Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 31, 2007

Voorjaarsnota Loon op Zand stelt de raad voor keuzes

Kaatsheuvel - Het jaarverslag 2006 en de bestuursrapportage van het eerste kwartaal van 2007 geven het college van de gemeente Loon op Zand geen aanleiding om de koers van de gemeente te wijzigen. Diverse ontwikkelingen en trends die op de gemeente afkomen, samen met de ambitie van de gemeente hebben wel tot gevolg dat de raad in de Voorjaarsnota 2007 voor een aantal keuzes wordt gesteld.

Collegeprogramma is uitgangspunt
Uitgangspunt voor het beleid dat het college voert, is het collegeprogramma 2006 – 2010. Dat programma is eind vorig jaar door de gemeenteraad vastgesteld. Om te kunnen sturen op dit programma, wordt verschillende keren per jaar verantwoording afgelegd. Na het eind van ieder jaar gebeurt dit in het jaarverslag. Twee keer per jaar wordt de stand van zaken, zowel beleidsmatig als financieel, verantwoord in de bestuursrapportage: een keer in het voorjaar (bestuursrapportage I) en een keer in het najaar (bestuursrapportage II). In deze rapportages wordt bovendien een prognose gegeven voor de rest van het jaar.

Labels:

Kaatsheuvel : De Efteling heeft veel relaties........

Kaatsheuvel - Enkele weken geleden kregen veel mensen, waaronder uit Kaatsheuvel, een email van de Efteling om 31 mei vrij te houden voor een spectakel. U hoort binnenkort meer, zo luidde de boodschap Veel mensen hoorden echter niets meer en durfde ook niet te informeren waarom dat was. Wat is het geval: De Efteling bestaat 55 jaar en viert dat vanavond met een groot feest voor hun relaties. Zangeres Do geeft een voorproefje van de nieuwe musical, er is een diner en de nieuwe attractie is open. Jammer dat de zogenaamde relaties die de eerste aankondiging ontvingen, maar verder niets meer gehoord hebben, het feestje moeten missen. Je weet in elk geval wel wie de echte relaties zijn.

Labels:

woensdag, mei 30, 2007

Kaatsheuvel : bedrijfsinbraak Verzetstraat

KAATSHEUVEL: Onbekenden hebben dinsdag 29 mei rond 15.00 uur een diefstal gepleegd vanaf een bedrijfsterrein in de Verzetstraat. Ze waren met een auto het terrein opgereden en namen er onder andere roestvrijstalen spoelbakken weg. De politie verricht een nader onderzoek.

Labels:

Persbericht : PEPPING BONTENBAL

Kaatsheuvel/Reeuwijk - Centraal gelegen (tussen Aalsmeer en Amstelveen) ontstaat het dorpse woongebied Nieuw-Oosteinde. Hier is onlangs het officiële startsein gegeven voor de bouw van 76 woningen “Polderland”. Deze woningen worden gebouwd door Pepping Bontenbal uit Kaatsheuvel. Het startsein is gegeven door de wethouder, de heer Berry Nijmeijer.

Pepping Bontenbal heeft in het begin van de 90-er jaren in de naaste omgeving reeds enkele honderden woningen gerealiseerd. Zij kon daar toen echter niet mee voortgaan doordat geluidsoverlast vanwege het vliegverkeer daar beperkingen aan stelde. Inmiddels kunnen zodanige overlastbeperkende maatregelen worden genomen dat dat probleem geen rol meer speelt.

Labels:

Kaatsheuvel - Autoverbod bij Roelstelberg


Als het aan het college ligt is dit verleden tijd.


Kaatsheuvel - Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand gaat de parkeeroverlast aan de Roestelbergseweg aanpakken. Nog voor de zomer is het niet meer toegestaan om langs één kant van de weg te parkeren. Ook komen er paaltjes te staan om daar het parkeren onmogelijk te maken. Op drukke dagen, wanneer de mensen de duinen bezoeken, wordt op de Roestelbergseweg aan twee kanten geparkeerd. Voor onder meer politieauto’s en ambulances is er dan nagenoeg geen doorkomen aan. De gemeente gaat nog in gesprek met betrokken partijen waaronder van Eeuwijk van Café De Roestelberg, die het volgens het Brabants Dagblad eens is met de maatregel.

Labels:

Kaatsheuvel - Buurtvereniging “De Zwijgertjes” 15 jaar.

Door Jan in 't Groen

Kaatsheuvel - Komend weekend viert buurvereniging “De Zwijgertjes” haar 15 jarig bestaan. De buurtvereniging, bekend om zijn voorvechtersol voor de “Straatspeeldag”, viert het jubileum met een rommelmarkt en een feestje. Aanstaande zaterdag 2 juni wordt in de Willem de Zwijgerlaan van 13 tot 15.30 een rommelmarkt georganiseerd, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Voedselbank Kaatsheuvel, die wekelijks voedselpakketten uitgeeft aan mensen die zich hiervoor hebben opgegeven. Van de opbrengst worden in overleg met de Voedselbank spullen gekocht die ze het hardst nodig hebben. De buurtvereniging heeft een roemrijk verleden. In 1993 deed zij mee aan het programma Let’s have a party van Hans Kazan en won de hoofdprijs, een weekendje Centre Parcs voor 104 mensen. Voor het feest heeft het bestuur heeft het bestuur iets bijzonders georganiseerd. Wat, moet nog geheim blijven.

Labels:

Grootste beachvolleytoernooi van Nederland viert 2e lustrum

Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel - Op 9 en 10 juni wordt het Kaatsheuvelse Marktplein voor de tiende maal omgetoverd tot een ministrand van 260 m3. zand waarop 600 lokale recreanten zich twee dagen uit kunnen leven. Volgens de voorzitter van de organiserende vereniging V.C. Condor, Kees Vloemans, die zich als de dag van vandaag herinnert dat zijn vereniging benaderd werd door Bart Knapen die meer activiteiten op het Marktplein wenste. De eerste editie begon voorzichtig met een paar velden en enkele tientallen teams. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste in zijn soort van Nederland. Voor deze editie hebben de zes organisatoren, die ondersteund worden door een 50-tal vrijwilligers al 600 inschrijvingen ontvangen. Vloemans: “De bedoeling is er een sportief dorpsfeest van te maken waarbij de prestatie ondergeschikt is aan de gezelligheid”. Dat lijkt zeker te lukken want er zijn inschrijvingen binnen van scholen, buurverenigingen, bedrijven, politiek, politie en de brandweer. “We zetten heel wat Kaatsheuvelnaren aan het bewegen, ook mensen die normaal gesproken niets aan sport doen”, aldus Vloemans. Traditiegetrouw begint om 13 uur het toernooi met een inloopmiddag voor de leden van Condor. Om 18.00 opent burgemeester Ria van Hoek – Martens het hoofdtoernooi. De zaterdagfinale wordt omstreeks 23.30 gespeeld. De Bredase Bressband BOB, die onlangs te gast was bij de grote galashow van de Dolly Dots zorgt voor de muzikale omlijsting. Het zondagtoernooi begint om 11 uur. Door de opzwepende samba-ritmes, en sensuele dansen van de Eindhovense sambaband Os Malandros moeten de spelers zich aan het strand van Copacabana wanen. Voor de kleintjes is er een ministrandje, compleet met schelpen en schepjes. De zondagfinale wordt om 18 uur gespeeld. Daarna kan iedereen nog lekker uitdrijven op de terrassen die geplaatst worden rond de speelvelden

Kaatsheuvels Volkstoneel gaat naar buiten

Door Jan in ‘t Groen

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan gaat het Kaatsheuvels Volkstoneel vijf toneelvoorstellingen opvoeren in de openlucht. Aan de Veerweg wordt hard gewerkt om een compleet openluchttheater op te bouwen. Volgens vicevoorzitter Jan van Laarhoven, was het niet alleen zijn wens om een stuk in de openlucht te spelen maar ook die van Gerrit Dingemans. Samen met Riek Verploegen en Diny Mutzers zijn de twee heren 25 jaar lid van de vereniging. “Omdat we 25 jaar bestaan wilde we iets extra’s doen, en de kans dat we met ons vieren het volgende jubileum halen is klein. Daarom moet het nu maar gebeuren, dan kunnen we zeggen: “Dat hebben we toch nog meegemaakt in ons leven”, aldus Van Laarhoven. Het gekozen stuk, “Het verloren schaap”, van Rene Gijbels wordt opgevoerd in de tuin van Gerrit Dingemans aan de Veerweg 18. Zijn aangrenzende bedrijfshal doet dienst als kleed- en ontvangstruimte voor de grotere sponsors. Er wordt een tribune gebouwd met 300 zitplaatsen.
Volgens regisseur Piet Sins is het een moeilijk stuk. “Ik moet met minimaal tien gelegenheidsfiguranten werken en we kunnen niet zoals we gewend zijn werken met een souffleur”, aldus Sins. “We moeten op elkaar vertrouwen”, vult Wilma Brekelmans aan. Het stuk speelt zich af op een dorpsplein, een soort van Bruisend Dorpshart. Daar woont een kastelein met zijn vrouw en dochter, de koster met zijn vrouw en zoon, een slager met zijn gezin en daar wordt nogal geklept. Je kunt het Kletsheuvel noemen. Er zijn veel vriendschappen, maar door het kleppen van de vrouwen worden de vriendschappen verstoord, zo erg dat er iemand het dorp uit moet. De ontknoping is fantastisch. In het stuk komen enkele liedjes voor. Die worden begeleid door de Kaatsheuvelse groep Pur Sang. Zonder één vrijwilliger iets tekort te doen vinden bestuur en leden dat decorbouwers Henny van Woensel, Jan Leemans Appie Brands Hennie Schoenmakers een fantastische prestatie geleverd hebben. Zo verrijst er in het decor een kerk van 8 ½ meter hoog. Ook spreekt men vol lof over de medewerking van de gemeente. De organisatoren rekenen op mooi weer. Mocht het onverhoopt keihard regenen dat wordt de voorstelling afgelast en verplaatst naar een andere datum.

Labels:

Werkstraf voor het stelen van proefauto

Kaatsheuvel - Hij had ruzie met zijn vrouw gehad en een slaapplaats nodig. Dat was gisteren de verlaring van een Kaatsheuvelnaar (46) voor het stelen van een auto in september 2006. DE man nam de auto na een proefrit mee van een Waalwijkse dealer. Vier dagen later hield de politie hem aan in Kaatsheuvel. De auto bleek fors beschadigd. De man mocht bovendien helemaal niet rijden; zijn rijbewijs was tijdelijk ingenomen. De politierechter veroordeelde de man tot een werkstraf van zestig uur een twee weken voorwaardelijke celstraf

Labels:

dinsdag, mei 29, 2007

Het zal je post maar wezen......

Kaatsheuvel - Vanavond kwam het persbericht van de gemeente binnen dat de brievenbus was "gekraakt" en dat er post in de omgeving gevonden was. Je zou maar een aanvraag ingediend hebben voor een bijstandsuitkering of een beroep op de WMO gedaan hebben. De gemeente heeft daar je inkomen voor nodig. Leuk, als dat op straat ligt! Afgezien van de schade van de vernieling, zal de gemeente nooit te weten komen hoeveel de werkelijk geleden schade is. Te denken valt aan bezwaarschriften die zoekraken enz. Nu is het al weken prijs rond de markt. Dagelijks hangt er jeugd rond die er een troep van maken en de zaak vernielen. Sommige mensen zeggen dat er in het openbaar gedeald wordt. Dat er dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen heb ik met eigen ogen gezien. Dan komen we op de taak van de wijkagent. De vacature van Paul Mohnen is niet ingevuld en Harrie van Kempen is met de Vut. Ed Dermoise moet Kaatsheuvel alleen behappen. Dat lukt nooit. Ik heb begrepen dat er een wijkagent in opleiding is maar ik heb er nog geen kennis mee gemaakt. Ook onze Boa's zijn te weinig zichtbaar. Dat kan ook niet als ze hun werkzaamheden gedeeltelijk in Waalwijk uit moeten voeren. Het wordt tijd dat de driehoek eens maatregelen neemt, anders loopt het nog verder uit de hand. Een gewaarschuwd man telt in elk geval voor twee.

Labels:

Kaatsheuvel: Gemeentelijke brievenbus “gekraakt”


Persbericht gemeente Loon op Zand

Kaatsheuvel: In het Pinksterweekend is door onbekenden post uit de brievenbus van het Gemeentekantoor aan de Nieuwe Markt 1 ontvreemd. Diverse poststukken zijn in de omgeving teruggevonden, maar het is niet bekend of en zo ja hoeveel brieven zijn zoekgeraakt.

Aan het einde van het Pinksterweekend ontdekte een omstander dat een aantal jongeren de brievenbus van het gemeentekantoor probeerde te “legen”. Toen de inmiddels gewaarschuwde instanties ter plaatse kwamen waren de daders gevlogen. Een aantal brieven is teruggevonden in de omgeving; deze zijn nadat ze gedroogd waren, afgegeven op het Gemeentekantoor en naar de behandelende afdelingen doorgestuurd. Het is onbekend of er poststukken door de daders zijn meegenomen of weggegooid.
Het kan daarom zijn dat brieven van inwoners niet zijn aangekomen en dus niet behandeld kunnen worden.
Als u vermoedt dat uw brief mogelijk niet op de juiste plaats terecht is gekomen, neemt u dan even contact op met het Gemeentekantoor, telefoonnummer 0416-289111.

Op korte termijn zal de bewuste brievenbus inbraakveiliger worden gemaakt. Verder wordt aangeraden uw correspondentie te richten aan Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel en deze bij voorkeur niet te deponeren in de brievenbus Nieuwe Markt 1.

Labels:

Kaatsheuvel - Foto's verhuizing brandweer

Kaatsheuvel - Ik heb de foto's van de verhuizing in een map op het internet gezet.
Copieer deze link en U kunt ze bekijken.

http://www.mijnalbum.nl/Album=AWEZ43ZZ

Labels:

Consequenties voor organisatie RKC na degradatie

Foto: Ad van Hasselt

Iedereen vraagt zich nu wel af of de spelers blijven, nu RKC naar de eerste divisie gaat, maar wat ik en anderen zich afvragen of er gesneden gaat worden in de organisatie? Dat is voor mij zeker zo belangrijk dan de grootverdieners.

Labels:

Conflict over huisvesting diaken Brok

KAATSHEUVEL - Tussen diaken Willem Brok en het bestuur van de parochie Kaatsheuvel is een conflict ontstaan rond de huisvesting van de diaken. Brok werkte tot eind vorig jaar in de Emmaus-parochie in de Reeshof in Tilburg. Daarna kwam hij naar de parochie Kaatsheuvel. Wel heeft Brok nog een woning in Tilburg. "Dubbele lasten zijn altijd vervelend", zegt Brok. Verder wil hij niet op de kwestie ingaan.
Ook woordvoerder Christ van Wezel van het Kaatsheuvelse parochiebestuur houdt zich op de vlakte. "Het heeft onze zorg", is het enige wat Van Wezel in deze kwestie kwijt wil. Gisteren was ook onduidelijk of Brok dit weekend voorgaat in de Kaatsheuvelse parochie. September vorig jaar berichtte het Brabants Dagblad dat Willem Brok samen met zijn vrouw Leonie in Kaatsheuvel ging werken en zijn intrek zou nemen in de pastorie van de St. Janskerk aan de Hoofdstraat.

Dit artikel stond begin deze maand in de krant. Sindsdien is er niets naar buitengekomen. Alleen dat Brok zich ziekgemeld had. Wie weet er meer?

Labels:

Roestelbergseweg Kaatsheuvel

Openbare besluitenlijst:

Onderwerp:
Instellen parkeerverbod in de Roestelbergseweg, ter verbetering van de doorstroming en bereikbaarheid.
Voorgesteld wordt:
1. een parkeerverbod in te stellen conform bijgevoegd conceptverkeersbesluit;
2. bermpaaltjes te plaatsen ter ondersteuning van de nieuwe en reeds geldende parkeerverboden;
3. de eigenaren van Cafe de Roestelberg en Camping de Roestelberg middels bijgevoegde brieven te informeren;
4. de benodige middelen te halen uit het budget 'Stelpost parkeren Roestelberg'.
Meer nieuws hierover morgen in de krant

Labels:

zondag, mei 27, 2007

Onderzoek naar brandstichting

LOON OP ZAND: Met het opnemen van een aangifte startte de politie een onderzoek naar een riskante brandstichting. Het misdrijf werd gepleegd in de nacht van zaterdag 26 mei op zondag 27 mei tussen 02.30 en 03.00 uur. Twee grote plastic containers aan de Kerkstraat werden in brand gestoken. Dat gebeurde in een brandgang waar twee woningen en een bedrijfspand liggen. De brandweer bluste het vuur. De muur van de brandgang is helemaal zwart geblakerd. Inspectie door de brandweer wees uit dat de woningen geen schade hadden opgelopen. [Zie bericht brandmelding]

Labels:

Waalwijk huilt........... RKC gedegradeerd


VVV-Venlo 3 - RKC WAALWIJK 0
VVV promoveert naar de Eredivisie

Op de terugweg is de spelersbus op last van de politie bij een hotel stilgezet. Uit angst voor relletjes gaan de spelers en trainer NIET meer naar het stadion. Het zal nog lang onrustig zijn in Waalwijk......

Labels:

RKC heeft een regiofunctie


Kaatsheuvel / Waalwijk - Vanmorgen zijn er veel Kaatsheuvelnaren afgereisd vaar Venlo om de alles beslissende wedstrijd VVV-Venlo – RKC –Waalwijk te zien. Gisteren hoorde ik Martijn van Bijnen, die al vroeg met de supportersbus naar Venlo vertrokken is zeggen: “Het wordt feesten of huilen morgen.” RKC-Waalwijk dat 20 jaar onafgebroken in de eredivisie uitkomt moet normaal gesproken in de eredivisie kunnen blijven. Het hangt af van de inzet van de spelers. Als ze zo spelen als afgelopen donderdag is het ongetwijfeld vanavond feest in Waalwijk. Maar ook de Venlonaren maken zich op voor een feestje. De ploeg gaat ervan uit dat ze promoveren. Hopelijk kunnen we om 16.30 uur zeggen dat we volgend jaar naar RKC –Ajax kunnen. Het is aan Ad Passier en Mark Wotte om er een elftal neer te zetten het een écht RKC hart. En niet dat Oom Ben weer bij moet springen.

Labels:

De oorsprong van Pinksteren

Na Jezus' dood op Goede Vrijdag en zijn verrijzenis op Pasen hadden de leerlingen van Jezus nog veertig dagen lang de steun van zijn aanwezigheid gehad. Op de veertigste dag van Pasen (let op: niet de veertigste dag na Pasen) werden de leerlingen door Jezus' Hemelvaart alleen achtergelaten. Wel had hij beloofd dat hij de Geest van God, de Heilige Geest zou sturen die hen geestelijk verder zou leiden en hen de kracht zou geven om getuigen van het evangelie te zijn.

In het Bijbelboek Handelingen in het Nieuwe Testament staat dat de leerlingen naar Jeruzalem terugkeerden, waar ze in een bovenzaal bij elkaar kwamen om in Judas' plaats een nieuwe apostel te kiezen, om samen te bidden en de komst van de Heilige Geest af te wachten.
Op wat later de Eerste Pinksterdag is gaan heten gebeurde concreet het volgende. De gelovigen waren in een huis bijeen toen er binnen plotsklaps een geluid van een grote windvlaag zich voordeed en er een soort vlammen verschenen die zich boven de hoofden van de aanwezigen verspreidden, beter bekend als "vurige tongen"; de gelovigen werden met de Heilige Geest vervuld en begonnen buiten het huis op luide toon het evangelie in allerlei vreemde talen te verkondigen met als gevolg dat er een grote massa mensen afkomstig uit allerlei windstreken op hen afkwam. De apostel Petrus nam vervolgens het woord en hield een lange toespraak waarna er ongeveer drieduizend mensen zich bij hen aansloten.

Labels:

Containerbrand in Loon op Zand

Vannacht werd de brandweer van Loon op Zand om 3.44 uur gealarmeerd voor een containerbrand ter hoogte van Kerkstraat 52. De brandweer had het brandje snel geblust.

Labels:

zaterdag, mei 26, 2007

Kaatsheuvelse brandweer over naar nieuwe kazerne




De Kaatsheuvelse brandweer is vandaag verhuist naar de nieuwe kazerne aan de Bernse Hoef. Om 17:33 verscheen de melding op de pagers: "OPKOMEN OUDE KAZERNE KAATSHEUVEL VOOR VERHUIZING NAAR NIEUWE KAZERNE". Even later trokken de brandweerlieden met hun materieel in optocht naar de nieuwe kazerne. Vanaf vanavond vinden de uitrukken dus niet meer plaats vanaf de kazerne aan de Nieuwe Markt, maar aan de Bernsehoef, naast het politiebureau. Dames en heren van de brandweer: Proficiat met jullie nieuwe huisvesting en dat jullie er maar veel gezellige uren door mogen brengen.
Foto's: Martijn van Bijnen; 112Kaatsheuvel.nl

Labels:

Kaatsheuvel : Het meest gelezen op internet

Brabants Dagblad
1 Mijn fiets wordt in ieder geval niet gepiktt
2 Hennepkwekerij in drie slaapkame...
3 Kunstgras Heusden zwaar bevochten
4 Wethouder tempert onrust
5 Man gewond bij bedrijfsongeval i...
6 Oprit van A59 bij Waalwijk-Centr...
7 Lapmiddel is nodig voor verkeer ...
8 Hennepplanten in zeecontainers
9 520 vrachtwagens vervuilde grond
10 Waspikse gewond na val van dak

Labels:

vrijdag, mei 25, 2007

Teveel gedronken

KAATSHEUVEL – De politie controleerde vanmorgen, even na 01.00 uur, op de Prof. Kamerlingh Onnesweg een 39 jarige automobilist uit Waalwijk. Het rijgedrag van de bestuurder gaf hiertoe aanleiding. De man reed met hoge snelheid in de richting van de Midden Brabantlaan. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau gaf aan dat hij 605 ug/l, zijnde 1,4 promille alcohol in zijn bloed. De man verklaarde ongeveer 10 biertjes te hebben genuttigd. Na verhoor mocht hij voorzien van een rijverbod van 6 uren vertrekken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Labels:

Cda-ér van gulik haalt uit naar Broeders.

Kaatsheuvel - In het Brabants Dagblad van vandaag haalt fractievoorzitter Herman van Gulik (CDA) keihard uit naar de nieuwe partijvoorzitter van Gemeentebelangen Jacques Broeders. Broeders liet zit eerder deze week uit over het Bruisend Dorpshart. Broeders zei dat hij moeite had met een foto in de krant van Wayers met de plannen van het Dorpshart. "Trots kun je pas zijn als het klaar is", aldus Broeders in de krant. Van Gulik meent dat Broeders nu predikt als het orakel van Gemeentebelangen. "Broeders zat in colleges die niets van het centrumplan gebakken hebben. Hun plannen kostten handenvol geld en gingen de prullenbak in. Broeders is bij lange na niet toegekomen aan wat Wayers nu allemaal bereikt heeft", aldus Van Gulik. Volgens hem moeten partijvoorzitters bescheiden zijn op politiek terrein. "Daar is de raadsfractie voor".

Labels:

Sportclubs vrezen voor huisvesting

Door Jan in 't Groen en Jeroen Ketelaars


KAATSHEUVEL De clubs die gebruikmaken van het Westkant-gebouw in Kaatsheuvel, vrezen dat zij hun huidige huisvesting kwijtraken. In het gebouw wordt door zo'n 450 mensen onder andere gejudood, getafeltennisd en gevoetbald.
"Wij waren verontrust, toen wij zagen dat de Westkant niet in het accomodatierapport was opgenomen", zegt Bertus Kemmeren, die judolessen in de Westkant geeft en voorzitter is van een stichting waarin de verontruste clubs zich verenigd hebben. "Ze willen de Westkant platgooien en er huizen bouwen. De sportclubs willen ze onderbrengen in een nieuwe sporthal bij De Werft." Maar daarin zien degenen die bij de Westkant thuis zijn niets. "De sfeer wordt dan totaal anders. Het wordt te grootschalig en niet zo sfeervol als nu. Ook wordt het duurder en hebben we minder vrijheid. Als we nu een kwartiertje langer door willen gaan, kan dat." Kemmeren verwacht dat een groot aantal van degenen die nu in de Westkant bijeen komen, dan af zal vallen.
Zo'n 35 Loonse politici hebben woensdagavond het gebouw op uitnodiging van de gebruikers bezocht. Volgens Herman van Gulik (CDA) heeft zijn partij nog geen echte mening klaar: "De gebruikers zitten er goedkoop en ik begrijp best dat ze bang zijn dat ze naar een andere locatie moeten verhuizen." Wat het CDA betreft is dat nog niet aan de orde. Wél is het volgens hem logisch dat er iets moet veranderen. "Als er een accommodatie als de Westkant leeg komt te staan, hebben we een vet probleem. De uitgaven groeien en groeien en de inwoners willen nu eenmaal geen jaarlijkse OZB verhoging. " Van Gulik wil gaan onderzoeken of de Westkant te gebruiken is voor kleinschalige buurtgerichte activiteiten. Ook Ad van Laarhoven (GemeenteBelangen) wil die mogelijkheid onderzoeken. Volgens Van Laarhoven ligt de beslissing bij de gemeenteraad. "Niet de wethouders, maar de gemeenteraad bepaald wat er gaat gebeuren. De wethouders hebben onze besluiten alleen maar uit te voeren.
"Volgens Peter Flohr (PvdA) moet de gemeente nog beter communiceren met de burgers en het accommodatiebeleid integraal benaderen: niet alleen naar de activiteit kijken maar ook naar het gebeuren er omheen.

Labels:

donderdag, mei 24, 2007

Kaatsheuvel in SBS6 Hart van Nederland

Vanavond in Hart van Nederland:

- Ton fietst met een kakatoe op zijn schouder en een haan op het stuur door Kaatsheuvel-

Waar zouden ze het onderwerp toch vandaan hebben?!

Labels:

Sleuteloverdracht brandweerkazerne


Kaatsheuvel - Vanavond zal de sleutel van de brandweerkazerne door de brandweer symbolisch teruggegeven worden aan de gemeente. Om 22.00 worden de lampen van de oude kazerne ontstoken. Daarmee wordt het officiele startsein van het Bruisend Dorpshart gegeven
Later meer........

Labels:

Letsel bij kleine kettingbotsing

KAATSHEUVEL: Een 35-jarige automobiliste uit Delft raakte gewond bij een verkeersongeval op de Europalaan. Het ongeluk gebeurde woensdagavond 23 mei om 18.20 uur. De vrouw stond vooraan in de rij van drie gebotste auto’s. De veroorzaakster was een 34-jarige vrouw uit Berkel-Rodenrijs. Zij botste op haar voorganger, een 54-jarige man uit De Hoorn. Door de klap werd de middelste auto tegen de voorste auto gedrukt. Het slachtoffer klaagde over pijn in aan haar rug wat uitstraalde naar haar benen. De politie liet voor alle zekerheid een ambulance ter plaatse komen, waarmee de vrouw naar het ziekenhuis is overgebracht

Labels:

FESTIVAL WERELDWIJD

FESTIVAL WERELDWIJD GEMEENTE LOON OP ZAND

Op 2de Pinksterdag, maandag 28 mei, wordt bij Jongerencentrum De Kuip in Loon op Zand van 13.30 tot 18.00 uur weer het jaarlijkse Festival Wereldwijd gehouden.
De Kuip is te vinden aan de Klokkenlaan 42 in Loon op Zand .

Een festival met muziek, dans, percussie en voor de kinderen veel activiteiten b.v. Afrikaanse petjes laten maken, zelf trommelen, Braziliaanse kinderspelen.
Er zijn optredens van de slagwerkgroep Caramba en van de Russische danseres Victoria Botcharova. Bovendien treedt de Afrikaanse zangeres Awa Sissao op, die 17 juni bij Mundial op het podium staat. Een gelegenheid om kennis te maken met de wereld om u heen en met mensen, die vanuit velerlei landen in onze gemeente of in de regio beland zijn.

Bovendien presenteren een groot aantal organisaties zich, die projecten hebben in landen waar onze westerse hulp hard nodig is. Er is een uitgebreide markt met de mogelijkheid leuke cadeautjes te kopen en zo de organisaties te steunen.

De toegang tot het Festival Wereldwijd is gratis.

Labels:

woensdag, mei 23, 2007

Politiebericht!

Waalwijk - Het zedenteam van het politiedistrict Oosterhout heeft dinsdag 22 mei een 65-jarige inwoner van de gemeente Waalwijk opgepakt. Dat gebeurde op verdenking het plegen van ontucht met zijn minderjarige kleindochter. De politie startte het onderzoek nadat de ouders van het meisje melding maakten dat hun zevenjarige dochtertje misbruikt zou zijn door haar opa. De seksuele handelingen zouden zijn gepleegd tijdens een logeerpartijtje. Het slachtoffertje is door een speciaal opgeleide rechercheur verhoord in een kindvriendelijke verhoorstudio. Dat is een gebruikelijke procedure in dit soort zaken. Het verhoor wordt daarbij opgenomen op een videoband, zodat degene die verhoord wordt het verhaal niet steeds opnieuw hoeft te vertellen. Daarnaast kunnen de rechter, officier van justitie en advocaat precies terugzien hoe het verhoor is verlopen. De verdachte is in overleg met de Officier van Justitie aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt momenteel verhoord.

Labels:

Efteling legt het af tegen Amsterdam

ANP

Dinsdag 22 mei 2007 - Kaatsheuvel - De Efteling in Kaatsheuvel staat niet langer te boek als de populairste dagattractie van Nederland. Rondvaarten in de Amsterdamse grachten trokken het afgelopen jaar iets meer bezoekers en staan nu bovenaan de top 20 van attractieparken, dierentuinen en musea.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maakte de ranglijst dinsdag bekend. In 2006 bekeken 3,1 miljoen mensen Amsterdam vanuit een rondvaartboot. Attractiepark De Efteling, jarenlang de onbetwiste favoriet van het publiek, trok ruim 3 miljoen gasten en belandde daarmee op de tweede plaats.
Het NBTC stelt dat met name dagattracties in Amsterdam goed presteerden in 2006. Dat kwam mede door het succesvolle evenement Rembrandt 400. Het Van Goghmuseum verkocht 1,7 miljoen kaartjes en steeg van de vijfde naar de derde plaats op de ranglijst.
De dierentuinen Burger’s Zoo en Diergaarde Blijdorp completeren de top 5 met respectievelijk 1,5 miljoen en 1,4 miljoen bezoekers. Een opvallende stijger is volgens het NBTC het Rijksmuseum. Met ruim 1,1 miljoen bezoekers stegen het van een veertiende plaats in 2005 naar een negende plaats in 2006.
Uiteraard zijn er ook verliezers. Dierenpark Emmen verwelkomde 1,1 miljoen betalende gasten en zakte daarmee van de achtste naar de tiende plaats. Walibi World zakte van de elfde naar de vijftiende plaats.

Labels:

Hennepkwekerij opgerold in Loon op Zand

LOON OP ZAND: De politie vond rond het middaguur in een woning in de Van Salm-Salmstraat in Loon op Zand een hennepkwekerij. Ook hier waren meerdere slaapkamers in gebruik om de hennep te telen. De politie ontmantelde de installatie en vernietigde de planten en het kweekmateriaal. Op het moment van de ontdekking van de kwekerij arresteerde de politie de 26-jarige bewoner van het pand, tegen wie proces-verbaal is opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet. Ook hier was sprake van fraude met elektriciteit, waarbij (volgens medewerkers van Essent) sprake was van ernstig brandgevaar.

De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in vele gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband zijn te brengen met hennepkweek en dat de georganiseerde criminaliteit meer invloed krijgt. De politie werkt bij haar aanpak nauw samen met partners zoals gemeenten, woningbouwverenigingen en Essent.

Labels:

Gezellige ontmoetingen in de Rode Loper


Door jan in 't Groen

Met de opening van “De Rode Loper”, is een groot woonzorg en integratieproject in de wijk Pannenhoef afgerond.

Het is nog rustig in de sober maar mooi ingerichte “Rode Loper”, die gehuisvest is in de voormalige basisschool Den Bussel aan het Paulus Potterplein. Terwijl in een aparte ruimte een oudere gast een uiltje knapt zijn Hans Damen (57) en Wim de Groot (63) een partijtje biljart aan het spelen. “Het is zeker niet de bedoeling om een concurrent van Buurthuis Pannenhoef te worden. Het moet aanvullend werken.”,vertelt Jacqueline De Bekker van Prisma. Met Yvonne Sens van het RIBW is ze verantwoordelijk voor het project. “In de Rode Loper vinden verschillende organisaties een onderkomen. Gezamenlijk, maar ieder op zijn eigen manier!”, legt De Bekker uit. Volgens haar is het de bedoeling dat bewoners van de wijk Pannenhoef, mensen met een verstandelijke handicap en mensen met psychische problemen elkaar ontmoeten. Ook is het de bedoeling dat de mensen die in het Zotel verblijven overdag binnenlopen en niet de hele dag op hun kamer blijven zitten. Naast Prisma en het RIBW neemt nemen vanaf 4 juni ook Thebe samen met De Eekhof voor dagverzorging voor ouderen haar intrek in het gebouw. “Mensen met beginnend dementie kunnen hier terecht, waardoor de partner ontlast wordt”. Onder leiding van een kok bereiden cliënten van Prisma en het RIBW maaltijden voor gasten van de Rode Loper en voor bewoners uit de buurt die dit zelf niet kunnen. Ze krijgen daarbij hulp van stagiaires van het ROC die ook de rol van gastheer of gastvrouw op zich gaan nemen. Lizzy van Onzenoort, kok Ben van Rijs (RIWB) en Caroline van der Mierden (Prisma) runnen samen met cateringmedewerkers van Prisma een broodjesservice. “De gasten moeten bij mij of bij Ben afrekenen”, vertelt ze trots. “Lizzy maakt het broodje beter klaar dan wij”, vertelt Damen enthousiast”. We willen geen concurrent van de horeca worden, want het blijft een laagdrempelig project van mensen met een beperking. Maar als bedrijven een vergadering hebben kunnen ze hier de broodjes bestellen”, aldus Ben. Om de eenzaamheid in de wijk te lijf te gaan zijn de huisartsen van het project op de hoogte gebracht. “Het is goed dat mensen die eenzaam zijn door de huisartsen verwezen worden en hier een kop koffie komen drinken of een maaltijd nuttigen. Directeur Jan Peters van Basisschool Den Bussel ziet mogelijkheden om zijn leerlingen van groep zeven en acht maatschappelijke stages te laten lopen. De kinderen kunnen helpen met koffie schenken, gaan wandelen met cliënten en helpen bij het tuinieren. De officiële opening van de Rode Loper vindt plaats op 22 juni om 14.30.

Labels:

'Mijn fiets wordt in ieder geval niet gepikt'



door Jan in 't Groen


Woensdag 23 mei 2007 - KAATSHEUVEL - "Je krijgt meer liefde van dieren dan van mensen." Ton Kerssens (52), geboren en getogen in Kaatsheuvel is gek op zijn beesten. Hij heeft een haan en een kaketoe en neemt ze op zijn fiets overal mee naar toe.


Ton Kerssens uit Kaatsheuvel heeft een haan en een kaketoe en neemt ze op zijn fiets overal mee naar toe. Foto Frank Trommelen

Nagenoeg elke inwoner van Kaatsheuvel kent de opvallende verschijning. In de winter gaat Kerssens gekleed in een lange jas en altijd draagt hij die grote cowboyhoed. Zwaaiend en met luide stem groet hij iedereen en fietst hij met zijn haan of kaketoe op het stuur heel Kaatsheuvel door. De dieren gaan zelfs mee boodschappen doen.
Kerssens, een ambulant slager, die tijdens ziekte of vakantie van andere slagers de leiding van complete slagerijen op zich neemt, praat met passie over zijn werk en over zijn dieren. "Ik hou heel veel van ze. Je kunt met een dier meer doen dan alleen in een kooi stoppen". En vindt hij: "Er zijn veel kinderen die nog nooit een haan hebben geaaid. Als ik richting de Efteling ga, dan ben ik een attractie op zich. Mensen maken altijd foto's van de kaketoe en de haan. De kinderen willen ze altijd aaien, want de meesten hebben zo'n kolossaal beest nog nooit van dichtbij gezien. Soms kraait hij en dat vinden de kinderen geweldig."
Kerssens kan zich indenken dat sommige mensen denken dat hij ze niet allemaal op een rijtje heeft. "Ik zie er excentriek uit, misschien wel een beetje provocerend, en als ik als lange vent ergens binnen stap met een vogel op mijn arm, kijkt iedereen me na". "Bij de supermarkt hebben ze liever dat ik de vogels niet meer mee naar binnen neem". De slager heeft daar begrip voor. "Honden mogen daar ook niet naar binnen." Voortaan laat hij, als hij gaat winkelen, zijn haan op het stuur van zijn fiets zitten. "Dat heeft ook nog een voordeel, mijn fiets halen ze nooit weg. Ze zijn bang dat hij pikt", zeg hij lachend.
Of Kerssens in de toekomst ook nog de tijd heeft om zo vaak met zijn dieren door het dorp te fietsen, is overigens de vraag. "Ik heb de ware gevonden. Vorige week heb ik me laten opsluiten. Mijn vriendin moest van de politie naar het bureau komen. In de cel heb ik haar ten huwelijk gevraagd."

Labels:

dinsdag, mei 22, 2007

Loon op Zand wil Open Kasteelweide zonder parkeerplaatsen en bebouwing

Uit het bliksemonderzoek over de herinrichting van de Kasteelweide blijkt dat de inwoners van de kern Loon op Zand de Kasteelweide openbaar toegankelijk willen maken. Aanleg van parkeerplaatsen, een ontsluitingsweg naar de parkeerstrook en de mogelijkheid voor grasparkeren op de Kasteelweide zijn voor de inwoners geen optie. Ook bebouwing aan de rand van de Kasteelweide wordt afgewezen.
Het bliksemonderzoek heeft de plaatselijke PvdA afdeling in samenwerking met de Wetenschapswinkel van de Universiteit van Tilburg gehouden

De resultaten van het bliksemonderzoek zijn op 22 mei gepresenteerd in de Wetering. De vragen van het onderzoek zijn voorgelegd aan inwoners uit een steekproef van ca. 488 adressen. Uiteindelijk zijn er 249 vragenlijsten terugontvangen: een response van 51%. Drie plannen zijn voorgelegd:

De slotconclusie van het onderzoek:
De inwoners van Loon op Zand geven in een duidelijke meerderheid aan dat zij van de Kasteelweide een open en toegankelijke weide willen maken. Met de voorkeur voor plan 2 wordt ook aangegeven dat men geen behoefte heeft aan een extra parkeerstrook met ontsluitingsweg en evenmin grasparkeren voor tijdelijke parkeren van 150 auto’s wil toestaan. Bebouwing aan de rand van de Kasteelweide vindt men geen optie.

Labels:

Grote gift van frans Bauer voor Villa Pardoes


Frans Bauer heeft van elk verkocht kaartje 0,50 eurocent gedoneerd aan Villa Pardoes. Zijn gift kwam uit op 52.500 euro totaal. Oook schakelde hij Natasja Froger en het SBS programma Hart in Actie in. Dat leverde een groot aantal materialen op zoals honderd dekbedden, 48 matrassen, acht ledikantjes, een nieuwe berging, een rolstoelfiets en muziekinstrumenten.


Dit is overigens het 600 geplaatste bericht

Labels:

Brabant Party weer in Kaatsheuvel:

Labels:

Verkeer

Dinsdag 22 mei 2007 - WAALWIJK - Oprit nummer 37 van de A59 bij Waalwijk-Centrum gaat in de nacht van 30 op 31 mei dicht. Rijkswaterstaat laat die oprit bij de Laageindse Stoep die nacht opnieuw asfalteren.

Daarvoor gaat de oprit woensdagavond om 20.00 uur dicht. Donderdagmorgen om 6.00 uur hoopt Rijkswaterstaat de klus geklaard te hebben en kan de oprit weer gebruikt worden.
Voor de afsluiting stelt Rijkswaterstaat een omleidingsroute in. Die loopt voor verkeer richting 's-Hertogenbosch via de Hertog Janstraat, Taxandriaweg en Taxandriaweg-West naar oprit 37. Met gele borden wordt die omleidingsroute aangegeven.

Labels:

Blij met mijn nieuwe pager

Vandaag is mijn nieuwe brandweerpager afgeleverd. Mijn oude was weggenomen uit het ziekenhuis. Het is het nieuwste model Jupiter met dezelfde mogelijkheden als de galaxy. Een groot voordeel is dat hij dat hij met de programmeerbaar is. De prijs valt mee. 120 Euro, compleet met houder en koord. Ik kan dus vanaf nu alles in de regio weer bijhouden.

Labels:

Heftruckchauffeur raakt gewond bij bedrijfsongeval

Kaatsheuvel / WAALWIJK: Traumahelikopter, ambulance en politie rukten dinsdagochtend 22 mei 2007 om 11.30 uur uit voor een bedrijfsongeval aan de Professor Lorentzweg in Waalwijk. Een 35-jarige man uit Sprang-Capelle was daar zwaar gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Het slachtoffer had daarbij een hoofdwond opgelopen. De man was wel aanspreekbaar en gaf aan last van rug en nek te hebben. Uit onderzoek bleek dat de heftruckchauffeur bezig was met het verplaatsen van houten platen. De platen lagen in een magazijnstelling op een hoogte van circa 5 meter. Door nog onbekende oorzaak was een aantal platen van die hoogte naar beneden gevallen en bovenop de heftruck terecht gekomen, waarbij het slachtoffer gewond raakte. De man is door het medisch personeel gestabiliseerd en daarna per ambulance overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. De politie informeerde de Arbeidsinspectie over het ongeval. Op verzoek van de Arbeidsinspectie heeft de politie de plaats van het ongeval nauwkeurig op foto vastgelegd.

Labels:

maandag, mei 21, 2007

Traumaheli twee maal gealarmeerd

WASPIK:Een 46-jarige inwoonster van Waspik is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op het dak van een geitenfarm achter haar woning aan de Schotse Hooglanderstraat. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de vrouw rond 18.30 uur door dakplaten is gezakt toen ze bezig was werkzaamheden op het dak van de loods. Ze viel circa vier meter naar beneden. Het slachtoffer is met spoed naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Een arts van de ter plaatse gekomen traumahelikopter heeft assistentie verleend. De aard van haar verwondingen is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Bron:Politiemwb.nl

Labels:

Ingekomen

Beste mensen, fietsliefhebbers, mensen met een zwak voor het Liliane Fonds.

Als je de website www.rotalion.nl opent wordt je meteen enthousiast om 3 juni a.s. deel te nemen aan het nieuwe evenement "RotaLionTour"georganiseerd door de serviceclubs Lionsclub Loon op Zand en de Rotay Loon op Zand.
Wij zouden het plezierig vinden jullie op die zaterdag 3 juni a.s."ergens" te treffen.
André en Anny van Riel.

Labels:

zondag, mei 20, 2007

Raadslid te gast mij RTV Midden Brabant

De fractievoorzitter van de VVD Jacky Smit van Loon op Zand komt op vrijdag 25 mei als ontbijtgast in de ochtendshow Wakker met Bakker op RTV Midden Brabant. Presentator Willem Bakker zal met haar praten over haar werk voor de gemeente Loon op Zand, maar ook over haar persoonlijke leven. De live radio-uitzending duurt van 07.00 tot 09.00 uur.

Labels:

Rookmelder ligt te piepen op balkon Langemeer te Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Omstreeks 16:49 werd de brandweer van Kaatsheuvel gealarmeerd voor een brandmelding aan de Langemeer.

De spuitwagen van Kaatsheuvel ging terplaatse. Het betrof hier een rookmelder die op een balkon lag te piepen. De brandweer heeft de rookmelder van het balkon gehaald en uit gezet. [Bron 112]

Labels:

Kaatsheuvelnaar aangehouden na ruzie met verkeersregelaar

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagavond kort voor 20.00 uur een 18-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. Hij reed op de hoek van de Sweenstraat-Hilsestraat bijna een verkeersregelaar ondersteboven die daar vanwege de Kaatsheuvelse Pleinloop aan het werk was. De verkeersregelaar, een 24-jarige Kaatsheuvelnaar, heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De automobilist wilde doorrijden nadat een auto voor hem wel door de afzetting mocht, maar de regelaar gaf hem een stopteken. Desondanks reed de 18-jarige man door en wel over de voet van zijn plaatsgenoot. In een reactie sloeg de 24-jarige man tegen een autoruit die daardoor kapot ging. De 18-jarige man stapte uit en zou de verkeersregelaar en diens vriendin hebben bedreigd. De man heeft zijn rijbewijs mogen inleveren en is na verhoor heengezonden; de politie onderzoekt de zaak

Labels:

Kaatsheuvel : evenementenkalender

Datum Omschrijving Plaats

2 juni 2007 Alles zien? Fiets mee! Loonse en Drunense Duinen
3 juni 2007 Culinaire Fietstocht. Bij de duinboeren achterom. Loonse en Drunense Duinen
3 juni 2007 Fietsevenement Rota-Lion Kaatsheuvel
9 juni 2007 Crossroads Open Air Kaatsheuvel
9 en 10 juni 2007 Beachvolleybaltoernooi Kaatsheuvel
13,14,15 juni 2007 36e Avonddriedaagse Kaatsheuvel Kaatsheuvel
15,16,22,23,24 juni 2007 Openluchtvoorstelling Het verloren Schaap Kaatsheuvel
23 enm 24 juni 2007 Pony en Paardenconcours Kaatsheuvel
29 juni t/m 3 juli 2007 Kermis Kaatsheuvel

Labels:

Weerbericht

Kaatsheuvel = Vanochtend is het op het zuidoosten na veelal zonovergoten. Geleidelijk neemt echter vanuit het zuiden de bewolking toe. Vanaf de tweede middaghelft volgt regen in Zeeland en richting avond volgt de rest van de westkust. Dieper landinwaarts valt hooguit een enkele bui. Het wordt 17 tot 20 graden aan zee en 23 a 24 in het zuidoosten en oosten. Verder staat er weinig wind. Vanavond wordt het geleidelijk droger, aan de noordwestkust pas in de nachtperiode. Minima 14 a 15 graden.

Labels:

zaterdag, mei 19, 2007

Ex-burgemeester weer even terug

Kaatsheuvel / Loon op Zand - Onder toeziend oog van wethouder Hans Waijers was ex - burgemeester Jan Weierink weer even terug om mee te doen aan het koningschieten. Ad Dankers schoot de vogel aan flarden en mag zich koning noemen. De ex-burgemeester kon zonder extra verplichtingen huiswaards keren. Zeg eens eerlijk; die ketting staat wel lekker casual.

 
Posted by Picasa

Kaatsheuvelse Pleinloop gelopen bij droog weer

Kaatsheuvel - Het was weer een mooi spectakel om al die lopers te zien zwoegen. Respect voor de sporters. Jammer genoeg heb ik op internet nog nergens de gefinitieve uitslag kunnen vinden. Meer volgt dus



Uitslag 10 kilometer
VSEN, WEDSTRIJD 10 KM
1 Christine Chepkonga 80 Kenia 33:28 33:27
2 Nadja Wijenberg 64 Nederland 33:53 33:51
3 Sharon Tavengwa 83 Zimbabwe 34:46 34:45
4 Amina Derqaoui 76 Marokko 34:58 34:57
5 Wilma van Onna 65 Nederland 35:36 35:35
6 Femke Klous 76 Nederland 37:11 37:09
7 An Claes 82 België 39:59 39:55
8 Vicky Lieckens 80 België 40:43 40:39
9 Marloes van Loon 88 ACW '66 41:01 40:56
10 Angela Deleij 74 Scorpio 45:48 45:29

Dolf Jansen > 40 jaar tweede

Labels:

Pleinloop Dolf Jansen

 
Posted by Picasa

Koplopers kaatsheuvelse Pleinloop

 
Posted by Picasa


Links in beeld loopt de latere winnaar
MSEN, WEDSTRIJD 10 KM
1 Benjamin Kipkosgei 77 Kenia 29:10 29:07
2 Stephen Kurui Kenia 29:21 29:20
3 El Hachimi Mohamed Marokko 29:23 29:20
4 Stefan van den Broek 62 België 29:53 29:52
5 Saaid Ribag 77 Marokko 29:59 29:58
6 Mohamed Ouadi Frankrijk 30:00 29:59
7 Xavier Caballero Spanje 30:16 30:15
8 Niels de Bruin 79 Nederland 30:30 30:27
9 Martin Lauret 71 Nederland 30:32 30:31
10 Luc Krotwaar 68 Nederland 30:48 30:46
11 Ruben Scheurwater 80 Parthenon 31:46 31:45
12 Greg van Hest 73 Nederland 31:53 31:52

Labels:

Open dag bij v.v. Berkdijk

Voetbalvereniging Berkdijk uit Kaatsheuvel houdt op zaterdag 26 mei een open dag. Voor de jongens is er een penaltybokaal te winnen. Verder zijn er massages en behendigheidsspellen. De meisjes kunnen tijdens een workshop een ketting of een armband leren maken. De open dag duurt van 10.30 tot 15.00 uur. Sportpark ‘De Kegelaer’ zit aan Baan 17 te Kaatsheuvel

Labels:

vrijdag, mei 18, 2007

Tilburgse brandweer op weg naar Veerweg in Sprang

U heeft ongetwijfeld het lawaai van loeiende sirenes gehoord. Het waterteam (met duikers) van Tilburg zijn onderweg naar de Veerweg in Sprang-Capelle. Daat zou een auto te water zijn geraakt. Volgens een ooggetuige zit er niemand meer in het voertuig.

Labels:

Dolf Jansen aan start Pleinloop

KAATSHEUVEL - Een groot aantal bekende namen zaterdag bij de Pleinloop in Kaatsheuvel.

Naast snelle mannen als Greg van Hest uit Tilburg en Luc Krotwaar uit Eindhoven, verschijnt bijvoorbeeld ook cabaretier Dolf Jansen aan de start van de wedstrijd over tien kilometer. Jansen is fervent hardloper en traint op schema's van Ad van Hest, atletencoördinator van de Kaatsheuvelse Pleinloop.
De Nederlanders, onder wie ook Merel de Knegt uit Loon op Zand, nemen het op tegen hardlopers uit de hele wereld. Vanwege het sterke veld hoopt de organisatie dat dat er in ieder geval tien mannen tijden lopen onder het half uur.
De Pleinloop begint zaterdag om 18.00 uur met de KidsRun. Om 19.30 uur gaat de seniorenwedstrijd van start met afstanden over 5 en 10 kilometer.
De start is vanaf de Peperstraat en de finish een stukje verderop in de Marktstraat. Na de wedstrijd, zo rond 21.00 uur is er een afterparty met de Kaatsheuvelse coverband GROK.

Labels:

donderdag, mei 17, 2007

Expolitatieovereenkomst De Els II laat op zich wachten.

Kaatsheuvel zit te wachten op nieuwbouw. Daarom zou je denken dat de gemeente en Pepping Bouw BV opschieten met de ondertekening van de exploitatieovereenkomst. Het laatste nieuws is dat de eigenaar van Pepping nog enkele puntjes op de i wil zetten. Het is te hopen dat het niet te lang meer duurt, anders wordt de start van de bouw dit jaar niet meer gehaald.

Labels:

Nieuws van de buren : RKC langs Dordrecht, VVV volgende tegenstander

Donderdag 17 mei 2007 - RKC Waalwijk heeft zich vanmiddag in de play-offs om promotie en degradatie ontdaan van FC Dordrecht. De Waalwijkers waren uiteindelijk in drie wedstrijden te sterk voor de Zuid-Hollanders. RKC won de derde en beslissende wedstrijd in Dordrecht met 3-0.

* Zouden de jongens van Passier en Wotte eindelijk wakker worden????

Labels:

Bedrijfsinbraak Belgiestraat Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Onbekenden braken afgelopen nacht in in een winkel aan de Belgiestraat. De daders kwamen door een voordeur binnen en doorzochten het hele pand. Ook richtten ze veel vernielingen aan. Wat er is weggenomen is nog niet bekend. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. Technisch rechercheurs van de politie voeren een sporenonderzoek uit.

Labels:

woensdag, mei 16, 2007

Zangeres Do debuteert als Cinderella


Kaatsheuvel - Op maandag 21 mei a.s. debuteert Do als Cinderella tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala. Tijdens deze avond in Studio 24 in Hilversum, zal Do voor het eerst een intieme solo uit de bekende Broadway musical van Rodgers & Hammerstein in het Nederlands zingen. Het optreden van Do bij de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards 2007 wordt tussen 20.30 en 22.30 uur live uitgezonden door de AVRO op Ned. 1.

“Ik vind het buitengewoon spannend om voor het eerst een lied uit de musical Cinderella te zingen, vooral omdat de hele musicalwereld toekijkt,” aldus een uitgelaten Do. “Het is ook nog eens extra spannend omdat ik er nu nog alleen voor sta. Straks in het Efteling Theater sta ik met een grote cast van ruim 20 personen op het toneel.” Het achtste John Kraaijkamp Musical Awards Gala is een groots opgezette live-show met voorproefjes van het komende musicalseizoen, waaronder het optreden van Do. Tijdens dit gala worden vijftien musicalprijzen uitgereikt.

De internationaal bekroonde musical Cinderella is de derde productie die de Efteling in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente op de planken zet. Na een lange zoektocht paste zangeres Do het glazen muiltje perfect, waarmee zij de titelrol in de musical bemachtigde. Do’s eerste grote hit ‘Heaven’ was een enorme Top 10 hit in Spanje, Duitsland en België, stond in de Amerikaanse Top 3 en behaalde de nummer 1 positie in Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada voordat het in de unplugged-versie een groot succes werd in Nederland. Do ontving in 2003 een World Music Award voor Best Dutch Artist, scoorde een nummer 1 hit met ‘Voorbij’, het duet met Marco Borsato, was genomineerd voor een Edison en werd tijdens de TMF awards in 2004 uitverkozen tot Beste Vrouwelijke Artiest Nationaal. Met haar debuutalbum ‘Do’ en het album ‘Follow me’ behaalde Do successen in de hitlijsten.

Cinderella is vanaf 16 november 2007 alleen te zien in het Efteling Theater. Kaarten kunnen telefonisch worden gereserveerd via: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur.

Labels:

dinsdag, mei 15, 2007

Kaatsheuvel : Paard van Troje

Labels:

Drie Kaatsheuvelnaren aangehouden

WAALWIJK / Kaatsheuvel : Op zaterdag 28 april vond een mishandeling plaats op het Raadhuisplein. Op dat moment vond daar een muziekfestival plaats, waarbij rond 23.45 uur een 19-jarige Waalwijker in elkaar werd geslagen. Het slachtoffer is buiten bewustzijn geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer deed op 3 mei aangifte van het misdrijf en verklaarde dat hij van meerdere personen klappen op zijn hoofd had gehad. Vermoedelijk kreeg hij ook schoppen in zijn gezicht. De opgelopen verwondingen bestonden uit een zware hersenschudding, een gebroken neus en een beschadiging achter het linkeroog. Het slachtoffer meende een van zijn belagers te herkennen als een oude klasgenoot. Er volgde een politieonderzoek. Op basis van de aangifte van het slachtoffer en verklaringen van getuigen, ging de politie maandag 14 juni over tot de arrestatie van drie personen uit Kaatsheuvel. De verdachten zijn 17, 18 en 19 jaar oud en zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Het drietal bekent het geweld tegen het slachtoffer.

Labels:

Open Air festival Crossroads


Kaatsheuvel - Zaterdag 9 juni 2007 organiseert jongerencentrum Crossroads het Open Air festival met optredens van Present Danger, Ozzy Ozz, Judas Triest en de manne van de leesmap, Frankie & the Wonderboys, Ratz en Grey. Aanvang 14.30 uur, veld open om 14.00 uur. Entree 12,50 euro, in de voorverkoop 10 euro. Adres: Dreefseweg 80 Kaatsheuvel. Let op!: Er wordt geen alcohol geschonken aan jongeren onder 16 jaar en geen sterke drank aan jongeren onder 18 jaar.

Labels:

Politie vraagt getuigen zich te melden


Kaatsheuvel - Naar aanleiding van de brute overval op een invalide vrouw aan de Driestapelenstoel op 14 april in Kaatsheuvel, vraagt de politie het volgende:
- Wie heeft een donkere hatchback met open laatklep weg zien rijden van het erf van de boerderij?
- Wie heeft een donkere auto in de dagen voorafgaand aan de overval bij de woning gezien?
- Wie heeft een kluis gezien of gevonden of wie weet waar de kluis is?

Wat ik niet begrijp?
Op de dag van de overval was ik als enige journalist ter plaatse. De aanwezige politie liet niets los. De politievoorlichter was zelfs nog niet op de hoogte van de overval. Pas toen ik hem vroeg ter plaatse te komen werd hij door zijn collega's ingelicht. Waarom een maand wachten met mensen bevragen terwijl de vragen die de politie heeft de volgende dag al in de krant hadden kunnen staan? "De politie neemt de zaak hoog op", aldus agente Gerda in het programma Bureau Brabant. Vreemd dat er dan niet eerder informatie naar buiten komt.

Labels:

Burgemeester Ria van Hoek toch níet op tijd in Loon op Zand


KAATSHEUVEL - Burgemeester Ria van Hoek van de gemeente Loon op Zand gaat voorlopig toch niet in de pastorie van de St. Jozefkerk in Kaatsheuvel wonen.

Volgens de gemeentewet moet zij in de gemeente wonen waar zij burgemeester van is. Van Hoek werd eind 2004 geïnstalleerd als burgemeester. Eind 2005 vroeg zij uitstel van haar verhuisplicht. Die kreeg zij tot 1 mei 2007. Onlangs kondigde de gemeente aan dat de burgemeester per 1 mei tijdelijk in de pastorie zou gaan wonen.
Maar in de pastorie mág nu niet gewoond worden. Toen de kerk nog in functie was, werd die beschouwd als bedrijfspand en de pastorie als bedrijfswoning. Maar nu de kerk aan de eredienst is onttrokken, geldt de pastorie niet meer als bedrijfswoning en mag er dus niet gewoond worden.
Van Hoek heeft tijdelijke vrijstelling gevraagd om toch haar intrek in de pastorie te kunnen nemen. Maar dat zal pas op zijn vroegst eind juni kunnen gebeuren, omdat de aanvraag zes weken ter inzage moet liggen.
"We hebben ons niet gerealiseerd dat deze procedure gevolgd moet worden", laat een gemeentewoordvoerster weten. "Ook voor de burgemeester geldt dat we gewoon de regels moeten volgen."

Labels:

maandag, mei 14, 2007

Lantaarnpaal uit de grond gereden

KAATSHEUVEL: Een 42-jarige vrouw uit Kaatsheuvel raakte gewond bij een verkeersongeval in haar woonplaats. De vrouw botste maandagochtend 14 mei om 10.00 uur met haar auto tegen een lantaarnpaal op de Hilsestraat. De vrouw had vermoedelijk een black-out gekregen, waardoor ze tegen de lantaarnpaal belandde. De lantaarnpaal brak bij de grond af. De vrouw klaagde over nekklachten en duizeligheid. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie legde de aanrijding administratief vast, meldde de ontstane schade aan de gemeente en liet de beschadigde auto wegtakelen door een bergingsbedrijf.

Labels:

Rijdende Rechter doet uitspraak


Rijdende Rechter Frank Visser heeft zaterdag beslist over een geschil tussen twee partijen in de Kerkstraat in Loon op Zand. De conclusie: beide partijen moeten water bij de wijn doen, dus geen enkele partij is echt in het gelijk gesteld. Pepping moet voorzieningen treffen, De Veer moet 100 euro betalen.

Labels:

Kaatsheuvel: Persbericht gemeente

Scoren op het Prins Mauritsplein
Wil je met vrienden of familie samen komen, dan doe je dat thuis doen of misschien in een café. Jongeren hebben hier doorgaans geen mogelijkheid toe. Voor hen is de straat meestal de plek waar zij elkaar ontmoeten. Maar wat als hier geen goede mogelijkheden voor zijn? In dat kader zijn op het Prins Mauritsplein onlangs voetbalgoals geplaatst. Met een bijzonder potje voetbal wordt het veld dinsdag 15 mei ‘officieel geopend’. De openbare ruimte is voor iedereen. De gemeente probeert deze zo in te richten dat iedereen er uit de voeten kan. Ook de jeugd krijgt hierbij natuurlijk de nodige aandacht. Zij moeten voldoende gelegenheid hebben voor speel- en spelactiviteiten. Rond het speelveldje bij de Van Oldenbarneveltstraat en het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel leken de faciliteiten voor jongeren wat mager. Zij konden hier hun ei niet goed kwijt en dit had soms tot gevolg dat omwonenden overlast van hen ervoeren. Wethouder Aussems is, samen met oud-bewoners van de buurt en met medewerkers van Casade en de politie, met de jongeren gaan praten.
Samen over oplossing nadenken Centraal stond de vraag: ‘wat is er nodig om het plein voor alle partijen leefbaar te houden’. De oplossing was snel gevonden; de jeugd wil graag voetballen. Het gele speelveldje lag echter dicht gelegen tegen een aantal woningen aan. Al snel verdwenen ballen over schuttingen of werden er muren of ramen geraakt. Daarom is besloten om een aantal doeltjes te plaatsen op het prins Mauritsplein zelf, dat wat verder weg gelegen ligt van de straatkant.
Gezamenlijke aanpak. De doeltjes staan er nu een aantal weken en iedereen is verheugd om te zien dat er veel en goed gebruik van wordt gemaakt. Een mooi resultaat! De jongerenwerker houdt een oogje in het zeil en blijft bewaken dat de omwonenden geen overlast ervaren. Zonodig wordt de jeugd aangesproken. De situatie kon snel worden aangepakt, doordat de gemeente, Casade woondiensten, Stichting Triangel en de politie samen goede afspraken konden maken. De gemeente en Casade hebben de kosten voor het plaatsen van de doeltjes voor hun rekening.
Jeugd voetbalt tegen politie en wethouder. ‘Gescoord’ is er dus eigenlijk al! Maar nu moet er ook echt gevoetbald gaan worden: op dinsdag 15 mei wordt daarom een echte wedstrijd georganiseerd op het Prins Mauritsplein. Vanaf 19.00 uur wordt er gespeeld tussen de jeugd van het plein en een team van politie-agenten, medewerkers van Casade en wethouder Aussems. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom.

Labels:

Steltenloper in brand in Efteling

Kaatsheuvel - Tijdens een act is zaterdagavond een steltenloper in de Efteling in brand gevlogen. De man voerde in de openlucht een act op met brandende fakkels toen zijn kleding vlam vatte. Het vuur reikte al snel tot boven zijn middel. Met kleding van andere acteurs kon de brandende kleding gedoofd worden. De man is onder een douche gezet en overgedragen aan het medisch personeel van het park

Labels:

Meezingen topper Pleinfestival.


Maandag 14 mei 2007 - KAATSHEUVEL - Het 24e Kaatsheuvelse Pleinfestival trok beduidend minder bezoekers dan andere jaren. Alleen het Meezingfestijn op vrijdagavond is een regelrechte topper. De koren, waaronder La Jeunesse, en De The Young Ones inspireerden een paar duizend enthousiaste meezingers. De tienerfestatie werd zaterdagavond gevolgd door de taptoe. Zeven korpsen waaronder Volt uit Tilburg en DVS uit Katwijk, lieten voor een matig gevulde tribune veel zien en horen. Adest Musica uit Sassenheim stal de harten van het publiek met een strak uitgevoerde show. "Als er nu een W.M.C. was, dan had K en G uit Leiden hier een grote concurrent aan", aldus kenner Jos van Best.
De organisatoren hadden al rekening gehouden met minder bezoekers. Zo was het aantal zitplaatsen teruggebracht naar 400. Toch spraken de toeschouwers van "de beste Taptoe van de laatste jaren" Zondag vonden duizenden mensen hun weg naar de braderie met diverse podia met live-muziek, waaronder coverband 100% Katoen. Door het matige weer en moederdag trok ook de braderie minder bezoekers, maar dat deerde niemand: "Je kunt nu tenminste ergens fatsoenlijk bij".

Labels:

zondag, mei 13, 2007

Aanrijding tussen twee motorrijders

Kaatsheuvel - Om 17:02 werd de brandweer van Loon op Znad (6641) gealarmeerd voor een wegdek reiniging aan de Bergstraat/Blauwloop te Loon op Zand. Hier had een ongeval plaats gevonden tussen twee motorrijders. Een bergingsbedrijf heeft de beide motors getakeld. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen.

Labels:

Kaatsheuvel: Pool teveel gedronken

KAATSHEUVEL: Tijdens een alcoholcontrole op de Van Haestrechtstraat, is een 34-jarige Pool betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 415 ugl. Ook een 44-jarige vrouw uit Kaatsheuvel liep daar tegen de lamp. Zij blies 265 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Een 38-jarige man uit Kaatsheuvel werd eveneens aangehouden. Hij blies 545 ugl. En 37-jarige man uit Waalwijk kwam uit op 420 ugl.

Labels:

vrijdag, mei 11, 2007

Politie waarschuwt voor fraude tijdens het pinnen

Kaatsheuvel /Dongen - De politie waarschuwt voor fraude bij het opnemen van geld bij geldautomaten en het pinnen. Aanleiding zijn vier aangiften van inwoners van Dongen. Zij meldden de politie dat er onbevoegd grote geldbedragen van hun bankrekeningen waren opgenomen. Uit onderzoek bleek dat de vier gedupeerden op donderdagochtend 3 mei geld opnamen bij de geldautomaat aan het Looiersplein in Dongen. Enkele dagen daarna volgden grote geldopnamen bij bankeninstellingen in het buitenland (Italië). De politie is in samenwerking met de ABN-Amro en het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer Zuid een onderzoek begonnen. Het vermoeden bestaat dat de bankpassen van de gedupeerden op dat moment geskimd zijn.

‘Skimmen’ is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van PIN-pasgegevens. Daarvoor bewerken criminelen van tevoren de PIN-automaat. De manier waarop dat gebeurt valt bijna niet op. Hierdoor heeft de argeloze klant die een transactie verricht niets in de gaten en merkt ook niet dat zijn of haar gegevens gekopieerd worden. Door een geïnstalleerde minuscule camera of over de schouder mee te kijken tijdens het intoetsen van de PIN-code, bemachtigen de criminelen ook de bijbehorende code. Later wordt de pas dan nagemaakt en kan mét behulp van de PIN-code geld van de betreffende rekening opgenomen worden.

Om dit soort fraude is eenvoudig voorkomen door altijd de hand boven het toetsenbord te houden tijdens het invoeren van de PIN-code. Dat geldt zowel voor geldopnames bij geldautomaten, als bij het elektronisch betalen in bijvoorbeeld winkels en horecagelegenheden. Verder is het belangrijk dat de ‘pinner’ zich niet laat afleiden en andere mensen op afstand houdt. Bij afwijkende patronen bij een PIN- of geldautomaat is het advies om direct contact op te nemen met de betreffende bank of bedrijf en de politie (0900 – 8844).

WEER THUIS

Na de nodige hobbels mocht ik donderdagavond mee naar huis! Het revalidatieproces kan beginnen, maar het zwaarste is achter de rug. Bedankt voor de reacties!!!

Labels:

Kaatsheuvel : Even een boodschap doen, auto weg

KAATSHEUVEL - Een 80-jarige man uit Sprang-Capelle is vrijdag 11 mei tijdens het boodschappen doen bestolen van zijn auto.
De man had zijn auto in de Hoofdstraat neergezet en was een winkel binnengelopen om een bestelling op te halen. Hij had daarbij zijn auto niet afgesloten en ook zijn sleutel in het contact laten zitten. Toen hij even later de winkel weer uitkwam, bleek zijn auto verdwenen te zijn. De geëmotioneerde man heeft bij de politie aangifte van diefstal gedaan. De politie schakelde voor de bejaarde man slachtofferhulp in. Ook hoorden agenten diverse getuigen. Andere politiemensen keken in de tussentijd in de omgeving uit naar de gestolen auto, een grijze Peugeot 307, voorzien van het kenteken 80-LJ-HJ. Dat had helaas geen resultaat. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd

Labels:

Truck van Brabants Dagblad bij Pleinloop Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De Regiotour van het Brabants Dagblad strijkt zaterdag 19 mei neer in Kaatsheuvel. Tijdens de Pleinloop parkeert de krant de grote Brabants Dagblad-truck op het Marktplein.

De hele dag worden trouwe lezers in het zonnetje gezet. Zo krijgen ze op vertoon van hun Abonnee Voordeel Pas een gratis koeltasje waarmee ze al wandelend of fietsend een flesje drinken koel kunnen houden.
Verder is lezersredacteur Tjeu van Ras present. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan iedereen bij hem terecht met vragen en opmerkingen over de krant.
In de truck zijn drie films te zien. Eén van die films geeft een kijkje in de keuken van de krant. De tweede film gaat over BDtv, de regionale televisiezender van het Brabants Dagblad die via internet uitzendt. Het laatste filmpje is een compilatie van de leukste BDtv-filmpjes. In de truck staat ook de koffie en thee klaar.
Lezers kunnen tot slot nog hun kennis over Kaatsheuvel testen aan de hand van een nieuwsquiz. Deelnemers maken kans op een cadeaubon.
De Brabants Dagblad-truck parkeert om 10.00 uur op het Marktplein en blijft daaar tot 21.00 uur staan.

Labels:

Overval Kaatsheuvel in Bureau Brabant

Kaatsheuvel : Op maandag 14 mei in Bureau Brabant: Invalide vrouw wordt thuis overvallen

Labels:

'Wij blijven hier tot we sterven'

KAATSHEUVEL - Collin van Wanrooij (34) maakt een treffende vergelijking: zoals er mannen zijn die zich eigenlijk vrouw voelen, zijn er mensen die in een rijtjeswoning zijn opgegroeid, maar zich eigenlijk 'kamper' voelen. Dat laatste was bij Van Wanrooij het geval: hij groeide op in een 'gewoon' huis, maar wist altijd al dat hij op een woonwagenkamp thuishoorde.


Yvonne Greven en Collin van Wanrooij zijn met hun dochtertje Celina voorlopig de enige bewoners van het woonwagenkamp aan de Capelsestraat in Kaatsheuvel. foto Frank Trommelen

De Kaatsheuvelse woonwagenbewoner is sinds eind vorig jaar met zijn vriendin Yvonne Greven (31) en hun dochtertje Celina (5) de énige bewoner van het kampje aan de Capelsestraat. Dat terrein wordt binnenkort heringericht. Onlangs werd al een onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging uitgevoerd. Of er iets aangetroffen werd, weet Van Wanrooij niet. "Maar voorkomen is beter dan genezen." Vertrekken is in ieder geval het laatste waar het gezin aan denkt. "We willen hier sterven", lacht Greven.
Van Wanrooij kwam als kind al vaak op kampen. "Mijn vader ventte er en ik ging altijd mee", vertelt hij. Pa Van Wanrooij deed in 'wit met goud': porceleinen beelden met bladgoud. Van Wanrooij heeft de zogenoemde 'Capodimonte'-beelden nog steeds in zijn wagen staan. De herinneringen aan die bezoeken met zijn vader staan hem nog helder voor de geest. "Ik vond het zó mooi. Het goud, de Nederlandstalige muziek, de gezelligheid."
Het was een droom die uitkwam toen Van Wanrooij en zijn Yvonne in 1999 een eigen 'plek' kregen op het kampje in Kaatsheuvel. Sindsdien zijn zij geen 'burgers' meer, zoals bewoners van 'gewone' huizen worden genoemd, maar 'reizigers'. "We hebben er nooit spijt van gehad", zegt Van Wanrooij. Maar dat wil niet zeggen dat altijd alles koek en ei was. Zo ontstond in 2002 brand in de woonwagen door een allesbrander die verkeerd was aangesloten. Yvonne was toen hoogzwanger. Ook was er soms trammelant met andere kampbewoners, en de relatie met de gemeente is niet optimaal. In 2003 deed de politie een inval bij één van de wagens op het terrein na de zogenoemde 'dobbelmoord' in een Tilburgs café. "Eindelijk wordt het kamp nu eens grondig aangepakt", zegt Van Wanrooij. "Ik hoop dat het hier net zo bruisend wordt als het dorpshart van Kaatsheuvel straks wordt." Bron Brabants Dagblad

Labels:

dinsdag, mei 08, 2007

Nog een paar dagen?????

Vandaag is het negen dagen geleden dat ik opgenomen ben. Het gaat best wel goed, alleen de wond wil niet dicht. Ik heb nog teveel last van vochtopeenhoping. Ik hoop over een paar dagen thuis te zijn. Groetjes aan iedereen.

Labels:

Uniekaas komt in andere handen

Dinsdag 8 mei 2007 - KAATSHEUVEL - Kaasproducent Uniekaas verandert van bezitter. Investeringsmaatschappij Parcom, onderdeel van ING Groep, en de particuliere investeerders Willen-Jan Rote en Paul Wilde zijn samen met de huidige aandeelhouder Jan van Vliet, de nieuwe eigenaars van Uniekaas. Rote en Wilde vormen het nieuwe management van Uniekaas. De kaasproducent heeft vestigingen in Voorhouten en Kaatsheuvel, waar de kazen rijpen en worden verpakt.

Terugtredend directeur Jan Bikker (60), die 40 jaar een bepalende rol heeft gespeeld bij Uniekaas, blijft betrokken als commissaris. Hoe de eigendomsverhoudingen liggen, wil Bikker niet zeggen. Hij zegt blij te zijn met de overname. "In de nieuwe structuur is Uniekaas beter toegerust om de kaasmarkt tegemoet te treden", aldus Bikker.
De overname heeft volgens Bikker niets te maken met het slechte jaar 2006, toen Uniekaas een daling van de omzet van 40 miljoen euro moest slikken tot 150 miljoen euro. "Dat dieptepunt hebben we achter de rug. We gaan nu met allerlei nieuwe dingen aan de gang. Parcom geeft met haar langetermijn-focus en omvang Uniekaas de mogelijkheid om nationaal en internationaal verder te groeien. Het is plezierig dat we die erbij hebben."
Uniekaas bestaat al 50 jaar. Zijn huidige vorm kreeg de kaasproducent in 1999, toen vier kaashandels uit Kaatsheuvel, Voorschoten, Castricum en Veenendaal fuseerden. Het voert naast het merk Uniekaas ook de merken BonAmi (Franse kaassoorten) en Parrano (Italiaanse kazen). De productielijnen in Kaatsheuvel zijn in staat 50.000 verpakkingen per uur te produceren.
Het nieuwe management, Willem-Jan Rote en Paul Wilde, brengt een dot aan internationale ervaring mee. Zij werkten voor Pepsico, Reckitt Benckiser, Unilever en Procter&Gamble.
De focus van het management ligt op de Nederlandse markt, waar Uniekaas een aandeel heeft van circa 21 procent én op expansie in de Verenigde Staten en Rusland.
"We hebben nu een participatie in het succesvolle Best Cheese, maar die zetten we om in een belang van 100 procent."
Volgens Bikker is de Nederlandse markt een 'echte vechtmarkt'. De groei moet de komende jaren dan ook komen uit de Verenigde Staten en Rusland, de nieuwe markten. "De verhouding Nederland en export is nu 75 procent om 25 procent. Die verhoudingen moeten ongeveer gelijk komen te liggen", aldus Bikker.
Er werken 185 mensen bij Unie- kaas, van wie een kleine 90 in Kaatsheuvel. Bron: Brabants Dagblad

Labels:

Personeel Efteling rekent auto-inbreker in

KAATSHEUVEL: Een beveiligingsmedewerker van de Efteling betrapte zondagmiddag 6 mei 2007 een auto-inbreker op heterdaad. Nadat bij de Efteling bekend was geworden dat er op het parkeerterrein aan de Europalaan in twee auto’s was ingebroken, kwam er verscherpt toezicht op het parkeerterrein. Dit naast de reguliere surveillance en het bestaande cameratoezicht op het parkeerterrein.

Om 13.20 uur werd een man gesignaleerd die zich nerveus gedroeg en een rugzak bij zich had. Toen de man bemerkte dat hij in de gaten gehouden werd, verstopt hij de rugzak onder een auto. De 38-jarige man uit Ede werd vervolgens ingerekend en aan de politie overgedragen. Tijdens het verhoor bleek dat de verdachte écht op strooptocht was geweest. In de personenauto van de verdachte vond de politie de gestolen buit terug. Het ging om:
· 29 autoradio's
· een MP3 speler
· 2 afstandsbedieningen
· 3 navigatiesystemen
· 1 mobiele telefoon (Samsung)
· 1 Gameboy computerspel
· 1 horloge (met bedrijfsreclame van Wurth)

Uit nader onderzoek bleek dat hij de auto’s openbrak door een slot te forceren. Bij opengebroken auto’s die nog op het parkeerterrein van de Efteling stonden, is een briefje onder de ruitenwisser gedaan. Op die manier werden de gedupeerden geïnformeerd en gevraagd om contact op te nemen met de Gastenservice van de Efteling.

Tot op dit moment heeft de politie zeven aangiften binnengekregen. Gezien de omvang van de buit is het aantal gedupeerden feitelijk een stuk groter. Wellicht hebben de benadeelden de inbraak in eerste instantie niet opgemerkt. Ze kunnen zich alsnog in verbinding stellen met het politieteam Waalwijk – Loon op Zand (0900 - 8844) of met de politie in hun woonplaats. Het is ook mogelijk om digitaal aangifte te doen via www.politiemwb.nl.

De verdachte is een zogenaamde ‘veelpleger’, met een waslijst aan antecedenten over geheel Nederland. De man was sinds drie weken op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie en de politie spannen zich in om voor ‘veelplegers’ een lang mogelijke detentie te krijgen bij de rechter

Labels:

zaterdag, mei 05, 2007

BEL CANTO zingt in Elshout.

Kaatsheuvel - Gemengd koor Bel Canto uit Kaatsheuvel, zingt zondag 13 mei om 11.30 uur,
de H. Mis bij de Wonderbare Moeder, in de kerk St. Jan Evangelist in Elshout.
Uitgevoerd wordt de Missa Brevis van Joseph Haydn, aangevuld met werken
van o.a. Verdi. Tevens is er ruimte gelaten om samen met de kerkgangers te
zingen. Bel Canto wil graag, dat de mis in Elshout, jaarlijks terug blijft keren op de agenda.
Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het jubileumconcert i.v.m. het 25 jarig
bestaan van het koor. Het concert, dat uitgevoerd gaat worden in het najaar van 2007,
staat inmiddels in de grondverf. Verdere informatie hierover volgt nog.

Labels:

7-7-‘07 De Efteling viert Dag van het Sprookje

Kaatsheuvel - Efteling daagt Sprookjeskenners uit met de Nationale Sprookjesquiz

Op 7 juli organiseert de Efteling traditioneel de Dag van het Sprookje. Want zeven is in sprookjes een magisch getal: bijvoorbeeld de zeven dwergen en de zeven geitjes. Ter ere van haar 55ste verjaardag en vanwege deze bijzondere datum organiseert de Efteling op 7-7-‘07 een keur aan sprookjesachtige activiteiten en is het park geopend van 7 uur ´s ochtends tot 7 uur ´s avonds. Op het programma staan o.a. de opening van een kleine, nieuwe mini-attractie ‘Sprookjes-Waterpret’ geheten, de officiële première van de openluchttheatervoorstelling ‘Sprookjesboom, er was eens’, de Nationale Sprookjesquiz met als hoofdprijs een Efteling-abonnement voor het leven en als uitsmijter een heus Sprookjespopconcert. Daarbovenop mogen bezoekers die in de maand juli 7 of 77 jaar worden tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends gratis het park bezoeken.

Gratis entree tussen 7 en 9 uur ’s ochtends – als je in de maand juli 7 of 77 wordt
Alle bezoekers die zich tussen 7 en 9 uur ’s ochtends melden bij de Hoofdentree en die met een officieel document (paspoort of rijbewijs) kunnen laten zien dat ze in de maand juli van dit jaar 7 of 77 jaar worden (dus geboren zijn in het jaar 1930 of 2000) mogen het park gratis bezoeken.

08.07 uur: Opening nieuwe mini-attractie Sprookjes-Waterpret
Vanaf 7 juli kunnen bezoekers op het Dwarrelplein ‘spelen’ met zgn. bedriegertjes (springend water, zoals in het Avonturendoolhof). Deze bevinden zich in een kleine sprookjesbeeldentuin achter de entree. Deze mini-attractie genaamd Sprookjes-Waterpret is vanaf 7-7-’07 het hele jaar door te bezoeken.

09.07 uur: Première Openluchttheatervoorstelling ‘Sprookjesboom, er was eens’
In het knusse openluchttheatertje in het Sprookjesbos komen de hoofdrolspelers uit de televisieserie Sprookjesboom samen. Hier kan de bezoeker ‘live’ kennismaken met de Boze Wolf, Langnek en Klein Duimpje. Daarnaast maken de bezoekers nu ook kennis met de Kabouter en de Draak. Deze voorstelling duurt 20 minuten. De show is vanaf die dag dagelijks te zien om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.

14.07 uur: Nationale Sprookjesquiz op podium Speelweide
De Efteling gaat op zoek naar de beste Sprookjeskenner tijdens de Nationale Sprookjesquiz.
Wie paste het glazen muiltje? Wie strooide broodkruimeltjes in het donker om de weg terug naar huis te vinden? De antwoorden op deze en natuurlijk ook wat moeilijkere vragen worden achterhaald tijdens de Nationale Sprookjesquiz vanaf het grote podium op de Speelweide. Alle bezoekers die op tijd bij de Speelweide zijn, kunnen zonder inschrijving meedoen en meedingen naar een Efteling-abonnement voor het leven!

17.07 uur: Sprookjespopconcert op podium Speelweide
Ook op de Speelweide, vanaf het grote podium brengen de welbekende Sprookjesbosbewoners als Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje een spetterend Sprookjespopconcert voor jong en oud. Alle bezoekers worden uitgenodigd om uit volle borst mee te zingen en te dansen.

Labels:

Extra steun voor mantelzorgers, dat zit zo

Kaatsheuvel - Aftrap in de gemeenten Loon op Zand, Reusel-de Mierden en Drimmelen

De Stichting Mantelzorg Midden-Brabant en het PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant, Tilburg, zijn op donderdag 3 mei het project Mantelzorgvouchers gestart. Zij doen dit in samenwerking met de gemeenten Loon op Zand, Reusel-de Mierden en Drimmelen Mantelzorgvouchers.

Mantelzorgers investeren vaak veel tijd en aandacht in de persoon voor wie ze zorgen, soms jarenlang. Ze doen dit vol overgave, maar het risico op overbelasting is groot. Hoe kan dit worden voorkomen? Door niet alleen aandacht aan de vraag van de patiënt te schenken, maar ook alert te zijn op signalen en vragen van mantelzorgers zelf en door hier concreet op in te spelen.
Gemeenten kunnen mantelzorgers met behulp van een voucherssysteem extra ondersteuning bieden. Vouchers zijn cheques die een waarde vertegenwoordigen waarmee de mantelzorger extra hulp kan inschakelen, aan (ontspannende) activiteiten kan deelnemen of een bepaalde tijd ‘vrijaf’ kan nemen.

WMO en mantelzorgers
Met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) hebben de gemeenten een belangrijke taak gekregen in de ondersteuning van mantelzorgers. De Stichting Mantelzorg Midden-Brabant en het PON hebben in opdracht van de Brabantse Raad voor Informele Zorg (BRIZ) het project Mantelzorgvoucher geïntroduceerd.
De gemeenten Loon op Zand, Reusel-de Mierden en Drimmelen zien het belang van goede preventie en hebben zich daarom aangemeld om dit plan concreet invulling te geven. Medewerkers van lokale loketten in deze drie gemeenten krijgen scholing om de vraag van mantelzorgers op tijd op te merken en samen met de mantelzorgers een ondersteuningsplan te maken. Ervaringen uit de drie gemeenten zullen breed worden verspreid.

Tijdens de kick-off van het project op 3 mei kwam een mantelzorger aan het woord en gaven de drie gemeenten hun visie op mantelzorgbeleid en –ondersteuning, en is er een toelichting op het project. [Persbericht gemeente]

Labels:

Hoofdstraat krijgt de hoofdrol

KAATSHEUVEL - De Hoofdstraat moet uitgroeien tot dé winkelstraat van Kaatsheuvel. Dat blijkt uit een onderzoek dat het bureau DTNP heeft uitgevoerd naar de toekomst van het Kaatsheuvelse winkelgebied.

Volgens de onderzoekers van DTNP moet voor de Hoofdstraat de hoofdrol zijn weggelegd. "Het college en de betrokken ambtenaren ondersteunen de visie uit het onderzoek volledig", aldus Aussems.
De kern van het winkelgebied in het hartje van Kaatsheuvel moet verbeterd worden door onder meer de winkelfuncties in de Hoofdstraat te versterken. "Voor de dagelijkse boodschappen is er ruim voldoende, maar over het algemeen is het aanbod onder de maat. Bepaalde segmenten, zoals bijvoorbeeld kledingwinkels, zijn ondervertegenwoordigd. Die segmenten moeten versterkt worden", licht wethouder Aussems toe.
Ook moet het aantal parkeerplaatsen in het winkelgebied worden uitgebreid. "Eén van onze sterke kanten is het gratis parkeren", zegt Aussems. "Dat moeten we zo houden. Je moet vrijwel voor de deur je auto neer kunnen zetten."
Verder moet ook het 'verblijfsklimaat' in het gebied verbeterd worden. Dat zou onder meer kunnen door reclame-uitingen aan te passen en door materiaalkeuze, waarmee de uitstraling van het gebied verbeterd wordt. "Er zitten mooie panden tussen, maar veel panden zorgen voor een rommelig beeld, met een ongezellige uitstraling."
Om alle plannen te kunnen realiseren, zullen er waarschijnlijk wel enkele panden moeten worden gesloopt.
Een belangrijke rol is weggelegd voor een plein tegenover de kerk. Op dat plein zouden horeca en groen kunnen komen. "Het winkelgebied mag geen concurrent van het Bruisend Dorpshart worden" zegt wethouder Aussems. "Ze moeten elkaar juist versterken."

Labels:

Gemeente schrapt haar kerstpakket

KAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand heeft dit jaar geen kerstpakketten voor haar medewerkers in petto: wegens bezuinigingen worden die geschrapt. De gemeente hoopt met deze stap zo'n 13.000 euro per jaar te besparen.

"Het niet meer uitdelen van de kerstpakketten maakt deel uit van de 150.000 euro die we op het personeelsbudget moeten bezuinigen", licht de Loonse wethouder Joop Bisselink toe. "Het doet even pijn, maar dat zal maar van korte duur zijn", verwacht de wethouder.
Het schrappen van de kerstpakketten is in goed overleg met de Ondernemingsraad besloten, aldus Bisselink. "Het geld moet ergens vandaan komen. We hebben gekeken naar waar het 't minste pijn zou doen", zegt Bisselink. "Blijkbaar hechten mensen meer waarde aan hun zaken als verlofuren, de fietsregeling of de PC-regeling."
Volgens Joop Bisselink zijn er naar aanleiding van het besluit nog niet veel klachten binnen gekomen vanuit de ambtenaren. "Er is wel wát gereageerd, maar héél summier."

Labels:

BurgerBelang schrapt avond

KAATSHEUVEL - De wijkavond die de Loonse politieke partij BurgerBelang voor komende maandag had gepland, is afgeblazen wegens gebrek aan belangstelling. Tijdens de avond zouden door burgers ingestuurde culturele, maatschappelijke en sociale projecten gepresenteerd worden.

Uit alle projecten zou er één gekozen worden die de Straatprijs zou ontvangen. Daaraan was een bedrag van 500 euro gekoppeld. Maar er kwamen geen geschikte inzendingen. "We hebben 1.500 brieven verspreid. Dat was een gigantische klus. Maar er is niet één project uit voortgekomen", vertelt Cees Smulders, fractievoorzitter van BurgerBelang. "Wij hadden hoge verwachtingen, maar het heeft niet zo mogen zijn."

Hoe het zo heeft kunnen lopen, is voor Smulders ook een vraag. "Wellicht is er verwarring ontstaan met eenzelfde soort avond die de gemeente binnenkort organiseert." Een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand laat weten dat 'er geen sprake is van een wijkavond vanuit de gemeente Loon op Zand'. "Wel is de afdeling Welzijn al enige tijd bezig met wijkgericht werken. Binnenkort is er in de wijk Draaiboom een avond over buurtpreventie." Volgens de woordvoerster is hierover contact geweest met BurgerBelang. Smulders: "Nadat bekend was gemaakt dat wij een avond organiseerden, heb ik de burgemeester gesproken. Maar ze hadden het plan van de gemeente wel wat beter met de raad mogen communiceren. Ik wist van niets."
Toch houdt Smulders zijn wijkavonden niet voor gezien. In het najaar volgt een nieuwe poging.

Labels:

Buurman dreigt met mes

KAATSHEUVEL: Een 61-jarige man uit Kaatsheuvel is donderdag 3 mei door de politie gearresteerd op verdenking van bedreiging. Het geweld kwam voort uit een langlopend burenconflict en vond op zaterdag 28 april plaats. Het 45-jarige slachtoffer was die dag al eerder verbaal bedreigd door zijn buurman. Toen hij even later door de brandgang reed, haalde de verdachte naar hem uit met een mes. De man werd daarbij niet geraakt, maar was wel hevig geschrokken. Na het doen van de aangifte verhoorde de politie ook nog een getuige. Op 3 mei volgde de arrestatie van de verdachte. Tijdens het verhoor ontkende hij de hem ten laste gelegde feiten. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Labels:

Broeders terug in politiek

Kaatsheuvel - De Loonse wethouder Jacques Broeders is kandidaat voor het voorzitterschap van Gemeentebelangen. Broeders was 13 jaar wethouder in Loon op Zand en twee jaar in Vught. In de krant van vandaag doet Broeders, die nog gekozen moet worden een opmerkelijke uispraak. Hij vraagt zich af of Loon op Zand wel bestaansrecht heeft, gezien de financiele siuatie. Sjaak is TERUG, we kunnen on op gaan maken voor het debat!

Labels:

Verkeerscontrole

KAATSHEUVEL : De politie heeft gisterenmiddag een verkeerscontrole gehouden in de Van Haestrechtstraat te Kaatsheuvel en in de Horst te Loon op Zand.

Er zijn tijdens de controle in Kaatsheuvel drie bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gereden snelheid was 61 km/h gecorrigeerd. In Loon op Zand zijn meer bonnen uitgedeeld. Vijf voor de snelheid, één voor het niet dragen van de gordel, één voor het niet bezitten van een bromfietscertificaat en twee voor het niet gebruiken van de juiste rijbaan.

Labels:

donderdag, mei 03, 2007

Kaatsheuvel

vandaag van de I.C. afgekomen.'Het gaar redelijk, alleen veel pijn. Tot binnenkort
Jan

Labels: