Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 31, 2010

Kon. Harmonie Waspik wint Langstraatcup 2010



Drunen – “Muziek is niet meetbaar, ’t is gewoon een gevoel”, zei Roel van Velzen vrijdagavond tijdens het televisieprogramma ‘The Voice of Holland’. De juryleden, Arie Stolk en Steven Walker die gisteren de 25ste editie van de Langstraatcup in de Voorste Vennen in Drunen moesten jureren waren het helemaal met hem eens. “Je kunt de prestatie afmeten aan het applaus of de aandacht van het publiek en of het optreden indruk maakt. Maar bij de Langstraatcup worden solisten en orkesten beoordeeld op vaste onderdelen, muzikaliteit en solisten”, aldus de vakjury. Na een indrukwekkend optreden van het Symfonisch Blaasorkest Drunen, die buiten mededingen meedeed, opende Harmonie de Eendracht van Onsenoort en Nieuwkuijk de wedstrijd met swingende nummers. De bloemen op een lege stoel, van een onlangs overleden lid van de vereniging maakte diepe indruk. De Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel speelde goed in op het thema ‘solisten’. De begeleiding van het orkest van solisten Ester van Laarhoven (klarinet), Jasper van Roosmalen,(viool) en virtuoos Maarten Vugts op de xylofoon en marimba werd hoog gewaardeerd. Maar ook op het onderdeel muzikaliteit scoorde de harmonie hoog. Bij het optreden van Harmonie Sint Caecilia uit Made, die ook buiten mededinging mee deed, kon het publiek heerlijk wegdromen bij de het muziekstuk Achnaton. De kerkelijke fanfare E.M.M. uit Elshout maakte hun favorietenrol meer dan waar. Zij voerden het publiek door New York. Gergam Soghaomonyan beeldde uit wat hij zag in Manhattan en Central Park. Verrassend was het optreden van Harmonie Volksvlijt & Volksvermaak uit Waspik. Naast een goede muzikale uitvoering was solist Thorwald Jörgensen dé verrassing van de middag. Hij bespeelde de Theremin, een uitvinding waarbij de speler zijn handen beweegt in krachtvelden die met behulp van elektronica geluiden produceren. De optredens van Erkende Fanfare Concordia uit Hooge Zwaluwe en Harmonie St. Bravo uit Raamsdonksveer waren verdienstelijk. De deelnemende verenigingen konden allemaal leven met de uitslag. Alleen dirigent Peter-Paul van Esch van Harmonie Kaatsheuvel was teleurgesteld. “Volgens de jury hadden we meer aandacht moeten besteden aan de solisten. Dat heeft ons de overwinning gekost”.

Blauw-Wit en Berkdijk spelen gelijk

De Moer - Vanmiddag heeft Blauw-Wit '81 gelijk gespeeld tegen Berkdijk. Het werd 1-1.
Met dank aan een collega.

DESK krijgt oorwasssing

Venray - DESK heeft vandaag een oorwassing gekregen bij Venray. De ploeg van Van Seeters verloor met 8-1. Doelman Rini Hoevenaar kreeg bij de stand van 3-1 direct rood. Omdat ik vandaag voor de krant een andere klus had ben ik (gelukkig) niet meegeweest. Volgens de Desses had het team een totale off-day, net als Feyenoord, vorige week.

Gemeenten houden vast aan inburgering

KAATSHEUVEL - Waalwijk en Loon op Zand handhaven vooralsnog de inburgeringsplicht voor Turkse inwoners.

De colleges van beide gemeenten vinden dat inburgering bijdraagt aan integratie en bovendien de kansen op werk en meedoen in de samenleving vergroot.

Er heerst op dit moment onduidelijkheid over de inburgeringsplicht voor Turkse inwoners. Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank in Rotterdam. Die heeft in augustus bepaald dat Turkse inwoners niet verplicht kunnen worden om in te burgeren. De toenmalige minister voor Wonen, Wijken en Integratie (Van Middelkoop) en de gemeenten Rotterdam en Vlaardingen hebben hoger beroep aangetekend tegen die uitspraak.

zaterdag, oktober 30, 2010

Als het dan toch kapot moet.........

Gemeentehuis in Kaatsheuvel gereed voor de sloop

Kaatsheuvel - Het gemeentehuis in Kaatsheuvel is gereed voor de grote sloop. Het pand is gestript en wacht nu op het grote werk.

Zegening graven Kaatsheuvel in ere hersteld

KAATSHEUVEL – In aanloop naar Al­lerheiligen en Allerzielen worden de graven op de drie kerkhoven in Kaatsheuvel dit weekend met wij­water gezegend. Pastoraal werker Theo Schepens zal met nabestaanden naar de gra­ven gaan, een kort zegengebed uit­spreken en het graf met wijwater zegenen. Vanmiddag om 15.00 uur was de plechtigheid op het kerkhof van de voormalige St. Jozefkerk aan hetWilhelminaplein in Kaats­heuvel. Morgen worden de graven gezegend op het kerkhof van de Berndijk (14.30 uur) en op het kerkhof van de St. Jan (15.30 uur).


Zes jaar cel geëist voor overvallen in Kaatsheuvel en Sprang

BREDA – Zes jaar cel. Die straf eiste officier van justitie Lucas van Delft gisteren in Breda tegen een 24-jari­ge Tilburger, die verdacht wordt van drie gewapende overvallen. De forse eis is mede ingegeven door het forse strafblad van de ver­dachte, zo lichtte Van Delft toe.

De drie berovingen vonden bin­nen een tijdsbestek van vijf dagen plaats. Op dinsdag 15 juni viel een man, gewapend met een alarmpis­tool, binnen bij juwelier Van Grins­ven aan de Hoofdstraat in Kaats­heuvel. Hij sloeg met het wapen een vitrine in en griste sieraden mee.

Drie dagen later werd een Tilburg­se taxichauffeur onder bedreiging van een pistool gedwongen geld af te staan. Dat gebeurde in de Ton­gerlose Hoefstraat, waar hij een stelletje afzette dat hij had opge­pikt bij het casino in Breda.

De derde overval vond plaats op zaterdag 19 juni bij drogisterij het Kruidvat aan het Raadhuisplein in Sprang- Capelle. Een medewerk­ster moest onder bedreiging van een vuurwapen de kassalade ope­nen. Zes klanten, waaronder een moeder met een jong kind, waren daarvan getuige.

Hoewel de 24-jarige Tilburger al­leen de overval op de taxichauf­feur heeft bekend, acht de officier van justitie het bewijs rond voor al­le drie de geweldsmisdrijven.

Het belangrijkste bewijsstuk in de overval op de juwelier is een splin­ter van de kolf van een alarmpis­tool dat werd aangetroffen in de woning van de vader van de ver­dachte.

De 24- jarige Tilburger heeft toege­geven de eigenaar te zijn van dat wapen. Hij heeft geen logische ver­klaring voor de aanwezigheid van de splinter in de steeg vlakbij de overvallen juwelier. Officier Van Delft heeft die verklaring wel: „Het stukje hout is tijdens de vlucht losgesprongen.”

Ook zijn sieraden teruggevonden in de woning van de verdachte, die door de juwelier werden her­kend als het soort sieraden dat was gestolen.

In de zaak van het Kruidvat heeft de inmiddels ex-vriendin van de verdachte een voor hem belas­tende verklaring afgelegd. Advo­caatWillem van de Putten is daar­van niet onder de indruk: „Het is niet voor niets een ex-vriendin. Ze wil hem een hak zetten”, luidt zijn conclusie.

Hij vindt het bewijs voor de over­vallen op de twee winkels te ma­ger. Hoe dan ook vindt hij dat de rechtbank zijn cliënt een lagere, deels voorwaardelijke straf moet opleggen: „Hij is nog jong en als hij nu voor jaren de bak in draait, komt hij er zeker slechter uit. Wat hij nodig heeft is hulp en begelei­ding.”

Uitspraak over twee weken.

Geld voor Crossroads Kaatsheuvel nog probleem

KAATSHEUVEL – Om jongerencen­trum Crossroads in Kaatsheuvel goed op te knappen, lijkt een be­drag van zo’n 135.000 euro nodig. Dat blijkt uit een onderzoek door het onafhankelijke bureau BBA ZO (Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep). Maar nu is de grote vraag: wie gaat de broodnodige op­knapbeurt betalen? Gemeente Loon op Zand heeft hiervoor nog geen geld opzij gezet. Ook het jon­gerencentrum Crossroads zelf zegt zo’n groot bedrag niet op te kun­nen hoesten. De partijen gaan bin­nenkort weer met elkaar om de ta­fel.

Eerder was het jongerencentrum in beeld voor nieuwbouw. Maar die plannen zijn voorlopig van ta­fel. Het huidige gebouw aan de Dreefseweg zal dus opgeknapt moeten worden, want het kampt met achterstallig onderhoud. In opdracht van de gemeente heeft het bureau BBA ZO het gebouw grondig onder de loep genomen, en gekeken naar eventuele manke­menten.

Volgens het bureau verkeert het Kaatsheuvelse pand ‘in redelijke staat van onderhoud en zijn de bouwkundige gebreken redelijk een­voudig te verhelpen.’ Maar er moet wel het nodige gebeuren, blijkt uit het onderzoek. Het bedrijf advi­seert een flink aantal werkzaamhe­den uit te voeren, en wel op korte termijn. Deze lijst varieert van het reinigen en opknappen van alle buitengevels, schilderen van alle ra­men, deuren en kozijnen, vervan­gen van dakbedekking, repareren van lekkage tot vervangen van het lood in de toren van het gebouw. Ook moet er eigenlijk een nieuw ventalisatiesysteem aangelegd wor­den. Het bureau heeft alle kosten bij elkaar opgeteld, en komt dus uit op een bedrag van zo’n 135.000 euro.

Wethouder Wim Aussems (Ge­meentebelangen) zal nu verder met Crossroads in overleg gaan over de eventuele vervolgstappen. „Het is een lastig verhaal”, reageert collega-wethouder Jacques Broe­ders in afwezigheid van Aussems. „Wie gaat wat betalen? Geen van de partijen heeft hiervoor geld ge­reserveerd staan. Er moet dus heel goed naar de kosten gekeken wor­den en welke werkzaamheden nu echt noodzakelijk zijn. Misschien hoeft niet alles uitgevoerd te wor­den.”

Ook zouden de kosten wel­licht gedrukt kunnen worden door ‘de nodige zelfwerkzaam­heid’, stelt Broeders, zodat niet al het werk uitbesteed hoeft te wor­den aan bedrijven. Verder zijn er mogelijk fondsen en subsidies te werven voor de nood­zakelijke opknapbeurt van Crossroads, zo is het idee.

Auto brandt uit in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Op de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel is zaterdag 30 oktober in de vroege ochtend een auto uitgebrand.




De auto stond op de oprit naar de oude brandweerkazerne. De eigenaar van de wagen was niet aanwezig.

Het is niet bekend of er sprake is van brandstichting. De brandweer was ter plaatse om te blussen maar kon de auto niet meer redden. Op het moment van de brand was er veel jeugd op het plein.

Een takelbedrijf heeft het wrak in de loop van de ochtend afgevoerd. De politie onderzoekt de autobrand.

Site enkele dagen niet bijgewerkt

Kaatsheuvel - De site is wegens een ziekenhuisopname van de webmaster enkele dagen niet bijgewerkt. Waarvoor excusses. Vanaf vandaag is de site weer up to date.

Paar tips na uitzending over moord Snaphaan


Archieffoto: Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL - Het RTL-programma Het Zesde Zintuig Plaats Delict heeft tot enkele tips geleid over de moord op Kaatsheuvelnaar Kamiel Snaphaan.

De politie onderzoekt deze tips, maar kan nog niet zeggen of ze bruikbaar zijn.

Vorige maand besteedde het programma Het Zesde Zintuig aandacht aan de geruchtmakende liquidatie van Kamiel Snaphaan in oktober 2001. Hij werd voor zijn ouderlijk huis aan de Mgr. Völkerstraat doodgeschoten. De zaak is nooit opgelost.

Bij het tv-programma buigen paragnosten zich over onopgeloste misdrijven. De hoop is dat zij nieuw licht laten schijnen op de zaak en vragen van nabestaanden kunnen beantwoorden.

Ook leidt het tv-programma soms tot nieuwe tips van kijkers. Op de uitzending over de moord op Kamiel Snaphaan zijn dus ook enkele reacties binnengekomen.

De politie heeft geen directe bemoeienis met het RTL-programma. Wel blijft ze hopen op tips over de liquidatie

vrijdag, oktober 29, 2010

Zak geld ligt klaar voor starters Loon op Zand

KAATSHEUVEL – Jonge woningzoe­kenden met een smalle beurs kun­nen vanaf nu bij de gemeente Loon op Zand aankloppen voor een starterslening voor de koop van een huis. De gemeente heeft voor die regeling een bedrag van bijna 204.000 euro beschikbaar. Met dat geld zijn zo’n tien starters aan een lening te helpen, is de schatting.

Wethouder Jacques Broeders (Ge­meentebelangen) waagt zich niet aan een voorspelling over wan­neer de pot voor de starterslenin­gen leeg zal zijn. „ Er lijkt veel inte­resse voor. Aan de andere kant wordt de lening niet zomaar ver­strekt en zijn er eisen waaraan vol­daan moet worden. Ook heb je te maken met de ontwikkelingen op de woningmarkt en het eventuele aanbod van betaalbare huizen”, legt hij uit. In Loon op Zand klinkt al lang de roep om startersl­e-ningen. Nogal wat starters hikken nu tegen de hoge vraagprijzen van woningen aan en krijgen de finan­ciering moeilijk of niet rond. De starterslening moet de woningzoe­kende meer financiële ruimte ge­ven om een huis te kopen.

De regeling is alleen voor mensen van maximaal 40 jaar die voor het eerst een woning kopen: bestaand of nieuwbouw. Het huis mag ook niet meer dan 225.000 euro kos­ten. De hoogte van de startersle­ningen zal verschillen, maar is maximaal 30.000 euro.

De starterslening is niet de enige manier om jonge woningzoeken­den aan een huis te helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld regelingen als Koopgarantwoningen of koopsub­sidies voor starters. „ Als je al van die regelingen gebruikmaakt, kun je niet ook nog een starterslening krijgen”, stelt Broeders.

De ‘verordening Starterslening Loon op Zand 2010’ is gisteren van kracht geworden. Woningzoeken­den kunnen nu een starterslening aanvragen via een speciaal formu­lier dat bij de gemeente te verkrij­gen is.

Restaurant mag geen parkeerplek op grondgebied van Loon op Zand

KAATSHEUVEL – De eige­naren van café- restaurant Het Gal­genwiel, Lobke Kools en Sebasti­aan IJsseldijk, willen een eindje verderop aan de Meerdijk, nabij de Mariakapel, inWaalwijk een twee­de café-restaurant beginnen.

Kools en IJsseldijk hadden het idee om naast het pand parkeer­plekken aan te leggen. Dat verzoek is van de hand gewezen door de gemeente Loon op Zand. Het par­keerterrein zou precies op het grondgebied van de gemeente Loon op Zand liggen. Vandaar dat die gemeente en niet de gemeente Waalwijk daarover moest beslis­sen. Vanwege het agrarische be­lang van de grond, er liggen op die plek volkstuintjes, en vanwege de vogelkundige waarden vond Loon op Zand het geen geschikt plan. Maar voor het starten van een nieuw café- restaurant is dat geen probleem, vertelt Sebastiaan IJssel­dijk. „Het parkeerterrein komt nu hoogstwaarschijnlijk pal achter het pand te liggen, op het grondge­bied vanWaalwijk.” Bouwkundig adviseur Peter de Haan van het duo bevestigt dat. „ De aanvraag is gedaan. Het be­stemmingsplan moet nu gewijzigd worden, maar we voldoen aan de parkeernorm die de gemeente stelt.” Wat nog wel spannend is, is de vergunning om kleinschalige horeca in het pand te mogen vesti­gen. De Haan: „Het pand heeft nu nog de bestemming wonen. Vroe­ger was het een café en restaurant met feestzaal, toen werd het een woonhuis en nu willen Kools en IJsseldijk er weer een restaurant van maken. Dat verzoek ligt er ook.” Het Galgenwiel bestaat uit een restaurant, een partycentrum voor feestjes en een café om ge­woon iets te drinken. Als de plan­nen van Kools en IJsseldijk door­gaan, krijgt het nieuwe café-restau­rant ongeveer dezelfde opzet.

‘Ook vereniging uit de derde divisie kan de Langstraatcup winnen’

DE LANGSTRAAT – De formule waar­bij harmonieorkesten tijdens de jaarlijkse Langstraatcup niet alleen gejureerd worden op muzikaliteit maar ook op de presentatie van een gekozen thema, slaat aan bij de muziekverenigingen. En de win­naar gaat voor de hoofdprijs: een masterclass van een bekende diri­gent. Dat stelt voorzitter Frans Brokx van Stichting Muziek in de Langstraat. Zondag strijden acht re­gionale muziekverenigingen om de begeerde Langstraatcup, die voor de 25e keer wordt gehouden.

Vorig jaar won Symfonisch Blaas­orkest Drunen de wedstrijd. Het thema was toen ‘ Musical’. Maar Drunen kwam met een omstre­den circusact. „Wat de meeste aan­wezigen echter niet wisten, is dat de act uit een musical van Dane and Bailey kwam en dat er wel de­gelijk sprake was van de opvoering van een musical”, stelt Brokx. Vol­gens hem is de kritiek op de keuze dan ook onterecht.

Volgens Brokx is de keuze om niet alleen de muzikaliteit, maar ook het thema te jureren, een gouden greep geweest. Niet alleen het oor, ook het oog wil wat, zo stelt de voorzitter van Stichting Muziek in de Langstraat. Dit jaar is het the­ma ‘ Solisten’, volgend jaar ‘ Wind, Water, Aarde en Vuur’.

Toch blijft de nadruk liggen op de muzikaliteit, aldus Brokx. „Wij bie­den de verenigingen de kans om zich door een professionele jury te laten beoordelen. Maar met de in­vulling van het thema nemen de deelnemers wel een risico. Als je 25 danseressen op laat treden, kun je punten verliezen omdat één danseres een foutje maakt. Dus als je niet oppast, wordt het visuele belangrijker van het muzikale.”

Volgens het bestuur kan ook een vereniging die in de derde divisie uitkomt de cup winnen. Dat komt door de puntenwaardering. Vereni­gingen die in de eerste of tweede divisie uitkomen, moeten tachtig punten halen voor een eerste prijs. Voor verenigingen uit de overige divisies is vijfenzeventig punten voldoende voor de winst.

Het stichtingsbestuur maakt zich zorgen over de kabinetsplannen om te bezuinigen op cultuur. „ Een harmonie is levend cultureel erf­goed en cultuur wordt door dit ka­binet met kleine letters geschre­ven”, aldus Brokx. De muzikale strijd begint zondag om 10.30 uur in De Voorste Venne in Drunen. Een kaartje kost 5 eu­ro, kinderen onder de 12 jaar mo­gen gratis naar binnen.

woensdag, oktober 27, 2010

Ook stekker eruit bij IJsselsteden Personenvervoer

Kaatsheuvel - Vandaag heeft de curator van het failliete Taxi Govers, ook het faillissement van IJsselsteden Personenvervoer BV bekend gemaakt. IJsselsteden werd eerder dit jaar overgenomen door Taxi Govers.
Het faillissement is door Caroline Govers, directielid van IJsselsteden Personenvervoer, zelf aangevraagd. "Blijkbaar trekt de familie Govers nu eindelijk zelf zijn conclusies", zegt Marjan Broer, bestuurder van FNV Bondgenoten.

"Mijn wens is dat het personeel wordt overgenomen door een werkgever die zich al heeft bewezen" zegt Broer. "Een doorstart onder IJsselsteden is niet wenselijk. Daarvoor heeft IJsselsteden een te slechte reputatie."

Bijeenkomst
Woensdag 27 oktober is er om 14:00 uur een bijeenkomst in het gebouw van IJsselsteden in Capelle aan den IJssel voor de ongeveer 180 chauffeurs die er werken. Zij worden dan verder ingelicht. Vooralsnog blijven zij onder leiding van de curator doorrijden. FNV Bondgenoten is bij die bijeenkomst ook aanwezig.

Bron: FNV Bondgenoten

Partner van Taxi Govers nu ook failliet

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De directie van IJsselsteden Personenvervoer heeft het faillissement aangevraagd. Het bankroet volgt op het faillissement van Taxi Govers uit Kaatsheuvel, eerder deze maand. Dat nam dit jaar het leerlingenvervoer voor speciaal onderwijs en kinderen met een beperking over van IJsselsteden. Toen Govers failliet ging, was het een bv van IJsselsteden die het leerlingenvervoer weer 'terugnam' van het Kaatsheuvelse taxibedrijf.

Twee scooterrijdsters gewond bij botsing

Jaatsheyvel - Bij een botsing dinsdagmiddag op de Horst in Kaatsheuvel raakten twee 16-jarige scooterrijdsters (uit Almkerk en Giessen) gewond.

Een automobiliste uit Oisterwijk zag ze over het hoofd en raakte de scooter. Eén raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Daar bleken de verwondingen mee te vallen.

Huizen niet kwijt te raken

KAATSHEUVEL – Voor de vrijstaan­de nieuwbouwwoningen op de hoek van de Amerikastraat en Hoofdstraat in Kaatsheuvel is nog altijd geen koper gevonden. De wo­ningen staan nu al ruim 2,5 jaar te koop. En wat projectontwikkelaar SBB uit Lopik ook probeert, de huizen blijven leeg staan. „Dit heb­ben we echt nog nooit meege­maakt”, aldus de woordvoerder van het bedrijf.

Het plan om op het voormalige terrein van supermarkt Jac Her­mans nog eens vier bedrijfswonin­gen te bouwen, is voorlopig in de ijskast gezet. „We gaan die pas bou­wen, als twee daarvan verkocht zijn. Maar ook hier valt de belang­stelling nog tegen.”

In 2008 zijn op de hoek van de Hoofdstraat en Ameriakastraat drie vrijstaande woningen ge­bouwd en een groot complex met achttien appartementen. De inte­resse voor het bouwproject valt al vanaf het begin flink tegen. In het appartementencomplex staan nog altijd drie woningen te koop. „Voor huurappartementen bestaat wel belangstelling”, constateert de woordvoerder van SBB. „Maar als het gaat om koop, is het een heel ander verhaal.” Van de drie vrij­staande woningen is dus nog geen enkel huis verkocht, ondanks alle pogingen daartoe. „We switchen nu weer van makelaar”, aldus de projectontwikkelaar. Ook wordt de prijs waarschijnlijk opnieuw verlaagd. Eerder zakte de vraag­prijs al van 419.000 euro naar 389.000 euro, nu wordt dat moge­lijk 359.000 euro.

De woningmarkt heeft het moei­lijk, maar waarom de kopers hier zo lang wegblijven, is volgens SBB gissen. „Het zijn fraaie huizen, maar misschien vinden mensen de ligging wat minder. Dat de hui­zen al zo lang leeg en te koop staan, doet de zaak ook geen goed.” Toch zegt SBB goede hoop te hebben dat de woningen alsnog aan de man worden gebracht.

dinsdag, oktober 26, 2010

'Centrum' bij Ostrea mag nog niet open

DE MOER - Het bezoekerscentrum bij oesterzwammenkwekerij Ostrea aan de Zijstraat in De Moer mag voorlopig niet open. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Bredase bestuursrechter in het kort geding dat buurman De Nooij had aangespannen tegen de gemeente Loon op Zand.

De rechter heeft de bouwvergunning die door de gemeente aan Ostrea was verleend, geschorst totdat een beslissing is genomen in de bodemprocedure. Op het perceel waarop het bezoekerscentrum staat, rust een agrarische bestemming.

Nevenactiviteiten bij de paddenstoelenkwekerij zijn toegestaan, mits ze qua omvang en frequentie ondergeschikt zijn aan het agrarisch bedrijf. Volgens de rechter blijkt uit de plannen van de familie Jansma, eigenaars van Ostrea, niet van kleinschaligheid. Integendeel: er zijn bij het bezoekercentrum 27 parkeerplaatsen gepland en een parkeerplaats voor een bus.

Ostrea heeft ook plannen voor het uitbreiden van de minicamping en het realiseren van vijf appartementen en een groothandel. Er is een nieuw bestemmingsplan in de maak waarin meer ruimte komt voor recreatieve bedrijvigheid. De gemeente Loon op Zand staat dan ook niet afwijzend tegenover de plannen van Ostrea.

De vergunning die nu is geschorst heeft alleen betrekking op het bezoekerscentrum, dat al vrijwel klaar is voor opening.

Ophef rond parkeren bij Albert Heijn Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Albert Heijn in Kaatsheuvel geeft de strijd om meer parkeerplaatsen niet op. Eige­naar Piet den Hartog is diep teleur­gesteld over het besluit van het col­lege om ‘ slechts’ negen extra plaat­sen toe te staan. Het lijkt er vol­gens hem op dat de gemeente de Albert Heijn tegenwerkt in de hoop dat de supermarkt gaat ver­huizen. Maar dat zal op deze ma­nier zeker niet gebeuren, bena­drukt hij. „ Als dit besluit overeind blijft, zijn er alleen maar verlie­zers: omwonenden, klanten, het bedrijf en de gemeente.”
De Albert Heijn aan de Gasthuis­straat heeft plannen voor de bouw van een laad- en losruimte en een uitbreiding met zo’n vijftig par­keerplaatsen. De supermarkt wil hiervoor een aangrenzend stuk grond aankopen. Burgemeester en wethouders stemmen in met de bouw van de nieuwe laad- en los­ruimte, die een einde moet maken aan de klachten van omwonenden over ( geluids) overlast. Nu worden geluidsnormen overschreden, dus móet de ondernemer ook maatre­gelen nemen. Voor de uitbreiding van het par­keerterrein met vijftig plaatsen krijgt Den Hartog vooralsnog geen medewerking. Het college wil niet verder gaan dan negen extra plek­ken en wijst onder meer op de be­langen van omwonenden. Meer parkeerruimte kan leiden tot meer overlast, bijvoorbeeld door grotere stroom auto’s en het geluid van dichtslaande portiers, zo is de vrees.

Volgens Den Hartog neemt de overlast juist af als hij meer par­keerplaatsen kan realiseren op het nieuwe stuk grond. „Deze vakken liggen veel gunstiger voor de buurt en er wordt straks ook veel min­der in de wijk geparkeerd”, stelt hij. Als de gemeente bij z’n stand­punt blijft, zegt Den Hartog alle plannen om te moeten gooien. „Ik ga niet een heel stuk grond aanko­pen voor slechts enkele parkeer­plaatsen extra.” Ook de bouw van een laad- en losruimte op deze plek kan in dat geval niet door­gaan. „Ik zal dan een meters hoog scherm neerzetten om aan de ge­luidsnormen te voldoen. Een veel slechtere oplossing, waar de buurt ook niet blij mee zal zijn. Maar het kan dan niet anders.”

Den Hartog benadrukt dat hij best mee wil denken over een toekom­stige verhuizing van de super­markt, maar niet als de gemeente „niet met hem wenst mee te den­ken en de Albert Heijn ‘klein’ houdt.” Maar Den Hartog geeft de hoop niet op. „Ik heb snel een ge­sprek met alle politieke partijen en hoop dat de gemeenteraad onze plannen wel steunt.”

Burgemeester Wim Luijendijk be­grijp de teleurstelling van Den Har­tog. „Maar dit besluit is heel wel­overwogen genomen waarbij goed gekeken is naar de ligging van de supermarkt. We moeten ook reke­ning houden met de belangen van omwonenden, en dan zijn er gren­zen aan de groei van het bedrijf.”

Efteling sponsort jeugd van DES en DESK



Kaatsheuvel – De Efteling heeft gisteren langlopende sponsorcontracten afgesloten met de Kaatsheuvelse sportverenigingen Hockeyclub DES en Voetbalvereniging DESK. De sponsorgelden moeten worden aangewend voor de jeugdopleiding van beide verenigingen.
Welke bedragen er met het sponsoring gemoeid is wil de directie niet zeggen.

Met de sponsoring gaat de Efteling terug in de tijd. Beide verenigingen hadden immers vroeger hun thuishaven binnen de huidige Efteling grenzen. Volgens de directeur van het park, Bart de Boer zijn de twee verenigingen ambitieus en tellen ze samen ruim 1.100 jeugdleden. “Dit zijn twee succesvolle verenigingen met een mooie jeugdopleiding. En aangezien de Efteling en kinderen nauw verwant zijn met elkaar, past de jeugdopleiding precies in onze doelstelling”.

De Boer heeft er alle vertrouwen dat er goed omgegaan wordt met de financiële steun. Een andere reden voor de sponsoring is dat de Efteling een goede “grote buurman” wil zijn voor de inwoners van Kaatsheuvel. “Goede buren hebben niet alleen plezier van elkaar maar ook soms overlast zoals in ons geval de bereikbaarheid”. Beide voorzitters, Paul Ruijgrok (DES) en Peter Roelen (DESK) toonde zich verguld met de geldelijke steun. Volgens De Boer, die eerder dit jaar een sponsorovereenkomst met het Pleinfestival ondertekende is, het sponsorpotje nu echt leeg.

maandag, oktober 25, 2010

Boek ‘Leven met leer’ nog beperkt verkrijgbaar



KAATSHEUVEL – Het boek ‘Leven met leer’, met persoonlijke verhalen uit de Langstraatse schoenen- en lederindustrie, is klaar. Door de overweldigende belangstelling is de oplage verhoogd tot maar liefst 3000 boeken. Afgelopen maandag werden de eerste drie exemplaren officieel overhandigd aan de burgemeesters van Waalwijk, Heusden en Loon op Zand.
Het boek ´Leven met leer´ laat 34 mensen aan het woord die de bloeitijd van de Langstraatse schoenen- en lederindustrie in de jaren vijftig en de neergang vanaf de jaren zestig aan den lijve hebben meegemaakt. Volgens Marlie Michiels, die het boek samen met Hetty Dekkers schreef, verdient de Langstraat een boek als `Leven met leer´. “Ik heb me vaak afgevraagd waarom deze regio haar cultuurhistorie niet meer koestert en uitdraagt. Temeer omdat de schoenen- en lederbranche ook nu nog een belangrijk middel van bestaan is. De oprichting van de Schoenen- en Ledersociëteit (de SeLL) zo’n twee jaar geleden inspireerde mij om het boek te schrijven. En zo hoop ik dat ‘Leven met leer’ ook anderen zal inspireren tot nieuwe initiatieven om de branche in ere te houden.”
‘Leven met leer’ is een eenmalige uitgave van Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum. Vanaf 26 oktober is het boek nog beperkt verkrijgbaar, alleen bij de balie van het schoenenmuseum aan de Elzenweg 25 in Waalwijk. Voor € 24,95, zolang de voorraad strekt.

Foto: Afgelopen maandag reikte schrijfster Marlie Michiels de eerste drie exemplaren van het boek uit aan de burgemeesters van Waalwijk, Loon op Zand en de locoburgemeester van Heusden (foto: Jeroen Pulles).

Bezoek attractieparken wisselvallig als het weer

Kaatsheuvel - Het bezoek aan attractieparken in Nederland was de afgelopen week 'net zo wisselvallig als het weer.' Dat meldt de Club van Elf, waarin elf attractieparken zijn verenigd. De parken hebben een vakantieweek (regio midden) achter de rug en hebben nu de tweede (noord en een deel van zuid). Het ene park heeft het druk, het andere gaat gebukt onder de weersomstandigheden.

De Efteling meldt bijvoorbeeld dat vooral het Sprookjesbos zich met zijn herfstkleuren van zijn mooiste kant laat zien, maar dat het toch rustiger was dan verwacht. Het park kan alleen maar concluderen dat het door het slechte weer komt.

zondag, oktober 24, 2010

Voor mij de reclame van het jaar...........

Gospelkoor 'Swing Loon' viert jubileum in stijl

LOON OP ZAND - Een concert dat 'qua omvang en opzet' zijn gelijke in Loon op Zand niet kent, op die manier vierde het gospelkoor 'Swing Loon' zaterdagavond het tienjarig jubileum.

De grote sportzaal van De Wetering werd tot een concertzaal omgetoverd. Het koor verzorgde het concert onder leiding van de Zuid-Koreaanse dirigent Moonsook Ryu en kreeg medewerking van harmonieorkest 'Sophia's Vereeniging'. Bijzonder waren ook de gezamenlijke optredens met solisten Franka van Dommelen en Sueng Taek. 'Swing Loon' werd tien jaar geleden in leven geroepen na een spontane oproep van pastoor René Aerden. Imiddels telt het koor vijftig leden.

Blauw-Wit haalt uit : 7-3


De Moer - Vanmiddag heeft Blauw-wit uit De Moer de basis gelegd voor volgende week als Berkdijk wacht. De mannen van trainer Netten speelden fris voetbal en wonnen met 7-3 van Boeimeer. De amusementswaarde was zeer hoog. Blauw-wit staat stevig op de tweede plaats.

Rabobank Stimuleringsfonds ondersteunt senioren.



Kaatsheuvel - De Programmacommissie De Werft in Kaatsheuvel bestaat uit vrijwilligers, die kerngerichte activiteiten ontplooien waarin het culturele en sociale karakter een belangrijk aspect is. Hans en Netty Rosbergen verzorgen namens deze commissie sinds jaar en dag in ontmoetingscentrum De Werft de seniorenmiddagen en elke week een dansmiddag voor senioren tusen half 2 en half 5.

Namens de programmacommissie en met ondersteuning van De Werft hebben zij het initiatief genomen om bij het Rabobank Stimuleringsfonds een verzoek in te dienen voor de aanschaf van een automatische bingomachine en een muziekcomputer. Hierop heeft het stimuleringsfonds inmiddels positief gereageerd en zijn de apparaten reeds in gebruik genomen. Dit tot zeer groot genoegen van Hans en Netty. Zij zijn daarvoor de Rabobank Stimuleringsfonds dankbaar.

zaterdag, oktober 23, 2010

Reanimatie bij Efteling Golfpark (zaterdag 12.20)

Twee ambulances met spoed naar het Efteling golfpark aan de Veldstraat in De Moer bij hole 15. Politie is ook onderweg met spoed

Horeca dorpshart Kaatsheuvel is nog lastig verhaal

KAATSHEUVEL – De horecabedrij­ven staan al lang niet meer in de rij om zich te vestigen in het Brui­send Dorpshart in Kaatsheuvel. De gemeente moet naast bestaan­de vormen van horeca vooral op zoek naar fast- food cafeetjes waar de gast binnen zeven minuten een soepje met iets kleins op tafel ge­serveerd krijgt. Een groot restau­rant past zeker niet in het Brui­send Dorpshart. Dat stelt Hanny van Kessel van Horeca Nederland, afdeling Loon op Zand. „De ge­meente zal de steeds veranderen­de trends in de horeca goed in de gaten moeten houden.”

Zij doet haar uitspraken naar aan­leiding van de recente sluiting van het Snookercentrum in Kaatsheu­vel. Van Kessel betreurt de slui­ting, maar begrijpt het besluit wel. „Veel horecazaken hebben het moeilijk. Er valt weer een lid van onze afdeling weg, en dat is zeer spijtig.” Ook Marco van Corstanje van het nabij gelegen restaurant De Lakei betreurt de plotselinge sluiting.

Het einde van het snookercen­trum staat niet op zich. Volgens Van Kessel stoppen steeds meer horecabedrijven ermee „Kijk maar in Waalwijk en in Tilburg.” De re­den is volgens haar de terugvallen­de omzet, de stijgende kosten en de hoge inkoop. Uit een onder­zoek van Horeca Nederland blijkt dat de consument lager inkoopt bij de supermarkt dan een horeca­bedrijf bij de brouwerij. Ook gaat de jeugd in het weekend steeds va­ker naar grote feesten en pleegt het ‘indrinken’ een aanslag op de omzet van de horecazaken. „ Ook het goedkope weekendje weg is nu een trend”, aldus Van Kessel.

De horeca speelt een belangrijke rol in de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. Naast de rand van het plein is ook de oude brandweerkazerne in beeld voor horeca.

vrijdag, oktober 22, 2010

Nog steeds sporen in taximoord

Kaatsheuvel - De politie werkt nog steeds met 25 man aan de moord op de Tilburgse taxichauffeur Radj Anand. De dader of daders die Radj twee weken geleden in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 oktober in Kaatsheuvel hebben doodgeschoten zijn echter nog niet gevonden.
"We hebben nog steeds sporen die nagetrokken moeten worden", aldus de woordvoerster van politie vrijdag. De politie heeft ondermeer bewakingsbeelden van het Centraal Station onderzocht en beschikt over een mobiele telefoon van het slachtoffer waar mogelijk nummers van verdachten op te herleiden zijn.

De politie houdt goede hoop dat uiteindelijk de moord wordt opgelost.

Snookercentrum Kaatsheuvel dicht

Kaatsheuvel - Het Snookercentrum in het ge­bouw van de Hoofdpoort in Kaats­heuvel heeft haar deuren gesloten. De reden van de sluiting is niet be­kend. De Veenendaalse exploitant Ariesen wilde gisteren geen com­mentaar geven. Voor Marco van Corstanje van restaurant ‘ De Lakei’ is de sluiting geen verrassing. Hij baseert zich op uitspraken van de brancheorganisatie dat veel horeca­zaken het momenteel moeilijk heb­ben. Vijftien procent zou op korte termijn moeten sluiten.

Monique van Bavel nieuwe secretaris

Kaatsheuvel - Monique van Bavel (45) wordt van­af 1 januari 2011 de nieuwe gemeen­tesecretaris van Loon op Zand. Nu is ze secretaris in de deelgemeente Rotterdam- Noord. De in Breda ge­boren en getogen Van Bavel be­kleedde eerder al verschillende functies bij de gemeenten Tiel, Drimmelen en Terheijden. Van Ba­vel wacht een flinke klus. De ko­mende jaren wordt fors bezuinigd op de gemeentelijke organisatie. Tot 1 januari 2011 blijft Wilfried Janssens waarnemend secretaris.

Verenigingen vrezen zwaar weer

KAATSHEUVEL – Veel verenigingen en instellingen in de gemeente Loon op Zand waarschuwen voor de gevolgen van mogelijke gemeen­telijke bezuinigingen. Ze vrezen bij­voorbeeld voor hogere contribu­ties, minder activiteiten en daling van het aantal leden. Een bijko­mend probleem is dat het steeds lastiger blijkt om sponsors te vin­den.

De gemeente moet de komende ja­ren fors bezuinigen. Verenigingen en instellingen moeten rekening houden met het korten van ge­meentelijke subsidies. Voor grote organisaties als Juvans (Maatschap­pelijk werk), bibliotheek en de Twern is dat waarschijnlijk in 2011 al het geval.

In 2012 moet ruim 25.000 euro be­spaard worden op ‘sport en cul­tuur.’ Dat vraagt om pijnlijke keu­zes.

De gemeente heeft nu de eer­ste verkennende gesprekken ge­voerd met verenigingen en instel­lingen over de consequenties van eventuele bezuinigingen.

Veel verenigingen en instanties ge­ven hetzelfde signaal af. Minder geld betekent mogelijk hogere con­tributies, waardoor leden dreigen af te haken. Ook het aantal activi­teiten komt dan onder druk te staan. Een bezuiniging van tien procent op de subsidie lijkt in som­mige gevallen nog op te vangen, al zijn de nadelige gevolgen dan al soms goed voelbaar. Kortingen van vijftig tot honderd procent pakken vaak desastreus uit, zo ge­ven veel verenigingen aan. Ook de Koninklijke Harmonie Kaatsheu­vel spreekt bijvoorbeeld van een rampzalig scenario, als er zo fors in de subsidies wordt gesneden. De vereniging zegt toch al in finan­cieel zwaar weer te verkeren.

Bij de sportclubs wordt fel gerea­geerd op het mogelijk afschaffen van de jeugdsportsubsidies in de toekomst. „Dat zou ronduit schan­dalig zijn”, aldus voetbalvereniging DESK, een mening die vele andere clubs ook zijn toegedaan. Volgens hen kan beter bezuinigd worden op gemeentelijke activiteiten als de sportverkiezingen van het jaar en de grote vrijwilligersbijeenkom­sten.

Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) noemt de reacties van de verenigingen zeer divers. „De één zegt al heel snel om te vallen, als de geldkraan dichtgaat. De ander heeft meer middelen achter de hand”.

Het komende half jaar blijft de ge­meente in overleg met het vereni­gingsleven om te kijken hoe er in 2012 het best geld te bezuinigen valt. „Dit waren nog verkennende gesprekken, waarbij uitgegaan werd van heel stevige bezuinigin­gen. Voor volgend jaar valt dat dus nog mee, maar we moeten ge­woon rekening blijven houden met zwaar weer.”

donderdag, oktober 21, 2010

Joris en de Draak winnaar Rides Award ‘Beste nieuwe attractie’

Kaatsheuvel - De dubbele houten racer-achtbaan Joris en de Draak in de Efteling heeft dit jaar de Rides Award voor ‘Beste nieuwe attractie’ gewonnen. Van de 4607 stemmers heeft maar liefst 52% gekozen voor deze dubbele houten achtbaan.

Joris en de Draak is in juli dit jaar geopend en is nu al een groot succes onder de bezoekers. Manager Park Coen Bertens: “Na de Rides Award voor ‘Beste personeel’ in 2009 is dit weer een prijs waar we erg trots op zijn. Joris en de Draak is een spannende achtbaan voor de hele familie. Deze publieksprijs bewijst dat hij erg populair is onder de bezoekers!”.

De tweede plek in deze categorie wordt bezet door de schipschommel Scorpios in Toverland met 20% van de stemmen. De derde plek is voor Toy Story Playland in Walt Disney Studios met 9% van de stemmen.

‘ Kerstboom’ verhuist naar Hoofdstraat



KAATSHEUVEL – De grote boom voor het te slopen gemeentehuis in Kaatsheuvel werd jaarlijks in het licht gezet tijdens de donkere dagen voor kerst. Gistermiddag is deze boom verplaatst naar het Pa­rochieel Centrum in de Hoofd­straat. Ook op deze nieuwe plek moet de boom voor een bijzonde­re kerstsfeer zorgen.

De verhuizing van de boom maakt deel uit van de actie ‘Ster­ren Stralen’ van de stichting Res­tauratie Sint Jan. Een poosje gele­den kwam Frans Klis van Parochie Kaatsheuvel op het idee om aparte kerstkaarten te gaan verkopen met als titel ‘ Sterren Stralen’. De op­brengst hiervan gaat naar de broodnodige restauratie van de St.

Janskerk. Klis: „ Het is de bedoe­ling dat de kaart verstuurd wordt naar een dierbare, vriend, kennis of bekende of een ernstig zieke.

Maar ook een werkgever die zijn medewerkers ‘bijzonder’ vindt kan een kaart sturen. De afzender laat een symbolische ster ontste­ken in de kerstboom die nu ver­plaatst wordt vanaf de Nieuwe Markt. „De ster wordt dus opgedra­gen aan iemand die voor hem of haar van bijzondere betekenis is”, aldus Klis. De gemeente zag wel wat in het plan en gaf toestem­ming om de boom te verplaatsen.

Dit houdt echter niet in dat de boom, die tot Driekoningen in het licht blijft staan, zelf de actie ook overleeft. De boom is zonder kluit verplaatst en zal na de kerstdagen langzaam afsterven. Klis: „Dat is ei­genlijk jammer, maar anders had de gemeente al een jaar geleden de wortels los moeten steken, en dat is niet gebeurd”. De eerste lampjes worden op zondag 28 november na de Gildemis ontstoken. Tegen kerstmis moet de boom geheel ver­licht zijn. Volgens Klis zal de fraai aangeklede boom ook nog een bij­drage leveren aan het sfeervol win­kelen in de Hoofdstraat.

De kerstkaarten zijn voor vijf euro te koop bij het Parochieel Centrum, bij het VVV-kantoor, bij de Bruna en vanaf 31 oktober achter in de kerk.

Plannen hotels Horst Kaatsheuvel nog overeind

KAATSHEUVEL – Best Western Ho­tel De Druiventros in Berkel-En­schot en B & B Hotels houden vast aan hun plannen om aan de Horst in Kaatsheuvel twee grote hotels te bouwen. De gemeente Loon op Zand en de twee initia­tiefnemers zijn nog altijd met el­kaar in overleg. Wel is het een zaak van lange adem. De partijen moeten nog tot een intentie-over­eenkomst zien te komen.

Best Western Hotel De Druiven­tros in Berkel-Enschot heeft al een tijd plannen om aan de Horst een hotel met zo’n honderd kamers te bouwen. Ad Mutsaers van De Druiventros ontzenuwt verhalen dat hij dit plan onlangs heeft afge­blazen. „Voor de buitenwacht is het al een tijd stil”, beseft hij. „Maar dat zegt niets. Wij willen nog graag in Kaatsheuvel bou­wen.” Het wachten is volgens hem op de gemeente. „We moeten ge­duld hebben. Al valt dat als onder­nemer die vooruit wil niet mee.” Volgens hem nemen dit soort pro­cedures altijd veel tijd in beslag. „Van al die administratieve romp­slomp en regeltjes word je als on­dernemer niet vrolijk.”

B & B Hotels heeft plannen voor de bouw van een Bed and Break­fasthotel op het terrein van het voormalige tuincentrum Vasseur. De hoop was eerder om deze ac­commodatie al in het voorjaar van 2011 te openen. Maar dat lukt ze­ker niet. Ook de woordvoerder van B & B Hotels zegt dat de plan­nen voor een Bed and Breakfast in hotel nog altijd overeind staan. „ De gemeente is nu aan zet”, stelt hij. „We wachten op een reactie van die kant.”

Volgens de gemeente loopt het overleg met beide initiatiefnemers nog. Ze waagt zich niet aan een voorspelling over de tijdsduur van de procedures. De gemeente rea­geerde eerder al wel positief op de hotelplannen. Het past in het be­leid om meer toeristen naar Loon op Zand te trekken. Wel wordt goed gekeken naar het bewuste ge­bied tussen de Horst, N261, Euro­palaan en Van Haestrechtstraat. Zo mogen de hotels geen grote af­breuk doen aan de omgeving.

Achter de hekken voor DESK-plaatjes

KAATSHEUVEL – Bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel is een run ontstaan op de DESK-voetbalplaatjes. Net als bij de ere- en eerstedivisieclubs én andere clubs in de regio kun­nen de leden van de Kaatsheuvel­se voetbalvereniging vanaf deze week nu ook eigen plaatjes van de vereniging sparen. De afgelopen maand zijn 850 DESK- spelers op de foto gezet en heeft elke speler een album gekregen waar de plaat­jes in geplakt kunnen worden.

En wie wil er nou niet wereldbe­roemd worden in Kaatsheuvel en omgeving?

Mensen die de Kaatsheuvelse su­permarkt verlaten, wanen zich een wereldster. Want daar achter het hek, wordt iedereen toege­schreeuwd. Niet om zijn of haar in­drukwekkende voetbaltalenten maar om voetbalplaatjes. Ze ston­den gisteren aan beide zijden van de ingang.

In totaal zijn 1.512.000 plaatjes ge­drukt. En zijn er 189.000 zakjes be­schikbaar. Voor de maximale uit­wisseling houdt de supermarkt de komende maand zelfs twee ruil­middagen.

woensdag, oktober 20, 2010

Politie onderzoekt inbraak supermarkt

KAATSHEUVEL: Vanmorgen vroeg, rond 04.45 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Jan de Rooijstraat. (Aldi) De dieven hebben aan de voorzijde van het pand de schuifdeuren met een breekvoorwerp open gebroken. Uit de winkel zijn diverse elektrische apparaten, zoals enkele beeldschermen en een laptop gestolen die in een showkast stonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Juridisch gevecht over Regiotaxi

Kaatsheuvel - De aanbesteding van de Regiotaxi Midden-Brabant is uitgemond in een juridisch steekspel.

De acht aangesloten gemeenten, waaronder Waalwijk en Loon op Zand, willen de Regiotaxi gunnen aan DVG. Maar dat pikken de huidige uitvoerders PZN, TCMB en Korthout niet. Volgens hen voldoet de inschrijving van DVG, dat actief is in de regio Utrecht, niet aan de voorwaarden. Daarom zijn ze naar de rechter gestapt. Met de Regiotaxi zijn miljoenen euro's gemoeid. De rechter in Breda moet nu bepalen of de aanbesteding volgens de regels is verlopen.

Loon op Zand moet nog wennen aan de Doepas

KAATSHEUVEL – Minima in de ge­meente Loon op Zand maken nog weinig gebruik van de Doepas, waarmee ze korting kunnen krij­gen op allerlei (sport)activiteiten en lidmaatschappen. Begin dit jaar heeft is de pas ingevoerd. Inmid­dels hebben 41 mensen er een. „Dat zijn er nog te weinig”, conclu­deert wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand). De komen­de tijd wil de gemeente meer be­kendheid geven aan de Doepas.

De gemeente wil dat sporten en ontspanning ook betaalbaar zijn voor minima. In Loon op Zand wordt al langer gewerkt met sub­jectsubsidie. Mensen kunnen bij deze regeling achteraf een bijdrage krijgen voor gemaakte kosten voor activiteiten. Sinds 1 januari kan als alternatief ook gekozen worden voor een Doepas, die met diverse kortingen werkt. Maar veel men­sen houden vast aan de subjectsub­sidie. Zo’n 160 mensen maken nu gebruik van deze regeling. Het aan­tal Doepas- gebruikers blijft daar ver bij achter. Volgens Ligtenberg zijn wellicht veel mensen nog niet bekend met alle voordelen van de vrij nieuwe Doepas. Ook wijst hij erop dat nog niet alle verenigingen en instanties kortingen willen aan­bieden via de Doepas. Zo is met de pas bijvoorbeeld geen korting te krijgen op een Efteling-abonne­ment.

Met de subjectsubsidie is wel een deel van dat bedrag terug te krijgen. „Toch kan de Doepas voor mensen ook veel voordelen opleveren”, stelt Ligtenberg. „We moeten dat goed gaan communice­ren.” Volgend jaar wordt voor de Doepas 25.000 euro extra uitge­trokken: een verdubbeling van het huidige budget. Volgens de ge­meente is de aandacht voor mini­ma hard nodig, vooral ook omdat er de komende jaren bezuinigd moet worden. Mensen met een smalle beurs moeten daarbij be­schermd worden. Zo kan het zijn dat verenigingen zich genoodzaakt zien de contributie te verhogen. Met de Doepas moet voorkomen worden dat minima dan afhaken vanwege de kosten.

In recent overleg tussen sportclubs en de gemeente Loon op Zand over de dreigende bezuinigingen gaven de verenigingen overigens aan dat tot dusver bij hen nauwe­lijks of geen gebruik wordt ge­maakt van de Doepas.

Bomen krijgen fikse snoeibeurt

Kaatsheuvel - De bomen in Kaatsheuvel krijgen een fikse snoeibeurt. De bomen worden in fases gesnoeid.

dinsdag, oktober 19, 2010

Kleinste Kruimeltje klaar voor musical

Kaatsheuvel - Hij zit helemaal vooraan in het Efteling theater. De elfjarige Sami Kappé uit Breda kijkt zijn ogen uit. Het nieuwe decor van Kruimeltje wordt getoond en Sami vindt het prachtig. 'Vooral die bewegende huizen, dat is echt tof.' In het theater vertelt de elfjarige Sami Kappé over zijn rol in de nieuwe musical die 21 november in het Efteling theater in première gaat. Sami uit Breda heeft, samen met nog vijf andere jongens, de hoofdrol bemachtigd van Kruimeltje. En na bijrollen in Ciske de Rat en Josef is de 11-jarige dan ook erg blij met deze nieuw verworven status. "Vooral omdat het ook nog eens in de Efteling is. Ik heb hier nog Doornroosje gezien en nu mag ik zelf op het podium staan. Echt tof."

Maar Sami blijft bescheiden. "Ik wist tot voor kort nog niet eens dat ik kon zingen. Toen ik acht jaar was heb ik tegen mama gezegd dat ik in een film wilde spelen. Maar ze gaf me op voor musicals en toen moest ik ineens audities doen met zingen! Ik vond het eigenlijk maar stom, maar heb het maar geprobeerd. Toen ik later een rol in Ciske kreeg en ook nog in Josef vond ik het eigenlijk allemaal kei leuk. En nu helemáál. Kruimeltje is echt gaaf.

13 keer door rood in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Een roodlicht-controle door de politie leverde maandagavond in Kaatsheuvel dertien bekeuringen op. De controle werd gehouden op de kruising van de Midden-Brabantweg met de Europalaan bij het Efteling Hotel. De automobilisten die door het rode verkeerslicht reden, kregen een proces-verbaal van 160 euro

Wij hebben gescoord!!

Kaatsheuvel - De plaatjesactie van VV DESK loopt goed. Deze twee jonge mannen hebben zichzelf al gescoord.

Politie en ambulance naar Albert Heijn

Kaatsheuvel - Vanmiddag moest de ambulance met spoed naar de winkel van Albert Heijn in Kaatsheuvel. Het betrof een onwelwording.

Manege Pullens geeft strijd niet op

KAATSHEUVEL – Nog altijd hangt de gemeente Loon op Zand een scha­declaim boven het hoofd van de Kaatsheuvelse manegehouder Wal­ter Pullens. Een mediator moet de partijen tot elkaar zien te brengen. Volgens Pullens heeft de gemeente jarenlang niet opgetreden tegen il­legale paardenpensions in Loon op Zand. Die oneerlijke concurren­tie heeft zijn manege financieel zwaar getroffen, stelt hij. Pullens wil daarvoor een forse financiële vergoeding zien.

De gemeente wil graag een streep zetten onder de al jaren slepende discussie over de paardenhouderij­en. Vorig jaar zijn duidelijke regels opgesteld voor het houden van paardenmaneges en pensions, en die moeten nu ook echt gehand­haafd worden. Maar in de ogen van Pullens heeft hij hier veel te lang op moeten wachten en wijst daarbij op alle juridische procedu­res die zijn gevoerd. De emoties lie­pen hierbij regelmatig hoog op.

De Nationale Ombudsman heeft zich nu al twee keer in het Loonse paardendossier verdiept. Zijn laat­ste advies is om een mediator in te schakelen, die samen met de be­trokken partijen de zaak nog eens tegen het licht houdt. „Binnenkort ga ik weer met de gemeente om de tafel”, bevestigt Pullens.

In de begroting voor 2011 wijzen burgemeester en wethouder op een ‘klacht van een inwoner’, waaruit mogelijk nog kosten kun­nen voortvloeien. Het wijst daar­bij op een uitspraak van de Natio­nale Ombudsman. „We dienen mogelijk kosten te maken voor de inschakeling van een mediator en voor een mogelijke schadeclaim”, stelt het college naar aanleiding van vragen van het CDA over dit geschil. Om welke bedragen het gaat, kan het niet zeggen. De zaak loopt waarschijnlijk nog door in 2011, stelt het college. Uit priva­cy- overwegingen wordt de naam van de betrokken inwoner in het gemeentelijk stuk niet genoemd.

Mantelzorgwoning’ is inzet van rechtszaak

DE MOER – Vier jaar geleden infor­meerde J. Huggers uit De Moer bij de gemeente Loon op Zand of hij in de schuur van een boerderij aan de Pastoor Kampstraat een ‘man­telzorgwoning’ mocht bouwen. De woonruimte in de stal is er in­middels, maar of burgemeester en wethouders bereid zullen zijn die te legaliseren, is maar zeer de vraag. Dat bleek bij de bestuurs­rechter in Breda. Toen Huggers vier jaar geleden bij de gemeente langs ging, was hij nog geen eigenaar van de boerde­rij. Hij legde zijn plannen voor en op grond van de reactie die hij kreeg, besloot hij de woning met stal eraan alvast te kopen. Hij knap­te het woonhuis op voor zijn doch­ter en ging zelf met zijn vrouw in een woonruimte in de voormalige stal wonen. Zijn bouwaanvraag uit 2006 is echter afgewezen. Huggers ging tegen dat besluit in bezwaar, maar hoorde jaren niets. Totdat het dagelijks gemeentebestuur in februari van dit jaar zijn bezwaren van tafel veegde.

De gemeente Loon op Zand han­teert een maximaal oppervlak van 80 vierkante meter voor mantel­zorgwoningen en de woonruimte van Huggers en zijn vrouw is gro­ter. Bovendien zou het totale woonoppervlak in de voormalige boerderij ruimschoots het daar­voor geldende maximum van 600 kubieke meter overschrijden.

Uitspraak over zes weken

maandag, oktober 18, 2010

Kinderprogramma Telekids opnieuw op de buis

KAATSHEUVEL - RTL heeft maandag het televisieprogramma Telekids nieuw leven ingeblazen. Het programma voor kinderen van drie tot en met acht jaar is dagelijks van halfzeven tot halftien 's ochtends te zien op RTL 8.
Eigenlijk zou de aftrap twee weken geleden zijn, maar dat werd uitgesteld uit respect voor de families en nabestaanden van de slachtoffers van het verkeersongeluk op de snelweg A59 op vrijdag 1 oktober, waarbij drie kinderen en een vrouw om het leven kwamen.

De kinderen waren betrokken bij de opnamen van het programma De Schatkamer, een onderdeel van Telekids dat werd opgenomen in attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel.

Volkswagen gestolen in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Bij een woninginbraak in de Van Immerseelstraat is vannacht een rode Golf, gekentekend 05-GKH-9 buit gemaakt. De daders kwamen via een openstaand raampje de woning binnen. Diverse goederen werden buit gemaakt waaronder de autosleutels. De Volkswagen die op de oprit geparkeerd stond bleek na ontdekking te zijn verdwenen.

Vliegende Hollander in Efteling weer in gebruik

KAATSHEUVEL - Achtbaan De Vliegende Hollander in attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel is zondag weer in bedrijf. Zaterdagmiddag rond halfvier werd de achtbaan stilgezet wegens een technische storing aan de wissels. Dat heeft een woordvoerster gemeld.

De problemen deden zich voor op de wissels na de splash in het water. Door de storing moesten de mensen een kwartier in hun sloepen blijven zitten, voordat ze konden worden geëvacueerd. Daarna is de attractie de rest van zaterdag gesloten om volledig te worden nagekeken.

De Vliegende Hollander is zondag weer toegankelijk voor het publiek. Wel is de capaciteit tijdelijk 80 procent omdat sloepen uit één haven in plaats van twee havens vertrekken.

zondag, oktober 17, 2010

DESK wint ook van Udi '19


DESK wint ook van UDI’19

Publiek weet de weg naar Eikendijk weer te vinden
Kaatsheuvel – Vorig seizoen kregen de Kaatsheuvelnaren thuis een pak slaag (0-3) van de Udennaren. De ploeg van Ad van Seeters was er op gebrand om revanche te nemen. Thom Koot mocht na zijn goede spel van vorige week in de basis beginnen. Hij is de eerste van een serie jongelingen die staan te trappelen om de ervaren rotten in het elftal af te lossen. Koot, die op plaats van de afwezige Van den Elsacker speelde maakte een verdienstelijk debuut.

Begin
Vooral de eerste helft was zeer aantrekkelijk. De amusementswaarde was enorm hoog. Het spel golfde op en neer. Het publiek dat in grote naar Eikendijk was gekomen kreeg waar voor hun geld. Van acquit zette DESK druk op hel doel van UDI’19. Grote kansen bleven echter uit. Na een minuut of tien kregen de gasten, met de gevaarlijke spitsen Michiel van Zuidam en Tim Strijbosch meer vat op het spel van DESK. In twee de 18e minuut werd Thom Koot gelanceerd. Zijn inzet werd gestopt door doelman Jacobs. Een minuut later schoot Maarten Vos net over het doel van de gasten. De lange verdedigers van UDI (“Sommige zijn zij groot dat ze als antenne kunnen dienen voor Radio Scheveningen”), merkte een supporter op, kregen geen vat op het snelle spel van de Kaatsheuvelnaren. In de 24ste minuut profiteerde Maarten Vos van een blunder van de Udense verdediging. Hij tikte de bal beheerst langs Jacobs en tekende voor de 1-0. Even later ging ook de defensie van DESK de fout in en maakte Strijbosch de gelijkmaker 1-1. Beide ploegen kregen kansen. Zo werd een doelpunt van Strijbosch afgekeurd wegens buitenspel en. Net voor rust was het raak. Doelman Jacobs stopte een kopbal van Imdat Solmaz, maar de doelman stompte de bal voor de voeten van dezelfde Solmaz, die technisch begaafd de 2-1 scoorde. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft
De tweede helft kregen beide ploegen kansen. Maar DESK bleef aandringen. In de 50ste minuut haalde de verdediging van UDI een bal van de lijn. Even later omspeelde Stijn Biemans de verdediging van UDI, maar hij zag zijn inzet net naast gaan. Verder dan schoten hoog over het doel van Rini Hoevenaar kwamen de gasten niet. In de 78ste minuut kreeg de steeds beter spelende Stijn Biemans zijn tweede gele kaart en moest het veld met rood verlaten. Trainer Van Seeters greep onmiddellijk in. Hij bracht Gijs Heijda voor de moegespeelde Solmaz en bracht de licht geblesseerde Thom van Santbergen voor Tom Koot. In de 82ste minuut wisselde hij Joost-Willem Bink voor de kapot gespeelde Ulusan. De beste kans voor Udi creëerde DESK nog zelf. Een bal van een verdediger van DESK kwam op de rug van een medespeler terecht. De bal belandde op de paal van Rini Hoevenaar. DESK hield verder stand en speelde de wedstrijd professioneel uit. De 0-3 nederlaag van vorig seizoen is dus snel vergeten. Het was één grote euforie onder de spelers en staf van DESK, die door deze overwinning de tweede plaats innemen.

“Het streelt mijn ego hoe ze spelen”
Van Seeters was na afloop trots op zijn ploeg: “We kunnen niet alleen goed voetballen, maar we kunnen ook bikkelen als het nodig is”. Volgens de trainer is dit de tweede wedstrijd dat DESK met tien man een wedstrijd wint. “Dit was taakbewust voetballen”, concludeerde de trainer die complimenten uitdeelde aan Maarten Vos en Thom Koot. “Prima voetballers en achter hun staan jongens die situaties creatief oplossen”. Volgens de trainer had zijn ploeg correct gespeeld: “Als we de bal hebben moeten we goed voetbal spelen, zo niet dan moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen”. De trainer is er zich van bewust dat het verwachtingspatroon steeds hoger wordt. “We zullen best nog eens te geen nederlaag aanlopen, maar met zo’n talentvolle jongen als Thom Koot, die door de Technische Commissie weer in genade ia aangenomen komt het wel goed. “Maar het is gemakkelijker om aan de top te komen dan er te blijven”. Hij vervolgt: “Dit is een sociale groep met veel kwaliteiten. En het publiek komt voor mooi voetbal en spektakel. Dat hebben de mensen vanmiddag gekregen”. Waar het eindigt? Daar doet de trainer geen uitspraak over. “We zullen het zien”.

zaterdag, oktober 16, 2010

Storing Eftelingattractie Vliegende Hollander

Kaatsheuvel - In De Efteling in Kaatsheuvel is zaterdagmiddag rond halfvier de achtbaan De Vliegende Hollander wederom stilgezet vanwege een technische storing aan de wissels. Dat heeft een woordvoerster gemeld.

De problemen deden zich voor op de wissels na de splash in het water. Door de storing moesten de mensen een kwartier in hun sloepen blijven zitten, voordat ze konden worden geëvacueerd. Daarna is de attractie de rest van de dag gesloten om volledig te worden nagekeken.

Volgens de woordvoerdster is het de bedoeling dat De Vliegende Hollander zondag weer gewoon toegankelijk is voor het publiek. Het is wel mogelijk dat er dan minder sloepen kunnen worden ingezet.

DESK start met voetbalplaatjesactie


Voorzitter Peter Roelen krijgt het eerste spaarboek uit handen van Erik Den Hartog.

Kaatsheuvel - Net als grote BVO's heeft nu ook DESK een eigen voetbalplaatjesactie. Afgelopen weken werden alle leden op de foto gezet. En nu maar plaatjes sparen. De actie begint maandag en loopt tot en met 27 november. Albert Heijn wil in die periode enkele ruilmiddagen organiseren. Want wie wil er nu geen plaatje van zichzelf of van zijn elftal?

Toekomst leeg politiebureau Kaatsheuvel nog onzeker

Kaatsheuvel - Het voormalige politiebureau langs de Europalaan in Kaatsheuvel staat al sinds eind 2008 leeg, maar het is nog altijd niet bekend wat met het gebouw gaat gebeuren. De politie heeft daar nog geen besluit over ge­nomen. BurgemeesterWim Luijen­dijk hoopt dat snel helderheid over komt over de toekomstige bestem­ming van het politiegebouw.

Begin 2009 betrokken de politie­teams Waalwijk en Loon op Zand een nieuw onderkomen in Sprang- Capelle. Het politiepand in Kaatsheuvel ging dicht, ook al was het nog maar een paar jaar oud. Volgens Lijst Loon op Zand vragen veel inwoners zich af wat nu met het leegstaande bureau gaat gebeu­ren. De partij vraagt Luijendijk daarom of hij meer weet over de toekomstige bestemming, of dat er „überhaupt nog wel een bestem­ming komt voor dit nog redelijke jonge gebouw.” Luijendijk krijgt de­ze vraag ook vaak van inwoners, maar kan dus nog geen antwoord hierop geven

Tonpraotklinnik Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Het Tonpraoten 2010 was succesvol te noemen in De Werft. Met name Kaatsheuvelse Tonpraoters hebben een fantastische vervolg gemaakt na het volgen van de klinnik, zoals die gegeven werd door routinier Thoe Weijters.
Annet en Willie kijken er met plezier op terug en gaan zeker verder met het volgen van de klinnik.

Wie de uitdaging aan wil gaan om in 2011 in de Kaatsheuvelse ton te staan, mag zich natuurlijk aanmelden voor de Tonpraotklinnik. Thoe Weijters wil graag nog meer aankomende tonpraoters ondersteunen op hun weg naar het Kaatsheuvels Tonpraoten.
Want dat Kaatsheuvel nog meer talentvolle tonpraoters heeft, is zeker!

Iedere geïnteresseerde, zowel dames als heren, kan zich aanmelden voor de klinnik via Thoe Weijeters tel. 0416-272639 emailadres thoeweijters@home.nl, of Lia Leemans
tel.0416-275016 of via emailadres info@smc-acc.nl. Op de website van De Werft (www.veelzijdiggezellig.nl) is een kleine impressie te vinden van het Kaatsheuvels en Loons Tonpraoten

Eigenaren kampeerboerderijen willen bos behouden

KAATSHEUVEL Eigenaren van kampeerboerderijen, verenigd in de Groepsaccommodaties Loon op Zand (Gloz) vrezen voor terugloop van het aantal gasten door strengere regels van Natuurmomumenten. Ze wijzen daarbij op plannen om bepaalde gedeeltes van het bos af te sluiten voor bezoekers en het mogelijk uitsluiten van groepsactiviteiten na zonsondergang.

Volgens Natuurmonumenten is het overleg hierover nog in volle gang. "Maar het is wel zo dat we activiteiten in het donker eerder af willen bouwen dan stimuleren", aldus een woordvoerder van Natuurmonumenten. "Dat is in het belang van de natuur, maar ook voor omwonenden."

De elf aangesloten kampeerboerderijen bij Gloz zijn goed voor 1000 bedden. Volgens Miriam van Gorkom van Kampeerboerderij 't Kraanven is er een grote kans dat groepen alleen nog maar het bos in mogen onder begeleiding van een boswachter. "En daar moeten ze misschien ook nog voor gaan betalen". Volgens de Gloz wil Natuurmonumenten het bos afsluiten voor bosspelen, of andere gebieden aanwijzen waar nog wel gespeeld mag worden. Maar dat betekent dat onze gasten grotere afstanden moeten overbruggen langs drukke wegen voordat ze bij dat stukje bos zijn, terwijl ze juist voor het bos in de omgeving van de accommodatie naar ons toekomen", stelt Van Gorkom.

Ook Eric van Leeuwen van kampeerboerderij De Mussenberg is bezorgd over de toekomst. De Gloz is het wél eens met Natuurmonumenten dat er na middernacht geen nachtelijke activiteiten plaats mogen vinden. "Droppings doen we", aldus Van Leeuwen. Volgens de Gloz kan overlast niet het probleem zijn. "Elke groep die naar de bossen gaat krijgt daarvoor een ontheffing. Wij zien erop toe dat alles deugdelijk verloopt. Mogelijke overlast komt dus van derden."

De Gloz wil snel duidelijkheid. "Het seizoen 2011 zit al aardig volgeboekt met vaste klanten. Die zijn gewend aan de oude regels. Als Natuurmonumenten bepaalde gebieden afsluit, lopen we het risico dat vaste klanten in de toekomst niet meer bij ons reserveren.", aldus Van Leeuwen, die benadrukt dat de relatie met Natuurmonumenten verder prima is.

Volg Kaatsheuvel op Twitter

vrijdag, oktober 15, 2010

Uitvaart vermoorde taxichauffeur zaterdag

TILBURG - De vermoorde taxichauffeur Radji Anand wordt zaterdag in Tilburg gecremeerd.
De afscheidsdienst in het crematorium aan de Karel Boddenweg, begint om twee uur. Er wordt een grote belangstelling verwacht.

De 37-jarige Anand, vader van drie kinderen, werd afgelopen weekend doodgeschoten in Kaatsheuvel. De politie weet nog niets over de daders en is nog volop bezig met het onderzoek. Er werken 25 mensen aan de zaak.

donderdag, oktober 14, 2010

Herdenking Duinlaan Kaatsheuvel

Bekijk HIER de reportage van Omroep Brabant

Extra aandacht voor natuur Efteling

KAATSHEUVEL – De Efteling wil volgend jaar de natuur in het park extra onder de aandacht brengen.

In en rond het attractiepark leven bijvoorbeeld opvallend veel dieren. Van vossen, bosuilen, vleermuizen tot eekhoorns. Veel bezoekers van de Efteling hebben geen weet van de dierenrijkdom in het park. Mogelijk worden volgend jaar rondleidingen gegeven bij vakantiepark Bosrijk, het Efteling Golfpark of in het attractiepark zelf onder leiding van deskundige natuurgidsen. Eind dit jaar wordt ook gestart met het grote project het Loonsche Land. Het historische landschap tussen de Loonse en Drunense Duinen en Landgoed Huis ter Heide wordt dan in ere hersteld, met daarbij veel aandacht voor de natuur. De Efteling werkt hierbij samen met Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie.

Stille getuigen en laatste groet chauffeurs in de Duinlaan


Collage gemaakt door Martijn van Bijnen

Weer oud Kaatsheuvelnaar staatssecretaris


Kaatsheuvel - Na Marius van Amelsfoort heeft Kaatsheuvel weer een geboren staatscecretaris. Vandaag is Prof. Dr. Ben Knapen (1951) geinstalleerd als staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Knapen woonde in de Berndijksestraat en volgde het Dr.Mollercollege in Waalwijk. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe baan.

Herdenking taxichauffeur begonnen

Kaatsheuvel/TILBURG - De herdenking van taxi-chauffeur Radji die afgelopen weekend werd vermoord, is donderdagmiddag begonnen in Tilburg.
Een colonne van zo'n veertig taxi's vertrok om vijf uur naar de Duinlaan in Kaatsheuvel. Op de plek waar de 37-jarige taxichauffeur doodgeschoten in een greppel werd gevonden, worden bloemen gelegd. Daarna gaan de chauffeurs naar het crematorium om Radji de laatste eer te bewijzen.

De herdenkingstocht verloopt rustig. De taxichauffeurs worden door de politie begeleid. Op de Midden Brabantweg rijden ze op de rechter rijbaan, zodat het overige verkeer geen hinder ondervindt.

Vijf tips over taximoord in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond over de Kaatsheuvelse taximoord heeft vijf tips opgeleverd. Hoe bruikbaar die zijn moet nog worden bekeken, zegt een woordvoerster van de politie. "Soms zijn er tips waarvan je in eerste instantie denkt: wat heeft dit met de zaak te maken.
Maar alle tips worden uitgerechercheerd, en dan moet blijken of het stukjes van de puzzel zijn."

De politie werkt met 25 man aan het oplossen van de moord op Radj Anand (37). De Tilburgse taxichauffeur werd afgelopen zaterdagochtend gevonden langs de Duinlaan in Kaatsheuvel, hij bleek te zijn doodgeschoten. De moord leidde tot commotie en acties in de taxiwereld. Donderdagmiddag rond 17 uur vertrekt een stoet taxi's vanaf het Tilburgse station naar de plek des onheils in Kaatsheuvel, om daar hun collega te herdenken.

Aanpak 'geluid' Albert Heijn Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL De geluidsoverlast bij de Albert Heijn aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel wordt aangepakt. Vooral het geluid van laden en lossen zorgt voor klachten vanuit de buurt.

De gemeente Loon op Zand wil daarom medewerking verlenen aan de bouw van een nieuwe laad- en losvoorziening bij de Kaatsheuvelse supermarkt.
Verder mag het parkeerterrein bij de Albert Heijn met maximaal negen plaatsen worden uitgebreid.

Eigenaar Piet den Hartog is teleurgesteld over dat laatste besluit van het college. Volgens hem is een veel grotere uitbreiding van de parkeerplaats nodig met zo’n vijftig plaatsen. De Albert Heijn trekt namelijk steeds meer volk, en niet alleen uit Kaatsheuvel. Den Hartog wil nu nog niet echt reageren op het besluit van het college, omdat „ik dan misschien dingen ga zeggen waar ik later spijt van krijg.”

Het college vindt een verdere uitbreiding van de supermarkt en nog meer parkeerplaatsen op de locatie aan de Gasthuisstraat niet wenselijk, en wijst daarbij op de ligging van de supermarkt midden in een woonwijk.
Op dit moment overschrijdt de Albert Heijn de geluidsnormen. Dat blijkt uit onderzoeken na klachten vanuit de buurt over geluidsoverlast door dus met name het laden en lossen. De Albert Heijn moet dus maatregelen nemen om dit probleem op te lossen.

Door het aanleggen van een laad- en lossluis gaat wel een aantal parkeerplaatsen verloren. Ter compensatie mag de Albert Heijn vijftien vervangende parkeerplaatsen aanbrengen. Daarnaast mogen er dus nog eens negen extra parkeervakken komen.
Den Hartog wil binnenkort proberen politiek en college proberen te overtuigen dat zo’n uitbreiding te beperkt is.

woensdag, oktober 13, 2010

Verkeerscontrole in Loon op Zand en Kaatsheuvel

LOON OP ZAND / KAATSHEUVEL: De politie heeft vandaag tussen 07.00 en 15.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in Loon op Zand en Kaatsheuvel. Er werd onder meer gecontroleerd op rood licht, snelheid, niet handsfree bellen en gordels. Er werden 61 bekeuringen uitgeschreven.

Taxichauffeurs willen dode collega herdenken met rit naar Duinlaan

Tilburg/Kaatsheuvel Taxichauffeurs willen dode collega herdenken TILBURG - Zelfstandige taxichauffeurs in Tilburg willen donderdagavond hun vermoorde collega Radj Anand herdenken. Met de gemeente zijn er nog gesprekken over de manier waarop die herdenking gaat verlopen.

De zelfstandige ondernemers zijn van plan om vanaf het station naar de Duinlaan in Kaatsheuvel te rijden waar Anand is vermoord. Na afloop willen ze naar het crematorium in Tilburg.

Zorgen om Loonse bibliotheken

Kaatsheuvel - Door het verenigingsleven te ontzien en keihard te bezuinigen op de Twern en de bibliotheken schuift het college van Loon de Zand de problemen die op de gemeente afkomen voor zich uit. Dat vinden oppositiepartijen CDA en VVD. Maandagavond uitte de partijen de kritiek tijdens de commissie Mens en Maatschappij. Ook coalitiepartij Gemeentebelangen heeft kritiek. Volgens de grootste coalitiepartij is de begroting is een optelsom van getallen om de begroting sluitend te krijgen. Ook is in de begroting niets terug te vinden van het speerpunt ‘samenwerking’, waar het coalitieakkoord op gebouwd is.

Vooral Bart van Drunen (Lijst Loon op Zand) sprak zijn bezorgdheid uit over de grote vermindering van de subsidie op het bibliotheekwerk . Volgens zijn fractie mag er door de bezuinigingen geen vestiging in de gemeente sluiten. “Wij gaan in elk geval op de bres om de vestiging in het kerkdorp open te houden”, waarschuwde hij.

Volgens wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) gaat hij met de bibliotheken alle scenario’s onderzoeken om tot een bezuiniging te komen. “Een van die scenario’s is het sluiten van een vestiging. De keuze is dan aan de gemeenteraad”, stelde de wethouder. Rien van Bijsterveldt van Pro3 wilde van de wethouder weten waarom wel fors bezuinigd moet worden op De Twern en de bibliotheken en waarom het S.M.C. buiten schot is gebleven. Volgens wethouder Wim Aussems betreft de bezuiniging van de Twern meest facilitaire zaken. “Het jeugd en jongerenwerk wordt gespaard”. Wat het SMC betreft loopt er momenteel een onderzoek. Aussems: “We hebben nogal ambities met elkaar, zoals het nieuwe ontmoetingscentrum. We moeten eerst wat verder zijn”. Volgens de wethouder heeft de gemeente een budget in gedachte voor de nieuwe accommodaties, maar het SMC betwijfeld of ze daar mee rond komen. “We zullen dus eerst moeten kijken hoe de exploitatie er in de toekomst uit komt te zien”, aldus Aussems.

De commissieleden moeten nog duidelijk wennen aan hun nieuwe rol. Zo kwam het tijdens de vergadering meermalen tot een aanvaring tussen CDA-‘er Cees Grootswagers en de coalitiepartijen. “Wij worden als oppositie niet serieus genomen. Nog zo’n vergadering en ik verlaat de bijeenkomst”, reageerde Grootswagers woedend.

dinsdag, oktober 12, 2010

Oproep Opsporing Verzocht over moord in Kaatsheuvel

KLIK HIER

Kaatsheuvelse jongeren massaal op de vlucht


De agent bij de achtergelaten fietsen

Kaatsheuvel – De laatste maanden komen bij de politie steeds meer klachten binnen over hangjongeren achter in de Vossenbergselaan. Reden voor de politie om deze plek in surveillance mee te nemen. Zo ook vanavond. Twee agenten wilde een praatje maken met de jongeren en reden het veldje op naar de hangplek. Ze waren de auto nog niet uit…………….. en weg waren alle jongeren. Ze verdwenen als dieven in de nacht. Maar….. hun fietsen bleven achter. Even later kwam een tweede politieauto aanrijden. De agent hielp mee zoeken, maar er was geen jongere te bekennen. “Ik kan niets met die fietsen. Die kan ik niet op laten halen”, klonk het beteuterd. Na een kwartiertje is de politieauto vertrokken. Of de fietsen opgehaald zijn, en door wie, weet ik niet. Ik heb wel een advies aan de jongeren. Of je blijft gewoon zitten, of je neemt je fiets mee. Want dit was écht geen gezicht. En dan nog iets: Als jullie niets verkeerds doen, kun je gewoon blijven zitten. Ook als de politie een praatje komt maken.

Weer ongeval op A59

SPRANG-CAPELLE - Een 58-jarige man uit Loon op Zand is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeluk met een vrachtwagen en een personenauto op de snelweg A59. Dat gebeurde bij de afslag Sprang-Capelle, dezelfde afslag waar enige tijd geleden een vrouw en drie kinderen om het leven kwamen.
De man werd waarschijnlijk onwel toen hij de vrachtwagen inhaalde. Toen hij weer naar rechts wilde, schampte hij met zijn auto de cabine van de vrachtwagen. De auto schoot door en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De automobilist ligt in het ziekenhuis.

De vrachtwagenchauffer, een 42-jarige man uit Emmen, raakte licht gewond.

Volgens de politie is er geen enkel verband met het ernstige ongeluk van een tijd geleden op diezelfde plaats. Toen overleden een vrouw en drie kinderen toen ze tussen twee vrachtwagens bekneld raakten.

Proef voor snelle bouw in De Moer

DE MOER – De Moer schreeuwt om woningbouw. Het college van Loon op Zand gaat daarom probe­ren het bouwproject Hooivork II versneld van de grond te krijgen.

Om tijd te winnen wil het een keer afwijken van de gebruikelijke procedures. Het gaat daarbij om een proef. Het plan is om de in­spraakprocedure over te slaan bij het vaststellen van het bestem­mingsplan voor de Hooivork II. De gemeente verwacht namelijk dat het bouwplan nauwelijks tot geen weerstand oproept in De Moer.

Het college stelt het definitieve be­sluit over de proef wel uit tot na een informatieavond die, zoals het er nu naar uitziet, donderdag 28 oktober in ‘t Maoske wordt gehou­den. De gemeente peilt dan nog een keer de meningen van de Moerse inwoners. Mocht het bouwplan die avond toch nog veel vragen en bedenkingen oproepen, dan gaat de proef niet door.

Maar voorlopig gaat het college daar niet van uit. Met het over­slaan van de inspraakprocedure verwacht de gemeente een tijd­winst te kunnen boeken van zo’n 20 tot 26 weken.

„Het wordt nu hoog tijd dat er ge­bouwd gaat worden in De Moer”, aldus wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen). „Vandaar de­ze proef.” De bouwplannen voor Hooivork II leven inderdaad al heel lang. Het project behelst de bouw van zo’n 30 tot 35 woningen in het kleine dorp.

Volgens het college is de inspraak­procedure niet verplicht en kan er voor gekozen worden om de infor­matie op andere manieren te verza­melen. En dat is de afgelopen ja­ren al volop gebeurd, stelt het vast. In De Moer klinkt namelijk al tij­den de roep om nieuwe wonin­gen. Inwoners vrezen voor de leef­baarheid van het dorp als steeds meer jongeren vertrekken omdat er niet gebouwd wordt. Bij het op­stellen van het toekomstplan voor De Moer (Integraal Dorps Ontwik­kelingsplan IDOP) heeft De Moer zeer sterk aangedrongen op nieu­we woningen.

Ook van direct omwonenden van het plangebied verwacht de ge­meente weinig weerstand. Een deel heeft zelfs eigen grond ver­kocht aan de gemeente voor het bouwproject Hooivork II. „Er is een goed draagvlak voor deze ont­wikkeling”, concludeert het colle­ge. Toch houdt het nog wel een kleine slag om de arm. „Maar dat wil niet zeggen dat er geen tegen­standers zullen zijn. Het is altijd mogelijk dat iemand een zienswij­ze indient of op de geplande in­loopavond ageert tegen de plan­nen.”

Buurtschap Gasthuisstraat-West in ban van Bethlehem



Kaatsheuvel – De woonkamer van Helma van Geenen in de Gasthuisstraat ligt vol met stoffen, tekeningen en materialen die terug doen denken aan de Romeinse tijd. De ruimte is het kloppend hart van de voorbereidingen voor het groot spektakelstuk “Welkom in Betlehem”, dat het buurtschap Gasthuisstraat-West op 12 december van 13.30 tot 19.00 uur organiseert.

Voor één dag wordt de straat, die bekend staat om zijn kerststal, omgetoverd tot de stad Bethlehem in het jaar 0. “Wij nodigen iedereen uit om zich in te laten schrijven in de stad”, aldus Henk Stubbe. Hij is de drijvende kracht achter het GW-Kerstmatinee. “Het wordt een luister, kijk, en doe-evenement van jong en oud voor jong en oud”, vult van Geenen aan.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de decors en Oosterse kleding uit die tijd. Achter de toegangspoorten van de stad komt de bezoeker op een Oosterse bazaar uit, waar handelaren en kooplieden hun waar proberen te slijten. Verder in de straat is er bedrijvigheid van de ambachtslieden zoals een speksnijder en vlechters. Het centrale punt is het amfitheater dat Koning Herodes liet bouwen. In het verwarmde theater en in de straat zijn optredens van zes zanggroepen, twee dansgroepen, twee toneelverenigingen en de Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel.

In de verderop gelegen tempel is er ruimte voor bezinning. Er worden oude en nieuwe verhalen vertelt door ‘schriftgeleerde’ Albert Megens. Verder speelt het stadsleven van Bethlehem een grote rol in het gebeuren. Na al die belevingen in het goed toeven in de herberg. “Maar een bed zul je verderop moeten zoeken”, stelt Stubbe. De kinderen kunnen zich vermaken bij het veld van Eftrata. Rond 18.30 uur trekt het volk richting de kerststal om daar tesamen hun Kerstgroet de wereld in te sturen waarmee het GW-Kerstmatinee wordt besloten.

Of het evenement een jaarlijkse traditie word, weet de senaat (het bestuur) nog niet. “Dat hangt van de belangstelling af. De senaat is anderhalf jaar geleden begonnen met de voorbereiding. Met de uitvoering zijn zo’n 350 vrijwilligers doende. Het evenement wordt financieel ondersteund door het Oranjefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Rabo-Stimuleringsfonds

maandag, oktober 11, 2010

Beelden op Nu.nl naar aanleiding van de moord in Kaatsheuvel

Klik HIER

Vrouw onwel: file op Midden-Brabantweg

KAATSHEUVEL - Een vrouw die in haar auto onwel werd op de Midden-Brabantweg bij Kaatsheuvel heeft maandag voor een file gezorgd.

De vrouw raakte van de weg en kwam tegen een talud tot stilstand. Ze is met een ambulance naar het TweeSteden ziekenhuis afgevoerd.

De politie zette één rijbaan af. Doordat het ongeluk rondom de avondspits gebeurde, ontstond er een file.

Vader opgepakt na huiselijk geweld tegen moeder en dochter

KAATSHEUVEL - De politie greep zondagmiddag 10 oktober 2010 in bij huiselijk geweld in een gezin in Kaatsheuvel. Agenten reageerden na een paniekmelding via de alarmlijn 112.

Ter plaatse bleek dat een 44-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter mishandeld waren. Het meisje had zichtbare verwondingen opgelopen en deed aangifte. In haar aangifte verklaarde ze dat er vaker sprake is van huiselijk geweld in het gezin. De moeder heeft (nog) geen aangifte gedaan tegen haar echtgenoot. De 46-jarige man werd gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten

Monumentje op laats delict

Kaatsheuvel - Op de plaats waar de Tilburgse taxichauffeur om het leven is gebracht heeft de familie een herdenkingsmonumentje geplaatst.

De plaats waar de chaufeur is gevonden.

Taxichauffeur door schoten om het leven gebracht


TILBURG - De 37-jarige Tilburgse taxichauffeur die zaterdag in de Duinlaan in Kaatsheuvel dood werd gevonden, is door 'vuurwapengeweld' om het leven gebracht. Sectie op het lichaam heeft dat uitgewezen.

Volgens collega’s van de taxichauffeur zouden er die nacht drie mannen in zijn taxi zijn gestapt. In Kaatsheuvel zouden ze weggelopen zijn zonder te betalen. De taxichauffeur ging achter de mannen aan, waarna de drie mannen de chauffeur zouden hebben vermoord. De dood van de chauffeur zorgt in Tilburg voor onrust in de taxiwereld. In de nacht van zaterdag op zondag voerden ongeveer vijftig Tilburgse taxichauffers in het centrum van de stad actie om stil te staan bij de dood van hun collega.

Camerabeelden
De politie in Tilburg gaat de beelden van diverse camera's in de stad bestuderen. Het gaat om een groot onderzoek dat enige tijd kan duren. Door de beelden op te vragen bij diverse bedrijven, zoals tankstations hoopt de politie meer over de daders te weten te komen en de route die de taxi heeft gereden.Ook camerabeelden van de taxistandplaats worden bestudeerd.

zondag, oktober 10, 2010

Oisterwijk wel in de rij voor Van Maasakkers

Kaatsheuvel - Brabantse zanger Gerard van Maasakkers trok zondagochtend een volle tent op het Lindepark in Oisterwijk. Al vroeg stonden de liefhebbers van dialectzang in de rij. Houten pallets werden naar binnen geschoven omdat er geen stoelen meer waren. Van Maasakkers trad op met Harmonie Asterius die hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan.

Van Maasakkers wilde ook optreden in de St.Janskerk in Kaatsheuvel om de het restautatiefonds te ondersteunen. Hij kreeg echter geen toestemming van pastoor Groos.

Collega's hebben verklaring voor moord in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Door de dood van een 37-jarige taxichauffeur uit Tilburg is er veel onrust ontstaan onder Brabantse taxichauffeurs. Een aantal durft geen nachtdiensten meer te draaien en ook worden klanten eerder geweigerd dan voorheen. Dat bleek tijdens een grote protestactie van taxichauffeurs zaterdagnacht in Tilburg.
De 37-jarige taxichauffeur werd zaterdagochtend dood aangetroffen in een sloot aan de Duinlaan in Kaatsheuvel. De politie gaat uit van een geweldsmisdrijf. Er is nog niemand aangehouden.

Toedracht
Volgens collega’s van de taxichauffeur zouden er die nacht drie mannen in zijn taxi zijn gestapt. In Kaatsheuvel zouden ze weggelopen zijn zonder te betalen. De taxichauffeur zou achter de mannen aan zijn gegaan, waarna de drie mannen de chauffeur zouden hebben vermoord.

Volgens de taxichauffeurs zou het gaan om drie Poolse mannen. De politie kan dit niet bevestigen maar onderzoekt dit. Ook bekijkt de politie de bewakingsbeelden van camera’s die bij de taxistandplaats hangen.

Sectie
Het lichaam van de dode chauffeur is zondagmiddag overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Daar wordt sectie op zijn lichaam verricht. De politie wil niet bevestigen of de man is doodgeschoten. Bij de politie zijn verschillende meldingen binnengekomen van mensen die vrijdagnacht iets gezien of gehoord hebben rond de plek waar de man is gevonden.

Slachtoffer
Het slachtoffer is een 37-jarige hindoestaanse Surinamer uit Tilburg. Hij had een vrouw en drie jonge kinderen en woonde in de wijk Korvel. De man was als taxichauffeur in dienst bij het bedrijf van zijn broer, die in Den Haag woont.

Onderzoek
De technische recherche heeft sporenonderzoek in de omgeving gedaan. Een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht gefotografeerd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht zondag sectie op het lichaam van de man.

Het onderzoek van de politie richt zich verder onder meer op campinggasten die iets gezien of gehoord kunnen hebben. In totaal zijn er 25 rechercheurs met de zaak bezig.

DESK wint ook bij S.V. Meerssen en pakt de derde plaats



Terug op weg naar Kaatsheuvel lag Technisch bestuurslid René de Man in de auto lekker weg te dutten. Hij was zichtbaar tevreden over het resultaat van het eerste elftal dat nu uit de laatste vier wedstrijden de volle buit binnen haalde. Op de zomerse zondagmiddag op 10-10-2010 waren de Kaatsheuvelnaren ook te sterk voor het goed voetballende S.V. Meerssen, de Limburgse club met een sponsorhome waar menig B.V.O. zijn vingers bij af kan likken.

Toch hadden de elf van Ad van Seeters het vooral in de eerste helft niet gemakkelijk. Nadat Caper van den Elsächer doelman Van Wissen met een heihard schot testte, zette Guido Rutten de thuisploeg in de 7e minuut al op 1-0. Even later zag Enis Ulusan zijn loeihard schot op de deklat landen. Zowel DESK als Meerssen kregen kansen. Van Seeters moest in de 14e minuut Marc Corman wisselen voor Imdat Solmaz. Hij zou later zijn stempel op de wedstrijd drukken. De achterhoede van DESK had vooral problemen met de snelle Ramakers en Sour die regelmatig voor de Deskgoalie opdoken. Meerssen hanteerden veelvuldig de lange bal en was sneller in de omschakeling. 1-0 was ook dan ook de verdiende ruststand.

Omslag
Als je de verslagen van de wedstrijden van DESK1 , van dit seizoen terugleest, dan lijkt het wel of DESK pas in de tweede helft écht begint te voetballen. De felle start werd dan ook in de 50ste minuut beloond met een treffer van Somaz: 1-1. Een minuut later moet de goedspelende Tom van Santbergen wegens een blessure het veld verlaten. Tom Koot nam zijn plaats in. DESK combineerde beter en vooral het betere spel van Maarten Vos, die in de tweede helft veel meer oog had voor zijn medespelers viel op. Toch was het de thuisploeg die door een zware fout van de Deskdefensie door Crijns op 2-1 kwamen. In de vier minuten daarop volgend kreeg de thuisploeg drie dotten van kansen, maar zowel Kunu als Nijenhuis verzuimde om ze te verzilveren. In de 69ste minuut kwam de definitieve omslag. Tom Koot, maakte zijn eerste treffer in de Hoofdklasse en zette DESK op 2-2. In de 78ste minuut bracht Van Seeters Yassinne Asri voor de aangeslagen Zopfi.

DESK ging nóg scherper combineren en aanvallen. In de 81ste minuut zag Imdat Solmaz zijn inzet gekeerd door doelman Winssen, maar hij schoot in de rebound (technisch perfect) in. In de laatste minuten kreeg Thom Koot nog een paar kansen, maar de wedstrijd was gespeeld. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter Kroesen uit Nijmegen vielen de meeste spelers van Meerssen uitgeput tegen het gras. De buit voor de Kaatsheuvelnaren was binnen!.

Super
“Super”, reageerde de man of the match Solmaz, die om 12.00 uur rechtstreeks van zijn werk in Eindhoven naar Meerssen was gekomen, en nog niets gegeten had. “Ik kan zo’n jongen niet in de basis laten beginnen”, aldus Van Seeters. “Toch heb ik lekker ouderwets gespeeld”, zei Solmaz achteraf. “Ik heb in de tweede helft enkele kansen gemist, maar toen we meer vooruit gingen spelen ging het steeds beter. Volgens Solmaz is de ploeg conditioneel perfect in balans. “We laten alleen achterin nog teveel steken vallen. We geven de tegendoelpunten nog te simpel weg”, aldus de sympathieke aanwinst.

Tevreden
Na afloop was trainer Ad van Seeters vooral tevreden over de tweede helft. “Ik heb tijdens de rust gezegd: “Het spel is goed, maar niet goed genoeg om de wedstrijd te winnen”. Het middenveld loopt niet goed en de eindpass is te slordig. Dan mag niet gebeuren als je twee levensgevaarlijke spitsen tegen je hebt staan”. Zijn ploeg pakte het volgens de trainer goed op: “De tweede helft hebben we veel meer druk gezet en Maarten Vos maakte de goede keuzes”. De trainer was lovend over Solmaz. “Op het moment dat hij er moet staan, staat hij er ook”.

Tilburgse chauffeurs in actie tegen geweld

TILBURG - Taxichauffeurs in Tilburg hebben in de nacht van zaterdag op zondag een uur lang de Heuvel geblokkeerd. Ze protesteerden tegen het geweld waar veel taxichauffeurs mee te maken krijgen. Aanleiding was de dood op een 37-jarige collega uit Tilburg, zaterdagmorgen in Kaatsheuvel.

Tussen half vier en half vijf ’s nachts legden tientallen taxichauffeurs hun werk neer. Incidenten bleven uit. Er ontstonden enkel woordenwisselingen tussen actievoerende chauffeurs en medewerkers van de Stationstaxi. Max en Tanja Schollen, de eigenaren van het Tilburgse taxibedrijf wilden niet meewerken aan de actie. Zij wilden deze dan ook door de politie laten beëindigen.

Aan de blokkade deden voornamelijk zelfstandige chauffeurs mee. Het idee ontstond zaterdagmiddag voor het huis van de omgekomen chauffeur, waar een groep taxichauffeurs uit eerbetoon naartoe was gegaan nadat zij hadden vernomen dat de man was gestorven.

De taxichauffeurs eindigden de actie om half vijf door luid claxonerend weg te rijden. De politie heeft geen verdere mededelingen gedaan over de dood van de Tilburgse chauffeur.

zaterdag, oktober 09, 2010

Actie na dood Tilburgse chauffeur in Kaatsheuvel

TILBURG - Voor de broer van de 37-jarige Tilburgse taxichauffeur die zaterdagnacht is gedood in Kaatsheuvel staat vast dat hij is beroofd. Tilburgse chauufeurs gaan in de nacht van zaterdag op zondag een protestactie houden.

De man, die zijn 37-jarige broer als eigen rijder bij zijn bedrijf in dienst had, kreeg gisteren het vermoeden dat er iets vreselijks gebeurd was. „Ik kreeg hem niet te pakken. Toen ik het bericht op internet las, wist ik zeker dat het om hem ging.”

De chauffeur woonde in de wijk Korvel. Hij laat een vrouw en drie jonge kinderen na. Zij werden zaterdagmiddag rond half vier ingelicht.

In de wijk stond de hindoestaane Surinamer bekend als ‘zachtaardig en vriendelijk’. Zijn collega taxichauffeurs brachten gisteren in een stoet een eerbetoon bij het huis in de Paulus Potterstraat.Vannacht gaan zij uit protest tegen de vele geweldsdelicten tegen taxichauffeurs tussen half vier en half vijf de Heuvel blokkeren.

Kaatsheuvel : Vrouw ernstig gewond

Kaatsheuvel, Vanmiddag heeft rond 14.30 op de rotonde Jan de Rooijstraat Bevrijdingsweg een ernstig verkeersongeval voorgedaan. Een fietser raakte bij het oversteken de achterkant van een auto. De vrouw kwam met haar hoofd op een stoeprand terecht De arts van de traumalahelie is met de ambulance mee naar het ziekenhuis gegaan.

Dode man vermoedelijk Tilburgse taxichauffeur

KAATSHEUVEL - Voor de Tilburgse taxiwereld staat vast dat de dode man die zaterdagaochtend in Kaatsheuvel werd gevonden een collega uit Tilburg is.

Het gaat om een ongeveer 35-jarige ‘eigen rijder’, aldus de collegachauffeurs van ondermeer Taxi Korthout, TCMB en Stationstaxi. Zaterdagmiddag ging een stoet in rouw naar het adres van de collega in de Tilburgse wijk Korvel. De gedode chauufeur reed vooral in de avonden en in het weekeinde.

De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in een sloot aan de Duinlaan in Kaatsheuvel. Vlakbij de vindplaats van het lichaam stond een lege taxi. Er liep een spoor van de lege taxi naar het lichaam. De politie vermoedt dat de taxichauffeur slachtoffer is geworden van een geweldsmisdrijf.

Mensen die in de buurt op een camping verblijven, zouden vannacht schoten hebben gehoord. Het lichaam werd zaterdagochtend rond acht uur gevonden door een stel wanderlaars. De politie heeft het gebied doorzocht met een helikopter en afgezet voor sporenonderzoek.

Persbericht
De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van het aantreffen van een dode man op de Duinlaan in Kaatsheuvel. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. Een Team Grootschalig Onderzoek, bestaande uit 25 rechercheurs is belast met de zaak.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer ontving vanmorgen tegen 08.00 uur de melding dat op de Duinlaan het lichaam van een man was aangetroffen. Politie en de ambulancedienst spoedden zich ter plaatse. Op de Duinlaan, een weg gelegen tussen meerdere campings, troffen de hulpdiensten een taxi en het lichaam van de man aan. Hij was overleden. Naar aanleiding van het eerste politieonderzoek vermoedt de politie dat er sprake is van een misdrijf.

Om het onderzoek te kunnen verrichten werd de omgeving ruim afgezet. Technische rechercheurs van de politie Midden en West Brabant buigen zich vandaag over de aangetroffen sporen. Agenten bevragen campingbezoekers door middel van een buurtonderzoek of zij iets hebben gehoord of gezien. De bemanning van een politiehelikopter legde vanmorgen fotografisch de locatie vast.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk in de nacht of vroege ochtend van zaterdag 09 oktober 2010 iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Duinlaan. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld misdaad Anoniem: 0800-7000

Inbraak en diefstal in de Vaertkant

Kaatsheuvel - Gisteravond rond 19 uur zijn vreemden een woning in de Vaertkant binnengedrongen terwijl de vrouw des huises in een stoel lag te slapen. Er werden allerlei spullen weggenomen. Toen de vrouw wakker werd en begon te krijsen sloegen de daders op de vlucht. Volgens getuigen spraken de inbrekers geen Nederlands. Er werd niemand gewond.

Dode gevonden in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in een sloot aan de Duinlaan in Kaatsheuvel. Volgens een woordvoerster gaat de politie uit van een geweldsmisdrijf. Mensen die in de buurt op een camping verblijven, zouden schoten hebben gehoord. De politie heeft met een helikopter de omgeving doorzocht.

Later meer. (BD)

KAATSHEUVEL - In een groenstrook aan de Duinlaan in Kaatsheuvel is een lichaam gevonden. Het lichaam ligt achter recreatiepark Droomgaard en werd gevonden na een melding bij alarmnummer 112.
In de buurt staat een lege auto. Het is nog niet bekend of het om een man of een vrouw gaat. Ook over de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt. (OB)

UPDATE:
Getuigen spreken over 8 tot 10 schoten vannacht rond 1 uur. Er zou een spoor lopen van de bestuurderskant van de taxi naar de man in de sloot. (onder voorbehoud) Het onderzoek kan nog wel de gehele dag in beslag nemen. Het kan wel morgen worden voordat de identiteit van het slachtoffer bekend is.