Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 31, 2008

Zeventien jaar en dronken achter stuur

KAATSHEUVEL - De politie heeft een 17-jarige jongen in Kaatsheuvel betrapt op dronken rijden.

De jongen had ongevraagd de auto van zijn moeder meegenomen om met drie vrienden een eindje te toeren.

De politie zag hem rijden op de Duinlaan. De jongen verklaarde dat hij volgende week zijn eerste theorieles krijgt. Toen de agenten hem lieten blazen, bleek hij teveel alcohol genuttigd te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed.

CDA raadslid vreest veel zwefvuil

Kaatsheuvel- Gemeenteraadslid Kees Grootswagers (CDA) heeft alle leden van de gemeenteraad opgeroepen om de komende raadsvergadering kritisch te kijken naar het afvalstoffenplan van wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen). Grootswagers volgt hierbij de kritiek van de Rekenkamer die geconstateerd heeft dat de Raad een aantal zaken heeft laten liggen. Met name de kritiek dat bij sommige nota’s een financiële onderbouwing ontbreekt trekt Grootswagers zich aan. “ Alle fracties hebben tijdens de commissie Welzijn Sociale Zaken aangegeven dat dit niet meer mag gebeuren. Mijn vraag is , mede namens de CDA-fractie, om nog eens kritisch naar het voorliggende collegevoorstel omtrent het afvalstoffenplan te kijken”, zo schrijft Grootswagers in zijn oproep. Het raadslid liet al eerder al doorschemeren twijfels te hebben bij de invoering van het nieuwe afvalstoffenplan waarbij elke inwoner drie afvalbakken krijgt in plaats van de twee nu. Wethouder Bisselink heeft de gemeenteraad voorgesteld om de versleten duobakken te vervangen door één container voor restafval (240 liter) en één groente -,fruit - en tuinafval van 140 liter. Ook de versleten containers voor papierafval worden vervangen door een kleinere uitvoering van 140 liter. Met de komst van twee containers wordt dan meteen de ene week het rest- en de andere week het gft-afval opgehaald. Het idee is om de containers te voorzien van een chip die nodig is als de gemeente in de toekomst over gaat op gedifferentieerde tarieven (diftar). Dan betalen de burgers naar gelang de hoeveelheid afval die ze aanbieden. Volgens Grootswagers is er geen enkele garantie dat “derden gebruik maken van jou afvalbak”, en neemt dat het spontaan opruimen van zaken die op straat of in het openbaar groen blijft liggen af omdat de vervuiler betaald. Ook het invoeren van bladkorven, terwijl dit altijd door het college is afgewezen toen de Raad daarom verzocht, ergert Grootswagers. De oorzaak van de huidige slechte afvalscheiding vindt volgens Grootswagers zijn oorzaak in het feit dat er geen goede afspraken zijn gemaakt met de afvalverwerker. “Het uitdelen van rode kaarten en afvalbakken blijven immers staan, en er geen zekerheid is dat mensen dat nu anders gaan doen”.

VV DESK houdt grond in reserve

KAATSHEUVEL - Voetbalvereniging DESK gaat van de gemeente een nieuw stuk grond huren op sportpark De Eikendijk. Het gaat om een weiland achter een huidig trainingsveld van DESK.

Op termijn wil de club dat nieuwe veld ook geschikt maken als trainingsveld. Maar omdat dit ook weer extra kosten met zich meebrengt voor onder meer drainage, wordt daar nog mee gewacht tot het echt nodig is, zegt secretaris Hennie Balvers. Omdat de vorige huurder de pacht heeft opgezegd, heeft de vereniging nu al bij de gemeente aangeklopt voordat er weer een andere gegadigde zou komen. Voor de ongeveer vijftig teams beschikt DESK over drie wedstrijdvelden en een kunstgrasveld. Daarnaast zijn er twee trainingsvelden, terwijl ook op het kunstgrasveld wordt geoefend. Nu is dat aantal nog net genoeg, hoewel het er volgens Balvers vooral op de woensdag- en donderdagavond al dringen is.

Afgelopen tijd heeft de vereniging extra geld gestoken in verbouwingen van oude kleedkamers tot een medische verzorgingsruimte voor de dames, een fitnessruimte en een archiefkamer.

Kraker moet onbewoonbaar huis uit

KAATSHEUVEL - De kraker van de woning Huijgenstraat 48 in Kaatsheuvel moet zijn huis verlaten.

Omdat hij weigert de woning te ontruimen, heeft de gemeente Loon op Zand hem voor de rechter laten dagen. De zaak dient op woensdag 9 april bij de rechtbank in Breda.

De gemeente is eigenaar van de woning. Zij heeft het pand enige tijd geleden gekocht met het oog op de ontwikkeling van het Bruisend Dorpshart. De bedoeling is de woning te slopen. In de Huijgenstraat en omgeving worden ongeveer 150 nieuwe woningen gebouwd.

Vroedvrouwenstage in Zuid-Afrika

  Vandaag kwamen ze na een lange vliegreis terug van een stage in Zuid-Afrika. De drie meiden van de vroedvrouwenschool waaronder een Kaatsheuvelse studente. Met prachtige verhalen, veel opgedane ervaring en een levensles wijzer landde ze vanmiddag om 12.00 uur op Schiphol. De drie meiden hebben dertien kinderen mee op de wereld gezet.
Posted by Picasa

zondag, maart 30, 2008

Rockveteranen te over in De Werft in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Oude tijden herleefden zaterdagavond in De Werft in Kaatsheuvel. Ruim duizend liefhebbers van de oude rock 'n'roll beleefden er de elfde editie van Rock Around De Werft.

De Engelse band The Tremmeloes vormde de hoofdactie. De organisatie is nu al bezig met de voorbereiding van de volgende editie.

zaterdag, maart 29, 2008

Collage foto's start buurtpreventie Draaiboom

buurtpreventie
KLik op foto om naar het album te gaan

vrijdag, maart 28, 2008

Nick en Simon niet naar Kaatsheuvel

De site van Brabant Party:

Tot onze grote spijt moeten wij mededelen dat Nick en Simon helaas verhinderd om op te treden tijdens Brabant Party in verband met televisie opnames voor Life & Cooking. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Zondag 30 maart vinden gaat het dak eraf in de Werft in Kaatsheuvel. Met 24 artiesten zoals, Grad Damen, Tatjana en Dennis uit de gouden kooi beloofd het een groot feest worden.

Jos Krol verlaat Pepping Bouw BV

  Na ruim 25 jaar bij Pepping Bouw aan de Gasthuisstraat werkzaam te zijn geweest heeft Jos Krol vanavond afscheid genomen van zijn collega's. Jos heeft een nieuwe betrekking gevonden bij een bedrijf in Kaatsheuvel. De timmerwinkel van Pepping waar Jos vanaf het begin van zijn loopbaan stond gaat sluiten om plaats te maken voor woningen. Pepping heeft Jos een andere baan aangeboden maar hij wil graag dichter bij huis blijven werken. Veel kaatsheuvelnaren kennen Jos als een behulpzaam persoontje. Als er ergens iets georganiseerd werd en er waren materialen nodig, dan kon dat altijd. Het vertrek was emotioneel, want Jos nam ook afscheid van "ons vader". Hij doelde hiermee op de heer W.Noldus die zich in al die jaren over hem heeft ontfermt. In goede en in slechte tijden. Als blijk van waardering bood Jos (iets wat je niet vaak ziet) de heer Noldus een cadeau aan.
Posted by Picasa

VVD zet brievenbus open voor afvalmail

KAATSHEUVEL - Op spam, vervuilde mailberichten, zitten ze niet te wachten, maar berichten over het afval zien ze graag komen.

Daarvoor zet de VVD in Loon op Zand haar brievenbus de komende week wijd open.

Deze actie komt als een reactie op de enquête die de gemeente op haar website zette over de nieuwe plannen voor de huisvuilinzameling. Die betreffen onder meer de vervanging van de duobakken door twee containers die elk om de week worden geleegd. Bovendien wordt er met het aanbrengen van een chip in de containers al een voorzetje gedaan voor de invoering van gedifferentieerde tatieven.

De vragen van de enquête waren volgens de VVD-fractie echter sturend richting de collegeplannen. "Hoewel de uitslag daardoor een vertekend beeld kan opleveren, waren de resultaten niet eens bekend tijdens de commissievergadering op 18 maart toen ons om een advies werd gevraagd", zegt VVD-fractievoorzitter Jacky Smit- van Gijsel. Volgende week donderdag staat het afvalplan op de agenda van de raadsvergadering. De VVD houdt nu voor die dag haar eigen enquête. "Met één open vraag: kom met op- en aanmerkingen of andere ideeën", aldus Smit.

Draaiboom Kaatsheuvel is klaar voor buurtpreventieproject

KAATSHEUVEL - In de Kaatsheuvelse wijk De Draaiboom gaat morgenmiddag het eerste buurtpreventieproject in de gemeente feestelijk van start.

Het project moet de leefbaarheid in de wijk vergroten.

Volgens coördinator Tosca Diters is De Draaiboom een rustige en veilige buurt. "Dat moet zo blijven. We willen per straat een punt waar de mensen hun meldingen, vragen of ideeën kwijt kunnen." Volgens Diters is het zeker niet de bedoeling als een buurtwacht de straat op te gaan: "Buurtpreventie heeft alles te maken met ogen en oren openhouden in het belang van de bewoners en hun omgeving. Het is zeker níet de bedoeling controle uit te oefenen of inbreuk te plegen op het privéleven van anderen. En natuurlijk heeft eigen rechter spelen niets te maken met buurtpreventie."

Na een bijeenkomst in juni 2007 over de leefbaarheid en buurtpreventie in Kaatsheuvel-West is een buurtteam ontstaan. Het initiatief kreeg steun van de gemeente, de politie, welzijnsinstelling Triangel en Casade Woondiensten.

Inmiddels heeft zich een tiental buurtbewoners aangemeld als straatvertegenwoordiger voor het buurtteam. Er zijn al drie coördinatoren aangesteld. Ze bundelen informatie en zijn woordvoerders naar politie, gemeente en Casade. Ook koppelen ze meldingen en vragen van buurtbewoners terug. "Door meer betrokkenheid en extra oplettendheid wil het buurtteam dat de bewoners samen met de politie ervoor zorgen dat inbraken, diefstallen, hardrijden en vandalisme afnemen."

Het team geeft ook adviezen: fotografeer en merk je dure spullen, laat een extra lamp branden, sluit het huis goed af en vraag de buren een oogje in het zeil te houden. Ook zijn parkeerproblemen, zwerfvuil en achterstallig onderhoud van groen aandachtspunten.

De festiviteiten en het officiële gedeelte beginnen om 15 uur aan de Maas. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar jongerencentrum Crossroads.

donderdag, maart 27, 2008

Verkeerscontrole Midden-Brabantweg na klachten omwonenden

KAATSHEUVEL: Diverse agenten van het team Waalwijk/Loon op Zand hebben donderdag een verkeerscontrole gehouden op de kruising Midden-Brabantweg-Europalaan (nabij Efteling-hotel). Aanleiding voor de controle, die van 07.30 tot 11.30 uur uur werd gehouden, was de klacht van omwonenden dat er op die plek zo vaak door een rood verkeerslicht werd gereden. Ook gebeurde er vorig jaar nog elf ongevallen op genoemde kruising.

In totaal zijn er tien bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een rood verkeerslicht. Acht pasanten kregen de prent direct mee, twee andere bestuurders krijgen die thuisgestuurd. De politie kondigt aan vaker soortgelijke controles te houden.

Seniorenmiddag in De Werft in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Voor alle 50-plussers uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer houdt De Werft woensdag 9 april een seniorenmiddag.

Een aantal gasten luistert de bijeenkomst op. Uit Waalwijk komt het Seniorentoneel een uitvoering geven en er is muzikale begeleiding van Martino Saxo. Bezoekers moeten een pen meenemen als ze mee willen doen aan de bingo. Entree, inclusief koffie/thee kost 2 euro. Zaal open: 13.00 uur. Aanvang: 14.00 uur.

woensdag, maart 26, 2008

“Conclusie eindrapport SP: “Nachtbus is winstgevend”

Kaatsheuvel /Waalwijk – Het laten rijden van een Nachtbus van Tilburg naar Waalwijk, met tussenstops in Loon op Zand, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle blijkt winstgevend. Dit is de conclusies van het eindrapport “De nachtbus’, dat is opgesteld door de Loonse Eric Kuijpers. (SP) Hij overhandigde vorige week zijn bevindingen officieel aan de locoburgemeester van Loon op Zand, Joop Bisselink. Het rapport zal ook nog aangeboden worden aan de gemeente Waalwijk en aan de Provincie.

Het eindrapport bevat de conclusies van een proef die de SP heeft uitgevoerd met een Nightliner in het laatste weekend februari. Op vrijdag- en zaterdagnacht reden er twee bussen met een capaciteit van 210 passagiers van Tilburg naar Waalwijk. De vertrektijden waren 2.00, 3.00 en 4.00 uur. Tijdens deze ritten werd geteld hoeveel passagiers er meereden en in welk dorp ze uitstapten. Op vrijdag werden 105 passagiers vervoerd en op zaterdag 328. De bus van 2 uur was niet druk. Volgens de onderzoekers is dat tijdstip blijkbaar te vroeg om naar huis te gaan. De piek lag net na sluitingstijd van de Tilburgse horeca. In de bussen die na 4.00 uur reden was nog precies één plaatsje over. Volgens de samensteller zal bij een hogere bekendheid met het fenomeen Nachtbus het gebruik bij een structurele inzet zeker toenemen. Uit een gehouden enquête onder 512 jongeren blijkt dat ze €3,50 per rit willen betalen. In totaal maakten 433 jongeren gebruik van de nachtbussen. Dat betekent dat de bus € 1.515,- per weekend mag kosten om kostendekkend te zijn. “Op basis van deze cijfers concluderen wij dat een nachtbus op het traject Tilburg- Waalwijk zeker kostendekkend maar waarschijnlijk zelfs winstgevend geëxploiteerd kan worden”, schrijft Kuijpers, die zegt zich nu in te gaan zetten op voortzetten van het experiment door de gemeente Loon op Zand. “De gemeente kan en moet zich wat ons betreft, in overleg met Waalwijk en de provincie hard gaan maken voor een langlopend experiment tot de tijd dat de provincie zelf komt met een uitgebreid nachtnet in Brabant”, aldus Kuijpers. ‘Dan kunnen de fietsende en bromfietsende jongeren voortaan veilig en comfortabel naar huis en kunnen een groot aantal ouders rustiger doorslapen”.

Castpresentatie "The sound of music"

Vanmiddag maakten Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment de hoofdrollen voor de musical The Sound of Music bekend. Wieneke Remmers tekent voor de rol van Maria, de novice die gouvernante wordt van de zeven kinderen van kapitein Von Trapp. Andere hoofdrollen worden gespeeld door Rein Kolpa als kapitein Von Trapp, Anouk Maas als oudste dochter Liesl en Steven Colombeen, in de rol van de jonge postbode Rolf. Koen Crucke speelt Oom Max, een vriend van de familie en Ellis van Laarhoven, de Barones die verloofd is met de Kapitein. Tot slot wordt Jackie van Oppen Moeder Overste van het nonnenklooster, die Maria naar de familie Von Trapp stuurt. The Sound of Music is de opvolger van de musical Assepoester, die begin deze week met 90.000 verkochte kaarten werd afgesloten.

The Sound of Music zal vanaf 17 september exclusief in het Efteling Theater te zien zijn in een nieuwe, grootse, Nederlandse versie, onder regie van John Yost en vertaald en bewerkt door Allard Blom. Op 28 september is de feestelijke gala-première.

Nieuwe poll

EWe zijn benieuwd of U zelf een krant heeft, en zoja welke type blad. Wij zijn U zeer erkentelijk voor het invullen van de poll, links op de pagina.

Resultaten leeftijdenonderzoek website.

Aan de poll op de site deden 193 mensen mee.

28 bezoekers zijn jonger dan 20 jaar (14%)
39 bezoekers zijn tussen 20 rn 30 jaar oud (20%)
65 bezoekers zijn tussen 30 en 50 jaar oud (33%)
61 bezoekers zijn ouder dan 50 jaar (31%)

Geen opmerkelijke resultaten dus!

Aandacht voor mantelzorgers in gemeente Loon op Zand

LOON OP ZAND - Mantelzorgers in Loon op Zand krijgen meer aandacht van de gemeente. Binnenkort start een voucherproject met extraatjes voor mantelzorgers.

Wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) is ook bezig folders te maken met informatie over voorzieningen. Ze zijn ook bedoeld voor professionele hulpverleners zoals huisartsen. Uit een onderzoek blijkt dat er voldoende voorzieningen zijn, die elkaar soms ook overlappen. Wat ontbreekt is een totaalbeeld van maaltijd-, boodschappen- of oppasdiensten en logeeradressen.

Ook moet er een centraal punt zijn waar mantelzorgers terecht kunnen. Voor Ligtenberg is dat het gemeentelijk servicepunt wonen, zorg en welzijn. "De mantelzorgers en hun behoeften moeten herkend en erkend worden. Zij worden nog niet altijd voldoende gewaardeerd", zegt Ligtenberg. Scholing van medewerkers is daarop gericht. De Stichting Mantelzorg Midden-Brabant verzorgt die scholing. De gemeente subsidieert de stichting ook voor begeleiding van mantelzorgers en ondersteuning van de lokale werkgroep, die inloop- en voorlichtingsbijeenkomsten houdt.

De voucheractie dient als provinciaal voorbeeldproject. Ligtenberg spreekt liever van bedankbon dan van voucher. "Mantelzorgers krijgen zo een extraatje dat nu net niet in andere voorzieningen zit. Het kan gaan om ontspanning of klusjes als tuinonderhoud of boodschappen doen. Dus echt hulp voor de mantelzorger zelf en niet voor degene die wordt verzorgd." Momenteel worden afspraken gemaakt met instanties die de diensten gaan uitvoeren.

dinsdag, maart 25, 2008

Oostenrijks tafereeltje in Kaatsheuvelse tuin

Foto: Anton van Wel

Werkstraf van 50 uur na ruzie voor Kaatsheuvelnaar

BREDA - Voor openlijk geweld tijdens carnaval in Waalwijk twee jaar geleden is een 20-jarige inwoner van Kaatsheuvel door de politierechter veroordeeld tot vijftig uur werkstraf.

De man kreeg op 19 februari 2006 op het toilet van café de Tavenu in Waalwijk ruzie met andere bezoekers. Al snel kwam het tot een vechtpartij, waarbij de Kaatsheuvelnaar rake klappen uitdeelde. De man, met een tot nu toe blanco strafblad, bekende de mishandeling.

De politierechter sprak hem vrij van deelname aan de supportersrellen tijdens de wedstrijd RKC-Willem II. Die hadden zich een week eerder, op 11 februari 2006, in Waalwijk voorgedaan. Er was volgens de rechter niet voldoende wettig en overtuigend bewijs om de man ook hiervoor te kunnen veroordelen.

De officier van justitie had tegen de Kaatsheuvelnaar een werkstraf geëist van 120 uur, met daarbij een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Camping Duinlust wil 55 chalets bouwen

KAATSHEUVEL - Camping Duinlust in Kaatsheuvel wil uitbreiden. Eigenaar Steef Blok wil een stuk grond kopen van 20.000 vierkante meter grenzend aan het huidige recreatiebedrijf aan de Duinlaan. Daarop moet een chaletpark in het groen komen.

Dit park gaat plaats bieden aan 'slechts' 55 chaletjes die in een parkomgeving komen te liggen. "Er moet een geleidelijke overgang komen van camping naar chaletpark met veel groen en dan naar het bos", schetst Blok zijn droom. Zijn bedoeling is de chalets te verkopen maar de ondergrond te verhuren aan de doelgroep van 50-plussers. "Mensen die rustig willen recreëren in de natuur maar wel gebruik maken van onze faciliteiten."

Want die inkomsten heeft Blok nodig om de exploitatie van zijn recreatiebedrijf rendabel te houden. Om dit laatste argument vinden B. en W. de uitbreiding ook verantwoord. Maar voor ze een besluit nemen, wordt eerst een reactie gevraagd aan de adviescommissie toerisme en recreatie van de provincie en aan het overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. De uitbreiding mag niet ten koste van natuurwaarden gaan. De camping is gelegen tegen het Nationaal Park, ten noorden en zuiden van de Duinlaan.

De uitbreiding van de camping is volgens Blok nodig om op het bestaande bedrijf tegemoet te komen aan de behoefte aan grotere staanplaatsen. Deze sanering van de camping, die hij vijftien jaar geleden overnam, heeft Blok al ingezet. Rondom de ruimere plaatsen is ook meer groen aangeplant. Het huidige bedrijf is gevestigd op 8 hectare grond.

Aan de zuidkant van de Duinlaan bevinden zich 170 vaste staanplaatsen voor chalets en stacaravans. Aan de noordkant staan huurchalets en zijn er 85 plekken voor tenten of toercaravans.

Het aantal vaste plaatsen wil Blok nog verminderen. "Afname van het aantal gasten heeft ook consequenties voor de omzet in onze horeca of voor de fietsverhuur. Tegelijkertijd moeten we ook voldoen aan de wensen van de huidige klanten voor meer speelvoorzieningen of zwembaden", aldus Blok. Dat lukt volgens hem alleen met de komst van het chaletpark. Voor de activiteiten voor kinderen wil Blok ook een apart animatiegebouwtje neerzetten. B. en W. gaan hiervoor dezelfde procedure volgen als voor de campinguitbreiding.

Assepoester trekt 90.000 bezoekers

KAATSHEUVEL - De musical Assepoester in het Efteling Theater in Kaatsheuvel heeft 90.000 bezoekers getrokken. De hoofdrol van Assepoester werd vertolkt door zangeres Do uit Valkenswaard. Zij stond maandag voor het laatst als Assepoester op het podium. Assepoester De Musical is een productie van V&V Entertainment van theaterproducent Albert Verlinde uit Cromvoirt. Het was het eerste sprookje dat Verlinde en de Efteling samen op het toneel brachten.

maandag, maart 24, 2008

Mannen vernielen hekwerk om Efteling binnen te komen

KAATSHEUVEL: De politie arresteerde zondagmiddag 23 maart twee verdachten. Ze hadden om 16.45 uur met een autorkrik de spijlen van het hek van de Efteling omgebogen. Dat deden ze op twee plaatsen, vermoedelijk met de bedoeling om zonder entree te betalen naar binnen te gaan. Het beveiligingspersoneel betrapte het tweetal op heterdaad en droeg hen over aan de politie. De ontstane schade wordt geschat op ongeveer € 200,-. De verdachten komen uit Oisterwijk en zijn 22 oud en 24 jaar oud. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Vrolijke Pasen 2008

De koudste Pasen sinds 30 jaar!

zaterdag, maart 22, 2008

Fracties geven ideeën voor tekort Dorpshart

KAATSHEUVEL - Hoe gaat het gemeentebestuur van Loon op Zand om met het dreigende tekort van 8,3 miljoen euro voor het Bruisend Dorpshart van Kaatsheuvel? Op 15 mei zal dat duidelijk worden. De gemeenteraad moet dan bepalen hoe dat tekort opgelost wordt.

De raadsfracties hebben deze week het verzoek gekregen om ideeën aan te dragen om uit de impasse te geraken. Uiterlijk 4 april moeten ze dat gedaan hebben. Het college komt vervolgens met een voorstel, dat op 24 april in een commissie aan de orde komt. De raad moet op 15 mei de knopen doorhakken.

Twee weken geleden kwam het nieuws over het dreigende tekort voor het Bruisend Dorpshart naar buiten. Enorme prijsstijgingen in de bouwsector leiden tot een forse kostenstijging. De jongste berekeningen geven aan dat de gemeente rekening moet houden met een tekort van 8,3 miljoen euro.

vrijdag, maart 21, 2008

Loonse hekjes rond plantsoen

LOON OP ZAND - Medewerkers van de WML hebben gisteren een afrastering rond een nieuw plantsoen aan de Scorpius gezet.

Aanleiding waren de vernielingen van woensdag. Op Nationale Boomfeestdag plantten basisschoolleerlingen 's ochtends honderden struiken, maar 's middags crosste andere jeugd al kriskras door het plantsoen.

De locatie is vaker in beeld geweest bij vandalen. Zo werden in het parkje zitbanken vernield, afvalbakken opgeblazen en bestrating verwijderd. Wekelijks wordt tussen de beplanting ook afval aangetroffen. Op verzoek van de wijkagent is enige tijd geleden al extra verlichting geplaatst.

Efteling weer open

Vandaag opent de Efteling voor de 56e keer haar poorten. Vele bezoekers trotseerden het wisselvallige weer, variërend van lenteachtig tot stormachtig met pittige hagel- en onweersbuien. Zij snelden direct naar de Fakir die dit jaar zijn 50e verjaardag viert. Hij laat zich niet door het weer beïnvloeden maar vliegt onverstoorbaar heen en weer. Ook in 2008 tovert hij het hele jaar door rode en gele tulpen tevoorschijn

Sloopwoning staat er nog in De Moer

DE MOER - De veelbesproken reconstructie van de kruising van de Middelstraat en Heibloemstraat in De Moer is klaar, maar het te slopen pand in de directe nabijheid staat er nog altijd. Dat bevreemdt het gemeenteraadslid Elly de Kort (CDA), die wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen) dan ook om opheldering heeft gevraagd. Het pand Middelstraat 68 moet weg omdat het de verkeersveiligheid belemmert.

De familie Van der Sluis, eigenaar van het slooppand, heeft inmiddels al een nieuwe woning ernaast gebouwd.

"De eigenaar is aangeschreven om de woning te ontruimen", verklaart Bisselink. "De stukken zijn binnen om de sloopvergunning te gaan verlenen. Maar de monumentencommissie wil een bouwhistorisch onderzoek uitvoeren en dat gaat binnen een paar weken spelen. Pas daarna kunnen we overgaan tot sloop."

Volgens De Kort betrof het bouwhistorisch onderzoek echter alleen de aangrenzende schuur annex bakhuis en niet de woning. Die had volgens haar al gesloopt kunnen zijn. Volgens Bisselink gaat het echter om allebei: woning en schuur met bakhuis.

Ook Marry de Wijs, lid van de gemeentelijke monumentencommissie van Loon op Zand, is verbaasd over de uitspraken van wethouder Bisselink. "Met het oog op de verkeersveiligheid hebben we op 30 maart 2005 besloten de woning niet aan te wijzen als monument. Het college heeft dat de bewoners op 12 april 2006 medegedeeld."

Berry Wijten, een ander lid van de monumentencommissie, wil zich over schuur en bakhuis ontfermen. "Ik kan ze opslaan op mijn terrein, met als doel ze later weer op te bouwen op een passende plaats, misschien bij Natuurmonumenten."

donderdag, maart 20, 2008

Foto's uit Nicaragua in De Rode Loper in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Foto's uit het Latijns-Amerikaanse land Nicaragua zijn van 25 maart tot en met 2 april te zien in Dienstencentrum De Rode Loper aan het Paulus Potterplein in Kaatsheuvel.

De foto's zijn gemaakt door de Tilburgers Harri Aarts en Maaike Heeren.

De opbrengst komt ten goede aan een Moeder-Kind Centrum in de Nicaraguaanse stad Matagalpa. De Rode Loper is open van 9.00 tot 17.00 uur. Op 29 en 30 maart gesloten.

Twee gewonden bij verkeersongeval in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Op donderdagmorgen 20 maart behandelde de politie een ongeval op de kruising Canadesestraat / Schotsestraat. Het ongeluk gebeurde om 09.35 uur. Er raakten twee personen gewond.

Een voorrangsfout was vermoedelijk de toedracht van het verkeersongeval. Dat stelden verkeersongevalanalisten van de politie Midden en West Brabant vast. Een 25-jarige automobilist uit Zaandam reed via de Schotsestraat vanuit in de richting van de Jan de Rooijstraat. Voor hem kwam van rechts vanuit de Canadesestraat een 81-jarige man uit Kaatsheuvel. De 25-jarige man verleende vermoedelijk geen voorrang aan de 81-jarige man uit Kaatsheuvel. Op de kruising ontstond een aanrijding waarbij de 81-jarige man bekneld raakte in zijn voertuig. Hij is door de brandweer en de GGD uit zijn voertuig gehaald. Hij is vanwege nekklachten en nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.Een inzittende uit de auto van de veroorzaker liep een beenwond op. Het ging om een 25-jarige man uit Heemskerk. De politie trad verkeersregelend op en maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker van het ongeval.

Brandweer rukt uit voor ongeval met beknelling in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Vanmorgen om 9:38 werd de brandweer van Kaatsheuvel gealarmeerd voor een ongeval met beknelling ter hoogte van de Schotsestraat en de Canadesestraat in Kaatsheuvel. Het betrof hier een tweezijdig ongeval tussen 2 personenauto's. De brandweer heeft in samenwerking met het ambulancepersoneel een persoon uit zijn auto bevrijd. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen raakte door het ongeval total loss. De politie stelt een onderzoek in na de toedracht van het ongeval. Bron 112 Kaatsheuvel

Ongeduld groeit op Europalaan in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - In anderhalf jaar tijd 56 auto's die uit de bocht vliegen. Die trieste score van de kruising Europalaan-Heikantstraat in Kaatsheuvel is de VVD beu. De partij eist inzage in alle stukken die op de ongevallen betrekking hebben.

Verantwoordelijk wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen) heeft dat de liberalen inmiddels toegezegd. Het laatste ongeluk dateert van 10 maart.

Het vermoeden bestaat dat bij het wegdek van zoab (kort voor: zeer open asfalt beton) de oorzaak moet worden gezocht. "Wij willen nú van Bisselink weten wat er met het zoab aan de hand is", dringt VVD'er Bart Gossen aan.

"De onderzoeken duren al meer dan een halfjaar. En dat voor honderd vierkante meter asfalt!"

Ook Bisselink toont zich ongeduldig. "Wij hebben een tweede onderzoek geëist omdat het eerste niet voldeed aan onze eisen. Zo heeft men een aantal zaken niet gemeten en in het onderzoek meegenomen. Het gebied waar de krant geregeld over schrijft en waar de ongelukken dus gebeuren, is niet in het onderzoek betrokken. Dat is minimaal."

woensdag, maart 19, 2008

Man aangehouden na bedreiging gemeenteambtenaar

KAATSHEUVEL: Aan de Nieuwe Markt heeft de politie woensdagmorgen een 52-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. Rond 09:00 uur kwam de man naar het gemeentehuis om zijn ongenoegen over een gemeentelijk bestemmingsplan duidelijk te maken. Daarbij bedreigde hij een ambtenaar, waarna aangifte werd gedaan. Agenten kwamen korte tijd later ter plaatse en konden hem in de omgeving van het gemeentehuis aanhouden. De man ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging. Na verhoor is hij in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Paardennota van de agenda

KAATSHEUVEL - Wethouder Hans Waijers (CDA, openbare ruimte) neemt de nota Paardenhouderijen terug naar het college.

Kern daarvan was het verbieden van rijlessen op paardenpensions, wat tot felle protesten leidde.

Zo'n honderd paardenliefhebbers waren dinsdagavond naar het gemeentehuis gekomen om de discussie te volgen. Het applaus rolde regelmatig van de tribune.

Na een krachtig betoog van twee insprekers mocht de wethouder zo'n veertig vragen van coalitie en oppositie beantwoorden. Alleen Lijst Loon op Zand hield zich buiten de discussie.

De wethouder zei onder de indruk te zijn van de enorme belangstelling: "Op dit moment ben ik niet in staat adequaat en gedetailleerd antwoord te geven. Het college gaat met uw gegevens zich beraden."

Rolf Baarda (GroenLinks) uitte zware kritiek op Waijers: "Ik heb zelden een wethouder zo door het stof zien gaan."

Wethouders Waijers verwees in zijn toelichting ook naar de betrokkenheid van burgemeester Van Hoek: "Dat had te maken met belangen waarbij een toenmalig raadslid betrokken was. Dat is niet aan mij geweest, maar het heeft wel een dubbele werking gehad op het gebied van de coördinatie."

Zonder diens naam te noemen verwees Waijers naar het voormalige gemeenteraadslid Cees Smulders. Tegen vermeende, illegale activiteiten op diens paardenhouderij heeft het Loonse college handhavend moeten optreden. Burgemeester Van Hoek gaf daar sturing aan.

Stichting Doen We! wil meer hulp bieden

Kaatsheuvel - Sinds 2004 werkt Stichting Doen We! in de luwte in de gemeente Loon op Zand. De Stichting is een initiatief van Thebe, Prisma, De Eekhof, Stichting Maasduinen, Triangel, Maas en Leije en Casade Woondiensten.

In eerste instantie werd de stichting opgericht om bij te springen als er signalen van het gehandicaptenplatform, de huurdersbelangenvereniging en de seniorenadviesraad (SAR) kwamen als er ergens iets fout zat of ontbrak op het gebied van wonen, zorg en welzijn. “Want deze drie instanties worden geacht het veld te vertegenwoordigen”, zegt voorzitter Andre van Riel. Maar volgens de voorzitter komen er de laatste tijd steeds meer vragen van verenigingen binnen. “We zijn een club van mensen die dingen voor elkaar wil krijgen, maar we zijn geen charitatieve instelling. Het is dus niet zo dat we een pot met geld opentrekken. Dat gebeurt weleens in kleine zin maar ons hoofddoel is om ons netwerk samen te brengen om zaken gedaan te krijgen. Dat kan variëren tot het beantwoorden van een vraag tot het in de steigers zetten van een initiatief. Maar je moet ons niet vragen om nadat er iets opgezet is of we ons ook nog bemoeien met de uitvoering. “Als de fundamenten er liggen trekken we onze handen er vanaf”. De stichting heeft al heel wat projecten mee opgezet. Voorbeelden zijn de scootmobielcursus die na het initiëren ondergebracht werd bij 3VO, en de seniorendienstencentrale die in de gemeentewinkel gehuisvest is. Ook is Doen We! initiator van de voedselbank en het fietsknooppuntennetwerk, en heeft ze onlangs voor de rouwbegeleidingsgroep huisvesting gezocht. En niet te vergeten de oprichting van de Kaatsheuvelse heemkundekring.

Van Riel: “We hebben ons ten doel gesteld om het welbevinden van de mensen zowel in clubverband te verbeteren. Of er nu een leemte zit in het veld, of dat mensen een probleem constateren op het gebied van wonen welzijn en zorg waar niets aan gedaan wordt, dan kunnen ze bij ons terecht!” Volgens van Riel kan er altijd meer bij. “Daarom willen meer uit de luwte komen, zodat meer mensen ons weten te vinden. Mensen die hulp zoeken of vinden dat er ergens iets ontbreekt kunnen zich melden bij Casade woondienstenten”. Daar is het secretariaat gevestigd”.

Loons college kiest voor naam "Dodenauweg."

Kaatsheuvel – Ondanks bezwaren van diverse bewoners en een hoorzitting over de materie heeft het college besloten om het gedeelte van de Bernsehoef, waar de nieuwe brandweerkazerne staat, om te dopen in de Dodenauweg. Volgens het college zijn de bezwaren afgewezen omdat er geen directe belanghebbenden zijn. “Op het gedeelte waar het om gaat woont niemand. We zien dan ook geen reden om op ons eerder genomen besluit terug te komen”, aldus wethouder Joop Bisselink. Eerder liet de straatnamencommissie al weten dat er onvoldoende zwaarwegende redenen zijn om op het eerder genomen besluit terug te komen. Het omdopen van de straat tot Dodenauweg is een initiatief van de Kaatsheuvelse brandweer die vriendschappelijke banden heeft met de brandweer van Dodenau. In de Duitse stad is ook een straat naar Loon op Zand vernoemd. In november van het vorig jaar plaatste de gemeente de bordjes Dodenauweg. Prompt daarop werd het bordje aan de rotonde met rode verf beklad waarop gemeentesecretaris Wim Verkuijlen het bordje liet verwijderen. Brandweercommandant Arjan van den Hoven is niet gelukkig met de situatie omdat de brandweer om de naamswijziging heeft gevraagd maar leden van diezelfde brandweer bij de bezwaarmakers hoorden. Om tegemoet te komen aan de bewoners komt er onder Dodenauweg een verwijsbordje naar de Bernsehoef

Rekenkamer kritisch over Loons jeugdbeleid

Kaatsheuvel - De rekenkamer vindt het de behaalde resultaten van het jongerenbeleid over de jaren 2005 – 2007 mager. “Het college heeft een aantal zaken zoals de Visie op Jeugd goed en doordacht opgezet. Maar het grootste knelpunt ligt volgens de rekenkamer in het niet beschikbaar stellen van extra middelen voor de Raad, waardoor het college beleid heeft geformuleerd zonder dat hiervoor extra middelen beschikbaar waren. Ook zijn interne notities door de ambtelijke organisatie niet of met grote vertraging opgesteld en heeft de Raad zich grotendeels afzijdig gehouden en dus niet ingegrepen, mede omdat het College hen niet tijdig en niet tijdig geïnformeerd heeft”, zo schrijft de rekenkamer in haar eindrapport over het jeugd- en jongerenbeleid in de gemeente Loon op Zand en dat maandagavond aan de leden van de commissie Welzijn aangeboden werd. De rekenkamer bepleit ook om de landelijke oproep van commissie van Eijk te volgen, om één wethouder aan te stellen voor jeugdzaken. Wethouder Wil Ligtenberg (LLoZ) houdt zich bezig met Wim Aussems houdt zich bezig met Jeugdzorg en wethouder Aussems (Gemeentebelangen) doet het overige jeugdbeleid. Het college neemt de kritiek van de rekenkamer ter harte maar schrijft dat ze verheugd is te lezen dat de rekenkamer heeft vastgesteld dat er een degelijke beleidsvoorbereiding heeft plaatsgevonden. Ze voegt daaraan toe dat in 2005 de er in de gemeente sprake was van financieel moeilijk vaarwater. “Door ombuigingsoperaties was weinig tot geen ruimte”. Volgens het college staat wijkgericht werken hoog op de politieke agenda en is dit in hun visie het aangrijpingspunt om jeugdparticipatie vorm te geven. De gemeente wil met partners als politie, welzijnsinstellingen en woningbouwcoöperatie in gesprek raken met buurtbewoners. De jeugd mag daarin niet vergeten worden: wat kan er op wijkniveau beter voor de jeugd, aan welke voorzieningen bestaat behoefte, hoe kan de jeugd gemobiliseerd worden om in eigen wijk activiteiten te organiseren. Volgens het college zal vooraal het opbouwwerk zal hierin een verbindende rol moeten gaan vervullen.

dinsdag, maart 18, 2008

Man vernielt ruiten en deur van woning Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdagmorgen even na 02.30 uur een 42-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. De man vernielde in de woning van zijn moeder enkele ruiten en een deur. De verdachte was boos omdat hij niet bij zijn geld kon dat in de woning lag. Hij ging daarna door het lint en richtte de vernielingen aan. Daarop belde zijn moeder de politie. De man is meegenomen naar het bureau.

Twee verdachten van woninginbraak Kaatsheuvel aangehouden

KAATSHEUVEL: De politie heeft zondag en maandag twee verdachten van een woninginbraak aangehouden. Het gaat om twee jongens van 16 jaar uit Kaatsheuvel. Vrijdagavond werd kort na 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Oude Vaert en een getuige zag twee mannen met ondere andere een lcd-tv lopen door een brandgang. Het tweetal stapte vervolgens in een auto die kwam aanrijden. De getuige was zo attent het kenteken van de auto te noteren en de politie te bellen. Uit het daaropvolgende onderzoek kwam het tweetal naar voren. De twee zijn in verzekering gesteld, de identiteit van een derde verdachte is bekend.

Wensbron Efteling levert 654 schooltassen op voor kinderen in Ivoorkust

Kaatsheuvel -Ieder jaar wordt de Wensbron van de Efteling in december geleegd. In 2007 bedroeg de opbrengst: € 6.541,08. Dit bedrag gaat traditiegetrouw naar kinderrechtenorganisatie Save the Children. Sinds 1985 heeft de leging van de Wensbron al € 135.558,- opgeleverd. De Efteling ondersteunt dit jaar het initiatief van Save the Children om de kwaliteit van basisonderwijs in Ivoorkust te verbeteren. Met de opbrengst worden 654 schooltassen met schoolbenodigdheden voor kinderen in Ivoorkust aangeschaft.

Opbrengst Efteling Wensbron
Bezoekers van de Efteling kunnen een wens doen als zij een geldmuntje in de Wensbron werpen. Elke munt uit de Wensbron wordt door middel van een jaarlijkse leging gedoneerd aan kinderrechtenorganisatie Save the Children. De organisaties Heijmans Wegenbouw, Rösler Benelux en CoinCo International dragen belangeloos bij aan de donatie aan Save the Children door het schoonmaken, tellen en vervoeren van de munten. Het mooie bedrag van € 6541,08 is één van de hoogste opbrengsten ooit.

Goed doel
Dit jaar kiest de Efteling ervoor om de opbrengst van de Wensbron te doneren aan basisonderwijsprojecten in Ivoorkust. In Ivoorkust is de kwaliteit van het basisonderwijs slecht omdat er veel gevochten wordt. Daardoor zijn veel scholen gesloten of is het onveilig om naar school te gaan. Het onderwijsproject maakt onderdeel uit van de campagne ‘Rewrite the Future’.Hiermee wil Save the Children ervoor zorgen dat acht miljoen kinderen in conflictgebieden in 2010 toegang hebben tot kwalitatief goed basisonderwijs.‘Het prachtige initiatief van Save the Children ondersteunen wij ook dit jaar weer met genoegen’ zegt Olaf Vugts, Directeur Marketing & Development van de Efteling.

Gemeente neemt deel aan Boomfeestdag

De gemeente Loon op Zand doet ook dit jaar mee aan de Nationale boomfeestdag, georganiseerd door Stichting Nationale Boomfeestdag.

Wethouder Bisselink geeft op woensdag 19 maart 2008 om 10.00 uur het startschot, waarna hij symbolisch een struik plant nabij de nieuwe Brandweerkazerne van Kaatsheuvel. Na het startsein beginnen de kinderen uit groep 6 van basisschool 'De Touwladder' met het planten van struiken en heesters aan de Dodenauweg te Kaatsheuvel.
Behalve aan de Dodenauweg, worden ook aan het Dr. Ariënsplein in Kaatsheuvel vanaf 10.00 uur struiken en bomen geplant. Hier zijn het de kinderen van basisschool 'De Vaert' die actief gaan planten. De ochtend wordt afgesloten in Loon op Zand, waar vanaf 10.30 uur kinderen uit groep 5/6 van basisschool De Vlinderboom de struiken planten. De bomen en heesters worden geplant in straten die net zijn geherstructureerd of in straten waar momenteel weinig groen aanwezig is. Omdat de gemeente Loon op Zand het milieu een warm hart toedraagt, biedt zij de scholen het lespakket ‘Bomen en spelen’ voor de midden- en bovenbouw aan.
Doel van de Boomfeestdag is 'kinderen bewust te maken van de functie van bomen'. Kinderen van de basisscholen gaan in hun eigen woonwijk aan de slag om hun eigen plekje te creëren. De gemeente werkt er natuurlijk graag aan mee om ook die bewustwording ook onder de kinderen én de overige inwoners van Loon op Zand te vergroten.

Nieuwe expositie in gemeentehuis

KAATSHEUVEL - Kunstenaar Mark van den Heuvel exposeert tot en met 6 mei in het gemeentehuis in Kaatsheuvel.

Van den Heuvel is beeldhouwer en ontwerper. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis op tweede paasdag

Verbod op lesgeven bij paardenstallingen

KAATSHEUVEL - Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand wil een verbod op het geven van paardrijlessen bij paardenpensions en stallinghouders.

Volgens de huidige regeling mogen paardenhouderijen lesgeven aan eigenaren van een in het pension gestald paard en zijn gezinsleden. Maar volgens het college biedt deze regeling onvoldoende ruimte voor handhaving. Daarom wil zij het lesgeven geheel verbieden.

Volgens het college hoort het lesgeven thuis in de bestaande maneges. Een andere reden die het college noemt, is dat het lesgeven door instructeurs bij paardenpensions een verkeersaantrekkende werking heeft. Met name dit laatste is bij de bestaande paardenhouderijen verkeerd gevallen.

Volgens Waldemar Roelants, die zegt namens twaalf pensionhouders te spreken, wordt de verkeersdruk veel groter als iedereen die nu een paard gestald heeft bij een paardenstalling en met zijn trailer naar een manege moet gaan rijden. "Je praat dan wel over zo'n vierhonderd paarden, terwijl er nu sporadisch een instructeur een stalling bezoekt om daar op verzoek van een paardenbezitter les gaat geven", legt hij uit. "De mensen zullen uit moeten wijken naar Waalwijk of Tilburg en moeten een trekhaak en een trailer aanschaffen om hun paard te kunnen vervoeren." Uitwijken naar de drie bestaande maneges is volgens hem geen optie omdat nu de instructeur ingehuurd wordt wanneer het de eigenaar van het paard uitkomt en een les bij een manege meer dan het dubbele duurder is. Omdat de gemeente voorbijgaat aan het feit dat de paardenhouderijen grote (toegestane) investeringen hebben gedaan voor een product dat nu verboden is, wordt de bedrijfstak volgens Roelants zwaar gedupeerd. Uit de samenvatting van de ingediende zienswijzen door de bestaande maneges blijkt dat ook zij niet gelukkig zijn met de nieuwe nota. Zo zou door de wijziging van het bestemmingsplan het gemakkelijker worden om een manege te beginnen, hetgeen de concurrentie vergroot. Wel hopen ze dat de gemeente een einde maakt aan de wildgroei omdat de spoeling dun wordt met volgens hen al die oneigenlijke concurrentie omdat de maneges aan strengere regelgeving worden gehouden. Vanavond staat het onderwerp op de agenda van de commissie Openbare Ruimte vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis.

maandag, maart 17, 2008

Inbraak in medisch centrum in Loop op Zand

LoON OP ZAND: Bij een inbraak in het medisch centrum aan de Kamperfoelielaan is afgelopen weekeinde drie lcd-schermen en een fototoestel gestolen. De dieven kwamen binnen door een ruit te forceren, de goederen waren afkomstig van de huisartsenpraktijk. De inbraak werd tussen zaterdagmiddag 15.00 uur en maandagmorgen 07.30 uur gepleegd. De politie stelt een onderzoek in.

zondag, maart 16, 2008

landbouwgrond Kaatsheuvel verpacht

LOON OP ZAND - B. en W. van Loon op Zand gaan de bijna twintig hectare landbouwgrond die de gemeente in eigendom heeft voortaan verpachten met jaarcontracten. Indien de grond nodig is voor toekomstige ontwikkelingen, kan er snel over worden beschikt.

Zo ligt er een perceel op de Kets West II waar een bedrijventerrein moet komen.

De grond is verdeeld over bijna tien percelen die verspreid over de gehele gemeente liggen, waaronder een perceel tegenover het politiebureau en een op de hoek van de Erasstraat met de Sweenstraat. Een tweetal percelen bevindt zich op grondgebied van Waalwijk.

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) is de provincie geïnteresseerd in die grond. Ze zou die nodig hebben voor een grondruil met een kweker die voor de N261 grond moet afstaan. "Dat speelt niet voor volgend jaar, maar dan moet er wel een goede deal met de provincie Noord-Brabant gesloten kunnen worden," aldus Waijers.

"Fantastische reunie Kinkenpolder

Wim Ausums schreef en stuurde deze foto's
Was fantastische reünie zaterdagavond. Volle bak en sfeertje zo we het gewend zijn. Het was zéker niet de minste!! Het was Kaatsheuvels op z’n best. Mooiste is toch wel als je ziet dat door de jaren heen de mensen die minimaal 5 jaren in leeftijd verschillen, waarschijnlijk vanwege het feit dat ze bij ons het zelfde bier gedronken hebben, de ene blond, de andere donker was…..


Harrie Slinger


Michiel "The bigest



zaterdag, maart 15, 2008

Heemkundige Toon Ververs overleden

KAATSHEUVEL - Na een kort ziektebed is zaterdagochtend heemkundige Toon Ververs (75) uit Kaatsheuvel overleden. De mede-oprichter van de Stichting Strol Zaand werd een week geleden getroffen door een hersenbloeding.

19-jarige woninginbreker aangehouden

KAATSHEUVEL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Oudevaert. Een getuige had een en andere zagen gebeuren en belde de politie. Het kenteken van de auto waarin de verdachten waren weggereden was genoteerd waarna de politie een onderzoek instelde. De politei trof de auto later die nacht aan bij de woning van de verdachte. Na toestemming voor aanhouding van de officier van justitie kon zaterdagochtend een 19-jarige inwoner van Kaatsheuvel worden aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld.

Genieten van het voorjaar



Voor meer foto's links in het scherm. U kunt er ook op klikken voor een vergroting

Van Loon krijgt nul op rekest

LOON OP ZAND; - Er mogen geen (zorg)appartementen komen bij manege en horecabedrijf Van Loon in Loon op Zand.

B. en W. wijzen het verzoek af omdat er al sprake is van een overschot aan appartementen in de gemeente. "De bouw van appartementen is dus in de kernen al ongewenst. Het buitengebied is zeker geen plaats voor appartementengebouwen. Bovendien zal de provincie er ook geen toestemming voor geven", stelt wethouder Hans Waijers (CDA, ruimtelijke ordening).

B. en W. hadden eerder wel ingestemd met de komst van hotelkamers bij Van Loon. "Maar de eigenaar geeft nu te kennen dat dit plan voor hem niet rendabel is", aldus Waijers. Jan van Loon wil maar summier reageren omdat hij nog met B. en W. in overleg wil: "Het gaat om een gedeeltelijke vervanging van de hotelkamers door appartementen, die ook voor de verhuur aan toeristen zijn bestemd. We willen de appartementen ook geschikt maken voor mensen met een handicap. Met de zorgappartementen erbij verwacht ik dat de spreiding van de bezoekers aan mijn bedrijf erop vooruitgaat. Het gaat dus zeker niet om appartementen voor permanente bewoning", verzekert Van Loon.

Van Loon wil ook parkeervoorzieningen realiseren van waaruit het achterliggende natuurgebied te bereiken is.

"Maar volgens de provincie moet een te ontwikkelen recreatieve poort slechts een ingang van een natuurgebied zijn waar de bezoeker de auto kan parkeren. Bij een poort ligt altijd een horecavoorziening maar er horen geen grootschalige ontwikkelingen bij zoals zorgappartementen", aldus wethouder Waijers.

Bron: Brabants Dagblad: Door Tineke Louwerse

cadioloog Winter vertrekt uit Tweesteden ziekenhuis

Cardioloog Jobst winter vertrekt per 1 mei uit de maatschap van het Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Nadere gegevens volgen.

Vers en eerlijk eten bij “de Landereijen”. in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Vandaag opent restaurant de Landereije haar deuren. Het restaurant is gevestigd achter de Joremeinshoeve aan de Lage Zandschel 1 en biedt plaats aan veertig gasten. “We hebben het ruim opgezet en we willen dat de mensen een avondje lekker komen tafelen. En dat mag best vier uur duren. Onthaasten is troef”, vertelt gastvrouw Enid Koot. Koks Wietske Kempff en Michael Somers willen zich onderscheiden door de gast ambachtelijk bereide gerechten te serveren. Ook voor vegetariërs biedt de kaart een ruime keuze. “Door de samenwerking met de boeren in de regio willen we diervriendelijk vlees en groenten zonder bestrijdingsmiddelen of biologische groenten serveren, waardoor de smaak en de kwaliteit gegarandeerd is”, vertelt Somers. “Wij kunnen bij wijze van spreken elke week een koe aanwijzen die we een week later in onze koelcel willen hebben”. De uitbaters hebben bewust gezocht naar een leveranciers die puur vlees levert. “De gasten vinden het naar vroeger smaken, zoals oma het eten vroeger klaarmaakte”, vertelt Koot. De groenten komen vers uit de kas van de buren, gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen. Omdat er groot ingekocht wordt liggen de prijzen van de grote kaart op een gemiddeld niveau. En zelfs als kinderen frietjes willen met een frikadel is dat mogelijk. www.delandereijen.nl

vrijdag, maart 14, 2008

Kaatsheuvel : 'Dorpshart moet sneller bruisen'

KAATSHEUVEL - Gemeentebelangen wil dat er zo snel mogelijk gestart wordt met het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel.
Tijdens een onlangs gehouden informatiebijeenkomst kondigde gemeenteraadslid Kees Span aan dat zijn coalitiepartij met een eigen plan komt om het Dorpshart 'los te trekken'. Fractievoorzitter Ad van Laarhoven bevestigt die uitspraken: "Er is al genoeg geschreven en georganiseerd en wordt het tijd dat er werkelijk iets gebeurt." Hij pleit ervoor het bidbook te laten zoals het is. "Als je daar één ding van openbreekt, dan is het hek van de dam, want er zijn nog zoveel andere politieke partijen die daar een mening over hebben. Dan duurt het nog langer. We komen met een plan dat gebaseerd is op het omgooien van de procesgang. Maar we hebben dat niet zomaar kant en klaar op de plank liggen."

Van Laarhoven zegt dat zijn partij zich zeker niet kan vinden in de kostenverhoging van 8,5 miljoen zoals die door de vertrekkende projectleider Nico op de Laak vorige week is aangekondigd. Van Laarhoven is niet van plan om mensen politiek verantwoordelijk te stellen voor de gang van zaken tot nu toe. "Daar vorm je geen coalitie voor." Wel wijst hij op het gegeven dat zijn burgercommissielid Bertus Kemmeren nagenoeg elke vergadering naar de voortgang van het Dorpshart heeft gevraagd.

Gemeentebelangen blijft bij het oorspronkelijk budget. "We gaan sterk meesturen en als het niet anders kan, komen we met een eigen plan. Wat ons betreft komen er geen politieke discussies en geen onderzoeken door bureaus maar gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Voor het bedrag dat door de gemeenteraad goedgekeurd is."

Musical Assepoester stopt in Efteling Theater

Op maandag 24 maart a.s. slaat de klok twaalf uur voor Assepoester. Dan stopt de gelijknamige musical definitief in het Efteling Theater. Sinds haar première op 14 november 2007 hebben bijna 90.000 bezoekers de productie gezien. Vanwege dit grote succes gaat Assepoester door naar de Stadsschouwburg van Antwerpen in België. Daar zal de musical vanaf 19 april te zien zijn. In het Efteling Theater speelt vanaf september de familiemusical The Sound of Music.

donderdag, maart 13, 2008

GroenLinks wil groen bedrijventerrein

LOON OP ZAND - Groene bedrijventerreinen komen het imago van Loon op Zand ten goede. Dat vindt GroenLinks-raadslid Cees van de Ven. Hij heeft B. en W. enkele schrijftelijke vragen over het onderwerp gesteld.

Het gaat dan met name om de inrichting van Kets West II. "Tot nu toe heeft het college zijn groene intenties altijd goed verborgen weten te houden", stelt Van de Ven. Volgens hem zijn er ondernemers die hun bedrijf in die richting best willen 'oppimpen'. "Zij vinden maatschappelijk ondernemen en dus aandacht voor het milieu iets vanzelfsprekend", schrijft Van de Ven. Hij wijst het college op de gunstige voorwaarden voor de 'vergroening' van bedrijventerreinen. "'s Avonds en in de weekends is het er erg rustig, er zijn aanzienlijke onbebouwde oppervlakten waarmee iets te doen valt en op de meeste terreinen is relatief veel water aanwezig is."

Nieuwbouw Rosagaerde

KAATSHEUVEL - De 43 bewoners van zorgcentrum Rosagaerde hebben vanochtend tijdens de koffie met gebak te horen gekregen dat burgemeester en wethouders van Loon op Zand akkoord zijn met de bouwvergunning voor een nieuw onderkomen.

Ze verhuizen begin juni voor ongeveer anderhalf jaar naar een ander zorgcentrum in Kaatsheuvel, de Vossenberg.

Recordinzet recherche Midden- en West-Brabant

De politie Midden- en West-Brabant heeft de hulp ingeroepen van rechercheurs uit heel Zuid-Nederland voor de vijf grote onderzoeken waarmee het korps in nog geen maand is geconfronteerd. Zeker 140 rechercheurs zijn bezig met de vijf ernstige en opzienbarende zaken, meldde een woordvoerster donderdag namens de korpsleiding. „We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt."

De dood van twee kinderen in Roosendaal in februari en de jacht op hun vader vergt waarschijnlijk de meeste capaciteit. Veertig rechercheurs zijn bezig met de zaak. Deze week kreeg de politie te maken met nog twee ernstige delicten. In Tilburg werd dinsdagavond een man doodgeschoten in zijn auto, een vrouw raakte lichtgewond. De schutter is weliswaar bekend maar nog niet opgespoord. Woensdagochtend werd in Oosterhout het lijkje gevonden van een pasgeboren baby.

Vorige week werd in het buitengebied van Tilburg een zwaargewonde man gevonden die korte tijd later overleed. De Tilburger bleek door het hoofd geschoten. Sinds 21 februari is het Brabantse korps bovendien druk met de dode persoon die werd gevonden in een grenswoning in Baarle-Nassau. De identiteit van het slachtoffer staat nog steeds niet definitief vast.

Elk zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO) telt minimaal 25 rechercheurs, somt het korps op. Ondersteunende diensten worden dan nog niet meegeteld.

Volgens de woordvoerster van het korps worden aangiften van kleinere delicten nog steeds opgenomen. Het kan echter gebeuren dat inbraken minder aandacht krijgen. „We moeten prioriteiten stellen.”

Van accountants naar kinderopvang

KAATSHEUVEL - Eddie en Sophie Mensink hebben van het voormalig accountantskantoor Soeterboek Spierings en Leijten een modern kinderdagverblijf gemaakt. Kinderdagverblijf 't Huys, 600 vierkante meter groot aan de Markstraat 90, is multifunctioneel ingericht. Er wordt verlengde ochtendopvang van 7.30 tot 15.00 uur geboden.

Flexibele dagopvang is er voor kinderen van nul tot vier (De Stampertjes). Ouders kunnen de kinderen brengen volgens hun eigen werkrooster, verspreid over verschillende dagen van de week. Ook is er naschoolse opvang voor kinderen van vier tot zeven jaar.

De familie Mensink verzorgt al meer dan twaalf jaar kinderopvang in Kaatsheuvel. Het gaat om particulier initiatief. In het voormalig pand van drukkerij 't Weekjournaal aan de Hoofdstraat 21 vindt dagopvang plaats op drie verticale groepen voor kinderen van nul tot vier jaar.

Elke groep heeft een eigen naam. Zo zijn er de Jagertjes, de Wolfjes en de Vosjes. Aan de Vossenbergselaan 13 is de naschoolse opvang met als naam de Rakkertjes te vinden. Het gebouw aan de Marktstraat is dus de derde locatie van de familie Mensink.

Wie een kijkje wil nemen in het nieuwe kinderdagverblijf kan terecht op de open dag op 29 maart van 10.00 tot 15.00 uur

- www.kinderdagverblijfthuys.nl

woensdag, maart 12, 2008

Website KBO Kaatsheuvel ziet het levenslicht

Vanmiddag heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering de KBO afdeling afdeling Kaatsheuvel haar nieuwe website gepresenteerd. Het adres is www.kbo-kaatsheuvel.nl Mevrouw Jo Beerens werd door voorzitter Piet Sins in de bloemtjes gezet omdat ze na tien jaar afscheid nam van het bestuur. Ze ontving de zilveren speld voor haar verdiensten. Overigens richtte haar vader 55 jaar geleden de afdeling van de KBO mee op.

Mollercollege Kaatsheuvel: 'Kunst in de klas werkt inspirerend'

KAATSHEUVEL - De leerlingen van het Dr. Mollercollege in Kaatsheuvel willen meer kunst in de school. Liefst nog in de klas. Kunst zorgt voor rust en bevordert de concentratie, vinden ze.

Kunstenaars exposeren al regelmatig in de school. In het lerarengedeelte hangen momenteel werken van de Loonse kunstenares Sandra Verhoeven. Leerlingen zelf hebben in hun eigen ruimtes ook werk van henzelf hangen. Een gezamenlijk kunstwerk hangt prominent in de aula. "Daar kijken we heel vaak naar", vertelt Kim van den Abbeelen (15).

Vooral Mollercollege, geschreven in graffiti door Daryll Lee Maasland, oogst veel waardering. Volgens Verhoeven, die woensdagmiddag in haar atelier schilderlessen gaat geven aan jongeren, is de belangstelling voor kunst zeker onder de meisjes groot. De leerlingen zien duidelijke kwaliteitsverschillen tussen de abstracte werken van de kunstenares en hun eigen werk. "Veel uitgebreider en netter. Je kunt zien dat er langer over is gedaan", stelt Ivo Vastré (15) vast.

De leerlingen pleiten voor kunst in de klas: schilderijen, foto's en beeldhouwwerken. De schoolleiding heeft de leerlingenraad om advies gevraagd hoe de school gezelliger te maken is. "Kunst waarin we ook iets van onszelf herkennen, werkt inspirerend. We zouden onder leiding van een kunstenares moeten kunnen werken", vindt Anne Schoenmakers (14).

Volgens lerares beeldende vorming Noortje Trimbach groeit de belangstelling met de leeftijd. "Ze bouwen het op en ontwikkelen zo hun eigen stijl." Volgens haar zitten er op school wel een aantal talentjes. "Maar ik weet niet of ze daar ook echt mee aan het werk gaan." De lerares ziet wel wat in een samenwerking tussen een echte kunstenares en de leerlingen.

Directeur Jean Willems vindt kunst in de klas een uitdagend idee, maar wil het eerst eens laten bezinken.

dinsdag, maart 11, 2008

Vervolg 'Heel Kaatsheuvel Helpt' De actie 'Heel Kaatsheuvel Helpt' krijgt een vervolg.

Vervolg 'Heel Kaatsheuvel Helpt' De actie 'Heel Kaatsheuvel Helpt' krijgt een vervolg.

Vorig jaar september deed de Kaatsheuvelse Karin Klerkx mee aan het televisieprogramma 'Heel Holland Helpt' van presentatrice Wendy van Dijk. Veel inwoners kwamen op 18 september naar het gemeentehuis om hun bijdrage te storten voor het goede doel van Klerkx, het weeshuis van Marloes Twilt in Nepal. Klerkx liet in december al weten van deze actie een jaarlijks terugkerend evenement te willen maken. Samen met twee andere vrijwilligers is ze een nieuwe actie gestart: Hèlen van Zeijl goes Zuid-Afrika! Het geld is bestemd voor 'The Dream Centre' in Pinetown, niet ver van Durban. Het ziekenhuis biedt zorg aan aids-patiënten, in sommige gevallen tot deze overlijden.

Na de opening van The Dream Centre in 2002, er is plek voor twintig patiënten, telt het centrum nu 120 bedden en zijn er plannen om uit te breiden naar 240. Daarmee is dan nog maar een fractie van de behoefte ingevuld. The Dream Centre zorgt niet alleen voor patiënten, maar ook voor hun familie en hun naaste omgeving. Het team bestaat uit doktoren, verplegers, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, psychologen, spirituele begeleiders en hiv-counsellors.

De Kaatsheuvelse Hèlen van Zeijl gaat deze zomer vier weken als vrijwilliger in dit ziekenhuis werken en wil iets extra's doen. De matrassen in het ziekenhuis zijn heel slecht. De aids-patiënten zijn mager en liggen langdurig in bed. Zij hebben dus al snel last van doorligplekken. Het plan is om deze slechte matrassen te vervangen door goede exemplaren. 'Heel Kaatsheuvel helpt' wil van Zeijl hierbij financieel ondersteunen. De slotmanifestatie van de actie wordt gehouden op 25 mei tijdens het Pleinfestival.

- Meer informatie is te vinden op www.be-more.nl en op de weblog van Hèlen: helenvanzeijl.helptmee.nl.

Honderd woningen voor starters

KAATSHEUVEL - Casade Woondiensten wil tot en met 2009 honderd starterswoningen in de gemeente Loon op Zand bouwen. "Maar de belangstelling ervoor zal groot blijven", verwacht vestigingsmanager Frans Desloover. "Voor 14 woningen in het kerkdorp Loon op Zand hebben zich 91 huishoudens ingeschreven.

Een avond over 8 woningen aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel werd door 180 jonge belangstellenden bezocht."

De helft van de honderd nieuwe woningen is nieuwbouw, de andere helft zijn bestaande huurwoningen die leegkomen. Om de woningen betaalbaar te maken, vallen de woningen onder de koopgarantregeling. In Molenwijck-Zuid in Loon op Zand bouwt Casade dertig starterswoningen, aan de Willibrordusstraat negen.

Nieuwbouw in Kaatsheuvel is geringer: acht in het plan Deijckerzande (Zuidhollandsedijk) en acht in het plan Rosagaerde (Sint Jozefstraat). De overige woningen komen dus uit bestaand woningbezit. Casade werkt met de gemeente aan een nieuwe woonvisie. De corporatie zorgt voor een woningmarktonderzoek, terwijl de gemeente in kaart brengt wat de wensen van haar inwoners zijn.

Expo Kaatsheuvel van Mark van den Heuvel

KAATSHEUVEL - Mark van den Heuvel uit Middelbeers exposeert van zondag tot en met 6 mei 2008 in het gemeentehuis van Loon op Zand.

De opening in Kaatsheuvel wordt zondag om 15 uur verricht door Leo Vlemmix.

Van den Heuvel heeft zich de afgelopen dertien jaar toegelegd op het ontwerpen en maken van meubels. Sinds drie jaar is hij ook actief als beeldhouwer. Hij werkt met diverse materialen.

Veilig Verkeer Loon op Zand gered

Kaatsheuvel - De Loonse afdeling van 3VO is gered. Na een oproep van onder andere wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen, verkeer) om vrijwilligers hebben zich drie personen aangemeld om de kar te gaan trekken. Kaatsheuvelnaren Lennard Alink (24),Mart de Wit (64) en Harrie Vastré (48) hebben zich als vrijwilliger aangemeld om het werk van 3VO in de gemeente Loon op Zand voort te zetten. Maar volgens Alink is drie personen te weinig om al het werk te doen. De drie nieuwe bestuursleden doen dan ook een beroep op de inwoners van de gemeente Loon op Zand om zich aan te melden als vrijwilliger. Na zestien jaar lid te zijn geweest van het bestuur namen onlangs Peter Horvers, Henk van de Kieboom, Anneke de Brouwer en Rien Smits afscheid van het bestuur. Wethouder Bisselink vreesde dat het omvangrijke werk van 3VO aan de WML uitbesteed zou moeten worden. Door de aanmelding van drie nieuwe bestuursleden lijkt 3VO nu overbodig. “Maar we kunnen het niet met z’n drieën. We zoeken er echt nog mensen bij”, aldus Alink. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Lennard Alink, telefoonnummer 0416 - 540287

maandag, maart 10, 2008

Nieuwe voorzitter voor KOS in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Tijdens de laatste ledenvergadering van de Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit (KOS) hebben de leden van de een nieuwe voorzitter gekozen. Antoine van Grinsven, notaris bij Dierckxsens, Lijzen, Van Grinsven Notarissen neemt de voorzittershamer over van Erik Koot. Volgens de leden heeft Koot als voorzitter jarenlang een positieve stempel gedrukt op de KOS. Zijn inbreng, enthousiasme en ervaring gaan echter niet verloren, want hij blijft het bestuur op verzoek versterken. De KOS is inmiddels al weer 15 jaar actief in het bevorderen van informele contacten tussen ondernemers onderling in de gemeente Loon op Zand. De KOS biedt een ontmoetingsplaats voor plaatselijke ondernemers, leerzame avonden in combinatie met informele aspecten, uitwisseling van ervaringen tussen ondernemers en de mogelijkheid tot introductie van een zakenrelatie. Het ledenaantal is inmiddels gestegen tot meer dan 170. Meer info: www.koskaatsheuvel.nl

Nonchalant Berkdijk verliest in slotfase

VIERDE KLASSE Berkdijk werkte zich gisteren steeds verder in de nesten na het verlies tegen Real Lunet.

Berkdijk - Real Lunet 0-2 (0-0). Tot de 88ste minuut had Real Lunet nog geen kans gehad, daarna sloeg Yildrim tot tweemaal toe. Alweer verloren, en alweer was dat niet nodig geweest, vond trainer Regie Essed. "Op zich voetballen we niet slecht, maar we gaan veel te nonchalant met de kansen om. En we hebben in de voorhoede te weinig oog voor de ander. Dat kunnen we in deze fase van de competitie dus helemaal niet hebben." Want Berkdijk staat op een tiende plaats, zou zichzelf daarmee veroordelen tot de nacompetitie. "Hoog tijd dat we gaan winnen. We beginnen er volgende week mee, bij Nieuwkuijk. Die ploeg heeft het altijd moeilijk tegen ons."

Goed nieuws! Voetbalrechten terug bij NOS

HILVERSUM - De samenvattingen uit de Eredivisie zijn vanaf het nieuwe voetbalseizoen vijf jaar lang bij de NOS te zien, zo hebben de clubs gisteren besloten. De NOS kan zelf de wedstrijdvolgorde bepalen en de aanvangstijd van 19.00 uur op zondagavond blijft gehandhaafd. De overige sporten zijn al om 18.00 uur te zien.

Weer auto uit de bocht op Europalaan

Kaatsheuvel – Vanmidmiddag is weer een auto uit de reeds beroemde bocht gevlogen op de Europalaan ter hoogte van de Heikant. De chauffeur van een bestelbusje uit Drunen verloor de controle over zijn stuur en belandde in de berm. Er was niemand gewond. Volgens buurtbewoners staat de teller nu op 56 auto’s die in een tijdbestek van anderhalf jaar uit de bocht zijn gevlogen. Een door de gemeente ingesteld onderzoek naar de toestand van het wegdek ter plekke loopt nog.

Onbekende dief met voorliefde voor buitenspiegels

De politie stelt vast dat er in de omgeving Waalwijk / Kaatsheuvel / Loon op Zand een nog onbekende dief buitenspiegels steelt. Daarbij is opvallende dat hij een voorliefde heeft voor zilverkleurige Mercedessen in C-klasse. Alleen van dit merk, type en kleur auto zijn sinds 6 maart jl. al negen gevallen gemeld bij de politie. De buitenspiegels worden netjes gedemonteerd en kosten minimaal € 600,- aldus de gedupeerden. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 – 88 44 te melden.

Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

In Gasthuisstraat weten ze te reanimeren

KAATSHEUVEL - Buurtvereniging Gasthuisstraat–West in Kaatsheuvel zag zaterdagavond tijdens de jaarvergadering haar unieke project 'Veilig door de Gasthuisstraat' bekroond met de overhandiging van een defibrillator.

Na een massaal door de leden gevolgde cursus reanimatie krijgen de bewoners nu een vervolgcursus reanimeren en het leren omgaan met een defibrillator.

"Als er nu iets gebeurt in de straat zijn we er klaar voor. Achter bijna elke deur in Gasthuisstraat-West kan dan iemand reanimeren en een defibrillator bedienen", vertelt Helma van Geenen trots.

Aanleiding is volgens initiatiefnemer Karel Damen de vergrijzing in de buurt: "Ik zit de hulpverlening en werk in een dienstverlenend bedrijf. Er kwam een klant binnen die bij een wedstrijd van RKC een hartstilstand gekregen had en zijn leven door een defibrillator was gered. Dan ga je nadenken. Het leek me zinvol om zoiets in de Gasthuisstraat op te zetten". Hij introduceerde dat plan tijdens het

35-jarig bestaan van de buurtvereniging en iedereen was meteen enthousiast. "Maar we wilden eerst een reanimatiecursus geven voordat we met een defibrillator aan de slag gingen, dan konden we ook rustig doorsparen voor zo'n apparaat", aldus Damen. Voor de eerste reanimatiecursus meldden zich 35 bewoners van de 45 huizen in de buurt. De deelnemers betaalden de cursus die in de serre bij van Geenen gegeven werd, geheel zelf.

Damen: "Als we geen defibrillator hadden gekregen, waren die reanimatiecursussen gewoon doorgegaan. Maar nu kunnen we het mooi combineren". Omdat sommige mensen al een reanimatiecursus hadden gedaan verwacht Van Geenen dat voor de defibrillator-

cursus zich nog meer mensen aanmelden. Om geld in te zamelen voor het levensreddende apparaat ging Damen zelf langs de deuren en klopte ze aan bij bedrijven. Dat leverde ongeveer de helft op van wat zo'n apparaaat inclusief oefenpop kost. Omdat het zo'n sympathiek doel was sprong het Rabobank-stimuleringsfonds bij met een gift van 2200 euro en werd het mogelijk om een defibrillator aan te schaffen. Damen pleit voor beleid voor die apparaten. "Er hangt er een in het gemeentehuis en in de Hoofdpoort, maar die zijn 's- avonds gesloten". De buurtvereniging hoopt het apparaat nooit te hoeven gebruiken. "Maar het geeft een gevoel van veiligheid en dat we hulp kunnen bieden als het nodig is", aldus Van Geenen

zaterdag, maart 08, 2008

Geen info uit klankbordgroep N261 tijdens politiek café

Lijst Loon op Zand zal naar aanleiding van publicaties in het Brabants Dagblad eerder deze week geen mededelingen doen over de gegevens die bekend zijn bij de klankbordgroep tijdens het politiek café 12 maart in zaal de Wetering. Eerder deze week spraken de oppositiepartijen en het CDA zich uit over de aankondiging dat burgercommissielid Guus van Es op 12 maart uit de school zou klappen over het rapport dat bureau Goudappel over de N261 heeft gemaakt, terwijl de bevindingen en eindconclusie nog niet bekend zijn bij de leden van de gemeenteraad. LLoZ aankondigde op haar website aan dat Guus van Es deze publiekelijk zou maken. Op de website schrijft LLoz nu: “Inmiddels is gebleken dat de rapportage van de klankbordgroep - in tegenstelling tot de informatie die Lijst Loon op Zand had - nog niet openbaar is. Dat gegeven wordt door ons gerespecteerd. Daarom zal Lijst Loon op Zand hierover nog geen mededelingen doen. Wel willen wij met Loonse inwoners in gesprek n.a.v. de verschillende oplossingsscenario´s die in beeld zijn”. De oppositiepartijen volgen de zaak op de voet: “We zijn benieuwd waar ze die oplossingscenario’s vandaan halen. Misschien toch van het (nog) geheime rapport van Goudappel, aldus Jacky Smit van de VVD.

Postbode Soeterboek rijdt laatste bestelronde

Gehurkt in het midden Cess Soeterboek
Postbode Soeterboek rijdt laatste ronde

Na ruim dertig jaar bij de Post gewerkt te hebben reed postbode Cees Soeterboek (61) gisteren zijn laatste rondje in het buitengebied van Kaatsheuvel. In zijn vaste wijk ’t Hoekske hangt bijna overal de vlag uit en op diverse plaatsen staan flessen wijn en cadeaus naast de postbus. De bescheiden Soeterboek is zichtbaar verguld met al die aandacht. “Nou volgende week zaterdag nog een afscheidsreceptie en dan zit het erop! Ik zal de sociale contacten missen”, vertelt hij. Locatiemanager Jan van Haren van het TNT bussinesspoint aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel vindt het jammer dat Cees vertrekt: “Dit soort mensen die alles kunnen zijn een uitstervend ras. Tegenwoordig komen de dames binnen om voor een paar uur de post te bezorgen en dan gaan ze weer naar huis”, klinkt het melancholiek. Cees werkte op het schoenfabriek toen hij benaderd werd door Jo van de Linden om bij de post te komen werken. “Zij hadden een voetbalelftal en ik speelde dertien jaar als linksbuiten in het eerste van Desk en ze wilde mij er wel bijhebben”. Toen de schoenindustrie inzakte maakte hij de overstap naar de post en werkte het eerste halfjaar als postbode in Loon op Zand. “We draaiden toen nog nachtdiensten in Waalwijk. Daar werd de post gesorteerd”, weet hij zich nog te herinneren. Nu gebeurd dat alleen nog in Den Bosch. Soeterboek ontpopte zich al snel een allrounder. Van post op volgorde zetten, pakketpost bezorgen, buitenwijken rijden of de gewone post bestellen; alles deed hij. Soeterboek heeft zo zijn vaste koffieadresjes. Bij de benzinepomp op de weg naar Loon op Zand, bij de Roestelberg, en niet te vergeten vroeger bij de Steenbakker. Ondanks het feit dat hij zijn beroep als postbode te danken heeft aan zijn glansrijke voetbalcarrière bij DESK, (“daardoor had ik kruiwagens genoeg”)waar hij samen met toppers als Kees van Wezel, Noudje van Esdonk, Henk van Rooij en Frans Damen grote faam maakte komt hij niet meer bij DESK. “Ik heb een seizoenkaart van RKC , maar nu ik wat meer vrije tijd ga krijgen ga ik toch nog eens een keer op Eijkendijk kijken. Want meer hobby’s heb ik niet”, aldus de vutter.

vrijdag, maart 07, 2008

EOC maakt handgranaat onschadelijk

LOON OP ZAND: Gisteren heeft het Explosieven Opruimingscommando een handgranaat onschadelijk gemaakt, die was aangetroffen op een bouwterrein aan de Kasteellaan. Ook werd wat klein kaliber munitie gevonden. De vondsten werden gedaan door medewerkers van een bedrijf dat is ingehuurd om het terrein daar te scannen op explosieven.

donderdag, maart 06, 2008

Bruisend Dorpshart: ruim 8 miljoen tekort en één jaar later opgeleverd

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand moet in de portemonnee om het Bruisend Dorpshart te kunnen realiseren. Door extreem hoge prijsstijgingen in 2007 moet de gemeenteraad een bedrag van 8,5 miljoen beschikbaar stellen om de plannen te kunnen verwezenlijken. Ook de geplande oplevering van het plan wordt één jaar later; namelijk in 2011.
De gemeenteraad werd vanavond van de financiële tegenvaller op de hoogte gebracht. Vertrekkend projectleider Nico op de Laak hield de raadsleden voor dat er mogelijkheden zijn om het tekort terug te dringen. Hij verschafte de raad inzicht in de stappen die de projectgroep sinds het najaar van 2007 genomen heeft. De risicoanalyse en de financiële analyse die de afgelopen maanden opgesteld zijn, toonden aan dat de gemeente zich nadrukkelijk moet buigen over het vervolgtraject. Om hieraan enige richting te geven zijn vier mogelijke vervolgscenario’s opgesteld:
• Scenario ‘0’: er wordt geen enkele wijziging van het in april 2007 vastgestelde Bidbook doorgevoerd;
• Scenario 1: Gedeeltelijke uitvoering binnen de huidige financiële kaders;
• Scenario 2: De sociaal-culturele functies blijven volledig op de locatie ‘De Werft’ en binnen het plan wordt onder meer ‘De Woonhoven’ geoptimaliseerd;
• Scenario 4: Optimalisatie t.o.v. het Bidbook, ‘De Woonhoven’ wordt geoptimaliseerd en er vinden aanpassingen plaats m.b.t. ondergrond parkeren, het gemeentehuis en het Carré.
Met name uit de hoek van Gemeentebelangen en de PvdA kwam harde kritiek. “We willen dat U begint, dan heeft U niets te maken met prijsstijgingen”, wist Ad van Laarhoven. Ook de gebruikersgroep kwam met stevige kritiek: “We hebben nooit iets vernomen over financiën problemen klaagde ex-architect Klijssen.

De aanwezige burgers vroegen zich af hoe de gemeente deze “tegenvaller” kan verkopen bij de bevolking. Op de Laak was daar eerlijk in: “We hebben openheid van zaken gegeven en het is nu aan de gemeenteraad om keuzes te maken”. Duidelijk is dat de pijn zit in de aankoop van het postkantoor, het pand van de Rabobank en enkele woningen in de Huygenstraat.

Dronken automobilist aangehouden

KAATSHEUVEL: De politie heeft woensdagnacht rond 02.30 uur op de Midden-Brabantweg een 45-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Agenten zagen de man slingerend rijden en hij reed door het rode licht. Ze hielden de man aan en roken een alcohollucht. De Tilburger blies op het bureau 260 ug/l terwijl maximaal 200 ug/l is toegestaan. De man is met een bekeuring en een rijverbod van 1 uur heen gezonden.

Peter Persoon nieuwe directeur Villa Pardoes

KAATSHEUVEL - De 53-jarige Peter Persoon uit Eindhoven is de nieuwe algemeen directeur van Villa Pardoes in Kaatsheuvel. Hij neemt het werk per 1 april over van interim-manager Hermain van Melis. In Villa Pardoes kunnen kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun familie een gratis vakantieweek doorbrengen.

Persoon is momenteel regio-directeur van een zorginstelling in Arnhem. Daarvoor was hij locatiedirecteur van zorginstellingen in Eindhoven en Best.

Villa Pardoes heeft vorig jaar een koerswijziging doorgevoerd. De 'takken' exploitatie en fondsenwerving - die allebei een eigen directeur hadden - zijn samengevoegd. Naast een algemeen directeur telt Villa Pardoes zes medewerkers en ook zijn ruim honderd vrijwilligers actief in de accommodatie bij de Efteling. Volgens Van Melis heeft Villa Pardoes ondanks de veranderingen en het vertrek van enkele vaste krachten een goed 2007 achter de rug. Het jaarverslag verschijnt binnenkort.

Bomen wijken voor gras in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kaalslag aan de Bredevaert in Kaatsheuvel. In opdracht van de gemeente werden daar gisteren negen moeraseiken en drie primussen gekapt. Dat was nodig voor de nieuwe inrichting van het pleintje. Er komt meer gras. Op verzoek van omwonenden maakt de gemeente bovendien de hondenuitlaatplaats een stuk kleiner.

woensdag, maart 05, 2008

Aftrap Els II Kaatsheuvel: vijf huizen

Pepping Bouw bv uit Kaatsheuvel wil het woningbouwplan De Els II in die plaats starten met de bouw van vijf woningen. Die woningen kunnen uit het totale plan worden gelicht omdat ze aan de Gasthuisstraat komen te liggen.

De nieuwe huizen komen te staan op de oude entree naar het Peppingterrein waar het eigenlijke nieuwe woongebiedje gerealiseerd gaat worden. B. en W. van Loon op Zand willen in principe meewerken aan het plannetje voor de vijf woningen. Overigens moet dat plan nog ter inzage worden gelegd.

Voor de bouw van die huizen moet het naast de entree gelegen pand van een voormalige slagerij aan de Gasthuisstraat worden gesloopt. "Maar ook ons oude kantoor aan de Gasthuisstraat moet plat. Op die plek gaan we de nieuwe ontsluiting voor De Els II aanleggen. Voordat dit pand gesloopt kan worden, moeten we eerst het magazijn en de werf die erin zitten, verhuizen", zegt projectontwikkelaar Emile van Niekerk van Pepping Bouw. Het zal volgens hem daarom wel na de zomervakantie zijn voordat met de bouw van de vijf woningen begonnen kan worden. "Aan het eind van dit jaar hopen we dan met de overige woningbouwplannen een begin te hebben gemaakt", aldus Van Niekerk.

In de Els II komen ongeveer tweehonderd wooneenheden. Daartoe behoren 58 zorgappartementen en 36 gewone appartementen. Voor het overige gaat het om grondgebonden woningen. De zorgappartementen worden gebouwd in samenwerking met een woonstichting die de appartementen gaat beheren. Er zijn hierover volgens Van Niekerk onderhandelingen gaande met Casade Woondiensten.

'Bruisend Dorpshart nog niet in gedrang door vertrek projectleider'

KAATSHEUVEL - Wethouder Hans Waijers (CDA) wil er niet op vooruit lopen of het vertrek van projectleider Nico op de Laak nadelige gevolgen heeft voor de voortgang van het Bruisend Dorpshart van Kaatsheuvel. "Ik hoop van niet.

We gaan op zoek naar een nieuwe man of vrouw die niet per se van hetzelfde adviesbureau, BMC, afkomstig hoeft te zijn", aldus Waijers. Op de Laak vertrekt per 1 april, zo werd deze week bekend. De projectleider heeft een andere werkkring gevonden. Het vele reizen in zijn huidige baan viel steeds moeilijker te combineren met zijn privéleven, kreeg de gemeenteraad te horen.

Dat er recentelijke, mede vanuit de politiek en de gebruikersgroep Bruisend Dorpshart kritiek te horen is over gebrek aan daadkracht of overleg rondom het project, is volgens wethouder Waijers 'een toevallige samenloop van omstandigheden'. "Die zaken hebben niets met het vertrek van Op de Laak te maken. Hij gaat weg wegens privéomstandigheden", stelt Waijers vast.

Op de Laak werd in 2005 door de gemeente Loon op Zand aangetrokken om het project Bruisend Dorpshart aan te sturen.

Dat werk kost volgens wethouder Waijers ongeveer één tot anderhalve dag per week. De wethouder was tevreden over het functioneren van Op de Laak.

Morgenavond is er een informele raadsbijeenkomst over het Bruisend Dorpshart. Die begint om 19.30 uur in het gemeentehuis.

Parkeerterreinen bij vakantiepark Efteling

KAATSHEUVEL - B. en W. van Loon op Zand stemmen willen in principe meewerken aan de aanleg van twee parkeerterreinen voor het toekomstige vakantiepark Bosrijk van de Efteling.

De gemeenteraad moet nog instemmen om met de daarvoor nodige procedures te starten. De parkeerterreinen komen aan de noord- en aan de zuidkant van de Eftelingsestraat te liggen. Die wordt daarvoor ook een stukje verhard.

De parkeerplaats aan de noordkant wordt tussen de Eftelingsestraat en de Kinkenpolder gerealiseerd worden, vlakbij de hoofdingang van Bosrijk. Tussen de Eftelingsestraat en de Kinkenpolder komt een voetpad en een pad voor een pendeltreintje dat naar de hoofdingang van het attractiepark gaat rijden. Het andere parkeerterrein moet aan de zuidkant van de Eftelingsestraat voor de afslag Kinkenpolder komen te liggen. De beide terreinen krijgen ongeveer zevenhonderd parkeerplaatsen. Ook komt er groenaanplant.

In het vakantiepark Bosrijk komen onder meer appartementen, bosvilla's en paalwoningen met in totaal duizend bedden. Het is volgens een woordvoerder van de Efteling de bedoeling dat nog voor de zomer met de bouw wordt begonnen.

dinsdag, maart 04, 2008

: Efteling wil aandelen buitenlandse parken’

04 mrt 2008, 17:09 - DEN BOSCH - De Efteling wil aandelen van buitenlandse pretparken. Dat zei de nieuwe baas Bart de Boer vanmiddag nadat bekend was geworden dat hij Eindhoven Airport verruilt voor de hoogste baan in het pretpark.

De Boer neemt op 1 juni het stokje over van Ronald van der Zijl, die met pensioen gaat. De Boer is sinds 2000 algemeen directeur van Eindhoven Airport. Onder zijn leiding groeide het vliegveld van 350.000 naar 1,5 miljoen reizigers per jaar. Daarvoor werkte hij onder meer bij Koninklijke Ahold en Grandorado.

De Efteling richt zich de komende jaren onder leiding van De Boer op uitbreiding. Daarbij valt volgens hem te denken aan de verblijfsaccommodaties met duizend bedden en samenwerking met buitenlandse parken, om ook daar poot aan de grond te krijgen.

Ook richt de Efteling zich steeds meer op het maken van mediaproducties zoals de televisieserie Sprookjesboom. Gisteren werd bekend dat de Efteling een lokale radiofrequentie krijgt die de komende jaren te ontvangen is in Kaatsheuvel en omgeving. Het bedrijf wil niet zeggen wat de plannen met de zender zijn.

Ronald van der Zijl werd in 1997 directievoorzitter van de Efteling. Hij heeft vooral gewerkt aan de verruimde openstelling, onder meer door het park te openen in de wintermaanden. Van der Zijl neemt eind mei afscheid. Voor die tijd wordt nog de eerste steen gelegd van de nieuwe verblijfsaccommodatie.

maandag, maart 03, 2008

“Lijst loon op zand heeft meerdere petten op”

“Lijst loon op zand heeft meerdere petten op”

De Loonse oppositiepartijen VVD, PvdA en GroenLinks beticht Lijst Loon op Zand van het handelen met meerdere petten op. Aanleiding is een politiek café die de Loonse lijst wil organiseren over de aanleg van de N261 op 12 maart in de Wetering. Op de website van Lijst Loon op Zand kondigt de politieke partij aan dat hun burger commissielid Guus van Es, die samen met andere inwoners deel uitmaakte van de door de gemeente ingestelde klankbordgroep N261, de verschillende voorstellen bestudeerd heeft en een keuze heeft gemaakt. Deze keuzes wil Lijst Loon op Zand met de bezoekers van het politiek café bespreken. “Lijst Loon op Zand wil u met deze avond als eerste op de hoogte brengen van deze zeer ingrijpende plannen”, zo schrijft de partij op hun website. Omdat wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen, wegen en verkeer) toegezegd heeft dat er een bijeenkomst komt waarin de gemeenteraad wordt bijgepraat over de bevindingen van de klankbordgroep is dat laatste bij de oppositiepartijen in het verkeerde keelgat geschoten. Jacky Smit (VVD) is verbolgen over het feit dat Guus van Es tijdens het politiek café uit de school gaat klappen, terwijl de gemeenteraad nog niet eens geïnformeerd is over de bevindingen en aanbevelingen van de klankbordgroep. “Het zou politiek correct zijn als eerst de Raad op de hoogte gesteld wordt van de bevindingen voordat een individueel lid van de klankbordgroep sier gaat maken met de uitkomsten. Volgens Peter Flohr van de PvdA zijn er in deze drie opties: : Of de klankbordgroep is een politiek onderonsje, of LLoZ heeft In haar enthousiasme even vergeten dat er nog andere spelers zijn in de politieke arena, of voor Lijst Loon op Zand is de verkiezingstijd alweer begonnen en wil daarom scoren en populair worden onder de Loonse bevolking. Herman van Gulik van coalitiepartij CDA zegt het allemaal wat vreemd. te vinden: “Als Van Es dingen gaat vertellen die hij alleen kan weten omdat hij in de klankbordgroep zit, dan vindt ik dat verwerpelijk. Als hij alleen de mening verkondigd van Lijst Loon op Zand, dan heb ik daar nog niet zo’n moeite mee”. De VVD heeft wethouder Bisselink schriftelijk gevraagd om met LLoZ te overleggen om dit punt van de agenda af te halen van het politiek café. Guus van Es is zich van geen kwaad bewust. Ik heb het conceptrapport van Goudappel over het verkeerscirculatieplan uit hoofde van mijn voorzitterschap van de Loonse Ondernemersvereniging en beschik daardoor over de kennis”. Van Es gaat ervan uit dat binnen het gemeentehuis het rapport de “normale weg gaat en hoe het daar mee staat weet ik niet”.

Bruisend dorpshart zit zonder kartrekker

KAATSHEUVEL - De projectleider van het Bruisend Dorpshart, Nico op de Laak, legt 1 april zijn functie neer.

Dat schrijft gemeentesecretaris Wim Verkuijlen de Loonse gemeenteraad. 'Het vele reizen in zijn huidige baan en de thuissituatie hebben hem tot deze keuze gebracht', is de toelichting.

Voor een nieuw centrum in Kaatsheuvel ging de gemeente een samenwerking aan met adviesbureau BMC. Op de Laak ruilt die organisatie nu in voor een andere werkkring. Voor zijn vervanging als projectmanager zijn volgens de secretaris inmiddels al stappen ondernomen. Op de Laak werd in 2005 aangetrokken om de kar te trekken voor de ontwikkeling van het dorpshart van Kaatsheuvel. Een bidbook is inmiddels verschenen, maar gaandeweg klonk ook kritiek op de voortgang van het project. Zo klaagde Bertus Kemmeren, raadscommissielid voor Gemeentebelangen, januari 2007 over een gebrek aan daadkracht: "Het Dorpshart heeft al 1,5 miljoen gekost en er is nog niks te zien. Ik mag onderhand resultaat zien."

Recenter is de onrust in de gebruikersgroep, waarin vertegenwoordigers van de Kaatsheuvelse gemeenschap meedenken over het project. "Er wordt gewoon niet naar ons geluisterd", zo meende Henk Cleijssen, lid van de gebruikersgroep. "Tachtig procent van de bevolking wil een open plein, maar projectleider Op de Laak weet iedereen om zijn vingers te winden. Het dorpshart wordt een Randstadplaatje. Het heeft niets te maken met een rustiek dorpscentrum."
Doorsturen Afdrukken

Geen stroom en water in kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een groot deel van Kaatsheuvel heeft vanmorgen een klein half uur zonder elektriciteit en water gezeten.

Bij graafwerkzaamheden in de Duinlaan, vlakbij camping Duinlust, werd om 10.25 uur een kabel kapot getrokken.

Medewerkers van Essent hebben meteen een omleiding gemaakt, waarna de meeste Kaatsheuvelnaren weer stroom en water hadden. "Alleen bij de camping heeft de storing langer geduurd", aldus een woordvoerder van de energiemaatschappij.

zondag, maart 02, 2008

Vier solisten Harmonie Kaatsheuvel behalen D-diploma

Gisteren, 1 maart hebben maar liefst vier examenkandidaten van Harmonie Kaatsheuvel het hoogst haalbare in de amateurmuziek, het D-diploma, behaald.
Onder begeleiding van piano en het Groot Harmonieorkest moesten afwisselend de vier solisten hun examenstukken in theater De Volckaert in Dongen voor het massaal aanwezige publiek laten horen. Ook Irma Stoetzer (dwarsfluit) heeft deze dag een succesvol examen afgelegd voor dwarsfluit B.

De vier solisten Dieke Pepping (klarinet), Ineke Dingemans (alt-saxofoon), Anne Peters (dwarsfluit) en Reinier van Laarhoven (trombone) hadden eerder op de dag al achter gesloten deuren hun theorie examen afgelegd en enkele praktische examenonderdelen, zoals toonladders, voor de examencommissie van het CVA (Centrum voor de Amateurkunst Noord-Brabant) uitgevoerd. Bron: website harmonie

Beschonken bestuurder aangehouden in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie hield zondag tegen 05.00 uur een auto staande op de Bevrijdingsweg. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol, zo bleek uit een blaastest. De 24-jarige man uit Tilburg moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 635 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Desk gelijk 2-2

Net als vorige week tegen Meerssen gaf DESK de voorsprong van 1-0 bij rust weer uit handen. JVC Cuijk scoorde in de de tweede helft twee maal waardoor DESK met 1-2 achter kwam. Invaller van den Brink maate de gelijkmaker voor de Kaatsheuvelnaren. Desk staat nu met 28 punten op de vierde plaats. Una is koploper met 34 punten. Over 14 dagen ontvangt DESK de koploper.

Klachten over jeugd door nightliner

Bewoners van de Van Heeswijkstraat in kaatsheuvel hebben bij de teamchef van politie en de burgemeester van Loon op Zand een klacht ingediend. Het betreft ernstige overlast van jongeren. In de nacht van zaterdag op zondag heeft de SP op eigen kosten een nightliner voor de jeugd laten rijden tussen Tilburg en Waalwijk, met onder andere een tussenstop in Kaatsheuvel. De bewoners zeggen tussen 3.15 uur en 4.15 uur wakker geworden te zijn van de jeugd die met die nightliner zijn meegereden. “De jeugd liep ladderzat en met veel lawaai door de van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel en er werd tegen auto’s aangeschopt. Ook hebben we diverse harde knallen gehoord,waarvan wij nog niet weten waar die door ontstaan zijn”, zo omschrijft een van de bewoners ven de bewoners zijn klacht. De bewoners, die de SP op voorhand aansprakelijk stellen voor eventuele schade zeggen op dat moment geen actie ondernomen te hebben omdat de situatie te bedreigend leek. Over eventuele schade was gisteren nog niets bekend.

Lange wandeling door duinen bij Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Vanaf café-restaurant De Roestelberg in Kaatsheuvel start zondag 16 maart om 10 uur een lange wandeling door de Loonse en Drunense Duinen.

De tocht duurt zes uur. Samen met gidsen lopen de deelnemers langs wisselende landschappen. Volgens de organisatie is het, vanwege de duur, niet verstandig kleine kinderen mee te nemen. Wel een lunchpakketje. Deelname is gratis.

Vraag om de hoek Werk om de hoek [WZSW]

Kunt U wat ondersteuning in huis gebruiken of wilt U wat ondersteuning bieden?

Gezien de successen in Noord Brabant is er in de gemeente Loon op Zand een project gestart met als werktitel Wonen, Zorg, Service in de wijk. De manier om op een eenvoudige wijze hulp te ontvangen of ondersteuning te bieden bij U in de buurt. Voor iedere deelnemende gemeente is een projectleider aangesteld die het project vorm en inhoud gaat geven. De dienst is uitermate geschikt voor ouderen of mensen met een handicap. U kunt bij voorbeeld ondersteuning krijgen bij kleine reparaties tuinonderhoud, grote schoonmaak of bij het boodschappen doen. Meer informatie Hans Kersten telefoon 06-15509297

zaterdag, maart 01, 2008

VVD raadslid ontstemd

Bij het agendapunt APV stak VVD raadslid Jacky Smit donderdagavond tijdens de raadsvergadering haar hand op om het woord te krijgen. De voorzitter ( 2e plaatsvervanger voor onze burgemeester) Van Gulik sprak op het moment dat ze haar hand de lucht hield de woorden uit. Ja meiske, ik kom zo bij je! Dit schoot even verkeerd. Smit schrijft op haar weblog: "Nu kan ik echt veel hebben van wat mensen zo voor en na vergaderingen tegen me zeggen met woorden als meiske, troel, schat, je ziet er goed uit, kam je haren, je veter zit los en noem maar op, maar tijdens een openbare officiele raadsvergadering verwacht je toch niet dat de voorzittter van de raad zegt 'Ja meiske, ik kom zo bij je!" Wordt vervolgd??

PvdA zeer ontstemd over besluitvorming accommodatiebeleid

In de raadsvergadering van 28 februari stond het accommodatiebeleid op de agenda. De afgelopen maanden is zeer intensief met zoveel mogelijk betrokkenen hierover gesproken. De raad organiseerde zelfs een eigen hoorzitting om de belangrijkste spelers uit het veld rechtstreeks te bevragen.
Het college vatte het geheel samen in 15 beleidskeuzes die verder uitgewerkt zouden worden. Weinig concrete invulling maar tot vóór de raadsvergadering hadden alle partijen hier vrede mee.

Volgens de PvdA verraste het CDA de Raad met het tijdens de vergadering indienen van drie wijzigingsvoorstellen (amendementen) op het concept-besluit van het College. Dit heeft de PvdA en de VVD fracties zeer verrast omdat dit volstrekt tegen de afspraak was die in de voorbereidende commissievergadering Welzijn is gemaakt. Gemeentebelangen schaarde zich achter het CDA, daarmee aangevend minder belang te hechten aan eerdere gemaakte afspraken.

Dit politieke spel was voor de PvdA-fractie de belangrijkste reden om de besluitvorming over het accommodatiebeleid te laten voor wat het was. De fractie heeft samen met de VVD en GroenLinks tegen de amendementen en het voorstel gestemd.

De PvdA-fractie betreurt ten zeerste dat kennelijk weer teruggekeerd wordt tot het denken en handelen in coalitie-oppositie verhoudingen. Verhoudingen waarin de macht van het getal de overhand heeft?
Bron: website PVDA

Echtpaar dood aangetroffen in caravan Baarle-Nassau

Laatste nieuws

BAARLE-NASSAU - Op camping De Heimolen in Baarle-Nassau zijn zaterdagmiddag omstreeks 14 uur de lichamen van een man en een vrouw aangetroffen.

Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om een echtpaar. "De camingeigenaar trof de lichamen aan en heeft meteen een ambulance gebeld."

Reanimatie door personeel van de GGD mocht echter niet meer baten. De technische recherche is meteen van start gegaan met het onderzoek. Ook de brandweer is daarbij ingeschakeld. "We gaan niet per direct uit van een misdrijf¨, verklaart de politiewoordvoerster. "Het kan ook om koolmonoxidevergifiging gaan."