Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 30, 2009

Langstraat schrapt evenementen

DE LANGSTRAAT - Geen Meezingen in Waalwijk en Waspik, geen Taptoe in Drunen en geen Oranjebal in Sprang-Capelle vanavond.

Daarmee geven Waalwijk en Heusden gehoor aan de oproep om uit respect voor de dramatische gebeurtenis in Apeldoorn de activiteiten zoveel mogelijk af te gelasten.

Waalwijk schrapt het Meezingen volgens mede-organisator Hans Brekelmans ook omdat drie van de doden uit Tilburg afkomstig zijn. "Daardoor komt dit drama wel heel dichtbij." Brekelmans zei ook dat het niet te verkopen is om met de vlag halfstok aan het oude stadhuis, daar pal voor uitgebreid te gaan feesten."

Zeven doden na incident in Apeldoorn

Kondag2009

Klik op kleine foto voor de reportage




TILBURG - Vijf familieleden van leden van gehandicaptendrumband Juliana uit Tilburg zijn gewond geraakt bij de tragedie in Apeldoorn.
Daar reed een auto dwars door het publiek tijdens het bezoek van koningin Beatrix en haar familie.Over de aard van de verwondingen kon de woordvoerster nog niets zeggen.


Jongen (17) opgepakt voor serie branden

Trouwe lezers van 112 Kaatsheuvel hebben de brandjes in Waalwijk kunnen zien. Canavond kwam dit nieuws naar buiten:
WAALWIJK - Een 17-jarige jongen uit Waalwijk is maandag aangehouden op verdenking van een serie brandstichtingen.

De afgelopen weken zijn in Waalwijk tientallen kleine brandjes aangestoken in onder andere coniferen en schuttingen. De brandweer moest deze maand negentien keer uitrukken. Na onderzoek kwam de politie op het spoor van de Waalwijkse jongen. Hij is de afgelopen dagen diverse malen verhoord en werd gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

woensdag, april 29, 2009

Arrestatie tijdens verkeerscontrole in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL : De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een verkeerscontrole op de van Haestrechtstraat een 22-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden voor het niet voldoen aan de vordering om zijn personalia te geven.

De agenten die belast waren met een verkeerscontrole gaven een automobilist een stopteken. Hij kwam slingerend aanrijden en minderde pas op het laatste moment zijn snelheid. Uiteindelijk stopte hij net naast de agent die het stopteken had gegeven.

Hij kreeg een bekeuring omdat hij geen gordels droeg. Hij weigerde vervolgens zijn personalia toe te lichten. Hij ging daarbij verbaal heftig te keer. Hij werd aangehouden. Tijdens zijn arrestatie pleegde hij verzet en uitte diverse beledigingen. Aan het bureau vertelde de man dat hij zijn gordels niet aan had gehad. Hij was daarover geïrriteerd omdat hij wist dat hij daarvoor een boete zou krijgen en hij had vorig jaar al voor 500 euro aan bekeuringen gehad. Hij gaf zijn rijbewijs af aan de agent en vond dat ie dan verder geen vragen meer hoefde te beantwoorden. Hij weigerde ook na herhaalde vordering zijn adres te noemen. Hij vond dat ie ondanks zijn schoppende beweging geen verzet gepleegd had. Hij krijgt een proces-verbaal.

lintjesregen 2009 gemeente Loon op Zand

Vanochtend en vanmiddag reikte waarnemend burgemeester Wim Luijendijk aan de volgende personen een Koninklijke onderscheiding uit: Alle gedecoreederden proficiat een een prettige dag!





De heer J.P. Bikker – Ridder in de Orde van Oranje Nassau
De heer (Jan) Bikker (62) Kaatsheuvel

De heer J.J.C. Kockx – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer (Jan) Kockx (70) Kaatsheuvel

De heer F.J.A.M. Fijnaut – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer (Fré)Fijnaut (75) Kaatsheuvel

De heer H.G. van der Linden – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer (Huub) van der Linden (65) Kaatsheuvel

De heer A.J.J. Megens – lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer (Albert) Megens (69) Kaatsheuvel

Mevrouw M.J.Th.M. Klijn-Maas - Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw (Ria) Klijn-Maas (61) De Moer

Mevrouw M.J.W. van Beek–de Bie - Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw (Ria) van Beek (56) De Moer

De heer G. Barten – Lid in de Orde van Oranje assau
De heer (Gerard) Barten (64) Loon op Zand

De heer J.M.C. Clarijs – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer (Jan) Clarijs (60) Loon op Zand

De heer J.N.W.M. van Hoof – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer (Jan) van Hoof (67) Loon op Zand

De heer H.A.M. van Noije – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer (Harrie) van Noije (56) Loon op Zand

Oproep aan professionele kunstenaars gemeente Loon op Zand

Zomerexpositie Loonse Kunstenaars

De kunstcommissie van de gemeente Loon op Zand nodigt professionele kunstenaars van deze gemeente uit om hun werk te exposeren in de hal van het gemeentehuis te Kaatsheuvel. De tentoonstelling wordt gehouden van 26 juni t/m 7 augustus 2009.

De expositie is bekend onder de naam “Loonse Kunstenaars” Deelname kan alleen als u inwoner bent van de gemeente Loon op Zand en indien u een volledige vakopleiding hebt genoten.

Inschrijven.
Dat kan en wel tot 22 mei aanstaande. U kunt een brief richten aan de gemeente Loon op Zand tav Kunstcommissie Loonse Kunstenaars
Nieuwe Markt 1
5171 EJ Kaatsheuvel

Expositie Marijan Las en Jan van Breugel

Van 10 mei tot en met 20 juni 2009 is in het gemeentehuis te Kaatsheuvel de expositie te zien van Marijan Las en Jan van Breugel. Wij nodigen eenieder van harte uit bij de opening aanwezig te zijn op zondag 10 mei om 15.00 uur.


Van 10 mei t/m 20 juni 2009 is in het gemeentehuis van Loon op Zand te Kaatsheuvel de expositie van Marijan Las en Jan van Breugel. Wij nodigen u van harte uit om bij de opening aanwezig te zijn op zondag 10 mei om 15.00 uur.
Tijdens de opening is er dans door Olha Setsyuh en Lucia Kickham olv Eddy Becquart en gezongen door quartet olv Frans v. Hoek.
Dames die op moederdag deze expositie bezoeken zullen niet vergeten worden.

De expositie vindt plaats in de expositiehal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel.

De expositie is vrij te bezichtigen op 10 mei van 15.00 uur tot 17.00 en verder tot/met 20 juni tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van maandag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur.

Nertsenfarm moet kleiner

LOON OP ZAND - De nertsenfarm aan de Bergstraat 55 en 57 in Loon op Zand moet kleiner. Het bedrijf mag van de gemeente geen 6000 maar maximaal 3800 nertsen houden en fokken.

De stichting Bont voor Dieren heeft daarmee haar zin gekregen. Volgens haar worden meer nertsen gehouden dan toegestaan, en de gemeente Loon op Zand is gevraagd hier tegen op te treden. Het bedrijf is inmiddels aangeschreven. Bij de nertsenfarm onthouden ze zich van elk commentaar.

J. Veenhuis Nertsenfarm kreeg in 2002 na meerdere rechtszaken een vergunning om het bedrijf uit te mogen breiden met een derde kas voor 2200 fokteven.

Het Loonse bedrijf kreeg daarmee dus toestemming om in totaal 6000 nertsen te houden, dit tot grote teleurstelling van de Vereniging Milieu-Offensief en Stichting Bont voor Dieren.

Maar de nertsenfarm heeft te lang gewacht met de uitbreiding. Bij een controle in 2007 bleek dat het plan niet binnen de verplichte drie jaar gerealiseerd was.

Dat betekent automatisch dat de milieuvergunning voor deze extra kas weer vervalt. En dus geldt het oude maximum aantal van 38o0 nertsen weer.

Volgens de gemeente Loon op Zand heeft de nertsenhouderij de beoogde uitbreiding van het bedrijf later toch gerealiseerd, maar nu dus zonder de benodigde (milieu)vergunningen.

"Daarom zullen wij handhavend gaan optreden", aldus het Loonse college. Het geeft daarmee gehoor aan het verzoek van het milieu-adviesbureau Het Groene Schild, die namens De Stichting Bont voor Dieren optreedt.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

Smarius zocht God vooral onder mensen


Emeritus pastoor Herman Smarius is gisteren op 85-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn woning in Kaatsheuvel. Eergisteren zagen parochianen hem nog fietsen en vandaag zou hij zich melden in een Eindhovens ziekenhuis voor deelname aan een landelijk onderzoek naar de gezondheidstoestand bij hoogbejaarde vitalen. De priester Herman Smarius (gewijd op 11 april 1948) behoorde tot de congregatie van de Missionarissen van Het Heilig Hart (MSC). Toen hij in 1999 na een pastoraat van 25 jaar afscheid nam als pastor van de (huidige) Parochie Kaatsheuvel, zagen zijn parochianen hem node vertrekken; hun priester die God vooral zocht onder de mensen, die ieder jubileum aangreep - of het zijn 40-jarig priesterfeest was of het 100-jarig bestaan van de Parochie Sint Jan - om vrijwilligers voor Gods werk te rekruteren. De basis van de huidige vrijwilligers bestaat nog voor een belangrijk deel uit de parochianen die hij met de actie 'Jou moet ik hebben!' enthousiasmeerde.

Volgens Smarius 'was de pastoor de kerk, nu zijn de mensen de kerk'. Bij zijn afscheid zei hij nog dat hij het meeste geleerd had van de manier waarop je met mensen omgaat. Dat is een prachtige leerschool geweest voor hem.

Hij woonde de afgelopen tien jaar in een bescheiden Kaatsheuvels rijtjeshuis; zijn andere thuisfront, zijn geestelijk huis dat hij vaak bezocht en waar hij steeds weer inspiratie opdeed, was dat van de regionale MSC-groep Binnenstad Tilburg.

Pastoor Smarius verkeerde graag tussen sportende jonge mensen, de voetballende jeugd genoot zijn voorkeur. De voorbije dagen begeleidde hij nog een stervende (voetbal)vriend.

Herman Smarius kon slecht leven met de gedachte dat er tijden zouden aanbreken waarop zijn lichaam en/of geest het zouden laten afweten. God was hem genadig.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Albert Megens

dinsdag, april 28, 2009

Pastoor Herman Smarius overleden

KAATSHEUVEL - Emeritus pastoor Herman Smarius is vandaag op 85-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn woning in Kaatsheuvel.

De priester Herman Smarius (gewijd op 11 april 1948) behoorde tot de congregatie van de Missionarissen van Het Heilig Hart (MSC). In 1999 nam hij na een pastoraat van 25 jaar afscheid als pastor van de (huidige) Parochie Kaatsheuvel.

Woensdag staat een in memoriam van pastoor Herman Smarius in het Brabants Dagblad.

Vrijwilligerswerk scoort goed, of niet?

KAATSHEUVEL - Het zit in de gemeente Loon op Zand wel goed met het imago van het vrijwilligerswerk.

Met een rapportcijfer van 8,2 is de waardering voor dit werk groot. Dat blijkt uit een enquête over het vrijwilligerswerk.

Maar of de resultaten van dit onderzoek een betrouwbaar beeld geven, is maar de vraag. De gemeente kreeg van de 9.000 enquêteformulieren er namelijk slechts 82 geldige terug. Bij de jongeren tussen de 16 en 23 jaar heeft slechts één iemand de moeite genomen de vragenlijst in te vullen.

Maar liefst 82 procent van de ondervraagden is zelf vrijwilliger (geweest). Het is dus niet zo verrassend dat er een hoog rapportcijfer voor het imago van vrijwilligerswerk uit de bus rolt. Ook de gemeente beseft dat de resultaten van de enquête een vertekend beeld geven.

Toch is het onderzoek niet voor niets geweest, vindt wethouder Wim Aussems. Volgens hem geeft de enquête de noodzaak aan om vrijwilligerswerk flink te promoten. "Onbekend maakt onbemind, zo lijkt het. Het is dus een goede zaak om stevig in te zetten op het werven van vrijwilligers."

Bron: Brabants Dagblad editie West Auteur: Michel Koster

maandag, april 27, 2009

Persoonlijk: Aangrijpend..........

Musicalstar Alaine Page

Normaliter plaats ik geen priveberichten op deze site. Maar onlangs overleed mijn moeder en liet ze twee gehandicapte kinderen achter. Zo'n overlijden brengt heel wat administratieve rompslomp met zich mee. Onze dank gaat dan ook uit naar de medewerksters van het zorgloket van de Gemeentewinkel die ons goed geholpen hebben.

Dat minder begaafde mensen een zegen voor de mensheid kunnen zijn bewees de 47 jarige zwakbegaafde Susan Boyle met haar deelname aan de de Engelse versie van Idols. Inmiddels is haar optreden al meer dan 10 miljoen maal bekeken. Zie het als een hommage aan mijn moeder, mijn broer en zus.

Vergeet vooral niet het geluid aan te zetten. Klik hier voor de clip van de Susan Boyle.

Drietal dieven betrapt in winkel Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een 64-jarige Tilburgse, haar 43-jarige dochter en haar 46-jarige zoon uit Dongen zijn zaterdagmiddag op de Hoofdstraat in Kaatsheuvel aangehouden.

Het trio had in twee winkels onder meer gereedschap en speelgoed gestolen. Een postende agent betrapte hen op heterdaad.

Graffitikunstenaars leven zich uit in Kaatsheuvel

Foto: Roald Johan aan ‘t werk

Kaatsheuvel – Het is tegen elf uur als negen jonge mannen uit het hele land de eerste verfstrepen op de 68 meter lange wand op de hoek Hoofdstraat/Peperstraat spuiten. Onder hen de Kaatsheuvelse Roald Johan (19). De tekening die hij gemaakt heeft moeten de letters Rowi voorstellen. De tekening is echter voor een leek niet te lezen. “Het is echt kikken, want iedereen kan mijn (legaal) werk nu zien”, zegt de student van de Bredase kunstacademie.

Peter M. (24), is speciaal met de auto van Almere gekomen om zijn hobby uit te voeren. “Ik heb een snipperdag genomen, want zo vaak komt het niet voor dat je zo’n mooie klus te doen krijgt”, zegt hij. Na een uur werken krijgt het gedeelte van Alexander Innavong (19) uit Sprang Capelle kleur. Volgens hem hangt het vaak van zijn stemming af of een kunstwerk slaagt”. “Hier zijn we echter aan regels gebonden omdat er samenhang in de kleurstelling moet zijn”.

Jongerenwerkster Jessika Volf, die de regie in handen heeft is bijzonder tevreden. “De W.M.L. heeft de wand zwart geschilderd en het geheel moet een Skyline by Night worden”, legt ze uit. Net als het winkelend publiek hoopt ze dat de Kaatsheuvelse jeugd het kunstwerk heel laat, en er niet overheen gaan kladderen. “De jeugd moet dit als kunst leren waarderen”, klinkt het hoopvol.

De winkeliers zijn dolenthousiast over het initiatief. “Het is eens een keer positief, nadat we elke keer negatief in het nieuws komen”, vindt Lisette Rijkers van Intertoys. Lilian Savelkouls van Blokker vindt de wand “hartstikke mooi”. Volgens haar is het stukken beter de aanstootgevende teksten, die eerst op de wand stonden.

Rond vier uur wordt begonnen aan het gemeentewapen De harde wind bemoeilijkt het spuitwerk. “Je moet het doen met wat je hebt”, zegt Johan nuchter. Er wordt hard doorgewerkt want om 17 uur komt wethouder Wim Aussems het kunstwerk onthullen.

Bron: Brabants Dagblad editie West Auteur: Jan in 't Groen

NIEUWE VVV GIDS VERKRIJGBAAR BIJ DE VVV KAATSHEUVEL.


Vandaag is het eerste exemplaar van de geheel vernieuwde VVV gids Welkom & Wegwijs in Kaatsheuvel, Loon op zand en de Moer door Lidie de Geus en Jacky Smit aan wen burgemeester Wim Luijendijk uitgereikt
De gids is voor het eerst dit jaar groter van formaat en ook véél kleurrijker geworden.
De gids staat vol met handige wetenswaardigheden, niet alleen voor de toerist, maar ook voor de eigen inwoner. Er is een een “toeristisch abc” en een plattegrond in de gids opgenomen.
Onder het hoofdstuk “bedrijven te bezoeken” kan tevens de eigen inwoner een keus maken, waar zijn eigen familiefeestje op een unieke manier te houden. Of het nu om bonbons, bier of broodjes maken gaat, schilderen, survival in- of outdoor….. Er zijn tal van leuke bedrijven te bezoeken.

Programma Koninginnedag 2009

Programma Koninginnedag op de Markt in Kaatsheuvel
10.30 uur Oranje Kakafonie; versierde rijwielen en loopoptocht muzikaal begeleid door jezelf
11.00 uur Opening door wnd. burgemeester Wim Luijendijk
11.15 uur Dikkebandenrace “Ronddemert”
11.15 uur Pleintekenen
12.00- Oranje Vrijmarkt door en voor kinderen met sport, spel en muziek
16.00 uur (De muziek wordt verzorgd door DJ Xander den Teuling)
12.00- 14e Traditionele Rommel- en Hobbymarkt in Buurthuis Pannenhoef,
17.00 uur ruim 100 kramen, discomuziek en een gezellig terras

Programma Koninginnedag Loon op Zand
9.00 uur Start Kneuzentoernooi op het terrein van Uno Animo
9.15 uur Uitdelen ballonnen op het feestterrein aan de Klokkenlaan
9.30 uur Opening door wnd. burgemeester Wim Luijendijk
9.45 uur Start kinderoptocht
11.30 uur Aanvang feestactiviteiten op het feestterrein aan de Klokkenlaan
(rommelmarkt, spelactiviteiten en ʻZing je Dingʼ)
14.00 uur Aanvang middagprogramma voor ouderen van de KBO in de Venloene
Open dag Gilde Sint Ambrosius
Op deze Koninginnedag is er een open dag bij de Gilde Sint Ambrosius. Er zijn diverse
sportieve activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen zoals handboogschieten, Jeu de
Boules en de speciale activiteit Burgerkoningschieten.

Programma Koninginnedag De Moer
9.30 uur Fietsen versieren
10.15 uur Opening door wnd. burgemeester Wim Luijendijk
Bekendmaking winnaar fietsversierwedstrijd door de burgemeester
13.00 uur Verzamelen op het kerkplein om daarna gezamenlijk richting camping De Roestelberg
te fietsen, waar de kinderen kunnen spelen, midgetgolfen en plezier
kunnen maken.

Kets West: minder verzet

KAATSHEUVEL - Buurtcomité Zuidhollandsedijk staakt het jarenlange verzet tegen de aanleg van bedrijventerrein Kets West II in Kaatsheuvel.

Volgens woordvoerder Cees de Jager hebben verdere juridische stappen weinig zin. Bovendien staat nu zwart op wit dat de bedrijven vrij ver van de huizen bij de Zuidhollandsedijk zullen komen, stelt hij. "Ons verzet is dus niet voor niets geweest."

Een bewoner van de Capelsestraat in Kaatsheuvel sluit juridische stappen tegen het plan van Kets West II overigens nog niet uit. Volgens hem kunnen wat zwaardere bedrijven (van milieucategorie 3.2) zich te dicht bij zijn huis vestigen, en worden zo voorgeschreven regels overtreden.

De gemeente wil al lang een bedrijventerrein aanleggen in het gebied tussen de Zuidhollandsedijk, Antoniusstraat, Capelsestraat en bedrijventerrein Kets West I. Volgens haar is er veel vraag naar bedrijfsgrond in Kaatsheuvel. Buurtcomité Zuidhollandsedijk verzette zich de afgelopen jaren fel tegen Kets West II. Het terrein zou het open landschap aantasten, en ook voor veel extra (vracht)verkeer zorgen. Nu het plan is aangepast, wordt het verzet voorlopig gestaakt. Wanneer de aanleg van Kets West II start, is nog onbekend. Dat hangt ook af van eventuele juridische procedures.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

zondag, april 26, 2009

Groot ongeval op Midden-Brabantweg in Tilburg

TILBURG - Even voor half drie zondagmiddag heeft er op de Midden-Brabantweg in Tilburg een ongeval plaatsgevonden ter hoogte van de autoboulevard.

Twee mensen zijn lichtgewond opgenomen in het ziekenhuis. Twee anderen moesten ter observatie met de ambulance mee.

Twee wagens die vanuit Waalwijk in de richting van Tilburg reden kwamen met elkaar in botsing. Beide wagens schoten door de middenberm en belandden in een greppel. Daarbij ontstond op de andere weghelft eveneens een aanrijding, waarbij drie wagens betrokken waren.

De Midden-Brabantweg is in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer.

Film van de Nacht van Loon

zaterdag, april 25, 2009

Wat zou Wil Ligtenberg nu denken?

 
Vul zelf maar in.............
Posted by Picasa

Bouw hoek Peperstraat/Hoofdstraat schiet op

 
Posted by Picasa

Waalwijker gooit fles in richting motoragent

Het kan altijd nog erger!
WAALWIJK - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.15 uur een 43-jarige Waalwijker aangehouden wegens belediging van een agent en poging tot zware mishandeling.

Op de Stationsstraat schold de dronken verdachte een agent uit en fietste vervolgens snel naar huis. Toen de agent daar arriveerde, wierp de man een bierfles in zijn richting. Daarop werd de Waalwijker in zijn huis gearresteerd. Omdat de man zich bij een eerdere arrestatie hevig verzette, werd daarvoor een hondengeleider van de politie opgeroepen.

Utrechter opgepakt voor hennepkwekerij

KAATSHEUVEL - Een 38-jarige Utrechter is donderdag rond 19.30 uur in Kaatsheuvel gearresteerd voor het exploiteren van een hennepkwekerij met ruim 300 planten.

Die was op 14 april in twee kamers in een woning aan de Hoge Zandschel aangetroffen. De Utrechter huurt die kamers.

Hoop gloort voor huizen in De Moer

DE MOER - Het geduld van de inwoners van De Moer wordt nog even op de proef gesteld. Maar als echt alles meezit, kan dan eindelijk in het derde kwartaal van 2010 gestart worden met de bouw van nieuwe woningen in het kleine dorp.

Dat stelt wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen). De gemeente is nog bezig met grondverwerving bij de Hooivork. Wanneer alle grondverkoop rond is, worden de plannen verder uitgewerkt. Ook wordt dan meer duidelijk over het aantal te bouwen woningen.

Het wordt nu hoog tijd om in De Moer nieuwe huizen te bouwen, anders komt de leefbaarheid van het dorp in het geding. Die boodschap van de gehele Loonse politiek is duidelijk. De commissie Bestuur en Middelen boog zich donderdagavond over het nieuwe Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) De Moer. Aan dit stuk is jaren gewerkt. In de DOP geven de inwoners aan welke kant het met hun dorp op moet gaan. Ook bevat het een wensbeeld hoe De Moer er in 2020 uit moet zien. De politiek was vol lof over de DOP, al zijn volgens haar niet alle ambities in het plan te realiseren. De bouw van huizen, vooral voor starters en senioren, heeft de hoogste prioriteit. Dat is ook belangrijk voor andere voorzieningen in het dorp, zoals basisschool De Start. "We moeten ons goed achter de oren krabben als je ziet hoe weinig de laatste jaren in De Moer gebouwd is", aldus Peter Flohr (PvdA). Ook alle andere partijen pleitten voor een snelle inhaalslag met woningbouw. "De komende twee à drie jaar moeten plannen echt in uitvoering worden gebracht", stelde Kees Span (Gemeentebelangen). Volgens hem moet snel antwoord komen op de vraag hoeveel woningen bij de Hooivork gebouwd kunnen worden, en of eventuele bedrijfsverplaatsingen mogelijk zijn.

Burgemeester en wethouders gaan de komende tijd verder met de ideeën en wensen van DOP De Moer aan de slag.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

vrijdag, april 24, 2009

Bosbrand Duiksehoef Loon op Zand

De brandweer van Kaatsheuvel en Loon op Zand rukten vanmiddag rond 4 uur voor een kleine bosbrand aan de Duiksehoef in Loon op Zand. De brandweer zette de beide tankautospuiten in om de bosbrand te bestrijden. Er brandde een flink stuk natuurgebied af. De brandweer had het vuur binnen een half uur onder controle.

Koninklijke onderscheiding voor Cees. Grootswagers.

Vanochtend om 11.00 uur heeft wnd. burgemeester W. Luijendijk de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan de heer C.C.J.M. Grootswagers op het adres Dr. Ariënsplein 2 te Kaatsheuvel.

De heer Grootswagers (46) is vanaf 1980 actief op het gebied van het schrijven van c.q. meewerken aan heemkundige artikelen en boeken, vooral gericht op het dorp Kaatsheuvel; in enkele gevallen ook over regionale onderwerpen. Als voorbeelden van publicaties zijn o.a. te noemen : “Het ontstaan van het Nederlands Hervormd Kerkje aan de Zuidhollandschedijk”, “De gemeente Loon op Zand en Kaatsheuvel”, “de M.A.St.”, “Van sportpark tot Efteling”. Als voorbeelden van boeken zijn te noemen :
“De historie van het Loonse kerkdorp Kaatsheuvel”, “Van penneveer tot PC”, de historie van het notariaat van Loon op Zand en Kaatsheuvel, “Uit de schaduw van het verleden”, uitgegeven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van basisschool de Hil, “40 jaar bij mekaar” een boek over het wel en wee van het 40 jaar wonen in een volksbuurt, ter gelegenheid van de afronding van de wijkrenovatie Pannenhoef in Kaatsheuvel.
Vanaf 2002 is de heer Grootswagers gemeenteraadslid van de gemeente Loon op Zand. Zijn aandachtsvelden betreffen culturele zaken, welzijn en financiën. Voorafgaande aan zijn raadslidmaatschap was hij ca. 8 jaren bestuurslid van het CDA, afd. Loon op Zand.
Vanaf 2006 is de heer Grootswagers voorzitter van Heemkundekring de Ketsheuvel. Onder zijn voorzitterschap werd de heemkundekring nieuw leven ingeblazen.
De vereniging telt inmiddels meer dan 50 leden.

Vuur in korf slaat naar was over

LOON OP ZAND - Toen een 18-jarige man woensdagmiddag papier opstookte in een vuurkorf in de tuin van zijn woning in de Van Salm-Salmstraat, had hij vast niet in gedachte om ook de was in brand te steken.

Het fikkie stoken liep echter flink uit de hand toen ook de schutting en de was aan de lijn in de brand vlogen. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te doven. Het vuur was echter snel onder controle

Actie voor 'regelaars' slaat aan

KAATSHEUVEL - Een flinke groep vrijwilligers wil bij grotere evenementen in de gemeente Loon op Zand als verkeersregelaar aan de slag.

De wervingsactie van de gemeente verloopt boven verwachting. Nu al hebben zich zo'n zestig mensen aangemeld. Zij krijgen een instructie van de politie en een aanstelling van een jaar. De zoektocht naar nieuwe vrijwilligers gaat nog door.

Organisatoren van grotere evenementen kampen vaak met een fors tekort aan verkeersregelaars. Bij evenementen op de openbare weg zijn dergelijke vrijwilligers verplicht. Met te weinig verkeersregelaars dreigen opstoppingen en verwarrende verkeerssituaties bij drukke festiviteiten.

De gemeente wil een poule van vrijwillige verkeersregelaars opzetten. Die kunnen dan bij meerdere evenementen worden ingezet. "Met zestig mensen kan dat al", aldus de gemeentewoordvoerster. "Maar we hopen op een nog grotere poule van vrijwilligers."

Volgens haar komen de aanmeldingen niet alleen uit de gemeente Loon op Zand. "Zo heeft ook iemand uit Haarsteeg zich gemeld."

donderdag, april 23, 2009

'We bouwen echt niet voor leegstand'

KAATSHEUVEL - In de gemeente Loon op Zand wordt de komende jaren vol gas gegeven met de bouw van huizen, zonder daarbij de ontwikkelingen op de woningmarkt uit het oog te verliezen. "We gaan natuurlijk niet bouwen voor leegstand", aldus wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen, Volkshuisvesting). Volgens hem mag de woningmarkt het dan moeilijk hebben, de behoefte aan met name starterswoningen is in zijn gemeente nog onveranderd groot. De politiek boog zich dinsdagavond over de nieuwe Woonvisie- Plus.

Daarin zijn onder meer mogelijke bouwlocaties opgenomen, en het aantal te bouwen huizen. Het gaat om de bouw van in totaal 1155 woningen tot en met 2020. Ook is er in de Woonvisie veel aandacht voor welzijn, zorg, onderwijs en leefomgeving. Wooncorporatie Casade en de gemeente hebben daarover afspraken gemaakt.

"Deze Woonvisie mag geen papieren tijger worden", betoogde Broeders. Volgens hem is de vorige Woonvisie-Plus ook met veel enthousiasme gepresenteerd, maar is er in zijn ogen daarna te weinig mee gedaan.

"Er is zoveel werk verzet voor deze nieuwe Woonvisie, dan mag die niet in de la verdwijnen. En dat gaat nu ook niet gebeuren."

Volgens veel fracties is het lastig om dergelijke bouwplannen voor de lange termijn vast te stellen, omdat de situatie op de woningmarkt soms snel verandert. Zo is bijvoorbeeld de vraag naar appartementen flink gekelderd. Ook werd gewezen op de woningmarkt, die door de economische crisis nu stevig op slot lijkt te zitten.

"We moeten zorgen dat er doorstroming komt", stelde Broeders. "Dan moet je ook blijven bouwen, en ervoor zorgen dat starterswoningen ook echt voor die doelgroep op de markt blijven."

De behoefte aan woningbouw verschilt overigens flink per kern. Vooral De Moer schreeuwt om nieuwe woningen, terwijl in het dorp Loon op Zand nu al volop gebouwd wordt.

Nron: Braabants Dagblad Auteur: Michel Koster

woensdag, april 22, 2009

Graffiti project – ‘Jongeren mogen hun fantasie de vrije loop laten’

Op 27 april aanstaande wordt op de houten wanden op de hoek van de Hoofdstraat/Peperstraat een graffiti kunstwerk onthuld. Dit gebeurd op initiatief van de gemeente Loon op Zand, Stichting Triangel/De Twern en de winkeliersvereniging Kaatsheuvel.

Het graffiti kunstwerk wordt gemaakt door diverse jongeren die een kunstopleiding volgen.

Op de hoek Hoofdstraat/Peperstraat staan al enige tijd houten wanden om het langskomend verkeer te beschermen voor de sloop en bouwwerkzaamheden die daar plaatsvinden. Op deze wanden worden steeds nieuwe teksten gesignaleerd waar niet iedereen van gecharmeerd is. Na overleg met de betrokken partijen is er besloten
dit probleem adequaat aan te pakken en met een creatieve invulling van de houten
wanden te komen. Bij gelijkblijvende weersomstandigheden zal op maandag 27 april het graffiti kunstwerk worden aangebracht. De jongeren hebben opdracht gekregen in
het kunstwerk het gemeentewapen te gebruiken en deze te laten ʻbruisenʼ.
Voor de verdere invulling van het kunstwerk mogen de jongeren hun fantasie de vrije loop laten.

Spreekuur dementieconsulente in wachtkamer

Loon op Zand – Voorlopig komt er in Loon op Zand nog geen spreekuur van een dementieconsulente. Dit mededeling deed wethouder Wil Ligtenberg (LLoZ) maandagavond tijdens de commissie Mens en Maatschappij op vragen van Bart van Drunen (LLoZ. Volgens de wethouder zijn er in Loon op Zand een twaalftal trajecten voorgedragen waarvan de kosten zo’n 36.000 euro bedragen. Dit bedrag is niet opgenomen in de gemeentebegroting. Daarnaast is er overlap van de Stichting Mantelzorg, die een soort gelijke dienst leveren. Volgens wethouder Ligtenberg zal de gemeenteraad in de najaarsbegroting eerst geld vrij moeten maken. “Maar het is veel geld voor twaalf trajecten”. Wim Meulesteen (PvdA) wilde van de wethouder weten wanneer en er concrete maatregelen genomen worden tegen de eenzaamheid onder de ouderen in de gemeente Loon op Zand. Volgens de wethouder komt het college nog vóór de vakantie nog met een plan van aanpak.

Nog veel vragen over toekomst complexen

Eén koepelorganisatie moet de samenwerking tussen alle accommodaties in de gemeente Loon op Zand bevorderen.

Die samenwerking kan een besparing opleveren van 28.000 euro per jaar. De besparing komt onder meer uit het verhuren vanuit een centraal punt, een gecentraliseerde administratie en flexibele inzet van personeel. Dit is een van de conclusies uit de notitie accommodatiebeleid.

De commissie Mens en Maatschappij boog zich maandagavond over deze 'richtinggevende' nota. Omdat er nog zoveel onzekerheden zijn, wisten de meeste commissieleden niet goed raad met de nota. Vooral de VVD had harde kritiek: "Dit is een half afgewerkte nota. Wij willen een definitieve nota waarop we kunnen beslissen", zo stelde fractievoorzitter Jacky Smit.

Nagenoeg alle fracties wilden een financiële onderbouwing zien en wilden weten hoe het staat met de plannen van de verkoop van het voorste gedeelte van cultureel centrum De Wetering in Loon op Zand. Het bestuur wil daarmee de oppervlakte verkleinen en de kosten drukken.

Ook de toekomst van de Westkant in Kaatsheuvel riep vragen op. Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) loopt de subsidie voor de sporthal van de Westkant nog door tot er een nieuwe sporthal is gebouwd. De sportactiviteiten van de Westkant verhuizen dan naar deze nieuwe accommodatie aan de rand van Kaatsheuvel.

"Het ROC is al weg; als er een nieuwe sporthal staat, wordt de Westkant ontmanteld," aldus Aussems maandagavond.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

“Harmonie Kaatsheuvel moet meer aantreden”.

Raadslid uit kritiek op harmonie Kaatsheuvel

De Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel moet verplicht gesteld worden om aan te treden tijdens de avonddriedaagse en bij landelijke festiviteiten. Dit stelde raadslid Leon van Boxtel (Gemeentebelangen) maandagavond tijdens de commissievergadering Mens en Maatschappij.

Volgens van Boxtel ontvangt de harmonie 9.000 euro per jaar aan subsidie maar laat ze het vaak afweten bij festiviteiten in het dorp. “Het kan toch niet zo zijn dat er tijdens het inhalen van de lopers van de avonddriedaagse geen muziek bij is of dat Marijke uit Sprang-Capelle de muzikale omlijsting moet verzorgen?”, zo vroeg van Boxtel zich af.

Voorzitter Joop Bisselink van Harmonie Kaatsheuvel zegt dat de harmonie zich terdege bewust is van haar maatschappelijke verplichtingen, maar dat de gemeente de harmonie niet kan verplichten om op te komen draven. “Vaak zijn organisaties (te)laat met hun aanvraag om het evenement in te plannen. Bovendien zijn we afhankelijk van het weer en het aantal beschikbare leden”, aldus Bisselink, die zegt nu al in gesprek te zijn met het Sinterklaascomité voor de intocht, eind dit jaar.

dinsdag, april 21, 2009

Ingekomen: Vervolg startersbijeenkomst

Op 2 april heeft de CDA-fractie een bijeenkomst georganiseerd met de titel ‘Gemeentelijk Startersbeleid op de woningmarkt’. U was daarbij aanwezig of heeft uw afwezigheid bij ons kenbaar gemaakt. Wij hebben voor u nog het verslag en de presentaties tegoed. Deze vindt u op onze website www.cdaloonopzand.nl onder het 3e bericht bij ‘Nieuws en actualiteiten’ op de homepage als u van boven naar beneden gaat.

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw J.C.A.M. Hendrikx-Verhoeven

Vanavaond heeft wnd. burgemeester W. Luijendijk de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan mevrouw J.C.A.M. Hendrikx-Verhoeven in multicultureel centrum de Wetering, Weteringplein 1 in Loon op Zand.

Mevrouw Hendrikx-Verhoeven (70) is vanaf 1967 een actief lid van de EHBO-vereniging St. Raphaël in Loon op Zand. Zij heeft zich gedurende deze jaren steeds actief ingezet voor de vereniging en voor de Loon op Zandse gemeenschap en ver daarbuiten door het dienst doen als EHBO hulpverlener bij een reeks aan evenementen. In de laatste jaren heeft zij ook actief meegetraind in het gebruik van de Automatische Externe Defribilatie (AED) apparatuur.

In 1978 heeft zij zich op verzoek van het toenmalig bestuur bekwaamt tot Lotus en is sindsdien actief lid van de vereniging LOTUS-studiekring De Langstraat (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers). Zij assisteert als lotus-slachtoffer de kaderinstructeur bij EHBO-vereniging St. Raphaël en bij andere verenigingen, zoals in Tilburg. Zij treedt ook op als lotus bij de I.Z.E.T.-oefeningen voor internationale rampenbestrijding.

Vuilnis in 't centrum


Kaatsheuvel - Wie de doorsteek neemt van de Hoofstraat naar de Action komt dit tegen. Een visitekaartje voor het centrum. Bij de gemeente zijn hier al meerdere klachten over binnengekomen, maar is particulier bezit.

zondag, april 19, 2009

Marcelino Sobczak wint 31ste Nacht van Loon

Loon op Zand – De 39 jarige Marcelino Sobczak van AV Unitas uit Heerlen heeft bij de mannen de 31ste Nacht van Loon gewonnen. Sobczak liep voor de twee keer mee. Winnaar bij de dames Marie-Paule Vanden Abeele (47). Zij liep voor de eerste keer mee. Ad Leermakers werd geteisterd door blessures maar liep de wedstrijd toch uit. Zijn dochter, Yvonne Grootswagers-Leermakers (30) won de bokaal van de gemeente Loon op Zand. Een impressie van de Nacht van Loon is aansteende zondagavond te zien op RTV-Midden-Brabant.

zaterdag, april 18, 2009

Zware concurrentie voor Ad Leermakers

Loon op Zand – Eén dag voor de wedstrijd is het een overspannen toestand in huize Leermakers in de Van Salm-Salmstraat in Loon op Zand. “We zijn wel wat gewend, maar het is elk jaar weer een nerveuze toestand”, zegt de 57 jarige Leermakers. De voorbereidingen zijn nagenoeg gereed en hij gaat zich opmaken voor de wedstrijd.

De organisatie heeft op de valreep een inschrijving ontvangen van de Algerijn Lahouari Ghelatti en twee sterke Franse lopers. “Dat is zware concurrentie”, zucht Leermakers, die zich tot de favorieten mag rekenen.

De 31ste Nacht van Loon op Zand staat in het teken van het vijftig jarig bestaan van de organiserende Wandelsportverenging Hart van Brabant. Naast een spannende wedstrijd verwacht Leermakers, die penningmeester is van de jubilerende vereniging dat het evenement één groot feest wordt.

Net als vorig jaar zorgt FEESTINLOONOPZAND op zaterdagavond en zondagmorgen in een feesttent bij de Wetering voor een bruisend feestprogramma. Wegens gebrek aan belangstelling van de jeugd heeft de organisatie de Kidsrun dit jaar geschrapt. “De kinderen liepen meestal voor een goed doel en het is de laatste jaren voorgekomen dat we er zelf geld bij moesten leggen”, aldus Leermakers. Als compensatie mogen de kleintjes enkele rondjes meelopen met de grote wedstrijd.

De lopers worden om 21.00 op het Weteringplein door wethouder Wim Aussems weggeschoten. Waarnemend burgemeester Wim Luijendijk zal zondagochtend na 12.00 uur de prijzen uitreiken.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

Loonse Beursvloer brengt clubs en bedrijven samen

LOON OP ZAND - Rond 15 uur komt Arnola de Kort van Stichting Jeugdpret de zaal van De Venloe- ne in Loon op Zand binnenstappen.

Haar kleurrijk hoedje met vlaggetjes met wensen als 'Man met auto en trekhaak' en 'filmer en fotograaf gevraagd', verraadt dat ze voor de Beursvloer komt. Als een half uur later de gong klinkt, nemen de hoekmannen, gekleed in geel met blauwe jasjes, hun plaats in. Ze fungeren als tussenpersoon tussen vrager en aanbieder.

Binnen enkele minuten wordt er volop gehandeld. Het Gehandicaptenplatform heeft de eerste match. Ze hebben de Las'79 bereid gevonden om een informatiefilm voor hun te maken.

De notaris die op een podium zit, bezegelt meteen de overeenkomst. Het platform heeft een behoorlijk wensenlijstje. "We gaan als een speer, ik zou niet meer weten wat we nog moeten vragen", zegt Ingrid Harmeling na een uur handelen.

Inmiddels heeft Arnola de Kort van Jeugdpret schoenfabriek Van Beers gevonden om met een auto met trekhaak hun spullen te vervoeren. Ook de mensen van de Heemkundekring zijn dik tevreden. Zij hebben een aannemer gevonden die een stellage wil bouwen voor hun archief. "En we hebben ook nog iemand gevonden die ons wil helpen met de website", zegt Kees Grootswagers heel tevreden.

De Rabobank heeft Crossroads uit de brand geholpen. Het jongerencentrum krijgt een gloednieuwe computer van de bank. Binnen een uur staat het aantal bezegelde matches op honderd.

Initiatiefnemer Rolf Baarda kijkt tevreden toe. "Dit is een staaltje van een hechte samenleving", zo stelt hij. Volgens hem is er door Joke Hensen en haar werkgroep veel werk verzet. "Maar als je het zo ziet moet het een vervolg krijgen." Als om 17 uur de gong klinkt, staat de teller op 175 matches.

"Dit overtreft al onze verwachtingen", zegt wethouder Wim Aussems, die de beurs aan elkaar heeft gepraat. Gemikt werd op negentig matches.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

vrijdag, april 17, 2009

Minderjarige mishandelt medescholier

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisteravond in een woning in Kaatsheuvel een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van een 16-jarige medescholier. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie startte een onderzoek nadat het slachtoffer, de 16-jarige jongen aangifte had gedaan. De jongen verklaarde dat hij gisterochtend in een klaslokaal van een scholengemeenschap mishandeld was door de verdachte, een medescholier. De jongen had diverse verwondingen opgelopen. Deze waren veroorzaakt doordat de verdachte met een schuurpapier. De Officier van Justitie verleende haar toestemming de verdachte buiten heterdaad aan te houden.

Beperkte schade bij autobrand op A261

LOON OP ZAND - Na de melding van een autobrand op de snelweg A261 in Loon op Zand bleek de schade gisterochtend beperkt.

Rond 10.00 uur kreeg de brandweer de melding van een autobrand.

Ter plaatse bleek dat de bestuurster van een stationcar ter hoogte van de kruising met de Hoge Steenweg forse rookwolken onder de motorkap zag komen. Ze parkeerde haar auto daarom in de middenberm. De schade bleef beperkt tot het motorgedeelte

Nieuw: Sprookjesboom de Musical in Theater de Efteling

Vanaf 29 juli aanstaande presenteert Efteling Theaterproducties met trots Sprookjesboom de Musical in Theater de Efteling. De titelrollen worden vertolkt door de bekende Sprookjesbosbewoners uit de populaire televisieserie Sprookjesboom: Wolf, Roodkapje, Heks, Assepoester, Draak en hun vriendjes. In deze vrolijke interactieve familiemusical van ruim een uur beleven ze verrassende avonturen waar het publiek volop van mee kan genieten. De familiemusical is geschikt voor iedereen, ook voor de allerkleinsten.

Sprookjesboom de Musical is na de succesvolle musical The Sound of Music de zevende musical die in Theater de Efteling wordt gebracht en de eerste musical zonder co-producent. Volgens directeuren Olaf Vugts en Fons Jurgens vraagt het succes van de televisieserie om een theatervoorstelling in Theater de Efteling. “Er is weinig te doen in theaterland in de periode juli en augustus dus een nieuwe leuke familiemusical produceren wij graag. Wij vinden het een welkome toevoeging aan ons totale aanbod van entertainment”, aldus Vugts. “Theater de Efteling staat los van het park maar heeft natuurlijk wel de herkenbare Efteling-uitstraling. Natuurlijk is de ideale combinatie een bezoek aan de musical en een heerlijk dagje park. Wat wil je nog meer…”, lacht Jurgens.

Plan Nightliner valt of staat met gedrag jeugd

LOON OP ZAND - Als in het najaar de Nightliner tussen Tilburg en Waalwijk gaat rijden, zal de provincie het project kritisch volgen. "Als jongeren chauffeurs of controleurs lastigvallen, stoppen we het project meteen, want we gaan geen geld in een project stoppen om het vervolgens weer te laten verzieken." Dat stelde commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen tijdens haar afscheidsbezoek in de gemeente Loon op Zand.

De voorbereidingen voor een nachtbus tussen Tilburg, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Waalwijk zijn in volle gang.

Het streven is om de Nightliner na de zomervakantie te laten rijden. Maij heeft er alle vertrouwen in dat het project slaagt. "Van de jongeren gedraagt 85 procent zich fatsoenlijk. We moeten ervoor waken dat de andere 15 procent het project niet verziekt."

Maij was onder de indruk van de plannen voor het nieuwe dorpshart van Kaatsheuvel. "Als je hier bij het plein aankomt, moet ik ook eerlijk zeggen dat het geen overbodige luxe is dat er iets aan gedaan wordt." Volgens haar kan de gemeente Loon op Zand om financiële middelen los te krijgen voor het dorpshart ook nog een beroep doen op het Europees cultuurfonds.

De commissaris van de koningin ging ook nog in op het voortbestaan van kleinere gemeentes zoals Loon op Zand. "Om zelfstandigheid te behouden zal Loon op Zand op alle fronten samenwerking moeten zoeken met de omliggende gemeenten", benadrukte ze. Alleen dan kan Loon op Zand zijn zelfstandigheid behouden, stelde Maij.

Bron: Brabants Dagblad Auteut: Jan in 't Groen

Plan Vossenberg sneuvelt door aanleg Kets West II

KAATSHEUVEL - De aanleg van bedrijventerrein Kets West II maakt de bouw van 125 extra seniorenwoningen achter zorgcentrum De Vossenberg in Kaatsheuvel onmogelijk. "Echt een gemiste kans", stelt directeur Matthé Hoogeboom van stichting Maasduinen, waaronder De Vossenberg valt.

"De behoefte aan seniorenwoningen is groot." De stichting Maasduinen moet zich nu noodgedwongen beperken tot nieuwbouw van het huidige zorgcentrum aan de Antoniusstraat.Daar wil ze vaart achter zetten.

Het complex gaat in ieder geval niet verhuizen naar een andere plek in Kaatsheuvel, benadrukt Hoogeboom. Volgens hem hoeft de gemeente daarover niet langer een discussie aan te zwengelen. "De Vossenberg heeft op deze plek z'n geschiedenis. Bovendien is er in het dorp helemaal geen geschikte plek voor de bouw van zo'n groot zorgcentrum."

De stichting Maasduinen en partner woningcorporatie WSG hebben plannen om De Vossenberg flink uit te breiden. Achter het zorgcentrum zouden tientallen woningen voor senioren moeten komen, met zorg dichtbij. Verder behelste het plan de bouw van een nieuw kantoor en centrale keuken.

Maar de plannen van Kets West II gooien roet in het eten. De gemeente wil aan de rand van Kaatsheuvel een nieuw bedrijventerrein aanleggen. Volgens de gemeente kan het bouwplan van stichting Maasduinen niet doorgaan, omdat de afstand tussen de toekomstige bedrijfspanden en de nieuwe seniorenwoningen te klein zou zijn. "En we geven de voorkeur aan de ontwikkeling van Kets West II", stelt het college.

Om stichting Maasduinen tegemoet te komen, zullen dichterbij De Vossenberg wel alleen minder zware bedrijven (milieucategorie 2) zich mogen vestigen, zodat de Kets West II geen bedreiging vormt voor het huidige zorgcomplex. Maasduinen zal niet naar de rechter stappen, als de gemeenteraad de plannen van het college volgt. Wel hoopt het dat de gemeente dan een hoge prioriteit gaat geven aan nieuwbouw van De Vossenberg.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

donderdag, april 16, 2009

Vier generaties Kaatsheuvelse familie de Jong


Kaatsheuvel heeft er sinds kort een vier-generatiegezin bij. Het betreft de familie de Jong. De vier zijn bij elkaar slechts 138 jaar oud, opmerkelijk jong dus. Op de foto van Links naar rechts: Tinie de Jong, Jurgen de Jong (21) met zijn zoon Dilano van vier weken op schoot en Johan de Jong (69). Alle familieleden wonen in Kaatsheuvel.

Kaatsheuvelse opgepakt voor overval

WAALWIJK - Met de aanhouding van twee Kaatsheuvelse mannen (19 en 20 jaar) heeft de politie een gewapende overval op een 36-jarige Waalwijkse vrouw opgelost. De twee zitten in voorarrest.

De Waalwijkse werd op 5 december vorig jaar overvallen in haar huis in de Putstraat. Twee overvallers drongen de woning binnen. Een van hen had volgens de politie een op een 'vuurwapen lijkend voorwerp' bij zich. De overvallers, die bivakmutsen droegen, eisten geld. Ze maakten een tas buit met daarin een portemonnee en persoonlijke bescheiden.

Het recherche-onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee verdachten. De politie arresteerde ook nog een andere Kaatsheuvelnaar, maar die bleek niets met de overval te maken te hebben.

Bed and Breakfast biedt meer ruimte

LOON OP ZAND - Loon op Zand wil de regels voor het aanbieden van Bed and Breakfast wat versoepelen.

Op zo'n logeeradres bij mensen thuis mogen meer slaapplekken worden aangeboden. Het gaat om maximaal vijf gasten per nacht. Volgens het college wordt Bed and Breakfast zo aantrekkelijker voor gezinnen die Loon op Zand willen bezoeken.

De gemeente stelt nu duidelijke regels op voor Bed and Breakfast. Ze wijst op de groeiende interesse voor zo'n goedkoop en eenvoudig logeeradres. Ook liggen er meerdere verzoeken om Bed and Breakfast te mogen beginnen. Volgens Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Loon op Zand, is het goed om nu een grens te stellen aan het maximumaantal Bed and Breakfast-adressen. Maar de gemeente legt dat advies naast zich neer. Ze vreest geen wildgroei. En als het nodig is, past ze het beleid na een jaar aan. Wel geeft het college gehoor aan de roep om meer slaapplekken dan vier, zoals eerder het plan was. Nu worden dat er vijf, verdeeld over maximaal twee slaapkamers. "De kleinschaligheid blijft zo toch gewaarborgd." De ZLTO-afdeling Dongen-Loon op Zand pleitte voor een grens van tien slaapplekken. Maar dat vindt de gemeente te ver gaan.

Wie een Bed and Breakfast wil starten, moet zich aan duidelijke regels houden. Het mag niet te grootschalig. Ook is het bijvoorbeeld verboden om alcohol te verkopen en moet het parkeren goed geregeld zijn. De gemeente bekijkt of iemand aan alle eisen voldoet. De politiek praat dinsdag over de notitie Bed and Breakfast.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

woensdag, april 15, 2009

Bosrijk krijgt vorm


Een mooi stukje Kaatsheuvel


De bouwput waar het cafe en de bisocoop van Jan Smit heeft gestaan bied een mooi uitzicht. Nu nog de troep opruimen die er ligt en we hennen er weer een vijver bij in ons mooie dorp

Kaasheuvels brood heet "De Sauwelaer"


Kaatsheuvel - Het Kaatsheuvels brood van Bakkerij Strijbosch heeft de naam "De Sauwelaar meegekregen. Mevrouw Hanja Maij-Weggen kreeg uit handen van de bedenker van de naam, Herman Scholte het eerste brood met de nieuwe naam. De CvdK Brabant is bezig met een afscheidtour.

Waken voor kastanjes op auto's


Kaatsheuvel - Voor sommige mensen is de heilige koe zo belangrijk dat de auto beschermd moet worden tegen vallende kanstanjes. De gemeente werkt mee aan deze bescherming door bomen waar auto's onder staan kort te wieken. Over de actie zijn de meningen verdeeld.

Kaatsheuvelse gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK - Bij een verkeersongeval op de kruising Akkerlaan en Drunenseweg in Waalwijk is een 58-jarige vrouw uit Kaatsheuvel maandagavond gewond geraakt.

De vrouw, die als passagier mee reed op een motor die bestuurd werd door een 58-jarige Kaatsheuvelnaar, is overgebracht naar het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Ze raakte onder andere gewond aan haar enkel.

Een 32-jarige Drunense reed maandagavond in haar auto over de Drunenseweg. Op de kruising met de Akkerstraat zag ze de van rechts komende motor over het hoofd. De twee botsten tegen elkaar.

Ophef over 'verdwenen' remmers in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De bewoners van de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel houden een handtekeningenactie tegen het weghalen van twee verkeersremmers in hun straat.

Tot hun verontwaardiging heeft de gemeente de 'obstakels' verwijderd zonder bewoners daarover vooraf in te lichten. Volgens de actievoerders is de weg nu veranderd in een racebaan. Inmiddels zijn al ruim honderd handtekeningen ingezameld.

Aannemersbedrijf Vepu bouwt bij de Gasthuisstraat vijf woningen ter hoogte van nummer 70. Om de bouwactiviteiten mogelijk te maken heeft de gemeente Loon op Zand enkele weken geleden twee verkeersremmers weggehaald. Het ging om twee vluchtheuvels met zuilen, waardoor het verkeer moest afremmen. De gemeente heeft het asfalt laten weghalen en bestrating laten aanleggen, waardoor een 'glad' wegdek ontstaat.

Volgens bewoner Jeroen van Gorkum is er nu een levensgevaarlijke situatie ontstaan doordat het verkeer ongehinderd door de straat scheurt. "Sommige auto's rijden met 90 kilometer per uur door de straat. Maar het ergste zijn de motorrijders. Die halen zelfs 140 kilometer per uur." De buurtbewoners willen dat de gemeente van de Gasthuisstraat een 30-kilometerzone maakt of ter plekke stoplichten plaatst. De buurt heeft enkele weken geleden de klacht al neergelegd bij de gemeente. "Maar we hebben nog steeds niets gehoord", stelt Van Gorkum. Ook mevrouw Bergmans houdt haar hart vast. " Ik vrees voor de kleintjes in de buurt", reageert ze boos.

Een gemeentewoordvoerster laat desgevraagd weten dat er meerdere klachten bij de gemeente binnengekomen zijn en dat er gezocht wordt naar een oplossing.

'Kets West II is hard nodig'

KAATSHEUVEL - De vraag naar extra bedrijfsgrond in Kaatsheuvel is groot. De aanleg van het toekomstige bedrijventerrein Kets West II is daarom hard nodig.

Dat concludeert de gemeente na recent onderzoek van adviesbureau BRO naar de vraag naar bedrijfsgrond in Kaatsheuvel. Volgens het onderzoek is er behoefte aan een bedrijventerrein van een kleine tien hectare. Dat is fors meer dan de zes hectare uit te geven grond op Kets West II.

De gemeente wil al jaren een nieuw bedrijventerrein aanleggen aan de rand van Kaatsheuvel: tussen Antoniusstraat, Capelsestraat en Zuidhollandsedijk. Het college wil nu vaart zetten achter Kets West II. Om toestemming te krijgen van de provincie was een actueel onderzoek nodig naar de behoefte aan bedrijfsgrond in Kaatsheuvel. 'Er is meer dan voldoende vraag om Kets West II te ontwikkelen', concludeert het college na het onderzoek.

De bestaande bedrijventerreinen De Kets en Kets West zitten zo goed als vol. Verder kunnen ondernemers daar nauwelijks nog uitbreiden, omdat de meeste kavels volgebouwd zijn. Ook de leegstand op de huidige bedrijventerreinen is minimaal.

Wanneer de aanleg van de Kets West II start, is onbekend. Dat hangt ook af van eventuele bezwaren. Zo bestaat bij een groep omwonenden weerstand tegen het plan uit vrees voor aantasting van het landschap en extra verkeer.

Even een uitstapje naar het draaiend huis van Tilburg

TILBURG - De kraakactie van Kees Verhoeven, oftewel Kees Kraak, in Tilburg is dinsdagavond rustig door de politie beëindigd. Verhoeven had met sympathisanten het Draaiende Huis op de Hasseltrotonde gekraakt. Hij wilde er vijf jaar blijven zitten.
De krakers deden dat uit protest tegen geldverslindende projecten in de stad zoals het Midi Theater en de shopping mall. Bij gesprekken met wethouder Horn bleek dinsdagavond dat er ook een persoonlijk belang meespeelde, want Verhoeven en zijn medekraker Dirk Hengstmengel hebben problemen met huisvesting.
Vier krakers, onder wie Kees Kraak, zijn dinsdagmiddag via een bovenraampje het huis binnengekomen. De krakers richtten samen met sympatisanten voor het Draaiend Huis een terras in. Ook plaatste hij een bord met daarop de tekst 'Keesjes Rotonde nr. 1'.

Efteling onderzoekt toekomst Pegasus


De houten achtbaan vraagt steeds meer onderhoud. Foto Efteling

Kaatsheuvel - De Efteling onderzoekt of de Pegasus op termijn vervangen moet worden. De houten achtbaan vraagt steeds meer onderhoud. Het Kaatsheuvelse bedrijf bekijkt daarom of de kosten daarvan nog opwegen tegen het plezier van de attractie.
De achtbaan stamt uit 1991. Volgens woordvoerster Jennifer Welage krijgt de attractie jaarlijks een onderhoudsbeurt. “Maar we moeten er steeds meer aan doen. Daarom kijken we nu wat de beste oplossing is.” Welage benadrukt dat er nog niets beslist is.

maandag, april 13, 2009

Drie hekklimmers opgepakt bij de Efteling

KAATSHEUVEL - Bewakers van attractiepark de Efteling hebben zondagmorgen drie Eindhovenaren aangehouden. De twee 28-jarige vrouwen en 31-jarige man waren een hek over geklommen om zo zonder te betalen op het park te komen.
Het trio werd betrapt door bewakers. Deze hielden de Eindhovenaren aan en droegen ze over aan de politie. De drie kregen een proces-verbaal. Bron: politie

zondag, april 12, 2009

Imca Marina dingt mee naar prijs voor naam Kaatsheuveuls brood

....................................................
Tjdens het jubileum van de Levensgenieters lanceerde (zonder dat de jury aanwezig was) mee aan de prijs die verbonden is om een naam te verzinnen voor het Kaatsheuvels brood van Bakker Strijbos. De wedstrijd om de naam is uitgeschreven door de plaatselijke VVV. Imca Marina, die weg was van het Kaatsheuvels brood, lanceerde de naam "Kaatse Losbol", omdat het brood bolvormig is en los is . "Het is zacht en het is net een bol", aldus de artieste. Of het brood ook die naam gaat dragen, zal deze week bekend worden.
Posted by Picasa

Succesvol jubileum Levensgenieters

Vanavond vierden "de de Lievensgenieters"in de sporthal van de Werft hun vijf jarig bestaan. Gast was Imka Marina. Het publiek genoot met volle teugen van de levensliederen.
Posted by Picasa

zaterdag, april 11, 2009

Prettige paasdagen

Verzet bouwplan Casade houdt aan

KAATSHEUVEL - Het bouwplan van Casade Woondiensten voor het terrein aan de St. Jozefstraat in Kaatsheuvel dreigt opnieuw inzet van een rechtszaak te worden.

Nu komt het verzet uit de buurt. De bezwaarmakers vinden het bouwplan 'te massaal'.

Casade wil bij het 'Rosagaerde-terrein' 51 appartementen en 19 woningen bouwen. Het project is sterk vertraagd. Het plan stuitte eerder op verzet van de Efteling, die vreesde voor geluidsproblemen door de bouw aan de andere kant van de Europalaan. Naar aanleiding van die bezwaren heeft Casade het ontwerp iets aangepast, en zijn extra geluidswerende maatregelen in het plan opgenomen. Het wachten is nu op de bouwvergunning. Casade hoopt net na de bouwvak met de bouw te kunnen starten.

Volgens omwonende Sandra van Krieken bestaat in de buurt echter grote weerstand tegen de bouwplannen. "Daarom hebben wij een juridische procedure in gang gezet", legt ze uit. "De kans op een rechtszaak is groot. Het is nog geen gelopen koers, zoals veel andere buurtbewoners vrezen."

Volgens Van Krieken worden de woningen te groot en massaal. Verder is er onder meer angst voor parkeerproblemen en extra verkeer, als het bouwproject doorgaat. "Deze straat is niet berekend op zo'n groot bouwplan. Ook is het hier nog eens een heel kinderrijke buurt." Ze vindt dat de gemeente deze bezwaren veel te 'makkelijk van tafel veegt.'

Het verzet richt zich overigens niet op de nieuwbouw van zorgcentrum Rosagaerde op het nabij- gelegen terrein.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

vrijdag, april 10, 2009

Maij-Weggen bezoekt bij afscheid Loon op Zand

Loon op Zand - Haar 'afscheids-tournee' voert commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen op woensdag 15 april naar Waalwijk en Loon op Zand.

Tijdens een werklunch met burgemeester en wethouders in Waalwijk wordt zij bijgepraat over enkele zaken die in deze gemeente spelen. Daarna spreekt ze met de fractievoorzitters in de gemeenteraad. Vervolgens gaat ze naar Loon op Zand, waar er ook tijd is ingeruimd voor een gesprekje met de pers.

Ingekomen van CDA

Graag maken wij u attent op onze vernieuwde website www.cdaloonopzand.nl
Met deze aanpassing heeft de afdeling meer mogelijkheden gekregen voor interactie en mogelijkheden voor publicatie van onze activiteiten.
Wij hopen u in de toekomst ook op deze wijze meer van dienst te kunnen zijn.

Met hartelijke groet,
G.J.T.J. (Gert-Jan) van den Dries

Kaatsheuvelse oplichter in juli voor rechtbank

Breda – De rechtbank in Breda behandelt 24 juli de zaak tegen een 43-jarige Kaatsheuvelnaar die zich als directeur van een adviesbureau tien mensen zou hebben opgelicht. De benadeelden zijn volgens het Openbaar Ministerie grote bedragen zijn kwijtgeraakt. De man werkte volgens justitie voor een bureau uit Waalwijk, dat adviezen verstrekt op het gebied van financiën en verzekeringen. Dat bleek gisteren bij de rechtbank in Breda. De officier van justitie wil dat de man aan een persoonlijkheidsonderzoek wordt onderworpen.

Vraag om steun na sterfte neemt sterk toe

KAATSHEUVEL - De regionale rouwbegeleidingsgroep Omzien naar Elkaar krijgt steun van de gemeente Loon op Zand.

Steeds meer nabestaanden vragen om steun na sterfte. Omzien naar Elkaar wil daarom het aantal medewerkers uitbreiden. De onlangs opgerichte stichting, met als thuisbasis wijkpunt Pannehoef in Kaatsheuvel, gaat daarvoor fondsen werven. "Een gedegen opleiding kost al snel duizenden euro's", aldus secretaris Ad van Riel. Nu begeleidt de groep zo'n zeventig mensen die een dierbare verloren hebben. Ze komen uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en Sprang-Capelle.

Omzien naar Elkaar krijgt een eenmalige subsidie van 372 euro van de gemeente. Het bedrag is nodig om de notariskosten voor de onlangs opgerichte stichting te kunnen bekostigen. "Als we ergens om geld vragen, lopen we elke keer tegen het probleem aan dat we geen rechtsvorm hebben. Door de oprichting van de stichting kunnen we nu fondsen gaan werven", zegt secretaris Van Riel.

De begeleiding van nabestaanden bestaat voornamelijk uit het organiseren van gespreksbijeenkomsten en inloopmiddagen. Wie dat wil, wordt thuis bezocht of krijgt om de twee maanden een brief thuis met tips over hoe om te gaan met het verdriet. De vrijwilligers zijn zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek. "Maar denk niet dat als er iemand overleden is, wij meteen op de stoep staan. We nemen pas na drie maanden contact op met de nabestaanden", zegt voorzitter Willemien van Bragt.

Een rouwbegeleidingstraject duurt dan vervolgens twee jaar. Volgens Van Bragt neemt het aantal deelnemers alleen maar toe. "Dat komt deels door de ontkerkelijking en omdat de mensen tegenwoordig gemakkelijker over hun emoties durven te praten." Er wordt nu gezocht naar extra vrijwilligers, die het werk aankunnen.

Volgens Van Bragt is het zwaar, maar dankbaar werk. "Er komen mensen bij ons binnen waarvan je denkt dat ze er nooit bovenop komen. Als het dan langzaam weer beter gaat, doet je dat goed."

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

Vier arrestaties rond knokpartij bij DESK

KAATSHEUVEL - Het politie-onderzoek naar de mishandeling in Kaatsheuvel van twee jeugdspelers van FC Engelen heeft geleid tot in totaal vier aanhoudingen.

Vier jongens uit Kaatsheuvel (in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar) worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden net buiten de poort van voetbalclub DESK. Volgens de politie is het onderzoek afgerond.

Afgelopen zaterdag liep het uit de hand na afloop van het duel van DESK A2 tegen FC Engelen A1. Bij een vechtpartij liep een 16-jarige jongen uit Den Bosch een hoofdwond op. Een 17-jarige Rosmalenaar raakte zelfs kort bewusteloos na een knietje in het gezicht.

Het bestuur van DESK buigt zich samen met de jeugdcommissie nog over maatregelen tegen leden die zich mogelijk misdragen hebben. Volgens beoogd nieuw voorzitter Peter Roelen geeft de politie om privacy-redenen geen namen prijs van verdachten. "En je kunt pas maatregelen tegen mensen nemen, als je zeker weet dat die de fout in gegaan zijn."

Op de website van de Kaatsheuvelse voetbalvereniging wordt ook kort aandacht besteed aan het incident. Er wordt gesproken over een 'zwarte dag voor DESK'. De ernstige ongeregeldheden hebben het bestuur en de leden van DESK diep geschokt', valt te lezen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

Uitnodiging scootmobielcursus op zaterdag 16 mei a.s.

Op initiatief van Stichting Gehandicaptenplatform KLM en Veilig Verkeer Nederland afdeling Loon op Zand wordt er wederom een scootmobielcursus georganiseerd.

Waarom een scootmobielcursus?
Steeds meer mensen met een lichamelijke handicap ontvangen vanuit wettelijke mogelijkheden een scootmobiel in welke vorm dan ook. De groep van scootmobielers is de laatste jaren sterk toegenomen. Bij het in ontvangst nemen van de scootmobiel wordt meestal alleen geïnstrueerd hoe de stoel bediend moet worden en eventueel hoe je ermee kunt manoeuvreren. Meer wordt er vaak niet aan instructie gegeven. Uit ervaring weten wij dat veel ouderen uit angst voor ongelukken de scootmobiel in de berging hebben staan. Dat willen wij voorkomen door gebruikers van een scootmobiel in de gelegenheid te stellen aan deze cursus deel te nemen, zodat ze zich veiliger voelen in het verkeer.

Maar ook de ervaren scootmobielgebruiker kan onvoldoende vaardigheid hebben, om goed en op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Denk hierbij aan de verkeersregels en voorschriften, die gelden in het steeds drukker wordende verkeer. Daarom wordt door een vrijwilliger van VVN middels vertoning van beelden aandacht geschonken aan verkeersdeelnemers en hun verkeersgedrag in bepaalde situaties en mogelijke verbeteringen hiervan. Uiteraard is het daarna mogelijk vragen te stellen of in discussie te gaan.
Tevens wordt door een medewerker van Welzorg uitleg gegeven over het technisch gebruik van de scootmobiel, (zoals: hoe moet ik handelen, wanneer ik onderweg een lekke band krijg). Ook een ogentest is wederom in het programma opgenomen; een goed gezichtsvermogen is immers onontbeerlijk in het verkeer. Hierbij wordt het gezichtsvermogen gecontroleerd en bij brildragende deelnemers vindt tevens een brilcontrole plaats.

De cursus wordt gehouden op 16 mei a.s. in de Rode Loper in Kaatsheuvel vanaf 9.30 uur en duurt tot ca. 16.00 uur met tussen de middag een eenvoudige lunch.

De cursus omvat ook het afleggen van een tevoren vastgesteld parcours, waarin enkele ‘hindernissen’ zijn opgenomen, die in het verkeer ook regelmatig voorkomen, zoals o.a. een rotonde of een schuin aflopende stoep. Het doel van deze rit is, het zich eigen maken van het besturen van het voertuig in het huidige verkeer met nieuwe verkeersregels en eventuele obstakels. Zien en gezien worden is hierbij een belangrijk punt.

Degenen die zich hiervoor kunnen inschrijven zijn scootmobiel-, booster- of elektrische rolstoel-gebruikers woonachtig in de gemeente Loon op Zand. Leeftijd speelt hierbij geen rol. Er wordt vanuit gegaan dat de deelnemers in het bezit zijn van de verplichte W.A.-verzekering.

De eigen bijdrage is, dank zij ondersteuning en tegemoetkoming in de kosten door de gemeente, beperkt tot €. 5.00 per persoon. Deze dient te worden voldaan bij de persoonlijke aanmelding bij de heer M. de Wit, Cambreur 16 te Kaatsheuvel. Mocht nadere informatie gewenst zijn, dan kan er telefonisch contact opgenomen worden met de heer De Wit, telef. nr.: 0416 – 28 05 84.

Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst en..…vol is vol!!!!!

donderdag, april 09, 2009

Gemeentenieuws

Gewijzigde openingstijden Gemeentewinkel en Gemeentekantoor

In verband met Goede Vrijdag is de gemeente op vrijdag 10 april gesloten. Ook Tweede Paasdag, maandag 13 april zijn zowel de Gemeentewinkel als het Gemeentekantoor gesloten.

Bron: webstite Loon op Zand

Pleinloop Kaatsheuvel met een afterparty

KAATSHEUVEL - Stichting Loopevenementen GoRun houdt op zondag 17 mei de vijfde Van Son Kaatsheuvelse Pleinloop.

Vanaf 11.30 uur vinden verschillende activiteiten plaats. Het evenement wordt afgesloten met een afterparty.

Ingekomen: Open Golfdag Efteling Golfpark

Op zaterdag 18 april vindt de tiende editie van de Nationale Open Golfdag plaats. Golfbanen in heel Nederland staan deze dag open voor iedereen die nieuwsgierig is naar de golfsport. Ook op het Efteling Golfpark kunnen geïnteresseerden verschillende demonstraties bijwonen en zelfs een wedstrijdje spelen. Vanaf 12.00 uur is het Efteling Golfpark geopend en de entree is gratis.

De golfprofessionals geven diverse demonstraties waarin verschillende golftechnieken aan bod komen. Swingen, pitchen en putten. Iedereen kan de uitdaging aangaan tijdens een golfclinic of -wedstrijd.
Om 12.00 uur is de ontvangst in het clubhuis met een kop koffie of thee en een verrassende lekkernij. Vanaf 13.00 uur vinden er diverse demonstraties plaats met de mogelijkheid tot videoanalyse door golfprofessionals. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur vindt de kennismakingsclinic plaats onder begeleiding van een clinicprofessional.

Aanmelden
Voor de kennismakingsclinic en de videoanalyse is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via het inschrijfformulier op www.efteling.com of tijdens de open dag bij de ontvangsttafel in het clubhuis.

Ingekomen: Sportieve samenwerking voor Topsport Brabant en het Efteling Golfpark


Foto: Efteling

Temidden van de natuurgebieden de ‘Loonse en Drunense Duinen’ en het landgoed ‘Huis ter Heide’ ligt het Efteling Golfpark. In deze groene omgeving tekenden Peter Galle en Maarten Voermans namens Topsport Brabant en het Efteling Golfpark gisteren voor een sportieve samenwerking. Met het samenwerkingsverband mag het Efteling Golfpark zich Official Partner van Topsport Brabant noemen.

Topsport Brabant
Om het Brabantse sportklimaat zo optimaal mogelijk te maken, sluit Topsport Brabant samenwerkingsovereenkomsten af met instellingen, bedrijven en andere organisaties. Door deze overeenkomsten kunnen de sporters zich volledig concentreren op hun sport en worden ze niet afgeleid door bijkomende zaken en zorgen. En kunnen de partners van Topsport Brabant op ‘topsport’ niveau elkaar ontmoeten. De Efteling gelooft in het behalen van topprestaties door samenwerking en wil daar waar mogelijk bijdragen aan het Brabantse sportklimaat met in het bijzonder de golfsport.

Ingekomen: “De zoektocht naar de paaseieren”

Maandag 13 april 2de paasdag vinden er diverse activiteiten plaats
in het tuinchaletje van Chalet Fontaine te Kaatsheuvel met o.a

Paaseieren schilderen, Paaseieren zoeken, diverse spelen en gratis versnapering voor de kinderen.

Dit alles wordt muzikaal omlijst door de cover band Back in Business uit Loon op Zand met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. De gezellige paasmiddag begint om 15.00 uur tot 20.00 uur. Gratis entree!

Zestig deelnemers aan Beursvloer

KAATSHEUVEL - De eerste Beursvloer in de gemeente Loon op Zand trekt in ieder geval ruim zestig deelnemers.

Na een flinke promotie-campagne hebben tientallen vrijwilligersorganisaties, maatschappelijke instellingen en bedrijven zich opgegeven voor de bijeenkomst van vrijdag 17 april in De Venloene in Loon op Zand.

"Dat aantal valt niet tegen", aldus projectleider Joke Hensen. "Het blijkt vooral lastig om bedrijven over de streep te trekken. Er hebben zich zo'n 25 bedrijven gemeld." De inschrijftermijn loopt komende dinsdag af.

Het doel van de Beursvloer is om goederen en diensten uit te wisselen, zonder dat er geld aan te pas komt. Wanneer bedrijven en organisaties elkaar vinden, is sprake van een match. Op de website van de Beursvloer staan inmiddels zo'n honderdvijftig vragen en aanbiedingen van deelnemers.

De Moer schreeuwt om woningen

DE MOER - In De Moer moet nu écht snel gestart worden met woningbouw. De leefbaarheid van het kleine dorp valt of staat met nieuwe huizen.

Dit stellen de inwoners van De Moer in het nieuwe Dorps Ontwikkelings Plan (DOP). Deze nota bevat een wensbeeld hoe De Moer er in 2020 uit moet zien. Aan het plan is twee jaar gewerkt. Het stuk is dinsdagavond in partycentrum 't Maoske gepresenteerd en aangeboden aan wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen).

De inwoners van De Moer pleiten duidelijk voor meer woningen in hun dorp. De bouw van drie woningen in 2008 aan de Hooivork is lang niet voldoende.

Volgens de mensen uit De Moer heeft de gemeente veel te lang gewacht met het vervolg. Daarom dient snel een inhaalslag gemaakt te worden. "Ik wil benadrukken dat we al zo lang over woningbouw praten, en dat er nú mogelijkheden moeten komen voor starters en senioren", stelde Jos van den Hoven uit De Moer bij de bijeenkomst in 't Maoske.

Voor toekomstige woningbouw komen volgens de inwoners vier locaties in aanmerking: het sportcomplex van voetbalclub Blauw- Wit'81, de Hooivork en de oostelijke en westelijke oksel van de Middelstraat en Pastoor Kampstraat.

Het huidige clubhuis van Blauw- Wit'81 is 'functioneel en ruimtelijk' verouderd. Bovendien zijn er te weinig parkeerplaatsen voor de bezoekers.

Toch zijn de meeste inwoners voor behoud van de voetbalvelden, en kiezen voor woningbouw aan de Hooivork. Ze zien liever een nieuw clubhuis voor Blauw- Wit aan de Zijstraat.

De huidige kantine kan dan samen met 't Moeruiltje, dat te klein is voor het bestaande verenigingsleven, omgebouwd worden tot een nieuw multifunctioneel dorpshuis. Hierin zouden mogelijk ook zorgaanbieders gehuisvest kunnen worden, naar voorbeeld van het Thesaurusproject bij Pannenhoef in Kaatsheuvel.

Volgens de inwoners moet er in de toekomst plaats zijn voor kleinschalige bedrijvigheid in De Moer. Ze willen geen grote industrie in hun dorp. Enkele grote bedrijven (Hazenberg en Klijn) veroorzaken volgens de inwoners overlast door het vele transport door de kern van het dorp. Ze gunnen de ondernemers hun bedrijf, maar het is wenselijk deze bedrijven te verplaatsen naar 'duurzame plekken' buiten het dorp. Zo komen ook weer geschikte woningbouwlocaties vrij.

In totaal bevat de nota 42 actiepunten. Komende maand staat het ontwikkelingsplan op de politieke agenda. "Het is geen dichtgetimmerd plan", aldus wethouder Aussems. "Er zijn veel ideeën; in die zin is het een belangrijk startdocument. Nu zijn het college en raad aan zet. We zullen snel weten hoeveel woningen er gebouwd gaan worden."

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

woensdag, april 08, 2009

Opgepakte ‘nertsenloslater’ is Vegan Streaker

LOON OP ZAND - De 24-jarige man die gisteren werd opgepakt omdat hij betrokken zou zijn geweest bij het loslaten van bijna 3.000 nertsen is de Vegan Streaker, ofwel Peter Janssen, uit Vught.

Samen met anderen van het Dieren Bevrijdingsfront zou Janssen nu op zondag 15 een fokkerij in het Zeeuwse Stavenisse hebben bezocht. De nationale recherche verwacht nog meer aanhoudingen.

Vorig jaar kwam Janssen al in het nieuws omdat hij een programma van Paul de Leeuw verstoorde. De presentator trok vervolgens de onderbroek van de streaker van diens billen.

Een team van twaalf mensen verrichtte de arrestatie in een huis aan de Strieckenlaan te Loon op Zand, waar de Vegan Streaker een kamer huurt. In totaal duurde de actie drie uur. Een huisgenoot van de Vegan Streaker reageert verbolgen. „Ik moest met mijn handen tegen de muur, even later werd een andere huurder geboeid afgevoerd. Iedereen moest in de keuken wachten tot diens kamer doorzocht was.” Dat hij niet toegestaan is om nertsen los te laten, kan die huisgenoot ‘ook wel inkomen’. „Maar om een dergelijke activist op deze wijze als een zware crimineel aan te pakken, gaat wel heel ver.”

Het aanpakken van dierenrechtenextremisten is door de AIVD, het OM en de politie onlangs echter aangemerkt als ‘speerpunt’. Dit omdat het aantal acties volgens een woordvoerder van het landelijk parket de laatste maanden oploopt.

In de afgelopen twee jaar zijn geen radicale dienrechtenactivisten veroordeeld.

dinsdag, april 07, 2009

Zoeken naar 'extra handen'

KAATSHEUVEL - Veel organisaties in de gemeente Loon op Zand zitten te springen om vrijwilligers.

Het nieuwe Steunpunt Vrijwilligerswerk Loon op Zand wil snel de helpende hand bieden bij dit probleem. Het gaat onder meer om een vacaturebank voor vrijwilligerswerk op te richten. Hiervoor worden volgende week zo'n 250 organisaties benaderd.

Het nieuwe Steunpunt zit nu bij het pand van welzijnsinstelling Triangel-Twern aan de Hoofdstraat 32 in Kaatsheuvel. Het wil organisaties en de duizenden vrijwilligers bij elkaar brengen. Beide partijen kunnen zich bij het Steunpunt melden. Nu is de vacaturebank voor vrijwilligerswerk nog leeg. Maar dat gaat, volgens coördinator Anja van Splunder, snel veranderen. "Er is veel vraag naar vrijwilligers", stelt ze. "We verwachten al snel zo'n 50 vacatures in ons bestand te hebben. Maar we mikken uiteindelijk op ruim 100 vacatures." Over enkele weken hoopt het Steunpunt een website te lanceren met daarop het aanbod van vrijwilligerswerk.

Het Steunpunt houdt zich overigens niet alleen bezig met de vacaturebank. Ook verstrekt het informatie over vrijwilligerswerk- en beleid, komt op voor de belangen van de diverse partijen en houdt workshops en thema-bijeenkomsten. Bij het Steunpunt is ook de organisatie Contour betrokken, die gespecialiseerd is in vrijwilligerswerk.

Nu kunnen mensen alleen nog op afspraak het Steunpunt bezoeken. In de loop van dit jaar gaat het Steunpunt daarnaast werken met vrije inloop.

Meer informatie: 0416-280280 of anjavansplunder@loz.twern.nl.

Stichting Pleinfestival blijft vrezen voor toekomst Taptoe


Pasveerkorps Leeuwarden Archieffoto Pleinfestival

KAATSHEUVEL De stichting Pleinfestival houdt zorgen over de toekomst van haar evenement in Kaatsheuvel. Ze vreest dat het toekomstige Marktplein te weinig ruimte biedt voor de Taptoe in combinatie met de kermis.

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) wordt het nieuwe plein groot genoeg om het evenement in de huidige vorm te kunnen houden. Toch heeft het bestuur van de stichting Pleinfestival officieel bezwaar gemaakt tegen de plannen voor het nieuwe (Bruisend) dorpshart in Kaatsheuvel.

Eerder liet Maurice van Boxtel, de nieuwe voorzitter van het Pleinfestival, al weten dat de komende Kaatsheuvelse taptoe op zaterdagavond 23 mei wel eens de laatste zou kunnen zijn. Volgens Wil van Beers van de Taptoecommissie blijft er na de metamorfose van het plein echt te weinig ruimte over voor een kermis en een taptoe.

Verder leeft de vrees dat veel strengere veiligheidseisen gelden als het nieuwe Marktplein klaar is. Ook dat zou ten koste kunnen gaan van de ruimte voor de taptoe.
De Kaatsheuvelse Taptoe viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Het muziekevenement staat hoog aangeschreven bij de top van de muziekkorpsen in Nederland.

Voor de komende editie zijn weer grote namen vastgelegd als Pasveer en Jong Pasveer Leeuwardenhet Kamper Trompetter Korps, Christelijke showband Irene Ede, Drum-en showband Adest Musica Sassenheim en het North Frisian Percussion Corps Dokkum. Het Pleinfestival begint op vrijdagavond 22 mei al met het Meezingfestijn. Zaterdagmiddag is de Tienerfestatie, en ’s avonds de Taptoe met aansluitend het Pleinconcert van Present Danger.Zondag is de Braderie. Daarnaast is er alle dagen kermis. www.pleinfestivalkaatsheuvel.nl

Voetbalclub DESK tilt zwaar aan geweld

KAATSHEUVEL - De politie heeft nog twee aanhoudingen verricht voor de mishandeling van twee jeugdspelers van FC Engelen na afloop van het voetbalduel tegen DESK A2. Naast een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel zijn ook twee plaatsgenoten (17 en 18 jaar) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden op zaterdag.

De Kaatsheuvelse voetbalclub zit zwaar met de zaak in de maag. "Het was een zwarte dag", aldus de beoogde nieuwe DESK-voorzitter Peter Roelen. Volgens hem neemt de Kaatsheuvelse club zeker nog contact op met FC Engelen en de slachtoffers van de mishandeling.

Na de wedstrijd tussen DESK en FC Engelen kwam het tot een vechtpartij net buiten de poort van de Kaatsheuvelse club. Een 16-jarige Bosschenaar raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Een 17-jarige jongen uit Rosmalen verloor kort het bewustzijn na een knietje in zijn gezicht. Het slachtoffer is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Volgens Roelen is de 16-jarige verdachte voorlopig geschorst door DESK. Van de andere twee aanhoudingen was hij gistermiddag nog niet op de hoogte. Of dat ook spelers van DESK zijn, is hem niet bekend.

Het bestuur van DESK zal eerst het politie-onderzoek afwachten, voordat eventuele verdere maatregelen worden genomen. Mogelijke maatregelen zijn schorsing of royement.

Roelen verwacht geen extra straf van de KNVB omdat de ongeregeldheden buiten de poort van DESK plaatsvonden. "Tijdens de wedstrijd was er niks aan de hand. DESK won, daarom kwam dit ook zo onverwacht. We hebben vanwege alle emoties de kantine zaterdag iets eerder gesloten."

Roelen benadrukt dat DESK een goede naam heeft en veel waarde hecht aan normen en waarden op en rond het veld. "Daarom is het ook zo triest dat de naam DESK nu met zo'n voorval in verband wordt gebracht."

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

maandag, april 06, 2009

Ingezonden.... Kaatsheuvel in de lente......


Nog twee aanhoudingen na geweld bij DESK

KAATSHEUVEL - De politie heeft nog twee aanhoudingen verricht voor de mishandeling van twee jeugdspelers van FC Engelen na afloop van het voetbalduel tegen DESK A2. Naast een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel zijn ook twee plaatsgenoten (17 en 18 jaar) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden op zaterdag.

De Kaatsheuvelse voetbalclub zit zwaar met de zaak in de maag. "Het was een zwarte dag", aldus de beoogde nieuwe DESK-voorzitter Peter Roelen. Volgens hem neemt de Kaatsheuvelse club zeker nog contact op met FC Engelen en de slachtoffers van de mishandeling.

Vijftal slaat Kaatsheuvelnaar in het gezicht

KAATSHEUVEL - Dat hij er iets van zei toen er vernielingen in een tuin werden aangericht, heeft een 52-jarige Kaatsheuvelnaar moeten bekopen met klappen in het gezicht.

De man fietste zondagavond rond 21 uur in de Van Haestrechtstraat in zijn woonplaats. Vóór hem fietste een groep mannen. Een van hen sprong van de fiets en vernielde enkele paaltjes in een aangrenzende tuin.

Toen de Kaatsheuvelnaar daar iets van zei, werd hij door de vijf mannen omsingeld en in het gezicht geslagen.

Buurtbewoners kwamen tussenbeide, waarna het vijftal richting de Horst vertrok. Daar werden de vijf mannen, in de leeftijd van 21 tot 26 jaar uit Sprang-Capelle en Kaatsheuvel, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Kaatsheuvelse vrouw oog in oog met gewapende man

KAATSHEUVEL - Een 61-jarige Kaatsheuvelse vrouw is zondagavond oog in oog komen te staan met een gewapende man, die haar bedreigde.

De vrouw liep rond 22.30 uur naar haar berging, die voor haar huis aan de Peelland staat. Toen ze het schuurtje weer uitliep, stond er plotseling een donker gekleed persoon op het pad in haar voortuin. De man had een voorwerp in zijn hand dat op een vuurwapen leek en bedreigde daar het slachtoffer mee.

In een opwelling pakte de Kaatsheuvelse het wapen vast en begon ze om hulp te roepen. Daarop nam de overvaller de benen in de richting van de Marktstraat. Hij heeft niets kunnen buitmaken en de vrouw raakte ook niet gewond.

zondag, april 05, 2009

Twee voetballers mishandeld na wedstrijd DESK

KA;ATSHEUVEL - Twee spelers van een elftal van FC Engelen zijn zaterdagmiddag na een voetbalwedstrijd tegen DESK in Kaatsheuvel mishandeld. Naar aanleiding daarvan is een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel opgepakt. De politie verwacht binnenkort meer aanhoudingen, zo laat ze weten.

Na afloop van de wedstrijd werden twee spelers van FC Engelen volgens de politie belaagd door spelers en supporters van DESK. Dat gebeurde op het moment dat de Engelen-spelers wilden vertrekken vanaf het sportcomplex aan de Eikendijk. Een 16-jarige jongen kreeg onverwacht van achter een klap tegen zijn hoofd en liep daarbij een flinke bult op. Een jongen (17) uit Rosmalen kreeg volgens de politie klappen, schoppen en een kopstoot. Na een knietje in zijn gezicht raakte hij even buiten kennis en werd de ambulancdienst gewaarschuwd. De jongen hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis, maar liep wel verwondingen op in zijn gezicht.

De twee mishandelde jongens hebben beide aangifte gedaan.

DESK krijgt klopt met 1-6

 
DESK heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Baronie met 1-6 verloren.
Posted by Picasa

vrijdag, april 03, 2009

Beursvloer Loon op Zand

Op vrijdagmiddag 17 april zet woonzorgcentrum De Venloene haar deuren open voor de eerste editie van de Beursvloer Loon op Zand. De beursvloer is een ontmoeting tussen bedrijven en vrijwilligersorganisaties binnen deze gemeente. Een ludiek evenement, maar met een bloedserieuze ondertoon.

Het concept van een beursvloer is eigenlijk heel simpel. Aan de ene kant heb je de aanbieders: bedrijven en instellingen die iets voor de lokale samenleving willen betekenen. Zij stellen gratis hun kennis, materialen, menskracht of ruimte ter beschikking. Aan de andere kant staan de vragers: maatschappelijke organisaties die drijven op vrijwilligers. Om hun doelen te bereiken kunnen ze wel wat hulp gebruiken. In anderhalf uur tijd proberen aanbieders en vragers matches te sluiten zonder dat daar geld aan te pas komt.

Een slag op de gong, een spreekstalmeester, opvallend geklede mensen, grote vlaggen die de hoeken aanduiden, de notaris op het podium. “Het gaat erom de juiste toon te treffen. Plezier is daarbij een belangrijke factor”, zegt projectleider Joke Hensen. “Maar er moet ook flink gewerkt worden. Mensen moeten elkaar vinden. Vertellen wat ze te vragen of te bieden hebben. En goede matches zien te sluiten.”

Vraag & aanbod
Om bekendheid te geven aan de beursvloer ontvingen alle bedrijven en organisaties binnen de gemeente in maart een brief en een beursblad. Dat heeft al heel wat reacties opgeleverd. Zo zoekt een initiatiefgroep voor de lokale uitvoering van de musical Jesus Christ Superstar onder meer materialen voor decors, maar ook een financieel adviseur. De EHBO-vereniging St Rafaël hoopt een krantje uit te kunnen geven. En de stichting Halve Zool zoekt samenwerking met schoenfabrikanten en distributeurs. Het tot nu toe gedane aanbod is net zo veelzijdig: een organisatieadvies, technisch advies, hulp bij het opzetten van een administratie, gratis zaalruimte en vervoer…

“Inmiddels hebben zich al ruim veertig deelnemers daadwerkelijk aangemeld en hebben nog veel meer bedrijven en organisaties hun deelname toegezegd. Als iedereen zich aan die toezegging houdt, kunnen tijdens de Beursvloer heel veel verenigingen worden geholpen,” aldus Hensen.

Initiatiefnemers
De Beursvloer is een gezamenlijk initiatief van bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente Loon op Zand. De organisatie wordt financieel mogelijk gemaakt door Casade, de Rabobank, de Mandemakersgroep, stichting Doen We! en Bureau Baarda. Voor de realisatie zijn er tal van matches gemaakt met lokale ondernemers en instellingen.

Aanmelden
Aanmelden kan nog tot 12 april door iets concreets te vragen of aan te bieden op de website www.beursvloerloonopzand. Deelnemers en vraag&aanbod staan vermeld op de website. Hebt u geen brief ontvangen en wilt u toch meedoen? Bel dan naar Joke Hensen (06-22527889).

Kaatsheuvele grimeuse sleept prijs in de wacht.


Afgelopen maandag 30 maart vond in Utrecht het NK bodypaint plaatst. Aan de hand van het thema ‘Dutch Delight’ hadden de deelnemers verdeeld over twee groepen drie uur de tijd om hun creatie neer te zetten.

De Kaatsheuvelse grimeuse Florance sleepte met het model Claudia, (30 weken zwanger van een tweeling ) omgetoverd tot “Hollands glorie” een eervolle tweede plaats in de wacht. Dit werd gewaardeerd met een goede tweede plaats! Inlichtingen:
www.florence-grimeur.nl

Grote nood aan verkeersregelaars in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Organisatoren van grotere evenementen in de gemeente Loon op Zanden kampen vaak met een gebrek aan verkeersregelaars, met alle problemen vandien.

De gemeente schiet nu te hulp.

Ze wil een poule gaan oprichten met vrijwillige verkeersregelaars, en is daarvoor een wervingsactie gestart. Het streven is om vrijwilligers te vinden, die bij meerdere evenementen als verkeersregelaar willen worden ingezet. Wie zich aanmeldt, krijgt een instructie van de politie en een aanstelling van een jaar.

Bij evenementen op de openbare weg zijn verkeersregelaars verplicht. Het is nu aan de organisatoren om hiervoor mensen te vinden. Dat blijkt een uiterst lastige klus.

"Er zijn er gewoon te weinig", concludeert de gemeentewoordvoerster van Loon op Zand. Dat tekort aan verkeersregelaars kan bij evenementen leiden tot erg verwarrende verkeerssituaties en opstoppingen

Stoomdag mogelijk weg uit Loon op Zand

LOON OP ZAND - De organisatie van de jaarlijkse Stoomdag en Lijst Loon op Zand willen actie van wethouder Hans Waijers (CDA) op de Kasteelweide.

Zondag organiseerde de Stoomgroep Zuid haar jaarlijkse showdag in De Wetering. Zes auto's die op de Kasteelweide geparkeerd stonden, moesten door een jeep uit de modder getrokken worden. De organisatie wil dat de Kasteelweide snel aangepakt wordt. Anders moet ze omzien naar een andere locatie, waar wel goed geparkeerd kan worden. Lijst Loon op Zand voorziet dat dan weer inkomsten voor de Wetering wegvallen.

Cameratoezicht op De Kets West

Op initiatief van werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen is besloten dat er cameratoezicht komt op bedrijventerrein De Kets West in Kaatsheuvel. De gemeente Loon op Zand, de ondernemers en de politie zullen gezamenlijk in dit cameratoezicht investeren. De waarnemend burgemeester van gemeente Loon op Zand en de Officier van Justitie hebben toestemming gegeven om de camera’s te plaatsen.

De inzet van cameratoezicht heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Zowel de private als de publieke sector gebruiken steeds vaker camera’s voor de eveiliging van gebouwen, goederen en personen. Ook gemeenten kiezen steeds vaker en eerder voor het plaatsen van camera’s als aanvulling op het politietoezicht op straat. Dit vanwege de groeiende behoefte die in de samenleving bestaat aan toezicht om zo de veiligheid te verbeteren.
Op het bedrijventerrein De Kets West (Amerikastraat, Belgiëstraat, Lchtensteinstraat en Luxemburgstraat) worden jaarlijks tientallen meldingen/aangiftes gedaan van inbraak, diefstal, overlast en verdachte situaties. Uit een onlangs opgestelde veiligheidsanalyse blijkt dat de ondernemers op het bedrijventerrein zich in toenemende mate onveilig voelen in hun bedrijf.

Het college verwacht dat het systeem operationeel is vanaf mei / juni van dit jaar. Het projec cameratoezicht duurt drie jaar. De resultaten van het extra toezicht worden tussentijds geëvalueerd. Na de evaluatie wordt bekeken of voortzetting van het cameratoezicht nodig is.

donderdag, april 02, 2009

Biljartbestuurder Ties Zeebregts krijgt lintje


Foto Frank Trommelen

KAATSHEUVEL - Ties Zeebregts is gistermiddag in Kaatsheuvel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen thuis opgespeld door waarnemend burgemeester Wim Luyendijk.

De 79-jarige Zeebregts ontving de onderscheiding voor zijn grote verdienste voor de biljartsport, waarin hij vanaf 1957 actief was. Eerst bij Biljartvereniging Altijd Raak en vanaf 1965 bij Biljartvereniging Poedelvrees.

Van Poedelvrees is hij erelid. Zeebregts was voorzitter, secretaris en ruim dertig jaar wedstrijdleider van deze biljartclub. Ook op andere niveaus was hij actief in de biljartsport, als wedstrijdleider, bestuurder en arbiter. Sinds 2002 is Zeebregts lid van Biljartvereniging De Gildenbond. In 1975, 1994 en 1997 werd Zeebregts al onderscheiden voor zijn werk voor de biljartsport