Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 31, 2009

Mantelzorgster Susan Boyle grijpt naast de eerste prijs

De 48-jarige huisvrouw en internethype moest gisteren in de finale dansgroep Diversity nipt laten voorgaan.
Tegen alle verwachtingen in werd Susan Boyle dus niet de grote winnaar van de door zestien miljoen kijkers gevolgde talentenjacht op ITV. De huisvrouw uit het Schotse Blackburn leverde in de finale nochtans een ijzersterke en hartverwarmende prestatie af. De jury gewaagde zelfs van ‘de beste performance die in deze wedstrijd ooit geleverd is’ en koos openlijk partij voor Boyle, die andermaal en, zoals verhoopt, haar versie bracht van I dreamed a dream uit de musical Les Misérables.

Met haar krachtige prestatie drukte Boyle, gekleed in grijze glitterjurk en met het pluizige kapsel dat intussen haar handelsmerk geworden is, de twijfel en kritiek die de voorbije week waren gegroeid, wel de kop in. Geruchten als zou Boyle de druk niet langer aankunnen en zelfs op het punt hebben gestaan om de wedstrijd te verlaten, domineerden de voorbije week de kranten.

Maar Susan Boyle stond er. Ze zong met overtuiging en krachtige stem en genoot zichtbaar van de aandacht en het succes. Dat dansgroep Diversity alsnog met de overwinning aan de haal gaat, was dan ook een complete verrassing, al leverde ook deze tienkoppige groep uit Essex een perfecte prestatie af.

Susan Boyle komt hoe dan ook als de morele winnaar uit de bus. De 48-jarige kerkvrijwilligster en amateurzangeres droomde al haar hele leven van een zangcarrière, maar slaagde er nooit in om onder de kerktoren uit te komen. Ze bleef vrijgezel en wijdde haar leven aan de verzorging van haar bejaarde moeder, tot die in 2007 op 91-jarige leeftijd overleed. Ze had al wel schuchtere pogingen gedaan om een zangcarrière uit te bouwen, maar die hadden haar nooit ver gebracht. Zo zong ze in het kerkkoor en gebruikte in 1999 haar spaargeld om een professionele demotape te maken, die ze naar platenmaatschappijen en talentenjachten stuurde. Ze won ook verschillende lokale zangwedstrijden.

Het was haar moeder die Susan aanporde om verder te gaan en zich in te schrijven voor Britain’s got talent, wat ze uiteindelijk ook deed en met het bekende gevolg. Toen ze de wedstrijd aanvatte werd ze door haar leeftijd en fysieke voorkomen nochtans weggelachen door jury en publiek. Maar toen ze begon te zingen, vielen de monden open van verbazing. Susan Boyle werd de publiekslieveling en het You Tube-filmpje over haar verschijning een nooit geziene internethype.

Met haar tweede plaats grijpt Boyle naast 100.000 pond (115.00 euro) en en een optreden voor de Britse koningin Elisabeth. Maar jurylid Simon Cowell heeft haar wel al een platencontract aangeboden bij zijn eigen Syco Music-platenlabel.

Dit item is off-topic. Maar omdat ik ontzettend veel met mantelzorg heb is het toch geplaatst

vrijdag, mei 29, 2009

Fouten afvalsoap zijn dure les

KAATSHEUVEL Onduidelijke besluitvorming, een te vage opdracht, een gebrek aan overzicht en een gebrekkige communicatie, zowel extern als intern. Dat waren de belangrijkste fouten bij de invoering van de nieuwe afvalinzameling in Loon op Zand.

De gemeente spaart zichzelf niet in de evaluatie van de veelbesproken operatie. De invoering van de afvalplannen heeft uiteindelijk ruim 800.000 euro gekost: dat is twee ton meer dan voorzien.

De gemeente wil in de toekomst zulke fouten als bij het afvalbeleid voorkomen. Daarvoor zijn nu al de nodige stappen gezet, benadrukt burgemeester Wim Luijendijk. Zo moet er een duidelijke rol- en taakverdeling zijn tussen college, gemeenteraad en ambtenaren, en meer afstemming komen tussen alle partijen. Ook op het gebied van communicatie komen er duidelijkere afspraken.

De inwoners van de gemeente Loon op Zand hebben sinds eind vorig jaar drie afvalcontainers in plaats van twee. Het omwisselen en chippen van de vele duizenden kliko’s verliep moeizaam en liep flink uit. Bovendien riep het nieuwe afvalbeleid veel vragen en verwarring op.

„Er zijn onder een enorme tijdsdruk soms foute inschattingen gemaakt”, stelt wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen), die het afvalbeleid overnam van de dit jaar gestopte Joop Bisselink.

Volgens hem moet wel gewaakt worden voor een te negatief beeld van de hele operatie, waaraan ‘keihard gewerkt is.’ Nu zijn ook al de resultaten te zien van die inspanningen, stelt Broeders. „Mensen scheiden nu al veel beter hun afval. Dat was een belangrijk doel.”

Hij wijst op de verwerkingskosten van het afval, die zijn de eerste maanden van dit jaar 45.000 euro lager dan in dezelfde periode vorig jaar.
Daartegenover staan dus wel de extra kosten van ruim twee ton, die zijn gemaakt bij de invoering van de plannen. Zo vielen de prijzen van de nieuwe afvalcontainers en de kosten van het achteraf chippen fors tegen. Verder zijn de kosten opgedreven door de gewijzigde plannen, als het gaat om aantal containers en kleuren van kliko’s en deksels.

„Er zijn zeker fouten gemaakt”, stelt Broeders. „Maar het is niet zo we alleen daardoor tonnen duurder uit zijn. Zo koos de gemeentraad er bijvoorbeeld voor om het groen in de zomerperiode wekelijks in te zamelen. Dat kost extra geld, maar is wel een verbetering van het afvalbeleid.”

Loon op Zand zet stevig in op jeugdbeleid

Nieuwe nota jeugdbeleid moet zorgketen rond maken.

Kaatsheuvel – Loon op Zand gaat de komende jaren zwaar in zetten op jeugdbeleid. Het betreft hier de jeugd van 0 tot 24 jaar.

Aanleiding voor het beleid is de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (W.M.O) en de aanbevelingen van de rekenkamer. Deze stelde onlangs vast dat in het jeugdbeleid van Loon op Zand het accent ligt op ontwikkelen, beschermen, vrijetijdsbesteding en veiligheid. Een aantal velden zoals brede school, opvoedingsondersteuning, buurtwerk, bewegen en sporten, gezondheid, zorg en sluitende zorgketen bleek in de gemeente onderbelicht.

De aandacht van de gemeente richt zich nu op preventie en zorg. Ze wil voorkomen dat kinderen op welke manier dan ook buiten de boot vallen. Wanneer kinderen toch niet goed mee kunnen of uit dreigen te vallen door schooluitval, onderwijsachterstand, werkeloosheid of criminaliteit, of wanneer ouders het niet redden, wil de gemeente hen de ondersteuning of zorg bieden die ze nodig hebben.

Voor het sluitend krijgen van de zorgketen is een grote rol weggelegd voor het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar ook wil de gemeente op lokaal niveau samen met schoolbesturen, welzijnsorganisaties, politie, het verenigingsleven en de bibliotheek zelf hieraan invulling geven. Het nieuwe beleid is omvat in de nota Integraal Jeugdbeleid 2009-2013.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

Loon op Zand intensiveert armoedebeleid

Nieuw armoedebeleid moet meer mensen bereiken.


Kaatsheuvel – Loon op Zand gaat voor de inwoners die onder het armoedebeleid vallen een DOE-pas invoeren. Gezinnen met een laag inkomen kunnen met de pas korting krijgen op een abonnement van het Brabants Dagblad, de bibliotheek, deelname aan verenigingen zoals de KBO en maaltijdenvoorzieningen.

Tot nu toe kende Loon op Zand alleen de subjectsubsidie. Inwoners konden tot 90 euro per jaar een bijdrage krijgen in de kosten van bijvoorbeeld een abonnement van de Efteling of telefoonaanbieders.

Volgens wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) was die regeling omslachtig omdat voor elke bijdrage een nieuwe aanvraag moest worden ingediend. Omdat De Efteling niet mee kan doen aan de DOE-pas benadrukt de wethouder dat inwoners zelf kunnen kiezen of ze gebruik willen maken van de DOE-pas of van de bestaande subjectsubsidie.

Voor deelname aan sportverenigingen heeft de gemeente een geheel nieuwe regeling ontworpen. Inwoners die onder de regeling vallen kunnen jaarlijks een bijdrage voor sport krijgen van 225 euro. Hieronder valt niet alleen de contributie, maar ook de aanschaf van kleding en schoeisel. Als voorwaarde stelt de gemeente dat de vereniging aangesloten moet zijn bij het NOC/NSF.

Als de gemeenteraad instemt met het collegevoorstel gaat de gemeente sportverenigingen benaderen. “Elke vereniging moet een vast contactpersoon aanwijzen die de zaken van de mensen behartigt”, aldus de wethouder.

Omdat veel inwoners niet van het bestaan van de subjectsubsidie afwisten en daardoor geen beroep op de regeling deden, gaat de gemeente mensen met een laag inkomen zelf actief benaderen. “Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) beschikt over de nodige gegevens die gekoppeld zijn aan de belastingdienst. Van daaruit moet het eenvoudig zijn om de mensen direct op de hoogte te stellen van de nieuwe regeling”, stelt Ligtenberg. Hij hoopt dat hierdoor minder mensen buiten de boot vallen.

Om de regeling soepel in te voeren heeft de gemeente een uitvoerings- en communicatieplan geschreven. De komende cyclus buigt de gemeenteraad zich hierover.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

Verdriet om beschadigde kindergraven

Kerkhof wordt vandaag opengesteld voor publiek

Kaatsheuvel – De massale takken van de monumentale beuk die twee dagen geleden op het kerkhof van Sint Jan afscheurde en op kindergraven terecht kwam zijn gistermiddag door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

De rode beuk, die nog gedeeltelijk in tact is zal in de loop van volgende week gerooid worden. Tijdens de werkzaamheden wordt duidelijk welke schade de graven hebben opgelopen. Sommige kindermonumentjes zijn geheel doorboord.

De hoveniers zetten de zerken zoveel als mogelijk recht. Volgens Pastor Theo Schepens is het schadebedrag nog niet vast te stellen. De emotionele schade is volgens hem vele male groter dan de materiële schade. “Voor de betrokkenen is het een ramp. Het is heel verdrietig”, zegt Schepens.

Volgens de pastor zijn mensen hevig geschrokken toen ze de foto in de krant zagen. Dat blijkt ook uit de telefoontjes die de parochie heeft gekregen. “Mensen willen ’t zien. Ze willen allemaal weten of het graf van hun kind nog heel is”.

Tijdens de werkzaamheden komen steeds meer mensen kijken. Zo ook mevrouw de Brouwer. “Hier liggen vier kinderen van onze familie 8 en 9 maanden”. Gelukkig zijn de monumentjes nog heel. Mevrouw Rijnja is al twee keer komen kijken. “Mijn man en mijn kleinzoon van 41/2 jaar liggen onder die takken”. Het is nog niet duidelijk of het grafmonument nog heel is. De bloempot die op het graf staat is wel.

De parochie wil zo snel mogelijk alles repareren. “Voor zover er nog iets te repareren valt. Anders moet het vervangen worden”, zegt Schepens.

Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

donderdag, mei 28, 2009

Boetes bij verkeerscontroles

LOON OP ZAND/ KAATSHEUVEL/ WASPIK: Naar aanleiding van klachten over verkeergevaarlijk rijgedrag organiseerde de wijkagent verkeerscontroles op de Spoorstraat in Waspik, de Hoge Steenweg in Loon op Zand en op de Midden Brabantweg. De controles vonden plaats op woensdag 27 mei tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Aan de actie namen 14 agenten deel.

Vijfentwintig automobilisten kregen een bekeuring van € 90,- vanwege het niet dragen van de autogordel. Een auto bleek niet in orde; de APK was verlopen, wat de bestuurder ook een bekeuring van € 90,- opleverde.

Daarnaast reden 18 automobilisten door rood licht bij de verkeerslichten op de Midden Brabantweg. De politie controleerde zowel bij de kruising met de Bevrijdingsweg als op de kruising met de Europalaan. Het boetebedrag voor het rijden door licht is vastgesteld op € 150,-

Op de Europalaan gingen tot slot nog vier mensen op de bon die, komende vanaf de Horst en verbod op links af te slaan negeerden

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding. 50% van de patiënten in revalidatiecentra is verkeersslachtoffer. Verkeersonveiligheid kost onze maatschappij elk jaar circa 9 miljard euro.
(bron: Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie)

Foto's opruimen ravage kerkhof

2009-05-28 brgraafplaats


Klik op foto om naar reportage te gaan

TONPRAOTKLINNIK KRIJGT VERVOLG

Persbericht

Tonpraoten 2009 was succesvol te noemen in zowel De Werft als De Wetering. Met name de nieuwe Kaatsheuvelse Tonpraoters hebben een fantastische start gemaakt na het volgen van de klinnik, zoals die gegeven werd door routiniers Thoe Weijters en Peter Ritsema.
Annet, Wilma en Willie kijken er met plezier op terug en gaan zeker verder met het volgen van de nieuwe klinnik.

Natuurlijk zijn ook nu weer nieuwe aanmeldingen voor deze Tonpraotklinnik van harte welkom! Thoe Weijters en Peter Ritsema willen graag nog meer aankomende tonpraoters ondersteunen op hun weg naar het Kaatsheuvels Tonpraoten. Want dat Kaatsheuvel nog meer talentvolle tonpraoters heeft, daar zijn beide heren van overtuigd.

Iedere geïnteresseerde, zowel dames als heren, kan zich aanmelden voor de klinnik via emailadres thoeweijters@home.nl, p.ritsema@planet.nl of via info@smc-acc.nl.
Telefonisch aanmelden is ook mogelijk via telefoonnummer 0416-274096.

Op de website van De Werft (www.de-werft.eu) is een kleine impressie te vinden van het Kaatsheuvels en Loons Tonpraoten.

Monumentale boom sneuvelt op Kaatsheuvels kerkhof



2009-05-27 Begraafplaats

Klik op de kleine foto om naar de reportage te gaan
Kaatsheuvel – Een groot gedeelte van 150 jaar oude monumentale rode beuk is gisterochtend om 10.45 op het kerkhof van de Sint Janskerk afgescheurd en op tientallen graven terecht gekomen. “Ik zat op mijn kamer die uitkijkt op het kerkhof en ik hoorde ineens een ontzettend gekraak. Het was net of ze tien vrachtauto’s met stenen leegstortten”, vertelt ooggetuige René van Wezel. Naar schatting zijn zo’n dertig graven, waaronder meerdere kindergraven vernield.

“Het precieze aantal is nog niet vast te stellen want eerst moet de boom geruimd worden”, vertelt kerkhofbeheerder Jan Elshout. De voorzitter van het kerkbestuur, Christ van Wezel, die meteen komt kijken reageert ontzet. “Wat een ravage. Dit is desastreus. Gelukkig zijn alle graven verzekerd en zijn er geen gewonden gevallen”. Zijn woorden zijn nog niet koud of er valt een tak uit het restant van de boom op zijn hoofd.

Er wordt meteen besloten om het kerkhof af te sluiten voor publiek. Bij de vrijwilligers van het kerkhof overheerst de verslagenheid. Volgens Theo de Brouwer, die verantwoordelijk is voor het openbaar groen op de begraafplaatsen is de boom kort geleden door het gespecialiseerde bedrijf Storix uit Waalwijk gesnoeid en gestabiliseerd met trekbanden.

“Volgens mij is de bovenste tak door de rukwinden van maandagnacht losgeraakt en nu met zijn volle gewicht op een andere tak gevallen waardoor het geheel afgescheurd is en naar beneden is gekomen”, denkt de Brouwer hardop. “Dit is een gevoelige zaak. We zullen hier goed mee om moeten gaan”, vindt Jan Elshout tijdens een georganiseerde overleg.

Voorzitter van Wezel geeft de garantie dat alle nabestaanden van overledenen waarvan het graf beschadigd is persoonlijk geïnformeerd zullen worden. Een opmerkelijk detail in het voorval is wel dat het monument van de beschermengel dat bij de boom staat ongeschonden is gebleven.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

Bosrakkers houden 38ste avonddriedaagse

KAATSHEUVEL - Trimclub de Bosrakkers organiseert op 3, 4 en 5 juni voor de 38ste keer de avonddriedaagse in Kaatsheuvel.

Starttijd op woensdag is om 17.45 uur vanaf het Mauritsplein in Kaatsheuvel. Er worden afstanden van 5, 10 en 15 kilometer gewandeld. Op vrijdagavond is tussen 19.30 en 20.00 uur de feestelijke intocht op het Mauritsplein. Inschrijfgeld bedraagt 3 euro.

Patiënten moeten zich per 1 juni legitimeren

WAALWIJK/TILBURG - Patiënten in het Tweesteden Ziekenhuis in Waalwijk of het ziekenhuis in Tilburg moeten zich vanaf 1 juni kunnen legitimeren bij een bezoek. Patiënten die voor het eerst het Elisabeth ziekenhuis bezoeken, worden gevraagd zich te registreren en te identificeren.

Patiënten die niet voor het eerst het Elisabeth Ziekenhuis bezoeken, worden op een later tijdstip gevraagd zich te identificeren.

Patiënten aan het Tweesteden ziekenhuis worden allemaal verzocht zich te laten registreren en identificeren. Meer informatie op www.infoBSNzorg.nl

Bericht van Parochiebestuur

Monumentale boom op het kerkhof van de St. Jan vernielt graven.

Op het kerkhof achter de St. Jan is een oude forse beukenboom in tweeën gespleten. De gevolgen zijn desastreus. Een groot aantal graven zijn beschadigd. Het juiste aantal en welke graven dat zijn is nog niet bekend. Vandaag heeft het parochiebestuur ter plaatse overleg met de verzekeringsmaatschappij en met een hoveniersbedrijf om verdere stappen te ondernemen.
De graven zijn door de parochie verzekerd. De boom is een drietal jaren geleden samen met alle andere monumentale bomen op de begraafplaatsen en de bomen in de Hoofdstraat voor de St. Jan, het Parochieel Centrum en Het Patronaat aan een intensieve opknapbeurt onderworpen.
Uit veiligheidsoverwegingen is het kerkhof voorlopig gesloten. Het bestuur zal zo spoedig mogelijk de nabestaanden van de overledenen wiens graven zijn beschadigd daarvan in kennis stellen.
Belangstellenden kunnen met vragen terecht bij het secretariaat op elke werkdag van ’s morgens 09.30 tot 11.30 uur. Mochten er zich nog ontwikkelingen voordoen, dan zullen deze via de pers vermeld worden en via de website van de parochie.

Bestuur Parochie Kaatsheuvel.

Storing bij KPN

Door een storing bij KPN was de website woensdagavond niet bereidbaar. Daarom is de site niet geupdate. Sorry voor het ongemak.
Webmster

Man verdacht van inrijden op carnavalsvierder

KAATSHEUVEL: De politie hield woensdagochtend 27 mei een 19-jarige man uit Kaatsheuvel aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht in de nacht van 24 februari jl. een 23-jarige man uit Waalwijk te hebben mishandeld aan de Berndijksestraat.

Het slachtoffer was met een vriend carnaval gaan vieren in het centrum van Kaatsheuvel. Hier kregen de twee woorden met een groep jongeren. De onenigheid ontstond toen de groep de hoedjes opeisten die bij de carnavalspakken van de twee vrienden hoorden. Ze gaven deze af om verdere escalatie te voorkomen. Op de Berndijksestraat kwam het toch tot een confrontatie. Een van de belagers stapte hier in een auto en reed op de 23-jarige man in. Hij werd aangereden door de auto en kwam ten val. De bestuurder keerde het voertuig en wilde vermoedelijk nog eens op de man inrijden. Het slachtoffer wist weg te komen. Hij stelde zich onder behandeling van een arts en bleek een zwaar gekneusde knie te hebben opgelopen.
De politie stelde een onderzoek in en hield woensdag de 23-jarige verdachte aan. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De verdachte ontkende de bestuurder van de auto te zijn geweest. (Bron: Politie auteur: Inge Rijgersberg)

woensdag, mei 27, 2009

Rode beuk sneuveld op begraafplaats Sint Jan



Kaatsheuvel – Op de begraafplaats achter de Sint Janskerk is vanochtend een gedeelte van een 150 jaar oude beuk afgescheurd en op graven terecht gekomen. Naar schatting zijn twintig graven waaronder kindergraven zwaar beschadigd, maar om de definitieve schade vast te stellen moet eerst de boom geruimd worden. Uit veiligheidoverwegingen is de begraafplaats tot nader order gesloten. Het kerkbestuur is verzekerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Meer morgen in het Brabants Dagblad

De Moer klaar voor Pinksterfeest

DE MOER - Het Moers Pinksterweekend staat weer voor de deur. Het dorp De Moer maakt zich op voor de 26-ste editie van dat grootschalige evenement bij het complex van voetbalvereniging Blauw-Wit '81. Het Pinksterweekend begon ooit als een rommelmarkt.

Nu is het evenement flink gegroeid en lokt het jaarlijks duizenden bezoekers. Het Pinksterweekend wordt zaterdagavond afgetrapt met de Rock-'n-Loll Night met onder meer optredens van BZB en de Jan van Brusselband.

Zondag is de grote Pinkstermarkt. Bezoekers kunnen terecht voor tal van nieuwe koopwaar en tweedehands spullen. Verder zijn er diverse activiteiten: van bijvoorbeeld de kindershow Peter en de Vliegmachien, de Houthakkersroadshow tot een optreden van The Rooftop Hustlers. Voor de kinderen is ook van alles te doen. Met de feestavond Helemaal op z'n Hollands wordt het evenement zondag afgesloten. Henk Wijngaard, Helemaal Hollands en Alle 13 Jaanke komen in De Moer optreden.

Kaarten voor de feestavonden op zaterdag en zondag kosten 11 euro in de voorverkoop in Kaatsheuvel (Boerenbond), Dongen (Coco), Loon op Zand (Boek en Co) en Ria van Beek (Moerse Dreef 11 in De Moer).

Aan de kassa kosten de kaarten 14 euro.

Veel banen in Loon door seizoensarbeid

Kaatsheuvel - De werkloosheid stijgt in Brabant in rap tempo, behalve in de gemeente Loon op Zand.

In april werden daar 68 werklozen minder geteld in vergelijking met maart dit jaar. Toen zochten 537 mensen een baan, tegenover 469 in april. Een daling van maar liefst 12,7 procent, blijkt uit de jongste gegevens van UWV Werkbedrijf, dat vanuit Waalwijk in deze regio actief is.

Volgens Lies van Bree, communicatieadviseur van UWV Werkbedrijf, komt de daling van het aantal werklozen vooral door het seizoenswerk. "De Efteling en de vele campings en terrassen zorgen voor extra werkgelegenheid in deze regio. Dat zie je ook in andere regio's waar veel toerisme is, zoals Den Bosch. In april zijn de eerste seizoensinvloeden al merkbaar. In september en oktober, als het seizoenswerk op zijn einde loopt, zal de werkloosheid in de regio weer stijgen."

In de gemeente Waalwijk blijft het aantal werklozen gelijk. Daar hebben 1159 mensen geen baan. Dat is 5,5 procent van de beroepsbevolking.

In de gemeente Heusden stijgt de werkloosheid het hardst, met 1,6 procent. In maart steeg het aantal werkzoekenden daar nog het minst in vergelijking met Waalwijk en Loon op Zand. Toch heeft Heusden met 4,9 procent nog steeds het laagste percentage werklozen.

Auto's doelwit stenengooiers in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Stenengooiers zorgen in Kaatsheuvel voor flinke schade aan auto's. De laatste tijd waren meerdere wagens het doelwit van vandalen.

De daders gooien autoruiten in met een kei of steen. Afgelopen weekeinde was het weer raak in de Langemeer.

De laatste weken levert deze vorm van vandalisme veel schades op. Net voor Hemelvaart lieten de daders een spoor van vernielingen achter. Zo werden auto's in onder meer de Langemeer, Schubertstraat (2) en Hoofdstraat beschadigd. Diverse autoruiten lagen aan diggelen of liepen flinke schade op. Bij een aantal wagens raakte ook de lak beschadigd. De politie weet niet of het om dezelfde daders gaat. Vooral bij bewoners van de Langemeer zit de schrik er goed in, omdat hier al meerdere autobezitters gedupeerd zijn.

Geweld in café fors bestraft

BREDA/KAATSHEUVEL - Een stamgast van Ons Café in Kaatsheuvel moest zijn geflirt met een cafébezoekster vorig jaar oktober met veel geweld bekopen.

Een 29-jarige man uit Herpen, de vriend van de vrouw, sloeg hem van zijn barkruk, waarna 'de dame' in kwestie zelf zijn werk afmaakte. Ze schopte de man terwijl hij op de grond lag en zou hem ook hebben bespuugd en bier over hem heen hebben gegooid.

Het stel moest gisteren voor de politierechter in Breda verschijnen, maar beide verdachten kwamen niet opdagen. Zij, een 36-jarige inwoonster van Kaatsheuvel, had zich kort voor de zitting afgemeld omdat ze recent is mishandeld door haar vriend.

Of het hier de 29-jarige inwoner van Herpen betrof en of hij nu misschien vastzit, kon de officier van justitie zo gauw niet achterhalen.

De politierechter in Breda veroordeelde de man uiteindelijk tot een werkstraf van 100 uur, terwijl de officier van justitie om 120 uur had gevraagd. Ook moet de 29-jarige verdachte uit Herpen het slachtoffer in totaal 500 euro aan smartengeld betalen.

De zaak tegen de vrouw uit Kaatsheuvel is aangehouden tot 11 september.

dinsdag, mei 26, 2009

Het Pinksterconcours boekt sportieve vooruitgang


Dit jaar hebben r.v. het Paard van Troje en Manege Pullens van de K.N.H.S. (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) voor het eerst groen licht gekregen voor het organiseren van een Nationale 1.40m rubriek. Dit geeft een enorme sportieve vooruitgang aan het al voor de 31e keer georganiseerde paardensport evenement. In het verleden heeft Olympische zilveren medaille winnaar Albert Voorn het concours al beschreven als een geweldig concours met International uitstraling, en Bert Romp ( voorheen team chef van de Nederlandse springruiters ) heeft gezegd, dit concours verdient een Nationale 1.40 m rubriek. Dit Jaar is het dan zo ver, door het wegvallen van het concours in de Achterhoek, Zelhem heeft de organisatie van het Pinkstercocours toestemming gekregen voor een 1.40m rubriek. Hierdoor is het programma aangepast, met minder show elementen en meer springsport, en is er een overweldige belangstelling van de Springruiters/amazones voor het mooie programma met een vet gevulde prijzenpot. Aan sponsors en nieuwe sponsoren hebben we niet te klagen, zegt de organiserende vereniging, maar door de opgebouwde bekendheid in onze regio, zowel als een sportief en gezellig evenement hebben we het financiële plaatje goed rond kunnen krijgen, en aan de voorbereiding van sport, vermaak en de inwendige mens veel aandacht kunnen besteden, als de weergoden ons goed gezind zullen zijn wordt het wederom een geweldig evenement wat de gemeente Kaatsheuvel ook op het gebied van paardensport op de Nederlandse kaart weet te zetten. De toegang is alle dagen gratis, en voor de jeugd is de binnenmanege ingericht door Moonen Attractieverhuur

Twee zwaargewonden door woningbrand Waalwijk

WAALWIJK (ANP) - Door een zeer grote woningbrand aan de Grotestraat in Waalwijk zijn dinsdag twee personen zwaargewond geraakt. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.
De brand brak rond het middaguur uit. De 64-jarige bewoonster van het appartement werd in kritieke toestand per traumahelikopter overgebracht naar een brandwondencentrum. Ook haar 65-jarige man moest met ernstige brandwonden naar de kliniek. Volgens getuigen is de vrouw naar beneden gespongen.

Hoewel er geen giftige stoffen vrijkwamen, werden vanwege de sterke rookontwikkeling negentien woningen ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een buurthuis. Iets na vijf uur gaf de brandweer het sein brand meester. Om acht uur konden de 57 buurtbewoners weer terug naar huis.

Verdachte liquidatie in Waalwijk opgepakt

WAALWIJK - Tijdens een verkeerscontrole op de Grotestraat stuitte de politie maandag op een internationaal gezochte verdachte.

De 44-jarige man liet een vals rijbewijs zien. Agenten herkenden hem als internationaal gezochte verdachte. Toen hij dat in de gaten kreeg, zette hij het op een lopen. Een korte snelle achtervolging leidde tot zijn aanhouding. Hij wordt gezocht door de Belgische autoriteiten vanwege vermoedelijke betrokkenheid bij een liquidatie.

maandag, mei 25, 2009

Aandenken Taptoe leidt tot misverstand



Kaatsheuvel – Het is gebruikelijk dat deelnemende muziekverenigingen een aandenken krijgen van hun optreden bij een evenement. Omdat het de laatste keer is dat de Taptoe de huidige setting gehouden wordt kregen de tambour-maîtres tijdens de finale een symbolisch een kei (van het marktplein) aangeboden. Dit leidde achteraf tot veel kritiek van de bezoekers. “Hoe kun je nou een kei uit het marktplein halen en die meegeven als aandenken”, klonk het veelvuldig. Maar wat het publiek niet wist dat afdeling communicatie van de gemeente had bedacht om een kunstwerkje in de vorm van een kei met daarop een herinneringsplaatje erop te laten maken. Ontevredenheid bij het publiek en tevredenheid onder de muziekkorpsen die verguld waren met het kleinood.

Kermisoorlog nog niet voorbij

KAATSHEUVEL – Alle ophef rond de kermis in Loon op Zand krijgt nog een staartje. De exploitanten leggen hun onvrede neer bij de kermisbond. Volgens hen is sprake geweest van ‘oneerlijke concurrentie’ van de kermis die dezelfde dagen in Kaatsheuvel werd gehouden. „Eind deze week is overleg hierover met de kermisbond”, aldus Jan Henskens, woordvoerder namens de kermislieden in Loon op Zand. „De hele gang van zaken heeft ons geld gekost. We kijken of vervolgstappen mogelijk zijn om de schade op één of andere manier vergoed te zien.”
Rond Hemelvaart is het altijd kermis in Loon op Zand. Dit keer was er ook kermis in Kaatsheuvel, als onderdeel van het Pleinfestival. De exploitanten in Loon op Zand waren al niet gelukkig met het samenvallen van deze twee evenementen, maar hun kritiek richt zich met name op de omvang van de kermis in Kaatsheuvel. Die zou veel groter zijn dan de maximaal toegestane twaalf attracties, aldus Henskens. Hij vindt dat de gemeente een aantal attracties in Kaatsheuvel had moeten sluiten. Maar volgens de organisator van de Kaatsheuvelse kermis is alles volgens de regels gegaan.
De kermis in Loon op Zand heeft afgelopen weekeind in ieder geval heel teleurstellend gedraaid, stelt Henskens. „We zijn ook een paar uur eerder gestopt.” Overigens heeft niet alleen de concurrentie in Kaatsheuvel de kermis parten gespeeld, maar ook het mooie weer, aldus Henskens.

Stichting Pleinfestival is geschrokken van de kritiek van de kermisexploitanten in Loon op Zand. Voorzitter Maurice van Boxtel wijst erop dat de vergunning voor het Pleinfestival van 2009 al in september 2007 is ingediend. Daarbij geldt vanuit het verleden dat als de organisatie niets hoort de gemeente akkoord is. Dit jaar echter niet. Pas net voor de opening van het festival kwam de vergunning rond. Het bestuur benadrukt dat wel degelijk gekeken is naar de vele evenementen en feestdagen in de meimaand, zoals het Moers Pinksterweekend, Meimarkt in Tilburg, moederdag, communie en het Hemelvaartweekend. „Op een gegeven moment moet je kiezen.”
Van Boxtel bestrijdt dat de kermis in Kaatsheuvel te groot was.„Het waren 13 attracties en een eetstraat. Die eetkramen zijn door de Loonse kermislieden ten onrechte meegeteld als attracties.” Volgens burgemeester Wim Luijendijk ligt de zaak echter wel wat gecompliceerder. „Een oliebollenkraam hoort volgens de kermisbond tot de attracties, een viskraam niet.” Luijendijk hoopt dergelijke discussies over evenementen in de toekomst te voorkomen

Bron: Brabants Dagblad: door Michel Koster en Jan in ‘t Groen

Auto vernield op Langemeer

Kaatsheuvel - Op een parkeerterreintje aan de Langemeer is vannacht weer een auto beschadigd. Een grote kei ging door de zijruit. Het is de vierder auto in de buurt die op dezelde wijze getroffen wordt. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Politie onderzoekt inbraken

KAATSHEUVEL - De politie onderzoek een inbraak in een horecagelegenheid die vanmorgen rond 02.00 uur plaats gevonden heeft aan de Hoofdstraat. Door een achterdeur te verbreken lukte het de dader(s) het pand binnen te komen. Op het moment dat ze de kluis wilden forceren trad het alarm in werking. De inbrekers vluchtten vervolgens het pand uit.

Reuze carpaccio brengt 2.112 euro op voor goede doelen.

Kaatsheuvel - Het slagen van de recordpoging van “De Lakei” om de grootste carpaccio te maken heeft 2.112 euro voor het goede doel opgeleverd. De portjes werden zondag op het Pleinfestival onder toezicht van notaris Antoine van Grinsven verkocht. Volgens Sandra, de gastvrouw van De Lakei komt er volgend jaar weer een recordpoging. Chefkok Marco van Corstanje reikte gisteravond een cheque van 710 euro uit aan de Stichting Tess, die mensen met een verstandelijke beperking met dolfijnen laat zwemmen. Een zelfde bedrag ging naar Gehandicapten Midden Brabant en de Anton Pieckschool

Pleinfestival laat Kaatsheuvel bruisen

Driedaags evenement trekt 30.000 bezoekers

De nieuwe voorzitter van het Pleinfestival Maurice van Boxtel staat op een afstandje te genieten van de kermis en het publiek dat massaal op vrijdagavond naar het Meezingfestijn is gekomen. “Het is een spannende dag. We hadden de benodigde vergunningen vanmiddag om twee uur pas binnen”, zegt hij opgelucht. Vooral Alle 13 Jaanke kreeg het duizendkoppige publiek op hun hand. Als Jos Ansems (samen met het publiek) uitgezongen is duiken meteen vrijwilligers het plein op om voorbereidingen te treffen voor de Tienerfestatie van zaterdagmiddag. Het evenement voor de jeugd start onder een stralende zon. Terwijl Ravinder Dinte Meeusen (5)een heuse hindernisbaan probeert te bedwingen, zijn vrijwilligers in het centrum al bezig met de stroomvoorzieningen voor de zondag. De sfeer op het plein is vrolijk. De jeugd vermaakt zich met spelletjes en het publiek geniet op het terras van optredens van ondermeer muziekschool De Heraut en Dansschool Lizan. Rond 19.30 zitten Jos van Best (77) en zijn vrouw Annie voor de 25e keer op hun vaste plaats op de tribune om de Taptoe te bekijken. Ook Harry Oerlemans (79) en zijn dochter Sandra heeft ze alle 25 gezien. “We zien elk jaar dezelfde mensen want het blijft mooi”, zegt Oerlemans, die ondanks de langdurige regenval een prachtige show voorgeschoteld krijgt. Positieve uitschieter bleek Adest Musica uit Sassenheim die zich met hun nieuwe show “De Musketeer” presenteerde als dé kanshebber voor de wereldtitel waar in juli op het W.M.C. in Kerkrade om gestreden gaat worden. Omdat het de laatste keer is dat de Taptoe in deze setting gehouden wordt (het plein gaat op de schop) had waarnemend burgemeester Wim Luijendijk voor elk korps een kei van het plein als aandenken. Om 23.00 uur, als Present Danger voor een vol marktplein begint te spelen is het gelukkig droog. Net als vorig jaar geeft de band een spetterend optreden. Door het prachtige weer trok de braderie zondag tienduizenden bezoekers. Vooral voor de carpaccio van 27 m2. die in de brandweerkazerne door Marco van Corstagne en zijn vrouw Sandra van “De Lakei” is bereidt trekt veel publiek. Het eerste portie gaat voor driehonderd euro weg. Op straat is het een wereld van contrasten. Zo staan de Kromme Noten in de Hoofdstraat Brandend Zand te spelen en wordt er op het marktplein geschaatst in het aangelegde winterpark. Op het plein waar optredens gegeven worden puilen de terrassen uit. Van Boxtel was zeer enthousiast over de 26e editie. “We gaan vanavond met de honderd vrijwilligers een glaasje op drinken. Dat hebben ze wel verdient”, klinkt het tevreden.

Bron Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

zondag, mei 24, 2009

Jongen uit Kaatsheuvel slachtoffer van straatroof

KAATSHEUVEL:Een 17-jarige jongen uit Kaatsheuvel heeft aangifte gedaan van straatroof. De jongen liep zaterdagavond rond 23.00 uur over de Hoofdstraat toen hij werd aangesproken door drie getinte jongens. Ze eisten zijn waardevolle spullen als een mobiele telefoon en horloge. Toen het slachtoffer aangaf dat hij niet wilde meewerken, werd een mes getrokken. Nadat de Kaatsheuvelnaar zijn spullen alsnog afstond, liepen de berovers snel weg. De politie stelt een onderzoek in.

Geslaagde Recordpoging: grootste carpaccio ter wereld

Geslaagde Recordpoging: grootste carpaccio ter wereld
Restaurant De Lakei uit Kaatsheuvel zette vanmiddag tijdens het Pleinfestival in Kaatsheuvel een wereldrecord neer. Chef Marco van Corstanje maakte in de oude brandweerkazerne de grootste carpaccio ter wereld. De Carpaccio XXL is 9 bij 3 meter en bevat ongeveer 1000 gewone porties. De porties werden verkocht en de gehele opbrengst gaat naar het goede doel: Stichting Tess, Gehandicapten Midden-Brabant en de Anton Pieck school Kaatsheuvel. Het eerste portie ging voor 300 euro naar een ondernemer uit Kaatsheuvel. De porties vonden gretig aftrek bij het tienduizend koppige publiek.

Verkeersinfarct bij de Efteling

LOON OP ZAND - Bezoekers van de Efteling zorgden vrijdag voor een verkeerschaos. Rond 10.00 uur stond de N261 vanuit zowel Loon op Zand als Waalwijk muurvast met een kilometerslange file. Sommige automobilisten kozen voor de parallelwegen: de Heideweg vanuit Loon op Zand en de Horst vanuit Waalwijk.

Die stonden binnen een kwartier ook bomvol. Bussen van Veolia, die via de parallelweg de file trachtten te omzeilen, liepen forse vertragingen op. Op de kruising bij het Eftelinghotel raakten twee automobilisten slaags. Een man wilde vanaf de alternatieve route linksaf richting Efteling. Dat is daar verboden en het werd hem door andere bestuurders ook niet in dank afgenomen.

De noodparkeerplaatsen van de Efteling waren tegen 13.00 uur helemaal vol. De gemeente sloot de Heideweg ter hoogte van Loon op Zand richting Efteling af.

zaterdag, mei 23, 2009

Fotoreportages Pleinfestival

Meezingfestijn
Klik op foto om naar album te gaan

meezingfestijn


Tienerfestatie
Klik op foto om naar het album te gaan
Tienerfestatie
`

Taptoe in de regen
Klik op foto om naar reportage te gaan

taptoe 20009


Braderie
Klik op foto om maar album te gaan

braderie 2009

De krant van zaterdag

Klik op de foto voor een vergroting



Pleinfestival van start



Het Pleinfestival is vrijdagavond van start gegaan met het meezingfestijn. Het evenement kwam aanvankelijk stroef op gang maar naar mate de avond vorderde kwam de sfeer er steeds beter in. Jammer dat het later op de avond koud werd. Daardoor hebben veel mensen het spectalulaire optreden van Jos Anssums gemist.

vrijdag, mei 22, 2009

Vechtpartij in Efteling om scheet

KAATSHEUVEL (ANP) - Drie mannen zijn elkaar donderdag in pretpark De Efteling te lijf gegaan nadat één van hen, een 32-jarige inwoner van Zoetermeer, een scheet had gelaten.

Hij deed dat terwijl hij in de rij stond voor een van de attracties. Een 16-jarige jongen uit Dongen sprak hem aan op zijn gedrag, waarop een vechtpartij ontstond. Een zwager van de Zoetermeerder mengde zich ook in het gevecht.

Beveiligers grepen in en haalden de politie erbij. De man uit Zoetermeer kreeg een boete van 500 euro. Zijn 34-jarige zwager uit Arnhem moest 350 euro betalen. Het Openbaar Ministerie moet nog beslissen wat er gebeurt met de minderjarige jongen uit Dongen.

Brandweer doet nacontrole op Langemeer

Kaatsheuvel – De brandweer heeft rond 13.00 uur een nacontrole verricht aan bij een woning aan de Langemeer 93. Het betrof hier een keukenbrandje dat al door de bewoners zelf geblust was. De woning liep veel roetschade op.

Fikse vernielingen in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Momenteel is een gedeelte van Kaatsheuvel weer het doelwit van vernielingen. In de nacht van woensdag op donderdag werd een (grote) steen door de voorruit gegooid. Hetzelfde gebeurde aan de Waterlaat, maar daar lieten de vandalen zelfs niets meer over van de bumper van de auto. Van het bushokje aan de Europalaan is geen ruit meer heel. De slachtoffers willen aangifte doen maar omdat de politie niet bereikbaar is, kan dit pas maandag.

donderdag, mei 21, 2009

Politie Midden- en West-Brabant nog onderbezet

TILBURG - Het politiekorps Midden- en West-Brabant kampt nog steeds met een groot personeelstekort. Er staan nu zo'n zeventig vacatures open. Het gaat daarbij om agenten en rechercheurs. De komende tijd is de kans klein dat het tekort wordt weggewerkt. De politievakbonden zijn kritisch. Zij zeggen dat de rek er bij het personeel uit is. Gaten worden opgevuld met onervaren krachten en wijkagenten.
Een half jaar geleden werd duidelijk dat het politiekorps Midden- en West Brabant een kleine 100 vacatures heeft.

woensdag, mei 20, 2009

Present Danger op Pleinconcert

Vorig jaar was de eerste keer dat Present Danger optrad in hometown Kaatsheuvel tijdens het Pleinfestival. Het bleek een groot succes. Niet alleen het publiek vindt het prachtig, voor de bandleden zelf is optreden op het plein ook een magnifieke belevenis. Vandaar ook dat ze ook dit jaar staan te popelen om op zaterdag 23 mei van 11.00 uur tot 01.00 uur een fantastische show te geven. Het concert is gratis toegankelijk.

250 bonnen voor fout parkeren

Strengere controle op parkeren in centrum gaat door.

De politie heeft sinds 1 maart zo’n 250 foutparkeerders in het centrum van Kaatsheuvel bekeurd. Het strenge toezicht blijft voorlopig. Wie in de blauwe zone geen parkeerkaart gebruikt, riskeert een boete van 60 euro. Op verzoek van de gemeente Loon op Zand en de ondernemers is de politie strenger gaan controleren in het centrum. Nogal wat bezoekers zetten hun auto lang op plaatsen waar alleen maar kort geparkeerd mag worden.

Tot 1 maart kregen de mensen een waarschuwing daarna is de politie echt bekeuringen gaan schrijven. De parkeercontroles richten zich met name op de Peperstraat, Hoofdstraat en de Lievekenshoek. Vooral in het begin regende het bekeuringen. Nu zijn de meeste inwoners van Kaatsheuvel op de hoogte van de regels, constateert de politie. De mensen zetten hun auto op de grote parkeerterreinen achter de Em-Te en Jumbo of gebruiken een parkeerschijf in de blauwe zone.

Sporthal Wetering mogelijk kleiner

Stichting onderzoekt toekomst complex in Loon op Zand.

LOON OP ZAND – Stichting Multifunctionele Centra (SMC) doet onderzoek naar een mogelijk forse verbouwing van sporthal- en cultureel centrum de Wetering in Loon op Zand. Het doel is om te komen tot een multifunctioneel centrum, dat afgestemd is op de dorpskern en de activiteiten. Dit stelt de directeur van het SMC, Wil van Amelsfoort.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de plannen voor een nieuwe sportcomplex aan de rand van Kaatsheuvel. Die plannen hebben ook gevolg voor het gebruik van de hal in Loon op Zand.„Dit is voor ons een uitgelezen kans om te kijken hoe we de Wetering efficiënter kunnen maken”, aldus van Amelsfoort. Volgens hem hebben alle Loonse sporters voldoende aan een kleinere sporthal. Alleen de zaalvoetballers en gebruikers uit Tilburg-Noord maken nu gebruik van de volledige hal. „Die zouden eventueel naar de nieuwe hal in Kaatsheuvel kunnen verhuizen waardoor de helft van de sporthal beschikbaar komt voor sociaal culturele activiteiten. Momenteel wordt bekeken of bij het gedeelte wat overblijft een verdiepingsvloer gelegd kan worden”.

De Wetering krijgt er dan 1.200 m2 sociaal culturele ruimte bij en kunnen de exploitatiekosten mogelijk omlaag. „In elke geval wordt het gebouw veel efficiënter”. Volgens de directeur is momenteel op de 4100 m2. begane grond van het complex geen enkele vergaderruimte te vinden. Door de sporthal gedeeltelijk om te bouwen en daar ruimte te creëren zou het SMC het voorste gedeelte van de Wetering af kunnen stoten. Het nieuwe gedeelte in de sporthal biedt genoeg plaats aan de bibliotheek, de heemkundekring en Sohia’s Vereeniging en de peuterspeelzaal. En er kunnen zelfs vergaderruimtes bijgebouwd worden.
Van Amelsfoort hoopt nog voor de vakantie te weten welke consequenties de uitkomsten van het onderzoek hebben

Maar eerst moet volgens hem duidelijk zijn wanneer er gestart wordt met de bouw van de nieuwe hal in Kaatsheuvel. „Hoe eerder de sporthal er staat, des te eerder we de Wetering aan kunnen pakken”. Van Amelsfoort verzekert dat er voor de Loonse verenigingen (behalve de zaalvoetballers) niets verandert. „Zelfs voor het nieuwjaarsconcert van Sophia’s Vereeniging blijft volgens hem voldoende ruimte over. Alleen de grote rommelmarkten zullen verdwijnen.
Het SMC is over het onderzoek in gesprek met de gemeente. Als het onderzoek is afgerond zullen de gebruikers van de Wetering op de hoogte worden gebracht

maandag, mei 18, 2009

'Auto's blokkeren hulpdiensten'

KAATSHEUVEL - Hulpdiensten moeten bij hun werkzaamheden niet worden belemmerd door geparkeerde auto's, die straten 'blokkeren'. Toch gebeurt dat en is er reden voor de gemeente Loon op Zand om attent te zijn op dergelijk parkeergedrag in de dorpen.

De gemeenteraadsfractie van Lijst Loon op Zand heeft aandacht gevraagd voor het probleem. "Op een aantal plekken staan de auto's zo dicht op de weg, dat een brandweerauto of ambulance met zeer veel moeite of zelfs onmogelijk het adres kunnen bereiken", aldus fractievoorzitter Jan Brekelmans.

'Schrijf me in het zand' door Spot

KAATSHEUVEL - Theatergroep Spot uit Kaatsheuvel staat in juni en juli op de planken met 'Schrijf me in het zand'. Het toneelstuk is geschreven door Inez van Dullemen en gaat over incest.

Kaartjes voor de voorstelling kosten 7 euro. Op 13 juni is de theatergroep te zien in de Gildenbond in Kaatsheuvel en op 20 juni in 't Rad in Elshout.

Mishandeling kost vrouw oog

KAATSHEUVEL - Een 26-jarige vrouw uit Kaatsheuvel moet waarschijnlijk haar oog missen. Ze werd na een avondje stappen mishandeld omdat ze niet inging op de avances van een opdringerige man.

De vrouw liep zaterdagnacht na een stapavond in Breda samen met vier vriendinnen naar een parkeerterrein toen twee opdringerige mannen probeerden hun aandacht te trekken. Er volgde een woordenwisseling waarbij een van de mannen onverwacht krachtig uithaalde naar een van de vrouwen.

De bril van het slachtoffer sneuvelde, waardoor glas in haar oog terecht kwam. Verder liep ze door de kracht van de klap een gebroken neus en letsel aan haar jukbeen op. De dader is gevlucht.

Hauwé krijgt lintje voor inzet hockeyclub

KAATSHEUVEL - Walter Hauwé (50) uit Kaatsheuvel is koninklijk onderscheiden (Lid in de Orde van Oranje Nassau) voor zijn grote inzet voor Mixed Hockeyclub DES. Hij is veertig jaar lid van de club.

Vanaf 1973 heeft Hauwé tal van functies bekleed: van bestuurslid, beheerder van het paviljoen, scheidsrechter, organisator van grote toernooien tot trainer. Hij stond verder aan de wieg van de trainingsavond voor senioren. Hauwé heeft zich ook bijzonder ingezet voor het carnaval in Kaatsheuvel.

zondag, mei 17, 2009

Pleinloop doet Kaatsheuvel uitlopen

Pleinloop 2009


Klik op de foto om naar de reportage te gaan en klik op de foto's voor een vergroting

Lustrumeditie brengt duizenden op de been

De vijfde editie van de Kaatsheuvelse Pleinloon gaat de boeken in als een evenement vol emotie en vertedering.

Als zondagochtend rond half twaalf het marktplein omgetoverd is tot een grote kermis en speelplaats voor de jeugd regent het nog zachtjes.

Net voor de start krijgt Thijmen van Zon nog een telefoontje van zijn tante Nicole om hem succes te wensen. Gila van Dongen en Matthijs Koek (beiden 2 ½ jaar jong) staan klaar bij de startlijn op de nieuwe Markt. Hij kan héél hard lopen zegt moeder Jacqenline Koek die nog de kleine Stijn van negen maanden in de kinderwagen heeft liggen. “Volgend jaar doet ook hij mee”, zegt ze stellig.

Als het startschot klinkt staan opa’s en oma’s en de ouders trots te kijken naar de verrichtingen van de kinderen. Het is vertederend om te zien hoe goed de kleintjes hun best doen. Wethouder Wim Aussems die eigenlijk alleen maar het startschot zou geven ontpopt zich ineen korte tijd tot een volleerd verslaggever.

De kinderen krijgen aan de finish een handdoek en een plastic zak met speelgoed.

Na een uurtje is het droog en begint het zonnetje door te breken. De Irakese oma Fatima El Isa staat langs de kant de verrichtingen van haar kleinkinderen, Aya, Hassan en Hassien te bekijken. “Dat zijn die van ons”, zegt ze trots als ze finishen.

De organisatie heeft de wedstrijden voor de jeugd ingedeeld in leeftijdscategorieën. De wedstrijden zijn spannend en trekken veel bekijks. Hoe ouder de lopers worden des te meer is te zien dat ze zich ontpoppen als atleten die een grote toekomt tegemoet gaan.

Na de Kidsloop snelt de jeugd zich naar de kermis en speeltoestellen.

Door de oranje ballonnen lijkt het wel Koninginnedag op het plein. Als om 14.30 uur de kanonnen aan de start staan is het centrum van Kaatsheuvel bomvol. Veel bedrijven en verenigingen hebben teams op de been gebracht. “Wij hebben twee teams in de race, maar we doen het rustig aan”, zegt Piet den Hartog van Albert Heijn. Als de wedstrijden gelopen zijn geniet het publiek nog lang na van optredens van de bands 100% Katoen en Grok.

De zeer geslaagde Pleinloop is een opmaat naar het volgend weekend, wanneer het Pleinfestival gehouden wordt.

Arrestatie na mishandeling in Efteling

KAATSHEUVEL: De politie heeft op vrijdagmiddag omstreeks 17.50 uur van de bewakingsdienst van de Efteling een 26-jarige man uit 's-Gravenhage overgenomen die een 17-jarig meisje uit Mierlo mishandeld zou hebben. Het incident vond plaats in de rij voor een attractie (Python).

De Hagenaar zou de aangeefster uitgescholden hebben. Zij riep hem toe dat hij daar mee moest stoppen. Ze kreeg vervolgens zo verklaart zij van de man een elleboogstoot in haar rug en een klap tegen haar linkerslaap. De verdachte ontkende de mishandeling, hij zou haar alleen geduwd hebben. De verklaring van het meisje werd gesteund door een klasgenoot, die van de verdachte door zijn vader. De zaak is voorgelegd aan de parksecretaris die besloot de verdachte een dagvaarding mee te geven, waardoor hij zich voor de rechter moet verantwoorden. Hij moest ook nog twee openstaande boetes afrekenen van elk 46,88 euro.

zaterdag, mei 16, 2009

Drie gewonden bij ongeval Eftelinghotel

KLIK OP DE FOTO'S VOOR EEN VERGROTING







KAATSHEUVEL - Nabij het Eftelinghotel in Kaatsheuvel is zaterdagmiddag een ernstig verkeersongeluk gebeurd, waarbij twee zwaargewonden zijn gevallen.

Een zestigjarige man uit Tuitjenhorn (Noord-Holland) liep bij de kop-staartbotsing een gebroken ruggewervel op, een veertigjarige vrouw uit Sprang-Capelle werd met onbekende verwondingen naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis gebracht.

De twee betrokken personenauto's kwamen uit de richting Tilburg en wilden richting Loon op Zand. De vrouw uit Sprang-Capelle knalde met volle vaart op de wagen van de man uit Tuitjenhorn, die net aan het optrekken was. Diens 33-jarige zoon is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Plan accommodaties redt het nipt

Kaatsheuvel – Het was met de hakken over de sloot, maar de veelbesproken notitie Accommodatiebeleid is nu toch vastgesteld door de gemeenteraad van Loon op Zand.

De rol van coalitiepartij Lijst Loon op Zand was cruciaal. Raadslid Jan Brekelmans was zeer kritisch over de financiële onderbouwing van de plannen, maar stemde uiteindelijk wel in met het voorstel. Zijn stem gaf de doorslag: acht tegen zeven.
Al jaren wordt gesproken over de Accommodatienota, een stuk waarin de gemeente aangeeft welke kant het met de (sociaal-culturele en sport)accommodaties op wil.

Donderdagavond leek weer geen besluit te vallen over de notitie. De oppositie (PvdA, GroenLinks en VVD) en Lijst Loon op Zand stelden vor het besluit uit te stellen tot na de behandeling van de kadernota. “We schrikken hier echt van”, stelde wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen). “We willen graag aan de slag met dit stuk. “Daar hebben sporters, verenigingen en de gebruikers ook recht op.” Volgens hem ligt er een breed gedragen notitie en is er geen sprake van een financieel moeras. De Lijst Loon op Zand liet zich uiteindelijk toch overtuigen.

Bruisend Dorpshart in beslissend stadium.

PvdA blijft grote bezwaren houden

Kaatsheuvel – Het presidium heeft woensdagavond een compromis gesloten over de behandeling van het Bruisend Dorpshart in de gemeenteraad. De coalitiepartijen CDA, Gemeentebelangen en Lijst Liin op Zand wil de besluitvorming over het plan voor de vakantie afronden. De oppositiepartijen willen echter meer tijd als dat nodig mocht zijn. Besloten is nu dat er op 9 juli een raadsbrede bijeenkomst wordt belegd. In de raadsvergadering van 23 juli wordt het dorpshart besproken. Als de gemeenteraad er dan niet uit is wordt de besluitvorming over de vakantie getild.

De gemeenteraad heeft nog heel wat hobbels te nemen. Met name de PvdA heeft grote bezwaren tegen het plan dat er nu ligt. Zo vindt de partij nog steeds dat het Carré te groot en te dominant wordt en er te weinig ruimte over blijft op het plein voor grotere evenementen. Ook wordt de nut en noodzaak van een ondergrondse parkeergarage en de shot stay-appartementen in twijfel getrokken. Verder zijn de PvdA en de VVD nog niet akkoord met het gevraagde bedrag van 18,2 miljoen. “Wij blijven vasthouden aan de 12 miljoen die in eerste instantie begroot is, en niet aan de 18,2 miljoen die de coalitie heeft geaccordeerd ”, aldus fractievoorzitter Peter Flohr van de PvdA.

Recordpoging: grootste carpaccio ter wereld

Restaurant De Lakei uit Kaatsheuvel zet op zondag 24 mei tijdens het Pleinfestival in Kaatsheuvel een wereldrecord neer. Chef Marco van Corstanje maakt dan de grootste carpaccio ter wereld. De Carpaccio XXL wordt 9 bij 3 meter en bevat ongeveer 1000 gewone porties. De porties worden verkocht en de gehele opbrengst gaat naar het goede doel: Gehandicapten Midden-Brabant en de Anton Pieck school Kaatsheuvel.

Bezoekers zijn op zondag 24 mei 2009 van harte welkom om deze wereldrecordpoging met eigen ogen te zien in de brandweerkazerne op de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel.

Zorgen over 'te klein plein' in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Stichting Pleinfestival krijgt de door haar gewenste discussie over de omvang van het toekomstige Marktplein in Kaatsheuvel.

De gemeenteraad heeft oog voor de zorgen van het bestuur. Volgens de stichting wordt het nieuwe plein te klein voor een evenement als het Pleinfestival. Burgemeester en wethouders menen dat er wel voldoende ruimte komt voor grote festiviteiten in het hart van het dorp.

Het bestuur van het Pleinfestival ziet het centrumplan 'Bruisend Dorpshart' als een bedreiging voor de toekomst van grote evenementen. Na de herinrichting van de Markt komt er straks een 'te klein' plein terug, vreest het. "En dan is er geen weg meer terug." De stichting bestrijdt dat haar bezwaar te laat is ingediend, zoals de gemeente stelt. De politiek toonde zich ook verbaasd over eerdere signalen van het college dat de stichting en gemeente op één lijn zaten. Dat blijkt dus niet zo. Burgemeester Luijendijk beloofde de communicatie en gevolgde procedure nog eens tegen het licht te houden.

In de raadsvergadering van 23 juli wordt het centrumplan besproken. Als de politiek er dan niet uit is, wordt de besluitvorming over de vakantie getild. De coalitie - CDA, Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand - wil graag voor de zomervakantie een besluit nemen, maar de oppositie verwacht dat meer tijd nodig is.

vrijdag, mei 15, 2009

Makelaar strijdt tegen verhuizing



KAATSHEUVEL Wout de Bie van Makelaarskantoor Woonkenners.nl is boos op de gemeente Loon op Zand. Hij moet met zijn kantoor uit het pand aan de Rechtvaart 2 in Kaatsheuvel. Na herhaaldelijke verzoeken wil de gemeente het bestemmingsplan Rechtvaart niet aanpassen, zodat de makelaar na amper een jaar weer op zoek moet naar een ander onderkomen.

In de buurt zijn plannen voor een handtekeningenactie voor behoud van het kantoor aan de Rechtvaart. Voor de komst van Woonkenners.nl stond het pand jarenlang leeg, met alle overlast vandien.

Op het perceel zit de bestemming bedrijfsdoeleinden. „Dat houdt in dat er wel 140 mensen mogen werken met alle parkeeroverlast van dien, maar dat een klein kantoortje voor drie personen niet mag”, stelt De Bie. Volgens de makelaar is er in 2006 een voorbereidingsbesluit uitgewerkt om het bestemmingsplan aan te passen, maar is dit stuk ‘ergens in de la verdwenen.’

Achter het makelaarskantoor aan de Rechtvaart 2 staat al geruime tijd een fabriek leeg. De Bie is met diverse potentiële huurders bezig geweest, maar die zijn volgens hem afgehaakt omdat de gemeente de zaak bewust zou traineren. „Van wethouder Hans Waijers (CDA red.) moest ik maar in het Bruisend Dorpshart of in ’t Hoefijzer nabij de Europalaan iets gaan huren. Maar de huidige locatie is uitermate geschikt”, aldus De Bie. Hij vindt dat de gemeente met twee maten meet. Hij noemt zo zeven bedrijven op wiens activiteiten in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan.

Het bezwaar van de makelaar is onlangs door de rechtbank niet ontvankelijk verklaard. Hij overweegt nog wel in hoger beroep te gaan. Ook gaat De Bie de raadsleden in Loon op Zand een brief sturen, waarin hij zijn problemen uiteenzet. Hij heeft het idee dat niet het voltallige college en zeker de gemeenteraad niet op de hoogte is van zijn problemen, „Misschien kan in bij de gemeenteraad meer bereiken dat bij dit college.”, verzucht hij.
Veel buurtbewoners zien de makelaar graag blijven. In het verleden was er nogal wat overlast rond het leegstaande bedrijfspand. Zo werd brand gesticht, en hingen er vaak jongeren rond.

Uit de Woonvisie van Loon op Zand blijkt overigens dat het terrein van de fabriek aan de Rechtvaart in beeld is voor de bouw van acht sociale koopwoningen voor starters.In een reaxtie laat wethouder Waijers weten de gerechtelijke uitspraak eerst intern te willen bespreken voor hij een reactie geeft.

Weer een ongeval op Bechtweg

TILBURG - Op de Burgemeester Bechtweg in Tilburg is vrijdagochtend rond 7.30 uur een 22-jarige automobiliste uit Dongen gewond geraakt.

De vrouw stond stil voor een rood verkeerslicht van de kruising met de Nederlandweg. Een Bossche vrachtwagenchauffeur die achter haar reed, schatte de situatie verkeerd in en knalde tegen de auto.

Hij probeerde nog uit te wijken en raakte tijdens die manoeuvre de wagen van een 33-jarige Tilburgse.

De Dongense raakte bekneld in haar auto. Brandweerlieden hebben haar bevrijd. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis.

De Burgemeester Bechtweg is berucht om zijn verkeersongevallen. Afgelopen februari kwam er nog een vrouw uit Kaatsheuvel om het leven na een eenzijdig ongeval.

Poolse man betrapt op diefstal

KAATSHEUVEL - Een 30-jarige man uit Polen is donderdag in Kaatsheuvel gearresteerd voor winkeldiefstal.

De man was samen met twee andere personen in een schoenenzaak aan de Gasthuisstraat in het centrum van het dorp. Toen hij de winkel verliet, trad het alarm in werking.

Medewerkers van de schoenenwinkel spraken de verdachte aan en controleerden zijn tas. Daarin zat een paar schoenen dat hij niet had afgerekend bij de kassa.

De politie nam de Poolse man mee naar het bureau, waar hij de diefstal bekende. Het vergrijp moest hij bekopen met een boete van 150 euro, die de 30-jarige Pool meteen betaalde.

Drietal opgepakt voor mishandeling meisje

KAATSHEUVEL - Drie 14-jarige jongens uit Deventer zijn donderdag in de Efteling aangehouden wegens mishandeling.

De drie kregen woorden met een ander groepje, waarvan een 15-jarig meisje uit Udenhout deel uitmaakte. De drie deelden klappen uit. De Udenhoutse werd stevig geraakt en deed aangifte van mishandeling.

‘Omstreden’ remmers snel weg in De Moer

De Moer- De omstreden verkeersremmers op de Heibloemstraat in de Moer worden waarschijnlijk na de zomervakantie vervangen. Dat stelde wethouder Jacques Broeder gisteravond tijdens de raadsvergadering. Het CDA vroeg daar opnieuw aandacht voor de obstakels. De partij wees op het het ernstige ongeval van vorige week waarbij een 65-jarige Drunennaar overleed. Volgens het CDA heeft het al eerder nadrukkelijk de aandacht gevraagd voor de snelheidsremmers op de Heibloemstraat. De partij vindt dergelijke verkeersremmers niet veilig. Wethouder Broeders stelde het ongeval te betreuren. Volgens hem is het onderzoek naar de toedracht nog niet afgerond. De gemeente is nu bezig met plannen voor een reconstructie van de Heibloemstraat. De huidige remmers worden dan waarschijnlijk vervangen door plateaus. Als alles meezit gebeurt dat dus na de zomer.

Ondernemend Kaatsheuvel op de Solex


Zo’n zeventig Kaatsheuvelse ondernemers die verenigd zijn in de KOS hadden gisteren hun jaarlijkse uitstapje. En wel op de solex. De tocht voerde in groepjes van 15 personen naar Den Bosch waar de ondernemers een rondleiding en een rondvaart te wachten stond. De dag werd afgesloten met een barbecue bij het vertrekpunt, Camping Duinlust.

Bouw Raveleijn mag bij Efteling

Loon op Zand wil meewerken aan bouw arena en kantoren

Kaatsheuvel – De Efteling start waarschijnlijk na de bouwvak met de bouw van Raveleijn: de openluchtarena met horeca en kantoren voor het Eftelingpersoneel. De gemeente Loon op Zand wil daaraan medewerking verlenen. Bij de Efteling houden ze overigens nog een kleine slag om de arm. Dat heeft vooral te maken met de economische recessie en de eventuele gevolgen daarvan voor het attractiepark. Als alles doorgaat wordt Raveleijn eind 2010 in gebruik genomen. Tussen Villa Volta en Droomvlucht verreist dan een openluchtarena met 750 plaatsen. Daar kunnen bijvoorbeeld middeleeuwse shows worden opgevoerd. Verder behelst het plan horecagelegenheden met 350 plaatsen en daarboven nieuwe kantoren. De gemeente wil in principe meewerken. Binnenkort komt het plan ter inzage te liggen. De Efteling heeft al eerder plannen ontvouwd voor de bouw van conferentiecentrum de Burcht. Het gaat om een congres- en evenementenlocatie voor 1500 personen nabij de entree van het park. De bouw staat voorlopig voor 2012 gepland.

woensdag, mei 13, 2009

Martine Bijl in 3D bij Kaatsheuvelse AH


Albert Heijn Kaatsheuvel heeft een primeur. Deze week is in de supermarkt de eerste nieuwe 3D display geinstalleerd waarin Martine Bijl het publiek toespreekt.

Acht coverbands op Crozzfest Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Jongerencentrum Crossroads in Kaatsheuvel houdt zaterdag 6 juni het eerste Crozzfest.

Acht coverbands treden deze dag op. Het eerste optreden begint om 14.00 uur. Rond 23.00 uur is het laatste live-concert afgelopen en sluit de dj van Crossroads de dag af.

Op het programma staan optredens van De Manne van de Leesmap (voortaan zonder Judas Triest), Dookie, Stringsthings, Ar!e, 100% Katoen, The Rooftop Hustlers, Sweet Vendetta en No Fuzz. Zij brengen een gevarieerd repertoire van covers. Het Crozzfest richt zich op muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij Crossroads aan de Dreefseweg en bij Strings & Things Totally Music aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel.

dinsdag, mei 12, 2009

Coalitie wil Dorpshart in stroomversnelling

KAATSHEUVEL De Loonse coalitiepartijen CDA, Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand willen dat de gemeenteraad nog voor de vakantie een besluit neemt over de plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. De behandeling in de raad staat eigenlijk in september gepland.

Volgens CDA-fractievoorzitter Herman van Gulik moeten er ‘garen op de klos komen’, en moeten andere onderwerpen wijken voor de besluitvorming over het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. De biedingen van de ontwikkelaars moeten op 28 mei binnen zijn. Het college neemt dan begin juni een besluit welk bedrijf het miljoenenproject gegund wordt. Van Gulik hoopt dat marktpartijen met ideeën komen waardoor de kosten voor de gemeente lager uitvallen dan de 18,4 miljoen euro die begroot is.

Dit laatste ziet Peter Flohr (Pvda) zeker niet gebeuren. Hij denkt dat het bedrag eerder naar 22 miljoen zal gaan. De partij heeft nog tal van bezwaren tegen het plan. Ook GroenLinks twijfelt. Volgens de partij is tijdens eerdere bijeenkomsten van het Presidium uitgebreid stilgestaan op welk moment het Bruisend Dorpshart behandelt kan/moet worden. „Toen is weloverwogen besloten het Dorpshart in september te behandelen. Het is ons niet duidelijk wat er nu is veranderd”, stelt Cees van de Ven. Hij vindt het overigens goedkoop van Van Gulik om de oppositie te betichten van vertragingstactieken. Hij, (Van Gulik red. ) is zeker vergeten dat in maart vorig jaar toen het plan volledig in het slop zat en ook het CDA niet meer wist wat te beginnen door GroenLinks het voortouw is genomen met een open brief om de zaak weer vlot te trekken. Het is dus juist dankzij de oppositie dat de zaak nog verder is gekomen”.

Volgens de VVD staat de wijze waarop de gemeente Loon op Zand tot nu toe zonder gedegen financiële onderbouwing de aanbesteding is aangegaan ter discussie. „Als we op dit moment het project gunnen aan de meest voordelige aanbieder ontbreekt nog steeds een risicoparagraaf”, stelt de partij. „De coalitie lijkt dit tot nu toe te negeren.” De fractie zegt het project niet te willen stagneren, maar vindt dat sommige partijen nu wel heel makkelijk praten over de 18,4 miljoen. Vanavond wordt beslist wanneer het Dorpshart door de gemeenteraad behandeld wordt.

Jongens gepakt voor aanranding in Efteling

KAATSHEUVEL - Twee 15-jarige Amsterdammers zijn maandagmiddag in de Efteling in Kaatsheuvel aangehouden voor aanranding van enkele meisjes.

Tijdens het wachten voor een attractie werden de jongens baldadig en vielen ze enkele meisjes voor hen lastig. Zo knepen ze een 18-jarige Tilburgse in de billen en van een ander meisje werd het rokje opgetild. Eftelingmedewerkers hielden de jongens aan en droegen hen over aan de politie.

maandag, mei 11, 2009

Cursus scootmobielen in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - VVN Loon op Zand houdt zaterdag 16 mei samen met het Gehandicaptenplatform KLM weer een scootmobielcursus.

Tijdens de dag kunnen mensen veilig leren omgaan met hun scootmobiel. De cursus wordt gegeven op het terrein van de Rode Loper in Kaatsheuvel en start om 9.30 uur. Deelname kost 5 euro. Inschrijven kan bij M. de Wit, 0416-280584.

DESK klimt nog net naar zesde plaats

KAATSHEUVEL - Tijdens de rust dachten de spelers van DESK dat Kees van Loon gek was geworden.

Als bijna nooit tevoren ging hij tekeer tegen de voetballers. De coach wilde per se zesde worden en hij vond dat zijn elftal wat goed te maken had bij het thuispubliek. Het paardenmiddel werkte, want DESK zette Papendrecht na rust opzij (2-0) en klom inderdaad op naar de zesde plaats in de eindrangschikking.

Handen schudden, kussen. Kees van Loon werd vanaf half vijf bedolven onder de felicitaties. "Het was een krakkemikkig seizoen, niet het leukste dat ik meemaakte tot nu toe, zal ik maar zeggen. Op de eerste plaats natuurlijk door het overlijden van twee echte clubmensen en ook door de vele blessures. Zonder iemand tekort te doen, maar met een voltallige groep hadden we beslist om een paar posities hoger mee kunnen spelen. Dus al met al mogen we tevreden zijn met die zesde plaats. Maar dat het anders moet, is duidelijk."

Van Loon wil een omslag met DESK bewerkstelligen. Meer dynamische spelers, meer toegespitst op het pure voetbal. "Kwantitatief gaan we er op achteruit, want de selectie wordt ingekrompen van 24 tot 21 spelers. Kwalitatief proberen we echter stappen voorwaarts maken. Het duurt niet te lang meer voordat we met namen naar buiten komen. Je moet daarbij denken aan spelers uit de beloftenteams van betaalde clubs en topamateurs."

Van de huidige groep zetten Robert Fuchs en Roel Willemse een punt achter hun carrière. Stefan Scholten, Jody Klerks, Emile Aalbers, Jeffrey Ramstijn en Gert van Oudenallen zoeken hun heil elders.

Het beste bewaarde DESK gistermiddag dus voor het laatst. Na de preek van Van Loon toonde de thuisclub in de tweede helft meer daadkracht en initiatieven. Invaller Michiel Smulders schoot bij zijn eerste balcontact de 1-0 binnen. Jelle Hakkert, die na vier duels schorsing weer van de partij was, legde met het hoofd de 2-0 eindstand vast. "Gezien de kansen hadden we met ruimere cijfers kunnen winnen, maar laat ik niet te kritisch worden. Een volle kantine, biertje erbij en straks komt Meerssen ook nog langs." Eind goed, al goed dus voor de voetballers en technische staf van DESK.

Bron: Brabants Dagblad

zondag, mei 10, 2009

't Maoske is zeker van de dader, de politie niet

DE MOER - Bewijsvoering is een lastige aangelegenheid. Neem de inbraak in partycentrum 't Maoske in De Moer, twee weken geleden. "We hebben de dader op beeld", zegt Jeanne de Bie. "'s Middags op het terras en 's nachts met een staaf in zijn hand.

Precies dezelfde kleren. Hetzelfde manneke. We weten bovendien dat hij met een bedrijf verbleef op een kampeerboerderij hier in De Moer."

Maar achter slot en grendel zit de knaap nog niet, laat een politiewoordvoerder weten. "Natuurlijk hebben wij de videobeelden ook bekeken. Maar wat ons betreft, is de zaak nog niet juridisch waterdicht. En zolang dat niet het geval is, gaan wij niet tot verhoor over."

Jeanne de Bie: "Nou, als ze nóg meer bewijs nodig hebben, dan weet ik het niet meer."

Gehuwdenbal in De Moer slaat aan.

Evenement mogelijk terug op kalender van ‘t Maoske

Terwijl buiten de terrassen vol zitten en de eerste ooievaar neerstrijkt in De Moer wachten op deze zonnige Moederdag Jantje Jacobs (alias de Klepperkoning) en zijn vrouw Rina binnen Partycentrum ’t Maoske in De Moer de gasten op voor het gehuwdenbal. Het evenement is georganiseerd ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de horecagelegenheid.

“Mijn vrouw en ik hebben vanaf 1986 vijftien jaar elke zondag het gehuwdenbal verzorgd”, aldus Jacobs, die grote bekendheid verwierf als de zingende diskjockey en zelfs bij Radio Veronica te gast was. Op een groot scherm draait een film uit 1986. “Er zijn heel wat stelletjes uit voortgekomen”, vertelt Jacobs. Jos de Bie, van ’t Maoske knikt bevestigend. “Het mooie is dat ze hier ook hun trouwfeest hebben gehouden”.

Ook Franka van Boxtel (81) heeft haar Henk tijdens een gehuwdenbal in ’t Maoske ontmoet. “We gingen elke zondag hier naar toe. We hadden zelfs onze vaste plaats”. Volgens haar moet het gehuwdenbal terugkomen. De toezegging van De Bie, om te bekijken om evenement een keer per maand op de kalender te zetten wordt met groot applaus ontvangen.

“Dansen kan ik niet meer, ik kom alleen maar kijken en bijpraten”, zegt Kaatsheuvelnaar Cor Netten (75). De bezoekers komen uit de hele omgeving. Aan alle tafeltjes worden herinneringen uitgewisseld. De dansmiddag wordt één grote reünie.

“Wij moesten kiezen: of te voet naar Elshout lopen of gaan dansen. We hebben voor het laatste gekozen”, vertelt André van Riel. Hij wil graag de Engelse wals dansen. “Die kun jij allang niet meer”, zegt zijn vrouw Annie. Op de dansvloer bewijst hij echter het tegendeel.

Het danspaar Louis en Agata Blonk uit Waalwijk oogst veel waardering. Agata danst in haar rolstoel gewoon met de valide dansers mee. “Ik ben eraan verslaafd. Donderdag naar Linedancen, vrijdag zaterdag en zondag lekker vrij dansen tussen de valide mensen”, klinkt het vrolijk.

“De jeugd van toen”, weduwe Tiny van de Wouw (72) uit Kaatsheuvel, zit met haar twee zussen aan een tafeltje te genieten. Ze heeft het zo gepland dat ze op Moederdag toch een leuk uitje heeft. “Vanavond komen nog twee kinderen op bezoek, de rest is vanochtend al geweest”.

Kaatsheuvelnaar Ad van Ree (70) is met zijn vrouw speciaal van de camping uit Bladel teruggekomen. “We hadden dit voor geen goud willen missen want we horen zelfs nog bij de oprichters.”Vol trots vertelt hij dat hij met Tonny van Wanrooy Jantje Jacobs destijds heeft aanbevolen bij Jos de Bie. “En daar hebben we nooit spijt van gehad”.

Grote politiecontrole in Waalwijk

WAALWIJK Bij een grote alcoholcontrole vrijdagavond in Waalwijk, heeft de politie elf automobilisten aangehouden die onder invloed waren van alcohol. Een bestuurder van 16 jaar zonder rijbewijs en twee beginnende bestuurders werden opgepakt. Een automobilist kon zijn rijbewijs inleveren, hij blies 610 ug/l.

De Belastingdienst inde vijftienduizend euro aan openstaande belastingschulden en nam daarnaast vijftien auto’s in beslag vanwege openstaande belastingschulden. In totaal werd contant met de Belastingdienst een bedrag van 5.203 euro afgerekend. Via pintransacties werd een bedrag van 9569 voldaan.

De actie werd gehouden tussen 21.00 en 4.30 uur op het parkeerterrein aan de Prof. Lorentzweg in Waalwijk. Al het verkeer over de Midden Brabantweg werd via een omleiding naar de controleplaats gedirigeerd. Bij de controle waren dertig agenten van het team Waalwijk, twaalf personeelsleden van de Belastingdienst, tien agenten van het Verkeershandhavingsteam en vijf medewerkers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Waalwijk en Loon op Zand betrokken.

Kofferbak vol met gestolen spullen

KAATSHEUVEL - De politie heeft op de snelweg A27 vier winkeldieven aangehouden. De kofferbak van hun auto zat vol met gestolen spullen, voornamelijk cosmeticaproducten en andere huishoudelijke artikelen.

De buit had naar schatting een waarde van enkele duizenden euro's. De politie kwam het viertal op het spoor na melding van een winkeldiefstal bij een drogisterij in Kaatsheuvel.

De daders hadden zich na de diefstal uit de voeten gemaakt, maar het kenteken van hun auto was bij de politie bekend. Agenten gingen daarna op diverse strategische locaties posten. De verdachten werden later op de A27 gesignaleerd en aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Utrecht, 25 en 30 jaar oud. De andere verdachten zijn een 44-jarige vrouw uit Den Haag en een 25 jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Bromfietser opgepakt na levensgevaarlijke rit

KAATSHEUVEL Een 19-jarige man uit Tilburg wordt poging tot doodslag ten laste gelegd nadat hij zaterdag levensgevaarlijke toeren op zijn brommer had uitgehaald op De Horst in Kaatsheuvel.
Hij reed met 90 kilometer per uur door de bebouwde kom nadat een motoragent hem een stopteken had gegeven. Hij vertoonde daarbij levensgevaarlijk rijgedrag, waarbij omstanders opzij moesten springen om niet geraakt te worden. Tijdens de rit probeerde hij de motoragent van de weg te drukken. Hij schopte daarbij naar de motor om de agent ten val te brengen. Een getuige probeerde zijn weg te belemmeren door op de rijbaan te gaan staan. De verdachte reed echter met onverminderde snelheid op de man in, waardoor de getuige opzij moest springen. Met hulp van een politieauto lukte het om de verdachte op de N261 ter hoogte van Tilburg tot stoppen te dwingen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Hem wordt onder andere poging tot doodslag ten laste gelegd. Zijn bromfiets is in beslag genomen.

Bijna 1.000 prinsessen in de Efteling

Vandaag was het Prinsessendag in de Efteling, een speciale moederdagactie, om te vieren dat Assepoester in het Sprookjesbos is komen wonen. Alle moeders die met hun dochter(s) de stoute schoenen aantrokken en verkleed als prinses naar de Efteling kwamen, mochten gratis het park bezoeken. Een prinsessenjurk, een kroontje en feestelijke muiltjes waren hiervoor noodzakelijk. Net als Assepoester werden zij, al was het maar voor één dag, echte prinsessen. Onder leiding van lakeien deden alle prinsessen mee aan de prinsessenworkshop. Hier oefenden alle dames het lopen en dansen als een prinses en het knielen op een koninklijke manier. Na afloop werd het mooiste moeder-dochter prinsessenkoppel bekend gemaakt: de prinsessen Gabriëlla en Angelika uit De Klinge in België. Zij mogen gratis overnachten in de Assepoester Suite in het Efteling Hotel.

zaterdag, mei 09, 2009

Aantal werklozen neemt snel toe

LOON OP ZAND - De werkloosheid stijgt in een flink tempo in de gemeente Loon op Zand. Dat blijkt uit de jongste gegevens van UWV Werkbedrijf dat vanuit Waalwijk in deze regio actief is. Het UWV heeft de cijfers over maart vergeleken met die van februari en met die van maart een jaar geleden. De gemeente Loon op Zand zag het aantal werklozen sterk toenemen: 9 procent vergeleken met een maand eerder en 19 procent met een jaar eerder. Het totale aantal werkzoekenden in de gemeente Loon op Zand is 537.

Bedrijven De Hoogt vrezen afsluiting van 'Steenweg'

LOON OP ZAND - Een grote groep ondernemers op bedrijventerrein De Hoogt in Loon op Zand maakt zich zorgen over een afsluiting van de Hoge Steenweg ter hoogte van de N261. Dat blijkt uit een brief van Belangengroep De Hoogt. De Loonse oppositiepartijen VVD en PvdA zijn verontwaardigd dat het college ze niet op de hoogte heeft gebracht van deze brief die al eind januari is verzonden. "Na een lange zoektocht hebben we de brief van de belangengroep boven water kunnen halen", zegt Peter Flohr (PvdA). De afsluiting van de Hoge Steenweg maakt deel uit van de plannen voor de ombouw van de N261 tussen Waalwijk en Tilburg.

De kern Loon op Zand krijgt dan een nieuwe ontsluiting ten zuiden van het dorp. De belangengroep maakt in haar brief bezwaar tegen de afsluiting van de Hoge Steenweg, en spreekt haar voorkeur uit voor de aanleg van een viaduct met een aansluiting met de oude weg naar Kaatsheuvel. "De nieuwe weg over het industrieterrein is dan niet meer nodig. Verder ondervindt de Bergstraat geen last meer van zwaar vrachtverkeer en hoeven er geen onteigeningen plaats te vinden", stelt de belangengroep.

De huidige plannen vallen volgens de ondernemers alleen positief uit voor het verkeer van Loon op Zand naar Tilburg. "Het verkeer van Loon op Zand naar Kaatsheuvel en Waalwijk wordt echter geheel afgesloten. Iedereen zal flink om moeten rijden en tijd is geld."

Volgens Gerard Jacobs van Rüttchen Loon op Zand hebben de ondernemers nog geen enkele reactie ontvangen van het college zelf. "Sommige ondernemers vinden dat onbehoorlijk", stelt Jacobs. Hij hoopt alsnog iets van het college te vernemen.

Volgens de gemeente is er een gesprek geweest met twee ondernemers van De Hoogt waarin ze door een ambtenaar zijn bijgepraat. Toch zijn de oppositiepartijen verbolgen over het feit dat ze door het college niet de hoogte zijn gesteld van het standpunt van het ondernemerscollectief en dat het college zelf niet het initiatief voor een gesprek heeft genomen.

Bron Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

Manege denkt na over claim

KAATSHEUVEL - De Kaatsheuvelse manege Pullens dient mogelijk een forse schadeclaim in bij de gemeente Loon op Zand.

Volgens eigenaar Walter Pullens heeft zijn onderneming een financiële klap gekregen door de 'oneerlijke concurrentie van illegale paardenpensions, waar tegen nooit opgetreden is'. Pullens verwijt de gemeente nu via een omweg deze paardenhouderijen te willen legaliseren en dus te belonen voor slecht gedrag.

De gemeente wil een streep zetten onder de slepende discussie over de paardenhouderijen. Er moet een einde komen aan illegale situaties. Twee paardenpensions in Kaatsheuvel (Baan 42 en De Smulhoeve aan de Van Haestrechtstraat) zijn inmiddels aangeschreven, omdat hun activiteiten in strijd zijn met het bestemmingsplan. Maar de gemeente legt niet meteen een dwangsom op. De bedrijven krijgen acht maanden de tijd om de activiteiten via de officiële weg te legaliseren.

Volgens Pullens is het al een hele doorbraak dat de gemeente nu erkent dat de controle en handhaving in het verleden beter had gekund. Maar hij vindt dat de gemeente het boetekleed nog te weinig aantrekt. "Ze deed al die jaren niet te weinig, maar helemaal niets aan handhaving."

De professionele maneges zijn daar de dupe van, stelt Pullens. "Bij ons worden nu veel minder paarden gestald. Maneges moeten aan allerlei eisen voldoen. De illegale pensions niet, zijn dus goedkoper en zitten wel vol. Nu krijgen ze ook nog alle tijd om hun zaken gelegaliseerd te krijgen." Pullens overweegt daarom serieus een schadeclaim in te dienen voor 'gederfde inkomsten'

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

Wielrenner dood na botsing met tractor

DE MOER - Een 65-jarige wielrenner uit Drunen is vrijdagmiddag om het leven gekomen toen hij op de Heibloemstraat in De Moer onder de aanhangwagen van een tractor terechtkwam. Zowel de fietser als de tractor kwam rond half vier uit de richting van Dongen.

Ze reden allebei in de richting van De Moer. Bij een wegversmalling haalde de tractorbestuurder de wielrenner in. Daarbij kwam de man onder de wielen van de aanhanger terecht. Hij was op slag dood.

De tractor werd bestuurd door een man van 62 uit Reusel. Hij was volgens de politie zeer geëmotioneerd door het ongeval.

vrijdag, mei 08, 2009

Gegarandeerde zorg voor bewoners ’t Vierspant

Convenant moet bezuinigingen in de zorg tegengaan.

Kaatsheuvel – Na een proefperiode van twee jaar hebben ouders van vier meervoudig gehandicapten jonge dames die in ’t Vierspant in Kaatsheuvel wonen, woensdag feestelijk een convenant gesloten met zorgaanbieder Prisma.

Het convenant bevat niet alleen een zorgovereenkomst maar ook een uitgebreide toekomstvisie. Zo is er zelfs vastgelegd dat het huidige huiskamereffect moet blijven en de kwaliteit van het eten ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

“We hebben veel hobbels moeten nemen om zo’n uitgebreid convenant te krijgen”, maar met deze overeenkomst is de zorg, ook als wij er niet meer zijn gegarandeerd”, stelt Martin Moolenschot (61). Hij is voorzitter van een stichting die als een raad van commissarissen erop moet toezien dat het convenant nageleefd wordt. “We zullen elk jaar met Prisma in dialoog gaan en om te voorkomen dat er bezuinigd gaat worden zullen we het convenant streng bewaken”. Moolenschot benadrukt overigens, dat de onderhandelingen met Prisma in een prima sfeer zijn verlopen.

Volgens Leo Platschorre, directeur van Prisma komt het wel vaker voor dat een convenant met ouders gesloten wordt maar is deze bijzonder omdat het in detail is uitgewerkt.

Aan het convenant is twaalf jaar van voorbereiding aan vooraf gegaan. De ouders hebben het bouwplan aan het Brabanthof 11 zelf ontwikkeld en geheel naar eigen inzicht gebouwd. Rond de opening, twee jaar geleden stuitte de bouw op veel weestand van de buurtgenoten. Volgens Moolenschot zijn de bezwaarmakers van toen inmiddels verhuist en wonen de jongedames nu in een sprookjesachtige omgeving in het kleine wijkje achter Kempenland.

Brabants Dagblad: Auteur: Jan in 't Groen

Kaatsheuvelnaar (19) zwaargewond na val van 8 meter

RAAMSDONKSVEER - Bij een arbeidsongeval op de bouwplaats van Rivierzicht-Zuid in Raamsdonksveer is een 19-jarige man uit Kaatsheuvel donderdagochtend rond 10 uur zwaargewond geraakt.

Hij viel bij het naar boven tillen van materialen zo'n 8 à 9 meter naar beneden. Daarbij liep hij vermoedelijk een dwarslaesie op. Hij is met een ambulance naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd

donderdag, mei 07, 2009

170 miljoen in woningbouw

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - De woningcorporaties Casade Woondiensten en Slagenland Wonen investeren dit en volgend jaar 170 miljoen euro in nieuwbouwprojecten en woningrenovatie.

Ze werken daarbij nauw samen met de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand. De vier partijen zetten daartoe gisteren hun handtekening onder de overeenkomst 'Bouwen in tijden van recessie'. De bedoeling is de woningproductie en de werkgelegenheid te bevorderen.

Casade en Slagenland Wonen willen dit en volgend jaar twintig nieuwbouwprojecten met in totaal 660 woningen in uitvoering nemen. Daarnaast nemen ze vier renovatieprojecten onderhanden. Het totale pakket is goed voor duizend manjaren aan directe werkgelegenheid. De corporaties willen het werk zoveel mogelijk gunnen aan regionale bouwers en bouwbedrijven die met regionale onderaannemers werken. Ze proberen subsidies los te weken bij de provincie.

Het is nu aan de gemeenten om de bestemmingsplannen snel in orde te maken. Ze komen ook met geld over de brug. Waalwijk trekt 350.000 euro uit (de raad moet daarmee nog akkoord gaan) en Loon op Zand ruim 143.000 euro.

De verantwoordelijke wethouders Henk Heuverling (Waalwijk) en Jacques Broeders (Loon op Zand) zijn blij met het initiatief van de twee woningcorporaties. Volgens hen snijdt het mes aan twee kanten: de werkgelegenheid is er mee gediend en het tekort aan sociale woningen wordt teruggedrongen.

Broeders zei bij de ondertekening van de overeenkomst het ook belangrijk te vinden dat de macht van projectontwikkelaars nu doorbroken kan worden. Dat scheelt volgens hem een hoop geld en bovendien kan er nu beter ingespeeld worden op de behoefte en wensen. "Ontwikkelaars kijken daar niet naar. Die bouwen wat ze zelf willen en de woonconsument moet maar slikken wat zij aanbieden."

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Sjaak Koolen

woensdag, mei 06, 2009

Tienjarig meisje aangereden in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een 10-jarig meisje uit Kaatsheuvel is dinsdagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding.

Het meisje stak rond 17.30 uur op haar fiets de Marktstraat over; zij kwam daarbij tussen twee geparkeerde auto's uit. Een 24-jarige automobiliste uit Kaatsheuvel kon het meisje niet meer ontwijken. Het kind is per ambulance naar het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg gebracht

Overeenkomst ’Bouwen in tijden van recessie’

De gemeenten Loon op Zand en Waalwijk, Casade Woondiensten en Slagenland Wonen
slaan handen ineen voor werkgelegenheid Bovengenoemde partijenhebben op 6 mei de overeenkomstʻBouwen in tijden van recessie 2009-2010ʼgetekend.
Z
ij hebben deze overeenkomst gesloten om de bouw- en woningproductie te stimuleren en hiermee de werkgelegenheid te bevorderen. In de huidige economische situatie staat de werkgelegenheid onder druk. Om de werkgelegenheid te stimuleren zullen de partijen projecten in de woningbouw versneld uitvoeren. Hiermede wordt dan ook het
volkshuisvestingsbelang gediend. De partijen zullen zich inspannenom bepaalde projecten zo snel mogelijk uit te voeren. Ook proberen zij om financiëlesteun van
de provincie Noord-Brabant te krijgen. In de gemeente Loon opZand gaat het om de
volgende nieuwbouwprojecten:

• Rosagaerde
• Willibrordusstraat
• Van Salm Salmstraat
• Mgr. Völkerstraat
(Bernhardplein)

In de gemeente Waalwijk zijn het de volgende nieuwbouwprojecten:
• Piersonstraat
• Waveem
• Hoogeinde
• Het Fort
• Bibliotheek
• Bibliotheek CPO
• Juweel
• Van Lovenlaan
• Chabotflat
• Besoyen

En de volgende woningverbeteringsprojecten:
• Nieuwe Vaart (exclusief
Nieuwe Vaart-Schrevelstraat
buitenste ring)
• Oranjeplein
• Poirterstraat
• Hertog Janpark
Alle bovengenoemde projecten zijn van Casade Woondiensten.Slagenland Wonen zal in
de kern Waspik van de gemeente Waalwijk de volgende nieuwbouwprojectenuitvoeren:
• Schoolstraat / Dorpsplein
• Kerkstraat 24
• Irenestraat
• Beethovenstraat/
Mozartlaan
• Berkendreef (Collectief
Particulier Opdrachtgeverschap)
• Wieldrechtstraat
Als alle projecten uitgevoerd worden, levert dit in t otaal ongeveer 1.150 manjaren werk op. Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Michaël
Veldt, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (0416) 289 155

Zondag 10 mei Prinsessendag in de Efteling

Op moederdag krijgen alle moeders met hun dochter(s), die verkleed als prinses naar de Efteling komen, gratis toegang tot het park tussen 9:00 en 10:00 uur. Alleen prinsessen met een kroontje, een prinsessenjurk en feestelijke muiltjes komen hiervoor in aanmerking. Het is een speciale moederdagactie. Alle prinsessen doen mee aan een Prinsessenworkshop, waarna de verkiezing van het mooiste moeder-dochter prinsessenkoppel plaatsvindt. De winnaressen mogen overnachten in de Assepoestersuite in het Efteling Hotel. Vooraf aanmelden voor deze actie is niet nodig.

Prinsessenworkshop
Tijdens de prinsessenworkshop krijgen alle deelnemers les in de etiquette voor prinsessen. Zo leren zij schrijden, wuiven en dansen als een koninklijke hoogheid en voelen zij zichzelf even helemaal een echte prinses. De workshop vindt plaats op het plein voor Theater de Efteling tussen 10:30 en 11:15 uur. Aan het eind van deze workshop wordt het mooiste prinsessenkoppel bekend gemaakt. Hierna kunnen alle prinsessen op eigen gelegenheid het park bezoeken

Ladies Day bij DESK!

Kaatsheuvel- Op zondag 17 mei vindt bij voetbalvereniging DESK de traditionele Ladies Day plaats.

Alles staat die dag in het teken van het meisjes- en vrouwenvoetbal. Maar het blijft niet bij voetbal alleen, er is nog veel meer te zien én te doen. Zo is er aandacht voor sieraden, kinderkleding, damesmode en cosmetica. Ook is er een nagelstyliste aanwezig. Verder is er een loterij, men kan geschminkt worden en uiteraard zijn er lekkere hapjes en drankjes te koop. Ook zijn er allerlei sportartikelen van DESK verkrijgbaar. En bij mooi weer is het altijd gezellig napraten op het terras. Vanzelfsprekend wordt het voetbal niet vergeten. Zo kan er worden deelgenomen aan een levend tafelvoetbalspel en geschoten worden op “De Stropdas”. Meiden en dames die kennis willen maken met het voetbal en in het bijzonder met DESK, zijn van harte welkom!

Maar de DESK-meisjes zelf komen ook in actie. Voor de B, C en D-meisjes staat een toernooi op het programma. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur, rond 15.30 uur is de prijsuitreiking. Om 15.45 uur spelen de “oud”-dames een reüniewedstrijd tegen de huidige dames-selectie. Genoeg te doen dus op deze exclusieve Ladies Day. Voor meiden en dames die interesse hebben is het een uitgelezen mogelijkheid om de sfeer bij DESK te proeven. De Ladies Day begint op zondag 17 mei om 10.00 uur.

Present Danger stopt met Top 100

Ze willen nog een keer knallen tijdens de Top 100 Made Live, maar na 27 juni stopt Present Danger ermee.

De band uit Kaatsheuvel, bekend van de Metallica-covers, wil zich meer gaan richten op de eigen carrière. "Het was een moeilijke keuze", vertelt zanger/gitarist Thijs de Jong, "We zijn al vanaf het begin bij de Top 100 in Made betrokken en vinden het een fantastisch feest, maar het kost heel veel tijd. Na het winnen van de Clash of the Coverbands vorig jaar, hebben we het veel drukker gekregen, zowel met de Metallica Tribute als met optredens met ons eigen werk. In februari hebben we een single uitgebracht en binnenkort gaan we de studio in voor een tweede single. We kunnen gewoon niet alles tegelijk." En dus staat Present Danger 27 juni voor de laatste keer op het podium Top 100-klassiekers te spelen. "We gaan er zeker een geweldig afscheid van maken." De organisatie van het muziekspektakel vindt het vertrek van Present Danger erg jammer. Naar opvolgers wordt druk gezocht. Hans Dickens: "We hebben vier bands op het oog. Voor ons is de kwaliteit heel belangrijk, maar zeker ook dat een band binnen het concept past."

'Remmers' zijn weer terug

KAATSHEUVEL - De actievoerders in de Kaatsheuvelse Gasthuisstraat zijn op hun wenken bediend.

De verkeersremmers ter hoogte van nummer 70 zijn terug. En dat is niet alles, op dezelfde plek is ook een waarschuwingsbord (smiley) geplaatst om de hardrijders op hun snelheid te wijzen.

De gemeente had eerder in de Gasthuisstraat twee vluchtheuvels verwijderd, dit vanwege de bouw van vijf woningen ter hoogte van nummer 70. Volgens een groep bewoners was de weg daardoor veranderd in een 'levensgevaarlijke racebaan'. Ze haalde ruim honderd handtekeningen op voor de terugkeer van de obstakels in de Gasthuisstraat.

Het is nog de vraag of de actie van de buurtbewoners geleid heeft tot het snel terugbrengen van de vluchtheuvels, of dat dit al in de planning lag. Bij de gemeente was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar. Verder staat de smiley nu tijdelijk in de Gasthuisstraat. Wie dit bord passeert, ziet meteen hoe hard hij rijdt. Wanneer het gaspedaal te diep wordt ingedrukt, verschijnt een treurig gezicht. 'Nette' bestuurders zien een lachend gezicht.