2) zal in NCRV Netwerk een reportage zitten met de naam: “Wat doen we met leegstaande kerken”.
Hierin wordt aandacht besteed aan de herbestemmingsproblematiek van religieuze gebouwen. Stichting STERK is gevraagd haar medewerking te verlenen aan de reportage, de Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel zal hierin dan ook een rol spelen.

Extra informatie:
In NCRV 'Netwerk' aandacht voor de bestemming van Nederlandse kerken. Nederland telt nu nog 4200 kerken. De aankomende 10 jaar zullen zo'n 1200 kerken worden gesloopt of verbouwd tot een nieuwe bestemming zoals een appartementencomplex, disco of moskee. Soms tot grote ontevredenheid van het kerkbestuur, dat een dergelijke herbestemming als een ontheiliging van de kerk ervaart.

Zwaar gewonde bij zwaar ongeval Kasteellaan

Loon op Zand - Bij een eenzijdige aanrijding zondagmorgen in Loon op Zand is een 23-jarige inwoner van die plaats zwaar gewond geraakt. De man raakte met zijn auto rond 03.30 uur op de Kasteellaan vlak bij het kasteel van de weg. Daarbij raakte hij zowel links als rechts van de weg staande bomen.

De klap was zo hard dat de achteras van het voertuig brak en tientallen meters verderop terecht kwam. De man zat bekneld in het voertuigwrak en moest door de brandweer bevrijd worden. Met ernstige inwendige verwondingen en diverse botbreuken werd het slachtoffer naar een ziekenhuis overgebracht

zaterdag, juli 25, 2009

Foto’s vrijwilligerswerk gezocht

Persbericht
Op 20 november 2009 wordt er een groot vrijwilligersevenement georganiseerd voor ca. 1000 vrijwilligers in de Gemeente Loon op Zand. Meer dan5000 vrijwilligers zijn er lokaal actief bij verenigingen, instellingen en stichtingen. Het vrijwilligers-evenement wordt aangeboden door de gemeente, enkele instellingen en het bedrijfsleven; dit als blijk van waardering voor de vele uren die er in gestoken worden ten bate van menig instelling, vereniging of ideëel doel. De organisatie van dit evenement draait op volle toeren. Zo hebben alle verenigingen en instellingen die de gemeente in beeld heeft, hierover al een brief gekregen. Zij werden uitgenodigd om aan te geven hoeveel vrijwilligers in totaal actief zijn binnen hun organisatie en hoeveel vrijwilligers zich ʻwekelijksʼ een dagdeel of meer inzetten. In september wordt aan de respondenten gecommuniceerd, voor hoeveel vrijwilligers zijtoegangskaarten ontvangen. De avond wordt een onvergetelijke en unieke avond,die weer veel gespreks- en brandstof op zal leveren in de vrijwilligerswereld van de gemeente Loon op Zand.

Fotocollectie nog niet compleet
Om de Werft tijdens deze avond ʻaan te kledenʼ met beeldmateriaal over het vrijwilligerswerk, is tevens gevraagd om recente fotoʼs te sturen over het werk en van de vrijwilligers. Een kleine werkgroep, waaronder mensen van de Langstraatse Amateur Smalfilmen Videoclub LAS ʼ79, neemt hierin het voortouw. Een aantal verenigingen gaf hieraan al gehoor; echter er ontbreekt nog menig vereniging of activiteit. De werkgroep wil er graag een mooi beelddocument van maken, dat op 20 november overhandigd gaat worden aan de Heemkundekringen. Vanaf dat moment is ook het vrijwilligersleven in 2009 vastgelegd voor het nageslacht. De werkgroep wil kort na de zomervakantie het historisch document afwerken en roept daarom op om het beeldmateriaal z.s.m. in te leveren. De vrijwilligersorganisaties kunnen hun fotobijdrage op CD / DVD sturen naar Jan in ʼt Groen, Willem de Zwijgerlaan 5, 5171 EW Kaatsheuvel.

Bon op auto’s werkt

Kaatsheuvel – De strengere aanpak van foutparkeerders in het Kaatsheuvelse winkelgebied heeft resultaat. Het aantal overtredingen neemt fors af. Volgens de politie hoeft ze de laatste weken veel minder bonnen uit te schrijven. Inmiddels zijn al wel ruim 310 bekeuringen uitgedeeld aan foutparkeerders. Het strenge toezicht in het winkelgebied gaat voorlopig door. De pakverkeerscontroles zijn op verzoek van gemeente en winkeliers ingevoerd. De campinggasten moeten nog wel wennen aan de regels. “Ze gaan vaak niet bewust de fout in, maar is het gewoon onwetendheid. Daarom blijven we de publiciteit zoeken met deze aanpak en hopen dat de campinggasten ook elkaar op de hoogte brengen”, aldus de politie.

Omwonenden tegen Dorpshart

Het leek donderdagavond wel of de meerderheid van het opgekomen publiek uit omwonenden bestond. Dat er door het college nog flinke hobbels te nemen zijn bleek uit diverse insprekers. Vooral het Carré met zijn hoge wanden lijkt voor de omwonenden onacceptabel te zijn. Eén inspreker legde de zwarte Piet duidelijk bij het CDA: “Op onze stem hoeft U bij de volgende verkiezingen niet te rekenen”, zei een inspreker, die boven de chinees aan de Nieuwe Markt woont. Bewoners van de Lievekenshoek maken zich grote zorgen over de te verwachten overlast van de woningen of horecagelegenheden aan de noordzijde. De gemeenteraad vroeg het college de omwonenden bij de architectuur en besluitvorming te betrekken. Het is nog maar de vraag of dit voldoende is voor de omwonenden.

Miljoenendans

Het was een historische avond in Kaatsheuvel. CDA-wethouder Hans Waijers zei het donderdag niet zonder trots. 23 Juli gaat vooraan een belangrijke datum worden in de Kaatsheuvelse geschiedenis. Een politieke meerderheid stemde in met de ambitieuze plannen voor het Bruisend Dorpshart en dis mag de combinatie Heijmans Vastgoed, Propers Stok en WSG het nieuwe dorpshart gaan bouwen. Als het aan Waijers ligt verdwijnt de scepsis onder de bevolking nu snel. Het Bruisend Dorpshart komt er na al die jaren van discussie en plannenmakerij. En terecht. Het saaie Marktplein schreeuwt om een metamorfose.
Toch kan de vreugde over het raadsbesluit niet verhullen dat de gemeente Loon op Zand zich in een onzeker financieel avontuur stort. Met een gemeentelijke bijdrage van 17,5 miljoen euro met het lukken om de plannen te realiseren, concludeert het college, na een stevig gegoochel met cijfers. Dat is al 7 miljoen meer dan ooit de afspraak was. En keiharde garanties dat het voor 17,5 miljoen gaat lukken, kan het college niet geven. De ongetwijfeld pittige onderhandelingen met bouwer Heijmans over mogelijke bezuinigingen komen nog. Verder rekent het college zich rijk met nog niet verkregen subsidies en inkomsten uit een bouwplan (Sweensstraat-West) dat nog een lange weg te gaan heeft.
Kosten van megaprojecten lopen wel vaker uit de klauwen, zo leert de ervaring. En Loon op Zand heeft toch al geen beste reputatie als het gaat om kostenramingen. Het college kan zich in elk geval geen grote financiële miskleun permitteren. De discussie over architectuur van het nieuwe dorpscentrum wordt al lastig genoeg. Met forse kostenoverschrijdingen keert de scepsis over het Dorpshart weer terug. Het besluit op 23 juli 2009 mag geen historische vergissing worden.

vrijdag, juli 24, 2009

Voor iedereen die met vakantie gaat........


Een prettige vakantie en gezond weer terug.
Heeft U behoefte aan nieuws uit Kaatsheuvel? Wij blijven actueel. Goede reis!

Casade koopt grond Willibrordusstraat


Casade hoopt eind dit jaar te starten met de bouw van appartementencomplex
Kaatsheuvel - Casade Woondiensten heeft het voormalige fabrieksterrein aan de Willibrodusstraat in Loon op Zand aangekocht. De grond was in eigendom van de gemeente Loon op Zand. Gistermiddag ondertekenden wethouder Hans Waijers (CDA) en directeur Ad Gruijters van Casade de koopovereenkomst. Op het voormalige fabrieksterrein van Nunorm, dat begin 1980 gesloopt werd, wil Casade 16 appartementen voor senioren (55-plussers), 9 rijtjeswoningen (KoopGarant) en 8 sociale huurwoningen bouwen. “Dit is een historische dag”aldus wethouder hans Waijers. Volgens hem hebben de voorbereidingen zolang geduurd omdat de grond zwaar verontreinigd was. Om de ontwikkeling mogelijk te maken, loopt momenteel een ruimtelijke ordeningsprocedure om de huidige bestemming industrieterrein te wijzigen in woningbouw. De omwonenden van het plangebied zijn woensdagavond tijdens een inloopavond in de Wetering bijgepraat over de ontwikkelingen en procedures. Met de koopovereenkomst zetten gemeente Loon op Zand en Casade Woondiensten een flinke stap in de uitvoering van hun wederzijdse prestatieafspraken om 700 woningen te realiseren in de gemeente Loon op Zand. Naast de verkoop van het terrein aan de Willibrodusstraat heeft de gemeente van Casade vier woningen aan de Huygenstraat (tegenover de Werft) aangekocht. De gemeente heeft de grond nodig voor de realisatie van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel.

Raad geeft groen licht voor "Bruisend Dorpshart"

Kaatsheuvel - Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de plannen van het Bruisend Dorpshart. Alleen de PvdA en GroenLinks stemde tegen. Na het besluit van de raad kan de gemeente de gunning van Heijmans Vastgoed, Proper Stock en WSG gaan ondertekenenen. Het totale plan kost de gemeente 17,5 miljoen euro. Ad van Laarhoven (Gemeneetebelangen) probeerde Peter Flohr (PvdA) om te praten. Maar de socialisten wilde meer financiele zekerheid en uitstel van het besluit. De raadszaal was metname gevuld met omwonende die tegen het huidig plan zijn. Vooral de hoogste van het Carre is voor velen een breekpunt. De politiek wil de omwonenden betrekken bij de besluitvorming. Maar de huidige plannen zullen volgens het bodbook uigevoerd worden. Morgen meer........

donderdag, juli 23, 2009

Off topic: Gratis op safari in Tilburg

De KNVB biedt degenen die begin volgende maand geen vakantie vieren in het buitenland, een gratis uitstapje naar de OranjeLeeuwinnen aan. Zaterdag 8 augustus speelt de ploeg van bondscoach Vera Pauw in het Koning Willem II Stadion een oefeninterland tegen Polen. De aftrap in Tilburg is om 19.00 uur. De deuren van het stadion openen om 17.30 uur. Dit is tevens de laatste mogelijkheid om de Oranjevrouwen op Nederlandse bodem aan het werk te zien. Alvorens de selectie op 18 augustus afreist naar Finland om voor het eerst in de geschiedenis aan het Europees kampioenschap deel te nemen, speelt Oranje nog een oefenduel met en in Rusland op donderdag 13 augustus.

woensdag, juli 22, 2009

Historische dag voor onze gemeente?


Het kan donderdag een historische dag worden voor onze gemeente. Ik weet nog als de dag van gisteren dat wethouder Ad Moonen het plan voor het nieuwe dorpshart lanceerde. Nu, ruim tien jaar later, neemt de gemeenteraad het besluit voor een nieuw dorpshart.

Of het ooit zal gaan bruisen is de vraag, maar alles overziend denk ik dat de raad morgenavond 'ja' gaat zeggen tegen de plannen die de gemeente 17,5 miljoen gaan kosten. Als is op het weblog van Peter Flohr kijk, dan heeft het college nog ergens een potje gevonden.


De gevolgen van dit voorstel kan ik niet overzien. Het college was immers van plan om geld te gaan lenen voor het tekort van een slordige 10 miljoen en de reserves niet aan te tasten. Geld lenen zou goedkoper zijn dan eigen middelen erin te steken. De financiele vondst van het college is verrassend te noemen. Als je de koppen telt, dan is er maar een conclusie mogelijk. En dat is dat de plannen doorgaan. GroenLinks en de PvdA zullen alles in de strijd gooien om het definitief besluit nog even uit te stellen, maar ik geloof niet dat de coalitie daar oren naar heeft. Kaatsheuvel krijgt dan dus toch een nieuw dorpshart. Nogmaals, of het ooit zal bruisen is de vraag. De tijd zal het leren. Wethouder Hans Waijers (CDA) zal dan in elk geval de geschiedenis ingaan als de wethouder van het BRUISEND DORPSHART.

dinsdag, juli 21, 2009

Erepenning in goud voor Ria van Hoek


Afvaardiging gemeente bezoekt burgemeester

Vanmiddag heeft een afvaardiging van de gemeente Loon op Zand een bezoek gebracht aan burgemeester Ria van Hoek – Martens. Geplande afscheidsbijeenkomsten in juli zijn om gezondheidsredenen uitgesteld tot het najaar. Toch wilde het college nog voor de zomer haar erkentelijkheid voor Ria van Hoek aan haar kenbaar maken. Samen met enkele raadsleden, burgers en medewerkers heeft het college van B&W daarom Ria van Hoek bezocht. Bij deze gelegenheid is haar de Gemeentelijke Erepenning in Goud uitgereikt.

Waardering
De Gemeentelijke Erepenning in Goud is aan Ria van Hoek – Martens uitgereikt:
als blijk van waardering voor haar zeer grote verdiensten als bestuurder en de betrokken en inspirerende wijze waarop zij haar bestuurlijk leiderschap voor de gemeente en inwoners vorm en inhoud geeft.

Afvaardiging
Naast de wnd. burgemeester en wethouders waren de raadsleden Loes Heijs-Schouten (Gemeentebelangen), Elly de Kort-Beljaars (CDA) en Jacky Smit-van Gijsel (VVD) bij deze gelegenheid aanwezig. De betrokkenheid van de inwoners van de drie kerndorpen werd overgebracht door Albert Megens (Kaatsheuvel), Letty Haen (Loon op Zand) en Corrie van Os (De Moer).

Burgemeester Ria van Hoek heeft aangegeven blij verrast te zijn met het bezoek en de getoonde waardering.

Cameratoezicht in winkelgebied Kaatsheuvel

Op initiatief van werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen is besloten dat er cameratoezicht komt in het winkelgebied van Kaatsheuvel. De waarnemend burgemeester van de gemeente Loon op Zand en de Officier van Justitie hebben toestemming gegeven om de camera’s te plaatsen.

In het winkelgebied van Kaatsheuvel en op de Nieuwe Markt vinden regelmatig vernielingen plaats. De gemeente, politie en de ondernemers hopen door middel van het cameratoezicht de overlast te kunnen verminderen. Een tijdelijke opstelling van camera’s op de Nieuwe Markt bleek succesvol.

Eerder dit jaar besloot de burgemeester al om cameratoezicht te realiseren op bedrijventerrein De Kets. Deze camera’s zullen naar verwachting nog deze maand in gebruik worden genomen.

Alternatief Carré, kansrijk of kansloos

Kaatsheuvel – Nog een paar dagen heeft PvdA-fractievoorzitter Peter Flohr om andere partijen warm te krijgen voor het plan van een gemeenschapshuis in Kaatsheuvel. Zijn partij legt zich nog niet neer bij de huidige plannen voor het Bruisend Dorpshart.

Wethouder Hans Waijers (CDA) spreekt van een sympathiek idee van de PvdA. “Maar plannen moeten ook een beetje realistisch gehalte hebben. Daar schort het hier aan”, stelt hij desgevraagd. “Het komt een beetje laat. We hebben net de Europese aanbesteding van het project achter de rug. Als het plan nu helemaal omgegooid wordt, kan de hele procedure opnieuw. We zijn dan waarschijnlijk weer een paar jaar verder voordat iets met het Bruisend Dorpshart gebeurt.”

Flohr vindt de huidige plannen voor het Kaatsheuvelse dorpshart veel te duur. De gemeenschappelijke bijdrage komt nu uit op zo’n 17,5 miljoen euro. Dat is zo’n 7 miljoen euro meer dan ooit de afspraak was.

Flohr stelt voor om de bouw van het multifunctioneel centrum het carré te schrappen en de functies op te nemen in een groter gemeentehuis: Het huis van de gemeenschap. Daarin moet plek zijn voor ambtenaren, horeca, vergaderruimtes en grotere en kleine ruimten voor bijeenkomsten. Grotere uitvoeringen en theatervoorstellingen kunnen dan in de toekomstige evenementen- en sporthal aan de rand van Kaatsheuvel worden gehouden.

“Het huis van de gemeenschap wordt een levendig ontmoetingscentrum, overdag voor de gemeentewinkel en ’s avonds voor de inwoners”, aldus Flohr, die zijn ideeën flink promoot op zijn weblog. De bibliotheek en de VVV krijgen in zijn plannen een plek in de oude brandweerkazerne. Volgens de PvdAér zijn de ideeën voor een Gemeenschapshuis zeker niet nieuw. “Gemeentebelangen kwam in 2007 ook met het idee voor een combinatie van gemeentehuis en theater in Kaatsheuvel”.

Flohr vindt niet dat het te laat om plannen om te gooien. “Op advies van Heijmans Vastgoed, Proper Stock en WSG is nu gekozen voor voor nieuwbouw in plaats van uitbreiding van het gemeentehuis Dat is ook een flinke aanpassing. “Waarom gaan we dan niet nog wat verder?” Donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen voor het Bruisend Dorpshart.
Bron: BD/MK`
.
Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.

maandag, juli 20, 2009

Vrijwillige brandweer Kaatsheuvel heeft ook nog tijd voor sociale zaken

Er is een buurtfeest ergens in Kaatsheuvel en de brandweer heeft ook nog tijd om even langs te komen voor de kleintjes. Maar niet alleen de kleintjes genoten zoals U kunt zien. De zus van de webmaster, (Hetty) vermaakte zich prima. Bedankt jongens!

Efteling draait goed en investeert flink

KAATSHEUVEL – De economische recessie heeft nog geen vat gekregen op attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel. Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar passeerden al een kwart meer bezoekers de kassa. Daarnaast investeert de Efteling het komend jaar in totaal 50 miljoen euro in het park. Aldus Efteling-directeur Bart de Boer .

De 50 miljoen euro worden geïnvesteerd in het Raveleijn, een nieuwe attractie ’Joris en de Draak’ en het sprookje de Sprookjesboom dat een plaats krijgt in het Sprookjesbos. De attractie ’Joris en de Draak’ wordt een dubbele racer-achtbaan die de opvolger wordt van de huidige houten achtbaan Pegasus. Net als de Sprookjesboom, waar kinderen een praatje met de boom kunnen maken, is de attractie vanaf 2010 in gebruik.

Het Raveleijn wordt een middeleeuws stadsaanzicht waar een openluchttheater tegenaan is gevestigd. Het is de bedoeling dat vanaf 2011 vijf keer per dag een spectaculaire show wordt opgevoerd. Aan de achterzijde komt het nieuwe kantoor van de Efteling dat al dit najaar in gebruik wordt genomen.

zondag, juli 19, 2009

18-jarige vlucht voor politie en ramt mast

KAATSHEUVEL - Een 18-jarige Kaatsheuvelnaar negeerde zaterdag bij de Smeelelaan in Waalwijk een stopteken van de politie. Later bleek waarom: hij had geen rijbewijs. De bestuurder vluchtte met zijn auto over het fietspad, negeerde een rood verkeerslicht en kwam op de kruising Putstraat-Victoriestraat tot stilstand tegen een lichtmast. Hij stapte uit en zette het op een lopen. Op de Poolsestraat werd de man aangehouden. De auto is weggetakeld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandweer voor ongeval beknelling Meer 8

Om 18:03 werd de brandweer van Kaatsheuvel gealarmeerd voor ongeval beknelling aan Meer 8 in Kaatsheuvel. Wat bleek: een kind zat met zijn voetje bekneld in zijn skelter. De brandweer heeft het kind met behulp van een spreider bevrijdt uit zijn benarde situatie. Het kind is met de ouders naar het ziekenhuis voor nadere controle.

Sfeerimpressie Pasar Malam op het parkeerterrein van de Werft

Emotioneel afscheid Henk Vastre als voorzitter van Prins Maurits

Kaatsheuvel - Omringt door ouders, vrienden en bekenden en de leden heeft vanmorgen (zondag) Henk Vastre na twintig jaar de voorzittershamer van gehandicaptendrumband Prins Maurits overgedragen aan Angel de Nijs. Henk werd toegesproken door Harrie Hens (kapelaan) en kreeg uit handen van het bestuur het door Potters gemaakte logo van de band cadeau. In een emotionele toespraak zei Henk dat hij een paar jaar geleden al van plan was om te stoppen maar dat hij door zijn ziekte het besluit nu had moeten nemen. Henk blijft gelukkig als bestuurslid verbonden aan de club. Namens het gemeentebestuur was wethouder Wim Aussems aanwezig.

zaterdag, juli 18, 2009

Efteling bouwt racer-achtbaan Joris en de Draak

Efteling bouwt racer-achtbaan Joris en de Draak

KAATSHEUVEL - De Efteling breekt de houten achtbaan Pegasus af. Komende zomer zal die vervangen zijn door een nieuwe attractie: Joris en de Draak. Dat heeft directievoorzitter Bart de Boer bekendgemaakt. Het gaat om een dubbele houten ‘racer-achtbaan’.

Zeventienhonderd gasten per uur worden in de attractie verdeeld over twee treinen. Die zijn vormgegeven als ‘strijdwagens’ die op gescheiden banen tegen elkaar racen.

Het attractiepark in Kaatsheuvel bouwt intussen ook aan Raveleijn, ‘een magische stad’. Het is een stadsdecor in eeuwenoude stijl dat geschikt is voor thema-arrangementen en openluchtshows.


De Efteling heeft dit seizoen tot nu toe 25 procent meer bezoekers geteld dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens directievoorzitter Bart de Boer is dat een meevaller. Hij voorspelde in het voorjaar dat het attractiepark geen last zou hebben van de recessie. ,,Eerlijk gezegd deed ik dat toen met de vingers gekruist op de rug’’, erkende hij zaterdag. Het park investeert komend jaar 50 miljoen euro.

Discussieavond Dorpshart

Er zijn omstandigheden waarin je verstek moet laten gaan. Jammer genoeg was ik donderdagavond elders. Deze keer maar even uitwijken naar een collega logger.Klik hier.....om het verhaal te lezen.
.
Discussieer hier mee over dit onderwerp.. Eenmalige Registratie is nodig

Grote vraag naar biobakje

Kaatsheuvel – Rond de 2.000 huishoudens in de gemeente Loon op Zand krijgen op eigen verzoek een gratis biobakje voor in de keuken. Tot begin deze week konden inwoners zich melden voor zo’n bakje waarin ze het kleine groenafval kunnen deponeren. Volgens een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand is de vraag naar het biobakje groter dan oorspronkelijk verwacht.

Eerder zou Loon op Zand alle ruim 9.300 huishoudens in de gemeente een biobakje geven. Maar daar heeft het college van burgemeester en wethouders toch vanaf gezien. Wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen, afvalbeleid) uitte al eerder zijn twijfels over het nut van een investering in de biobakjes, ook al met het oog op de oplopende kosten van de invoering van het nieuwe afvalstoffenbeleid. Volgens wethouder Broeders worden dit soort biobakjes bovendien in de dagelijkse praktijk vaak gebruikt als ‘veredelde spijkerdoosjes’ en dus niet om groenafval in te doen. Wat de 2.000 bakjes de gemeente nu gaan kosten is niet bekend.

vrijdag, juli 17, 2009

Waijers is toe aan besluitvorming

Wethouder Hans Waijers (CDA) is toe aan de besluitvorming van het Bruisend Dorpshart. Jacky Smit van de VVD bracht dat treffend in beeld. Maar niet alleen de wethouder is eraan toe, maar heel Kaatsheuvel. Volgende week gaat dan toch de kogel door de kerk. We krijgen een dorpshart. Of het zal bruisen zullen we af moeten wachten. Maar een ding is zeker, na donderdagdagavond zit Hans Waijers er heel wat frisser bij. Of er moet nog een financieel addertje onder het gras zitten.............


Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.

Off topic: Kermisgek Lauran Wijffels krijgt Piet Maes-prijs

TILBURG - Brabants Dagblad-journalist en kermisgek Lauran Wijffels heeft gisteren de Piet Maes-prijs gekregen.

De onderscheiding voor belangeloze verdiensten werd voor het vierde jaar uitgereikt. De geboren en getogen Tilburger is al zijn hele leven 'besmet' met het kermisvirus en geldt dan ook als deskundige. Hij schreef ook diverse boeken over zijn favoriete volksfeest. Wijffels dacht dat hij voor de krant een stukje moest schrijven en werd compleet overrompeld toen hij zelf naar voren werd geroepen.

Commentaar: Proficiat Lauran!

Burenruzie eindigt in aanhouding

Een burenruzie is donderdagavond geëindigd in de aanhouding van een 55-jarige inwoner van Kaatsheuvel. De man kreeg het aan de stok met zijn 53-jarige buurman. Het tweetal leeft al langere tijd met elkaar in onmin. Rond 22.00 uur ontstond er een handgemeen en sloeg de 55-jarige man zijn buurman, nadat die volgens hem met zijn auto tegen hem was aangereden. De verdachte is meegenomen naar het bureau; na verhoor is hij heengezonden

Ambulancebroeder draagt jongen de bossen uit

KAATSHEUVEL - Vlakbij de Roestelberg, aan de rand van de duinen, moest een ambulancebroeder donderdagmiddag een jongen de bossen uitdragen. De knul was uit een boom gevallen.

Dit weekend Pasar Malam bij de Werft

Op zaterdag 18 en zondag 19 juli 2009 wordt er bij de Werft te Kaatsheuvel een Asian Fair gehouden. Deze Asian Fair ( Pasar Malam ) is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de Oosters/Aziatische cultuur, gewoontes en producten.

Wat is er te zien:
Diverse Aziatische snuisterijen, oosterse kleding, kruiden en specerijen, sieraden en mineralen, balsems, tropisch fruit. Natuurlijk is dit nog niet alles want er valt ook diverse houtsnijwerken en hand gemaakte kunstobjecten te bewonderen. Ook zijn er massageartikelen en handycrafts. Zoals het hoort op een Asian Fair kunt u heerlijk oosterse hapjes proeven en u te goed doen aan een heerlijke oosterse maaltijd. Tijdens de fair zullen er een tweetal restaurants aanwezig zijn en een gezellige bar.

Op zaterdag zal er muziek te horen zijn van het orkest JF Selection op zondag is de muzikale verzorging in handen van het orkest Deja Vu. Ook zal op beide dagen zager/presentator/entertainer Humphry Gray te horen en te zien zijn.

De Asian Fair is op zaterdag geopend van 13.00 tot 23.30 uur en op zondag van 12.30 tot 20.30 uur. De entree bedraagt voor volwassenen € 4,-. Kinderen tot 10 jaar en 65+ betalen 2,50. Locatie: parkeerterrein De Werft

Vrees ‘schade’ dorpshart

Kaatsheuvel – De bouw van het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel maakt veel woningen in de directe omgeving minder waard. Die vrees leeft bij een flinke groep omwonenden. Zo wordt bijvoorbeeld gewezen op het verlies van privacy en uitzicht. Ze sluiten eventuele planschade niet uit, zo bleek gisteravond bij de discussiemarkt over het Bruisend Dorpshart. De informatieavond in het gemeentehuis trok enkele tientallen bezoekers, die nieuwsgierig waren naar de plannen voor het centrum van Kaatsheuvel. Volgende week donderdag neemt de raad een belangrijk besluit over de plannen. De kans dat een meerderheid volgende week ja zegt tegen de voorstellen lijkt groot. De omvang van het carré ligt nog gevoelig net als het parkeren bij het nieuwe dorpshart. Vooralsnog lijken CDA en Gemeentebelangen ja te zeggen waardoor de plannen definitief door zullen gaan.

donderdag, juli 16, 2009

licht gewonden bij aanrijding Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel

Rond kwart over vijf nwam bij de meldkamer van de ambulance en politie een melding binnen van een aanrijding tussen een scooter en een fietser op de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel. De aanrijding vond plaats op de Zuidhollandsedijk thv de Cappelsestraat. De beide bestuurders raakte licht gewond. De vrouw die op de fiets zat is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de scooter een jongeman raakte licht gewond aan zijn voet. Bron: 112Kaatsheuvel

Politie ontdekt hennepkwekerij in Oosterhout: vier aanhoudingen

OOSTERHOUT: In een bedrijfspand aan de Dukaatstraat heeft de politie deze week een hennepkwekerij ontdekt. Op basis van verkregen informatie vielen agenten binnen en troffen 624 planten en bijbehorende apparatuur aan. Er werden vier mannen aangehouden: een 58-jarige Tilburger die het pand huurt, twee Kaatsheuvelnaren van 39 en 44 jaar en een 48-jarige Waalwijker. Het viertal is meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld. De hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Nu ook zomerse vrijdagen in de Efteling

KAATSHEUVEL - De Efteling breidt de Zeven Mijls Zomer uit. Naast de zeven zaterdagen waarop het park ook 's avonds open is, zijn er nu ook zes 'zomerse' vrijdagen gepland.

Ook op deze vrijdagen is het park tot 21.00 uur open en zijn er allerlei optredens.

De eerste zomerse vrijdag is op 24 juli. Dan treden Lisa, Amy & Shelly op. Deze meiden wonnen dit jaar het Junior Songfestival. Een week later, op 31 juli, komt Jim naar de Efteling. Nick & Simon zijn op vrijdag 7 augustus te gast en de meidengroep KUS treedt de 14e op. Vrijdag 21 augustus kunnen bezoekers naar optreden van Thomas Berge en op de laatste zomerse vrijdag (28 augustus) staat Whatever (X-Factor 2009) op het programma.

Alle artiesten treden twee keer per dag op, om 15.00 en om 18.00 uur. Dit alles gebeurt op de Speelweide. Ieder optreden begint met het Efteling Sprookjespopconcert, met de meest bekende sprookjesfiguren. Daarna is een uitvoering met liedjes van TiTa Tovenaar.

Voor de zaterdagavonden zijn onder anderen René Froger, Lee Towers, Gerard Joling, en Trijntje Oosterhuis geprogrammeerd.

Links Loon vindt elkaar

De Loonse afdelingen van de PvdA en GroenLinks onderzoeken of zij in maart 2010 met één lijst de gemeenteraadsverkiezingen in gaan. Dinsdagavond gingen de leden van beide partijen, die op verschillende locaties vergaderde, akkoord met het voorstel van de fracties. “We kunnen nu aan de slag om onze plannen verder uit te werken”, aldus de fractievoorzitter Peter Flohr van de PvdA.

Naast de twee oppositiepartijen die in de Loonse gemeenteraad vertegenwoordigd zijn, zijn ook D66 en de SP uitgenodigd om mee te doen. Locale D66-ers hebben hierop positief gereageerd. Ook de plaatselijk SP staat er positief tegenover. Door bundeling van krachten willen de partijen de versnippering op lokaal niveau tegengaan.

Volgens de PvdA en GL neemt een ‘spartelend’ gemeentebestuur teveel hooi op haar vork en kan ze haar plannen niet waar maken. Ook blijken ze niet in staat zijn om goed te kunnen communiceren met de burgers en schuiven ze problemen voor zich uit en ruziën ze over de financiën. Als voorbeeld noemen PvdA en GL de invoering van het afvalstoffensysteem, de overgang van Triangel naar de Twern, het accommodatiebeleid en de vele communicatiestoornissen met de inwoners en de ambtelijke organisatie, die het alleen kan bijbenen met hulp van veel externe krachten. Een ander breekpunt is het Bruisend Dorpshart.

Peter Flohr (PvdA): “Van de oorspronkelijke uitgangspunten voor is weinig over, en het bidbook is niet meer datgene waar met veel moeite instemming aan is gegeven. De tekorten lopen met miljoenen op een meerderheid in de gemeenteraad overschrijdt vrolijk eerder vastgestelde financiële grenzen, waardoor de komende jaren ten onrechte een veel groter beroep gedaan zal moeten worden op de inwoners. Ook zullen andere belangrijke projecten niet gerealiseerd kunnen worden”.

Voor de kiezers moet de samenwerking de keuze bij de gemeenteraadsverkiezing gemakkelijker maken: Eén progressieve combinatie óf één van de andere traditionele partijen. Volgens de (oppositie)partijen moet de hegemonie van de grootste coalitiepartijen van de laatste veertig jaar doorbroken worden. “Een duidelijker en meer vooruitstrevende koers voor de gemeente Loon op Zand”, is het devies. Daarnaast vinden ze dat ze samen sterker staan en er daardoor kansen ontstaan om het gemeentelijk beleid te veranderen.

Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.

woensdag, juli 15, 2009

Storing bij de krant

Door een ernistige storing bi het Brabants Dagblad hebben de lezers een 'doodkrant'gekregen. Inmiddels is de storing opgelost en wordt er hard gewerkt om het nieuws van gisteren op de parina te krijgen

dinsdag, juli 14, 2009

Een gewonde bij botsing Europalaan Kaatsheuvel

Rond 14:30 heeft er op de Europalaan in Kaatsheuvel een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Bij het ongeval raakte een vrouw gewond. De gewonde vrouw is met vermoedelijk rug en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de beide auto's is groot. Het ongeval trok veel bekijks. Een takelbedrijf heeft de beide auto's getakeld. De gemeente heeft daarna het wegdek gereinigd.

Raadslid Kees Span niet bij besluitvorming Dorpshart

Raadslid Span wil schijn van belangenverstrengeling voorkomen

Kaatsheuvel – Raadslid Kees Span (Gemeentebelangen) zal volgens eigen zeggen niet deelnemen aan de raadsvergadering van 23 juli waarin de gemeenteraad een besluit neemt over de gunning van het Bruisend Dorpshart. Span heeft besloten niet bij de vergadering te zijn om iedere vorm van discussie omtrent de schijn van belangenverstrengeling uit te sluiten.

De raad beslist 23 juli of het project gegund wordt aan de combinatie Heijmans Vastgoed, Proper Stok en Woningstichting Geertruidenberg. Van de laatstgenoemde is de vader van raadslid Span directeur.

Burgercommissielid Rolf Baarda (GroenLinks) stelde vorige week aan waarnemend burgemeester Wim Luijendijk vragen over de positie van Span. Baarda zegt zich zeer geërgerd te hebben aan het optreden Span tijdens de raadsbrede commissievergadering. “Ik vind het niet kies dat iemand zich in het politieke debat mengt als hij zo dicht op de zakelijke belangen van een familielid zit. Dit komt de geloofwaardigheid van de politiek zeker niet ten goede. Zelf had ik, om mijn integriteit te bewijzen, in zijn geval op de publieke tribune plaatsgenomen, maar zeker niet (kortstondig) het woord gevoerd”, aldus Baarda.

Volgens hem had hijzelf, of de voorzitter van de commissie, Loes Heijs (GB) Span daar zelf op moeten wijzen. “Nu dit niet is gebeurd, lijkt het mij juist als voor 23 juli Kees Span in het belang van de besluitvorming op zijn kwetsbare positie gewezen wordt”, schrijft Baarda aan de burgemeester.

Volgens hem heeft de burgemeester hem van de integriteit van Span overtuigd. “Daar heb ik dus geen twijfels over”. Wel vindt dat hij Span de schijn van belangenverstrengeling tegen heeft. En daar moet hij dan naar handelen en zich dus zichtbaar terugtrekken uit het debat”.

Volgens Span jr. heeft hij zijn beslissing al genomen vóór de raadsbrede commissievergadering over het Bruisend Dorpshart van afgelopen donderdag,9 juli. Hij heeft inmiddels de gemeenteraad op de hoogte gesteld van zijn beslissing. De PvdA en GroenLinks lieten vorige week al weten tegen te stemmen.

Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.

maandag, juli 13, 2009

Off Topic: Je zult het maar meemaken...........

Discussiemarkt Bruisend Dorpshart



Kaatsheuvel - Er is de afgelopen tijd veel over gesproken en geschreven, maar op 23 juli neemt de raad een besluit over het Bruisend Dorpshart. Tijd om nog een keer om de tafel te gaan zitten met de bewoners om te horen en te praten over wat zij van de plannen vinden.

“Gebruik de sfeer van de oude stijl en voeg nieuwbouw toe”
“Ik wil ergens lekker zitten op een terrasje, waar ik mijn vrienden kan ontmoeten.”
“Geen kinderkopjes als bestrating, maar wel een tegel met een egaal oppervlak.”

Dit zijn enkele opmerkingen die in voorgaande jaren door verschillende doelgroepen genoemd zijn.

De gemeenteraad en het college van B&W wil graag uw mening horen, voordat de raad op 23 juli definitief een besluit neemt over het Bruisend Dorpshart.

Graag nodigen wij u dan ook uit voor de discussiemarkt Bruisend Dorpshart. Deze vindt plaats op 16 juli 2009 vanaf 19.30 uur in het gemeentekantoor, Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel. Bron: website gemeente Loon op Zand.

Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.

Ingekomen:



Afgelopen weekeinde heeft er bij Manege Pullens wederom een succesvol en goed georganiseerd paardensportevenement plaatsgevonden.
Zoals altijd waren er goede en ruime parkeervoorzieningen getroffen voor toeschouwers en deelnemers en zijn alle benodigde vergunningen
in orde in dit legale manegebedrijf / pensionstalling.

Discussieer mee over Kaatsheuvel op fourm

Per zaterdag ben ik een discussieforum geopend waarop iedereen zijn mening kan geven. Discussieer hier mee. Een eenmalige registratie is nodig. De beheerder ziet echter geen emailadressen. Die blijven dus ook voor mij geheim. Wilt U op een van de onderwerpen reageren klik dan op "nieuw onderwerp".

zondag, juli 12, 2009

Jongen mishandeld in Efteling

KAATSHEUVEL - Drie 16-jarige jongens uit Geffen, Elst en Groesbeek zijn vrijdagmiddag aangehouden voor het mishandelen van een 14-jarige jongen uit Middelburg in de Efteling in Kaatsheuvel.
Het slachtoffer werd bij zijn keel gepakt, met gebalde vuisten in het gezicht geslagen en geschopt. De verdachten waren met hun school op bezoek bij het pretpark. Het slachtoffer had de jongens aangekeken, en dat stond het drietal niet aan. De verdachten lokten een ruzie uit, waarna de jongen uit Middelburg werd mishandeld. Medewerkers van de Efteling hebben de drie verdachten aangehouden en overgedragen aan de politie.

Ruim bedrag voor Voedselbank

Kaatsheuvel – De fietstocht van EHBO vereniging Damiaan heeft ruim 3.200 euro opgebracht voor de voedselbank. Ondanks het slechte weer reden zo’n 400 fietsers mee aan de tocht. Volgens voorzitter Maarten Dullaert kan de Voedselbank ruim twee jaar vooruit met het ingezamelde geld. Naast een geldbedrag hadden fietsers zes kratten lang houdbaar voedsel meegebracht naar de start. De Voedselbank die nu nog in de oude brandweerkazerne gehuisvest is moet door de ontwikkelingen van het Dorpshart op zoek naar een nieuwe locatie.

zaterdag, juli 11, 2009

Flower power (wendy's bloemenstalletje)

Het klinkt haast liefelijk: bloemenstrijd. Maar van love and peace was de afgelopen weken niet veel sprake bij de bloemenkinderen van grootgrutter Jumbo in Kaats¬heuvel.
Zij toonden hun flower power en wistenWendy Ma¬ton en haar bloemenstal te verjagen van de plek die ze sinds kort bezette bij winkelcentrum de Hoofdpoort. Simpelweg door boeketten bloemen tegen superlage prijzen te verkopen.

Buiten de eigen supermarkt, vlakbij het bloemenstalletje van Maton. Ik bedoel maar: wat kun je tegenwoordig nog voor een euro kopen? Geen bos bloemen. Behalve dan bij de Jumbo in Kaatsheuvel als die per se een concurrent weg wil pesten.

Natuurlijk, Jumbo betaalt een stevige prijs voor zijn plek in de Hoofdpoort. En de uitbaatster van een bloemenstal heeft veel minder kosten, maar profiteert wel van het vele publiek dat de grote winkelbedrijven naar de Hoofdpoort lokken. Maar om dan met een kanon op een kleine ondernemer te schieten, want zo mag je die ene euro toch wel betitelen, komt op mij wel erg drastisch over. Onsympathiek zelfs.

Het grootkapitaal is natuurlijk een kleine ondernemer de baas. Wendy Maton heeft haar vergunning ingele¬verd bij de gemeente. Ze kan de concurrentie niet aan. En niet al¬leen financieel. Goliath heeft David verslagen.

De lokale Jumbouitbater ziet niets kwaads in zijn handelswijze. Zijn concern biedt nu eenmaal de laagste-prijsgarantie. Tja, zo kun je het zien. Gaat Jumbo nu ook een pak waspoeder voor een euro weggeven als die bij Albert Heijn een paar dub¬beltjes goedkoper is? En verlaagt Jumbo in Kaatsheuvel de prijs van elk product dat de plaatselijke bakker en slager iets goedkoper verkopen ook tot een euro? Als dat zo is, dan zal Wendy Maton niet de enige kleine zelfstandige zijn die het loodje legt in het sprookjesdorp.

Vanwege deze affaire moest ik denken aan een artikel dat ik jaren geleden met een collega maakte over de pas geopende Jumbo inWaalwijk. Die ging ook toen al prat op zijn lage prijzen. We namen de proef op de som en vergeleken een aantal gelij¬ke artikelen bij Jumbo en Albert Heijn, die tegenover Jumbo is gevestigd. Uit die vergelijking kwam Jumbo goed tevoorschijn.

Toch was een van de topmensen van het concern ongelukkig met ons verhaal. We hadden namelijk ook een Jumbo-filiaal in Tilburg bij ons onderzoekje betrokken. En wat bleek: die supermarkt bleek goedkoper dan die in Waalwijk.

De mevrouw in het hoofdkantoor vond het helemaal niet leuk dat wij bloot¬legden dat de Jumbo goedkoper was dan de Jumbo. Ze trok alle registers open, tot tranen toe. Een beetje slechte verliezer vonden we haar wel.

Zoals ik Jumbo nu een beetje een slechte winnaar vind.

Column Johan van Grinsven Brabants Dagblad

Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.

Discussieer mee over Kaatsheuvel

Per vandaag ben ik een discussieforum geopend waarop iedereen zijn mening kan geven. Discussieer hier mee. Een eenmalige registratie is nodig. De beheerder ziet echter geen emailadressen. Die blijven dus ook voor mij geheim. Wilt U op een van de onderwerpen reageren klik dan op "nieuw onderwerp".

Pasar Malam op terrein van De Werft

KAATSHEUVEL - Op het terrein van De Werft in Kaatsheuvel is zaterdag 18 en zondag 19 juli een Aziatische markt, oftewel een Pasar Malam. Bezoekers zijn zaterdag van 13.30 tot 23.30 uur welkom en zondag van 12.30 tot 20.30 uur.

Dorpshart Kaatsheuvel: discussie over financien en parkeren

KAATSHEUVEL – De aanleg van een grote parkeerkelder onder het nieuwe gemeentehuis in Kaatsheuvel maakt nog kans. De twee grootste coalitiepartijen Gemeentebelangen en CDA tonen zich in ieder geval voorstander van een ondergrondse parkeergarage, ook al zijn de kosten hoger dan een parkeerterrein bij de Werft. Ook het Loonse college ziet graag zo’n parkeerkelder, maar de kosten vormen vooralsnog het probleem.

Geld was donderdagavond toch een belangrijk thema bij de politieke discussie over het Bruisend Dorpshart. Neemt de gemeente een te groot financieel risico om Kaatsheuvel een nieuw levendig centrum te geven? De politiek is sterk verdeeld over die vraag. Het college wil voor een gemeentelijke bijdrage van 17,5 miljoen euro de plannen realiseren. Het gaat dan onder meer om de aanleg van een nieuw dorpsplein, nieuw gemeentehuis, multifunctioneel centrum (Carré), horeca en woningen.
Als de Loonse gemeenteraad eind juli met de plannen instemt, dan mag de combinatie Heijmans Vastgoed, Proper Stok en woningstichting WSG het werk uitvoeren. En die kans is groot.

Een meerderheid van de raad lijkt voor. „Het wordt tijd dat we nu echt door gaan pakken”, aldus Leon van Boxtel (Gemeentebelangen). Bij de commissies leefden wel veel vragen over de financiële onderbouwing van de plannen. Vooral de oppositiepartijen VVD, Groenlinks en PvdA toonden zich zeer kritisch, en waarschuwden voor financiële risico’s en tegenvallers in de toekomst. Zo houdt het college bijvoorbeeld rekening met twee miljoen aan subsidies voor het project, maar er is concreet pas een half miljoen binnen.
GroenLinks en PvdA gaven donderdag al aan eind deze maand tegen de voorstellen te stemmen. Volgens de partijen moet de gemeentelijke bijdrage terug naar zo’n 11 miljoen, zoals eerder de afspraak was. PvdA’er Peter Flohr lanceerde het idee om af te zien van de bouw van het Carré, een echt ‘gemeenschapshuis’ te bouwen en de bibliotheek in de brandweerkazerne te vestigen.
Vooral het karakter en architectuur van het nieuwe dorpshart zullen nog veel discussie opleveren, zo bleek donderdag. Vooral de omvang van het Carré is een gevoelig punt.

vrijdag, juli 10, 2009

Man uit Loon op Zand met kinderporno op pc gaat vrijuit

BREDA - Een 34-jarige inwoner van Loon op Zand is donderdag vrijgesproken voor het bezit van kinderporno.

De plaatjes met kinderporno waren volgens de man als 'bijvangst' op zijn computer terechtgekomen, toen hij andere pornoplaatjes aan het downloaden was.

De rechtbank gelooft dat verhaal. Op de computer stonden 20.000 seksplaatjes. Zo'n 110 afbeeldingen zouden kinderporno kunnen bevatten. Deze plaatjes heeft de man direct weggegooid. Om die reden kan volgens de rechtbank niet worden gesproken van het bezitten en/of verspreiden van kinderporno. De officier van justitie had twee weken geleden een werkstraf van veertig uur gevraagd.

De man is zo'n twee jaar geleden al als verdachte aangemerkt, wat een grote invloed heeft gehad op zijn persoonlijk leven.

Pleidooi van Kees Vloemans (Condor) tijdens de brede commissievergadering van het Dorpshart.


Inspreker Vloemans: Wat ik U wil vertellen, is op titre personnel.




Ik wil me in poëtische vorm tot U richten,. zonder rechten, zonder plichten.
Ik heb hier goed over nagedacht, in de uren diep in de nacht.
Hou ’t plein groot en open, dat is wat meningen hopen
Het Plein dat we willen zien. Toch niet “Is daar achter nog iets misschien?”
Niet alleen iedereen tevreden stellen, het zijn de centen die gaan tellen
Gebruik de burger niet als joker, want politiek is geen poker
Laat ons geloven waar een groot plein is, zodat iedereen kan zien , wat er te doen is
Laat hen ook niet lijden, in deze toch al niet zo’n soepele tijden.
Ben U zelf in het heden, en kijk niet naar het verleden
Leef niet op te grote voet , dan denkt aan overmoed
Toen was de mand nog niet goed gevuld, nu is het werken met geduld.
Straks gaat het zeker beter, dan eten we de soep wat heter.
Als U ‘s – avonds gaat naar boven, zoals eenieder wil geloven
Neem dan trede voor trede, anders flikkert U naar beneden.
Aanbevolen door minister Plasterk, maak voor de St. Jozefkerk meer creatief werk
Komen we samen uit ’t strijdgewoel, we gaan voor hetzelfde doel
Pas op voor een debacel, of hoopt U op een mirakel
Gebruik altijd uw gezond verstand en blij gemoed, U zult zien: ‘het gaat U goed’.

Waar blijft het publiek als het over het Dorpshart gaat?

Vanavond was in het gemeentehuis de brede raadscommissie bijeen om te vergaderen over het Bruisend Dorpshart waar de gemeenteraad 23 juli een beslissing over wil nemen. De publieke tribune was leeg. Je kunt je dan afvragen wie er dan iets fout heeft gedaan. Heeft de bevolking geen vertrouwen in de politiek of vinden ze het allemaal wel goed wat er gaat gebeuren. Er is veel gezegd. Ik moet er eens een nachtje over slapen. In elk geval is een verslag van de vergadering zaterdag te lezen in het Brabants Dagblad.

donderdag, juli 09, 2009

Persbericht Gemeente Loon op Zand

Voorlopig geen provinciale subsidie voor opknapbeurt

Het parkeergebied achter het winkelgebied in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel komt niet in aanmerking voor de door de provincie betaalde opknapbeurt. Dit heeft provinciebestuurder Paul Rüpp vandaag in het provinciehuis bekend gemaakt. Het parkeergebied behoort niet tot één van de zes winnende locaties.

Mijn Mooi Brabant
De uitverkiezing van Brabants lelijkste plek is onderdeel van het project Mijn Mooi Brabant, gericht op het tegengaan van verrommelde locaties. De winnaars mogen op kosten van de provincie hun ‘verrommeld’ gebied opknappen. Deze locaties worden nog vóór begin 2011 daadwerkelijk opgeknapt.

De uitslag
In totaal zijn 28.909 stemmen uitgebracht voor een mooier Brabant. De locatie van de gemeente Loon op Zand ontving 1997 stemmen, niet genoeg om de concurrenten in de categorie gemeenten tot 23.000 inwoners achter zich te laten. Loon op Zand eindigde op de derde plaats, Geertruidenberg en Zundert verzamelden meer stemmen. Op de totale lijst staat onze gemeente op de zesde plaats. De nummer zeven, Oisterwijk, behoorde wel tot de winnaars. De provincie heeft de volle zeven miljoen euro nog niet besteed en gaat ervoor om de gegeven stemmen niet verloren te laten gaan.

Wethouder Wim Aussems: ‘Ik ben teleurgesteld, maar toch trots op het grote aantal stemmen. Mijn dank gaat uit naar de stemmers en mensen die zich voor het goede doel ingezet hebben’.

Verrommeling
Wat is verrommeling? Eigenlijk is het niets anders dan de verloedering of verpaupering van onze leefomgeving. Bijvoorbeeld een bedrijventerrein met een armoedige aankleding of tunnels met graffity. Dit soort zaken geeft een verwaarloosd en onverzorgd beeld, die de kwaliteiten van de openbare ruimte niet ten goede komen. Het is een ontwikkeling waar steeds meer mensen zich aan ergeren. Dit is verrommeling en dat wil de provincie tegengaan.

Gebied achter Hoofdpoort buiten de prijzen bij "Mooi Brabant"

Kaatsheuvel is buiten de prijzen gevallen met de wedstrijd om de lelijkste plek van Brabant. Ondanks een tomeloze inzet van wethouder Wim Aussems rn zijn team, die wekenlang campagne gevoerd hebben om het grote subsidiebedrag van de provincie voor het opknappen van het parkeerterrein anchter de Hoofdpoort ninnen te halen zijn we dus buiten de prijzen gevallen.

De stationszone in Oss en het ketelhuis van de voormalige leerfabrieken op het KVL-terrein in Oisterwijk zijn twee van de zes verrommelde plekken in Brabant die op kosten van de provincie worden opgeknapt.

Deze locaties kregen de voorkeur tijdens een door de provincie georganiseerde publieke internetverkiezing van Brabants meest verrommelde plekken waaraan bijna 29.000 Brabanders deelnamen. Zij hadden de keuze tussen 21 inzendingen.

De overige winnaars zijn: de kosterswoning in Zundert van de vader van Vincent van Gogh, het Henricusgebouw in Raamsdonksveer, de markt in Valkenswaard en de kloostermuur van de Abdis van Thornstraat in Oosterhout.

Auto tegen boom in bossen Kaatsheuvel

Vanmorgen rond kwart voor zeven werd de brandweer van Kaatsheuvel gealarmeerd voor een ongeval met beknelling aan de Roestelbergseweg. Het betrof hier een eenzijdig ongeval auto tegen boom. De lokatie was lastig te vinden. Het ongeval is midden in de bossen gebeurt nabij de Achterste Hoeve. De brandweer heeft ter plaatse het slachtoffer met het ambulancepersoneel uit de auto bevrijd. De toedracht van het ongeval is vooralsnog onbekend. De politie stelt een onderzoek in. Bron 112Katsheuvel

woensdag, juli 08, 2009

Off topic: The best moonwalk ever

Scoren met dramatherapie

Loon op Zand - De Loonse Bram Peters (25) , die op de voormalige Spranckelaer in Sprang-Capelle woont heeft een bijzondere prestatie geleverd. Deze week studeerde hij af als dramatherapeut (psychologie), aan de Hoge School van Arnhem en Nijmegen met twee tienen en een acht op zijn eindlijst, de hoogste score ooit op de school behaald. Voor deze bijzondere prestatie mag Peters van de school deelnemen aan een vakconferentie binnen Europa. Waar deze gehouden wordt is nog niet bekend. Volgens Peters wordt dramatherapie toegepast voor behandeling van mensen met psychische, sociale of emotionele problemen. Vaak zijn het patiënten die last hebben van angsten, verslaafden aan drugs, die gepest zijn, een negatief zelfbeeld hebben of een traumatische ervaring hebben. “Als de hoofdbehandelaar, meestal een psychiater, geen grip kan krijgen op een patiënt, worden wij ingeschakeld”, stelt Peters. Meestal wordt dan een situatie nagespeeld die op de patiënt van toepassing is, om de vinger op de zere plek teleggen. Vaak worden problemen van patiënten door andere patiënten in een rollenspel nagespeeld. “Je hoort dan vaak : Doe ik dat?”, aldus Peters die graag naast deze opleiding een onderwijsbevoegdheid wil gaan halen. Volgens de bolleboos was het derde jaar van de opleiding toen hij op een paaz-afdeling in een ziekenhuis in Apeldoorn stage moest lopen het zwaarst. Peters trof mensen aan die zwaar depressief en suïcidaal waren. “Dat kostte me enorm veel energie, maar je bent daar om de mensen te helpen.” Wel hekelt Peters de bureaucratie van de zorgverzekeraars. “Als je twintig minuten met mensen bezig bent mag je het declareren. Een korter gesprek of behandeling niet”. Dinsdag kreeg Peters zijn diploma met de speciale vermelding dat de integratie van zijn therapie knap is en een theatraal hoogstandje.

Project: Bruisend Dorpshart

Op donderdag 9 juli 2009 komt de raadsbrede commissie in de raadzaal van het gemeentehuis bijeen. De avond begint om 19.30 uur met het vragenhalfuur. Direct daarna begint de vergadering.

Iedereen is welkom om te komen luisteren. U heeft ook spreekrecht tijdens de vergadering. Dit betekent dat u het woord kunt voeren over een agendapunt.

Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht geef dat dan vooraf door aan de raadsgriffier, mevrouw C. Miedema, telefoon (0416) 289 218.

Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

ADVIESSTUKKEN:
1. Voorstel tot gunning project Bruisend Dorpshart
2. Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan “Dorpshart Kaatsheuvel”

De stukken voor deze commissievergadering zijn te downloaden via www.loonopzand.nl en liggen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis en in de infohoek van de gemeentewinkel. Heeft u geen internetaansluiting, neem dan contact op met de griffie, telefoon (0416) 289 209.

Bron: internetsite gemeente Loon op Zand

Snelkraak bij opticien in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Op woensdag 8 juli 2009 te 05.33 uur is er ingebroken in een opticien aan de Poolsestraat. De etalageruit van de winkel werd kapot geslagen. Daarna griste de nog onbekende dader vier zonnebrillen weg, die op een draaiend rek waren uitgestald. Bij zijn actie raakte drie andere zonnebrillen beschadigd. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Er gaan ook zaken goed.......

Kaatsheuvel - Is het U ook opgevallen dat de kermis in Kaatsheuvel zo rustig is verlopen? We verichten nogal eens over de keerzijde, maar de jeugd heeft zich (voorzover bekend) prima gedragen. Zo kan het dus ook!

Driedaags toneelkamp in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Jongeren tussen 12 en 17 jaar kunnen in augustus drie dagen acteren op kampeerboerderij 't Kraanven in Loon op Zand.

Deelname aan het toneelkamp, dat begint op 3 augustus, kost 149 euro. Informatie via www.newartschool.nl.

dinsdag, juli 07, 2009

Restaurant Rasa Sanang in andere handen

Kaatsheuvel – De exploitanten van camping Duinlust in Kaatsheuvel nemen begin augustus het restaurant Rasa Sanang aan de Horst in Kaatsheuvel over. Het plan is daar op 1 oktober een grill/restaurant/steakhouse te openen. Het restaurant staat verder los van de camping Duinlust. Nu zit Indische Specialiteiten Restaurant Rasa Sanang in het pand aan de Horst. Voorlopig blijft dat ook zo. Per 1 augustus stoppen de huidige exploitanten. Volgens een woordvoerder heeft dat besluit niets te maken met de economische crisis, maar zijn ze aan iets anders toe.

Doek valt voor Wendy's bloemmenstalletje

Jumbo pakt uit: Alle bloemen voor 1 euro

KAATSHEUVEL Wendy Maton heeft de bloemenstrijd op het parkeerterrein achter het Kaatsheuvelse winkelcentrum Hoofdpoort opgegeven.Ze heeft de vergunning voor haar bloemenkraam ingeleverd bij de gemeente. Volgens haar speelde niet alleen de Jumbo-supermarkt een keihard spel, maar ontbrak het ook aan steun van de gemeente Loon op Zand. Ze verklaart op doktersadvies de strijd te staken: de stress zou haar teveel worden.

De komst van de bloemenkraam heeft de gemoederen flink bezig gehouden. Met name de Jumbo, die zelf ook bloemen verkoopt, had grote moeite met de concurrentie van de kraam bij de Hoofdpoort. „De Jumbo heeft alles op alles gesteld om de bloemenkraam weg te krijgen”, aldus Wendy Maton. Afgelopen weekend verkochten ze de bloemen voor één euro.”

Ze is ook teleurgesteld in de houding van de gemeente Loon op Zand. „Afgelopen donderdag kregen we om 17.00 uur bericht van de gemeente dat we de vergunning voor de maand juli af konden komen halen. De vergunning zou van maand tot maand bekeken worden ”De toekomst van de bloemenkar was daardoor veel te onzeker, stelt ze.

Volgens Wendy Maton had waarnemend burgemeester Wim Luijendijk al gewaarschuwd dat ze niet te hoge verwachtingen moesten hebben. Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) zou dat echter weer tegengesproken hebben.

De startende ondernemer was met haar stalletje doorgegaan, als de gemeente een vergunning voor een langere termijn had verleend, stelt ze.

Ondernemers van de Hoofdpoort, die het initiatief van Wendy wel ondersteunden, zijn verbaast dat wethouder Wim Aussems (die vrijdag ter plekke campagne voerde voor Mooi Brabant) de ondernemers niet heeft ingelicht over de gang van zaken.

@Achteraf blijkt dat de wethouder niet op de hoogte was van het besluit van Wendy om haaar vergunning terug te geven. Hem treft dus geen blaam.

maandag, juli 06, 2009

Finale selectiewedstrijden bij Het Paard van Troje/Manege Pullens


Aanstaand weekend wordt bij Manege Pullens door Het Paard van Troje in navolging op het succesvolle Pinksterconcours het Midzomerconcours georganiseerd, met op beide dagen voorafgaand aan de officiële rubrieken de mogelijkheid tot oefenspringen. Zondag zal het concours in het teken staan van de finale van de KNHS Kring Breda selectiewedstrijden, waarmee het deelnemersveld van de Brabantse Kampioenschappen definitief bepaald wordt.Inschrijven via pvt-pcov@manegepullens.nl of 013-5800055.
Wedstrijdterrein: Manege Pullens, Van Haestrechtstraat 36a, Kaatsheuvel

Gildedag Loon op Zand trekt 1500 bezoekers

zondag, juli 05, 2009

Nieuws over Wendy's bloemenkar

Kaatsheuvel - Er is nieuws over Wendy's Bloenstalletje. Het verhaal is dinsdag te lezen in het Brabants Dagblad.

Jonge wielertalenten leven zich uit in Kaatsheuvel

Mooi weer en aantrekkelijke wedstrijden brengen veel publiek op de been

Kaatsheuvel – Als om 11.00 uur de Dikke Banden Race aan de gang is hebben de meeste wielerliefhebbers al een plekje gevonden op het grasveld in de Vossenbergselaan. Langs het parcours, en met name in de Berndijksestraat, lijkt het één groot buurtfeest. Alleen de barbecues ontbreken. De winnaar van de race, de negenjarige Mike Schapendonk heeft niets met wielrennen. “Ik heb totaal geen ambitie”. Dit in tegenstelling tot Ivo Timmers (6),de zoon van Kaatsheuvelnaar Hans Timmers (43),ooit zelf een begenadigd wielrenner, die samen met zijn twee broers zijn vader willen evenaren of zelfs nog beter willen worden. De broers Jelte en Lars eindigen in de middenmoot. Veel wordt verwacht van de twee zoons van oud-schaatser Arnold Stam uit Sprang-Capelle. Zijn zoon Maikel(9) maakt de verwachtingen meer dan waar. Hij eindigt als vijfde in zijn categorie en krijgt een beker van de rondemiss. De hele familie is komen kijken naar de verrichtingen van het joch. “Het ging wel hard hé opa”, zegt hij trots. Als hij wat bijgekomen is vertelt hij dat de jongens een wedstrijd uitvechten met vader wie de meeste bekers vergaard. “Op dit moment lig ik achter”, mort vader Arnold (40), die bij de veteranen fietst. De jongens willen doorstoten naar de landelijke top. “Ik ben beter qua uitslagen, maar Danny is sneller”, stelt Maikel. De jongens schaatsen in het winterseizoen wedstrijden. Het wielrennen zien ze als een goede training. “Ze zijn geïnfecteerd door het sportvirus”, aldus vader Stam. Danny(11) heeft het in zijn race zwaar. Hij valt uit de kopgroep en eindigt in de middenmoot. Langs de kant staat Herman Lommen, voorzitter van de plaatselijke KBO. “Het zou wel iets zijn om een 55 plus race te houden oppert hij”. “Is dat dan met of zonder elektrische hupmiddelen?” grapt mevrouw Cor Timmers. “Nu nog een keer het NK binnenhalen, dan staan we helemaal op de kaart”, aldus een tevreden medeorganisator, Henk Meijers.

Lintje voor hoofdman Van Riel

LOON OP ZAND - De Loonse gepensioneerde dierenarts Jan van Riel (67) is zaterdag onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Dat gebeurde tijdens de viering van het jubileumfeest van het 225 jaar oude Gilde Sint Ambrosius, waarvan hij sinds 1984 hoofdman is.

Van Riel heeft zich tijdens zijn 25-jarig hoofdmanschap op allerlei terreinen verdienstelijk gemaakt voor het gilde. Zo heeft hij onder meer drie Kringgildefeesten mee georganiseerd en was hij een van de drijvende krachten achter het realiseren van het volwaardig lidmaatschap voor vrouwen. Verder was hij van 1970 tot 2007 bestuurslid van het Dierenasiel Tilburg. En ook is Jan van Riel al vele jaren actief voor de landelijke Vereniging het Brandrode Rund. Het lintje werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Wim Luijendijk,

zaterdag, juli 04, 2009

49 bekeuringen bij verkeerscontroles

KAATSHEUVEL - Bij verkeerscontroles op de Midden Brabantweg en de Europalaan in Kaatsheuvel heeft de politie donderdag 49 bekeuringen uitgedeeld, voor onder meer het niet dragen van de helm, het niet dragen van de autogordel, het negeren van het rode verkeerslicht en het niet handsfree bellen.

Verhuizing en nieuwe tankspuitauto brandweer Loon op Zand

Vanmiddag heeft brandweer Loon op Zand de nieuwe kazerne op de Hoogt in gebruik genomen. Tevens beschikt het korps over een nieuwe spuitwagen. De eerste foto is genomen voor het vertrek, de tweede voor de nieuwe lokatie. Voor alle foto's zie diashow. Als u op een van de foto's klikt krijgt U ze in het groot te zien.
Klik op de foto's voor een vergroting



Kermis Kaatsheuvel 2009

 
Posted by Picasa

Tijd dringt voor St.Jan

Gemeente dubt over tonnen subsidie voor kerk in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Parochie Kaatsheuvel is nog hard op zoek naar geld voor de grote reatauratie van de St. Janskerk in Kaatsheuvel. Bij de gemeente Loon op Zand ligt een subsidieverzoek van zo’n 357.000 euro.

Volgens wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen)hecht de gemeente veel waarde aan de beeldbepalende kerk. “We kijken serieus naar dit verzoek, zonder nu al harde toezeggingen te kunnen doen”. De tijd dringt want de Kaatsheuvelse kerk moet eind 2011 gerestaureerd zij. Lukt dat niet, dan dreigt de provinciale subsidie van 1.6 miljoen euro voor de restauratie te vervallen. Het parochiebestuur heeft daarom bij de politiek en het college aan de bel getrokken.

Eind vorig jaar werd het kerkbestuur verrast met een flnke bijdrage van de provincie van 1.6 miljoen. Nu is de gemeente gevraagd een bedrag van 357.000 euro voor haar rekening te nemen. De rest van de kosten, zo’, vijf ton moet de parochie zelf op tafel zien te krijgen door ondermeer sponsors, giften en subsidies. Het parochiebestuur verkeert nog wel even in onzekerheid. Het wordt waarschijnlijk pas in het najaar tijdens de begrotingsbehandeling pas duidelijk of de gemeente over de brug komt.

Diverse partijen hebben al aangegeven de kerk heel belangrijk te vinden voor Kaatsheuvel, niet alleen als beeldbepalend monument, maar ook als ontmoetingsplek en bezienswaardigheid. “Het wordt niet eenvoudig” aldus Christ van Wezel. Maar ik heb er vertrouwen in dat het geld er komt.”

Restaurant in zorgcentrum

KAATSHEUVEL - In woon-zorgcentrum De Vossenberg in Kaatsheuvel eten de bewoners voortaan beneden in het restaurant.

Ter plaatse kunnen ze vanaf een menu kiezen wat ze willen nuttigen. Hetzelfde eten blijkt nu veel lekkerder te smaken.

Vóór kerst hoopt ook Antoniushof in Waalwijk over te gaan op de nieuwe formule; een trend in Nederland.

Loon op Zand moet nog forser bezuinigen

KAATSHEUVEL Loon op Zand moet nog forser bezuinigen dan verwacht. De gemeente spreekt van een extra tegenvaller van een half miljoen door een veel lagere rijksbijdrage. Ze zoekt de bezuinigingen vooral in de eigen organisatie. De politiek zegt op voorhand nog geen ja tegen een verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) in 2010. De meeste partijen vinden het echt een uiterst ‘’redmiddel’. In het najaar bij de behandeling van de gemeentebegroting moeten echt keuzes worden gemaakt.
De Loonse gemeenteraad boog zich donderdagavond over de kadernota 2010. Volgens het college verkeert Loon op Zand financieel in zwaar weer. De gevolgen van de kredietcrisis zijn voelbaar en de bijdragen van het rijk worden minder. Er moet tonnen worden bezuinigd. De gemeenteraad werd een dag voor de vergadering onaangenaam verrast door een nieuwe tegenvaller. De uitkering uit het gemeentefonds blijkt 600.000 euro lager uit te vallen. In de meerjarenbegroting 2009-2013 was rekening gehouden met slechts 100.000 euro.
Om de kosten te drukken, licht de gemeente de eigen organisatie nu goed door. Zo wil het college de rem zetten op het inhuren van externe bureau’s. Volgens burgemeester Wim Luijendijk is het flink aanpoten om als gemeente van 22.000 inwoners alle taken goed uit te voeren. Daarom wil Loon op Zand op tal van gebieden steeds nauwer samenwerken met gemeenten als Waalwijk, Heusden, maar wellicht ook Tilburg en Dongen. „Maar een herindeling is volstrekt niet aan de orde”, benadrukte Luijendijk.
Eerder liet het college weten dat een verhoging van de ozb onontkoombaar is. Daarbij wordt gedacht aan een stijging van zeven procent. Maar die verhoging ligt politiek gevoelig.
Gemeentebelangen betoogde opnieuw dat Loon op Zand een financieel gezonde en robuuste gemeente is, en vindt dat het college naar de buitenwereld een te negatief beeld schetst. Wethouder Hans Waijers (CDA) beloofde de berekeningen en visie van Gemeentebelangen-raadslid Kees Span nog eens goed te onderzoeken.

vrijdag, juli 03, 2009

Minister Plasterk neemt eerste sprookjesboek Efteling in ontvangst

DEN BOSCH - Minister Plasterk heeft vrijdagmiddag het eerste ‘Sprookjesboek van de Efteling’ in ontvangst genomen. Plasterk kreeg het boek aangeboden op het Binnenhof in Den Haag. het boek bevat 34 sprookjes en nog niet eerder gepubliceerde illustraties van Anton Pieck. De Efteling vertelde Plasterk dat zijn ministerie duizend exemplaren krijgt, om te verdelen onder peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. De Efteling doet dit omdat het bedrijf sprookjes een cultureel erfgoed vindt dat zoveel mogelijk (voor)gelezen moet worden.

Naast de bekende sprookjes als Roodkapje en Sneeuwwitje bevat het boek sprookjes als Repelsteeltje, Raponsje en Holle Bolle Gijs.

'Bouw B&B-hotels bij Horst start in 2010'

KAATSHEUVEL - Het Franse B&B-hotels hoopt na de zomer 2010 te starten met de bouw van een grote accommodatie voor bed & breakfast bij de Horst in Kaatsheuvel.

In het voorjaar 2011 zouden de deuren dan open moeten. De gemeente Loon op Zand denkt dat die planning haalbaar is.

Weerwaarschuwing

De komende uren kunnen in het zuiden hevige buien ontstaan met kans op onweer, hagel, windstoten en lokaal zware neerslag. Later op de dag breiden de buien zich uit in noordelijke richting.Opgesteld vrijdag 03 juli 2009 10:32

donderdag, juli 02, 2009

‘Valse haaientanden levensgevaarlijk’

Ophef rond tekenen van valse haaientanden bij oversteek Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Wie rekent er nu op valse haaientanden op de weg? Bij politie en gemeente Loon op Zand nemen ze de zaak hoog op. Bij een fietsoversteekplaats aan de Bevrijdingsweg in Kaatsheuvel zijn onlangs valse haaientanden op de weg getekend, zodat het leek dat de fietsers voorrang hadden op het autoverkeer. Volgens de gemeente zorgde dat voor een levensgevaarlijke situatie. De haaientanden zijn inmiddels verwijderd en bij de politie is aangifte gedaan. Wethouder Jacques Broeders spreekt van haast crimineel gedrag. “Deze overlaten moeten echt zwaar vervolgd worden. Deze actie had echt catastrofaal kunnen aflopen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. De haaientanden zijn vermoedelijk in het weekeinde aangebracht. “Als de dader gepakt wordt wacht hem niet alleen een straf voor het bekladden van e weg, maar ook nog in het gevaar brengen van het verkeer op deze plek”, aldus een politiewoordvoerder.

Bron: BD Auteur: MK

woensdag, juli 01, 2009

Monumentale beuk Kaatsheuvel toch om

KAATSHEUVEL - De 150 jaar oude monumentale beuk op het kerkhof achter de Sint Janskerk in Kaatsheuvel moet toch worden gerooid.

Eind mei scheurde een groot stuk van de boom af en verpletterde 29 graven. Volgens specialisten is de kans dat de boom in leven blijft minimaal. De stam van de boom komt in de zon te staan door het afscheuren van de grote tak. De boom zou daardoor toch dood gaan. De parochie laat nu de boom rooien.

Bron: BD Auteur: JG

Drama voltrekt zich in Kaatsheuvel




Ambulancedienst weigert vijf keer om te komen voor doodzieke patiënt.



Kaatsheuvel – In de nacht van 19 juni voltrok zich een waar drama in een woning aan de Mark in Kaatsheuvel. Kaatsheuvelnaar Will van Wanrooij (55) overleed in de vroege ochtend nadat zijn echtgenote vijf keer 112 had gebeld.De ambulance weigerde om te komen.

Als Marlies van Wanrooij (44) begint te vertellen lijkt het een echte horrorfilm. In de nacht van 19 juni kreeg haan man hevige pijn in de rug. “Ik heb hem niet gehoord maar toen ik om 04.30 uur wakker werd lag hij op de grond naast me. De man leed aan chronische rugpijnen maar zo’n hevige pijn had hij nog nooit gehad”, vertelt zijn vrouw Marlies.

Ze heeft meteen 112 gebeld maar ze kreeg te horen dat de ambulance daar niet voor kwam. Intussen was haar man opgekrabbeld. Toen hij beneden naar het toilet wilde viel hij van de bovenste trede naar beneden. “Ik heb toen weer gebeld, want ik dacht dat hij iets gebroken had. Maar weer kreeg ik te horen dat ze niet kwamen”.

Marlies heeft haar man, die plotseling hevig begon te transpireren en krijsen, op bed gelegd. “Het krijsen was oorverdovend”, weet Marlies die wederom 112 belde. “Uw man moet niet zo krijsen. Ik kan U niet verstaan”, kreeg ze te horen aan de andere kant van de lijn.

In paniek heeft Marlies haar zus in Genderen gebeld. Terwijl die onderweg was heeft haar zwager vanuit Genderen 112 gebeld. “Als het om Mark 9 in Kaatsheuvel gaat, dan komen we niet”, kreeg hij te horen.

Ineens kreeg Will hevige pijn op de borst en moest hij weer naar het toilet. “Ik ga dood, ik ga dood”, bleef hij roepen. Toen viel hij neer tussen het toilet en de muur.

De toegesnelde buurvrouw belde 112 met de mededeling dat haar buurman overleden was. “Het werd stil aan de andere kant van de lijn”. Om 07.00 uur arriveerden ambulancebroeders en de politie die door de zwager uit Genderen was gebeld. “De ziekenbroeders stonden perplex. Ze wilden nog reanimeren maar ze zagen dat het geen zin meer had”, aldus Marlies.

Sectie op het lichaam heeft uitgewezen dat Will gestorven is aan een hartaanval. Bij Marlies overheerst de woede boven het verdriet. “Ik heb de politie gevraagd waar ik aangifte kon doen tegen die mevrouw die telkens maar weigerde om een ambulance te sturen”.

Volgens de weduwe heeft de politie zelf alles in gang gezet. Gisteren maakte het Openbaar Ministerie bekend dat een strafrechtelijk onderzoek naar het optreden van de hulpdiensten is gestart.

Bron: BD Auteur: JG

Bekijk hier de reportage van RTL Nieuws

'St. Jozefkerk hoeft helemaal niet plat

KAATSHEUVEL De Sint Jozefkerk aan het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel hoeft helemaal niet gesloopt te worden. Dat stelt stichting Erfgoed Kaatsheuvel (STERK). Volgens haar zijn twee partijen bereid om de kerk van het parochiebestuur te kopen en er een maatschappelijke bestemming aan te geven. Die potentiële kopers zijn bij het kerkbestuur bekend, aldus STERK.

Het parochiebestuur stelt echter dat er al vanaf 2004 een contract ligt met bouwbedrijf Remmers bv uit Tilburg, dat de kerk wil slopen voor de bouw van woningen en appartementen.

Minister Ronald Plasterk blijft voorlopig bij zijn besluit om de St. Jozefkerk niet aan te wijzen als rijksmonument. Volgens het parochiebestuur is daarmee de weg vrij voor de sloop van de kerk. Lilian Grootswagers van STERK deelt die mening niet. De stichting gaat in beroep tegen het besluit. „De kerk blijft de gehele beroepsperiode beschermd tegen sloop. Natuurlijk gaan we goed voorbereid op weg naar de rechter. We zien het beroep dan ook vol vertrouwen tegemoet.” Verder wijst ze erop dat de gemeente Loon op Zand een sloopvergunning heeft afgegeven, mits de nieuwe bestemming door het college goedgekeurd is.

STERK voelt zich gesterkt door het advies van de commissie van bezwaarschriften om de kerk wel als rijksmonument aan te wijzen. „Dit is zeer uniek in Nederland, zeker voor een gebouw van voor 1940.” Maar de minister volgde dit advies niet. Hij verwees daarbij naar het tijdelijk beleid om alleen topmonumenten deze status te verlenen. De rijksmonumentale en stedenbouwkundige waarden van de kerk worden door de minister wel onderkend, aldus STERK. „Hij vindt het gebouw zo belangrijk dat hij de partijen oproept om mogelijkheden tot passend hergebruik (en dus behoud) te onderzoeken.” STERK geeft gehoor aan die oproep. Ze blijft zich inzetten voor herbestemming als alternatief voor sloop en vraagt het kerkbestuur opnieuw om medewerking, nu met steun van de minister.

STERK vindt het overigens jammer dat het kerkbestuur geen beroep heeft gedaan op de mogelijkheid van het zogeheten ‘mottenballenfonds’ van de provincie. Deze subsidie van 50.000 euro werd gegeven als tegemoetkoming in de onderhoudskosten van gebouwen gedurende langslepende procedures rond herbestemming van panden.

Bron: BD Auteur: JG

Strafrechtelijk onderzoek naar optreden hulpdiensten

Het Openbaar Ministerie Breda heeft besloten tot het instellen van een strafrechtelijk onderzoek naar het functioneren van de hulpdiensten Midden en West Brabant in relatie tot de hulpmeldingen van familie van een 55-jarige man uit Kaatsheuvel.

Op 19 juni in de vroege ochtend belde de familie van de man tevergeefs een aantal maal met het 112-nummer, omdat zij spoedeisende hulp aan huis ten behoeve van hun familielid nodig achtte. Onderzocht wordt waarom de ambulancedienst en medewerkers van de huisartsenpost niet (tijdig) bij de woning van de man zijn geweest om medische hulp te bieden. De man overleed dezelfde ochtend.

"Geen ozb-verhoging nodig"

LOON OP ZAND – De discussie over een extra verhoging van de onroerend zaak belasting (ozb) barst nu al los in de gemeente Loon op Zand. Volgens de grootste coalitiepartij Gemeentebelangen hoeft deze belasting helemaal niet omhoog, en is Loon op Zand een financieel zeer robuuste en gezonde gemeente.

Burgemeester en wethouders hebben juist voorgesteld de ozb met zo’n zeven procent te laten stijgen. Het Loonse college noemt de belastingverhoging onontkoombaar, vooral nu de gemeente in financieel zwaar weer verkeert.

Gemeentebelangen heeft alvast een voorschot gegeven op de discussie over de kadernota van komende donderdag. Raadslid Kees Span heeft zich in de financiële cijfers van de gemeente Loon op Zand verdiept. Zijn conclusie is heel anders dan die van het college. Burgemeester en wethouders schetsten eerder een somber beeld van de financiële situatie van Loon op Zand. Flinke bezuinigingen en een verhoging van de ozb-verhoging zijn noodzakelijk, aldus het college.

Span spreekt na een ‘bedrijfskundige berekening’ van een financiële gezonde situatie, en wijst daarbij ook op de bezittingen van het grondbedrijf. Volgens Gemeentebelangen moet Loon op Zand meer uit gaan dragen dat ze een financieel zeer robuuste gemeente is. „We nodigen het college uit om ozb-verhogingsvoorstellen. tot ver in de toekomst niet meer als optie te beschouwen” aldus Span.

Wethouder Hans Waijers (CDA, financiën), concludeert dat Span en de financiële afdeling van de gemeente niet op dezelfde golflengte zitten. „Daar moeten we nog eens goed met elkaar over praten.” Het college vindt een bescheiden verhoging van de ozb goed verdedigbaar, ook omdat de „mensen daar echt iets voor terug krijgen,” stelt het. De andere politieke partijen spreken zich donderdag uit over een eventuele ozb-verhoging.

Gemeentebelangen neemt wethouder Hans Waijers onder vuur

KAATSHEUVEL De Loonse wethouder Hans Waijers (CDA, financiën) is stevig aan de tand gevoeld door coalitiepartij Gemeentebelangen (GB). De partij is de schrik om het hart geslagen door de onverwacht hoge voorbereidingskosten van het project Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Raadslid Loes Heijs (Gemeentebelangen) hengelde naar excuses van Waijers, nu de politiek zo laat met deze extra kosten geconfronteerd is. Haar kritische betoog aan het adres van de Loonse wethouder viel verkeerd bij coalitiepartner CDA.

„Het irriteert me enorm dat Gemeentebelangen haar pijlen nu op één persoon richt”, aldus Herman van Gulik (CDA). Volgens hem heeft zijn partijgenoot Hans Waijers niet alleen de regie in handen bij het mega-project Bruisend Dorpshart.

De gemeente Loon op Zand gaf vorig jaar ruim 1 miljoen euro uit voor het uitwerken en aanbesteden van het project Bruisend Dorpshart: 315.000 euro meer dan begroot. De plannen voor een nieuw levendig centrum in Kaatsheuvel bleken zeer complex, en de inhuur van externe deskundigen was nodig. De gemeenteraad ging maandagavond morrend akkoord met dat extra geld dat al uitgegeven was. Dezelfde avond moest de politiek ook al ja zeggen tegen een aanvullend krediet van 237.000 euro voor het nieuwe Afvalstoffenplan.

Het Loonse college wil dit soort onverwachte overschrijdingen in de toekomst voorkomen. Daarom wordt gewerkt aan een ‘projectmatige aanpak en een nieuw financieel systeem’ om meer overzicht bij grote projecten te houden. Alle partijen dringen daar ook sterk op aan.

Coalitiepartij Gemeentebelangen nam wethouder Waijers flink onder vuur. Volgens de fractie is het toch merkwaardig dat een wethouder Financiën geen duidelijk inzicht kan verschaffen in de financiële cijfers rond het Bruisend Dorpshart. „Dat moet hij zich toch aantrekken”, stelde Heijs. Ze sprak van een ‘interne soap’ als het om alle cijfers en getallen rond het Dorpshart gaat. Volgens de wethouder heeft hij steeds bovenop het project gezeten, en van de zijlijn geprobeerd de zaken goed te sturen. „Natuurlijk betreurt het college de overschrijding.” Wel past het extra benodigde krediet binnen het totale budget aan plankosten, benadrukt Waijers.

BD/MK