Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 30, 2010

‘Horeca moet bij dorpshart’

KAATSHEUVEL – Nieuwe horeca moet zich in de toekomst in Kaats­heuvel zoveel mogelijk vestigen rond het ‘ Bruisend Dorpshart’. De gemeente is daarom nu al terug­houdender bij verzoeken om el­ders in het dorp een horeca-vesti­ging te beginnen. Het college weet nog niet hoe groot de interesse zal zijn voor een horeca-zaak bij het dorpshart. „Daarvoor is het nog te vroeg”, al­dus wethouder Ruud van Eijkeren ( Pro3). „ De ondernemers zullen eerst willen weten hoe het dorps­hart er precies uit komt te zien voordat ze zo’n avontuur aan­gaan.” Ook is het voor veel onder­nemers een financieel onzekere tijd.

De gemeente zal kritisch kijken naar verzoeken om elders in het dorp Kaatsheuvel horeca- gelegen­heden te vestigen. Dat geldt uiter­aard minder voor locaties waar al een horeca- bestemming op zit. Het wordt anders als de plannen in strijd zijn met het bestemmings­plan, en deze dus gewijzigd moet worden. „We zeggen niet nee te­gen alles, maar zijn wel terughou­dender”, aldus Van Eijkeren. Zo werkt de gemeente niet mee aan de plannen voor een bistro aan de Hoofdstraat 2 in Kaatsheuvel, waar nu een woonbestemming op zit. Het college wijst hierbij ook op de plannen om de horeca zoveel mo­gelijk te concentreren rond het dorpshart. Maar ook een mogelijk parkeerprobleem speelt een rol bij dit besluit.

De komende jaren wordt ge­bouwd aan het dorpshart met een nieuw gemeentehuis, multifunctio­neel centrum (Carré), horeca, wo­ningen en parkeerkelder. Binnen­kort begint de echte sloop van het gemeentehuis en de leegstaande panden aan de Nieuwe Markt.

Volg Kaatsheuvel op Twitter

The Sound of Music ontving twee Belgische musicalprijzen

Kaatsheuvel - De Belgische tour heeft 'The Sound of Music' twee musicalawards opgeleverd. De door Efteling Theaterproducties en Albert Verlinde & Roel Vente geproduceerde musical kreeg dinsdag de awards uitgereikt. De gehele productie kreeg de Radio 2 Publieksprijs. Kirsten Cools mocht voor haar rol als barones Elsa Schröder de prijs van 'Beste vrouwelijke bijrol' ontvangen. De musical werd door bijna een half miljoen bezoekers bekeken, verspreid over vijfhonderd voorstellingen.
Bron: NU.nl

woensdag, september 29, 2010

Artsen: verplicht elektronisch voorschrijven

Artsen moeten per 1 januari 2012 hun recepten elektronisch voorschrijven via een landelijk systeem. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Volgens de inspectie worden er te veel fouten gemaakt door de artsen die bij een patiënt zijn betrokken. Die fouten kunnen zelfs leiden tot de dood van een patiënt. Het komt vaak voor dat de ene arts niet weet wat de andere heeft voorgeschreven, bijvoorbeeld omdat de dossiers verouderd zijn of omdat de informatie niet goed wordt overgedragen. Het centrale elektronische systeem moet daaraan een eind maken.

Volgens de inspectie zijn vrijwel alle apotheken en driekwart van de huisartsenpraktijken al bij het systeem aangesloten. De rest heeft nog iets meer dan een jaar de tijd om dat te doen.

Fouten en foutjes met medicijngebruik veroorzaken veel ellende. Afgezien van vermijdbare ziekten of sterfte kosten ze de gezondheidszorg vele miljoenen extra. Volgens de inspectie belanden in Nederland ongeveer 20.000 mensen per jaar in het ziekenhuis door problemen met hun geneesmiddelen.

Bron: ANP

Vaart achter nieuwe weg ‘Molenwijck’

LOON OP ZAND – Als echt alles mee­zit, is de nieuwe ontsluitingsweg van Molenwijck naar de Kasteel­laan in Loon op Zand augustus vol­gend jaar klaar. De gemeente heeft overigens nog steeds niet alle grond voor aanleg van de weg in handen. De onderhandelingen met de familie Vermeulen lopen nog, maar de tijd begint nu echt te dringen. In oktober moet er duide­lijkheid zijn, anders wil Loon op Zand de grond van Vermeulen via de rechter onteigenen. Maar de ge­meente hoopt dat het zo ver niet komt. „We spannen ons echt tot het uiterste in om tot overeenstem­ming te komen”, aldus de gemeen­tewoordvoerder. „En ik heb er ver­trouwen in dat dat ook gaat luk­ken.”

Gisteravond werd in De Wetering in Loon op Zand een informatie­avond gehouden over de ontslui­tingsweg Molenwijck-Zuid. Die nieuwe route moet veel (sluip)ver­keer uit de dorpskern van Loon op Zand halen.

De gemeente wil in 2011 met de aanleg van de veelbesproken weg van de Gildeweg naar de Kasteel­laan beginnen. In de Kasteellaan komt dan ook een nieuwe rotonde met vrijliggende fietspaden te lig­gen. De aanleg daarvan start waar­schijnlijk april volgend jaar, zo is de hoop. Nog dit jaar moet het werk aanbesteed worden.

In de toekomst wordt de ontslui­tingsweg Molenwijck-Zuid nog ver­der doorgetrokken van de Kasteel­laan, langs het sportpark, richting Klokkenlaan tot aan de omge­bouwde N261. Maar die tweede fa­se van het plan zal nog wel enkele jaren op zich laten wachten. De grond daarvoor is overigens al wel voor een belangrijk deel in han­den van de gemeente. De plannen voor de ontsluitings­weg Molenwijck-Zuid riepen giste­ren niet al te veel vragen op bij de bezoekers van de informatieavond in De Wetering. Wel werd aan­dacht gevraagd voor de veiligheid van de fietsers op die route. Ook over de toekomstige bereikbaar­heid van het sportpark waren de nodige vragen, vooral als het gaat om het autoverkeer.

Goed nieuws was er voor de bezoe­kers die pleitten voor beter open­baar vervoer in Loon op Zand. Als de nieuwe weg van Molenwijck naar de Kasteellaan klaar is, gaat de bus ( lijn 136) ook Molenwijck aandoen.

Taxi Govers gaat ploffen’

KAATSHEUVEL – Als het Kaatsheu­velse vervoersbedrijf Taxi Govers er niet in slaagt de chauffeurs hun achterstallig salaris over augustus en september te betalen, dan zal de rechter komende dinsdag het bedrijf failliet verklaren. Dat is de stellige overtuiging van Marjan Broer van FNV Bondgenoten.

Taxi Govers is het bedrijf dat mo­menteel het leerlingenvervoer voor onder meer de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel uit­voert. Dit werk werd eerder dit jaar aan Govers overgedragen door IJsselsteden uit Capelle aan den IJs­sel. Eerder deze maand kwam daar nog bij dat Taxi Govers de IJsselst­e-den Beheersgroep overnam voor 1 euro, inclusief een schuld van 3 miljoen euro.

FNV Bondgenoten vroeg 31 augus­tus het faillissement van Govers Taxi aan. „Vier dagen voor de zit­ting op 17 september kreeg onze advocaat een brief dat de chauf­feurs in de week van 21 september hun salaris over augustus zouden krijgen”, zegt Broer. „Uit coulance wilde onze advocaat de zaak uit­stellen. Wij hebben toen wel ge­vraagd de zaak niet een week uit te stellen, maar tot 5 oktober. Dan kunnen we meteen zien of septem­ber wél is uitbetaald.”

Volgens Broer is augustus slechts deels of helemaal niet overge­maakt. En er zouden nog meer schuldeisers zijn. Broer vreest bo­vendien voor een zogeheten plof­constructie. „Ik verwacht dat ze Taxi Govers laten ploffen, met ach­terlating van de schulden. Waar­schijnlijk komt er dan een door­start, die ook weer gaat klappen. Uiteindelijk wordt het vervoer uit­besteed aan een van de andere bv’s en blijven alle schuldeisers met lege handen achter. Eigenlijk is het crimineel, maar het gebeurt helaas vaker.” De bedrijfsleider van Taxi Govers, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Brabants Dagblad door Gert-Jan Buijs

dinsdag, september 28, 2010

Efteling geplaagd door storingen

KAATSHEUVEL - De nieuwe Eftelingattractie Joris en de Draak is zondagmiddag gesloten omdat de draak lekte. Het is regelmatig raak in het attractiepark.
Twee weken geleden bleef de Python net na de start nog hangen. Op dat moment stond ongeveer de helft van de karretjes al op de steile helling naar boven. Iedereen kon de Python via de trap verlaten.

Aan dood ontsnapt
Drie jaar geleden zat de schrik er pas echt goed in. Toen ontsnapten twee bezoekers aan de dood tijdens een evacuatie van de achtbaan. Een treintje van de Python was op 23 meter hoogte blijven steken op de helling.

Door een inschattingsfout van een hulpverlener kwam het treintje plotseling weer in beweging. Een medewerker van de Efteling die op het treintje stond om de mensen eruit te halen, kon er nog net op tijd door collega's vanaf getrokken worden.

Door looping
Een passagier die zijn veiligheidsbeugel al had ontkoppeld, kon deze net op tijd weer dichttrekken. Enkele seconden later ging het treintje door twee loopings.

Vliegende Hollander
Attractie De Vliegende Hollander heeft ook de nodige storingen achter de rug. Een technische storing zorgde er in 2007 voor dat de achtbaan niet meer werkte. Er bleef een sloep met dertien inzittenden steken. Twee maanden later ging de attractie voor de rest van het seizoen dicht. Er waren problemen met de ketting die de bootjes door het water moet trekken.

Opening later
En toen had De Vliegende Hollander, die 20 miljoen euro heeft gekost, al flink wat vertraging gehad met de opening. Door aanhoudende storingen en de strenge veiligheidsvoorschriften werd de opening bijna een jaar later gepland.

Veiliger dan auto
De Efteling benadrukt dat alle attracties veilig zijn. Veiligheidsprotocollen zijn aangescherpt na het incident met de Python. Dagelijks worden de apparaten geïnspecteerd. "Jaarlijks investeren we miljoenen in veiligheid en betrouwbaarheid. Een rit met de Python is veiliger dan een rit met de auto", aldus de directeur toentertijd tegen NRC Handelsblad.

Parkeren in Waalwijk een stuk goedkoper

WAALWIJK - Parkeren in het centrum van Waalwijk wordt volgend jaar een stuk goedkoper. Het college wil de tarieven op verschillende parkeerplaatsen in het rond het centrum fors verlagen.

De gemeenteraad moet hiermee nog wel akkoord gaan.

De tariefsverlaging heeft te maken met de renovatie van winkelcentrum De Els, die mogelijk volgend voorjaar van start gaat. Om de overlast voor winkeliers en koperspubliek te compenseren, wil het college parkeren voordeliger maken. "We hopen dat het centrum zo toch aantrekkelijk genoeg te houden om bezoekers aan ons te binden", aldus wethouder Jan van Groos.

Discussie supermarkt bedreigt Loons centrum

Loon op Zand - De discussie over de super­markt in Loon op Zand sleept al jaren. Het wordt nu hoog tijd om knopen door te hakken. Loon op Zand snakt naar helderheid.

Het verschil is wel heel erg groot. In Kaatsheu­vel zitten maar liefst vijf grote supermarkten (Em-Té, Jumbo, Albert Heijn, Aldi en Lidl). In Loon op Zand moeten ze het doen met één (te) kleine Em-Té. En dat steekt in het kerk­dorp. Het gemopper over de te kleine su­permarkt klinkt al jaren. Ook over de plek van de super woedt nu al een jarenlange discussie.

Niet iedereen is te spreken over de huidige locatie van de Em-Té- su­permarkt aan het Oranjeplein, midden in het centrum van Loon op Zand.

Vooral het parkeren wordt als een probleem gezien.

Een alternatieve locatie zou het voormalige pand van Van Roosma­len aan de Hoge Steenweg kunnen zijn. Die plek is al meerdere malen in beeld geweest voor de vestiging van een supermarkt. Maar de ge­meente zag dat tot dusver niet zit­ten en heeft een verhuizing van de supermarkt naar de rand van het dorp altijd geblokkeerd, tot aan de rechter aan toe.

Uit onderzoek zou namelijk blij­ken dat bij een vertrek van de su­permarkt de andere winkels in het Loonse centrum ten dode zijn op­geschreven. De grote trekker is dan weg.

De Sligro Food Group heeft daar­om ingezet op een uitbreiding van de Em-Té op de huidige plek aan het Oranjeplein. De procedures daarvoor zijn ook al in gang gezet.

Maar verrassend genoeg blaast het nieuwe college de discussie over de supermarkt toch weer nieuw le­ven in. De resultaten van het eerdere on­derzoek verdwijnen voor even in de la. Het college wil toch nog eens onderzocht zien of het cen­trum van Loon op Zand niet vitaal en levendig kan blijven, ook als de supermarkt naar de rand van het dorp vertrekt. Mogelijk zijn er al­ternatieven te bedenken voor een levendig dorpshart zonder super, stelt wethouder Ruud van Eijke­ren (Pro3). Kan dat niet, dan blijft de supermarkt gewoon zitten waar die zit.

De komst van een tweede super­markt, zoals Loon op Zand vroe­ger had, is voor Van Eijkeren in ie­der geval geen optie. De discussie lijkt weer terug bij af, dit ook tot verrassing van de Sligro Food Group. Maar volgens het col­lege staat er op gebied van verkeer, ontsluiting van het dorp en bedrij­venterreinen zo veel te gebeuren in Loon op Zand dat het goed is om nog eens naar de plek van de supermarkt te kijken.

Je moet geen dingen doen waar je later spijt van krijgt, stelt Van Eijke­ren. Maar het mag allemaal niet te lang duren, benadrukt hij. Er is in­derdaad haast geboden. Na jaren van discussie vinden inwoners en ondernemers in Loon op Zand het in ieder geval ook hoog tijd wor­den dat er íets gebeurt. Veel men­sen gaan voor hun boodschappen al naar Kaatsheuvel.

De toekomst van het Loonse cen­trum hangt dus niet alleen af van een uitbreiding of verhuizing van de supermarkt. Een levendig cen­trum valt of staat ook met durf en daadkracht. Dat betekent een keer knopen doorhakken.

Alanyse door Brabants Dagblad: Door Michel Koster

Grote gezondheidsbeurs in De Werft in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - De Werft in Kaatsheuvel is zater­dag en zondag weer het toneel van de gezondheidsbeurs ‘Gezond & Wel’. Ruim honderd organisaties en bedrijven verlenen medewer­king aan het evenement. De organi­satie is in handen van de stichting Gezond enWelzijn.

Bezoekers krijgen allerlei informa­tie op de beurs: onder meer over woningaanpassingen, persoonsge­bonden budget, huidverzorging, lichttherapie, auto-aanpassingen en brommobielen. Ook kunnen mensen bijvoorbeeld gratis hun bloeddruk laten meten, gehoortest ondergaan, vet meten en bloedsui­ker prikken.

De gezondheidsbeurs duurt zater­dag van 11 tot 18 uur en zondag van 10 tot 17 uur.

De entree is gratis.

Buurt geeft kleur aan Oranjeplein


Loon op Zand – De sfeer op het Oranjeplein in Loon op Zand is gezellig deze zaterdag. Rond de door de gemeente geplaatste rustpoefjes zijn mensen geconcentreerd bezig met het leggen van stukjes glas op het zitgedeelte. Langzaam worden de vormen van een lieveheersbeestje en het logo van het Wijkgericht werken zichtbaar. “Ze noemen deze techniek vorstbestendige glasmozaïek”, vertelt Saskia Bodelier. Aan een tafeltje zitten Wim van de Ven (66) en Jan van Beers (81) stukjes glas te knippen. “Wij zijn voor het lompe werkt”, grapt van Beers.

Het idee om het plein meer sfeer te geven komt van Rikkie Groenendaal en Kitty Weijters. “Er komen ook nog twee rustbanken, maar die konden niet op tijd geleverd worden”, vertelt Weijters. “Het moet een leuke zithoek worden, waar de toeristen hun boterham kunnen eten”, vult Groenendaal aan. Het gebeuren trekt veel enthousiast publiek. De organisatoren zijn vol lof over de medewerking van de gemeente, die de bestrating van het plein opgehaald heeft en rond het zitgedeelte paaltjes heeft geplaatst. “Dit vindt ik fantastisch”. zegt passant Piet van Riel (64) “Loon op Zand doet het weer goed”.

Ook de winkeliers vinden het een prima initiatief. Bakker Ary Mol brengt een schaal met spijzen, en Pierre van Geenen van de bloemenwinkel heeft voor iedereen een rode roos. “Een prachtig initiatief voor zo’n klein dorp”. Als rond 14.30 de poefjes klaar zijn komt Frans Weijters op het idee om ook de bolletjes van de paaltjes met glas te bekleden. Het is een precisiewerkje. De Loonse jongeren die op een afstandje hebben staan kijken worden overgehaald om ook mee te helpen. Ze hebben er zichtbaar lol in. “Doet het altijd goed. Werken met de muziek van Jan Smit op de achtergrond”, lacht Koen de Jong (17). “Ik hoop dat wij hier straks ook gebruik van mogen maken?”, vraagt zijn maatje Melvyn van Zon (17).

Rond 17 uur is de klus geklaard en is het tijd voor een afsluitende borrel. “We hebben bewust niet voor een straatfeest gekozen, en het is gelukkig goed uitgevallen. Volgende week komen de bankjes. Dan heeft Loon er weer een mooi zithoekje bij”, aldus de initiatiefneemsters.

Peter Van Vugt volgt Onno Hoes op in GS

Kaatsheuvel – De VVD in Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft Kaatsheuvelaar Peter van Vugt aangewezen als opvolger van gedeputeerde Onno Hoes, die burgemeester in Maastricht wordt. De portefeuille van Hoes (Ecologie en Milieu) komt beschikbaar wanneer zijn benoeming binnenkort officieel is.

De Brabantse VVD-fractie heeft dat dinsdag laten weten. Van Vugt was al eerder gedeputeerde in Brabant. Tot 2007 deed hij financiën, verkeer en vervoer. Vanwege de korte tijd tot de provinciale verkiezingen in maart 2011 kiest de partij voor een ervaren bestuurder die geen inwerktijd nodig heeft en meteen aan de slag kan, aldus een verklaring.

maandag, september 27, 2010

Honden blijven zorg in duinen

KAATSHEUVEL - In 2009 betrapten toezichthouders van de Vereniging Natuurmonumenten 3200 bezoekers aan de Loonse en Drunense Duinen op een overtreding.

In tien procent van al die gevallen, werd proces verbaal opgemaakt. Het merendeel van de overtredingen had betrekking op het loslaten van honden buiten het aangewezen losloopgebied. Overigens betekenen die tien procent maar een geringe overschrijding van het aantal uit 2008.

Bonnen werden ook uitgeschreven aan mountainbikers die zich buiten de aangewezen route begaven en auto- en motorrijders die ongeoorloofd gebruik maakten van het nationaal park.

De toezichthouders moesten ook 56 keer hulp verlenen in het park.

Variërend van het verlenen van assistentie aan de politie tot hulp bij ongevallen, verdwaling en vermissing

Rooij Waalwijk Transport neemt Haverhals Logistiek over

KAATSHEUVEL - De Rooij Waalwijk Transport neemt het grootste deel van het vorige week failliet verklaarde transportbedrijf Haverhals Logistiek in Kaatsheuvel over. "De uitbreiding past exact in onze strategie om te komen tot een optimale schaalgrootte in de bestaande distributie-activiteiten", aldus directeur Marcel de Rooij van het Waalwijkse bedrijf.

De doorstart heeft per 1 oktober plaats. Tot die tijd zal Haverhals onder regie van curator Boris Pepping normaal doordraaien.

Eind deze week wordt de definitieve vorm van de overname bekend gemaakt. Volgens Jan Hoogenboezem, projectmanager sales en marketing bij De Rooij Waalwijk Transport, neemt zijn bedrijf 'alles behalve de gebouwen' van Haverhals over. "Deze week zijn er gesprekken met alle 37 werknemers van Haverhals. Voor iedereen is er hoop." Directeur-eigenaar Co Haverhals gaat aan de slag als operationeel medewerker bij De Rooij. Hij wordt verantwoordelijk voor de klanten en de medewerkers van het voormalige Kaatsheuvelse bedrijf.

Uitkijkplatform in Loonse Duinen op komst

LOON OP ZAND - Een uitkijkpunt dat ook groot genoeg is voor mensen in rolstoelen en scootmobiels.

Dat wordt volgend jaar aangelegd in de Loonse en Drunense Duinen. Het platform met uitzicht op het stuifzand komt op een heuveltop nabij restaurant Bosch en Duin in Loon op Zand. Een 350 meter lang verhard pad leidt er heen. Natuurmonumenten komt daarmee onder meer tegemoet aan een al lang bestaande wens van mindervaliden.

Joris en de Draak weer in gebruik

KAATSHEUVEL – De Efteling heeft de houten achtbaan Joris en de Draak weer opengesteld voor publiek.

Zondagmiddag ging de attractie dicht, omdat de draak bij de achtbaan een 'soort olie' had gelekt. Het ging om een heel kleine hoeveelheid, aldus de Efteling. De houten achtbaan is weer open, maar de draak blijft in ieder geval maandag nog buiten gebruik voor onderzoek en eventueel reparatie. De Efteling verwacht dat de draak dinsdag of anders in de loop van deze week weer zal brullen, water spatten met z'n staart en 'vuur spuwen' tijdens de ritten van Joris en de Draak. Volgens de Efteling werd zondag uit voorzorg de hele attractie gesloten vanwege het lekken van een kleine hoeveelheid 'hydraulische vloeistof', die nodig is voor het draaien van de nek van de draak. Maar dit was een standaardprodure, benadrukt het Kaatsheuvelse attractiepark. Er was geen gevaar voor de bezoekers.

zondag, september 26, 2010

Attractie Efteling dicht wegens lekkende draak

Kaatsheuvel - De nieuwe Eftelingattractie Joris en de Draak is zondagmiddag gesloten omdat de draak lekt. Dat heeft een woordvoerster van de Efteling laten weten. Toen de lekkage aan het licht kwam, besloot het attractiepark de houten achtbaan direct te sluiten. De storing aan de vuurspuwende en wateropspattende draak, waar de treintjes in volle vaart langsrijden, leverde volgens de woorvoerster geen gevaar op. Wegens het protocol moest de hele attractie toch dicht, aldus de zegsvrouw. De twee treintjes werden stilgezet zodra ze het station bereikten. Wachtende mensen moesten op zoek naar een andere attractie. De oorzaak van de lekkage is niet bekend. Het is ook onduidelijk wanneer de attractie, die in juli openging, weer in gebruik genomen kan worden. Telegraaf.nl

DESK speelt zich in Malden in het linker rijtje



Malden – Desk reisde zondagmiddag af naar Malden, naar de nieuwkomer SV Juliana31. De ploeg uit Malden maakte vorige week indruk door een achterstand van 3-0 bij OJC Rosmalen, om te buigen in een 3-5 overwinning. De Kaatsheuvelnaren waren dus gewaarschuwd.

De eerste vijftien minuten startten beide ploegen slordig. Bij DESK ontbrak de zuiverheid van eindpass waardoor de Kaatsheuvelnaren niet op voorsprong kwamen. Aan de andere kant moest Arish Yassine een bal van de lijn redden om Desk voor een achterstand te behoeden. Toch kreeg DESK een overwicht. Casper van Elsäker zat niet in de wedstrijd. Tijdens de rust bleek dat hij in de eerste minuut al een blessure had opgelopen in een persoonlijk duel. Ook voor Marc Corman was het na 24 minuten einde wedstrijd. Stefan Zopfi toonde zich een waardig vervanger. De wedstrijd kabbelde voort en beide ploegen kregen kansen. In de 26ste minuut kreeg DESK een vrije trap op 25 meter van het doel. Uitblinker Enis Ulusan krulde de bal in de rechter bovenhoek en liet de doelman van de gasten kansloos. In de 35ste minuut schoot Jop van Steen net langs het doel van Hoevenaar. Aan de andere kant schoot Tom van Santbergen net naast het doel van doelman Wijers.

In de tweede helft bracht trainer Van Seeters Solmaz voor de geblesseerde van Elsäcker. Een opmerkelijke wissel, omdat Solman de laatste 48 uur slechts zes uur geslapen had vanwege zijn werkzaamheden. De Dessers waren nauwelijks uit de kleedkamer of de stand stond 1-1. Een (houdbare) kopbal van Niels Rothof liet de DESK-goalie door zijn handen glippen.

DESK was duidelijk de beter ploeg. Vooral Kuppens, Asrih en Ululans speelden degelijk. Voorin stichtte Maarten Vos voor het nodige gevaar. Zijn inzet zag hij beloonde door een mooi doelpunt in de 56ste minuut. Thom van Santbergen liet de kans op 3-1 liggen. In de 73ste minuut liet DESK het combinatievoetbal zien wat Van Seeters wil gaan spelen. Het zit er dus weldegelijk in. In de 89ste minuut was het nog even billenknijpen dien een inzet van Rengers op de lat van DESK belandde. In de 89ste minuut wisselde Van Seeters Biemana nog voor Tom Koot, maar aan de stand veranderde niets. DESK won met 1-2 en kwam daarmee op zes punten.

Uitblinker Ulusan was tevreden over het vertoonde spel van DESK. “We hebben de eerste wedstrijden goed gevoetbald, maar geen punten gepakt. De laatste twee wedstrijden is het misschien wel minder, maar het rendement is hoger. De in de Waspik woonachtige speler die pas vader is geworden voelt zich, ondanks dat hij in de eerste divisie van Turkije heeft gespeeld prima thuis in Kaatsheuvel. “En ik ben ook pas vader geworden”, klinkt het trots.
Volgens trainer van Seeters heeft DESK verdiend gewonnen. “Na een slordige eerste helft, waarin we niet dominant genoeg waren hebben we een uitstekende tweede helft gespeeld”. De trainer loofde het goede spel van invaller Sopfi. “Er staat een ploeg die briljant kan voetballen en waarin de saamhorigheid enorm is. De jongens hebben alles voor elkaar over. “Er zit nog veel meer in!”

Zondag speelt DESK tegen Schijndel en dan door een overwinning op 9 punten komen. De ploeg van Van Seeters kan de steun van het publiek gebruiken. Dus: komt allen!

vrijdag, september 24, 2010

'Succes' aanpak drugs bij Maas in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De aanpak van de drugsoverlast bij de Maas in Kaatsheuvel heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van een 50-jarige Kaatsheuvelnaar.

De gemeente hoopt dat het probleem nu grotendeels is opgelost. Volgens de politie is het nog te vroeg om te zeggen dat door deze arrestatie de overlast nu voorbij is.

Bij de Maas wordt al een tijd scherper toezicht gehouden. Aanleiding zijn klachten over overlast van jongeren en drugsgebruik en drugshandel. Gemeente Loon op Zand, politie, woningbouwcorporatie Casade, jongerenwerk en buurtpreventieteam werken al langer samen om het probleem aan te pakken. Woensdag is in de omgeving van de Maas een 50-jarige Kaatsheuvelnaar opgepakt in zijn woning. Bij een gerechtelijke uitzetting troffen agenten 200 gram henneptoppen, wiet, meerdere pillen en wit poeder (vermoedelijk cocaïne) aan.

De gemeente kondigde enkele weken geleden al aan dat het probleem bij de Maas waarschijnlijk snel opgelost zou zijn. Daarmee doelde ze op deze actie tegen de Kaatsheuvelnaar, zo blijkt nu.

Onlangs trok de VVD in Loon op Zand aan de bel over een andere locatie in Kaatsheuvel, waar volop drugs gebruikt en verhandeld worden: het Kennedyplein en de Westkant. Ook daar is al meerdere malen gecontroleerd.

Haverhals Kaatsheuvel failliet

Kaatstheuvel - De transportonderneming Haverhals in Kaatsheuvel is failliet. Het faillissement is uitgesproken door de rechtbank in Breda. Volgens curator Boris Pepping, die zijn collega Koenraad de Klerk vervangt, is de kans 'redelijk groot' dat het bedrijf, waar 37 mensen werken, een doorstart maakt dan wel overgenomen wordt. "Er zijn al redelijk vergevorderde gesprekken met diverse partijen aan de gang.

Ombouw N261 start in 2012 en is in 2016 klaar

Kaatsheuvel - De ombouw van autoweg N261 die van Waalwijk naar Tilburg loopt, start in 2012. Naar verwachting is de autosnelweg die met de ombouw wordt beoogd, in 2016 klaar. De voorbereiding van de ombouw begon al in 1998.

Laatste Loodjes vernieuwen wegdek

Kaatsheuvel - Heijmans Wegenbouw is bezig met de laatste loodjes van het asfalteren van de kruising Sweensstraat - Capelse straat. Binnen enkele weken moet de straat gereed zijn.

Kaalkapklus krijgt begrip

KAATSHEUVEL – Donder en blik­sem? Buiten wel. Maar in het zij­zaaltje van uitspanning De Roestel­berg blijft het kalm. Geen stemver­heffing of verwijt is er te horen over de kaalslag die half oktober op een steenworp afstand begint.

Boswachter Lex Querelle van Na­tuurmonumenten geeft uitleg over de massale bomenkap. Zo’n 73 hectare met vooral dennen gaat plat. Dat legt het stuifzandgebied open.

Het rooien van het bos bij De Roestelberg is het meest ingrijpen­de onderdeel van het project ‘ Stuif­zandherstel’, dat doorloopt tot 2014. „Een enorme verandering”, erkent Querelle. Maar de dertig toehoorders tonen alle begrip, be­lonen zijn presentatie zelfs met een applausje.

Het had ook anders gekund. Er zijn immers ook mensen wie het omleggen van bomen in het hart raakt. „Hoe leg ik dat de leek uit, dat zand belangrijker is? Dat valt nog niet mee”, weet een Kaatsheu­velnaar die kind aan huis is in het gebied.

De boswachter zet nog maar eens uiteen dat het niet alleen om het losse zand gaat, maar ook om de overgangen van zand naar bos en alle stadia van bijvoorbeeld korst­mossen en heide daartussen. Die zijn gebaat bij de wind die vrij spel heeft en een steeds verande­rend landschap bijeen blaast.

Die zandvlakte, die nu nog krimpt, is in Nederland uniek. En al die recreanten trekken niet voor niks bij Bosch en Duin en De Roestelberg het gebied in. „ Anders had het hier wel Loonse en Dru­nense Bossen geheten”, doet Ge­rard van Eeuwijk, de uitbater van de horecazaak van handeling een duit in het zakje.

Vóór Kerstmis denkt de aanne­mer, wiens naam binnenkort be­kend wordt, de kaalkapklus te kla­ren. „ Ambitieus”, zegt Querelle.

„Maar dan heeft het publiek dus ook al snel een indruk van hoe het wordt.” De aanblik zal ook daarna nog wel even rommelig zijn. Maar 15 maart is de deadline voor de to­tale operatie.

Belangstellenden kunnen zich zon­dag tijdens een excursie van twee uur ‘on the spot’ laten informeren. De start bij De Roestelberg is om 10 uur.

Morgen herbergt het gebied 120 vrijwilligers, die op de stukken hei­de dennetjes gaan wegzagen. Ei­genlijk al een begin van het werk.

Basisscholen in actie tegen pestkoppen

KAATSHEUVEL – Het pesten van kin­deren blijkt een zeer hardnekkig probleem. De basisscholen in de gemeente Loon op Zand slaan de handen ineen om het probleem aan te pakken. Alle scholen, GGD Hart voor Brabant en de gemeente houden in oktober de thema­maand ‘anti- pesten’ met onder meer veel voorlichting aan docen­ten, ouders en kinderen.

„We weten als scholen dat er ge­pest wordt”, stelt John Arts, direc­teur van de Kaatsheuvelse basis­school de Kinderboom en voorzit­ter van het directeurenoverleg in Loon op Zand. „We zitten er bo­venop en tolereren zoiets echt niet. Maar het blijkt lastig om het gepest te signaleren.” Hij wijst ook op een nieuwe vorm van pesten die sterk in opkomst is: het digitaal pesten. „Dat gebeurt dan achter de computer bijvoorbeeld via hyves of chatten. En dat kan ook ver gaan.”

Volgens de GGD is één op de twin­tig kinderen slachtoffer van dage­lijks pestgedrag. Dat varieert van schelden, dreigen, schoppen en slaan tot het compleet negeren van kinderen. De gevolgen zijn vaak ernstig. De slachtoffers kun­nen fysieke klachten krijgen als buikpijn, hoofdpijn of slaapproble­men, maar ook emotionele proble­men als faalangst, eenzaamheid en depressie.

Alle scholen in Loon op Zand kie­zen ervoor om de aanpak van het pesten dit jaar de hoogste priori­teit te geven. De themamaand sluit daarbij aan. Tijdens de school­lessen is er extra aandacht voor het pesten. En de leerkrachten krij­gen ook een speciale studiemiddag rond dat onderwerp.

Maandag 4 oktober is er een grote informatieavond in De Werft in Kaatsheuvel voor ouders en ande­re belangstellenden. Sprekers zijn een jeugdarts en jeugdpsycholoog van de GGD. Wethouder Wil Lig­tenberg (Lijst Loon op Zand, on­derwijs en zorg) leidt de avond. Veel zaken komen aan bod, zoals het herkennen van pestgedrag, de gevolgen van pesten en hoe je erte­gen moet optreden. Aanvang van de avond is 19.30 uur.

Zwaar onweer trekt over regio

TILBURG - Een zwaar onweer is donderdagavond over Kaatsheuvel en omgeving getrokken.
Het onweer ging gepaard met flinke regenval. Op sommige momenten flitste en donderde het voortdurend.

Vanuit Rijen kwam één melding van wateroverlast binnen. Verder zijn er geen meldingen van schade door de bliksem en/of regenwater geweest. Tegen 23 uur kreeg de brandweer in Hilvarenbeek een melding van stormschade op de Diessenseweg.

De moord op Kamiel Snaphaan

Kaatsheuvel - Donderderdagavond besteedde het RTL4 - programma "Het Zesde Zintuig aandacht aan de moord op Kamiel Snaphaan. Enkele dingen vielen ons op, zoals: waarom wilde de man die Kamiel als laatste aa de telefoon had niet meewedken aan het programma?

Een paragnost vertelde dat iedereen de dader kende. Ook het huis in Spanje keerde diverse malen terug net als een blonde vrouw. Wat ook opviel, dis dat politiewoordvoerde Jeroen Steenmeijer zeer terughoudend was in zijn mededelingen.

Net als de makers van het programma, zijn wij ervan overtuigd dat de dader(s) ooit gepakt word. Wat ons overigens opviel is dat de naam L, die Kamiel thuis af had gezet, voordat hij naar zijn ouderlijke woning reed in het geheel niet door de paragnosten genoemd is. Ook al is er niets nieuws uit het programma gekomen, de 'roddels' over de mogelijke opdrachtgever(s) zijn volgens de parognosten bij het publiek bekend.

Bekijk hier de uitzending

donderdag, september 23, 2010

Actie Loonse scholen tegen pesten

KAATSHEUVEL - Het pesten van kinderen blijkt een zeer hardnekkig probleem. De basisscholen in de gemeente Loon op Zand slaan de handen ineen om het probleem aan te pakken. Alle scholen, GGD Hart van Brabant en de gemeente Loon op Zand houden in oktober de themamaand 'anti-pesten' met onder meer veel voorlichting aan docenten, ouders en kinderen.

Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het signaleren van pesten en de ingrijpende gevolgen voor de slachtoffers. Het pesten gebeurt overigens niet alleen op en rond het schoolplein, ook het 'digitaal pesten' via de computer komt steeds vaker voor.

Aanhouding in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisterochtend een 50-jarige inwoner uit Kaatsheuvel aangehouden. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. De man is voor onderzoek ingesloten.

De politie verleende gisterochtend ondersteuning bij een gerechtelijke uitzetting. Op het moment dat de bewoner, de 50-jarige man, zijn spullen verzamelden roken de agenten een sterke henneplucht. In zijn bezittingen troffen de agenten 200 gram henneptoppen, hashish, meerdere pillen en wit poeder (mogelijk cocaïne) aan. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Efteling en Joop van den Ende maken musical over Droomvlucht

Kaatsheuvel - Vanochtend komt het Algemeen Dagblad met een opmerkelijk nieuwtje dat Joop van den Ende Theaterproducties en Efteling Theaterproducties de handen ineen slaan voor een nieuwe musical. Deze musical is baseerd op Droomvlucht en zal dan ook Droomvlucht de musical heten. Het is de bedoeling dat de productie vanaf 16 oktober 2011 te zien zal zijn in het Efteling Theater. Bron: Algemeen Dagblad

woensdag, september 22, 2010

Onderzoek naar schade Endura Meubelen

KAATSHEUVEL - Een onafhankelijk bureau onderzoekt de eventuele schade, die het Kaatsheuvelse bedrijf Endura Meubelen ondervindt van de lange afsluiting van de Capelsestraat.

Het bedrijf hoopt op een vergoeding van de gemeente, nu het werk flink is vertraagd.

Moord Snaphaan bij Het Zesde Zintuig

KAATSHEUVEL – Het RTL-programma Het Zesde Zintuig - Plaats Delict besteedt donderdagavond aandacht aan de moord op Kamiel Snaphaan, die in oktober 2001 voor zijn ouderlijk huis aan de Mgr. Völkerstraat in Kaatsheuvel werd doodgeschoten. De geruchtmakende liquidatie van de toen 22-jarige Snaphaan is nooit opgelost.

De uitzending van Het Zesde Zintuig begint om 21.30 uur op RTL4.

Bij het tv-programma buigen paragnosten zich over onopgeloste misdrijven. De hoop is dat zij nieuw licht laten schijnen op de zaak, en vragen van nabestaanden kunnen beantwoorden. De politie heeft geen directe bemoeienis met het tv-programma, maar hoopt nog altijd op tips over de liquidatie.

Molen 'De Couwenberg' krijgt onderhoudsbeurt

Samenwerkenaandewijk tijdens Burendag


Kaatsheuvel - Zaterdag 25 september is het Burendag. Een, op initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds, jaarlijks terugkerend buurt’feest’ op de 4e zaterdag in september. In de gemeente Loon op Zand zijn er vele Burendag initiatieven op touw gezet door buurtbewoners. Inmiddels is Burendag uitgegroeid tot een activiteit waar medewerkers van samenwerkende instanties binnen het ‘Samenwerkenaandewijk’ bewoners treffen, contact leggen, en vervolgens samen optrekken voor het ontwikkelen van een betere sociale samenhang in buurten. Het college bezoekt aanstaande zaterdag een aantal van deze initiatieven. Dit jaar zijn er, voor zover onze wijkcoördinatoren en de wijkteams mee hebben geïnitieerd, 17 buurt’feesten’ in onze gemeente. Volgens het Oranjefonds zijn er in de gemeente Loon op Zand verreweg de meeste initiatieven. De wijkcoördinatoren en –teams hebben de initiatieven van de buurtbewoners, waar mogelijk, ondersteund. Er is er een buurt waar ontmoeting centraal staat, een buurt waar tieners uitdrukkelijk gevraagd zijn om als vrijwilligers op te treden in een programma voor jong en oud, een ontmoetingsbakske om de leefbaarheidsaspecten in de buurt te inventariseren en een buurt waar tijdens de gezellige dag het project waarden en normen wordt gepresenteerd. Zie de bijlage voor een overzicht van activiteiten in onze gemeente.

Het thema voor Burendag 2010 is ‘een goed idee voor de buurt’. Overal in het land steken buren, de hoofden bij elkaar om goede ideeën voor een leukere buurt te verzinnen. Want een leukere buurt is een socialere en fijnere buurt. Het Oranje Fonds stelt voor alle goede ideeën voor de buurt een bijdrage van maximaal € 500 beschikbaar.

Ieder jaar is er een speciaal thema voor Burendag. Eerdere thema’s waren ‘zet je deur open voor de buurt’, ‘kom in actie voor je buurt’ en ‘maak van je buurt je thuis’. Meer informatie is te vinden op www.burendag.nl. Daar staan ook een aantal initiatieven uit onze gemeente vermeld.

dinsdag, september 21, 2010

Actie tegen 'loeiende' airco in Kaatsheuvel



KAATSHEUVEL - Omwonenden van bedrijfsverzamelgebouw Het Hoefijzer in Kaatsheuvel hebben na een jarenlange strijd hun zin.

Gisteren is begonnen met het aanbrengen van geluiddempende schotten rond de airco-installatie op het pand aan de Modelleur. Al zo'n zes jaar klaagt een groep omwonenden over het 'loeiende irritante geluid' van deze airco.

Lang woedde een discussie of de geluidsnormen werden overtreden. Een groep buurtbewoners vond van wel, bouwbedrijf Hoefnagel (eigenaar van het pand, red.) van niet. Diverse geluidsmetingen en onderzoeken zijn in de loop der tijd uitgevoerd, met wisselende resultaten.

Sinds juni zijn er ook ambtenaren in Het Hoefijzer gehuisvest. Volgens burgemeester Wim Luijendijk is dat zeker niet de reden waarom nu extra maatregelen tegen het geluid van de airco worden genomen.

"Die indruk moet niet gewekt worden", stelt hij. "Wij hebben binnen helemaal geen last van het geluid van de airco. Voordat de gemeente in dit pand trok, is de eigenaar al gevraagd deze maatregel te nemen."

Eén organisatie voor ondersteuning politie (begroting BZK)

In 2011 wordt een begin gemaakt met het vormen van een Politiedienstencentrum.
Hierin worden verschillende ondersteunende taken van de regionale politiekorpsen gebundeld, zoals de salarisadministratie, ict, inkoop en het beheer van gebouwen. Dat kan landelijk goedkoper en beter dan apart bij alle korpsen. Het instellen van het Politiedienstencentrum hangt niet af van eventuele voorstellen van het komende kabinet over het politiebestel.

Het ministerie staat voor een veilige samenleving, een goed functionerend openbaar bestuur en een overheid waar mensen op kunnen vertrouwen. Voor 2011 is in totaal bijna 6 miljard euro beschikbaar, waarvan 5 miljard voor de politie.

Andere punten uit de BZK-begroting:

Bij de politie zijn eind volgend jaar 500 extra wijkagenten en 500 extra forensisch assistenten aan het werk. Hiermee gaan de veiligheid in de wijken en het aantal opgeloste misdrijven omhoog.

Veertig gemeenten krijgen extra geld om sociale overlast en fysieke verloedering aan te pakken.

Alle veiligheidsregio’s moeten eind 2011 aan de wettelijke eisen voldoen op het gebied van de brandweer en de rampenbestrijding.

Agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak worden niet geaccepteerd. De aanpak hiervan gaat onverminderd door.

In 2011 vindt besluitvorming plaats over het advies van de Staatscommissie Grondwet (dit najaar) over het verbeteren van de toegankelijkheid van de Grondwet.

Uiterlijk eind 2011 moet in het kader van de Vernieuwing Rijksdienst het aantal ambtenaren bij de rijksoverheid met 12.800 arbeidsplaatsen ten opzichte van 2006 zijn verminderd. Eind 2010 moet de helft van deze taakstelling zijn gerealiseerd.

Overval De Haan bij Bureau Brabant

Kaatsheuvel - Wie de uitzending heeft gemist kan de overval nog bekijken
Klik hier voor de beelden

maandag, september 20, 2010

NAZOMERCONCOURS HET PAARD VAN TROJE"

Kaatsheuvel - Komend weekend, zaterdag 25 en zondag 26 september organiseert r.v. het Paard van Troje een van de laatste springwedstijden van het buitenseizoen. Het zaterdagprogramma is ingericht voor de paardenspringsport, wat 's morgens om 10 uur begint met een oefenspringwedstrijd gevolgd door de klasse B (beginners) L (licht) M (midden) Z (zwaar) en Zz (zeer zwaar) en op zondag kommen de ponyruiters aan de start. Ook deze dag begint om 10 uur met een oefenrubriek. Voor het oefenspringen kunnen deelnemers zich nog inschrijven via e-mail pvt-pcov@manegepullens . Het Nazomerconcours vind plaats in de prachtige springtuin van Manege Pullens aan de van Haestrechtstraat 36a in Kaatsheuvel en de toegang is gratis

Politie rijdt auto klem na achtervolging

TILBURG/LOON OP ZAND - Na een achtervolging waarin op de Midden Brabantweg in Tilburg snelheden van 200 kilometer per uur werden gehaald, zijn maandagmorgen vroeg twee mannen gearresteerd.

De politie vermoedt dat de auto waar ze in reden, gestolen is.
Even na 1 uur zagen agenten in Reitse Hoevenstraat een auto rijden met daarin twee inzittenden. De auto viel op omdat het handelaarplaten voerde. Op het moment dat de agenten het voertuig wilden controleren, gaf de 41-jarige bestuuder gas. De achtervolging werd ingezet over de Ringbaan West. Via de Hasseltrontonde kwam het tweetal op de Midden Brabantweg, waar snelheden van 200 kilometer per uur werden bereikt. Bij Loon op Zand sloeg het voertuig rechtsaf, waar het op de Kloosterdijk werd klemgereden. De bestuurder, een 41-jarige veelpleger zonder vaste woon- of verblijfplaats, weigerde een alcoholtest. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. Ook de andere inzittende, een 45-jarige man uit Heesch, is aangehouden

Klapstoelenconcert 2010 gezellig en sfeervol



Kaatsheuvel - Op donderdag 16 september organiseerde Stichting STERK voor de vijfde keer het klapstoelenconcert op het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel. Het concert, georganiseerd om aandacht te blijven vragen voor de met sloop bedreigde St. Josephkerk, was wederom een groot succes. De verlichting op het plein gaf dit jaar een extra dimensie aan het klapstoelenconcert. De vele toeschouwers trotseerden het slechte weer van de dag en werden beloond met een paar uur droog weer en mooie optredens van de Lindelijsters, Harmonie Kaatsheuvel en de percussie groep. Als verrassing verschenen er 2 Schotse doedelzakspelers uit Kaatsheuvel op het plein.
“Het is ieder jaar hartverwarmend om te zien hoe iedereen zich inzet om er weer een fantastische avond van te maken” zegt Lilian Grootswagers, voorzitter van STERK. “Uit het enthousiasme van de verenigingen die optreden, maar ook de vele vrijwilligers die nodig zijn om dit concert mogelijk te maken, blijkt dat de betrokkenheid bij het behoud van de St. Josephkerk nog steeds groot is. Graag wil ik nogmaals iedereen heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Niet alleen de vrijwilligers, verenigingen en sponsoren, maar zeker ook het publiek.”
Binnenkort doet de rechter uitspraak en beslist of onze St. Joseph inderdaad een topmonument is. Iets wat de bevolking van Kaatsheuvel natuurlijk al heel lang weet.

zondag, september 19, 2010

Gezellige verenigingspresentatie in de Werft

Kaatsheuvel - Zondagmiddag presenteerde dieverse verenigingen in de Werft in Kaatsheuvel. De sfeer was er gezellig en voor iedereen was er wat.

DESK pakt driepunter op karakter


Kaatsheuvel – DESK heeft in de thuiswedstrijd tegen De Valk de neerwaartse spiraal doorbroken. Het elftal van Ad van Ad van Seeters won de wedstrijd 3-1. Niet met goed voetbal, maar op karakter. Ook al speelde DESK vooral in de eerste helft een van de slechtste wedstrijden van het prille seizoen, tocht pakte het op karakter de volle winst. Na afloop kreeg Van Seeters van de trainer van De Valk de complimenten voor het aanvallend voetbal van zijn team.

De gasten begonnen sterk aan de zespunten - wedstrijd. Al in de negende minuut zag een aanvaller van De Valk zijn doelpunt afgekeurd wegens duwen. DESK combineerde wel, maar was niet gevaarlijk. De spitsen stonden geïsoleerd en de linies sloten niet aan. Toch was het de thuisclub die in de vijftiende minuut een strafschop kreeg. De goed ingeschoten inzet van Imdat Solmaz werd door dolman Postma uit het doel gerammeld, maar de bal kwam weer voor de voeten van Dolmaz , die beheerst de doelman verschalkte en de stand op 1-0 bracht. Desk verzuimde om door te drukken. De Valk hanteerde veelvuldig de lange bal. De verdediging van DESK stond bij spelhervattingen zeker niet scherp. In de 31ste minuut hadden de gasten succes. Snoeren werd voor het DESK-doel vrijgespeeld en vanaf rechts schoot Snoeren de bal langs Hoevenaar: 1-1. In de 36ste minuut kregen de gasten nog een niet te missen kans, maar de bal ging hoog over.
Wat er in de rust in de kleedkamer van DESK gezegd is, zal altijd wel een mysterie blijven. Maar de thuisclub kwam veel geconcentreerder en feller uit de startblokken. De Valk werd vastgezet op eigen helft en kwam niet meer aan aanvallen toe. Trainer Van Seeters schreeuwde zich de longen uit zijn lichaam om de ploeg te coachen. Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende oorsprong. Verdediger Jasine Asrih passeerde doelman Postma In de 54ste minuut en kopte de Kaatsheuvelnaren naar 2-1. DESK begon steeds harder te’ vechten’ om de bal. De Valk werd helemaal weggespeeld. Nadat de thuisploeg met tien man verder moest ( Mark Klijn twee maal geel) werd de groep nog scherper. In de 87ste minuut speelde Maarten Vos zichzelf vrij voor doelman Postma, en rondde vakkundig af: 3-1. De wedstrijd was gelopen. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter, die volgens zijn zeggen teveel gele kaarten had uitgedeeld, was de ontlading groot. De neerwaartse spiraal is doorbroken, DESK kan weer omhoog kijken.

Ad van Seerters erkende dat zijn ploeg in de eerste helft veel te slap gespeeld had. “Ik heb in de rust gezegd dat het zo niet door kan gaan. We wonnen geen persoonlijk duel, we namen geen verantwoordelijkheid en het ontbrak ons aan mentaliteit. Als je niet volledig in de wedstrijd zit, moeten er andere krachten boven komen. ” De trainer was blij dat zijn ploeg in de tweede helft wel de opdrachten uitvoerden en strijdlust toonde. “We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar onze jongens zaten fel op de bal. “Dat heeft ons de winst gebracht”, aldus de trainer, die door de trainer van De Valk gefeliciteerd werd met het aanvallend spel van zijn ploeg.

zaterdag, september 18, 2010

'Actie tegen drugs nodig in Kaatsheuvel'

KAATSHEUVEL - De overlast bij het Kennedyplein en gebouw de Westkant in Kaatsheuvel vraagt om extra maatregelen.

Dat stelt de VVD. Volgens de partij wordt volop gedeald op de parkeerplaats nabij de Westkant, en 'niet alleen als het donker is'. Ook op het speelveld bij het Kennedyplein worden regelmatig resten van drugs gevonden, zoals zakjes met poeder, stelt VVD-raadslid Frank van Wel. Volgens de gemeente is de overlast bekend, en zijn al de nodige maatregelen genomen.

De VVD vroeg aandacht voor het probleem tijdens de commissie Bestuur en Middelen. "Omwonenden bellen met gemeente en politie met de vraag te handhaven en het probleem op te lossen", aldus Van Wel. Hij wees ook op een eigen ervaring bij de Westkant, die nu tijdelijk gebruikt wordt als vergaderplek voor de raad. "Ik wilde mijn auto hier op het parkeerterrein zetten. Maar jongeren gaven aan dat ik snel weg moest wezen, omdat deze plek voor hen bestemd was." Volgens hem is er een hangplek ontstaan, waar ongewenste zaken plaatsvinden. De VVD wilde weten wat de gemeente daaraan gaat doen.

De politie voerde op verzoek van de gemeente al diverse controles uit. Eén keer is softdrugs aangetroffen, en zijn aanhoudingen verricht. Bij andere controles is niks gevonden. Politie en gemeente blijven alert. "De aandacht mag niet verslappen", aldus Van Wel. "Mensen moeten in ieder geval aan de bel blijven trekken over eventuele misstanden." Het probleem van overlast van hangjeugd en drugshandel en -gebruik speelde ook bij de Maas in Kaatsheuvel. Na verscherpt toezicht en samenwerking van instanties lijkt de overlast daar afgenomen.

Jong geleerd is oud gedaan!

 
Posted by Picasa

Overlast in omgeving Westkant ‘Actie tegen drugs nodig’

KAATSHEUVEL -De overlast van hangjeugd en het drugsgebruik bij de West­kant en het Kennedyplein in Kaatsheuvel baren de VVD zor­gen. Volgens de gemeente is er al aandacht voor het probleem.
De overlast bij het Kennedyplein en gebouw deWest­kant in Kaatsheuvel vraagt om extra maatregelen. Dat stelt de VVD. Volgens de partij wordt vol­op gedeald op de parkeerplaats na­bij de Westkant, en ‘ niet alleen als het donker is’. Ook op het speel­veld bij het Kennedyplein worden regelmatig resten van drugs gevon­den, zoals zakjes met poeder, stelt VVD-raadslid Frank van Wel. Vol­gens de gemeente is de overlast be­kend, en zijn al de nodige maatre­gelen genomen. De VVD vroeg aandacht voor het probleem tijdens de commissie Be­stuur en Middelen. „ Omwonen­den bellen met gemeente en poli­tie met de vraag te handhaven en het probleem op te lossen”, aldus Van Wel. Hij wees ook op een ei­gen ervaring bij de Westkant, die nu tijdelijk gebruikt wordt als ver­gaderplek voor de raad. „Ik wilde mijn auto hier op het parkeerter­rein zetten. Maar jongeren gaven aan dat ik snel weg moest wezen, omdat deze plek voor hen be­stemd was.” Volgens hem is er een hangplek ontstaan, waar onge­wenste zaken plaatsvinden. De VVD wilde weten wat de gemeen­te daaraan gaat doen.

De politie voerde op verzoek van de gemeente al diverse controles uit. Eén keer is softdrugs aangetrof­fen, en zijn aanhoudingen ver­richt. Bij andere controles is niks gevonden. Politie en gemeente blij­ven alert. „ De aandacht mag niet verslappen”, aldus Van Wel. „Men­sen moeten in ieder geval aan de bel blijven trekken over eventuele misstanden.” Het probleem van overlast van hangjeugd en drugs­handel en - gebruik speelde ook bij de Maas in Kaatsheuvel. Na ver­scherpt toezicht en samenwerking van instanties lijkt de overlast daar afgenomen.

auteur: Michel Koster

Verenigingen presenteren zich in de Werft

KAATSHEUVEL – Verenigingen pre­senteren zich morgen in de Werft. De verenigingen zijn van uiteenlo­pende aard, van sportvereniging tot zangkoor. In de sporthal is een kinderspelmiddag en worden ver­schillende sportdemonstraties ge­geven. In de grote zaal van het on­moetingscentrum worden optre­dens verzorgd. De ruimte is omge­toverd tot een concertzaal.

Om 12.00 uur start er een demon-s­tratie seniorendansen. De leerlin­gen van Muziekschool De Heraut zijn om 12.30 uur aan de beurt. Ge­zelligheidskoor De Levensgenie­ters, drumband Prins Maurits, en koor Zang en Vriendschap treden vervolgens op. Om 14.00 uur heeft een speciaal optreden plaats van een nog mysterieuze gast.

De middag met verenigingpresen­taties begint om 12.oo uur. Om 17.00 uur sluiten de deuren. De toe­gang is gratis.

donderdag, september 16, 2010

Bureau Brabant: overval op pomp in Kaatsheuvel -

KAATSHEUVEL - Bureau Brabant besteedt maandag as. om 18.55 uur aandacht aan een overval opeen tankstation. Een medewerkster van een tankstation in Kaatsheuvel werd bij die gewapende overval bedreigd.

Dit gebeurde op 18 augustus, terwijl het slachtoffer in de shop aan het werk is. De dader kwam de winkel binnen, bedreigde zijn slachtoffer met een vuurwapen en eiste geld. Met zijn buit vluchtte de man de weg, nog achterna gezeten door oplettende getuigen. Maar hij kon ontkomen. Bewakingsbeelden tonen dit.

Hoogspanningmasten baren De Moer zorgen

DE MOER – Inwoners van De Moer zijn erg verontrust over de plan­nen voor de nieuwe hoogspan­ningsleidingen bij hun dorp. Dat stelde Ad van Laarhoven (Gemeen­tebelangen) dinsdag in de commis­sie Fysieke Omgeving en Milieu. De gemeente Loon op Zand is ook niet gelukkig met dit plan en wil overleg met het ministerie. Tot dusver komt er alleen nog geen reactie uit Den Haag.

Het exacte tracé van de nieuwe 380 kv- leiding van Borssele naar Tilburg wordt dit najaar bekend. Er lijkt een voorkeur te zijn voor een tracé dat boven ‘s Gravenmoer en westelijk langs De Moer naar Tilburg- Noord loopt. Daar staan al de masten van een bestaande 380 kv-leiding. Die krijgen in dit scena­rio op een afstand van 70 meter ge­zelschap van nieuwe masten waar­in de nieuwe 380 kv-leiding én een 150 kv-leiding worden gecom­bineerd.

Veel inwoners van De Moer vin­den dat de nieuwe masten te dicht bij het dorp komen. Verder kan het een beperking betekenen voor toekomstige woningbouw in De Moer, zo is de vrees. Dit tracé krijgt echter wel de steun van het provinciebestuur en de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Tilburg en Waalwijk. Loon op Zand legt zich daar nog niet bij neer. „We hebben al een tijd geleden een brief daarover gestuurd naar de mi­nister”, aldus wethouder Ruud van Eijkeren (Pro3). „En vorige week hebben we nog een keer con­tact gezocht. Maar het blijft stil.”


auteur:Michel Koster

woensdag, september 15, 2010

Verkeersdrukte bij Efteling blijft hot item

KAATSHEUVEL - De verkeersproblemen op drukke dagen bij de Efteling blijven om extra maatregelen vragen.

De gemeente Loon op Zand voert intensief overleg met het park. Nu wordt onder meer gekeken naar een betere toegankelijkheid van de grote parkeerplaats bij de Efteling. Ook de doorstroom van het verkeer op het parkeerterrein zelf kan mogelijk beter.

Corry Dijkstra (Gemeentebelangen) zwengelde dinsdagavond het verkeersprobleem maar weer eens aan tijdens de commissie Fysieke Omgeving en Milieu. "Het verkeer van en naar Kaatsheuvel loopt op topdagen van de Efteling helemaal vast, zeker bij de Horst", stelde ze. "Ik heb zelfs gehoord dat onlangs een ambulance hier vast stond."
Donderdag meer in het Brabants Dagblad

Tekort ISD loopt fors op door besluit ministerie

Kaatsheuvel – Het voor 2010 begrote tekort van de ISD Midden-Langstraat loopt enorm op door een besluit van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). SZW besloot eind juli jl. het budget waarmee de bijstandsuitkeringen worden betaald voor 2010 landelijk met ruim tien procent naar beneden bij te stellen. Over de negatieve bijstelling is veel commotie ontstaan bij de gemeenten. Voor de gemeenten in de Midden-Langstraat heeft de bijstelling ook grote gevolgen. Door het besluit bedraagt het voorziene tekort immers geen 1 tot 1,5 miljoen euro maar 2,5 tot 3 miljoen euro voor 2010. Eén ding is zeker: personen die recht hebben op een uitkering worden niet gekort op hun inkomen.

Het ministerie stelde in 2010 in eerste instantie het budget voorlopig vast op 14,9 miljoen euro. Op dit budget zou door de grote toestroom aan nieuwe bijstandsklanten al een tekort worden geboekt. Onlangs is het voorlopige budget verlaagd naar 13,3 miljoen. Dit is niet voldoende om het begrote aantal uitkeringen aan 1.213 huishoudens te kunnen betalen. De grote toename van het aantal uitkeringen is het gevolg van de economische crisis in de regio Midden-Langstraat.

Budget niet toereikend
Het nieuwe budget is niet toereikend voor het aantal klanten van de ISD. Het geld dat nodig is, moet dus ergens anders vandaan komen. Met het onlangs verlaagde budget kunnen de uitkeringen worden betaald van ongeveer duizend klanten. Er is dus geen budget voor ongeveer tweehonderd uitkeringen. Het niet helpen van huishoudens of het korten op de uitkeringen is absoluut geen optie.

Bezorgdheid om leegloop de Werft

Kaatsheuvel – De Loonse politiek maakt zich zorgen over de leegloop van de Werft in Kaatsheuvel en de daarmee mogelijke hogere exploitatietekorten van het S.M.C. Aanleiding voor de bezorgdheid is het recentelijk vertrek van de Volksuniversiteit uit de Werft. Zowel Tonny van Wezel (Pro3) als Gerard Bruijninks (Gemeentebelangen) spraken maandagavond tijdens de commissie Mens en Maatschappij hun bezorgdheid uit.

Ze wilde van wethouder Wim Aussems weten of het vertrek van de VU niet leidt tot een nog groter tekort van het S.M.C. en hoe de gemeente daar mee omgaat. “We willen niet nog meer rommelmarkten om de gaten te vullen”, zo luidde de boodschap”. Volgens wethouder Wim Aussems is het afwachten hoe het S.M.C. de 10.000 euro, die de VU aan huur en verteer omzetten op gaat vangen. Volgens de wethouder kwam het vertrek van de VU uit de Werft ook voor het college als een verrassing. “Het SMC heeft in een gesprek het bestuur van de VU vertelt, dat als er nog meer vierkantenmeters van het nieuw te bouwen carré afgehaald zou worden het mogelijk zou kunnen komen tot een herschikking van accommodaties. De VU heeft daarop zelf haar conclusies getrokken en het besluit genomen om te vertrekken naar drie andere locaties”, aldus de wethouder, die samen met de burgemeester nog geprobeerd heeft het bestuur van de VU op andere gedachten te brengen. “Maar dat is niet gelukt”.

Commissielid Cees Grootswagers (CDA) wees de wethouder ook nog op het vertrek van Thebe uit de Werft, enkele jaren geleden. Daar was een huurbedrag mee gemoeid van 35.000 euro per jaar. “Wij zouden U willen vragen om in overleg te gaan met de directie van het S.M.C. en de huidige huurders te koesteren om zoveel mogelijk mee over te gaan naar het nieuw te bouwen carré”, vroeg Bruijninks. De wethouder zegde dit toe.

dinsdag, september 14, 2010

De Efteling populairste dagattractie

Kaatsheuvel - De Efteling is verkozen tot populairste attractiepark in Nederland. De Efteling wordt door alle bevolkingsgroepen het meest gewaardeerd en ontvangt ook de meeste bezoekers, volgens het onderzoeksbureau. De ondervraagden ervaren de dagattracties in de top 3 als sympathiek, actief en kindvriendelijk. Het onderzoek is gehouden onder 1900 Nederlanders. Het Dolfinarium en Artis staan op twee en drie op de ranglijst van meest gewaardeerde uitstapjes. Dat maakte Hendrik Beerda Brand Consultancy dinsdag bekend De Efteling wordt door alle bevolkingsgroepen het meest gewaardeerd en ontvangt ook de meeste bezoekers, volgens het onderzoeksbureau. De ondervraagden ervaren de dagattracties in de top 3 als sympathiek, actief en kindvriendelijk. Jongeren gaan liever naar Walibi World.

Slechts vijf musea worden gezien als optie voor een dagje uit. Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft de sterkste reputatie.

Inbraakgolf in de Langstraat

WAALWIJK - Inbrekers zijn volop actief in de regio. Auto's verdwijnen.Laptops, fotocamera's en portemonnees zijn spoorloos. Inbrekers zijn zo actief dat er gesproken mag worden van een heuse inbraakgolf. Bewoners nemen maatregelen. Alarmsystemen, buurtpreventieteams of gewoon een extra slot moeten voorkomen dat de inbrekers vaker toeslaan.

Heropening speelterreinen Loon op Zand

Zaterdag 18 september worden vier heringerichte speelterreinen in Loon op Zand door wethouder Wil Ligtenberg officieel heropend. Het startschot wordt gegeven om 12.30 uur bij de nieuwe speelvoorziening en het heringerichte plein aan de Aldrinstraat in Loon op Zand. Hierna worden de speelterreinen aan de Gildenweg, de Gerlachusstraat en de Doelen heropend. Alle openingen worden ondersteund met een ballonnenwedstrijd en diverse kleine spelactiviteiten voor de kinderen.

De heropening van de speelterreinen:
Aldrinstraat: 12:30 – 13:30 uur
Gildeweg: 13:45 – 14:45 uur
Gerlachusstraat: Blauw veldje 15:00 – 16.30 uur
De Doelen, De Venloene

Buurtvereniging De Vaert Erin organiseert Burendag voor wijk De Loonse Vaart

Kaatsheuvel - Buurtvereniging De Vaert Erin organiseert op zaterdag 25 september voor de tweede keer een Burenfestijn op het parkeerterrein tussen de Binnenvaert en de Bredevaert. Alle buren van wijk De Loonse Vaart zijn tussen 13.30 en 18 uur van harte welkom. “Er is van alles te doen: pannenkoeken eten, oud Hollandse spelletjes, schminken. We hebben een springkussen en er zijn kiddie rides voor de allerkleinsten”, zegt Sjef Dankers, secretaris van de buurtvereniging.

Vorig jaar organiseerde de buurtvereniging voor het eerst een burendag voor de hele wijk. Dat was een groot succes. De buurtvereniging heeft dan ook al 15 jaar ervaring met het organiseren van allerlei activiteiten voor de leden. “We hebben in de loop van de tijd al heel wat fietstochten, dartsavonden, kinderdagen en puzzeltochten gehouden en dat is altijd heel gezellig”, vertelt voorzitter Kees Weijmans: “Je leert elkaar ook beter kennen en dat is goed voor de sfeer in de wijk. We hopen daarom dat iedereen komt en dat we daarmee de betrokkenheid in de wijk een stukje vergroten”.

Bron: Buurtlink

Kunstmarkt in pastorietuin gouden greep

Kaatsheuvel – De verplaatsing van de Kunstmarkt van het Marktplein naar de tuin van het Parochieel Centrum in de Hoofdstraat is een gouden greep gebleken. Ondanks de regen bezochten veel meer kunstliefhebbers het evenement, wat omgeven werd door de lopers van de 80 van de Langstraat, en de activiteiten rondom de restauratie van de St.Janskerk.

Als om 12 uur Gehandicaptendrumband Prins Maurits de Kunstmarkt opent, komt de regen met bakken uit de hemel. Als het na een uurtje een beetje opklaart wordt het allengs drukker bij de 44 opgestelde kramen. Anneke van Zwietering uit Sprang-Capelle(75) is zeer geïnteresseerd in de glas in lood werken van Benjamin Grootswagers. Ze valt voor de van liquide kit gemaakte werken door de kunstenaar die als enige deze vorm van kunst beheerst. Jurylid Albert Megens bekijkt de kramen vakkundig. Het jureren valt niet mee: “Ik kijk wat mij aanspreekt, ontroert of zelfs onthutst. Een spontaan gemaakte kindertekening kan al prachtig zijn. “Apart zijn de schilderwerken van Els Matthys uit België. De mooiste schilderijen heeft ze achtergelaten in de auto, omdat ze bang is dat ze door de regen beschadigen. Marianne van Os uit Gilze heeft prachtige keramiek in haar kraam. “Ik ben amateur en ik leg er mijn hele ziel en zaligheid in. Soms kan ik wel 20 of 30 uur in de week bezig zijn”, klinkt het enthousiast. Onder de klanken van doedelzakspelers van de Glan Lamont Pipe Band, die de lopers begeleiden legt Stefan Stelhouwer uit hoe zijn op het oog simpel lijkende sieraden worden gemaakt. “Het basismateriaal is allemaal titanium. Het proces om het te lassen heb ik uit Amerika, want dit materiaal kun je niet solderen”. Als om 15 uur de zon doorkomt, staan Jacky Smit en Jacques Bogaert van de Gemeentelijke Kunstcommissie te stralen. “Het is hartstikke gezellig. Dit is een veel betere locatie dan het Marktplein. Alles oogt veel vriendelijker”, vinden ze beiden. Als het aan de kunstcommissie ligt wordt de markt volgend jaar weer op dezelfde locatie gehouden. Die mening wordt gedeeld door de kunstenaars én bezoekers.

Winnaar 3 dimensionaal: Doortje Ijpelaar uit Loon op Zand. Winnaar 2 dimensionaal Bert van der Linden uit Kaatsheuvel. De aanmoedigingsprijs ging naar Sandra Nijskens uit Tilburg.

Iets voor Loon op Zand?


Kaatsheuvel - Het Groningse dorp Thesinge (gemeente Ten Boer) lijkt een oplossing te hebben gevonden voor het probleem van hondenpoep. Hondenbezitters die de uitwerpselen van hun hond zelf opruimen, krijgen na een jaar de hondenbelasting terug.

Uit een onderzoek blijkt dat dit er toe heeft geleid dat de overlast van hondenpoep sterk is afgenomen, zo maakte een woordvoerder van de gemeente Ten Boer vrijdag bekend. In augustus 2009 ging in Thesinge een proef van start. De proef houdt in dat hondenbezitters gewoon hun hondenbelasting betalen. Maar als blijkt dat de overlast na een jaar duidelijk is afgenomen, geeft de gemeente de hondenbelasting terug in de vorm van een subsidie.

Twee op de drie dorpsbewoners vinden dat de overlast is verminderd, blijkt uit een peiling. ,,Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, want als te veel hondenbezitters de poep laten liggen, krijgt niemand straks nog subsidie,'' zegt een woordvoerder van de gemeente.

Grote 'apparatuurcampagne' in het verkeer

Kaatsheuvel - De politie begint vrijdag met een grote campagne om automobilisten bewust te maken van de risico's als ze tijdens het rijden met allerhande elektronische apparatuur (zoals telefoons en navigatie) in de weer zijn. Verkeersorganisaties als ANWB en Veilig Verkeer Nederland en het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn bij de campagne betrokken.

In het hele land zal de politie onder andere streng letten op weggebruikers die zich laten afleiden doordat ze apparaten aan het bedienen zijn. De aftrap voor de campagne Afleiding in het verkeer is vrijdagochtend in Lelystad.

Wat de gevolgen zijn van afleiding tijdens het rijden is niet exact bekend. Een woordvoerder van de Raad van Korpschefs spreekt van ,,tientallen doden'' in het verkeer door ongevallen die te maken hebben met zaken als bellen achter het stuur of het instellen van navigatie-apparatuur tijdens het rijden. Daarbij vallen volgens hem ,,een veelvoud'' aan gewonden. ,,Afleiding is iets dat de laatste jaren is toegenomen en te merken is in de ongevallen,'' zegt hij.

Tijdens de vier weken durende campagne zullen ruwweg 30.000 politiemensen in het verkeer 'afleiding' als hun prioriteit hebben

Wens Hennie Meijer in vervulling


Kaatsheuvel – De grote wens van Kaatsheuvelnaar Hennie Meijer gaat in vervulling. Meijer droomde ervan ooit zijn schilderijen met het vakantiepark Bosrijk als inspiratiebron te mogen exposeren. Wijkcoördinator Jaqueline de Bekker en René Pagie hoorden van de droom van Meijer en maakten het mogelijk dat hij 23 schilderijen kan exposeren in de Rode Loper. De Klussendiensten centrale heeft de schilderijen opgehangen. Vrijdagochtend om 10.30 wordt de expositie door de wijkcoördinatoren officieel geopend. Iedereen is dan welkom. Voor de bezoekers is er dan koffie met cake. De schilderijen kunnen voor 20 euro gekocht worden. “Van de opbrengst gaat 300 euro naar Villa Pardoes en eenzelfde bedrag naar Zorgboerderij Ora et Labora in ’s-Gravenmoer.

Volgens Meijer zijn de schilderijen leuk om iemand cadeau te doen of om ze bij je thuis te hangen. Het is de bedoeling dat in de toekomst meer mensen exposeren in de Rode Loper. “Iedereen die iets in zijn/haar mars heeftkan dan hier terecht”, aldus de Bekker. Om het ophangen gemakkelijker te maken wordt een railsysteem aangebracht. De expositie loopt tot 4 oktober. “Dit is het laatste wat ik doe voor Villa Pardoes”, stelt Meijer die nog wel doorgaat met schilderen.

zondag, september 12, 2010

Burgemeesters lopen 12.000 euro bij elkaar voor hospice


WAALWIJK - Burgemeesters Nol Kleijngeld (Waalwijk), Fons Naterop (Aalburg) en Wim Luijendijk (Loon op Zand) hebben 12.000,81 euro opgehaald voor hospice Francis de Wind in Waalwijk. Zij brachten het bedrag bij elkaar door samen de eerste en laatste 10 kilomter van de 80 van de Langstraat te lopen. Ondanks het mooie bedrag, had de organisatie van de 80 wel één puntje van kritiek: volgend jaar moeten de burgemeesters gewoon de hele 80 lopen.

Desk laat punten achter in Deurne

Deurne - DESK heeft de uitwedstrijd bij Deurne met 1-2 verloren. Deurne ging sterk van start en kreeg in de eerste vijf minuten drie gigantische kansen. Wonderwel werd er niet gescoord. Dit was wel in de 15e minuut toe Louwers de thuisploeg op 1-0 zette. DESK had direct het antwoord klaar. In de 19e minuut scoorde Enis Ulusan direct uit een vrije de 1-1. Twee minuten later zag Casper van Elsäcker zijn kopbal net over het doel van de tegenstander gaan.

Beide teams kregen kansen over en weer. “Ik heb DESK nog nooit zo goed zien voetballen als in de eerste helft”, was het relaas van René De Man, die diep in de indruk was van het spel van de Kaatsheuvelnaren. “Het waren twee voetballende ploegen en de einduitslag had net zo goed 4-4 kunnen zijn. Er werd Hoofdklasse waardig gevoetbald”.

Toch kon de ploeg van Van Seeters niet voorkomen dat in de 56ste minuut Joep Siebers de 2-1 scoorde. Hij werd vrijgespeeld voor het doel van Hoevenaar en hoefde de bal maar in te tikken. Net zoals vorige week thuis tegen Blauw-Geel ’38 bleef DESK, na de achterstand achter de feiten aanlopen. Deurne was zelfs iets sterker. Een groot compliment verdient Marc Cormans, die inviel voor de afwezige Solmaz. Hij speelde zowel voetballen als qua inzet een puike wedstrijd. “De Beste zelfs die hij ooit voor DESK heeft gespeeld”, aldus De Man. Ron d de 77ste minuut wisselde Van Seeters Bink voor Jorg Snoeren en in de 80ste minuut bracht hij ook een frisse kracht voor Biemans, waardoor Yassine Asrih in de punt ging spelen. De wissels mochten echter niet baten. Het bleef 2-1.

Trainer Ad Van Seeters vond dat het voetbal van zijn ploeg er goed uitzag. “De eerste minuten is Deurne beter. Daarna trekken wij het spel naar ons toe en krijgen Van Santbergen, Vos en Van Elsacker dotten van kansen. We verzuimden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. In de tweede helft wordt het allemaal wat ongeconcentreerder en ontbreekt de eindpass”. Van Seeters probeerde het laatste kwartier met enkele omzettingen de gelijkmaker te forceren. “Maar de jongens moeten nog leren om alles te geven het over mijn lijk spelletje te spelen”. Toch ziet hij zijn team met sprongen vooruitgaan. “Aan alle voorwaarden zijn voldaan om zondag thuis tegen DE Valk (die ook nog 0 punten hebben de volle winst te pakken”.

Evenementen ontmoeten elkaar in de Hoofdstraat

Kaatsheuvel - Terwijl de lopers van de 80 van de langstraat zich door de Hoofstraat ploeterden werd in de Pastorietuin de kunstmarkt gehouden. De St. Janskerk was van boven de bezichtigen en er werden lezingen gehouden. Zo ontstond dus spontaan een Bruisend Dorpshart.

Zes arrestaties na ongeregeldheden bij feest 80 van de Langstraat

WAALWIJK - Bij voetbalclub WSC in Waalwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag zes arrestaties verricht nadat festiviteiten rondom de 80 van de Langstraat uit de hand liepen. Op het feestterrein aan de Akkerlaan ontstonden rond 03.30 enkele vechtpartijen.

Toen agenten ter plaatse arriveerden om de rust te herstellen, keerden dronken jongeren zich tegen de politie. Vier Waalwijkers (19, 19, 20 en 27), een 19-jarige man uit Drunen en een 25-jarige man uit Kaatsheuvel werden aangehouden.

Ook na de arrestaties bleef de sfeer grimmig. Om 05.30 uur besloot de politie een einde te maken aan het feest.

Vorig jaar werd er bij WSC voor het eerst een feest gehouden tijdens 'de 80', en ook toen ontstonden er ongeregeldheden.

Achtbaan Python in Efteling ontruimd na defect

KAATSHEUVEL - De brandweer heeft zaterdagmiddag bezoekers van de Efteling uit de Python-achtbaan moeten halen. De achtbaan werd ontruimd na een defect.
De mensen die in de achtbaan zaten, konden gebruik maken van slachtofferhulp, maar hadden daar lang niet allemaal behoefte aan.

zaterdag, september 11, 2010

Open Monumentendag 2010 St. Janskerk

Kaatsheuvel - Vandaag is het Nationale Monumentendag. Rondom de St.Janskerk viel er veel te beleven. Tegen betaling van vijf euro mochten bezoekers mee omhoog met een personenlift. Op sommige foto's is te zien hoe hard de kerk aan renovatie toe is.De beelden van bovenin zijn gemaakr door Cees Donders.

Vaart achter bouw Cafe Smit en bioscoop



KAATSHEUVEL De bouw van appartementen en winkels op het terrein van de voormalige bioscop en café van Jan Smit in Kaatsheuvel komt in zicht. De combinatie, de Bonth van Hulten en Volker Wessels Vastgoed hebben bij de gemeente Loon op Zand bouwplan ingediend. De bouw van het complex op de hoek van de Peperstraat en Nieuwe Markt begint mogelijk volgend jaar zomer.
Eind 2007 ging het voormalige Apollotheater en het café van de in 2006 overleden Jan Smit tegen de vlakte. Al die jaren ligt het terrein, midden in het centrum van Kaatsheuvel, braak. De bouwplannen voor dit terrein hebben veel tijd gekost. Nu ligt er een plan voor de bouw van elf (koop) appartementen met een vloeroppervlak van 130 tot 250 m2, met daaronder twee commerciële ruimtes. Deze commerciële ruimtes kunnen diverse ruimtes geknipt worden. Er is plaats voor meerdere winkels. Volgens directeur Huub Pleging van de Bonth van Hulten uit Nieuwkuijk is het plan goed ontvangen bij de gemeente. Welstand heeft het plan al goedgekeurd.
Pleging: "Volgens de gemeente sluit het bouwplan goed aan bij het kernwinkelgebied van de Peperstraat. We hebben het parkeren opgelost door te parkeren achter het complex. Het bestaande parkeerterreintje met de rotonde wordt meegenomen met de herinrichting".
Wanneer de bouw precies start kan Pleging nog niet zeggen, omdat eerst het bestemmingsplan nog moet worden aangepast. "Maar ik denk dat we volgende zomer kunnen starten met de bouw". Maar mensen kunnen zich nu al melden bij Van de Zande Makelaardij in Kaatsheuvel, aldus Pleging, die denkt een jaar nodig te hebben voor de bouw

vrijdag, september 10, 2010

Herstel Midden-Brabant blijft achter

Kaatsheuvel - Het economisch herstel van de regio Tilburg blijft achter als de cijfers vergeleken worden met de rest van de provincie.

Dat blijkt uit de conjunctuurenquete Coen. De economische prestaties van deze regio steken schril af bij die van Nederland, maar ook bij Noordoost- en Zuidoost-Brabant. Ook de verwachtingen van de ondernemers in Tilburg en omgeving zijn beduidend negatiever dan die van de andere twee regio's.

Efteling-Sprookjesuur nieuw bij Omroep Brabant



Vanaf zondag 12 september zendt Omroep Brabant vanaf 08.00 uur ’s morgens het gloednieuwe televisieprogramma Sprookjesuur uit. Voormalig zangeres Cilla Niekoop (bekend van popgroep Chipz, de Omroep Brabant-programma’s Zinderend Zuiden en Inz&Uits) presenteert vanuit het Efteling-Sprookjesbos in de Efteling een uur lang sprookjes en verhalen.

In het ochtendprogramma volgen de jongste Brabanders de avonturen van TiTatovenaar, Sprookjesboom en de Grobbebollen. Ook de nieuwste series zoals Sprookjes van Klaas Vaak zijn te zien, maar ook klassieke sprookjes zoals Doornroosje en Assepoester. Sprookjesuur is wekelijks op zondagochtend van 08.00 tot 09.00 uur te zien bij Omroep Brabant. Direct na de uitzending volgt een herhaling.

Al bijna 60 jaar brengt de Efteling het cultuurgoed sprookjes tot leven. Met eigen mediaproducties beleven kinderen het sprookjesgevoel nu ook thuis. Eerder bracht de Efteling de series Sprookjesboom (TROS), De Grobbenbollen maken Lol en TiTaTovenaar (AVRO) en de programma’s Sprookjes van Klaas Vaak en Sprookjes (KRO) op de buis bij de publieke Omroepen. Bij de commerciële zenders is de dramaserie Marjolein en het Geheim van Slaapzand nu te zien bij RTL 4 en bij Nickelodeon was afgelopen zomer het Drakenstrijderstoernooi te zien. Vanaf 4 oktober zendt RTL 8 dagelijks een uur Efteling-televisie uit in het nieuwe kinderblok Telekids van deze tv-zender.

Efteling-producties zijn ook te zien bij VTM en VRT (Ketnet) in België en bij NRW TV (Noordrijn-Westfalen) in Duitsland. De komende jaren heeft de Efteling meer verrassende producties in de planning.

Laatste brandweeroefening in gemeentehuis

Kaatsheuvel - De brandweer heeft donderdagavond voor de laatste maal geoefend in het gemeentehuis aan de Nieuwe Markt. Maandag begint de aannemer met de sloop van het oude Dorpshart.

donderdag, september 09, 2010

Site Kaatsheuvel: In de vakantiemaand: bezoekers uit 40 landen

Kaatsheuvel - Deze site Kaatshsheuvel.Blogspot.com heeft in de maand augustus bezoekers uit 40 landen getrokken. Nu weet ik niet of de bezoekers allemaal uit Kaatsheuvel kwamen maar ik denk het wel. Zie hier het lijstje van landen:

1. Netherlands 2. Belgium 3. Spain 4. United Kingdom 5. Germany 6. United States 7Onbenkend 8. Austria 10. Sweden 11. France 12. Turkey 13. Luxembourg 14. Italy 15. Hungary 16. Switzerland 17. Malaysia 18. Portugal 19. Indonesia 20. New Zealand
21. Brazil 22. Canada 23. Poland 24. South Africa 25. Czech Republic 26. Croatia
27. Russia 28. Ireland 29. Australia 30. Slovakia 31. Argentina 32. Denmark 33. Bulgaria 34. Netherlands Antilles 35. Bahamas 36. Jordan 37. Nigeria 38. Norway
39. Thailand 40. Japan

DESK selectie seizoen 2010-2011



Bovenste rij v.l.n.r.: Sjors van Boxtel, Frank Kuppens, Stijn Biemans, Yasin Asrih, Marco Katic,Riny Hoevenaar, Ramon Everduim, Benno van Woensel, Joost-Willem Bink, Frank van Halewijn, Mark Klijn

Middelste rij v.l.n.r.: Maikel van Wanrooy, Jamie Youell, Gijs Heida, Enis Ulusan, Stefan Zopfi,Thom van Santbergen, Casper van Elsäcker, Maarten Vos, Jorg Snoeren, Thom Koot

Onderste rij v.l.n.r.: Stijn Bergmans, Imdat Somaz, Willem Broeders (keeperstrainer),
Dennis van der Pennen (assistent-trainer), Ad van Seeters (hoofdtrainer),
Wilfried Domenie (teammanager), Carl Zopfi (verzorger), Frank Jongbloets, Marc Corman

woensdag, september 08, 2010

Sloop gemeentekantoor Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Maandag 13 september start de sloop van het gemeentekantoor van de gemeente Loon op Zand aan de Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel. Er wordt gestart met het oude deel van het gemeentehuis. Naar verwachting begint Heijmans eind september ook met de sloop van de panden aan de Noordwand (Nieuwe Markt 17, 18, 19, 20 en 21). Hierna volgt de sloop van het andere deel van het gemeentekantoor.
De eerste weken zal er aan de buitenzijde nog niet veel te zien zijn van de sloopwerkzaamheden.

In het oude gemeentekantoor worden diverse materialen netjes gescheiden. In die periode worden ook de kunstwerken uit de trouwzaal en bij de kamer van de burgemeester veiliggesteld. Medio juli zijn er hekken om de te slopen panden geplaatst, de ramen op de begane grond dichtgespijkerd en is er extra bewaking ingezet.

Kaatsheuvel beleven op veertig meter

KAATSHEUVEL - De renovatie van de Sint Janskerk aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel staat zaterdag centraal tijdens de Open Monumentendag.

Bezoekers kunnen voor 5 euro de omgeving vanuit een veertig meter hoge lift bekijken. Om 11 uur wordt een thermometer onthuld met de stand van de financiële actie. Aansluitend en om 13.30 uur is in het Parochieel centrum de presentatie 'De parochie in het licht van het verleden'. Verder zijn er workshops, een diapresentatie over de restauratie, een fototentoonstelling en een prijsvraag. Er wordt een grote vlieger in de vorm van een monument met de wijzers op vijf voor twaalf opgelaten. Kinderen kunnen zelf een vlieger maken. Van 12 tot 16 uur zijn de vier katholieke kerken in de gemeente geopend. Er is een fietspuzzeltocht langs de vier kerken en twee kapellen in de gemeente.

'Drugsoverlast Maas veel minder'

KAATSHEUVEL - De overlast van hangjongeren, drugsgebruik en drugshandel bij de Maas in Kaatsheuvel lijkt sterk afgenomen. Dat stellen gemeente, politie en woningbouwvereniging Casade.

Volgens de gemeentewoordvoerder is het probleem nog niet helemaal opgelost. Maar hij verwacht dat over enkele weken die 'echte oplossing' er wel is. Over wat er dan precies bij de Maas gaat gebeuren, hult de gemeente zich verder in stilzwijgen. Bij de Maas wordt al langer scherper toezicht gehouden. Aanleiding zijn klachten over overlast door hangjongeren, drugsgebruik en mogelijke drugshandel op die plek.

Redding voor kunstwerk De Leeuw blijft uit



KAATSHEUVEL - Het doek is nu definitief gevallen voor het wandkunstwerk van Marius de Leeuw in de raadzaal van het gemeentehuis in Kaatsheuvel.

Bij de gemeente heeft zich niemand gemeld, die het grote kunstwerk of een deel daarvan wil hebben. Belangstellenden moesten het kunstwerk op eigen kosten en risico uit de raadzaal halen.

Het gemeentehuis gaat plat voor nieuwbouw. Dat betekent ook het einde van het kunstwerk in de raadzaal. Volgens het college is het te duur om het veelbesproken kunstwerk te verwijderen, op te slaan en later elders terug te plaatsen. Ook was het maar de vraag of de kunst niet ernstig beschadigd zou raken bij zo'n operatie. Het kunstwerk was alleen nog te redden, als een andere partij het op haar kosten uit de raadzaal wilde halen. Maar niemand meldde zich.

Aanbevolen door prominente Kaatsheuvelnaren

Beste allemaal,

In november 2009 is bij onze dochter Joyce de diagnose acute lymfatische leukemie vastgesteld. Ze wordt hier tot 2012, intensief voor behandeld.

Tijdens deze behandeling komen wij in aanraking met verschillende stichtingen.
Een ervan is Stichting Lucai. Stichting Lucai biedt ernstig zieke tieners en hun gezin een compleet verzorgde, onvergetelijke en onbezorgde vakantieweek in de directe omgeving van Uden. Joyce heeft via deze Stichting op 21 mei 2010 een onvergetelijke meidendag gehad. Omdat deze stichting nog niet zo’n naamsbekendheid heeft als andere goede doelen maar dat zeer zeker verdient vraag ik u aandacht voor deze stichting. Zie voor meer informatie www.lucai.nl.

Op 11 en 12 september 2010 wordt voor de 30ste keer de “80 van de Langstraat” georganiseerd. Ik wil deze “80 van de Langstraat” als donatieloop gaan lopen voor Stichting Lucai.

Bij deze wil ik u vragen, of u deze activiteit, eventueel samen met uw vrienden, kennissen, bedrijf wilt sponsoren door een bedrag te doneren. Meelopen voor Stichting Lucai mag natuurlijk ook. Wilt u mij steunen laat het dan even weten. Ik stuur u een donatielijst waarop u de namen van de donateurs met het te doneren bedrag kunt noteren.

Het makkelijkst voor mij is om de donatie contant te ontvangen zodat ik het gehele bedrag in een keer kan overhandigen aan Stichting Lucai.Ik verzoek u vriendelijk om de donatielijst samen met het geld a.u.b. voor 9 september 2010 bij mij in te leveren. Het geld kan dan onder toezicht van een kascommissie voor 12 september 2010 geteld worden. Wilt u als bedrijf wel doneren, maar niet contant. Wilt u dan zo vriendelijk zijn om contact met mij op te nemen.

Op 12 september 2010 wordt bij de finish het totale bedrag bekend gemaakt.
Bij voorbaat hartelijk bedankt namens mij en Stichting Lucai,

Lian Damen, 06-11343607 – jejo@home.nl

dinsdag, september 07, 2010

"Wij gaan weer naar school"

KAATSHEUVEL: De wijkagenten en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland hielden dinsdagochtend 7 september 2010 toezicht op het haal- en brenggedrag bij de lagere scholen. Er werd gecontroleerd tussen 08.00 en 09.00 uur bij de Theresiaschool aan de Gasthuisstraat en bij De Vaert aan de van Heeswijkstraat. Diverse automobilisten werden aangesproken op hun gedrag. Daarbij ging het in de Gasthuisstraat om het parkeerverbod en in de Van Heeswijkstraat om de stopverboden. Er werd (nog) niemand bekeurd. Veel ouders van schoolgaande kinderen spraken hun waardering uit over het politietoezicht. De politie blijft de komende tijd het haal- en brenggedrag bij scholen in de gaten houden.

Laatste kans op boek ‘Leven met leer’


De schrijfsters Marlie Michiels (links) en Hetty Dekkers: “De Langstraat mag wel eens wat trotser zijn op haar verleden.”

Kaatsheuvel/Waalwijk – De belangstelling voor het boek ‘Leven met leer’, met persoonlijke verhalen uit de Langstraatse schoenen- en lederindustrie, is boven verwachting. Half augustus stond de teller al op ruim 1400 inschrijvingen, wat in de markt van regionale boeken een bestseller genoemd mag worden. Wie nog interesse heeft in deze eenmalige uitgave, moet snel zijn. Het boek komt niet in de winkels te liggen, maar is alleen verkrijgbaar via voorintekening. Dat kan nog tot 17 september.

‘Leven met leer’ is een uitgave van de Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum in samenwerking met Schoenen en Ledersociëteit de Langstraat (SeLL). Het boek bevat 34 interviews met oudgedienden uit de sector, is voorzien van de geschiedenis van de branche in vogelvlucht en aangevuld met een aantal historische wetenswaardigheden. De geïnterviewden komen uit Waalwijk, Waspik, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Drunen en Vlijmen. Zij vormen samen een dwarsdoorsnede van de branche; niet alleen schoenfabrikanten en leerlooiers, maar ook ontwerpers, handelaren, transporteurs, opleiders, onderzoekers en toeleveranciers. Het resultaat is een unieke verzameling persoonlijke verhalen en anekdotes uit de eerste hand, die een extra dimensie toevoegen aan de regionale geschiedenis vanaf de jaren veertig.

Het 192 pagina’s tellende boek is geschreven door Marlie Michiels en Hetty Dekkers, is rijkelijk geïllustreerd met niet eerder gepubliceerde foto’s en fraai vormgegeven door Studio Piet Pulles. Het boek kost € 17,95 en wordt eind oktober geleverd, net voor de feestdagen. Kijk voor meer informatie over het boek en voor een inschrijfformulier op de website www.vriendenschoenenmuseum.nl. U kunt ook een folder met inschrijfformulier ophalen, onder meer bij het Schoenenmuseum aan de Elzenweg 25 in Waalwijk en bij het VVV aan de Peperstraat 6 in Kaatsheuvel.

Tiende Kunstmarkt op nieuwe locatie

Kaatsheuvel – Aanstaande zondag organiseert de gemeentelijke kunstcommissie voor de tiende maal hun jaarlijkse kunstmarkt. Omdat het Marktplein op de schop gaat verhuist de kunstmarkt dit jaar naar de tuin van het Parochieel Centrum van de St. Janskerk aan de Hoofdstraat. Ook het kerkplein en de tuin voor de Pastorie komt vol te staan met kraampjes. De toegang is gratis.

De Markt wordt om 12 uur muzikaal geopend door Gehandicaptendrumband Prins Maurits. Burgemeester Wim Luijendijk verricht de officiële opening. “We hebben alles afgezocht naar geschikte locatie en we zijn ontzettend blij met de medewerking van het parochiebestuur”, stelt bestuurslid Jacky Smit. De bezoekers kunnen parkeren achter de Hoofdpoort.

De Kunstmarkt telt dit jaar 44 deelnemers. De kunst loopt uiteen van schilderijen, beeldhouwwerken, glaswerken, textielcollages, tassen en handgemaakte keramiek. In de pastorie tuin worden terrassen geplaatst, en de Tilburgse jazzband Bad-Duck uit zorgt voor de muzikale omlijsting. Net als andere jaren worden de mooiste twee- en driedimensionale beoordeeld door een jury. De winnaars kregen een expositie aangeboden in het gemeentehuis. “We hebben geen geschikte ruimte kunnen vinden om te exposeren. De winnaars krijgen nu hun staangeld terug”,aldus Smit. De Sint Janskerk is tijdens de Markt open. In een aparte kraam wordt wijn, het St. Janneke en de granietkaars verkocht waarvan de opbrengst is voor de renovatie van de kerk. De Kunstmarkt duurt tot 17 uur.

maandag, september 06, 2010

Irritatie leidt tot vechtpartij in de Efteling

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisteravond in een amusementspark aan de Europalaan een 28-jarige inwoner uit Hoofddorp aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 38-jarige inwoner uit Dordrecht. Aanleiding daartoe was vermoedelijk een irritatie bij een attractie.

De politie kreeg even na 18.30 uur de melding van een vechtpartij in het park. Daar werden de agenten aangesprokenen door beveiligingsmedewerkers van het park. Het slachtoffer, de 38-jarige meldde zich bij de politie. Agenten zagen dat hij een verwonding in het gezicht had. Het slachtoffer vertelde dat hij bij een attractie een discussie kreeg met een ander stel over een zitplaats. Deze discussie leidde tot een irritatie bij beide partijen waarbij de 38-jarige het slachtoffer een kopstoot gaf. Tussen beiden ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte het slachtoffer met een mes achterna liep.

Rond 13.15 uur hebben agenten in het amusementspark een 23-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden. Medewerkers van het park informeerden de beveiliging nadat de vrouw met een vals biljet van 200 Euro wilde betalen. Op het bureau verklaarde ze het biljet op straat gewisseld te hebben voor een vreemde. Het geld is in beslag genomen.

zondag, september 05, 2010

DESK 1 verdient meer dan een nederlaag

Kaatsheuvel – Onder een prachtig najaarszonnetje heeft DESK de eerste aantrekkelijke competitiewedstrijd met 0-1 verloren van Blauw – Geel ’38 uit Veghel.

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen in het Kaatsheuvelse kamp. Van de nieuwe trainer en enkele belangrijke nieuwe spelers werd dan ook veel verwacht. Zonder echt kansen te creëren begonnen de gasten sterk. Maar na een minuut of tien kregen de Kaatsheuvelnaren vat op het spel. Bij vlagen lieten de jongens van trainer Ad van Seeters het spel zien wat de trainer graag wil spelen. DESK combineerde er lustig op los maar verzuimde in de zestien meter de beslissende eindpass te geven waardoor de spitsen in stelling konden worden gebracht. Kansen waren er over en weer. Scheidrechter Weijers uit Oirsbeek keurde een doelpunt van Maarten Vos in de 32ste minuut wegens buitenspel af. De tweede helft was nauwelijks van start en DESK stond door een kopbal van de Sanden tegen de spelverhouding in met 0-1 achter. Blauw Geel ging achterover leunen en liet DESK komen. Rond de 70ste minuut zette DESK de tegenstander vast op eigen helft en kreeg ook kansen. In de 70ste minuut haalde een verdediger van Blauw Geel een bal van de lijn.



Volgens alles wat DESK een warm hart toedraagt een zuiver doelpunt, maar volgens grensrechter Gajadien had de bal de lijn niet helemaal gepasseerd. In de tweede helft bleef DESK achter de feiten aanlopen. Om meer stootkracht te krijgen wisselde Van Seeters Biemans, van Santbergen en Ulusan. Maar ook invallers Corman, Snoeren en Bink konden niets meer aan de stand veranderen. Doelman Hoevenaar zag in de slotminuten zelfs een bal op de kruising belanden.

De trainer van DESK was na afloop tevreden over de inzet van ‘zijn jongens’: “Je kunt nu eenmaal niet verwachten dat als je enkele weken bij elkaar bent een heel ander speltype beheerst”, luidde zijn analyse. Wel verweet hij zijn spelers gebrek aan concentratie bij de start van de tweede helft en dat er te weinig druk gezet werd in de zestien meter. “Als je dan een dergelijk doelpunt tegen krijgt, blijf je achter de feiten aanlopen. Toch kregen de spelers een compliment van de trainer: “Vooral in de eerste helft stond het goed en was het spel verzorgd. Volgens de trainer worden de contouren van het spel wat hij wil gaan spelen zichtbaar. “Maar wat wil je: “We zijn pas enkele weken bezig en Casper van Elsacker is vrijdagavond pas bij de groep gekomen. Van Seeters heeft er alle vertrouwen in dat als de groep op elkaar ingespeeld raakt de resultaten er vanzelf komen.

Opstelling DESK: Rini Hoevenaar, Mark Klijn, Frank Luppens Jasine Asrih, Frank Jongbloeds Stijn Biemans, Imdat Solmaz, Enis Ulusan, Caper van Elsacker, Thom van Santbergen, Maarten Vos

zaterdag, september 04, 2010

AD: Elisabeth beste Brabantse ziekenhuis van Brabant

Tilburg - Het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg ROTTERDAM - Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is volgens de ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad (AD) het beste Brabantse ziekenhuis. Het eindigde op de zevende plaats.
Het is dit jaar het enige Brabantse ziekenhuis in de top 10. Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal, vorig jaar nog zevende, zakte naar 25 en het Tweesteden ziekenhuis in Waalwijk en Tilburg daalde van 10 naar 45.

Topdrukte in de Efteling

Kaatsheuvel - De Efteling in Kaatsheuvel beleeft vandaag een topdag. Zelfs het nieuw aangelegde parkeerterrein aan de Bernse Hoef staat bomvol. Om de gasten te kunnen ontvangen heeft de Efteling enkele weilanden opengesteld aan de Eftelingsestraat. Met twee pendelbussen worden de bezoekers naar de ingang gebracht. Het is vanavond de laatste avond dat er artiesten optreden.

Selectie DESK 1-2 en 3 leren elkaar kennen

Vrijdagavond was er in het clubgebouw de traditionele kennismaking van de selectie-elftallen en hun vrouwen. De sfeer zat er goed in. Hoogtepunt van de avond was het zingen van de het clublied door trainers en spelers. Maar voor het publiek is het te hopen dat de spelers beter voetballen dan dat ze zingen!

vrijdag, september 03, 2010

Politie houdt Pool aan voor winkeldiefstal

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag bij een drogisterij aan de Hoofdpoort een 19-jarige Pool aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers spraken de man aan toen bij het verlaten van de winkel het alarm in werking trad. Tijdens controle bleek dat hij een verzorgingsartikel in zijn kleding had. Op het bureau kreeg hij een boete opgelegd van 150 euro.

Plannen voor nieuw wijkje in Kaatsheuvel vastgelopen .

Kaatsheuvel – Het plannen voor de bouw van een nieuwe wijkje, met vijftig tot tachtig woningen achter vijf bedrijven in de Mgr. Völkerstraat lijkt vooralsnog ver weg. Ongeveer zes jaar geleden kwam Forum Architecten uit Tilburg met het plan om achter vijf bedrijven, waaronder Autobedrijf Oppermans, de voormalige fabriek van Soeterboek, Schoenfabriek van Beers, Schoenhandel van den Hoven en een timmerbedrijf aan de Mgr. Völkerstraat een nieuw woonwijkje te bouwen. In ontwikkelaar Dungha en aannemersbedrijf OSDO uit Dongen werd een partner gevonden om het bouwplan te ontwikkelen.

Als de bedrijven zouden verhuizen, zou er 10.000 m2. grond beschikbaar komen voor nieuwbouw. Diverse bedrijven, waaronder schoenfabriek van Beers zagen wel wat in verhuizing naar het nieuwe industrieterrein Kets -West II en ging net als de vier andere eigenaren in zee met de projectontwikkelaar. De gemeente Loon op Zand liet echter weten vóór 1 januari 2009 geen ambtenaren vrij te kunnen maken om naar het plan te kijken.

Vooruitlopend op een eventuele wijziging van het bestemmingsplan en bouwvergunningen werden koopcontracten getekend. Door de perikelen bij de gemeente en de instortende woningmarkt heeft de aannemer nu besloten om allerlei redenen de stekker uit het project te trekken. “We waren vast van plan om naar Kets West II te verhuizen, maar daar moeten we nu ook van afzien. En wij zijn niet de enige”, stelt Wil van Beers van het gelijknamige schoenfabriek.

Volgens een andere verkoper, Joep van den Hoven, is het niet doorgaan van het bouwplan een gemiste kans voor de gemeente Loon op Zand. “Het gedeelte waar het hier om gaat is een klein industriegebied midden in het Rooi Dorp. Casade die in de Mgr. Völkerstraat nieuwbouw gaat plegen zit door de bedrijven met een milieucirkel, en hun bouwplannen kunnen hierdoor best vertraging op kunnen lopen”. Hij stelt dat samen met het nieuwe wijkje, het nieuwe Rooi Dorp en de bouwplannen bij Chalet Fontaine de kans om een prachtig dorpshart te bouwen verloren is gegaan.

Toch blijft Forum Architecten uit Tilburg optimistisch: “We gaan er alles aan doen om de zaak vlot te trekken en we gaan ons best doen om het alsnog rond te krijgen”, zegt een woordvoerder. De ambtenaar van de gemeente Loon op Zand die de zaak behandeld laat weten dat de betrokken partijen morgen uitgenodigd zijn voor een gesprek met hem en wethouder Ruud van Eijkeren (Openbare Ruimte, Pro3). “Wij gaan dan bekijken of wij in deze zaak een rol kunnen spelen. Maar op dit moment zijn de financiële risico’s voor de gemeente nog te groot”. Leden van de gemeenteraad zijn niet op de hoogte van de ontwikkeling van de bouwplannen.