Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 30, 2007

Kaatsheuvel : opinie

De woning van de burgemeester van Loon op Zand is zaterdag te bezichtigen. De woning aan de Molenweg 1 a in Lithooijen staat te koop voor € 749.000 k.k. Geinteresseerden kunnen de woning bezichtigen op zaterdag 31 maart 2007 van 11:00 uur tot 14:00 uur. Formeel moet de burgemeester naar de gemeente Loon op Zand verhuizen, maar de coalitiepartijen hebben aangegeven het geen probleem te vinden om de burgemeester nader uitstel te verlenen. Volgens de bevolking van de gemeente hoeft de burgemeester niet te verhuizen. "Ze is er altijd en je ziet haar meer dan alle andere burgemeester die we hiervoor hebben gehad", klinkt het vooral in het buitengebied van Kaatsheuvel. De mensen bewonderen de burgemeester om haar kordaatheid. "Het is een ferme vrouw", is een veel gehoorde opmerking onder de bevolking. Voor de bevolking lijkt het belangrijker te zijn dat we een krachtige burgemeester hebben, dan dat ze in de gemeente woont. "In Waalwijk kunnen ze nog wat leren van deze burgemeester", zo merkt Van Loon Sr. op. Hij woont samen met zijn vrouw in 't Hoekske in Kaatsheuvel. De gemeenteraad en de burgers van Loon op Zand kunnen in elk geval niet zeggen dat de burgemeester niet alles heeft gedaan om haar woning te verkopen. Tegenstanders zeggen dat de burgemeester, toen ze in Loon op Zand solliciteerde, wist dat ze moest verhuizen en dat de vraagprijs van de woning te hoog is. Het blijft natuurlijk de vraag of de burgemeester met de verkoop van de woning zo ver moet zakken dat het in de honderdduizenden euro's moet kosten. Misschien kan ze in de gemeente ergens een ruimte huren waar ze zich vestigt. Maar of dat zo'n goed idee is weet ik niet. Misschien heeft dokter Janssen nog iets te huur?!

Labels:

Kaatsheuvel weer kampeerboerderij rijker

Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel - De familie van Loon heeft bij de gemeente loon op Zand een verzoek ingediend om te mogen starten met een kleinschalige kampeergelegenheid naast de bestaande biologische boerderij aan de Van Haestrechtstraat 17 A in Kaatsheuvel. Het college van B. en W heeft de familie inmiddels laten weten hiertegen geen bewaren te hebben en hieraan haar medewerking te zullen verlenen. De eigenaren van de boerderij, Dorus en Jolêine van Loon hopen nog dit jaar te kunnen starten met ongeveer tien staanplaatsen. “Als de vergunning binnen is, dan gaan we een rijtje bomen en wat houtwallen aanplanten”, aldus Van Loon, die nog geen idee heeft welke eisen de gemeente stelt. De minicamping komt te liggen naast zijn stal, waar hij al een ontvangstruimte heeft gebouwd, compleet met toiletten en douches. De agrariër zegt door de strenge wetgeving gedwongen te worden om er iets bij te gaan doen. “We kunnen niet meer uitbreiden en er is veel onzekerheid over de teruglopende de melkquota. Of de kampeerboerderij iets opbrengt zal de tijd moeten leren”, aldus Van Loon.

Labels:

Kaatsheuvel heeft skybox in boerderij

Kaatsheuvel - De Kaatsheuvelse Dorus(41) en Jolêine van Loon hebben een bijzondere boerderij. Er heerst een serene rust op de boerderij aan de Van Haestrechtstraat 17A in Kaatsheuvel. Binnen brand de kachel en de familie zit in de keuken gezellig te lunchen. “We hebben een zorgboerderij. We vangen mensen op met een verslavingsprobleem en we willen ook nog een kleine boerderijcamping beginnen”, vertelt Dorus. Hij werkt samen met Novadic-Kentron. Via NovaFarm werken twee dagen per week enkele mensen op zijn boerderij met een verslavingsprobleem, en die terug willen keren in de maatschappij. De cliënten verrichten allerlei werkzaamheden. Ze plaatsen afrasteringen, snoeien het hout en verzorgen de koeien. “Ik draai nachtdiensten in Revalidatiecentrum het Leijpark in Tilburg, maar en ik vind het leuk om voor een ander iets te doen”, vertelt Jolêine. Het echtpaar heeft in de aangebouwde ontmoetingsruimte zelfs een “skybox” gebouwd, waar de cliënten tijdens de pauzes naar de koeien kunnen kijken. “Maar soms zijn de dieren nieuwsgieriger dan de cliënten”. Senior medewerkster Annetty Weterings van NovaFarm is blij met de inzet van het paar. “Als dat kamperen ook nog doorgaat dan komen onze cliënten ook nog in contact met de gasten. Alleen het groeten al geeft weer moed om andere problemen aan te pakken”.

Labels:

Ondertekening De Els II uitgesteld.

Door Jeroen Ketelaars

De ondertekening van de exploitatieovereenkomst voor de Kaatsheuvelse nieuwbouwwijk De Els II wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgesteld. De gemeente Loon op Zand en bouwbedrijf Pepping zouden de overeenkomst op 3 april ondertekenen, maar die datum lijkt niet haalbaar te zijn.

"Er zijn nog wat hobbels te nemen", zegt Emile van Niekerk, projectontwikkelaar bij Pepping. Over de aard daarvan wil Niekerk zich niet uitlaten. Wel geeft hij aan dat de gemeente pas op een laat tijdstip bepaalde informatie naar Pepping heeft gestuurd en dat die informatie nog onderzocht moet worden. Ook Pepping-eigenaar Wil Noldus wil zich niet in detail uitlaten over wat aan de verwachte vertraging ten grondslag ligt. "Ik wil de goede sfeer niet negatief beïnvloeden. Aan het uitstel moet niet te zwaar getild worden. Er moeten alleen nog wat puntjes worden bijgeschaafd", zegt hij. "Daarover zijn we met de gemeente in gesprek."
Noldus voorziet geen grote problemen en verwacht dat de ondertekening over niet al te lange tijd wel zal kunnen plaatsvinden. "Wij hebben er ook belang bij om het zo snel mogelijk af te ronden. Maar we zijn er al vijfentwintig jaar mee bezig. Een paar dagen of een paar weken maakt ook niet uit." Bij de gemeente was gistermiddag nog niet bekend dat de ondertekening van de overeenkomst op 3 april waarschijnlijk niet door zal gaan. "Ik weet van niks. Ik ga ervan uit dat het gewoon doorgaat", laat de Loonse wethouder Hans Waijers via een woordvoerster weten. Het Kaatsheuvelse nieuwbouwproject De Els II beslaat meer dan vijf hectare. De start De Els II liep verschillende keren vertraging op.

Labels:

donderdag, maart 29, 2007

Groorscheepse verkeerscontrole door politieteam

GEMEENTE WAALWIJK / GEMEENTE LOON OP ZAND: Het politieteam Waalwijk - Loon op Zand hield dinsdag 27 maart verkeerscontroles in haar gehele werkgebied. In totaal werkten 31 politiemensen aan de actie mee. De verkeerscontroles vonden plaats in Waalwijk, Waspik, Sprang-Capelle, Loon op Zand en Kaatsheuvel. Ook werd er langs de snelweg A59 gecontroleerd. De vijf speerpunten waarop de politie extra streng controleerde waren: • Snelheidsovertredingen • Alcoholgebruik in het verkeer • Door rood licht rijden • Geen helm dragen • Geen gordel dragen. Uit onderzoek en analyse van ongevallen blijkt namelijk dat door deze overtredingen verreweg de meeste verkeersslachtoffers vallen. Daarnaast bekeurde de politie ook voor andere verkeersovertredingen. Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hielp mee met extra aandacht voor bromfietsers en scooters. Daarnaast werd op rustplaats ‘t Vaerland (langs de A59) samengewerkt met de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat bij controles op het goederenvervoer over de Maasroute. Gedurende de actiedag is tegen 187 verkeersovertreders proces-verbaal opgemaakt. · 92 bekeuringen voor het overschrijden van de max. snelheid · 68 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel · 1 bekeuring voor het voeren van een onjuist kenteken · 4 bekeuringen voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs · 2 bekeuringen voor het parkeren op een groenstrook · 2 bekeuringen voor het niet dragen de helm · 8 bekeuringen voor mobiel bellen tijdens het autorijden · 2 bekeuringen voor het rijden door rood licht · 1 bekeuring voor het rijden op de stoep met een scooter · 1 bekeuring voor het onnodig geven van signalen · 1 bekeuring voor het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs · 1 bekeuring voor het niet bij zich hebben van het chauffeursdiploma · 1 bekeuring voor het niet zichtbaar voeren van een handelarenkenteken · 1 bekeuring wegens fraude met de tachograafschijf · 1 bekeuring omdat een kenteken aanhangwagen niet volgens eisen. De agenten arresteerden tijdens de actie een automobilist. De 30-jarige Waalwijker had namelijk alcohol gedronken. Hij werd om 13.50 op de Hoge Steenweg (Loon op Zand) aangehouden. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 249 ug/l, terwijl in zijn geval als ‘beginnend bestuurder’ 88 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

Labels:

woensdag, maart 28, 2007

Persoonlijk: Gesprek met anesthesioloog over operatie

Kaatsheuvel - Vanmiddag zijn mijn vrouw en ik bij de antesthisist van het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg geweest. Het was een belg. "U heeft de pech gehad dat U iemand getroffen heeft die "dacht verstand van zaken te hebben", zo verklaarde de arts. Hij vertelde met dat de persoon in kwestie me in een levensgevaarlijke situatie heeft gebracht. Gelukkig waren de artsen zo verstandig om de operatia af te blazen. De arts heeft nu het dossier apart gehouden. We zijn benieuwd wanneer nu de operatie gepland wordt.

Labels:

Brabants Dagblad onderwerp van gesprek


Vanavond stonden in Pauw en Witteman de in het Brabants Dagblad verschenen artikelen over de Tilburgse Iman ter disdussie. Het is weer het oude liedje; Wat in de krant staat is niet waar , ook al heeft de redactie van het programma bronnen die de uitspraken van de Iman bevestigen. Maar...de krant heeft het gedaan.
het artikel
Tilburg zegt omstreden imam de wacht aan
TILBURG (ANP) - Burgemeester Vreeman heeft de omstreden imam Ahmed Salam de wacht aangezegd. De voorman van de moskee aan de Von Suppéstraat in Tilburg is in december op het stadhuis ontboden, zo blijkt uit een vertrouwelijk rapport waar het Brabants Dagblad zaterdag uit publiceerde.
Over de aanleiding noch de inhoud van het gesprek willen beide partijen iets zeggen. Duidelijk is wel dat recente uitspraken van Salam bij Vreeman in het verkeerde keelgat zijn geschoten. De geestelijke leider zou onder meer hebben opgeroepen om de Nederlandse staat schade toe te brengen door geen belasting te betalen.De burgemeester heeft de imam laten weten dat hij niet in Nederland thuishoort. Binnen zijn mogelijkheden heeft Vreeman de druk op de imam opgevoerd. Zo controleert de politie vaker bij de moskee en zijn de Sociale Dienst en Belastingdienst door de gemeente ingelicht over de familie Salam. Er zou in dat kader ook contact zijn geweest met een basisschool over verzuim van kinderen van de familie voor een vakantie naar Syrië.Ahmed Salam behoort tot een groep conservatieve, salafistische imams en wordt al jaren gevolgd door de binnenlandse veiligheidsdienst AIVD. Een aantal van zijn geestverwanten is Nederland uitgezet. Onder hen zijn twee imams van de als radicaal bekend staande Al Fourqaan moskee in Eindhoven. De uit Syrië afkomstige Salam beschikt zelf over een Nederlands paspoort. De Tilburgse imam haalde in november 2004 al eens het nieuws toen hij weigerde om toenmalig minister Rita Verdonk een hand te geven.

Labels:

Kaatsheuvel heeft na vijftien jaar weer een heemkundekring

KAATSHEUVEL - Kaatsheuvel krijgt weer een eigen heemkundekring. Die gaat De Ketsheuvel heten, net als de oude heemkundekring. Aan die kring kwam een jaar of vijftien geleden een eind, hoewel het blad Strol Zaand nog enige tijd werd uitgegeven. Eén van de initiatiefnemers van de nieuwe historische kring is het Kaatsheuvelse raadslid Kees Grootswagers. "Een deel van de lacune werd opgevuld door de heemkundekring Loon op 't Sandt, maar je merkt dat ieder kerkdorp toch zijn eigen identiteit heeft. Het moet toch mogelijk zijn om in een plaats als Kaatsheuvel, met een kleine zeventienduizend inwoners, een eigen kring op te zetten. Wij vonden dat er weer eens iets van de grond gebracht moest worden om cultureel erfgoed te bewaren." Grootswagers hoort regelmatig geluiden die erop lijken te wijzen dat Kaatsheuvel toe is aan een eigen heemkundekring. "Als mensen bezig zijn met bijvoorbeeld stamboomonderzoek, of onderzoek naar de geschiedenis van een bepaald pand, worden ze naar ons doorverwezen. Dan is het eigenlijk logisch dat je een eigen kring opricht."Ook scholieren hebben voor werkstukken regelmatig behoefte aan iemand die hen aan informatie op het gebied van de locale geschiedenis kan helpen, weet Grootswagers. Bovendien kan de heemkundekring behulpzaam zijn bij het verwerven en veilig stellen van particuliere collecties. Die zullen door de Stichting Erfgoed Kaatsheuvel worden beheerd. De heemkundigen hebben er vrij toegang toe. "Er zijn mensen die met collecties onder de arm lopen en niet weten waar ze ermee naar toe moeten. Wij kunnen die voor een breder publiek toegankelijk maken." Ideeën voor een onderkomen hebben de heemkundigen ook al. "We zijn in een vergevorderd stadium met iemand die een ruimte beschikbaar wil stellen." De St. Jozefkerk zou ook een mooi onderkomen kunnen bieden. Donderdag 29 maart vindt vanaf 19.30 uur in De Gildenbond in Kaatsheuvel een bijeenkomst plaats waar de ideeën worden toegelicht. Aanwezigen kunnen dan ook zelf met suggesties komen.

Labels:

Vandaag een belangrijke dag

Vandaag is het een belangrijke dag. Ik moet om 13.10 bij de anesthesist van het TweeSteden ziekenhuis zijn om de uitgestelde operatie alsnog in te plannen. Vanavond weet ik dus meer…

Labels:

Computers weg na bedrijfsinbraak

: Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Schotsestraat is door inbrekers computerapparatuur buitgemaakt. Het misdrijf werd gepleegd tussen vrijdag 23 maart 17.00 uur en maandagochtend 26 maart 05.40 uur. Uit het bedrijf verdwenen in totaal vier computers met de bijbehorende beeldschermen. De politie nam een aangifte op en heeft de technische recherche een sporenonderzoek laten uitvoeren.

Labels:

Beter goed gejat dan zelf slecht geschreven

Moet de eindredactie van de Telegraaf gedacht hebben toen ze mijn verhaal over de Kaatsheuvelse vuurtorenbouwer nagenoeg integraal doorplaatsten. Ik heb niets van De Telegraaf gehoord. Wel tientallen telefoontjes gekregen van mensen die contact zochten met de bouwer, de heer Quist. Het zou de Telegraaf sieren als ze op z’n minst contact met mij gezocht hadden,

Labels:

“Kaatsheuvelse Lindelijsters in de problemen”


Door: Jan in ‘t Groen

Het Kaatsheuvels jeugdkoor “De Lindelijsters” zit zwaar in de problemen. Het koor dat dit jaar 44 jaar bestaat kampt met een groot tekort aan leiding. “Als er niemand bijkomt, dan denk ik dat we op den duur ophouden te bestaan”, vertelt bestuurslid Jan van der Linden (56). Hij vormt momenteel met zeven personen het bestuur van het koor. “Met de vakantie treden vier bestuursleden af en na diverse oproepen, aan onder meer ouders, heeft zich niemand gemeld”, aldus van der Linden. Het koor komt zoals zoveel Kaatsheuvelse verenigingen zonder penningmeester te zitten. De andere drie bestuursleden die opstappen zijn koorbegeleiders. Zij begeleiden de jeugd tijdens de repetities en uitvoeringen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse kamp, de fietstocht, het Sinterklaasfeest en Carnaval. “Als er moet de vakantie niemand bijgekomen is stoppen we, want we kunnen met twee personen geen koor runnen”, aldus een ongeruste Van der Linden, die toch de stille hoop heeft dat er mensen zijn die zich in willen zetten voor de jeugd. De Lindelijsters werden 44 jaar geleden opgericht door Huub van der Linden. Karel Rikkers en Ina Groenendaal hebben zich daarna 26 jaar ingezet voor het koor. “Het zou jammer zijn als het kapot gaat”. Koorlid Elise Kommers (13) zit vijf jaar bij ’t koor. Ze schrikt van de mededeling. “Dat is niet zo leuk. Dat is erg”, is haar reactie. Elise zegt niet zo snel naar een ander koor over te stappen. “Ik heb veel vriendinnen bij het koor”. Noortje Beerens (11) die alweer zo’n drie jaar bij het koor is zegt het jammer te vinden . “Ik ga volgend jaar naar de middelbare school en ik denk niet dat als het koor stopt ik nog overstap. Als het koor blijft bestaan dan blijf ik gewoon bij”. Mensen die het koor willen redden kunnen zich melden bij Jan van der Linden, 06-46010377 of bij Peter Grootswagers, 0416-273576.

Labels:

Kaatsheuvel krijgt wapasbar

Kaatsheuvel – Marco van Corstanje (34) en zijn vriendin Sandra Maton (25) openen binnenkort een wapasbar aan de Hoofdstraat nummer 20. De nieuwe zaak wordt op 7-7-2007 om 19.07 door burgemeester Ria van Hoek geopend. “Je moet wapas niet vergelijken met tapas”, legt eigenaar Van Corstanje uit. “Bij tapas denk je aan Spaanse gerechten, maar onze zaak gaat wereldwijde tapas verzorgen. Zo kunnen de mensen onder andere ook sushi en of een loempia bestellen. De nieuwe zaak heeft een tapvergunning en als de verbouwing van de voormalige viswinkel gereed is biedt de eetgelegenheid plaats aan 42 gasten. “We gaan een gevarieerde basiskaart samenstellen, die elke veertien dagen wijzigt”, aldus Van Corstanje die het pand gekocht heeft.

Labels:

dinsdag, maart 27, 2007

Politie neemt rijbewijs af van dronken doorrijder

KAATSHEUVEL: De politie vorderde het rijbewijs in van een 36-jarige man uit Kaatsheuvel. De man veroorzaakte in de nacht van zondag 25 maart op maandag 26 maart rond 00.30 uur een aanrijding op de Gasthuisstraat. De man is daarna doorgereden. Bij de aanrijding was flinke schade ontstaan aan beide voertuigen en sneuvelde een lichtmast. Op aanwijzing van een behulpzame getuige, vond de politie de auto én de bestuurder terug op de Nieuwe Markt. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 600 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l, wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte altijd ingevorderd. Dat gebeurde in dit geval dus ook. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uren opgelegd. De verdachte is om 04.30 uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Labels:

Reclame voor Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De bezoeker van een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat werd zondagavond 25 maart mishandeld door andere feestgangers. De 20-jarige inwoner van Kaatsheuvel werd daarbij met een bierglas op zijn hoofd geslagen. Hij liep een hoofdwond op en liet zich naar het ziekenhuis brengen, waar de hoofdwond werd gehecht. Aan de hand van verklaringen van getuigen en de portier van de lokaliteit arresteerde de politie drie verdachten. Het gaat om twee mannen van 19 jaar uit Tilburg en een 20-jarige inwoner van Tilburg. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de drie verdachten. In het belang van het verdere onderzoek is het drietal in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van het geweld. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de toedracht van het geweld. Bron:Politiemwb.nl

Labels:

maandag, maart 26, 2007

Kaatsheuvel: Burger belang gaat de wijk in.

Een dezer dagen valt bij de bevolking van Kaatsheuvel - West het volgend schrijven in de brievenbus:

Sinds de laatste Gemeenteraadsverkiezingen is er een nieuwe politieke groepering ontstaan. De fractie Burger Belang. Fractievoorzitter is Cees Smulders. Hij wordt in zijn werkzaamheden bijgestaan door twee burgercommissieleden, t.w. Gerrit Snoeren en Roel Teunissen.
Gezamenlijk gaan wij het nu eens echt anders doen. Ons drijft het belang van alle burgers in de Gemeente Loon op Zand. Landelijk gezien is ‘burgerparticipatie’, met andere woorden, het vergroten van de invloed van de burgers, een steeds belangrijker geworden onderdeel binnen alle maatschappelijke verhoudingen. De fractie Burger Belang ziet dat onvoldoende terug in onze Gemeente. Daarom lanceert de fractie Burger Belang een nieuw initiatief: De Straatprijs.
Deze geldprijs geeft buurtbewoners met een initiatief op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied de kans dat initiatief uit te voeren met een geldbedrag van maximaal € 500,00 van de fractie ‘Burger Belang’!
Een Voorbeeld:
U besluit met uw straat de onderlinge band te versterken. Voor uw huis bevindt zich gemeentelijk groen. U vraagt bij de Gemeente aan of u daar een jeu de boules baan mag aanleggen. Na goedkeuring gaat u samen aan de slag. Als de klus geklaard is spreekt u af om een ‘straatcompetitie’ te spelen.
Hoe komt u nu in aanmerking om deze Straatprijs in de wacht te slepen?
Het enige wat men daarvoor moet doen is samenkomen met een aantal bewoners van uw straat. Ideeën met elkaar te bespreken. Dit huis aan huis verspreide aanvraagformulier in te vullen en af te geven bij Ad van Beers, Diepenbrockstraat 26, Kaatsheuvel.
De sluitingsdatum van uw inzending is op 30 april! Op 7 mei aanstaande is de start van de eerste wijkbijeenkomst in de wijk ‘WEST’, in het Clubhuis van Postduivenvereniging KPV Kaatsheuvel, Amerikastraat 20, (naast Imabo Jac Klijn), inloop vanaf 19.30 uur en aanvang om 20.00 uur. Een kopje koffie of thee en één consumptiebon per persoon zijn uiteraard voor onze rekening! Wij hopen dat u in grote getalen zult reageren! Met elkaar en voor elkaar!
Op 7 mei zullen alle initiatiefnemers hun project of plan aan alle aanwezigen komen uitleggen. Elke presentatie duurt hooguit vijf minuten. Na alle presentaties zal door alle aanwezigen één project of plan worden uitgekozen.

Labels:

DESK wint en neemt koppostitie over.

Het Kaatsheuvelse DESK heeft vandaag een grote stap gezet in de strijd om het kampioenschap. De Kaatsheuvelnaren wonnen thuis met 3-0 van Unitas. Ook Berkdijk won uit met 0-1. Uno Animo speelde gelijk.

Labels:

Efteling: Vliegende Hollander doorstaat proef

Eén week voor de officiële opening op 1 april, waren 1.000testpassagiers getuige van een spetterende Sneak Preview van DeVliegende Hollander. De nieuwste attractie van de Efteling, eencombinatie van een walk-through, darkride, achtbaan, watercoaster ensplash, beleefde vandaag haar vuurdoop. De eer van de eerste rit kwam tebeurt aan de directie en het projectteam, een aantalEfteling-medewerkers die maandenlang met hart en ziel gewerkt hebben aandeze bijzondere attractie. Daarna trotseerden de overige bezoekers devloek van het spookschip uit de gelijknamige sage. De eerste reactieswaren overweldigend en enthousiast. De komende week zal de Eftelinggebruiken om de attractie tot in de laatste finesses gereed te makenvoor de komst van de eerste bezoekers op 1 april.
De Vliegende Hollander werd vrijwel helemaal in eigen huis bedacht enontwikkeld. De directie en medewerkers staan te popelen om hun nieuweattractie aan het grote publiek te laten zien.

Labels:

SMS bericht Politie MWB

Zaterdagavond, toen ik bezig was met een reportage over Rock around de Werft kreeg ik een sms-je van de politie dat er op tien plaatsen een intensieve alcoholcontrole werd gehouden. De presentator van het evenenement heeft de bezoekers op mijn verzoek ook gewaarschuwd.
Het resultaat van de politie viel dan ook erg mee.

Kaatsheuvel, Europalaan, zaterdagavond 24 maart 22.50 uur.49-jarige vrouw uit Kaatsheuvel, zwaar beschonken en verkeersgevaarlijk rijgedrag achter het stuur personenauto. Ademanalyse niet voltooid, waarna bloedproef is afgenomen (uitslag nog niet bekend). Proces-verbaal en rijverbod van 12 uren.

Labels:

Waar komen de bezoekers van kaatsheuvel vandaan?

Een greep uit de bezoekers die deze site die over Kaatsheuvel gaat bezoeken:
Waalwijk, Eindhoven, Goirle, Tilburg, Amsterdam, Maasbracht, Loon Op Zand, Oirschot, Oisterwijk, Vaardingen, Hilvarenbeek, Lisse, De Bilt, Veghel, Zaltbommel, Zoetermeer, Oss, Den Haag, Nuth, Dordrecht, Palmbach, Woerden, Geldermalsen, Amersfoort, Schoonhoven, Grötzingen, Helmond, Baambrugge, Breukelen, Jöhlingen,Sint-Oedenrode, Karlsruhe, Gorinchem, Bleiswijk, Gilze,Son En Breugel, Nuenen, Heusden, Breda, Soest, Houten, Hurkske, Capelle Aan Den IJssel, Leeuwarden, Asten, Lopik, Schiphol, Zwolle, Büchig, Czechowice-Dziedzice,, Landsmeer, Etten Leur, Tervuren, Brummen, Oosterhout, Geertruidenberg, Leiden, Haaksbergen, Vlijmen, Maarssen, Wassenaar, Delft, Haaren, Bemmel, Nijmegen, Veldhoven, Oudewater, Utrecht, Hoofddorp, Roosendaal, Stupferich, Oud-Milligen, 's-Hertogenbosch, en velen anderen

Labels:

zondag, maart 25, 2007

Rock around de Werft







“Deze petticoat heeft maar drie lagen”

Door: Jan in ‘t Groen

Ruim veertienhonderd liefhebbers van rock & roll genoten zaterdagavond tijdens Rock Around de Werft in Kaatsheuvel.

De tiende editie van het rockabillyfestijn trok opvallend veel Belgen. Jack Deliese (59) is speciaal uit Luik afgereisd om de hoofdact van de avond, Carl Mann te zien. “De laatste keer dat ik hem gezien heb was in 1978 in Eindhoven. In België gebeurt er niets op dit gebied”, verklaart hij. De Kaatsheuvelse Marlies Muskens (57)is met haar drie vriendinnen een avondje uit: “We hebben de mannen thuisgelaten; daar zitten we een heel jaar al mee”, grapt ze. Om precies 20 uur stuurt de geluidsman de ouverture van Elvis de bomvolle zaal in. Enkele minuten later swingt de hele hal op muziek van Big Caz & the 4 boys. De Kaatsheuvelse zanger heeft een kuif van 23 centimeter. “Ik moet mijn haar zo laten knippen, anders kennen ze me niet”,vertelt hij. Larissa van Wezel (6) komt speciaal voor de Shaking Arrows met haar ouders uit Middelburg. ”Ze gaan van het dak af zingen, dan mag ik misschien op het podium en meezingen”, zo hoopt ze. Na een spetterend optreden van Magic Dave & the Wheelers, die voor de laatste keer in deze samenstelling optreden, is het de beurt aan de gastheren. De Alkmaarse Lia Angevare(63)geniet met volle teugen. Ze hangt in een prachtige jurk vooraan tegen een dranghek. “Er zit een hele boel onder, maar deze petticoat heeft maar drie lagen”, vertelt ze trots. Samen met haar man Hans bezoeken ze elk rock % roll- evenement dat er georganiseerd wordt. Het op het podium zingen zit er voor Larissa niet in. “Als we daar aan beginnen is de beer los”, verklaar drummer Peter Verhiel van de Shaking Arrows. Na een knallende show van de drie dames van de Slaptoons, die teleurgesteld zijn dat ze niet langer door mogen spelen, wordt om 23.55 het lange wachten van Deliese en de andere Belgen beloond. Bij het bestijgen van het podium van de Amerikaanse Rock % Roll-legende Carl Mann, die speciaal voor deze gelegenheid is ingevlogen stijgt een groot gejuich uit de zaal op. Tijdens de nummer “Pretent” en het bekende “Mona Lisa” gaat het dak eraf. “Historisch!”roept organisator Frans Brouwers. “Ik heb net zo’n gevoel als toen het Nederland in 1988 Europees kampioen werd”. Hij is al bezig met de voorbereidingen van de elfde editie. “Dat wordt ook iets bijzonders”, belooft hij.

Labels:

zaterdag, maart 24, 2007

Het weer in het buitenland

Tip: http://www.meteoalarm.eu/

Labels:

Deeltaxie

Kaatsheuvel - Afgelopen maandag verdedigde wethouder Wil Ligtenberg (LLoZ) het gehandicaptenvervoer in Kaatsheuvel en Loon op Zand. Volgens enkele raadsleden zouden er veel klachten over Van den Hout binnen gekomen zijn. Dit verhaal stond echter vandaag op de stie van Omroep Brabant

Personenvervoer Zuid-Nederland (PZN) heeft vrijdag het kort geding tegen de gemeente Eindhoven verloren. PZN uit Tilburg spande het kort geding aan omdat de gemeente het leerlingenvervoer vanaf maandag aan vervoersbedrijf Connexxion gaat gunnen.
De gemeente verbrak het contract met PZN omdat ze veel klachten kreeg over de slechte kwaliteit van het vervoer.De rechter zei vrijdag dat er in een kort geding geen oordeel gegeven kan worden over de vraag bij wie van de partijen de oorzaak van de problemen ligt. De gemeente mag echter op grond daarvan wel de overeenkomst met PZN opzeggen

Labels:

Zijn Kaatsheuvelse kinderen te dik?

Zijn de Kaatsheuvelse kinderen ook te dik? Vanavond Paul en Witteman gezien. Onze kinderen zijn te dik, en vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Nu ben ik wat ouder en staan de zwemlessen in het openluchtzwembad van de Efteling nog diep in mijn geheugen gegrift. Al was het nog zo koud, wij moesten naar de zwemles in het openluchtbad van De Efteling. Sommigen van mijn generatie hebben er watervrees aan overgehouden. Maar de vraag die ik dinsdag tijdens het wekelijkse persgesprek aan de wethouder zal stellen is of de kinderen uit onze gemeente nog wel zwemles krijgen. Ik weet het niet. Misschien kunnen ouders een reactie plaatsen.

Labels:

Loonse raadsfracties krijgen geld voor ondersteuning.

Loonse raadsfracties krijgen geld voor ondersteuning.

Door Jan in ‘t Groen

De zeven Loonse raadsfracties krijgen elk 1.000 euro plus 100 euro per raadszetel voor ondersteuning van het raadswerk. De grootste partij, Gemeentebelangen ontvangt een bedrag van 1.600 euro, een eenmansfractie zoals Lijst Loon op Zand 1.100 euro. Het geldbedrag is bedoeld voor ondersteuning van het raadswerk. Fracties kunnen bijvoorbeeld een notulist aantrekken of de zaalhuur van een vergaderruimte betalen. Naast de vergoeding kan elke fractie minimaal 30 uur plus 10 uur per jaar een beroep doen op een ambtenaar voor ondersteuning. De controle van de besteding van het geldbedrag en de uren ligt bij de griffier. Wethouder Hans Waijers (financiën) moest het besluit van de raadscommissie slikken. “Ik heb er geen budget voor, maar U bent als raad nu eenmaal bevoegd om ergens geld voor uit te trekken”.

Labels:

vrijdag, maart 23, 2007

'Na genezing vieren we een kampioenschap!'



Foto: Frank Trommelen

door Jan in 't Groen

Vrijdag 23 maart 2007 - KAATSHEUVEL - We schrijven zondag 22 oktober 2006, 9.05 uur. Drie dames van het eerste elftal van Berkdijk zijn onderweg naar een voetbalwedstrijd. Dan slaat het noodlot toe. De auto van de drie speelsters komt op de Horst in Kaatsheuvel frontaal in botsing met een bestelbusje dat linksaf slaat. Bijna een half jaar na dato spreken we de dames op het complex van voetbalvereniging Berkdijk.
"Ik ben er een beter mens van geworden", concludeert de 23-jarige Wendy Leijten, die zwaargewond afgevoerd werd naar het St. Elisabeth Ziekenhuis, waar ze zes dagen in coma werd gehouden. De andere twee slachtoffers werden naar het TweeSteden Ziekenhuis overgebracht.
Het drietal is aan de beterende hand. "Wilt u weten hoe het met me gaat? Tot hoe lang hebben we tijd?", vraagt Wendy Leijten, die de auto bestuurde. Het enige dat ze zich kan herinneren is dat ze de na de botsing uit een coma gehaald werd in verband met druk op de hersenen. "Voor mij begon het leven weer op zaterdagmorgen na het ongeval. Verder weet ik niets meer", vertelt de aanvallende middenvelder.
Op de vraag hoe het nu gaat is ze kort: "Ik mag niets en ik kan niets." Ze heeft aan het ongeval heup- en spraakproblemen en hersenletsel overgehouden. "Ik ben nog steeds aan het revalideren, en ze kunnen niet zeggen of ik nog ooit kan voetballen." Volgens Wendy heeft het ongeval haar leven in positieve zin veranderd: "Ik ben veel rustiger geworden. Veel zachter ook."
De 16-jarige Kristel Hij, die op de achterbank zat, heeft minder letsel overgehouden. "Er zitten nog wel glassplinters in mijn voorhoofd, maar die moeten er vanzelf uitgroeien", vertelt ze laconiek. Ze voetbalt alweer en heeft alleen problemen met koppen.
Even later komt Sayenna Balidjoe binnen, die bij het ongeval naast de bestuurster zat. De 17-jarige doet dit jaar eindexamen vwo. "Ik moet nog steeds naar de neuroloog, want ik heb veel last van hoofdpijn en concentratiestoornissen. Mijn linkerknie en voet zijn nog dik." Ze weet zich niets meer te herinneren van het ongeval. In het begin hield haar school nog rekening met de gevolgen van het ongeval, maar nu er aan de buitenkant niets meer te zien is, gaat dat over. Het ongeval heeft ze nagenoeg verwerkt: "Alles in het leven lijkt ineens veel relatiever". Voetballen zit er voor haar niet meer in .
Naast psychologische hulp en slachtofferhulp zeggen alle drie veel steun te hebben gehad van VV Berkdijk. De betrokkenheid van de vereniging is volgens hen nog erg groot. Wendy: "Vooral de trainer, Patrick van Wanrooy, is een schat. Hij is een lieve trainer die met ons meeleeft".
Vijftig meter verderop is Van Wanrooy met zijn selectie aan het trainen. "Als ze genezen zijn, vieren we het als een kampioenschap", klinkt het geëmotioneerd uit de mond van de trainer.

Labels:

Succes voor kaatsheuvelse onderneming

Pepping Bontenbal uit Kaatsheuvel heeft deze maand in de Gelderse plaats Zetten in het KAN-gebied een bijzonder project afgerond. Het project betrof de ontwikkeling en realisering van een complete wijk van 255 woningen met infrastructuur, waterpartijen en overige groenvoorzieningen. De woningen betreffen deels sociale woningbouw voor de plaatselijke woningcorporatie en overigens verkoopwoningen in de hogere prijsklasse, zowel grondgebonden woningen als appartementen. Van het totaal aantal woningen zijn er 164 uitgerust met een warmtepomp. Het gemeentebestuur is bijzonder te spreken over de geleverde prestatie.

Verder heeft Pepping Bontenbal aan het marktplein van Zetten deze maand de bouw van een winkelcentrum met 21 woningen en appartementen opgeleverd.

Pepping Bontenbal heeft in Zetten samen met de Woningstichting Valburg nog de beschikking over 8 hectaren grond, waarop 60 woningen zullen worden gebouwd. Daarnaast bestaat het voornemen aldaar een landgoed nieuwe stijl te realiseren

Labels:

Ziekenhuis komt met excuus.


Eerlijk is eerlijk!
Vandaag van het ziekenhuis een brief ontvangen waarin oprechte excuses gemaakt werden voor de fouten die gemaakt zijn bij de voorbereiding van mijn operatie. Er zijn diverse maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Op naar een nieuwe kans dus. Wanneer dat is weet ik nog niet.

Labels:

Opnieuw arrestatie in onderzoek naar Waalwijkse inbrekers

Waalwijk / Kaatsheuvel: Woensdag 21 maart heeft de politie opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar een groep inbrekers, die onder andere actief was in de wijk Zanddonk. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Vleuten. Dinsdag 20 maart nam een flink aantal politiemensen van onder andere het politieteam Waalwijk - Loon op Zand (Lees Kaatsheuvel) en van de Districtsrecherche deel aan een grote politieactie. Daarbij zijn in totaal negen verdachten aangehouden, in leeftijd variërend van 16 tot 25 jaar.
Een tiende verdachte was vrijdag 16 maart al aangehouden, nadat hij op heterdaad betrapt was bij een woninginbraak in de Putstraat. Hij is donderdag 22 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Van de dinsdag aangehouden verdachten zijn twee personen donderdagmiddag in vrijheid gesteld. De overige 7 worden vrijdag voor geleid aan de rechter-commissaris. De 21-jarige Waalwijker die kans zag om aan zijn aanhouding te ontkomen is nog steeds voortvluchtig.

Elf jongeren worden ervan verdacht zich in wisselende samenstelling de afgelopen maanden in Waalwijk schuldig te hebben gemaakt aan woninginbraak, bedrijfsinbraak en diefstal. De politie zet het onderzoek voort.

Labels:

Groot lek in wegdek

Kaatsheuvel - Vanavond is er een groot lek in het wegdek ontstaan op de kruising van de van Heeswijkstraat een de Gasthuissstraat in Kaatsheuvel. Brabant Water is de hele avond bezig geweest. Na middernacht werd groot materieel ingezet. De stabilisator in het wegdek moest door Brabant Water kapotgebroken worden. Volgens de werknermers van Brabant Water duren de werkzaamheden tot diep in de nacht.

Labels:

donderdag, maart 22, 2007

Kaatsheuvel: De Els II van start?

De overeenkomst tussen het Kaatsheuvelse Pepping Bouw en gemeente Loon op Zand met betrekking tot het bouwplan "De ELS II, zal ondertekend worden op 3 april. Volgens wethouder hans Waijers (CDA) zal met het appartementencomplex begonnen kunnen worden in week 37. Hiervoor wordt vrijstelling art 19 lid 2 aangevraagd en verleend. In februari zijn er bodemonderzoeken geweest. Er is sloopvergunning verleend voor de losse gebouwen op de Els ll. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Het is 25 jaar geleden dat de directie van Pepping verzocht werd het terrein te ontruimen en gereed te maken voor nieuwbouw.

Labels:

Kaatsheuvel een rustige plaats.

Kaatsheuvel is een rustig plaatsje. Als je een week de politieberichten volgt, dan zijn daar nagenoeg geen berichten uit Kaatsheuvel bij. Naruurlijk is het toeristisch seizoen nog niet begonnen, maar het is er erg rustig, zeker in vergelijking met andere gemeentes in Midden Brabant.

woensdag, maart 21, 2007

Prachtig gesprek

Deze twee dames spelen de hoofrol in een gesprek dat ik vanavond had. Ik was behoorlijk onder de indruk van hun ervaringen die vermoedelijk deze week nog in het Brabants Dagblad zullen verschijnen.

Labels:

Groen licht voor Kaatsheuvels Bruisend Dorpshart

Door Jan in ‘t Groen

Het college van B en W. van Loon op Zand kan verder aan de slag met het Kaatsheuvels “Bruisend Dorpshart”. De meeste raadsfracties gingen dinsdagavond akkoord met het door het college vastgestelde programma van eisen, het zogenaamde bidbook. Wethouder Hans Waijers (CDA), die tal van vragen moest beantwoorden, toonde zich verguld. “Daar is het college erg blij mee. We zijn samen met iets ongelofelijks groot bezig zijn in de kern van kaatsheuvel en zijn blij met de grote mate van betrokkenheid van U bij de verdere stappen op weg naar een Bruisend Dorpshart”, aldus de wethouder, die later het bureau Dorpshart in de lof betrok. Veel partijen hadden vragen over het gratis parkeren. Waijers: “Ik kan U vertellen dat de parkeerbalans is doorgerekend. Er komen 420 parkeerplaatsen en dat past in de bandbreedte. In de openbaarheid zou gratis parkeren mogelijk moeten zijn”. Het beheer van de parkeervoorzieningen zoals slagbomen en camera’s moet nog volgens Waijers nog nader uitgewerkt worden.

Volgens de wethouder hebben het S.M.C. de gemeente en Casade, waar we al diverse gesprekken mee zijn gevoerd zijn, de intentie om eruit te komen als het om verplaatsing van de Werft naar het carrégebouw gaat. “Het SMC is bereidt te denken over de knip tussen het sociaal culturele en sport. Over de sportvoorziening, hebben wij nog geen verdere afspraken gemaakt, maar die zouden elders het daglicht kunnen gaan zien”. De PvdA en de V.V.D. wilde van de wethouder een onderbouwd financieel plan zien met een risicoparagraaf. De wethouder wenste daar niet op in te gaan. Waijers: “De afspraak die wij gemaakt hebben om binnen de 10.7 miljoen te blijven, blijft staan. Het plan kost meer, maar dat hoeven wij zelf niet te betalen. Als U mij vraagt om een exploitatie opzet, dan kom ik in een lastiger vaarwater. Dat betekend dat ik met U in de openbaarheid cijfermateriaal moet gaan delen wat ongunstig kan zijn in de onderhandelingspositie met investeerders. De onderhandelingspositie met marktpartijen laat niet toe dat wij over exploitatiezaken met U in de openbaarheid van gedachten wisselen”.

Met de groeten aan de bewoners van de Martktstraat........

Labels:

De Telegraaf neemt "vuurtorenbouwer" over

De laatste dagen staat de telefoon bij ons roodgloeiend. Vorige week had ik een artikel van Bram Quist in de krant. Een maan die bezeten is van het op schaal nabouwen van vuurtorens. De Telegraaf heeft het verhaal zei 't ingekort en met de foto geplaatst. Uit het hele land krijg ik telefoontjes van vuurtoenfanaten. Van bouwers tot musea. Leuk voor Quist. Zo krijgt hij vanzelf ruimte want ik neem aan dat er wel wat verkocht wordt.

Labels:

Loonse nighliner nog niet zin zicht

Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel - Er komt voorlopig nog geen nightliner in Loon op Zand. Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) heeft hij meer tijd nodig om te onderzoeken of een nachtbus wel haalbaar is. De VVD wilde tijdens de vergadering Welzijn van de wethouder weten of de provincie inderdaad een bus beschikbaar stelt en dat deze bemand zou moeten worden door vrijwilligers, zoals de Commissaris van de Koningin, Maij-Weggen voorstelde in het gesprek met Loonse jongeren tijdens haar werkbezoek aan de gemeente loon op Zand op 28 februari.

Wethouder Aussems: “Bij hetgeen wat in de krant stond met betrekking tot de bus die door de provincie ter beschikking gesteld zou worden en dat de gemeente door vrijwilligers de handjes zou leveren ben ik zelf niet bij geweest. Ik denk dat het vertelt is in het persgesprek, in ieder geval niet waar ik zelf bij was. Het verslag dat door de provincie gemaakt wordt komt nog, daar kunnen we het onderwerp nog niet op checken”.Stephanie Toorians en Erik van der Elzen kunnen zich nog wel herinneren dat Maij-Weggen tijdens het gesprek met de jongeren heeft beloofd te proberen een bus te regelen. “Vreemd dat de wethouder dat zich niet meer weet te herinneren.Hij zat er ook bij zegt Toorians, die net als Van der Elzen bij het gesprek was. Volgens de wethouder is het onderwerp inmiddels wel ambtelijk besproken. “Wij hadden uiteraard ook het krantenbericht gelezen en de ambtenaar was net zo verbaast als ik, maar we willen wel onderzoeken hoe ze dat precies bedoeld. Bedoeld ze een bus met alles erop en eraan, materieel en onderhoud, of gewoon een casco bus of zo. We weten het zelf nog niet. We willen wel duidelijkheid, dus acties gaan er wel genomen worden”. De VVD wilde ook weten wat de structurele kosten zijn van dergelijke buurtbussen als de provincie niet meebetaald. Aussems:“ Dat hebben we nog niet doorgerekend, laten we eerst eens afwachten hoe dat met de provincie zit. De wethouders wist de commissieleden wel te vertellen dat het onderwerp een paar jaar geleden ook aan de orde geweest. “Toen heeft de raad besloten om geen budget voor nachtelijk vervoer beschikbaar te stellen. Op de wens van de VVD om het het onderwerp mee te nemen in de nota jeugdbeleid wenste Aussems niet op vooruit lopen. “Ik wil eerst met ambtelijke ondersteuning en met wethouder Bisselink van openbaar vervoer overleggen of het wel zinvol is om hierin te investeren”. De wethouder beloofde op de zaak terug te komen.

Labels:

Kaatsheuvel : Triangel blijft politiek bezighouden

Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel- Welzijnsinstelling Triangel,die naar het patronaat verhuist blijft de politieke gemoederen bezighouden. Tijdens de raadscommissievergadering nam de P.v.d A. het op voor de organisatie die zich in de mangel genomen voelt.

Jan Brekelmans (LLoZ)vroeg zich af of Triangel niet te klein is en professionaliteit genoeg in huis heeft en dat er vooruitlopend op het aansluiten bij een grotere welzijnsinstelling al werkzaamheden uitbesteed kunnen worden aan andere organisatie zodat de gemeente Loon op Zand al ervaring op kan doen en een vergelijking kan maken. Als voorbeeld noemde hij het laten beheren van Crossroads en De Kuip door het SMC. Ineke Wissink (GB) wilde van de wethouder weten waarom Triangel wel de verhuiskosten kan declareren als ze naar de Werft verhuizen, en niet als ze naar een andere locatie verhuizen. Ook wilde zij weten of de gemeente in beeld heeft wat het verschil in kosten is van een gecombineerde receptioniste en een aparte receptioniste. Wethouder Aussems: “Over verhuiskosten is erop aangedrongen dat de gemeente extra verhuiskosten zou vergoeden. Op dit moment hebben wij de mededeling gehad dat verhuiskostenvergoeding niet nodig is. We hebben Triangel om openheid van zaken gevraagd, maar die hebben wij nog niet gekregen. Ik neem aan dat het budget neutraal gaat, verder kan ik er geen antwoord op geven”. Volgens de wethouder zou hij ook niet weten de extra kosten van een gedeelde receptioniste zou zijn. “Op termijn”, denken wij 20.000 euro voordeel voor de gemeente, maar ook daar geldt dat we het niet zeker weten omdat de vragen niet beatwoord zijn. Per brief heeft Triangel ons laten weten onze vragen medio september te kunnen beantwoorden. Dat vinden wij erg laat”. Op dit moment zijn we daar ons over aan ’t beraden. De wethouder zegt gesprekken gevoerd te hebben met wethouders van Gilze-Rijen en Waalwijk. Daar heeft hij over De Twern gesprekken gevoerd als potentiële leverancier. “Ik heb daar ik een positief gevoel bij”, aldus Aussems. Peter Flohr (PvdA): “Aussems zit met Triangel in zijn maag. Wat ik hier hoor is een eenzijdig verhaal. We moeten ook Triangel horen. Anders ontbeert ons informatie ter aanvulling van wat de wethouder in de pers heeft gebracht”.

Labels:

dinsdag, maart 20, 2007

Kaatsheuvel scheidt afval erg slecht

Dinsdag 20 maart 2007 - KAATSHEUVEL - Afvalscheiding is niet het pakkie-an van veel inwoners van Kaatsheuvel en Loon op Zand. Het onvoldoende scheiden van afval kost de gemeente jaarlijks extra geld.

Lees hier het artikel
http://www.brabantsdagblad.nl/regios/langstraat/article1226446.ece

Labels:

Veel misverstanden door andere manier van vergaderen

Het is niet alleen voor de toehoorder wennen voor het publiek in de raadszaal van Kaatsheuvel.De commissievergaderingen verlopen in de nieuwe constructie in mijn ogen on- democratischer dan vroeger. Tegenwoordig begint elke commissievergadering met het vragenhalfuurtje. Commissieleden mogen vragen stellen, maar er mag over het onderwerp niet gediscussieerd worden. Dat is ontzettend jammer, want een rondvraag is er niet meer. Deze manier van vergaderen slaat elke vorm van democratie totaal dicht. Waarom? Over een moeilijk onderwerp waar iemand een vraag stelt, mag niet gediscussieerd worden. Het resultaat: wethouders gaan de fout in en alle commissieleden gaan gefrustreerd naar huis, omdat hun vraag niet uitgediscussieerd is. Vanavond was het met Triangel en de nightliner op de agenda een dwaze boel. De raasleden beginnen pas na de vergadering te praten. Maar wie zijn wij? Wij zijn slechts toehoorders.

Labels:

Repliek Sandra en Peter Dekkers

Normaliter houden we ons op de achtergrond. Maar in het Brabants Dagblad (editie Tilburg Plus) van 17 maart jl., is een artikel te lezen waarin de heer Janssen zijn ongenoegen uit over het genomen besluit inzake vestiging van een pedicure- & schoonheidssalon in zijn voormalige dokterspraktijk in de Vossenbergselaan. In het krantenartikel zegt wethouder Bisselink 'De aanvrager heeft zelf begrip voor het besluit'. Nu voelen we ons genoodzaakt om te reageren.

We hebben de aanvraag tot vestiging van een pedicure- en schoonheidssalon eind oktober 2006 ingediend bij de gemeente en hebben uiteindelijk na drie maanden een besluit mogen ontvangen. Dit na vele telefoongesprekken met de gemeente waarin we te horen kregen dat we geduld moesten hebben; ook zij hebben immers maar twee handen. Toen het spreekwoordelijke balletje ook binnen het ambtelijk apparaat begon te rollen hebben de heer Janssen en mevrouw Dekkers-Wagemakers gesproken met wethouder Aussems en wethouder Bisselink. Zowel in de aanvraag als in bovengenoemde gesprekken is naar voren gebracht dat het ging om (ver-)koop van de voormalige dokterspraktijk. In deze gesprekken werden er inderdaad toezeggingen gedaan die nu in de krant worden weggeveegd. Wij, de heer Janssen en indirect ondergetekenden, worden weggezet als leugenaars.

Op de dag dat het besluit werd genomen door het college van Burgemeester & Wethouders hebben wij gesproken met wethouder Waijers die ons het slechte nieuws vertelde. In dit gesprek kwam naar voren dat wij er alles aan zouden doen om het besluit aan te vechten.

Van de gemeente kregen we een principe-besluit. Dit was een niet voor beroep vatbare beslissing. Uiteraard hebben we juridisch advies ingewonnen. Hieruit kwam naar voren dat een gerechtelijke procedure geen zin heeft; de gemeente wordt alleen beoordeeld op de gevolgde procedure. Het uiteindelijke besluit blijft buiten beschouwing.

Het bevreemdt ons ten zeerste dat wij nu in de krant mogen lezen dat wethouder Bisselink zegt dat wij begrip hebben voor het besluit. We hebben de beste man nooit gesproken na het besluit van college van B&W. Hoe kunnen wij ons er in vinden na alle moeite die wij hebben gedaan?

Wij vinden dit dus uitermate vervelend. Wij worden weggezet als leugenaars, terwijl wij er terdege van overtuigd zijn dat onze volksvertegenwoordiger Bisselink liegt. Of zijn geheugen laat hem in de steek. Maar of dit inderdaad het geval is?

Met vriendelijke groet,

Sandra & Peter Dekkers

Labels:

maandag, maart 19, 2007

Dood door schuld bij ongeluk met jeep

BREDA - Justitie in Breda vindt dat er meer mensen schuldig zijn aan de dood van Theo Kraan, vorig jaar mei. Dat heeft justitie maandag bekendgemaakt. Tijdens een bedrijfsuitje in recreatiepark Het Blauwe Meer in Loon op Zand kreeg hij een ongeluk met een kleine open jeep.

De 60-jarige Theo Kraan kwam tijdens de rit op het hobbelige parkoers buiten de auto terecht omdat hij geen riem droeg. Hij raakte vervolgens levensgevaarlijk gewond doordat hij onder de auto bekneld raakte. Justitie beschuldigt twee instructeurs en het Gelders recreatiebedrijf dat het uitje organiseerde van dood door schuld.

Labels:

Kaatsheuvel : Centrumplan krijgt "smoel"

Het Kaatsheuvels centrumplan begint "smoel" te krijgen. In de loop van deze week volgt een uiteenzetting van hoe het er allemaal uit gaat zien. Hier alvast een voorproefje met het gemeentehuis in 't midden van het plein.


Labels:

Fotoreportages

Fotorepotage nieuwe sponsor Berkdijk
http://picasaweb.google.nl/janintgroen/Sponsor_berkdijk


Foto's van de kunsttentoonstelling in het gemeentehuis:
http://picasaweb.google.nl/janintgroen/Tentoonstelling

Veel plezier

Labels:

zondag, maart 18, 2007

Bewegende beelden

Het heeft wat tijd gekost, maar vanaf nu zijn er ook fimpjes te zien op de site. Ik moet alleen nog werken aan de beeldkwaliteit.

Labels:

Prachtige kunst

Klik links onder testfilmpje

Labels:

vrijdag, maart 16, 2007

Zaak Dr. Janssen aflevering 4

Reactie Sandra wagemakers

"Hoe kan wethouder Aussems zeggen dat ik het minder erg vond. Ik heb hem nog niet eens gesprokken". Ze zegt het heel erg te vinden dat het college geen vergunning heeftverleend. Over de reactie van wethouder Aussems is ze zwaar verbolgen: "Wij, Janssen en ik hebben op zijn kantoor precies uitleg gegeven hoe alles in elkaar stak. Wethouder Bisselink cancelde onze afspraak met de bugemeester omdat dat helemaal niet nodig was".
De zaakwaarnemer van Wagemakers is bezig een officiele reatie op te stellen. Die wachten we af. Wordt vervolgt.

Labels:

Zaak Dr. Janssen aflevering 3


Reactie Janssen op krantenbericht




De heer Bisselink was door mij volledig op de hoogte gesteld over de losse verkoop van het praktijkpand. De aanvraag van Sandra Dekkers is daar ook heel duidelijk over, en die lag al sinds 25 oktober 2006 bij de gemeente in stille afwachting van behandeling door het college.
Diplomatieke taal als "op basis van de informatie die ik toen had" heb ik niet uit de mond van de heer Bisselink gehoord. Hij zelf heeft me 2x ongevraagd benaderd om me mee te delen, dat 'het rond zou komen', 'ik heb met Waijers gesproken, en wij zijn het eens', 'is die afspraak bij de burgemeester nu nog nodig, het is toch duidelijk'.
Met wethouder Aussems is duidelijk besproken, dat ik de praktijk wilde verkopen aan Sandra Dekkers, met het voordeel dat ik dan in mijn woonhuis kon blijven wonen. Dus niet na het gesprek is dat, hoop ik voor de heer Aussems, tot hem pas doorgedrongen.
Ik heb sowieso niks beloofd, kan beter vervangen worden door: ik had er beter aan gedaan, om niet voor de zoveelste keer weer van alles te beloven, en dan waarschijnlijk ook nog zelf slecht geinformeerd ('ik kende de stukken nog niet eens').
Welke belangen afgewogen zijn is me niet duidelijk. Ik heb van geen wethouder of burgemeester te horen gekregen, welk belang voor de gemeente in het geding was. Ik heb alleen een dag na het B en W-besluit van de heer Bisselink te horen gekregen, dat men bang was voor precedentwerking. Mijn antwoord was, dat het gemeentebestuur elke situatie op zich kan en dient te beoordelen. Ook hierover is met de heer Bisselink vooraf gesproken.
Dat de aanvrager begrip zou hebben voor het besluit, zou ik aan de aanvrager vragen, die is daarover tegenover mij zeer duidelijk geweest. Verder is de aanvrager ook getuige geweest van de meerdere keren uitgesproken 'loze'
beloften. Ook kan deze aanvrager zich waarschijnlijk beter herinneren wat met de heer Aussems besproken is.
De heer Bisselink zakt met zijn reaktie nog verder in mijn achting. Het zou hem sieren als hij zijn fouten zou erkennen. Alles wat krom is wordt recht gepraat!Half op de hoogte van zaken worden grote woorden gebruikt, en wordt er met loze beloften gestrooid

Labels:

Zaak Dr. Janssen aflevering 2

door Jan in 't Groen en Jeroen Ketelaars KAATSHEUVEL De Kaatsheuvelse oud-huisarts Paul Janssen is woedend op het Loonse college van B. en W. Volgens hem hebben wethouders toezeggingen gedaan die zij niet zijn nagekomen. Zij ontkennen dit ten stelligste.
Janssens vertrouwen in het college is ernstig geschaad. "Ik voel me onrechtvaardig en met geen enkel respect behandeld", schrijft hij aan het college. Hij heeft zijn lidmaatschap van de Adviescommissie Maatschappelijke Voorzieningen met onmiddellijke ingang beëindigd.
Janssen wilde zijn oude praktijkruimte verkopen. De koper, met wie Janssen al overeenstemming zegt te hebben gehad, wilde er een schoonheidssalon vestigen en had daar een aanvraag voor ingediend. Volgens Janssen hebben wethouders Joop Bisselink en Wim Aussems hem verzekerd dat dat geen problemen zou opleveren. Toch werd de aanvraag afgewezen.
Wethouder Bisselink heeft een heel andere kijk op Janssens verhaal. "Hij heeft ons niet verteld dat hij wilde verkopen. Bovendien zijn nooit toezeggingen gedaan. Ik heb alleen gezegd dat ik op basis van de informatie die ik toen had, dácht dat er een mógelijkheid zou kunnen zijn. Maar ik heb aangegeven dat het college er een besluit over moest nemen. Janssen was ook niet de aanvrager. De aanvrager zelf heeft begrip voor het besluit." Ook wethouder Aussems zegt dat pas ná het gesprek met Janssen duidelijk werd dat de ruimte verkocht zou worden. "Dan is er geen sprake meer van een 'huis gebonden beroep'. Maar ik heb sowieso niks beloofd. Ik kende de stukken nog niet eens. Wij moeten alle belangen afwegen en hier konden wij gewoon geen 'ja' tegen zeggen, hoezeer wij het hem ook zouden gunnen."

Labels:

Zaak Dr. Janssen aflevering 1

De Kaatsheuvelse oud-huisarts Paul Janssen heeft zijn lidmaatschap van de Adviescommissie Maatschappelijke Voorzieningen van de gemeente Loon op Zand met onmiddellijke ingang beëindigd. Volgens de huisarts is zijn vertrouwen in het college ernstig geschaad door woordbreuk van enkele wethouders. “Er zijn toezeggingen gegaan die niet nagekomen zijn”, zo schrijft Janssen in een brief aan het college.
In oktober van het vorig jaar diende een schoonheidsalon het verzoek bij gemeente Loon op Zand in of ze zich mocht vestigen in de voormalige praktijkruimte van Janssen aan de Vossenbergselaan. De huidige salon, in de Berndijksestraat ligt op een afstand enkele tientallen meters van de voormalige praktijkruimte. Wagemakers en Janssen waren het al eens over de koopsom. De huisarts vroeg wethouder Bisselink (Gemeentebelangen), enkele malen hoever het college stond met de aanvraag. Hij kreeg telkens te horen dat het moest kunnen (geen probleem was) en dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Ook wethouder Wim Aussems liet zich positief uit over de vestiging van Wagemakers in de praktijkruimte. Om zijn aanvraag kracht bij te zetten had Janssen al een afspraak gemaakt met de burgemeester. Bisselink heeft die afspraak geannuleerd omdat het volgens hem niet nodig was. “Het komt allemaal wel goed”, zo luidde de boodschap van de wethouder. Ook toen Janssen telefonisch contact opnam met wethouder Hans Waijers (CDA), kreeg hij te horen dat er volgens hem geen belemmeringen waren. Janssen: “Na een half uur belde Waijers dat er beren op de weg waren, en dat hij het uit moest zoeken”. Geheel tegen de toezegging van de wethouders in ontving Wagemakers begin februari een afwijzing. Als reden gaf de gemeente aan precedentwerking.
“Ik ben zo boos, dat ik gelijk mijn functie in de commissie heb neergelegd”, aldus Janssen, die nog wel een gesprek met de burgemeester heeft gehad. “Ze bleef bij het collegestandpunt”. Op de brief met de opzegging en de aantijgingen aan het adres van de wethouders heeft Janssen geen reactie meer gekregen.

Labels:

Kaatsheuvelnaar bouwt vuurtorens


Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvelnaar Bram Quist(82) bouwt vuurtorens en bakens op miniatuurformaat.

Zijn werkbankje in de kleine werkplaats in het appartement aan het Schildersplein is net als zijn vuurtorens op schaal nagemaakt. “Omdat ik geen ruimte heb moet ik talloze onnodige handelingen verrichten”, vertelt Bram Quist terwijl hij de lijmtangen van zijn nieuwste model, “Het Paard van Marken”, losdraait. Op tafel prijken enkele pronkstukken. Uit een zakje haalt hij lampjes tevoorschijn, zo groot als een kop van een lucifer. “Je mag alleen het vuur zien, maar niet de lampjes zelf”, aldus de ex-bouwkundige. Een leek die de collectie bakens voor het eerst ziet kijk z’n ogen uit. De minutieuze trapjes zijn haarfijn gelijmd en de kruisconstructies precies berekend. De Torens zijn prachtig geschilderd, er zit geen likje verf verkeerd. “Het is nou eenmaal priegelwerk, maar dat is de hobby”.

Het gaat Quist, die veel gezeild heeft, aan het hart dat de rol van de vuurtorens uitgespeeld is. De Brandaris op Terschelling is volgens de bouwer nog de enige vuurtoren die nog in gebruik is “Alles gaat tegenwoordig door de lucht.” Een jaar of zes geleden is hij met zijn hobby begonnen. De aanleiding was een bezoek van een nichtje uit Engeland “We dronken koffie in Westkapelle. Daar zag ze zo’n vuurtoren en wilde die kopen. Ik heb haar beloofd dat ik een echte zou maken en ik ben in de hobby blijven hangen”. Volgens zijn partner Maureen heeft elke vuurtoren zijn eigen lichtsignaal. “Daaraan kunnen de schippers zien waar ze zijn”. Uit een map haalt Quist een tekening tevoorschijn waarop alle vuurtorens van Nederland staan. Stuk voor stuk gaat hij ze nabouwen. Van sommige gemeentes krijgt hij originele bestektekeningen, anderen worden nagebouwd aan de hand van foto’s.
Het paar dat drie jaar geleden van het Zeeuwse Anna Jacobapolder naar Kaatsheuvel kwam wonen gaat op zoek naar grotere woonruimte. “Al heb ik maar een kamertje waar ik ze in een vitrine kwijt kan. Ik heb zeventien van die dingen staan en ik weet niet waar ik ze moet laten”. Om ruimte te creëren gaat de bouwer zijn bouwwerken verkopen. “Maar het probleem is dat ik niet weet wat ik ervoor moet vragen”. Hij haalt een lijstje tevoorschijn waarop precies is bijgehouden hoeveel uren hij aan elk baken heeft gewerkt. Het aantal varieert van 25 tot 320. De duurste moet 100 euro opbrengen. Het topstuk dat Quist ooit heeft gemaakt is de vuurtoren van Nora Head in Australië. “Het was een cadeautje voor mijn zoon Jan, die in Australië woont. We hebben hem in drie losse delen in de handbagage mee moeten nemen”.

Leerlingen van het Dr. Mollercollege genieten van de voorjaarszon


Curiosa Veiling bij Bel Canto – Kaatsheuvel.

Gemengd koor Bel Canto uit Kaatsheuvel, organiseert een CURIOSA VEILING. Koopwaar van goede kwaliteit, zal per opbod, door een “ veilingmeester” worden geveild. Het aanbod zal zowel origineel als curieus zijn. Er zitten stukken tussen, die een collectors item kunnen zijn.
Naast de veiling is er o.a. een tombola en voor de lekkerbekken taart. Tevens is er gelegenheid voor een natje en droogje. Voorzitter Walter van den Braak vindt een veiling weer eens wat anders, dan de traditionele rommelmarkt. Hij houdt van kwaliteit, originaliteit en gezelligheid,
dat zijn ook de uitgangspunten van het koor Bel Canto. De veiling vindt plaats in Den Gildenbond, Mgr. Völkerstraat 3, te Kaatsheuvel, op zondagmiddag 18 maart 2007. Aanvang 14.00 uur. Toegang is € 1,00 per persoon. Website: http://www.belcanto-kaatsheuvel.nl/

Labels:

Berkdijk heeft nieuwe sponsor


Het Kaatsheuvelse Berkdijk heeft een nieuwe hoofdsponsor. Het is Van Wijlen uit Sprang Capelle.

Man aangehouden na huiselijk geweld

KAATSHEUVEL: De politie heeft woensdagavond 14 maart een 50-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden, nadat hij zijn 29-jarige vrouw had mishandeld. Hun twee (jonge) kinderen waren op dat moment ook in de woning aanwezig. Omwonenden hadden de politie gewaarschuwd, waarna de politie de verdachte arresteerde. De vrouw deed nadien aangifte en verklaarde dat zij al zes jaar lang met enig regelmaat door haar man mishandeld wordt. In het belang van het verdere onderzoek is de man in verzekering gesteld.Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Labels:

donderdag, maart 15, 2007

Vossenbergselaan krijgt opknapbeurt


Al enkele weken is aannemersbedrijf de Vooruirzicht uit Kaatsheuvel bezig met het opkanppen van de Vossenbergselaan. Het straatwerl wordt opgekanpt en rond de bomen wordt het trottoir opgehoogd. De werkzaamheden zullen nog enkele weken duren.

Labels:

Kaatsheuvels centrum gaat bruisen

Vandaag tussen de bedrijven door, het bidbook van de gemeente Loon op Zand bestudeerd. Voorwaar geen eenvoudige klus. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik tot de sceptici behoorde van eerst zien en dan geloven. Nu ik het bidbook doorgelezen heb is daar veel van weggenomen. Van één ding ben ik zeer gecharmeerd: de entree naar het plein vanuit de Peperstraat en Gasthuisstraat. Als ik het goed bekeken heb moet je door een entree van 15 meter breed het gevoel krijgen dat je echt een apart stukje Kaatsheuvel binnenstapt. De denkers hebben dit ook voor de Berndijsestraat bedacht. Het nieuwe gemeentehuis moet van daaruit als blikvanger gaan werken. Ik zal proberen de komende dagen voor mezelf, en voor de lezer een beeld te scheppen. Daarin past een gesprek met wethouder Hans Waijers, dat op maandag gepland staat

Labels:

woensdag, maart 14, 2007

Nieuwbouw op gevaarlijke kruising


Aan de Middelstraat wordt momenteel een nieuwe woning gebouwd. De oude boerderij kan dan eindelijk gesloopt worden. De gemeente kan dan beginnen met het kruispunt veiliger te maken.

Labels:

Kaalslag op Pepping terrein




Op het terrein van Pepping in kaatsheuvel is men momenteel bezig met het rooien van kastanjebomen. De kapvergunning is al een jaartje geleden afgegeven. De eigenaar (Noldus) wil de bomen gerooid hebben voordat het broedseizoen begint. Zoals op de foto te zien is kan je er een behoorlijke openhaard van branden. Overigens is afgelopen week ook onderzocht hoe hoog de grondwaterstand in het gebied waar woningen moeten komen staan is.








Labels:

dinsdag, maart 13, 2007

Kaatsheuvel : Bidbook dorpshart gereed.


Vandaag heb ik het bidbook van het Kaatsheuvels bruisend dorpshart mogen ontvangen. Aardig van het gemeentebestuur om het ook ons toe te sturen. Een ietswat ongewoonlijke term, maar als je wat googeld dan is het blijkbaar in de bouwsector gemeengoed. Ik hou het maar op een nota van uitgangspunten. Ik moet zeggen, dat het een lijvig boekwerk is geworden. De lezer krijgt een goede indruk van hoe het centrum van Kaatsheuvel gaat worden. Toch denk ik dat wethouder Wayers nog wel wat hobbels te nemen heeft. Ik weet niet of er eigenaren zijn die nog onroerend goed in het gebied hebben; ik weet nog dat toen het centrumplan serieus werd, elke projectontwikkelaar onroerendgoed begon aan te kopen. Eigenlijk is het allemaal niet zo spectaculair. Alleen het gemeentehuis ziet er (op pagina 38) geheel anders uit dan nu. Als ik het zo kan bekijken, dan moet de wethouder financiers kunnen krijgen. Er zit aardig wat nieuwbouw in het plan. Het ziet er in elk geval hoopvol uit


Labels:

Een mooie dag om te recreeren







Labels:

RESIDENT DJ THE MATRIXX IN CHALET FONTAINE

Op zondag 25 maart 2007 zal DJ Sidney Samson verschijnen als gast DJ op het inmiddels succesvolle dance concept SWITCH in Chalet Fontaine. De resident van de Exxelent Night in the Matrixx in Nijmegen zal de bezoekers trakteren op zijn DJ kwaliteiten. Club, elektro, groove, house en techno zijn typerend voor zijn draaistijl. Tijdens de tweede wintereditie zal Chalet Fontaine van 19.00 tot 24.00 uur het toneel zijn van dit bijzondere dance event.

Ook tijdens deze editie gaat de top van de regionale DJ's in combinatie met een MC-vocalist en een percussionist de sfeer verhogen. De getalenteerde Sidney Samson zal een gastoptreden verzorgen van 20.30 tot 22.30 uur. Al vanaf zijn 14e is hij bezig met dj-en. Op dit moment heeft Sidney een grote clubhit genaamd It's all funcked up! Deze plaat wordt veel gedraaid door dj's als Erik E. en Jean.

De SWITCH bezoekers die zondag 25 maart voor 20.00 uur binnen zijn bij Chalet Fontaine kunnen kosteloos genieten van een avond SWITCH. Zij hoeven geen entreeticket te kopen. SWITCH is in het leven geroepen voor hedendaagse mensen die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen trendy muziek en een bijzondere ambiance. Hou voor de data van de edities de website www.chaletfontaine.nl in de gaten.
De voorverkoop voor SWITCH gaat zaterdag 10 maart van start. Kaarten kosten ? 7,50 in de voorverkoop en ? 10,00 aan de deur. Tussen 19.00 en 20.00 uur gratis entree!

Labels:

Doorstart Bredeschoolproject SOVA: ontwikkeling sociale vaardigheden

In de schooljaren 2003-2004 en 2004-2005 is in Kaatsheuvel het naschoolse project “Samen op weg” uitgevoerd onder begeleiding van de Werkgroep Brede school.
Toen dit project is gestopt in het schooljaar 2005-2006 wegviel hebben de drie “brede” scholen, te weten:
- RK basisschool De Hil
- RK basisschol Klimop
- Openbare basisschool Den Bussel
samen met vrijwilligers en medewerkers van Stichting buurthuis Pannenhoef en jongerencentrum Crossroads op kleinere schaal activiteiten georganiseerd voor deze basisschooljeugd.

In een nieuwe en verbeterde opzet zal het Bredeschoolproject SOVA een doorstart maken vanaf 7 februari 2007. Er is hiervoor, voor een beperkt aantal uren per week, voor twee jaar een coördinator aangesteld. Het project past in de Lokale Educatieve Agenda, die is opgesteld door schoolbesturen en gemeente Loon op Zand. Ouders van bovengenoemde scholen zullen op de hoogte worden gehouden middels een nieuwsbrief.

Doel van het project: het ontwikkelen van sociale vaardigheden
Het doel is de leerlingen door het ontwikkelen van sociale vaardigheden te leren beter met zichzelf, met elkaar en de wereld om te gaan, zodat zij beter in staat zijn om deel te nemen aan het maatschappelijk proces. Binnenschools en buitenschools worden mogelijkheden aangeboden om zich te ontplooien zodat zij b.v. beter kunnen samenwerken, voor zichzelf opkomen enz.
Voor de binnenschoolse activiteiten wordt gebruik gemaakt van de methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling “Leefstijl”. Een binnenschoolse activiteit kan een vervolg of verdere uitwerking krijgen in een buitenschoolse activiteit. Daarvoor lenen zich activiteiten die al worden georganiseerd in jongerencentrum Crossroads of buurthuis Pannenhoef; ook kan in de toekomst gebruik worden gemaakt van bestaande clubs die actief zijn (b.v. toneel, sport). Zo kunnen bestaande en nieuwe activiteiten gecombineerd worden.

Brede school: een netwerk van samenwerkende scholen en instellingen
In de gemeente Loon op Zand wordt met Brede school bedoeld: dat de drie Brede scholen Klimop, Hil en Bussel, die in de wijk Pannenhoef liggen, samen met andere instellingen in de wijk extra dingen organiseren voor de leerlingen van hun scholen. Het gaat hier dus meer om een gezamenlijk gedragen Brede school-gedachte dan om een multi-functioneel schoolgebouw.

Bron: Gemeente Loon op Zand

Nationale Schoonmaakdag 17 maart 2007

Kaatsheuvel / De Moer Een beter milieu begint bij jezelf. Dat was enige jaren geleden een uitspraak om mensen bewuster te maken van de natuur. Nog steeds is deze uitspraak actueel.
Als je naar school of werk fietst of als je lekker aan het wandelen bent in het bos en je kijkt goed om je heen, dan zie je wel het een en ander liggen. Spullen achteloos achtergelaten door mensen die zich niet bewust zijn van de gevolgen die deze vervuiling met zich meebrengt. Niet alleen voor ons, mensen, maar ook voor de dieren. Ook zij moeten een leefbare plek op aarde behouden.

Wist je dat een plastic zak circa 20 jaar rondzwerft enen een aluminium blikje wel z’n 80 jaar.
Erg lang vind je niet….

Voel je je aangesproken om je in te zetten voor een schoner milieu? Kom dan meehelpen tijdens de Nationale Schoonmaakactie in de natuur. Het verzamelpunt voor iedereen die mee wil helpen de natuur leefbaar te houden voor mens en dier is:

Patrycentrum ’t Moaske
Middelstraat 24 in De Moer

Zaterdag 17 maart 2007
Aanvang 08.45 uur
Einde 13.00 uur

Labels:

Bouwplaats drie woningen aan de Hooivork

Dit is de lokatie aan de Hooivork waar Wijten drie woningen wil bouwen. Er is echter een probleem'er zijn geen kopers!





Labels:

Huidige huisvesting Triangel



Dit is het huidige pand aan de Schotsestraat in Kaatsheuvel waar Triangel gehuisvest is. Medio april neemt de stichting 232 m2 van het voormalige patronaat in gebruik

Labels:

"Sprookjesavond in de Werft

Ïn de Kaatsheuvelse biblitotheek wordt op 21 maart een muliculturele sprookjeavond gehouden. De avond staat inn het teken van de boekenweek. De presentatie is in handen van Albert Megens.

Labels:

maandag, maart 12, 2007

Geen Moerse belangstelling voor nieuwbouw.

Voor de drie woningen die aannemersbedrijf Wijten aan de Hooivork gaat bouwen is nauwelijks belangstelling uit de Moerse samenleving. Aanvankelijk hadden acht gegadigden zich ingeschreven om deel te nemen aan de loting, maar voordat deze plaatsvond waren er nog slechts twee gegadigden over. Volgens Cees van de Ven van Moers Belang is er van de twee kandidaten slechts één over. De levensloopbestendige woningen moeten tussen de 324.000 en 337.500 opbrengen. Volgens Van de Ven worden de woningen niet verkocht omdat ze te duur zijn en omdat ze geen berging en garage hebben. Volgens Van de Ven, die tevens fractievoorzitter van GroenLinks in de Loonse gemeenteraad is, wordt de loting nu vrijgegeven en krijgen mensen van buitenaf de gelegenheid om de woningen te kopen. “Op zich geeft het niets dat er mensen uit Groningen hier komen wonen, maar het wordt hoog tijd dat de gemeente eens naar onze jongeren kijken. Jonge mensen die ervoor zorgen dat de basisschool in De Moer kan gehandhaafd kan blijven”. Volgens Van de Ven wordt het dus hoog tijd dat de gemeente woningen voor starters gaat bouwen in het kerkdorp. Van de Ven: “Dit probleem is niet van vandaag of gisteren. Er ligt hier bouwgrond genoeg, maar de gemeente heeft er nog nooit één poot naar uitgestoken. Ze allemaal met andere dingen bezig”. Volgens het raadslid moet het college van Loon op Zand eens in Gilze gaan kijken. Daar wordt een project opgezet waar starters collectief een bouwplan opzetten. Ze zorgen zelf voor de architect en aannemer en schakelen op deze manier de projectontwikkelaar uit. Volgens Van de Ven moet het op deze manier mogelijk zijn om woningen te bouwen in de prijsklasse van 150.000 tot 175.000 euro. Ook in Castricum en Hoogeloon worden volgens Van de Ven op deze manier woningen ontwikkeld. Volgens een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand wordt de situatie rondom de drie te bouwen woningen in De Moer vandaag in de collegevergadering behandeld. De aannemer was gisteren niet bereikbaar voor commentaar

Labels:

Reactie Triangel op krantenbericht verhuizing

In een artikel van 10 maart j.l. wordt melding gemaakt van de verhuizing van het Kaatsheuvelse Triangel Welzijn en de reactie van de heer Aussems, wethouder daarop.

Wij willen graag enkele feiten naar voren brengen die naar onze mening wat meer belichting behoeven. In de eerste plaats is het van belang om te beseffen dat de gemeente zélf veroorzaakt heeft dat onze instelling gedwongen is om te verhuizen. Het onderbrengen van de twee instellingen in één pand is indertijd een besluit van de gemeente geweest. Men weet dus hoe de vork aan de steel steekt. Het is evident dat door het accorderen van het vertrek van de inwonende partner de gemeente een ernstig financieel probleem voor onze instelling veroorzaakte.

De gemeente heeft nimmer contact met ons gezocht om mededeling te doen of overleg te voeren over de situatie die zij voor ons heeft geschapen en hoe dat dan opgelost zou moeten worden. We moesten kennelijk zelf maar uitzoeken hoe het probleem te tackelen. Dat hebben we gedaan. Door de lage huisvestingslasten die we nu hebben, kostte het veel moeite om een andere locatie te vinden. Onze zoektocht heeft ons langs verschillende aanbieders geleid, waaronder de SMC. De SMC offreerde een zeer hoge, commerciële prijs. Dat zou tot gevolg hebben dat het subsidie voor onze instelling structureel met ruim €10.000,- omhoog zou moeten. Dat vinden wij onaanvaardbaar. Hoe zou dit zich bovendien moeten verhouden met de bezuiniging die wij opgelegd kregen? Met betrekking tot de zogenaamde besparing op de exploitatie, wordt een beeld opgeroepen, dat niet strookt met de realiteit. Wij hebben dit ook meer dan eens aangegeven.

Wij hebben geen oordeel te geven over het gemeentelijke accommodatiebeleid, over het beleid om een open eind financiering voor de SMC te hanteren, en zo verder. Wel betreuren we het dat we via de krant moeten vernemen dat de wethouder Aussems allerlei plannetjes aan het beramen is. Als partner in het maatschappelijke middenveld menen we dat er toch pastere wijze van communiceren is. Maar wij doen graag de suggestie om hierbij eveneens het volgende te betrekken: ook voor deze problemen waarmee wij werden opgezadeld, hebben wij weer een uitweg gevonden. Wij hebben weten te bereiken dat er geen euro extra nodig is, in plaats van een forse subsidieverhoging. Dat verdient een loftuiting. Wij vertrouwen erop dat de heer Aussems dit zal gaan zien, alsmede waar de problemen werkelijk liggen en deze bij de probleemhouder laat. Wij op onze beurt gaan verder met het werk waaraan wij met hart en ziel zijn toegewijd. We rekenen daarbij weer op goede en tijdige communicatie met de gemeente.

Marion Meijer, Triangel Welzijn.

Labels:

zondag, maart 11, 2007

Kaatsheuvel : Roelstelberg onbereikbaar



De wegen naar de Roestelberg in Kaatsheuvel zaten vandaag bomvol. Waarschuwde de Commissaris van de koningin, mevr. Maij tijdens haar werkbezoek nog dat het rampenplan zo snel als mogelijk op orde moet zijn, vandaag kreeg ze meeteen haar gelijk. De hulpdiensten konden bij calamiteiten nergens bijkomen. Op de foto rechts ziet U dat mensen gewoon hun auto stilzetten. Opmerkinelijk is dat duizenden mensen naar de duinen willen maar eigenlijk geen meter willen lopen om er te komen. Het wordt tijd dar de gemeente in gaat grijpen, voordat er echt ongelukken gebeuren.


Labels:

Berkdijk pakt punt tegen Sarto



Kaatsheuvel – Berkdijk pakte afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Sarto een punt. De ploeg van trainer Nico van den Brink vierde het gelijkspel als ware het een overwinning. Berkdijk miste maar liefst zes basisspelers. “Om een compleet elftal te krijgen heb ik zelfs de barkeeper nog achter de bar vandaan moeten halen”, aldus Van den Brink, die trots was op “zijn” jongens. “Ze hebben keihard gewerkt en dit gelijkspel hebben ze dik verdiend”. Het venijn zat overigens in de staart. Bij een stand van 0-0 liet de scheidrechter na 90 minuten het scorebord stilzetten. “Er zijn zoveel blessurebehandelingen geweest, en ik bepaal zelf hoeveel blessuretijd ik bijtel”, aldus de scheidrechter die in de tweede helft 18 minuten bijtelde. De tweede helft duurde dan ook 63 minuten. De scheidrechter was trouwens coulant voor Sarto. In de eerste minuut haalde de doelman van de gasten een doorgebroken speler van Berkdijk onderuit. Donkerrood, zou je zeggen, maar volgens de lezing van de scheidrechter was de bal zelfs te ver weg om geel te geven”. De eerste helft die in het voorjaarszonnetje voortkabbelde leverde weinig spectaculair voetbal op. Berkdijk liet zich terugzakken en Sarto had niet het vermogen om door de goedstaande verdediging van Berkdijk te breken. Berkdijk begon rond de 64e minuut wat sterker te worden en kreeg ook kansen Zo mistte Piet van Andel tot twee maal een dot van een kans. Pas in de 97e minuur werd de wedstrijd opengebroken. Wim de Nijs kopte een voorzet van links snoeihard in: 0-1. De spelers van Sarto dachten een gewonnen wedstrijd gespeeld te hebben, maar rond de 105e minuut scoorde nestor Henri Oomen van dichtbij de verdiende 1-1. Volgens Van den Brink gaat Berkdijk nog voor een periodetitel. “Als ik over twee weken onder andere Smulders, Weijters, Zijlmans en Boutier weer erbij heb, en we weer in een normale opstelling spelen moet dat lukken”. Berkdijk is komende zondag vrij.

Labels:

Uitgaan in Kaatsheuvel

Bent U van plan om in de omgeving van, of in Kaatsheuvel zelf op vakantie te gaan, dan kan deze site de komende tijd verheldering brengen. Ik ben van plan om in samenwerking met de gemeente niet alleen nieuws, maar ook informatie over toerisme te posten. Op voorhand is de conclusie eigenlijk al duidelijk. In Kaatsheuvel kun je eigenlijk niet uitgaan. “Ons Café”, een gezellig café in het centrum en in het Snookercentrum kun je een avondje gezellig uitgaan. Verder is er in het centrum weinig te beleven. Maar er zijn wel andere dingen…………..

Labels:

zaterdag, maart 10, 2007

Wat is er met RKC aan de hand

Kaatsheuvel – De investering van Oom Ben, (Mandemakers) heeft zich nog niet uitbetaald. Vanavond lieten de Waalwijkers weer drie punten liggen in Heerenveen. Jammer van de fout van de doelman. Zou Ben ergens nog een buideltje hebben om RKC van de nacompetitie te redden, of moet daar weer een flink geldbedrag voor de club uitkomen. Ik zie het geesteskindje van Ome Ben nog niet degraderen, al drinkt hij nog steeds rustig een kopje koffie. Maandag een kopje koffie drinken met Ad Passier, de voorzitter van RKC om de strageie te bepalen, hoe in de ere-divisie te blijven, want een club van een rijke keukenmagnaat han toch niet in de eerste divisie voetballen?!

Labels:

Pleinloop 2007: 19 mei !

De Kaatsheuvelse Pleinloop wordt gelopen in het centrum van Kaatsheuvel, waar entertainment en muziek het evenement compleet maken. Naast de sportieve prestaties staat de gezelligheid hoog in het vaandel, en wij als organisatie doen er alles aan om een perfecte mix te maken van deze twee factoren!
De 3e editie staat gepland op zaterdag 19 mei 2007 en zal weer bol staan van de vernieuwingen en verbeteringen. Het grootste nieuws is wel dat we het evenement losgekoppeld hebben van het Pleinfestival. Hierdoor hebben we meer tijd en ruimte en kunnen we het Marktplein volledig benutten. Dit was absoluut noodzakelijk om de organisatie te verbeteren en te kunnen groeien.

Labels:

VVV Kaatsheuvel: Webcam in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

VVV Kaatsheuvel : Er wordt hard gewerkt om de mogelijkheden te bekijken voor het plaatsen van een webcam in het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Deze webcam zorgt ervoor dat u in de toekomst via deze website een blik kunt werpen op dit natuurgebied. Hopelijk binnenkort meer informatie hierover.

Labels:

De Vliegende Hollander gooit de trossen los in kaatsheuvel

Op zondag 1 april as. opent de Efteling haar poorten met een spectaculaire nieuwe attractie: De Vliegende Hollander. In deze topattractie reizen bezoekers terug naar de Gouden Eeuw, de tijd waarin de Verenigde Oost-Indische Compagnie haar triomfen vierde, en trotseren zij de vloek van het bekende spookschip uit de eeuwenoude sage. De bezoekers maken er een adembenemende tocht per sloep om uiteindelijk met een spetterende splash in het water te landen. Met De Vliegende Hollander viert de Efteling dit seizoen haar 55ste verjaardag. Een feestje dat met nog enkele andere nieuwigheden wordt gevierd. Zo staat er een nieuwe parkshow, TiTaTovenaar -Tika is jarig, op de planken van het Efteling Theater, wordt op 07-07-´07 de Dag van het Sprookje gevierd en geeft het Efteling Museum een prachtig beeld van het entertainment door de jaren heen. Tijdens de zomermaanden is er de vertrouwde Efteling Zeven Mijls Zomer met extra veel entertainment, sfeervolle Zomeravonden én verlengde openingstijden.

Nieuwe parkshow TiTaTovenaar, Tika is jarig in het Efteling Theater
Het Efteling Theater presenteert dit seizoen een gloednieuwe parkshow: TiTaTovenaar. De show, met als ondertitel Tika is jarig, is gebaseerd op de gelijknamige, populaire serie van begin jaren ´70. Tijdens de 25 minuten durende show maken bekende figuren als TiTaTovenaar, zijn dochter Tika, de Grobbebollen en de tovenaarsleerling Kwark hun opwachting, naast nieuwe figuren als het Heertje. De wonderlijke sfeer in de show is te vergelijken met die van de musical TiTaTovenaar, die in 2005 succesvol in het Efteling Theater stond. Parkshow TiTaTovenaar is dagelijks vier keer (12.30 uur, 14.00 uur, 15.30 uur, 17.00 uur) te bezoeken en tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer zelfs 5 keer (een extra voorstelling om 19.00 uur). Er wordt live gezongen. De parkshow is een extra attractie en gratis toegankelijk voor de bezoekers.

Labels:

Wat heeft Albert Verlinden met Kaatsheuvel?


Jacky Smit, bekend van raadslid.web-log.nl heeft bekende vrienden. Deze foto heb ik gecopieerd van haar web-log. Twee prominenten, Onno Hoes, de man van Albert Verlinden op de foto met ons "Raadslid".



Labels:

Kaatsheuvel, een stukje geschiedenis

http://proto.thinkquest.nl/~jrc087/geschiedenis2.htm

vrijdag, maart 09, 2007

"Zelfmoord is nooit te voorkomen"

Vandaag hadden de collega''s van de nieuwsdienst een verhaal over zelfdoding. Ankie Fitters heeft drie scholieren van het Dr.Mollercollege in Kaatsheuvel bevraagt over dit gedurfde onderwerp. Een van de geïnterviewde is een dochter van Jacky Smit die in haar kennissenkring een zelfdoding mee heeft gemaakt. Dominique Smit: “Ik denk dat armoede een reden kan zijn om gepest te worden. Iemand die een negatief zelfbeeld heeft kan dan nog een negatiever zelfbeeld krijgen en niet meer willen leven”. Zij vervolgt: “Als er iemand echt doorheen zit kun je hem/haar niet tegenhouden”. Ze is de enige van de drie die echt geconfronteerd is met een zelfdoding. “Een collega van mijn vriend. Die jongen heeft zich opgehangen in de trein”,
Ik kan me dit voorval nog herinneren. De jongen had een briefje in zijn zak met een verwijzing vaan een php bestand van een website. Daar had hij zijn dood aangekondigd. Het is een van de weinige gevallen waarin ouders rust kunnen vinden, omdat ze weten waarom hij het gedaan heeft. Knap van de drie jongelui, dat ze zo vrij over dit moeilijk onderwerp willen spreken.

Labels:

Triangel naar voormalig patronaat

Door Jan in ‘t Groen

Welzijnsinstelling Triangel verhuist medio mei naar het voormalige patronaat aan de Hoofdstraat 32. De instelling moet het huidige pand aan de Schotsestraat verlaten omdat de medehuurder Maatschappelijk werk Maas en Leije het pand vorig jaar heeft verlaten en dat voor Triangel de huur alleen niet meer op te brengen is. Directeur Marion Meijer van Triangel: “In het afgelopen jaar is er met diverse aanbieders overleg geweest. De zoektocht heeft opgeleverd dat we ongeveer medio mei gaan verhuizen naar de Hoofdstraat 32, het voormalige patronaat. Tot de verhuizing blijven we gewoon in de Schotsestraat”.

Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen), die gisteren een brief van Triangel ontving, zegt heel teleurgesteld te zijn in Triangel “Ik vind het heel jammer dat bestuur en directie niet gekozen heeft voor de Werft. Ik zag daar grote voordelen in, en we hebben er steeds ook op aangedrongen om voor de Werft te kiezen, maar we hebben momenteel geen juridisch dwangmiddel”. Aussems wijst op het feit dat als Triangel voor de Werft gekozen had dit voor de gemeente een aanzienlijke besparing op zou leveren. “Het mes had dan aan twee kanten geneden, niet alleen de huur, maar ook in de personele sfeer. De Werft heeft alles voorhanden; van telefoniste tot kopieermachine”. Volgens de wethouder wil Triangel niet naar de Werft omdat ze de locatie ongeschikt vindt. “Maar ze hebben ook nog een bezuinigingstaak uit te voeren. Ik had echt gedacht dat we hier samen uit zouden komen”, klinkt het teleurgesteld.

Directeur Wil van Amelsfoort van de Werft begrijpt er niets van. “Wij hebben officieel nog niets gehoord”. Volgens hem had de Werft gehoopt dat na het vertrek van de Thuiszorg uit de Werft, Triangel de leegstaande ruimte zou invullen. “Nu kost het de gemeente dubbel geld; de subsidie voor de Werft en de subsidie voor Triangel”. Ook had volgens Van Amelsfoort de gemeente extra geld kunnen besparen op de exploitatiekosten van Triangel. “Wij hebben gespecialiseerde beheerders in dienst die inzetbaar zijn voor accommodaties die nu door Triangel beheerd worden. “Neem alleen maar het onderhoud dat we zelf kunnen uitvoeren.” De directeur zegt dat hij, in afwachting van de beslissing van Triangel, geen actie ondernomen heeft om de ruimte van de Thuiszorg te verhuren. Nu moeten we daar als een speer mee aan de slag”.

Labels:

Politiebericht

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: Politiemensen hebben donderdag 8 maart verspreid over de dag diverse verkeerscontroles gehouden op de Akkerlaan in Waalwijk en de Bevrijdingsweg in Kaatsheuvel. Daarbij zijn in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven: - 24 voor het niet dragen van de autogordel - 3 voor niet handsfree bellen - 1 voor rijden met een ingevorderd rijbewijs - 1 voor rijden met een verlopen APK - 1 voor rijden zonder helm.

Labels:

Persbericht Eric Kerkvelt


Ruimtelijk Realisme.
Olieverfschilderijen op ingezaagd paneel.
Tweedimensionaal werk met sterk ruimtelijke suggestie.

Van 18 maart t/m 30 april 2007 is in het gemeentehuis van Loon op Zand de expositie te zien van Eric Kerkvliet. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op zondag 18 maart tussen 15.00 en 17 uur.
De expositie vindt plaats in de expositiehal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel.



Eric Kerkvliet (1945) genoot zijn opleiding aan de Haagse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Bij de Vrije Academie (Den Haag) heeft hij zich nog een aantal grafische technieken eigen gemaakt zoals etsen, lithografie en zeefdruk. Ruim 25 jaar is Kerkvliet docent tekenen/beeldende vorming geweest bij het voortgezet onderwijs in Den Haag. Daarnaast hield hij zich bezig met schilderen en illustreren.

Kerkvliet schildert in olieverf uiterst gedetailleerde voorstellingen waarin fictie en werkelijkheid naadloos in elkaar overlopen. Zijn dagelijkse belevenissen en directe omgeving vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron. De suggestie van ruimte en diepte versterkt hij door delen van de drager (paneel) te verwijderen. De op deze wijze ontstane positieve – en negatieve vormen staan niet los van elkaar maar vormen in samenhang met de overige delen van de voorstelling een krachtig en fantasieprikkelend beeld.


De expositie is vrij te bezichtigen op 18 maart van 15.00 uur tot 17.00 en verder tot/met 30 april de openingsuren van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van maandag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur.



---------------------------------------------------------------------------
Inlichtingen:
Kunstcommissie Gemeente Loon op Zand
Nieuwe Markt 1, 5171 EJ Kaatsheuvel
Jacky Smit 06-51246382

Labels:

Een kijkje in de St.Jozefkerk


Labels:

donderdag, maart 08, 2007

Opnieuw nieuwe tentoonstelling

Kaatsheuvel – Van 18 maart tot en met 30 april organiseert de gemeentelijke kunstcommissie een tentoonstelling van het werk van Eric Kerkvliet
Volgens de organisatoren wordt zijn werk gekenmerkt door ruimtelijk realisme. Volgens een van de organisatoren iets aparts. De expositie wordt geopend op 18 maart om 15.00 uur in het gemeentehuis van Kaatsheuvel.

Labels:

We worden gefotografeerd

Kaatsheuvel - De gemeente wordt momenteel in zijn geheel op de foto gezet. De fotograaf rijdt door de drie kerkdorpen met een camera op zijn auto. De camera wordt vanuit de auto bediend. In de bebouwde kom wordt elke tien meter een foto gemaakt, buiten de bebouwde kom om de 100 meter. Het project maakt onderdeel uit van een landelijke database. De foto’s zijn 360 graden panoramafoto’s. makelaars gebruiken de foto’s om eventuele kopers de buurt waarin ze een huis zoeken eruit ziet aldus Jeroen Ketelaars die het verhaal voor het Brabants Dagblad maakte

Labels:

TV gestolen bij woninginbraken

KAATSHEUVEL: Op woensdag 7 maart werd tussen 09.00 uur en 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Molenbeek in Kaatsheuvel. De inbrekers bereikten via het dak van de garage een raam op de eerste verdieping. Het raam werd opengebroken en de woning doorzocht. Vanuit de woonkamer is daarna een LCD televisie gestolen. Bron: politie

Labels:

CDA veruit grootste partij

Kaatsheuvel - Het CDA is de grootste parij geworden bij de Statenverkiezingen. De partij behaalde 2696 stemmen. Tweede is de VVD met 1393 stemmen en derde de SP met 1248 stemmen. Het opkomstpercentage was ruim 42 %. De PvdA haalde 1059 stemmen.

Labels:

woensdag, maart 07, 2007

Ziekenhuisopname afgebroken

Het is niet gebruikelijk, maar voor een keer een persoonlijke mededeling.

Ik ben vandaag om 11.00 uur opgenomen in het Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg voor een heupoperatie. Omdat mijn gezondheidstoestand nogal complex is moest ik een dag voor de operatie binnen zijn. Om half 12.30 lag ik aan het infuus en diverse artsen kwamen langs. Nu hebben mijn vrouw en ik een intakegesprek met de anestisist en veertien dagen geleden een intake gehad met de zorgmanager van afdeling. 2B. Deze vertelde ons dat ik zes dagen voor de operatie de bloedverdunners en de plastabletten moest laten staan. Mijn vrouw vroeg nog verwonderd: "De plastabletten laten staan, dat kan toch niet? Volgens de manager was het beter dat ik met n;n eigen vocht de operatie inging dan dat ze het tijdens de operatie bij moesten geven. Zo gezegd, zo gedaan. Vanmiddag kwam de cardioloog langs. Die constateerde dat ik teveel vocht bij me droeg en hij achtte het niet verantwoord om de operatie door te laten gaan, Volgens haar was de informatie die wij gekregen hadden van de zorgmanager verkeerd. Ik had de plastabletten door moeten slikken. Nu zit ik weer thuis en begint het circus weer opnieuw. Ik weet niet of ik het nog op kan brengen. We zien wel

meer info op: http://janintgroen.wordpress.com/

Labels: