Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 30, 2010

Brandweer Kaatsheuvel eert jubilarissen

Kaatsheuvel - Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in het gemeentehuis zijn traditioneel de jubilarissen gehuld. Dit jaar werden Walter van Huigevoort en Paul van Laarhoven beiden 12 1/2 lid en Ruud Peters 25 jaar lid, Karel Damen 30 jaar lid en Tiny Hamers 35 jaar lid gehuldigd.

Afscheid van Brandweer Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Zaterdagavond was het de traditionele bijeenkomst in het gemeentehuis van brandweer Loon op Zand. Jammer genoeg vertrekken drie leden met grote verdiensten:
Johnny van der Steen 8 jaar Piet Snaphaan 18 jaar lid van de brandweer en Jan van der Velden, 27 jaar lid van de brandweer. Ze worden op de foto geflankeerd door clustercommandant Arjan van den Hoven en burgemeester Wim Luijendijk

Tip buurman en voetsporen in sneeuw leiden tot arrestatie

Kaatsheuvel: Dit is dus een les voor alle inbrekers:

Een buurtbewoner heeft de Waalwijkse politie vannacht op het spoor gezet van vier mogelijke inbrekers. Hij belde de politie rond 02.45 uur omdat hij op de Besoyensestraat twee mannen op het dak zag lopen. De man gaf daarbij ook een signalement door. Zijn telefoontje leverde vier arrestaties op.

Agenten hoefden vervolgens alleen maar de schoensporen in de sneeuw te volgen om twee van de vier op de Berckenrodelaan in te kunnen rekenen. Vrijwel direct daarna kwamen nog twee mannen uit een steeg. Ook zij werden gearresteerd. Ze verklaarden op zoek te zijn naar een slaapplaats. De politie heeft daar grote twijfels over. Twee Tilburgers (22 en 25) en twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (19 en 22) mochten mee.

Pittige discussie over honger maar ‘absolute macht’

Kaatsheuvel – Knap lastig voor Gemeentebelangen, al die andere partijen in de raad van Loon op Zand. Je moet constant rekening houden met anderen. Henk van Komen (nummer 11 op de lijst van Gemeentebelangen is op zijn weblog duidelijk GB moet de komende gemeenteraadsverkiezingen gaan voor tien zetels: dat is de absolute meerderheid. “De coalitie, waarin Gemeentebelang zo’n grote rol speelt met zeven zetels in de gemeenteraad, heeft vele goede resultaten opgeleverd. “Om nog meer te kunnen bereiken zonder steeds compromissen te hoeven sluiten, zou het handig zijn om als Gemeentebelangen tien van de negentien zetels in de wacht te slepen”, schrijft hij. Gezien de prognoses op internet ziet van Komen zeker een kans om die mijlpaal te bereiken.

Zijn weblog wekt flinke irritatie bij Bart Gossen (nummer 10 van de VVD-lijst.
“Nederland kent een democratisch stelsel van evenredige vertegenwoordiging. Dat houdt in dat nagenoeg nooit een partij aan de absolute macht komt, maar samengewerkt moet worden. Wat zouden we in de gemeente Loon op Zand voor situatie krijgen als een lokale partij de absolute macht zou grijpen? “Wie het programma van Gemeentebelangen probeert te doorgronden ziet linkse en rechtse standpunten. Zo krijg je SP en PVV in een. Daarom concludeer ik dat Gemeentebelangen met haar streven naar absolute macht en antidemocratisch is en geen duidelijke visie heeft”. Wie gelijk heeft? De meeste stemmen gelden.

Bron: BD

Tonpraoten in Kaatsheuvel van hoog niveau

Kaatsheuvel - Het tonpraoten was gisteravond van hoog niveau. Het was een mooie avond. Om nog niet veel prijs te geven voor de mensen die vanavond gaan wil ik er nog niet op ingaan. Mocht U vanavond gaan, dan wens ik U veel plezier.

Reageren mislukt?

Kaatsheuvel - Ik verneem van mensen dat ze gereageerd hebben, maar dat de reactie niet doorgekomen is. Sinds enige tijd zijn er bij mij ook geen reacties binnengekomen. Ik heb nu de parameters gewijzigd, nu moet het lukken.

Webmaster

vrijdag, januari 29, 2010

Fietsendieven blijven actief in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De vele fietsendiefstallen in Kaatsheuvel blijven doorgaan. Het is de politie nog niet gelukt daders aan te houden.

Donderavond verdwenen opnieuw vijf fietsen bij gemeenschapshuis de Gildenbond aan de Monseigneur Völkerstraat. Eerder deze week werd een tweewieler gestolen in de Ringvaert. Eind vorig jaar was er ook een golf aan fietsendiefstallen in Kaatsheuvel. De politie nam de zaak hoog op, maar het blijkt lastig daders op heterdaad te betrappen. De politie hield er eerder rekening mee dat de dieven uit Kaatsheuvel zelf kwamen, omdat het probleem in nabij gelegen dorpen een stuk minder speelde.

Niemand in Kaatsheuvel te oud voor stembureau na commotie

KAATSHEUVEL - Zeventigplussers mogen tóch op 3 maart de stembureaus in de gemeente Loon op Zand bemannen.

De gemeente draait hiermee een omstreden besluit terug en wil zo een einde maken aan alle ophef. "We wilden niemand kwetsen", aldus burgemeester Wim Luijendijk. Loon op Zand koos er eerder voor de stembureaus alleen te laten bemensen door personen die na 1940 geboren zijn. Ouderenbond KBO reageerde woedend op deze 'leeftijdsdiscriminatie'. Ook commissielid Bertus Kemmeren van Gemeentebelangen, zelf 70, eiste dat de maatregel werd teruggedraaid.

Volgens de uitleg van Luijendijk bleek bij de Europese verkiezingen dat veel ouderen het werk op het stembureau zwaar vonden. "Al gold dat niet voor iedereen." Maar om willekeur te voorkomen werd gekozen voor een leeftijdsgrens.

donderdag, januari 28, 2010

Brandweer Kaatsheuvel naar Kraanven / Blauwloop

Kaatsheuvel - De brandweer is onderweg naar Het Kraanven in Loon op Zand voor een waterongeval. Er bleek een auto in een sloot beland te zijn. Gelukkig stond er weinig water in de sloot. Voor zover bekend waren er geen ernstig gewonden.

Verkiezingsactiviteiten in Kaatsheuvel en Loon

Kaatsheuvel - In verband met de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft heemkundekring De Ketsheuvel het idee opgepakt een tentoonstelling te organiseren over de historie van de lokale politieke partijen. Deze tentoonstelling wordt gehouden van 3 februari tot en met 3 maart 2010 in de bibliotheek in Kaatsheuvel, Huygenstraat 71. U vindt er poster- en ander materiaal omtrent reeds verdwenen politieke partijen. Daarbij zijn de bestaande politieke partijen benaderd om oud campagnemateriaal uit hun archieven ter beschikking te stellen. Hieraan is ruimschoots gevolg gegeven. Tevens willen wij als heemkundekring ook de ontwikkeling van het stemrecht laten zien. Zo zijn er stemregisters van eind 1800 te zien waarin alleen de mannelijke inwoners worden opgeroepen om te gaan stemmen. Al bij al een tentoonstelling die meer dan het bezoeken waard is.

Loon op Zand - Politieke debat-avond bij Uno Animo
Op maandag 1 februari zijn de politieke partijen bij Uno aanwezig om te discussieren over bereikbaarheid, leefbaarheid en sport. Aanvang 20.00 uur, iedereen is welkom.

Onderzoek naar dood twee honden door gif in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Twee hondenbezitters hebben aangifte gedaan van de dood van hun dieren door vergiftiging.

Verder heeft de politie drie meldingen gekregen over honden die ziek zijn geworden na een wandeling in de omgeving van de Zuidhollandsedijk en Hoge en Lage Zandschel, tussen Kaatsheuvel en Sprang-Capelle. Het is nog onzeker of opzet in het spel is. Onderzocht wordt of gif in hondenbrokken gestopt was. Mogelijk heeft iemand rattengif gestrooid, geen rekening houdend met honden in de buurt. Buurtbewoners zijn geïnformeerd.

Voorzitter Harmonie Kaatsheuvel neemt de eerste sponsorbrochure in ontvangst

Kaatsheuvel - Op woensdagavond 27 januari jl. was het toch wel een bijzonder moment voor de sponsorcommissie van de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel. De voorzitter van de harmonie, Joop Bisselink, ontving de eerste sponsorbrochure,, uiteraard in het bijzijn van de commissie.
De sponsorbrochure, in full color, is in de afgelopen periode ontworpen door Maarten Schraven, fotograaf en eigenaar van OneM in Business. Maarten ontwerpt allerlei drukwerk en druk deze digitaal in eigen beheer. Zijn adres is Dintel 50 in Kaatsheuvel en hij is bereikbaar op nummer 06-28523061.
Maarten deed dit geheel belangeloos. Een groot aantal foto's in de brochure zijn door hemzelf gemaakt tijdens de themaconcerten in het afgelopen jaar.
Harmonie Kaatsheuvel is erg verheugd met de inbreng van deze vormgever.

In de brochure wordt het maatschappelijk belang van de vereniging beschreven en alle verschillende orkesten worden uitvoerig belicht.
De sponsorcommissie van de harmonie zal in de komende maanden een aantal bedrijven bezoeken en deze brochure overhandigen. Bedrijven hebben de mogelijkheid te kiezen uit verschillende sponsorpakketten.

Brief gemeente valt verkeerd bij ouderen

KAATSHEUVEL - Ouderen die normaliter bij verkiezingen stembureaus bemannen zijn boos op de gemeente Loon op Zand. Gisteren ontvingen ze een brief dat de gemeente voor de bemanning van de stembureaus gekozen heeft voor personen die na 1940 geboren zijn. Dat is bij de Kaatsheuvelse Katholieke Bond van Ouderen (ouderenbond KBO in het verkeerde keelgat geschoten.

De Kieswet kent geen leeftijdsgrens, stelt de KBO. geeft aan dat er bij de bezetting van de stembureaus wat de leeftijd betreft geen onder nog een bovengrens aan. Toch heeft Loon op Zand een bovengrens van zeventig jaar ingevoerd‘We voelen ons gediscrimineerd en in een hoek getrapt. Wie denkt de gemeente wel dat ze is om mensen, die tot hun 67ste moeten werken, op hun zeventigste af te schrijven. We zijn wel goed genoeg om vrijwilligerswerk te doen, maar voor dit werk zijn we te oud.’

Ook raadscommissielid Bertus Kemmeren (Gemeentebelangen) is laaiend. Hij heeft als 70-jarige ook een brief ontvangen. „Pure discriminatie. Mensen van boven de zeventig mogen wel in de gemeenteraad zitten maar zouden niet meer bekwaam zijn om een stembureau te bemannen.”

Volgens een gemeentewoordvoerster hebben ouderen bij de Europese verkiezingen aangegeven dat een stembureau van half 7 tot 24 uur bemannen erg zwaar is. Ook zijn de eisen door het stemmen met potlood zwaarder geworden en is de animo voor het stembureau gegroeid. „Om willekeur te voorkomen en helder te zijn, hebben we een leeftijd genoemd. We hebben de mensen in een brief netjes bedankt. We zijn ons er nu van bewust dat het genoemde jaartal anders uitgelegd wordt dan bedoeld. Daarvoor bieden we onze excuses aan.”. Het excuus is volgens het bestuur van de KBO niet voldoende. „De gemeente mag mensen kiezen die ze willen, maar ze mogen niemand uitsluiten. En zeker niet op basis van leeftijd. Dan moeten ze met de kandidaten boven de 70 een gesprek aangaan.

Kemmeren neemt geen genoegen met deze excuses. Hij eist dat de maatregel wordt teruggedraaid.

Nachtbus nog ver weg

KAATSHEUVEL De uitgaande jeugd moet nog lang wachten op de Nightliner tussen Waalwijk en Tilburg. Het is zelfs de vraag of de proef met de nachtbus wel van de grond komt. Belangstellende ondernemers zijn huiverig voor de kosten van beveiliging en vernielingen. Maar de betrokken gemeenten, zoals Loon op Zand en Waalwijk, lijken deze veiligheidsrisico’s ook niet voor hun rekening te willen nemen.
„Die kosten kunnen hoog oplopen”, stelt wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) van Loon op Zand. Hij wijst daarbij op vernielingen en mogelijke schadeclaims. Ook zijn in de bus veel extra maatregelen nodig, zoals het plaatsen van camera’s en begeleiding. Volgens Broeders hebben drie partijen interesse getoond om de ritten met de Nightliner te verzorgen, maar dus wel onder de voorwaarde dat de gemeenten opdraaien voor de eventuele veiligheidsrisico’s. En daar loopt het plan dus opnieuw vast.

Toch is volgens Broeders de Nightliner nog niet helemaal van de baan. De betrokken gemeenten in de regio gaan nu verder praten over de proef met de Nightliner. Ook wordt het plan opnieuw voorgelegd aan de provincie met de vraag of de nachtbus in het reguliere openbaar vervoerssysteem kan worden opgenomen.
Met name in de gemeente Loon op Zand klinkt al een hele tijd de roep om een Nightliner tussen Waalwijk en Tilburg, met stops in Kaatsheuvel en Loon op Zanden. Veel jongeren zouden behoefte hebben aan zo’n nachtbusverbinding met uitgaansstad Tilburg.

Lijst Loon op Zand vindt dat de gemeente Loon op Zand nu het voortouw moet nemen om een Nightliner te laten rijden, en de kosten voor haar rekening te nemen. Guus van Es pleitte dinsdagavond bij de commissie Fysieke Omgeving en Milieu voor een proef van een half jaar, die bij buitensporig vandalisme door de jeugd onmiddellijk gestopt moet worden. „Deze boodschap moet heel duidelijk gemaakt worden aan de jongeren en hun ouders”, aldus van Es. Maar volgens Broeders kleven er te grote risico’s aan het voorstel van Lijst Loon op Zand, die niet te verzekeren zijn.

woensdag, januari 27, 2010

Politie schrijft 72 bekeuringen uit bij controles

Kaatsheuvel - De politie heeft dinsdag in totaal 72 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand. In de Kerkstraat in Loon op Zand en op het Raadhuisplein in Sprang-Capelle controleerde de politie met een rollentestbank de snelheid van bromfietsen.

Een bestuurder had zijn tweewieler dermate hoog opgevoerd dat het kentekenbewijs werd ingevorderd. Verder kregen diverse bestuurders een bekeuring vanwege kleine technische gebreken aan hun bromfiets.

Bij Villa Dotterbloem in Waalwijk negeerden 34 bestuurders een verbod om de straat in te rijden. Ze moeten een boete van 60 euro betalen.

In de Heistraat in Sprang-Capelle werd met een zogeheten lasergun een snelheidscontrole gehouden. Dat leverde vier bekeuringen op. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer de maximumsnelheid is in deze straat. Verder kregen vier bestuurders een bon omdat ze niet handsfree zaten te telefoneren. Dat leverde hen een boete op van 130 euro. Daarnaast betrapte de politie tien automobilisten op het niet dragen van de autogordel. Deze overtreders mogen 90 euro betalen.

Alarm geslagen na vergiftigen honden op grens Kaatsheuvel

Politie en gemeenten waarschuwen voor het vergiftigen van honden op de grens van Kaatsheuvel en Sprang-Capelle.

Enkele beesten zijn ziek geworden, in ieder geval één hond is aan het gif bezweken. Waarschijnlijk is het gif in hondenbrokken gedaan. De vergiftigde dieren liepen in de Lage Zandschel, Hoge Zandschel, Zuid-Hollandsedijk en Hanze. De gemeenten waarschuwen buurtbewoners in een brief. Ook zijn pamfletten opgehangen. Het gif kan ook schadelijk zijn voor kinderen. De huisartsen zijn daarom ook geïnformeerd.

Tussenstand cadeau Ria van Hoek: 3.000 euro

KAATSHEUVEL - Inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen in de gemeente Loon op Zand hebben tot nu toe ruim 3.000 euro geschonken voor het afscheidscadeau van vertrekkend burgemeester Ria van Hoek.

Het cadeau bestaat uit drie bankjes, die bij de ingang van de Blauwloop geplaatst worden

Extra geld voor Gildenbond Kaatsheuvel is nog geen gelopen race

KAATSHEUVEL Gemeenschapshuis De Gildenbond in Kaatsheuvel is nog niet zeker van een extra gemeentelijke subsidie van 40.000 euro. De Loonse politiek eist van wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, accommodaties) eerst een goed onderbouwd stuk voor deze financiële steun. De commissie Mens en Maatschappij had maandagavond stevige kritiek op het optreden van de wethouder.
Volgens het bestuur van De Gildenbond is extra steun van de gemeente hard nodig om het voortbestaan niet in gevaar te brengen. Er dreigt dit jaar een tekort van ruim 40.000 euro. Vooral de kosten van een professioneel beheerder zouden zwaar op de begroting drukken. Het college wil gehoor geven aan het extra subsidieverzoek, maar wel onder voorwaarde dat De Gildenbond dit jaar de zaakjes financieel op orde krijgt.

Maar de politiek gaat niet zomaar akkoord met de extra steun van 40.000 euro naast de jaarlijkse subsidie van 45.000 euro.
Als tijdens de gemeenteraadsvergadering van 11 februari geen beter onderbouwd stuk op tafel ligt, mag Aussems van een meerderheid van de raad de aanvraag die avond weer terug nemen.

Nagenoeg alle partijen nemen het de wethouder kwalijk dat hij in hun ogen de laatste maanden niets of te weinig heeft gedaan om de diverse accommodaties in de gemeente onder één koepel te brengen. Zo’n samenwerking kan flink kosten besparen, bijvoorbeeld op het gebied van organisatie en inkoop. „Wij vinden dat de accommodaties samen moéten werken. Maar u heeft de opdracht te zwak en te slap neergezet”, aldus Jacky Smit (VVD).

Ook uit hoek van zijn ‘eigen’ Gemeentebelangen kreeg Aussems stevige kritiek. „„Dit is een structureel probleem dat de wethouder incidenteel wil oplossen. Daar zijn wij het niet mee eens”, stelde Leon van Boxtel, die zich afvroeg hoe de Gildenbond „een beroepskracht aan kon stellen die niet over de benodigde papieren beschikt.” In dat kader vroeg Wim Meulesteen (PvdA) of er bij de Twern offerte was gevraagd voor een beroepskracht. Volgens de wethouder was dat niet het geval. Een bedrag van 40.000 euro uitgeven voor professioneel beheer wat geen professioneel beheer blijkt te zijn, is volgens de VVD ‘krankzinnig en slap’.

Uit ‘respect’ voor de vrijwilligers van de Gildenbond wilden de meeste partijen het voorstel toch op de agenda van de raadsvergadering van 11 februari houden.

Banken snel terug bij Lage Weijkens

Loon op Zand – Bij basisschool de Lage Weijkens in Loon op Zand moeten zo snel mogelijk de banken en speeltoestellen teruggeplaatst worden. Dit stelde burgercommissielid Bart van Drunen (Lijst Loon op zand), maandagavond in de commissievergadering Mens en Maatschappij. Volgens van Drunen stonden tot voor enkele maanden klimtoestellen en bankjes bij het grasveld voor basisschool De Lage Weijkens, maar waren ze plotseling verdwenen. Door het verdwijnen van met name de banken hebben de Loonse jongeren volgens van Drunen een hangplek minder, waardoor de jeugd gaat hangen bij de Tuinstraat en Em-Té supermarkt. Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) waren de toestellen aan vervanging toe en is er even niets. “Het terreintje zal in overleg met de buurt ingericht worden”, aldus de wethouder. Van Drunen wilde toch van de Aussems weten wanneer de banken terug gesplaatst worden. “Voorkomen is beter dan genezen”. Volgens de wethouder ‘zo snel mogelijk’. Wim Meulesteen (PvdA) wilde van de wethouder weten hoever de gemeente staat met het onderzoek naar de hangjongeren. De wethouder beloofde hierop terug te komen.

dinsdag, januari 26, 2010

Storing 112 voorbij

DEN HAAG (ANP) - De storing van het mobiele netwerk naar alarmnummer 112 is voorbij. Dat heeft Binnenlandse Zaken laten weten. Ook het politienummer 0900 - 8844 is weer goed bereikbaar.

De oorzaak van de storing is nog niet precies bekend. Daar wordt de komende dagen onderzoek naar gedaan om meer storingen te voorkomen.

Alarmnummer 112 kon sinds omstreeks 18.30 niet meer worden bereikt door een storing in de centrale bij het Korps landelijke politiediensten in Driebergen

Tijdelijk nieuwe gemeentesecretaris in gemeentehuis Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De gemeente Loon op Zand heeft vanaf maandag 25 januari een interim algemeen directeur en gemeentesecretaris, de heer dr. W. Goedmakers. Dit naar verwachting voor een periode van zes maanden.

De huidige gemeentesecretaris, de heer W. Verkuijlen is vanaf april 2009 wegens ziekte afwezig. De heer H. van Loon heeft de functie van locosecretaris vanaf die tijd vervuld. Nu zal de heer Goedmakers de rol van gemeentesecretaris tijdelijk waarnemen.

De heer Goedmakers is een organisatieadviseur en interim manager met ruime ervaring binnen de overheid. Hij was recentelijk interim gemeentesecretaris bij de gemeente Best.

Spookbrief in omloop over niet bestaande belasting

Kaatsheuvel/Tilburg - In Tilburg en Roosendaal zijn spookbrieven opgedoken over de invoering van een niet bestaande belasting: persoonsgegevensbelasting.

De brief, waarin staat dat burgers elke maand 63,82 euro moeten gaan betalen om van de staat persoonlijke veiligheid te krijgen, is namens de Belastingdienst verstuurd maar die dienst weet niet van het bestaan af.

"De nieuwe belasting bestaat niet. Deze brief is ook niet door ons gestuurd, dit is het werk van een oplichter," laat Jelle Wijkstra, persvoorlichter van het Ministerie van Financiën weten.

In de brief staat dat 'de nieuwe belasting onderdeel is van het belastingsplan 2010.' Ook staat er 'dat burgers van Nederland een bijdrage gaan leveren van 63,82 euro per maand. Met dit bedrag kan de staat uw persoonlijke veiligheid zo optimaal mogelijk garanderen.'

Het is nog onduidelijk hoeveel brieven er zijn gestuurd.

Nadat het Brabants Dagblad bij de Belastingdienst aan de bel heeft getrokken, is er dinsdagmiddag landelijk een waarschuwing uitgegaan via diverse internetsites. Daarin waarschuwt de Belastingdienst geen geld over te maken.

"In de brief staat nog geen rekeningnummer. Wij zijn echter bang dat er straks een vervolgbrief komt of een telefoontje waarin mensen wordt gevraagd het bedrag te storten. Daarom willen wij zo snel mogelijk de burgers waarschuwen over deze spookbrief." Bron BD

Laatste keer samen in een commissievergadering

Kaatsheuvel - Gisteravond zaten wethouder Aussems en Ligtenberg in het gemeentehuis van Kaatsheuvel gebroederlijk naast elkaar. Misschien voor de laatste maal, want de verkiezingen komen eraan. De vraag is of de twee wethouders terugkeren en welke portefeuille ze krijgen. Misschien is dit dus een historisch plaatje!

Laatste commissievergadering Mens en Maatschappij

Kaatsheuvel - Er zijn weer vier jaar voorbij. Gisteravond was in het gemeentehuis in Kaatsheuvel de laatste vergadering voor de verkiezingen van 3 maart van de commissie Mens en Maatschappij, onder voorzitterschap van Kees van de Ven.

Roep om grotere supermarkt

Sligro Food Group ziet kansen voor uitbreiding Em-Té in Loon op Zand.

Loon op Zand – Al duurt het allemaal erg lang, de Em-Té- supermarkt aan het Oranjeplein in Loon op Zand wil nog altijd fors uitbreiden. Volgens de gemeente en de Loonse ondernemer Vereniging zit het dorp te springen om een grotere supermarkt. “Maar zoiets is niet in een namiddag geregeld”, stelt de woordvoerder van de Sligro Food Group, waaronder de Em-Té-supermarkten vallen. “We onderhadelen nog altijd met de verhuurder van het pand, en hebben goede hoop dat we eruit komen”. Maar hij waagt zich niet aan een voorspelling wanneer de Em-Té daadwerkelijk gaat uitbreiden. Gemeente en de Loonse Ondernemers Vereniging vinden het wel erg lang duren. “Alle partijen zijn het er wel over eens dat de supermarkt in Loon op Zand te weinig winkeloppervlakte heeft”, stelt wethouder Wim Aussems. De verhuurder van het winkelpand was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Langstraat krijgt er bijna vijftig werklozen bij

Kaatsheuvel - De werkloosheid in Waalwijk Kaatsheuvel Heusden en Loon op Zand is vorige maand gestegen met 49 personen. Er stonden eind december 2.819 mensen ingeschreven als 'niet werkende werkoekende'. Dat blijkt uit cijfers van het UWV Werkbedrijf Zuid-Oost Nederland.

Harmonie Kaatsheuvel benoemd drie ereleden

Maandagavond 25 januari zijn drie leden van Harmonie Kaatsheuvel tijdens de jaarvergadering benoemd tot ereleden. Het zijn de eerste ereleden van de harmonie. Zij kregen deze eretitel vanwege hun grote verdiensten voor de harmonie.

Cees Klijn, tientallen jaren zeer actief bestuurslid en 55 jaar lid, stopt als bestuurslid. Cees was de man van de logistiek, het vervoer van het instrumentarium bij concerten, de kerststerrenactie en de vertegenwoordiger van de harmonie in de Gildenbondorganisatie.

Jan van Laarhoven is ook 55 jaar en was een begenadigd muzikant maar moest vanwege gezondheidsproblemen (de druk op zijn hersenen zou bij blazen blindheid kunnen veroorzaken). Jan is altijd zeer betrokken gebleven en staat altijd klaar voor de club. Hij heeft twee dochters die hij van kleins af aan met onze harmonie zijn opgegroeid.

Cor Donders is 65 jaar lid en het bijzondere van hem is dat hij op zijn 88ste nog steeds actief muziek maakt. Cor speelt bariton in het seniorenorkest. Zijn schoonzoon en kleindochter spelen beiden nog bij de harmonie. Ook de andere kleindochter heeft jarenlang bij ons gespeeld.

Drie reacties vacature Loonse burgemeester

Kaatsheuvel - De vacature voor burgemeester in Loon op Zand heeft slechts drie sollicitanten opgeleverd: twee PvdA érs en een CDA'er. Het geringe aantal reacties heeft vrijwel zeker te maken met de duidelijke boodschap van de Loonse gemeenteraad dat ze heel graag door wul met huidig waarnemer Wim Luijendijk (PvdA). Hij is een van de sollicitanten. Het streven is om nog voor de verkiezingen in maart de procedure voor de burgemeestersbenoeming af te ronden. Ria van Hoek neemt om gezondheidsredenen afscheid als burgemeester van Loon op Zand. Ze krijgt per feburuari eervol ontslag. Luijendijk is al vanaf oktober 2008 als waarnemend burgemeester aan de slag. Het aantal van drie sollicitanten is opvallend weinig. Op de recente burgemestersvacature in Hilvarenbeek reageerden 41 menden; in Oisterwijk waren er dat 27.

maandag, januari 25, 2010

Man uit Kaatsheuvel aangehouden

Kaatsheuvel/Waspik - Drie mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur aangehouden in Waspik. Het gaat om een 26-jarige inwoner van het Belgische Weelde, een 19-jarige man uit Kaatsheuvel en een 23-jarige Waalwijker. De man uit België zat zonder rijbewijs achter het stuur, reed veel te hard en negeerde diverse malen een rood verkeerslicht. Ook lagen er diverse inbrekerswerktuigen in de auto. In het voertuig werd daarnaast nog een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen. De drie mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De auto, die ook niet verzekerd bleek, is in beslag genomen.

Mus weer terug in tuinen Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De huismus is de meest voorkomende tuinvogel in Kaatsheuvel. Dat blijkt uit de jaarlijkse tuinvogeltelling die dit weekend is gehouden. De nummers twee en drie in Kaatsheuvel zijn de koolmees en de merel.

Landelijk scoort de merel juist hoger dan de koolmees. In de toptien staan verder de pimpelmees, de vink, de kauw, de turkse tortel, de houtduif, de spreeuw en de heggenmus. Het roodborstje dat landelijk op de tiende plaats staat, haalde de top-tien niet.

zondag, januari 24, 2010

Kaatsheuvel: 'Wout de Vries en Jack Stokkermans tekort gedaan'.

Kaatsheuvel - In de krant, zag ik de familie Beerens staan voor de onthulling van het pad naast de Gildenbond wat vernoemd wordt naar hun vader. Wat denk je eraan te kunnen doen, om de tijdgenoten van de heer Beerens, waarvan de nazaten minder actief zijn om aandacht te trekken maar zeker zoveel, zo niet meer gedaan hebben om de Gildenbond te hebben opbouwen en te kunnen exploiteren. Dat zijn heren Sjel de Vries en Jack Stokkermans .

Zelf heb ik deze mannen leren kennen toen ik in 1967 in Kaatsheuvel kwam wonen en via pastoor Rietra met hen contact kreeg. Zowel zij als wij waren er kind aan huis op de pastorie aan de Erassttraat,en ik heb de heren Stokkermans en de Vries daar aan de keukentafel bij Pastoor Rietra vaak mogen ontmoeten en hun kunnen adviseren in de instandhouding van de Gildenbond ,omdat het in die tijd speelde dat de Gildebond gesloopt zou moeten worden ten behoeve van de dan nog nieuw te bouwen Werft. De Gildenbond was gebouwd met centen en dubbeltjes van de lokale bevolking gespaard van hun schamele loon. De Vakbond stond erop dat zijn hun eigen gebouw, de GILDENBOND zouden behouden.

De briefschrijfster verwijt waarnemend burgemeester Wim Luijendijk niets. Hij staat met zijn ambtsketting op de foto in de krant, maar hij is te kort in de gemeenschap om alle ins en outs te kennen, maar ik zou willen weten met wie heeft hij gesproken heeft over dit onderwerp. Je kunt het niet terugdraaien maar we kunnen hem wel vertellen dat de adviseurs om hem heen niet helemaal duidelijk naar hem zijn geweest.

Noot: deze brief van MdW is doorgezonden naar de burgemeester.

Klachten over bezorging Duinkoerier Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De website van de gemeente meldt dat er diverse klachten binnen bij de gemeente binnenkomen over de bezorging van de Duinkoerier. De gemeente neemt deze klachten uiteraard zeer serieus en sturen alles door naar De Duinkoerier. Zij handelen de klachten vervolgens af. Onze excuses voor het ongemak.

Noot: Binnen de politiek zijn er niet alleen klachten over de bezorging, maar ook over de kwaliteit van het weekblad. De gemeente hoopt op verbetering.

Bron: Gemeentelijke webstite

Spannende politieke week.

Kaatsheuvel - Er zit een spannende week aan te komen in het gemeentehuis in Kaatsheuvel. Maandagavond buigt de politiek zich over de 40.000 euro subsidie, die de Gildenbond heeft gevraagd voor de kosten voor een beheerder. [m/v] Gisteren de financiële onderbouwing binnengekregen van het Bruisend Dorpshart. Tot donderdagavond hebben de fracties de tijd om de stukken te bestuderen. Het is geen geheim dat de PvdA en GroenLinks tegen de grote plannen zijn. Toch lijkt er een meerderheid te zijn voor de uitvoering van de plannen. Ik moet eerlijk melden dat ikzelf niet gedacht had dat het met de drie andere partijen toch rond zou komen. Volgens wethouder Hans Waijers (CDA, Financiën) zijn het weerstandsvermogen en de reserves voldoende om te starten. Over mogelijke overschrijdingen en meer- en minderwerk van de aannemer kunnen we alleen maar speculeren. We hebben het contract nog niet gezien. Het is wel zo, dat in het centrum er wel iets moet gebeuren. Al die dichtgetimmerde panden moeten zo snel mogelijk tegen de vlakte. Als er nieuwbouw voor terugkomt in de vorm zoals op de hoek Hoofdstraat/Peperstraat, dan krijgt het centrum toch nog een dorps karakter. Ik hoop de mensen die via dit medium discussieren deze week rijdens de commissievergaderingen te ontmoeten. We wachten het raadsbesluit met spanning af.

zaterdag, januari 23, 2010

Veilige oversteek voor De Vaert in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kinderen van basisschool De Vaert in Kaatsheuvel kunnen veiliger oversteken.

Vorige week is de voetgangersoversteekplaats aan de Van Heeswijkstraat in gebruik genomen door wethouder Broeders, wijkagent Harrie Houtepen, en de oudste en jongste leerlingen van De Vaert. Er rijdt veel verkeer door de Van Heeswijkstraat. Extra aandacht voor de veiligheid was dan ook broodnodig. Er zijn onder meer opvallend gekleurde markeerpalen geplaatst om de aandacht te vestigen op de oversteekplaats. De provincie gaf subsidie voor de maatregelen. Zij kwam ook met geld over de brug geld voor een busparkeerplaats bij de Anton Pieckschool.

Doorbraak in Dorpshart Kaatsheuvel

De gemeente Loon op Zand is dichtbij een deal met combinatie Heijmans Vastgoed, WSG en ProperStok over de bouw van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Met de kleine 18 miljoen euro van de gemeente kan het dorpshart er komen.

KAATSHEUVEL De bouw van het nieuwe ‘Bruisend Dorpshart’ in Kaatsheuvel komt in een stroomversnelling. De combinatie Heijmans Vastgoed, WSG en Proper-Stok wil het project uitvoeren voor een kleine 18 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de gemeente Loon op Zand voor het dorpshart uit wil trekken. Volgens burgemeester Wim Luijendijk moet het definitieve ja nog klinken, maar zijn de onderhandelaars er uit, en is het project voorlopig gegund. Luijendijk maakte het nieuws bekend tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit (KOS).
Het college buigt zich komende dinsdag over het voorstel voor een definitieve gunning. „Ik ben ervan overtuigd dat we met de gunning een verantwoord besluit nemen”, aldus de burgemeester. „De achttien miljoen is afdoende gebleken voor het realiseren van de Noordwand, het nieuwe gemeentehuis, multifunctioneel centrum het Carré en Woonhoven”.

Helemaal rond is de gemeente Loon op Zand overigens nog niet. Zo ligt er volgens Luijendijk nog de waarschuwing van de ondernemingsraad, die zich met name zorgen maakt over de hoge kosten van een nieuw gemeentehuis. Verder zijn onderhandelingen gaande met de SMC (Stichting Multifunctionele Centra), waaronder onder meer sociaal-cultureel centrum De Werft valt. Ook de politiek moet nog haar fiat geven.

Wethouder Hans Waijers (CDA, Bruisend Dorpshart) zegt blij te zijn dat het tot een deal lijkt te komen, die zal uitmonden in een goed juridisch onderbouwd contract. „De risico’s zijn aanvaardbaar.
Als de gemeenteraad akkoord gaat, kan snel gestart worden met de bouw van het dorpshart.

vrijdag, januari 22, 2010

Doorbraak in plan Bruisend Dorpshart Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De bouw van het nieuwe 'Bruisend Dorpshart' in Kaatsheuvel komt in een stroomversnelling.

De combinatie Heijmans Vastgoed, WSG en Proper-Stok wil het project uitvoeren voor een kleine 18 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de gemeente Loon op Zand voor het dorpshart uit wil trekken.

Lees meer in het Brabants Dagblad van zaterdag

Off Topic : Actie Haïti brengt meer dan 83 miljoen op

HILVERSUM - De radio- en tv-actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti heeft donderdag ruim 83,4 miljoen euro opgebracht.

Bedrijven, particulieren, scholen, gemeenten en provincies sloegen de handen ineen met vele initiatieven. Presentatoren Linda de Mol en Beau van Erven Dorens meldden rond 23.45 uur een bedrag van ruim 41 miljoen euro te hebben binnengehaald op giro 555.

Minister Bert Koenders verdubbelde dat bedrag, zoals hij eerder donderdag al had aangekondigd. Daarmee komt het totaalbedrag op 83,4 miljoen. Overigens gaan veel acties nog door de komende tijd. Minister Bert Koenders kreeg er een goed gevoel van. ''Ik vind het fantastisch te zien hoe Nederlanders om de Haïtianen heen gaan staan.''

Pleinfestival wil naar Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL De 27-ste editie van het Pleinfestival mag dit jaar uitwijken naar het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel. Het college staat positief tegenover deze locatie, maar wil nog wel in overleg gaan met omwonenden van het Mauritsplein.
Het meerdaagse festival wordt altijd in en rond het Marktplein gehouden. Maar dat plein gaat in het voorjaar op de schop voor de plannen voor het ‘Bruisend Dorpshart’. De stichting Pleinfestival kiest er nu definitief voor om het evenement op 28, 29 en 30 mei op het Prins Mauritsplein te houden.
„We kunnen niet voor twee verschillende locaties draaiboeken maken”, aldus bestuurslid Wil van Beers.„Daarom hebben we de knoop doorgehakt en kiezen voor het Prins Mauritsplein”, aldus van Beers. Volgens hem is het een geschikt plein, maar rekent de stichting wel op medewerking van de gemeente. Zo ontbreekt het nog aan voorzieningen, bijvoorbeeld voor stroom en sanitair.
Nog meer evenementen, zoals Beachsoccer, Beachovolleybal en de grote kermis, moeten dit jaar uitwijken. Ook daarvoor lijkt het Mauritsplein in beeld.
Van Beers hoopt dat de gemeente snel de vergunning voor het Pleinfestival zal verstrekken. „Om het geluid te reduceren worden de woonwagens van de kermisexploitanten tussen de bomenrij geplaatst. Die kunnen dienen als geluidsbuffer.” Het stichtingsbestuur hoopt niet dat er nog allerlei zaken als geluidsmetingen nodig zijn. „We willen vaart maken”, aldus van Beers.
Het programma voor het driedaagse evenement is overigens al ver ingevuld. Op vrijdagavond is het Meezingfestijn. Zaterdag is de tienerfestatie en de traditionele Taptoe met deelnemers als Exempel (Empel), Floraband (Rijnsburg)m Advendo Sneek, slagwerkgroep Afslag Sneek, Rijnmondband (Schiedam), Dutch Pipers en Drums (Tilburg) en de zanggroep Szynergy uit Kaatsheuvel. Voor het zaterdagavondconcert is de organisatie ver rond met dialectband WC Experience.
De braderie op zondag wordt gehouden op het Prins Mauritsplein, in de Thomasstraat, en in de Vossenbergselaan.

‘t Maoske krijgt erepenning in zilver in gemeentehuis Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand heeft op 5 januari 2010 besloten partycentrum `t Maoske de gemeentelijke erepenning in zilver toe te kennen bij gelegenheid van het 125-jarig jubileum. Deze erepenning is op 21 januari uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het KOS (Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit) in het gemeentehuis.

In 1884 begon Adriaan Maas samen met zijn vrouw Mina een café met winkeltje in De Moer. Uiteindelijk is alleen het café blijven bestaan dat sinds de vijftiger jaren wordt geleid door de familie De Bie. Het familiebedrijf heeft zich na vijf generaties ‘Maas en De Bie’ niet alleen kunnen handhaven, maar zich ook kunnen verankeren en uitbreiden tot het restaurant en partycentrum dat het nu is. Het bedrijf heeft stevige wortels in De Moer maar geniet inmiddels ook een grote en gemeentegrens overschrijdende faam en bekendheid in de regio.
Vele families, bedrijven en instellingen hielden en houden hier hun samenkomsten, vergaderingen,jubilea en gedenkbijeenkomsten, zowel onder feestelijke als onder droeve omstandigheden. Gesteld kan worden dat ’t Maoske daarom als horecaonderneming in hoge mate verdienstelijk is geweest wegens het langdurig vervullen van de functie van ‘sociaal-maatschappelijk trefpunt’ in De Moer.Het college heeft hiervoor zijn erkentelijkheid willen betuigen door te besluiten ’t Maoske deze gemeentelijke onderscheiding toe te kennen.

donderdag, januari 21, 2010

Politiecontrole in Kaatsheuvel kader van criminaliteitspreventie

KAATSHEUVEL: Het politieteam hield woensdagavond een grote controle in het kader van criminaliteitspreventie. Er werden tussen 18.00 en 20.00 uur tien agenten en een leidinggevende ingezet. Zij controleerden het inkomende en uitgaande verkeer op en rond de Horst / Europalaan. Ook werden de hangplekken bezocht.

Passerende auto's (ca. 150) en voorgangers werden door de politie aangesproken. Ook de bekende hangplekken in de omgeving kregen extra aandacht van de agenten. Het ging daarbij niet om degenen met goede bedoelingen. Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie werden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens, inbrekersgereedschap of andere verboden zaken. Agenten brachten in kaart wie er met wie op pad was en met welk vervoermiddel.

De ervaring leert dat een aantal delicten zoals inbraken, overvallen en straatroven stijgen tijdens de donkere dagen. Een bijkomende effect van dit soort controles is dat potentiële daders worden 'tegen gehouden' omdat er veel blauw op straat te zien is. Door met veel agenten op risicotijden en plaatsen aanwezig te zijn, wordt daarnaast de kans op arrestaties in heterdaad situaties aanmerkelijk vergroot.

Er werd gewaarschuwd en geverbaliseerd voor diverse verkeersovertredingen. Via het persoonregister werd bekeken of er nog boetes en/of gevangenisstraffen openstonden. In totaal kon voor € 1295,- aan openstaande boetes worden geïnd. Degenen waarbij alles in orde was kregen een flyer uitgereikt met de reden van de controle en het verzoek om alert te zijn op verdachte situaties.

Gehandicaptenfeest in Kaatsheuvel lijdt onder crisis

Kaatsheuvel - De Stichting Verstandelijk Gehandicapten Midden Brabant, voorheen het comité verstandelijk gehandicapten Loon op Zand, heeft hard te lijden onder de economische crisis. De Stichting organiseert al 22 jaar een groot carnavalsfeest voor verstandelijk gehandicapten in de Werft in Kaatsheuvel.

Volgens het stichtingsbestuur is financiën nog nooit geen probleem geweest, maar vorig jaar werden het aantal giften al een stuk minder. “We hebben toen al onze reserves aan moeten spreken om de feestdag te kunnen organiseren”, maar dit jaar zet de trend de negatieve trend zich hard door naar beneden”, aldus voorzitter Kees Kruijssen. Volgens de voorzitter moet er dit jaar weer dik geld bij. “Als het zo doorgaat is de kas snel leeg, en dreigt de organisatie van de feestdag in de problemen te komen”.

Om uit de problemen te geraken heeft de stichting in november 250 ondernemers om financiële steun gevraagd. Kruijssen: “Het resultaat was bedroevend, normaal levert zo’n actie zesduizend euro op, nu nog geen duizend euro”. Elk jaar komen 125 verstandelijk gehandicapten met een begeleider naar de Werft in Kaatsheuvel carnaval te vieren. Een dertigtal vrijwilligers zorgen ervoor dat ze niets tekort komen. Zelf voor eten en drinkend wordt gezorgd. Vroeger traden grote artiesten op. Maar dat is volgens Kruijssen niet meer te betalen. “Tegenwoordig nodigen we opkomende artiesten uit de regio uit, die vooral Nederlandstalig zingen. Want dat slaat aan bij onze doelgroep”. Volgens het stichtingsbestuur werden vroeger de broodjes gesponsord door lokale bakkers en supermarkten. “Ook dat is over”.

Subsidie van de gemeente Loon zit er voorlopig niet in. “Om in aanmerking te komen voor een klein bedrag moeten we een berg formulieren invullen. En dan is het nog maar de vraag of we iets krijgen”, aldus Kruijssen, die de toekomst somber inziet. Hij doet dan ook een beroep het bedrijfsleven en particulieren die de stichting een warm hart toe dragen om het evenement financieel te ondersteunen. Ondanks de financiële perikelen kunnen de verstandelijk gehandicapten uit de regio op 7 februari toch weer een prachtige dag verwachten.

woensdag, januari 20, 2010

Straatnaam ter ere van Jan Beerens in Kaatsheuvel onthult

Op woensdag 20 januari is om 14:30 uur door waarnemend burgemeester Wim Luijendijk en de kleindochters van Jan Beerens, Mitzie en Antoinette Beerens, de straatnaam het ‘Jan Beerenspad’onthult. Het Jan Beerenspad is gelegen naast het gebouw van de Gildenbond aan de Mgr. Volkerstraaat in Kaatsheuvel. De straatnaam is gekozen ter ere van Jan Beerens die voor de gemeente Loon op Zand op zoveel manieren zoveel betekent heeft.

Politie ruimt hennepkwekerij in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL : Het speciale hennepteam in het politiedistrict Oosterhout ontmantelde op woensdag 20 januari 2010 een hennepkwekerijen. Dat gebeurde in Kaatsheuvel en in Nieuwendijk. In totaal werden enkele duizenden wietplanten (stekjes) in beslag genomen. Er zijn drie verdachten opgepakt.

Het ging om een hoekwoning op het Prins Bernhardplein in Kaatsheuvel. Het huis was verhuurd en de huurder kweekte op de bovenverdieping wiet. De politie telde 209 zogenaamde moederplanten. De zolder was ingericht om alle plantjes te stekken en op te potten. In de schuur achter de woning stonden enkele duizenden stekjes van hennepplanten. De politie arresteerde bij de inval drie personen. Het ging om de huurder, een 62-jarige man uit Tilburg. Ook twee jonge vrouwen (16 en 20) die bezig waren met de verzorging van de hennepplanten werden opgepakt en verhoord.

Kaatsheuvel/ Loon op Zand: Genomineerde Sportkampioenen 2009

Deze week heeft de vakjury bekend gemaakt welke sporters zijn voorgedragen als Sporter, Jeugdsporter, Sportploeg en Jeugdsportploeg van het jaar 2009 van de gemeente Loon op Zand. Op 5 februari wordt in het gemeentehuis, tijdens de ontvangst van de Sportkampioenen, bekend gemaakt wie de winnaars zijn in de verschillende categorieën:

Stemmen Sportkampioenen
Tot 31 januari 2010 kunnen mensen hun stem uitbrengen op hun favoriet(en) via de antwoordbon in de Duinkoerier van 20 januari. Er kan uitsluitend gestemd worden met de originele antwoordbon uit de Duinkoerier.

De nummer één in een categorie krijgt 3 punten, de nummer twee krijgt er 2 en de nummer 3 krijgt 1 punt. Tevens wordt door de vakjury per categorie een nummer één tot en met drie verkozen, hiervoor geldt dezelfde puntentelling. De punten worden bij elkaar opgeteld en de titel gaat naar de genomineerde(n) met de meeste punten. Bij een gelijk aantal punten zal de stem van de vakjury doorslaggevend zijn.

De nominaties in willekeurige volgorde:

Sporter
1 Corné Damen * Nederlands Kampioen Internationaal Rally-rijden,
in 2009 de 4e Nederlandse titel behaald in de Rally sport
2 Tini de Laat * Europees Kampioen Duathlon lange afstand Masters 55+, Nationaal Kampioen Veldlopen Masters 50+, 2 Nationale titels Korte en Langeafstand Duathlon Masters 55+
3 Merel de Knegt * Nederlands Kampioen 10-kilometer wedstrijd (hardlopen)

Jeugdsporter
4 Bo Kemmeren * Nederlands Kampioen Duo-System Jiu-Jitsu,
5e plaats bij Wereldkampioenschap Duo-System Jiu-Jitsu
5 Fabienne van Ommen * Kampioen Reserve Indoor Dressuur E-M1(paardensport)
6 Koen Bax * Nederlands Kampioen vlakwater 200/500/1000/2000 meter,
Nederlands Kampioen vlakwater 500/1000 meter meer-persoonskano

Sportploeg
7 HV DESK Heren senioren 1 * Kampioen 2e klasse zaalcompetitie (handbal)
8 Boemerang 1 Heren 35+ * Kampioen Hoofdklasse Heren 35+ (tennis)
9 MHC DES Dames veteranen * Kampioen Topklasse A, 2e plaats bij Landskampioenschappen
(hockey)

Jeugdsportploeg
10 HV DESK Jongens C * Kampioen 1e klasse Veldcompetitie,
Kampioen 1e klasse Zaal-competitie (handbal)
11 VV DESK C1 * Kampioen 3e Divisie (voetbal)
12 MHC DES Meisjes A1 * Kampioen 1e klasse (hockey)

‘Je kunt niet eeuwig doorgaan met Tonpraoten in Kaatsheuvel’

Na 19 jaar Kaatsheuvels tonpraoten legt Rietje Schoenmakers de pannen erop.

Kaatsheuvel – De tafel in de huiskamer van Rietje Schoenmakers(73) ligt bezaaid met teksten. De voorbereiding voor haar laatste editie van het tonpraoten zijn in volle gang. Na tien jaar in de ton van de Werft en daarna nog negen jaar het evenement gepresenteerd te hebben, is de geboren en getogen Kaatsheuvelse dit jaar voor het laatst te bewonderen. Ze stopt er definitief ermee. “Je kunt er niet eeuwig mee door blijven gaan”, klinkt het resoluut. Nog altijd spreekt ze gedreven over de tijd van vroeger. Over hoe ze in de ton begon als Tetske de Glazenwasser, en hoe ze de zaal plat kreeg als non. “Ik kwam binnen op een fiets zonder zadel het twee boxen aan mijn stuur. De ene was Mgr. Zwijsen, de andere Mgr. Simonis”. De tijd van de ton ligt weer jaren achter haar. Acht jaar geleden, toen ze gestopt was met tonpraoten vroeg men haar of ze niet wilde presenteren. De eerste keer nam ze de presentatie alleen voor haar rekening, de overige keren was het een duopresentatie met ondermeer Gerrit Dingemans en Hans van Buren. “De laatste keer ga ik het weer alleen doen, in mijn gewone kleren, en zonder opsmuk”. Volgens Schoenmakers is presenteren moeilijker dan tonpraoten: “Een buut studeer je in, bij presentatie moet je veel improviseren”. Als ze de lijst met typetjes bekijkt slaat de verwondering over haar eigen prestatie toe. “Ik begrijp niet dat ik dit allemaal gedaan heb. Het wordt echt tijd dat ik stop”. Wat de toekomst betreft van het tonpraoten in Kaatsheuvel is Schoenmakers niet echt optimistisch. “Het is maar goed dat Thoe Weijters een clinic is gestart om nieuwe mensen op te leiden. Maar het is en blijft moeilijk om de jeugd er warm voor te krijgen” Schoenmakers is 29 en 30 januari voor het laatst te zien tijdens het tonpraoten in de Werft in Kaatsheuvel. Beide avonden beginnen om 19.45 uur

Het plakken is begonnen!

 
Posted by Picasa

dinsdag, januari 19, 2010

Gildenbond Kaatsheuvel doet beroep op politiek

Kaatsheuvel – Verenigings- en ontmoetingscentrum De Gildenbond worstelt met financiële problemen. Als de gemeente niet bijspringt, dreigt een fors tekort in de begroting. Burgemeester en wethouders willen daarom dit jaar een extra subsidie van 40.000 euro verstrekken. Maar de Gildenbond moet wel maatregelen treffen, zodat de steun vanaf 2011 niet meer nodig is. De gemeenteraad moet overigens nog instemmen met de extra subsidie van 40.000 euro. De financiële zorgen worden vooral veroorzaakt door de inzet van een professioneel beheerder, van wie de (loon)kosten zwaar op de begroting drukken. Volgens het bestuur van de Gildenbond kan niet al het werk op de schouders van vrijwilligers terecht komen en is een professioneel beheerder dus pure noodzaak. Vorig jaar zat De Gildenbond met een tekort van 23.000 euro, dit jaar dreigt een negatief saldo van 43.000 euro. De Gildenbond wil het voortbestaan niet in gevaar brengen door weer een greep te doen uit de reserves. Die zijn de laatste laren gehalveerd tot ruim 81.000 euro. “We doen al veel om meer inkomsten te verwerven”, aldus bestuurslid Jack Botden. “Zo betalen al vele verenigingen en gebruikers meer aan huur en consumpties”. Ook wordt gekeken naar een verdere uitbreiding van activiteiten. Mogelijk kan De Gildenbond in de toekomst een echt ‘wijkgericht ontmoetingscentrum’ worden. Ook loopt een studie naar nauwe samenwerking (Welzijnskoepel) met andere accommodaties en instellingen als het SMC. Wellicht is zo voordeel te behalen op het gebied van inkoop en organisatie. De gemeente verstrekt nu al een structurele subsidie van 45.000 euro.

Wartsila schrapt ruim een derde van de banen in Nederland; drama voor Drunen en Zwolle @off topic

De Finse fabrikant van scheepsmotoren Wärtsilä gaat in Nederland 570 van de 1561 banen schrappen. In Zwolle verdwijnen 130 banen en in Drunen zelfs 400.

China
De ingreep maakt onderdeel uit van een wereldwijde reorganisatie, waardoor in totaal 1400 banen vervallen. Wärtsilä heeft besloten om een deel van zijn productie in Europa over te hevelen naar China. Daar is de maritieme markt nog sterk aan het groeien. In andere delen van de wereld is het aantal orders sterk teruggelopen door de economische neergang.

Drunen
De banen verdwijnen in de loop van dit jaar. Volgens vakbond De Unie wordt een vestiging in Drunen het hardst getroffen. Daar vallen vierhonderd ontslagen. Wärtsilä schrapt volgens de bond in Zwolle ruim honderd banen; in Schiedam gaat het om dertig banen.

Protectionisme
De Unie-vertegenwoordiger George Kruithof sprak van een ''enorme klap''. ''De markt is gigantisch ingestort. China is nog 'booming'. Chinezen zijn ook protectionistischer geworden. Zij eisen dat onderdelen voor schepen in China worden gemaakt.''

Procedures
Wärtsilä gaat voor de reorganisaties de formele adviesprocedures opstarten. Het concern helpt werknemers bij het zoeken naar een andere baan. [Bron RTLZ]

maandag, januari 18, 2010

Fikse boete voor keukenbedrijven uit Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De bedrijven Keukenkampioen en Keukenconcurrent hebben van de Consumentenautoriteit een boete van 110.000 euro gekregen. Beide bedrijven zouden zich niet houden aan de voorwaarden voor betaling en aanbetaling van de branchevereniging (Centrale Brachevereniging Wonen CBW ) waarbij zij zijn aangesloten. De bedrijven zijn onderdeel van de Mandemakers Groep. Zolang zij niet aan de voorwaarden voldoen, moeten zowel de Keukenkampioen als de Keukenconcurrent een dwangsom van 5000 euro per dag betalen, met een maximum van 200.000 euro.

In de voorwaarden van de CBW staat dat bij de aankoop van een keuken maximaal 15 procent aanbetaling mag worden gevraagd. De rest van het aankoopbedrag kan de klant betalen bij aflevering van de keuken. De aanbetaling valt onder de CBW-garantieregeling. Dit houdt in dat de klant , als de winkel failliet gaat, bij een andere CBW-erkende winkel een vervangende overeenkomst kan afsluiten zonder een nieuwe aanbetaling te hoeven doen.

Volgens de Consumentenautoriteit vroegen Keukenkampioen en Keukenconcurrent vijf tot twaalf dagen voor de levering de volledige betaling van een keuken. Hierdoor liep de klant een financieel risico. Als de bedrijven tussen de betaling van de totale koopsom en de levering in de financiële problemen komen, is de consument dus 85 procent van de betaalde koopsom kwijt.

Advocaat Van Veen van de Mandemakers Groep heeft inmiddels een bezwaarschrift bij de Consumentenautoriiteit ingediend. Een externe commissie zal zich daarover moeten buigen. De Mandemakers Groep stapt zonodig naar de rechter. Volgens de advocaat mogen de klanten van beide keukenbedrijven wel degelijk pas bij de levering het resterende bedrag betalen. Het formulier van Keukenkampioen en Keukenconcurrent zou verouderd zijn, van voor de tijd van internetbankieren, en nog uitgaan van twaalf dagen voordat een schriftelijke bankopdracht is verwerkt en het bedrag op de rekening is gestort. Het formulier is inmiddels aangepast met daarin de voorwaarde dat bij betaling via de bank het geld bij aflevering op de rekening van Keukenkampioen of Keukenconcurrent moet zijn bijgeschreven. [Bron: O.Br.)

Sanering asbest Krammentrekker Kaatsheuvel

Woensdag 20 januari aanstaande starten de saneringswerkzaamheden in het plantsoen aan de Krammentrekker. De grond wordt dan asbestvrij gemaakt. De werkzaamheden nemen
vermoedelijk twee dagen in beslag en vormen geen gezondheidsrisico voor omwonenden. Een milieudeskundige houdt dit ter plekke in de gaten.

Het hele plantsoen blijft afgezet. Gedurende de werkzaamheden wordt de Krammentrekker aan één zijde afgesloten voor al het verkeer. In de avonduren wordt deze afzetting verwijderd. In augustus jl. is asbest geconstateerd in het plantsoen aan de Krammentrekker. Onderzoek wees uit dat het om hechtgebonden asbest en asbestverontreiniging in de bodem ging. Het asbest uit de oppervlakte is toen verwijderd. Uit voorzorg werd ook het andere plantsoen met de speelplaats (aan de zuid-oostzijde van de Krammentrekker) onderzocht. Hier bleek geen asbest op of in de bodem te zitten. Zodra de sanering is afgerond worden beide plantsoenen opnieuw beplant. De bewoners van deze straat zijn per brief geïnformeerd.

Nieuw lied over Kaatsheuvel gepresenteerd tijdens tonpraoten.

Kaatsheuvel - Tijdens het tonpraoten in de Werft zullen Rietje Schoenmakers en Jan van Laarhoven een Kaatsheuvels lied ten gehore brengen. Zij worden hierbij muzikaal ondersteund door de Kromme Noten met wie zij hiervoor ook het nodige hebben gerepeteerd. De tekst van het lied is geschreven door Thoe Weijters op een wel zeer bekende melodie.

Ook dit jaar zullen weer 6 tonpraoters in de ton plaats nemen om met hun buut het publiek te vermaken. De debutanten van 2009 durven het ook nu weer aan plaats te nemen in de ton. Gesteund tijdens de klinik door Thoe Weijters en geholpen door de de schrijvers Huub en Jos hebben zij zich voorbereid op hun 2e optreden.
Bijzonder is hierbij te vermelden dat Willie Peters vorig jaar nog als duo debuteerde en nu op de solo toer gaat. Annet van der Mast zal als enige vrouw dit jaar in de Kaatsheuvelse ton staan. Verder nemen er nog plaats in de ton : Peter Ritsema, Ton van Iersel, Henk van Korven en Harrie van den Elshout.
De gehele avond zal aan elkaar gepraat worden door Rietje Schoenmakers , die al sinds 1982 deel uitmaakt van het team in en rond het tonpraoten in Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel: Gemeenteraadsverkiezingen zijn begonnen! (Persbericht)

Kaatsheuvel - Zaterdag vroeg in de morgen zijn de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Loon op Zand verrast met een ontbijt, aangeboden door Pro3. De lijsttrekker van Pro3, Peter Flohr, werd al heel vroeg door het campagneteam aan de ontbijttafel geroepen: om 7.00 uur werd een gezond ontbijt bezorgd door de campagneleider Jan van Gorkum. De boodschap bij dit ontbijt: een gezond begin is de aanzet voor een energieke, heldere en sportieve verkiezingscampagne. De eerste vier op de lijst van Pro3 gingen tesamen met een andere kandidaat op weg naar de vier lijsttrekkers.

Zo werd Wim Aussems al vroeg uit bed gebeld door Peter Flohr, de lijsttrekker van Pro3. Aussems was snel bij de les en kon het zeer waarderen dat op deze manier de campagne van Pro3 van start is gegaan. Flohr benadrukte ook het belang dat de politieke partijen een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om de inwoners naar de stembus te krijgen. Een eerlijke en heldere campagne moet daar aan bijdragen. Daarbij moet er wel wat te kiezen zijn. Esther van der Donk ( nr. 2 bij Pro3) ging samen met Sjan Beerens op bezoek bij Gert-Jan van den Dries. Na de slaap uit z’n ogen gewreven te hebben nam de lijsttrekker van het CDA het ontbijt in grote dank aan. De bezorgers werden met een kopje koffie en thee beloond. Het ontbijt was voor de CDA-lijsttrekker te mooi om meteen te verorberen. Hij wilde het eerst aan anderen kunnen showen.

Ook Jan Brekelmans, uit bed gebeld door Rien van Bijsterveldt (nr. 3 bij Pro3) was aangenaam verrast en liet zich het ontbijt plus de boodschap goed smaken.

Bij Jacky Smit (VVD) werd heel voorzichtig en achterdochtig gereageerd. De VVD-lijsttrekker bleek veel moeite te hebben met het vroege tijdstip. Ook wist ze niet precies wie voor de deur stond. De bezorgers van Pro3, Mark Wijtenburg (nr. 4 bij Pro3) en Marianne Verschure (nr. 8 bij Pro3) volstonden met het achterlaten van het ontbijt.

Pro3 zal de komende zaterdagen veel tijd inruimen om zich bij de kiezers huis-aan-huis voor te stellen: wat wil Pro3 en wie moet het waarmaken straks in de gemeenteraad? De kandidaten worden voorgesteld en de kiezers krijgen 10 kernpunten voorgelegd waar Pro3 voor staat. Een heldere campagne met echte keuzes moet leiden tot een levendige verkiezingsstrijd en een hogere opkomst dan vier jaar geleden.

DESK Kaatsheuvel zet jubilarissen in 't zonnetje

Kaatsheuvel - Tijdens de jaarvergadering van VV DESK werden afgelopen vrijdagavond van links naar rechts: Ad Brekelmans, Tiny Sulsters, Martijn Bolk, Kees van Heijst, Michiel Dingemans, Jan Hamers. Zittend: Wim Jansen en Kees van Wezel

zondag, januari 17, 2010

Politieke arena naar Westkant in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Het gebouw De Westkant in Kaatsheuvel wordt tijdelijk de politieke arena van de gemeente Loon op Zand. Het huidige gemeentehuis wacht sloop; tot de nieuwbouw klaar is wordt de Westkant de vergaderplek voor raad en commissies. Het vroegere ROC-schoolgebouw aan de Vossenbergselaan is ook in beeld als tijdelijke huwelijkslocatie voor het gemeentehuis.

Loon op Zand is druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van het gemeentehuis bij het Marktplein. Sinds oktober huurt de gemeente al een grote ruimte in kantorencomplex Het Hoefijzer in Kaatsheuvel. Daar wordt straks een grote groep ambtenaren gehuisvest.

Het nu nog leegstaande gebouw van De Westkant biedt de gemeente ook de nodige truimte om de periode tijdens de nieuwbouw van het gemeentehuis te overbruggen. In de Westkant wordt een permanente raadszaal ingericht. Verder zijn er ruimtes voor onder meer fractieoverleg en vergaderingen.

Wanneer de politiek precies verhuis is nog niet bekend. Ook verwacht de gemeente sbel knopen door te hakken over alternatieve trouwlocaties voor het gemeentehuis.

Uittips in Kaatsheuvel

Activiteiten in Kaatsheuvel in januari:

17 januari 2010 Nieuwjaarsconcert Kon. Harmonie Kaatsheuvel Kaatsheuvel
18 januari 2010 Open Avond VU Kaatsheuvel
23 en 24 januari 2010 Brabants Rashondenfestival Kaatsheuvel
29 januari 2010 Kaatsheuvels Tonpraoten Kaatsheuvel
31 januari 2010 EJK Judotoernooi Kaatsheuvel
31 januari 2010 Rommelmert van Koor La Jeunesse Kaatsheuvel
31 januari 2010 Muziek en Dans Café Kaatsheuvel

Kaatsheuvel : De Knegt heeft eerste prijs binnen

TILBURG – Tilburgs sportvrouw van 2009 is atlete Merel de Knegt (Nederlands kampioene op de weg) geworden. Dat bleek zaterdagavond tijdens het jaarlijkse sportgala van Tilburg in sportcentrum T-Kwadraat. De Kregt, die in Loon op Zand woonde is onlangs verhuist naar de gemeente Tilburg. Ze kan een dubbelslag maken want ook in Loon op Zand is ze genomineerd.

Kaatsheuvel: Pro3 verzorgt ontbijt voor lijsttrekkers

Kaatsheuvel - Enkele lijsttrekkers van de verkiezingen in Loon op Zand zijn zaterdagochtend in hun slaap gestoord. Als aftrap van de campagne bood Pro3 in de vroege ochtenduren de andere lijsttrekkers een ontbijt aan. Wim Aussems was al vroeg wakker, maar Jacky Smit van de VVD had er meer moeite mee. Jammer dat wij geen ruimte in de krant hadden, want ik had de lijstrekker van de VVD ook weleens met de haren stijl uit het bed willen zien komen. Van Pro3 een leuke geste om in elk geval sportief en met respect vor elkaar de verkiezingen in te gaan.

zaterdag, januari 16, 2010

Brandweer Kaatsheuvel uit naar Maasroute

Kaatsheuvel - Het redvoertuig van de Kaatsheuvelse brandweer is zojuist gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Maasroute ter hoogte van 119.2. Drnen en Waalwijk zijn ook gealarmeerd. Ook de traumahelicopter is ter plaatse.

Update: Op de A59 ter hoogte van Drunen heeft zaterdagmiddag een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Een personenauto raakte met hoge snelheid een andere auto en botste vervolgens tegen een boom. De bestuurder kon zelfstandig het voertuig verlaten. De bestuurder die geraakt werd, moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. De traumahelicopter landde op de snelweg. Daardoor is de A59 in de richting van Den Bosch enige tijd afgesloten geweest. De bestuurders zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Kaatsheuvel : Kleine winst voor WSG

Kaatsheuvel – De Woningstichting Geertruidenberg gaat over het jaar 2009, ondanks de financiële crisis een positief resultaat van 3 a 4 miljoen euro’s halen. Die verwachting spreekt WSG-directeur Peter Span uit. Hoewel dat aanzienlijk minder is dan het resultaat over 2008, is Span toch tevreden. “Toen eindigde we 11 miljoen in de plus; dat kun je niet elk jaar verwachten Deze winst is conform de realiteit”.

Politie in actie in Kaatsheuvel tegen inbraken in woningen

Kaatsheuvel - Omdat het aantal woninginbraken is toegenomen, heeft de politie donderdag op drie locaties in Waalwijk controles gehouden. Er volgen meer van dit soort acties. In totaal zijn donderdag tweehonderd voertuigen gecontroleerd. Een persoon had nog drie openstaande boetes; die werden direct betaald. Een bromfietser werd betrapt op rijden zonder helm. Verder bleek van twee auto's de APK te zijn verlopen en werd een automobilist betrapt op rijden zonder rijbewijs.

In december 2009 vonden in Waalwijk/Loon op Zand 46 woninginbraken plaats, in december 2008 waren dat er dertig.

vrijdag, januari 15, 2010

Kaatsheuvel: Heilige Jozef helpt bij verkoop huis

KAATSHEUVEL - Leo van Dongen uit Kaatsheuvel stopte een beeldje van Sint Jozef, gewikkeld in een doek en geborgen in een Tupperware-doosje, in de grond bij de voordeur van zijn oude huis, dat hij dringend moest verkopen.

Zijn nieuwe huis elders in het dorp had hij immers al betrokken. Sint Jozef moest helpen zijn huis te verkopen.

Lees meer in het Brabants Dagblad van zaterdag

Inwoner vecht tegen nieuwbouw in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Kaatsheuvelnaar A. Donders voelt niets voor een omvangrijk bouwwerk naast zijn deur. Daarom vocht hij gisteren voor de rechter in Breda de plannen aan voor acht appartementen en ruim 300 mwinkelruimte op het braakliggende terrein naast hem.

Burgemeester en wethouders van Loon op Zand verleenden begin vorig jaar vrijstelling en bouwvergunning voor het complex aan de Hoofdstraat.
Donders vindt de geplande nieuwbouw te kolossaal. Bovendien vreest hij dat het gedaan is met zijn privacy, als straks de toekomstige bewoners van het pand vanaf hun balkons in zijn achtertuin kunnen kijken. Een ander probleem is dat zijn schoorsteen uitkomt op zo’n twee meter van de plek waar het terras van één van de appartementen is voorzien. Hij voorspelt dat hij problemen gaat krijgen over de rook van zijn alles¬brander.

Zijn juridisch adviseur vindt dat de gemeente naar deze kwestie had moeten kijken voordat ze vrijstelling verleende. Donders heeft al laten berekenen wat zijn schade is als de bouwplannen doorgaan: 100.000 tot 140.000 euro.

Een gemeentewoordvoerder wuifde de bezwaren van Donders weg. Hij verwacht geen problemen met de allesbranders, mits Donders die ‘normaal’ gebruikt. Ook wees hij erop dat er diverse maatregelen zijn genomen om inkijk in de tuin te voorkomen. De zegsman gaf aan dat het terrein sinds 1991 braak ligt en dat dit geen fraai gezicht is. Het college vindt een combinatie van woningen en winkels goed passen op deze plek.
Uitspraak over zes weken.

Alle steun voor nieuwe wijk in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – De bouw van de nieuwe woonwijk Sweensstraat- West in Kaatsheuvel is weer een forse stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad stemde gisteravond in met een krediet van 455.000 euro voor het uitwerken en voorbereiden van de grote bouwplannen. Als alles meezit, start de bouw in 2012. Op de beoogde locatie tussen de Erasstraat en Rechtvaart is ruimte voor zo’n 350 tot 400 woningen.
De provincie moet formeel nog in¬stemmen met de plannen voor Sweensstraat-West. Maar wethouder Hans Waijers (CDA) verwacht dat die steun voor zo’n forse uitbreiding van Kaatsheuvel er wel komt. „We gaan heel voortvarend aan de slag met deze plannen”, aldus Waijers. Het gaat hier dan ook om een belangrijk project voor de gemeente Loon op Zand. Volgens Waijers zijn de mogelijkheden om Kaatsheuvel nog uit te breiden beperkt en liggen hier dus wel kansen. Lang zette de gemeente in op de bouw van woningen in de kern zelf, zoals op verouderde bedrijfslocaties of braakliggende terreinen. Maar dat leverde vaak tijdrovende en ingewikkelde procedures op, aldus het college. Ook zijn er in verhouding veel appartementen gebouwd en daar bestaat juist steeds minder behoefte aan.

Maar ook financieel is het plan van groot belang voor Loon op Zand. De gemeente heeft de verwachte inkomsten van dat grote bouwplan heel hard nodig voor andere grote projecten, zoals het Bruisend Dorpshart en de verkeersmaatregelen rond de N261.
De politiek ziet ook kansen om bij de Sweensstraat-West een ‘mooie, duurzame wijk’ aan te leggen. „We zijn heel benieuwd naar de verdere uitwerking van de plannen”, aldus Elly de Kort (CDA). Het project vergt nog wel de nodige tijd. Zo moet de gemeente gronden verwerven. Ook is nog volop onderzoek nodig, bijvoorbeeld waar het gaat om bodem, water, archeologie en geluid.

Als het plan doorgaat, wordt de locatie niet meteen volgebouwd. De bouw gebeurt dan in fases.

Strijd tegen uitbreiding keukencentrum in Kaatsheuvel sleept zich nu al jaren voort

Kaatsheuvel/BREDA – Het Guinness Book of Records is gisteren bij de bestuursrechter in Breda niet ter sprake gekomen. Duidelijk is echter dat de gemeente Loon op Zand een definitief antwoord op een handha¬vingsverzoek uitzonderlijk lang heeft laten liggen. Het gaat om een verzoek om handhavend op te treden tegen een ‘illegale uitbreiding’ van keukencentrum Mandemakers in Kaatsheuvel, dat in 2004 is gedaan door buurtbewoner A. Maijers. Hij legde de kwestie gisteren voor de zoveelste keer voor aan de bestuursrechter in Breda.

De uitbreiding van het keukencentrum aan de Rechtvaart dateert al van 2000. Volgens de bezwaarmakers werd de verbouwing zonder gemeentelijke toestemming uitgevoerd en was de vergunning die Loon op Zand later alsnog verleende, juridisch niet in orde. Daarom vroeg Maijers de gemeente in 2004 op te treden tegen de illegale verbouwing. Loon op Zand weigerde, maar de bewoner van de Rechtvaart maakte daar bezwaar tegen.

Een definitief antwoord heeft hij nog steeds niet. Daarom vroeg zijn advocaat Maat de bestuursrechter gisteren om Loon op Zand op te dragen binnen een vastgestelde termijn tot handhaving over te gaan. Dat betekent in praktijk: Mandemakers dwingen de situatie terug te brengen in de oude staat. Loon op Zand kan pas een definitief ant¬woord geven zodra het ontwerp- bestemmingsplan Rechtvaart door de raad is vastgesteld. Dat plan staat de huidige uitbreiding van het keukencentrum toe, maar laat geen ruimte voor toekomstige vergroting van het bedrijfsgebouw. Het ontwerp- be¬stemmingsplan had sinds gisteren ter inzage moeten liggen, maar dat is vanwege ict-problemen uitgesteld. „We zijn verder dan we ooit waren”, zei J. Hooning gisteren namens burgemeester en wethouders. „ Maar door onvoorziene om¬standigheden is het pas mogelijk om het ontwerp- bestemmings¬plan over één of twee weken ter in¬zage te leggen.” Hij verwacht dat de nieuwe raad het bestemmings¬plan op 20 mei vaststelt.
De rechter doet waarschijnlijk op woensdag 27 januari uitspraak.

Crossroads Kaatsheuvel snakt naar opknapbeurt

Kaatsheuvel - Jongerencentrum Crossroads in Kaatsheuvel kan én mag niet langer wachten op de broodnodige renovatie. De nieuwe voorzitter van Crossroads, Michel Dingemans, is daar duidelijk over. De gemeenteraad van Loon op Zand krijgt daarom op korte termijn een verzoek om een bedrag van mogelijk drie ton tot vijf ton beschikbaar te stellen voor een ingrijpende verbouwing van het huidige gebouw aan de Dreefseweg.
Dingemans (50) is per 1 januari Mark Wijtenburg opgevolgd als voorzitter. Hij wil vaart achter de renovatieplannen van Crossroads, nu een verhuizing van het jongerencentrum voorlopig van de baan lijkt. Het bestuur voelt niets voor het idee om Crossroads een plek te geven bij de nieuw te bouwen sporthal. En eerder zag de gemeente al af van een verhuizing van het jongerencentrum naar het Bruisend Dorpshart.
Het gebouw kampt ondertussen met veel achterstallig onderhoud.
Zo moet het dak vernieuwd worden en vallen de tegels van de wanden van de toiletgroepen. Ook werkt het klimaatsysteem niet. „Je moet geen pleisters willen plakken, dit moet groots aangepakt worden. Verhuizing naar het Dorpshart had ook geld gekost”, aldus Dingemans.
Volgens hem moet het gebouw aangepast worden voor de doelgroep van 10 tot 27 jaar. Daarvoor zouden er meerdere zalen, vergaderruimtes en toiletgroepen moeten komen „Vroeger had de uitgaande Kaatsheuvelse jeugd de keuze tussen De Kinkenpolder, Oe Toch, KWJ-gebouw of ’t Schooltje. Nu is er alleen nog Crossroads over, of ze moet naar Tilburg”.

Volgens de nieuwe voorzitter zorgt een renovatie ook voor een flinke imago-verbetering. De naam Alcatraz hoor je nog teveel en de buitenwacht associeert Crossroads alleen met hardrock. Dat moet eruit”. Dingemans"vindt dat het gebouw nu teveel leeg staat. Als het aangepast is, kan Crossroads in zijn ogen veel meer doen aan opvang van (hang)jongeren. „Als ze een behoorlijk ruimte met muziek hebben, gaan ze echt niet op de Nieuwe Markt in de kou staan”. Ook wil Crossroads ruimte aan werkloze jongeren bieden.

Om het gebouw rendabeler te maken is volgens het bestuur naast een verbouwing ook de bestuurlijke structuurverandering nodig. „De verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn teveel verspreid”.
Momenteel huurt de gemeente Loon op Zand beroepskrachten in van Triangel/De Twern. Die moeten verantwoording afleggen aan de gemeente. „Het feit dat de beroepskrachten geen verantwoording hoeven af te leggen aan het bestuur en de 65 vrijwilligers zorgt voor een spanningsveld”, stelt Dingemands. „Dat moet dus veranderen”.

donderdag, januari 14, 2010

Brandweer Kaatsheuvel uit voor schoorsteenbrand

Tegen 20 uur werd de brandweer van Kaatsheuvel gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Vossenbergselaan 23 in Kaatsheuvel. De Kaatsheuvelse brandweer kreeg hulp van de hoogwerker van Waalwijk. Na het schoonmaken van de schoorsteen heeft de Kaatsheuvelse brandweer hun oefening op de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel hervat.

Inbrekers actief in politiedistrict Oosterhout maar ontzien Kaatsheuvel

Kaatsheuvel: In de vooravond van woensdag 13 januari 2010 waren woninginbrekers actief in het politiedistrict Oosterhout. De criminelen zijn in totaal bij negen woningen daadwerkelijk binnen geweest. In twee andere gevallen bleef het bij een poging. Opvallend is dat vrijwel overal ramen werden opengebroken om binnen te komen. Het bleef bij een inbraakpoging aan de Van Hornestraat in Loon op Zand. Rond 20.40 uur werden twee daders gezien die over een muurtje een huis observeerden. Nadat ze er vandoor waren gegaan, werd er braakschade ontdekt aan het raamkozijn aan de achterkant van het huis.

De Kuip dubt over feesten na vechtpartij

Loon op Zand – Jongerencentrum de Kuip in Loon op Zand zit nog altijd in de maag met de ongeregeldheden van afgelopen weekend. Na de grote vechtpartij is het de vraag of zulke feesten voor 14 tot 18 jarigen door moeten gaan. Volgens bestuurslid Peter Swaans zou het erg zuur zijn wanneer dit incident alweer het einde betekent van dergelijke activiteiten. Aan de andere kant wil de kuip zoiets nog niet eens meemaken.

Afgelopen weekeinde werd bij de Kuip een hardcore-feest gehouden voor 14 tot en met 18 jarigen: een grote wens van de jongeren zelf. Volgens Swaans was alles goed geregeld, maar viel niets te beginnen tegen een groep agressieve bezoekers. Er brak een forse vechtpartij uit. De daders gooiden met barkrukken, sloegen met vuilnisbakken en dreigden te steken met kapot glas. Ook in het dorp werden vernielingen aangericht. Drie jongens uit Sprang-Capelle (16 en 17 jaar) zijn opgepakt voor mishandeling en openlijke geweldpleging. Swaans ziet vooralsnog niet veel in het idee op alleen jeugd uit de kern Loon op Zand toe te laten, omdat de ellende nu vooral veroorzaakt werd door bezoekers van buiten. “Je kunt dan niet eens vrienden of familie uit bijvoorbeeld Kaatsheuvel naar de Kuip meenemen”.

Lening als hulp voor Loonse starters

Kaatsheuvel – Loon op Zand wil woningzoekenden met een smalle beurs helpen bij het kopen van een huis. Daarvoor wil het college een ‘starterslening’ invoeren. Het doel is om mensen aan een woning te helpen”, aldus wethouder Jacques Broeders. “Zo wordt ook de doorstroming op de woningmarkt gestimuleerd”. De lening is alleen voor mensen die voor het eerst een woning willen kopen. Deze woning, nieuw of bestaand, mag maximaal 200.000 euro kosten. Het blijkt dat starters soms net te weinig geld kunnen lenen om een hypotheek te kunnen krijgen. De starterslening, met een maximum van 25.000 moet dat overbruggen. Het college wil als gemeente een kleine twee ton storten on de ‘pot’ voor startersleningen. Ook rijk en provincie betalen mee aan de regeling. Wanneer de eerste starterslening wordt versterkt is nog niet bekend.

Loon op Zand scoort laag met dienstverlening

Kaatsheuvel – ‘De klant is koning geld wel in de supermarkt, maar niet bij de gemeente’, zo blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De gemeentelijke dienstverlening is onder de maat in Loon op Zand. Het ministerie beoordeelde 41 zaken die de gemeenten eind dit jaar op orde moeten hebben. Met een score van 17 doet Heusden en Waalwijk het ronduit slecht. Maar Loon op Zand scoort nog beroerder. De gemeente heeft volgens de onderzoekers pas 12 zaken geregeld.

woensdag, januari 13, 2010

Politie arresteert twee verdachten van straatroven in Kaatsheuvel en Waalwijk

De politie heeft dinsdag twee mannen uit Waalwijk aangehouden in verband met twee straatroven die vorig jaar in Kaatsheuvel en Waalwijk werden gepleegd.

Een 18-jarige inwoner van Waalwijk wordt verdacht van een straatroof in oktober 2009. Toen probeerden enkele jongens op de Bachstraat in Kaatsheuvel de tas van een voorbij fietsend meisje af te pakken. Dat mislukte echter.

De politie arresteerde ook een 20-jarige man uit Sprang-Capelle in verband met een straatroof in september 2009. Op de Beethovenlaan in Waalwijk werd een vrouw van haar fiets geduwd, waarna een man er met haar tas vandoor ging. In beide zaken zijn de verdachten op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Bij zoekingen zijn diverse goederen gevonden die vermoedelijk van een woninginbraak afkomstig zijn. Ook werden drie imitatievuurwapens aangetroffen, als ook munitie. De politie sluit niet uit dat beide mannen nog in verband gebracht kunnen worden met andere strafbare feiten.

VVD Kaatsheuvel vreest 'plagiaat' lokalen

Kaatsheuvel - De verkiezingsstrijd begint nu echt los te barsten in de gemeente Loon op Zand. De VVD is boos op de lokale partijen Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand.
Alle Loonse politieke partijen moeten hun verkiezingsprogramma’s voor 6 januari ingeleverd hebben voor de stemwijzer van de gemeente op internet. Ook vallen bij de politieke partijen uitnodigingen binnen voor discussiebijeenkomsten. De verkiezingsprogramma’s van Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand zijn echter nog niet ingeleverd. „De lokale partijen kennen onze standpunten en wij weten niets van hen. Dat is onverteerbaar”, aldus VVD-raadslid Corné van den Dries. Hij vreest dat de lokale partijen bewust gewacht hebben met het uitbrengen hun programma tot de landelijke partijen hun programma’ s hebben verspreid. De lokale partijen zouden daaruit passages voor hun eigen verkiezingsprogramma copiëren en zo kunnen verbouwen”, stelt van den Dries. „De verkiezingsprogramma’s van de lokale partijen zullen wel opgesteld worden door het knippen en plakken uit de programma’s van de landelijke partijen. Deze zijn immers allang beschikbaar. Andere redenen zie ik niet”, aldus Van den Dries.

Fractievoorzitter Ad van Laarhoven van Gemeentebelangen begrijpt de ophef niet. „Ons partijprogramma is al door de ledenraad goedgekeurd en vervolgt nu zijn weg bij de ontwerper, waarbij de puntjes op de ‘i’ worden gezet. Begin volgende maand zullen we het bij het publiek uitdelen. Gelukkig weet gemeentebelangen wat er speelt in onze gemeente en is daarbij niet afhankelijk van wat landelijke partijen vinden. Helaas kunnen we dus niets met knip en plakwerk”.
Jan Brekelmans van Lijst Loon op Zand reageert geïrriteerd: :Wij hebben altijd ons eigen verkiezingsprogramma gemaakt en geschreven. Maar wij willen het alleen eerst onze leden voorleggen en daar overeenstemming hebben voordat wij dit publiceren. Maar als dit nu een voorbeeld is van aanpak hufterif gedrag, zie het voornemen van de VVD in 2010, dan moeten zij eerst maar eens kijken naar hun eigen gedrag”.

Warm bad voor Loons tonpaoters



Regina van Kempen als 'Wietske op de waai"

LOON OP ZAND De kaarten voor de jubileumuitvoering van het Loonse tonpraoten op 5 en 6 februari in de Wetering vliegen de deur uit. Bij de start van de verkoop stonden de mensen maandagavond in de rij voor een toegangskaartje. „Dit hebben we hier nog nooit meegemaakt. Het is nog niet uitverkocht, maar het scheelt niet veel”, vertelt Corry de Ronde van het sociaal-cultureel centrum.
De 25e uitvoering van het Loonse tonpraoten belooft dan ook iets bijzonders te worden. „We hebben zitten brainstormen hoe we van ons zilveren jubileum iets aparts konden maken. Iemand kwam toen op het idee om alle Loonse tonproaters die ooit in de Loonse ton hebben gestaan op te laten treden”, vertelt bestuurslid Regina van Kempen (44). Het bleek een gouden greep want iedereen was meteen enthousiast. Uit telling bleek dat er precies vijfentwintig verschillende tonpraoters waren. „Maar sommige mensen durfden het om gezondheidsreden of leeftijd niet meer aan om mee te doen.”
Uiteindelijk bleven vijftien sauwelaars over, die elk tien minuten van hun oorspronkelijke buut brengen. „Normaal telt een buut 1.800 woorden, nu beperken de Tonpraoters zich tot 500 woorden. Als je de hoogtepunten van je buut brengt, is dat voldoende om een zaal plat te krijgen”,aldus Van Kempen, zelf een begenadigd tonpraoter, en ook te bewonderen: „Ik heb getwijfeld tussen Witsnitje en Wietske op de Waai’. De keuze is gevallen op de laatste”.
De tonpraoters hebben hun eerder gebrachte buut aangepast aan de actualiteit. Zo zal de ‘De Kasteelwaai van Waijers’ zeker niet ontbreken. Veel wordt verwacht van het optreden van Ceciel van Hoof, die als het typetje van zwangere vrouw de ton in stapt. „Ik hoop dat ze erbij kan zijn, want ze is écht hoogzwanger”.
Ook het optreden van Cees Pepping is een verrassing. „Hij heeft 25 jaar geleden voor de eerste keer meegedaan en is er toen meteen mee gestopt”.
Tijdens de twee maraTON-avonden zal het publiek ook kennis maken met het nieuwe ‘Loonse Liedje’, dat door ‘Black Wooow’ is gecomponeerd en door het publiek uit volle borst meegezongen moet worden.


MaraTonpraoten:
5 en 6 februari in de Wetering: Aanvang 19.30 Kaarten kosten 8,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de Wetering. Deelnemers: Jan van Beers, Jolanda Coomans, Jan Kin, Jan van Hoof, Koos Haeck, Jacqueline van der Aa, Peter Ritsmema, Ceciel van Hoof, Mari Brekelmans,Letty Haen, Jos Bernaards, Cees Pepping, Mieke van de Velden, Peter Snoeren, en Regina van Kempen. Presentatie: Geert van Dongen.

dinsdag, januari 12, 2010

Brandweer Kaatsheuvel uit naar Waterlaat

Kaatsheuvel - De brandweer van Kaatsheuvel is zojuist gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Waterlaat in Kaatshevel.

VVN en politie letten op haal- en brenggedrag ouders

KAATSHEUVEL: Samen met Veilig Verkeer Nederland controleerde de politie het haal- en brenggedrag bij basisscholen in Kaatsheuvel. Op dinsdagmorgen 12 januari vond de actie plaats op het verbod tot stilstaan verbod in de Burgemeester Verheijenlaan in Kaatsheuvel.

Diverse ouders werden aangesproken over het veilig vervoeren en het veilig afzetten van hun schoolgaande kinderen. Een overtreder ging op de bon vanwege het parkeren op het trottoir.

Gezien de overlast en onveiligheid die er wordt gecreëerd wil Veilig Verkeer Nederland, afdeling Loon op Zand, actie ondernemen. De komende dagen vinden opnieuw soortgelijke acties plaats in de buurt van scholen in Kaatsheuvel.

Harmonie Kaatsheuvel luidt nieuwe jaar in met concert

KAATSHEUVEL - Het traditionele Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kaatsheuvel heeft aanstaande zondag plaats in de sportzaal van De Werft.

Vanaf 14.00 uur zijn alle geledingen van Harmonie Kaatsheuvel te beluisteren. Zij zorgen voor een gevarieerd programma.

Tijdens dit Nieuwjaarsconcert debuteert de slagwerk en percussiegroep onder leiding van Joseph Pennings. Vervolgens nemen voor de pauze het Aspirantenorkest onder leiding van Anne Peters en het Opleidingsorkest onder leiding van Carlo Bergmans plaats op het podium.

Na de pauze is het de beurt aan het Groot Harmonieorkest onder leiding van Peter Paul van Esch. Als solisten zullen optreden de zangeressen Marjolein Meijs en Anne-Mieke Zijlmans en altsaxofoniste Lise Peters. De toegang tot het concert is gratis.

Eerste baby van 2010 in gemeente

Op 5 januari 2010 om 04.08 is de eerste nieuwe inwoner van 2010 van de gemeente Loon op Zand geboren. De baby heet Koen Evertz en zijn ouders zijn Wilma Ramstijn en Willem Evertz uit Loon op Zand. Het is hun eerste kindje. Koen werd geboren in het ziekenhuis in Tilburg. Moeder en zoon maken het beiden goed. Zijn vader gaf zijn geboorte op vrijdag 8 januari aan bij de gemeente. Wnd. burgemeester Wim Luijendijk feliciteerde op dinsdag 12 januari de trotse ouders thuis met een bosje bloemen. Baby Koen kreeg een rompertje met de tekst “Ik ben mooi.. de eerste baby van 2010“.
Het gemeentebestuur wenst Koen en zijn ouders heel veel geluk voor de toekomst.

Ingekomen van Burgemeester Ria van Hoek

Tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar heb ook ik behoefte om even terug te kijken. Het afgesloten jaar was voor mij een zwaar jaar met het dieptepunt in de zomer. Gelukkig is het de laatste paar maanden wat beter met me; ik kan gelukkig weer eten en de nieuwe chemo lijkt aan te slaan.

Veel steun heb ik gehad van mijn gezin, familie en vrienden! Ook heeft het me heel goed gedaan dat ik heel veel steun heb gehad van mensen uit De Moer, Loon op Zand en Kaatsheuvel, leden van de raad, college, medewerkers en niet in de laatste plaats waarnemend burgemeester Wim Luijendijk.

Op allerlei manieren zijn me goede wensen gestuurd; brieven, kaarten, mails, telefoontjes, bloemen, bezoekjes. Maar ook aan de eremedaille in goud bewaar ik een goede herinnering.Bedankt daarvoor allemaal!

Vooruit kijken is bijna onmogelijk. Ik hoop dat ik nog een poos op deze manier mag verder leven. Het moeilijkst daarbij is om te accepteren dat je echt met de dag moet leven, ik hoop dat die kracht me gegeven wordt!

Voor de gemeente Loon op Zand hoop ik dat gemeenteraad en college in samenwerking met burgers en organisatie en met wederzijds respect de voor de gemeente
zo belangrijke besluiten zullen nemen. De politieke partijen wens ik erg veel succes in dit verkiezingsjaar, een goede respectvolle campagne en als klap op de vuurpijl een hoog opkomstpercentage.

Tot slot wens ik iedereen, ook namens Henk, een gelukkig, gezond en voorspoedig 2010.
Ria van Hoek

Nieuwe sporthal moet prestaties van DES Kaatsheuvel verhogen

KAATSHEUVEL – Het bestuur van Hockeyclub DES gaat zich inzetten om een zaalcompetitie in de nieuw te bouwen sporthal structureel op het programma te krijgen.

De vereniging beleefde afgelopen zaterdag in de Werft een primeur met een zaalhockeytoernooi . Zes jeugdteams mochten in de Werft genieten van een sportieve uitwisseling tegen Udenhout. Hiermee is een voorzichtig begin gemaakt met de realisering van een langgekoesterde wens om tijdens de wintermaanden zaalcompetitie te kunnen spelen. Zowel bestuur en organisatie als de betrokken coaches en spelers van DES zijn enthousiast en hopen op een vaste plek in de nieuw te bouwen sporthal.

Organisator Maarten Meijlink van DES maakt zich al jaren sterk voor een zaalcompetitie tijdens de winterstop. “Normaal spelen wij een wintercompetitie buiten, maar met name voor onze eerste teams zijn geen tegenstanders van gelijk niveau te vinden, omdat bijna alle clubs hun eerste teams ’s winters in de zaal laten spelen. Willen wij het hele seizoen op niveau blijven, dan is zaalhockey absoluut noodzakelijk.” Voorzitter Paul Ruijgrok deelt deze mening. “Wij hebben een bloeiende vereniging van ruim 700 leden en hebben de ambitie om de club sportief op een hoger plan te tillen. Met zaalhockey worden onze teams conditioneel en speltechnisch uitgedaagd, waardoor ze optimaal de tweede helft van het seizoen in kunnen.” Bij voetbal en handbal is het heel gebruikelijk om ’s winters zaalcompetitie te spelen, maar voor de Kaatsheuvelse vereniging ligt dat anders. “We hebben het jaren geleden wel eens geprobeerd, maar we konden bij de Werft niet terecht omdat zij geen zaalhockeyfaciliteiten hebben. Dit jaar heeft hij opnieuw een poging gewaagd bij de Werft en met succes.

Het bestuur gaat zich nu inzetten om de zaalcompetitie structureel op het programma te krijgen. Maar dat gaat niet van de ene op de andere dag. “Een zaalhockeycompetitie duurt acht tot tien weken. Daar moet een degelijke organisatie achter zitten met begeleiders, coaches en scheidsrechters. Ook moet het financieel haalbaar zijn. Binnen de club is er volop animo om te spelen en voldoende draagvlak om het te organiseren. Voor de gemeente is de investering minimaal. Alleen een paar balken, goals en extra belijning is nodig om te kunnen spelen”.

Wijkagenten te weinig in 'eigen' wijk

Kaatsheuvel - Wijkagenten brengen te weinig tijd door in hun eigen wijk. Nog geen kwart van de politiekorpsen laat de wijkagent ook volledig wijkagent zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Raad van Hoofdcommissarissen, zei korpschef Bryan Rookhuijzen maandag in het RTL Nieuws.

Driekwart van alle korpsen zet wijkagenten ook in voor regulier politiewerk, zoals noodhulp. Volgens de norm van de politie moet een wijkagent 80 procent van zijn of haar tijd in de eigen wijk aan het werk zijn. Van de 25 politiekorpsen in Nederland, lukt dat er maar een kwart. Rookhuijzen: ,,Er komt zoveel werk op eenheden af, dat al heel vlug de inzet van de wijkagent is vereist.''

maandag, januari 11, 2010

Viertal verdacht van insluiping bij Efteling in Kaatsheuvel

Vier Polen, in de leeftijd van 19 tot en met 21 jaar, zijn zondagavond aangehouden in de Europalaan in Kaatsheuvel.

Het viertal wordt verdacht van insluiping. De beveiliging van de Efteling ontving zondagavond een melding dat vier mannen zich verdacht ophielden bij een fietsenstalling. Nadat ze een kijkje genomen hadden, troffen ze de mannen niet meer aan. Bij het nalopen van de camerabeelden zagen ze dat het viertal naar de ingang van het hoofdkantoor was gelopen. Daar troffen ze twee mannen aan. De andere twee mannen waren een stukje doorgelopen

zondag, januari 10, 2010

Stemmen politieke partijen gesloten.

Kaatsheuvel - Om geen invloed uit te oefenen op de komende verkiezingen heb ik de poll over de verkiezingen gesloten. Echt waarde kunt U er niet aan hechten, want de campagnes moeten nog beginnen.

De Stand tot en met vandaag:
CDA 13%, Gemeentebelangen 34%, Lijst Loon op Zand 6%, Pro3 27%, VVD 14%, en 6% geeft aan niet te gaan stemmen.

Drie aanhoudingen na vechtpartij in Loon op Zand

LOON OP ZAND: De politie kreeg zondag om 00.15 uur melding van een vechtpartij aan de Kerkstraat. Een groep jongeren zou slaags zijn geraakt. Bij aankomst van de politie was alles rustig. Er bleek wel een vechtpartij te zijn geweest, waarbij een groep jongeren, jongeren uit Loon op Zand zouden hebben mishandeld. Van drie jongeren uit Loon op Zand is aangifte opgenomen van mishandeling. Ze zouden hebben geprobeerd in een jongerencentrum twee groepen leeftijdsgenoten te scheiden bij een vechtpartij. Hierop zou het geweld zich tegen hen hebben gekeerd. De gedupeerden hielden lichte verwondingen over aan de mishandelingen. Van vier getuigen zijn verklaringen opgenomen. Bij de vechtpartij zou met barkrukken zijn gegooid, met vuilnisbakken zijn geslagen en men zou met kapot glas steekbewegingen hebben gemaakt. De politie hield twee 17-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Sprang-Capelle aan voor openlijke geweldpleging danwel poging tot zware mishandeling. De drie zijn in verzekering gesteld.

Kaatsheuvel: Turf voor ‘t Satte Erremenieke' uit Zwijndrecht



Kaatsheuvel – De Turf, de jaarlijkse onderscheiding, die in de vorm van een kunstwerk uitgereikt wordt aan een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het openbaar carnaval in Kaatsheuvel, is zaterdagavond door wethouder Wim Aussems uitreikt aan dweilorkest ‘t Satte Erremenieke” uit Zwijndrecht. De muzikanten van het orkest, hebben volgens S.S.T ’94 de laatste zeven jaar een bijzondere bijdrage geleverd heeft aan het openbaar carnaval in Turfstekerslaand. Naast hun muzikale bijdrage tijdens de eerste jaren in de carnavalsoptocht, werden ze de hofkapel van de Raad van Elluf van S.S.T.’94’. Tevens was de band altijd present tijdens de sleuteloverhandiging in het gemeentehuis. De jury prijst de band vooral voor de manier waarop waar ze tijdens de carnavalsmis het carnaval op een waardige manier in de kerk brachten, en hun inbreng tijdens het tonpraoten in de Werft werd door de jury hoog gewaardeerd. “Het orkest een begrip geworden in Kaatsheuvel”, aldus S.S.T. ’94. Volgens wethouder Aussems is de band een terechte winnaar van de trofee

Jaarlijkse rommelmert van Koor La Jeunesse in Kaatsheuvel

Koor La Jeunesse en The Young Ones uit Kaatsheuvel zijn volop in de voorbereiding om een muzikaal jubileumjaar voor U te gaan verzorgen. La Jeunesse bestaat namelijk in 2010 alweer 40 jaar. Zij gaan dit samen met U vieren op 9 oktober.

Om dit alles te realiseren heeft het koor wel enkele financiële middelen nodig. Deze denken ze o.a. binnen te halen door hun jaarlijkse rommelmert te houden. Ooit begonnen met een rommelmertje in De Bosvaert, wat nu uitgegroeid is tot een heuse grootse goed verzorgde mert op zondag 31 januari 2010 in De Gildenbond. Men heeft de beschikking over 3 grote zalen, waarbij de spullen dus ruim en overzichtelijk uitgestald kunnen worden. Aangeboden worden: l.p’s, elektrische apparaten, huishoudelijke artikelen, computerartikelen, boeken, speelgoed, kleding, c.d’s etc.
Tevens draaien zij het rad van avontuur, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Deze prijzen zijn allemaal geschonken door winkeliers die La Jeunesse een warm hart toedragen, waarvoor natuurlijk onze dank. Ook houdt men voor het eerst tussen 12.00 en 13.00 uur een veiling waarbij waardevolle spullen op een ludieke manier geveild zullen worden.De bar zal open zijn en de koffie zal klaar staan. [uiteraard tegen een kleine vergoeding].De Mert is geopend van 9.30-14.30 uur. De entree bedraagt voor volwassenen bedraagt € 1,50 en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Weeralarm

zaterdag, januari 09, 2010

Achtervolging of zoekactie door politie in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Momenteel is de politie in het centrum van Kaatsheuvel bezig met een zoekactie/ achtervolging. Wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk.

Update: Het betrof hier een gestolen scooter. De scooter is door de politie in de Lievekenshoek veilig gesteld. Of de politie arrestaties heeft verricht is niet bekend.

Massale aanmeldingen open dag Efteling Bosrijk Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De Efteling is overstelpt met aanmeldingen van inwoners van de gemeente Loon op Zand voor de open dag van het vakantiepark Bosrijk. Maarliefst zevenduizend mensen uit Kaatsheuvel, De Noer en Loon op Zand willen een kijkje komen nemen. Vanwege de grote belangstelling heeft de Efteling besloten een tweede open dag te houden. Zaterdag 6 en zondag 7 februari zet het park van 10 tot 17 uur de poorten van Bosrijk open. Volgens het Kaatsheuvels attractiepark wil het de banden met de omwonenden aanhalen. Tot afgelopen woensdag konden mensen zich voor de open dag opgeven en nu staat de teller dus op zenvenduizend. "We zijn werkelijk overspoeld met reacties", aldus een woordvoerdster van de Efteling. "De aanmeldingen komen van ruim 2100 adressen. Een enorme opkomst en dat is alleen maar mooi". De mensen die zich aangemeld hebben krijgen nog bericht of ze op zaterdag of zondag welkom zijn.

'Probleem hangjeugd op ons bordje'

LOON OP ZAND Bewoners van appartementencomplex De Nieuwe Doelen in Loon op Zand willen nog altijd een geheel of gedeeltelijke afsluiting van de Tuinstraat om de overlast van hangjeugd terug te dringen. Maar het is maar zeer de vraag of de gemeente daaraan wil meewerken, en de grond wil overdoen aan de Vereniging van Eigenaren (VVE) van De Nieuwe Doelen,.

Deze week ontving het bestuur van de VVE een bericht van de gemeente, met daarin een prijsopgave voor de aankoop van de grond van de Tuinstraat en de plaatsing van een hek. Volgens de gemeente zou de grond 32.250 euro op moeten brengen. Als de negentien eigenaren niet tot koop overgaan, dan is er de mogelijkheid om de grond te pachten voor 1.400 euro per jaar. Voor het te plaatsen hek zouden de eigenaren 3.731,80 (exclusief btw) neer moeten tellen. De bewoners moeten voor 12 februari de gemeente laten weten of hun voorkeur uitgaat naar pacht of koop. De gemeente maakt echter nog wel het voorbehoud dat de gemeenteraad moet beslissen of de grond onttrokken mag worden aan de openbaarheid.
„We moeten nog wel een vergadering beleggen, maar wij denken niet dat dit doorgaat”, aldus het bestuur van de VVE van De Nieuwe Doelen. „Wij hadden gedacht dat de gemeente de grond symbolisch aan ons zou overdragen. Nu moeten we een stuk grond kopen waar we totaal niets aan hebben.” Volgens de bewoners moet de overheid ervoor zorgen dat de mensen geen overlast hebben van hangjongeren. „Op deze manier wordt het probleem op het bordje van de mensen gelegd”.

Ook gemeenteraadslid Gert-Jan van den Dries (CDA) is verbaasd over de gang van zaken. Hij kaartte het probleem afgelopen zomer in de gemeenteraad aan. Het raadslid wil graag bemiddelen in de zaak.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand is de e-mail met daarin de prijsopgave een gemeentelijk beleidsstuk en is het college voornemens de gemeenteraad negatief te adviseren over de verkoop van de grond in de Tuinstraat. Ze stelt dat de gemeente al heel veel heeft gedaan om de overlast van de jeugd in Loon op Zand op te lossen. Zo zijn er gesprekken geweest met de politie, de jeugd en ouders.De gemeente gaat contact opnemen met de Vereniging van Eigenaren om de status van de verzonden mail uit te leggen.

vrijdag, januari 08, 2010

Brandweer Kaatsheuvel naar De Venloene

Kaatsheuvel - De brandweer van Kaatsheuvel en Loon op Zand rijden op dit moment uit naar De Venloene in Loon op Zand voor een automaat.

Duinlust Kaatsheuvel zet in op overdekt zwembad

Kaatsheuvel - Camping Duinlust in Kaatsheuvel hoopt na het komende kameerseizoen te starten met de bouw van een overdekt zwembad op het terrein van de Duinlaan. Het bad moet ook voor mensen van buiten de camping te bezoeken zijn. "Dat plan willen we snel in procedure brengen", aldus Robert Blok van Duinlust. Het zwembad maakt deel uit van de ambitieuze uitbreidingsplannen van de camping. Maar het is nog de vraag of al die plannen te realiseren zijn. Duinlust wil fors uitbreiden en heeft daarvoor een perceel op de hoek van de Duinlaan en Biersteeg op het oog. Het huidige aantal plaatsen vvan zo'n driehonderd blijft hetzelfde, maar de campingasten krijgen meer ruimte, zo is het idee.

donderdag, januari 07, 2010

Sneeuwruimer zakt door het ijs in Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel – Veel goede bedoelingen van vrijwilligers en gemeente Loon op Zand eindigde donderdagmiddag in een deceptie. Drie dagen lang waren vrijwilligers bezig geweest om de ijsbaan in de bossen van Kaatsheuvel sneeuwvrij te maken, zodat mensen in het weekend konden schaatsen. Omdat de klus té groot was deden ze gistermiddag een beroep op wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen). Ze vroegen hem om hulp. Aussems was meteen enthousiast. “Het moet toch mogelijk zijn om in het weekend lekker te gaan schaatsen”, aldus de wethouder die de hulp inriep van Werkvoorziening Midden Langstraat (W.M.L.) Rond het middaguur werden met een veegmachine de eerste baantjes geveegd. Even later meldden de eerste schaatsers zich. Tevens had de W.M.L. Hoveniersbedrijf Verboven uit De Moer gevraagd om met zijn trekkertje de sneeuwresten van de ijsbaan de verwijderen. Bij aankomst twijfelde Verboven al of het wel verantwoord was op met zijn machine – die 1.200 kilogram weegt - het ijs op te gaan. Maar volgens omstanders moest het gemakkelijk kunnen. Verbovens twijfel werd snel bewaarheid. Na vijftig meter vegen zakte hij met zijn machine door het ijs. “Dit ding kost 25.000 euro”, klonk het beteuterd. Aussems die inmiddels de schaatsen al ondergebonden had was diep teleurgesteld. “Ik zag het al helemaal voor me, al die schaatsende mensen”. Hij belde meteen de brandweer met het verzoek om de trekker uit het water te halen, maar deze beschikte niet over het benodigde materieel. Een collega-bedrijf, Loonbedrijf van Loon uit Kaatsheuvel heeft met een kraan de het trekkertje uit het water gehaald en afgevoerd. Ook voor de Kaatsheuvelse ijsbaan geldt dus dat het niet verantwoord om het ijs op te gaan

Kromme Noten na vijf jaar weer bij het tonpraten

KAATSHEUVEL - Na een afwezigheid van vijf jaar keert orkest de Kromme Noten terug bij het tonpraten in Kaatsheuvel.

Op 29 en 30 januari nemen de Kromme Noten weer plaats op het podium in ontmoetingscentrum De Werft om de zes tonpraters muzikaal te begeleiden en het publiek in de stemming te brengen. De kaartverkoop voor de twee tonpraatavonden is inmiddels van start gegaan aan de balie van De Werft in Kaatsheuvel. Een kaartje kost 8,50 euro