Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 31, 2009

Geachte lezer(s)

Kaatsheuvel - Gisteravond heeft zich op deze site een ernstig voorval voorgedaan. Een of andere onverlaat knalde 90 reacties op het bericht van de in elkaargeslagen politieagente.
Dat is op zich niet erg, maar hij ondertekende met de naam van de onlangs overleden voorzitter van DESK en betrok daar ook nog zijn vrouw (met name genoend) daarin.

Ik zat gelukkig achter de pc toen de reacties binnenkwamen en kon direct maatregelen nemen. Het IP adress en de schrijver is bekend, maar ik weet niet wat ik er mee aan moet. Als je zo'n zieke geest hebt dan is een ban daar niet tegen opgewassen.

Het heeft mij genoodzaakt om U te verplichten te sensureren. U plaatst uw reactie, en als die niet beledigend is wordt hij gewoon vrij gegeven. Voor de vaste bezoekers zoals Henk vind ik dat jammer. Maar het kan niet anders. Ik kan en mag het niet toestaan dat mensen beschadigd worden.

Webmaster

Eindelijk schot in bouw terrein Rosagaerde

KAATSHEUVEL - Casade Woondiensten hoopt net na de bouwvak eindelijk te kunnen starten met de bouw van 51 appartementen en 19 woningen aan de St. Jozefstraat in Kaatsheuvel.

Na bezwaren van de Efteling moest Casade het bouwplan aanpassen om aan de geluidseisen te voldoen. Het aangepaste plan is nu bijna klaar. Binnen enkele weken vraagt Casade weer een bouwvergunning aan voor het project. "We voldoen dan aan alle eisen, en verwachten geen verder oponthoud", aldus de woordvoerder van Casade. Het project is namelijk al sterk vertraagd.

Het oorspronkelijke plan stuitte op bezwaren van de Efteling. Het attractiepark zag de bouw (aan de andere kant van de Europalaan) als een bedreiging voor z'n activiteiten. Het vreesde voor geluidsproblemen voor de Efteling zelf, maar ook voor toekomstige bewoners en de gemeente Loon op Zand. Het verzet richtte zich met name op de woningen die straks boven de geluidsscherm aan de Europalaan uitkomen. Daar zou het geluid op de gevels te groot worden. De gemeente bestreed dit een lange tijd. Volgens haar werd voldaan aan alle eisen. Maar na een slepende discussie en een extern geluidsonderzoek deelde de gemeente uiteindelijk toch de conclusie van de Efteling. De geluidseisen aan de woningen werden dus strenger.

Casade heeft het plan daarom noodgedwongen aan moeten passen. "Maar we hebben niets veranderd aan het aantal woningen, of het uiterlijk van het bouwplan", aldus de woordvoerder. "Wel is gekozen voor een zwaardere constructie." Daarbij kan gedacht worden aan extra geluidswerende maatregelen, zoals isolatie en dikker glas.

Stichting Maasduinen en woningcorporatie WSG kunnen op het nabij gelegen terrein binnenkort al starten met de nieuwbouw van zorgcentrum Rosagaerde. De bouwvergunning voor het verpleeghuis en veertien zorgappartementen is nu verleend. Ook dit project is fors vertraagd.

maandag, maart 30, 2009

Celstraffen voor overval Waalwijk

BREDA - Vier mannen moeten de cel in voor betrokkenheid bij een overval in Waalwijk. De straffen die de rechtbank van Breda oplegde variëren van tien maanden tot twee jaar.

Een medewerker van Halfords liep februari vorig jaar met de weekopbrengst van de winkel naar de bank. Hij werd door twee mannen uit Waalwijk achterop zijn hoofd geslagen. Het duo ging er met ruim vierduizend euro vandoor.

De overvallers zijn met anderhalf jaar en twee jaar cel het zwaarst bestraft. Een man uit Kaatsheuvel die op de uitkijk stond moet een jaar de cel in. De tipgever, een medewerker van Halfords, kreeg tien maanden cel opgelegd.

zondag, maart 29, 2009

Efteling bijna klaar voor het 58e seizoen

KAATSHEUVEL - De Efteling in Kaatsheuvel gaat woensdag open voor het 58e seizoen. De afgelopen weken is veel werk verzet om het attractiepark klaar te maken voor de gasten. Er zijn onder meer 208.585 tulpen geplant, 50.000 narcissen, 49.000 crocussen en 21.000 andere bollen. Ook gingen ruim 30.000 andere planten de grond in. Ook zijn alle attracties opgepoetst, gisteren waren Niels van de Schans en Nellie Evers nog druk doende het huisje van Hans en Grietje schoon te maken.

zaterdag, maart 28, 2009

DESK krijgt te weinig in Deurne

Deurne - DESK

Bekijk fotoalbum door te klikken op foto

Deurne – Kees van Loon had voor de wedstrijd voor de zelfde basis-elf gekozen als donderdagavond thuis tegen UNA. Naar de wedstrijd verliep totaal anders als tegen UNA toen DESK fel van start ging.

Of het nu aan de eerste lentedag, een uur minder slapen of aan het feit dat DESK drie wedstrijden in één week in de benen had, maar de ploeg van Kees van Loon begon onherkenbaar zwak.

Eigenlijk hadden de Kaatsheuvelnaren al in de eerste minuut een penalty tegen moeten krijgen. Scheidsrechter Benali uit Utrecht was coulant en wuifde alle protesten van de Deurnenaren weg. Een minuut later zag doelman Rini Hoevenaar schoten van de Deurnese spitsen net langs zijn doel gaan.

DESK deelde kleine plaagstootjes uit maar kreeg geen echte kansen. Ook Deurne kwam er niet echt uit. Pas in de 22e minuut haalde Maarten Vos van links uit en scoorde de 1-0. De neutrale toeschouwer zou dan denken dat een van de twee ploegen écht gaat voetballen. Maar dat gebeurde niet. De wedstrijd kabbelde voort tot in de 29e minuut.

Jelle Hakkert ging een duel aan en raakte daarbij een speler van Deurne. De scheidrechter trok direct rood. (Elleboog!) Hakkert zelf ontkende zelf overigens dat hij een slaande beweging had gemaakt. DESK moest met tien man verder, iets wat achteraf geen nadeel bleek te zijn. DESK pakte het ondertal prima op en begon toen pas echt te voetballen. Net voor de rust zag Roel Willemse zijn kopbal net naast het doel van Budziak gaan.

In de tweede helft stond er een heel ander DESK op het veld. Van Loon bracht Van den Oudenallen en Bink voor Fuchs en Van der Linden. Het tempo ging omhoog en DESK had een overwicht. Deurne wist zich geen raad met een man minder en begon steeds onzekerder te voetballen.

Dit mondde voor DESK uit in diverse kansen van Aerts en Willemse maar de bal wilde er niet in. Ook het schot van Michel Smulders die in de 78e minuut voor Scholten in het veld was gekomen kwam trof geen doel. Deurne kreeg kleine kansjes maar wist niet verder van de zestien meter te komen. Gezien de tweede helft had DESK zeker en gelijkspel verdiend, maar ging uiteindelijk zonder punten naar huis.

Trainer van Loon stond voor een raadsel. “We hebben het in de eerste helft laten liggen. We speelden slap, timide. We wonnen geen duels en speelden ongeïnspireerd en flauw. In de tweede helft hebben we het met opportunistisch spel nog proberen te redden en bij Deurne sloop er de angst in. Onze jongens hebben in elk geval de tweede helft met hun hart gespeeld”. Volgens Kees van Loon verdiende zijn elftal voor de tweede helft een compliment. “Maar waar DESK deze week negen punten had kunnen behalen moet de club het doen met slechts drie punten tegen UNA.

‘Plan hotel vergt geduld’

De Druiventros ziet serieuze kansen voor hotel in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Hotel –restaurant De Druiventros in Berkel-Enschot ziet serieuze kansen om in Kaatsheuvel ook een hotel te beginnen. Wel wordt het een zaak van de lange adem, zo stelt exploitant Ad Mutsaers. “Als het plan door mag gaan, zijn we jaren verder, vrees ik”. Al die procedures in Nederland nemen zo ongelofelijk veel tijd in beslag”, meent hij. Het wordt je als ondernemer vaak veel te moeilijk gemaakt”.

Volgens Mutsaers gelooft hij echt in de plannen van de bouw van een hotel met zo’n honderd kamers in Kaatsheuvel, op het terrein achter het oude autobedrijf van Ton Pols aan de Horst. Volgens hem is er voldoende ruimte voor een hotel in de nabijheid in het Eftelinghotel. “Hotels met verschillende formules kunnen elkaar versterken”. Zelfs de mogelijke komst van een derde hotel aan de Horst ter hoogte van het voormalige tuincentrum van Vesseur ziet Mutsaers niet als een onoverkomelijke bedreiging.

Een Frans concern wil daar een Bed en Breakfast-hotel starten met zo’n honderd kamers. Beide initiatiefnemers zijn in gesprek met de gemeente Loon op Zand over de hotelplannen.

vrijdag, maart 27, 2009

Politiecontrokes

WAALWIJK/Kaatsheuvel - De kagenten uit de wijken Waalwijk zuid hebben gisteren op verschillende locaties verkeerscontroles ingesteld. Aanleiding daartoe waren de klachten van de bewoners uit de wijken. De politie bekeurde in totaal 70 bestuurders voor uiteenlopende feiten. Ook namen agenten ruim 50 blaaststesten af.

Tussen 15.30 uur en 22.15 uur stelden de wijkagenten snelheids- en verkeerscontroles in op verschillende locaties. Zo werd het verkeer gecontroleerd op de Kloosterweg, de Burg. Smeelelaan, het Bloemenoordplein, de Eerste Zeine, de Bachlaan, de Groenewoudlaan, de Van Haestrechtstraat en de Meidoornweg. De politie deelde 33 bekeuringen uit voor het overschrijden van de maximum snelheid en 38 voor diverse overtredingen, zoals het rijden door een geslotenverklaring, het niet voeren van verlichting en het niet dragen van de autogordel.

Bouwen voor starters in Loon op Zand

LOON OP ZAND De Van Salm-Salmstraat in Loon op Zand is in beeld voor een woningbouwproject voor starters. Het plan behelst de bouw van zo’n dertien ‘goedkope’ huizen op de plek waar Casade zeventien oudere woningen gaat slopen. Dit maakte Frans Desloover van Casade woensdagavond bekend tijdens een informatie-avond in de Venloene in Loon op Zand.

Het bouwplan in de Van Salm-Salmstraat gaat uit van het zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Woningzoekenden krijgen de kans om in eigen beheer ‘betaalbare huizen’ te laten bouwen. De potentiële kopers vormen hiervoor samen een vereniging. De leden gaan zelf hun woningen ontwerpen en ontwikkelen met de hulp van deskundige adviseurs. De kosten van de woning worden flink gedrukt, omdat bijvoorbeeld de ‘dure’ projectontwikkelaar er niet aan te pas komt.

Om de kopersvereniging, die zelf de architect,de hypotheekverstrekker en de aannemerskeuze bepaalt,te begeleiden heeft Casade het bureau BIEB uit Eindhoven in de hand genomen. „De mensen krijgen uiteindelijk precies de woning die ze willen”, aldus Stephan Maussen van Bieb. Volgens hem kunnen de nieuwe starterswoningen twee jaar na de sloop van de zeventien bestaande woningen worden opgeleverd.
Desloover kreeg de vraag hoe het mogelijk is dat veel mensen van buiten Loon op Zand een woning in Molenwijck-Zuid toegewezen hebben gekregen terwijl mensen uit Loon op Zand telkens buiten de boot vallen. „Ik verzeker u dat 98 procent van de bewoners uit Loon op Zand komt”, aldus Desloover.

Van de aanwezigen uit Kaatsheuvel was er ook kritiek op het gemeentebestuur, die in Kaatsheuvel te weinig grond zou aanbiedenom woningen te bouwen voor starters. Dit verwijt schoot bij wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) in het verkeerde keelgat. „Wat in het verleden gebeurd is kunt u deze wethouder niet aanrekenen. Maar dit college laat in het plan van de Rosagaerde en de Sweensstraat starterswoningen bouwen. Er breken gouden tijden aan voor starters. Dat verzeker ik u”, aldusBroeders.
Belangstellenden voor het CPO-project kunnen zich aanmelden via info@biebadvies.nl

donderdag, maart 26, 2009

Sinaasappeltoren voor het goede doel

KAATSHEUVEL - Een toren van tienduizenden sinaasappels moet een bijzonder wereldrecord opleveren.

Dit opvallende idee komt weer uit de koker van Luuk Broos van Chalet Fontaine in Kaatsheuvel, De Belevingsfabriek en Harrie Goesten (specialist in groente en fruit). De opbrengst van het Orange Event gaat naar het goede doel.

Het 100-jarig bestaan van Goesten in 2014 is aanleiding voor het evenement. De eerste editie van het Orange Event (met symposium) is 28 mei in het Kaatsheuvelse Chalet Fontaine. Daar wordt gemikt op een toren van zo'n 30.ooo sinaasappels.

Luuk Broos zelf is een expert op het gebied van torens bouwen, maar dan wel met champagneglazen (zijn wereldrecord staat op 43.680 glazen). Maar sinaasappellen zijn natuurlijk weer iets heel anders. De initiatiefnemers zoeken nu nog scholen en verenigingen die de door Goesten gesponsorde sinaasappelen willen verkopen (1 euro per stuk of 100 euro per kistje). De tien best verkopende vrijwilligers mogen meebouwen aan de sinaasappeltoren. De opbrengst gaat in mei naar Jeugdsportfonds Brabant, Starchildren (hulp voor kansarme aidskinderen), stichting Verstandelijk Gehandicapten Midden-Brabant en Hospice Waalwijk. Het Orange Event krijgt de komende jaren een vervolg. In het najaar volgt eerst een evenement in de Randstad, en daarna gaat de actie tot 2014 verder in Zuid-Afrika, Egypte, Spanje, Australië en Amerika: allemaal landen waar het bedrijf van Goesten actief is. Het moet uiteindelijk leiden tot een toren van 100.000 sinaasappels

Politie haalt Kaatsheuvelse uit sportschool

WAALWIJK - De politie heeft een Kaatsheuvelse (42) aangehouden voor lokaalvredebreuk. Ze weigerde het sportcentrum aan de Gaard in Waalwijk te verlaten.

De vrouw kreeg een boete van 130 euro.

Haar zoon was de toegang tot het sportcentrum ontzegd, omdat hij zijn pasje van de sportschool aan een ander uitleende. Zijn moeder, die telefonisch was opgetrommeld, was het daar niet mee eens. In de kantine stelde ze dat ze niet weg zou gaan voordat ze het contributiegeld terug had. Daarop belde de sportschool de politie en die sommeerde de vrouw het pand te verlaten. Nadat ze geen gehoor had gegeven aan drie oproepen om te gaan, is ze aangehouden

‘Operatie kliko’ zit er dan eindelijk bijna op

Kaatsheuvel – De hele operatie is flink vertraagd, maar nu hebben bijna alle afvalcontainers in de gemeente Loon op Zand een chip. “De klus zit er voor 98% op”, aldus een gemeentewoordvoerder. In totaal zijn er bijna 29.000 kliko’s in de gemeente uitgedeeld. Daarvan hebben nog enkele honderden geen chip. De komende weken wordt dit karwei echt afgerond. Alle afvalcontainers moeten een chip krijgen om het aantal ledigingen bij te houden. Het omwisselen en chippen van de kliko’s heeft veel tijd gekost. Het streven was om de klus al in december geklaard te hebben. Maar de hele operatie heeft maanden in plaats van weken geduurd. Vooral het chippen bleek tijdrovend. Zo zouden weersomstandigheden als regen en vorst voor forse vertraging hebben gezorgd.

De gemeente is nog bezig met de evaluatie van de invoering van de nieuwe afvalinzameling. De plannen hielden de gemoederen lang bezig. Vooral het omwisselen riep bij de inwoners veel vragen op.

woensdag, maart 25, 2009

Gratis inschrijven voor jongeren bij Casade

LOON OP ZAND - In jongerencentrum De Kuip in Loon op Zand wordt vrijdag 27 maart een infobijeenkomst gehouden voor jongeren die op zichzelf willen gaan wonen.

Zij krijgen informatie over het huren van een huis bij Casade Woondiensten en over het kopen van een huis via deze corporatie. Ook kunnen ze zich gratis laten inschrijven als woningzoekende. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen.

Reptielenhuis lonkt naar Kaatsheuvel

TILBURG/KAATSHEUVEL - Dierenpark Reptielenhuis De Oliemeulen in Tilburg is hard op zoek naar een nieuwe, grotere locatie.

Het blijkt uiterst lastig om een geschikte plek te vinden. De Oliemeulen kijkt inmiddels ook buiten de Tilburgse gemeentegrenzen. Het dierenpark heeft bij de gemeente Loon op Zand gepolst of daar ruimte beschikbaar is voor het Dierenpark en Reptielenhuis.

"We blijven het liefst in Tilburg", aldus Jan Walhout, directeur van De Oliemeulen ('het vreemdste dierenpark van Nederland'). "Met deze stad voelen we ons nauw verbonden. Alleen lukt het de gemeente Tilburg tot dusver niet om ons een goede alternatieve locatie aan te bieden. Ze claimt nu geen grond hiervoor te hebben. En de tijd begint echt te dringen."

Vandaar ook de contacten met de gemeente Loon op Zand. Deze staat zeker niet afwijzend tegenover de komst van De Oliemeulen. "We hebben verder ook met de Efteling gesproken", vertelt Walhout. "Het attractiepark ziet een eventuele verhuizing van De Oliemeulen naar Kaatsheuvel niet als een bedreiging. Integendeel", stelt hij.

Maar De Oliemeulen geeft de hoop op een mooie locatie in de gemeente Tilburg nog niet op. "We zitten hier al ruim twintig jaar, en De Oliemeulen is in Tilburg toch een begrip."

Volgens Walhout is een verhuizing van het dierenpark in ieder geval hard nodig. Het huidige onderkomen aan de Reitse Hoevenstraat is te krap.

Verder staat door de uitbreiding van De Rooi Pannen die school veel te dicht op het Dierenpark, vindt Walhout. De Oliemeulen wordt daardoor in zijn mogelijkheden beperkt, stelt hij. "We moeten hier dus echt weg."

Er zijn al de nodige locaties in en rond Tilburg in beeld geweest, en weer afgevallen. De Oliemeulen wil bij een verhuizing ook heel wat meer grond dan nu: van de huidige anderhalve hectare naar zo'n vijf à zes hectare.

Walhout benadrukt dat bij een eventuele verhuizing de opzet van De Oliemeulen hetzelfde blijft. "Het blijft een kleinschalig park, waar bezoekers echt kennismaken met de dieren." Bij de gemeente Tilburg kon gisteren niemand reageren.

dinsdag, maart 24, 2009

Stoommachines, groot in het klein



Op Zondag 29 maart organiseert N.V.M. Stoomgroep Zuid in het ontmoetingscentrum
De Wetering te Loon op Zand voor de 29e keer de Internationale Voorjaarsstoomdag.


Ruim 150 modelbouwers uit binnen- en buitenland showen die dag hun prachtige werkstukken, uiteenlopend van stationaire stoommachines, heteluchtmachines, locomotieven, brandstofmotoren tot stoomwalsen en aanverwante machinerieën, en zijn gaarne bereid hun kennis en ervaring met u te delen.

Houdt u van modelbouw dan mag u dit evenement niet missen, ook al is het wellicht niet meteen de soort modelbouw waar u zich mee bezig houdt. De hier gepresenteerde hobby is bijzonder veelzijdig omdat er talloze technieken aan te pas komen om de modellen de juiste vorm te geven. Frezen, boren, draaien, solderen, kotteren, plaatbewerking, spuitwerk, lassen en voor sommige modellen ook nog houtbewerking of elektronica. Alle deze vaardigheden komen in deze hobby samen om tot perfecte modellen te komen. Want perfectie, dat is waar het om draait. U krijgt een kijkje in de nu vaak geromantiseerde periode van het stoomtijdperk. Een tijd waarin technische hoogstandjes en vormgeving met allure hand in hand gingen.
Maar dat is nog niet alles want de geshowde modellen zijn vrijwel allemaal echt werkend. Vaak nog lekker ouderwets op kolen gestookt, wordt het ketelwater omgezet in stoom die vervolgens zorgvuldig gedoseerd de machine in beweging zet. Diverse deelnemers zullen ook dit jaar weer hun werkstukken activeren en u verstelt doen staan van de kracht van stoom. Dit begint al voor de ingang van De Wetering waar de kleintjes mogen meerijden achter een modellocomotief.

De Voorjaarsstoomdag is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur
Entreeprijs voor volwassenen € 5,00, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.
Gratis parkeren. Voor meer informatie over de Stoomgroep Zuid kunt u terecht op www.stoomgroepzuid.nl

Kaatsheuvelnaar opgepakt wegens fraude

KAATSHEUVEL - Een inwoner van Kaatsheuvel is opgepakt, omdat hij met een list het spaargeld van een 68-jarige vrouw uit Waalwijk probeerde op te strijken. De man had haar wijs gemaakt dat zij haar tienduizenden euro's spaargeld beter op een andere spaarrekening kon zetten omdat daar de rente hoger was.
Hij maakte een overboekingsformulier waarop hij zijn eigen bankrekeningnummer plaatste. Een alerte bankmedewerker vertrouwde de overboeking niet, omdat de man enkele keren op de bank kwam om te vragen of het geld al binnen was.

De verdachte is in de cel gezet en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij moet in april al voorkomen voor andere oplichtingszaken

Zieke beuken in Loon op Zand zijn niet meer te redden

LOON OP ZAND - Het omhalen van twee oude beuken in Loon op Zand was gisteren een heel karwei. De bomen aan de Castellanie en de Kasteellaan waren niet meer te redden. De beuken bleken ernstig aangetast door zwammen, en vormden een gevaar voor de omgeving. Hoe oud de bomen precies zijn, weet de gemeente niet. 'Maar oud zijn ze.' Voor de kap was de Kasteellaan een tijdje afgesloten.

maandag, maart 23, 2009

Naam gezocht voor Kaatsheuvels brood

KAATSHEUVEL - Kaatsheuvel krijgt z'n eigen brood. Bakker Jos Strijbos heeft een nieuw luxe vruchtenbrood gemaakt, maar dat moet alleen nog een geschikte naam krijgen.

De Kaatsheuvelse bakkerij en de VVV hebben hiervoor een prijsvraag uitgeschreven. Wie met de meest ludieke, verrassende en orginele naam komt, krijgt als prijs een maand lang gratis brood bij Jos Strijbos.

De nieuwe Kaatsheuvelse delicatesse is een soort ronde rozijnenbrood met vruchten, noten en caramel. Mensen kunnen het brood nu al gaan proeven bij de VVV in Kaatsheuvel of bij de bakkerij aan de Dr. van Beurdenstraat. Suggesties inleveren bij de bakker of VVV Kaatsheuvel.

8600 euro in bron Efteling

KAATSHEUVEL - In de Wensbron van de Efteling is vorig jaar voor ruim 8600 euro gewenst. Het geld gaat naar kinderrechtenorganisatie Save the Children.

Die besteedt het aan onderwijsprojecten voor kinderen in conflictlanden als Soedan en Afghanistan.

Sinds 1985 staat de Wensbron naast de Gondalettavijver in de Efteling. Bezoekers mogen er een wens doen nadat ze een muntje in de bron hebben geworpen. De opbrengst van vorig jaar is de hoogste tot nu toe. Sinds de oprichting van de Wensbron heeft de Efteling ruim 144.000 euro gedoneerd aan Save the Children.

Save the Children helpt kinderen in 120 landen. De organisatie wil in 2010 voor minstens acht miljoen kinderen in conflictgebieden goed basisonderwijs te realiseren. Tot nu toe hebben 5,7 miljoen kinderen kunnen profiteren van de inspanningen

Politie onderzoekt inbraak in apotheek Loon op Zand

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een apotheek aan de Kloosterstraat. Vanmorgen tegen 04.00 uur meldde het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een inbraakalarm in het pand. Op dat moment surveilleerden agenten in de Kloosterstraat. Tijdens het aanrijden zagen de agenten een auto met hoge snelheid wegrijden richting Loonse Hoek. Er ontstond een achtervolging waarbij met hoge snelheden gereden werd. In de Kreitenmolenstraat verloren de agenten de wagen uit het oog. Een onderzoek bij de apotheek wees uit dat de voordeur geforceerd was. In een kantoorruimte werd een kluis buit gemaakt. Onbekend wat de inhoud betreft. De technische recherche is geïnformeerd.

Mandemakers verlengt sponsorcontract DESK

 
Posted by Picasa


Kaatsheuvel- Mandemakers Keukens blijft ook voor de komende drie jaar de hoofdsponsor van Voetbalvereniging DESK. Vrijdag 13 maart werd in het nieuwe hoofdkantoor van De Mandemakers Groep het contract verlengd. Mandemakers is inmiddels al vijftien jaar hoofdsponsor van DESK en beide partijen bevalt dat prima. Mandemakers Keukens tekende ook een driejarig contract als sponsor van Stichting Topvoetbal DESK. Deze stichting is bedoeld als een organisatiestructuur waarbij het eerste elftal van DESK zo hoog mogelijk kan voetballen zonder dat dit tot risico’s zou leiden voor de rest van de vereniging.

Bij de ondertekening van beide contracten was een groot aantal andere DESK-sponsors aanwezig. Zij kregen een rondleiding door het prachtige nieuwe hoofdkantoor van De Mandemakers Groep in Waalwijk. Directeur Ben Mandemakers kreeg uit handen van DESK-vice-voorzitter Ed van Ham en de voorzitter van de sponsorcommissie, Ben van Beers, een toepasselijk cadeau overhandigd dat de “eendracht” tussen club en sponsor symboliseert. Tijdens de gevarieerde avond stelde ook de beoogd nieuwe voorzitter van DESK, Peter Roelen, zich voor aan de sponsors. Over de avond hing een schaduw omdat duidelijk was dat oud-voorzitter van DESK Piet Henskens zijn strijd tegen zijn ziekte niet zou winnen. De volgende dag overleed hij thuis, temidden van zijn gezin en andere familie.

zondag, maart 22, 2009

DESK verliest met 5-0 van Gemert

Gemert-DESK
Naar fotoalbum

 
Posted by Picasa
“We hebben verloren van de kampioen”

Gemert – DESK heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Gemert met 5-0 verloren. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van ex-voorzitter Piet Henskens. De spelers van DESK speelden met rouwbanden om.

DESK voetbalde het eerste halfuur goed. Het had in de 3e minuut zelfs op voorsprong kunnen komen. Roel Willemse zag zijn schot echt via de lat over het doel van Gemert gaan. In de 16e minuut dook Jelle Hakkert alleen op voor doelman Sven van Ommeren. Zijn inzet ging net naast het doel. Een vrije trap van Fuchs en een kopbal van Willemse leverde echter niets op. Kortom, DESK had eigenlijk voor moeten staan. Maar, het is een ongeschreven voetbalwet, dat als je zelf de kansen niet benut, de tegenstander dat wel doet. Dat bleek ook. In de 32e minuut kreeg Erik van de Dijk (ex PSV en Helmondsport) de bal vanaf rechts aangespeeld. Hij knalde de bal snoeihard achter Hoevenaar. Vier minuten later werd dezelfde Erik van Dijk wederom vrij vanaf rechts aangespeeld. Hij twijfelde niet en scoorde de 2-0. DESK had nog geluk dat het voor rust geen 3-0 was. In twee minuten tijd had de thuisclub uit twee opgelegde scoringskansen eigenlijk moeten scoren. De ruststand bleef echter beperkt tot 2-0.

De tweede helft begonnen de gastheren fel. Gemert liet de bal het werk doen en trakteerde het publiek op vloeiend combinatiespel. In de 58e minuut slalomde Bas van de Rijken door de verdediging van DESK en gooide de wedstrijd in het slot: 3-0. DESK kwam er niet meer aan te pas In de 76e minuut maakte Jody Klerks hands in het strafschopgebied. Door een feilloos genomen pingel bracht Bas van der Reijken de stand op 4-0. Wat volgde was een voetbalshow van de gastheren, die met vloeiende combinaties (een keer raken) telkens weer een aanvaller voor doelman Hoevenaar wisten te zetten. Gelukkig voor DESK verzuimde de thuisploeg de score te verhogen. In de 87e minuut was het echter prijsschieten. Nadat twee man gemist hadden haalde Valkenstijn definitief de trekker over en bepaalde de eindstand op 5-0.

Robert Fuchs, die in de 65e minuut gewisseld werd stak zijn teleurstelling over zijn eigen spel niet onder stoelen of banken. “Maar als die bal op de lat erin gaat dan had ik het nog weleens willen zien”. Iedereen heeft donderdag een zware dag gehad. Het overlijden van Piet Henskens heeft op hem een grote impact gehad. “Dat hakt erin”. Volgens Kees van Loon mag dit echter niet gebruikt worden als excuus voor de 5-0. “Zoiets is gewoon niet meetbaar, dus mag je je daar niet achter verschuilen”. Volgens van Loon is Gemert een potentiële titelkandidaat. “Wij hebben vandaag tegen de kampioen van de hoofdklasse gespeeld”. Trainer Bert Ruijsch was zeer te spreken over zijn ploeg en vooral over Erik van Dijk. “Die draait zelfs nog om een bierviltje”. Donderdag krijgt DESK als Una naar Kaatsheuvel komt om 20.00 uur een herkansing. Hopelijk loopt het dan beter af.

zaterdag, maart 21, 2009

Concordia Loon op Zand dicht.

Loon op Zand - Cafe Concordia staat te koop. Gisteren was het de laatste dag dat het cafe en zalencomplex open was. Als reden van de terugloop geeft de eugenaar het rookverbod en de terugloop van grote feesten en partijen aan. De verenigingen moeten op zoek naar een andere locaties. De meesten gaan naar de Wetering.

'Dorpshart kost 50 miljoen'

KAATSHEUVEL - De plannen voor een nieuw levendig (Bruisend) dorpshart in Kaatsheuvel vergen naar schatting een investering van zo'n vijftig miljoen euro. Dat blijkt uit de aanvraag van de gemeente Loon op Zand voor een mogelijk extra financiële bijdrage van het rijk.

Tot verrassing van college en politiek ligt dit bedrag van 50 miljoen euro op straat, omdat het gewoon op de website van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) is genoemd. De gemeente wilde deze cijfers juist 'geheim' houden, ook met het oog op de Europese aanbesteding van het miljoenenproject. Maar volgens burgemeester Wim Luijendijk heeft het 'uitlekken' toch geen gevolgen voor deze procedure. "Het gaat hier om een globale berekening."

Het rijk vindt het belangrijk dat in deze tijd van economische crisis geïnvesteerd word in grote projecten. Dat is goed voor het bedrijfsleven en werkgelegenheid. De VNG heeft daarom gemeenten opgeroepen grote projecten aan te dragen die versneld aangepakt kunnen worden. Ook het 'Dorpshart' is aangemeld voor een investeringsbedrag van 50 miljoen euro.
Het gaat om de volgende kosten:
- 11 miljoen voor vernieuwing van het gemeentehuis
-11 miljoen voor de bouw van multifunctioneel centrum (Carré)
-5 miljoen voor aanleg van de parkeerkelder
-14 miljoen voor woningen en commerciële ruimten
-2,5 miljoen voor bouwrijp maken
-4 miljoen voor woonrijp maken
- 2,5 miljoen voor plankosten.

De PvdA toonde zich donderdagavond verbaasd over al deze cijfers op de VNG-website, en kreeg bijval van de VVD. "Wij moesten de kosten absoluut geheim houden, waarbij gedreigd werd met allerlei wetsartikelen, en dan dit", aldus raadslid Jacky Smit. Volgens Luijendijk is ook het college verrast door de openheid van de VNG, maar de Europese aanbesteding van het project kan gewoon door. Volgende maand moet meer duidelijk worden over de exacte kosten van het project. Eerder is de maximale bijdrage van de gemeente al verhoogd van 10,7 tot ruim 18 miljoen euro.
Als alles meezit, kan de metaformose van het Marktplein begin volgend jaar echt van start.

vrijdag, maart 20, 2009

Infoavond over pelgrimstocht

KAATSHEUVEL - Het bisdom Den Bosch viert zijn 450-jarig bestaan met een gezamenlijke pelgrimstocht naar Rome in de najaarsvakantie.

Parochie Kaatsheuvel houdt morgen, vrijdag, in het Parochieel Centrum Kaatsheuvel een informatieavond over de Romereis. Bas van Pampus, medewerker van het bisdom, geeft een uitgebreide presentatie over de reis. De bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor de inwoners van Kaatsheuvel en Loon op Zand maar ook andere belangstellenden uit De Langstraat zijn welkom.

Inmiddels hebben zich 74 mensen aangemeld voor de pelgrimstocht. Wie zich voor 1 juni inschrijft, krijgt vijf procent korting op de reiskosten.

'Beledigende taalvraagt om actie'

KAATSHEUVEL - De kwetsende teksten op de houten bouwafscheiding op de hoek van de Peperstraat en Hoofdstraat in Kaatsheuvel zijn de gemeente Loon op Zand en veel inwoners een doorn in het oog.

Bij gemeente en jongerenwerk leeft nu het idee om de jeugd de houten wand te laten beschilderen. Een afscheiding met vrolijke tekeningen of graffiti wordt wellicht minder snel volgekalkt met beledigende teksten, zo is de hoop.

In het Kaatsheuvelse centrum bouwt aannemersbedrijf Oome een nieuw woon- en winkelcomplex. Het terrein op de hoek Hoofdstraat-Peperstraat is afgeschermd door een grote, houten afscheiding. Recent is de wand volgekalkt met grove teksten. Zo worden toekomstige bewoners ernstige ziektes toegewenst.

Gisteravond sprak de VVD tijdens de raadsvergadering haar afschuw uit over de bekladdingen. "De wand is rijkelijk voorzien van de meest afschuwelijke teksten, die zo snel mogelijk moeten verdwijnen", aldus raadslid Jacky Smit. Ook wilde ze weten of de aannemer gedwongen kan worden die bekladdingen te verwijderen. Volgens burgemeester Wim Luijendijk heeft de aannemer op eigen initiatief al teksten onleesbaar gemaakt, maar zijn inmiddels alweer nieuwe op de wand gekalkt. De VVD opperde het idee om de nu kale wand te voorzien van schilderingen of graffiti. "Er kan een wedstrijd aan verbonden worden samen met jongerenwerk, Crossroads, lagere scholen of Mollercollege", stelde Smit. "Uiteraard met toestemming van aannemer en winkeliers." Volgens Luijendijk leeft dit idee ook al bij gemeente en jongerenwerk, en wordt nu gekeken wat haalbaar is.

Eén arrestatie en 49 bekeuringen

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Bij een grote verkeerscontrole in Waalwijk en Kaatsheuvel zijn woensdagmiddag en -avond 49 bekeuringen uitgedeeld.

Ook werd in Kaatsheuvel een 30-jarige Tilburger gearresteerd omdat hij met alcohol op achter het stuur zat.

Tussen 15.00 en 23.00 uur controleerde de politie in Kaatsheuvel op De Werft en in de Van Haestrechtstraat en in Waalwijk op de Groenewoudlaan/Akkerlaan, Eerste Zeine, Rossinistraat, Taxandriaweg en Midden-Brabantweg. Deze locaties waren gekozen omdat hier de bewoners regelmatig klagen over het verkeer. 's Middags lag het accent op de controle van brom- en snorfietsen (14 bekeuringen) en 's avonds op parkeergedrag, het dragen van de gordel, rijden door rood licht en niet-handsfree bellen van automobilisten (32 bekeuringen). De actie werd afgesloten met een alcoholcontrole, waarbij de Tilburger tegen de lamp liep

Nieuwbouw moet Óud Loon' opkrikken

Loon op Zand – Casade Woondiensten gaat vijftien woningen, een blok van zeven en een blok van acht woningen, in de Van Salm-Salmstraat slopen. De oude woningen van 1920 met de huisnummers 9 tot en met 37 moeten plaats maken voor nieuwbouw. Het is nog niet bekend hoeveel woningen er terug gebouwd gaan worden.

Het besluit om de vijftien woningen te slopen is eind vorig jaar genomen. Volgens vestigingsmanager Frans Desloover van Casade is de herontwikkeling opgenomen in de Woonvisie-Plus, die Casade met de gemeente heeft opgesteld. Er zijn acht bewoners met een huurcontract voor onbepaalde tijd, zeven bewoners hebben een tijdelijk contract. Die laatste groep is tijdens een informatieavond duidelijk gemaakt dat het contract niet verlengd wordt en de huur is opgezegd. Afhankelijk van de te volgen procedures zegt Desloover anderhalf jaar nodig te hebben voordat er gesloopt kan worden. “Als alles meezit kan het misschien zelfs nog sneller”.

Omdat de leefbaarheid in de straat door de tijdelijke bewoning hard achteruit zou gaan hebben bewoners van de Van Salm-Salmstraat stevige kritiek op Casade. “Onze straat raakt in verval en er heerst onrust over wat er allemaal gaat gebeuren”, vindt bewoner Harry Vera. Volgens hem wordt de buurt volgestopt met “vreemden” en verzuimt Casade de buurt te informeren over de stand van zaken. Ook baart de leegstand van de voormalige garage van Van Roosmalen en de mogelijke afsluiting van de N261 hem zorgen.

Volgens Ad Leermakers verdwijnt de sociale samenhang uit de straat. Sommige bewoners vinden dat “Oud Loon” vergeten wordt en dat alle geld naar Molenwijck gaat.

Desloover bestrijdt die kritiek. “Molenwijck is uitbreiding en Oud Loon is inbreiding. Dat is niet met elkaar te vergelijken. Verder zegt hij dat Casade er alles aan doet (en zal blijven doen) om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. “Om de doorstroming te bevorderen zijn we daarom volop bezig met de ontwikkeling van de Willibrordusstraat”. Daar hoopt Casade snel te kunnen starten met negen rijwoningen voor starters, acht rijwoningen met een betaalbare huur en zeventien appartementen voor 55 plussers

“Loon op Zand gaat werken aan wijken.”

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand, Casade Woondiensten, Politieteam Waalwijk en Loon op Zand en Triangel/de Twern gaan hun krachten bundelen om de leefbaarheid in de Loonse wijken te verbeteren.

Gisterenmiddag ondertekende de Regiegroep, waarin de vier partners vertegenwoordigd zijn, een convenant waarin de samenwerking en taakverdeling is vastgelegd.

“Dit is een heugelijk moment. Het is nu formeel dat de partners zowel met hun personeel als financieel samen gaan werken”, reageerde wethouder Wil Ligtenberg(LLoZ). Nu de partners vertegenwoordig zijn in één orgaan kan er volgens hem veel slagvaardiger gewerkt worden.

Voor het wijkgericht werken is de gemeente opgedeeld in drie wijken: Kaatsheuvel-Oost, Kaatsheuvel-West inclusief De Moer en de kern Loon op Zand. De Regiegroep heeft Jaqueline de Bekker als coördinator aangetrokken. Zij zal met twee of drie aan te trekken coördinatoren de kar gaan trekken.

Volgens directeur Ad Gruijters van Casade is het convenant slechts het begin van iets moois. Het succes zit volgens hem in de aansluiting op hetgeen de bewoners in de wijk vragen. “Door dingen sneller te laten gebeuren boek je concrete resultaten”.

Ook de politie is enthousiast “Door deze samenwerking kunnen we aan de voorkant zitten en ook wij moeten het van de burgers hebben”, aldus een enthousiaste Teamchef Corine van der Vliet.

Ron Koevoets van Triangel/De Twern is al gewend aan het wijkgericht werken. “Wij proberen al vanuit onze contacten met de bewoners de leefbaarheid te verbeteren en dit is al een forse stap”.

'Gedichtenboeket' op Loons evenement

LOON OP ZAND - 'Bloemen met klankkleur', het nieuwe evenement in Loon op Zand op zondag 26 april, kent een gedichtenwedstrijd.

Wie het mooiste gedicht over bloemen maakt, krijgt heel 2009 elke maand een fraaie bos bloemen. Liedertafel Echo der Duinen en het SMC Accommodatiebeheer organiseren het evenement.

marjavantrier@hotmail.com

Kaatsheuvels bedrijf wil militaire brillen leveren

KAATSHEUVEL - Leverancier van militaire uitrusting Noorloos Specialist Equipment uit Kaatsheuvel heeft woensdag een laatste poging gedaan om alsnog 10.600 scherfwerende brillen aan Defensie te mogen leveren.

In een kort geding bij de Haagse rechtbank vocht Noorloos de aanbesteding aan.

Het handelsbedrijf schreef in op de openbare aanbesteding, maar Defensie gunde de opdracht aan een concurrent. De door Noorloos ingestuurde modelbril zou niet aan de veiligheidseisen voldoen. Noorloos betwist dit, zijn bril zou zelfs beter zijn.

Het ministerie stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de brillen. Ze moeten beschermen tegen kogels en granaatscherven, maar ook stof en scherp zonlicht weren. ,,Het mag niet zo zijn dat in oorlogssituaties de lenzen loslaten of de bril niet bestand is tegen scherven'', zei de advocaat. Hij wees voorts op onvolledige testrapporten en ook zou de bril van Noorloos het gezichtsveld beperken door het middenstuk. Rechter mr. M. Nijhuis zei geen specialist te zijn op het gebied van oorlogsbrillen.

Noorloos viste ook achter het net bij een Defensie-order voor jassen. Deze aanbestedingszaak dient donderdag, ook bij de rechtbank in Den Haag.

Bronzen gemeentepenning voor Maurice van Boxtel

Kaatsheuvel - Scheidend raadslis Maurice van Boxtel heeft donderdagavond de bronzen legpenning van de gemeente Loon op Zand gekregen uit handen van waarnemend burgemeester Wim Luijendijk. Van Boxtel toonde zich verguld met de legpenning. Het scheidend raadslid, oogstte vele mooie woorden van zijn collega's. Normaliter wordt een scheidend raadslid alleen door de burgemeester en de nestor van de raad toegesproken. Van Boxtel werd door nagenoeg alle fractoes toegesproken. Van Boxtel, die onlangs het voorzitterschap van het Pleinfestival op zich nam de gelegenheid aan om een protest te laten horen tegen de verkleining van het Marktplein. In de nieuwe plannen zou het Marktplein te klein zijn voor de organisatie van het Pleinfestival.

donderdag, maart 19, 2009

Veel aandacht speelruimtes

LOON OP ZAND - De speelruimtes in de gemeente Loon op Zand worden kritisch onder de loep genomen.

De gemeente wil beter inspelen op de behoeftes van de spelende jeugd. Daarom start ze het project 'Spelen is niet voor de grap.'

Eerst wil de gemeente de speelplekken goed in kaart brengen, en kijken of deze nog wel voldoen aan de wensen. Het moet uiteindelijk leiden tot een duidelijk beleid voor de openbare speelruimtes.

"Nu ontbreekt het op dit gebied aan een heldere visie", aldus wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen). Volgens de gemeente is er steeds vaker vraag naar speelvoorzieningen voor de jeugd. Met de aanschaf, onderhoud en vervanging van speeltoestellen is veel geld gemoeid. Volgens Broeders moet dus goed nagedacht worden over de besteding van dat geld. "Nu is het vaak van: u vraagt en wij draaien", stelt Broeders. "Dat is niet goed. Mensen moeten een helder antwoord kunnen krijgen, als ze om speelvoorzieningen vragen." Volgens hem is het ook maar de vraag of alle huidige speelterreinen in de gemeente nog wel aan de wensen voldoen. "Misschien zijn ergens tien jaar geleden wel drie wipkippen neergezet, maar woont in die wijk nu alleen nog maar oudere jeugd." Loon op Zand wil zorgen voor voldoende speelmogelijkheden, verspreid over de gemeente, voor zowel de jongere als wat oudere jeugd.

Uit het onderzoek moet verder blijken wat het nieuwe speelruimtebeleid de gemeente ongeveer gaat kosten. Over enkele maanden moet meer duidelijk zijn.

De mening van de jeugd speelt uiteraard een belangrijke rol in het beleid van de gemeente. In Loon op Zand wordt nu gewerkt aan het opzetten van Kinderklankbordgroepen. De jeugd wordt gevraagd om volop mee te denken over haar wijk, en het verbeteren van de leefbaarheid. Ook de mogelijkheden om te spelen, krijgen daarbij aandacht. Dat sluit dus, volgens Broeders, goed aan bij het project 'Spelen is niet voor de grap'.

Bron: Brabants Dagblad

Meerdere aangiftes vernieling auto's

Kaatsheuvel - De politie heeft drie aangiftes binnengekregen van vernieling van auto's in de Langemeer in Kaatsheuvel. Afgelopen weekeinde werden in deze straat meerdere wagens bekrast met een scherp voorwerp, mogelijk een sleutel. Ook enkele spiegels zijn pmgebogen. De politie is hard op zoek naar de daders van de vernieling.

Nieuwe inrichting en naam voor Bakkerij van den Oord

Kaatsheuvel – De eigenaren van Bakkerij van den Oord, het echtpaar Petra(28) en Richard (29) Bierman hebben grote plannen met hun zaak aan de Hoofdstraat 203. De voorbereidingen voor de verbouwing van de winkel zijn in volle gang.

“We willen nu de mensen al laten weten wat we van plan zijn. Dan weten de klanten tenminste waar ze aan toe zijn”, vertelt Petra, terwijl ze de driedimensionale tekening van de nieuwe inrichting bekijkt.

Als de verbouwing gereed is wordt ook de naam gewijzigd en krijgt het bedrijf een nieuwe huisstijl. “We gaan dan gewoon “Bakkerij Bierman” heten,vertelt Petra. Tijdens de verbouwing zal op het parkeerterrein naast de zaak een noodwinkel geplaatst worden. “Op deze manier hebben de klanten er in elk geval geen overlast van”, vertelt Richard.

Het van oorsprong Dongens echtpaar nam in 2006 de zaak over van Wim en Lian van den Oord. Het winkelinterieur is twintig jaar oud en is volgens het echtpaar dringend aan vervanging toe. “Maar door het nieuwe interieur zal de klassieke en knusse uitstraling zeker niet verloren gaan”.

De winkel, die bijna de kleinste van Kaatsheuvel is, wordt uitgebreid met 3 m2. “Dat is maarliefst 30%”. Dat is behoorlijk”, zegt Richard lachend. Volgens hem is de uitbreiding nodig om nieuwe producten zoals diverse soorten koek en gebak te tonen. Verder is het de bedoeling om op termijn ook snackbroodjes te gaan verkopen.

Volgens het echtpaar loopt de zaak prima en hebben ze alle vertrouwen in de toekomst. “We hebben drie bakkers, vier parttime winkeldames en één zaterdagkracht in dienst”. De klantenkring bestaat voornamelijk uit mensen uit de wijk. “Maar er komen ook veel klanten die bij opa en oma in de Vossenberg op bezoek gaan en iets lekkers meenemen”, aldus Petra.

De eigenaren hebben voorlopig geen plannen om de grote bakkerij (250 m2) die achter de winkel staat te gaan verbouwen. “Wat aan vervanging toe is zullen we herinvesteren, maar daar blijft het ook bij”, aldus Richard.

Brekebenen in Efteling

Honderd brekebenen in Theater de Efteling even terug in de alpen! De uitdrukking ‘Break a leg’ betekent in de theaterwereld: veel geluk! In dit geval letterlijk, want 100 mensen die tijdens de wintersport een arm of been gebroken hebben waren te gast in Theater de Efteling, bij The Sound of Music. Na afloop ging een aantal van hen op de foto met de cast. Ook werden er handtekeningen gezet op het gips van deze brekebenen. Het wereldberoemde verhaal van de zingende familie Von Trapp speelt zich af in en rond Salzburg. Iedereen kent de openingsscène met Maria op de alpenweide.

woensdag, maart 18, 2009

Inleveren plastic in 2010 gratis

Loon op Zand – In de gemeente Loon op Zand kunnen mensen vanaf 1 januari hun plastic afval kosteloos bij de milieustraat in Kaatsheuvel brengen. Volgens een woordvoerder voldoet de gemeente met deze regeling aan de verplichting om vanaf 2010 het plastic verpakkingsmateriaal gescheiden in te zamelen.

Bezwaren tegen groot Carré

Omwonenden vrezen voor te massaal pand bij plein Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Het plan voor het nieuwe multifunctioneel centrum stuit op bezwaren van bewoners van de Nieuwe Markt en Lievekenshoek in Kaatsheuvel. Omwonenden vrezen voor een te groot en massaal gebouw bij het nieuwe Marktplein.

Volgens het college is het Carré onmisbaar voor de plannen met het Bruisend Dorpshart. Wel is besloten de maximale toegestane hoogte van het gebouw (aan de oostzijde van het Marktplein) wat terug te brengen: van 17,5 naar 15,5 meter. Voor de plannen van het Dorpshart in Kaatsheuvel lijkt de bouw van het Carré het meest gevoelig te liggen. Dat blijkt uit de elf schriftelijke reacties op het voorlopige bestemmingsplan ‘Brruisend Dorpshart’.

Gebruikersgroep Bruisend Dorpshart (een adviesgroep met daarin tal van betrokkenen) heeft ook twijfels bij de omvang van het Carré en de aanbouw van het gemeentehuis. “Het Brabantse dorpskarakter wordt zo aangetast”. Volgens de gemeente is goed gekeken naar de zienswijzen op het bestemmingsplan, die niet alleen over het Carré gaan. “We zien geen reden om de plannen rigoureus aan te passen”, stelt wethouder Hans Waijers. Wel zijn wat kleinere aanpassingen doorgevoerd, bijvoorbeeld als het om de hoogte van gebouwen en aantal te bouwen woningen. Het aangepaste bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag zes weken ter inzage.

dinsdag, maart 17, 2009

Bezwaren tegen plan voor invoering van topklasse nemen af

ZEIST - De meeste hoofdklassers in Midden-Nederland staan niet afwijzend tegenover het voorstel van de KNVB om een topklasse op zaterdag en een topklasse op zondag in te voeren.

En vrijwel zonder uitzondering willen ze allemaal graag in de topklasse uitkomen. Het verzet tegen de invoering van de topklasse lijkt gebroken. De KNVB heeft de meeste bezwaren van de hoofdklassers tegen de komst van de topklasse weggenomen. Het ziet er naar uit dat het plan voor de 'optimalisering van de voetbalpiramide', na vele jaren van aanpassingen en verzet, straks op de ledenvergadering van 6 juni een hamerstuk is.

Het is de bedoeling dat de topklasse over een jaar, in het seizoen 2010/2011 wordt ingevoerd. Dat betekent dat hoofdklassers zich komend jaar al kwalificeren voor de topklasse. Zowel de nieuwe klasse op zaterdag als op zondag telt zestien teams. Onder de topklasse blijven zes hoofdklassen (drie op zaterdag en drie op zondag) van veertien verenigingen bestaan. De winnaar van de amateurfinale - de twee kampioenen van de topklasse strijden om het algeheel kampioenschap - heeft het recht te promoveren naar de eerste divisie. Woordvoerders van de meeste hoofdklassers tonen zich content met het voorstel. IJsselmeervogels constateert dat twee knelpunten uit eerdere plannen zijn weggenomen. Woordvoerder Jelmer Geerds: ,,Voetballen op zondag is voor de club onacceptabel. Verder was er sprake dat er door de vereniging fors geïnvesteerd diende te worden in de accommodatie. Die twee punten zijn van tafel, sindsdien is IJsselmeervogels voorstander.''

,,De club streeft een zo hoog mogelijk niveau na. Promoveren naar de eerste divisie is voor ons geen blinde ambitie.'' En over de topklasse: ,,Wij hebben er veel zin in. Het zou wel mooi zijn als de derby tegen Spakenburg behouden blijft. Dat is een evenement op zich.''

Hoofdklasser Spakenburg verzet zich evenmin tegen de topklasse, maar wacht met een definitief standpunt op de concrete invulling van de competitie. Volgens voorzitter Marc Schoonebeek liggen er nog enkele technische en organisatorische knelpunten. Promoveren naar het betaald voetbal hoeft Spakenburg niet. ,,Eenvoudigweg omdat wij een zaterdagvereniging zijn en statutair gezien geen competitiewedstrijden op een zondag spelen.''

Roep om controles ‘paarden’

Politieke steun voor veelbesproken nota ‘Paardenhouderijen.’

Loon op Zand moet nu daadwerkelijk gaan optre­den tegen ‘illegale’ activiteiten bij paardenhouderijen in de gemeen­te. Die boodschap van de politiek is duidelijk. Komende donderdag stelt de gemeenteraad vrijwel ze­ker de nieuwe beleidsnota Paar­denhouderijen vast.

De gemeente Loon op Zand wil met duidelijke regels een eind ma­ken aan de onrust binnen de Loon­se paardenwereld. Al lang klagen maneges over paardenpensions, die het niet zo nauw nemen met de regels.

Na overleg met diverse instanties, zoals ZLTO en paardenhouderijen, ligt er nu de nieuwe nota ‘Paarden­houderijen’ op tafel. Een gevoelig punt was het lesgeven op paarden­pensions. Dat mag nu alleen aan mensen die daar hun paard stal­len. Bij maneges kunnen ook men­sen van buitenaf les krijgen.
De meeste politieke partijen zijn tevreden over de nieuwe nota. Wel moeten de regels echt gehand­haafd worden, stellen ze. Vooral de VVD vraagt zich af hoe de ge­meente Loon op Zand dat gaat doen.

De Kaatsheuvelse manegehouder Walter Pullens heeft in een brief aan de gemeenteraad nog eens for­se kritiek geleverd op de gemeen­te, die volgens hem al jaren niet optreedt tegen illegale activiteiten bij paardenhouderijen. Dat leidt tot wantoestanden en oneerlijke concurrentie voor de professionele paardenmaneges, stelt Pullens. Vol­gens wethouder Hans Waijers (CDA) had de handhaving in het verleden inderdaad soms beter ge­kund, maar wordt nu gewerkt aan een goed beleid van controleren en optreden.

Overigens onderzoekt de Nationa­le Ombudsman op dit moment nog of de gemeente Loon op Zand nalatig is geweest bij de aanpak van ‘illegale’ paardrijlessen op paar­denhouderijen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

'Je kunt hier niet fatsoenlijk winkelen'

Loon op Zand – De directie van autobedrijf van Roosmalen is zwaar teleurgesteld in het gemeentebestuur van gemeente Loon op Zand. Het college wees onlangs de vestiging van een Emté in het pand van Van Roosmalen aan de Hoge Steenweg definitief af.

De gemeente wil het winkelgebied beperken tot het centrum. Een grote supermarkt aan de andere kant van Loon op Zand zou voor leegloop zorgen van het huidige winkelcentrum aan het Oranjeplein.

De woordvoerster van het bedrijf zegt niet te begrijpen waarom in Kaatsheuvel de supermarkten zich wel buiten het kernwinkelgebied mogen vestigen en in Loon op Zand niet. Ook is er kritiek op de huidige Emté die gevestigd is aan het Oranjeplein. “Je kunt er terecht voor een pak suiker maar voor fatsoenlijke boodschappen moeten de Loonse inwoners naar Kaatsheuvel. Op deze manier bloedt het dorp dood”, aldus de woordvoerster. Overigens gaan in het dorp sterke geruchten dat de Emté gaat sluiten en dat er in het pand zich een PLUS zou vestigen. Communicatiemedewerker Wilco Jansen van moedermaatschappij Sligro ontkent dit echter. Volgens hem heeft de Emté geen plannen om uit te vertrekken. “We zijn wel met de verhuurder in gesprek om te bekijken of we mogelijk uit kunnen breiden. Misschien komt er dat nog eens van”. Ook bij het hoofdkantoor van de Plus is niets bekend over de vestiging van een nieuwe supermarkt in Loon op Zand.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

maandag, maart 16, 2009

Boek zoekt lezers (en kopers)

Louter positieve reacties krijgen we van lezers van het onlangs verschenen boek ´Stan Storimans - Oog op de wereld´. Het gaat over cameraman Stan Storimans die voor RTL Nieuws aan het werk was in Georgië toen hij daar op 12 augustus 2008 door een bom om het leven kwam.

Stan Storimans was een ervaren cameraman. Hij filmde de verschrikkingen van de tsunami in Sri Lanka en de verwoestingen die orkaan Katrina in Amerika aanrichtte, berichtte onder meer uit Afghanistan, Irak, Ethiopië, Israël, de Balkan, stond op de puinhopen van het World Trade Centre na de aanslagen in New York. Stan was bij vele brandhaarden in de wereld en bracht deze rampspoed feilloos in beeld, eerst voor het NOS Journaal en later voor RTL Nieuws.

Hij vertelt erover in ‘Stan Storimans – Oog op de wereld’. Onthullend. Aangrijpend. Ongezouten. Humoristisch. Stan Storimans was al lang voor zijn dramatische dood met ons bezig aan een boek. Dat hebben we na zijn overlijden afgemaakt, met behulp van enkele van zijn collega’s, onder anderen Conny Mus, Bart Hettema, Jeroen Akkermans, Betty Glas, Jaap van Deurzen en Marcel Maijer. Het boek is niet alleen een eerbetoon aan de beste nieuwscameraman van Nederland maar ook aan zijn collega’s. En het vertelt op indringend wijze hoeveel bloed, zweet en tranen het kost om het nieuws bij ons thuis op de buis te brengen.

‘Stan Storimans – Oog op de wereld’ is een hoogwaardige uitgave: 224 pagina’s dik, met harde kaft, geheel in kleur en met meer dan honderd werkelijk unieke foto’s. En toch is het boek veel goedkoper dan de uitvoering doet vermoeden: 19,95 euro.
Ondanks dat het met hart en ziel gemaakte boek veel aandacht heeft gekregen in de media, zijn we nog niet uitverkocht. Vandaar dat we op zoek zijn naar lezers (en dus kopers!). Dat doen we op deze ongewone manier. Aan iedereen die deze e-mail krijgt vragen we beleefd om deze door te sturen naar vijf vrienden, familieleden, collega’s of andere bekenden.

Als iedereen dat doet, krijgen binnen een week duizenden mensen dit pleidooi voor een uniek boek onder ogen. Dus: doe mee aan deze eigentijdse promotieactie en stuur deze e-mail door. Voor wie het boek nog niet heeft: het is op een gemakkelijke manier te bestellen via de website www.pix4profs.nl/uitgeverij. De bezorging gaat supersnel. Als de betaling binnen is, ligt het boek doorgaans de volgende dag al op uw deurmat.

Johan van Grinsven|auteur
Jan Stads|uitgever
Stan Storimans - Oog op de wereld’
Een uitgave van Pix4Profs Uitgeverij in Tilburg
ISBN: 978-94-6032-001-9
Ook te koop via de boekhandel

'Een prachtig document.'
Presentatrice Brigit Maasland

'Ik vind het een prachtig boek. Het doet recht aan een geweldige carrière.'
RTL-verslaggever Bart Hettema

'Het boek leest fantastisch weg.'
Presentator Frits Barend

Ik vind het een prachtig uitgegeven boek, met indrukwekkende verhalen over en met Stan.’ RTL-buitenlandcorrespondent Jeroen Akkermans
'Een spannend jongensboek.' ANP

'Meerdere leden van het kabinet hebben hem gekend, hebben hem meegemaakt. We hebben hem leren kennen als een vakbekwaam cameraman. Als een warme en hartelijke persoonlijkheid.' Minister-president Jan Peter Balkenende

"Ht is net alsof je er zelf bij bent geweest, zo gemakkelijk leest het weg".
Jan in 't Groen, correspondent Brabants Dagblad

Ongeval beknelling Europalaan


Kaatsheuvel - Rond 14. 00 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een ongeval met beknelling. Een auto (Citroen)was door een slinger in de weg tegen een boom gereden. De bestuurder liep een lichte hoofdwond op en de bijrijder zat bekneld. Zij is door de brandweer bevrijdt en afgevoerd naar het ziekenhuis. De Europalaan is vanaf De Kinkenpolder tot het politiebureau een klein uur afgesloten geweest. Twee getuigen spreken echter van een verkeersruzie. De Citroen zou een Passaat gesneden hebben waarna de Passaat op zijn beurt afsneed. Door de manoeuvre belandde de Citroen tegen een boom die door de brandweer werd neergehaald. Dit bericht is echter nog niet bevestigd door de politie.

Politiebericht
Vrouw (42) raakt gewond bij aanrijding
KAATSHEUVEL: Hulpverleningsdiensten rukten maandagmiddag 16 maart uit naar de Europalaan in Kaatsheuvel voor een eenzijdig ongeval. In een bocht was een personenauto van de weg geraakt en tegen een boom beland. Een vrouwelijke inzittende raakte daarbij gewond en moest voor medische onderzoek naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 13.50 uur ter hoogte van de bushalte op de Europalaan. Een personenauto was gaan tollen en naast de weg met de rechterkant tegen een boom geklapt. Hierdoor kwam de vrouwelijke inzittende bekneld te zitten. De 42-jarige vrouw uit Kaatsheuvel was steeds aanspreekbaar en stapte na haar bevrijding (door de brandweer) zelfstandig uit haar auto. De vrouw is uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd voor medisch onderzoek. Ze had geen uiterlijke verwondingen. De 44-jarige bestuurder (eveneens uit Kaatsheuvel) is ter plaatse door het ambulance personeel verzorgd aan een verwoning aan zijn hoofd. Getuigen spreken over een mogelijke verkeersruzie die aan het ongeval vooraf ging. De politie onderzoekt de toedracht en neemt daarbij de verklaringen van de getuigen uiteraard serieus.

Drietal verdacht van inbraak

KAATSHEUVEL - De politie heeft zaterdag in Kaatsheuvel drie jongeren aangehouden voor inbraak.

Een getuige meldde een inbraak in een schuur in de Gasthuisstraat. Agenten gingen poolshoogte nemen.

De schuurdeur was opengebroken. Het leek erop dat het drietal een scooter wilde stelen.

De drie verdachten zijn een 18-jarige man uit Waalwijk, een 15-jarige jongen uit Waalwijk en een 19-jarige man uit Loon op Zand. De drie zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

zondag, maart 15, 2009

Nieuwsbrief Stichting STERK

Hedenmorgen bereikte ons het droevige bericht dat dhr. Berrie Wijten op 13 maart geheel onverwacht is overleden. Berrie was een sociaal bewogen en betrokken man, de dag voor zijn vertrek naar Suriname, waar hij betrokken was bij het opzetten van een school in Sipiliwini in Suriname, bezocht hij nog onze nieuwjaarsreceptie en vertelde bevlogen over het bijzondere initiatief in Suriname.

Berrie was een zeer actief bouwcommissielid, de stichting heeft altijd een beroep kunnen doen op zijn inzet. In de startfase van STERK heeft hij mede vorm gegeven aan de behoudplannen. Met zijn persoonlijke, enthousiaste en nooit aflatende belangstelling was hij een belangrijke steunpilaar voor het bestuur. Hij leverde een essentiële bijdrage aan de jaarlijkse klapstoelenconcerten. Wij zullen hem heel erg missen.

Namens de Stichting willen wij u ervan op de hoogte stellen dat:
De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op dinsdag 17 maart om 11.00 uur in de
parochiekerk H. Joachim, Middelstraat 28 te De Moer, aansluitend zal de begrafenis
plaatsvinden op de r.k. begraafplaats St. Jozef, Wilhelminaplein te Kaatsheuvel. Tijdens de samenkomst in de kerk is er gelegenheid schriftelijk te condoleren.
Mocht u een persoonlijke condoleance willen zenden aan Jose, de kinderen en kleinkinderen, dan kunt u deze zenden naar Veldstraat 8, 5176 NB De Moer.

Namens Stichting STERK
Het Bestuur: Lilian Grootswagers
Marri Hendriks
Christian Vermeer

Kazerne weer in beeld voor plan brouwerij

KAATSHEUVEL - De Kaatsheuvelse brouwerij 'De 3 Horne' ziet weer kansen voor het plan om samen met partycentrum 't Maoske in De Moer een horecazaak in de oude brandweerkazerne in Kaatsheuvel te beginnen.

Dit plan gaat uit van een café-restaurant, aangevuld met brouwerij en streekproductenwinkel.

Deze week trok de Waalwijkse Bartel Meter zich terug als koper van de brandweerkazerne. De deur voor andere partijen staat nu weer open. "Dit nieuws kwam echt als donderslag bij heldere hemel", aldus Sjef Groothuis van brouwerij De 3 Horne. Hij had zich toch verbaasd over het voornemen van het college om de kazerne aan Bartel Meter te verkopen voor een bedrag van 500.000 euro. Het is overigens nog de vraag of het plan van de brouwerij en 't Maoske financieel haalbaar is. Ook moet de gemeente het zien zitten. Vooral de vestiging van een brouwerij op deze plek ligt gevoelig

zaterdag, maart 14, 2009

Piet Henskens overleden


Kaatsheuvel - Ons bereikte het droevig bericht dat oud voorzitter van Desk, Piet Henskens vanochtend om 07.05 is overleden. Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd. Wij zullen Piet allemaal missen....

Piet was Ridder in de Order van Oranje Nassau.

Piet heeft een indrukwekkende staat van dienst binnen het Loonse verenigingsleven.

Piet Henskens (55), directeur Stichting Werk aan de Wijk te Breda,

zette zich in als/voor:

- Voorzitter van het bestuur van de Stichting Vluchtelingenwerk Loon op Zand (1992-1998);
- voorzitter van de medezeggenschapsraad van de openbare basisschool De Touwladder (1994-2002);
- bestuurslid van de afdeling Loon op Zand van D66 (1995-1999);
- (mede)initiatiefnemer en voorzitter van de gezamenlijke medezeggenschapsraad van de openbare scholen in de gemeente Loon op Zand (1996-2002);
- voorzitter van het bestuur van de Stichting Triangel te Kaatsheuvel; hij speelde in die hoedanigheid een belangrijke rol bij de voorbereiding van de fusie tussen de Stichting Vluchtelingenwerk Loon op Zand, SKOL en GOW (1997-2002);
- voorzitter (1998-2003) van de Klachtencommissie en lid (sinds 2004) van de Raad van Commissarissen van Casade Woondiensten; sinds 2005 was Piet Henskens tevens voorzitter van de adviescommissie Corporate Governance;
- voorzitter (vanaf 2001) van het bestuur van voetbalvereniging DESK. Piet Henskens had onder meer een belangrijk aandeel in de renovatie van het clubhuis, de nieuwbouw van de kleedkameraccommodatie en de aanleg van het kunstgrasveld.
In 2007 was hij initiatiefnemer en werd hij voorzitter van het bestuur van de Stichting Topvoetbal DESK. Het doel van de stichting is om een organisatiestructuur te creëren waarbij het eerste elftal van de voetbalvereniging DESK zo hoog mogelijk kan voetballen, zonder dat er bestuurlijk, organisatorisch of financieel afbreuk/risico voor de verenigingen en haar leden optreedt.

Droom over kazerne spat plots uiteen

Kaatsheuvel – Wie heeft er schuld aan het afketsen van de verkoop van de oude brandweerkazerne in Kaatsheuvel? De potentiële kopers Bartel Meter en Christel van Kuik wijzen naar de gemeente Loon op Zand. “De droom om in dit mooie pand een grand- café te beginnen, is uit elkaar gespat, stelt Chantal van Kuik.

“Dat heeft niets te maken met de kosten, maar met de onprofessionele werkwijze van de gemeente”. Wethouder Hans Waijers (CDA) vindt de beschuldiging niet terecht. “De kopers hebben de deur onverwacht dicht gegooid. Terwijl we nog volop in gesprek waren. Daarom ben ik zo teleurgesteld”. Donderdagavond ketste de koop definitief af.

“We ontvingen eerst een heel onprofessioneel koopcontract zonder bijlagen, vertelt Christel van Kuik . “Uiteindelijk kregen we alle informatie. Tot onze verassing bleek dat er nauwelijks of geen ruimte was voor een terras. We waren verbijsterd, omdat we altijd aangegeven hebben een terras te willen. Daarna volgde een overleg met de projectleiders. Van hun kant was dat een “zeer vijandig gesprek”. Dat heeft ons vertrouwen flink geschaad”. Volgens Waijers, die spreekt over een “pittig gesprek” was bij de potentiële kopers blijkbaar een ‘misverstand’ ontstaan over de vraagprijs van 500.000 euro.

Die half miljoen is enkel voor het gebouw en niet voor de gronden. Die extra kosten zouden een struikelblok vormen voor de koop. “Maar het is beslist geen geldkwestie”, stel van Kuik. Toch hebben volgens Waijers de kopers aangegeven dat ook de financiën een rol speelden bij hun besluit om af te haken.

Joop Bisselink uitgezwaaid

Kaatsheuvel – Vrijdagmiddag heeft Joop Bisselink afscheid genomen als wethouder van onze gemeente. Volgens waarnemend burgemeester Wim Luijendijk kwam het afscheid van “onze Joop”, onverwacht. “Joop is een man van het volk en was benaderbaar, attent, en altijd beschikbaar voor een praatje”, aldus de burgemeester. Joop is 7 jaar wethouder geweest en heeft de gemeentewerf, de verkeerssituatie in De Moer, de Jan de Rooijstraat en Lobelia gerealiseerd. Joop kreeg van de gemeente een legpenning met de inscriptie “Joop Bisselink, betrokken, zorgvuldig en integer bestuurder”. Hij kreeg deze voor de verdienste als bestuurder maar ook voor zijn grote verdienste voor de Kon. Erk. Harmonie Kaatsheuvel. In een gevatte en soms emotionele toespraak bedankte Joop iedereen, en "ons" vrouw in het bijzonder. Gemeentebelangen had overigens nog een leuk cadeau; een emmer vol met bier. Om 17 uur begon de receptie van de “echte Ketsheuvelse wethouder”. Maandag begint Joop weer bij zijn oude baas. Joop, het gaat je goed in je verdere leven. Bedankt!

Berrie Wijten overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Berry Wijten op 61 jarige leeftijd is overleden. Berry was een geliefd persoon en verwierf grote faam bij het restaureren van de molen aan de Vaarstraat. Ook was Berry lid van de gemeentelijke monumentencommissie. Wij wensen iedereen die hem dierbaar was veel sterkte met dit grote verlies

Politie stelt een alcoholcontrole in

KAATSHEUVEL - Agenten hebben gisteravond op diverse locaties in Kaatsheuvel een alcoholcontrole ingesteld. De politie hield in totaal vijf automobilisten aan voor het rijden onder invloed. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Rond 23.00 uur hielden agenten op de Horst een 51-jarige automobilist uit Drunen aan. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 240 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal mocht hij na verhoor naar huis. Op dezelfde locatie werd een half uur later een 43-jarige automobilist uit Nuenen van de weg gehaald. Hij bleek na onderzoek 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Een 49-jarige automobilist uit Drunen liep op de Aa tegen de lamp. Ook hij verkeerde onder invloed. Op de Europalaan mocht een 55-jarige automobilist mee naar het bureau. Ook hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest wees bij hem uit dat hij 355 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Even na middernacht hield de politie op de Europalaan een 24-jarige automobilist uit Sprang-Capelle aan. Hij bleek na onderzoek 665 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

vrijdag, maart 13, 2009

Taxi Govers op de vingers getikt

KAATSHEUVEL Taxibedrijf Govers moet een oplossing zoeken voor de vele geparkeerde taxibussen- en auto’s in de Marktstraat en Langendijkstraat in Kaatsheuvel. Het college van Loon op Zand overweegt maatregelen te nemen tegen het bedrijf, dat gevestigd is aan de Marktstraat 56. Het parkeren leidt tot de nodige klachten uit de buurt. Ook klagen omwonenden over het feit dat de Langendijkstraatstraat nagenoeg elke ochtend geblokkeerd wordt door taxibussen en het door laden het lossen van een vleeswagen.

„We hebben al een gesprek gehad met meneer Govers, toen is de parkeeroverlast verminderd”, vertelt wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen). „Maar het probleem lijkt nog niet uit de wereld. We gaan nu nog een gesprek aan en als dat niet helpt dan gaat het naar het hoogste orgaan van de gemeente, en dat is de burgemeester. Die zal dan overgaan tot handhaving”, aldus Broeders.
Gerrit Govers van het gelijknamige taxibedrijf erkent dat hij een probleem heeft, maar weet zo geen oplossing. „Wij rijden ziekenvervoer en dan moeten we de auto’s bij de hand hebben om snel te kunnen zijn, want je kunt die klanten geen uur laten wachten”. Volgens hem heeft het bedrijf acht auto’s in het gebruik maar staan die nooit tegelijkertijd bij het bedrijf. „Sommige chauffeurs nemen de bus ’s- avonds mee naar huis, maar als de chauffeurs overdag koffie drinken op het bedrijf dan staat het vol. Maar daar heeft de buurt geen last van, want ik zorg altijd dat er voldoende parkeergelegenheid overblijft”. Volgens Govers heeft hij in het gesprek met de gemeente aangegeven zijn auto’s graag te stallen op de voormalige gemeentewerf, maar daar ging volgens de gemeente om verzekeringstechnische redenen niet. Ook heeft hij een andere locatie bekeken, maar die bleek niet veilig vanwege de vernielingen die in het dorp plaatsvinden. Een oplossing ziet Govers in het vervangen van het plantsoentje door parkeerhavens. Volgens de eigenaar is het verplaatsen van zijn bedrijf geen optie. „Na de ellende van het kwijtraken van de deeltaxi ben ik blij dat het bedrijf nu weer goed loopt”.

donderdag, maart 12, 2009

Koper brandweerkazerne haakt af.

Het was een zwarte dag voor wethouder Hans Waijers van het Dorpshart. De wethouder kreeg om 17.30 een telefoontje van de koper van de brandweerkazerne dat de koop niet door gaat. Dit maakte de wethouder vanavond bekend in de commissievergadering. Als reden geeft de koper aan dat hij de brandweerkazerne gekocht heeft voor 500.000 euro, inclusief de grond voor een groot terras. Wat blijkt, hij heeft alleen de brandweerkazerne gekocht exclusief de grond voor een terras. De koper wil het bedrag voor het terras niet betalen en ziet dus, tot grote teleurstelling van wethouder Waijers, af van koop. De vraag is nu of de economische omstandigheden niet de werkelijke reden is van het afhaken en of de kazerne meegaat met de totale aanbesteding van het Dorpshart.

Vaart achter nachtbus voor uitgaande jeugd

LOON OP ZAND - Zonder grote tegenslagen rijdt vanaf september een nachtbus (Nightliner) tussen Tilburg, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Waalwijk.

Volgens de Loonse wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) wordt erop aangekoerst om net na de zomervakantie met de proef te starten. Als het huidige plan voor de Nightliner doorgaat, gaat de uitgaande jeugd 5 euro betalen voor een nachtelijke busrit van Tilburg naar Waalwijk, Loon op Zand of Kaatsheuvel.

In mei valt een definitief besluit over de proef met de nachtbus tussen de verschillende plaatsen. Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan de verder uitwerking van de plannen.

De Nightliner is met name bedoeld voor jeugd uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en Waalwijk die gaat stappen in Tilburg. Volgens Broeders is de verwachting dat in één nacht enkele honderden jongeren gebruik gaan maken van de Nightliner.

De bus vanuit Tilburg richting Waalwijk krijgt twee vertrektijden: half drie en vier uur 's nachts. "We verwachten de meeste reizigers om vier uur", aldus Broeders. "Dan rijdt er waarschijnlijk een 'dubbele' bus."

Nu wordt nog goed gekeken naar de kosten van het project, en hoe eventuele financiële risico's verdeeld kunnen worden tussen de diverse partijen. De bedoeling is in ieder geval dat de nachtbus zichzelf financieel bedruipt.

Ook is nog geen besluit gevallen over de haltes waar de nachtbus allemaal gaat stoppen. "We willen overlast voor omwonenden zoveel mogelijk zien te voorkomen".

Bron: Brabants Dagblad

Optredens jeugdkoor The Young Ones

KAATSHEUVEL - Jongerenkoor The Young Ones uit Kaatsheuvel geeft op 3 en 4 april een optreden in De Werft in Kaatsheuvel.

Kaartjes (7,50 euro) zijn te bestellen via www.lajeunesse.nl en die avonden te koop 'aan de deur'. Beide optredens beginnen om 20.00 uur.

Efteling Hotel nodigt kinderen uit om een dagje mee te helpen


Kinderen die zich afvragen hoe het is om in een hotel te werken, vallen nu met hun neus in de boter. Het Efteling Hotel nodigt kinderen uit om een dag mee te komen helpen en een kijkje achter de schermen te nemen. Van bedden opmaken tot vergaderen, van het inchecken van gasten tot koken, de jonge medewerkers leren van professionals hoe het is om een hotel te runnen en rekening te houden met de wensen van gasten. Met de actie wil de Efteling laten zien dat kinderen een belangrijke rol spelen in de Wereld vol Wonderen. De Efteling wil de kinderen iets leren, maar zeker ook van hen leren. Niet voor niets is het hotel begin dit jaar uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke hotel van Nederland door reiswebsite Zoover.nl.
Aanmelden

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich tot 20 april aanmelden via communicatie@efteling.com onder vermelding van ´hotel voor kinderen´. De aanmelding moet voorzien zijn van: naam, adres, leeftijd, telefoonnummer en een omschrijving waarom hij/zij met de klas een dag mee wil helpen. De winnaar wordt in de maand juni met de hele klas uitgenodigd in Kaatsheuvel voor een bijzonder educatief schoolreisje in het luchtkasteel vol verhalen.

woensdag, maart 11, 2009

Haast met nieuwbouw Rosagaerde

KAATSHEUVEL - Stichting Maasduinen heeft haast met de nieuwbouw van zorgcentrum Rosagaerde in Kaatsheuvel.

De hoop is om volgende maand eindelijk met de bouw te beginnen. Ongeveer een jaar later zou de nieuwe Rosagaerde dan klaar zijn. Het wachten is nu alleen nog op de bouwvergunning.

Stichting Maasduinen (waaronder Rosagaerde valt) en woningcorporatie WSG willen al lang een nieuw woonzorgcentrum bouwen

aan de Parkstraat. Het gaat om een complex met in totaal 28 verpleegplaatsen en veertien zorgappartementen.

Het project is sterk vertraagd. Het oude Rosagaerde ligt al een tijd plat. De bewoners verhuisden vorig jaar mei tijdelijk naar zorgcentrum De Vossenberg in Kaatsheuvel.

De nieuwbouw van Rosagaerde zou vorig jaar net na de bouwvak starten. Maar dat liep anders. Na bezwaren van de Efteling werd de vergunning door de rechter geschorst. Met een iets aangepast ontwerp van het complex zijn de procedures nu deels overgedaan. "Als de bouwvergunning rond is, kunnen we meteen gaan bouwen", stelt directeur Matthé Hoogeboom van Maasduinen. "We hebben begrepen dat door ziektes de gemeente wat meer tijd nodig heeft voor de procedures." Wanneer de vergunning precies verleend kan worden, kan de gemeente nog niet aangeven. "We werken er in ieder geval hard aan." Ook woningcorporatie WSG staat in de startblokken om te gaan bouwen. "We willen de bouwtijd zo kort mogelijk houden", aldus de woordvoerder van WSG. "Maar het zal toch snel een jaar duren." Een snelle bouw van Rosagaerde is ook belangrijk voor de plannen voor het Waspikse zorgcentrum De Riethorst.

Tijdens de nieuwbouw van dit complex verhuizen de Waspikse bewoners ook naar zorgcentrum De Vossenberg in Kaatsheuvel. Zij trekken dan in de gebouwen, waar nu de mensen van Rosagaerde wonen. De verhuizing van de Waspikse ouderen staat gepland voor april volgend jaar. Maar dat kan dus alleen maar als de nieuwbouw van Rosagaerde klaar is, en de voormalige bewoners weer uit De Vossenberg zijn vertrokken.

"Het hangt dus allemaal nauw met elkaar samen", stelt de WSG- woordvoerder. "Daarom willen we er ook vaart mee

Laatste koop voor dorpshart

KAATSHEUVEL - Het voormalige Rabobankkantoor aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel is bijna eigendom van de gemeente Loon op Zand.

Het college wil de huidige gemeentewinkel voor 1,3 miljoen euro kopen van projectontwikkelaar ABB uit Sliedrecht. Het gebouw moet plat voor de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. De oude Rabobank is het laatste pand dat de gemeente moest aankopen voor het Bruisend Dorpshart. "Deze koop is dus een mijlpaal", aldus wethouder Hans Waijers (CDA). De deal met ABB moet nog wel voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

De gemeente heeft het afgelopen jaar miljoenen uitgetrokken voor de aankoop van panden in de omgeving van het Marktplein, zoals het oude TNT-gebouw, Era Makelaardij en diverse woningen in de Huijgenstraat.

Deze gebouwen wijken voor de plannen voor het Bruisend Dorpshart. Kaatsheuvel moet een levendig centrum krijgen met onder meer een gezellig dorpsplein, grote parkeerkelder, horeca, woningen, nieuw socaal-cultureel centrum (Carré) en een vernieuwd gemeentehuis.

De grote herinrichting start mogelijk begin volgend jaar.

Ook de sloop van de huidige gemeentewinkel is nodig voor deze ambitieuze plannen. Het bouwbedrijf ABB kocht dit gebouw in 2002 van de Rabobank. In de loop van 2003 werd de gemeente Loon op Zand huurder van het pand aan de Nieuwe Markt, en vestigde daar later de gemeentewinkel.

De gemeente is dus dichtbij een akkoord met ABB over de koop van het gebouw. Naast de aankoopsom van 1,3 miljoen euro krijgt ABB de kans om in de toekomst twintig woningen (starters, middeldure en dure huizen) te bouwen in het plan Sweensstraat- West in Kaatsheuvel. Dit bouwplan stuitte lang op weerstand bij de provincie, maar lijkt nu niet kansloos meer, aldus Waijers.

Bij het pand aan de Nieuwe Markt zitten ook twee geldautomaten en een chipkniplader. Deze automaten kunnen daar uiteraard door de toekomstige sloop niet blijven, maar er ligt de verplichting om in de omgeving pinautomaten te houden.

Wanneer de gemeentewinkel tegen de vlakte gaat, is nog niet bekend.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: M. Koster

dinsdag, maart 10, 2009

Kaatsheuvelnaar vindt gestolen scooter terug

KAATSHEUVEL - Een 17-jarige jongen uit Kaatsheuvel heeft dinsdagmorgen zijn gestolen scooter teruggevonden voor een gebouw aan de Huygenstraat in Kaatsheuvel.

Een 17-jarige Tilburgse is dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal.

De scooter van de Kaatsheuvelnaar was zaterdagavond in Waalwijk gestolen toen hij bij zijn vriendin was. De jongen was vergeten de contactsleutels uit het zadel te halen. Dinsdagmorgen werd hij door een vriend getipt dat het voertuig mogelijk voor een gebouw in Kaatsheuvel stond. Dat bleek het geval te zijn en hij schakelde de politie in.

'Bed & Breakfasthotel in Kaatsheuvel krijgt zo'n honderd kamers'

KAATSHEUVEL - Het Franse concern van Bed & Breakfasthotels mikt op een nieuw hotel in Kaatsheuvel met zo'n honderd kamers.

Meer dan het aantal kamers wil het bedrijf voorlopig niet kwijt over de plannen om aan de Horst te gaan bouwen. "We gaan eerst met de gemeente Loon op Zand rond de tafel voordat we echt de publiciteit zoeken", aldus woordvoerder Rob van der Donk.

Kaatsheuvel is in beeld voor de bouw van twee hotels. De Druiventros in Berkel-Enschot heeft plannen voor een hotel met zo'n honderd kamers aan de Horst, vlakbij het Efteling Hotel. Het tweede plan is van het Franse concern, dat in Kaatsheuvel z'n eerste Bed &Breakfast-hotel wil gaan openen.

Dit initiatief gaat (net als bij De Duiventros) dus ook uit van een hotel met zo'n honderd kamers, zo licht Van der Donk nu een tipje van de sluier toch op.

Het kan overigens nog wel even duren, voordat de bouw daadwerkelijk kan starten. Er is nog veel onderzoek nodig naar onder meer de mogelijkheden van het gebied tussen de Horst en de N261, de behoefte aan hotels in Kaatsheuvel, infrastructuur, milieu en economische aspecten.

Wethouders Hans Waijers (CDA) heeft nog eens benadrukt dat het college zeker niet afwijzend tegenover de plannen staat. "We kijken daar echt serieus naar." Waijers reageerde daarmee op vragen van de VVD. Volgens die partij moet het college niet te terughoudend zijn, en samen met de ondernemers gaan optrekken.

De hotelplannen passen heel goed in de toeristische visie van de gemeente Loon op Zand, zo stellen de liberalen.

Bron: Brabants Dagblad

Poolse supermarkt ziet kansin Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kaatsheuvel heeft een Poolse supermarkt. De ruim opzette zaak is gevestigd aan de Marktstraat 15 en wordt gerund door de 31-jarige uit Polen afkomstige Isabella Koryboka.

Ze woont al tien jaar in Nederland en beheerst de Nederlandse taal prima. Eigenaar van de zaak is de 54-jarige Tilburger Cees van Oers. Hij exploiteert al een Poolse winkel in Tilburg.

Volgens Koryboka is er voldoende afzet te verwachten. "In Kaatsheuvel wonen veel Polen op camping De Droomgaard en in het klooster aan de Erasstraat. We mikken met name op deze groep, maar ook Hollandse mensen die van Poolse gerechten houden, verwachten we hier", aldus de verkoopster. Het assortiment van de supermarkt loopt uiteen van tijdschriften tot vers brood en vleeswaren. Het brood wordt in Nederland gebakken volgens Pools recept en met Poolse ingrediënten.

De overige artikelen worden rechtstreeks uit de Poolse stad Szczecin geïmporteerd. Trekkers zijn volgens Koryboka de Pierogi, de 'tasjes' van ongerezen deeg met verschillende vulling. Ze zijn volgens haar enigszins vergelijkbaar met ravioli en kunnen als hoofdgerecht of tussendoortje genuttigd worden. Ook van de Bigos, een soort kool met gekruid vlees, wordt veel verwacht.

De Poolse supermarkt verkoopt geen gedistilleerde dranken. Wel zijn er verschillende soorten bieren te koop. Vooral het merk Ywiec, dat gezien wordt als het populairste Poolse bier, vindt al gretig aftrek.

Volgens Van Oers wordt het assortiment binnenkort nog uitgebreid met Poolse broodjes, oliebollen, gebak en worsten. De prijzen liggen ongeveer gelijk aan de Nederlandse prijzen.

De eigenaar van de Kaatsheuvelse winkel verwacht niet direct grote resultaten. "Dat duurt zeker nog wel enkele maanden".


In Kaatsheuvel verblijven veel Polen. Zo herbergt bijvoorbeeld camping Droomgaard honderden Polen, die in de directe omgeving werken. De Albert Heijn in Kaatsheuvel richtte zich vorig jaar al op deze Poolse gasten.

In een aparte stellage worden tientallen Poolse producten aangeboden.

Nu heeft Kaatsheuvel ook een eigen Poolse supermarkt.

maandag, maart 09, 2009

Conclusie van 'schouw' Kaatsheuvel: leefbaarheid De Hil-Noord kan beter



KAATSHEUVEL - Rond 10.00 uur komen de leden van het wijkteam Kaatsheuvel-West deze zaterdagochtend binnenlopen bij buurthuis Pannenhoef. Op het programma staat een zogeheten schouw van De Hil-Noord.

Doel hiervan is het in kaart brengen van de leefbaarheid en van mogelijke zaken die verbeterd kunnen worden in de wijk. Na de instructie door coördinator Jacqueline de Bekker gaat het gezelschap, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de buurt, politie, Triangel/De Twern, gemeente en Casade, de wijk in.

Bij elke straat en pleintje wordt stilgestaan en de situatie beoordeeld. Op Maasland vallen de stalen en betonnen paaltjes waarmee de straten afgesloten zijn meteen op. Alle leden vragen zich af hoe de hulpdiensten bij bepaalde woningen kunnen komen. "Onlangs is hier iemand overleden; de begrafenisonderneming moest met de overledene door het plantsoen", vertelt Ad Hultermans. Verder valt op dat de beplanting vaak te hoog is en er veel snoeihout ligt.

De fietsenstalling aan de Markstraat bij de bushalte blijkt te klein te zijn en de bestrating bij de wipkippen is nodig aan een opknapbeurt toe. De bewoners van de Meierijlaan klagen over het grote aantal bedrijfswagens in de straat. " Daardoor kunnen wij onze eigen auto niet meer kwijt", merkt een straatbewoner op. Agent Alex van de Wouw zou graag zien dat er een doorsteek voor alle verkeer komt van de Meierijlaan naar het Marsdiep.

Over het algemeen valt op dat er veel blad, zwerfvuil en afval van bewoners in de wijk ligt en er een gevoel van onveiligheid heerst door de vele smalle doorgangen. "Het geeft mij een benauwend gevoel", merkt Gerard Bruijnixs op.

Bij de grote speeltuin staat Ozlem Akca (12) de groep op te wachten. Volgens haar ondervindt de buurt rond de speeltuin veel overlast van hangjongeren, die alcohol en drugs gebruiken. Ook zijn volgens haar de speeltoestellen ongezellig en behoeven ze nodig onderhoud.

Het wijkteam is tevreden over de koopwoningenkant van Peelland en afgezien van hondenpoep in de groenstrook scoort het speelterreintje aan het Marsdiep hoog.

Tijdens een korte nabespreking noemen de deelnemers de schouw zinvol. Ze vinden dat zaken die vrij simpel aan te pakken zijn, ook snel verholpen moeten worden. Daarnaast wil de werkgroep de sociale samenhang in de wijk terug te krijgen, maar dat vraagt een langere adem. En ze wil ze onderzoeken of er mensen in een isolement zitten.

De resultaten van de schouw worden 24 maart in het wijkteam besproken.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

zondag, maart 08, 2009

Politie schrijft bonnen.....

Kaatsheuvel - De politie was zaterdagmiddag actief in het centrum. Zoals aangekondigd werd in de Hoofdstraat stren gecontroleerd op parkeren, De meeste fout-parkeerders vonden een bon van 60 euro op hun voorruit.

Bij Blokker is een Kaatsheuvelse vrouw van al haar pasjes beroofd. De politie spreek van "zakkenrollers". De vrouw verdenkt twee vrouwen van het roven van jaar pasjes.

zaterdag, maart 07, 2009

Expositie in het gemeentehuis

In het gemeentehuis van Loon op Zand is van 22 maart t/m 1 mei 2009 de expositie te bezichtigen van Irma van Koningsbruggen - Pruis. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de opening op zondag 22 maart om15.00 uur.

Een grote variatie aan beelden laten de vrijheid en snelheid zien waarmee
Irma uitdagingen aangaat.. Zo werkt zij naast klei en was ook met polystyreen, beton, ijzer en gips. Irma laat zich leiden door houding en beweging en ze laat zich vooral inspireren door haar directe omgeving waarbij ze accenten probeert te leggen op eigenschappen en minder op bestaande vormen

De expositie vindt plaats in de expositiehal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel.

Laat U verrassen bezoek deze interessante tentoonstelling tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van maandag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur. En op zondag 22 maart van 15.00-17.00 uur (tijdens opening).

Wij stellen eenieders aanwezigheid zeer op prijs. Kunstcommissie Gemeente Loon op Zand

Nieuwe kansen voor vrijwilligers!?

Ingekomen van Lijst Loon op Zand
Lokale onderzoeken wijzen steeds weer uit dat het goed wonen is in Loon op Zand.
Vooral het rijke verenigingsleven draagt daar een belangrijk steentje aan bij. Door de inzet van honderden vrijwilligers kunnen een groot scala van activiteiten aangeboden worden.

Het vrijwilligerswerk staat echter ook onder druk, waardoor het steeds moeilijker wordt het hoofd boven water te houden. De ene organisatie heeft daar echter meer last van dan de andere. Waar ligt dat aan? Welke kansen? Wat verwacht u van de Loonse samenleving of de gemeente? Welke ondersteuning biedt onze nieuwe welzijnsinstelling Triangel De Twern?

Over deze onderwerpen willen wij op woensdag 11 maart 2009 tijdens ons politiek café op een ongedwongen wijze met Loonse mensen en verenigingen praten.
Lijst Loon op Zand vindt uw inbreng daarbij erg belangrijk.

Jan van Hoof (tonprater) zal de avond openen met zijn ludieke kijk op het vrijwilligerswerk in onze gemeente.

Voordat wij met u in gesprek zullen zijn zullen Ron Koevoets (regiodirecteur De Twern) en Wil Ligtenberg (projectwethouder wijkgericht werken) u bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het terrein van welzijnswerk in onze gemeente.

Daarna kunt u volop met elkaar ervaringen uitwisselen onder leiding van Jan Brekelmans (fractievoorzitter Lijst Loon op Zand).

U kunt daarbij
-horen hoe Triangel De Twern uw organisatie kan ondersteunen;
-leren van elkaar en van de professionele welzijnswerkers;
-van gedachten wisselen over de kansen van het wijkgericht werken;
-aandachtspunten formuleren die vragen om een politieke vertaling;
-relaties leggen en nog veel meer….

Kortom: een avond die van belang is voor uw organisatie, maar die zeker ook leuk is voor uzelf. Zorg dat je erbij bent!

Plaats: Bovenzaal Kioskcafé
Aanvang: 21.00 uur

Geen onderzoek naar drugs in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Loon op Zand ziet voorlopig af van een diepgravend onderzoek naar het drugsgebruik in Kaatsheuvel.

Het probleem lijkt niet van zo'n omvang dat nadere studie nodig is, aldus wethouder Wil Ligtenberg. "Wel houden we vast aan onze huidige aanpak van de drugsoverlast", stelt hij. Die maatregelen lopen uiteen van het verbod op drugs- en alcoholgebruik in openbare gelegenheden, taakstraffen voor jonge drugsgebruikers tot voorlichting op scholen.

De GGD heeft kort onderzoek gedaan naar het drugsgebruik in Loon op Zand. Dit na zorgelijke geluiden over groeiend drugsgebruik in met name Kaatsheuvel. Maar deze zorgen worden niet gestaafd door harde cijfers, aldus de GGD.

Rood licht slecht voor beveiliging Kets West

KAATSHEUVEL - Voor een betere beveiliging van bedrijventerrein Kets West I in Kaatsheuvel moeten de lampen in de lantaarnpalen vervangen worden.

Het huidige 'rode licht' maakt cameratoezicht nagenoeg onmogelijk, stelt de gemeente vast. Personen zijn zeer moeilijk en in een laat stadium te herkennen. Daarom wil de gemeente de openbare verlichting ombouwen naar wit licht. Ondernemers kunnen dan hun gewenste cameratoezicht krijgen.

De openbare verlichting op Kets West I is zo'n vijftien jaar oud. Pas over tien jaar is de lichtinstallatie daar afgeschreven. Toch wil het Loonse college niet zo lang wachten.

De gemeente koos eerder bewust voor de huidige lampen op de Kets West I (in de volksmond ook wel the Red Light District genoemd). Het ging om een lagedruk natriumlamp die bijzonder energiezuinig is. Nadeel is dat er slechts één kleur licht uit de lamp komt, en wel rood. En dat blijkt uitermate lastig voor cameratoezicht. 'Kleurherkenning van sub- en objecten op straat is volstrekt onmogelijk', concludeert de gemeente.

Ondernemers op het Kaatsheuvelse bedrijventerrein zien de camera's als een belangrijk wapen in strijd tegen inbraken. "Inmiddels zijn er ook heel energiezuinige lampen die wel wit licht produceren", legt wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) uit. "En dan blijkt cameratoezicht wel goed mogelijk."

Het is nog niet bekend hoeveel de vervanging van de lampen op het bedrijventerrein precies gaat kosten

vrijdag, maart 06, 2009

Boete Mandemakers geschrapt

DEN HAAG/WAALWIJK - De Raad van State heeft een boete van 20.550 euro van tafel geveegd die Keukencentrum Mandemakers in Waalwijk had gekregen van de Arbeidsinspectie.

Volgens de Arbeidsinspectie maken de monteurs van het keukenbedrijf te lange werkdagen, maar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, vindt dat dat niet hard gemaakt kan worden.

Dat heeft te maken met de Arbeidstijdenwet, waarin volgens de Raad van State de begrippen 'arbeid en arbeidstijd' niet duidelijk genoeg staan omschreven. De Arbeidsinspectie en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wisten dat en haalden er een Europese richtlijn bij, maar die mag niet gebruikt worden, zegt de bestuursrechtbank. De richtlijn moet eerst in de Arbeidstijdenwet worden opgenomen voordat de Europese definitie 'arbeid en arbeidstijd' Mandemakers voor de voeten kan worden geworpen.

De onenigheid tussen de Arbeidsinspectie en Mandemakers heeft te maken met de reistijden van keukeninstallateurs die vanuit hun eigen huis naar de klant gaan. Volgens de Arbeidsinspectie begint voor de monteurs de werkdag op het moment dat ze thuis in hun bestelauto stappen en eindigt de werkdag als ze thuis zijn gekomen van hun laatste klant. Mandemakers rekent de eerste rit en de laatste echter niet tot de betaalde werktijd. Volgens het bedrijf vallen die ritten onder de gewone reistijden die iedereen heeft om op het werk te komen

Tegenvaller dreigt bij 'afvalsoap'

KAATSHEUVEL - De tegenslagen rond de invoering van de nieuwe afvalinzameling in de gemeente Loon op Zand blijven niet zonder gevolgen.

Ze gaan de gemeente waarschijnlijk extra geld kosten. Volgens wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) zijn er nog geen harde cijfers bekend. Maar hij verwacht persoonlijk dat alle extra inspanningen niet zonder financiële gevolgen kunnen blijven voor de gemeente. Vooral het omwisselen van alle afvalcontainers duurde langer dan gepland en nog altijd moeten duizenden kliko's een chip krijgen. Binnenkort wordt meer duidelijk over de kosten van de hele operatie.

Overigens twijfelen burgemeester en wethouders nog of alle huishoudens in de gemeente wel een biobakje moeten krijgen, zoals eerder beloofd is. "Het blijkt toch dat dit soort bakjes vaak gebruikt worden als veredelde spijkerdoosjes", stelt Broeders. " Het is goed om nog eens naar zo'n investering te kijken. Als mensen zo'n biobakje willen hebben, moeten ze die mogelijkheid wel krijgen" vindt Broeders. Binnenkort hakt het college hierover een knoop door.

Vrijwel alle huishoudens in de gemeente hebben nu nieuwe afvalcontainers. De gemeente is inmiddels gestart met extra rondes in de dorpen om chips in de kliko's te plaatsen. Een klus, die eind vorig jaar al klaar zou zijn. De chip is nodig om het aantal ledigingen van de afvalcontainers (papier, gft-afval en restafval) bij te houden. In de laatste afvalkrant zijn inwoners nog eens gewaarschuwd dat Van Gansewinkel in de toekomst geen kliko's meer zal legen die geen chip hebben. Maar volgens Broeders wordt zeker een oplossing gezocht voor mensen die na 15 maart om bepaalde redenen nog geen chip in hun container hebben. "Die zullen dan later worden gechipt."

De Loonse politiek buigt zich waarschijnlijk in een aparte bijeenkomst over het afvalbeleid en alle problemen die zich hebben voorgedaan. Bij de raadsleden leven nog altijd veel vragen over het afvalbeleid, zo bleek deze week tijdens een raadscommissie. Het college is nu bezig met een evaluatie van het nieuwe afvalbeleid.

Bron: Brabants Dagblad

2500ste Nieuwsbericht of fotoreportage

Dit is het 2500ste bericht op Kaatsheuvel.blogspot.com. Het grootste gedeelte van het nieuws komt van het blad waarvoor ik werk, het Brabants Dagblad. Vooral de fotoreportages blijken erg in trek te zijn bij de bezoekers. Zo trokken de fotoreportages van de carnavalsoptochten zo’n 800 bezoekers per dag. Als je terugkijkt op 2500 nieuwsberichten dan wordt duidelijk wat het college van burgemeester en wethouders in deze periode hebben bereikt. De conclusie mag U zelf trekken. Opvallend is wel dat de verkiezingsstrijd al begonnen is. Ik hoop dat U de politieke discussie blijft volgen op dit blogspot.

Jong GemeenteBelangen organiseert jongerenavond in Crossroads

Ingekomen

Iedereen van 16 tot 30 jaar, die mee wil praten over Kaatsheuvel, Loon op Zand of de Moer is vrijdag 13 maart om 19.30 uur welkom in Crossroads.
Voor jongeren aansprekende onderwerpen staan op het programma. Op deze avond wordt geïnformeerd, gediscussieerd en in een gezellige sfeer nagepraat.

Het programma:
o 19.30 uur: informatie over Horeca in Kaatsheuvel, Sport (Jelle Hakkert van v.v. DESK), Carnavalsleven, wonen voor starters;
o 20.30 uur: “Stevige” discussie over deze onderwerpen, waaraan je zelf deel kunt nemen volgens “het Lagerhuis-model”;
o 21.30 uur: After Party; muziek, napraten en gezelligheid tot in de kleine uurtjes;
o Koffie, thee en 2 consumpties worden gratis aangeboden.
o Ook de wethouders van GemeenteBelangen Jacques Broeders en Wim Aussems samen met enkele fractieleden van GemeenteBelangen geven “acte de presence”

De organisatoren Mark Damen, Kees Span, Michel Pruijmboom, Ruud Sprangers, Jos Groenendaal en Koen Herman zijn eensgezind en enthousiast: “Wij weten het beste wat er in onze leeftijdsgroep speelt en wat we voor de toekomst willen. Daarom willen wij zelf meedenken, mee praten en sommigen…mee sturen”.
Wethouder Wim Aussems ondersteunt deze jongeren van harte. “Het is belangrijk om actief te zijn in je eigen woonplaats. Zeker voor deze leeftijdsgroep is er nog zoveel te bereiken ten voordele van hun eigen toekomst. Wij kijken erg uit naar deze goed opgezette avond. Het wordt interessant, gezellig en…lachen, denk ik”.

GemeenteBelangen vindt het belangrijk om de jongeren een serieuze positie te geven in de politieke arena. Na deze eerste activiteit van Jong GemeenteBelangen wil de partij de jeugd nog verder ondersteunen met zinvolle activiteiten.

Meer informatie over de avond is te vinden op http://www.jonggb.hyves.nl/ . Aanmelden hoeft niet, maar mag wel.

donderdag, maart 05, 2009

Opnamen van Brabant Party in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Liefhebbers van artiesten van eigen bodem kunnen donderdag 12 maart terecht bij Brabant Party in De Werft in Kaatsheuvel.

Tijdens het evenement worden opnamen gemaakt voor het gelijknamige tv-programma van Omroep Brabant. Onder anderen Charlene, Thomas Berge en Grad Damen zullen deze avond een optreden vezorgen. Kaarten voor Brabant Party kosten in de voorverkoop 12,50 euro. De show begint om 19.45 uur.