Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 31, 2007

Plannen van Gemeentebelangen serieus

Kaatsheuvel - Vandaag alvast een kijkje mogen nemen in de begrotingspagina van de gemeente die donderdag in de dus valt. Wat blijkt: De plannen van Gemeentebelangen om een theater in het gemeentehuis te maken blijken serieus te zijn. Gemeentebelangen schrijft onder meer:

Een gemeentehuis voor alle inwoners van de gemeente Loon op Zand, waar men overdag geholpen wordt en men elkaar ’s avonds ontmoet bij interessante en mooie venementen, zodathet ook echt bijdraagt aan een bruisend karakter. Een levendig multifunctioneel gemeenschapshuis dat mensen aantrekt en waarbinnen onze burger zich prettig voelt en waarvan alle inwoners van onze gemeente zoveel mogelijk moeten profiteren.

Ik heb geen mening over de plannen van Gemeentebelangen, maar ik vind het wel raar dat de inschrijvingen voor fase 1 van het Bruisend Dorpshart al bij projectontwikkelaars liggen met als uitgangspunt het bidbook wat al veel geld heeft gekost en goedkeuring heeft van de hele raad. Het kunnen weleens leuke beschouwingen worden volgende week donderdag.

Op welke plaats staat Ben?

Op welke plaats staat Ben Mandemakers in de Quote 500?
Morgen zullen we 't weten.

Herfstwandeling door de Duyksehoef

KAATSHEUVEL - Natuurvereniging IVN De Waerdman-De Langstraat houdt zondag een wandeling door de Duyksehoef in Kaatsheuvel. De wandeling gaat door een landschap met afwisselend bos en open gebieden. De wandeling, die gratis is, start om 10.00 uur bij café De Efteling aan de Horst in Kaatsheuvel.

dinsdag, oktober 30, 2007

Bedienen voor Kaatsheuvels gehandicaptenfeest

Eigenaar Wilbert Broos van de brasserie en lunchroom De Groene Vlinder dat zich bevindt in het winkelcentrum Heyhoef heeft voor één dag bijzonder personeel in dienst genomen. Een aantal verstandelijke gehandicapten hebben het roer op dinsdag 30 oktober rond lunchtijd geheel overgenomen. De omzet gaat geheel naar het comité gehandicapten gemeente Loon op Zand.

Het Comité gehandicapten gemeente Loon op zand nodigt verstandelijke gehandicapten uit om op zondag 11 november het jaarlijkse carnavalsfeest in de Werft in kaatsheuvel te vieren. Tijdens de feestdag kunnen diegene die zich aan hebben gemeld, hossen op carnavalsmuziek. Een carnavalsband, verschillende bekende artiesten, lekker eten en drinken staan garant voor een fijne feestdag. Natuurlijk mag iedereen verkleed komen, de meest mooie dame en heer ontvangt een prijs. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden, wel is het de bedoeling dat er per verstandelijk gehandicapte niet meer dan één begeleider meekomt.

Loonse CDA makes a difference day

Kaatsheuvel - Het CDA , afdeling Loon op Zand , geeft a.s zaterdag 3 november gestalte aan de door koninging Beatrix bedachte slogan van een MADD dag. MADD staat voor een make a difference day.Een speciale dag maken voor een uitgekozen groep
Het CDA gaat aanstaande zaterdag hubertusbollen (tegen hondsdolheid) uitdelen in de verzorgingshuizen van Loon op Zand en Kaatsheuvel. Om 10.00 uur krijgt elke bewoner een kop koffie met een zogenaamde huiberbol door CDA mensen aangereikt.
De bollen worden zaterdagochtend vroeg gezegend door de pastoor van Loon op Zand. Het is de derde keer dat het CDA op deze wijze iets speciaal doet voor speciale groepen in onze samenleving. Vorig jaar organiseerde het CDA een dag met het gehandicaptenplatform, het jaar daarvoor met de Zonnebloem.

Kaatsheuvel heeft tandtechnicus

Kaatsheuvel - Patrick van Hoof (32) uit Kaatsheuvel opent per 2 januari zijn nieuwe tandprothetische praktijk aan de Gasthuisstraat. Volgens de Kaatsheuvelnaar is dit de eerste tandprothetische pratktijk in Kaatsheuvel.

Duitser breekt in op draadloos netwerk in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een 34-jarige Duitser is zondag rond 19.30 uur in Kaatsheuvel aangehouden wegens inbraak op een particulier computernetwerk.
Omwonenden van de Nieuwe Markt meldden de politie dat een man zich verdacht ophield in een witte bestelauto. Hij was de voorgaande dagen ook gesignaleerd. De politie stelde een onderzoek in, waarbij vast kwam te staan dat de man had ingebroken op een draadloos computernetwerk. Hij gebruikte daarvoor een laptop. Via de internetaansluiting van iemand anders was hij een pornofilm aan het downloaden.
De politie waarschuwt voor onbeveiligde computernetwerken. Digitale inbrekers proberen vanuit de auto in woonwijken de openstaande thuisnetwerken te kraken.

maandag, oktober 29, 2007

Kaatsheuvelse vrouw betrokken bij zwaar ongeval Moerse Dreef te Tilburg



Martin van Bijnen 112 kaatsheuvel.nl

TILBURG - Profvoetballer Iwan Redan is maandagmiddag door de politie aangehouden na een verkeersongeval in Tilburg. De voetballer was betrokken bij een auto-ongeluk op de Moerse Dreef. Redan reed van de training bij RKC in Waalwijk naar Tilburg. In Tilburg raakte zijn auto door nog onbekende oorzaak in een slip. De auto schoot door de middenberm en botste tegen een tegemoetkomende auto die bestuurd werd door een vrouw uit Kaatsheuvel. Zowel Redan als de vrouw moesten met beenletsel naar het ziekenhuis


TILBURG: Vanmiddag heeft omstreeks 12.40 uur een verkeersongeval tussen twee auto’s plaats gevonden op de Moerse Dreef. Hierbij raakten de bestuurders, een 27-jarige Tilburger en een 20-jarige vrouw uit Kaatsheuvel, gewond. Zij werden beiden met beenletsel afgevoerd naar een ziekenhuis.Voorzover nu bekend reed de 27-jarige Tilburger vanuit de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg de Moerse Dreef in. Hij raakte met zijn auto, ter hoogte van de T-kruising met de Borculolaan, door nog onbekende oorzaak in een slip en reed door de verhoogde middengeleider en kwam op de rijstrook voor het tegemoet komende verkeer. De auto maakte een draai van 360 graden en kwam vervolgens in aanrijding met een auto die uit tegengestelde richting kwam. Deze auto werd bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Kaatsheuvel. Zij zat bekneld en moest door de brandweer, die het dak open knipte, uit haar benarde positie worden bevrijd. De politie heeft de 27-jarige bestuurder als verdachte aangemerkt en hem formeel aangehouden. Er wordt ter plaatse door een verkeersongevallenanalist een sporenonderzoek ingesteld. De voertuigen zijn door een takelbedrijf afgevoerd.

Fietser overlijdt bij ongeluk in Tilburg

TILBURG - Een 59-jarige man uit Tilburg is maandagochtend om het leven gekomen nadat hij op de fiets werd aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Burgemeester Bechtweg en de Stokhasseltlaan in Tilburg. De fietser is geschept door de auto en tientallen meters meegesleurd.
Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk en heeft de bestuurder van de auto aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Kaatsheuvel.

De politie is nog op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 040-2352300.

NOVUM NIEUWS:
De 31-jarige automobilist uit Kaatsheuvel is aangehouden en wordt verhoord. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Boete na ongeluk met jeep


BREDA - Een organisatiebureau van bedrijfsuitjes moet een boete betalen voor een dodelijk jeepongeluk vorig jaar in Loon op Zand. Het bureau moet 40.000 euro betalen, waarvan 15.000 euro voorwaardelijk. Een instructrice van het bedrijf werd vrijgesproken.
Vorig jaar mei overleed een 60-jarige man tijdens een bedrijfsuitje op recreatieterrein het Blauwe Meer. Hij sloeg met een terreinwagentje over de kop. De man droeg geen veiligheidsgordel. De rechtbank vindt dat het bedrijf had moeten controleren of de man zijn gordel wel droeg.

zondag, oktober 28, 2007

Het nieuwe gemeentehuis in Kaatsheuvel

Als het aan Gemeentebelangen ligt, ziet de hal van het gemeentehuis en over een paar jaar zo uit. De discussie van vorige week heeft nogal wat stof doen opwaaien, met als resultaat, dat nog minder mensen vertrouwen hebben in de politiek.

Tentoonstelling van Sandra Schuurmans

Vanmiddag is in het gemeentehuis de toonstelling van Sandra Schuurmans officieel geopend. Het werk is meer dan een bezoekje waard. Veel schilderijen en werken stammen uit een periode dat zij het psychisch moeilijk had. Gaan kijken dus!

DESK pakt periodetitel

Iotslagen gespeelde voetbalwedstrijden:

DESK - Deurne 2-1
Real lunet - Uno Animo 3-1
Were Di - Berkdijk 3-3

zaterdag, oktober 27, 2007

Wethouder Hans Waijers verrast door plannen Gemeentebelangen.


Kaatsheuvel – Wethouder Hans Waijers (CDA), die verantwoordelijk is voor het Bruisend Dorpshart zegt onaangenaam verrast en geschrokken te zijn van de plannen van Gemeentebelangen, om in het gerenoveerde gemeentehuis een theater te gaan bouwen. “Ik weet niet in hoeverre het serieus bedoeld is, maar de gemeenteraad, inclusief Gemeentebelangen heeft het bidbook vastgesteld”. In het bidbook zijn de kaders van het Bruisend Dorpshart aangegeven en in die gedachtengang is zelfs opgenomen dat activiteiten van het nieuw te bouwen carré en het gemeentehuis mogelijk uitgewisseld kunnen worden. Volgens de wethouder, die zegt open te staan voor nieuwe ideeën, zouden de plannen van Gemeentebelangen het Dorpshart minimaal met twee jaar vertragen en een behoorlijke kostenverhoging met zich meebrengen. “Ik weet ook niet of ze de consequenties van hun idee overzien hebben“, zo vraagt hij zich af. Mocht de gemeenteraad beslissen om de plannen van Gemeentebelangen door te laten gaan, dan weet de wethouder nog niet of hij zich zomaar daarin schikt. “Maar de gemeenteraad is de baas! En de raadszaal is nu soms al een theater”, zegt hij lachend.

Coalitiepartner Lijst Loon op Zand vindt het idee van Gemeentebelangen helemaal niet zo uniek. “In Velthoven hebben ze ook een theaterzaal aan het gemeentehuis gebouwd”, aldus fractievoorzitter Els Coolegem. Volgens haar is het niet zo gek dat je gaat onderzoeken hoe je meerdere zalen van het gerenoveerde gemeentehuis zo multifunctioneel mogelijk benut. “Het kan en mag niet zo zijn dat als je een carré bouwt, dat dan de ambtenaren gaan lunchen in een grote kantine in het gemeentehuis. Vandaar dat wij altijd voor kruisbestuiving hebben gepleit”. Van Coolegem kan zich niet indenken dat Gemeentebelangen alles op z’n kop wil gooien. “Zo zullen ze het niet bedoeld hebben. Temeer omdat Gemeentebelangen de Werft altijd buiten het Dorpshart heeft willen houden”. Volgens de fractievoorzitter is het idee ontstaan in alle euforie. En dat ze willen onderzoeken hoe de ruimtes zo multifunctioneel mogelijk ingericht kunnen worden, daar is niets mis mee. Het zijn tenslotte de duurste vierkanten meters van Kaatsheuvel”.

Geen helihaven bij Loonse duinen

Het gemeentebestuur in Loon op Zand moest een paar keer knipperen met zijn ogen, toen het verzoek van Tilburger Jacques de Leeuw binnenkwam. De eigenaar van uitgeefconcern Audax wil een helikopterhaven op zijn terrein aan de Berkenlaan in Loon op Zand aanleggen. Bij dringende omstandigheden wil hij namelijk met de helikopter kunnen landen bij zijn woning. In de kapitale Villa le Blaireau ('de das') aan de Berkenlaan zit De Leeuw met zijn goede-doelenbedrijf dat zich voornamelijk richt op culturele activiteiten in Midden-Brabant. Jacques de Leeuw bouwde tussen 1990 en 2001 aan dit pand in Hollywood-stijl.
De zakenman en weldoener, die in België woont, krijgt geen medewerking van de gemeente. "Een helikopterhaven is in strijd met het bestemmingsplan", licht een woordvoerster van de gemeente toe. Maar er spreekt meer tegen het plan. "In de directe omgeving staan woningen. Ook ligt het stiltebied van de Loonse en Drunense Duinen in de buurt", aldus de woordvoerster.
De Leeuw, die vijf jaar geleden de leiding over zijn mediabedrijf uit handen gaf, kan begrip opbrengen voor het antwoord van de gemeente Loon op Zand. Ook al vindt hij het heel erg jammer dat de gewenste helikopterlandplaats er niet mag komen, zo laat hij via zijn woordvoerster weten.

Meisjes uit Kaatsheuvel betrapt op diefstal

Zaterdag 27 oktober 2007 - TILBURG - Bij een kledingzaak aan de Heuvelstraat in Tilburg zijn drie 15-jarige meisjes uit Kaatsheuvel betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. Winkelpersoneel betrapte de meisjes donderdagmiddag en droeg ze over aan de politie. In totaal hadden ze voor 85 euro aan kleding en sieraden gestolen. De winkeldievegges moesten mee naar het politiebureau voor het opmaken van een proces-verbaal. De meisjes zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. De winkelketen heeft ze alle drie een toegangsverbod uitgereikt. Ze mogen één jaar lang de winkel niet in.

J. de Rooijstraat Kaatsheuvel is weer klaar

KAATSHEUVEL - De herinrichting van de Jan de Rooijstraat in Kaatsheuvel is op een haar na gevild. Afgelopen week werd de laatste hand aan die herinrichting gelegd. Zeven maanden duurde het werk. Dat was enkele weken langer dan gepland. Regen gooide roet in het eten. Door de herinrichting van de Jan de Rooijstraat moet die straat veiliger zijn geworden. Bovendien is een duidelijkere scheiding ontstaan tussen bedrijventerrein De Kets en het centrum van Kaatsheuvel. Tussen de Schotsestraat en de rotonde in de Bevrijdingsweg heeft de Jan de Rooijstraat vrijliggende fietspaden gekregen. Bovendien is aan de kant van het pand van Casade Woondiensten een bushalte geplaatst

Gemeentebelangen vliegt uit de bocht!


Ingezonden...........
De afgelopen week stond in het teken van de plannen van Gemeentebelangen om een theaterzaal te maken in het verbouwde gemeentehuis. Allerlei bedrijven en personen reageerden in de krant dat het idee gepikt was. Beter goed gejat dan zelf verzonnen, zouden wij normaliter zeggen, maar hier gelden andere regels en wetten. De gemeente Loon op Zand is al jaren en jaren bezig om het centrum levendig te maken. Op het moment dat de eerste aanbesteding de deur uit gaat, en er grote beleggers en ontwikkelaars zich moeten melden, komt Gemeentebelangen met het idiote idee om het plan aan te passen, of laten we het netjes houden, ter discussie te stellen. De fractie van Gemeentebelangen was goed op weg. In de commissies en in de raad profileren ze zich als een betrouwbare partner. Tot deze week. Ik begrijp niet waar het vandaan komt en zeker niet waar zo'n integere fractievoorzitter als Ad van Laarhoven, zich zo te kijk laat zetten in de pers. Ik kan maar tot een conclusie komen en dat is dat de fractie zich heeft laten beinvloeden door mensen van buitenaf. Boze tongen beweren dat het de invloed is van Sjaak Broeders, die weer wethouder wil worden. Gemeentebelangen, raap de scherven bij elkaar en ga door op de sympathieke manier waarop jullie bezig zijn.

vrijdag, oktober 26, 2007

Sociëteit schoenenbranche

De Langstraat is nog altijd het hart van de schoenen- en lederbranche in Nederland. Voor Rabobank Waalwijk/ Loon op Zand is dat aanleiding om speciaal voor deze bedrijfstak een sociëteit op te richten. De bank hoopt dat de ondernemers hierdoor meer als eenheid naar buiten treden en bereid zijn samen het imago van De Langstraat als centrum van de schoenen- en lederbranche te versterken en uit te nutten.

De sociëteit gaat op donderdag 8 november van start met een bijeenkomst in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Op het programma staan een lezing door ontwerper Fred de la Bretonière en een discussie onder leiding van sportverslaggever en ondernemer Humberto Tan.
De Langstraat telde tot de jaren zeventig tientallen leerlooierijen, honderden schoenfabrieken en -fabriekjes en toeleveranciers. Veel schoenfabrieken verdwenen zo'n dertig jaar geleden helemaal of verplaatsten hun productie naar lage-lonenlanden. De reputatie van De Langstraat als middelpunt van de schoen- en lederindustrie werd hierdoor naar de achtergrond verdrongen. Dat was helemaal het geval toen het Nationaal Schoenencentrum in Nieuwegein verrees en niet in Waalwijk.
De meeste fabrieken verdwenen, maar er kwam wel iets voor terug: de handel in schoenen en leder. In Waalwijk zijn de Europese toppers op dat gebied te vinden. De schatting is dat jaarlijks tussen de 200 en 250 miljoen paar schoenen vanuit Waalwijk verhandeld worden. Uit onderzoek van de Rabobank is gebleken dat ongeveer een kwart van de Nederlandse schoen- en lederbedrijven in De Langstraat gevestigd is.
De bank vindt dat de branche-ondernemers meer aan de weg kunnen timmeren. Ze moeten meer elkaars kennis delen, maar ook laten zien dat De Langstraat een belangrijke schakel is in de schoenenwereld. Ze zouden zich samen sterk kunnen maken voor bijvoorbeeld de organisatie van beurzen, exposities en lezingen. De eerste bijeenkomst van de sociëteit moet de aanzet daartoe leveren.

“Ik schrijf mijn ongenoegen op in sprookjes”

Kaatsheuvel – Er was eens……. Met deze zin beginnen veel sprookjes van Harrie Balvers(74).De sprookjes gaan niet over sprookjesfiguren maar over waargebeurde verhalen en gebeurtenissen waar de schrijver zich aan heeft geërgerd of nog ergert, zoals in het sprookje van “De boze regengod Pluvius”. Op een subtiele manier beschrijft hij wat er in een sprookjespark misging tijdens en na de opnames van een bekend Nederlands modern klassiek orkest en de door het park beloofde compensatie. De bezoekers voelden zich bedrogen en daarom liet Pluvius als straf veel regen over het park neerdalen”, aldus de schrijver, die ook landelijke onderwerpen beschrijft. In het sprookje van de “Oplettende man”, wordt beschreven hoe een kleine kruidenier, toen nog grootgrutters geheten, de indruk wilde wekken dat hij voordelig was in zijn prijsstelling en een slogan bedacht. AH dacht hij, ik verwerk in al mijn advertenties de kreet: ”het bedrijf dat op de kleintjes let”. Balvers schrijft op deze manier veel ongenoegen van zich af. In “De raad die geen onraad rook, en hoe vindt je subsidie in een chaotische administratie”, doet hij op een sprookjesachtige manier onthullingen die velen de haren doet rijzen. “De sprookjes zijn niet bedoeld om iemand te kwetsen. De personages zijn onherkenbaar gemaakt “Ik weet nog niet of ik die scherpe sprookjes uitbreng, want ook al is het een sprookje en zijn er andere namen gebruikt dan weten diegene waar het om draait maar al te goed wie er bedoeld wordt.” Balvers geniet van het schrijven van de sprookjes. “Zo kun je tenminste nog om jezelf lachen”, zegt hij glundert. Het schrijven van sprookjes is echter niet nieuw voor Balvers: “Toen ik bij de Unikaas werkte, en er was ergens een verschil van mening, dan schreef ik dat op in een sprookjessfeer. Er kwam dan altijd een voor alle partijen een aanvaardbare oplossing tevoorschijn”. Naast sprookjes heeft Balvers een boek geschreven over een eeuw geschiedenis over zijn familie en hoe hijzelf de oorlog heeft ervaren. Wanneer het grote sprookjesboek uitkomt is nog niet bekend.

Kaatsheuvelse onderwerpen in Heel Holland helpt

Kaatsheuvel - Kijk vanavanond naar het programma van Wendy van Dijk, Heel Holland Helpt. Volgens het uitzendschema komen vandaag twee Kaatsheuvelse onderwerpen langs. En naast de anton Pieckschool ook het geheime project, Veel kijkplezier!

donderdag, oktober 25, 2007

Kaatsheuvel heeft een prachtige paard met een prachtige naam

 
Posted by Picasa
Kaatsheuvel – Het is een drukte van jewelste in de paardenstallen van “De Smulhoeve”, aan de van Haestrechtraat in Kaatsheuvel. In het gangpad staat een enorme kolos van een paard met prachtige manen voor een prachtige marathonwagen. “Hier gaat het allemaal om” zegt Cees Smulders, trots wijzend naar een Oostenrijkse Noriker. Het paard draagt de naam van Falk von der Nockhalm en is geboren in 2004. Waalwijker Jan Hesselberth(64) haalde het paard dat meer dan 650 kilo weegt, van Oostenrijk naar Kaatsheuvel. “We hebben een jaar nodig gehad nodig gehad om hem te tuigen, maar nu is hij gereed om aan wedstrijden mee te gaan doen”, aldus Hesselberth. Naast het mennen willen Herman Vos(43), op de bok, en Tino Ijpelaar (37)als groom achterop, mee gaan doen aan de Power Horse Competition, waarin het echte Oostenrijkse karakter van het paard wordt getest en waarbij het accent gelegd wordt op het verplaatsten van boomstammen. “Een van de opdrachten is vaak het afleggen van een afstand met een slee, gevolgd door een tweede slee gevuld met hout”, vertelt Vos. De competitie bestaat uit zeven wedstrijden die gehouden worden in Nederland(3), Belgie(2) en Duitsland (2.) Volgens Ijpelaar is het een dure sport, die nagenoeg niet zonder sponsors te doen is. “Zo’n paard kost al gauw vierduizend euro, de kar kost vijfduizend euro, het tuig zo’n duizend euro en dan komt het vervoer en de kleding er nog bij, dus je kunt begrijpen dat we nog enkele sponsors zoeken”. Cees Smulders die toegeeft ook besmet te zijn met het menvirus is zeer enthousiast: “Als de gemeente mee wil werken aan de plannen van het landgoed van 26 hectaren, dat mijn broer en ik aan willen gaan leggen , dan moet dit paard, waarvan er maar enkele tientallen in Nederland te vinden zijn, bijna dagelijks te zien zijn op de menroute die we op het landgoed aan willen gaan leggen. Maar mensen die het paard willen zien, mogen best komen kijken, want het is topsport. Ze trainen hier zes keer per week ”, aldus Smulders.

Deeltaxi bij PZN tot 2010

Kaaysheuvel - Personenvervoer Zuid- Nederland (PZN) blijft in Midden-Brabant de komende jaren de deeltaxi verzorgen. Het bedrijf heeft tijdens een openbare Europese aanbesteding als enige een offerte ingediend.

"PZN heeft het niet altijd even goed gedaan afgelopen jaar, maar er is een stijgende lijn in de dienstverlening", zegt de Tilburgse wethouder Els Aarts (CDA, verkeer, vervoer en zorg).
"Het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in het oplossen van problemen en is bijvoorbeeld ook voortvarend personeel aan het werven. Samen met een strakker contract geeft dat voldoende vertrouwen voor een nieuwe periode."
PZN verzorgt de deeltaxi in Tilburg en de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en in Waalwijk.

'Gemeentehuis is basis Bruisend dorpshart'

KAATSHEUVEL - Zes jaar geleden stapte horeca-ondernemer Luuk Broos (51) het gemeentehuis van Kaatsheuvel binnen met een plan om het dorpshart daar wat meer te laten swingen. Deze week legde Gemeentebelangen een plan op tafel dat wel erg grote overeenkomsten vertoont met het oude plan van Broos. "Terwijl ik daar nog geen dank-je-wel voor heb gehad", reageert de ondernemer.

Broos, eigenaar van Chalet Fontaine, wilde destijds een discotheek in de brandweerkazerne, diverse restaurantjes in de Rabobank en een partycentrum en een grand café in het gemeentehuis. De ondernemer ontvouwde zijn plan in 2001. Dat was op het moment dat hij uitbreiding van activiteiten zocht naast die in horeca-complex Chalet Fontaine.
Kwaad is Broos na de publicatie van Gemeentebelangen niet. Het steekt hem alleen dat er met zijn plan al die jaren niets gedaan is; dat daar ook geen elementen uit zijn overgenomen. Want een gemeentehuis dat zowat 80 procent van de tijd leegstaat, is in zijn ogen eigenlijk schandalig. En juist dat gemeentehuis is in de ogen van Broos de bepalende factor voor de hele ontwikkeling van het dorpshart van Kaatsheuvel. Zijn advies: "slopen of strippen dat foeilelijke gebouw". Broos verwacht dan ook dat het plan voor een 'Bruisend Dorpshart' alleen succes heeft wanneer dat gemeentehuis doortastend wordt aangepakt. "Alle kantoorfuncties in dat gebouw kunnen naar een bedrijventerrein. Een goed voorbeeld dat die aanpak werkt, is de Rabobank. Die bank is ook verhuisd uit het centrum en daar was Kaatsheuvel ook zeer sceptisch over. Maar het werkt dus wel", stelt Broos.
Het stoort hem ook dat gemeente Loon op Zand in de achterliggende jaren 'bakken met geld' heeft uitgegeven voor allerlei onderzoeken door gespecialiseerde bureaus.
Op de Markt wil hij alleen nog een loket of balie van de gemeente. De vrijkomende ruimte zou gedeeltelijk aan een klein theater opgeofferd kunnen worden. Alleen dan verwacht Broos dat horeca-ondernemers naar die Markt komen om zich daar te vestigen. Bovendien zou de gemeenteraad nog steeds kunnen vergaderen in het gebouw aan de Markt.
Broos hoeft zelf niet zo nodig een nieuw avontuur aan de Markt. Hij heeft zijn handen vol aan zijn huidige activiteiten. Hij zegt vooral begaan te zijn met de leefbaarheid in Kaatsheuvel. Veel verwacht hij overigens niet van het Bruisend Dorpshart. "Ik denk niet dat ik dat nog ga meemaken. Als ik naar m'n eigen bedrijf kijk: ik ben groot geworden door m'n mensen mee te laten denken en praten. Als je ziet hoe de gemeente in de afgelopen zes jaar bijvoorbeeld met mijn plan omgaat, dan wekt dat nauwelijks vertrouwen."

Ook BurgerBelang voelt zich bestolen over gemeentehuis-idee

KAATSHEUVEL - Fractievoorzitter Cees Smulders van BurgerBelang in Kaatsheuvel voelt zich net als horeca-uitbater Luuk Broos bestolen door Gemeentebelangen. Ook BurgerBelang legde al eerder een plan op tafel om van het gemeentehuis van Loon op Zand een bruisend centrum te maken.

Gemeentebelangen wil volgens partijvoorzitter Jacques Broeders en fractievoorzitter Ad van Laarhoven van het gemeentehuis een multifunctioneel, levendig gebouw maken. Volgens Smulders is het idee dat Gemeentebelangen nu lanceert direct gepikt van BurgerBelang dat in de raadsvergadering van 6 september voorstelde om participanten te zoeken om van het gemeentehuis een multifunctioneel gebouw te maken.
Smulders wijst op de notulen waarin zijn idee uiteen wordt gezet. "Ik kreeg toen geen enkele steun. Ik kreeg van iedereen te horen dat ik te laat was met mijn idee." Wel kreeg Smulders van gemeenteraadslid Loes Heijs van Gemeentebelangen de complimenten voor zijn idee. "Tot mijn grote verbazing lees ik nu dat Gemeentebelangen zelf met ons idee komt", stelt Smulders verbolgen.
Ad van Laarhoven van Gemeentebelangen ontkent niet dat BurgerBelang in de vergadering van 6 september een voorstel heeft gedaan om participanten te zoeken voor een multifunctioneel gemeentehuis. "Daarbij doelde Smulders op nieuwbouw van het gemeentehuis en dat is voor ons niet aan de orde. Wij gaan voor renovatie", aldus de fractievoorzitter.

woensdag, oktober 24, 2007

Gemeentehuis Kaatsheuvel moet ook theater worden

KAATSHEUVEL - Het gemeentehuis in Kaatsheuvel moet gaan bruisen. Het mag niet alleen een kantoor zijn waarin ambtenaren hun werk doen en politici hun vergaderingen houden, maar moet ook als theater dienst kunnen doen. Op die manier draagt het gemeentehuis echt bij aan het Bruisend Dorpshart van Kaatsheuvel.

Dit revolutionaire idee is afkomstig van de politieke partij Gemeentebelangen. Ze brengt het begin volgende maand ter discussie in de gemeenteraad. Volgens partijvoorzitter Jacques Broeders en fractievoorzitter Ad van Laarhoven ligt er nu een kans om van het gemeentehuis meer te maken dan het nu is. Ze wijzen op het plan om het dominante gebouw op de Nieuwe Markt voor ongeveer 10 miljoen euro te vernieuwen en uit te breiden. "Laten we dan de mogelijkheid benutten om er een multi-functioneel, levendig gebouw van te maken, dat 's avonds en in de weekeinden kan dienen als een soort theater."
Gemeentebelangen beseft dat dit het einde betekent voor ontmoetingscentrum De Werft. Voor de kleinere activiteiten die daar nu plaatshebben kan een accommodatie verrijzen in het Bruisend Dorpshart, die meteen kan dienen als wijkcentrum met allerlei faciliteiten, vindt Gemeentebelangen. Financieel moet haar idee volgens de partij haalbaar zijn. De miljoenen die nodig zijn voor de voorgenomen nieuwbouw van een ontmoetingscentrum kunnen ingezet worden voor aanpassing van het gemeentehuis en het wijkcentrum. "Het is een nieuwe gedachte. We moeten niet krampachtig zijn en bereid zijn hierover open en eerlijk met elkaar te praten", aldus Van Laarhoven.
Gemeentebelangen heeft nog meer pijlen op zijn boog. De partij vindt dat er op maat gemaakte wijkcentra moeten komen met een sociaal-culturele en maatschappelijke functie. Voor Kaatsheuvel-Oost zou dat de met sloop bedreigde St. Jozefkerk kunnen zijn. "Er schijnen financiers te zijn die mee willen betalen aan het behoud van de kerk. Daar moeten we op inspelen." In Loon op Zand moet volgens Gemeentebelangen kritisch gekeken worden naar sociaal-cultureel centrum en sporthal De Wetering, die lang niet optimaal gebruikt worden en veel geld kosten. "Voor Loon op Zand moeten we iets realiseren dat past bij de maat van het dorp." Buurthuis De Gildenbond kan intact blijven. En Kaatsheuvel-West is te bedienen vanuit wijkcentrum Pannenhoef.
Gemeentebelangen neemt ook de sporthallen onder de loep. De huidige sporthallen De Werft en De Wetering kunnen volgens de partij opgaan in een nieuw te bouwen sportcentrum aan de zuidkant van Kaatsheuvel. Gemeentebelangen vindt dat het particulier initiatief hierbij een kans moet krijgen. "Als er mensen zijn die er een sportschool in willen beginnen of zelfs een overdekt zwembad, dan is het aantrekkelijk om samen op te trekken." De ideeën van Gemeentebelangen komen op 8 november op tafel tijdens de begrotingsbehandeling. "We willen een lans breken voor nieuwe gedachten. Laat de discussie maar losbarsten

Labels:

dinsdag, oktober 23, 2007

Broers hebben plan voor landgoed in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - In de gemeenten Loon op Zand zijn plannen voor het ontwikkelen van landgoederen. De gebroeders Cees en Jan Smulders uit Kaatsheuvel hebben grote plannen met het gebied het Loons Hoekje.

Op deze locatie -gelegen tussen Waalwijk en de Loonse en Drunense Duinen- zijn de broers aan het onderzoeken of het mogelijk is een landgoed te ontwikkelen van 26 hectare. Zij zijn al eigenaar van de grond.
De helft van dat gebied, (dat nu nog een agrarische bestemming heeft), zal dan natuurgebied worden. De rest kan opgevuld worden met onder andere vijf landhuizen. De twee huidige woonboerderijen van de broers, het paardenpension en het bedrijf met zorgkoeien, blijven in stand.
"Het initiatief staat nog in de kinderschoenen", benadrukt Cees Smulders. "Afgelopen najaar is het idee om een landgoed te ontwikkelen, ontstaan."
De reden voor het initiatief is dat de broers moeite hebben met het vinden van opvolging. Smulders: "Maar er zitten ook haken en ogen aan. Zo moet de bestemming van het gebied worden gewijzigd: van een agrarische naar een natuurbestemming. We moeten veel natuur aanleggen, zoals bomen en poelen. Dat kost geld."
Ook moet er een flinke procedure worden doorlopen. De plannen zijn al wel bekend bij de gemeente Loon op Zand. "Het is echt een zaak van de lange adem", concludeert Smulders. Hoeveel het initiatief gaat kosten, is overigens 'absoluut nog niet in te schatten'.

'Jumper' Efteling gepakt om tak

Kaatsheuvel - De man die zondag met een parachute uit de Pagode in de Efteling sprong, kon alleen opgepakt worden wegens vernieling. Tijdens zijn sprong raakte hij een tak die daardoor afbrak. In januari moet hij zich daarvoor voor de rechter in Breda verantwoorden.

De 35-jarige Belg met als hobby basejumpen (het van grote hoogte van objecten springen), sprong zondagmorgen uit de vliegende tempel Pagode. Volgens woordvoerster Hester Ubbink van de Efteling joeg hij daarbij andere bezoekers de stuipen op het lijf, zij dachten dat de Belg een einde aan zijn leven wilde maken.
Volgens Ubbink moest er even over een goede reden nagedacht worden voordat de man aangehouden kon worden. "Het was voor het eerst dat dit gebeurde en er staat uiteraard niet aangeplakt dat je niet uit de Pagode mag springen. Maar de beveiliging vond het belangrijk om hem wél aan te houden, omdat zijn gedrag zeer ongewenst is."
De man werd uiteindelijk opgepakt op grond van vernieling van de boom. Hij werd tot eind zondagmiddag vastgehouden. Daarna werd hij met een dagvaarding vrijgelaten.
"Wegens baldadigheid en vernieling moet de man voorkomen", aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. De springer maakte zich daar gisteren niet druk om. "Het was kicken."

maandag, oktober 22, 2007

Spelregels project Woonhoven vastgesteld


Kaatsheuvel - Het college van B en W van de gemeente Loon op Zand heeft op 17 oktober jl. de ‘ Selectieleidraad De Woonhoven’ vastgesteld. Deze selectieleidraad geeft de spelregels weer die gelden voor de ontwikkelaars die in aanmerking willen komen voor het ontwikkelen van dit deelproject. Woonhoven maakt onderdeel uit van het project “’t Bruisend Dorpshart” in Kaatsheuvel.

‘Woonhoven’ is het gebied dat gesitueerd is ten zuiden van de oude brandweerkazerne en wordt omsloten door de Huygenstraat en de Vondelstraat. Het project omvat ca. 100 woningen en ongeveer 95 halfverdiepte parkeerplaatsen alsmede het woonrijp maken van de binnenterreinen voorzien.

De afgelopen weken hebben enkele tientallen gegadigden zich aangemeld. Conform de procedurevoorschriften van de leidraad wordt eind februari 2008 de definitieve keuze voor de ontwikkelaar van Woonhoven bekend gemaakt. Het college van B en W wordt bij deze keuze geadviseerd door een selectiecommissie, waarvan de samenstelling op 17 oktober jl. door het college van B en W is vastgesteld.

De genoemde selectieleidraad ligt ter inzage in de gemeentewinkel, aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel.

Sinterklaas komt weer naar Kaatsheuvel

Dit jaar is weer een extra druk programma voor Sinterklaas en zijn pieten. Want ook nu zal hij maar drie weekenden in Nederland zijn.

Zaterdag 17 november komt hij naar Nederland waarbij enkele pieten zeer snel naar Kaatsheuvel zullen komen voor het traditionele schoentjes zetten in ontmoetingscentrum "De Werft".
Zondag 18 november zal Sint dan zelf naar Kaatsheuvel komen en hij heeft aangegeven ook dit jaar weer later in de middag te zijn om van alle lichtjes te genieten

Tijd voor de griepprik

Rond deze tijd van het jaar worden ze weer opgeroepen voor een griepprik. De hartpatienten, longpatiënten,diabeten en mensen met nierproblemen. Heeft U ook weleens gehoord dat je van de griepprik de griep krijgt? "Onzin", zeggen de huisartsen, "zeker weten", zeggen veel patiënten. We wachten maar af. Binnen enkele weten zullen we het weten!

Korenmiddag in de Gildenbond

Kaatsheuvel – Aanstaande zondag 28 oktober, organiseert het gemend koor “De Vaert erin” in de Gildenbond een korenmiddag. Naast het organiserend koor zullen ook “The Young Ones en het koor La Jeunesse optreden. Het 35 leden tellend koor “De Vaert erin” is vorig jaar opgericht. De naam heeft twee betekenissen De Vaerten, of treksloten van vroeger en “vaart”, de snelheid. Het koor, dat zo’n 35 nummer, waaronder veel zeemansliederen, maar ook Duits en Franstalige nummers op het repertoire heeft staan wordt begeleid door een accordeonist, toetsenist en een gitarist. Het staat onder leiding van dirigent Elly Blok. Het koor “The Young Ones is een groep jongeren in de leeftijd van 14 tot 28 jaar. Na een vliegende start in 2002 waarbij ze geholpen werden door La Jeunesse staan de Young Ones nagenoeg op eigen benen. De groep telt 20 leden, in inclusief combo. La Jeunesse behoeft eigen nauwelijks aankondiging. Het koor richt zich met een eigentijds en veelzijdig repertoire op de regio. Recente successen waren het Jubileumconcert en The Night of Harmony 2006. De middag begint om 13.30 uur, en de toegang is gratis.

zondag, oktober 21, 2007

Opmerkelijke discussie over Camping De Droomgaard

Zoals U heeft kunnen lezen neemt het aantal overnachtingen bij campings en kampeerboerderijen af. Vorige week werd de zaak in de raadscommissie besproken. De discussie verliep normaal totdat een burgercommissie met de oorzaak kwam: "Op camping de Droomgaard zitten veel Polen en die betalen geen toeristenbelasting, en daarom komt er minder binnen. Toevallig wijst het onderzoek van het Brabants Bureau voor Toerisme uit dat de teruggang van het aantal overnachtingen over het geheel met 2% afneemt. We zullen dus eens naar de Droomgaard gaan bellen hoe dit zit. Wordt vervolgd.

Labels:

25 jaar BEL CANTO Kaatsheuvel.

Gemengd koor Bel Canto Kaatsheuvel is dit jaar, 25 jaar actief bezig populair klassieke koorwerken ten gehore te brengen. In 1982 werd de draad van het ingeslapen koor Bel Canto, weer opgenomen. Een werkcommissie werd in het leven geroepen,zodat na een grondige aanpak, gemengd koor Bel Canto weer van start kon gaan. Onder energieke leiding van dirigent Bertus Dirksen kon met de repetities begonnen worden. Repetities die gehouden werden op de dinsdag-avond in het “oude” Bel Canto nest, de zaal van Piet van Dun. Later werden de repetities verplaatst naar Café ’t Hoventje, Café de Steenbakker en de Gildenbond, alwaar de repetities nu nog op de dinsdagavond gehouden worden. Het eerste publieke optreden van Bel Canto vond plaats in november 1982 in de Verzor-gingsflat De Heikant te Tilburg. Na dit eerste optreden, was het ijs gebroken en kwam er steeds meer actie in het koor..

Om hett zilveren jubileum te vieren, organiseert Bel Canto een groots JubileumConcert. Er wordt al geruime tijd door het koor, onder bezielende leiding van dirigent Wil van Leijsen en Maike Mennens (aan de piano), hard gerepeteerd. Het koor begint inmiddels stevig onder stoom te komen. Het Jubileum Concert, waar hoogtepunten uit Bel Canto’s verleden en prachtige nieuwe werken ten gehore worden gebracht, wordt 25 november uitgevoerd in de Gildenbond, Mgr. Völkerstraat 3 te Kaatsheuvel, aanvang 13.00 uur. Saillant detail bij dit 25 jarig jubileum is, dat 13 leden 25 jaar bij het koor zijn. Leden van het eerste uur dus. Zij worden op 18 november tijdens het zangersfeest St. Caecilia in het zonnetje gezet. Website:www.belcanto-kaatsheuvel.nl

Grote gift voor CliniClowns

 
Posted by Picasa
Het parkeerterrein van HN Hotels leek gisteren een openluchtmuseum van MG auto’s. Zo’n tachtig leden van de MG Club Club Holland beëindigden gisteren een reeks van tien toertochten waarvan de opbrengst is voor de CliniClowns. Als ware het een echte rally werden de auto’s over een speciaal opgebouwde finish afgevlagd. Aan de oproep om mee te toeren als clown hadden de meeste deelnemers gevolg gegeven. De ene chauffeur was nog bonter uitgedost dan de ander. Rond kwart voor drie komt de eerste wagen met Christiaan Janssen uit Empel achter het stuur over de finish. “Ik ben nog niet zo lang bij de club. Hij is helemaal verknocht aan zijn MG. ”Dit is pas echt autorijden”, vertelt hij trots. Op het parkeerterrein staat ook de bus van de CliniClowns. Ambassadrice Nicolet Vermeulen toont trots de ruimte in de bus waar de kinderen zich in een clownswereld wanen. ”Die bus die komt niet zomaar. Wij zijn ontzettend blij met de actie van de MG club’, vertelt Vermeulen. Op de zuivere klanken van Herremie uit Den Bosch komen steeds meer auto’s binnen. Annemieke Geister uit Eindhoven zit in een open MG. “Ik heb geen kou en de regen gaat er gewoon overheen ”, zegt ze stellig. De Waalwijkse organisator Hardy Schikhof is tevreden is. “Ik had eigenlijk gehoopt dat er zo’n 120 wagens mee zouden rijden, maar over de opbrengst ben ik dik tevreden”. Nicolet Vermeulen is dat zeker. Zij kreeg uit handen van Deurzakkers Clemens van Bracht een cheque van 13.000 euro. “Het geld wordt gebruikt voor continuïteit van ons werk, niet alleen in de ziekenhuizen, voor huisbezoeken, en de theatertour”, aldus de ambassadrice.

Parachutist zaait paniek in Pagode Efteling

KAATSHEUVEL - Een 35-jarige Belg heeft vanmorgen voor paniek in de Efteling gezorgd. De man sprong rond 11.00 uur met zijn parachute van de Pagode. Omdat zijn bedoelingen niet duidelijk waren, dachten andere bezoekers van de Thaise tempel dat de man een einde aan zijn leven wilde maken.

De Pagode is een ronddraaiende tempel die door een arm tot maximaal 45 meter hoogte wordt getild. Op een hoogte van 35 meter klom de man plotseling over de railing en sprong naar beneden. Zijn parachute had hij volgens een woordvoerster van de Efteling onopvallend bij zich in een rugzak.
De man raakte tijdens zijn sprong een tak. Desondanks landde hij heelhuids op de grond. Daar werd hij opgepakt door de beveiliging van de Efteling die hem overdroeg aan de politie. Volgens de Efteling-woordvoerster is de man een bekende springer. “Hij is al vaker van bekende gebouwen of attracties gesprongen, in diverse landen.” De man filmde zijn sprong met een camera op zijn helm. Vrienden van hem filmden vanaf de grond. De beelden zijn door de politie in beslag genomen.
De sprong was volgens de woordvoerster goed voorbereid. “Hij wist de weersvoorspellingen en de exacte hoogte van de attractie. Hij was niet tegen te houden, het ging veel te snel.” Omdat vrienden van de man op de grond de plek waar de man ging landen afschermden, vielen er geen gewonden. Geschrokken bezoekers werden opgevangen door de Efteling. Volgens de woordvoerster weigerde de man na zijn sprong een verklaring af te leggen

zaterdag, oktober 20, 2007

Herfstvakantie in het zuiden van 't land


Vandaag is in het zuiden de herfstvakantie begonnen. Veel mensen zijn er een weekje uit. Deze blogger blijft lekker in Kaatsheuvel, want zoals op de foto te zien is, heeft ons dorp heel wat moois te bieden. Op de foto: De Ijsbaan op zaterdagmiddag

Klik op de foto voor een vergroting

Jota in Kaatsheuvel


  Dit weekeinde deden veel scoutinggroepen mee met De Jamboree On The Air (Jota)Scouting Martin Luther King in Kaatsheuvel had een mast gebouwd van meer dan 30 meter hoog. Er is geen spijker aan te pas gekomen. Op de foto radiozendamateur Mari van Heijst heeft verbinding met Raamsdonksveer. "De Blauwe Vogels", een gloednieuwe groep mocht mee babbelen.
Posted by Picasa

Sandra Schuurmans; Overzichtexpositie schilderijen , foto’s en creaties

Van 28 oktober t/m 7 december 2007 is in het gemeentehuis te Kaatsheuvel de expositie van Sandra Schuurmans te bezichtigen.

Deze expositie biedt u een overzicht van het werk van de beeldend kunstenaar. Haar werk bestaat voornamelijk uit schilderijen, maar ook foto’s, beelden en andere creaties komen aan het bod. Thema’s die steeds weer terugkeren in haar kunstwerk zijn: de verstrikking van de psyche, de schoonheid van het grote loslaten en het zoeken naar essentie. Dit uit zich in werken met veel kleur, figuratieve en non – figuratieve voorstellingen. Wij nodigen u van harte uit bij de opening aanwezig te zijn op zondag 28 oktober om 15.00 uur.
De expositie vindt plaats in de expositiehal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel.

De expositie is vrij te bezichtigen op 28 oktober van 15.00 uur tot 17.00 en verder tot/met 7 december tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van maandag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur.

Loonse politiek hikt nog altijd tegen subsidie voor omroep aan

"Boekhoudkundige kritiek op geld voor RTV -Midden Brabant

Kaatsheuvel - De raadsfracties van Loon op Zand zijn (nog) niet akkoord met de subsidie die het college aan de streekomroep RTV Midden-Brabant wil verstrekken. Dat bleek donderdag tijdens de raadscommissie ABZVB. Het college heeft voor 2008 een bedrag van 30.000 euro voor de streekomroep in de begroting opgenomen. Eerder wilde de raad er niet aan om de burger door middel van een hogere onroerendzaakbelasting te laten betalen voor de streekomroep (voorheen Maasstad). Het CDA herinnerde burgemeester Van Hoek er donderdag aan dat het geld dan ook uit de post communicatie moet komen zoals in een motie van de raad was vastgelegd. "Daar houden wij U aan", hield Herman van Gulik namens het CDA de burgemeester voor. Ook Gemeentebelangen zit op die lijn. Het college wil de streekomroep echter gedeeltelijk financieren vanuit die post. De PvdA pleitte voor een meer fundamentele discussie. Moet er uberbaubt wel betaald worden voor een streekomroep? PvdA-ér Peter Flohr suggereede nog wel zoals het V en G voorstelt om 1 euro per gezin, wat neer zou komen op 10.000 euro te financieren. Els Coolegem van Lijst Loon op Zand ging nog verder:"We kopen minuten zendtijd in op de radio en televisie en betalen daar ook naar. "Dan heb je tenminste iets tastbaars". Volgens de burgemeester zitten daar haken en ogen aan omdat ook de gemeente Loon op Zand zich dient te houden aan de Mediawet. "We kunnen niet zomaar iets voorschrijven", aldus van Hoek. Een woordvoerder van RTV toonde zich gisteren teleurgesteld over de opstelling van de Loonse politiek. "De gemeente Waalwijk wil dat je verkering krijgt Met Loon op Zand", wees hij naar de druk vanuit Waalwijk om om ook in Loon op Zand financiele ondersteuning te zoeken. "Op het moment dat er sprake is van een huwelijk subsidieert Loon op Zand niet en worden we gekort door Waalwijk. Als we van Loon op Zand minder krijgen worden we dubbel gepakt"

Politie slaat automobilist in de boeien


Kaatsheuvel - Vrijdagmiddag kwam op de pager de melding van een ongeval met beknelling op Nies van der Schansstraat (Bevrijdingsweg). Het bleek achteraf geen beknelling te zijn. Volgens ooggetuigen weigerde een van de bestuurders een blaastest te ondergaan. Hij werd door de politie geboeid afgevoerd. **De foto is overigens gejat van Martijn 112 Kaatsheuvel.nl, die nu kan zien dat een watermerk in een foto ook niet alles is.***

vrijdag, oktober 19, 2007

Column : De politicus van het jaar


Kaatsheuvel – Het einde van 2007 nadert snel. Heel Nederland gaat dan weer verkiezingen houden. Verkiezingen van de beste voetballer, schrijver, politicus komen weer voorbij, dat hoort nu eenmaal bij een jaarwisseling. Mijn wens zou zijn dat in de gemeente Loon op Zand ook de Politicus van het Jaar gekozen zou worden. Ik kan het me nauwelijks voorstellen, want de publieke tribune is tijdens de vergadering leeg. Maar stel je nou eens voor dat de verkiezing wel gehouden zou worden. Zoals deze week tijdens een commissievergadering werd vastgesteld, zit deze coalitie al bijna aan de helft van de periode. Een suggestie is dat de politici, bij gebrek aan toehoorders hun eigen politicus van het jaar zouden kiezen. De raadsleden zouden beoordeeld worden op wie het meeste aanwezig en betrokkenheid bij het verenigingsleven en de totale gemeenschap en wie zijn /haar standpunt het best e onder woorden weet te brengen. De keuze tussen de jongste telg in de gemeenteraad, de (jonge)heer Span, die het SMART en de reserves in de raad heeft gebracht en de oude rotten in het vak zoal Els Coolegem en Herman van Gulik zal niet meevallen. Toch is het tekenend dat een dergelijke verkiezing niet mogelijk is. Men heeft de mond vol van burgerparticipatie (alleen het woord al), maar slaagt er niet in om de politiek dichter bij de burger te brengen. De PvdA is een groot voorstander van het vergaderen in de wijk, maar de vraag is of dat iets oplevert. Zou het aan de pers liggen? Het zou kunnen. Maar ik denk dat het vertrouwen in de politiek de duw krijgt al de inwoners écht het gevoel krijgen dat ze mee mogen beslissen. Zo is het vertrouwen in een Bruisend Dorpshart beneden het nulpunt gedaald. “De paden op, de lanen in”, zou ik zeggen. Politici; neemt uw verantwoording! Dan kunnen wij eind 2008 een verkiezing houden van de beste politicus van het jaar. Dan zijn we een heel stuk verder.

Labels:

Loon op Zand gaat wateroverlast te lijf.

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand gaat wateroverlast bij zware regenval aanpakken. “Ook al krijgt de hele wereld met meer extremen te maken, dan moeten we nog proberen te voorkomen dat water de huizen binnenstroomt. Ons rioolstelsel voldoet aan de eisen maar is niet op extreme buien berekend en dat is onze grote zorg”, aldus wethouder Joop Bisselink (gemeentebelangen), deze week in de raadscommissie Openbare Ruimte. Volgens de wethouder is wateroverlast “op straat” tijdens extreme regenbuien met het bestaande rioolstelsel niet te voorkomen. Een aantal maatregelen heeft de gemeente al genomen: het riool heeft diverse aanpassingen ondergaan, op een aantal locaties is het regenwater afgekoppeld van het gemengde rioolstelsel en er is een extra afvoerduiker onder de Bevrijdingsweg door aangelegd, waardoor water via de waterloop aan de Bevrijdingsweg snel weg kan stromen naar het retentiebassin. Maatregelen die de gemeente verder wil treffen zijn van een grootschaliger niveau. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de aanleg van een persleiding vanuit het campinggebied tot aan rioolwaterzuivering aan De Roei. Hiermee wordt een behoorlijk gedeelte van het afvalwater, waaronder de afvoer van De Efteling, afgekoppeld van de kern Kaatsheuvel. Daarnaast wordt van het gebied Ecliptica en omgeving een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar het eventueel toepassen van zogenaamde ‘diepinfiltratie’ van regenwater. Bij deze relatief nieuwe ontwikkeling wordt regenwater meteen afgevoerd naar een diepte van 50 tot 70 meter. Zo diep onder de grond is de wateropname-capaciteit bijzonder groot en zo kunnen in korte tijd flinke hoeveelheden regenwater afgevoerd worden. “We zullen in de toekomst dus rekening houden met de steeds hevigere regenbuien”, aldus Bisselink. De maatregelen moeten ertoe leiden dat grote hoeveelheden regenwater snel afgevoerd worden naar plekken in de openbare ruimte waar niemand er direct last van heeft, zoals speelvelden, pleinen of straten. Verder moet bij nieuwbouwplannen zoals het laaggelegen De Els II, gekeken worden naar de hoogte van weg- en vloerpeilen van gebouwen.

‘Vrijstellingsregeling grondverzet’ in Loon op Zand

Het Loonse college heeft een bodembeheerplan en een bodemkwaliteitskaart vastgesteld. Deze middelen moeten het grondverzet binnen de gemeente vereenvoudigen. Voorheen moest grond dat tussen verschillende locaties binnen de gemeente verplaatst werd, gekeurd worden. Op de bodemkwaliteitskaart zijn nu gebieden aangegeven waar grond mag worden verplaatst zonder dat het gekeurd hoeft te worden. Het grondverzet moet wel gemeld worden en er gelden bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn opgenomen in het bodembeheerplan. De kaart en het plan liggen tot en met 5 december ter inzage.

Politie houdt minderjarige aan voor mishandeling

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag in het pretpark aan de Europalaan een 14 jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een even oude jongen uit Budel deed hiervan aangifte. Zowel het slachtoffer als de verdachte bracht een bezoek aan het park. Bij een van de attracties trapten ze elkaar op de hielen waardoor een woordenwisseling ontstond. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij het slachtoffer een klap op zijn borst kreeg. Hij liep een gekneusd borstbeen op.

Assepoesterweek in de Efteling

Activiteiten rondom musical Assepoester in de week van 22 tot en met 28 oktober

Tijdens de herfstvakantie van 22 tot en met 28 oktober presenteert de Efteling de Assepoesterweek. In deze week worden Efteling-bezoekers alvast in de stemming gebracht voor de musical Assepoester, die vanaf 14 november te zien is in het Efteling Theater. Tijdens de Assepoesterweek kunnen kinderen o.a. meedoen aan een zang- en walsworkshop of op de foto gaan als prins of prinses. En wie past het glazen muiltje?

Tijdens de Assepoesterweek van 22 t/m 28 oktober vinden er dagelijks activiteiten plaats in het park met als thema Assepoester. Zo rijdt de prins in zijn koets door het park op zoek naar zijn ‘Assepoester’. Welk meisje past het glazen muiltje? Op het Dwarrelplein zijn er ook extra activiteiten zoals een zang –en walsworkshop en in het Efteling Theater kunnen kinderen op de foto als prins of prinses.

Assepoester en Winter Efteling
Op de laatste dag van de Assepoesterweek, 28 oktober, sluit de Efteling haar poorten om ze vervolgens pas weer te openen op 8 december. Dan begint de negende editie van de Winter Efteling. Wel kunnen gasten vanaf 14 november al genieten van de internationaal bekroonde musical Assepoester. Assepoester is de derde productie die de Efteling in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente op de planken zet. In de musical heeft zangeres Do de titelrol.

Assepoester is vanaf 14 november 2007 alleen te zien in het Efteling Theater. Kaarten kunnen telefonisch worden gereserveerd via: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur of via www.efteling.com.

Circus op het Pr.Mauritsplein





 
Posted by Picasa

donderdag, oktober 18, 2007

Minder vakantieovernachtingen in Loon op Zand.

De gemeente Loon op Zand heeft te maken met een trendmatige afname van het aantal overnachtingen op campings en kampeerboerderijen. Daardoor komt er minder toeristenbelasting binnen. Wethouder Hans Waijers (CDA,Toerisme) kon dinsdag tijdens de raadscommissie Openbare Ruimte niet zeggen of de toeristenbranche over 2007 in zijn algemeenheid te maken heeft met een trendmatige teruggang. Volgens hem valt er bij de hotels geen teruggang te bespeuren. Waijers: “de exacte cijfers over 2007 zijn nog niet bekend, maar het college heeft het bedrag in de begroting alvast in evenwicht gebracht met de realiteit”. Hij gaat samen met brancheorganisaties de zaak onderzoeken. Op vragen van LLOZ en de VVD of de afname van het aantal overnachtingen consequenties heeft voor de werkgelegenheid in de gemeente antwoordde de wethouder dat hij daar geen probleem ziet. “De werkgelegenheid van kampeerboeren is gekoppeld aan de inzet van eigen mensen en daardoor neemt de werkgelegenheid niet af”. De wethouder hoopt dat de bouw van “Het Bosrijk” door de Efteling het tij weer zal keren. “Omdat er door Bosrijk 1000 bedden bijkomen, kunnen we iets kunnen doen aan de toeristenbelasting”. Ook de werkgelegenheid zal volgens de wethouder hierdoor toenemen. Volgens een gepubliceerd onderzoek van het Brabants Bureau van Toerisme daalde het aantal vakantieovernachtingen in Brabant in 2006 met 2 % en kiest de recreant eerder voor een hotel dan voor een camping

Nog meer bezuiniging op openbaar groen

KAATSHEUVEL - Loon op Zand heeft de door de raad opgelegde bezuiniging van 100.000 euro op groenonderhoud gehaald.

Om die bezuiniging te halen, is er minder vaak onderhoud gepleegd en werden financieel gunstiger contracten afgesloten met onderhoudsbedrijven en verwerkers van groenafval. Volgend jaar moet de bezuiniging uitkomen op 150.000 euro en in de jaren daarna op 200.000 euro.
Volgens wethouder Joop Bisselink is dat ook mogelijk door keuzes te maken in de kwaliteit van onderhoud. Het college wil die vastleggen in een groenbeleidsplan. Daarin komt ook te staan op welke plaatsen het groenonderhoud optimaal moet zijn, waar het iets minder kan en waar het veel minder kan. Bovendien kijkt het college naar vereenvoudiging van de beplanting. "We bekijken bijvoorbeeld hoe het onderhoud simpeler en goedkoper gemaakt kan worden door het aantal plantensoorten terug te brengen", aldus Bisselink.
De gemeente brengt ook in beeld hoe het onderhoud van alle eigendommen in de toekomst het best geregeld kan worden. Hiervoor is een computerprogramma aangeschaft dat aangeeft wanneer welke wegen, trottoirs, riolering en groenvoorzieningen onderhoud nodig hebben.

Loonse deeltaxi mogelijk inkomensafhankelijk

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand gaat onderzoeken op welke manier de meerkosten van de onlangs gehouden aanbesteding van het collectieve vraagafhankelijk vervoer (CVV), waar ook de deeltaxi onder valt gedicht moet worden. Volgens de begroting stijgen de kosten van het CVV in 2008 en 2009 met 69.000 euro en lopen de kosten 2010 en 2011 op naar 138.000 euro. De VVD wilde maandag tijdens de commissie Onderwijs, Welzijn weten of de gemeente de rekening bij de burger neer gaat leggen of dat er andere mogelijkheden zijn. De wethouder zei nog niet te weten hoe hij het gat in de begroting gaat dichten: “Wat de deeltaxi betreft zijn er maar twee mogelijkheden; in zijn geheel verhogen van de eigen bijdrage of de deeltaxi inkomensafhankelijk maken. Dat is iets dat we over het geheel moeten bekijken en niet alleen voor de deeltaxi”, aldus de wethouder die binnenkort met een voorstel komt. Volgens wethouder Wil Ligtenberg (LLOZ, Welzijn), zijn de kosten van het CVV vervoer gestegen door de invoering van een nieuw GPS-systeem. “Taxi’s zijn voortaan middels dit systeem te precies volgen. Dan krijg je ook geen welles nietes spelletje meer of een taxi nu wel of niet op tijd was. Ook de scherpere milieueisen zorgen voor hogere kosten”.

Liesbeth Foks (Gemeentebelangen) wilde van de wethouder nog weten wanneer de problemen bij Welzorg opgelost zijn. “De service is erbarmelijk”, aldus Foks. Volgens de wethouder, die onlangs een gesprek met de instelling heeft gehad, zijn de problemen binnenkort opgelost. “De reorganisatie die voor alle problemen heeft gezorgd is teruggedraaid en men denkt de service zeer binnenkort weer op peil te hebben”, aldus Ligtenberg.

woensdag, oktober 17, 2007

Woningen op terrein Haverhals

KAATSHEUVEL - Op het voormalige terrein van transportbedrijf Haverhals aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel worden 24 woningen gebouwd. Het nieuwbouwwijkje krijgt de naam 'Deijckerzande'. Aannemer Van de Ven uit Tilburg voert het plan uit.

De bouwlocatie is sinds begin vorig jaar in beeld. Het bedrijf van Haverhals is toen verhuisd naar de Amerikastraat. Aannemer Van de Ven kocht de grond en een aangrenzend perceel en kreeg van de gemeente toestemming voor de ontwikkeling van de bouwlocatie. Het plan voorziet in acht starterswoningen, acht tweekappers, drie geschakelde woningen en vijf vrijstaande woningen. De gemeente is bezig met de bestemmingsprocedure die nodig is om de woningen te kunnen bouwen.
In het nieuwbouwwijkje komen 29 openbare parkeerplaatsen. De ontsluiting voor autoverkeer gaat via de Lage Zandschel lopen. Centraal tussen de woningen wordt een speelveldje aangelegd. Van de Ven kan nog niet zeggen wanneer de bouw begint. Op 6 november is er een informatiebijeenkomst in Zidewinde in Sprang-Capelle. Het tijdstip is nog niet bekend. Bron: BD Sjaak Koolen

dinsdag, oktober 16, 2007

Brand- en inbraakalarmering scholen vernieuwd

De inbraakalarmen in de schoolgebouwen van alle basisscholen in de gemeente Loon op Zand, de Anton Pieckschool en het Dr. Mollercollege. De inbraakalarmsystemen van de basisscholen zijn vervangen. In elke school is een combinatie van brand- en inbraakalarmering geïnstalleerd, waarvoor ook een logboek moet worden bijgehouden door de scholen. Er is een ontruimingssysteem gekoppeld aan deze installatie.

Bovendien zijn alle scholen aangesloten bij een meldkamer waar het alarm binnenkomt en op de vervolgmelding, waardoor er iemand naar de school toegaat om te bezien wat er aan de hand is. Daarnaast is er bij elke school een voorziening voor de brandweer. Mocht er brand uitbreken, dan kan de brandweer ook daadwerkelijk snel de school in.

Blad in najaar weer gratis naar milieustraat

Kaatsheuvel - In onze gemeente staan in straten, plantsoenen en op pleinen zo’n 12.000 bomen. De meeste van deze bomen verliezen in de herfst hun blad. Dat blad valt niet alleen op straat en in plantsoenen waar het door de gemeente wordt opgeruimd, maar ook in tuinen en op opritten van particulieren. De gemeente doet haar uiterste best om veel van het vallende blad zo goed mogelijk op te ruimen. Zo wordt in de periode waarin het blad van de bomen valt het vegen van de straten zodanig ingedeeld, dat binnen vijf weken de hele gemeente een keer is geveegd. Daarnaast besteedt de WML in opdracht van de gemeente vele uren aan het handmatig opruimen van het blad.

Toch valt niet te voorkomen dat er veel blad in particuliere tuinen valt en/of waait. Daarom kan ook dit najaar het afgevallen blad van bomen weer gratis in de milieustraat worden afgegeven, in de periode van 22 oktober t/m 1 december. Het blad moet wel afgescheiden worden aangeleverd, het mag niet vermengd zijn met ander (tuin-)afval. Per keer mag maximaal twee kubieke meter worden afgegeven en de aanbieder moet aan kunnen tonen in de gemeente Loon op Zand te wonen.

De milieustraat van de gemeente Loon op Zand is gevestigd aan de Liechtensteinstraat in Kaatsheuvel. De milieustraat is op dinsdag en woensdag open van 13.00 uur tot 16.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Extra controles op fietsverlichting

Kaatsheuvel - De politie gaat de komende maanden extra controleren op fietsverlichting. De controles zijn vooral gericht op scholieren. In dit jaargetijde hebben jonge fietsers hun verlichting vaak niet op orde. Daarmee riskeren ze een boete van 20 euro. Voor degenen die wel de juiste verlichting hebben, heeft de politie een kleine attentie.

Schouten zint op terugkeer LTV3

LOON OP ZAND - Tilburger Ron Schouten, die nog steeds binding heeft met de Loonse lokale omroep LTV3, overweegt mee te dingen naar de zendmachtiging die in februari 2008 voor vijf jaar uitgegeven wordt door het Commissariaat voor de Media.

De Loonse omroep raakte de zendmachtiging kwijt aan RTV-Midden Brabant, het vroegere Maasstad. Een van de hoofdredenen waarom Schouten wil meedingen naar de zendmachtiging is dat het college van Loon op Zand voor het komend jaar 20.000 euro wil uittrekken voor de regionale omroep, RTV-Midden Brabant.
Voorzitter René Peters van RTV- Midden Brabant is niet bang voor competitie. "Wij hebben ons bestuur en de programmaraad aangevuld met mensen uit Loon op Zand en staan in de startblokken om televisie te gaan maken."
Dat de gemeente Waalwijk haar subsidie gekoppeld heeft aan een bijdrage van Loon op Zand ziet hij niet als een belemmering. "Onze organisatie voldoet aan alle eisen en Schouten heeft niets."
Schouten stelt dat LTV3-vrijwilligers vijftien jaar lang zonder structurele subsidie - met slechts een eenmalige bijdrage van 25.000 gulden - radio en televisie hebben gemaakt. Hij vindt het schandalig dat het college nu wél in is voor een structurele subsidie voor de regionale omroep. "Ik denk dat ik deze week de gemeenteraadsleden op de hoogte ga stellen van mijn plannen", aldus Schouten, die nog steeds in een juridisch gevecht verwikkeld is met het Commissariaat voor de Media over het verlies van de zendmachtiging.
Hij is van mening dat de regionale zender RTV niets toevoegt ten opzichte van het lokale LTV3. De nieuwe zendmachtiging wordt in februari van het volgend jaar weer voor vijf jaar uitgegeven door het Commissariaat. LTV3 zendt nog steeds non-stop muziek uit via het internet.

maandag, oktober 15, 2007

Vrouw gewond na aanrijding met personenauto

KAATSHEUVEL: Een 26-jarige vrouw is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De vrouw reed op haar fiets op de Bevrijdingsweg met de Dijkstraat in Sprang-Capelle toen zij bij de fietsoversteekplaats geen voorrang verleende aan een auto op de kruisende weg. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw zwaar hoofdletsel opliep. De bestuurder van de personenauto bleek gedronken te hebben, hij blies 650 ug/l. Normaliter zou zijn rijbewijs moeten worden ingevorderd, maar uit onderzoek bleek dat de man niet meer in het bezit was van een rijbewijs. De personenauto van de 46-jarige inwoner van Rotterdam, bestuurder van de personenauto, is inbeslaggenomen. Het slachtoffer, inwoonster van Tilburg, is opgenomen in het Elizabethziekenhuis in Tilburg. Zij is buiten levensgevaar maar is ter observatie opgenomen. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

zondag, oktober 14, 2007

Berkdijk - Nieuwkuijk 1-0 en OJC - DESK 4-4

 
Posted by Picasa
Richard Netten mist de kans op 1-0. Berdijk won verdiend met 1-0. OJC - DESK was een reckame voor het voetbal. Met de rust stond het 2-2.

Scouts maken contact met de hele wereld

Een middagje Roestelberg

 
Posted by Picasa
Het was weer een mooie dag vandaag. Dat hebben ze bij de Roestelberg geweten. Duizenden auto's reden zich vast op de weg naar de Roestelberg. De gemeente wil plaatjes gaan plaatsen en een weide openstellen voor parkeren. De weide stond vol, dus waar blijven al die auto's als ze nergens meer kunnen parkeren? Stof tot nadenken voor wethouder Joop Bisselink.

Een reactie:
Nou inderdaad,het was echt schandalig te noemen,wij waren zelf op de fiets en stonden en keken naar een complete chaos.
We kwamen van camping de roestelberg af en hebben gewoon met de fiets aan de hand de weg af moeten lopen,er was geen doorkomen aan alles zat verstopt.
Auto"s stonden dikwijls half op het fietspad geparkeerd,en er werden gewoon auto"s gekeerd op het fietspad en dat levert natuurlijk gevaarlijke situties op vooral als je kleine kinderen op de fiets hebt zitten.
En het loopt nu allemaal nog goed af maar als er ooit daar op een van de terrassen iemand een hartinfarct of wat ook krijgt dan sterft hij ter plekke want een ambulance die kan er echt niet bijkomen.
En tot mijn oprechte verbazing is de politie in geen velden of wegen te zien,er word nog geen bon uitgeschreven,de auto's staan aan 2 kanten geparkeerd op de weg.
Gemeente doe er iets aan want dit kan echt niet langer zo,en voor al die mensen die met de auto komen,die moeten zich schamen,neem de fiets,en geniet van de natuur maar met deze chaos is dat werkelijk onmogelijk!

zaterdag, oktober 13, 2007

Roddel of de échte waarheid?

Kaatsheuvel – Al maanden gonst het van de geruchten dat de voorzitter van het succesvolle koor De Levensgenieters afgezet zou zijn. Deze week kwam naar buiten dat de ex-voorzitter zelfs niet meer welkom zou zijn bij het koor. Vorige week heb ik de oprichter/ex-voorzitter gebeld. “Ik heb een jaar geleden al tegen het bestuur vertelt dat ik zou stoppen met het voorzitterschap. Dat heb ik fout gedaan, want dat had ik een jaar geleden ook aan de leden moeten vertellen”. Afgelopen zondag zong de ex-voorzitter nog gewoon mee. Of er later nog iets is voorgevallen is niet bekend. We houden het tot zover maar bij roddel….

Fotoreportage brandweeroefening

brandweeroefening

Dubbelklik op de foto

Werkzaamheden dorpshart gestart ?

 
De inwoners van Kaatsheuvel moeten gedacht hebben dat de eerste spade voor het dorpshart de grond is ingegaan. Op de oude gemeentewerf was men al begonnen met uitgraven. Jammer... want bij navraag bleek het iemand van de brandweer te zijn die een incitent aan 't uitzetten was. Het eerste stukje is in elk geval al uitgegraven.
Posted by Picasa

Brandweerkorpsen oefenen

 
Posted by Picasa

Ruzie om kermis Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Onrust is er bij kermisexploitanten over het voornemen van burgemeester en wethouder van Loon op Zand om hun handen van de kermissen af te trekken.

De exploitanten zijn bang dat een 'kermismakelaar' voortaan de kermissen gaat regelen. En dat heeft grote gevolgen, stelt exploitante Miranda van Dam uit Winkel. Zij staat al meer dan 25 jaar met botsauto's op de Kaatsheuvelse kermis.
"Als een makelaar de kermis gaat regelen, worden de prijzen hoger. Onze pachtsom zal omhoog gaan." Van Dam vreest ook voor haar plek. "De makelaar werkt met biedingen. De hoogste bieder krijgt een plekje. Ieder jaar zullen er slachtoffers vallen."
Bovendien verwacht de exploitante, die ook namens haar collega's een brief heeft gestuurd naar het Loonse college, dat de nieuwe kermisbazen zich niet aan de regels zullen houden. "Wij kennen de regels en hebben goede afspraken met de gemeente. Nieuwe exploitanten zullen langer doordraaien om de kosten er uit te halen."
Van Dam is 'teleurgesteld' dat kermiswethouder Joop Bisselink niet met de exploitanten heeft overlegd. "We hebben daar meerdere keren in verschillende brieven op aangedrongen."

Volgens Bisselink lopen de exploitanten op de zaken vooruit. "Er is nog niet besloten om met een kermismakelaar in zee te gaan. Er zijn nog allerlei andere mogelijkheden, bijvoorbeeld dat de exploitanten zelf de kermis gaan regelen. Alle opties zijn nog open."

Wel bevestigt de wethouder dat hij de organisatie rondom de kermis 'liever niet laat zoals die nu is.' "Nu organiseert de gemeente de kermis. Dat kost gigantisch veel uren. Op 25 oktober komt er een gesprek met de exploitanten. Voor die tijd beslissen we niets. Het is jammer dat er al zoveel onrust is." Van Dam: "In november gaan de vergunningen de deur uit. De gemeente hoort ons pas heel laat".

vrijdag, oktober 12, 2007

Iets minder........

Kaatsheuvel - Vandaag had uw webmaster weer een iets mindere dag. Na een dreigend infarct werd ik met de ambulance weer afgevoerd naar het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg. Daar kreeg ik het middel fentanyl, een soort morfine toegediend. Je begint er van te flippen, maar je bent van de pijn af. Na nieuwe medicatie mocht ik naar huis mits ik me tot maandag rustig hield.

Labels:

Starters in de rij voor woning

KAATSHEUVEL - De belangstelling voor starterswoningen in Loon op Zand is volgens woningcorporatie Casade Woondiensten 'overweldigend groot'. Casade bekijkt dan ook de mogelijkheden om meer starterswoningen te bouwen.

Voor de veertien starterswoningen die gebouwd worden aan de Van Vessemstraat in Waalwijk hebben zich ongeveer driehonderd belangstellenden gemeld. "We weten dus nu al dat we een hele groep belangstellenden teleur moeten stellen. Dat vraagt erom dat we extra alert blijven op kansen voor het ontwikkelen van starterswoningen op diverse locaties in Waalwijk en Loon op Zand", aldus Casade-directeur Ad Gruijters.
Casade heeft inmiddels plannen voor starterswoningen in voorbereiding. In Waalwijk worden bijvoorbeeld zestig Koopgarant-woningen gebouwd in de nieuwe wijk Landgoed Driessen. In Loon op Zand zijn concrete plannen voor dertig starterswoningen in Molenwijck-Zuid (kerkdorp Loon op Zand) en de Parkstraat en St. Jozefstraat in Kaatsheuvel (locatie Rosagaerde). Voor Waalwijk staan ook starterswoningen op de rol voor de vrijkomende locaties van het Willem van Oranje College (Floris V-laan), het Dr. Mollercollege (Burgemeester Moonenlaan) en vmbo-school De Walewyc (Vredesplein).
Speciaal voor starters heeft Casade een financieel aantrekkelijke regeling: de Koopgarant-regeling. Starters krijgen korting op de koopprijs, maar worden wel volledig eigenaar van de woning. Die korting maakt de woning beter betaalbaar. Als de eigenaar de woning wil verkopen, dan koopt Casade de woning terug. De winst of het verlies wordt gedeeld. Uit een regionaal woningmarktonderzoek is gebleken dat zich in de gemeente Waalwijk de komende vijf tot zeven jaar ongeveer 1.500 starters op de woningmarkt zullen melden. Voor de gemeente Loon op Zand komt de raming uit op 650 starters. Daarbij gaat het om gegadigden voor zowel koop- als huurhuizen

donderdag, oktober 11, 2007

Winkels Zeeman en Kruidvat obstakels

Kaatsheuvel - Volgens reacties van gehandicapten die in een rolstoel of scootmobiel rijden zijn de winkels van Zeeman en Kruitvat ongeschikt voor gehandicapten. "Als ik iets beschadig, dan betaal ik niets", zo reageerde een bezoeker anoniem. Het heeft uitgebreid in de pers gestaan. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om je winkel in te richten zodat deze mensen ook kunnen winkelen? Hou er een beetje rekening mee!

Landelijke Politiedag (opgengestelde bureau's)


District Breda Team Breda Zuid-Oost Blauwe Kei 220 Breda
District Tilburg Team Tilburg Binnenstad Hazelaarstraat Tilburg
District Oosterhout Team Waalwijk-Loon op Zand Taxandriaweg 3 Waalwijk

'Efteling-kwestie' verdeelt GroenLinks

KAATSHEUVEL - De secretaris van GroenLinks in de gemeente Loon op Zand, Elis van Veldhuizen, heeft zijn functie neergelegd. Als hoofdreden noemt hij de rol die fractievoorzitter Cees van de Ven heeft gespeeld in de kwestie van de vermakelijkheidsretributie van de Efteling.

Van de Ven zelf denkt dat het probleem in de persoonlijke sfeer ligt: "We hebben elkaar nooit zo goed gelegen. We hadden een verschil van inzicht." De fractie heeft de brief ter kennisgeving aangenomen, want dit is een zaak van het bestuur."
Volgens Van Veldhuizen vindt ook het bestuur dat Van de Ven in de richting van de Efteling onjuist heeft gehandeld door het park zelf een brief te schrijven met een afschrift aan de pers. Maar anders dan Van Veldhuizen, verbindt het bestuur daar geen 'vergaande stappen' aan. Van de Vens pleidooi om de Efteling extra aan te slaan en zo de gemeentebegroting te dichten, leidde tot een 'nijdig antwoord van de Efteling waarin een onsympathiek beeld van GroenLinks wordt geschetst', zo vindt Van Veldhuizen. Hij herinnert ook aan het omstreden huwelijksfeest van Van de Ven vorig jaar op het tenniscomplex in De Moer. Ook verwijt hij hem een Einzelgänger te zijn met 'twee petten op'.

woensdag, oktober 10, 2007

STERK maakt DVD over Loons erfgoed.

Kaatsheuvel – Sinds maart van dit jaar is stichting STERK (Stichting Erfgoed Kaatsheuvel) verantwoordelijk voor het conserveren en het behouden van de heemkundige collectie van Kaatsheuvel. Ook is STERK verantwoordelijk voor het toegankelijk maken voor het grote publiek van het erfgoed. Aan de Zuidhollandsedijk wordt momenteel een ruimte geschikt gemaakt voor opslag en inventarisatie. Om dit te kunnen verwezenlijken is in april de heemkundekring De Ketsheuvel opgericht. Om de kosten te kunnen betalen is STERK bezig met fondsenwerving en het produceren van de DVD, “Ontmoet het verleden in het heden”, over het erfgoed van Loon op Zand. Het eerste exemplaar zal dinsdag 16 oktober, in de week van de geschiedenis, aan burgemeester Ria van Hoek overhandigd worden. Het doel van het dvd project, dat onlangs door de Provincie het predicaat “Schatten van Brabant kreeg, is drieledig: meer bekendheid en affiniteit kweken voor het plaatselijke erfgoed, educatie op scholen en de opbrengst komt geheel ten goede aan het behoud van het erfgoed. In de dvd speelt Kaatsheuvelnaar Jan van Laarhoven de rol van opa. Samen met zijn kleinzoon Jesse van Brouwershaven trekt hij door de gemeente en vertelt zijn kleinzoon alles over het erfgoed. Naast oud beeldmateriaal bevat de dvd opnames van Het Witte Kasteel, Plantloon en molen de Couwenberg. De DVD komt half november op de markt en is voor 10 euro te koop. Intekenen kan nu al via info@sterkkaatsheuvel.nl.

Flinke cheque voor Children Home Langtang


Flinke cheque voor Childrens Home Langtang

Kaatsheuvel – Deze week kregen Marloes en Koen Twilt een cheque van 2.150 euro overhandigd. Het bedrag is de opbrengst van de fietstocht die op 26 augustus georganiseerd werd door E.H.B.O. vereniging Damiaan en Casade Woondiensten. “Veel mensen uit de samenleving hebben een prettige dag en wij kunnen er anderhalve maand alle kosten van betalen”, reageerde Marloes Twilt toen zij het bedrag op de cheque zag.

Op de foto: vlnr Frans Deslover(Casade) Marloes en Koen Twilt van Childrens Home Langtang en Hans Govers en Sjaak Snaphaan van Damiaan

dinsdag, oktober 09, 2007

Wandeling op Huis ter Heide

In samenwerking met Groen Links Tilburg wordt er komende zondag een wandeling over het landgoed Huis ter Heide georganiseerd. Onder leiding van Lex Querelle zal er gewandeld worden aan de zuidzijde waar het plan Lobelia steeds meer gestalte krijgt. De wandeling start om 14.00 uur aan de zuidzijde van de Spinder, kruising vloeiveldweg en bos en beemdweg. De wandeling duurt ca. 2,5 uur. Tijdens de tocht zal vooral aandacht worden besteed aan de omgeving van dit bijzondere natuurgebied.Waar liggen de kansen en waar de bedreigingen. In het gebied zijn recentelijk een nieuw vlonderpad en uitkijk aangelegd waar we ook langs komen.
In verband met de verzorging van de inwendige mens tijdens de wandeling wel graag van tevoren opgeven. Opgeven bij Lex en Petra Querelle tel : 013 5159055
Wilt u meer weten over Huis ter Heide surf dan even naar natuurmonumenten.nl.

Onthulling portretten burgemeesters

Onhulling burgemeestersportretten
Dubbelklik op de foto en U ziet er nog veeeel meer!



 
Posted by Picasa


Wat was ’t leuk vanmiddag om die ex-burgemeesters weer eens te ontmoeten. Voor wie het nog niet weet: vanmiddag zijn de portretten onthuld van ex-burgemeester Hans van Dun en Jan Weierink. Er hing een nostalgisch sfeertje in het gemeentehuis, zeker omdat de burgemeesters burgers mochten uitnodigen. Hans van Dun, behoorlijk sukkelend met zijn gezondheid, sprak weer als vanouds, krachtig en met daadkracht. Toen kwam Jan Weierink. Een zeer aardige man, die als het moest ook zijn tanden kon laten zien. Samen met burgemeester van Hoek vormden ze vanmiddag de driehoek. Mooi om mee te maken! Het portret van Hans van Dun werd gemaakt door Els Smulders en dat van Jan Weierink door Bob Pelsma.

Spelen met eigenaardigheden’ in Kaatsheuvel

Van 13 tot en met 20 oktober vindt de vijfde editie plaats van het Kwartiermakersfestival Midden-Brabant. Onder het motto ‘Spelen met eigenaardigheden’ is er in verschillende plaatsen, waaronder Kaatsheuvel, een gevarieerd programma. Doel van het festival is meer goodwill kweken voor groepen als psychiatrische cliënten en daklozen. De gemeente Loon op Zand steunt deze activiteit van Zorgbelang Noord Brabant regio Midden-Brabant. Het is één van de prestatievelden van de Wmo, die regionaal worden ingevuld.

Kleurig mozaïek in Kaatsheuvel
Kaatsheuvel doet voor het eerst mee aan het Kwartiermakersfestival, en wel met een kunstwerk en twee workshops. Op creatieve wijze kunnen mensen meewerken aan iets blijvends. Op zaterdag 13 oktober mogen belangstellenden van 10.00 tot 17.00 uur, drie betonnen poefs beleggen met mozaïek. Dit gebeurt onder leiding van kunstenares Hannie Dijken bij De Hoofdpoort in Kaatsheuvel. Wethouder Ligtenberg zal ter plaatse zijn ‘steentje bijdragen’. De achtergrond van de deelnemers is net zo gevarieerd als het kunstwerk zelf: cliënten van RIBW Midden-Brabant en GGZ Midden-Brabant, buurtbewoners en toevallige passanten. Op vrijdag 19 oktober worden deze mozaïekpoefs om 19.00 uur officieel onthuld, door wethouder Joop Bisselink.

Workshops en discoavond in samenwerking met Crossroads
Speciaal voor jongeren worden er twee workshops gehouden. Op maandag 15 oktober is er een workshop graffiti maken in de ‘oude’ brandweerkazerne aan de Markt in Kaatsheuvel. Een workshop breakdance wordt op woensdag 17 oktober georganiseerd bij jongerencentrum Crossroads (Dreefseweg 80, Kaatsheuvel). Het programma in Kaatsheuvel wordt op vrijdagavond 19 oktober afgesloten met een discoavond (van 20.00 tot 1.00 uur) bij Crossroads. Er worden daarbij twee presentaties gehouden door de deelnemers aan de workshops. Tevens vindt er deze avond een wervelende ‘surprise act’ plaats. Actuele informatie over het Kwartiermakersfestival 2007 treft u op www.kwartiermakersfestival-mb.nl

maandag, oktober 08, 2007

Zes jongeren opgepakt vanwege diefstal

LOON OP ZAND - Zes jongeren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hoge Steenweg in Loon op Zand aangehouden op verdenking van diefstal. Het ging om drie inwoners van Loon op Zand (17, 18 en 19 jaar), een 19-jarige Waspikker, een 17-jarige inwoner van Oosterhout en een 15-jarige inwoonster van Kaatsheuvel.
Rond 1.30 uur kreeg de politie een melding dat het zestal vernielingen aanrichtte aan een bushokje. Toen agenten ter plaatse kwamen, zat het meisje in het bushokje. De jongens kwamen uit de bosjes tevoorschijn. Het bushokje was nog intact, maar in de struiken lagen een gummiknuppel en twee afgesloten fietsen, mogelijk afkomstig van diefstal. In de auto van de Waspikker lagen een verkeersbord en een hectometerpaal. De man bekende ze gestolen te hebben. De Oosterhouter gaf toe hij had geholpen bij de diefstal. De rol van de anderen wordt nog onderzocht. Bron: BD

Kunstwerk uit Frederik Hendrikpark terecht

Kaatsheuvel - Het kunstwerk uit het Frederik Hendrikpark dat eind vorige week als vermist werd aangemeld, is gelukkig niet gestolen. Het beeld bleek onlangs door de gemeente preventief verwijderd en opgeslagen te zijn, omdat het zwaar beschadigd was. In de vermissing was dus achteraf wel sprake van vandalisme, maar niet van een dief.

De gemeente houdt het in de gaten als kunstwerken beschadigd raken. Dit beeld, ‘Demeter’ van Martha Waijop, bleek onlangs zwaar beschadigd te zijn. Eén voetje was afgebroken en de sokkel was gebarsten. Daarom heeft de gemeente het beeld preventief verwijderd. Zodat het niet verder beschadigd zou raken of, erger nog, gestolen zou worden. Toen het beeld als vermist werd opgegeven, was het formulier dat in zo’n geval wordt ingevuld nog niet verwerkt in het computersysteem en dus even ‘zoek’.

De kunstenares Martha Waijop is blij dat het beeld niet gestolen is. Dat neemt niet weg, dat het beeld door vandalisme zwaar beschadigd is. Binnenkort komt ze naar de gemeente om de schade te inspecteren en samen met de gemeente te bekijken of en hoe het beeld gerepareerd kan worden.

Kaatsheuvel bruist ook zonder dorshart

Kaatsheuvel - Als je het archief van deze site doorspit dan valt je op dat er erg veel te doen is in het kerkdop. We missen alleen op zo'n mooie dag als vandaag de terrassen zoals in Waalijk. Maar ...... voor een nachtmis bouw je geen kerk. Ik ben benieuwd of wethouder Waijers het voor elkaar krijgt om het centrum te laten bruisen. Voor wie het intereseert: Maak een centrum romdom een kerk, zals bij de Acht Zaligheden. Een centrum met een gemeentehuis, een appartementencomplex en een bankgebouw zal nooit bruisen. Ik wens de heren veek wijsheid toe,

Labels:

zondag, oktober 07, 2007

Concert Levensgenieters reünie schoenindustrie

KLIK OP DEZE FOTO EN U KRIJGT ER NOG VEEL MEER TE ZIEN
Klik op een foto voor een vergroting

Concert levensgenieters




 
Posted by Picasa


Kaatsheuvel – Het concert van het koor “de Levensgenieters”, is zondagmiddag één grote reünie van de schoenindustrie geworden. Ruim vierhonderd mensen genoten van de nostalgische muziek en prachtige aankleding van de Werft in Kaatsheuvel.
In de hal van de het ontmoetingscentrum is een compleet schoenfabriek ingericht. Het enige dat ontbreekt is deur van groeflijm. Harrie Blom van schoenfabriek Greve uit Waalwijk zit mocassins te naaien. “Vroeger had je een gat in je tafel waar je bijenwas of zeep in stopte, zodat de els soepeler door het leer ging”, vertelt hij. “Het is allemaal voorbij, zegt de Waalwijkse Tiny Voogd. “Ik heb 25 jaar een schoenfabriek gehad maar het ging niet meer”, vertelt hij melancholisch. Maar na de eerste klanken van de Levensgenieters begint iedereen te stralen en in te haken. Het koor, dat onder leiding staat van Erik van der Velden uit Loon op Zand brengt met name nummers die vroeger tijdens “de Arbeidsvitaminen ” te beluisteren waren, maar ook moderne nummers staan op het programma. Bij het nummer “Brabant” van Guus Meeuwis gaat de zaal los. Presentator Harrie van der Elshout heeft al stotterend met zijn scherpe humor de lachers snel op z’n hand. “Vroeger had je in Kaatsheuvel achter elk huis een fabriekje. Tegenwoordig ook. Maar nu fikken ze af!” Een leuke onderbreking van het programma is het optreden van Ties Niks. Ze spelen wat er gebeurde in een schoenmakersgezin in de jaren veertig. Maar de klappers is het Schoenmakerslied: “Vader die zat op zijn kamerke, daar hoorde je ’t getik van zijn hamertje”, wordt massaal meegezongen. Na de pauze worden beelden getoond van oude schoenfabrieken en galmt het nummer “Ons Durpke” (op de melodie van “Niet kniezen niet zeuren”)door de zaal. Het nummer “Droomland” voert velen uit de te vroeg overleden schoenindustrie terug in de tijd, waar alles nog pais en vree was. Voorzitter Gerard Morsink is een tevreden man. “We zijn blij dat we dit hebben mogen doen voor al die mensen die hard gewerkt hebben, maar toen de Italiaanse schoen kwam hun brood verloren”. Gerrit Dingemans weet met het nummer “Ik hou van Kaatsheuvel de tijd van de schoenindustrie”, typerend weg te zetten. Met de nieuwe nummer “Proosten”, van Guus Meeuwis komt een einde aan een prachtige middag.

Labels:

Zomaar een stukje natuur in de straat

 
Posted by Picasa


KLIK OP DE FOTO VOOR EEN VERGROTING