Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 30, 2007

Kermis in Kaatsheuvel


Labels:

Raad wil geen lastenverzwaring voor burgers.

Door± Jan in ´t Groen

Loon op Zand heeft volgens raadsleden over 2006 geen tekort maar een fors overschot.

De Loonse gemeenteraad heeft het voorstel van het college om de Onroerend Zaak Belasting(OZB) extra te verhogen unaniem verworpen. Volgens het college is de verhoging nodig, om nieuw beleid, zoals een bijdrage voor de streekomroep en het actualiseren van het streekplan mogelijk te maken. Volgens de coalitiepartijen CDA, Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand zijn de reserves van de gemeente echter voldoende op orde en is er geen noodzaak om de OZB te verhogen. Volgens Kees Span (Gemeentebelangen) zijn de reserves en voorzieningen per inwoner zelfs 23 % hoger dan in vergelijkbare Brabantse gemeenten. “Dit onderstreept nogmaals de visie van Gemeentebelangen dat wij alles behalve een armlastige gemeente zijn”, aldus Span. Kees Grootswagers (CDA) deelde zijn mening. “Je kunt het niet verkopen om de lasten van de burger te verhogen terwijl de reserves 37 miljoen bedragen”. Volgens de coalitiepartijen zijn de reserves sinds 2003 alleen maar gegroeid omdat projecten niet uitgevoerd zijn en moet het college flink aan de slag om projecten die nog op de plank liggen uit te voeren. Opvallend is ook dat de rekenmeesters van de coalitiepartijen de jaarrekening van 2006 doorgerekend hebben en tot de conclusie gekomen zijn dat Loon op Zand over 2006 geen tekort van 477.000 euro heeft, maar een overschot van ruim zes ton. “Het is maar net hoe je de cijfers interpreteert”, aldus Grootswagers. Om hun woorden kracht bij te zetten diende de coalitiepartijen een motie in, met daarin de garantie dat de lasten voor de burger niet verder stijgen dan de gewone inflatie. De VVD-fractie reageerde daarop in eerste instantie furieus: “Dat is nou de tweede keer dat jullie de oppositiepartijen buitenspel zetten, terwijl beloofd was ons in jullie voorstellen te betrekken”, reageerde Corné van den Dries fel. Na schorsing van de vergadering bleek de raad eensgezind en werd de motie ondertekend door de alle partijen. Burgemeester van Ria van Hoek Martens zegde toe de motie uit te voeren en prees de eensgezindheid van de raad. `Daar spreekt vertrouwen uit`, aldus de burgemeester.

Labels:

vrijdag, juni 29, 2007

Kaatsheuvel - Dr. Mollercollege gaat renoveren


Kaatsheuvel - De komende zes weken worden de kozijnen van het Dr.Mollercollege vervangen en krijgt de school een opfrisbeurt. De directeur laat weten dat er dus niet ingebroken is of dat de school gaat sluiten. Na de vakantie zal een frisse school de mieuwe (en de oude) leerlingen weer kunnen ontvangen.

Labels:

“Loon op Zand hangt aan de achterste mem”

Kaatsheuvel / Loon op Zand – Inwoners van Loon op Zand zijn het beu dat het kerkdorp Loon op Zand bij het college steeds maar aan de achterste men hangt bij het uitvoeren van projecten. Dit liet fractievoorzitter Els Coolegem van LLoZ donderdagavond tijdens de raadsvergadering het college fijntjes weten. Volgens Coolegem gaat alle naar andere projecten. “Als je naar de plannen in de Voorsjaarsnota dan zijn er vijf projecten naar achteren geschoven. Volgens haar blijven plannen als de Kasteelweide, het verkeerscirculatieplan en de ontsluitingsweg op de plank liggen. “Wij zijn dit meer dan beu”, aldus Coolegem. Desgevraagd gaf ze als reden op dat er in Kaatsheuvel misschien meer stemmen te halen zijn dan in Loon op Zand. Wethouder Hans Waijers (CDA,bouwen), was het niet eens met Coolegem. “U kunt niet verwachten dat een wethouder die zelf in Loon op Zand woont, het kerkdorp aan de achterste men laat hangen. “Ik weet zeker dat we binnenkort met diverse projecten aan de gang slag gaan en ik verzeker U dat de inwoners van Loon op Zand binnenkort aan de voorste mem hangen”, zo zegde Waijers toe

Labels:

Kaatsheuvel - Nieuwe wijkagenten


Labels:

De Duinen als schilder-inspiratie



KAATSHEUVEL - "Het is net als met die spreekwoordelijke geraniums: al maak je daar begonia's van, je moet er weleens tussenuit", verzucht Piet Zwanenberg. Sinds hij 17 jaar geleden zijn assurantiebedrijf verkocht, organiseert hij samen met schildervriend Wim Koene elke zomer een aantal schilderweken voor geïnteresseerden van diverse schilderclubs in Brabant. Deze week staat hij met 33 deelnemers in de buurt van de Loonse en Drunense Duinen.

"We schilderen dan van zondag tot en met vrijdag, maar houden op woensdag wel een rustdag. We hebben er veel gepensioneerden bij zitten en die vinden dat wel prettig", aldus Piet Zwanenberg. Er lopen als altijd twee docenten mee om her en der de amateurschilders te ondersteunen. Maar 'iedereen is vrij in zijn of haar keuze voor techniek, formaat en tijdsduur', zegt Piet Zwanenberg die vandaag met de groep bij paardenpension De Smulhoeve in Kaatsheuvel staat. In een opvallend zonnige omgeving met vandaag voor de verandering eens een prachtige indrukwekkende lucht met stapelwolken waar menig oude meester z'n vingers bij af zou likken. Docente Margriet van Delft vindt dat de schilderijen van hoog niveau zijn. "Bijna allemaal schilderen ze al jaren, maar ze durven ook heel veel, zoals groot werken of dingen veranderen. Als je niet durft, dan kom je nergens", zegt de docente. "We zien ook dat de deelnemers veel samen overleggen. Je kunt tenslotte heel veel van elkaar leren."Deelneemster Lilian van der Pols gaat al vijtien jaar met de groep mee. Zij werkt met pastelkrijt aan een schuurtje met een bemost rieten dak.Even verder zijn vier vrouwen aan het werk rond een paar balen hooi. Allemaal gebruiken ze een andere invalshoek, maar ze werken opvallend modern."Ik kom zelf uit Loon op Zand, maar de Loonse en Drunense Duinen blijven mij altijd boeien. Met elke lichtval is het hier weer anders", zegt Willemien Theunen, die op een stoeltje onder de bomen aan het werk is. "Ik hou enorm van Brabant en het is zo leuk dat wij met de groep de plekjes opzoeken die honderd jaar geleden er ook zo eruit zagen."

Labels:

Ingezonden

Loon op Zand - Het is ook mijn ideaal dat de inwoners van Loon op Zand hun boodschappen in eigen dorp doen - liefst lopend of op de fiets, goed voor iedereen en geen parkeerprobleem.
De realiteit is anders. Begrijpelijk, want op het winkelaanbod hebben wij als inwoners ook weinig invloed gehad. Eerst verscheen er een winkelcentrum, met winkelruimtes die voor de dorpswinkeliers onbetaalbaar waren. Er kwamen ketenwinkels in of winkeliers van buiten waardoor de winkelnering van bestaande dorpswinkeliers langzaam maar zeker afnam. De verschillende supermarkten volgden elkaar op, waarvan alleen de Jumbo erin leek te slagen mensen naar Loon op Zand toe te trekken i.p.v. af te stoten.
En dan spreken we nog niet over de verlokkingen van de winkels in Tilburg, Waalwijk en Kaatsheuvel, voor ons op steenworp afstand. Het zijn de harde kanten van de vrije markt waar inwoners en winkeliers mee te maken krijgen. Ik gun het ze niet, ik blijf "gezellig" boodschappen doen in Loon op Zand. Op de fiets

Labels:

´Efteling-abonnement-voor-het-leven´

Kaatsheuvel - Op zaterdag 7 juli (7-7-’07) viert de Efteling de Dag van het Sprookje. Van 07.00 tot 19.00 uur organiseert het park tal van sprookjesachtige activiteiten. Eén van die activiteiten is de Nationale Sprookjesquiz (14.07 uur), waarbij de Efteling op zoek gaat naar de ware sprookjeskenner. Het Kaatsheuvels attractiepark heeft voor dé kenner een ware hoofdprijs in petto. De winnaar wint maar liefst een Efteling-abonnement voor het leven. Bezoekers die in de maand juli 7 of 77 jaar worden of op 7-7-’77 geboren zijn, mogen op de Dag van het Sprookje tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends gratis het park bezoeken.

Unieke Nationale Sprookjesquiz
Tijdens de unieke Nationale Sprookjesquiz gaat de Efteling op zoek naar de beste Sprookjeskenner. Wie paste het glazen muiltje? Wie strooide broodkruimeltjes in het donker om de weg terug naar huis te vinden? Hoe heet het sprookje met de Vliegende Fakir? Wie schreef het sprookje Raponsje? De antwoorden op deze en natuurlijk ook wat moeilijkere vragen worden achterhaald tijdens de Nationale Sprookjesquiz vanaf het grote podium op de Speelweide. Alle bezoekers die om 14.07 uur bij de Speelweide zijn, kunnen zonder inschrijving meedoen en meedingen naar een Efteling-abonnement voor het leven!
De jury van de Nationale Sprookjesquiz bestaat uit een Sprookjesbosbewoner en twee wetenschappers van het Meertens Instituut. Dit onderzoeksinstituut houdt zich bezig met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur, waaronder sprookjes en volksverhalen.

Overige activiteiten
Naast de Nationale Sprookjesquiz biedt de Dag van het Sprookje nog meer sprookjesachtige activiteiten. Bezoekers die in de maand juli 7 of 77 worden of op 7-7-’77 geboren zijn, mogen tussen 07.00-09.00 uur gratis naar binnen. Men dient dit wel aan te tonen met een officieel document (paspoort of rijbewijs). Om 08.07 uur opent de Efteling de nieuwe mini-attractie Sprookjes-Waterpret. Deze sprookjeshaag op het Dwarrelplein herbergt verrassend, springend water. Een uur later vindt de première plaats van de openluchttheatervoorstelling ‘Sprookjesboom, er was eens’. In het knusse Openluchttheater in het Sprookjesbos komen de hoofdrolspelers Langnek, Klein Duimpje, Kabouter en de Draak uit de televisieserie Sprookjesboom samen. Eind van de middag (17.07 uur) krijgen bezoekers nog een heus Sprookjespopconcert voorgeschoteld. Vanaf het grote podium op de Speelweide brengen Sprookjesbosbewoners als Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje een spetterend Sprookjespopconcert voor jong en oud. Alle bezoekers worden uitgenodigd om uit volle borst mee te zingen en te dansen. Lange Frans en Baas B completeren het Sprookjespopconcert met een gastoptreden.

Labels:

donderdag, juni 28, 2007

Kaatsheuvel - 'Nieuwe' huizen St. Josephstraat behouden hun oude uitstraling

KAATSHEUVEL - De woningen die woningcorporatie Casade Woondiensten in de St. Josephstraat in Kaatsheuvel fors onder handen neemt, houden hun oude uitstraling. ,,Het zijn karakteristieke woningen in een authentieke straat en dat wilden we zo houden", zegt Babette Knip van Casade. "Binnen worden de woningen echter helemaal van deze tijd."

De zestien uit 1946 stammende eengezinswoningen waren aan onderhoud toe. De optie sloop viel vanwege het karakteristieke element al snel af. Handhaving van de gevels was voor Casade uitgangspunt. Intern gingen de huizen wel op de schop. De benedenverdiepingen zijn uitgebouwd waardoor een grotere woonkamer ontstond. Nieuwe keukens en badkamer, dubbel glas en een berging in de tuin kwamen er ook. Het werk wordt deels uitgevoerd door zes leerlingen van Fundeon, een leerlingenbouwplaats, onder supervisie van aannemer Combi-Brabocon.Deze week biedt Casade de woningen aan ingeschreven kandidaten aan. De voormalige bewoners hebben voorrang. Begin juli gaat Casade met de nieuwe bewoners in overleg over de inrichting. ,,Zo hebben ze nog inspraak over tegelwerk in keuken en badkamer", zegt Knip. De voor een- of tweepersoonshuishoudens bestemde woningen gaan per maand tussen 424 en 450 euro aan huur doen. De oplevering is medio september

Labels:

woensdag, juni 27, 2007

Kaatsheuvel : Wegafsluitingen en verkeersomleidingen

In verband met de kermis in Kaatsheuvel zijn in de periode van 27 juni t/m 4 juli de volgende wegen c.q. weggedeelten voor alle verkeer afgesloten:
· De zuidelijke weg van de Nieuwe Markt, vanaf het postkantoor tot aan de Marktstraat, en de noordelijke weg van de Nieuwe Markt, vanaf de Marktstraat tot aan het gemeentehuis in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uiteraard uitgezonderd.
· Op vrijdag 29 juni van 21.00 tot 24.00 uur, zaterdag 30 juni van 18.00 tot 00.30 uur, zondag 1 juni van 13.00 tot 24.00 uur, maandag 2 juli en dinsdag 3 juli van 20.00 tot 24.00 uur is de Peperstraat vanaf de Nieuwe Markt afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.
· Daarnaast dient tijdelijk gebruik gemaakt te worden van de bushalte in de Gasthuisstraat nabij de Theresiaschool.

Labels:

Kaatsheuvel : Diepenbrockstraat eenrichtinsverkeer?

Kaatsheuvel - De bewoners van de Diepenbrockstraat bieden donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering een petitie aan om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie in hun straat. Volgens de bewoners is de huidige situatie "levensgevaarlijk". Het is een smalle straat met tweerichtingsverkeer. Aan beide kanten staan auto's geparkeerd en daartussen spelen kinderen. Volgens de bewoners beloofde de gemeente in 2004 dat ze iets aan de straat zou doen, maar dat is vooralsnog niet gebeurd.

Labels:

Kaatsheuvel : Teambuilding

Kaatsheuvel - Vandaag is de raad op tweejaarllijks raadsuitstapje. Vertrek om half negen naar het Duitse plaatsje Xanten. De raadsleden krijgen daar een rondwandeling, en bezoeken de thermen. Misschien kunnen de raadsleden alvast enkele onderwerpen bespreken die morgen op de agenda staan van de raadsvergadering. Jammer dat de pers geen uitnodiging heeft ontvangen.

Labels:

Gratis vakantiecheck voor auto en caravan

Net zoals vorig jaar richten het Korps Landelijke Politiediensten, de Wegenwacht, Veilig Verkeer Nederland en de netwerkpartners van Het Nieuwe Rijden gratis servicepunten in op een aantal rustplaatsen bij de grens met België en Duitsland. Vakantiegangers kunnen daar een laatste check aan hun auto en/of caravan laten uitvoeren.
Ook is het mogelijk de caravan te laten wegen of een bandencheck uit te laten voeren. Daarnaast is er actuele informatie over de verkeerssituatie in het buitenland beschikbaar. Het autorijden kan veiliger, voordeliger en milieuvriendelijker door de tips van Het Nieuwe Rijden toe te passen. Ook met de caravan kunt u Het Nieuwe Rijden prima toepassen. De tips zijn te lezen op de site van Het Nieuwe Rijden. De servicepunten zijn te vinden op de volgende data en locaties:Zaterdag 30 juniA2 grens België P KnuvelkesA16 grens België P HazeldonkZaterdag 7 juliA7 grens Duitsland P MeedenertolZaterdag 14 juliA12 grens Duitsland P OudbroekenA67 grens Duitsland P Zwarte WaterA16 grens België P Hazeldonk

Labels:

Kaatsheuvel : 22 woningen op terrein Autobedrijf Wellens




Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel – Op het terrein van Autobedrijf Wellens in de Roestenbergstraat gaat projectontwikkelaar Arton uit Oisterwijk 22 woningen bouwen. Het bouwplan bestaat uit zeven patiowoningen en vijftien rijtjeshuizen. De patiowoningen kosten minimaal 299.000 euro vrij op naam, de rijtjeswoningen moeten minimaal 249.000 euro opbrengen. Projectontwikkelaar Bart van de Schoot van Arton verwacht in het tweede kwartaal van 2008 te kunnen starten. Hij verwacht voor de bouw een jaar nodig te hebben. Volgens de projectontwikkelaar zal op 3 juli de exploitatieovereenkomst met de gemeente Loon op Zand getekend worden. Daarin zal worden vastgelegd waar alle partijen zich aan te houden hebben. Bij overtekening zal geloot dienen te worden. Volgens Van der Schoot moet de heer Wellens zijn activiteiten eerst nog verplaatst hebben voordat met de bouw gestart kan worden. Verder moet de bouwvergunning nog aangevraagd worden. De eigenaar van het autobedrijf, Jan Wellens laat desgevraagd weten dat hij nog geen andere locatie gevonden heeft. “Ik heb eerst afgewacht of het allemaal wel doorging. Nu ga ik serieus op zoek”, aldus Jan Wellens. Op de locatie in de Roestenbergstraat heeft de familie Wellens vanaf 1968 een tankstation. Daarvoor runde de familie op dezelfde locatie een kolenbedrijf.

Labels:

Kaatsheuvel : Opinie: Kansen voor regionale omroep ?


Kaatsheuvel – Donderdagavond behandeld de gemeenteraad van Loon op Zand de Voorjaarsnota. In het beleidstuk is de subsidie opgenomen voor RTV-Midden Brabant, het vroegere Maasstad. Het college wil de omroep 20.000 euro subsidie per jaar geven, mits er een OZB- verhoging tegenover staat. Ondanks alle inspanningen van het bestuur van RTV heb ik het gevoel dat het voorstel van het college het niet zal halen, omdat de coalitie tegen een verhoging van de OZB is.
Waar is het fout gegaan?
Ikzelf denk dat verhoging van OZB geen optie is. Maar ik vraag me af waarom de raadsleden geen kopie hebben gekregen van het beleidsplan van RTV. Daarin staat duidelijk omschreven wat de plannen van de omroep zijn. En het moet volgens mij mogelijk zijn om de subsidie in het bestaande beleid in te passen. Het geld dat de gemeente voor een lokale omroep krijgt is niet geoormerkt, maar Loon op Zand heeft het al tien jaar over gehouden door geen subsidie aal LTV te verstrekken. Het gekke is dat de vraag niet gesteld wordt of er behoefte bij de inwoners bestaat en zo ja hoe groot die wel is. Op de achtergrond is Ron Schouten bezig om LTV op commerciële basis de lucht in te krijgen. We zullen zien wie de beste kaarten heeft.

Labels:

Logeren

Kaatsheuvel - Weer een dagje gelogeerd in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

Labels:

dinsdag, juni 26, 2007

Kaatsheuvel - Ophef over Rieu in Efteling

Labels:

Kaatsheuvel - Deze mereltjes trekken zich niets aan van het weer.

Labels:

Cees en Nel: 'We zijn nog net zo verliefd als toen'

KAATSHEUVEL - Oorlogsjaren, een steenkoude winter. Voor timmerman Cees Pepping was er vanwege het extreme weer geen werk. Dus ging hij schaatsen bij de ijsbaan. Daar viel zijn oog op een aardig meisje. Ze had moeite om haar schaatsen aan te trekken, en nog meer moeite met de slag zelf. Maar Cees was niet de beroerdste om Nelleke Brekelmans de fijne kneepjes van het zwieren en zwaaien bij te brengen.
Koning Winter bracht ze bij elkaar, de liefde deed de rest. Hoewel, die liefde moest bij haar toch
even groeien. "In het begin vond ik hem nogal verwaand. Maar dat draaide snel bij, Cees was en is nog altijd charmant en galant." Gisteren vierde het echtpaar zijn diamanten bruiloft.
Net als zijn vader kasten en deuren maken of raamkozijnen blijven repareren, daar hadden Cees en een paar broers geen zin in. Ze begonnen een aannemersbedrijf. Het waren jaren van keihard werken. De bouwkeet was voor Cees, projectleider en uitvoerder, zijn tweede thuis. Maar toch: "Mijn allermooiste project was het huis dat we aan het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel hebben gebouwd. Ja, ons eigen huis." Daar zijn negen kinderen opgegroeid. Opvallend: bijna allemaal zijn ze terechtgekomen in het onderwijs en de zorg. Nel: "Dat zullen ze wel van mij hebben."
Ruim twee jaar geleden zijn ze verhuisd naar serviceflat Molenwijck in Loon op Zand. "Die heb ik 30 jaar geleden nog gebouwd. Toen zeiden ze nog tegen mij: 'Dat is iets voor jou.' Ik dacht: mij zullen ze hier niet zien. Toch gebeurd, maar ik heb er geen spijt van. We hebben het hier erg naar ons zin." En ook: "Het scheppen van woningen is het mooiste dat er is."
Na al die jaren nog lang niet uitgekeken op elkaar. "We zijn nog net zo verliefd op elkaar als toen", zegt Nel (87). "Het geheim van zo'n lang huwelijk? Veel voor elkaar over hebben. En niks opkroppen

Labels:

Loon op Zandse wijkagenten compleet.

Kaatsheuvel - Van de elf wijkagenten in het politieteam - Waalwijk Loon op Zand, conventreren zich er vier op de gemeente Loon op Zand. Jan van Eijndhoven en Gerben Kleef zijn nieuwe gezichten. Naast Ed Demois concenteren zij zich op Kaatsheuvel. Harrie Houtenpen blijft in het kerkdorp Loon op Zand opereren.

Labels:

Kaatsheuvel - Vier jongeren vernielen twee bushokjes totaal

Kaatsheuvel - Vier jongeren zijn van zondag op maandag gearresteerd omdat ze twee bushokjes hebben vernield. De jongeren in de leeftijd van zestien en achtten jaar kwamen van een examenfeestje. de ruiten van de bushokjes zijn compleet vernield. Getuigen hebben gezien dat de jongens wegfietsten. Op de kruising Kinkenpolder-Eftelingsestraat zagen dat er fietsen in de bosjes versopt waren. Op aanroepen doken de jongeren op. Het viertal moest mee naar het bureau.

Labels:

Publiek van André Rieu voelt zich gebruikt als klapvee

KAATSHEUVEL - Het optreden van Andre Rieu in de Efteling in Kaatsheuvel heeft zaterdag tot klachten van het publiek geleid. Concertgangers klaagden na afloop over technische storingen en vonden dat ze vooral als decoratie bij tv-opnames van de artiest waren gebruikt.

Vrijdag werd het optreden van Rieu wegens zware regenval afgelast, waardoor zaterdag alle opnames onder tijdsdruk moesten worden voltooid. Wederom zorgde een regenbui voor oponthoud, ook omdat de verlichting daarna nog moest worden gerepareerd.
Bezoekers van het verregende vrijdagconcert ontvangen hun geld terug en krijgen een toegangskaartje voor de musical Assepoester in het najaar. Het management van André Rieu wacht eerst de klachten over het zaterdagconcert af alvorens daarop te reageren. "Ik kan me voorstellen dat mensen misschien wat ontgoocheld waren, maar ze hebben zeker waar voor hun geld gekregen", zegt K. Cornelis namens de organisatie. "Het was zeker geen half concert. André heeft alle nummers gespeeld

Labels:

maandag, juni 25, 2007

Engeltje laat violist André Rieu in de steek in Efteling

KAATSHEUVEL - Alle regenvoorspellingen van de afgelopen dagen ten spijt vond André Rieu het niet nodig om zijn kostbare apparatuur af te dekken. ,,Ik heb een engeltje op mijn schouder,” liet hij voorafgaand aan een concertserie in de Efteling in Kaatsheuvel weten.

Vrijdag liet het engeltje hem echter in de steek en moest het optreden vroegtijdig afgekapt worden. Zo’n honderd klaarstaande en al gegrimeerde acteurs konden onverrichterzake huiswaarts keren. Ook de bezoekers, die 50 euro entree betaald hadden, kregen te horen dat het die avond over en uit was.
Volgens een woordvoerder van de Efteling ontvangen de bezoekers hun geld terug en krijgen ze een toegangskaartje voor de musical ‘Assepoester’ dit najaar. Ze worden daar deze week over geinformeerd. De openluchtopnamen van de populaire violist samen met zijn Johann Strauß Orkest konden donderdag en zaterdag in het attractieparkvan wel doorgaan. De concertserie wordt verwerkt in een televisieoptreden en een dvd. Sprookjesfiguren uit de Efteling spelen daarbij een belangrijke rol. De dvd is op voorhand al naar vijftig landen verkocht. Rieu gaf zaterdagnacht na de laatste opnamen aan zeer tevreden te zijn.

Labels:

Kaatsheuvel :- Vliegende Hollander vastgelopen

KAATSHEUVEL - Drie sloepen van de nieuwe Efteling-attractie de Vliegende Hollander zijn zondagavond vastgelopen. De bedrijfsbrandweer en de brandweer van Kaatsheuvel heeft de inzittenden uit een van de bootjes gehaald, zo meldde een woordvoerder van het attractiepark. In elke sloep kunnen veertien mensen. Niemand raakte gewond en volgens de woordvoerder was er ook geen sprake van een gevaarlijke situatie. De Vliegende Hollander was na sluitingstijd nog in gebruik, omdat een bedrijf enkele attracties had afgehuurd voor een feest. De Vliegende Hollander is een wildwaterbaan in combinatie met een achtbaan. De drie sloepen kwamen in het overdekte deel van de wildwaterbaan tot stilstand. Eén bootje bevond zich op dat moment net in de lift die de sloepen optrekt om de afdaling naar buiten te maken.

Labels:

zondag, juni 24, 2007

Kaatsheuvel : 'Loons huwelijk' duurder

KAATSHEUVEL - Het wordt duurder om te trouwen in de gemeente Loon op Zand, als het aan burgemeester en wethouders ligt. Het college wil de huwelijksleges verhogen. Redenen voor de voorgenomen verhoging zijn de relatief lage tarieven in de gemeente en het relatief hoge aantal kostenloze huwelijken in Loon op Zand.

Op maandag en dinsdag kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur gratis huwelijken worden gesloten. Volgens het college wordt daar relatief veel gebruik van gemaakt vanwege de toeristische trekpleisters die in de gemeente liggen. "In 2006 is 37 keer gebruikgemaakt van het kosteloos huwelijk", aldus een gemeentewoordvoerder. "Hoeveel de totale kosten bedragen, is niet exact te zeggen, maar er gaan uren van ambtenaren in zitten en het gebruik van het gebouw brengt ook kosten met zich mee."
Het college wil de gratis huwelijken inperken. Dat en de legesverhogingen moeten per jaar 15.000 euro opleveren.

Labels:

Kaatsheuvel - Vakantietijd



De vakantietijd breekt aan. Dat is ook te merken aan het aantal bezoekers dat nu al in het buitenland zit en deze site bezoekt. Stelt U het op prijs dat de site tijdens de vakantie bijgewerkt wordt of hoeft het niet voor U. Geef uw reactie onderaan dit onderwerp. U hoeft uw naam niet te vermelden, wel graag uw woonplaats.

Labels:

Kaatsheuvel - Van Wijlen nieuwe hoofdsponsor Berkdijk

Labels:

Kaatsheuvel - Sprookjesconcert van violist André Rieu



KAATSHEUVEL - De populaire violist André Rieu liet de Efteling gisteravond walsen. Samen met zijn Johann Strauß Orkest gaf hij een openluchtconcert in het attractiepark. Ook vanavond is Rieu in Kaatsheuvel te bewonderen. De optredens zijn onderdeel van een televisiespecial met als thema sprookjes.

Labels:

zaterdag, juni 23, 2007

Kaatsheuvel “Dat keuvelbankje van jou komt er!”




Posted by Picasa

“Dat keuvelbankje van jou komt er!”

Door Jan in ‘t Groen

Inwoners dragen ideeën aan voor het Bruisend Dorpshart

Kaatsheuvel – Op het marktplein staan deze zaterdagmiddag twee grote tenten. Eén tent is ingericht als een bruin café, in de andere mogen kinderen zich uitleven en kunnen inwoners van Kaatsheuvel ideeën aandragen voor het nieuwe Dorpshart. Om precies twaalf uur trekt Rurtger van den Bedum (6) zijn schildersjasje aan. “Ik wil een bioscoop schilderen zegt de kleine kunstenaar. Renske Stokkermans(10) schilderd een paard. Ze wil van het marktplein één grote paardenbak maken. Zo’n veertig kinderen schilderen hun wens op grote panelen. “Die worden tijdens de bouw aan de hekken gehangen” legt communicatiemedewerkster Judith Vinkevleugel uit. In het café maakt sneltekenaar John Körver schetsen van de ideeën die de inwoners. De schets zoals Antonette Stokkermans het nieuwe centrum graag ziet heeft een Parijse uitstraling. “Ik wil kleine winkeltjes, terrasjes en een jeu de boulesbaan. En natuurlijk moet er een keuvelbankje komen”. Verantwoordelijk wethouder Hans Waijers speelt meteen op het idee in. “Dat bankje van jou komt er”, zegt hij resoluut. Rond de opgestelde maquette maakt Frans Klis een stevige discussie los. Hij zou graag alles in Anton Pieck-stijl zien maar krijgt weinig bijval. “Het mag geen look-a-like van de Efteling worden” vindt Peter van Gulik. Terwijl Jan van de Linden zijn idee bepleit zegt René Valk dé oplossing te hebben: “Maak van het gemeentehuis een partycentrum en een bioscoop en verplaats alles wat gemeente is naar de St. Jozefkerk”. Tussen de hoosbuien door gaan geïnteresseerden met de wethouder op pad voor een rondwandeling. “Ik garandeer U dat alle evenementen zoals de Taptoe en het beachvolleybal op het nieuwe plein gehouden kunnen blijven worden”,vertelt Waijers. Anderen vermaken zich prima als ze meedoen aan de percussieworkshop die in het café gegeven wordt. Rond vier uur lanceert fanfare “De Doortjes” uit Sint Michielsgestel het “Dorpshartlied” en worden de tenten afgebroken. Ondanks het barre weer kan wethouder Waijers met flink wat nieuwe ideeën op zak verder aan de slag om volgend jaar met de bouw te beginnen.

Labels:

Mogelijk snel postagentschap in Loon op Zand

Kaatsheuvel -Loon op Zand – Warschijnlijkheid beschikt het kerkdorp Loon op Zand op korte termijn weer een postagentschap van TNT Post. Dit heeft directeur Operations Frans van Grinsven van winkelketen Henk van der Doelen vanuit het hoofdkantoor in Heesch gisteren meegedeeld. Het postagentschap zal gevestigd worden in het filiaal van Drogisterij-Parfumerie Henk van der Doelen aan het Oranjeplein 23. Volgens Van Grinsven voert hij vanaf half juni serieuze onderhandelingen met TNT over een business point in Loon op Zand, en is het voor 99,9 % zeker dat Loon op zand binnen acht weken weer een postagentschap heeft. “Tenzij er belemmeringen zijn op het gebied van bouwkundige aanpassingen”. Van Grinsven: “TNT gaat kijken of ons pand geschikt is en bouwkundig aangepast kan worden. Als dat het geval is zit er op de inventaris een levertijd van zes tot acht weken. “Wij zullen ons voor 110% inzetten om het postagentschap in binnen zo’n kort mogelijke tijd onze winkel te krijgen”, aldus Van Grinsven die zegt moeite te hebben met de uitspraak van wethouder Aussems in het Brabants dagblad van gisteren. “Wij doen dit echt niet uit liefdadigheid, maar we zien het als een toegevoegde waarde voor onze klanten. Volgens Van der Doelen valt TNT niets te verwijten. ”Als een winkel in een dorp sluit, dan kun je TNT niet verwijten dat ze direct een oplossing hebben”

Labels:

Kaatsheuvel - Politie en VVV in gemeentehuis

KAATSHEUVEL - In het vernieuwde dan wel nieuwe gemeentehuis in Kaatsheuvel is ook plaats voor de politie en de VVV.
Het huidige politiebureau in Kaatsheuvel gaat dicht zodra het nieuwe politiebureau aan de Tilburgseweg klaar is. Om dat gemis op te vangen, is het de bedoeling 'een voorpost' van de politie in te richten in het gemeentehuis. De VVV zit nu nog aan de Nieuwe Markt in een pand dat moet wijken voor het nieuwe dorpshart.Het plan voor de politiepost en de VVV-balie is opgenomen in een rapport over de toekomstige gemeentelijke huisvesting. Loon op Zand wil de diensten op één locatie samenbrengen. Daarbij gaat de keuze tussen renoveren en uitbreiden van het huidige gemeentehuis of totale nieuwbouw op dezelfde plek aan de Nieuwe Markt. De gemeenteraad werd donderdagavond geïnformeerd over de stand van zaken. Het besluit valt in september. Eerst buigt op 6 september een raadscommissie zich over de gemeentelijke huisvesting. En op 20 september moet de raad de knoop doorhakken. In 2010 zou het vernieuwde of nieuwe gemeentehuis in gebruik genomen kunnen worden. Renovatie en uitbreiding kost samen 9,2 miljoen euro. Met nieuwbouw is 10,9 miljoen euro gemoeid. Alles laten zoals het is, kost ook geld. Het gemeentehuis kampt met achterstallig onderhoud. Om dat recht te trekken, is volgend jaar minstens 1,2 miljoen euro nodig. Het gaat onder meer om het vernieuwen van kozijnen, gevelbekleding, vloeren en dakbedekking. Als de raad kiest voor renovatie en uitbreiding of nieuwbouw kan het onderhoud beperkt blijven tot enkele dringende noodreparaties.

Labels:

vrijdag, juni 22, 2007

Het meest gelezen in het BD

Het meest gelezen
1 Mysterie rond schijfjes op straa...
2 'Vernielzucht loopt echt de spui...
3 'Alles was over de datum'
4 Garage Braat dupe van vergeten b...
5 Niet het nieuwe zwembad van Waa...
6 Lastige klant geslagen
7 Politie neemt auto met hond in b...
8 Waalwijk moet tekort afwenden
9 'Ik heb zoveel leuke leerlingen ...
10 Zusjes winnen optreden VOF de Ku...

Labels:

Ingezonden

De reactie van wethouder Aussems op het verdwijnen van het postagentschap in Loon op Zand is mij nogal in het verkeerde keelgat geschoten. Het is mij bekend dat de winkeliers het laatste halfjaar te kampen hebben met een teruglopende omzet. Hier in het dorp kennen wij ook allemaal de reden: het verdwijnen van de Jumbo en de komst van de Emté. Dat zit ons nog steeds behoorlijk dwars. Veel produkten zijn een stuk duurder bij de Emté en bepaalde produkten zijn er zelfs niet te krijgen. Hoewel principieel winkelend in eigen dorp, breng ik nu toch 1x per 2 weken een klein bezoekje aan de Jumbo in Kaatsheuvel..... en ontmoet daar veel, heel veel dorpsgenoten. Zo zit dat, mijnheer Aussems: als consument kan je niet anders dan in je koopgedrag je ongenoegen laten merken over zo'n uitruil tussen de supermarktgrootmachten. De "schuld" voor het verdwijnen van het postagentschap ligt dan ook daar, zonder daarmee TNT Post vrij te pleiten die m.i. te weinig heeft gedaan om een servicepunt in Loon op Zand te behouden. Zou er nergens een noodruimte neer te zetten zijn?

Nanny Verheijen, gedupeerde inwoner en ondernemer uit Loon op Zand

Loon op Zand zonder postagentschap

Door Jan in ‘t Groen

Wethouder legt schuld van sluiting van postagentschap bij Loonse inwoners.

Loon op Zand – Het kerkdorp Loon op Zand zit vanaf woensdag zonder postagentschap.
NOVY, waar het postagentschap nu onder is gebracht sluit per 1 juli haar deuren en stopt met ingang van aanstaande woensdag met het postagentschap. Dat houdt in dat de inwoners van Loon op Zand nergens meer terecht kunnen en aangewezen zijn op het postkantoor in Kaatsheuvel. De ondernemers die een postbus hebben bij NOVY zijn door TNT schriftelijk op de hoogte gebracht dat ze van vanaf 27 juni niet meer terecht kunnen bij het business point bij NOVY. De ondernemers moeten net als de burgers, voor hun pakketpost naar Kaatsheuvel. Wel kunnen ze tegen betaling tijdelijk een beroep kunnen doen op brengservice. Peter Flohr van Bureau Flohr en Verheijen noemt de manier waarop TNT met zijn klanten omgaat onfatsoenlijk. “Je kunt tijdelijk gebruik maken van een brengservice, maar dan moet je wel een jaarcontract ondertekenen”, aldus de ondernemer. Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, Economische zaken) zegt geschrokken te zijn van het bericht dat NOVY haar deuren moet sluiten en dat het postagentschap verdwijnt. Hij legt de schuld direct bij de inwoners van Loon op Zand. Aussems: “De Loonse mensen denken dat zo’n ondernemer het postagentschap uit liefdadigheid open houdt. Als de inwoners van Loon op Zand NOVY niet hadden gezien als een servicewinkeltje, waar ze naar toe gaan als ze iets vergeten zijn, dan had de winkel nu niet hoeven sluiten. De wethouder doet dan ook een beroep op de inwoners van Loon op Zand om vooral in hun eigen dorp inkopen te doen. “Zolang ze dat niet doen zal het winkelbestand teruglopen, en dat is nu juist niet de bedoeling”, aldus Aussems, die ondernemers oproept zich bij TNT te melden om zo snel mogelijk het Postagentschap van NOVY over te nemen. De voorzitter van de Loonse Winkeliersvereniging was niet bereikbaar voor commentaar.

Labels:

Spontaan lek Ecliptica

Kaatsheuvel / Loon op Zand – Gisterochtend is rond 7.30 de waterleiding aan de Ecliptica gesprongen. Volgens een woordvoerster van Brabant Water betrof het een hoofdleiding die over een lengte van tien meter gescheurd was. Binnen korte tijd stond de straat blank. Om de overlast voor de bewoners te beperken bracht Brabant Water omleggingen aan. Toch zaten 41 Woningen tot het middaguur zonder water. De werkzaamheden duurden gisteren nog de gehele dag. Vandaag wordt er opnieuw bestraat. Volgens de woordvoerster van Brabant Water is er sprake van een spontaan lek. Maar ze sluit niet uit dat de wateroverlast van 8 juni waarbij de Ecliptica ook onder water kwam te staan, in combinatie met het bouwverkeer van de bouw van de Serviceflat de oorzaak is van de grote scheur in de leiding. De wateroverlast komt op het moment dat de VVD fractie van Loon op Zand schriftelijke vragen heeft gesteld over de wateroverlast op 8 juni aan de Andromeda, Ursa Minor en de Ursa Mayor. Volgens de oppositiepartij zou in die straten een ondeugdelijk rioolstelsel liggen en zouden de werkzaamheden niet volgens het bestek zijn uitgevoerd. Volgens het bestek zou bij het leggen van de riolering een overstort aangelegd moeten zijn, maar is dat nooit gebeurd. Kortom, de VVD-fractie heeft twijfels of de werkzaamheden wel goed zijn uitgevoerd en heeft het college om opheldering gevraagd.

Labels:

De Bonth van Hulten koopt Apollotheater

Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel – Het Nieuwkuijkse bedrijf De Bonth van Hulten heeft vorige week het Apollotheater en het Café van Jan Smit gekocht. Zowel Ad van de Wouw van Meeùs Makelaardij in Tilburg als directeur Huub Pleging van de projectontwikkelaar uit Nieuwkuyk, bevestigen de verkoop. Over het bedrag dat met de verkoop is gemoeid willen beiden geen mededeling doen. Volgens Pleging heeft het eerste gesprek met de gemeente Loon op Zand reeds plaatsgevonden. Over de bestemming van het complex, dat buiten het Bruisend Dorpshart valt, kan Pleging nog niets zeggen. “We gaan dat in goed overleg met de gemeente bekijken. Ik heb er alle vertrouwen in dat er uit komen”, aldus Pleging, die door laat schemeren dat hij het voortzetten van de bioscoop onwaarschijnlijk acht. Het complex van Smit kwam te koop nadat uitbater Jan Smit vorig jaar op 7 september overleed.

donderdag, juni 21, 2007

Kaatsheuvel krijgt 'bruisende huiskamer'

KAATSHEUVEL - Twijfels heeft hij niet. Integendeel. Hij bulkt van zelfvertrouwen en enthousiasme. Want wethouder Hans Waijers weet het zeker: Kaatsheuvel krijgt zijn 'Bruisend Dorpshart'. "Het gaat daadwerkelijk gebeuren. Nu is het belangrijk dat het plan ook echt gaat leven", zegt hij.
Voor hem geldt de uitdrukking 'Eerst zien en dan geloven' zeker niet meer voor het Bruisend Dorpshart. Als niks tegenzit, kunnen volgens Waijers de bouwers in de loop van volgend jaar aan de slag. En in 2010 is het karwei een heel eind achter de rug. "Dan heeft Kaatsheuvel in het centrum een huiskamer waar het gezellig is en waar het goed toeven is."
Ambitieus is het plan, zeker voor Kaatsheuvelse begrippen. Het Bruisend Dorpshart vergt 'tientallen miljoenen' euro's. Het is de grootste investering in de historie van het dorp. "Dat is het ook waard. Kaatsheuvel heeft recht op een sfeervol, kwalitatief hoogstaand centrum", zegt Waijers.
Wat nu voor het Bruisend Dorpshart aan plannen op tafel ligt, betekent volgens de wethouder zeker een cultuurschok voor Kaatsheuvel. De Nieuwe Markt wordt immers een echt plein, een plein met bebouwing er omheen. "Wat er nu ligt, noem ik geen plein. Dat is een vlakte", zegt Waijers. Ook de voorgangers van de Nieuwe Markt waren niet meer dan vlaktes zonder kraak of smaak. Het enige frivole was tot tientallen jaren geleden de muziekkiosk. "Kaatsheuvel moet nog wennen aan de gedachte dat daar nu een echt plein komt", weet Waijers.
Het Bruisend Dorpshart omvat straks de Nieuwe Markt en de directe omgeving. Er is plaats voor een sociaal-cultureel centrum (een nieuwe Werft met bibliotheek), voor woningen, voor horeca, voor dienstverlenende bedrijven, voor ondergronds parkeren, voor detailhandel en voor een gerenoveerd en uitgebreid of een nieuw gemeentehuis.
Een plan van deze allure is volgens Waijers nooit eerder vertoond in Kaatsheuvel. Het mag ook een paar centen kosten. De gemeente steekt er zelf een kleine 11 miljoen in. Voor de rest - om tactische redenen wil Waijers geen andere bedragen noemen - gaat Loon op Zand in zee met projectontwikkelaars en andere partners. "We hebben natuurlijk onderzocht of dit plan haalbaar is. Drie partijen hebben aangegeven dat ze graag mee willen doen en dat ze ook risico willen dragen. Het is wat overdreven, maar mogelijke partners staan in rijen voor de deur", aldus Waijers. Het plan ligt er nu in grote lijnen. Architecten gaan aan de slag met de uitwerking. Tegelijkertijd gaan procedures lopen om de uitvoering mogelijk te maken.

Labels:

Gelegenheid maakt de dief

Kaatsheuvel - Kent u dit: Terwijl de ramen en deuren lekker openstaan met het warme weer, loopt u gezellig even naar de buren. Uw laptop en portemonnee blijven onbeheerd op tafel achter. Misschien dat u er in uw buurt weinig van hoort, maar woninginbraken komen vaker voor dan u denkt. Bent u zich ervan bewust dat een goed stevig slot op een deur niet helpt als u tegelijkertijd een raam open laat staan?

Een inbreker heeft maar 30 seconden nodig om binnen te komen. Duurt het langer, dan loopt hij het risico gesnapt te worden en zoekt hij vaak een andere locatie. Maar wat als de waardevolle spullen zo voor het grijpen liggen? De kans is in zo’n geval groot dat uw eigendommen vroeg of laat gestolen worden. Want de gelegenheid maakt de dief! De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. U kunt zelf veel doen om uw bezittingen te beschermen.

Een paar preventietips
Doe de deuren op slot en de ramen dicht als u (even) uit huis bent of langere tijd op een andere verdieping in huis bent.
Laat geen sleutels in de deur zitten, leg ze ook niet onder een deurmat of bloempot. Plak geen afwezigheidsbriefjes op de deur. Gebruik uw voicemail of de automatische e-mail beantwoorder niet om te laten weten dat u afwezig bent.
Leg geen ladders of ander klimmateriaal voor het grijpen.
Zorg extra goed voor waardevolle spullen. Zet ze uit het zicht voor inbrekers en berg kleine zaken (goud, zilver, juwelen, waardepapieren) op.
Zorg dat uw woning er van buitenaf ‘bewoond’ uitziet, óók als u niet thuis bent. Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden. Laat uw brievenbus legen en haal de planten niet van de vensterbank als u op vakantie gaat.
Geef uw vakantie door aan de politie via internet (www.politiemwb.nl), telefonisch of op het bureau.
Buurtpreventie kan het aantal inbraken in uw wijk aanzienlijk verminderen. Uiteraard kunnen gemeente, woningbouwvereniging en de politie u als buurtbewoner daarbij ondersteunen.
Mocht u toch slachtoffer worden van een woninginbraak, blijf dan overal vanaf om geen sporen uit te wissen.
Doe uw deur ‘s nachts altijd op het nachtslot. Laat geen sleutels aan de binnenzijde deur zitten.
Geen spoed: bel 0900-8844 bij spoed 112

Labels:

Een uitstapje naar Loon op Zand

Kaatsheuvel - Om het vertrek van collega Jeroen Ketelaars op te vangen ben ik vandaag werkzaam geweest voor het kerkdorp Loon op Zand. De dag begon overigens hefftig met tientallen reacties over de mysterieuse schijfjes en een gesprongen waterleiding aan de Ecliptica in Loon op Zand. (foto). Morgen veel nieuws uit het dorp Loon op Zand in de krant. Maar het klapstoelenconcert zal niet ontbreken.

Labels:

Politie treedt hard op tegen hangjongeren

Na een periode van tolerantie pakt de Loonse politie hangjongeren keihard aan.

Kaatsheuvel – De politie treedt momenteel hard op tegen een groep jongeren die al maanden overlast veroorzaken op en rondom de Nieuwe Markt. Deze week zijn er diverse verbalen uitgeschreven, variërend van 25 tot 225 euro. Volgens politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer is een groep van voornamelijk Kaatsheuvelse jongeren, die van het marktplein een hangplek hebben gemaakt, verantwoordelijk voor geluidsoverlast en het achterlaten van blikjes, friteszakken en andere troep. Ook zou er door de jeugd bier gedronken worden op straat en spreken sommige burgers over dealen. Volgens Steenmeijer is de jeugd herhaaldelijk op hun gedrag aangesproken door burgers en de politie. “Zelfs de burgemeester heeft geprobeerd de jongeren aan te spreken, ook dat had geen effect”, aldus Steenmeijer. Volgens hem heeft de politie vier weken lang elke dag rond de Nieuwe Markt gesurveilleerd en de jeugd aangesproken. Dit alles zonder resultaat. Steenmeijer: “De maat meer dan vol. We waarschuwen niet meer, we tolereren niets meer en wie niet horen wil moet maar voelen”. Daarom zijn de politie samen met de gemeente vorige week woensdag overgegaan op een keihard beleid. “Als er nu iemand een blikje weggooit of op een andere overtreding betrapt wordt, dan wordt er meteen een proces-verbaal opgemaakt en worden de ouders ingelicht.

De politie verwacht veel van het contact met de ouders. Zij moeten immers weten waar hun kinderen uithangen”. Volgens de woordvoerder blijft de politie dit doen totdat de overlast gestopt is.

Labels:

woensdag, juni 20, 2007

Drie dagen Andre Rieu in Efteling in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Donderdag, vrijdag en zaterdagavond worden in de Efteling opnames gemaakt van Andre Rieu met zijn orkest. Donderdagavond is de generale repetitie, vrijdag en zaterdag zijn de opnames. Het is de bedoeling dat de beelden van de show de hele wereld over gaan. Momenteel wordt er hard gewerkt om alles gereed te krijgen. Overigens, de toegangskaarten voor de generale repetitie kosten 25 euro, en voor de vrijdag en zaterdavond 50 euro.

Labels:

Kaatsheuvel : het mysterie van de schijfjes


KAATSHEUVEL - Sinds begin deze week zijn in Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en Waalwijk honderden plastic, witte schijfjes op straat aangetroffen. Die schijfjes liggen in het gras, op de stoep, op het fietspad en op de rijweg.

De herkomst van de schijfjes is onbekend. Ook wat ze voor moeten stellen of waar ze voor gemaakt zijn, is een mysterie. In Kaatsheuvel zijn de schijfjes het gesprek van de dag.
Technici staan voor een raadsel. Volgens Kaatsheuvelnaar Anton van Wel liggen ze verspreid vanaf de Akkerstraat en het centrum van Kaatsheuvel, via de Bevrijdingsweg naar Sprang-Capelle. Daar liggen ze onder meer in de Duinstraat en Heistraat. Verder zijn ze aangetroffen in Landgoed Driessen, langs het Halve Zolenpad en in het centrum van Waalwijk. Ad Teeuwis van Essent eveneens uit Kaatsheuvel, staat net als anderen voor een raadsel. "Nog nooit zoiets gezien. Zeker niet in de wereld van de elektronica", reageert Teeuwis.
Bij de gemeente Loon op Zand was tot gisteren geen melding binnen gekomen van het rare fenomeen. De schijfjes zijn van hard plastic en hebben een doorsnee van 12 centimeter.

Update
Inmiddels is het mysterie opgelost.
Een lezer schrijft:
Zoals bekend is vorige week een sponsorloop gehouden door scholen in Waalwijk (Willem van Oranje, Moller en Walewijck) voor KiKa. Als sponsor kon je aangeven of je (vanaf een bepaald bedrag) ook een deskbox wilde krijgen. Dit is een opbergdoos voor cd-roms/dvd's, waarin LET OP! Schijfjes zitten bij wijze van "tabbladen", die je tussen je cd-roms kunt zetten om het wat overzichtelijk te houden... Deze doos heb ik inmiddels gekregen, en jawel, daar zitten die schijfjes in!!


Noot:
Hoe en waarom er zoveel schijfjes op straat zijn beland zal altijd een mysterie blijven.

Labels:

Kaatsheuvel krijgt bruisend dorpshart



Klik op onderstaande link voor een filmpje

http://ed.noterik.com/adserver/edtv_player.php?asset_id=20093&ph=BD

Labels:

Hogere eisen deeltaxi Midden-Brabant

KAATSHEUVEL - Het vervoer per deeltaxi moet per 1 januari 2008 aanzienlijk verbeteren. "We hebben de afgelopen vier jaar ervaring met de deeltaxi opgedaan", zegt de Tilburgse verkeerswethouder Els Aarts (CDA).

"Klanten geven dat vervoer een 7,8. Er gaat veel goed, maar we hebben ook goed geluisterd naar de klachten van klanten. Dan zie je waar het verkeerd gaat. Dat proberen we te verhelpen door strengere eisen op te nemen in een nieuw contract. Dat gaat op 1 januari 2008 in en ieder bedrijf kan daarop inschrijven.".Er zijn momenteel vooral klachten over het niet op tijd rijden van de taxi's. Om daar een eind aan te maken, krijgen klanten vanaf januari de mogelijkheid in alle gevallen afspraken te maken over een uiterste aankomsttijd op het adres van bestemming.

Nu kan dat alleen als een klant naar bijvoorbeeld een huwelijk of begrafenis moet.De registratie van de ritten gebeurt vanaf januari dagelijks via satellietsignalen. Daardoor is controle op de rittijden in vergelijking met nu waterdicht. "Dat geeft de mogelijkheid om objectief boetes op te leggen als de deeltaxi te laat is", aldus Aarts. Daar staat tegenover dat de deeltaxi bij op tijd rijden een bonus krijgt. Ook kunnen klachten van klanten aan de hand van de satellietsignalen gecontroleerd worden. Het nieuwe contract moet ook een einde maken aan de problemen bij het vervoer van rolstoelers, blinden en slechtzienden. Dit is voor een deeltaxibedrijf een dure vorm van vervoer, omdat hiervoor een rolstoelbus of aparte taxi moet worden ingezet of omdat het vervoer meer tijd kost. In de spits is er een tekort aan rolstoelbussen of taxi's. Omdat in het huidige contract de aanbieder voor dit vervoer evenveel krijgt als voor het vervoer van een klant die geen bijzondere behandeling vereist. Straks kan een vervoerder een extra toeslag krijgen. Bron: Brabants Dagblad

Labels:

Lekker buurten in Kaatsheuvel

Posted by Picasa

dinsdag, juni 19, 2007

Kaatsheuvel : Programma DESK1

1) Papendrecht - DESK
2) DESK - Baronie
3) Gemert - DESK
4) DESK - Schijndel
5) JVC Cuijk - DESK
6) DESK - EVV
7) OJC Rosmalen - DESK
8) DESK - Deurne
9) DESK - UNA
10) UDI - DESK
11) DESK - Dijkse Boys
12) Geldrop - DESK
13) DESK - Meersen
14) DESK - Papendrecht (15-12-2007)

Vanaf 26-1-2008 wordt het programma hervat met Baronie - DESK.

Labels:

Kerngegevens Kaatsheuvel

Kaatsheuvel maakt deel uit van de de gemeente Loon op Zand
Loon op Zand bestaat uit de kernen: Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer.
De gemeente heeft een oppervlakte van 5.219 ha.
Op 1 januari 2007 had de gemeente 22.870 inwoners waarvan 16.800 in Kaatsheuvel.

Labels:

Kaatsheuvel : Burgemeester van Hoek tijdelijk in Huis ter Heide

Kaatsheuvel - Burgemeester Ria van Hoek - Martens van de gemeente Loon op Zand, gaat tijdelijk in Huis ter Heide in De Moer wonen. Omdat dat pand per direct beschikbaar is, heeft het de voorkeur van de burgemeester gekregen, boven de Sint Josephparochie, waarvoor een vrijstellingsprocedure loopt om bewoning mogelijk te maken. Komende vrijdag, 22 juni, krijgt Van Hoek de sleutels van Huis ter Heide.

Huis ter Heide is onlangs vrijgekomen. Omdat het per direct beschikbaar is en de burgemeester zo snel mogelijk in de gemeente wil wonen, zijn haar plannen gewijzigd. Eerder was het de bedoeling om tijdelijk de pastorie aan het Wilhelminaplein te bewonen. Om dat mogelijk te maken, moet echter eerst een vrijstellingsprocedure gevolgd worden.
Nu Huis ter Heide per direct beschikbaar is, beschouwt de burgemeester dit als een buitengewone gelegenheid om haar verhuizing naar de gemeente zo snel mogelijk te realiseren.

Ria van Hoek vind het wel jammer om het parochiebestuur en de omwonenden teleur te stellen. “Ik heb hartverwarmende reacties gekregen van mensen die het fijn vonden dat ik in hun buurt kwam wonen. Ook het parochiebestuur moet ik hierdoor teleur stellen. Ik ben de mensen van de parochie zeer erkentelijk voor hun hartelijke bereidheid om mee te werken aan mijn verhuizing. Maar de kans die ik nu krijg om op echt korte termijn binnen de gemeentegrens te komen wonen, wil ik graag aangrijpen.”
De verhuizing naar Huis ter Heide in De Moer betreft ook een tijdelijke oplossing. De burgemeester wil nog steeds zo snel mogelijk verhuizen naar een eigen woning in de gemeente.

Bron: Gemeente Loon op Zand

Labels:

KERMIS KAATSHEUVEL met een tintje GTST

Van vrijdag 29 juni t/m dinsdag 3 juli wordt Kaatsheuvel is het kermis in Kaatsheuvel. De opening van de kermis vindt plaats op vrijdag 29 juni om 14.00 uur. De overige dagen is de kermis vanaf 14.00 uur geopend en duurt tot 24.00 uur.

Ook dit jaar staan er weer veel attracties , zoals onder andere De Booster, Draaimolen, Schietsaloon, Funny Flight, Lijntrek/bussensport, Schuivenspel, Lucky Cranes, Dart Games, Techno Dance en natuurlijk Autoscooter. Daarnaast zijn er de nodige eetgelegenheden, waar u terecht kunt voor onder meer gebak, nougat/suikerwaren, paling en vis, suikerspin/popcorn en natuurlijk poffertjes.

Zaterdag 30 juni is er een “meet en greet” acteur Marc van Eeuwen, bekend als Jack van Houten uit de soap Goede Tijden Slechte Tijden en Voetbalvrouwen, is vanaf 20.00 uur aanwezig op het kermisterrein.

Labels:

maandag, juni 18, 2007

Kaatsheuvelse gewond bij val van rolstoellift

KAATSHEUVEL - Een 48-jarige Kaatsheuvelse is gisteren lichtgewond geraakt bij de val van een rolstoellift.

De gehandicapte vrouw stond rond 12.45 uur in de Koning Emmastraat met haar scootmobiel op de lift van een taxibus. Toen ze de bus in wilde rijden, reed ze per ongeluk achteruit en klapte ze achterover op de straat. Met een hoofdwond en rugklachten moest de vrouw naar een ziekenhuis.

Labels:

zondag, juni 17, 2007

Kaatsheuvel : Aangehouden wegens rijden onder invloed

KAATSHEUVEL - De politie heeft zaterdagochtend rond 03:00 uur op de Thomasstraat een 53-jarige automobilist uit Kaatsheuvel aangehouden. Agenten zagen dat de man zijn voertuig in een bocht ternauwernood kon houden en besloten de man aan een controle te onderwerpen. De automobilist wilde echte niet stoppen en een korte achtervolging volgde. Een test wees op een waarde van 730 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de man in beslag genomen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Labels:

Kaatsheuvel : Zomerexpositie Loonse Beroepskunstenaars

Kaatsheuvel - In de expositieruimte van het gemeentehuis Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel vindt op 24 juni as de opening plaats van de zomerexpositie van de Loonse Beroepskunstenaars. Deze expositie wordt geopend om 15.00 uur door wethouder W. Aussems en zal tevens muzikaal worden opgeluisterd door leden van Sophia’s Vereeniging. Wij nodigen belangstellenden van harte uit op 24 juni om de tentoongestelde werken te bewonderen en te genieten van de muzikale omlijsting onder het genot van een drankje.

Deelnemende kunstenaars:
Jeanne Klijn - de Beer, Elly Velthuizen, Riek Willems -Michielsen , Hanneke Woerdeman , Els Smulders - Waijers, Corrie van Laarhoven - Hendrikx, Willemijn Lardenoije, Willemien heunen-Verhaak , Marie-Jose van Riel, Diny van Oss- Oerlemans, A. van Hooren, Joop Hendriks, Jaques Bogaert

Na 24 juni kunt u t/m 24 augustus 2007 tijdens de reguliere openingstijden van de expositieruimte is de expositie vrij bezoeken. De tijden zijn ma t/m vrij 9.00-12.30 uur ma t/m do 13.30 -17.00 uur.

Labels:

Kaatsheuvel heeft mooie herinneringen aan BZN

Kaatsheuvel - Vanavond met het ene oog naar Jong-Oranje en met het andere oog naar het afscheidsconcert van BZN gekeken. De contacten met de bandleden en met de onlangs overleden manager Jacques Hetzen liggen nog vers in het geheugen. Die contacten dateren uit de tijd dat ik nog verbonden was aan de gehandicaptendrumband en BZN drie keer voor een volle sporthal zorgde. Kaatsheuvel (en omstreken) genoot met volle teugen. De kerstkaart die ik elk jaar mocht ontvangen getuigd van warmte. Iets wat vanavond goed te zien was. BZN, het gaat jullie goed!


Labels:

zaterdag, juni 16, 2007

Kaatsheuvel / Loon op Zand : Familie hardloper meldt zich

LOON OP ZAND - De politie heeft inmiddels contact kunnen leggen met de familie van de tot op dat moment onbekende hardloper, die zaterdagmorgen rond half twaalf onwel werd aangetroffen in de bossen van de Loonse en Drunense Duinen nabij Loon op Zand. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Omdat de man niet aanspreekbaar was, werd middels een sms-alert in de omgeving van Loon op Zand het signalement van de man verspreid in de hoop dat bekenden of familie hierop zouden reageren. Over de toestand van de man doet de politie geen nadere mededelingen.

Labels:

Kaatsheuvel : De Boere Soul Stampers op eenzame hoogte op Turfgeblaos


Kaatsheuvel - De Boere Soul Stampers uit Urecht zijn de onbetwiste toppers, dit weekend tijdens het Turfgeblaos. De band met de zeven jarige Tommy als publiekstrekker ga vooral op de hoek Hoofdstraat /Peperstraat een prachtige show. Jammer dat het Kaatsheuvelse publiek het massaal af liet weten. Rond 16 uur kregen de muzikanten ook nog een enorme hoosbui over zich heen, waardoor iedereen naar binnen moest. Een kleine foto impressie.


De tent bij "Ons Cafe" gaat de lucht in tijdens het optreden van Bend Bekend.

Labels:

kaatsheuvel : Meteo Consult onderzoekt extreme regenval

Kaatsheuvel - Naar aanleiding van de extreme regenval van vorige week vrijdag gaat de gemeente Loon op zand contact opnemen met Meteo Consult om uit te laten zoeken of de gemeentes Loon op Zand, Tilburg en Dongen de laatste jaren vaker getroffen zijn door extreem zware regenval, ten opzichte van anderen gemeentes, of dat de wolkbreuk van vorige week vrijdag een toevalstreffer was.

Dat zei wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen, Milieuzaken) afgelopen week tijdens de commissievergadering Openbare Ruimte. Het CDA wilde van de wethouder weten of er gedacht wordt aan een slimme oplossing voor de capaciteitsvergroting van de riolering, met name in het kerkdorp Loon op Zand. Volgens fractievoorzitter Maurice van Boxtel van de PvdA zal onze gemeente door klimaatverandering vaker getroffen gaan worden door extreme regenval. Hij wil met zijn collega- raadsleden zo snel mogelijk in discussie over welk beleid de gemeente kan maken met betrekking tot de klimaatverandering. Volgens wethouder Bisselink, die na de regenbui, op de fiets op diverse plaatsen in de gemeente polshoogte is gaan nemen is er in een in een uur tijd 60 mm regen gevallen. “Daar kan geen enkele riolering tegenop”. Volgens de wethouders valt er normaal gesproken 20 millimeter water in een uur en kan het gemeentelijke riool met de overstorten en retentiebassins gemakkelijk aan. “We gaan naar de knelpunten kijken en onderzoeken of er iets veranderd is. Bisselink: “Zolang water het op straat staat ervaren de mensen dat niet echt als overlast. Pas als het binnenkomt dan ervaren de mensen het als een echte last. Daarmee bagatelliseer de zaak niet, ik heb de mensen zelf zien scheppen” De wethouder zegde toe kritisch te kijken naar de knelpunten in de gemeente en deze mogelijk naar voren te halen in het komende nieuwe onderhoudsbeheersplan. Ondertussen worden de resultaten van Meteo Consult afgewacht. Voor van Boxtel was dit niet genoeg: “Als we niets doen heten we straks Loon op Zand aan het water”.

Labels:

Kaatsheuvelnaar racet langs politiewagen

Kaatsheuvel / Tilburg - Met een snelheid van 150 kilometer per uur scheurde een 30 jarige Kaatsheuvelnaar vrijdagochtend langs een politiewagen op de Midden-Brabantweg. Op de Ringbaan in Tilburg kon de man aangehouden worden. De man verklaarde zes flessen bier gedronken te hebben. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur heeft de politie de man heengezonden.

Labels:

Commentaar

De website van Omroep Brabant meldde om 01.40 uur het volgende:

Opnieuw brand bij vleessnackfabriek Van Loon in Tilburg



TILBURG - Vrijdagavond is opnieuw brand uitgebroken bij vleessnackfabriek Van Loon in Tilburg aan de Wegastraat. De grote brand is niet overgeslagen naar de aangrenzende bedrijven Dronk en Strizo. Zaterdag om 01.00 uur was de brand onder controle.

Bij het bedrijf Strizo worden kunststof vloeren en wanden gemaakt. Dronk maakt bedrijfswagen-onderdelen. Het gaat om een grote brand op industrieterrein Loven waarvan de rook in de richting van Berkel-Enschot gaat. Maandagavond was er ook al brand bij de vleessnackfabriek Van Loon. Toen raakte een man lichtgewond.

De berichtgeving rond de grote brand waar zelfs grip 2 gegeven werd was zeer verwarrend. Eerst meldde de zender dat de brand wel was overgeslagen en op de radio was niets te horen. De politie heeft de bevolking via SMS-alert verzocht om ramen en deuren te sluiten. Ligt hier geen taak voor "rampenzender" Omroep Brabant?

Labels:

vrijdag, juni 15, 2007

Kaatsheuvelse brandweer naar ongeval A59

Om 22:51 werd de brandweer van Kaatsheuvel , Waspik, en Waalwijk uitrukken voor een verkeersongeval met beknelling op de A59 Maasroute afrit 36 Sprang Capelle. Het betrof een eenzijdig ongeval. Het slachtoffer is met behulp van het ambulancepersoneel uit het voertuig bevrijd. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Labels:

Wie heeft de grootste?


Labels:

Jongen aangehouden na verboden wapenbezit

KAATSHEUVEL : Een 13-jarige jongen uit Kaatsheuvel is donderdag 14 juni om 14.45 uur aangehouden op de Turfvaert. De politie was op zoek naar de jongen omdat hij een mes getoond zou hebben of er mee gedreigd zou hebben. Bij controle bleek de jongen inderdaad in het bezit van een wapen dat hij volgens de Wet Wapens en Munitie niet bij zich mag hebben. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt

Labels:

donderdag, juni 14, 2007

Kaatsheuvel : “Afdeling ligt op straat”

Door Jan in ‘t Groen

Zoals de coalitie - als de oppositiepartijen van de gemeente loon op Zand zijn verbaast dat in de onlangs verschenen Voorjaarsnota drie pagina’s zijn ingevoegd met gevoelige informatie over het functioneren van afdeling Ruimtelijke Ordening. Zo stond er in de bijlagen te lezen dat de afdeling een flinke achterstand heeft en het huidige personeel niet of onvoldoende aan de vraag van de burger kan voldoen. Ook zouden medewerkers door de situatie op de afdeling niet lekker in hun vel zitten, deels hun plezier verloren zijn in het werk of zelfs gefrustreerd zijn geraakt. Tijdens de presentatie van de Voorjaarsnota zei burgemeester Ria – Van Hoek - Martens dat de pagina’s waren ingevoegd om zoveel mogelijk openheid van zaken te geven. Plaatsvervangend commissielid Guus van Es(LLoZ) wilde de van wethouder Hans Wayers (R.O,CDA) weten of het echt de bedoeling is geweest om de vuile was van de afdeling buiten te hangen. “De afdeling heeft nu een grote puinhoop voor de deur liggen. Ik ga ervan uit dat het de bedoeling is geweest om dit op een compacte manier te publiceren maar niet dit”, aldus van Es. Maurice van Boxtel,(PvdA) zei het een onthutst verhaal te vinden, waardoor een complete afdeling te kijk word gezet. Volgens hem komt de bedrijfsvoering door deze publicatie onder druk te staan. “Dit had nooit gepubliceerd mogen worden”, aldus de fractievoorzitter. Bart Gossen (VVD) is dezelfde mening toegedaan. “Het was het al opgevallen dat de drie pagina’s in een ik-vorm geschreven zijn. Ook viel het mij al op dat er een ondertekend stuk van een ambtenaar in zat, maar het college blijft verantwoordelijk. Burgemeester Ria van Hoek laat weten, dat het college inderdaad verantwoordelijk is.

Labels:

Kaatsheuvel : Govers moet gaspunt sluiten

Door Jan in ‘t Groen

De levering van gas aan zijn klanten door de firma Govers aan de Van Heeswijkstraat 30 loopt direct gevaar. Het bedrijf moet het vulpunt verwijderen omdat in een straal van 150 m1. het nieuwe Rosagerde en een verzamelgebouw van gepland is. Dit zou inhouden dat De firma moet stoppen met het leveren van gas aan haar klanten. Volgens Gerard Snoeren van Burger Belang, die dinsdagavond in de commissievergadering milieu over deze zaak vragen stelde maakt Govers zich daar grote zorgen over. Temeer dat bij het verlies van een gaspunt voor auto’s de klanten bij hem weglopen en zijn klantenkring zover zal afnemen dat het bestaansrecht van het bedrijf zeer twijfelachtig is. Is hier een oplossing voor te creëren. Volgens BB heeft Govers zes jaar geleden grote investeringen gedaan, wat volgens Govers weggegood geld is als hij zijn gastankstation moet sluiten. Volgens wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen), heeft de heer Govers een verzoek ingediend om het LPG vulpunt te mogen verplaatsen. “Wij moeten daar nog een beslissing over nemen, maar het ambtelijk advies is om niet mee te werken aan dit verzoek vanwege het groepsrisico en overschrijden van de veiligheid”. Het heeft dus niet alleen met de bouw te maken, maar ook met de veiligheid. Volgens de wethouder kan Govers volgens de landelijke richtlijnen zich aanmelden voor sanering. In dat geval heeft hij ook recht op een financiële tegemoetkoming maar dat zal nog door onze ambtenaar aan de heer Govers kenbaar gemaakt werden”, aldus de wethouder, die toezegde de heer Govers zo snel mogelijk te informeren. Wij zullen Govers zo snel mogelijk informeren. Omdat hij nog geen officieel bericht van de gemeente heeft ontvangen wil Govers niet reageren. Wel wil hij kwijt dat hij hoopt op een goede afloop.

Labels:

Ingezonden: De Efteling moet niet zeuren

Vorige week stond in deze krant dat De Efteling de Loonse kas niet wil spekken. Woordvoerder Henk Groenen stelde dat de gemeente onterecht en met verkeerde onderbouwing De Efteling dubbel wil laten betalen. Hierdoor zit hij met het gevoel dat er onrechtvaardig wordt gehandeld.
Deze ongenuanceerde uitspraak vraagt om reactie. Laten we voordat we conclusies trekken eerst de feiten eens op een rijtje zetten:
Toen in 1950 het bestuur van De Efteling nog werd gevormd door mensen uit de Kaatsheuvelse gemeenschap, verkocht de gemeente Loon op Zand voor een symbolisch bedrag vele hectares heidegrond aan De Efteling. Tegelijk stond het gemeentebestuur garant voor het, toen, gigantische bedrag van één miljoen gulden. Nodig om de plannen voor het attractiepark te kunnen verwezenlijken. Nog vele jaren daarna zijn door gemeentewerken gratis hand- en spandiensten verricht. Dat alles vond de gemeenteraad destijds verantwoord. Immers in de stichtingstatuten van De Efteling stond als doel:
de lichamelijke ontwikkeling en ontspanning van de inwoners van de gemeente Loon op Zand;
de bevordering van het toerisme naar en binnen de gemeente Loon op Zand, een en ander in de katholieke geest.
Het liep echter enigszins anders dan verwacht. Toen het sprookjesbos gerealiseerd ging worden op de plek waar decennia lang de scouting hun “rimboe met blokhut” had, waren zij de eerste die aan een lange zwerftocht mochten beginnen omdat zij uit De Efteling werden geknikkerd. In 1977 gingen voetbalvereniging DESK, hockeyclub DES, de handbal en de tennisvereniging die zelfde weg. Er moest in Kaatsheuvel opnieuw een geheel ander sportcomplex worden aangelegd, wat de vermogenspositie van de gemeente toen danig heeft aangetast. Intussen werd ook het zwembad, dat met gemeenschapsgeld is gebouwd, door De Efteling ingepikt. Vijftig jaar lang is de gemeente opgezadeld met infrastructurele werken rond De Efteling, want de stroom van bezoekers bleef alsmaar groeien. En je wilt niet weten wat het de gemeente nu reeds heeft gekost aan mankracht en proceskosten om in het bosgebied ten zuiden van De Efteling 2600 comfortabele overnachtingsplaatsen te bouwen.
Mijnheer Groenen, de vraag is dan ook: “Wie heeft er geprofiteerd en wie heeft dubbel betaald?” Daarnaast heeft De Hoge Raad inzake vermakelijkhedenretributie bepaald, dat een gemeente, alleen al door het feit dat zij een attractie binnen haar grenzen heeft, van deze belastingfaciliteit gebruik mag maken. Daarbij hoeft niet te worden aangegeven welke kosten rusten op de attractie en welke voor rekening van de eigen inwoners zijn.
Conclusie als er niet onderbouwd hoeft te worden kan er ook geen sprake zijn van een verkeerde onderbouwing. Los van dit alles is het onbegrijpelijk dat De Efteling niet ruimhartig meewerkt aan een voor de gemeente gunstige retributieregeling die het attractiepark zelf geen geld kost. Deze worden immers betaald door de bezoekers als opcenten bij het entreekaartje. Niet alleen de inwoners, maar ook een verantwoord ondernemende Efteling heeft belang bij een financieel gezond en goed functionerende gemeente Loon op Zand.

Cees van de Ven
Fractievoorzitter GroenLinks. Loon op Zand

Labels:

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

KAATSHEUVEL Een 26-jarige inwoner van Kaatsheuvel is in de nacht van woensdag 13 juni op donderdag 14 juni rond 02.15 uur in de Vondelstraat betrapt op rijden onder invloed. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken, waarna hij mee moest naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 705 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de verdachte is daarop ingevorderd. Bovendien is tegen de man proces-verbaal opgemaakt

Labels:

woensdag, juni 13, 2007

Efteling en Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Kaatsheuvel - Vandaag ondertekenden de Efteling en de Tilburgse Fontys Hogeschool voor de Kunsten uit Tilburg een intentieverklaring met het oog op een verdere vruchtbare samenwerking op het vlak van live entertainment en theaterproducties.

Innovatie
De Efteling en Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn ervan overtuigd dat innovatie voortkomt uit ontmoeting en samenwerking tussen praktijk en school. Onder het motto ‘lerend werken en werkend leren’ hebben beide hun samenwerking op het vlak van live entertainment en theaterproducties officieel vastgelegd in een intentieverklaring.
Rien van der Vleuten, algemeen directeur bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten: “Voor onze studenten is de Efteling een aantrekkelijke leerschool. Zij staan er in direct contact met publiek en kunnen er rekenen op bijzondere theatervoorzieningen en -ervaringen.”
Olaf Vugts, directeur Marketing & Development bij de Efteling: “De Efteling is blij een boeiende belevingsplek te kunnen bieden voor jong talent. Bovendien blijft het Efteling Entertainment met deze samenwerking in verbinding met de jongste ontwikkelingen binnen de verschillende kunstdisciplines.”

Labels:

Gebreken tijdens controle van bussen bij Efteling Kaatsheuvel :

KAATSHEUVEL - Doorgeroeste chasisbalken, gladde banden, te veel zitplaatsen in een bus, ondeugdelijke remmen en fraude met een tachograaf. Zes van de acht touringcars die maandag door de Inspectie Verkeer en Waterstaat nader zijn onderzocht na een steekproef op de parkeerplaats bij de Efteling, hadden flinke gebreken. Hiervoor zijn ze beboet.
Eén bedrijf kreeg zelfs voor ruim 2500 euro aan boetes en het kenteken van de bus werd ingenomen. Als de gebreken niet binnen twee weken zijn hersteld, wordt het kenteken ongeldig verklaard. Het bewuste bedrijf heeft vervangend vervoer moeten regelen om de passagiers aan het eind van de dag weer naar hun bestemming te kunnen vervoeren. De inspectie controleert sinds enige tijd naast de rijtijden van chauffeurs ook de staat van de bussen. Van de ongeveer honderd bussen die afgelopen maandag bij de Efteling stonden, werden er een kleine 20 nagelopen. Daarvan moesten acht chauffeurs hun bus naar Den Bosch rijden voor een nadere controle in de werkplaats van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Zes bussen bleken tijdens dat uitgebreide onderzoek gebreken te hebben. Woordvoerder Willard Elissen van de Inspectie Verkeer en Waterstaat: "De algemene regel is: als er direct gevaar is voor de veiligheid van de passagiers, moet het bedrijf vervangend vervoer regelen. Maar soms kunnen de gebreken dezelfde dag nog verholpen worden."

Labels:

Kaatsheuvel : Conflict parochie en diaken sleept voort

KAATSHEUVEL - Diaken Willem Brok van de parochie Kaatsheuvel is nog steeds met ziekteverlof. Brok meldde zich enige tijd geleden ziek nadat er onenigheid tussen hem en het parochiebestuur was ontstaan. Momenteel gonst het van de geruchten in Kaatsheuvel. "Het leeft erg onder de mensen, dat merk ik wel", zegt Christ van Wezel van het parochiebestuur. "Ik krijg er veel vragen over."De onenigheid zou te maken hebben met de huisvesting van Brok. De diaken heeft nog steeds een woning in Tilburg, terwijl de parochie ook een eigen woning voor Brok heeft. "Dubbele lasten zijn altijd vervelend", liet Brok eerder in deze krant weten. Volgens Van Wezel speelt de huisvesting van Brok 'een rol' in het conflict.Van Wezel kan nog niet zeggen wanneer er meer duidelijkheid komt in de situatie. "Het is dezelfde situatie gebleven als vijf weken geleden." Volgens Van Wezel is er 'nog enig contact' tussen de twee partijen. Brok, die tot eind vorig jaar werkzaam was in de Emmausparochie in Tilburg, was gisteren niet voor commentaar bereikbaar.

Labels:

dinsdag, juni 12, 2007

Politie houdt verkeerscontroles

KAATSHEUVEL: Politiemensen van het team Waalwijk-Loon op Zand hebben dinsdag 12 juni verkeerscontroles gehouden op de Mozartlaan, de Taxandriaweg, de Groenewoudlaan en de Franz von Suppestraat in Waalwijk en in de Gasthuisstraat en de Marktstraat in Kaatsheuvel. Op de Mozartlaan schreef de politie 8 bekeuringen uit voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur. Bovendien kregen twee weggebruikers er bekeuringen voor rijden door rood licht (1) en het niet dragen van de autogordel (1).Op de Taxandriaweg betrapte de politie 5 automobilisten op te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 66 km/uur.Op de Groenewoudlaan reden twee weggebruikers te hard, waarvan één een bromfietser was. Deze bromfietser reed 48 km/uur in plaats van de toegestane 30 km/uur. Eén automobilist werd in de Franz von Suppestraat bekeurd vanwege het niet voeren van een juist kenteken op een aanhangwagen.In de Gasthuisstraat en de Marktstraat in Kaatsheuvel volgden tot slot nog twee bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel. Speerpunten waarop de politie de komende tijd extra toezicht blijft houden zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen

Labels:

Kaatsheuvel: Kinderen van de Hil weer naar school

Door jan in 't Groen

Kaatsheuvel – De kinderen van basisschool De Hil in Kaatsheuvel krijgen vandaag weer les. Na de wolkbreuk van afgelopen vrijdag liep de school zoveel waterschade op dat lesgeven gisteren onmogelijk was. Volgens directeur Henk van Esch vonden de kinderen het niet erg. “Toen we de ouders belden dat de school op maandag gesloten was hoorden we regelmatig ‘yes’ roepen op de achtergrond”. De schade bij basisschool De Hil in Kaatsheuvel is groot na het noodweer van vrijdag. "Het water stroomde gewoon langs de muren het gebouw in", vertelt directeur Henk van Esch. Veel water is in vloeren en materialen getrokken. Nu staan er in de school grote machines die het vocht uit het gebouw moeten halen. “De machines mogen met ingang vandaag overdag uit, maar als de kinderen naar huis zijn gaan ze zeker nog de hele week in de avonden en ’s- nachts aan", aldus Van Esch. Na de enorme hoosbui van vrijdag stond er in de gangen en diverse lokalen in school zo'n 2,5 centimeter water. Veel materialen, computers en andere elektrische apparaten, muziekinstrumenten en boeken zijn zwaar beschadigd geraakt door het water. Ook veel werkjes van kinderen zijn nat geworden. "De schade is heel aanzienlijk", aldus Van Esch. Gisteren heeft een schade-expert van de verzekering de schade opgenomen. “Het totale schadebedrag heeft hij niet genoemd”, aldus de directeur. Vrijdagavond is meteen een bedrijf naar de school gekomen om de boel op te ruimen en te drogen. Vooral dat laatste neemt veel tijd in beslag. "Je kon echt niet in de school werken. Het was er erg vochtig en warm, maar dat is nu een stuk minder", legt Van Esch uit. De school heeft de ouders gevraagd voor de maandag zelf voor alternatieve opvang te zorgen voor de kinderen die normaal overblijven op De Hil. “In het uiterste geval konden de kinderen in de aula op basisschool Theresia terecht, maar voor zover wij weten heeft daar niemand gebruik van gemaakt”, aldus Van Esch. De ouders zijn middels de internetsite van de school op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Mensen die geen internet hebben zijn door de school gebeld. Afgelopen weekeinde werd op meer plaatsen in de omgeving van Kaatsheuvel de schade opgenomen. Zo liepen vrijdagavond door de hoosbui diverse straten en huizen onder. Aan de Berkhaag in Sprang-Capelle stortte een bedrijfspand met duizenden paren schoenen in.

Kaatsheuvel: Ton Verkeerk weer aan de slag

KAATSHEUVEL - Voormalig assistent-trainer Ton Verkerk van RKC Waalwijk gaat de keepers van de A-selectie van Excelsior trainen. Hij bereikte met voorzitter Simon Kelder van de Rotterdamse club overeenstemming over een contract voor een jaar.
Hij zal die functie combineren met zijn nieuwe baan als trainer van zaterdaghoofdklasser DOVO. Ook daar gaat hij voorlopig voor een jaar aan de slag.,,Zo blijf ik toch ook bij het voetbal op het allerhoogste niveau betrokken", zei Verkerk verheugd. ,,Ik zal zoveel mogelijk wedstrijden van Excelsior in de eredivisie bezoeken. Ik zal waarschijnlijk op de tribune plaatsnemen." Eerder hekelde Martin Jol het ontslag van Verkerk bij RKC die toen Wotte kwam moest vertrekken.

Labels:

maandag, juni 11, 2007

Kaatsheuvel : Citaat Joop Bisselink

Een citaat van wethouder Joop Bisselink in de Waalwijker van afgelopen zondag over het Bruisend Dorpshart: "Binnen drie jaar gaat de eerste schop in de grond!". Wethouder Hans Wayers denkt er toch iets anders over. Hij zegt dat het Dorpshart in 2010 gereed moet zijn. Een ex-brandweerman deed zaterdagavond een treffende uitspraak: "Als het zo doorgaat wordt het een RUISEND hart in plaats van een Bruisend!

Labels:

zondag, juni 10, 2007

Loonse Scouting afgebrand




00.45 Klokkenlaan 44 Loon op Zand het sein binnenbrand
01:00 Klokkenlaan 44 Loon op Zand heu sein binnenbrand Middelbrand
Al vrij snel was het duidelijk dat het de scouting betrof. Omdat het hier om een vrijwilligersproject gaat heb ik wethouder Ligtenbelrg ingeseind. De oorzaak is nog niet bekend. Gelukkig is de manege van ROS behouden gebleven.
Op 112Kaatsheuvel.nl goede foto's van de brand.

Labels:

Presentatie selectie DESK

V.V. Desk presenteert op donderdag 21 juni a.s. vanaf 20.00 uur de nieuwe selectie voor het seizoen 2007-2008.

Openingswoord door René de Man, voorzitter Technische Commissie
Presentatie van de selecties 1, 2 en 3 door Ton Kieboom.
Intermezzo: De nieuwe kledinglijn DESK 1
Kees van Loon: Terugblik en doelstellingen nieuwe seizoen.

Labels:

Fseervol Kaatsheuvels beach-volleybal























Door Jan in t Groen

Kaatsheuvel – Ondanks dat de zon zich maar sporadisch laat zien boven het ministrand op het Kaatsheuvelse Marktplein, was de temperatuur en de sfeer gezellig. Zaterdagmiddag mogen de leden van organiserende vereniging Condor zich uitleven in de met 260 m3 gevulde zandbak. Na de officiële opening door burgemeester Ria van Roek – Martens beginnen 28 teams aan hun wedstrijden. Voor de brandweer is het stressen geblazen. Een half uur voor hun eerste wedstrijd gaan de piepers af voor een ondergelopen liftschacht. De spuitgasten spoeden zich naar de kazerne. Drie minuten voor aanvang van hun wedstrijd arriveert de wagen op de markt. “We hebben ons in de wagen omgekleed en we zijn er klaar voor”,vertelt Ronny Zwaans fanatiek. De mannen winnen hun partij met 2-0. Op het grote terras zitten “De Trutten”, gezellig te buurten. De worst en nootjes worden uit de tas gehaald, en hun begeleider (lees tasjesdrager) Wim Aussems trakteert de dames op een groot glas rosé. “We doen elk jaar mee, maar ons spel wordt met de leeftijd elk jaar minder”, vertelt Mieke van Beers. Haar woorden worden bewaarheid, want het team wordt al snel uitgeschakeld. Ook het team van de Kromme Noten komt niet ver. “Geeft niks, wij moeten het van onze uitstraling hebben!”, lacht Ineke Dingemans. Tijdens de pauzes van Bressband B & B uit Best neemt de jeugd bezit van het podium en wordt er massaal gejumpd. Hoe later het wordt hoe fanatieker er gespeeld wordt. Voordat de finale begint dalen 400 ballen, die in een verlichte bouwkraan hangen langzaam naar beneden. De spelers wanen zich door de fakkels die de organisatie rondom de velden heeft geplaatst aan de Spaanse Costa. Condor voorzitter Kees Vloemans is dik tevreden. “Het zijn allemaal winnaars, niemand uitgezonderd. Daarom krijgt iedereen deze tiende editie een volleybal en pet”. Toch maken de organisatoren zich zorgen. Vloemans: “We zijn bang dat als het Marktplein op de schop gaat er geen plaats over blijft voor het beachvolleybaltoernooi”. Na de mededeling van wethouder Aussems dat dat zeker wel het geval is, kan Vloemans rustig gaan slapen. Hij moet op tijd naar bed, want zondagmorgen staan om 9.30 weer 32 teams klaar om te beginnen aan hun wedstrijden.

Labels: